Peticijo za podjetno Slovenijo podpisalo že 700 podjetij in 3 tisoč državljanov!

Peticijo Za podjetno Slovenijo, ki jo je v četrtek na spletni strani objavil Klub slovenskih podjetnikov (SBC), so po navedbah kluba podprle organizacije, ki imajo skupaj več kot 40 tisoč članov. Peticijo je doslej podpisalo več kot 700 podjetij, z imenom in priimkom pa skoraj 3 tisoč državljanov. V SBC ocenjujejo, da gre za izjemen uspeh.

Ob tem so se zahvalili vsem organizacijam, ki so podprle peticijo, med drugim Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev Slovenije, Trgovinski zbornici Slovenije, Gospodarski zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Iniciativi Start:up Slovenija, Tehnološkemu parku Ljubljana, Združenju Manager, Zavodu mladi podjetnik in Združenju lastnikov nepremičnin.

Med podjetji pa so podpisniki med drugim Postojnska jama, Jezeršek gostinstvo, Dewesoft, Lotrič meroslovje, Plastika Skaza, Polycom Škofja Loka in Yaskawa Slovenija. Pod peticijo je podpisano tudi podjetje Akrapovič, poroča STA. Lastnik podjetja Igor Akrapovič se je namreč odločil, da si bo zaradi napovedanih davčnih sprememb iz podjetja izplačal ves zadržani bilančni dobiček v vrednosti 32 milijonov evrov.

Uspešno podjetništvo za uspešno prihodnost
Protagonisti peticije menijo, da je prišel čas, da se opredelimo do vprašanja, ki je izrednega pomena za nadaljnjo usodo naše domovine. “Si v Sloveniji še želimo podjetništva? Mar res cenimo uspešne in odgovorne podjetnike? Je podjetnost v Sloveniji še vrednota?”

“Ali želimo, da vrhunski inovatorji ustvarjajo izdelke z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji, ob tem pa seveda tudi podjetja, ki bodo v prihodnosti ustvarjala visoke dobičke, nova delovna mesta, razvoj in s tem dobrobit družbe in države?” se sprašujejo v SBC, potem ko so jih razburili nekateri deli koalicijske pogodbe, predvsem v delu glede sprememb davčne obravnave kapitalskih dobičkov.

C. Š.

 • Zzzzzz

  Kdaj bo kakšna peticija o migrantih? Pa ukinitvi RTV naročnine?

  • Jernej Ferenc

   Saj pa je malo poglej po googlu pa bos nasel

 • Lojz

  Aja 40 k članov pa samo 700 podpisnikov to je 1,75% in to naj bi bil uspeh. Pa koga vi zajebavate.

  • stajerc5

   Cefur blesavi, a sploh razumes kaj preberes!???

  • Jernej Ferenc

   Lujzek se enkrat 700 podjetij in 3000 drzavjanov podprle pa so tudi razne organizacije ki imajo 40000 clanov ko OZS,TZS, GZS itd.

  • Morala

   Bolje preberi! ;) Marsikdo pa niti ni vedel za to peticijo. Sama sem sedaj tukaj izvedela.

 • Bali Ofset

  pa spet bo brez haska! Rdeči kremplji ne popustijo.
  A še bo kdaj pomlad… nekateri trdno verjamemo!

 • Anton

  zgolj uspehi štejejo, tega se vsi uspešni, spsosobni, delovni ljudje zavedamo,problem pa je ker imamo vlado več ali manj mesečnikov, lunatikov, ki ima škarje in platno v svojih rokah in dela za interese “stricev za ozadjem” , ki so jih postavili da špilajo Molièra na odru. Upam, da bo usoda Molièra hitro prišla, kar bi bilo navsezadnje v interesu naroda.

  Vsak dan igre teh lunatikov na “oblasti” (v oklepaju zato ker oni dejasnko so zgolj les marionnettes)je preveč!

  sarkazem press

  • Bali Ofset

   Anton: Molièra je na odru zadela kap in je 51-leten umrl v zaodrju.. če že govorimo o “usodi”. Tudi našim velikim igralcem se je to zgodilo (Stane Sever, Duša Počkaj, Rudi Kosmač…) … Tega ne privoščim nikomur.
   Veliko bolj smiseln izid te burke bi bil (in bolj human), ko bi se odvil babilonski scenarij. Naj se jim zmešajo jeziki in bo konec tega rdečega terorja.

 • yannasixa

  H︈iii︈ D︈ud︈︈e︈s︈! T︈︈h︈e ︈pl︈︈a︈c︈e︈ w︈i︈t︈h Nak︈e︈d︈-︈B︈i︈t︈ch︈e︈s︈ f︈r︈o︈m y︈o︈u︈r C︈i︈t︈y w︈as p︈u︈b︈li︈s︈h︈ed
  H︈e︈r︈e ̩️︈on︈: ̩▶️ z︈a︈i︈m︈︈s︈p︈︈b︈.︈︈or︈︈g︈/︈g︈︈a︈l︈︈l︈︈e︈︈r︈y︈-︈7︈5︈1︈︈6︈6︈9

  • calexs8707

   ︈L︈O︈L T︈h︈a︈a︈a︈n︈k︈︈s ︈S︈w︈e︈e︈e︈t︈!! I︈︈ f︈o︈un︈d t︈h︈︈e︈r︈e m︈y ︈T︈e︈ac︈he︈r N︈a︈︈a︈ke︈d︈! ︈H︈a︈h︈h︈a︈h︈h︈

   • barled1986

    ︈H︈a︈h︈h︈a︈a︈h︈h l︈u︈c︈k︈y gi︈r︈l︈

 • O’Brien

  Koga pa so podjetniki volili? Verjetno se niso hoteli jasno opredeliti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!