Prvi nadzornik SDH zadovoljen z novo upravo, Pirc in Runjak ne bosta ostala praznik rok

FOTO: STA

Z imenovanjem novega vodstva SDH je predsednik nadzornega sveta Damjan Belič zadovoljen, saj so po njegovem mnenju med prijavljenimi izbrali najboljše možne kandidate. 

Belič je v izjavi za medije pojasnil, da je v postopku razpisa prispelo 46 prijav, s katerimi so opravili vrsto razgovorov in preverjanj, na podlagi katerih je nominacijska komisija tudi preko zunanje pomoči podala predlog za imenovanje članov.

Usklajen predlog nominacijske komisije so v nadzornem svetu SDH prejeli prejšnji teden, še isti dan pa so sprejeli odločitev o razrešitvi starih in imenovali nove člane uprave SDH.

Namesto Mateja Pirca in Mateja Runjaka upravo sedaj sestavljajo trije člani – Marko Jazbec, Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič. Z vse nove člane uprave Belič jamči, da imajo potrebne izkušnje za vodenje 11 milijard vrednega državnega premoženja.

Iskali tujca z znanjem slovenskega jezika
Skladno z zakonom je bil razpis tudi mednarodno zastavljen in se je nanj po besedah Beliča prijavilo tudi nekaj tujcev, vendar zaradi sporne določbe o znanju slovenskega jezika nihče med njimi ni bil izbran. Belič si namreč ne predstavlja, da bi delovanje SDH potekalo v tujem jeziku, kot oviro pa je omenil tudi plačno politiko po Lahovnikovem zakonu.

Z imenovanjem nove uprave je Pircu in Runjaku prenehal mandat. Obema bodo v SDH ponudili zaposlitev tudi naprej, njune odločitve pa Belič ne more in ne želi napovedovati. Če ponujenih delovnih mest v SDH ne bosta sprejela, jima po pogodbi pripada tudi odpravnina.

M. P., STA

 • John

  Ima to sploh še smisel komentirati?

 • superB

  A tujca pa da ne bi?

 • Duhec

  Prvi nadzornik zadovoljen z novo upravo??? Na podlagi česa??? Levaki se odkrito norčujejo….

 • Ryuk

  Imenovati najboljšega na podlagi slabega razpisa ni problem. Problem je, ker je razpis v naprej dal prednost le nekaterim. Npr. zahteva za aktivno znanje slovenskega jezika je onemočila kar nekaj boljših strokovnjakov iz tujine.

 • Aton

  Zanimiva izjava. Na vprašanje o političnih pritiskih mežika in ne gleda v kamero…

 • Peter Pavel

  Ropanje Slovenije je v polnem teku. In tega jim zaradi kupljenih parazitov niti skrivati ni več treba.

 • MEFISTO

  Kaj pa, če niso bili potrebni politični pritiski!’

  Morda pa predsednik nadzornega sveta Damjan Belič po čistem naključju razmišlja enako kot njegovi politični in ideološki gospodarji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!