Revoz bo spet zaposloval! Tokrat med 300 in 500 delavcev

Foto: sta

V Revozu so zagnali serijsko proizvodnjo po prazničnem kolektivnem dopustu. Tega so delavci nastopili po popoldanski izmeni 23. decembra. A dopusta je konec, celotna serijska proizvodnja pa zopet obratuje.

Še pred tem pa so v tovarniških obratih izvedli določena dela, prav tako tudi v proizvodnih obratih, ki so potrebna pred zagonom celotne montaže. Sicer pa so se v tovarni tudi v času kolektivnega dopusta pripravljali na proizvodnjo novega clia 4.

Proizvodnja novega clia 4 se bo predvidoma začela konec februarja, prav zaradi tega pa nameravajo zaposliti še 300 do 500 delavcev. S prvimi razgovori s kandidati za nova delovna mesta pa so začeli že lanskega decembra.

Uprava Revoza je razkrila podatke, da naj bi konec leta 2017 pričakali s približno 130.000 izdelanimi vozili in s proizvodnim izidom na približni predlanski ravni. Vendar pa predvidevajo, da bodo s prihodom clia 4 vzpostavili nočno izmeno in dvignili proizvodnjo na 180.000 do 190.000 vozil letno. To pomeni kar 40-odstotni dvig izvoza tega novomeškega podjetja.

V Revozu pa si ne obetajo le izdelave clia 4, temveč bodo februarja ali marca začeli izdelovati tudi električna vozila smart.

V Revozu so sicer lanskega septembra zaposlili več kot sto agencijskih delavcev, potem ko so opravili uvajanje. Trenutno je v tem novomeškem podjetju redno zaposlenih okrog 2200, preko agencij pa približno 300 delavcev.

M. S., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!