Slovenske železnice “na konju”!

Foto: STA

Slovenske železnice so v prvih petih mesecih letošnjega leta izboljšale temeljne kazalnike poslovanja in na ravni skupine ustvarile 7,1 milijona evrov čistega dobička. S tem se je dobiček iz poslovanja in čisti dobiček v primerjavi z lanskim letom povečala za deset odstotkov.

Slovenske železnice, ki so leto 2015 sklenile s 23,7 milijona evrov čistega dobička, tudi letos nadaljujejo z uspešnim poslovanjem. V prvih petih mesecih so na ravni skupine ustvarile 190,1 milijona evrov poslovnih prihodkov, poslovni izid je znašal 7,2 milijona evrov, čisti dobiček pa 7,1 milijona evrov. Generalni direktor Dušan Mes je dejal, naj bi se letos tako dobiček iz poslovanja kot čisti dobiček v primerjavi z lanskim letom povečala za deset odstotkov.

Skupina Slovenske železnice je v lanskem letu ustvarila več kot 580 milijonov evrov prihodkov, dobiček iz poslovanja v višini 38,5 milijona evrov in čisti dobiček v višini 23,7 milijona evrov.

V letu 2015 se je skupina tudi uspešno finančno prestrukturirala. Neto finančne obveznosti so se konec leta zmanjšale na 81,5 milijona evrov, kar je trikrat manj kot leto pred tem.

Na letošnje poslovanje bo pa zagotovo vplivala tudi nedavna blokada Luke Koper s strani zaposlenih. Zaradi te je so Slovenske železnice imele precejšnjo neposredno škodo, ki pa bi se lahko izkazala tudi posredno.

I.K.,STA

 • resnicaboli

  Zakaj pa vedno rabijo subvencije? Sicer pa ta dobiček je nula za tako veliko podjetje.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Olga

  Čakam tisti ampak…

 • Aton

  SŽ na konju…. Z ročaji?

 • Anton

  mislite rečt na oslu?:)

  cinizem press!

 • karlina

  Znanec je večkrat sluzbeno na SZ in pravi, da je pa tam res še vedno socialistični sistem dela-malo danes, malo jutri, itak pa SZ vedno rešujemo davkoplačevalci, kar ni prav.

 • Jojo

  Na konc leta bodo se v minusu…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!