Tosamini tamponi zagotovili prodor podjetja na ameriški trg

Foto: STA

Znano je, da nekatera slovenska podjetja prodrejo v svet in uspejo s prodajo svojih vrhunskih izdelkov. Tokrat se je sreča nasmehnila podjetju, ki izdeluje kozmetične izdelke v predmestju Ljubljane.

Podjetje Tosama si v letošnjem letu navkljub počasnemu okrevanju trga produktov za široko potrošnjo obeta dobiček. Njihova visoka pričakovanja so vezana še zlasti na ameriški trg. Eden izmed obeh direktorjev že omenjenega domžalskega podjetja Tomaž Brdnik je dejal, da je bilo v osmih mesecih tega leta že zaznati, da bo morda to leto uspešnejše od lanskega.

Vodilni na področju medicinskih pripomočkov
Gre za podjetje iz Domžal, ki prodaja različne izdelke s področja kozmetike in higiene, medicinske pripomočke, izdelke za prvo pomoč, izdelke za male živali, vložke in drugo. Na področju kozmetike so znani še zlasti po balzamih za ustnice, dišečih masažnih svečkah, naravnih otroških kremah, naravnih milih in naravnih osvežilcih zraka, navaja tosama.

Foto: STA

Foto: STA

Slovenci že uspeli na ameriškem trgu
Iz preteklosti so že znani uspehi nekaterih slovenskih podjetij na ameriškem trgu. Med drugim sta dve slovenski podjetji po imenu Talum in Boxmark Leather združili svoje moči in na drugi strani luže skupaj predstavili inovativno vrtno pohištvo. Uspeh omenjenih podjetij pa bo prav tako povečal število delovnih mest.

D. M., STA