T-2 ni več v stečaju: Dolg bodo poravnali do konca leta 2021

Vir: STA

Ustavno sodišče je po pritožbi večinskega lastnika, družbe Garnol, ponovno razveljavilo sklep Višjega sodišča v ljubljani iz marca 2016 o začetku stečajnega postopka družbe T-2. Stečaj podjetja je tako dokončno sutavljen, poslovodstvo pa bo namesto stečajne upraviteljice prevzel Jure Valjavec.

Iz podjetja Garnol, ki je lastnik T-2, so sporočilli, da je poslovanje tretjega največjega telekomunikacijskega operaterja v skladu z načrtom, ki je bil izdelan in potrjen med prisilno poravnavo, kar pomeni, da za stečaj družbe T-2 ne obstajajo nikakršni ekonomski razlogi. Družba je torej solventna in posluje z dobičkom, svoje obveznosti pa bo do upnikov, glede na višino dolga, ki ga ima T-2, v celoti poravnala do konca leta 2021. Ustavno sodišče je sicer v svoji odločbi opozorilo na hude posledice, ki so nastale, ker je bilo lastnikom T-2 onemogočeno upravljanje in to pomeni kršitev ustave, poroča Siol.net. Sicer pa bo posle od stečajne upraviteljice po letu dni spet prevzelo poslovodstvo z Juretom Valjavcem na čelu.

Okrožno sodišče v Ljubljani je poslalo T-2 v stečaj že leta 2015, kljub temu pa je podjetju Garnol uspelo ostati večinski lastnik. Stečaj te družbe so leto pred tem zahtevali upniki na čelu z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki imajo do tega telekomunikacijskega operaterja več kot 100 milijonov evrov vrednih zahtevkov. Poleg tega pa se na sodišču potegujejo tudi za lastniški nadzor nad to družbo.

M. S., STA

 • Janez

  Me !
  Veseli tak razplet !
  Tudi sam redno plačujem priklop na T2. In še mnogi drugi. T2. Kar tako dalje.l.r. Janez KOMENDA

 • dvanajstzvezdic

  Sodniki, ki so s svoj sojenjem naredili škodo, naj plačajo odškodnino. A ni to pravično?

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNNNNN !!! ! !!!

 • toxico

  so škofi podkupili sodnike

 • Ana Job

  Čestitam za moč in vztrajnost! BRAVO! Tele.. m je T*2 na vse kriplje spotikal, predvsem se je šlo za monopol nad prisluškovanjem v RS. Zaradi tega se je Tele*om tudi počutil ogroženega, ker je nov operater, ki se je pojavil pričel mešati njihove štrene in so morali razmišljati tudi o drugih alternativah prisluhov. Čudno se mi je zdelo, ko se je višji kriminalist iz UNZ preselil na Tele.. . om na neko ležerno visoko plačano mesto, pred tem pa je grozil neki familiji, ki je prijavila organiziran kriminal, da jih bo poslovno uničil, če ne bodo zaprli gobca. Še prej je vse poizvedel od njih in jim, dal prisluškovati stacionarne in mobilne telefone, lokalni policisti so jih zasledovali celo do avstrijske meje in kontrolirali njihovo gibanje. Zapisnik o njihovem obisku pri njem, ki se je skupaj z njegovim kolegom odvijal kar v bližnji gostilni ni bil nikoli najden. Zahteval je od familije črno na belem, koliko in kaj vedo. To je bilo poslano s povratnico priporočeno na UNZ. Zadevo je zavlačeval dalj časa. Familija je bila močno oškodovana finančno s strani uslužbencev javne uprave, ki so zlorabili položaj, kar je kriminalist prikril, ker se je šlo za zemljišče na zelo elitni lokaciji, v bližini znanega letovišča. Pričal je, da s to familijo ni imel nikdar stika in da jih ne pozna. Tudi zapisniki so izginili. Dokazi o obratnem obstajajo. V glavnem kmalu po dogodku se je srečno zaposlil na Telekomu in nadaljnjo prisluškuje naprej. Za koga? Zakaj? Komu? Verjetno je profesionalec na svojem področju, tako, kot večina tovrstnih tičev.

  • Nata

   +++++++++
   Barabe hudirjev !

   • Zgornji

    … JA, HUDIČEVSKE !!! ! !!!

 • Nata

  Zanimivo. Kdo bo pa škodo poplačal?
  O, seveda Telekomu se kolca po tistih časih, ko je imel monopol ! Bili smo zlata jama !
  Srečno T-2 !

 • baubau

  Samo v nesvobodni državi mora ekonomske probleme in zaplete reševati ustavno sodišče. A preveč očitno ne gre za ekonomijo.

 • tasilo

  V stečaju niso več. Nateguni so pa še vedno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!