Voljč in njegova žena bogatita na račun Gorenja – vsako leto okrog 300 tisoč evrov, za vsako sejo še okrog 10 tisoč evrov potnih stroškov

Foto: sta

Predsednik nadzornega sveta Gorenja Marko Voljč in njegova soproga Romana Voljč Kovács prek kadrovske agencije iz Gorenja vsako leto ‘povlečeta’ okoli 300 tisoč evrov, poroča Pozareport.

Omenjeni spletni portal poroča, da je precej zadolženo podjetje Gorenje “poligon za finančno izčrpavanje”, med drugim tudi Marka Voljča in njegove žene Romane Voljč Kovács. Voljč je v Gorenju predsednik nadzornega sveta, njegova žena pa je direktorica in solastnica kadrovske agencije Dr. Pendl & Dr. Piswanger, kadrovsko in podjetniško svetovanje, d. o. o. – vendar pa ima njeno podjetje z Gorenjem sklenjeno pogodbo o “strateških aktivnostih na področju upravljanja s kadri”.

Romana Voljč Kovács s svojo agencijo na leto zasluži okrog 300 tisoč evrov samo iz naslova Gorenja – po podatkih omenjenega portala naj bi bilo tako tudi za leto 2016. Glede na javno dostopne podatke prihodkov podjetja, ki ga vodi Voljčeva žena, je razvidno, da je v zadnjih letih pogodba  z Gorenjem prinesla okrog polovico vsega denarja v omenjeno podjetje. Marko Voljč je sicer na spletnem portalu Linkedln naveden kot direktor te kadrovske agencije. Vprašanje torej je, kdo zares vodi podjetje Dr. Pendl & Dr. Piswanger – on ali njegova žena?

Foto: printscreen

Voljč je na Linkedlnu navedel, da je direktor podjetja Dr. Pendl & Dr. Piswanger, ki od Gorenja vsako leto potegne za okrog 300 tisoč evrov. Največji posamični lastnik Gorenja je sicer Kapitalska družba, predstavnik te družbe v nadzornem svetu Gorenja pa je nekdanji mednarodni tajnik Mladega foruma Socialnih demokratov Bachtiar Djalil

Bobinac se izgovarja, da je bila prej podpisana pogodba z ženinim podjetjem, kot je Voljč postal predsednik nadzornega sveta
Požar še razkriva, da je bila pogodba med Gorenjem in kadrovsko agencijo Dr. Pendl & Dr. Piswanger podpisana v Avstriji, za Gorenje pa jo je podpisal direktor Gorenja Beteiligungs na Dunaju Žiga Debeljak. Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac sicer trdi, da je bila pogodba z Voljčevo ženo sklenjena leta 2013 in kakor da Voljč na to ni imel vpliva, saj je postal predsednik nadzornega sveta v Gorenju leto kasneje. Vendar pa le redki temu verjamejo, saj naj bi Bobinac dobro vedel, kako visoko se bo povzpel Voljč, ki je pred tem enkrat že bil predsednik nadzornega sveta Gorenja – do leta 2006.

Potni stroški za udeležbo na seji nadzornega sveta okrog 10 tisoč evrov – ker prileti iz Mehike
Sicer pa se govori, tako Požar, da bo Voljčeva žena za novega člana uprave namesto Petra Groznika skadrovala Žigo Debeljaka, imenoval pa ga bo nadzorni svet Gorenja, ki ga vodi njen mož. Dodaja še, da zakonca živita v Mehiki, Romana kadruje kar prek elektronske pošte, Marko Voljč pa na sejo nadzornega sveta prileti neposredno od tam – njegovi potni stroški naj bi zato na sejo znašali okrog 10 tisoč evrov.

M. S., povzeto po Požarreport.si

 • Nata

  No, nadzorni sveti in nadzorniki so pri nas res farsa posebne sorte ! Njihova funkcija je meni, ubogi drzavljanki v posmeh! Iz mene še norčujejo. Agencije in posvetovalna podjetja ? Pa nam gre vedno slabše !
  Kaj pa ti ljudje sploh nadzorujejo? Da ne bo kakšna lisička, ki ni njihove sorte, zašla v kurnik ? Ja, pri nas je tako, da se ti prav nič slabega ne more zgoditi, ko si njihov.Samo še plezaš navzgor.
  Ne razumem pa zakaj se ne zmenijo po kakšni video konferenci? O, seveda, tovariš se rad pase po svetu.Za moj, naš denar.

  • domovina mili dom

   Enostavno, nadzornike, uprave, menedžment, sodstvo, naj postavlja opozicija.
   Pa, da vidimo borbo za pozicijo.

   • Nata

    Hi……hi………., saj predlog je sijajen. Ampak ?
    Si sploh ne predstavljam posledic.

 • učko

  Ta komunajzarski “POZER” je en tak anti-fris, da ga ni večga kretena. Režimska opica pač, ki ga morajo v “režimskih firmah” kot je Gorenje, spustit do korita. Svinja je bil v NLB, je delal sam škodo in to milijardno, da so Kućanovci pokradli ven milijarde !!!!!

 • učko

  Tega cepca je hotu komunistični režim “inštalirat” za premierja, ko so žagal Peterleta. Potem se je Kučan vendarle odločil za Drnovška.

  • janez zorman

   Ne bi bilo nobene razlike. Oba sta bila vezni člen iste komi – partijske elite, ki si je takrat že predstavljala, kako bo “nategnila” slovenski folk in olastninila, kar je vredno olastniniti. Zamudniki so lastninili kasneje.

 • Fireblade

  In urbana raja kruli da se družbeno premoženje in samoupravljanje še poveča :))) RTV in POP pohabljajo narod.

  • Novakec1

   Narod je že dolgo pohabljen.

 • janez zorman

  No evo, to so tetke in strici iz ozadja, za katere morajo “samoupravljalci” v Gorenju izdelati preko 1000 aparatov, da nasitijo njihove nenasitne riti.

 • Kučko pod pručko

  Bravurozni Cmerotov odgovor

  (Morda je bila ta tema na Novi, nisem je pa zaradi odsotnosti zasledil. Danes sem jo videl prvič in se neumnosti premierja nasmehnil. Ampak nasmeh je bil bolj grenak.)

  Na novinarski konferenci je Cmero na vprašanje, zakaj koalicijskim partnerjem niso predstavili zakonskih predlogov ampak samo za izhodišča, odgovoril naslednje:

  Ni šlo za izhodišča, razen tam, kjer je šlo dejansko za izhodišča …”

  http://klip.si/video-ko-boste-slisali-kaj-je-izrekel-miro-cerar-se-boste-prijeli-za-glavo-17868

  In tako teslo nam vlada!!!

 • resnicaboli

  Kaj že vsi živijo zunaj Mehika Italija…. le raja ki gara za njih je doma?

 • totex39

  Sramota, kakšne parazite imamo vse povsod. Imamo veliko sposobnih mladih ljudi in res ne vem zakaj moramo dajati zaslužke že tako nepomembnim ljudem, ki so nas v preteklosti že uničili.

 • Ryuk

  Gorenje je treba privatizirati. Ravno zaradi takih nečednosti.

  • učko

   Panasonic je hotu, pa si je premislu. Le zakaj ?!!

   • xtc

    Pameten pobegne od kupa gnoja in brezperspektivnosi:

   • sprehajalec

    So že vedeli, zakaj ne rabijo Panasonica v Gorenju. Po potrebi bi pa še penzionirane komsomolce vključili z znanimi gesli o žuljih in znoju pa bogastvu….

  • KIKI

   Večnega F21 zapriseženega direktorja Gorenja pa na DOB !
   Tako zelo hitijo krast, da je že očitno, da je korito že skoraj
   prazno!
   Voljč pa iz hvaležnosti do strička Milana in tetke Štefke,
   kar v žakljih nosi denar na Štefkin račun v Mehiko?

 • xtc

  Gorenje je propadajoča državna firma(politična);ki jo levaki izčrpavajo na vse načine:Dolgoročno pa mrlič:
  Ko so Japonci ugotovili kaka greznica je so dvignili roke od njega;radi bi zmanjšali delež v njemu a obdržali toliko;da bi bili ob času zloma;prvi kupci Gorenjeve prodajne mreže ostalo pa jih bojda ne zanima več:

 • althar

  Zaradi takega udbomafijskega parazitizma se Slovenijo upravičeno razglaša za rdečo greznico. Dokler se ne znebimo večine teh krvosesov, bo Slovenija umirala. Zaradi množičnega izseljevanja mladih tudi dobesedno.

  • Borut Stari

   Jst bi reku, namesto parazitizma, kar ropanja. Edino kar me bega je, kako se znebiti teh rokovnjačev, ko pa imajo vse vzvode trdno v svojih rokah.Sedaj bodo ugrabili tudi ustavno sodišče.Kako se že reče državi, ki obvladuje pravosodje, represivne organe in ima v parlamentu ena “Partija” ustavno večino?

 • učko

  Tako bojo tudi Cimos, kot so tudi banke, nasuli z davkoplačevalskim denarjem, potem pa pokradli denar. Vse že tisočkrat videno in doživeto. Vendar neumni Slovenceljni in še bolj neumni Neslovenci tega ne sprevidijo !!!!!!

 • sprehajalec

  Ma tole je klasika, zveneče ime firme, dobre politične zveze, pa ena stranka na Javnem za usluge tvojega podjetja. Pa trpaj v žep.

  Dogovorna ekonomija v polnem sijaju. Kot so radi rekli teoretiki samoupravnega socializma, dogovorna ekonomija je nadgradnja tržnega sistema. V romantičnem socializmu pa je zaživela v polnem sijaju.

 • Borut Stari

  Gorenje in še druge podobne državne, bolje rečeno.partijske tovarne, so še vedno valilnice tajnega denarja za potrebe delovanja paradržavnega udbo-mafijskega omrežja. Pokojni Niko Kavčič, udbin bankir, je to svoj čas, pred smrtjo, lepo opisal v enem od svojih zadnjih intervjuvov,

  • domovina mili dom

   Zato vse prodati, da se bodo korita izpraznila za te rdeče izkoriščevalce. Verjetno so iz Panasonika panično pobegnili, ko so videli, da so v tej štali okužbe z rdečkami presegle kritično mejo.

 • karpelec

  Še eden izmed mnogih , ki je ujel v svoja jadra pravi veter.

  • sprehajalec

   Preživetje v Sloveniji je predvsem stvar sreče, kot na fronti nekoč….

   • karpelec

    Čudno je , da je ta sreča vedno na strani ta skrbo izbranih.

    • sprehajalec

     Izbranci delavskega razreda niso nikoli trpeli pomanjkanja. Tako je vedno bilo….

     • karpelec

      …ali pa so znali in znajo živeti s tistim, kar dobijo, napram izbranim, ki nimajo nikoli dovolj.

     • sprehajalec

      S 300 jurčki na leto bi tudi jaz znal “živeti s tistim, kar dobim”…

 • Iza Demos

  Pa saj to je vendar delniška družba in če prav vem tu ne gre za noben davkoplačevalski denar. Cela skupina ima čez 10.000 ljudi, ki jim redno odvaja vse prispevke in davke, imajo regres , malico 13 plačo in še kaj. Delničarjem izplačujejo dividende skladno s sklepi skupščine. Podpirajo šport in lokalno skupnost. Ko bi le bilo več takih firm v SLO. Pol mi je pa malo mar kdo so njihovi dobavitelji in kdo jim rihta kadre. Očitno pa imajo dobre kadre saj so uspešni!

  No kot tipično slovenko me seveda malo špikne zavist, a kdo mi je kriv. Vsak ima svojo priložnost le videti jo mora in biti pogumen, da sprejme izziv. No pa ob pravem času mora biti na pravem mestu. In to ljudje, ki pišejo poslovne uspešne zgodbe so.

  • althar

   Gorenje pluje proti propadu in to zaradi nesposobnega vodstva in izčrpavanja s strani parazitov. Ko bo priplulo, kamor jo pelje Bobinac & co., ne bo več ne 10k služb, ne davkov in ne dividend. Tako gre to. Poleg tega je država, torej ti in jaz, lastnica 16% te družbe,se pravi da se naju tamkajšnja sranja še kako tičejo.

   • Iza Demos

    Ups… saj res naša nesposobna kapitalska družba, ki ni sposobna nadzirati in varovati naših vložkov.

    Ampak glede na situacijo v SLO bi bila osebno zadovoljna, če bi imeli več takih podjetij s takim vodstvom. Bi nam bilo bolje!

 • Iva

  Postkomunistom Kocjančiču, Voljču in mnogim v “F21 kompaniji” alias Škrabec, Petrič, Šešok … posli odlično tečejo. Postali so tovariši kapitalisti, čeprav so prav kapitalisti najbolj osovraženi med mnenjsko vodilnimi levičarji.
  Pasivizacija možganov in dejanj Slovencev je na vrhuncu, sploh ne opazijo izkoriščevalskih parazitov v lastni hiši. Možno le v Slovenistanu!

 • Olga

  Bivše vodstvo DUTB pa obtožujejo zaradi Hanssenovih 400.000 evrov?!

  • domovina mili dom

   pregovor: ko komunist prdne, na ves glas vpije in kaže na drugega, da se ne občuti izvir smradu.

   • Dragan Krstič

    Ko komunist krade pokaže na Janšo.

 • domovina mili dom

  Zakaj je bila spletena režija za Telekom? Zizki so še polni mleka. Na cesto mečejo delavce, da tej rdeči eliti ostane čim več denarja. Ko se bodo razkrile roparske rabote, bo tudi ta firma izčrpana padla.

 • Dragan Krstič

  Voljč+Boris Zakrajšek sta bila najsposobnejši bančniški duet v Sloveniji. Zelo dobro sta se dopolnjevala; en je znal pisat, drugi pa brati. Je bil pa še en super bančnik v Sloveniji, dr. Janez Drnovšek. Ta nam je po vseh bankah same bančniške genije nastavil.

 • slaipowi

  Marjanca tokrat ni potrebovala google translate. Ker pa ta portal zelo verjetno bere tudi Požar se je malce zakrila z začetnicami in dodala “povzeto po…”. Najbrž se je zbala tožbe. Čisto prepisovanje in presstituiranje. Vredno Keš pičke.

 • Novakec1

  Koliko je pa še takih na podobnem položaju, to raziščite, vas bo fršlok trefnu.

 • Franc Turnar

  LEGALNA KRAJA PO SLOVESKO

 • Bogdan Šalamun

  Tako kradejo rdečkarji in se napajajo iz državnih firm! Njihovi volilci pa bi žrli travo, samo, da se ne bi nič spremenilo!

 • odzunaj

  Zanimivo bi bilo izvedeti, kdo vse, poleg Voljča in njegove žene, je z umazanim denarjem zaparkiran v Mehiki. Za Petriča vemo, da ima tam firmo, za Stefanio Kucan so mediji objavili bančni izpisek za kakih 300 milijonov dolarjev,…….. Mehika je z vseh vidikov gotovo danes najzanimivejša od vseh držav. Tam je gotovo precej paradržavnega denarja, ki se je in se še deli zaslužnim po funkciji, ne po delu, v mreži.
  Raziskovalni novinarji, čaka vas zanimiva in resnična zgodba o junakih slovenske politične tranzicije , o slovenski paradržavni eliti v finančni emigraciji !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!