Govor Milana Brgleza na državni proslavi v Trbovljah je delno plagiat: Brez sramu si je sposodil citat slavnega irskega filozofa

Foto: Nova24TV.

Trbovlje veljajo za eno najbolj rdečih mest v Sloveniji, kjer je komunizem pustil najbolj globok pečat na ljudeh. Ne čudi, da leva politična opcija v tem delavskem mestu uživa visoko podporo, čeprav gospodarstvo umira, delavna mesta pa se zapirajo. Tudi dolgo obljubljenega predora do avtoceste, ki bi omogočil hitrejši razvoj regije, še ni. Zdi se, da se na to od vlade pozabljeno mesto komunisti spomnijo le enkrat na leto, na enega svojih največjih praznikov, Dan boja proti okupatorju, ko iščejo primerno publiko, kjer bodo lahko brez kakšnega večjega “koncerta žvižgov” prodali svoj govor. Pa četudi gre v resnici za plagiat. Nekaj takšnega si je v sredo zvečer v Delavskem domu Trbovlje privoščil osrednji govornik, aktualni predsednik državnega zbora, Milan Brglez. Za svoj govor si je namreč, brez navajanja virov, sposodil citat irskega političnega teoretika in filozofa Edmunda Burkeja, ki ga je nato nacionalni medij brez težav uporabil za naslov svojega prispevka. In ga, kajpak, brez kančka kritičnosti, pripisal Brglezu.

“The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing (Edina potrebna stvar, da zmaga zlo, je ta, da dobri možje ne storijo ničesar),” pravi znana misel irskega državnika Edmunda Burkeja, ki je deloval v 18. stoletju. Zveni znano? Predsednik državnega zbora Milan Brglez si je citat sposodil ob sredinem govoru v Trbovljah, ko je izjavil, “da je včasih za zmago teme dovolj že to, da ljudje ne storijo ničesar. Da so tiho.” Več kot očitno je Burkejevo misel Brglez le delno modificiral, zato bi bilo od nekoga, ki opravlja tako pomembno državno funkcijo, ob tem pa je še profesor na Fakulteti za družbene vede (FDV), pričakovati, da bo navedel vir, od koder je črpal dele svojega govora.

Seveda se poraja veliko vprašanje, ali je Milan Brglez svoj govor za proslavo komunističnega praznika spisal sam, ali pa mu ga je napisal kdo drug. Če velja slednje, ima Brglez potemtakem plačane pisce govorov, ki pri svojem delu prav tako niso zgledni. Ravno na FDV-ju so do svojih študentov, ki ne navajajo striktno virov svojih citatov, najbolj ostri, že vrsto let uporabljajo tudi računalniški program Turnitin, s katerim preverjajo plagiatorstvo.

Od Alenke Bratušek do Karmen Erjavec; pestra zgodovina plagiatorstva na FDV-ju
Ravno zato je zanimivo in skrajno nenavadno, da vira svojega citata ne navede profesor, ki je zaposlen na omenjeni fakulteti, na katedri za mednarodne odnose. Toda plagiarstvo na FDV-ju ni novo, saj je javnosti še zelo dobro znan primer Alenke Bratušek, pred leti pa je službo na omenjeni fakulteti, ki se nahaja na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani, izgubila tudi profesorica Karmen Erjavec z novinarske katedre, ker je “ponarejala” raziskave, da je hitreje spisala dobro plačana znanstvena dela. V anonimki so jo takrat vodstvu fakultete prijavili kar najožji sodelavci.

Naj spomnimo. Milan Brglez je na proslavi v Trbovljah med drugim povedal, da svoboda ni dana, ampak izbojevana. Poudaril je, da je na svobodo treba vezati tudi odgovornost. “Če smo se pred 25 leti svobodno odločili za svojo državo, moramo zdaj z njo odgovorno ravnati,” meni aktualni predsednik državnega zbora, ki priznava, da Trbovlje niso bila naključna izbira za kraj proslave.

Brglez je podcenjeval slovensko javnost
V svojem sporočilu je Brglez izpostavil tudi temeljnost človekovih pravic in poudaril, da nam te dajejo moč, da se postavimo pokonci in upremo. Televizija Slovenija je njegovo izjavo povzela s besedami iz deklaracije človekovih pravic, da imajo namreč vsi ljudje enako dostojanstvo in enake pravice ter bi morali ravnati drug z drugim kakor bratje. Te besede po mnenju Brgleza danes odmevajo z enako močjo in vero kot 10. decembra 1948, ko jih je sprejela Generalna skupščina Združenih narodov.

Res je, Milan Brglez je imel govor kot leta 1948, vendar ga je začinil s plagiatom. Vprašamo se lahko, ali je skušal predsednik državnega zbora izpasti še bolj všečen, razgledan in pameten, kot je v resnici. Dejstvo pa je, da je Brglez podcenjeval slovensko javnost, ker si je tako sposojal misli, ne da bi navajal avtorja. Očitno je mislil, da tega Slovenci sploh ne bomo opazili.

L. S.

 • luckyss

  “da je včasih za zmago teme dovolj že to, da ljudje ne storijo ničesar.”
  Predsednik državnega zbora torej poziva državljane naj pridemo pred parlament in jih vržemo ven na cesto kamor spadajo…
  Kaj čakamo…oblast je treba ubogati ;)

  • učko

   Sej pozivajo tut to, da nas vržejo iz EU in NATA ven. Šengenska meja je dejansko že na Avstrijski meji! Če pogledaš kontrolo Avstrijcev vidiš pet šest uniformirancev, ki v stoječi koloni pregledujejo dokumente in sumljiva vozila izločajo na stran, da jih detajlno pregledajo. Ko pogledaš “naše”, ne vidiš drugega kot kolone, uniformiranci pa sam v “kučicah” na carini, ki delajo počasi, nalašč. Potem pa “Udbo propaganda” po TV, da je to pač zahtevala EU !!!!!!! Naš zločinski kučanistični režim nas bo uniču do konca !!!!!!!!!!!

 • učko

  Sposojeni citat ni nobena napačna zadeva, še posebej, če je interpretiran v pravem trenutku za pravo stvar. Tega se Brgli ne sme zamerit !!! Vse ostalo, kar je do sedaj počel narobe, in tega ni bilo malo, pa ja !!!!!

 • Primoz Papez

  Pod primere plagijatorstva ste verjetno nenamerno pozabili napisat plagiat od Janeza ko je prepisal govor od Toniya Blaira

  • MEFISTO

   A, zdaj si pa tudi že papež?

 • MEFISTO

  Kaj ste pa pričakovali od Brgleza?

  Če bi bil bolj odprte glave in če bi mu bilo kaj do dobrega imena ter časti, ne bi pristal na FDV.!

  • Primoz Papez

   Brglez si je sposodil citat vaš Janša je pa prepisal kar govor pa tega nič ne omenjate v članku

   • MEFISTO

    Ker bo novi premier, bo kmalu tudi tvoj Janša.

   • Saj ti stalno to laž ponavljaš. Ali bi jo morali vsi ?

 • VERZIFIKATOR

  Milko Tičar

  ZAČEL JE S PLAGIATOM

  Začel je s plagiatom,
  ga nesramno branil
  in si s tem prihranil
  je zamere bratom.

  Bratom svojim, tičem,
  kakršen je sam,
  druščini predan,
  takšni s praznim ničem.

  Nič mu je maksima,
  nič ga ne ustavi,
  kot da ni pri pravi,
  ptiček vdano kima.

  Ptič je brglez važni,
  ki je kariero
  stavil na afero,
  o magistri lažni.

  Nič ni prepisala,
  brglez je zaključil
  in na moč se mučil,
  pride da zahvala.

  Začel je s plagiatom
  ptičke dolgokljune,
  žvižgal na vse strune,
  s tem ugajal bratom.

  Bratcem čivkajočim,
  ki so iste baže,
  vsak od njih se maže
  z blatom mehkim, vročim.

  Plagiat povzdigne
  ga med zanesljive
  ptičice vodljive,
  ki se jim le migne.

  Pa že zažgolijo,
  pesem naučeno,
  dobro prikrojeno,
  kot tam gor želijo.

  Brani tiček ubogi,
  še kak plagiat,
  potlej pa ga brat
  frcne po nalogi.

  Po nalogi bratov
  večjih starih tičev,
  na ukaz ga stričev
  reši plagiatov.

  Tak je ptičji zbor,
  tu nič ne pomaga,
  breme se nalaga,
  ptičicam za vzor.

  Dokler je poraben,
  brglez čivka milo,
  res se bo zgodilo,
  da bo nepozaben.

  Si spomin zapomnil
  ga bo za vse čase,
  da nič dal ni nase,
  rad se polakomnil.

  Čivkaj, brglez ptiček,
  kot po plagiatu,
  ko dovolj bo bratu,
  tak boš kot črviček.

  Frcnil za zabavo
  te bo večji brat,
  branil bo takrat
  zgolj naravno pravo.

 • moat

  Da ne bo pomote, saj Janša ni kaj boljši od Brgleza. Tudi on je prepisal govor od Blaira, pa od Masaryka, pa … http://www.mladina.si/43871/jansa-govor-prepisal-od-blaira/, http://www.mladina.si/43986/jansa-si-je-privoscil-se-masaryka/.

  • MEFISTO

   Mar si le spoznal, da kot papež nisi bil dovolj prepričljiv?

   Te res ni prav nič sram priznati, da bereš Mladino in dajo celo navajaš kot vir.

   • moat

    Tale dva linka, ki kažeta na Mladino sta samo zato, da vam malo pospešim utrip. Drugače pa je o tem pisalo veliko “cajtungov” in bilo velikokrat objavljeno na netu. Malo pobrskaj po konkurenčnih ali (aka) mainstream medijih, pa boš lahko prebral, tudi še kaj drugega. Na NOVA24TV in drugih desnih portalih in “cajtungih” tega itak ne boš našel. Zakaj že?

 • Coeus

  Kot je ze precej komentatorjev ugotovilo, so v nastevanju plagiatorjev v SLO nekako pozabili na kralja plagiatorstva, Janeza Janso…. proti njemu so Brglez, Bratuskova, Erjavec,… sele v vrtcu plagiatorstva.

  Jansa ne samo, da je delno “prepisal”, kar nekaj svojih zelo pomembnih govorov, se njegova diploma je plagiat… v danasnjih casih niti pod razno ne bi vec diplomiral na tak nacin ;)

  http://www.mladina.si/120845/kako-je-diplomiral-janez-jansa-in-kaj-je-prepisal/

  Seveda boste sedaj desnicarji skocili v zrak… Mladina… potem zagotovo ne drzi ipd. na vasem mestu bi se zamislil predvsem nad tem komu slepo verjamete ;)

  • Borut Stari

   Gledam skozi okno in ne opazim tovornjaka, da bi odpeljal tisto, kar sta z Mladino naložila.Glavni in odgovorni prisvojitelj mladine je falirani študent in niti plagijata ne zmore. O Repovžu debata nima smisla. Vsaki, na FDV pridobljeni naziv (ne morem napisati akademski), ni vreden počenega groša.

  • Nata

   O diplomi Janše ne vem nič ????? Pa ti ? Izgleda, da. Ker tako trdiš,
   Veš, s temi govori ob takih prilikah . . . . . . .pa obstajajo kar eni in isti vzorci !
   Spomnimo govora Melanije – pa Obamove žene, pa razne predsedniške govore.So že po protokolu določene. Zato jaz tega sploh ne bi primerjala

   • Coeus

    Preberi si link ki sem ga prilepil… Gre za to, da ce je levi je to plagiat, ko pa isto dela Jansa je pa to ok… vsaj na tem mediju… na ostalih pa kontra… ampak od medija, ki je kao “prvi v sluzbi resnice” to res nisem pricakoval :D

    • Nata

     No, o tem kontra in pro pa ne bi razpredala. To je do ene meje razumljivo. In tale medij – Nova – pa res upam, da se ne bo šel tisto. . . . . .ko te udarijo po levem licu, nastavi še desno. Nas vedno lovijo na nekakšno krščansko etiko in podobno, oni pa so packarili 50 + 25 let. . . . . . Torej, naj si jih Nova kar malo privošči. Ima še velik časovni zaostanek.
     Pa še nekaj zanimivega. . . . . Mladina napiše o ” zadnjih vzdihljajih Janše ” ?!! Ko je že na tleh, pa ga še malo pohodimo , ali ne ??
     Prej si niso upali to privleči na dan ?
     O sami diplomski nalogi. . . . . . . . ja, za hudirja, koliko virov pa naj navede? Toliko jih pa spet ni bilo. Ali pa so vsi bili skoraj enaki. . . . . . hm. . . ?So vsi plonkali, oz., so morali pisati po enem vzorcu ?
     Pa ne zagovarjam nikogar. Znani so, vsaj meni, pogoji in pravila pisanja diplomskih in vseh ostalih nalog. In prva dolžnost mentorja je, da opozori na nepravilnosti.
     Oprosti, sem preveč dolga. A sem morala lepo , v lepem tonu razložiti.

 • Demonkrat

  Ivanka ima fake joške

 • Slovenija moja dežela

  Menda deš še zdaj spira rdečo barvo,tolk jih je blo na kopici. Tud ta mau je bil ,kot kaže, pa skoz izpod čela gledal.A nekaj mi ne štima,ko sem gledal-a slovenskih knapov pa ni blo tam včasih?

 • tarantela

  No, pa ste le gledali proslavo! Jebela, pa levo proslavo!? Sram vas bod!

  • von Rhein

   Spet voja značilna babja žlehtnoba. To,da nekdo z zamikom prebere kaj se je dogajalo,predvsem,če mediji izpostavijo že v naslovih “umetniški vtis”,pa je pretežko za tvoj razum. Torej,spadaš med tiste,ki dogodke doživljajo direktno z odprtimi usti.

   • črnaovca

    Tarantela ima prav že misliti na kaj takega je greh ne pa še gledati ali pa prebirati v medijih. Tam piše vse mogoče in se lahko okužite

    • Nata

     večina nas tukaj ne trdi, da nič ne gleda in ne prebere na teh medijih. Jaz pogledam in čitam. Zato, da vem. . . . . . . . in lahko primerjam!

  • Borut Stari

   Ma kakšna leva neki, usrana,predvsem usrana, Tako kot vse od leta 45 napraj, S častno izjemo pri osamosvojitvi.

  • barbara rov

   Ja kaj tunnek, veš koliko desnik komentarjev na dan šele ti prebereš..

 • von Rhein

  Njegove klobasarije,ki jim nekateri pravijo govor ,so značilen primer nekdanjega in današnjega ponavljanja boljševističnih floskul.
  Kar zadeva delček govora- plagiat,ne vidim nobenih problemov,če nekdo ponovi misli znanih oseb,misli,ki imajo globji pomen. Misli mnogih filozofov,pisateljev,celo medijsko znanih oseb so v javni uporabi. Moje mnenje o klobasariji se nanaša na tisti del govora,ki ga je s pomočjo svetovalcev in poklicnih piscev govora brez sramu serviral javnosti.

 • črnaovca

  Samo citat? Jaqnez je menda prepisal kar cel Tonijev govor in kaj potem!

  • von Rhein

   Ampak ne za magisterij.

 • dule5

  ma dajte no. tako očitno kot Janša ni noben teh naštetih plagiat

 • Borut Stari

  Sicer ni niti težko opaziti pri teh adlatusih kraje. Tudi misli in podobno kradejo. Nič lastnega v osnovi svojega zmečkanega karakterja nimajo. Ko sem opravljal odgovorno delo na inštitutu nisem pri pisanju člankov, uporabil niti slike brez dovoljenja avtorja ali vsaj citacije. Najslabše je to, ko laik z doktoratom meni, da je akademik in dobi priliko učiti študente tistega, kar sam ne zna. Ne se čuditi, saj je predsednik DZ ali bolje rečeno državnega obora.

 • Viktorh

  Pa kaj?
  Saj je iz stranke plagiatorjev.

  • janez cepec

   ti s iz stranke komuinajzarjou in UDBOUCEU, pizduh

   • barbara rov

    Kaj si pa ti..Predsednik stranke nevzgojencev Slovenije?

    • barbara rov

     Tasilo, dej mi zlektoriraj toti stafek, no,.. pa to…

 • Antonius

  Tudi Bratuškova je Brglezu zelo hvaležna, ker ji je dovolil prepovedano.
  Diploma na FDV je slabša od “wece” papirja. Pretrda je.
  Obramboslovci seveda niso FDV, oni samo gostujejo v tem faxu sramote.

  • von Rhein

   Nekje na jugu nekdanje bratske države so Univerzo z nekaj fakultetami imenovali “tiskarna”. Nobenega znanja ni bilo potrebno,da so za ustrezno plačilo diplomo natisnili. Meni se vedno pojavijo slike raznih dr.znanosti,ki so pridobili nazive po južnih univerzah.Niš.Priština,Novi Sad,Skopje ,Tetovo,Kragujevac.Samo nekaj najbolj znanih.

   • Mojca pokraculja

    Pozabil si na novodobne tiskarne v Bosni, tam pa sedaj magisterije in doktorate štancajo.
    Zanimiv bi bil podatek MVZT koliko nostrifikacij takih nazivov je bilo vloženih in podeljenih v zadnjih 5 letih iz območja Bosne.

    • von Rhein

     Ja,zanimivo bi bilo.Nekaj iz preteklosti je znanih.

     • Mojca pokraculja

      Ne samo zanimivo, zaskrbljujoče je. Nimamo pojma koliko je tega v zadnjem času, ampak je vse tiho. Vse se da tam doli kupiti, število mag.-ov po raznih upravnih službah pa nenormalno narašča. Dodatek k plači in seveda za višji položaj je titula še kako pomembna. Sicer pa kakšnega uporabnega znanja od teh titularjev itak ni, pa če imajo fake ali pa prave titule.

   • janez cepec

    ja za kuga jo pa tud teb niso sprintal, a s tok prfuknen, de se ti na deleč vid, de nimaš šol? mim grede, eden teh dr. iz omenjenih fakultet je biu tud Dr. Zagožn

   • slosin

    Na sindikalnem izletu po bivši jugi prispejo v Prištino. Vodič da navodila: imate 2 uri časa, da si nabavite diplome….

 • Jožef

  Da se ima Brglez za vojaka svetlobe ki se bojuje proti temi. Kaj je v celem njegovem življenju dobrega, poštenega, svetlega. Tipičen predstavnik teme, ozkega kroga ljudi ki delajo samo za svojo korist in pri tem uporabljajo vsa sredtstva da ro….o
  naš narod.

 • Fogglof Tunnek

  …..hahahahahahahahahahahahaha… prvič- citat ni isti in to je dovoljeno… drugič- mislil je na Princa teme (Janeza Janšo) kar je popolnoma res… tretjič- v Nova24tv ste fsi fukjeni !!!

  • barbara rov

   Zakaj imaš pa potem 100 nickov?

 • Beli Sneg

  Če citat v govoru uporabi JJ brez da bi povedal vir se zameri samo JJ. Drugi imajo vso pravico citirati kolikor hočejo, brez navedb virov (zadnji primer Andreja Ribiča iz Elektro, ki ga presstitucija nič več ne raziskuje) pa ne samo v govorih gre za diplome, študije, doktorska dela. Samo da je levak mu je vse dovoljeno.

 • janez cepec

  vaš ljubljeni vodja je za svoj plagiat, ki ga ni nikol zaniku, dubu clo nagrado Bob leta, pa nikome ništa. s tem, de je pr JJ usak vedu, de to ni zrasl na njegovm zeunku, ke glih tok pronicliv pa spet ni

  • Beli Sneg

   JJ bob leta, šikaniranje in zapor. Ribič cca. 10.000 na mesec, Bratušek mesto predsednice vlade…..

   • janez cepec

    kašn zapor, to j’ biu plačan dopust

    • Nata

     si že preizkusil ??

   • Nata

    + + + + + + + + + + +

  • Nata

   sem vedela, da se boš oglasil !!!!

   • janez cepec

    so what?

    • Nata

     Kako, kaj ??

     • janez cepec

      ja, zakuga se pa ne bi oglasu?

     • Nata

      seveda. Kar oglašaj se. Vendar si sam napisal, da Janša ” plagiata” ni nikoli zanikal. Napaka bi bila. če bi zanikal.Saj se v govorih lahko navaja kogarkoli. Le pove se, čigavo je.
      Pa tudi zgoraj sem napisala mnenje o plagiatih. . . .

     • MEFISTO

      Kako si drzneš, cepec je vendar konspirativno ime za Togglofovega Tunneka.

     • Nata

      Ta je en tajni kozel, saj sproti ne ve, kaj piše. Zato pa napiše eno in isto.
      Janša gor, pa Janša dol. . . .

  • Nata

   pa na flancari o tistem Bobu leta, prosim !!
   Vsi vemo, kaj se je v tistih letih dogajalo s to oddajo !!O onem, ki jo je vodil pa tudi veliko vemo !
   Zavod Maska. . . . . . . .itn !

 • Nata

  Nič hudega, če se uporablja citate !!Je to kršenje avtorskih pravic.
  Bolana država in državljani. Vsi skupaj !! Kot ne bi bilo v tem govoru dosti drugega sračkanja.
  Ampak, ker ga takrat Janša ni navedel. . . . . . se bo to privleklo vedno znova na dan

  • sumljivislon

   .. ˝vse misli, ki imajo velike posledice so vedno enostavne ˝ A. Einstein .. :)

   • Nata

    Ja, so.
    A naši mojstri naredijo iz enostavne, majhne mušice slona !!

   • slosin

    Ja, pa v vsaki veliki misli je kila neumnosti, pa zrno resnice…

  • vsemojebabe

   Ni problem v citiranju, problem je, ker citirajo misli, ki jih sami najbolj kršijo. Problem je tudi, da citirajo in ne navedejo, da je to citat, temveč lepe misli servirajo kot svoje.

   • Nata

    Ja, drži. Sam Bog ve, koliko magistrskih in doktorskih nalog je šlo ” mimo ” mentorjev, iz enega, ali drugega razloga. Tega enostavno niso navajeni. Kititi s tujim perjem, se pa seveda znajo.

 • tasilo

  Če odmislimo pamfletarski ton “novice”, še vedno bijejo v oči vse jezikovne napake. (Novice, kamor po rubriki tale pamflet spada, ne smejo biti napisane tako … hja, pamfletarsko, sluzasto in tendenciozno “iz muhe slona” dramatično ter s preobiljem ukrasnih pridevkov. Take so lahko kvečjemu kolumne, katerih narava je, da odražajo osebno mnenje.)
  Zdaj pa še o slovničnih in semantičnih napakah, ki so značilne za nižjo izobrazbeno strukturo, novinarje, pisune in rovtarje:

  (X) delAvna mesta pa se zapirajo (Kako je mesto lahko delAvno??)
  (>) delOvna mesta pa se zapirajo

  (X) …, Dan boja proti okupatorju
  (>) …, dan boja proti okupatorju
  Prazniki se pišejo z malo začetnico.

  (X) na FDV-ju
  (>) na FDV
  Rovtarji, kolikokrat vam je še treba povedati, da se kratice ne pregibajo?

  (X) da Trbovlje niso bilA naključna izbira
  (>) da Trbovlje niso bilE naključna izbira
  Ali bi za Bled tudi rekli “da Bled ni bilA naključna izbira”? Najbrž ne. Zadregi okrog teh sklonov pa se najlažje in najlepše izognemo z drugačnim oblikovanjem:
  (>) Trbovlje niso bile izbrane naključno/po naključju (trpnik)
  (>) Trbovelj niso izbrali naključno/po naključju (tvornik)

  (X) Te besede po mnenju Brgleza danes odmevajo
  (>) Te besede po Brglezovem mnenju danes odmevajo
  Rovtarji vedno znova pozabljajo, kako, kdaj in zakaj slovenščina iz imen tvori svojilne zaimke …

  Potem pa še dva čifurizma:
  (X) je Brglez IZPOSTAVIL tudi temeljnost človekovih pravic –> POUDARIL
  ( …če se tokrat ne ukvarjamo s skladenjsko traparijo, kaj hudiča pomeni “temeljnost človekovih pravic”?)
  (X) ali je skušal predsednik državnega zbora IZPASTI še bolj všečen –> BITI; ZDETI SE; DELOVATI

  Najmanj desetkrat so narobe postavljene tudi vejice. Dragi rovtarji, vejice postavljamo po slovničnih pravilih(!) in ne po “dihanju” ali vašem “občutku”.

  LP. Hanibal Lector

  PS: Vsak resen medij prispevkarje –naj bodo še tako tumpasti pisuni — podpisuje s polnim imenom in priimkom. Za inicialkami se pa skrivajo anonimni brezhrbtenični mehkužci.

  • Mojca pokraculja

   Uh dons je bla pa dobra bera :)! Bravo !

   • tasilo

    Bera rovtarjev je vsak dan polna. Gre le za to, koliko se HL ljubi ukvarjati z njimi.

    Komunizem je načrtno iztrebljal intulektualce in intelektualnost. Zato pa imamo povsod toliko rovtarjev in primitivcev.

    • Mojca pokraculja

     Verjamem da je HL že utrujen. Pa vseeno mu kdaj pokrov dvigne, kar me vedno spravi v dobro voljo.

    • barbara rov

     vala, Tunnek, ne rabimo tfojih Haloških poprafkof, pa to, no…

  • barbara rov

   Ne se trudit, tunnek…

  • Igor Karlić

   hi hi hi Oštja! Za ene napake ni treba biti lektor ampak zadostuje že črkovalnik.

   • tasilo

    Nikar tega ne povej pisunom, saj grozi nevarnost, da se bodo celo česa naučili. Tega pa rovtarji ne marajo.

 • Mihilus

  Še dobro, da je vsaj nekaj skopiral, ker na radiju so v novici zavrteli en odsek ob katerem me je prijelo bruhat: “Svoboda je to, da zmoremo spoštovati različnost”.

  Stavek je povsem brez smisla, najbrž je želel povedat: “Svoboda je to, da moramo spoštovati različnost”. To je ideal svobode za Boljševiško sodgro, ki nam vlada. Dan vrvi se nezadržno bliža.

 • Botoks

  To je pač domet ruralnega tepca.Za takšne komunistične hemeroide držijo odprta mesta na fdv.V resničnem svetu podpovprečno lažnjivo brgljasto barabo prav v kratkem pobere lakota,ker z delom še v življenju ni zaslužil centa.Svaljkator po javnem sektorju,kolobarnik in lubadar davkoplačevalcev…..

 • Sredina

  Janša je glih tko plagiator in se je potem še sprenevedu o tem

 • vsemojebabe

  Tip obožuje plagiate in Bratuška je njegov idol.
  Samokritika pa mu dol visi, kot se za prepotentneža z jezikom in kršilca zakonov tudi spodobi.

 • barbara rov

  Avtorjem člankov na Novi predlagam, da delajo kar se da veliko slovničnih napak, bo Tunnek aka Tasilo fse z užitkom popravil. Je tako Tunnek?

 • antimur

  Brglez je pravi govornik za zombi proslave, dopoldne v parlamentu krši Ustavo RS in jemlje opoziciji tisto malo možnosti parlamentiranja, kar ga ima proti koalicijskim norcem, popoldne pa se izživlja obkrožen v glavnem med svojimi pokvarjenimi kučanisti in ljubitelji poboja nad Slovenci.

 • Olga

  Bratje z lopovi in morilci? Nikoli! Oblast so si ukradli, tako kot njihovi komunistični predhodniki! Ljudi ignorirajo, jim kradejo (celo zamaške v dobrodelne namene ne bojo ljudje več smeli zbirati), goljufijo in delijo! Uboge Trbovljeje zlorabljajo in potegnejo na plano, kadar jim ustreza za lastne koristi! Sramota!

 • učko

  Trbovlčani so očitno še najbolj primerni za manipulacijo. Ko jih rabj’o so pri njih, pol so pa spet ubogi Trbovljčani !!! Bojo nabil še mal davka na minimalce, da bojo lahko dal Trboveljčanom !!!!!

 • učko

  Svoboda ni izbojevana, ker je ni !!! Dokler mamo rdeče fašiste na oblasti !!! Oni si grebejo položaje, da nič ne delajo, samo jemljejo tistim, ki delajo in ustvarjajo. Pol pa delijo tako, da sebi dajo, drugim pa če kaj še ostane !!!!!!!!!!!!

  • primsek

   Ni rdečih fašistov, so samo ortokomunajzarski rdečkarji, ki so se preoblekli v klerofašiste in zdaj zavijajo z grosupeljskim akcentom, kadar jim popustijo tabletke

 • učko

  Mimo grede, a se je Brgla že kej pokazal z ljubčkom ?

 • primsek

  Nikoli ne bomo najboljši, nikoli navječji. Lahko pa smo najbolj podli v znoriškem kraljestvu

 • Janez

  Ne gledam RTV SLO !
  Precej živcev – tako prihranim. A je bil dr. B. – kaj “nabrglan” ? Nisem gledal. L.r. JANEZ KOMENDA

 • montyamp

  Imamo izbojevan rdeči fašizem —KURĆANIZEM
  To pa že ni svoboda , ko MURGLOSRBSKI TERORIZEM montira procese .

 • Paja Opaja

  Brglez je sramota vsem Slovencem, ki so za Slovence.

  • primsek

   In sramota za grosupeljske šipce z doktorati in podobne, ki se štulijo med Slovence

 • Aron

  Spet sirite lazi in spet vas je treba popravljati:
  http://quoteinvestigator.com/2010/12/04/good-men-do/

 • Janez

  Ali ?
  Je ta Parlament človek – Brglez – kaj povedal?
  Koliko navadnih Slovencev ?
  e KPS, KPJ
  – od maja do avgusta 1945 – spremenila v nesodne KPS polit
  morilce – sonarodnjakov ?
  Morišč iz leta 1945 – je nad 600 !
  Koliko ?
  Je bilo pa KPS nesodnih polit morilcev ? 5.000, 10.000, 15.000? A kdo ve? L.r.JANEZ KOMENDA

 • macon

  Pokvarjeni Brglez nastopa kot psihopatski komunajzarski likvidator iz 1945. Neverjetno, da se sprevržena pokveka kiti z nekako moralno pozicijo, primerno bi bilo, če bi se skril v mišjo luknjo. Komunajzarji seveda ne posedujejo niti najmanjšega občutka sramu, lažejo pa takoj, ko odprejo usta.

  Naj spomnim samo, da je opravičil magistrski plagiat Bankrotškove in Janši jemal parlamentarni mandat.

  • sodnikisozločinci

   Genocidni rdeči voluhar, tako kot večina slovenskih pravnikov.

 • MižekFiga

  Ž I V E L !

  1. Maj
  2. Stenmark
  3. Križaj

  P.S.: In “Mat kurba”, glede na lokalne okoliščine!

 • Adolf Hitler

  prvi mai ie dan sužnev!

 • radames

  Za vedno se bodo Trbovlje in Trboveljčani zapisali v zgodovino zaradi skupne nacistično-komunistične prvomajske parade v Trbovljah. Danes ste rdeči, jutri, ko bo drugače, boste pa fašisti. Opotrunisti. Sramota za trboveljske ljudi, da ne vidijo, kako hudo zlo je komunizem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!