Grims: ”Izjava, da ima vlada stvari pod nadzorom, meji na humor.”

Vlada že dva meseca govori, da je pripravljena na migrantsko krizo, vendar pa poslanec Žan Mahnič trdi, da še vedno ni prešla od besed k dejanjem. Zato bo skupaj s poslancem Brankom Grimsom vladi predlagal, naj se nemudoma začne postavljati ograja.

Na današnji skupni seji odbora za obrambo in komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so spregovorili o trenutni varnostni situaciji v Sloveniji. Po zaprtem delu seje sta se na begunsko krizo v Sloveniji odzvala poslanca SDS Žan Mahnič in Branko Grims, ki je tudi predsednik komisije za nadzor obveščevalnih služb.

Migrante priganjata zima in dejstvo, da se bodo meje zapirale
Vladi je uspelo narediti iz Slovenije ozko grlo prehoda za celotno Evropo in upam, da ne bomo postali še predpražnik za celotno Evropo,” je dejal Grims. “Dokler gre razprava v smer, da je treba odpirati dodatne koridorje in prehode, je to popolnoma varnostno in ekonomsko zgrešeno. Razprava bi morala iti v smer, kako učinkovito zaščititi meje, jih ustrezno zapreti in zavarovati ter poskrbeti za vse tisto, kar se do sedaj ni, če se bo ta situacija nadaljevala.” Dodal je še, da migrante priganjata dve dejstvi: da prihaja zima in da se bodo meje začele zapirati.

”Avstrija se pripravlja na resno gradnjo ograje po celotnem severnem delu, predore pa lahko zaprejo dobesedno v trenutku. Za Slovenijo bo tako edina dilema, kje bo bodoča schengenska meja za Evropo – ali bo to na južni meji s Hrvaško ali na severni meji, s čimer pa bomo postali predpražnik Evrope na Balkanu” je še poudaril Grims.

Migrantski val se ne upočasnjuje
Predsednik odbora za obrambo Žan Mahnič pa je dejal, da za zdaj ni nikakršnih indicev, da se bo migrantski val upočasnil ali zaustavil, še več, na pot naj bi se odpravili celo ljudje iz severne in podsaharske Afrike. ”Vse več migrantov in beguncev naj bi prihajalo tudi iz nižjih slojev, obstaja pa tudi potencialni problem nalezljivih bolezni, kar pa naj bi pristojne službe za zdaj še obvladovale, kar so vladni predstavniki argumentirali s tem, da se begunci ne sprehajajo po celotni državi, kljub temu da še vedno ne vemo, zakaj se podatki o vstopu in izstopu migrantov razlikujejo za več kot 28 tisoč,” je še dodal Mahnič.

Predlog vladi, naj se postavi ograja
Vlada že dva meseca govori, da je pripravljena na migrantsko krizo, vendar pa poslanec Žan Mahnič trdi, da še vedno ni prešla od besed k dejanjem. ”Zato bova s kolegom poslancem Brankom Grimsom predlagala, da bi odbor v nadaljevanju sprejel sklep, naj vlada nemudoma prične s postavljanjem ograje na meji z s Hrvaško,” je dejal predsednik odbora za obrambo.

Po besedah poslanca Mahniča je ograja na meji dejstvo, vlada pa si mora samo postaviti vprašanje, ”na kateri strani ograje bo Slovenija oziroma ali bo glavna ograja postavljena med Slovenijo in Avstrijo ali pa med Slovenijo in Hrvaško. Upam, da bo obveljal drugi scenarij,” je sklenil.

M. G.

 

 

 • Frater

  A kaj, ko davkoplačevalca ta burleska po žepu udari!

 • karlina

  Ravnokar izvedela na tvs1, da se bo Slovenija za migrante zadolžila za 50 milijonov, lepa napoved, ni kaj.

  • Ledo

   Za ograjo narediti pa bi se morala za 100 miljonov, pa še par tisoč ljudi plačati da jo varujejo…

   • Peter Pavel

    Torej praviš, da bo migrantov čudežno zmanjkalo in se stroški ne bodo povečali :)

 • fritz

  ne morm verjet , da se 1x strinjam z Grimsom

 • karlina

  Jaz pa ne morem verjeti, da bo kaj dosegel v tej nesposobni vladi, ker je itak že skoraj vse zamujeno, teško bo nadoknaditi, kar bi morali storiti TAKOJ.

 • Wild red duck

  Bolje bi bilo črni humor.

 • Mojca pokraculja

  Ni kaj, tako kot begunci puščajo za sabo svinjarijo, delajo škodo in raznašajo bolezni, tako bo tudi vlada nazadnje pustila za sabo svinjarijo, ki jo bodo drugi kidali.

 • Ledo

  Se ta dva sploh zavedata kaj govorita. Kaj mislita da je to ograditi eno njivo. Oba bi poslal naj prehodita samo en kilometer naše meje pa se bosta oba polomila ni to Panonska ravnina kot na Madžarskem. Mahnič ki verjetno sploh ne ve kje poteka naša meja, pa bi poslal gradbene stroje…da bi v naravi naredili nepopravljivo škodo. Naj se malo pozanima samo koliko divjadi se vsak dan zaplete v mrežo na Madžarskem muke teh ubogih živali je slišati na kilometre daleč..

  • Poštenje velja

   Pol ti jo pa naj zasvinjajo in poserjejo

   • Ledo

    Na Primorskem svinjajo in serjejo tudi Italjani po naših gozdovih in kradejo kar jim pride pod roke

    • centurion

     Tvoj nickname in tvoj IQ si podajata roko na zelo nizki ravni.Proti absolutni nuli ti drsi…

  • von Rhein

   Torej po tvoje zaščititi mejo z ogrado,ne.Imaš kakšen pameten predlog kako? O živalih pa ne nakladaj.Žival zelo hitro začuti nevarnost poškodbe za razliko od teh romarjev na zahod,ki v ograjo mečejo celo otroke,da potem lezejo preko.Videno na madžarski meji. Napisano prekličem,če si slišal ali videl živali ujete v mrežo in njihovo izražanje bolečine .

 • francelj3

  Temeljno načelo vladanja cmerarjeve vlade, ki ga cmerar poudari vsakokrat, ko govori o tem, je: VSAK UKREP MORA BITI PREPOZEN.

 • Borut Stari

  Nemčija je vstopanje migrantov iz Avstrije že omejila na 5 prehodov. Potem bo šlo tako naprej 4,3,2,1, in po enem tednu ENDE. Cerar in njegova svita to le opazuje in intenzivno proučuje.In po običaju ne naredi nič. Ko bo za Nemčijo nehala sprejemati migrante tudi Avstrija, kar se že pripravlja in zaprla mejo s Slovenijo,bo počilo in kar naenkrat bomo do vratu sredi dreka.

 • Borut Stari

  Nemčija je vstopanje migrantov iz Avstrije že omejila na 5 prehodov. Potem bo šlo tako naprej,4,3,2,1, in po enem tednu ENDE. Cerar in njegova svita to le opazuje in intenzivno proučuje.In po običaju ne naredi nič. Ko bo za Nemčijo nehala sprejemati migrante tudi Avstrija, kar se že pripravlja in zaprla mejo s Slovenijo,bo počilo in kar naenkrat bomo do vratu sredi dreka.

  • sunday

   sredi dreka smo pravzaprav že od kar imamo to vlado, Z migranti pa se bomo v dreku zadušili !!

 • Borut Stari
 • Tomaž

  Grims pa ne meji na humor, ampak na patetiko najbolj zadrtega tipa.

  • John

   Vladi je uspelo narediti iz Slovenije ozko grlo prehoda za celotno
   Evropo in upam, da ne bomo postali še predpražnik za celotno Evropo,”

   Resnica? Ne, patetika najbolj zadrtega tipa.

   Dokler gre razprava v smer, da je treba odpirati dodatne koridorje
   in prehode, je to popolnoma varnostno in ekonomsko zgrešeno. Razprava bi
   morala iti v smer, kako učinkovito zaščititi meje, jih ustrezno zapreti
   in zavarovati ter poskrbeti za vse tisto, kar se do sedaj ni, če se bo
   ta situacija nadaljevala.”

   Resnica? Ne, patetika najbolj zadrtega tipa.

   Greva naprej ali priznaš, da si patetično zadrt tip?

   • Anthon

    Stil pogovorov in filozofije z Metelkove, ki ga uporabljaš, je popolnoma neprimeren za opis kakršne koli resne in operativno učinkovite zadeve. Tu kakšen dim več, ki človeka verbalno razzsvetli, pač nič ne pomaga.

 • hibernacija

  Paste nekateri, ko podpirate konzerve, da vam kej čudnega ven ne skoči. Pa nikar luč ugašat, pa pod pojstlo gledat!?

 • Anthon

  Te ministrice bolj berejo z lista. Mene nič ne prepričajo, ker sem s kmetov doma.

 • Borut Stari

  KPK- Kaos je Pod Kontrolo.

 • karla

  he he, vlada je pripravljena na migrantsko krizo, kot komunalci na sneg…ko ga ni, so pripravljeni, ko zapade, jih vedno preseneti…se mi zdi, da ga ni optika v Sloveniji, ki bi imel očala za njihovo dioptrijo, ker so še bolj slepi kot Esmeralda…

 • sunday

  Vlada AB je bila proti tej prava milina za državo!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!