Grims svari: Zaradi povečanega migrantskega vala moramo zaščititi slovensko-italijansko mejo

Foto: epa/STA

Komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb se je zjutraj sešla na seji, na kateri so poslanke in poslanci skupaj s pristojnimi službami spregovorili o proliferaciji, pranju denarja (primer Farrokh in NLB v letih 2008–2011) in o migrantski krizi, predvsem o drastičnem povečanju dotoka migrantov v Republiko Italijo ter napovedi Republike Avstrije za uvedbo nadzora na meji z Republiko Italijo s pomočjo vojske.

Kot je pojasnil predsednik komisije mag. Branko Grims,  v izjavi za medije, se je komisija zelo malo časa zadržala pri prvi točki dnevnega reda. “Glede pranja denarja ostaja še naprej dogovor, da posebnih informacij ne dajemo, tako da v tem trenutku lahko povem samo tole – ko so levičarske vlade na oblasti, ustava in zakoni ne veljajo, velja pa Murphyjev zakon, ki pravi takole: »naraven razvoj stvari je od slabega na slabše« in vsi dosegljivi podatki kažejo v to smer,” je povedal mag. Grims.

Dotok migrantov v Evropo se je povečal na nivo kot takrat, ko je bila odprta migrantska balkanska pot
Več časa pa so poslanke in poslanci namenili vprašanju migrantske krize. Po besedah mag. Grimsa se mednarodne okoliščine ob tem, da se je v Sloveniji okrepilo občutje, da je vse zelo v redu, zaostrujejo. “Dotok migrantov v Evropo se je povečal na nivo kot je bil takrat, ko je bila odprta migrantska balkanska pot. Preko morja v Italijo pride dnevno po več tisoč migrantov, celo tja do 10.000, velik del tega zdaj pride v pristanišča mimo kontrolnih točk, povsem ilegalno in nenadzorovano, in to predvsem zaradi nevladnih organizacij, ki, po domače rečeno, delujejo pri mednarodnem “švercu” ljudi, kar s humanitarnostjo nima prav nobene zveze in ogroža varnost in blaginjo celotne Evrope,” je dejal. Kot je ocenil, sta se v tem času zgodili dve okoliščini, in sicer Avstrija je napovedala nadzor na italijanski meji, na prelazu Brenner, tudi s pomočjo vojske, druga v Sloveniji manj opazna okoliščina, pa je, da je Francija proti Italiji vzpostavila delno kontrolo, ki jo migranti sicer še vedno obidejo, in da je francoski predsednik že napovedal drastično zaostritev proti-migrantske politike in zaostritev možnosti za pridobitev azila in ostalega, kar je doslej v Franciji veljalo in je bila Francija kot ciljna država zelo zaželena. “Ob upoštevanju dejstva, da so že od zime na švicarsko-italijanski meji tanki in da je tista meja praktično neprehodna, pomeni, da se zapirajo prav vse meje proti Italiji, razen ene – slovenske. Zato se postavlja vprašanje, kaj lahko Slovenija pričakuje, in odgovor je, da prav nič dobrega,” je poudaril mag. Grims. Dodal je, da se v obmejnih območjih, na primer Monfalconeju (Tržič), masovno naseljujejo migranti “in kar je še huje, ravno v Monfalcone se je okrepila radikalna islamska skupnost salafistov. To se pravi, če tam vidimo radikalne salafiste, ki oblikujejo neke vrste gete, se lahko vprašamo, ali je to stvar naključja ali italijanske politike, v vsakem primeru pa je to varnostni problem za Slovenijo.”

Foto: epa

Slovenija lahko obstane kot žep
Po besedah mag. Grimsa bi že samo dvodnevni dotok migrantov, kot ga beleži Italija, v primeru, če bi prišel v Slovenijo, predstavljal praktično nerešljivo varnostno in ekonomsko težavo oziroma izjemno hud problem. Namreč, po njegovih besedah bi v primerih, če so vse meje okoli Italije zaprte in v primeru, ko Madžarska migrantov ne sprejema, vsi ti migranti lahko pristali pri nas. “Slovenija bi obstala kot žep, kar je najslabša možnost,” meni mag. Grims.

Prav zato so danes na komisiji predstavnikom vlade predlagali, naj vlada pripravi preventivne ukrepe, s katerimi bi dali zelo jasno sporočilo migrantom, ki so sicer zelo dobro povezani med seboj in se medsebojno zelo informirajo, kot tudi italijanski politiki ter vladi, da se bo tudi Slovenija zaščitila in bo storila vse potrebno za zaščito svojih meja in prebivalcev.

Vlada ne načrtuje nobenih posebnih ukrepov
“Zaenkrat vlada kakšnih posebnih ukrepov po tem, kar je bilo danes predstavljeno, ne načrtuje, in smo prav zato zahtevali dvoje, in sicer, da nas vlada redno obvešča, to je mesečno, o tej problematiki in nadaljnjem razvoju dogodkov, ter da najkasneje do konca avgusta izdela dolgoročno oceno in strategijo nadaljnjega razvoja migrantske problematike, z vidika Slovenije ter da predvidi ustrezne korake, ki bi jih sprejeli srednjeročno in dolgoročno, to pa bi potem obravnavali na sejah KNOVS,” je povedal mag. Grims.

Branko Grims (Foto: STA)

Grims: Časa za ukrepanje je malo
Na vprašanje, ali Slovenija glede na spremenjene razmere sploh ima čas do konca avgusta za pripravo tovrstnih ukrepov, je mag. Grims odvrnil, da bi do takrat bilo treba pripraviti dolgoročne ukrepe. “Kratkoročno pa sem predstavnikom vlade, ki so bili danes na seji, in jih je vodil Boštjan Šefic, predlagal, naj vendarle naredijo prve preventivne ukrepe, ki zahtevajo določen čas, a so zelo neproblematični, kot na primer postavitev preventivnih ograj. To je jasen signal, s katerim se tudi izogneš temu, da bi kdaj kasneje moral uporabiti mnogo bolj drastične ali nasilne ukrepe. Vlada tega zaenkrat ne sprejema in pravi, da bo ohranila dosedanjo politiko, a zadeva se lahko izjemno hitro zaostri,” je povedal mag. Grims. Dodal je, “če se bo v Franciji, kjer je bila zdaj ulična vojna med migranti in silami reda Francije, situacija hitro zaostrila, če se bo zaostrilo v Avstriji, potem se lahko tudi situacija na slovensko-italijanski meji zaostri praktično v nekaj tednih. Torej je časa malo, zato še enkrat povem, da naj se stvari premaknejo zdaj,” je povedal mag. Grims. Dodal je, da je bil prav zato sprejet sklep, da bi morala vlada temu nameniti ustrezno pozornost. Mag. Grims ob tem opozarja, da je Slovenija do zdaj uspela ohraniti sorazmerno varnost, “bilo pa bi skrajno neprevidno, da ne bi storili vsega, da tega ne obdržimo še naprej. In kot rečeno, prvi korak bi moral biti, da bo vlada storila prve preventivne korake, ki jih zlahka stori, ki sicer zahtevajo določen čas, ampak dajo zelo jasno sporočilo tako italijanski politiki kot tudi migrantom, da bomo svoje meje ustrezno zaščitili”. Mag. Grims je nato še poudaril, da bi bilo proti Italiji v tem trenutku najbolj smiselno postaviti panelne ograje, ki so za okolico,  ljudi in živali najmanj moteče ter najmanj problematične.

Slika je simbolna (Foto: STA)

Situacija podobna tisti iz leta 2015
Predsednik KNOVS je nazadnje še spomnil, da je situacija danes podobna tisti iz leta 2015, ko je preko Slovenije šlo dobrega pol milijona migrantov. “Tudi jeseni 2015 sem opozarjal, da je treba zaradi bližajočega se migrantskega toka hkrati postaviti ograje in hkrati razglasiti zaporo meje skupaj z Madžarsko, da bi se tok obrnil drugam, se razcepil. Situacija danes je zelo podobna, a mnogo hujša. Takrat so migranti imeli možnost iti naprej, zdaj pa te možnosti ne bo, ker bodo meje drugih držav zaprte. Torej je treba situacijo danes vzeti bistveno bolj resno. Tisti trenutek, ko bo Francija razglasila zaporo meje, moramo brezpogojno to storiti tudi mi, vendar moramo biti na to že prej pripravljeni. Če bomo to zamudili, bodo posledice nepopravljive,” je dejal mag. Grims. Hkrati je dodal, da so sicer tudi leta 2015 migranti v Slovenijo prišli zato, ker so želeli naprej in ker te možnosti tokrat ne bo, vsaj del njih bo ostal tu. “To pa bo potem postal nerešljiv varnostni in ekonomski problem za Slovenijo,” je zaključil mag. Grims.

N. Ž.

 • tarantela

  Predlagam postavitev ob meji nekaj velikih panojev s fotografijami Grimsa, zraven še kakšen zvočen posnetek njegovega govora in meje bojo varne! Migranti se bodo že 100 metrov pred našo mejo obrnili in jo v diru pobrisali nazaj, od koder so prišli.

  • RATATA

   Pozdravi glivice doma

  • Olga

   Vi že tako paktirate in perete teroristični denar, tako kot vaši vzorniki leta 1941!

  • Morala

   Se norčuješ, ker si na varnem!!! Ampak kako dolgo?…Ne bi ti priporočala, da si v koži matere, ki vsakič zvečer čaka ali je hči varno prispela na delo in iz dela. Še pacienti ji večkrat rečejo, da naj se pazi in naj varno pride domov. Na ulici Kölna ne veš ali si v Nemčiji ali na BV. Tako je to…če bi v Sloveniji dobila delo, niti ne bi odšla v tujino.

  • karomio

   Rajši postavimo tebe, ker si stara in bodo migranti takoj zbežali nazaj, ko te zagledajo, ker bodo mislili, da so v Sloveniji samo grde stare babe.

   • RATATA

    Ima pa globoko grlo smrdula

   • Steiermark

    ne zanašaj se na to, saj je vendar poznano, da kameltreiberjem pride prav vsaka luknja, pa nja bo to od koze, kamele ali pa tudi kakšne tarantele – oni na videz ne dajejo nič, saj jim lahko čez glavo poveznjejo žakelj….

   • Goran Hvala

    A niso?…statistika kaze tako..rodnost pada…baje…vse tako pise in ostajajo sam stare grde..in kaj sedaj?

 • if

  Če zahodno in severno od nas ležeče države zaprejo meje, ker so vojaško močne lahko to storijo čez noč, in hkrati Slovenija temu ne more slediti, ker je ta hip vojaško najšibkejša v času svoje samostojne zgodovine, se Slovenija v nekaj tednih lahko spremeni v kaotično stanje bližnjega vzhoda.

  Se zavedamo tega potenciala?
  Aktuala oblast se ga ne zaveda, ga podcenjuje ali je v vlogi pete kolone!

  • Olga

   Levica vse dela namerno!

   • sunday

    tako je, namerno uničujejo državo, ki ni njihova intimna želja – njihova intimna želja je tako ali tako uničenje samo, ker je to edino kar znajo. kaj imata skupnega islam in komunizem? – hudiča- oba si je izmislil sam hudič!!!

  • samotoje

   Močna, organizirana, dobro opremljena slovenska vojska je prastrah in nočna mora raznih zombijevskih tipov iz nekih drugih časov. Vojsko najedajo že kar nekaj let.Še malo pa jim bo uspelo. Tudi zato so rabili afero Depala vas, patrio in vse ostalo. Razni kacini, vebri, jakiči do zdajšnjre ministrice, ki očitno nima pojma o pojmu.

  • macon

   Truma par tisoč moških migrantov, ki pride v Ljubljano in pošlje v krulac policaje, naredi v enem popoldnevu kompleten kaos. Policaji bi bili nemočni, ni jih dovolj.

  • Goran Hvala

   Ja in kaj bi ti naredu brez vsega?

 • Olga

  Mejo proti Italiji je treba nujno zapreti in postaviti vojsko! Enako kot Avstrija!

 • samotoje

  Naša vlada ne načrtuje. Naša vlada ne misli. Naša vlada ne vlada.

 • karomio

  Težko, če bo to ratalo. Kaj razmišlja Cerar o arbitražnem sporazumu:

  “Z odločitvijo arbitražnega sodišča o določitvi meje med Slovenijo in Hrvaško se je seznanila tudi francoska vlada, ki upa, “da bo razsodba spoštovana”. Takšno stališče in podporo francoske vlade je prek družbenega pozdravil tudi slovenski premier Miro Cerar.”
  Vir: Svet24
  Pa to ne moreš verjet, no !

 • RealRevolution

  Le kaj dobrega se pa pricakuje od te vlade?
  Naredili so taksne reze v vojski,da je sramotno in se to ravno ob “pravem” casu.
  Ce bi prislo do vecjega kaosa pa bi levicarski strahopetci spakiral kovcke in jo ucvrli cez mejo!

  Najboljse je torej,da ze sedaj spakirajo kovcke in to prepustijo vladati tistim,ki znajo!
  SDS…

 • Lisjak

  Info DIREKT piše,da je Frankfurt prvo večje Nemško mesto,v katerem so Nemci postali manjšina.V Frankfurtu se je delež prebivalstva z priseljenskim ozadjem povečalo na 51,2%.

  • janko

   Eno mesto, pif. Cela država, Slovenija ima Slovence v manjšini. 49% je levičarskih zblojencev, 25% je nije naših, ostalih 25 % jih je pa starih preko 85 let in z njimi ni več haska.

   • Lisjak

    V Sloveniji nas živi samo milijon in sto tisoč avtohtonih Slovencev je pokazala anketa,ki jo je naredila bivša Ropova vlada.Seveda je imela ta anketa nekaj časa žig TAJNO.

   • janez cepec

    kok je pa vas, pravovernih? za eno mejhno čredo ovac bi se vas pa mrbit nabral.

 • Demonkrat

  To je treba Putina in Trumpa pa se Angelo tja nastavit

 • dr Janez Sveti

  Meni je dovolj čakanja teh migrantov. Grims, ali bo kaj ali ne?
  DR Janez Sveti Kolpa wach

  • janko

   Saj bomo dočakal, ne kliči hudiča….

  • Bog ne daj.

 • Goran Hvala

  Mater te migranti sipajo prot sloveniji…zgleda da po luftu pol cez frcijo al pa kar izpuhtijo..ce bi novo poslusal slovenije trenutno ni vec…so ze vse pozgal in posilil…sploh pa zakaj grims ne poprime za orozje in gre delat red na mejo…al pa kaksen njemu podoben…

  • stop migraciji

   norčuješ se iz žrtev po severni Evropi odkar so prispeli nasilniški islamistični osebki.

   • Goran Hvala

    Ja to bi mogl mene akrbet za severnjake…kaj mislis kolk njih skrbi za mene..ce me jutr kaksnih 5ton zmecka v sluzbi bodo sam kljukico naredil in gremo dalje…to je to…

    • stop migraciji

     pejt spat

     • Goran Hvala

      Enako…

  • Razocarana

   S svojim komentarjem jasno kažeš svojo nevednost. Če bi si vzel vsaj tri minute časa in pogledal javno dostopno statistiko o nedovoljenih vstopih, bi vedel da so se ti povečali za 80%, ter da je največ poskusov ilegalnih vstopov v Slovenijo ravno iz Italije. Vključno z majem so policisti ujeli 251 ljudi brez ustreznih dokumentov za prehod italjansko slovenske meje, medtem ko je bila številka za celo leto 2016 dvomestna:57. Da o tem koliko jih naši z ‘strani vlade prisiljeni v nesposobnost’ policisti niso dobili in se zdaj prosto po prešernu sprehajajo po sloveniji raši sploh ne pomislimo.
   vir: http://policija.si/images/stories/Statistika/MejnaProblematika/IlegalneMigracije/2017/Januar-maj2017.pdf

   • Goran Hvala

    Wow…celih 300 ljudi…sej jih je meu sosed vec na poroki kot ma slovenija ilegalcev…po javno dostopnih podatkih seveda..

    • Razocarana

     Kaj misliš da se bo zgodilo ko bodo vse meje z Italijo razen Slovenske zaprte? In se bo razvedelo da je Slovenske meja odprta. Tisto kar se je zgodilo ko je Madžarska zaprla meje 2015. 300 bo postalo 3000 in nato 30000. Že 500 bo problem preprečiti vstop, kaj šele 1000. Potrebno je narediti preprečitve da se to zgodi zdaj ko se še da, ne pa potem ko je že za vse prepozno.
     Se vidi da ne znaš videti dlj od svojega nosu in da ti akcija in reakcija zaporedje delajo probleme enako kot zagovornikom migrantom in zagovornikom odprtih mej.

     • Goran Hvala

      Bla bla…ja nc ne vidim…kot si reku…a boste potem ko ograja bo pa nabijal kdo je z njo zasluzu kot do sedaj…dej ne fantaziraj nekaj sej je vse napisano na tej strani sam arhiv odpres…danes tako jutri tako..vazn da se laja…

 • Tanja Larsson

  Od takrat, ko sem slišala, da so plazilci odrezali Ines Geipel del trebušnih mišic, mislim da so ga fentali.
  https://www.youtube.com/watch?v=hvN6nFZTqrs
  https://www.youtube.com/watch?v=xMRlBSiumB8
  Koliko časa bi rabil do Lampeduse?

  • Tanja Larsson

   Tega žal ne vem, zato sprašujem. Samo mislim pa da bi v ZDA lahko zaslužil dovolj denarja, da bi nabavil en Neverland.

 • Demonkrat
 • logika

  Cerar postavi ograje na mejo, poglej na madžarskega predsednika Orbana!!!!!!!!!!!!

 • janko

  Vrli mož Grims in SDS se trudijo, kot vedno. In imajo EDINI prav, vsi ostali politiki so OLOŠ!! Na žalost. A da ne? Kaj pa porazna arbitraža? Takoj bi morali odstopiti, pa ne bo nobenega slabe vesti v njih, lagali bodo še naprej nam in sebi.

  • Stop migraciji in zlu

   obveščevalne službe iz Nemčije, Švedske in Danske opozarjajo na nevarnost ponovnih problemov z napadalci po Evropi. Grims je normalen in je povedal prav!!!!!!!!!!!! Nisem v sds, ampak vem, da ima Grims prav.

 • šmentanamuha

  Ta vlada nekompetentnih pajacev je nekaj najslabšega, kar se nam je lahko zgodilo. Tako nekompetentne vlade še nismo imeli. Spominjajo me na orkester na Titaniku, ki je igral do bridkega konca. Največja beda pa je Cmero, človek brez vizije, brez znanja in brez poguma. Ko zdresiran pes, samo čaka na navodila, ki mu jih sporočijo stri iz ozadja. Rdeči, se razume.

  • logika

   najslabše kar se je zgodilo vsem evropskim narodom je vladavina prodane Merklove katero financira sovražnik Soros.

 • janez cepec

  kot rečen, samozvanega brigadnega generala Krkota pa njegovga mladoletnga sina, aja sej zdej je ap gotou že mutiru, na mejo, pa ne rabmo nubene vojske pa nubenga miličarja, nas bosta ta dva junaka vahtala usega hudga

  pa Marjanco Sch, novinarko nove 24, mrbit bo pa pršla na svoj račun

  • karomio

   pa ti Cepković si že mutiru, al samu mutiš jaja…

   • stop migraciji in zlu

    očitno ne veš, da obstaja veliko čistih Slovencev, ki so skrajni levičarji

    • Novakec1

     Teh ni več, čistih mislim, Yugo okužba je mutirala v avtohtonce.

   • janez cepec

    oba troje

  • cosmosjasnovidec

   Jebali te “miličarji” v tvojo levaško buzerantsko komunajzersko rit čefutar istospolni.
   Si se spet izdal z( miličarji) od kdaj izviraš cepec komunajzarski.Tabe gnida čefutarska že ne bo nihče branil ampak boš slej ko prej frčal iz Slovenije v svojo balkansko čobansko vas nategovat ovc in koz v riti kot vam je čefutarjem prirojeno drugo pa ne veste delati čobani zaostali leni.

   • janez cepec

    čefur istospolni ti je fotr, kuga je, buzarant, a ti je doza spustila? probi KOL terapijo, al pa bunskalo, sej dvomem, de bo kej pomagau, s’ preveč prfuknen, pa vssen, probat ni greh

 • logika

  Poslanec Grims ima prav 100 procentno!

 • totex39

  Naša vlada ne načrtuje nobenih ukrepov, se ji pač zdi, da niso potrebni.To je lažnivo sprenevedanje, ravno naša država lahko doživi migrantski šok in takrat žal rešitve ne bo.

 • Zaskrbljen

  Se vedno ne vidim razlike med levico in desnico. Tisti, ki so v opoziciji vedno najdejo packarije.

  • karomio

   Najbrž rabiš nove špegle. To bo to.

   • Zaskrbljen

    A ti resnicno verjames, da so “desni” postenjaki?

 • LEVI TELEBAJSEK

  Branko Grims ve kaj je dobro za Slovenijo samo problem je, ker levičarski lobij z Murgelj Forum 21 hoče Slovenijo preplaviti z tisoči ekonomskimi migranti in uničiti slovensko kulturo.

 • Tič

  Glede na nekatere komentarje tu lahko zanesljivo povem, da nas je v letu 2015 poplave drhali rešila neka služba v Slovenskih železnicah.

  Rezultat je bil, da drhal ni ostala tukaj, je pa kar nekaj ljudi delalo 20 ur na dan za to.
  Pa pustimo uničenih čez 70 avtobusov, ki verjetno ne bodo nikoli plačani (kljub dogovoru s pristojnimi, da bodo).

  Samo takrat je bila odprta pot v Nemčijo, na željo Frau Merkel (nima potomcev), zdaj pa ni več.

  Po podatkih pristranske organizacije UNHR je trenutno med migranti 88 % moških do 25. leta

  Se pravi, jih je bistveno več.

  Ne predstavljam si, da te horde pridejo v Slovenijo.

  • sunday

   samcev podganjih iztrebkov med 20 in 30 let je do sedaj bilo 97,3%!!!

   • Tič

    vem. samo če bi to napisal, bi me duševni bolniki napadli. tako pa sem dal njihov vir :)

 • sunday

  lepo je v naši domovini biti musli podganji iztrebek!!!

 • cosmosjasnovidec

  Svaritve ne pomagajo nič.
  Mitraljeze postaviti na meje in nesnago teroristično kamelotrajbarsko muslimansko takoj postreliti,ko se prikaže na njih.

  • karomio

   Ne seri ! Jst grem takoj u kevder….

  • karomio

   o jej

 • LEVI TELEBAJSEK

  Cerar bo ukrepal takrat, ko bo že prepozno. itak pa je ujet v krempljih leve falange iz Murgelj

 • ostrovrhar

  Rešuje nas napis TITO na Sabotinu, ki se vidi daleč v Italijo. Komunistov se bojijo bolj kot hudič križa.

 • VRHOVNI SODNIK

  V dani situaciji, ko nimamo opravilno sposobne vlade, je treba izvesti državni udar. Maneverska struktura nas je osamosvojila, zdaj nas naj še osvobodi.

 • Megatron Arrows

  Ker v primeru tujcev v Italiji ne gre za kakršne koli begunce, mora vlada sprejeti sklep, da take nezakonite migrante TAKOJ vrne nazaj v Italijo, oz. naredi zaprta zbirna taborišča brez možnosti izhoda, ki jih varujejo oborožene sile s pravico do takojšne uporabe orožja v primeru poizkuša pobega ali upora. Tem tujcem je treba odvzeti tudi vse komunikacijske naprave, ves neprijavljenega denar in nakit in jim omogočiti samo pisno komunikacijo. Nihče od RS ne sme zahtevati ničesar, niti ne smejo zahtevati azila. Italijani naj poskrbijo, da ladje ne bodo izkrcale teh migrantov na njihovem ozemlju, saj jih “rešujejo” 12,2 milje od libijske obale. Nizozemci naj jih vozijo domov, ali pa naredijo tako, kot so naredili z Bošnjaki v Srebrenici.

 • Adolf Hitler

  REŠITEV KLE NI KAI ZA RAZMIŠLAT SLOVENDSKI VOLK GREMO BRANT MEJE KAKOR TO POČNEJO DRUGI EVROPEICI ZAUSTAVT IN ŠUTIRAT ALI PA IZ KOLOM PREFUKAT TIFUS NA DRUGO STRAN MEJE PREDNO SPLOH VSTOPJO V SLOVENDSKE DEŽELE! MI NISMO DOLŽNI NIČ EU NAI SI JIH VZAMEJO DRŽAVE KATERE SO JIH KOLONIZIRALE SLOVENDSKE PRAVIO BRUSLU FUKAJTE SE BUZERANTI IN LEZBE TOKRAT NIKOLI VEČ HOTLI YSTE JIH TU JIH IMASTE!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!