Grozljiv prizor! Ogenj zajel dve gospodarski poslopji

Fotografija je simbolična, Foto: iStock

Včerajšnji večer je bil nesrečen za dve gospodarski poslopji, ki sta kopneli pod ognjenimi zublji. Tako v Planini pri Sevnici kot v naselju Glogovica v občini Ivančna Gorica je zagorelo okoli 20. ure. Pri prvem je zagorelo v poslopju, kjer hranijo seno, pri drugem pa je ogenj uničil ostrešje, nekaj orodja, krmo in dva traktorja.

Prizor požara v občini Ivančna Gorica je bil videti grozljivo. Na prizorišču je bilo ogromno predanih in vztrajnih gasilcev, ki so se trudili ogenj čim prej zajeziti.

Bralka nam je sporočila, da je požar v Ivančni Gorici opazila, medtem ko se je peljala po avtocesti, ob pogledu na dogajanje pa se je kar zgrozila.

Požar naj bi povzročil samovžig sena
V Planini pri Sevnici pa se je požar razširil po celem poslopju, vzrok požara pa naj bi bil samovžig sena. Živino jim je uspelo rešiti. Policisti in kriminalisti bodo ogled kraja požara opravili danes, so sporočili iz PU Celje.

V naselju Glogovica preiskava še poteka
Vzrok požara in škoda, ki je nastala ob požaru v naselju Glogovica v Ivančni Gorici, še nista znana. Požar so omejili in pomagali pogasiti gasilci iz Stične, Ivančne Gorice in Šentvida pri Stični, so sporočili iz centra za obveščanje.

Sicer ognjene nesreče na gospodarskih poslopjih niso takšna redkost. Letos je med drugim že zagorelo v Lenartu, Dolenjem Kamenju, Spodnjih Ivanjcih in Podlehniku. Škoda je bila ocenjena različno, a nikjer je ni bilo malo.

B.P.

 

 • dr Janez Sveti

  Ko bi ponudili nagrado za kakšen posnetek, bi bila nova24tv bolj aktulna.
  Predlagam 50€.
  Dr Janez Sveti vesoljc

  • valentin

   Pri denarju pa se pogosto ustavi, spoštovani kolega.

   • dr Janez Sveti

    Ne.Zakaj? Saj niso neprofitna organizacija. Posel je posel. Jaz vem, da bi bili bolj brani, ko nebi pisali tabloidno in imeli resnične podatke iz kraja dogodka z fotografijami in novinarsko zgodbo! Dokler pa novice iz STA in drugih trač tabloidov, kopirajo študenti ali pa iz tujih prevaja google translate, to ni portal resnice!
    DR Janez Sveti svetovalec urave

    • indijanka

     Hmmm….novinarji im resnica. Čudno se sliši.

 • Anton

  kar niso/nebodo zajebal komunajre bo pa narava/požigalci

 • rubec

  “Bralka nam je sporočila, da je požar v Ivančni Gorici opazila, medtem ko se je peljala po avtocesti, ob pogledu na dogajanje pa se je kar zgrozila.”

  A kar zgrozila da se je. Madonca, le kateri izraz bi uporabila ko bi jo darsovec na koncu avtoceste oglobil če bi jo ujel brez vinjete.

 • TomTom

  Grozljiv prizor, pa nobene slike. Še zraven vas ni bilo. In se imate za novinarje? Cccc

 • Unikatna

  Naenkrat si lahko ob vse!! V dnevih spravljanja sena morajo kmetje biti zelo pozorni, da seno ni vlažno. Lahko je res prišlo do samovžiga sena?!

 • hondica

  Če mislite postati resen portaL, morate začeti delati tudi rtesne novice z novinarji in fotografijami s terena, če seveda imate tak namen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!