Hvala, sodišča! Polkovnik Popov dobil nagrado, ker je porušil pol Gornje Radgone – Slovenija mu je izplačala 3000 evrov odškodnine

Foto: YouTube. Gornja Radgona junija leta 1991.

Polkovniku nekdanje Jugoslovanske ljudske armade (JLA) in enemu izmed glavnih agresorjev na Slovenijo v času osamosvojitvene vojne leta 1991, Berislavu Popovu, so po zunajsodni poravnavi izplačali odškodnino v višini 3.108 evrov, potem ko ga je Okrajno sodišče v Murski Soboti oktobra leta 2015 oprostilo vseh obtožb za vojne zločine v Sloveniji. Slovenska tiskovna agencija poroča, da je Popov že lani spomladi na državno pravobranilstvo vložil zahtevek za izplačilo 5.000 evrov odškodnine, čeprav je pred tem zatrjeval, da bo o morebitni odškodninski tožbi še razmislil. Kot je znano je bil Popov v Sloveniji kot edini pripadnik JLA sprva obsojen na petletni zapor zaradi vojnih zločinov v desetdnevni vojni, a je nato višje sodišče zadevo vrnilo v vnovično obravnavo na nižjo stopnjo. Popov je sicer vojnih zločinov obsojen tako na Hrvaškem kot tudi v Srbiji, naši južni sosedje pa so za njim razpisali celo mednarodno tiralico.

Naj spomnimo. Najbolj bizarno v celotni zgodbi je imenovanje dveh nekdanjih jugooficirjev za sodna izvedenca, pred številnimi drugimi primernejšimi kandidati, ki so se šolali na prestižnih svetovnih vojaških akademijah. Takšnih je v Sloveniji kar nekaj. Berislavu Popovu sta namreč oprostilno sodbo pomagala doseči dva slovenska vojaška sodna izvedenca, Tomaž Pörš in Marko Unger, ki sta bila med vojno njegova soborca – na strani JLA. Unger je med osamosvojitveno vojno deloval pod istim poveljstvom kot obtoženi polkovnik Popov; ta naj bi bil med vojaško akademijo JLA celo Ungerjev inštruktor.

Tudi Pörš med vojno ni prestopil v slovensko Teritorialno obrambo. Tako sta 24 let po osamosvojitvi ravno ta dva sodna izvedenca, zaposlena v Slovenski vojski, praktično rešila nekdanjega polkovnika JLA, obtoženega vojnih hudodelstev zoper civilno prebivalstvo, med drugim tudi ropanja in žrtev. O zadevi so ves čas molčali v Združenju veteranov vojne za Slovenijo pod vodstvom generala Ladislava Lipiča, kjer se nevarno spogledujejo z borčevskimi organizacijami. Glede oprostilne sodbe se ni oglasil niti Alojz Štajner, predsednik Zveze slovenskih častnikov. Zanimivo je, da sta oba omenjena nekdanja načelnika Generalštaba Slovenske vojske – med osamosvojitveno vojno sta bila odgovorna prav za območje Gornje Radgone, kjer je s svojo enoto pustošil Popov.

Foto: YouTube. Berislav Popov.

Radovan Cerjak: Popov krivec tudi za smrtne žrtve
Popov je po oprostilni sodbi in vloženi odškodninski tožbi sicer sprejel poravnalno ponudbo državnega pravobranilstva, zato je bila maja lani sklenjena zunajsodna poravnava, na podlagi katere mu je bilo izplačanih 2.880 evrov odškodnine in stroški odvetniškega zastopanja v višini 228 evrov, skupno torej 3.108 evrov. Zadeva Popov je tako v Sloveniji končana.

Za komentar smo povprašali tudi uglednega pravnika Radovana Cerjaka, ki je nad novico šokiran. “Nekdo, ki je porušil pol Gornje Radgone, se je uspel izvleči iz postopkov na naših sodiščih, država pa mu je v zahvalo za vso škodo, ki jo je naredil, izplačala še odškodnino. To je absurd vseh absurdov,” je povedal Cerjak, ki opozarja, da je Popov odgovoren tako za materialno škodo kot tudi smrtne žrtve.

Na Hrvaškem za njim razpisana tiralica, ga bo Srbija izročila?

Težko pa je verjeti, da bo polkovnik mirno živel do konca svojih dni, saj je Hrvaška medtem zanj razpisala mednarodno tiralico. Popov je bil namreč na Hrvaškem in v Srbiji pravnomočno obsojen – južni sosedje ga preganjajo zaradi vojnih zločinov, Srbi pa zaradi vdaje med vojno na Hrvaškem. Popov naj bi sicer živel v Beogradu, a po naših virih utegne zdaj svoje zatočišče, paradoksalno, poiskati v državi, ki jo je najprej napadel – v Sloveniji.

Cerjak sicer ne verjame, da Popov ne bo prav dolgo na prostosti, če se bo namreč Srbija še bolj približevala Evropski uniji, ga bo bržkone skupaj z drugimi nekdanjimi oficirji JLA primorana izročiti Hrvaški oz. Hagu. Je pa izjemno razočaran, ker zgoraj omenjeni slovenski veteranski organizaciji nista protestirali proti oprostilni sodbi. “Edino, ki se je oglasilo, je bilo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve!”

L. S.

 • totex39

  *Bravo* agresorski komunisti v Sloveniji, taki svinjariji človek ne more več verjeti.

 • Duhec

  Škoda besed….

 • sprehajalec

  Slovenec se osmeši z vsem česar se loti. Nekaj je narobe z načinom razmišljanja in vrednotami ali pa morda intelektualnim dometom, zato je potem zunaj na sodiščih vse drugače kot se pričakuje pa Slovenija vedno pušne…. Potem pa hlapec Jernej tuli, Krivica.

 • resnicaboli

  Korupcija na sodiščih v Sloveniji je več kot očitna bojim se da bo še dolgo tako.

  • Anton

   problem so nepotešene sodnice in tožilke, ker svoj manjko izražajo s svjimi frustracijami nad nebogljenimi državljani. Vidim jih večkrat na Šmarni gori, v parih ali pa kr same, očitno rabijo koga za vodnika.

   sarkazem press

   • janez cepec

    zakuga se pa ne žrtvuješ, pa poflodri kešno, k si tak mačo

  • Lustrator

   Ne vem če bi temu lahko tako rekli – korupcija bi pomenila zgolj anomalijo v sicer delujočem sistemu, pri nas pa gre za zelo očiten SISTEM delovanja/kadrovanja/razsojanja. Brez dvoma je v ozadju tudi močan parapolitični lobi, ki te usluge izdatno nagrajuje, a s točno določeno vizijo in (ker pravosodni sektor obvladujejo 100% – od vzgoje bodočih pravnikov pa do konca njihovih poklicnih poti) sistemsko. Kdor zaradi svojih osebnih načel/zdrave pameti preveč odstopa od začrtane vizije, jih kaj kmalu dobi po buči od “ceha” oziroma po domače – mafije.

 • Boco

  Uspelo jim je tepihovat slovenski pravosodni sistem.
  Sramota.
  Jeza me grabi ko to citam.

  • Anton

   Bavcon pa še kar naprej brca po hodnikih pravne fakultete.

   • Artur

    Jaz sem mislil, da je že z eno nogo v grobu .

    • Anton

     nič hudega, žleht je še bolj, kot kopriva, bolj je stara bolj zapeče

     sarkazem press

   • samsara

    Tudi on bo nehal.

 • janez cepec

  no ja, tle pa morm pa tud jest rečt, ne taprvič, de je naše sodstvo res u kurcu in de bi unga modela, k’ se ma za sodnika in je tapru Popova oprostu, poj mu je pa še odškodninio prsodu, za jajca obesu, pa ga prsilu, de lepo use stroške poplača, na konc bi mu pa pasove iz hrbtra rezu, tko k so učas s tlačani deval. poj bi ga pa u Radgon za kandelabr prvezu, de bi ga usak pes, k bi mim pršu poscau.

  • sprehajalec

   Z eno besedo lahko označimo to kar opisuješ in dela takšne bedarije levičarstvo oziroma #našizem#.

   • janez cepec

    no glej, prtrjevou ti ne bom, sam če smo glih pr tem, pa povej, zakuga poj ljubljeni vodja, takrat k’ je biu na ablast ni počedu takeh pizduhov po sodiščih?

    • Anton

     a misliš Kučkota?

     • janez cepec

      ma ti si idijot, a je Kučko sodnik?

     • Anton

      kako da ne, saj sodi o naši usodi že vsaj 25 let

      sarkazem press

     • janez cepec

      sej pravem, mel ste ablast, pa niste nč naredl, ker ste iste pizde, sam za polažaj se vam gre

    • sprehajalec

     Težko boš razumel, če nisi v življenju vodil kaj več kot domačo garažo….

     • janez cepec

      no dej mi razlož, po svojeh besedah, de bom zastopu. zgleda, de s’ tok globok, de te j’ teško pokapirat, al s’ pa tok prfuknen, neki je na tem?

     • sprehajalec

      Težko ti razložim z nivojem besednjaka in miselnim dometom, ki ju uporabljaš…

     • janez cepec

      nč bat, nisi ti tok nad nivojem, kot misleš

     • sprehajalec

      Tudi kura vidi le nekaj nad ograjo, ki jo obdaja, pa misli, da vidi vse….

     • janez cepec

      ti že veš, tok veš, kokr informacij dobiš od pastirja, tok videš, kokr je visoka ograja, kjer si zaprt, ovca zaplankana

     • sprehajalec

      Pastir da globino pogleda in razumevanje, tvoj pastir ti pa omogoči samo pogled iz Ustanove do Zgoše. Ni globine.

     • janez cepec

      tok glej, de nauš utonu, k’ s tok globok

    • Artur

     Verjetno iz istih razlogov kot takrat ko so se obirali kot bolani srat, ko se je šlo za lustracija ali ne pa so se ustrašili Peterleta in Bučkota, ki je grozil : lustracija samo preko mojega trupla .

     • janez cepec

      ja, jebat ga, poj bi pa še Bučkota pospraul, ane? tale tvoj, ” bolan srat” mi je pa je pa simpatičn, tok je moja mat govorila

     • Artur

      Niso imeli “jajc” kot jih nimajo niti danes. Goflje pa znajo na “političnem parketu” obračat 200 na uro in ZUIF sprejemat tudi v škodo vojnih veteranov ZS.

 • Franjo Trojner

  Še dobro se je izteko ta proces proti Popovu, sam sem se že malce zbal, da bomo teritorijalci, ki smo se proti agresorski JLA in s tem proti Popovu borili z orožjem v roku označeni za teroriste. Čudno, res čudno se naša država odziva v takšnih in podobnih primerih, človek dobi občutek , kot, da se SLOVENSKE OSAMOSVOJITVE, SAMOSTOJNOSTI in POSTAVITVE PRVE SLOVENSKE DRŽAVE VSEH SLOVENCEV VESELI SAMO DOMOLJUBEN SLOVENSKI ROD!

  • sprehajalec

   Pravim, da se je Juga odcepila od Slovenije. Pa če ne bi bilo na srečo Hrvaške vmes, bi danes sanjali o nekem združevanju. Pa za 3/4 Slovenije bi jih bilo tukaj.

   • Franjo Trojner

    No, odcepili smo se mi od njih! Ni mi jasno od kod naenkrat jih živi toliko tukaj? A sploh nadzira kdo, če so tukaj vsi legalno? A jih je že 30% vsega prebivalstva?

    • sprehajalec

     Vedeti moraš, da je proces kolonizacije potekal od leta 1918 naprej in je bila Slovenija s svojo industrijo kolonizacijska destinacija. Slovenke so ženile uradnike, ki jih je pošiljal Beograd, pa oficirje. Potem so pregnali še 200.000 Staroavstrijcev in istro romanov, pa v revolucionarnem orgijanju pobili še tisoče in tisoče staroselcev. In na njihovo mesto so prišli iz juga. Potem je sledil val v 70tih, ko so se Slovenci s pomočjo Ljudskih univerz, pa večernih šol in z veliko domišljije pri odpiranju novih pisarniških delovnih nazivov preselili v pisarne, v proizvodnjo so pa prišli iz Juga. Potem so sledile izbeglice, žlahta pa rođaki od tistih, ki so bili tukaj. Ti so potem ostali, v 90tih. Danes, ko mladi Slovenci odhajajo v tujino, ali so se Slovenci srednjih let preselili s pomočjo Drnovška v penzijo, ali pa v pisarne Javnega, pa se jih zopet uvaža, s pomočjo Fajonke in tistega Samuela, pa levičarskih uradničkov, ki za kakšen euro stisnejo Eu vizo. Pa še mohamedance trpajo levičarji, ker pade v žep kakšen Bruseljski euro iz tega naslova.

     Slovenec ni več Kranjec ali Štajerc, kakršnega poznamo iz 19. stol.

     • pajot

      Resnica. Na ulici,po bifejih,v trgovinah,ne slišiš več slovenske govorice.

  • Artur

   Jaz že čakam kdaj mi bo ta naša udbovska pravosodna narodno izdajalska banda prišla na vrata ker sem 91 leta “teroristično” osvobajal Slovenijo. Komunjare so vsega zmožne , kuzla jim že v rit skače in v enem letu do volitev se lahko še marsikaj recimo tudi v tej smeri zgodi.

 • rrrrr

  Cenik v slovenski pravosodni mesnici:

  – zakol 1/2 slovenskega mesta……………………………….3.000 €
  – zakol 1/1 slovenskega mesta……………………………….6.000 €

  • rubec

   hihihihehe

   • rrrrr

    Grazie

 • Caetano

  Torej smo dali nagrado mednarodnemu zločincu…

 • tomven

  …Težko pa je verjeti, da bo polkovnik mirno živel do konca svojih dni, saj je Hrvaška medtem zanj razpisala mednarodno tiralico. Popov je bil namreč na Hrvaškem in v Srbiji pravnomočno obsojen – južni sosedje ga preganjajo zaradi vojnih zločinov, Srbi pa zaradi vdaje med vojno na Hrvaškem…

  in tako je prav. Hrčki mu bojo jebali mater, niso taki kot naše gumijaste lutke brez hrbtenice!

 • kumunjare pakirite kufre

  …. pa da hebem mater komunjarsko tej narobesodni falangi. PA KDAJ BO KONEC S TEM CIRKUSOM!!!

 • bubamara

  To je možno samo na SLO sodiščih. Doktrina prava Ljuba Bavcona je zacementirana v SLO pravu. Ampak to pravo je spoštovano samo do SLO meje; še Hrvati so nas tu prehiteli.

 • opazovalec

  Jaz bom dodal eno samo skromno mnenje. Streljanje v vojni (saj smo jo menda imeli) ni kaznivo dejanje po nobeni zakonodaji. Kaznivo je preprosto rečeno streljanje na civiliste kar tako brez vojaškega vzroka. Če se pa naselje uporabi za obrambo, bo pač škoda na civilnih objektih neizbežna, in v Radgoni je bila obrambni položaj TO RS. S tem morajo profesionalni vojaki računati, ali pač niso dorasli vojaškemu poklicu in pika.

  • Minovak

   Kaj pa porečeš na množična streljanja PO 2. SV pri nas ???

  • pajot

   Tvoje skromno mnenje ni vredno niti pol pizde mrzle vode.JNA je napadla mesto Radgona. Kaj ti ni jasno,majmun? kakšno naselje uporabljeno za obrambo. Pizdek.

 • Minovak

  Zločinci zloćincem, to je slovenski rdeče fašistični vsakdanjik. Ko zmaga na volitvah Janša, bodo vsi na cestah, ker bo treba takrat DELATI in ne krasti, to pa že ni v navadi rdečkarjev.
  Kot vedno se je pod “vlado” levordečih fašistov, Sloveniji godilo najslabše, kar oni tudi dokazujejo na vsakem koraku…samo do kdaj…?

 • Slovenec

  Na sliki je goreč kamion JLA in ne pol porušene Gornje Radgone. Obračate, zavajate, lažete …. FAKE NEWS v svojem polnem sijaju.

  • xxx

   Kaj zavajo budala primitivna. Pokovec, se v planicah te ni bilo pa bos sral tle po forumu. Ragona je bila prestreljena po dolgen in po cez. Da ne omenim niti strahu, ki je bil takrat prisoten. Se Avstrjski stajerci dostikrat recejo, da takrat je tudi pri nih vrelo od strahu, ker iso vedeli, kaj ta banda komunjrska namerava. Sprav se dol iz foruma in ne seri vec cigan

   • Slovenec

    Kje pa so slike od polovice porušene Gornje Radgone? Vse, kar najdeš na spletu so goreča vozila JLA. Obračate, zavajate, lažete …. FAKE NEWS v svojem polnem sijaju.

 • Slovenec

  Seznam žrtev slovenske osamosvojitvene vojne obsega imena 76 padlih v slovenski osamosvojitveni vojni. Od tega jih je 19 padlo na slovenski strani, 45 na jugoslovanski, 12 pa je bilo tujih državljanov.

  Slovenske žrtve:

  Teritorialna obramba Republike Slovenije:
  Dejan Bizjak († 1. avgust 1993)
  Stanislav Požar
  Vincenc Repnik
  Sebastijan Miran
  Jernej Molan
  Miroslav Moljk
  Anton Mrlak
  Edvard Peperko
  Peter Petrič
  Vinko Repnik
  Franc Uršič
  Anton Žakel

  Policija:
  Franc Šuster
  Robert Hvalc
  Stanko Strašek
  Marjan Dobelšek
  Željko Ernoič
  Bojan Štumberger

  Civilisti:
  Boris Adam
  Josef Šimčik
  Janez Svetina
  Mohor Bergant
  Alojz Gaube
  Anton Kotar

  Jugoslovanska stran:
  starejši vodnik Miroslav Šandor (1956), VP 7660 Pleso
  starejši vodnik Mirko Brndušanović (1959), VP 7464 Varaždin
  poročnik Dragan Bubalo (1964), VP 7464 Varaždin
  zastavnik Mustafa Hadžiselimović (1949), VP 7464 Varaždin
  poročnik Eldin Hrapović (1965), VP 7660 Pleso
  kapetan Milenko Jorgić (1956), 7660 Pleso
  podporočnik Aleksandar Milošević (1970), VP 2465 Jastrebarsko
  kapetan Anton Mrlak (1950), VP 3880 Pleso
  kapetan Slobodan Pantelić (1946), VP 7640 Ilirska Bistrica
  vodnik Rama Salihi (1969), VP 2950 Sežana
  starejši vodnik Bojanče Sibinovski (1959), VP 3880 Pleso
  kapetan Zoran Stojanović (1955), VP 4142 Murska Sobota
  građansko lice Branko Sedlar (1954), VP 9481 Rijeka
  Vojaki[uredi | uredi kodo]
  Stipo Đati (1968), VP 3672 Postojna
  Ljubo Babić, VP 8164 Maribor
  Dejan Bjelogrlić (1971), VP 7464 Varaždin
  Branko Bojanić (1971), VP 3293 Karlovac
  Halil Cucak (1972), VP 8866/9 Zagreb
  Dušan Dejanović, VP 2465 Jastrebarsko
  Popaj Halimi, VP 3672 Postojna
  Fahir Imamović (1972), VP 3293 Karlovac
  Antonije Šimunović (1972), VP 7646 Dravograd
  razvodnik Zoran Ješić (1972), VP 7646 Dravograd
  Ivan Jeličić (1972), VP 5312 Vrhnika
  Ratko Jovanović (1972), VP 5312 Vrhnika
  Florim Kasumi (1971), VP 3293 Karlovac
  Mirko Lučić (1970), VP 1298 Ribnica
  Goran Maletić, VP 7646 Dravograd
  Zoran Mirković (1972), VP 8866 Zagreb
  Stojan Miletić
  Vojko Obradinov (1970), VP 4848 Koprivnica
  Dragan Đokić, VP 2465 Jastrebarsko
  Nedžmedin Osmani (1970), VP 7640/11 Ilirska Bistrica
  Muhamed Palić (1971), VP 2146 Nova Gorica
  Franc Špelko (1971), VP 8164 Maribor; Slovenec
  Borislav Pivač (1972), VP 8164 Maribor
  Špiro Ponjavić (1972), VP 5312 Vrhnika
  Dragan Rodić (1969), 6919 Niš
  Domagaj Sotinac (1968), 5312 Vrhnika
  Goran Stanković (1972), VP 2146 Nova Gorica
  Obrad Stevanović (1971), VP 2146 Nova Gorica
  Slobodan Stojković (1972), VP 5312 Vrhnika
  Milan Tanasković (1972), VP 1098 Kranj
  en neideficirani pripadnik JLA

  Tujci:
  Nikolas Vogel (avstrijski novinar)
  Norbert Werner (avstrijski novinar)

  • Slovenec

   Naj počivajo v miru vsi mrtvi.

   • MEFISTO

    Ti jim ne daš miru.

    Predvsem našim.

    • Artur

     Smrdi mi na udbovskega provokatorja .

 • MEFISTO

  Pravzaprav se je Popov šel dumping.

  Ni mačji kašelj za 3000 evrov porušiti pol Gornje Radgone.

 • Demonkrat
 • Slovenec

  Kje pa so slike od polovice porušene Gornje Radgone? Vse, kar najdeš na spletu so goreča vozila JLA. Obračate, zavajate, lažete … FAKE NEWS v svojem polnem sijaju.

  • Artur

   Goreča vozila JLA ? Ja seveda posledica obrambe naše domovine pred jugo kominajzarsko bando kaj pa misliš, da smo se skrivali v mišjih rupah kot ti . Kaj ima veze al je prikazana porušena Gornja radgona ali goreča vozila. In ti si mi neki Slovenec , “revežu” Popovu bi dodal še +3000 EUR odškodnine ker smo zažgali njegova vozila ?

 • von Rhein

  Če se slučajno privleče skrivat v Slovenijo k svojim prijateljem,ki jih ni malo, je treba organizirati ugrabitev in ga izročiti Hrvatom.

 • Slovenec

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

  • MEFISTO

   Saj te razumemo, da ne moreš drugače.

   Nisi zaman major KOS ciganske JLA!

   • Slovenec

    To je bil tvoj šef Janez, jaz nikoli, LOL. Dejstvo!

    • MEFISTO

     Janez je bil samo kaplar, vendar je ugnal vse majorje in generale ciganske JNA.

     • Slovenec

      Če bi poznal dejstva bi vedel, da JLA ni kapitulirala ali bila premagana v Sloveniji, temveč se je po dogovoru z Brionov (kjer na srečo ni bilo zraven militantnega Janše in JLA oficirjev) umaknila iz Slovenije. Česa vsega je bila JLA zmožna ste pa lahko kakšno leto kasneje spremljali v Bosni in na Hrvaškem.

  • Minovak

   Slovenec, daj nehaj, premalo ti plačajo in ne moreš se skriti, kajti resnica VEDNO pride na dan. Nehaj nakladati, ker je evidentno, da si na plačilni listi in, da boš vedel, bil sem v G. Radgoni, videl vse jugo sranje in še več, zato se raje ne oglašaj več…jasno?!

 • Slovenec

  Zakaj ga pa ne izročijo Haagu, če je vojni zločinec? Aja, zato ker Nova24TV zopet laže, zavaja in obrača, da kar smrdi …

  • bubamara

   Zakaj bi šel v Haag, če pa lahko živi v SLO.

   • Slovenec

    Bedast odgovor …

    • bubamara

     Zakaj; saj si išče nov dom v SLO. V Srbiji in CRO ni varen; v SLO ima pa zaščito sodstva.

  • sprehajalec

   Zakaj ne Hrvaški?

 • črnaovca

  O rušenju malo pretiravate porušili so zvonik cerkve ker je TO tam imela opazovalnico, izropali so prosocarinsko prodajalno in jo požgali, razkrili so nekaj streh in morda še kaj. Pri tovrstnem poročanju je treba biti objektiven, če hočete da vam bo kdo kaj verjel. Nekateri smo bili v Radgoni kar kmalu po osamosvojitvi in smo videli koliko je bilo ruševin, Ne gre za to koliko je rušil temveč za kaj in tu je kavelj. Sigurno bi se mu dlo dokazati prokomerno uporabo sile, ropanje in neobvladovanje vojske. Škoda da smo tako nežni do teh ljudi ki so sicer opravljali svojo dolžnost a preko tistega nujnega. Saj bi bilo treba obtožiti tudi poveljujoče na Holmecu, v Rožni dolinini in končno tiste poveljujoče v Beogradu ki so ukazali agresijo.

  • Hribouc

   Ti pa si nadarjen, poduhovljen, celo!

  • Nada

   In kakšno svojo dolžnost je takrat opravljala JLA? Kaj so nas morda napadli Avstrijci in Italijani, da so morali “po dolžnosti” s tanki na našo severno in zahodno mejo? Navadni vojaki JLA v mariborskih vojašnicih so takrat točno to mislili, da nas je Avstrija napadla in da morajo zato proti Šentilju, ki pa ga je slovenskim teritorialcem uspelo ubraniti.

   • črnaovca

    Veš subordinacija ali podrejenost po činih je v vojski pač taka da ni samoupravljanja temveč ko ti višji nekaj ukažejo ti narediš, tudi če ti ni najbolj po volji. Seveda je pa velika razlika ali delaš kot fantik ali z zdravo pametjo. Seveda so ubogi vojaki marsikaj mislili ker so jih tako prepričali.

 • MEFISTO

  Tudi dva domačina je Popov ubil, ne samo rušil!

 • rubec

  Takrat sem se dolancu smejal ko je med najinim sprehodom po gozdu jamral ne samo da ni gob ampak da v sloveniji poteka kontrarevolucija. Zdaj vidim kako prav je imel.

  • bubamara

   Potekala je, vendar so jo revolucionarji zatrli na mehek način. Tud niso imeli težkega dela, ker je 45 let življenja v raju pustilo posledice na SLO državljanih: malo radi, malo kradi i pošteno živi.

  • Nata

   Aha, ti, ti rubec. . . . .se mi je zdelo, da si to ti. Sem te videla. Pa se nisem upala nič zinit, da ne bi bila ob počitnice v moji ljubljeni Kr. gori. .. . . . .

 • Slovenec

  Kadarkoli se pogovarjam s tujci (iz zahodno-evropskih držav, ZDA …) o vojni za Slovenijo mi vedno vržejo pod nos, da so se lahko Češka in Slovaška in celo države Sovjetske Zveze razšle brez vojn samo balkanski narodi se niso znali raziti po mirni poti, začenši s Slovenci. In še prav imajo ….

  • MEFISTO

   Zate je največja tragedija, da se je sploh razšel, po mirni ali nemirni poti.

  • bubamara

   Primerjat balkanska plemena z čehi in slovaki je neprimerjivo. Balkanski narodi so divjaki; vendar najblj nevarni za lasten narod. Inteligenca čeha in balkanca sta svetlobna leta narazen.

  • črnaovca

   Pocej tistim Evropejcem naj ne primerjajo Balkana z normalnimi ljudmi za zgled jim postavi Hrvate ki ne spoštujejo nobene tudi mednarodne zaveze

  • Artur

   Ja a ti bi se kar tako predal in prepustil da nam nam zdaj Ađiči , Kadijeviči, Aksentijeviči… in ostala srbokomunistična gamad pri nas diktira kako in kaj . Ma daj spelji se !

  • sprehajalec

   Slovenac, kadarkoli se jaz pogovarjam s tujci (iz Europskih držav in ZDA) o stanju v Sloveniji, pa mi vedno vržejo pod nos, da so se vzhodno Europske države in deloma celo Balkan lahko otresli komunizma, le Slovenija se ga ni uspela. Mislim, da je to večja frustracija, kot pa Slovensko Balkanski vojaški konflikt.

   • Slovenec

    Seveda se ga ni, če je pa celo šef desnice bivši komunist, LOL

    • MEFISTO

     Janša je bil samo član partije, da vas je lahko odznotraj učinkovito jebal.

     • Slovenec

      Jebal je on samega sebe in danes tebe, ovca Ivanova komunjarska.

     • Svetozar Petrovic

      Hotel so prodati in zaslužiti s tajnimi spisi orožje Krkovič fuk takoj predal kakšen specialci vprašate lahko Kunstlja kakšna reva Krkovič njavro drk Janša reve se skrivale

     • pajot

      A si ti s Hrastovca al iz Idrije?

     • samotoje

      Malo tu, malo tam. Takorekoč univerzalni bedak.

    • sprehajalec

     Šef desnice je partijski disident, kot naprimer Saharov, pa Solženicin. Partija ga je vrgla ven, pa potem 2x zaprla.

 • MEFISTO

  Groza, kaki kreteni imajo neomejen dostop do NOVE24TV!

  To se bo slabo končalo.

  • Lustrator

   Še huje – ti isti ljudje imajo neomejen dostop tudi do volišč. Rezultati so evidentni…

 • Hribouc

  Sodstvo Rdečega Kombinata Kučanov Slovenistan – kriminalna protinarodna izdajlska Banda!

  • Svetozar Petrovic

   Naredi samomor iz zasede hribovc v dolin te ne marajo

 • vsemojebabe

  Naš sodni sistem in njegove sodnike je za postaviti pred sodišče.

  • Lustrator

   Najprej na lustracijsko sodišče, takoj zatem pa na smetišče – po možnosti locirano na kakšnem mimobrežnem asteroidu, ki se v naše osončje nikoli več ne vrne.

 • MEFISTO

  Slovencu priporočam, da še iz svojega nekaj primakne k odškodnini Popovu, da se ne bo počutil prikrajšanega.

 • seniorka

  To pa je višek svinjarije, ne samo zato, ker je Popova oprostil agresije nad Slovenijo, dobil je celo nagrado! Naše sodstvo je ena sama sramota, da je ni take nikjer na svetu. Vidi se, da smo še globoko v Yugo komunizmu in da nam vladajo yugonostalgiki. Do kdaj še?

  • piko8

   Do nasledjih volitev!!

 • Lustrator

  Zabavno. Po včerajšnji invaziji dežurnih forumskih rdečekožcev v bran Nsi-ju (zaradi kolaboracije s Kučanom kajpak), danes naval komijev v bran zločinov jugoslovanskih okupatorjev. Greste sploh lahko v svoji sovražnosti do vsega kar pri nas še spominja na demokratično, proevropsko, domoljubno,
  krščanskomoralno Slovenijo še dlje od tega?

  Od hvalnic, ki bi jih peli Mussoliniju in Hitlerju vas najbrž loči le še priučeno umetno ustvarjeno ideološko sovraštvo do nekdanjih protiimperialističnih bratov nacistov in fašistov. Glede na to koliko gorja sta ta režima povzročila Slovencem, bi bila to odlična kandidata, da ju dodate v nabor poleg svojih protežirancev. Škoda ker poznate zgodovino (ali pa osnove nemškega jezika) preslabo, da bi dojeli, da gre dejansko za vaše ideološke brate.

  • Slovenec

   SDS postavlja spomenike SS-ovim hlapcem in ne mi, forumaši!

   LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

   • Lustrator

    Žrtve komunizma so po tvoje SS-ovi hlapci? Spet si vse pomešal – začenši s tvojim avatarjem in vzdevkom, ki sta v popolnem nasprotju z vsebino tvojih komentarjev.

    • Slovenec

     Tako je! Žrtve komunizma so domobranci, SS-ovi hlapci! Zgodovinsko dejstvo, ki ga priznava cel svet, vključno z Nemčijo!

     • Lustrator

      Zgodovinsko dejstvo, ki ga priznava cel svet z izjemo Slovenije je, da so komunisti izvensodno pomorili in drugače obračunali z VSEMI, ki se niso strinjali z revolucijo (oziroma so si partizani in politkomisarji preprosto zaželeli njihovega premoženja). Tako je, med žrtvami so bili tudi domobranci, borci za svobodno Slovenijo, ki so bili ob komunističnem terorju PRISILJENI vzeti v roke orožje okupatorja in obraniti Slovenijo in nebogljene Slovence pred revolucijo, ki je še pred ustanovitvijo vaških straž samo v ljubljanski pokrajini v enem letu pobila več kot 1000 (!) civilistov. Za razliko od partizanov, je bilo domobranstvo usklajeno tudi moralnopravnimi normami, saj so kot stražniki (neke vrste policija) varovali civile in skrbeli za red in mir na območjih terorističnih aktivnosti komunistov. Domobranci torej niti pod razno niso spadali pod SS, čeprav je bil zanje zadolžen Rosener, ki je vodil TUDI ss (ne, to ni isto). Domobranske akcije niso bile nikoli uperjene proti Slovencem, vedno le proti oboroženim komunističnim teroristom. Njihove akcije so bile prav tako omejene na ozemlje Slovenije in niso imeli z nacističnim SS-om tudi v drugih pogledih prav nič skupnega – od opremljenosti, organizacije, ideologije, ciljev, prisege,… Glede na razmerje, ki ga je pred in med vojno imela partija z nacisti in fašisti, bi bila zgodovinsko precej bolj točna poenostavitev, da so bili partizani hlapci SS-a. Skupaj so se namreč borili proti zavednim Slovencem, imeli so pakt o nenapadanju in oskrbovanju s sanitetami, oboji so po Sloveniji in Jugoslaviji lovili in napadali zavezniške padalce, partija pa je Gestapu celo priskrbovala sezname talcev in internirancev za taborišča. Ko ti bo naslednjič padlo na pamet izustiti to partijsko laž, se vsaj za trenutek spomni DEJSTEV, ki jo ovržejo – če ne drugega, vsaj za ohranjanje tistega kančka kredibilnosti kolikor ti jo je še preostalo po vseh nebulozah s katerimi obstreljuješ svet.

 • Slovenec

  Nova24TV, 7.7.2016: “Na današnji dan pred 25 leti je bila podpisana Brionska deklaracija, s katero je Slovenija za tri mesece zaustavila osamosvojitvene procese, s sporazumom pa so se končale sovražnosti in oborožen spopad na slovenskih tleh. Gre za prvi sporazum, v katerem je bila Slovenija obravnavana kot samostojna članica mednarodne skupnosti.”

  http://nova24tv.si/slovenija/vojna-za-slovenijo-dan-ko-smo-sklenili-sporazum-in-koncali-vojno/

  “Delegacija Evropske unije, ki so jo sestavljali zunanji ministri Nizozemske Hans van den Broek, Luksemburga Jacques Poos in Portugalske João de Deus Pinheiro, se je na Brionih sestala s slovensko, hrvaško in jugoslovansko zvezno delegacijo.

  “V jugoslovanski delegaciji so bili predsednik vlade Ante Marković, notranji minister Petar Gračanin, zunanji minister Budimir Lončar in pomočnik obrambnega ministra Stane Brovet ter člani predsedstva SFRJ (brez predstavnikov srbskih pokrajin), med njimi tudi dr. Borisav Jović. Hrvaško je zastopal dr. Franjo Tuđman, iz Slovenije pa so se sestanka udeležili predsednik predsedstva Milan Kučan, premier Lojze Peterle, zunanji minister dr. Dimitrij Rupel, slovenski predstavnik v jugoslovanskem predsedstvu dr. Janez Drnovšek in predsednik slovenske skupščine dr. France Bučar.” ……. in nobenega Ivana Janeza Janše ni bilo zraven!

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Brionska_deklaracija

 • Bastian

  Dobro da imamo Pahorja za predsednika države, Danilče Turk bi ga že zdavnaj odlikoval z najvišjim državnim odlikovanjem, kot udbaša Ertla in tako dalje.

  • Lustrator

   S svojimi neprikritimi zločinskimi svetovnimi nazori je bil Tuerk na mestu predsednika sicer grd pljunek v obraz vsem demokratičnim Slovencem, a se bojim, da je Pahorjev molk zaradi svoje enigmatičnosti in neprovokativnosti za Slovenijo precej bolj uničujoč. Tuerk je bil kot tečen komar, ki je izkoristil prav vsako priložnost da piči in ti ne preostane nič drugega kot da ga sploščiš – Pahor pa je kot trakulja preko katere je na imunski sistem naroda prisesana celotna rdeča paradržava. Za razliko od komarja, žrtev odkrije trakuljo šele takrat ko zaradi infekcije resneje zboli ali preprosto shira kljub materialnem izobilju. In prav to se dogaja s Slovenijo vse odkar je stopil na premierski stolček, le tega pa podaljšal s predsedniškim.

 • Slovenec

  Zakaj ga pa ne izročijo Haagu, če je vojni zločinec? Aja, zato ker Nova24TV zopet laže, zavaja in obrača, da kar smrdi …

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

  • MEFISTO

   Pri tvojih letih in pamet ni čudno, da se že ponavljaš.

  • Olga

   Slovenac!
   Pravilno: laž je nesmrtna duša komunizma, zločinskega sistema!

   Jansizma ni! Gospod Janez Janša je demokrat in osamosvojitelj, ki je zaradi svoje odločnosti, pokončnosti in zavednosti trn v peti komunistom!

  • Minovak

   In koliko so ti tvoji plačali za to…? So davki plačani…bomo preverili!

  • Svetozar Petrovic

   Enkrat izdajalec vedno JANŠA

   • Artur

    Meki ć ti manjka naj se vidi koga ima Slovenija še v peti koloni.

   • slosin

    …balkanez, za večno balkanez..

  • Volkhv

   SMRT MILO-ŠEVIĆEVIM PRISTAŠEM V SLOVENIJI!

 • Svetozar Petrovic

  Drug Janez Tvito grozni med vojno skrival se s podganami v kleti cankarja

  • Olga

   Milan Kučan Plavi?

  • MEFISTO

   Slovenec v ogledalu Petrovca.

  • Franjo Trojner

   V SLOVENCIH ŠE ŽIVI GEN ANDREJA TURJAŠKEGA! Zame je Andrej Turjaški enako Janez Janša! Nikoli ne bom pozabil veličastnih trenutkov našega osvobajanja, ko smo srbske oficirje/vojake osovražene agresorske JLA porazili in ponižane gonili iz naše države. Verjame, da se jim je ta ponižujoč poraz za vedno zapisal v njihov gen, kar tudi potrjuje dejstvo, da so prenehali sanjati o veliki Srbiji in tudi podoba junaškega nepremaganega srbskega vojaka se jim je že tretjič v zgodovini sesula v prah.

  • von Rhein

   Ali tebi gugl prevaja iz čefurščine v slovenščino?

  • piko8

   Za Slovenske domoljube je g. Janez Janša enako General Rudolf Majster !!!

 • Slovenec

  KJE JE SLOVENSKA DESNICA?!!! V se, kar premoremo po skoraj 30. letih lastne države so Ivanove komunjarske lažnive ovce …. žalostno.

 • Olga

  Naj jo plača sodnik iz SVOJEGA žepa! Prav tako vso škodo prizadetim! Lustracija!

 • Slovenec

  Zakaj ga pa ne izročijo Haagu, če je vojni zločinec? Aja, zato ker Nova24TV zopet laže, zavaja in obrača, da kar smrdi …

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

  • MEFISTO

   Naj kdo Slovencu pokliče psihiatrično urgenco!

   Revček si lahko še kaj naredi.

  • Olga

   SlovenAc!
   Pravilno: smrt komunizmu! Genocid nikoli ne zastara! Za Nagrado se bo našel tudi čas!

   Janez Janša je demokrat! Niste vreden, da omenjate njegovega imena!

  • Lustrator

   Koliko je vreden Haag smo videli, ko so drugega za drugim oproščali največje krivce za balkansko morijo. Haag je del problema, ne rešitve.

 • Svetozar Petrovic

  Nova 24 star ruski pregovor hči lajdra je lahko večji ponos staršev kot sin vojak to velja za vas nova

  • Olga

   Pravilno: komunisti so zločinci, komunistke pa njihove lajdre!

   Nova predstavlja resnico! Resnica kriminalce boli!

  • pajot

   Nisem vedel,da si ponosen na svojo lajdrasto hči.

  • von Rhein

   Ja,iz katerega klopotca pa si se ti izlegel?

 • Morala

  Z nami je res nekaj hudo narobe oz. slovenskim sodstvom! Komu vse iz naše skupne malhe plačujemo, to ne moreš verjeti!!!!

  • pajot

   Jebi ga,sodstvu v republiki(?) Sloveniji, žal danes ne moreš več reči,da je slovensko. Več kot 70% zaposlenih na sodniji in tožilstvu,so Srbi. da ne govorim o medijih,vojski in policiji. Skratka: Slovenec bo kmalu,če že ni,v svoji lastni državi,samo še muzejski eksponat.

 • MEFISTO

  Koliko odškodnine bo treba šele plačati našim vodilnim rdečkarjem, ki so naredili še več škode?!

 • Slovenec

  Značilnost Ivanovih ovac je tudi to, da namesto da bi napisali svoje prispevke, kokodakajo pod drugimi. Nesposobni za akcijo. Samo butasta reakcija.

  • MEFISTO

   Jaz sem pa zadnjič na Prešernovem trgu samo malo zaropotal z žlicami, pa je bilo takoj vse rdeče levičarjev.

  • von Rhein

   Malo lepiš,malo nakladaš,malo se hvališ in veliko težiš. Pri vsem tem mixu znaš biti primitiven. Kar nadaljuj,s časom bomo ugotovili kam spadaš in kateremu svetniku prižigaš sveče.

  • Franjo Trojner

   Madona, ti pa blejanje obvladaš 100%!

   • von Rhein

    On hodi sem zdravit svoje komplekse.

  • test

   Znacilnost tebe in tebi podobnih miselnih ekvivalentov pa je pisanje in trolanje do nezavesti der dokazovanje svojega prav, kjub temu, da so vsi proti tebi. Torej to te naredi bebca. To, da pa visis cel dan pred racunanikom in vse to pocnes se zastonj pa je psihicna motnja – torej psihopat. Obeje skupaj te naredi za nekoga, ki je neumen ter po vrhu se psihopat in taksne se je potrebno bati …. zato te bom tudi prijavil!

  • slosin

   …pa ti si pravi Kučanov jagenjček, da boš zrasel pa v ovco, boš moral pa popapati še veliko čokolina pa baby pape…pa špinače…..

 • MEFISTO

  Še na resnična in aktualna!

  Razočarana, nesrečna in trpinčena je poniknila na Facebooku, ko je iskala normalnega moškega.

  Če jo kdo najde, naj bo usmiljen in naj je ne vrača Slovencu ali kateremukoli nicku tega majorja ciganske JNA!

 • Franjo Trojner

  V SLOVENCIH ŠE ŽIVI GEN ANDREJA TURJAŠKEGA! Nikoli ne bom pozabil veličastnih trenutkov našega osvobajanja, ko smo srbske oficirje/vojake osovražene agresorske JLA porazili in ponižane gonili iz naše države. Verjame, da se jim je ta ponižujoč poraz za vedno zapisal v njihov gen, kar tudi potrjuje dejstvo, da so prenehali sanjati o veliki Srbiji in tudi podoba junaškega nepremaganega srbskega vojaka se jim je že tretjič v zgodovini sesula v prah.

 • Slovenec

  Zakaj SDS pod Janšo nikoli več ne bo vladala nam Slovencem? Ker večine Slovencev ne zanimajo njegovi osebni obračuni z njegovo JLA in njegovo komunistično partijo. Še manj pa manjšinski dolenjski domobrančki, ki jih v 2. svetovni vojni ni bilo niti blizu Štajerske, Koroške in Gorenjske (razen takrat, ko so skupaj z nacisti bežali čez mejo), danes pa kokodakajo, kod da so oni osvobodili celo Evropo, LOL

  • Franjo Trojner

   To so samo tvoje blodnje in mokre želje. Res pa je, da bo o tem kdo nam bo vladal naslednja 4 leta odločal VES DOMOLJUBEN SLOVENSKI ROD SAM! Dovolj je bilo zajebancije, tokrat moramo to deželo res narediti demokratično, pravno in to za vsako ceno.

   • piko8

    In naredili bomo to lepo podalpsko deželico spet Slovensko tako mi Bog pomagaj !!!!

  • Minovak

   Vzemi Apaurin – tudi tvoji partizani jo niso…me pa res zanima, koliko si star, verjetno rojen po l. 91. ali tam nekje in ali si mogoče veteran??? Tako kot so bili še letniki 1950 itd. spomeničarji in prvoborci. Ti imajo danes privilegije za NIČ in to gre, na srečo tudi iz tvojega žepa!

  • lokec

   Ali je Janša kriv,
   da je Popov dobil odškodnino? Prosim odgovori.

  • von Rhein

   Vam Slovencem? Humor pur. Če si se izlegel v eni izmed slovenskih porodnišnic ali,če je čale plačal 500sit,da je dobil slovenski potni list, še ne pomeni,da si slovenec.Tako hitro tudi Argentincem ni uspelo.

  • Vstrajnik

   Izgleda, da je zadnje čase tak naval na psihiatriji, da so te pustili še vedno na prostem izhodu. Ti še kar naprej afne guncaj, da ti pritisk ne raznese opranih možganov.

 • MEFISTO

  Odkar je imel smolo znani igralec, živim v neprestanem strahu za Slovenca.

 • janez zorman

  To je še en dokaz več, da slovenska sodišča, že dolgo niso več v slovenskih rokah.

  • seba goričan

   Točn tak..vse na ić bemu mast

 • antimur

  Povsem razumljivo je, da nam Hrvaška nagaja na vsakem koraku. Mi zločincu Popovu dajemo odškodnino, Hrvati so za tega jugokomunajzerskega zločinca razpisali mednarodno tiralico. Kdo pa želi na svojih mejah ultra komunistično državo, kar Slovenija je, predvsem po zaslugi kučanistov in srbske ter ostale balkanske drhali, tako, da Hrvate povsem razumem, da imajo takšen odnos s Slovenijo.

 • janez zorman

  Janše ne bojo nikoli pozabili; kako je Yugooficirje z yugosoldatesko – med njimi tudi slovenske podložnike, zaprl v lastne kasarne in jih malenkost izstradal. Potem jih je minilo, da bi še kdaj zapirali Karavanke in Ljubelj; od koder nam je menda grozila 3. svetovna vojna !! In taki bebčki Slovencem izstavljajo račune in nam pišejo “novo” zgodovino. Še dobro da obstaja zgodovinski spomin.

 • Minovak

  “Slovenec” (kar sicer nisi), oglej si kaj je napisal nekdo, ki je imel v glavi možgane, ne pa slamo, kot ti:
  Narod, ki izvoli skorumpirance, sleparje, lopove in izdajalce, ni žrtev, temveč sokrivec.
  George Orwell

  • Lustrator

   Ironično pa je to, da je avtor tega izreka levičar – a tisti pravi žlahtni levičar kakršnih v Sloveniji ni, v Evropi pa tudi vse manj. Če bi živel v Sloveniji, bi bil ena prvih žrtev revolucije, v to ne dvomim.

 • janez zorman

  No, pa pojdimo od začetka. Koliko od 25,000 kresalkinih upravičencev, je zahtevalo odškodnino iz posledice izbrisa ???? Kdo skriva ta podatek ? Ali je javen ?

 • Vstrajnik

  Tako je v državi, ko narod na dan volitev spi doma. Murgelska rdeča banda pa sestavlja po svoji volji sodišča, policijo, vojslo, šole, priviligirance no in najbolj glavno BANKE, v katere dajemo davkoplačevalci denar za zgube bank, katerega se ta banda mirno “sposoja” iz korita, ki navadnim državljanom nikoli ni dosegljiv. DŽAVLJANI ZBUDITE SE – IN ODDAJTE SVOJ GLAS PO VAŠI IZBIRI ZA SVOBODNO SLOVENIJO !!!!!!!!!!!

 • Franc Šink

  Vidimo da se komunisti ne dajo tako zlahka.Invanzivna rasa je to.

 • Jana Belšak
 • učko

  Dokler bo na oblasti Kučanov režim, se nam bojo še kar naprej dogajale take stvari !!!

 • Borut Stari

  In kaj sedaj? V jok pa na drevo.Polkovnik Popov je le služil svoji državi kateri je zaprisegel svojo zvestobo.V vsakem drugem primeru bi bil izdajalec.

  • lokec

   Dobro, da te ni vtrofil.

   • Borut Stari

    Očitno ti ni jasno, da je branil kot zaapriseženi vojak svojo državo.SFRJ namreč. Nekaj drugega pa so zločini. To je pa stvar sodišča.

    • Nada

     Kaj so nas takrat Avstrijci napadli ali pred kom konkretno je kot zaprisežen vojak branil svojo državo SFRJ? Tudi slovenska teritorialna obramba, prav tako legalna obrambna sila za brambo domovine, jih ni napadla. Morali pa so stopiti v brambo proti nasilnemu, nenadnemu vdoru in pohodu tankov JLA po slovenskih cestah.

     • Borut Stari

      Nada, okupacija Slovenije se je zgodila leta 1943 v Jajcu. S privolitvijo slovenskih komunističnih veljakov. Popov je le moral braniti tisto kar so imeli in hoteli obdržati. Povsem drug stvar je kako in n kakšen način.Slovensko sodišče je Popova oprostilo.

    • Volkhv

     Ajde srbine, na vrbo!

  • Lustrator

   Tudi mafijozi le služijo svojemu donu, ki so mu zaprisegli zvestobo – pa imajo zaradi tega kakršnokoli imuniteto? Tudi partizani so morili po naročilu svojih partijskih komisarjev, pa so zaradi tega oprani zločina? Nikakor ne razumem tvoje logike.

  • antimur

   Kreten kučanistični ne razumeš, da je bil Popov in yugo armija agresor, mi pa žrtve. Ta zločinec je za Srbijo morda res junak, za nas pa nasprotno. Tako kot so bili nacistični soldati z železnim križcem za Hitlerja junaki, so za nas bili krvoločni zločinci. Levi fašisti, zdaj se pa že vzemite enkrat v roke in ne onesnažujte domovine z vašimi norostmi.

  • Alois Kuhelj

   A ti ne razlikujes war crime od decent warfare??

 • if

  Popovu in sodišču!
  V sovražnike z oblakov Rodu naj na’šga treši grom!
  Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!

  • Alois Kuhelj

   Ceb bi Preseren vedel kolk Slovenk se je specalo z juznjaki,se nebi samo obrnil v grobu,ampak bi vstal iz groba in vse slovenke,ki so imele posla z jugosi,posteno nategnu!!…Kako pa fuk zgleda s kosturjem,pa sam postudiraj!!

 • Montana

  Slovenskemu sodstvu ne zaupam!

  • garfi

   saj ga ni

  • Lustrator

   Zaupa mu ne prav nihče razen tisti, ki je v njem zaposlen in od tega seveda dobro živi.

 • lokec

  Predvidevam, da se je sodstvo zmotilo?

  • Lustrator

   Zmotilo bi se, če bi razsodilo drugače. Sodba je namreč povsem v skladu z doktrino tistih, ki že 25 let skrbijo, da ne pride do prekinitve totalitarne kontinuitete v tej temeljni funkciji vsake (demokratične) države.

   • borko

    kr povej mu nevednemu lokecu

    • lokec

     Pa res ne razumete heca.

 • lokec

  Prost je Popov in Fitipaldi.

 • zokispoki

  Da se ti zmesa ! Zato je to bando treba lustrirat in razfukat. Cist jo je treba razfukat !

  • borko

   res je

 • garfi

  rdeći nacisti vse obračajo na glavo

 • garfi

  referendum drugi zlati tir
  http://referendumdrugitir.si/

 • Raamko Rom

  PREKLETI PARTIZANI!

  • janez cepec

   a 45. etga so bli pa dobri, k’ so, vas domobransko bando, u Jodl land poslal? no ja, če so vas Tomiji nazaj lifral, to ni biu partizansk problem. aja biu je, kaznovat vas je blo treba, za use pizdarije, k ste jih med vojno deval

   • Minovak

    cepec ostane cepec, kar je enako komunist ostane fašist, obratno pa težje… Ja, pa je res nekaj takih cepcev na portalu, za katere je potrebno reči, da so plačljivi ali plačanci, po domače. Poglej se v ogledalo in videl boš, kdo je zavozil Slovenijo, tudi tebi podobni… Na koncu ti ne bo nič pomagalo in utihnil boš…!!!

    • janez cepec

     praveš, de komi ostane fašist, a je poj vaš veliki diktator komunist – fašist? sevede je, sam zdej to skriva, čeprou, s svojim obnašanjem, bel slabo

     • Minovak

      Hudič je, če ne gledaš obnašanja svojih, to je komunistih v katerih je združeno največje zlo, ki ga premore človek, samo sreča pa je, da to niso ljudje….
      Pa še to, slišal sem, da imaš kar nekaj imen, pa se pokaži s tistim…pravim, če že smetiš…

     • janez cepec

      kje s’ pa to pobrau, a s Mefista poslušu, ne mu verjet, on je glih tak paranoik kot vaš bodoči maršal, Mefistu se Petrouc prkazuje, vašmu pastirju pa Kučko

     • Minovak

      Ne poslušam nobenega, ker sem, po mojem, najstarejši na portalu in me je težko prepričat, ker sem vse sranje prejšnjega režima, skozi dal in poznam, kako se tej stvari streže. Vem tudi kaj je laž in kaj resnica in, če nekaj VEM, da je resnica, bom tisto zagovarjal.

     • Alois Kuhelj

      Cestitam vam Minovak,samo zdi se mi,da sem jaz kar precej starejsi!Pa se prikazan sem s pravim imenom!

   • zokispoki

    A si bil kreten zraven, ce vse tako dobro ves ?! Verjetno ti je tovaris Repe posredoval sramotne, izkrivljene zgodovinske resnice, kenede. Izgleda, da si zares tisti izmecek, iz najnizjega predala, kakor se po cefursko temu rece, olos !

    • janez cepec

     ne tvoji tastari so bli, zgleda, zravn, ke si tko przadet. jebat ga, posle jebanja, nema kajanja

     • zokispoki

      Primitivni trotelj, abrvezniski !

     • janez cepec

      resnica boli

     • zokispoki

      Ja tebe, da so tvoji tardeci zapisani v zgodovini, kot eni od najvecjih klavcev !
      Sicer pa je bil moj fotr dve leti in pol v taboriscu, mama pa je bila takrat v puberteti,
      samo v informacijo, da vidis kako si neumen, zblojeni majmun !

     • janez cepec

      ja kva pa poj jokcaš?

     • zokispoki

      Ker mi gredo taksni izmecki, kot si ti na kozlanje. IQ kure, ki nese jajca za Hoferja !

     • janez cepec

      ti že veš, zgleda, de si ti ta koka,ane?

     • Alois Kuhelj

      Jaz sem star partizan,komaj se ziv.Tebi so tolk oprali mozgane,da verjames,da so hoatrji osvobodili SLO in ce bi hostarji ostali v gosi zavedno,bi mi govoruili Deutche sprahe!…A se ti zavedas kaksen bik si?

     • Alois Kuhelj

      Kwa pa ti serjes tukaj na tem forumu?

   • Svetozar Petrovic

    Tako je Barbarina diskoteka se odpira

  • antimur

   Malo bi te popravil: ” prokleti revolucionarji ter njihovi nasledniki z navečjim slovenskim zločincem Kučanom in njegovo bando”.

   • MEFISTO

    Popravek ni bil potreben.

    Napisal pa si izvrstno dopolnitev.

  • komunist

   PREKLETA GAMAD DOMOBRANSKA!!

   • FUCK COMMUNISM

    Najboljsi komunajzar je truplo!

 • Slovenec 33

  Okupatorsko izdajalske veje oblasti ščitijo okupatorje slovenskih dežel. Sodstvo je ena glavnih vej okupacijske oblasti.
  Če komu to ni bilo jasno do sedaj, mu mora postati jasno po izplačilu odškodnine okupatorskemu vojaku, ki je požigal slovensko imovino in uničeval kulturni potencial slovenske krajine.
  Enako se dogaja v Ljubljani, ko je vodilni poturica omogočil uničevanje slovenskega kulturnega potenciala z dovoljenjem za izgradnjo okupacijskega verskega objekta, ki je uničil kulturni nivo slovenske krajine.
  Okupacija pa še kar traja, ker okupatorsko izdajalska oblast (beri parlament, vlada, sodstvo in mainsteram mediji), ob podpori topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma in aktivistov iz mreže LGBTQ, vabi k nam nove okupatorje, ki jih izdatno finančno podpira z vsotami, ki so več kot 4 krat večje kot dobi pokojnine davkoplačevale, ki je 40 let delal, plačeval davke in s tem omogočal to okupacijo.
  To zatiranje slovenskega življa se mora resnično nehat !!!

 • Jožef

  Hvala vsem “poštenim domoljubom” da volite Srbe in otale Yigo ljudi v ključne funkcije v Sloveniji. Tudi vi boste nekega dne nagrajeni, če ne prej, kot takrat, ko vas bo Matilda obiskala. Nič ne ostane neplačano in nič se ne pozabi. Še bo pomlad in še bo čas za lustracijo.

  • Svetozar Petrovic

   Želim tebi tvojim pankrtom in Janši in njegovim dolgo življenje in neozdravljivo bolezen crknte

   • Poštenje velja

    Govno cifursko RAUS

 • seba goričan

  Še ena srbska zarota…tud ta bi v jormalnih okoliščinah končal pod streli ali na kakem drevesu

 • Morala

  Če bi tole “Kje je Slovenija” v New York Times-u ameriški novinar res napisal, le kaj bi si mislili o Slovencih….hahaha…

  “Obstaja država v Evropi pod Alpami, ki meji na Balkan in je omejena sama s seboj. Tam živijo najlepše ženske, vendar nataliteta upada. Tam nezaposleni največ delajo. Tam živijo ljudje na najbolj plodni zemlji, ki pa je neobdelana. Ker se obdelovanje plodne zemlje kmetom ne izplača. Tam večinoma prazni vlaki še vedno vozijo najpočasneje v Evropi, brez upoštevanja voznega reda, po avtocestah pa se vozijo noro hitro – s plačevanjem cestnine, ki je med najdražjimi v Evropi. V tej državi vsi igrajo košarko, smučarji dosegajo svetovne športne dosežke. Rekreacija jim je prioriteta, delo pa rekreacija. Vsi hitijo v službo, a vsi zamujajo. Osemurni delavnik traja deset ali več ur. In nihče se ne upira fevdalnemu izkoriščanju. Zdravstvo je tam brezplačno, zdravljenje pa morajo vsi plačevati. Tam so svobodni novinarji, ki svobodno pišejo in poročajo po ukazih svojih šefov, katerim objave narekujejo skorumpirani politiki in zakulisni veljaki, odvisno od njihovih potreb. Tam je svetovna kriza dobila državljanstvo. Tam so javna naročila skrivnost, državne skrivnosti pa javne. Tam še niso znani končni zmagovalci 2. svetovne vojne. Tam pišejo zgodovino nepismeni, najbogatejši so pa tisti, ki nikoli niso delali. Tam je Slovenija.”

  http://narobesvet.net/zanimivo/clanek-iz-new-york-times-kje-je-slovenija/

 • gujdek

  Tiste, ki sprejemajo take odločitve, mediji poimenujte z imenom in priimkom. Tek toliko, da bomo vedeli, koga bomo ohladili prioritetno, ko čas dozori!

 • Volkhv

  Že zelo dolgo govorim, da so srbi in njihova mafija ugrabili Slovenijo. Tu je še eden izmed MNOGIH dokazov za to.

  • FUCK COMMUNISM

   Prvi je ta, da se Aksentijevic mirno sprehaja po drzavi. Tezava za tega pokvarjenga cefurskega petokolonasa bo takrat, ce bo mene kje srecal!

   • Poštenje velja

    Ko bos prvega bom jaz …..

    • Svetozar Petrovic

     Joj hlapcicu

     • Poštenje velja

      Mrtu cifur dobr cifur

   • Svetozar Petrovic

    Kje hlapec

  • Svetozar Petrovic

   Če ste hlapci

   • Volkhv

    Srbe na vrbe!

    • Svetozar Petrovic

     Se vrbe ne znaš najti kaj pa šele Srba obesite kidat gnoj večji konjusar

     • Volkhv

      Daj idi špilat oni meh, najeren iz kozjega mehurja in se obleči v neandertalska oblačila, prekleti turški kozojeb

   • Volkhv

    Jaz nisem nikomur hlapec!

    • Svetozar Petrovic

     Svojemu bolnemu razmišljanju si hlapec

 • FUCK COMMUNISM

  Ce si v Sloveniji komunajzar, cefur, kriminalc, cigan ali peder, lahko delas kar ti pase, postene Slovence se pa jebe v glavo in molze do suhga!

  • Svetozar Petrovic

   Tebe bi

 • MEFISTO

  Kdor ljubi čeurja kot samega sebe, se nima rad.

 • MEFISTO

  Kje je obtičala ovadba zoper Kučana zaradi veleizdaje?

 • cosmosjasnovidec

  To se dogaja samo v Sloveniji.
  Take gnusobe kot je tale “popov” je potrebno fentati vse čefutarje pa čimprej katapultirati ven iz Slovenije,ker je ta drhal sama sramota Soveniji po celem svetu.
  Balkancev nikjer ne trpijo,ker samo kradejo in so največji lopovi kar jih premore zemeljska obla.
  Skratka navadni čefutarski izmečki.

 • KAPIBARA

  To NI odločitev Slovencev, to je konstrukt Ćefurskih lobijev, katere so infiltrirali v vse pore pravne države Slovenije in to že za časa YU :-(

 • Stefan Fidler

  Dokler je bil Janša v KPJ tega ni nikoli omenjal…čudno da je prišel do obrata

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!