Ilustrativni primer, kako bi lahko potekala meja v Piranskem zalivu

Foto: Twitter

V mednarodnem pravu je mogoče pri določitvi meje med državama upoštevati več različnih načel, med katerimi je načelo ekvidistance (načelo enake oddaljenosti), ki so ga zagovarjali Hrvati v tem primeru. Če pa obstajajo posebne okoliščine, kot so zgodovinske (kdo je tisti, ki je v zgodovini zasedal določeni del morja), geografske (razmerja med obalami, morfologija in dolžina obale ter dna v morju) in gospodarski interesi, pa se upošteva slednje načelo, zato ne čudi, da je tega podprla tudi naša država. Res je sicer, da mednarodno pravo samo po sebi obalni državi ne zagotavlja pravice do teritorialnega stika z odprtim morjem, vendar praksa kaže, da je temu tako. No, vsaj v primeru Monaka in Francije je bilo tako, slovensko-hrvaška zgodba pa je popolnoma drugačna zgodba.

V primeru bilateralnega sporazuma med kneževino Monako in Francijo glede meje na morju leta 1977 meja po morju ni bila določena na podlagi načela ekvidistance, saj bi s tem kneževina izgubila dostop do odprtega morja, ker bi v neposredni bližini obale Monaka prišlo do sekanja med italijanskim in monaškim teritorialnim morjem. Iz tega razloga sta Monako in Francija sklenili dogovor, da meja ne bo sledila načelu, ki je ljub Hrvaški v našem primeru, kar se je odrazilo v tem, da je Monako dobil  koridor teritorialnega morja, širok 3,16 kilometra, epikontinentalni pas in možnost, da lahko razglasijo ekonomsko cono. Poleg tega pa je treba dodati, da sta se obe strani dogovorili, da pravice francoskih in monaških ribičev okrog tega teritorija, ki so bile zgodovinsko pridobljene, ostanejo v veljavi.

Dobili le služnostni koridor do mednarodnih voda
Prejšnji teden smo dočakali težko pričakovano sodbo arbitražnega sodišča o slovensko-hrvaškem mejnem sporu, ki je v resnici nagradil naše južne sosede, čeprav so Hrvati že leta 2015 samovoljno odstopili od sporazuma. Slovenija po novem ni več pomorska država, saj po sodbi arbitražnega sodišča nima več teritorialnega stika z odprtim morjem, temveč le t. i. služnostni koridor do mednarodnih voda čez hrvaške teritorialne vode, kar je precej manj, kot je obljubljal sporazum Drnovšek–Račan, ki bi Sloveniji zagotavljal neposredni stik do odprtega morja.

Dostop Slovenije do mednarodnih voda izhaja iz dejstva, da je Slovenija edina mednarodno-pravna naslednica Osimskih sporazumov, prav tako je Slovenija tudi naslednica Sporazuma med Vlado SFRJ in Vlado Republike Italije o razmejitvi epikontinentalnega pasu med državama iz leta 1968. Italija je s tem Sloveniji priznala epikontinentalni pas, ki se začne južno od točke T5. “Z epikontinentalnim pasom ima Slovenija logično tudi teritorialni izhod na odprto morje,” je leta 2010 poudaril ustavni sodnik dr. Mitja Deisinger. Opozoril je tudi, da razmejitev v Piranskem zalivu po mednarodnem pravu ni mogoča, saj Konvencija Združenih narodov o pomorskem mednarodnem pravu (Uradni list SFRJ, MP. št. 1/1986) v 6. točki 10. člena delitev izključuje pri zgodovinskih zalivih (ang. “historic” bays), Piranski zaliv pa ima vse značilnosti takšnega zaliva.

N. Ž.

 • PG

  Nič ne pomaga zdrav razum, kot izgleda naše politike še zlasti veseli izguba zemlje in ljudi na meji, da se le lahko hvalijo, da so uredili meje. Temu bi jaz rekla izdaja države, postaviti bi jih morali pred mednarodno sodišče.

  • Anthon

   Glede na to, da so “naši politiki” menda tudi primerki, ki v parlamentu nakladajo v neki jugo polomljeni slovenščini, se njihovemu veselju nad izgubo ni čuditi.

  • FORT WORTH

   Ta yugokoalicija se vedno ni preklopila, da vodi drzavo Slovenijo. Cisto vseeno jim je ali zafurajo zemljo, morje in nam pripeljejo mudzahedine ali nas dodatno zakreditirajo za 30 mlrd $.
   Na cisto vseh podrocjih je ena sama katasrofa.
   V tej drzavi, kjer je sodstvo totalno zlizano z vladajoco nomenklaturo niti ni za pricakovati, kaj drugega.
   V tem primeru bi moralo ljudstvo odreagirati in opice nesposobne nagnati skozi zaprta okna na cesto.

 • dr Janez Sveti

  Mednarodne meje in pravo? Ne si domišljat. To je laž. Mednarodne meje se postavljajo edino z vojaško in politično močjo. Pravo je samo izgovor, da se vse spelje “galantno”. V tem primeru bi bilo pravično in naravno, da ima Slovenija svoj lastni izhod na odprto morje.
  DRE Janez Sveti logika

  • Anthon

   Iz katerega poglavja Brozovih zbranih del si to potegnil?

   • dr Janez Sveti

    A zbrana dela obstajajo? Vidim, da ti tovrstno literaturo obvladaš. Spreobrnjeni komunisti ste pa res zmedeni!
    DR Janez Sveti genij

    • Anthon

     Revček, brcnil si v temo, nikakršen spreobrnjeni komunist nisem. Tvoje levičarstvo pa se vidi na kilometer.

     V devetdestih letih so tvoji idoli oddajali topogledne knjige s takim usranim navdušenjem (pač, je zapihal nov veter), da je bilo to literaturo treba peljati v tedanjo Bukvarno na Slovenski s tovornjakom. Ustrezno odpuljeni folk je potem te knjige kupoval na kilograme. Nekako bi si upal reči, da si kakšnih deste ali več kil tudi ti kupil.

     • dr Janez Sveti

      Imas težave fante?
      DR Janez Sveti Težava

     • Anthon

      Zvalniki se ločujejo z vejico, če smo natančni. Tvoj frisepok mi ne deluje baš inteligentno, pa ti kdaj to povem. Genialnost, če ta obstaja, se kaže na drugačen način. Cinizem je večkrat le posledica nevednosti.

     • dr Janez Sveti

      Zatakni si vejco za klobuk.
      DR Janez Sveti genij

     • Anthon

      Ali pripoveduješ, da v vašem socialističnem svetu (ki si ga nekoliko friziral s svojim neoriginalnim frisepokom) stopnjo nepismenosti in bedarij vedno določate sami? Tudi Edi si je svoje smeri razvoja tako zamišljal in dovoljeval dvorno opozicijo in tedanje “napredne partijske” šetinčevine. Za vejice so tam skrbeli jezikovno zverzirani dvorni pisarji.

     • dr Janez Sveti

      Tvoja obsedenost s politiko in komunisti je bolezen. Vse kar ni po tvojem zmedene razumevanju družbe je kulčanizem, socializem in komunizem. Žal, si v tem svojem zmedenem svetu osamljen. Samo nekaj tebi podobnih duševno motenih osebkov je še na teh straneh, ki trobijo eno in isto zlajnano zgodbico. Očitno bi ti želel biti nekdo, pa nisi. Nilkoli ne boš. To ti jaz zagotavljam. Do konca svojega mizernega življenja boš pač nihče.
      DR Janez Sveti genij

     • Anthon

      Popolnoma precizno si se razkril. Šolski primer. Kot s kavča. Zato ne bom več komentiral vsebine tvojih blodenj in čudaških afnarij. Ob tvojem naslednjem umotvoru ti bom pač prilepil ta tvoj fenomalni dosežek. Da se ne pozabi.

     • dr Janez Sveti

      Tvoj odgovor je otročji!
      DR janez Sveti genij

 • Novakec1

  Tolko bebavih izjav, politkarjev, strokovnjakov in novinarjev po razglasitvi arbitraže v tej vukojebini še ni bilo slišati

  • janko

   To je pri nas stalnica, od nekje 1942. leta dalje. Do 1990. smo smeli samo pokimati oz. “tako je”. Do danes pa na šihtu, kjerkoli že si, ne boš napredoval, če jasno ne pokažeš, da si “naš”. So ist das!

   • Novakec1

    Brezjajčnik do 1990 in pol

 • totex39

  Našim politikom lahko damo pred nos sto zemljevidov in zgodovinskih dejstev pa ne bodo nikoli priznali napako, ki je bila narejena z arbitražo.

  • Daj se nauči uporabljati rodilnik!!

   • stajerc5

    Kaj bi pa ti rad, pimpek blesavi!? Tvoj stavek je primer ciste cefurscine, majke mi!!!
    Verjetno si tudi globoko razocaran, da si ne mores dati vec kot en plusek, nje-de!???

    • Moj stavek primer čefurščine?! “Daj se nauči uporabljati rodilnik!!” – kje je tu kaka napaka. Med tem ko pri tebi zgoraj: “ne bodo nikoli priznali napako” (namesto “… napake”) #rodilnik

   • Anthon

    Meni “Daj, nauči se” zveni bolj slovensko kot “Daj se nauči”.

 • Janez

  Ja !
  MENI SE TO Z MONAKOM ZDI

  1.ZDI – DOBRO NAJDEN PRIMER – IZ REALNE SITUACIJE NA. ” TERENU”
  2. MORDA ?
  OBSTOJI ŠE KAKŠEN PODOBEN PRIMER ? L.r. Janez KOMENDA

 • dež

  Če bi imeli za sosede Francoze, bi se tudi mi dogovorili. S Hrvati je pa na lep način to nemogoče.

 • kralj matjaž

  Saj, ko se je šlo na arbitražo so sposobni točno povedali, kaj bomo dobili. Če pogledamo režimske medije, do danes še nobeden ni objavil članka, ki bi izpostavil izjave leve in desne strani pred referendumom. In to je žalostno. Vedeli smo da bomo izgubili ozemlje, vedeli smo da so nas zavajali, ampak razen dveh malih medijev, nihče ne napiše resnice.

  • janko

   OOO, kralj Matjaž se je zbudil!
   Ni čuda, ni čuda, vsled takega poraza naše že tako zdesetkane Karantanije noben domoljub ne more mirno spat.

 • Krtača 17

  Pred obalo Monaca je prostora za 12milj teritorialnega morja, zatem se začne odprto morje. Imajo dovolj prostora za dostop v odprto morje. A imamo pri nas to možnost? Nimamo. Zato je bil sklenjen nek kompromis.

  • tomo

   Daj nehaj se blamirat……tito in kardelj oz. vsa smrdljiva komunisticna svojat so nas prodali nekoc in enako se dogaja dandanes, le da se zdajsnji komunisti skrivajo pred javnostjo. Mars svojat komunisticna v tri p….e materine!!!!!

   • montyamp

    Kardelj je Hrvatom prodal pol prlekije za eno politkomisarsko orgijo .

    • tomo

     Korosko pa za tabledance z rusko plesalko …….

  • montyamp

   S sinovi morilskega ovaduštva , so možnosti res omejene .
   Če daš bika na orgle , tudi .

  • tarantela

   A misliš, da poznajo zemljevid?

 • janko

  Iz čisto vsakodnevno življenjskega vidika:
  1. pri arbitraži smo FROKALI s svojo latnino! S kakšno pravico? NOBENO!
  2. zakaj tako? Vsak zakaj ima svoj zato. Jasno je: malo zahtevati, da bi hrvatati to sprejeli, potem je to velika zmaga nas postkomunistov in na široko so nam odprta vrata v nadaljno vladavino in basanje žepov.
  TO JE BIL MOTO, to lahko naredi samo NIHILIST.

 • Morala

  Slovenija je izgubila in nič pridobila! Denar za arbitražo je šel v nič! Hrvati pa bodo sprejeli, ker že razmišljajo, da se jim bodo zaprle pipice iz evropskih sredstev za njihove projekte! Le sram jih je sedaj zaradi njihovega ponosa, ker vseskozi ponavljajo, da je arbitražna razsodba za njih neveljavna.

 • janko

  Mislim da je tukajle primerno da izrazim moje resno razmišljanje, da bi navezali stik z našo Melanijo! ZDA bi nam lahko pomagale! EU ni dozorela, vsaj danes še ne. Tu se gre za NAŠO LASTNINO. S Hrvati se nikakor ne bo dalo dogovoriti, sploh ne naši levi luzerji, razen s še enim velikim darilom našega “prostranega” ozemlja.

 • Fogglof Tunnek

  [EKSKLUZIVNO] … LAŽI IN SPRENEVEDANJA NOVE24TV IN NJENEGA LASTNIKA JANEZA JANŠE

  “Slovenija po novem ni več pomorska država, saj po sodbi arbitražnega sodišča nima več teritorialnega stika z odprtim morjem, temveč le t. i. služnostni koridor do mednarodnih voda čez hrvaške teritorialne vode, kar je precej manj, kot je obljubljal sporazum Drnovšek–Račan, ki bi Sloveniji zagotavljal neposredni stik do odprtega morja.”

  Prvič, in največja laž Janeza Janše… Slovenija je bila, je in bo pomorska država… Desnosučni na Novi24tv “pozabijo” povedat, da je zelo uspešen in učinkovit razvoj koprskega tovornega pristanišča, ki je ključnega pomena za celoten obalni in širši slovenski prostor. Slovenija aktivno sodeluje tudi pri pripravi strategije razvoja pomorskega prometa EU v obdobju od 2009 do 2018, in že to so dejstva, da smo pomorska država!!!

  Drugič, in spet laž Janeza Janše, da ima Slovenija samo služnostno pot. Ni res…služnostna pot nam bi itak pripadala po fseh pravilih mednarodnega pomorskega prava. Glejte, če hoče nekdo v Slovenijo priti recimo po zemlji mora prečkati eno izmed naših sosednjih držaf…MORA… in na morju velja isti režim. Mi pa še smo dosegli dodatek, da to ni služnostna pot ampak koridor posebnega statusa…to je unikum v svetu…in nas hrvati ne smejo dirati… kapish desnosučni in lažnivi voluharji ????

  Tretjič…desnosučni ne brusite si več gobca ob sporazumu Drnofšek-Račan… ker prvič, smo ga levičarji dosegli, in kot drugič, hrvati ga ne bi nikoli sprejeli…NIKOLI !!!…Zavrnili so ga takrat in zavračali ga bi v nedogled!!!

  PS: Vam je sedaj kaj bolj jasno ali boste lagali še naprej? Nova24tv? Janez Janša?…Ja ja, vas sprašujem!!!

  • tarantela

   Sam veš, da nima smisla, še kamen bi prej dojel kot tile tu.

   • janko

    Kmalu se bo izkazalo, kako bo ta služnostna pot…

    • Fogglof Tunnek

     Ti pa se prosim lepo na mene obračaj če komentiraš moj komentar, ne na tretjo osebo. Tako desnosučni nonstop manipulirate, haa?…Prekprokleta gamad zaribana…sn ti lepo obražložil zakaj to ni služnostna pot ampak ti svoje nabijaš naprej !!!…Tvoji starši niso imeli bogvekaj malih sivih celic, haa?

     • montyamp

      Unicum so tudi HUDE JAME . Nove pravljice
      ZA 11 ZIDOVI
      S SLUŽNOSTJO PO HRVAŠKEM MORJU V SVET
      ZIDARJI IN NJIHOVI SINOVI
      NA JURIŠ V SHRAMBE IN KLETI

     • Fogglof Tunnek

      Žal je bilo HUDIH JAM premalo!!!… Vidim, da se je skotilo na tisoče mladih belih podgan od konca vojne pa do danes!!! Potrebna bo ponovna deratizacija !!!

     • montyamp

      Haha , bankrot in EU vam visita na repu .

     • Fogglof Tunnek

      špric špric po belih podganah…

     • ampymont

      Tebi preti norišnica, kot tvojemu strankarskemu šefu

  • montyamp

   Hahaha , na glupo pitanje dajte pameten odgovor in to izdajalcem .
   Vse kaj je zlizano z morilsko- montersko HUDOJAMSKO OBLASTJO , je uničevalno za nekoč normalno Slovenijo .

   • Fogglof Tunnek

    No vidim da si tudi ti brez argumentof na moj zapis. Pa veš zakaj? Zato ker v sebi veš, da imam prekleto praf in ne moreš oporekat…takrat pa spet pridejo jame, komunisti, povojni poboji na površje. Ste pač bogi neinteligentni klero-fašisti pod jurisdikcijo Velikega Pastirja Janeza Janše !!!

    • montyamp

     Argument norosti ???
     Spravi se na okupatorje , ne da smetiš po Slovencih .
     Izgubil si se v sovraštvu .
     Obsesivna kompulzivna motnja daje tvojim izpadom konotacijo kolaboracije z okupatorjem .
     Kjer se prepirata dva , tretji dobiček ima .
     Kaj če ne bi imeli janše ???
     Pa ti bi nas prodal dok si reko keks .

     • Fogglof Tunnek

      No, spet si brez argumentof na moj zapis. No, in spet si pri okupatorjih, kolaboraciji…pa to…

     • montyamp

      Kako so Hrvati prišli do istre v 100 letih???
      Z izdajalci tvoje sorte .
      Svet ni nastal ko si se ti 11-im zidarjem rodil .
      Ne bom se ukvarjal z izdajalci .
      Kaj si Slovenec ali navadna gumijasto pravna pizda ???
      Kako se že tisočletja postavljajo meje ???
      Na silo in ne s pravniki tvoje gumijasto monterske sorte .
      Hrvati so s klanjem razseljevanjemSlovencev in naseljevanjem svojih okupirali nedavno nazaj slovensko ozemlje .
      Mi pa zaradi poštenih in dobrih pravnikov
      ZA ENAJSTIMI ZIDOVI , danes mrcvarimo z ološem morilsko ovaduške hunte stalinistične glistavosti .
      Pusti ti lepo turbo šmarnico .

     • Fogglof Tunnek

      Pa lahko gremo nazaj 100 let-je bilo tako… pa gremo nazaj 200 let-je bilo tako… pa gremo nazaj 300 let… je bilo tako… itd. itd…. Meje so se v celotni Evropi nonstop spreminjale…pri nas ni bilo nič drugače. Fsak pa potegne vun tiste zemljevide ki njemu najbolj odgovarjajo v nekem trenutko…in zaradi takih kot si ti, so nonstop neke “vojne” in napetosti…Pol pa še dodamo hrvačke ustaše pa smo kje smo. Zato pa je bilo potrebno arbitražno sodišče… Kapish?

     • montyamp

      Zaj se bo komaj začelo .
      Zato so barbari bojši od komunistov .
      Glavo odsekajo in grejo .
      Komunistični izdajalci te pa z izdajami spravijo tja , kjer se sam pokončaš .
      Medtem seveda kvalitetno živiš .

   • ampymont

    Janez Janša je zlizan s Hudo jamo, saj ima dolg partijski staž in je kandidiral za predsednika ZSMS. S te mi dejanji in s pisanjem o spoštovanju Tita je vzdrževal sistem, ki je zrasel iz Hude jame. Lustracija takoj, znebimo se komnajzarski pičkic tipa Tanko, Grims, Brezigar, Aleksander Zorn, Janša, Jambrek, obmetavajmo jih z njihovvim lastnim verbalnim drekom in potopimo v kanalizacijo zgodovine, pedrčke pelšaste grosupeljske

    • rubec

     Majmun politika ni zate. Drži se banan.

     • cebur

      Ti si jo pa vzami iz riti, če ti jo je Gorenak Piškotek že vtaknil tja, piškica orbanovska janšistična

     • rubec

      cebur majmunski kaj ti črka f ne dela?

     • indijanka

      :)

 • Rožle
 • Ryuk

  Zgodovinar Janko Prunk o tem, kako je južni del Piranskega zaliva postal hrvaški:

  Hrvaška nikoli v zgodovini ni imela oblasti nad Istro. Po prvi svetovni vojni je Istro okupirala Italija in jo kasneje mednarodno pravno priključila. Ob koncu 2. Svetovne vojne je prišlo do nekega ad hoc sporazuma med dvema partizanskima komisarjema, kje naj poveljuje slovensko partizansko vodstvo in kje hrvaško. Tam smo Slovenci popustili in pustili hrvaško operativno oblast do morja, odstopili smo jim južni del Piranskega zaliva. Vendar je bil to ad hoc dogovor med partizanskimi oblastmi. Ob koncu druge svetovne vojne so Hrvati pohiteli in v Savudriji, ki je edini večji kraj, vzpostavili svoj ljudski odbor in osnovno šolo. Temu sporazumu naj bi prikimala, dokumentov ni, vodji slovenskih komunistov Edvard Kardelj in hrvaških
  komunistov Vladimir Bakarić. To je dolgo ostalo v dobri veri, to je vedno trdil Kardelj, da socializem prinaša neko dobro klimo in nacionalno vprašanje sploh ne bo pomembno.V takšni naivni veri smo živeli do konca Jugoslavije.
  (vir: http://www.rtvslo.si/slovenija/kako-je-potekal-arbitrazni-dan-vecji-del-piranskega-zaliva-gre-sloveniji-ki-ima-tudi-dostop-do-odprtega-morja/426305)

 • Janez

  TUNNEK !
  ŽE SPET BIJE SVOJ BOJ ZA SVOJE PLAČNIKE !
  Ki
  so verjetno ?
  ŽE TAKO STARI IN ONEMOGLI, DA NITI VEČ PAMETNO PISATI NE MOREJO ?!
  Povej že enkrat – Tunnek? Za koga pišeš ? L.r. Janez KOMENDA

  • Fogglof Tunnek

   Ti mojemu komentarju niso kos…kapish? In to zato ker sn ga napiso točno tako kot je!!!

   • Janez

    Ja!
    Saj
    VČASIH KAJ – ŠE KAR OK NAPIŠEŠ.
    ŠE !
    TO NAM POVEJ?
    KAKO BI MI DOSEGLI, A
    DA BI TUSTI ZOPRNI ZDAJ “SMC” JANI M. – šel ven iz politike ? L.r. J. KOMENDA

   • stajerc5

    Janez se je res zmotil. Ti bijes boj samo za svoje palacinke, da te vrag od lakote ne pobere!!!

   • garfi

    kako je

 • montyamp

  Kardeljevići na oblasti .

  Slovenske vasi prodane Hrvatom kar na politkomisarskih orgijah :

  http://www.hervardi.com/hrvaska_okupacija_primer_strigova.php

  • Fogglof Tunnek

   A Hervardi so verodostojni? Skrajno skrajni desničarji? Vodja združenja Hervardi, Andrej Šiško, je bil zaradi poskusa umora obsojen na večletno zaporno kazen!?!?… Lepo !!!

   • montyamp

    Kdo ga je zaprl , UDBOSODJE ???????
    Hahaha………….. , kot Janšo , joj da ne crknem haha………………

    • Fogglof Tunnek

     Slovenski (Hervardi) in italijanski neonacisti in neofašisti namreč prijateljujejo in se družijo, saj slovenskih desničarskih ekstremistof to, da se italijanske skrajne desničarske skupine redno znašajo nad zamejskimi Slovenci, očitno sploh ne moti.

     • montyamp

      S tvojo podporo seveda .
      Boš trobil da neligitimno izvoljeno podganje gnezdo rešuje te probleme bolje kot bi jih tisti ki so nas rešili yugovine ???
      Zgubil si se .
      Sovrag te bo izdal kot si ti nas kateri se borimo da se slovenski denar vrne nazaj , Slovencem v roke .
      SDS ni pravljica , je pa daleč od morilske kurćanokracije katero na veliko podpiraš .
      Utopični univerzalizem te bo zakopal .

     • Fogglof Tunnek

      Čuj, takih skupin kot Hervardi (tvoj vir informacij) je pri nas je teh vedno več. In imajo vedno več članof. Praf v številčnosti pripadnikof je tudi njihova glavna moč. Pri nas so za zdaj najbolj aktivne neonacistične Blood&Honour, Headhunters Domžale, Slovenski radikali in pa rasistični Tu je Slovenija ter od @montyampa HERVARDI!!!

     • montyamp

      Jaz sem Hervardi prvič vidu na gugli , pred par dnevi .
      Kardeljevo svinjarijo poznam že 40 let , ker mam sorodnike tam .
      Ne koplji pregloboko , resnica te takšnega sanjača kot si , zna spraviti tja kot se pride iz Maribora proti Lenartu , če greš dva koraka naprej in enga nazaj .
      S koga se bom pa te smejal ???
      Dam dušo za dober prepir , samo ne z gumijastimi podporniki morilcev .

     • Fogglof Tunnek

      Vojno smo dobili z zavezniki… domače izdajalci zasluženo kaznovali… mislim pa, da nismo dovolj globoko kopali… Še mnogo kontaminacije je ostalo na površju…čiščenje še poteka !!!

     • montyamp

      Izdajalski komunisti vojne niste dobili .
      Vojno so dobili zavezniki , nagačeni z židovskim denarjem .
      Kolko migrantof že maš v štali ???
      Dobili ste s titovimi lažmi da bodo na tem prostoru volitve in ne genocid , tone orožja oblek in hrane .
      Intelektualca Hitlerja so se bali vsi , zato so Angleži delili orožje podganam .

   • garfi

    skrajneži ste levićarji

   • Aton

    A je granitne kocke metal?

 • tarantela

  Glede na to, da se sklicujete na pomorsko ureditev, kot je prikazana na zemljevidu (Italija-Francija) in dejstvo, da so skoraj pravokotno na mejo oz. vode obeh držav mednarodne vode in je bil zgoraj opisan primer možen, prelagam, da Vili Kovačič zbere podpise, s katerimi zahteva, da se mednarodne vode Jadranskega morja potegnejo navzgor, da bodo segle pravokotno na Piranski zaliv in bo zadeva rešena podobno, kot je pri Nici. Podpise naj gospod Vili Kovačič nese v Haag in jih predloži tamkajšnjemu sodišču. Še sama bom prispevala kakšen evro za potne stroške in tudi navijala za uspeh Vilijeve pritožbe!!!

  • stajerc5

   Od kdaj si pa pravokoten, sem vedno mislil, da si zvezdast!?

   • tarantela

    Oprosti, ampak imaš napačne predstave! A misliš, da sem levo usmerjena, če ne maram zadrtih skrajnih desnih. Tudi zadrtih skrajno levih ne maram. Imajo pa oboji enako trdo zajebantsko retoriko. Vasi jih poslušam, ko govorijo desni, se spomnim na pretekle čase in si rečem, da takih ljudi pa ne bom več volila, ne levih, ne desnih. Toliko v vednost.

 • princeska

  Monaco je bogat, v zameno za malo morja, varujejo denar bogatih Francozov pred njihovimi davčnimi organi. Le kdo bi nam svoj zaupal denar tudi, če bi se šli davčno oazo, bi denarni mogotci bežali stran od države, v kateri denar enostavno ponikne.

 • primsek

  Tretjerazredni orbanovski podpetkovski pisuni iz vrst kešpičk in nepismenih so zdaj postali strokovnjaki za mednarodno pravo. Alo so to res amaterji iznoriške znanosti brez vsakega sramu, kriminalci iz vrst iznoriške šiptarske doktorske elite in psihotiki na tabletah kažejo obskurne primere razsodb, zraven si pa ne znajo obrisati riti z dokumentom mednarodnega sodišča, ker so pač podizobraženi

  • tohuvabohu

   Pisun si ti, ubožec, ki ne znaš sestaviti poštenega besedila.

  • tramal

   Kar ti kracaš v svojih stavkih še tako veliki strokovnjaki nebi razvozlali kaj hočeš povedati.Bolje da se ne oglašaš več in se nehaš sramotiti,ker si polpismen komunajzer.

 • Janez

  TUNNEK !
  Še eno tvoje “strokovno” mnenje – bi rad slišal, oz. Prebral.
  Včeraj !
  SEM POSLUŠAL 89 LET JANEZA ZEMLJARIČA ,
  KO JE PRIČAL PRI GOSPE Jelki Godec v Parlamentu.
  Zelo
  NEZADOVOLJEN JE BIL Z DELOM NAŠIH ORGANOV MNZ, Z NPU ITD.
  KAJ ?
  SE TI ZDI?
  Zdaj, ko bodo EX KP, ZK-JI SAMI HODILI NA ZASLIŠANJA , BODO SOJENI ITD.
  A?
  Zdaj misliš?
  Bodo le pogruntali – kako nemogoče “institucije prava” – so ustvarili ? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  ŠE TO : A BI TI – DR. CERARJA IMEL ZA SVOJEGA ODVETNIKA?

 • Miha

  Kje v odločitvi AS je upoštevano načelo pravičnosti ?

  • Anton

   nikjer, sicer bi bil ves Piranski zaliv vključno s Savudrijo naš

 • garfi

  protislovenski levićarji bodo nadaljevali z uničevanjem Slovenije
  REŠITEV JE, DA SE JIH NE VOLI
  prva priložnost vsi na referendum proti njihovi novi barabiji zlati drugi tir

 • Sredina

  ‘So se dogovrili’

  Smo se mi karkoli dogovoril s Hrvati? Ne, ker se ne da

  In ne vem kaj je s tem SDS – na sestanku pri PV govorijo eno, Grims zvečer v Odmevih in na seji odbora za ZP DZ pa popolnoma neki druzga

  • janez cepec

   SDS se je dogovarju s Dudeki, veliki disident pa Ivica sta se menila, kašen piozdarije bi deval u zalivu.

   • tohuvabohu

    Dokaži, kreten.

    • janez cepec

     ma kreten si ti, k mu vrjameš, de se ni

 • Sredina

  In zakaj se kr naenkrat tok slavnostno opeva sporazum Drnovšek-Račan, ste ga pa sami opustil, ko ste prevzel Vlado?

  • tohuvabohu

   Ignorant. “Slavnostno opevali” ste rdečkarji zmago nad fašizmom, ki je ni bilo. Ta “opevani” sporazum nikoli ni veljal, ker ga Hrvatje niso RATIFICIRALI. A ti še narišem?

   • Sredina

    In zakaj se potem sklicujete ves čas na njega?

    A je treba vam kej narisat, da se ne da sklicevat na zavrnjene akte?

    • tohuvabohu

     Ugovarjal sem na tvojo debilno trditev, da smo opustili dogovor D-R. Sklicujemo se lahko na kar nas je volja. Vprašanje je le, koliko pomaga.

     • Sredina

      Če so čigave trditve debilne, so to tvoje, sam negiraš kar rečeš. in nato spet zagovarjaš itd.

     • tohuvabohu

      Tebi se je skisalo od vročine, siromak, in haluciniraš.

     • Sredina

      Sploh ne znaš odgovarjat na to kar napišem, samo žališ, očitno res nisi sposoben drugačnih odgovorov, kar pa res od človeka na tvojem nivoju inteligence niti ni za pričakovat…

     • tohuvabohu

      Sem odgovoril zgoraj. Sicer je pa na debilne trditve težko odgovarjati pametno.

     • Sredina

      Zate je tako ali tako vse kar reče kdo ki ni iz SDS-a debilno, pač tipični SDS-ovc z opranimi možgani

      Nima se smisla kregati s takimi, ker je isto kot bi se s steno pogovarjal..pač ne dojamete kaj vam kdo reče

     • tohuvabohu

      Ti si pa pravi biser dojemanja, haaaaaaaaaaahahaha, po petkrat ti moram vsako stvar razložiti, da bi dojenček prej kapiral.

     • Sredina

      No sej nimam kej razumet, ker itak nič ne razlagaš, ampak samo žališ… Itak nimaš nič pametnega za povedat

     • tohuvabohu

      Karkoli povem, je zate prezahtevno, bebec.

     • Sredina

      Če nič ne poveš potem res nima iz tega kej razumet

 • janez.pokoncni

  Tole se že kar nekaj časa “valja” po netu ampak primer Monaca ni dober. Namreč, če mi povlečemo ravne črte od Debelega rtiča in Savudrije (oz par metrov v desno) se ne zaletimo v mednarodne vode, ampak nas tam čakajo italijanske vode.

 • Fogglof Tunnek

  [EKSKLUZIVNO] … LAŽI IN SPRENEVEDANJA NOVE24TV IN NJENEGA LASTNIKA JANEZA JANŠE

  “Slovenija po novem ni več pomorska država, saj po sodbi arbitražnega sodišča nima več teritorialnega stika z odprtim morjem, temveč le t. i. služnostni koridor do mednarodnih voda čez hrvaške teritorialne vode, kar je precej manj, kot je obljubljal sporazum Drnovšek–Račan, ki bi Sloveniji zagotavljal neposredni stik do odprtega morja.”

  Prvič, in največja laž Janeza Janše… Slovenija je bila, je in bo pomorska država… Desnosučni na Novi24tv “pozabijo” povedat, da je zelo uspešen in učinkovit razvoj koprskega tovornega pristanišča, ki je ključnega pomena za celoten obalni in širši slovenski prostor. Slovenija aktivno sodeluje tudi pri pripravi strategije razvoja pomorskega prometa EU v obdobju od 2009 do 2018, in že to so dejstva, da smo pomorska država!!!

  Drugič, in spet laž Janeza Janše, da ima Slovenija samo služnostno pot. Ni res…služnostna pot nam bi itak pripadala po fseh pravilih mednarodnega pomorskega prava. Glejte, če hoče nekdo v Slovenijo priti recimo po zemlji mora prečkati eno izmed naših sosednjih držaf…MORA… in na morju velja isti režim. Mi pa še smo dosegli dodatek, da to ni služnostna pot ampak koridor posebnega statusa…to je unikum v svetu…in nas hrvati ne smejo dirati… kapish desnosučni in lažnivi voluharji ????

  Tretjič…desnosučni ne brusite si več gobca ob sporazumu Drnofšek-Račan… ker prvič, smo ga levičarji dosegli, in kot drugič, hrvati ga ne bi nikoli sprejeli…NIKOLI !!!…Zavrnili so ga takrat in zavračali ga bi v nedogled!!!

  PS: Vam je sedaj kaj bolj jasno ali boste lagali še naprej? Nova24tv? Janez Janša?…Ja ja, vas sprašujem!!!

 • dob

  Rad bi povedal, kako se sklepajo sporazumi in dogovori. Govorim o vzorcu, ki velja za vse “spore”, preden so sploh začnejo. Torej v začetku. Govorim iz lastne izkušnje. Takšen sporazum, kot ga bom povedal, ti omogoči, da prideš skoz najbolj poceni in imaš potem trajen mir za vse večne čase. Energijo, ki bi jo sicer porabil za sovraštvo in ohranjanje napetosti, lahko porabiš za bolj koristne zadeve, ki služijo življenju.

  Najpomembneje je, da spor rešiš čimpreje, še preden se razvije. Ko se enkrat razvije, bodo novi spori sledili in se mešali v glavni spor; spori se dodajajo. Zato je treba spor reševati TAKOJ, ne čakat.

  Ta trenutek je bil, ko je Slovenija nastajala kot samostojna država. Najprej določiš mejo, seveda v dogovoru s sosedom mejašem. To se naredi tako, da sosedu potisneš čez mizo papir in svinčnik in mu postaviš zelo preprosto vprašanje: Kaj hočeš?
  Samo to – kaj hočeš?

  Zapiši, povej mi, kaj te bo zadovoljilo.
  Za takšno vprašanje je tedaj ravno prav zgodaj, da se požrešnost še nima časa razviti, pamet je pa tedaj usmerjena samo v ta problem, ki ga rešujeta. Ne v druge, ker jih še ni! Bodo pa nastali, oooo, pa še kako bodo nastali! Eden za drugim bodo nastajali, kot smo sami lahko videli! Ker pač nismo imeli pameti, ko smo delali državo. Zato so nastali.

  Skratka, želje mejaša takrat niso obtežene z drugimi pizdarijami (NLB in ugrabljeni denar varčevalcev, problemi z odvozom radioaktivnih odpadkov iz nuklearke, maščevanje zaradi sto majhnih in večjih drugih obmejnih sporov, politike, itd. itd.). V začetku je problem majhen in neobremenjen z drugimi stvarmi. Takrat ga rešuj!

  Ko napiše na list in našteje vse, kar hoče – takoj podpiši! Ne čakat in se pogajat! PODPIŠI VSE, KAR JE NAPISALl!!!! In on naj se podpiše.
  Najpomembneje je, da sprejeti vse, kar tri bo naštel, ker takrat bo še obziren in razumevajoč. Kasneje ne bo več, postal bo požrešen in ne bo postavljal meje svoje pogoltnosti. Bolj bo čas tekel, bolj bo pogolten in maščevalen.
  Verjemite, da tako prideš najbolj poceni skozi. Tudi če se ti za trenutek zazdi, da morda zahteva od tebe preveč – PODPIŠI!!! Podpiši vseeno. To (spet poudarjam, govorim iz lastne izkušnje!) je najceneje.

  Vse drugo je zapletanje problema, kopičenje sporov na spor in raztegovanje na več generacij, s seštevanjem vseh tistih na videz drobnih nevšečnosti, ki pomenijo nagajanje iz maščevalnosti. Zdaj za to, zdaj za ono. Narodi izgubljajo življenja zaradi butastih principov, okrog problemov, ki so v začetku bili majhni in lahko rešljivi. Še posebej v primerjavi s tisočimi mrtvih kasneje!

  Slovenija je imela to možnost, pa jo je zapravila. V bistvu je to le še en pokazatelj, da ne tedaj ne kasneje in zagotovo ne zdaj ni sposobna imeti svoje države, ter jo voditi tako, kot je treba. Polomija na vsej črti.

  Zdaj pa se moramo mi (pa še nismo končali!) ukvarjati s tem kretenskim sporom zaradi nekaj bebavih kulturnikov in pisateljev filozofov, ki niso znali izpuliti oblasti iz rok kučanu, niso poskrbeli, da ima Slovenija jasno dogovorjeno državno mejo (pa kdo pameten dela tako neumnost, ko ustvarja državo???), da veš kje jo imaš in jo znaš braniti! Kako boš branil mejo, če sploh ne veš kje je???

  Skratka. Slovenija se je lotila delati državo brez prave želje imeti jo. Na poroko brez kurca.

  • Fogglof Tunnek

   Čuj, meni je tudi moja Julika (takrat še moja punca) potisnila kos papirja čez mizo in rekla…”Tunek zaj pa napiši ka hočeš!”… Jas sn pa napiso…”Tisto kožo pod popkom, ki se na smeh drži…fsak dan!!!”… Rekla je OK…pa sma fkup že 30 let!!!

   • janez cepec

    hehe, koko j’ pa Julika zadovolna s tisto tvojo kožo, k’ ti pod vampom visi?

    • Fogglof Tunnek

     Čuj Janez, zelo zadovoljna…fsak dan je blažena v obraz…malo celo kao zadeta…Skratka fenomenalna :))

     • janez cepec

      ja je že tko, kdor z malim zadovoljen ni, velik’ga vredn ni

  • Nata

   + + + + + + + + + +

  • janez cepec

   ja in zakuga niso spora rešil takoj, dones veliki disident neki joka, de j’ biu zaliv 91. ga ceu naš, pa za koji kurac so ga pa prepustl Dudekom? pa on in Bavčar sta mejne prehode tud zakoličla prosto po ne vem kermu. dones so pa usi pametni, mel so ABLAST, pa niso naredl nč, še več, disident se je z Ivekom za pizdarije u zalivu menu, sej je biu tko zmeri trabl mejker

   • tramal

    Ma daj umski blaznež preseli se v murgle.Tam je še en tako umsko prizadet kot ti.Take bedarije kvasiš da je še mene sram ko berem.

   • Steiermark

    cepe, meje je zasral samo tvojIa nimaš o slovenski zgodovini, ko smo bili okupirani od turških hlapev, srbov, je bila meja na reki Mirni – torej cela Istra je bila prinešena od Slovencev, v smrdljivo prvo jugovino, v drugi jugovini so nam vse zapravili smrdljivi krvavo rdeči revolucionarji, tipa kardeli, ko so se na smrt pijani dogovarjali z bakaričem, kje je meja med Slovenijo in Hrvaško ter pristali na Dragonji, misleč, da so na reki Mirni. Rdeči debili, v celi zgodovini zasužnjevanja slovenskega naroda, so samo poklanjali naša ozemlja, tako Hrvatom, kot tudi drugim ! Pač smrdljiva zvezdasto srbska posla……

    • BorisDe

     Hrvatica tiho bodi s svojimi lažmi, noben Srb ni okupiral Slovenije, Srbi so šli z večjo Kraljevino v bratsko druščino imenovano “Jugoslavija”, kjer so jih komunajzarji zafrknili vsepovprek in če še ne vidiš se je Srbija od takrat zmanjšala, nastale so nove fašistične države (Hrvaška, ki nikoli ni imela lastno državo in pravni red pred tem) in pa države za geostrateške interese EU (Albanija, ki niso bili avtohtoni). Vse skupaj z musliji. Hrvati so naredili genocid v Jasenovcu nad Srbi, Slovenci, ne-Hrvati in jih potem tudi s pomočjo zahodnih vatikanoidov pregnali 350.000+ nazaj v Srbijo od ognjišč, kjer so vedno živeli. Srbi so bili dejansko povsod, nekje bolj nekje manj, odvisno od predelov in so jih vsi “bratje” zafrknili. Meni bo ena Hrvaška koza braun tena kože in pa z blond cigansko frizuro govorila, da so “Srbi = turko-hlapi”, poglej si samo razliko med vaterpolo reprezentanco Hrvaške in Srbije, kjer so Srbi snežno beli proti ciganskim croasanom. Srbi so se borili in izborili na PRVI BOJNI LINIJI Srbija-Grčija proti Ottomanom, rabili so več let torej 400, da je prišlo do končnega obračuna (vmes so vedno bile vojaške akcije proti Turkom) in so jih uspeli skupaj z Grki poslati nazaj na Bližnji vzhod. 400 let so severnjaki na podlagi Srbov in Grkov kopičili svojo vojsko, sami pa niso nič pomagali Srbom-Grkom kristjanom spodaj. Lahko si samo hvaležna, da so te Srbi in Grki rešili govno eno smrdljivo severnjaško in ti pridobili ČAS, da ste se postavili na noge in to na Srbskih plečih, da te ni sram kaj govoriš in ne poznaš zgodovine, poglej si malo “1. ustanak, 2. ustanak” in tako naprej proti Turkom in kdo je bil “Karadjordje”, Kara = Črni Djordje, črni so ga klicali Turki zato, ker je pobijal Turke kot nor. Vsi pravi Srbi so bolj beli od tvoje riti in ti boš meni solila pamet. Zgodovina te matra.

     • Steiermark

      boris de de…… nehaj flancat in nakladat o tvoji bratski združbi, ki z Slovenci, posebaj z Štajerci, nima kaj za opraviti, kajšele, da bi bili z njimi v “žlahti”…. in pravi fašizem ste vi pokazali, potem, ko ste nas zasužnjili z staro jugoslavijo in vašim svinjskim pastirjem , ki je v svoji čredi imel dva prašiča več od drugih in se zato oklical za srbskega kralja – prašičev…..Še vedno ne dojameš, da ne spadate v človeško družbo ampa med sebi enake, turke! Pomiri se bedak, ker se ti je totalno sfuzlalo, po srbsko, ter se razglašaš za nekaj kar nisi in kar nikoli neboš, kajšele naj rečem za vašo “po srbsko zgodovino”…… želim ti še naprej, vaše mokre srbske sanje……lahko noč….

     • BorisDe

      Steirmark najbolj nekulturni so arijski cigani in takšni, ki mislijo da so nekaj več, če imajo slučajno mešano severnjaško kri s cigansko. V resnici hodijo okrog kot da jih je krava polizala, oni so pod prisilo visokih kazni bili primorani prenehati onesnaževati okolje in vse skupaj in scati povsod ter metati papirčke, ker drugače bi prdeli med jedjo ko postavljajo hrano na stol. Ti boš meni govorila da so Srbi turki a ne poznaš zgodovine, Srbi so na čelo žensk tetovirali križ, veliko žensk je storilo samomor, samo da ne bi bilo s Turki, Turki pa takrat niso direktno poturčevali, ampak so to delali indirektno “Tisti, ki je hotel imeti vpliv in posest in da mu janičarji ne vzamejo otroka ter da plača manj davkov, je moral preiti v islam in se pokoriti turškemu sultanu”, jebo ti Turk mater, kdo ma sedaj šarijo? Pol Francije in Nemčije je okupirano s strani Turkov in Arabcev, hvala bogu Srbija se je odbranila. Za tebe imam pa eno pesmico: Ustašica mala svakom bi dala, voli da guta i to kraj puta. :D Želim ti še naprej sprijeno ustaško ideologijo najbolj brutalnih genocidašev, kar brani jih, bomo vsaj vedeli kdo jih brani ko bo napočil trenutek totalnega čiščenja vatikanskih izdrkanih na lopato fašistov, enkrat mora biti konec, onesnažuješ internet ko misliš da imaš prav pa si daleč od tega in ne poznaš zgodovinska dejstva, arijska ciganka.

     • Steiermark

      Te fejst žre, ker nam Arijskim Štajercem, nikoli nisi in neboš segal do mezinca na nogi? Turčin, saj ni greh, da si to, kar si, ampak samo sramota….

     • BorisDe

      Nič me ne žre da bi bil arijski cigan z blond frizuro in rjavo kožo, sem najraje čista bela rasa, ni greh da si pač arijska ciganka, zame si kristjanka to je vsaj PLUS, dejansko pa nisi nič več od tega, “Arijski Štajerci” hahah, nisem vedel da to obstaja, kaj bo v prihodnje “Arijski Slovani”? Zabita koza.

     • BorisDe

      Glede na to koliko si zabita “zasužnjili z Jugoslavijo”, Srbija je imela kralja, ki je bil aristokrat in najmanj komunist, prebegnil je v London zaradi komunajzarjev, dobil je ultimatum od Titotovih takrat, ko je pač zvezda kraljevala. Debilizem ne pozna meja pri tebi, kar še naprej piši nebuloze. Jaz ti argumentiram in dokažem, ti imaš pa nekakšno sovraštvo v sebi do komunistov ali pa nekaj, a ti veš da ni celotna Srbija komunistična in da so še vedno molili v pravoslavnih cerkvah, veliko jih je pobegnilo v Avstrijo stran od komunističnega sistema npr., ma kje bi ti to vedela zagonjena arijska ciganka z rjavim tenom kože prek Indije-Turčije-Belorusije do hrvaških plemen mešanih s Huni in potem so se te Hrvati mešali z arijci germani in dobimo “cigana z blond frizuro” ob rojstvu, ki zagovarja ustaše.

  • princeska

   Dobro! Na več načinov se ne definira meje, zlasti na takega, da se čaka in čaka in čaka, da bo to kdo uredil namesto tebe.

  • rubec

   **************+

  • Anthon

   Ves čas trdim, da gre za slovenski problem.

  • RATATA

   Vsem “piscem” naše ustave sem pred dvema letoma napisal in poslal prijazno pismo s prošnjo, da mi povedo, kaj so mislili s tisto navedbo ozemlja Republike Slovenije v njej, ko so napisali “v okviru SFRJ”?
   Ozemlja slovenskih dežel sem navajal kronološko od poravnave 1867 preko Karlovega Manifesta, Ujedinjenja, Trianona, NDH, SFRJ, STO, Osimskim sporazumom, osamosvojitvijo Slovenije 25.06.1991, moratorija, osamosvojitvijo hrvatske 08.10.1991
   Odgovoril mi je le Rupel s prijaznom pismom za prijaznega (to pa jaz nisem!!!!) in s štirimi priloženimi prispevki, od tega je eden o tem, da nimamo vsebine(?) – žmohta! Pa sem mu jaz navedel vso vsebino Slovenije!!! Ni je prepoznal.Kakšne mamo mi za zastopanje!(?)!

 • črnaovca

  Monako se je dogovarjal s Francozi naj s eposkusi s Hrvati. Imeli smo boljši sporazum z dostopom do odprtega morja a kaj ko Janezu ni bilo všeč ker ga ni sklenil on in ga je Sanaderju na ljubo (dva enaka škorca) preklical. Škoda

  • tohuvabohu

   To je gnusna laž. Kdaj in s katerim aktom je Janša preklical dogovor? Naj ti še prišepnem, nevednež, da so Hrvatje odstopili od njega, saj ga niso ratificirali.

   • črnaovca

    Vsem ki imate kurjo pamet in povsod vidite neke leve. Seveda Hrvati niso ratificirali sporazuma še več vrgli so Račana a tudi arbitražnega ne bodo in kaj naj mi zopet kar odstopimo. V kolikor Janša na blejskem sestanku s Sanaderjem ne bi izjavil da odstopamo od sporazuma bi bil v veljavi seveda enostransko z naše strani in bi ob vstopu Hrvatov v EU lahko mirno rekli saj imamo sporazum naj ga sprejmejo lahko bi še kaj popravili da bi se Pahor lahko malo slikal s Kosorjevo in to bi bilo to.

    • tohuvabohu

     Od kdo pobiraš te slaboumnosti? Janša od sporazuma ni mogel odstopiti, ker sploh ni bil veljaven. Sploh se pa od dogovorov ne odstopa kar na nekem (delovnem) sestanku, bebec. Potem bi lahko odstopili tudi od odstopa, hehehehe.

  • antimur

   Ali ste res vsi levaki na Möderndorferjem intelektualnem nivoju. Toliko nevednosti, intrig, zavajanj in laži, lahko pride samo od popolnega norca.

   • črnaovca

    In tole zgoraj je tudi napisano kot bi bil pisec gost kakšnega zavoda

   • Anthon

    Modernovaško znanje je čisto adekvatno znanju telovadčevega sina, ki so ga rdeči pririnili na vrh.

  • plamen100

   Povsod Hrvatje sami zatrjujejo, da tega sporazuma v parlamentu sami niso hoteli ratificirati saj je bil v nasprotju z interesi hrvaške, btw o tem imaš ogromno napisanega na netu, sedaj pa se se najdeš ti in neklaj v tri dni bluziš ko nima ne repa ne glave, še za kakšno šank debato je preneumno. no če pa že hočeš izpostaviti Janšo pa postavi vprašanje, kaj pa bi bilo s soporazumom Janša – Senader, ki je bil sklenjen na Bledu in kjer se naj bi meja reševala po mednarodnem pravu na mednarodnem sodišču v Hagu? A je bil boljši ali slabši za Slovenijo, kot ta arbitraža?

 • Nata

  No torej ?? Vse se da, če se le hoče. Ker pa so naši vodilni eni vsegliharski, piši me v uho vetrčki, je kot je !!

 • antimur

  Naši vodilni kriminalci, tukaj predvsem mislim na divjo vlado Kučana in njegove golazni, ki so si postavili enako kriminalne barabe na pomembna mesta, od Erjavca, Pahorja, Bratušce in ostalih gnid, delujejo namensko tako, kajti njihov namen ni varovati Slovenije, ampak jo spraviti nazaj na divji balkan, kajti samo tam še vidijo možnost preživetja (to je njihova intimna želja).

 • FreedomAndDemocracyNOT

  dej nova pejt se ubadat raj z najvecjim kriminalcem JJjem….

  • rubec

   Namesto da zahajaš sem pojdi raje v luko koper banane štet. Glih kar prispele iz kolumbije. Samo zate majmun.

  • domovina mili dom

   Za jankoviča so zastarali primeri že na tožilstvu. Rigelnik še ni v postopku, Pavček tudi ne, Zidar še je kar doma, Kos uničuje NLB dokumente z pomočjo Praprotnika, kučan še ni obsojen zaradi izdajstva Slovenije, banksterji so še na prostosti, zemljarič z ropom zdravstvene še je na prostosti….. Kaj če nam JJ , ko razkriva kriminal komunistov. Si poslušal-gledal Pezdirja na kučanovi tv. Te je bilo kaj groza, kaj počne komunistična udbo mafija.

  • FRANC3

   Ti ne maraš svobode in demokracije. Tebi je totalitarizem komunizma bližji.
   Nasvet: Odpotuj v Venezuelo, Kubo ali S. Korejo. Izbira je tvoja.

 • Gru

  A veste kje je Savudriska Uvala na starih zemljevidih?

 • Drago

  Slovenija kot država, ima na vseh ključnih mestih, “moralni politično preverjen kader” še iz nekih drugih časov. Niso se spremenili, in se tudi ne bodo, dokler jih mati zemlja ne vzame v svoje naročje.

  • FRANC3

   ++++++++++++++++++++++

 • Jože

  So vam navrgli malo kosti za glodat :D. Vi se kar poglablajte v probleme tukaj, da svoje pozabite :D, trolls.

 • Fogglof Tunnek

  Ma pustimo toto arbitražo… Piranski zalif je naš in imamo izhod na odprto morje…ad acta!!!

  Moram pa povedat, da Zoki spet ni nič krif… Sodišče je zavrglo obtožbo glede tiste farmacevtke…Zoki ni krif… Malo ji je ga pač namočo, samo je njej blo tudi lepo…in ker sta oba doživela vrhunec (beri orgazem) je fse OK… In tako je tudi praf !!!

  • Fogglof Tunnek

   Zoki je ljubljanski Don Juan…hahahahahahahahahahahahaha… Gremo Zoki…gremo Borči…mala miška to mi deli… hahahahahahahahahahahahaha…

   PS: Da ne bo pomote…Tunek je pa haloški Don Juan.

   • janez cepec

    praveš. de dobr blago se sam hval

 • Vrhovni sodnik

  Mejo na sredi Sredozemskega Morja in pika.

  • Antonius

   Vrhovni, poiskal sem te nekje tam, kjer me lahko brez kogarkoli sumljivih podučiš, kdo je ta šeytan.
   Ne spoznam se. S svojim polpismenim vedenjem o računalništvu se lahko zelo pokonci nosim s svojim znanjem samo s pravkar rojenimi novorojenci.
   Imenuj mi barabo, da se bom vsaj za silo znašel. Tiste nicke, ki sem jih z s tvojo in Rožletovo pomočjo odkril sem takoj blokiral.
   Pozoren sem zgolj na to, kdaj se je meni prepoznan a po vsebini komentarjev vprašljiv, prijavil na Disqusu. Pogledam datum, možne pluse in to je vse s čimer si znam pomagati.
   Ime ali karkoli v zvezi z barabo je vse kar te prosim.
   Takoj, ko dobim na mailu tvoj odziv bom tole spraševanje izbrisal.
   Meni so namreč enkrat nick tudi ukradli a sem s takratnim moderatorjem na Novi takoj uredil.
   Če mi boš odgovoril, bo povsem dovolj v obliki kratkega pojasnila za pogojno računalniško pametne.
   Bodi pozdravljen Vrhovna dragocenost! A

 • primsek

  Meni se zdijo vaši odzivi simptomatični: en da zraven sliko, ki kaže, da je osel, drugi je na tramalih, tako kot njegov iznoriški šef, tretji vse bere kot osebni profil. o tem ksindlu iz vrst podizobraženih v SDs sem govoril, veliko driske na kupu, vse pa verodostojno kot recimo izjave Šefa Stranke, da bo v primeru, da bo sodba postala pravnomočna, odstopil z vseh političnih funkcij. Kako je odstopil pa vidimo, razen da zajebava na sejah preiskovalnih komisij, se ta šiptarska natabletkana glista skriva pred vročitvijo sodnih odločb, on je šel očitno v partizane, kot kakšni senilni bivši borci iz Partljičevih komedij, ki grejo osvobajat družbo v lovsko kočo na Pohorju

 • Goran Hvala

  Mah jst se spomnem ene 20.000 let nazaj ni blo nobene meje nikjer…zdej pa kr eni pajaci crte vlecejo pa dirigirajo kaj kdo je in kje bo zivel…

 • Shalalabayzer

  Vem da se ponavljam…komunistov nihče noče gledati in samo pri nas jih imamo izvoljene.
  Lekcija z zahoda…ponovno

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!