Ministrica kljub ugrabitvi otrok preživela interpelacijo

Anja Kopač Mrak (Foto: STA)

Na televiziji Nova24TV smo spremljali interpelacijo zoper Anjo Kopač Mrak, prav tako na tem spletnem portalu. Preberite, kaj se je dogajalo!

Današnja voditelja Boris Tomašič in Aleksander Rant sta povedala, da ima ministrica Anja Kopač Mrak na glavi kar nekaj masla. Najhujša kršitev, ki se ji očita, pa je afera ‘koroška dečka’,  kjer je prišlo do vrste nepravilnosti. Ministrica Anja Kopač Mrak je podpirala delo stroke, čeprav so strokovnjaki, kot je doktor Pogačnik, povedali, da to ni bilo prav niti s strokovnega stališča niti s tega vidika, kako sta bila dečka odvzeta, da babica in dedek sploh nista bila v postopku in še mnogo več. Ministrica je ves čas branila CSD, za katere se javno govori, da so to nekakšne izpostave Socialnih demokratov. Ministrica ima za seboj veliko ‘uspehov’: na začetku se je populistično lotila odpisa dolgov najrevnejšim, projekt pa je klavrno propadel, kar je nekako tipično za to birokratizirano vlado, saj se veliko ljudi za to ni odločilo, ker so bili postopki tako komplicirani. Eden ‘vrhunskih’ dosežkov te ministrice so bile tudi vrednotnice, pa tudi žrebanje štipendij.

Tudi to so njeni grehi
Pri ministrici ne gre le za strele v temo finančno naravnanih projektov, ampak tudi za uvajanje LGBT teorij spola. Ministrstvo se je preimenovalo in sedaj ima v imenu tudi ‘in enake možnosti’, kjer so poudarjene ideološke pravice homoseksualcev, lezbijk in ostalih izrazov, kot to sami poimenujejo. Miha Lobnik je povedal, da bo skrbel za pravice vseh, v resnici pa gre za aktivista homoseksualnega lobija in njihove agende. Ministrica je bila izjemno aktivirana pri družinskem referendumu, ki je hotel uzakoniti poroke in otroke za istospolne pare. Ministrica Anja Kopač Mrak je s podporo LGBT lobija in feminističnega lobija edina ministrica, ki ima absolutno podporo koalicije ne glede na vse napake, ki jih je storila.

Voditelja pa sta izpostavila tudi to, da verjetno danes v odgovoru na interpelacijo koalicija ne bo razpravljala o primeru ‘koroška dečka’ in nepravilnostih CSD ter da je minister Drobnič moral odstopiti zaradi ene izjave, pri Kopač Mrakovi pa gre dejansko za nespoštovanje ustave, a se ne zgodi nič.

Suzana Lep Šimenko je povedala, da so 24. oktobra v Poslanski skupini SDS ponovno vložili interpelacijo zoper Anjo Kopač Mrak, tudi drugič zaradi številnih nepravilnosti v primeru odvzema koroških dečkov starim staršem. Odločitev Vrhovnega sodišča je bila objavljena 19. oktobra. V njej je sodišče potrdilo, da so bile starim staršem kršene ustavne pravice, da je CSD Velenje otroka odvzel prehitro, saj bi moral počakati na odločbo ministrstva. Sodna veja je pravnomočno in dokončno odločila, da je prišlo do kršenja človekove pravice do družine. V normalni državi bi bilo jasno, kaj bi sledilo takšni odločitvi Vrhovnega sodišča. Predsednik vlade ni ukrepal, ministrici, ki omogoča kršenje z ustavo varovanih pravic, zaupa. Ni pomembno, kaj je ministrica storila, temveč, kaj je dopustila. Ta primer tudi kaže na popolno zatajitev pred volitvami rečenih visokih etičnih standardov, katere je Miro Cerar tako zagotavljal. Razmerje med otroci in starimi starši je varovano z ustavo, pri primeru ‘koroška dečka’ pa je šlo za nepravilnosti.

Ministrica za odpravo krivic ni storila ničesar, čeprav bi lahko to storila. 

Suzana Lep Šimenko je poudarila, da sta stara starša skrbela za svoja vnuka po tem, ko je partner njune hčere umoril njuno mater. “Odvzem otrok je bil skrajno neprimeren, na način, da sta bila otroka odpeljana iz vrtca brez vednosti starih staršev, saj bi to bi lahko uporabili le v primeru, če bi bilo zdravje ali življenje otrok ogroženo.” Babica je na pristojni center  vložila vlogo za dodelitev skrbništva, o tem bi moralo odločati ministrstvo, vendar pa postopek dodelitve rejništva še ni bil zakonito končan, ko se je CSD odločil in otroka dodelil drugim rejnikom. Za te okoliščine je ministrica vedela, to je posebej opozorila tudi babica, bilo je tudi izpostavljeno v javnosti. A odločba ministrstva je bila izdana še, ko sta bila otroka že v neznani rejniški družini. Najhujša kršitev pa je ravno ta, ki jo je pravnomočno potrdilo Vrhovno sodišče in izpostavilo, da je treba varovati pravico otrok do starih staršev in tudi pravico starih staršev do otrok. “Kdo lahko trdi, da je v korist otrok, da se razbije družinska skupnost, v kateri živijo?”

Morilcu matere teh otrok pa ni bila odvzeta roditeljska pravica, namesto tega je celo sodeloval v postopku.

Anja Kopač Mrak je na to odgovorila, da smo to, kar poslušamo danes, slišali že pred pol leta, zato bodo tudi njeni odgovori podobni. Vsebina sploh ne bi smela biti predmet interpelacije, je prepričana. Stranki SDS očita nerazumevanje, saj vsebina interpelacije temelji na podlagi dveh mladoletnih otrok, postopki pa še niso zaključeni. Izgovarja se na sodno varstvo pravic ter zatrjuje, da so postopki v teku. Pravi, da je interpelacija zloraba mladoletnih otrok, starih staršev ter da je to le politična manipulacija. Prav tako pravi, da je imel odvetnik starih staršev številne nastope, zaradi primera pa je vložil mnogo tožb in zakonitih pravnih sredstev. Počuti se, kot da hočejo za vsako ceno njeno glavo ter da je vseskozi ravnala po svoji vesti. “Že spomladi sem Vladi RS predlagala, da me izloči iz vseh postopkov, vlada pa je to tudi storila.” Pravi, da se slišijo le pravice in zahteve starih staršev, ulica in odvetniki pa pozabljajo na pravice otrok.
Med očitki je tudi odvzem oziroma neodvzem roditeljske pravice očetu ter pravi, da nima nobene pravice do odvzema te pravice, za ta odvzem oziroma neodvzem pa naj bi izvedela iz medijev.

Anja Kopač Mrak pravi, da je obravnavanje konkretnih odločitev popolnoma nedopustno, saj o primeru teče več postopkov na sodišču, o otrokovi koristi pa bo prav tako odločalo sodišče, zato je politična obravnava le-tega nedopustna in nezakonita, izgovarja pa se na Ustavo, ki varuje pravico do zasebnosti. Pravi, da očitke interpelacije v celoti zavrača.

Jože Tanko pravi, da je ministrica v svojem odgovoru v uvodnem stavku povedala, da gre za zlorabo. “Mislim, da bi morali v primeru, ko kdorkoli v tem DZ izjavi, da gre za zlorabo instituta interpelacije, na to odreagirati. Na tak način se ne sme začeti obravnave interpelacije, saj je treba dati vsebinske odgovore, ne pa namige in klevete.”

V stranki SDS so prepričani, da je treba pravico otrok do starih staršev (in obratno) varovati ne le pred posegi države, ampak tudi s skrbnim ravnanjem državnih organov. Ministrica je opustila nadzorstveno funkcijo, da bi se krivice odpravile. 53. člen Ustave odloča, da mora država skrbeti za to, da bo varovala pravice družine, namesto tega pa imamo sedaj stanje, ko so pravnomočno ugotovljene najhujše kršitve pravic v družinskem pravu, ministrica pa v zvezi s tem ne naredi ničesar. Ministrica je celo izjavila, da si ne želi živeti v državi, kjer bi minister dvignil telefon in naročal CSD-jem, kako naj ravnajo. Poslanci SDS pa so prepričani, da ne želijo živeti v državi, kjer Vrhovno sodišče ugotovi kršenje pravic, ministrica pa ne naredi ničesar, da bi se te krivice odpravile.

Interpelacija je več kot upravičena, saj je ministrica v okviru politične funkcije neustaven poseg v družinsko življenje zagovarjala, naredila pa ni ničesar, da bi to odpravila, zato bodo v SDS glasovali za interpelacijo.

Prva stvar, ki je najbolj zanimiva, je, da ta vlada govori, da interpelacija predstavlja zlorabo inštituta interpelacije, kar je popoln nesmisel, pravi voditelj na Nova24TV, Aleksander Rant.

Boris Tomašič pa je v živo na programu Nova24TV ponovil besede poslanca SDS Marijana Pojbiča, da otroka nista bila odvzeta, ampak sta bila ugrabljena. Spomnil pa je tudi na ubogo deklico, ki sta jo mati in njen partner pretepla do smrti. “Odnos vlade do resnih problemov je res grozljiv, ti cerarizmi in mrakizmi, so puščanje megle, dejansko pa se ne dela nič. Govoriti, da je šlo le za kršitev interesa starih staršev … naj kdorkoli, ki ima otroka, razmislil, kakšna travma je za otroka, da ga odpeljejo od starih staršev v neko neznano okolje, ga tam skrijejo in nima več stika z ljudmi, na katere je bil navezan in s katerimi se je počutil dobro. Stara starša so izključili iz procesa, naj jima dajo možnost. Naša družba, volivci, ne smejo postati imuni na take stvari. Če samo pomisliš, da se ti lahko kaj takega zgodi … to je katastrofa! Bojim se, da je ideološko prepričanje ministrice tako, da noče ukrepati.”

Mirjam Bon Klanjšček je v imenu nepovezanih poslancev rekla, da bo ministrica, kot kaže, današnjo interpelacijo preživela. Ker pa je mnenje pri nepovezanih poslancih neenotno, bo vsak glasoval po svoji vesti.

Predlagateljica Suzana Lep Šimenko je po poslušanju predstavljenih stališč pričakovala takšne predstavitve in je nad njimi razočarana. Še zmeraj pa verjame, da bodo v razpravi lahko soočali dejanske argumente in razloge, zakaj je do vložitve interpelacije prišlo. Na uvod ministrice, da SDS z interpelacijo ruši institut pravne države, je odgovorila, da do te interpelacije ni bi prišlo, če ne bi prišlo do nepravilnosti v postopkih, ki spadajo pod njeno ministrstvo. “Ne govorimo o primeru in vsebini primera, ampak o nepravilnostih, ki so se dogajale v okviru ministrstva in organov, ki spadajo pod ministrstvo.”

Šimenkova je tudi dejala, da jo veseli, če bo ta interpelacija spodbudila vsaj to, da začne vlada delati v smeri družinskega zakonika in da bo ta usklajen s koalicijskimi partnerji, da ne bo potem neprijetnosti, ko ga bodo obravnavali v DZ. “Človekove pravice so bile kršene, postopek je bil nezakonit in o tem ni kaj za razglabljat.” Želi pa odgovor od ministrice, ali je bila to stalna praksa, da CSD niso posredovali vloge na ministrstvo, in koliko je teh primerov, če je bilo teh primerov več.

Boris Tomašič v živo na Nova24TV pravi, da je ministričino stališče, da problemov ni. Minister, ki ničesar ne stori, mora iti, sploh če kršitve ugotovi celo Vrhovno sodišče RS. Država drvi v moralni prepad ravno zaradi najbolj moralne vlade na tem svetu. Ni posledic, mirno gredo čez kršitve, od prevzema mandata, preprečitve referenduma, nezakonita poročila, ki jih je delal minister Klemenčič, torej eno samo veliko sprenevedanje.To, kar dela ta vlada, je nesprejemljivo.

Suzana Lep Šimenko se je odzvala na neodziv ministrice. “Če pogledam na pretekle izkušnje iz tega mandata, bi pričakovala, da bi se ministrica odzvala na naša postavljena vprašanja in podala pomembne odgovore glede vloge socialne inšpekcije in samih postopkov, kako se je lahko dovolilo, da je do tega prišlo na centrih za socialno delo.” Odzvala se je tudi na Škoberneta in njegov hvalospev socialne politike, saj ta decembrski čas marsikdo doživlja zelo tragično, ter povedala, da jo resnično skrbi, kako si lahko dovolijo hvalospev te socialne politike, saj težko preživijo tudi tisti, ki delajo, kaj šele tisti, ki nimajo dela. Pri koroških dečkih pa se ni kaj za sprenevedati, saj je šlo za kršenje z ustavo določenih pravic.

Anja Bah Žibert je povedala, da se od prejšnje interpelacije do danes ni zgodilo nič, čeprav je vmes Vrhovno sodišče odločilo, da je prišlo do kršenja ustavnih pravic. “Kako je torej možno, da se v tem času ni zgodilo nič?! Imamo dokazila, da je bila v postopku kršena zakonodaja in da se stvari niso dogajale tako, kot bi se morale. Kaj še rabimo v tej državi, da bo en minister prevzel odgovornost in priznal, da je šlo nekaj močno narobe in da nima zadev pod kontrolo? Ministrica lahko reče, da ni subjektivno ali objektivno odgovorna, a dejstvo je, da ministrica ne kontrolira svojega ministrstva. Možno je tudi, da v prvi vrsti brani svoje strankarske vrste, in če je to res, potem je ta interpelacija še toliko bolj upravičena, ker je v ospredju politična pripadnost.”

Bah Žibertova je še razkrila, da je po enem letu vladanja Miro Cerar rekel, da je ena izmed prioritet te vlade tudi povrnitev zaupanja ljudi v pravno državo. “Vrhovno sodišče je ugotovilo, da so bile kršene človekove pravice, predsednik vlade je govoril, da bodo dvignili raven varovanja človekovih pravic, kako torej lahko dopuščate, da je ministrica Kopač Mrak še vedno na tem stolu?”

Iz studia Nova24TV: “Ministrica ne odgovarja, koalicijski poslanci pa govorijo marsikaj, le tistega ne, kar se ministrici očita. V tej vladi nihče ne sprejema odgovornosti, ne le za ta konkretni primer, ta vlada drvi v neko stanje, nek način delovanja, ki lahko vodi samo v katastrofo,” je rekel Tomašič, Rant pa je dodal, da to vodi v demokratični propad. Odgovornost je zgolj in samo v besedah. Danes se je levica pokazala, kakšni mojstri manipuliranja so.

Vinko Gorenak je novinarki na terenu Sofiji Piki Simič zaupal, da biti minister, ki doživlja interpelacijo, ni enostavno. Nikoli namreč ne veš, kateremu poslancu iz koalicije bo kaj “premrknilo”. “V svojem času sem imel dva taka poslanca, Mateja in eno poslanko Desusa. Interpelacija je inštrument opozicije in jamranje, kot ga slišimo od ministrice, so plehki izgovori in nič drugega. Če imaš čisto vest, stopiš pred poslance in jim poveš, kar je treba povedati. Če pa nimaš čiste vesti, iščeš izgovore, kot jih išče ministrica, da so vsi naokrog krivi, le ona ne. Odgovoren minister v odgovorni vladi ravna načeloma drugače.”

Božo Predalič, doktor prava, je pogledal s pravnega vidika, in dodal: “Če nekdo opozarja na napake, to ni zloraba niti pravosodja niti institutov, temveč so to legitimni instituti, mehanizmi, ki jih predvideva Ustava v vseh demokratičnih družbah. Kar pa se tiče samega ravnanja ministrice, sem zgrožen. Ministrica je kriva, da ni postavila stvari na svoje mesto; morala bi se strezniti, pogled bi se ji moral zbistriti vsaj zdaj po odločbi Vrhovnega sodišča. Večkrat sem opozoril, da ni socialna država tista, ki daje največ socialne pomoči, temveč tista, kjer socialna pomoč ni potrebna.”

Ministrica bi morala nemudoma odreagirati in če nihče ni odgovarjal prej, bi moral vsaj po odločitvi sodišča, je prepričan Predalič. “Dokler bodo imeli levičarji tako močan vpliv  na šolstvo in na centre za socialno delo, se nam ne obeta nič dobrega.”

V studio Nova24TV pa je prišel tudi Franci Donko, ki dobro pozna primer koroških dečkov ter razkril, da je pred nekaj dnevi obiskal oškodovana dedka in babico, ki sta mu zatrdila, da bosta vztrajala do konca. Ministrica je govorila o pravici do zasebnosti, na kar pa Donko pravi, da je tudi pravica do družinskega življenja, ki je osnova, ter iz katere bi morala vsa ravnanja izhajati. Ne more biti pravica do družinskega življenja kršena le babici, ne pa tudi dedku in vnučkoma. Gre za namerno povzročanje trpljenja tema otrokoma in celi družini, ustvarila se je koalicija zla, ministrica pa je od referenduma zelo aktivno in načelno delala proti družinam. “Treba je jasno poudariti, da od 6. aprila naprej ne govorimo več le o objektivni odgovornosti ministrice, ampak tudi o subjektivni, kajti ko se je ona seznanila s potekom zadeve in ugotovitvami socialne inšpekcije, od tistega trenutka ministrica odgovarja,” je prepričan Donko. Dodal je tudi, da mu je žal, da je danes v več poskusih videl ministrico, kako propagira svoj družinski zakonik, ki je neke vrste bleda kopija tistega, ki so ga decembra zavrnili. Skozi stranska vrata uvaja nove stvari, kot na primer, da lahko samo ena oseba posvoji otroka, kar je lahko tudi homoseksualec.

Donko pravi, da ni nobenega razloga ter da odvzema dečkov strokovno ni mogoče upravičiti. Prav tako ne razume, zakaj ministrica ne prevzema odgovornosti ter da je “umivanje rok zanjo v tem trenutku veliko prepozno. Gre za usode živih ljudi in celo najbolj nemočnih bitij, ki se ne morejo sami braniti. Upam, da si bodo njihovi volivci vse to zapomnili in na naslednji volitvah pokazali nestrinjanje s takim nečloveškim ravnanjem z njimi.”

Donko: “Nikakor se ministrica ne more izgovarjati na to, kako je družina sveta, saj pokaže, da je njej bolj ali manj svet le ministrski stolček in ugled stranke. Saj vemo, kakšen odnos je imela do družine in otrok.

“Gre za mejo humanosti,” pa je prepričan Franci Breznik ter dodaja, da ta koalicija iz nesposobne koalicije prehaja v koalicijo zla. Poleg tega sedaj sodišče v Mariboru odloča, ali naj se dečka vrneta k starima staršema. “V šestih mesecih niso naredili nič, niti sklica ene seje,” je razkril Breznik, ki je prepričan, da se dela nepopravljiva škoda.

Suzana Lep Šimenko je zaključila, da je bila ta ponovna interpelacija zaradi istega primera potrebna in da je bilo v vmesnem času ponovno potrjeno, kar so opozarjali že v prvi interpelaciji, torej da so bile starim staršem kršene z ustavo varovane pravice. V normalni državi bi ministrica odstopila ali pa bi jo k temu pozval predsednik vlade. Naš predsednik vlade tega ni storil, čeprav je sam potrdil, da je zaznal določene vidike objektivne odgovornosti ministrice. “Ne gre le za to, kar ste naredili, temveč tudi za to, kar niste naredili, kar ste zagovarjali. Nam očitate zlorabo konkretnega primera, a naj spomnim, da ste se 6. aprila na tiskovni konferenci pojavili s tem primerom, vi ste bili tisti, ki ste ta primer dali v javnost z vidika politične funkcije, tako da je vsakršno govorjenje, da mi zlorabljamo ta položaj, nekorektno,” je Lep Šimenkova sporočila ministrici Kopač Mrakovi ter dodala, da ji ni odgovorila niti na eno vprašanje.

Lep Šimenko: “Kadrovati morate strokovne ljudi, ker je popolnoma neprimerno, da politika v takih primerih povozi stroko, kot se je zgodilo tukaj.”

“Bilo je poseženo v človekovo pravico do družinskega življenja, kar je najbolj pomembno. V SDS smo na te nepravilnosti ves čas opozarjali, ministrica pa niti na odločbo Vrhovnega sodišča ni odreagirala. Naj poudarim, da do teh sodnih postopkov ne bi prišlo, če ne bi prišlo do kršitev,” je povedala Suzana Lep Šimenko.

Kršene so bile ustavne pravice, kaj bi bilo treba ministrici še dokazati?

Franci Donko je strnil, da zahteva od odgovornih, da uporabijo svojo moč, ki so jim jo podelili državljani in koroška dečka nemudoma vrnejo v ljubeče okolje k dedku in babici. Anja Kopač Mrak in ta vlada s Cerarjem na čelu je za slovensko družbo že zgodovina.

Ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anji Kopač Mrak nezaupnica ni bila izglasovana. Za je glasovalo 20, proti pa 53 poslancev.

Marjanca Scheicher

 • pajot

  Pravi, da očitke interpelacije v celoti zavrača.
  Ja,kaj pa naj drugega. Logično,da jih zavrača,saj je ministrski stolček tako topel in vabljiv. Pa plača tudi.

  • rubec

   Poleg plače si pozabil na kupnino za ugrabljena in prodana otroka ki po moje ni bila majhna. Če bo tole dala v svojo dohodnino me sprašuješ? Dvomim.

   • pajot

    Eh,kupnina spada zraven. To je tko kot ata na mamo.

  • PIA PlA

   Kako lahko zavrne dejstvo, da ne spoštuje sodnih odločb?

   Že to bi bil zadosten razlog, da vsak izmed nas leti iz službe, le najbolj etična in moralna vlada ne. Oni lahko sodišča ignorirajo in mislijo, da jim nihče nič ne more. Rajo bi s policaji privlekli pred sodišče, ona je pa fasala samo interpelacijo. Baba ignorantska.

   • AlojzZ

    Če bi se ljudstvo zbralo na ulici pred vlado in tam 24 ur na dan kazalo to sodno odločbo, bi bila verjetnost panike med vlado večja. Ampak! Da bi odstopili … nikakor!

  • Aton

   Seveda, ugrabitev in prevzgoja otrok je v skladu s smernicami kongresa SMC in temeljni kamen izgrajevanje nove družbe po meri Cerarja in etično-moralnih načel.

 • tohuvabohu

  Glavni, da ne rečem skoraj edini argument AKP je “zloraba”. Tudi Brglez zelo rad poslancem opozicije očita zlorabe. Zloraba je priljubljen izraz levičarjev, takoj za izrazom izdajalci. Uporabljajo ga v zvezi s praktično vsem, kar se dogaja v politiki. Za zmerjanje je dober vsak, zlasti ko nima argumentov.

  • pajot

   Besedici zlo-činec se pa izogibajo,kot hudič križa.

 • tohuvabohu

  Jurša v imenu Desusa pravi nekako takole: do ministrice smo kritični, zato interpelacije ne podpiramo. Butnglavci.

  • rubec

   Jurša bo dal svojo interpelacijo in sicer proti glavni kuharici parlamenta. V decembru je menda že dvakrat naletel na pocaste krvavice.

  • janez.pokoncni

   Mene je Juršo sram poslušati. Moderndorfer je tele, Jurša pa še bajsek zraven – telebajsek torej.

   • totex39

    Mene tudi, bolje bi bilo, če bi doma delal krvavice, tak človek res ne more biti v parlamentu.

 • rubec

  Kako to da ima Jurša maturantski reklc, če pa vemo da je nima?

  • pajot

   Ima mature,ima. Zato je pa več v parlamentu,kot doma.
   Za nevedne: mature je stara,znucana babura.

 • VERZIFIKATOR

  Aneja Mračnik

  ROVOKOPAČ IN ZAKONI FIZIKE

  Poklic zahteven je rovokopača,
  spodkopava, koplje, vrta rove,
  labirinte s tem ustvarja nove,
  je pa res, da stvar se dobro plača.

  Dobro se kopača nagrajuje,
  temeljev ko trhlost ugotavlja,
  nove ko podpornike postavlja,
  kar je staro, ko takoj sesuje.

  Rove koplje kajpak se na normo,
  a je važna tudi inventivnost,
  ne le gola, slepa produktivnost,
  novo da ustvari z delom formo.

  V mraku so ideje najbolj jasne,
  bolj ko vrta, staro ko sesipa,
  bolj ko v temi, v mračnih rovih tipa,
  bolj rušilne misli so in glasne.

  Novih v mraku je idej obilje,
  fizične zakone mož izumlja,
  nove kajpak, ki so plod brezumja,
  glavno v njih pa fizično nasilje.

  Temu, pravi, moraš se upreti,
  v temeljih nasilje spodkopati,
  grobo ga, nasilno kaznovati,
  pa če svet zato bo treba spreti.

  Zanj je prva delovna skupina,
  z njo v tunelih sam gradi pontone,
  s tem podira fizike zakone,
  ta skupina mu je kot družina.

  Svojo žrtvoval je bil za delo,
  sta otroka mu samo napoti,
  partnerici ju oddaja sproti,
  da čez vikend je doma veselo.

  Da lahko o normah novih grunta,
  kje, kako, otroke gre podpreti,
  partnerici kje se da upreti,
  zoper starše vse otroke punta.

  Zanj postala norma je edina,
  kot pri delu je kopač rušilen,
  tudi v mislih mračnih pač nasilen,
  norma zanj razbita je družina.

 • rubec

  Sem vedno vedel da je take sorte. Notranja ministrica ga žvaka 24 ur.

 • rubec

  A kdo ve v kakšni funkciji je Sedeči Bik poleg notranje ministrice?

  • pajot

   Misliš levega razbojnika ali desnega?

  • von Rhein

   Je to mogoče minister Počivalnik?

   • rubec

    Ni ravno on, je pa po obliki glave zelo blizu.

 • rubec

  Ravnokar pametuje dr. Mirjam Bon Klanjšček. Sem se za trenutek vprašal odkod moja metla v televizorju.

 • totex39

  Srečo imajo, da smo še tako miroljubni in butlne poslušamo, drugje bi ljudje vdrli v parlament in jih “sesuli”.

 • Osti jarej

  Danes imajo v restavraciji na moralnem dnu slovenskega Parlamenta podaljšan delovni čas, ker pričakujejo veliko poceni obiskovalcev. Vsaj 11 ur bo polna, kajti za smešnico v dvorani poleg imajo itak že vsi strankarsko spisane tekste, ki jih bodo dopolnili le še z nekaj nasmeškov ali besnega izgleda. Morda prejmejo za to dopolnilo kakšno plačano naduro, vsekakor pa bodo lepo plačani obiskovalci. O isti temi se bodo pogovarjali že drugič, gospa Mrakova bo izmenjala nekaj SMS sporočil po telefonu, se smejala kameram, zvečer pa kot potrjena ministrica odšla na strankarsko zabavo. Da njeno ministrstvo dovoljuje krajo otrok je ne skrbi, saj je danes po svetu to eden najboljših poslov, pa še pico dobiš kot napitnino. Za nepopravljivo škodo in travmatične posledice ne bo odgovarjala nikoli, interpelacijska zabava pa je, kot vse ostale ministre, ne skrbi, celo nasprotno, jih zelo veseli, saj so le v tem času na delu in v središču pozornosti. Zdaj, ko je za obiskovalci restavracije daljše obdobje strokovnih debat o 2. januarju jim takšna sprostitvena interpelacijska seansa pride zelo prav. Zvečer bodo spočiti in v veselem vzdušju odšli v posteljo, da dokončajo pozitiven vpliv današnjega restavracijskega dela in se bo hrana pravilno umestila v sproščeno telo.

  Jutri pa Mrakovo že čaka naslednje dogovarjanje s partnerji v ESS, kako oskubiti državo do temeljev in kateri sindikat bo zato nagrajen! Diagram je nikoli ni in je nikoli ne bo skrbel!/publishwall B.Ž./

 • Olga

  V tej državi, s to vlado se počutim OGROŽENO! Srh me spreletava ob tem komunističnem nasilju Mrakove nad državljani! Ustavimo komuniste! Komunizem je ZLOČINSKI sistem! Vsako propagiranje tega je kaznivo!!!

  • ogledalo

   Smrt fašizmu-svoboda narodu!

 • Olga

  Ali Škoberne kapira, kaj nalaga?!!

  • von Rhein

   Prav zaradi njega sem prekinil prenos. Ne prenesem poceni nastopov vaškega odra na sceni kamor ne spada. Ja,še odgovor.Nič ne kapira,govori in mlati z rokami,želi napraviti vtis ,kako je siguren v svoje besede,ki so kratko rečeno verbalni odpadek.

 • avtohtoni neandartalec

  Otroka je ugrabila policija, ne komandosi CSDja. Na predlog socialne službe, vendar bi morali tak postopek zavrniti, ker normalna država pač ne ugrablja otrok, pa jih je.

  Ne da se nič storiti, ker tečejo postopki pred sodiščem, to je še ena mantra naših pravičnežev in poštenjakarjev. Sodišče ke še bolj zmedeno in asocialno, kakšni postopki, zgleda ima sodišče tam neko tipko kker lahko stisnejo pavzo in življenje se ustavi za nedoločen čas. V resnici sodišče dela kar pač dela, ostali pa imajo svoje probleme, včasih se interesi križajo, vendar pravosodje nima oblasti nad življenjem in smrtjo, zato se dogaja še kaj drugega.
  Roditeljska pravica se ne more nikomur vzeti, katolibanom se meša, lahko in mora pa država omeniti starševske pravice preživelega očeta, ker je moril in ni imel časa za otroke. Gre za nespremenljiva naravna dejstva, samo določen oče in mati sta rodila točno določenega otroka, nihče drug, zahodna civilizacija spoštuje naravni red in se v to ne meša.

  Otroka sta ostala brez umorjene matere, oče bo kakšnih 15-20 let gnil v naših zloglasnih zaporih, dedek in nabica umorjene sta polna gneva do človeka, ki jima je ubil otroka, še preden sta sama zapustila ta svet. To je huda travma in bolečina, nihče ne bi smel videti svojih otrok mrtvih, verjetno se počutita kot, da je bilo vse zaman. In tega paradoksa ni mogoče rešiti, tudi družina morilca ne more prevzeti otrok člana svojega klana, ker oni so pa verjetno hinavski in ščitijo očeta, ki je njihov rod. Idealno bi bilo, če bi se družini pobotali med sabo in odraslo ugotovili, da oni niso imeli nič z norcem, ki ga je razočarana mati posredno sprovocirala čez mejo razuma. Javnost bi se lahko vprašala zakaj se je pokojna žena tako obnašala, če je šla z njim na koncert, ga očitno ni zavračala, nista se dejansko ločila ampak bolj igrala in travmirala. Tudi tisto verjetno ni bilo dobro za otroka, ampak ona dva sta zgleda najbolj trpela.
  Ne poznamo ljudi, ne poznamo razmer, lahko se menimo samo na splošno, če sta obe družini odrezali dva mala otroka, pa naj tako bo, poslati bi ju morali v sirotišnico, mogoče bi potem hodili na obiske. Sirotišnica ni tako neumen prostor kot se sliši, za male otroke je to vrtec, ki traja čez cel dan, igra se nikoli ne neha, med pravimi sirotami se ne bi počutila izločena in posebna, sčasoma pa bi se zadeve začele urejati tudi same od sebe, ko bi se politika in mediji odstranili in bi lahko družini poskrbeli za svoje.

  • Olga

   Pozabili ste, da imajo stari starši vnuka neizmerno radi in onadva njih! Če so lahko skrbeli za njih tri mesece SAMI, zakaj ne morejo naprej?! Kako lahko Mrakova ve, kaj je za ta primer najbolje?! Izkazalo se je, da so vsi, z njo na čelu ravnali NEZAKONITO!

   • avtohtoni neandartalec

    Potem pa takoj na radometer, bomo videli koliko lajkov so si delili.
    Meni se zdi bolj normalno, da so otroci pogrešali očeta in niso bili radi sami s tečnimi in zamorjenimi starci, ki še sami niso vedeli kaj bo z njima, če se bo hčerka spet skregala s fantom. Verjetno so bili veseli, da sta šla skupaj na šank roke, mogoče bi se jima prebudila stara ljubezen.
    Sorči, ampak pri teh stvareh sem raje ciničen kot sentimentalen.

  • Osti jarej

   …boli njih džoko…kaj misliš,kaj oni,vsi skupaj,menijo o gornjem linku in o tistem o čemer gre beseda?….tako kakor levi in kakor desni….končno je tud lenča,napravljena kot črna vdova,svojo rit nesla v vatikan….je možno,da nič ne vedo?…ja,paja de!!!

 • totex39

  Ne moreš verjeti kako ima ta komunistični podmladek umazane gobce in se dela norca iz Zakonov, Ustave in iz ljudstva, češ kaj nam pa morete mi smo tisti, ki odločamo.

 • Osti jarej
 • avtohtoni neandartalec

  Mene pa zanima kdo je zarukance prepričal, da so država in družina nekaj dobrega.

  Kaj se to pravi, da država skrbi za državljane, to lahko fašisti razlagajo svojim lobotomiziranim žrtvam, država je nevarna, brezdušna verska sekta, družina so pa sami bedaki in norci, ampak slednjih smo bolj navajeni, ker jih poznamo odkar smo prišli na svet in bi delovalo prazno, če jih naenkrat ne bi bilo več. Za državo pa ne, skoraj nihče ni niti opazil, ko je nekega jutra Jugoslavije ni bilo več. Jugoslovane so zaupali v rejništvo raznim nacionalnim republikam, čeprav bi v Sloveniji vse več ljudi raje videlo, če bi nas posvojila dedek in babica socialističe republike, to so Italija in Avstrija po materini strani, po četovi pa Hrvati in Srbi. Saj sem že prej povedal, rejništvo v Evropski sirotiščnični uniji v takih primerih ni slaba ideja, za Slovence bolje skrbijo vsi ostali narodi na svetu, družina si ne upa vmešavat, ker smo pod preiskavo Evropskih sodišč, ki neprestano ugotavljajo hude kršitve človekovih pravic in korupcijo. Družina vseh Slovencev ne more zaživeti dokler tečejo sodni postopki.

  Država ni nič lepega, je bolj nujno zlo, saj nismo severna Koreja, ljudje so dobri, aparat preprosto je, kot vsako drugo orodje. Za ljudi bi se morali boriti, ne za izmišljene ideale, Slovenija je neskončno daleč od raja na zemlji, za vse ljudi, tudi za slabe, ker taka država lahko rodi samo lopove in barabe.
  Nehajmo idealizirat, slabo živimo, postali smo dežela duševnih migrantov, država je naš najhujši in smrtni sovražnik, skrbimo raje za ljudi tukaj in zdaj, branimo Ustavne in človekove pravice do zadnje kaplje krvi, če hočemo sami sebi dobro. Branimo svobodo, ljudje smo dobri, mi smo ljudje, ne oravne osebe, država je vedno večji ali manjši kup dreka, življenje z drugimi pa sploh ne more biti idealno, ker cel svet leži v oblasti Hudiča. Obstaja tudi nekaj takega kot prehranjevalna veriga in naključja.

  • Osti jarej

   ..nismo s.koreja….še blizu ji nismo…samo večina se tega niti ne zaveda….gremo v zakol…kot ovce…holokavst se nadaljuje …v še hujši in veliko bolj perverzni in hinavski obliki…..samo ne mi rečt,da nihče ne ve za to…niti džani?!?…keh,keh,keh

   ajja…me zanima,kaj dobrega so ,na tričetrt zastonj papcali…medtem,ko se otroci nacejajo z vodo,da imajo polne želodce in lakoto občutijo manj??

 • tarantela

  Nihče ne pomisli na to, da je odločilno mnenje edino tisto, ki ga v tem primeru da oče obeh dečkov! Po ZAKONU! Ni mu bilo odvzeto starševstvo. Do takrat ima on edini pravico odločati o tem, kje in kako bosta živela njegova sinova, če ni to v škodo otrok. V tem primeru je vse, za kar se je odločil, v dobro otrok. Torej tu tudi sodišče ni ničesar odločilo, ampak samo za primer, kako sta bila otroka odpeljana starim staršem. Lahko ministrica odstopi, vendar bosta dečka ostala v rejništvu, kot je odločil njun oče.

  • stajerc5

   Kdo bi si mislil od tebe, zadetek v crno! Povsem nornmalno, da zlocinci- morilci pri nas odlocajo o vsem!!!

   • tarantela

    Oprosti, po nepotrebnem se jeziš name. Zakone predlagajo v parlamentu. Do sedaj še NOBENA vlada še ni predlagala spremembe zakona. Tudi Janševa ni! Ta primer bo šele te zadeve uredil. Te zadeve, se pravi družinska sodišča imajo med drugimi v ZDA, pri nas do sedaj tega še niso “jemali”.

    • stajerc5

     Vraga se bo kaj uredilo! Nas tunel je globlji od novega St. Gottharda v Svici. Ko mislis, da prides ven, sele vidis, da si spet zapeljal na zacetek kroznega tunela!
     Neverendingstory…

  • avtohtoni neandartalec

   A mu niso vzeli opravilno sposobnost?

 • if

  Vsi, interpelirana ministrica in pripadajoči predsednik vlade, tudi v kontekstu z ministrico ministrstva za zdravje, s svojim delom dokazujete “smo kriminalci”. Zakaj? Ker v nizu kršite zakone, ustavo!

  • stajerc5

   Oprosti, mali popravek. Za njih zakoni in ustava sploh ne obstojajo!

 • Osti jarej

  ..seveda se ona smejčka in pošilja sms.e…na koncu jo bo preživela..interpelacijo…mater!!…klinc pa taka opozicija….!!!..interpelacija interpelecije na interpelacijo….narod pa gaga…..še dober teden,pa se bodo sončili na dopustih….sto tisoče državljanov pa ne ve,kaj bo otrokom dala na božično mizo…..in ona ni trdosrčna….kopačka….ne,res ni….ona srca za druge nima….pa 89 ostalih tudi ne

  • Krtača17

   Desnica pravi “samo da se kao malo radi”, nardit tako ne morejo in ne smejo nič. Enkrat nam bo vsem že jasno….

  • tarantela

   Poslušaš trenutne predloge, ki jih bere? To bo urejala šele ta ministrica, vse dosedanje vlade so 25 let spale, gnoj se pa poliva po tej ministrici.

   • koza

    samo v zaoderju pa je že nekaj časa in bi lahko vedela kaj in kako, ali pa ko je Svetlik spreminjal s Pahorjem vred, pa ni nič nasprotovala, tako da je zdaj imela veliko več informacij za boljše delo, pa nič, sedaj pa ko jim voda teče čez glavo pa popuščajo z prazniki, pa cenzusom do 120k premoženja, ali ni to sluzavo?

 • Slobajker

  Pa če tudi odstopi ,se ne bo zgodilo nič , zato je to mlatenje prazne slame in zgubljanje časa !!!!

 • samotoje

  Mene bi bilo v dno duše sram na njenem mestu. Ampak jaz seveda nisem Anja Kopač Mrak in imam vgrajen, privzgojen, razvit občutek za prav in narobe. Mene bi bilo neznansko sram.

 • Osti jarej

  ..jao,han…tebe najbolj skrbi,da te bo narod od korita odtrgal,ker nikoli več izvoljen ne boš…vsi si nabirajo politične točke ,sami ti in tvoji ne…in poslušam;če bi bili sprejeli družinski zakonik,bi se to ne zgodilo…z dečkoma…..HAAALOOOO !!!…a nam grozite??…da se kaj takega to lahko zgodi vsakemu izmed nas,če ne bomo pokorni vam,ki vam je na zelniku zrasel?,ki ste v službi naroda,ki vas plačuje….in to BOGATO plačuje…

 • Osti jarej

  ..dddddr.modeldolfe bo,po vsej verjetnosti naslednji mandatar…..matka moja,kolk je pameten….ajnštajna+tesla bi bilo sram,če bi ga poznala in tole poslušala in gledala….tak um,mater!!!

  ajaaa….modeldolfe…vse je gnilo in trulo….samo,če tebe pogledam,se mi v lampu vse obrne….

 • Osti jarej

  …pa uboga gabi ,dva deci rujnega,….res

 • Artur

  Moj bog pa tej komunjarski koaliciji se je res totalno utragalo, poslanka Desusa nam bluzi in to bere iz napisanega na listu kako je bila ugrabitev koroških dečkov pravilno in strokovno dejanje in, da je ta njihova stroka edina merodajna ter, da čustva nimajo tu kaj početi in pazite iz napisanega hvali ministrico in njene dosežke v tem primeru in nasploh ,da o Modernem Dorfiju ne govorim kako goreče zagovarja Čačinovičko, ki ji kao nobeden od opozicije ne seže niti do kolen in vsa vesoljna Slovenija ehh kar je preveč je preveč pa to je hujše kot v Butalah ….. hej ljudje pa kdaj bomo te psihopate enkrat že deložirali iz parlamenta dost mam teh izprijenih narodnih izdajalcev ….poden od podna.

  • Metal Machine

   Jaz sen skoron bruha… Nema pojma o čem guči….

  • avtohtoni neandartalec

   Ljudje pošiljajo otroke v vrtec zato, ker hodijo v službo, včasih skrbijo za njih tudi stari starši, če so v penziji in nimajo keša za vrtec oziroma se tako doma dogovorijo.

   • tarantela

    Veliko starih staršev, predvsem starih mam, potoži, da so utrujene, vesele so vnukov, ampak so tudi vesele, ko jih starši odpeljejo, da si lahko odpočijejo. Če pa moraš bolan in ostarel, podnevi in ponoči skrbeti za dva živahna otroka, pa dokončno pregoriš, pa če jih imaš še tako rad!!

    • stajerc5

     Samo upam, da ne bos nikoli nekaj podobnega kot “stari starsi”.
     Zaradi otrok!
     Uuuh, da te ni sram!

     • tarantela

      So že odrasli!! Bi pa bilo dobro, če včasih čisto neopazno prisluhneš starejšim: ” Saj jih imam tako rada, vendar ne zmorem, sem bolna, utrujena…” To boš slišal.
      Dostikrat si stare mame niti ne upajo mladim pojamrat, da ne zmorejo in vlečejo voz, ker jih imajo rade.

     • stajerc5

      Hehe, obcutil, in obcutim vsakih par let na novo! Z veseljem!
      Starejsi morajo(ce ze) skrbeti za vnuke in vnukinje in ne za lastne otroke. Za njih ti tudi ni treba skrbeti, ce so imeli dobro zacrtano pot.

     • stajerc5

      Joj, kako se mi smilis! Verjetno se ti je slo za …
      Pozabi, se mi gabis, ker se hvalis z najbolj normalnimi stvarmi med ljudmi.
      Ce si ga kdaj imela, karakter si nekje izgubila!

   • KIKI

    A ti, idioit, avtohtoni andertalec bi jim še vrtec odvzel?..A si se sam v hosti socializiral,
    da govoriš takšne nebuloze. A zdaj pa ne hodita več v vrtec, pa tudi v šolo jima ne bo treba, saj so rejniki sami doktorji profesorji in jih bojo učili kar doma ( Lukšicevo državljansko vzgojo) ali Jankovičevo MAFIJSKO MALO ŠOLO! )

    • Jovo Jamnica

     The first such institutions were created in the late 18th century in Bavaria and Strasbourg to serve children whose parents both worked out of the home.
     ————————
     (gugl trenslejt)

     Prve takšne institucije so nastale v poznem 18. stoletju na Bavarskem in v Strasbourgu, ki bo otrokom, katerih starši so tako delali od doma.

     ——————————————-

     https://en.wikipedia.org/wiki/Kindergarten

 • avtohtoni neandartalec

  Pozabil sem omeniti, da ima komisija za rimokatoliše vrednote dejansko prav, ko vztraja, da bi morali otroka pustiti pri miru, v varstvu očeta in matere pokojne hčerke. To bi bila verjetno tudi mateina želja, očitno niti družina očeta ni kazala poseben interes za skrb in vzgojo, ki je bila zaupana seveda materi. To je vse normalno, zakaj so potem sploh pomislili, da bi lahko posegli v usodo teh posameznikov, še bolj, kot je bilo itak treba, če so pa raziskovali umor in zaprli morilca, ki je svoje brezumno dejanje tudi takoj priznal in obžaloval. V tem ni nič čudnega, zagotovo pa onstajajo razlogi oziroma nit razmišljanja tistega, ki je odločil spremeniti logični tok dogodkov, vprašajmo se torej zakaj se je tako odločil/a.

  Iz nekih fizikalnih razlogov, se ne da vedeti niti kaj se dogaja ta hip, narava je relativna, vendar cela civilizaxija naše živalske veste temelji na imaginarni sposobnosti uma, ki lahko hitro razpoznava vzorce v navideznem kaosu in predvideva neko prihodnost, bodisi logično ali intuitivno.
  Otrokoma bi se pri ta starih nedvomno dobro godilo, postala bi del razdrobljene družine, prevzela bi njihove navade in tradicije, način razmišljanja in pogled ma življenje. Do sem ima tudi gospod Vodeb nedvoumno prav. Ampak vprašajmo se kaj bi se zgodilo, če otroka ne bi ustrezala kriterijem skrbnikov, ki sta si morda naložila pretežko breme. Vprašanje, zakaj sta se na stara leta odločila za posvojitev otrok svoje hčerke, tradicionalno otroke pri nas vzgaja mati, če jih ne more, jih vzame oče, če tudi tega ni in sta otroka premlada, da bi skrbela sama zase, je naslednja na vrsti ožja družina, vendar je treba pri tem ločiti posvojitev od skrbništva. Ljudje nagonsko zavračamo incest, nočemo biti del neke biološke niti, ki se nas neposredno ne tiče, čutimo pa pripadnost svojemu rodu. Družina so najprej prijatelji, šele potem neka genska koprena, krvne vezi so dober razlog, da se ljudje bolje poznajo in povežejo, ni pa nujno.
  Mogoče so se na CSD ustrašili kaj bi se zgodiko, če bi se dedek in banica hotela nad otrokoma samo maščevati do človeka, ki mu v zaporu drugače ne moreta škoditi, kaj bi rekli čez par let, ko bi ju zavrgla in prepustila ulici. Po drugi strani, bi država povzem ignorirala pravice duševnega bolnika, ki bo nekoč postal drugačen človek, pa tudi otroka bista nagonsko iskala vezi z očetom, prav zaradi tragične usode, ki jih je vse usodno zaznamovala. Zakaj so morali to narediti s tako naglico, potem ko so več mesecev opazovali stanje, rad bi slišal celo zgodbo, kakšne skrivnostne mračme sile so onlbsedle um socialnih inženirjev in kakšno mračno usodo so doživeli v svojih preroških vizijah. Mogoče so imeli pa prav, ampak mi tega ne vemo, ker ne moremo vedeti, če pa ne povejo naravnost. Ne upajo si, je pod preiskavo, ampak stanje je pa še vedno tako, kot so si zamislili, le kaj tako dolgo preiskujejo.

 • if

  Slovenija, doživljamo realnost totalitarizma, oziroma, aktualna oblastna klika izvaja aktivnosti, ki bodo povzročile bedo velikega števila ljudi.
  Aktualna oblast, imenujem vas klika, tako vas obravnavam! Prekleti!

 • tarantela

  Zanimivo, da se je opozicija zapičila ravno v ta otroka, ko je pa vsako leto odvzeto staršem med 300-400 otrok, pa niti s prstom niso mignili…

  • stajerc5

   Cisto “mala “razlika, nje, je med upraviceno odvzetimi in ugrabljenimi otroci, nje???

 • Vera

  Murglova je zadnja oseba, ki si celo dovoli v DZ-u učiti , sramovati poslance opozicije !

 • čips

  Kdo lahko trdi, da ….#BUTLI lahko, to trdijo

 • VERZIFIKATOR

  Anej Mark Rovač

  ROVOKOPAČ V MRAKU

  V levem delu temnega tunela,
  kjer temnó je kot v Kočevskem Rogu,
  bager nadaljuje v svojem slogu,
  zdaj za zrušenje pregrad vseh dela.

  Mrak popoln, v temi pa kopač
  si očitno je zadal nalogo,
  spodkopavanja podpore vlogo,
  naš kopač je kakor odpirač.

  Ko razkoplje, v temo luč posije,
  se odpre neznanska luknja gnojna,
  vonj iz nje aroma ni opojna,
  kakor veter oster vleče, brije.

  Židane ni volje delovodja,
  ki kopača je poslal minirat,
  vendar vsega ne do tal podirat,
  se boji premočnega orodja.

  V mraku pa kopač nenehno seka,
  nič ne vidi kakor nič ne sliši,
  le podgane čuti in pa miši,
  roj glodavcev, ki v tunelu teka.

  »Ti so,« misli, »glavna mi opora,
  mi kopánje mračno dovolijo,
  mediji pa slepo jim sledijo,
  to zadostna zame bo podpora.«

  »Tudi če nerga rjava žaba,
  ki se vsakič znajde v tem tunelu,
  reglja me ne zmoti več pri delu,
  veča dinamita se poraba.«

  »Treba tam postaviti je mino,«
  pojasnjuje v mraku naš kopač,
  »da ne ločil krila boš od hlač
  in do temeljev sesul družino.«

  Ve se, drugemu kdor koplje jamo,
  da bedaku se korak spodrsne,
  z njim zgrmi in ne le malce zdrsne
  vse ogrodje, še podjetje sámo.

  Koplji, ruvaj in sesuj, kopač,
  misli mati naša si narava,
  tvoja pot edina je in prava,
  da zaslužiš svoje, gobezdač.

  Delovodja židane ni volje,
  zaskrbljen direktorček je mirni,
  v mraku so žaboni nejeverni,
  le sesuj, potem bo vsem nam bolje.

  Levi del predora se sesuje,
  pribeži iz rovov vsa golazen,
  s tem tunel očiščen je in prazen,
  stvarnica prečiščenje praznuje.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + zadnja kitica je to , kar bi moralo biti !
   Ampak , dragi Verzifikator —–ste se malo zasanjali ?

   • VERZIFIKATOR

    Ne, ne, pišem na zalogo, vse še pride, ko bo pravi čas.
    Lep večer, Nata!

    • Nata

     Enako ! Hvala.

 • VERZIFIKATOR

  Še pomnite?

  Ana Mark Čopák

  ANKA PREIMENOVANKA

  V noči, v mraku se ji redno sanja,
  da fluidna je identiteta,
  da imena so poljubno vzeta,
  zdaj je Ana, Anka, pa spet Anja.

  Kakor vzamejo poljubno se imena,
  isto Anka pač s stvarmi počenja,
  v mraku dolgoprstno se napenja,
  da postane stvar lastnina njena.

  Mrak zamenjala bi za temó,
  da ne vidi se odsev, ne senca,
  da nad krajo zgrne se demenca,
  da jemanje teklo bi gladkó.

  Zakopati v zemljo kot kopač
  Ana se je v mraku odločila,
  odtujeno bi tako poskrila,
  od obleke, čevljev do igrač.

  V zemljo zakopavanje kopaško,
  ne obnese v noči se, ne v mraku,
  se posveti vsakemu bedaku,
  da ravnanje njeno je čudaško.

  Vseeno se Anko tolerira,
  ker iz prave je nomenklature,
  dopustijo razne ji glazure,
  da kot Anja, Ana paradira.

  Pa nekje zalomi, glej, se Anki,
  ko oteti hoče bitja živa,
  v mraku, ko ne ve, kam naj jih skriva,
  gre po zlu ubogi naši znanki.

  Spremenila živim bi imena
  pa priimke, končno še zunanjost,
  v mraku se zatekla v vsako skrajnost,
  da ohrani se substanca njena.

  Ni imela sreče tukaj Anka,
  zalotili so jo pri dejanju
  in kljub Anje preimenovanju
  brž zavpili: »Anka Kleptomanka«.

  • KIKI

   Bulji v mizo in opleta z belo grivo,
   kaj bi rekla, da se ne bi spet opekla,..
   da bi ostala všečna, sladka Anka
   v zadovoljstvo Hana, Janija in Jurše,
   Murglce in kakšne Desusove tete,
   ki bi z lahkoto prodale svoje duše!

 • KIKI

  Mračna duša, tale Mrakova: čustvena frustriranka, shizofrena karieristka, zaprisežena lažnivka!
  Z eno besedo: potomka enega rdečega zla.
  Vsak trenutek posebej me je sram, da živim v taki brezpravni državi!.

  • tohuvabohu

   Skratka, vse pogoje ima, da postane Slovenka leta.

 • lambizer

  Kar solzne oči dobi človek ko posluša, kako se nekateri poslanci in potem komentatorji borijo za otroke, ki se jim je zgodila tragedija v družini…Večini dol visi za tragedijo družine!!!

  • stajerc5

   Tudi meni se zdi, da tebi ze dolgo dol visi oz. ti se ni nikoli vstal! Verjetno si tudi brez druzine zrastel ali pa v taksni, ki ti ni znala pokazati kaj je to!
   Revcek si, prav ubogi revez!

   • lambizer

    Kar se tebi zdi ni pomembno!!! Srečen si lahko, če si zrastel v taki družini kot sem jaz!! Tvoj komentar pa žal kaže da temu ni tako! Naj ti bog pomaga!

 • Vrhovni sodnik

  Gnoj babji nesposobni in zelo nagravžen naj odstopi.

 • neny

  poslušala sem poslanca SDS. 609 eur je znesek povprečne pokojnine….mislim, da so pokojnine ene tretjine upokojencev krepko preko, podvojene, potrojene… drugi dve tretjini pa imata okrog 400 eur…. če boste pomagali nižjim, bodo kričali tudi ostali, povišica za vse se pa ne izide v primerjavi s plačami zaposlenih… Zato vedno ostane tako, kot je…

  • stajerc5

   Pocakaj se 300 let, da NOB hostarji izumrejo!

   • KIKI

    Bravo Štajerc! NOB hostarji ne bodo izumrli, ker jih Židan po depeši Kućana in Stanovnika znova in znova producira v državnih hostah!

    • stajerc5

     Dobro, da si povedal! Zaceti bo treba nastavljati podganje pasti!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Za rop države, bi morale biti vse socialistične penzije popolnoma iste.

 • Anton

  no glede sejnin pa takole predlagam politikom, da denar, ki ga bodo naklestil pri interpelaciji velikodušno dajo v dobrodelne namene, ups, matr kje jaz živim

  sarkazem press

  • stajerc5

   Ja, Tona, v zloveniji zivis. Pa srecen bodi, da se nisi vceraj rodil…

   • Anton

    ja delno maš pa prav, res “nisem od včeraj”

    sarkazem press

 • avtohtoni neandartalec

  Vprašajmo se kaj se bi zgodilo, ko bosta otroka naslednjih deset let odraščala pri skrbnikih, pri tujcih, kaj bomo storili Slovenci, a ju bomo potem zavrgli in razdedinili, a za kazen, ker nista zbežala k pravim Slovencem?

  • stajerc5

   Kaj se sekiras, saj bosta dobila srbozlovenski pasos…

   • avtohtoni neandartalec

    Od tebe, sigurno.

 • tomven

  Pravilno je, da se to šojo bombardira na polno. Na koncu ji bodo popustili živci, sfuzlalo se ji bo in se bo podelala v gate…
  Krmežljava vešča nima blage veze o ničemer, to je že dokazala. Bolj me skrbi za tiste, ki so ji “podpisali” doktorat.

 • janez.pokoncni

  “@ZanMahnic Ko začne @strankaSD delati spremembe družinske politike, je bolje, da ljudje skrijejo svoje otroke. ”

  Dobra !!

  • KIKI

   in babice in dedke bo tudi potrebno poskrit, drugače jih bojo “potamanili”
   Židanovi hostarji; Oni imajo takšne sorte “gonitis” še od 2.sv… vojne vključno
   s paranojo o narodnih izdajalcih! Zdaj so še močnejši, ko imajo čisto svoje
   hoste!!!!

 • gušto

  Tako se godi samo v DZ Slovenije v letu 2016, ko vladi predseduje ustavni sodnik, dr. Miro Cerar, ki je tudi predsednik MODERNE STRANKE.

  • stajerc5

   Haugh, govoril sem, Amen…

   L.R.
   Meterzwanzig Plavooki

   • gušto

    Ali ne bi bilo boljše za ta dva otroka, da bi bili malo MANJ MODERNI ?

    • stajerc5

     Pocakaj na volitve, da vidimo kaksna MODA bo potem prisla!
     Moda- jajca, to sem mislil…

  • janez.pokoncni

   Kdaj je bil pa Cerar ustavni sodnik?

   • stajerc5

    Ne biti dlakocepec, kaj pa ves kaj bo jutri…

 • učko

  Neumna in nesposobna opozicija vlaga jalove interpelacije. Kot da bi bila ta ministrica največja težava trenutno v tej državi. Se vidi, da Jajo nima realnega stika z ljudmi in situacijo v državi. Kot je leta 91 ni imel, ko se je skrival v CD-ju.

  • totex39

   Očitno ti nimaš stika z realno situacijo v državi , ko ne vidiš da nas vodijo nesposobni butlni in zato smo tam kot smo.

  • stajerc5

   Cuj, ti bucko; 91-tega leta se nismo imeli CD-jev, heheheee…

   • Jovo Jamnica

    To si ti misliš…. Jas sn že mel takrat totega Technicsa…

    http://i.ebayimg.com/images/g/cygAAOSw0QFXBnEK/s-l300.jpg

    • stajerc5

     Imas prav, samo se vseeno ne vem, kako je not zlezel!?

     • Jovo Jamnica

      Kdo? A CD??? Najprej sn ftakno ftikač v 220, pol sn player pržgal z knofom ON, pol prtisno na knof OPEN/CLOSE in otpr se je predal za CD. Not sn položo CD, bres ovitka, z nepotiskano stranjo navzgor, porino z prstom predal not in počako, da je player CD prečito. Pol , ko je prečito, sn stisno na knof PLAY… Seveda je mogo bit CD player zvezan z feršterkerom, na kerega so bli prklučeni boksi, če si hoto, da se je kaj slišalo. Na feršterkeru si moro dat naglas in izbrat pravi input na selektori…

     • Nata

      Ojej!!! C. D. ? Super.

  • gušto

   Saj si bil tudi ti, z njim, sicer ne bi vedel. Sram te bodi. Oba sta glih.

 • Slovenec 33

  Svetovna resnica je, da nikjer na svetu okuipatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Tisti, ki ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm so v tem parlamentu v večini, ker so izglasovali legalizacijo kraje otrok., ki so iz avtohtonega ljudstva.

  Pa čigavi predstavniki so to – predstavniki okupatorjev seveda, ker bi drugače izglasovali vrnitev otrok – bedniki, idioti, in veleizdajalci slovenskega ljudstva .

  • Primoz Papez

   Pa saj so vaši sodelovali z okupatorjem…
   Za vas so vsi veleizdajalci in sovražniki….
   Najprej počistite s svojimi sovražnki..

   • samotoje

    Drži, moja prateta je sodelovala s sovražnikom. Enemu Nemcu je dala svoj robec, da si je obrisal očala.

    • Primoz Papez

     Alk kaj drugega……

     • Steiermark

      Ja, to pa titovi pionirčki najbolje veste…….iz lastnih izkušenj s pedofilom titom!

     • ogledalo

      Menda je desnica znana po pedofiliji in istospolnosti. Od RKC do Heiderja….Vmes nekje je Slovenija.

     • samotoje

      Zobne proteze verjetno ne.

 • PIA PlA

  https://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q&spfreload=5

  https://www.youtube.com/watch?v=SjbiwUS0jGE

  “Fantje pojdmo vsi na cesto…, ker ves parlament je pokozlan” (prosto po pivski)

  • KIKI

   skozlane so še stare babe,
   res prav nič jih več ni sram,
   da so pi…vse prodane ! …i.t.d.

   • PIA PlA

    He, he, hvala za super dopolnitev besedila. Stil je pravi, besedilo pa več kot odlično.

 • Antonius

  Anja Kopač Mrak pravi, da je obravnavanje konkretnih odločitev popolnoma nedopustno, saj o primeru teče več postopkov na sodišču, o otrokovi koristi pa bo prav tako odločalo sodišče, zato je politična obravnava le-tega nedopustna in nezakonita, izgovarja pa se na Ustavo, ki varuje pravico do zasebnosti. Pravi, da očitke interpelacije v celoti zavrača.
  —————————————————————–
  Primer je na sodišču “parkiran” zato, da med tem lahko nemoteno pripravljajo postopek za dokončno odtujitev otrok od zakonitih starih staršev.
  Če bi krivosodje delalo neodvisno in pošteno, nam ne bi bilo treba hoditi protestirati pred hišo pravnega zla.
  ————————
  Po javnem zagotavljanju Korlna, naivni sedaj lahko spoznajo, koliko so njegova zagotavljanja zares vredna.
  En kravjak na pašniku je več vreden, kot cela vlada in pozicijski del parlamenta skupaj.

  • PIA PlA

   Nezakonito je politična obravnava ministrice, ki je bila seveda politično nastavljena in je po odločbi ustavnega sodišča delovala nezakonito? Ni pa nezakonito v času volitev obtožiti političnega volilnega kandidata druge stranke, da je deloval nezakonito, ker je na neznanem kraju, ob neznani uri, na neznan način, prejel neznano vsoto od neznanega človeka.

   In temu naseda celoten parlament, ali pa smo izvolili najbolj skorumpirano, mentalno zabetonirano in na stolčke prilepljeno vlado vseh časov.

   • Antonius

    Spoštovan-a, jaz naredim kar zmorem. Pred pravno hišo zla hodim protestirati, ko mi je zelo vroče, včasih je dežja kar preveč, da bi se lahko pred njim skril pod “marelo”, pride pa čas, ko je vlažen mraz presneto zoprn. In takih, meni podobnih postaranih jazov se zbere za 200 ljudi.
    Za celotno vlado s pozicijskim parlamentom in Pahorjem za povrh, bi jaz na mizo ponudil največ dva kravjaka z Velike planina. Prek te cene ne bi šel niti pod razno. Predragi bi mi bili vsi skupaj.
    Parlament ne naseda ničemur, ker je sestavni del umazane igre. Erjavc bil najbolj glasen primer, ki umazano igro dokazuje.
    Čudim se naivnim ali pa blesavim volivcem, da ponudbi murgeljskega veleizdajalca že vsa leta nasedajo. Mene ne čudi parlament, ker vem, kaj v njem sedi, ČUDIJO me volivci, da ne spregledajo.

    Zapisali ste, “ali pa SMO” ??!. Vi niste del SMO, vi ste zagotovo s pametjo volili.
    Ko vas berem je “videti”, da jo imate v izobilju in celo šolana je!

    • gušto

     To je najbolj MODERNA VLADA vseh časov :((((((

    • PIA PlA

     Hvala za pohvalo. Vedno je lepo, če te pohvali dobra oseba. Če pa je pohvala od samega Churchill, je še toliko več vredna. Hvala. Moja pohvala gre tebi. Tvoji komentarji so vedno zanimivi in jih z veseljem preberem.

     Ne strinjam pa se s tvojo ceno za celotno vlado. Kravjaki z Velike planine so predragoceni, da bi jih mazal s tem folkom.

     Seveda pa imaš tudi prav, nisem volila nikogar od te vladne garniture. Cmerar ima pri meni že nekaj let slabo oceno. Morda bi ga volila, če bi bil edini cerkvenokomunistični kandidat, ki se bi po vzoru muslimanskih skrajnežev razstrelil v parlamentu.

     • Antonius

      Od srca sem se nasmejal!!!
      Res je, škoda mazati Kravjake z mevžo, ki se ne upa razstreliti v parlamentu.
      PIA PIA, vrhunsko!!

     • PIA PlA

      He, he, odlično pravopisno pravilno, sedi pet.

   • Nata

    ++++++++++++++ to, slednje !!

 • Olga

  Ta vlada in ta ministrica, si zaslužita brco v zadnjico! Vlada ignorira državljane, opozicijo, odločbe sodišča!?
  Koga sploh upošteva? Zadnjega šefa partije in Udbe, predstavnika zločinskega komunističnega sistema, Milana Kučana, veleizdajalca?!!!

 • miha57

  Dragi komentatorji-ja, nič,treba bo zadnjice dvigniti ter cvetove slovenske vlade in tudi parlamenta frcniti s foteljev.Mimogrede,vlada pripravlja tudi mračno pokojninsko reformo,ki naj bi začela veljati l.2020.Tu bo šele močna debata..Le poglejte si BELO KNJIGO,da bo šok čez 4 leta manjši.

 • miha57

  Gospa ministrica-a CSD pomeni Centri Socialnih Demokratov,glede na to,da je tam toliko vaših članov zaposlenih?

 • Anton

  že vnaprej mi je bilo jasno, da interpelacija vlagateljem ne bo šla na roko, bolj pa se veselim dejstva, da sem na podlagi slušnih informacij, ugotovil in sicer, v dejstvo, da so levaki pač nesposobni voditi državo. Iskreno upam, da so se vsem, ki so poslušali danes to kalvarijo v hramu demokracije odprle oči, predvsem pa operiram na bazo ljudi, ki do sedaj niso hodili na volitve,naj od sedaj naprej gredo in volijo predvsem na podlagi vsebine, rezultatov, ne pa na podlagi besed in obljub.
  Toliko o tem.

 • miha57

  AKM-zdaj pa vi meni razložite tole :Toliko se širokoustite v zvezi s koristjo otroka-če vam je otrok toliko vreden,zakaj na vsak način hočete iz pok.ref. črtati pravico do znižanja starostne pokojnine upoštevajoč skrb za otroka? Z otrokom kakor z vrečo krompirja-ko vam pride prav,se nanj sklicujete,v nasprotnem primeru pa,kakor da ne obstaja.

 • miha57

  Interpelacije so super zadeva,čeprav že vnaprej vemo,da bodo neuspešne-pokaže se namreč vsa beda in pritlehnost vlade ter posameznih parlamentarcev.Le kaj bi se zgodilo,če bi se to dogajalo pod okriljem desne vlade-ne bi le kocke letele,komsiji bi skale valili.

 • Viktorh

  Še ena sramota za slovensko pravno državo.
  Očitno pa tega ne razumem, saj gre za visoke moralno – etične standarde, ki so meni tuji.

 • karlina

  To smo vsi vedeli in pričakovali, ne more biti drugače, pa še to si preberite,http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/sinovoma-ubil-mamo-na-sodiscu-ves-cas-jokal . Sojenje so prestavili do avgusta in verjemite, da vsak , ki ima malo zdrave kmečke pameti dobro ve, da do takrat niti slučajno, ampak niti slučajno ne bodo fantkov dali stran od rejnikov. To je vse še kako zelo kristalno jasno, da je zmenjeno z našo pokvarjeno socialno sluzbo in seveda našo vrlo ministrico, verjamem tudi, da so temu morilcu naročili, naj se obnaša , kot da ni pri zdravi pameti. Pa je in še kako zelo je, FUJ SRAMOTA OD DRZAVE, ki ni drzava ampak skropucalo od drzave.

 • gušto

  JS, ker lahko – si bo napravil “most”, da bo začel praznovati že okoli Božiča in zato sevede rabi še en dan po praznikih. Ja, kakopak, no.
  Zdravniki in ostali, ki delajo neprekinjeno, si tega luksuza ne morejo privoščit – šolniki pa ohoho……….kako lepo, de.

 • Aton

  Ministrica je preživela interpelacijo – ker je ugrabila otroke. Tako določa Cerar!

 • Feriss.H

  Tisti ki berete moje komentarje ste verjetno opazili da za tole zlo, kot tudi multikulturalno zlo, izpostavljam Ameriške Marxistične Ashkenazim Žide ki sem jim nadel skovanko AashkeNAZIsti. Američani so že lep čas pred nami deležni tega progresa, ki je kot ostale novosti pljusknil “končno” tudi k nam. Nobena tajna ni več da kultur-“progresivno” komponento Zahodnega sveta obvladuje LGBTQ Mafija, kjer izstopajo Pedofilni izprijenci, lansirani po AshkeNAZIstičnem dizajnu. To so tisti pravi Pedofil-zlikovci ki posiljujejo majhne otroke od dojenčkov do tam nekje 9/11-letnikov. Tako golazen zastopa ta ničvredni ministrski stvor.

  O tem ministrskem gnoju ni kaj za razpravljati, njo in podobne njej je samo še za odstraniti s tega sveta, pri čemer je vseeno ali legalno ali pa alternativno.

  BOLJ POMEMBNO je RAZUMETI kako je do take monumentalne sistemske DEVIACIJE sploh prišlo, kako im je to ratalo. Če kdo še “misli” da so kontrola misli in socialni inženiring konspirativne blodnje lahko potrditev lastne zmote dobi v razkritju ki ga je podal že leta 1985 Sovjetski KGB prebeg Yuri Bezmenov, ki je opisal Sovjetsko “tehnologijo” pretvorbe vedenjsko-miselnega procesa za celotno populacijo, in se odvija POSTOPOMA v štirih fazah skozi vsega par generacij.

  Bezmenov ni bil kdor koli, bil je posebej izšolan KGB operativec – specialnost PROPAGANDA, ki jo je izvajal s kolegi v RIA Novosti v zaupnem in tajnem oddelku “Politične Publikacije” (GRPP). SSSR so ustvarili AshkeNAZIsti, na osnovi njihovega izuma – KOMUNIZMA. Po propadu ali celo NAČRTNI DEMONTAŽI Sovjetskega Komunizma (ker je svoje izpel) so isti koncept samo prenesli v še bolj zanimivo a SVEŽE okolje – USA. Amerika je danes DODELANA verzija SSSR, namesto Komunistov pa so v sedlu Korporativno Globalistične “elitne” bande na čelu z pretežno AshkeNAZIstičnim Banksterajem in razpredeno mrežo Marxističnih AshkeNAZIstov v vlogi podobni oni Sovjetskih Polit Komisarjev – IZOBRAŽEVANJE in INDOKTRINACIJA.

  Bezmenov pove da so ga poučili naj ne izgublja čas na IDEALISTIČNE LEVIČARJE, ker bodo ti kmalu razočarani in bodo postali sovražni ko bodo spregledali PRAVO naravo Sovjetskega Komunizma. Na njegovo presenečenje prav ti so že v naprej bili na LISTAH za EKSEKUCIJE ko Sovjeti dosežejo popolno oblast – Stalinove ČISTKE “NEPODOBNIH”.

  Brezmenova so instruirali da naj REKRUTIRA osebe iz javnosti, uveljavljenih KONSERVATIVNIH Medijih, BOGATE FILMSKE USTVARJALCE, INTEELKTUALCE in one iz AKADEMSKIH krogov, ter cinične EGO-CENTRIČNE osebe brez MORALNIH PRINCIPOV. Kopačeva je PROTOTIP tega zadnjega!

  Tudi tale podatek je zanimiv, ko je izjavil da “nebi bil presenečen” da je SSSR namenoma sestrelil Korean Air Lines Flight 007, leta 1983, z namenom likvidacije ANTI-KOMUNISTIČNEGA Demokratskega člana Ameriškega Kongresa – Larry McDonald.

  V intervjuju je lepo pojasnil da bi Američani morali že enkrat umakniti glušnike in plašnice (mentalne destabilizatorje) ter nehali poslušati eksotične pravljice o obveščevalnih dejavnostih KGB, ker te tvorijo samo 15% dela, osnova so POČASNE IDEOLOŠKE SUBVERZIJE ali AKTIVNE MERE.

  Kaj to pomeni – spremeniti percepcijo vsakega Američana do stopnje, navzlic številnim informacijam, da nihče ne bo v več stanju priti do smiselnih zaključkov z namenom lastne varnosti, varnosti družine, skupnosti in posledično celotne države. Počasno pranje možganov (čemur jaz raje pravim KONTAMINACIJA možganov), in to se odvija kot že rečeno v štirih fazah

  PRVA FAZA – DEMORALIZACIJA – ki traja 15 do 20 let, ker je toliko čas potrebno za “EDUKACIJO” ENE GENERACIJE. Ta proces je v ZDA že zaključen z dokončno Marksistično KONTAMINACIJO vsaj treh zadnjih generacij. Prav Multikulturalizem in zadnje volitve so lep pokazatelj kako uspešen je bil ta proces. Še več, rezultati so se pokazali tako uspešni da niti Andropov in kolegi v svojem času niso niti sanjali o takem presežku. Večino tega “uspeha”” je pripisati Američanom samim, zaradi padca MORALNIH STANDARDOV. Tako deformirane osebe nobena realnost in dejstva več ne ozdravijo njihovih zablod. Lahko ih se tušira z avtentičnimi podatki, posnetki in slikami, a je vse zaman. Danes vsi Levičarji in njihove blodnje o Humanizmu, Egalitarizmu, “imigrantskih pravicah”, LGBTQ “pravicah” in podobni navlaki.

  DRUGA FAZA je DESTABILIZACIJA – za to je potrebno do 5 let – EKONOMIJA, ZUNANJA POLITIKA in OBRAMBNI SISTEM. V domeni Ekonomije in Obrambe so se Marxistični koncepti pokazali – FANTASTIČNI. Brezmenov pravi da je njega samega presenetila HITROST tega procesa.

  TRETJA FAZA je KRIZA – za kar zadostujejo celo trije tedni, kar se je lepo pokazalo v Centralni Ameriki. Preneseno v danes – Socialistične vlade in Multikulturalizem

  ČETRTA FAZA je NORMALIZACIJA – ki se vzpostavi po turbulentnem in nasilnem obdobju. Normalizacija je cinična prispodoba Sovjetske Intervencije na Čehoslovaško, ko je Brežnjev izjavil – Zdaj je situacija v Pragi “normalizirana”. To se vam bo zgodilo v ZDA če boste pustili tem podlim gnusobam (AshkeNAZIstom in Levičarjem) da pripeljejo državo do Krize in vam potem obljubijo OH in AH, nebesa na zemlji (OBAMA in njegov CHANGE). Destabilizacija ekonomije = Globalistični OUTSOURCING in Big Brother Government v Washington DC.

  Pri tem procesu subverzije so INSTRUMENTALNI LEVIČARJI – “borci za ljudske pravice”, profesorji, NGO za “sanjske” civilne pravice (SOROS) – da destabilizirajo nacijo. Ko je proces enkrat zaključen oni postanejo nepotrebni, vedo preveč in ko mnogi izgubijo iluzije da bodo zdaj oni glavni igralci, kar se seveda ne bo zgodilo, ti bodo enostavno postavljeni pred zid in poslani bodo k Levi verziji 72 devic. To se je Eksemplarično zgodilo v Nikaragvi, Grenadi, Afganistanu (ob Sovjetski invaziji), Bangladešu. Seveda, najlepši primeri pa so še vedno Titov Informbiro, Stalinovi Gulagi in rekorder vseh časov Mao.

  Po vsem tem, kaže da so FEMA kampi predvideni prej za Levičarske “idealiste” kot pa za Alt-Right. A bo res tako zadovoljeno pravici, bomo še malce počakali. Najraje bi videl da bi Alt-Right z Levimi napolnil ta “zabavišča”, arhitekte pa že prej pognal v večnost skozi dimnike.

  Brussels, Washington in Westminster so današnji Stalinistični centri pod taktirko iste golazni ki je zakuhala WW1, nastanek SSSR, WW2, Hladno Vojno, razpad SSSR, “progresivno” dekadenco Zahoda, Multikulturalno “izboljšavo” Euro-civilizacije in zdaj samo še čakamo na “NORMALIZACIJO”.

  Trump bi naj bil moteč za tako “normalizacijo”, kar se vidi skozi histerično gonjo ki jo še stopnjujejo proti njemu. 19.December 2016 in 06.Januar 2017 prinašajo neke posebnosti s katerimi DemoSrati in Črna Hiša poskušajo minirati Izbor Trumpa – https://www.archives.gov/federal-register/electoral-college/key-dates.html

  Kot vedno do sedaj, vztrajam na temu da je edina rešitev za svet DOKONČNA eliminacija AshkeNAZIstične dominacije ter dekontaminacija sveta od Levičarske kuge in vse to v SAMO ENI FAZI!

  Tu pa imate Brezmenovov antološki intervju – https://www.youtube.com/watch?v=AogiAUrf_I0 – shranite ga kot dokaz za nevedne in za naslednje generacije.

 • Osti jarej

  Brati in gledati novice v slovenskih medijih o svetovnih dogodkih je enako, kot bi šli na nujno terapijo v psihiatrično bolnico, kjer vam morajo dokončno oprati možgane. Seveda nasilno! Ameriška TV podružnica na veliko reklamira skozi Pop maniro dogodke na Ameriških volitvah, zanje je Putin dan in noč sedel za računalnikom in vdiral v volilni sitem, da je zmagal njegov izbranec Trump. Pisni mediji vsakič povdarjajo, da je diktatorski režim v Siriji kriv za vse dogodke, Zahod pa ni imel moči, da rešuje nedolžne, ki so pred tem diktatorjem želeli rešiti Alepo. Njihovi teroristi zdaj velikodušno dovolijo civilistom umik iz mesta, za katerega se oni še srčno borijo, potem, ko je na mestu dogodka že veliko slavje prebivalcev, ker je mesto osvobojeno. Ampak naši mediji imajo za vsako informacijo nekaj centov iz pentagona, kar se jim očitno izplača. Pa saj smo pod njihovim peresom doživeli tudi diktature Huseina in Gadafija, ker jim je šlo njihovo javno zdravstvo in šolstvo na živce. Ljudje niso zanj nič plačevali, pa še elektriko so imeli zastonj. Si predstavljate kako bi Fides preživel pri Gadafiju?. Da pri nas ne upajo o naši vladni diktaturi spregovoriti pa je razlog v Bruslju, ker je te diktatorske lutke pač izbral Bruselj, naši mediji pa živijo le zato, ker jim Bruselj dovoli živeti, če dovolj ogabno lažejo. A zakaj ne beremo več teh virov umazane umske hrane? Težko vprašanje, kajne, predvsem za tiste, ki živijo od umskih aspartamskih cukrčkov na TV!

  Včasih je novinar pisal /nov in ar/ gumentiran članek o resnici, danes je le še prepisovalec, ko po elektronski pošti prejme /novi nar/ očeni ukaz objave!/publishwall/

  • MEFISTO

   “Včasih je novinar pisal /nov in ar/ gumentiran članek o resnici, danes je le še prepisovalec, ko po elektronski pošti prejme /novi nar/ očeni ukaz objave!/publishwall/
   • Reply•Share ›”

   Kdaj je bilo tisto “včasih”?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!