Islamska skupnost pritiska na vlado, naj v šolah uvede obvezno domače branje bosanskih avtorjev, in nasprotuje asimilaciji svojih otrok

Foto: iStock

Na nedavni sej Sveta Vlade RS za dialog o verski svobodi so obravnavali številne predloge in pripombe verskih skupnosti v Sloveniji, med katerimi je imela, nepresenetljivo, največ bizarnih predlogov prav muslimanska skupnost. Kar je bolj zanimivo, nekateri predlogi predstavnika Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, Nevzeta Porića, sploh ne spadajo na področje dialoga o verski svobodi. Namreč, Porić si zelo prizadeva, da bi v slovenske šole pri domačem obveznem branju uvedli tudi nekatera dela bosanskih avtorjev. Z drugimi besedami, Islamska skupnost v Sloveniji si na vse pretege prizadeva, da se njihovi otroci ne bi popolnoma asimilirali v slovensko družbo. Med predlogi Islamske skupnosti najdemo med drugim tudi plačilo potnih stroškov za t. i. duhovno oskrbo zapornikov in vojakov v Slovenski vojski, ki so muslimanske veroizpovedi, zagotavljanje prehrane brez svinjine v šolah in večjo pomoč pri gradnji džamije.

Naj spomnimo. Osnovno poslanstvo Sveta je zagotovitev posebne institucionalizirane oblike trajnega sodelovanja, s katero se na področju verske svobode zagotavljata tudi odprtost in transparentnost dialoga med Vlado Republike Slovenije, kot organom izvršilne oblasti in najvišjim organom državne uprave, ter cerkvami in drugimi verskimi skupnostmi, kot delom civilne družbe na področju verske svobode.

Svet je sicer prvenstveno namenjen široki dialoški obravnavi zadev (mnenj, vprašanj, zahtev in predlogov) s področja verske svobode, ki jih Svetu predložijo registrirane cerkve in druge verske skupnosti, vlada, ministrstva in vladne službe ter člana Sveta, ki sta strokovnjaka za religijo in področje prepovedi diskriminacije zaradi različnih osebnih okoliščin.

Če naj bi slovenski otroci brali bosanske avtorje, bodo v BiH uvedli Prešerna in Gregorčiča?
Nekateri predlogi Islamske skupnosti v Sloveniji pa so vendarle skrajno nenavadni. Eden izmed njih namreč zajema tudi vključitev bosanskih avtorjev v slovenske šolske programe. “Menimo, da bi bilo koristno razmisliti o vključitvi bosanskih avtorjev v obvezno domače branje. Glede na dejstvo, da je poreklo velikega števila otrok, ki obiskujejo slovenske osnovne in srednje šole, predvsem iz Bosne in Hercegovine, menimo, da bi bilo smiselno v domače branje uvrstiti nekoliko bosansko-hercegovskih avtorjev, kot so Meša Selimović, Mak Dizdar, Abdulah Sidran in drugi, da bi jih otroci prebrali v času svojega izobraževanja in tako razvijali ideje o raznolikosti kot bogastvu med ljudmi,” je zapisano v enem od predlogov.

Kot poudarja Islamska skupnost, gre tu za svetovno priznane avtorje, od katerih bi imeli korist vsi otroci, tudi Slovenci. Po njihovem mnenju pa popolna asimilacija in izključenost otrok s poreklom iz Bosne in Hercegovine otežuje njihov osebni, intelektualni, duhovni in kulturni razvoj ter jih na takšen način postavlja na obrobje družbe. Ministrstvo za kulturo je sicer v svojem odgovoru kratko in jedrnato odgovorilo, “ne gre za zadevo s področja verske svobode”. To pomeni, da vlada nujno ne izključuje možnosti, da bi v slovenskih šolah v prihodnje za domače branje obvezno brali tudi bosansko-hercegovske avtorje.

Po naših virih pa številni poslanci v opoziciji takšnemu predlogu nikakor niso naklonjeni in se sprašujejo, zakaj potemtakem v BiH otroci pri pouku ne berejo Franceta Prešerna ali Simona Gregorčiča.

Imami želijo potne stroške, ko obiskujejo islamske zapornike
Islamska skupnost sicer vidi velik problem tudi pri t. i. duhovni oskrbi v zaprtih zavodih oziroma zaporih, vojski in bolnišnicah: “Že več kot tri leta v zaporu na Dobu izvajamo duhovno oskrbo. Enkrat mesečno imam Islamske skupnosti obiskuje zapornike in jim nudi duhovno oskrbo. Pisali smo ministru za pravosodje in ga prosili za plačilo vsaj potnih stroškov za imama, ki duhovno oskrbo izvaja. Dobili smo negativen odgovor. Tudi v vojski ne nudimo duhovne oskrbe, čeprav so pripadniki Slovenske vojske tudi muslimani. V bolnišnicah smo poskušali zagotoviti majhen prostor za opravljanje molitev bolnikov. Tudi v tem primeru smo bili neuspešni. Za pogovor smo odprti in upamo, da se bo v razumnem  roku našla ustrezna rešitev za te izzive.”

Na pristojnem ministrstvu so sicer v odgovoru zapisali, da predlog ni zadovoljivo pojasnjen, vendar je  verska duhovna oskrba nedvomno manifestacija verske svobode in gre zato vsaj v delu o verski duhovni oskrbi v vojski  in bolnišnicah za zadevo, neposredno povezano z versko svobodo. A ko so Islamsko skupnost v RS (ISRS) prosili za  dodatna pojasnila, odgovora niso več prejeli.

Prehrana v vrtcih: ISRS želi, da bi bil vedno na voljo tudi obrok brez svinjine
ISRS vidi veliko težavo tudi v prehrani za otroke v šolah in vrtcih: veliko staršev se namreč pritožuje in prosi za pomoč pri reševanju tega vprašanja. Šole in vrtci nimajo zakonske podlage za zagotovitev prehrane brez svinjine za tiste otroke, ki si tega želijo. Menijo, da bi Ministrstvo za šolstvo lahko rešilo to težavo. Po njihovem je šolam in vrtcem treba dati navodila, kako naj ravnajo v primeru prošnje, da se zagotovi prehrana za otroke, ki ne uživajo svinjskega mesa in vsega drugega, kar vsebuje svinjsko meso ali mast.

“Trenutno ne obstaja možnost izbire, čeprav se prehrana plačuje. Te težave so posebej vidne v začetku šolskega leta. Nekateri starši pridobijo zdravniško potrdilo, da je otrok alergičen na svinjsko meso in na podlagi izdanega potrdila šole in vrtci zagotovijo poseben obrok. Če je to res, je to rešitev za posamezne otroke, če je potrdilo neresnično, potem gradimo lažno družbo licemernih ljudi in odnosov. To vprašanje ne bi smelo biti v rokah posameznika, temveč je to vprašanje civilizacijskega razvoja družbe, v kateri živimo. Prepričani smo, da to ni tako velik problem, kakor ga predstavljajo v šolah ali vrtcih, saj se obrok vedno lahko pripravi z dvema jedema, med katerimi bi otroci lahko izbirali. Zavedamo se, da je težava resna. Otroci so pogosto stigmatizirani,” menijo v omenjeni skupnosti.

Skupnost se pritožuje, da je preplačala zemljišče za džamijo
Ker Islamska skupnost v Republiki Sloveniji že nekaj časa gradi džamijo, so štiri različne Vlade RS prosili za finančno pomoč, s katero pa niso v celoti zadovoljni. “Vlada RS je pomagala pri gradnji objektov nekaterih drugih cerkva in verskih skupnosti. Nekatere cerkve ali verske skupnosti od države dobijo sredstva za izobraževalne dejavnosti ali kulturno dediščino. Če bi vlada simbolno pomagala pri gradnji Islamskega kulturnega centra tako, kot je pomagala drugim verskim skupnostim, bi to članom naše Skupnosti veliko pomenilo,” se pritožujejo v ISRS.

Islamska skupnost je obvezna zgraditi dostopno cesto do Islamskega kulturnega centra in jo, na podlagi pogodbe o opremljanju, predati Mestni občini Ljubljana v uporabo. Predračun za izgradnjo ceste z vso pripadajočo infrastrukturo je 1,3 milijona evrov. “Mi smo od države kupili zemljišče v izmeri skupne površine 228 m². Cena tega zemljišča, ki je opredeljeno kot cesta, je po odločbi o komunalnem prispevku ocenjena na 40,00 EUR za kvadratni meter. Islamska skupnost je za to zemljišče plačala 55.122,00 EUR, kar pomeni 241,00 EUR na kvadratni meter. Podobno je s služnostjo. Po GURS-u je bilo celotno zemljišče, ki je imelo manj kot sto kvadratnih metrov, ocenjeno na 1.853,00 EUR. Mi smo za služnost za dobo petih let plačali 5.734,00 EUR. V Zakonu o verski svobodi piše, da so verske skupnosti splošno koristne organizacije. Prepričani smo, da bo cesta, ki jo gradimo, koristna vsem uporabnikom,« še dodajajo v Islamski skupnosti.

T. F.

 • janez zorman

  Dragi moji, vračamo se v Balkanski kotel. Volja priseljencev in domačih kriminalcev je močnejša od volje in moči slovenskih patriotov.

 • AlojzZ

  Začelo se je …

 • Olga

  “Kuda koji mili moji!” Če vam kaj ni všeč, dragi muslimani, pojdite domov! Lahko tudi v Turčijo! Tam boste imeli halal dieto!

  • dr Janez Sveti

   A ti si dežurna tukaj?
   DR janez Sveti plačanec

   • Anton

    A si skužil?

    • dr Janez Sveti

     Ko ti življenje postane komentar na Nova24tv, je dobro kupit kakšen štrik in poiskat visoko močno jablano.
     DR Janez Sveti zajeban

   • Olga

    Ja, z vami!

 • Anton

  Obvezno naj uvedejo redno gledanje you tuba v šolah, da bojo videli kako se bosanci vozijo z IMT -jem v šolo, žagajo drva z mešalcem za beton in za malico jejo pajkova reberca… Da bodo široko razgledani o svoji kulturi.

 • Darth Vader

  v angliji oblasti svetujejo žrtvam otroških posilstev, ki jih zagrešijo muslimanski gojenci, naj ne omenjajo etničnosti napadalcev in vse skupaj so oblasti do leta 2010 poizkusili pomesti pod preprogo….več tukaj https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/16/zrtev-otroskega-posilstva-v-rotherhamu-oblasti-niso-storile-nic-naroceno-mi-je-bilo-naj-ne-omenjam-etnicnosti-napadalcev/

  • Novakec1

   Saj so pedofilijo v cerkvak, pa ni važno katere vere, tudi poizkusili zakriti, bodo pa še to.

   • Darth Vader

    ja ampak če bi prebral, so poizkusili zakriti……in jim ni uspelo…..in leta 2010 so bile prve obsodbe na sodiščih zaradi posilstev…….

 • Darth Vader

  zloraba otrok muslimanski skupnosti za doseganje svojih ciljev ni tuja…..prav tako se morajo zavedati, da so oni prišleki v tej deželi in da je njihova naloga se prilagoditi nam in ne mi njim….če seveda želi skupnost obstajati v Sloveniji…..in ena od teh stvari je, da bodo v Sloveniji jedli svinjino, tako kot vsi ostali slovenski otroci…….

  • Aron

   Ja, ker najboljši način za dialog je to, da otroke prisiliš v to, da jedo nekaj, česar ne smejo. Mislim, kakšne ideje dobivajo nekateri, ki se imajo za demokrate…

   • Nata

    Ko bodo za dialog tudi oni, se pa lahko kaj pogovarjamo. . . . . . o dialogu !

 • resnicaboli

  Tu je Slovenija če vam ne odgovarja naš način življenja se poslovite in pojdite domov tam boste srečni mi pa tudi ko vas nebo.

 • Novakec1

  Po volitvah bo to vse izpeljano ker bodo zmagali čefurji.

  • šmentanamuha

   Torej, se moramo potruditi, da ne bodo.

 • von Rhein

  Ta slovensko muslimanska skupnost je kot lubadar. Vrta počasi,potrpežljivo napeljuje in za tem vsiljuje , pod frazami o raznolikosti in bogastvu spoznanja različnih kultur, svoje ideje,ki zaradi popuščanja slovenske politike hitro postanejo zahteve.

  Izborili so si dovolj velik teren za delovanje.Porić je tipični predstavnik osladnega prilizovanja s ciljem uveljavljanja in gradnje svoje musli države v Sloveniji.

  • indijanka

   Prav imaš.

   • von Rhein

    Po dolgem času lp.

    • indijanka

     Običajno imaš prav :).

     • von Rhein

      So najini pogledi na dogodke in situacijo v državi pač zelo blizu,če je tako tvoje mnenje. Pred časom sem pod istim nickom napisal kakšno mnenje na MMC,pa so ugotovili,da nikoli nimam prav. Večina komentatorjev z minusi (kar me sploh ne zadeva),administratorji pa z brisanjem napisanega. Šele takrat sem se zavedal,da imam večinoma prav.

     • indijanka

      Ne poznam…samo tu sem :). Indijanci verjamemo v teorijo preživetja po kateri obstaja razlog za vse, kar se nam dogaja in po kateri ima vsak svoje poslanstvo. To je tisto kar spoštujem in slišim tu. Besede, ki govorijo iz srca. Zato jim prisluhnim.

     • von Rhein

      Besede iz srca. Imajo vsebino. Pri meni pride marsikatera iz želodca. Tudi te imajo vsebino.Predvsem pa močne vzroke.

     • indijanka

      Tudi žalost slišim. Pri tebi običajno upanje, zato te rada preberem :).

     • von Rhein

      Mogoče se kdaj ponudi možnost za več vsebine na to temo.:-)

  • Mare Kranjc

   Pot Islama je vedno enaka, navodila pa so v Koranu in Hadithu. Muslimansko priseljevanje v dežele nemuslimanov se imenuje Hijra, in pomeni Jihad s priseljevanjem. Doktrine zavajanja in laganja nemuslimanom, opisane v Koranu, pa se imenujejo: Takija, Tawrija in Kitman. Muslimani računajo na to, da zahodnjaki ne poznamo islama.

   1. Stopnja: Ko so muslimani maloštevilni:
   Izdajanje za žrtev
   Omenjanje islamofobije
   Navidezna strpnost do drugih

   2. Stopnja: Ko so muslimani velika manjšina:
   Grožnje
   Zahteve po uvedbi šeritaskega prava
   Nestrpnost do drugih

   3. Stopnja: Ko so muslimani v večini:
   Militantnost
   Strogi šeritaski zakoni
   Ubijanje in podrejanje nemuslimanov.

   • šmentanamuha

    Hudo. Hvala za info.

   • Franci

    no, ta scenarij se povsem očitno dogaja v Angliji, na Nizozemskem, Franciji in počasi že v Nemčiji. Levaki, jih pa še kar “demokratično” vabijo. Na žalost ti evropski in slovenski FDV butli, ki vodijo države ne razmišljajo – sicer očitno tak nimajo s čim. “Samo da je čimveč denarja na mojem računu”. Ne razmišljajo o bodočnosti naših otrok in vnukov ker svojih nobeden nima. Preverjen podatek. Malo si pobrskajte po netu. Niti eden od voditeljev največjih EU držav nima otrok. Poglejte si pa Orbana – ponosno se slika z družino v varni Budimpešti. Pa kaj jim ni jasno, islamski kult je treba zatreti dokler je še čas – če še je ???

   • samotoje

    Zelo dobro in zelo točno. Tvoj prispevek za priročnik za telebane in vse tiste, ki še vedno cvilijo buci-buci-islam-miroljubna-religija.

  • Olga

   Recipročnot! Dokler bodo muslimani ubijali kristjane in rušili cerkve, naj pozabijo “multikulturnost”!

  • samsara

   Zahrbtni južnjaki pač. Precej značilno sicer.

 • if

  Prešernova Zdravica in Zdravica Ustave RS!

  Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog. Brate vse, Kar nas je Sinov slovenske matere!
  V sovražnike z oblakov Rodu naj na’šga treši grom! Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!
  Bog živi vas Slovenke, Prelepe žlahtne rožice! Ko do zdej, Za naprej Slovite drage vekomej!

  Bodimo Slovenke, Slovenci, potem kot suvereni v svoji državi z vizijo Franceta Prešerna vzdržujmo še načelo “Žive naj vsi narodi, Ki dan dočakat hrepene, De koder sonce hodi …

  Uveljavimo Ustavo RS!

  • Franjo Trojner

   Težko bo priznam! Biti danes domoljub v Sloveniji od trenutne oblasti in dela civilnih gibanj ni najbolj zaželjeno. Sicer pa samo spomnimo se kako je rdeča kamarila zagrizeno nasprotovala izvajanju himne Zdravice, kot celote, ker si je pesnik dr. Prešeren v tej svoji pesnitvi drznil zapisati besedo Bog. Sicer pa se ve, da pri nas da politična levica dosti na to kaj bo o teh zahtevah Bosancev rekel Soros, kaj Kučan, kaj zveza NOB in kaj vsa vedno leva civilna gibanja z feministkami na čelu. No in takrat bomo tudi vsi Slovenski domoljubi povedali kako bo in česar za vsako ceno ne bomo dopustili, mar ne?

   • črnaovca

    Se Ipavčeva: Slovenec sem, veliko bolje sliši, a kaj ko Ipavec ni popival po Ljubljani temveč je bil urejen mož in nima take veljave

    • Nata

     Ja, delno imaš prav. Pa tudi te – Prešernove – se otepajo !

   • Artur

    Prej se bo žal moral zgoditi kašen muslimanski bombaški napad z žrtvami preden se bodo -bomo Slovenski domoljubi zganili zato pa nas “naši musliči” z narodno izdajalsko komunajzarsko podporo zahrbtno po principu kuhane žabe peljejo v šerijatarski Slovenistan .

  • Nata

   Ja, tako enostavno je !!!

   • Olga

    Vsi na volitve! Komuniste nagnati, pa bo mir!

 • centurion

  Ali se vračajo v šole skupna (balkanska) jedra?
  Ne, hvala.
  Bo pa v šoli in vrtcu skupna tradicionalna
  slovenska kuhinja, z zabeljenim krompirjem, slanino..
  In moji otroci bodo nosili krstno verižico z križcem.
  Ti ne paše Poriću?
  Pol pa spizdi v arabijo!
  Skupaj s svojimi obrezanci.

 • indijanka

  Bi bilo simbolno dejanje tudi podrtje džamije? Bi s tem pokazali, da smo veri, ki hlepi po krščanski krvi zaprli vrata?

  • von Rhein

   Tudi v Indoneziji bi bile demonstracije.

  • Nata

   + + + + + + + + + Uau !!!

  • šmentanamuha

   Tudi to se bo zgodilo, verjemi. S takim načinom se ne da na dolgi rok iti politike. Muslimani so pač dobili zagon, ko so videli, koliko domačih izdajalcev in drugih plačancev prebiva v deželi, in so izkoristili priložnost. Nacionalni radio, predvsem Val 202, nas vsak dan pita z multikulti vrednotami, ki jih “zaostali” Slovenci ne razumemo. Dali so dobesedno v najvišjo prestavo. Leva novinarska greznica je presegla samo sebe.

  • rubec

   Kje je pa Perčina ker ga pri nas v Begunjah ni več?

   • indijanka

    Razveseljuje me z musko v Zavetju. Pogrešam pa vajin dialog. Moja Prva sta. Da ne omenjam imena, ki si mi ga nadel :). Sporočilo bom predala.

    • rubec

     Ok. In če se slučajno odločita za otroka naj mu bo ime rubec, če bo punčka pa rubika.

     • indijanka

      Rubika..poznam eno Ruby.. :). Ampak ja, takoj ko znastveniki najdejo način možne zanositve ob poslušanju muske na daljavo, te o tem obvestim. Ime bo pa malo bolj indijansko… boš pa boter…saj to pa veš, kajne.

  • samsara

   Bi temu objektu raje spremenil namembnost. Škoda novega objekta za rušenje.
   Seveda po novem brez najmanjše povezave z islamom.

 • Diverzant

  Nekateri starši pridobijo zdravniško potrdilo, da je otrok alergičen na svinjsko meso”to pa nisem vedel”JE PA DOBRA FORA ZA MUSLIČE.

  • črnaovca

   Potrdila so itak lažna pri naših dohtarjih se za pravi denar dobi vsakršno potrdilo

  • Mojca pokraculja

   Ta fora je že “uzakonjena” s tem, da nekateri vrtci in šole nudijo vegetarijanski jedilnik. Nimam nič zoper vegetarijanstvo, dokler se tega ne začne izkoriščati v javnih vrtcih in šolah. To je ob vseh študijah in prehranskih smernicah o zdravi prehrani otrok, ki jim sicer ti subjekti sledijo, dobesedno udinjanje nekim kvazi posebnostim. V javnem šolstvu za to ne bi smelo biti prostora, kdor želi specialno prehrano, ki ni zdravstveno pogojena, naj da otroka v privatno ustanovo. No pa smo spet tam, da privatnih šol in vrtec ne potrebujemo, ker ogrožajo javne !!!

 • totex39

  Musliči že dobivajo krila tudi pri nas. Marš v Bosno nazaj.

 • PikaPolonica

  Pa kaj še, vrnite se od koder ste prišli. Doma berite, ni problema, ne vsiljuj mi svoje vere.

  • von Rhein

   Ne vsiljujejo jo tebi,meni,nam,ki razumemo kaj se dogaja. Potuhnjeno jo vsiljujejo otrokom. Delajo na daljši rok. Po Grabusu.

 • FORT WORTH

  Zgleda,da na sedanjo vlado pritiskajo ze dzihadisti.
  Potem res ni cudno,da okoliske drzave uspostavljajo nadzor na nasih drzavnih mejah…

 • domovina mili dom

  Moj dom, moja kuhinja, moja kultura. Če komu ne paše naj gre po svoje.

  • von Rhein

   Si kdaj videl kakšen spisek o dedelitvi stanovanj?

   • črnaovca

    Nekoč sem nekje delal in imel malo vpliva na delitev stanovanj, dodelitev stanovanja mladi slovenski mamici namesto bušaku me je stalo službe, no vsaj stanovanje je obdržala

    • von Rhein

     No,potem poznaš postopek točkovanja. Tudi sam poznam primer,ko so bile med prvih 50 uvrščene tri slovenske družine.

    • Artur

     Kapo dol !

  • Anton

   žal imamo napačnega človeka za predsednika vlade, kot tudi države.Oba kekca

   • domovina mili dom

    Janičarji, poturice.

 • črnaovca

  Slovenija je svobodna in odprta dežela in vsakdo ki mu tu ni živeti se lahko preseli med svoje brate po veri. Dobro da ne želijo imeti v vrtcu ali šoli kar svojo kuharico in kuhinjo da bi pripravljali tradicionalno hrano za nadebudno mladino ki nas bo takoj ko bo lahko začela zatirati. Kar se tiče branaja svetovno priznanih avtorje je to samo Andrić ki je dobil Nobelovo nagrado. Kaj je domače branje se ve in upam samo da se ne vrnejo časi ko smo se v šolah učili srbohrvaško a nikjer na jugu niso imeli slovelnščine in čitali Prešerna mi pa na veliko o Vuku Karađiću, Andriću, Njegošu in ostalih junakih

  • uros susteric

   ne trosi neumnosti. v srbiji so se ucili marsikaj slovenskega. v srbiji so se danes sole z imeni france preseren, ivan cankar ipd. brez srbov slovenija ne bi imela ne stajerske ne primorske.

 • Karmen

  To je pa brez problema rešljivo – vrnejo naj se tja od koder so prišli in bodo imeli kar želijo.

 • rubec

  Jaz sem za tretji tir in en dolg vlak.

  • indijanka

   Podpiram! Seveda, ob predpostavki enosmernih vozovnic.

   • rubec

    To sem že predvidel. Lokomotiva bo brez rikverca.

   • samsara

    Sem pravkar Rubecu prilepil, pa bom še tebi ;-)
    https://www.youtube.com/watch?v=D4y_acTR0MY
    Smo itak istih misli, kot sem ugotovil sekundo po tem, ko sem zgoraj odgovoril.

    • indijanka

     Deljenje istih misli z vama..mi je v čast. Je pa tvoj odgovor zabavnejši…hvala zanj.

     • samsara

      No, no…

  • Jefferson Vendski

   Jaz pa za Deir Yassin.

  • Mojca pokraculja

   Lohk je tud ozkotirni, glavn da bo vlak dovolj dolg !

  • karpelec

   …s pravilno izraženim smerokazom.

  • samsara
   • rubec

    hehe

 • tasilo

  Če komu kaj ni prav, naj pobere šila in kopita in gre nazaj v Bosnijo, Serbijo, Rvacko, …

  Tako prekleto preprosto je to!

  • RATATA

   Že devet ur nazaj sem hotel napisat, da ni kaj dodati.
   Razen MRŠ!!

 • vsemojebabe

  Niso samo muslimani tisti, ki želijo počasi iztrebiti Slovence na sto in en način. Tu imamo še Srbe, ki so bolj prefinjeni, a zaradi tega nič manjši lopovi. Tu so tudi Šiptarji, ki se množe kot podgane. In množica drugih, ki jim ni mar slovenstvo, želijo le uveljaviti in uzakoniti svojo drugačnost. Poleg vseh teh, pa Slovencem pijejo kri tudi domači vladni komunisti.

  • luli

   kako res

  • Lazanja

   No to pa ne drži prav preveč. Nisem zasledila kakšnih večjih težav s srbsko in hrvaško skupnostjo v takšni obliki. Poleg tega pa gre pri Srbih in Hrvatih za narode s podobnim pogledom na vrednote v družbi. Gre za kristjane in za vse je npr. posilstvo grozovito dejanje, medtem ko je pri muslimanih to spet drugače. Seveda izjemo potrjujejo pravila a, ogromno Srbov, Hrvatov je asimiliranih, tu živijo, delajo, pošteno služijo denar, plačujejo davke…
   Največja težava so predvsem muslimani (Bošnjaki, Albanci,Kosovari …) Če se samo spomnimo kako so se ”borili” da bi bilo Kosovo država, sedaj pa od tam v rekah bežijo v Slovenijo in naprej. Če samo pomislim koliko jih je bilo pred 10, 15 leti in koliko jih je sedaj. Albanski jezik je slišati povsod, vsi so brezposelni, otrok najmanj 5 v vsaki družini, država oz. davkoplačevalci plačujemo oni pa uživajo. Starši na govorilne ure peljejo otroke ker ne znajo govoriti slovensko, v šolah dobivajo brošure v albanskem jeziku – češ ne razumemo. Ja se pa v šolo vpiši pa se nauči. Kdaj so Srbi in Hrvati dobili brošure in priročnike v svojem jeziku. Njihove ženske pa tako ali tako služijo kot inkubator za rojevanje otrok. Njim je vseeno kakšno izobrazbo otrok doseže, kako bo vzgojen – samo da jih je čim več da lahko dobivajo čim večjo socialno pomoč – otroke pa jim uči in vzgaja ulica.

   • vsemojebabe

    Ja, ja, Srbi so bolj prebrisani in potuhnjeni, ne more jih spregledati vsak. So pa zelo pomemben element pri kraji naše države. Za Hrvate drži skoraj isto kot za Srbe le, da so do Slovencev odkrito sovražni.

  • črnaovca

   Ja in Šiptarji so muslimani in najbolj glasni ko gre za prehrano v šoli in to na podeželju kjer ti kupijo hišo in jih je not ko zajcev v zajčniku

   • vsemojebabe

    Ni res. Šiptarji so raznih verstev, med drugim so tudi muslimani. Baje so potomci antičnih Ilirov, tako tudi živijo, miselnost izpred našega štetja.
    Šiptarji sami sebi pravijo, da so sinovi orla in so še veliko bolj primitivni kot Bošnjaki.

  • samsara

   Na kučana pa ti kar pozabiš ali kaj?!
   Najzaslužnejšega med najzaslužnejšimi, prvega med enekimi, največjega med največjimi…

   • vsemojebabe

    Oh, oprosti, nisem vedel, da Kučan ni komunist.
    Zame ni nič posebnega, zato ga ne bi posebej izpostavljal, že tako je dovolj ošaben in domišljav, Ne skrbi, tudi brez njega bodo “naši” znali še naprej krasti.

    • samsara

     Si pozabil, da je svoje udbokomunistično članstvo zamrznil in doslej še ni objavil, da ga je odmrznil ;-) No, morda si premlad in je to šlo mimo.
     Vsaj to bi pa lahko vedel, da ‘samostojna slovenija nikoli ni bila njegova najintimnejša opcija’. Ker pa je do tega vseeno prišlo, se je potrudil, da jugonostalgija ne bi bila prehuda. Rezultati vse naokrog.

 • totex39

  Ko bo zgrajena muslimanska – jankovićeva raketa, takrat bodo dobili še posebno moč.

  • KAPIBARA

   Žal :-(

  • MižekFiga

   Za sušenje ljubljanskega pršuta bi bila raketa kar OK.

   • Artur

    Kandelabri so bolj primerni za to ti ostanejo po “lansiranju” rakete.

 • novaknovak

  to njihovo multi kulturno bogastvo v bosni bi moralo pripeljat to državo med najbogatejše države Evrope, ..in kje je danes bosna s tem svojim bogastvom? in ko govore o prehrani pa to. ..sem bil v sarajevu pred ne vem koliko leti. in si dobil v vsakem lokalu pivo. greš sedaj tja, na baščaršiji lahk piješ sam jogurt, čaj al kavo…najprej naj doma uredijo in bodo odprti za vse pol naj se tu oglašajo…

 • antimur

  Vso muslimansko bando, ki se stoprocentno ne integrira in asimilira, je potrebno pod nujno transportirati nazaj v njihovo balkansko ciganijo, na tleh Slovenije pa prepovedati širiti njihovo primitivno ideologijo.

 • novaknovak

  dragi porić, veste kam ste prišli. v deželo, kjer so cerkvice, kjer se moli krščansko, kjer se, kjer ženske niso zakrite, kjer se je svinjina, in kjer se pije tudi pivo, vino, žganje. in to ste vedeli, preden ste prišli in ko ste prišli. imate pa še vedno možnost pobrat vse to vaše bogastvo in se z njim vred vrnit tja, od koder ste prišli….

  • šmentanamuha

   Odlično si parafriziral avstralskega premijeja, bravo!

  • Franci

   BRAVO, ko bom pa čul to isto od predsednika vlade in predsednika države, bom pa ponosen na njiju. Če sta Slovenca to tudi pričakujem od njiju.

 • tasilo

  Ne bod’mo šalobarde!, je dejal Prešeren. Dragi domoljubi, ki vam slovenščina nekaj pomeni!

  Slovenska abeceda nima črk — in slovensko glasoslovje ne pozna glasov — ć in đ, zato jih nehajmo zapisovati. Serbokoatarski t.i. mehki Ć se zapisuje bodisi kot “TJ” ali kot trdi Č; in t.i. mehki Đ se zapisuje kot “DJ”.

  • Nata

   Dobra ideja. Bomo poizkusili. Torej Jankovitj . . . . . . . . uh. . . . . .misliti bo potrebno.

   • tasilo

    Druga možnost je seveda JankoviČ, … khm, s trdim. Nesmiselno je namreč zapisovati mehki Ć, ki ga itak noben pravi Slovenec nikoli ne izgovarja.Nisem še naletel na čefurja, ki bi zaradi tega protestiral.

    • Nata

     Hm ? Morda prihajajo novi časi ? Glede protestiranja .
     Bomo res pisali kar Č ! Kdo se bo pa mučil po nepotrebnem . .. .

  • RATATA

   Prav imash Tasilo Nash.
   Ko sem takshne, nacionalistichne volje, komu kaj tudi v bohorichici napishem(!) sluzhbeno ali privat. Tudi chefurju.
   https://www.google.si/?gws_rd=cr,ssl&ei=VP_fVYLIIIKtUZSljJgP#q=bohorichica

  • vsemojebabe

   Slaba ideja, če sledimo tvoji zamisli, bodo kar na lepem vsi Slovenci s trdim, tudi JankoviČ.In nekateri med njimi bodo tako ostali in postali neprepoznavni.

   Bolj še bi bilo, da se njihovi priimki bolj dosledno pišejo z mehkim in đ, tako vsaj vemo kam kdo spada. Če pa se nekdo želi asimilirati, potem prosim …

 • Levicar nikoli! … in hetero

  In nikjer nikogar z jajci, ki bi tem kozjejebskim cefurjem v obraz rekel naj grejo u kurac!!!

  • MladiLiberalec

   Jest ti predlagam da kar sam napises peticijo na Cerarja in predlagas da se zacne bolj zgledovat po Izraelski vladi.
   :D

   • Levicar nikoli! … in hetero

    Od tebe spet pricakovano: bla bla bla… Ali se tebi take zahteve kozjejebcev sredi Slovenije zdijo sprejemljive?? In Zidje so zadnji na svetu, po katerih bi se moral kdorkoli zgledovat!

    • MladiLiberalec

     He he :D like your reaction
     kdo je pa reku da je kr vsaka zahteva kake verske skupine avtomaticno sprejeta

 • francelj3

  Ni problema. Naj imajo vse, kar hočejo, in še več. Zaradi mene lahko vsi hodijo okrog v burkah, moški, ženske in otroci. Samo prej naj se preselijo nazaj v bosno, kamor spadajo.

 • Razocarana

  Vsem tujcem, ki jim ureditev po slovensko v Sloveniji ne ustreza, priporočam da premislijo da morda Slovenija ni primerna dežela za njihovo namestitev, ter da bi bilo bolje če se odselijo v okolje ki bi jim bolj ustrezalo.

  Kar se muslimanov tiče, imajo srečo, na svetu je že +50 muslimanskih držav, v katerih se jim ni potrebno ukvarjati z svinjino ali s krščanstvom, ki je v velikih primerih preganjano ali prepovedano. In kar se Bosancev tiče, tudi oni imajo srečo, kajti Bosna tudi že obstaja, in ni več v vojnem stanju, tako da se tisti ki pogrešajo bosanščino in bosanske navade v javnih sektorjih, lahko mirno vrnejo v okolje ki ga tako pogrešajo.

  • Nata

   + + + + + + + + + +

 • Orel Pravice

  Spoštovati je treba veroizpoved, ne pa jo tudi financirat.

 • francelj3

  Tole je (v vseh režimih) prepovedana 9. kitica Prešernove Zdravljice:

  9.

  Ljubezni
  sladke spone

  naj vežejo
  vas na naš rod,

  v njim
  sklépajte zakone,

  de nikdar
  več naprej od tod

  hčer sinov
  zarod nov

  ne bo pajdaš
  sovražnikov!

  • RATATA

   Francelj3
   Nash si in pravi slovenski chlovek!
   Ti vesh, da pravi mozh, tisto kar more, storiti je dolzhan! Za svoj rod in dezhelo ter s tem zase.
   +

  • Borut Stari

   Ko bo zmagal Janša bo 9. kitica umeščena v himno. Takoj.

   Muslimani, ki bi radi živeli po islamskih zakonih, lahko prostovoljno zapustijo Slovenijo. Ekonomski in drugi načrtno priseljeni se morajo adaptirati in ne Slovenci.. To je to, pa če vam to odgovarja ali ne. Sit sam tega, da naš narod skrbi, da ne bi morda užalili nekatere posameznike ali njihovo kulturo. Od najnovejšega priseljevanja danes opažamo vse več patriotizma pri večini Slovencev. Naša kultura je nastala pred več stoletij, s težkim delom in trudom in zmagami več milijonov žena in mož z željo po svobodi. Govorimo pretežno Slovensko. To pomeni, da, če želite biti del naše družbe, se naučite našega jezika! Večina Slovencev veruje v Boga. To ni neka krščansko desničarska smer ali politično vsiljeno, to je dejstvo, ker so ta narod, to se vidi iz dokumentov, osnovali možje in žene krščanske vere, po krščanskih načelih. Zato so po naših gričih in domačijah krščanski simboli. Če je Bog za vas žalitev, vam predlagam, izberite si nek drugi del sveta za vaš dom, saj je ta dežela del naše kulture. Mi vam vašo vero dovoljujemo in vas ne sprašujemo, zakaj verjamete vanjo. Želimo samo, da to sprejmete in da živimo skupaj v harmoniji, miru in veselju. Tukaj je naša domovina, naša dežela in naš način življenja, kjer vam omogočamo in dovolimo, da v vsem tem uživate tudi vi. V kolikor se ne želite vključiti v ta sistem, se ne prenehate pritoževati, protestirati in žaliti našo zastavo, našo čast, našo vero, naš način življenja, vam iz vsega srca priporočam, da svojo svobodo, ki jo imamo tukaj v naši državi, izkoristite in svobodno zapustite našo državo. Če ste tukaj tako nesrečni, pojdite iskati svojo srečo drugam. Nismo vas prisilili priti sem. Prišli ste na svojo željo. Torej, morali se boste prilagoditi nam, saj ste to državo sami izbrali za svojo, mi smo pa vas sprejeli brez predsodkov.

 • Nata

  Pa kaj ste na glavo padli ?? Pa menda nismo vsega dogajanja v Jugi pozabili ? Srbohrvaščina. . . . . skupna jedra. . . . . učbenike osnovnih šol ??
  Oni naj imajo domače branje kar doma !!! Starši so tisti, ki ne smejo pozabiti na svojo kulturo, jezik ! Drugo pa jim ne pripada !! Če bo politika, zaradi nekaj fičnikov, ki bodo padli v žep ta pravim, sedaj popustila, bomo imeli vraga in pol.Poleg redne – SLOVENSKE šole ( s plavanjem, telovadbo, itn. ) naj hodijo v svojo šolo po vzgledu mnogih Slovencev po svetu !!Tam pa naj se tudi na glavo postavljajo, če želijo.
  Znanje še kakšnega jezika jim bo koristilo. Znanje o drugih kulturah pa tudi.
  Kaj pa potem silijo v svet, če se ne želijo prilagoditi ? Prav nihče jih ne sili, da morajo pozabiti svojo kulturo ! Nam pa se ni potrebno in upam, da se tudi ne bomo prilagajali !

 • luli

  moj otrok musličkih avtorjev nikoli ne bo bral…..tudi če jim nastavijo rit in jim ugodijo.

 • tasilo

  Reče čifur:

  “Baš su glupi ovi Slovenci. Toliko smo već dugo ovdje, a nikako budale da nauće naš jezik …”..

  • indijanka

   :) dobra…čeprav je žalostna.

  • Franc Šink

   Ja to resno mislijo.

  • slosin

   Več sam godinu dana u Sloveniji, i još nisam dobio stan….

   • tasilo

    … i ima da im se najebem keve na sudu u Štrazburu …

 • Franc Šink

  Naj mi nekdo razloži,zakaj Muslimani in židje toliko sovražijo svinjetino.in zakaj hočejo barbarsko zaklanih drugih živali?!!

 • Lazanja

  Če jim kaj takega dovolijo potem pa naj kar celo države predajo. Pa saj niso normalni, kaj gredo zahtevat – še bolj žalostno pa je to, da jim tako Slovenija kot tudi EU dopušča vse to. Naj se prooosim najde nekdo ki bo rekel DOVOLJ JE!! Tukaj je Slovenija, živimo kot Slovenci, govorimo slovensko, beremo Prešerna, Jurčiča in Cankarja…SRAMOTA.
  Poznam primer, ko so bili letos 8.2 na Prešernov dan v 3. razredu Osnovne šole otroci primorani prepevati pesmi v albanskem jeziku, da bi se njihovi sošolci počutili sprejete, ker ne razumejo slovensko – pa lepo vas prosim, pa kdo bi na Kosovem ali v Albaniji na njihov kulturni dan prepeval slovenske pesmi. Za nameček pa so bili starši, ki so temu nasprotovali označeni za nacionaliste ii ne vem kaj vse!!!
  Pa da se razumemo, nič ni narobe s tem, ko nekdo pride s trebuhom za kruhom, tudi moji vrstniki odhajajo v tuje države, ker v naši lepi Sloveniji pač žal ne dobijo svoje priložnosti. A, ko pridejo tja DELAJO in ŽIVIJO po zakonih države v kateri živijo. Asimilacije pa žal 80% muslimanov ni sposobnih. To kar oni počnejo pa je kulturen in miren način prevzema države, brez vojne. Če bo šlo tako naprej bomo namesto Zdravljice kmalu morali prepevati kaj drugega, namesto potice bomo pekli baklave in ne vem kaj še vse.
  Slovenija pa bi morala reči, pri nas veljajo NAŠA pravila, če pa komu kaj ni všeč pa gre lahko, v puščavo, v Indijo – Koromandijo ali kamor koli hoče in živi po svoji pravilih.
  Tudi moji starši (oče Srb, mati Hrvatica) sta po razpadu Jugoslavije ostala in z deloma nadaljevala v Sloveniji. Sprejela sta slovenski jezik, slovenski način življenja, govorita slovensko. Doma med 4 stenami se pogovarjamo včasih slovensko včasih srbsko. Nihče mi nikoli ni prepovedoval srbskega jezika, glasbe, knjig, plešem folkloro v srbskem društvu…. a obstajajo meje. Vem kje živim in državo v kateri živim spoštujem. Ne morem na upravni enoti, zavarovalnici, trgovini,šoli… govoriti srbsko saj nisem v Beogradu!!!
  V šolah otroci berejo številne svetovne avtorje, spoznavajo različne kulture, zgodovino a je med tem in tistim kar muslimanska skupnost zahteva OGROMNA razlika.

  • Nata

   + + + + + + + + preprosto je !! Vsi Slovenci stopimo skupaj na volitvah!!
   Saj znamo , no ?

   • tramal

    Ne moremo,ker komunajzerji te muslime in srbine podpirajo.

    • Nata

     Imaš prav. Res jih je veliko. A, vseeno je še vedno več Slovencev. . . . . . upam, da se ne bodo zavedli prepozno !!

 • Razocarana

  Situacija je taka da jih nihče nikogar ne sili jesti svinjino, ter da imajo ti
  otroci in odrasli vso možnost da odklonijo svinjski zrezek in pojejo
  samo prilogo, nekaj kar veliko otrok naredi ko je na jedilniku nekaj kar jim ne paše; pač tistega ne pojejo.

  Vendar pa ni problem v tem, a ne? Problem je v tem, ker njihovi starši nočejo da bi otroci jedli svinjino, medtem pa vidiš njihove očete na pivu, čeprav je v Islamu alkohol prepovedan. Otroci naj jejo kar hočejo. Če jim je svinjina všeč naj jo jejo, če jim ni, jo pač ne bodo jedli in ni prav da jim njihovi starši omejujejo jedilnik, samo zaradi tega ker tako zapoveduje njihova vera in ker sami nemorejo nadzorovati kaj njihov otrok je v šoli, hočejo da šola s jedilniki po njihovem izboru izvaja nadzor nad njihovimi otroci. Enako velja za vegeterjance in vegane. Če jim je nadzor nad tem kaj njihov otrok poje tako pomemben, naj jim pripravljajo obroke za v šolo, tako kot morajo to delati večina staršov z otroci ki imajo alergije ali bolezni, ne pa da pričakujejo da bomo za to plačevali davkoplačevalci.

 • RATATA

  Menim, da je nekaj za minirat.
  Poznam dobrega šusmajstra, malo purfla rabi za velik učinek.

  • Nata

   Verjetno nas je še nekaj, ki menimo podobno.Na purfl se pa ne spoznam.

   • RATATA

    Se ni treba spoznat, za to so šusmajstri. Kar lahko pripomoreš, pa je lepa melodija izvabljena iz nežnih strun klavirja. Za pomiritev.

    • Nata

     Imaš prav. Zato sem ti nekaj pripela pri Glasbi .

 • Orel Pravice

  Kaj pa alkohol? bosanci srbi itd so vsi prbiti muslimani. Kje pa je tle vera?

  • MižekFiga

   Si že slišal za brezalkoholni šnops, jaz ne!

  • Lazanja

   Pravoslavna vera ne prepoveduje alkohola :). Je pa res da se imajo muslimani za zelo verne ko pa je treba eno ”rakijo” spit se pa ne branijo :)

 • Morala

  Se je že začelo! Še malo in bodo v parlamentu!

 • tasilo

  Sodobni Slovenci od nekdaj radi lezejo čefurjem v rit s posnemanjem. Psihologija vam bo povedala, da je posnemanje ena od višjih oblik komplimenta.

  Čefurji si bodo domišljali, da smo hlapci in da nam lahko mirno podtikajo — celo vsiljujejo! — svoje želje, dokler se bodo Slovenci obnašali hlapčevsko tudi v jeziku ter s tako vnemo povsod opletali z očitnimi čifurizmi, ne zavedajoč se, da čifurizirajo svojo materinščino. Nekaj najogabnejših zadnjih nekaj let, (seznam bom sproti dopolnjeval):

  — šalabajzer
  — car (v pomenu frajer, faca)
  — uturiti, uvaliti
  — rasturati, rasturiti
  — pristanek (v pomenu strinjanje, soglasje, odobritev)
  — za kaj se gre, o čemu se gre (o čemu se radi)

  Pa tale! “Pridi DO mene”. Slovenci razlikujemo, kaj pomeni “DO mene” in kaj “K meni”. Predloga K/H nihče več ne uporablja! Vsi gredo le še DO zdravnika, DO prijatelja, DO punce …

  In potem še ogabna čifurska raba 5. sklona (mestnika): bili smo PRI njemU, govorili so O temU, O čemU se pogovarjate …

  • indijanka

   Moje občudovanje se stopnjuje…še nas razsvetljuj :).

  • MižekFiga

   Prid no kmen … , pa ne ti Tasilo.

  • šmentanamuha

   Hvala, hvala, tasilo.

  • slosin

   ….pa umrl od raka, ogledujem izložbo, sanjam te, zmagal tekmo, volitve zmagal, ne rabiš se sekirat, ne moreš da verjameš, meni se ne spi…. O naglaševanju raje ne izgubljam besed.
   Obstaja vrsta izrazov, pri katerih na koncu besede izgovorimo ‘l’ kot ‘o’ in dobimo čisto balkanščino..npr.: zapustil(o), naučil(o), podaril(o) oprostil(o)….Tako včasih nismo naglaševali. In kekci na nacionaki imajo oddaje v stilu ‘Ali nam angleščina spodriva slovenščino’…, o balkanščini pa nič…

   • tasilo

    … razglejte se po trgovini, vršiti pritisk, nadigrati nasprotnika, priti do zaključka (sklepa), višek, vodostaj, … ni jih konca. O tem bi lahko napisal knjigo ali pa odprl spletno stran … recimo chifurcheck.si

    • šmentanamuha

     Naredi to!

   • šmentanamuha

    Super si povedal, prosim te samo, da ne uporabljaš besede “kekec” v slabšalnem pomenu.

  • samsara

   Večna slava borcu za materni, slovenski jezik!

   Samo tisto z DVA, pa nekako ne bo držalo. Nikoli nisem štel niti govoril DVE. Pa ne le jaz.

   • tasilo

    Številka 2 je po slovensko DVE, ne DVA. Ampak zaradi vpliva bracko-i-jedincvene balkanščine tega nihče več ne ve. Niti Slovenci žal ne. Napaka je že preveč zakoreninjena, zato vsakomur zveni “tuje”, ko ga opozoriš. Npr. omrežna skupina MB in okolice (02) je NIČ DVE, ne NULA DVA.

    (Številke, števke, cifre, kakorkoli jim že rečeš, so v slovenščini ženskega spola.)

    • samsara

     Jaz in vsi okrog mene, če niso po poreklu iz centralnega močvirja (če se omejim le na avtohtono vrsto), ter moji in njih predniki in njihovi predniki so govorili DVA. Bili so pod Italijo in ne čefuslavijo, zato vpliv Balkana tu izključujem. Jaz rečem NIČ DVA. Sem pa nekoč nekje ujel (žal si pa nisem zapomnil ne vira ne kraja), da je lahko DVE in DVA, po Slovensko. No kakorkoli že, je kakor je. Želel, sem le povedati, da tako tod okrog dejansko je od kar precej nazaj. Tvojega nespornega dobrega ali zelo dobrega poznavanja in obvladovanja tvoje stroke, pri meni to niti najmanj ne spreminja. Tvoji tovrstni komentarji so dobrodošli. Tudi, če se mene ali drugih prime le majhen delček, je to bolje kot nič.

 • Minovak

  Lažnivci!!! Cesta, ki jo gradijo že več kot mesec, bo rabila izključno samo za njih, največ pa bodo uničevali sosednje ceste, ki niso njihove. Drugače pa bi se mi morali obnašati kot kanadski premier, ki ne dovoli nikakršnih groženj iz strani tujcev in jim je zapovedal, da se obnašajo kot avtohtoni prebivalci – in nič drugače. V nasprotnem primeru je samo enosmerna pot, od koder so prišli. Vem samo to, da bo NUJNO potrebno zamenjati levo za desno oblast, katera ima normalno oster odnos do izsiljevalcev in izkaz tega bo na volitvah, kjer je čisto vse odvisno od naroda, ki se bori za obstoj, zanesljivo!

  • šmentanamuha

   To je bil avstralski premije, kanadski Trudeau (tak nekak) je rekel, da naj le pridejo k njim, če jih drugje nočejo.

 • šmentanamuha

  Imam predlog za bosansko muslimansko skupnost. Če si ne želite privzeti slovenskih navad, jezika in kulture, lahko v tem trenutku dvignete sidro in se odselite nazaj v Bosno ali od koder ste pač prišli. Tako je to z begunci in prišleki, kot pravi rek, dobrota je sirota. To je zdaj druga generacija beguncev iz 90-ih. Najprej ga vzameš pod streho, ker je bogi, pol pa te začne komandirat in zahtevat, da se ti prilagodiš njemu, ker on se tebi ne misli, ker je pretežko. Zato so v parlament inštalirali svojo poslanko Murgel, bosanko, ki je tudi pririnila sem v 90-ih. Je tudi sodnica in v parlamentu je že zahtevala neke dodatne pravice za bivše južne brate. In zdaj bi oni še bosansko književnost v šolah, pa tako hrano, pa taka oblačila, ker sledijo namreč rjuhe na glavi. Aja, pa še džamijo na naše stroške bi radi. Mrš nazaj, od koder ste prišli. Malo razmislite ljudje, koga in kaj podpirate, ker nekdanji begunci in prišleki imajo vedno večje apetite..

  • slosin

   Tako gre to, ja. Saj vemo, kako je z žabo, ki jo začnemo kuhati v loncu…

 • Artur

  Korak po korak a vztrajno do njihoveg cilja kot ga je eden njihov že napovedal čez 20 let bo Slovenija večinoma muslimanska. Zahtevajo to zahtevajo že ono kmalu se bodo prilepili na naš pravosodni sistem in zahtevali šerijatske zakone .Slovenceljni , kar je preveč je preveč se vam ne zdi , a vam je že kaj kapnilo ?

 • Olga

  Namesto, da jih v mošejah radikalizirajo, naj z imami berejo domače branje!

 • moon

  Deloma se strinjam z islamsko skupnostjo. Res bo kmalu vecina otrok bosanskega porekla, niso pa vsi muslimani po narodnosti, veliko je pravoslavnih srbov in tudi katoliskih hrvatov.

 • Fogglof Tunnek

  Prva manipulacija: “Islamska skupnost pritiska na vlado, naj v šolah uvede obvezno domače branje bosanskih avtorjev, in nasprotuje asimilaciji svojih otrok.”

  Druga manipulacija: “Namreč, Porić si zelo prizadeva, da bi v slovenske šole pri domačem obveznem branju uvedli tudi nekatera dela bosanskih avtorjev. Z drugimi besedami, Islamska skupnost v Sloveniji si na vse pretege prizadeva, da se njihovi otroci ne bi popolnoma asimilirali v slovensko družbo.”

  Najprej masten naslov ki je popolna laž…in potem razlaga neinteligentnega avtorja… “z drugimi besedami”…ki sploh ne drži !!!… To zna samo Nova24tv-edina v službi laži !!!

  • MižekFiga

   Največji pouizkus manipulacije. Tujci s pomočjo propadlih in zavrženih komunistov (ali partijcev) narekujejo Slovencem v Sloveniji način življenja ali kar razprodajo Slovenije.
   in to je:
   FUJ
   FUJ
   FUJ
   Slovenijo ne damo, vsi na volitve !!!

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Ti si resnicno drek od cloveka! Kozjejebci ti poskusajo prevzet drzavo, ti se pa s sonarodnjaki prerekas kaj je res in kaj ni. Zakaj bi imel sovraznike, ce imas lahko izdajalski drek kot si ti?!?

  • Franci

   sicer ni jasno kdo in od kod ste, ste pa navaden butl. Očitno po komentarjih, ki jih pripenjate na razne članke sploh niste slovenec in kot tak rajši bodite “tiho”. Ste sramota Sloveniji.

 • Borut Stari

  Muslimani, ki bi radi živeli po islamskih zakonih, lahko prostovoljno zapustite Slovenijo. Ekonomski in drugi načrtno priseljeni se morajo adaptirati in ne Slovenci.. To je to, pa če vam to odgovarja ali ne. Sit sam tega, da naš narod skrbi, da ne bi morda užalili nekatere posameznike ali njihovo kulturo. Od najnovejšega priseljevanja danes opažamo vse več patriotizma pri večini Slovencev. Naša kultura je nastala pred več stoletij, s težkim delom in trudom in zmagami več milijonov žena in mož z željo po svobodi. Govorimo pretežno Slovensko. To pomeni, da, če želite biti del naše družbe, se naučite našega jezika! Večina Slovencev veruje v Boga. To ni neka krščansko desničarska smer ali politično vsiljeno, to je dejstvo, ker so ta narod, to se vidi iz dokumentov, osnovali možje in žene krščanske vere, po krščanskih načelih. Zato so po naših gričih in domačijah krščanski simboli. Če je Bog za vas žalitev, vam predlagam, izberite si nek drugi del sveta za vaš dom, saj je ta dežela del naše kulture. Mi vam vašo vero dovoljujemo in vas ne sprašujemo, zakaj verjamete vanjo. Želimo samo, da to sprejmete. Tukaj je naša domovina, naša dežela in naš način življenja, kjer vam omogočamo in dovolimo, da v vsem tem uživate tudi vi. V kolikor se ne želite vključiti v ta sistem, se ne prenehate pritoževati, protestirati in žaliti našo zastavo, našo čast, našo vero, naš način življenja, vam iz vsega srca priporočam, da svojo svobodo, ki jo imamo tukaj v naši državi, izkoristite in svobodno zapustite našo državo. Če ste tukaj tako nesrečni, pojdite iskati svojo srečo drugam. Nismo vas prisilili priti sem. Torej, morali se boste prilagoditi nam, saj ste to državo sami izbrali za svojo, mi smo pa vas sprejeli brez predsodkov.

  • Franci

   Točno tako, tole si morajo nujno prebrati levaki, ki vabijo islam v Slo in tudi v EU in drugam po svetu. islam se lahko izvaja samo v njihovih deželah, drugje so gosti in se MORAJO asimilirati. Sicer pa pri nas obstajajo knjižna dela kar nekaj domačih pisateljev, ki jih mladi nikoli ali pa premalo berejo. Predlagam za OBVEZNO čtivo Josipa Jurčiča : JURIJ KOZJAK. izgleda da se določeni časi ponavljajo. Če hočete svojim otrokom in vnukom dobro, prepovejte širjenje tega srednjeveškega kulta. Slovenija ( in EU ) MORA ostati krščanska dežela.

   • Borut Stari

    Dosti bo če povem, da imamo v Sloveniji degeneriran šolski sistem.

 • slosin

  Že videno, pa vendar…

  Preberite izjavo avstralskega premierja:
  ” Muslimani ki bi radi živeli po islamskim zakonih, so naprošeni, da zapustijo Avstralijo. Avstralska vlada poskuša preprečiti potencialne teroristične akcije. MIGRANTI SE MORAJO ADAPTIRATI IN NE AVSTRALCI. To je to, pa če vam to odgovarja ali ne. Sit sam tega da naš narod skrbi, da ne bi morda užalili nekatere posameznike ali njihovo kulturo. Od terorističnega napada v Baliju do danes, opažamo vse več patriotizma pri večini Avstralcev. Ta naša kultura je nastala pred dvesto in več leti, s težkim delom in trudom in zmagami več
  milijonov žena in mož z željo po svobodi. Govorimo pretežno ANGLEŠKO, in ne špansko, libanonsko, arabsko, kitajsko, japonsko, ali kateri drugi jezik. To pomeni, da, če želite biti del naše družbe, se naučite naš jezik! Večina Avstralcev veruje v Boga. To ni neka krščansko desničarska smer ali politično vsiljeno, to je DEJSTVO, ker so ta narod, to se vidi iz dokumentov, osnovali možje in žene krščanske vere, po krščanskih principih. Zato so v naših ustanovah in šolah krščanski simboli. Če je Bog za vas žalitev, vam predlagam, da si izberete nek drugi del sveta za vaš dom, saj je ta Bog del naše kulture. Mi vam vašo vero dovoljujemo in vas ne sprašujemo, zakaj verjamete vanjo. Želimo samo, da to sprejmete in da živimo skupaj v harmoniji, miru in veselju. Tukaj je naša domovina, naša dežela in naš način življenja, kjer vam omogočamo in dovolimo,
  da v vsem tem uživate tudi vi. V kolikor pa ne želite vključiti v ta sistem, se ne prenehate pritoževati, protestirati in žaliti našo zastavo, našo čast, našo vero, naš način življenja, vam iz vsega srca priporočam, da svojo svobodo, ki jo imamo tukaj v naši državi izkoristite in svobodno zapustite našo državo. Če ste tukaj tako nesrečni, pojdite iskat svojo srečo drugam. Nismo vas prisilili priti sem. Prišli ste na svojo željo. Torej, morali se boste prilagoditi nam, saj ste to državo sami izbrali za svojo, mi smo pa vas sprejeli brez predsodkov.

  Predsednik vlade Kevin Rudd, Avstralija”

  • šmentanamuha

   To je treba čim večkrat objavit.

   • Anton

    na našo nesrečo živimo v katastrofalni državi, kjer domoljube označujejo z nacisti, fašisti, nestrpneži in to prav tisti, katerim omenjene krilatice najbolj ustrezajo-po njih dejanjih. lahko strnemo misel, da živimo globalno v svetu, kjer vlada dvoličnost, hinavščina in kateri edini malik levakov, socialistov je denar.Zato bi naredili vse, tudi islamizacijo Evrope in sveta.Zgolj domoljubje bo ohrnailo našo kulturo, jezik, akterega stoletja so ohranjali, negovali naše abbice in dedki, da se islamizacija ne zgodi, stopimo v korak skupaj in volimo bližajočih volitvah za “TPRAVE”,kar kajpak socialisti, levaki niso.

  • Aron

   Oh ja, približno tako, kot so se belski naseljenci Avstralije prilagodili domorodnim plemenom? Večje dvoličnosti in psihotske amnezije pa še ne.

   • von Rhein

    Tipično za zblojence. Po tvoje naj bi se prilagodili tako,da bi pridobivali ogenj s trenjem dveh kosov lesa. Aborigini so s priseljevanjem angleških arestantov pričeli pridobivati nove vrednote. Pa ne kriminal,ta se rojeva iz denarja.

    • Aron

     Nove vrednote? Potem, ko so jih pobili 200.000? Ne se farbat, no…

     • von Rhein

      Tako Aborigini kot Indijanci so doživeli velike krivice. O tem ni dvoma.

     • macon

      Nobena krivica ni bila, da so jim vzeli zemljo. Bilo jih je manj kot en na km2 in niso imeli pojma o ničemer.

   • slosin

    Aja, ker so američani potamanili indijance, angleži Aborigine…, moram jaz sprejeti in ugoditi zahtevam vsakega, ki se priseli v Slovenijo… No, ja, bom sprejel, ampak plačaš ti….kabinetni človekoljub …..

    • Aron

     Gre za popolnoma različne zadeve, nevem kaj imajo begunci veze s pokoli domorodcev?

   • KAPIBARA

    @aron- Bebo !
    Torej je treba napake zgodovine zagovarjat z trenutnim nasiljem ??
    Res si bebo !!

    • Aron

     Napake zgodovine? Resno?

     • KAPIBARA

      Oprosti !
      Imaš prav, površno bral tvoj komentar.

   • macon

    Kamenodobni primitivci, ki jih je bilo manj kot en na km2, niso bili sposobni obraniti svoje dežele. Zakaj bi se jim morali veliko bolj razviti prišleki podrediti? O družbeni organizaciji in individualnemu lastništvu sploh niso imeli pojma.

    Psihotska amnezija je samo pri tebi.

    • Aron

     Bolj absurdnega opravicevanja genocida pa se ne. Je res to domet slovenske desnice?

     • macon

      Nobenega genocida ni bilo, samo prazna dežela. Domet tvoje neumnosti je tvoje pisanje. Blazno sočustvuješ z ljudmi iz drugega konca sveta, ki so bili več tisočletij za Evropejci, hkrati te boli krulac za nedavno in tukajšnje komunajzarsko klanje. Pojma nimaš o čem pišeš.

     • Aron

      Non sequitur. Kaksno vezo ima genocid nad aborigini in komunisticna grozodejstva? Bilo bo fino, da bi skupaj zlozil vsaj dva razumna stavka.

 • tramal

  Srbin jankovič je že vedel zakaj je pustil puvati džamijo.Ker smo porazili srbine v desetih dneh se nam tako maščujejo.Hitler ni uničil slovenije ,srbini in komunistični izdajalci pa jo izgleda bodo.

  • Anton

   replika, Janković je “čistokrvni mešanec”

   sarkazem press

   • von Rhein

    Ja,kri enega izmed mešalcev koktejla je precej prepojena z genskimi napakami.

 • Janez

  Ah !
  Omejitev priseljevanja ljudi muslimanov !
  V Slovenijo – seveda !
  In?
  Večja skrb za slovenske družine – več delovnih mest za Slovence po rodu !
  V
  Ljubljani je opazno privilegirano ?

  – zaposlovanje neslovencev v MOL, LPP in ostale MOL službe,
  – javni sektor – in v
  – državni sektor.

  Ugotoviti je treba vzroke – zakaj do tega prihaja. I
  n zagotoviti nam Slovencem vsaj enake možnosti zaposlovanja v javnih službah. L.r. Janez KOMENDA

  • Novakec1

   Ta vlak je odpeljal 2008

 • MižekFiga

  Za premislek o večjem vplivu muslotov naj nam zrihtajo F1 dirkališče in pokrito smučarsko poletno središče. Saj se ne sprenevedamo od kod jim denar za raketno iztrelišče ob stolpnici Dela. Zaradi davkarije, pa še obelodanite šticungo srbinu Zorangutanu (Pavi)Jankov’it’ju?

 • xtc

  Tule je Slovenija ne Bosna;neKosovo;ne Albanija in ne Turčija še manj Artabija:
  vZGAJAMO sLOVENCE NE bOance ali koga drugega:Bosanska in islamska literatura ne sodijo pod Slovensko kulturo ali čtivo:Komur kaj ne odgovarja naj zloži kufre in odide nihče ga ne sili biti tukaj:Glede prehrane;kuha se enotno;razen v primerih bolezni;če ne ješ svnjskega pač ne boš jedel seveda je možno narediti ločeno prehrano a te ne subvencionira država ampak starši;cena zaradi malega števila obrokov pa krat pet ali pa nič:
  Kaj me brigajo stroški za imama;kdor ga želi naj mu le te plača:Djmo razčistiti;komnu tukaj ne odgovarja naj odide domov tam bo lahko zahteval vse kar misli ;da mu pripada;izpolnitev želja pa je drugo:
  Nihče me nima pravice ali okolice posiljevati z halalom ipd jajci;tukaj je kultura pač taka;če ti ne odgovarja odideš nobene prisaile;preprosto greš;če je ne vzdržno:
  Zaradi izgradnje džamije bo šeSlovence hudo bolela glava in tudi kup negativnih stvari bo prinesla;politiki so pač idioti;ki mislijo ;da je kupovanje glasov dolgoročna naložba žal se velikokrat izkaže da je to strel v lastno koleno:

  • Lazanja

   Še kako res. Z izgradnjo džamije bodo dobili krila – še sedaj jih vedno bolj širijo – tisti ki pa bi morali udariti po mizi pa to dopuščajo.

   • xtc

    Glej dolgoročno se ve kakšen bo razplet tega in kaj bo to prineslo;veliko gorje in trpljenja in nakoncu rešitev:
    Vrašanje pa je ali je to res nuja in kako so politiki vEU ZABITI ;DA ŽAGAJO LASTNO VEJO:
    čE LEVI POLITIKI MISLIJO;DA BODO MUSLIMANI NATO ;KO JIH BO DOVOLJ VOLILI ŠE NJIH SO V HUDI ZMOTI;HITRO JIH BODO POSPRAVILI PO NJIHOVIH OBIČAJIH:

    • Lazanja

     Res je, ker smo po njihovih standardih neverniki mi, ne oni ki morijo.

    • Novakec1

     Žagajo tvojo vejo, kapiš

 • Metal Machine

  Ste na Slovenskih tleh, kjer je čist normalno da so koline. Da jemo meso ipd… Tukaj veljajo naša pravila in ne vaša.

  Nasledne stvari bi morale takoj stopiti v veljavo:

  Uveljavitev narodne garde in preprečitev delanje kakršnega koli “žepa” v Sloveniji.

  – Prepoved nošenja burke.
  – Prepoved vseljevanje migrantov.
  – Preureditev mošeje v blok in namen, kot nuja za socialno šibke.
  – Vsa stanovanja, ki so namenjena za begunce, naj se dajo socialno šibkim.
  – Ureditev teh 2000 evrov za matere samohranilke, ki so v izredni krizi in ne za begunce!

  • Anton

   pazi z izbornimi besedami , levaki te bodo brž označili za populista, če ne kar za fašista.

   sarkazem press

 • Vera

  Slovenci v drugih državah ne postavljamo nobenih pogojev, zato si tudi ne bomo dovoljevali, da nam prišleki gospodarijo in ukazujejo na našem ozemlju ! Komur naša zahteva ne ugaja , pa naj odide tja od koder je prišel ! Nič vas ne bomo pogrešali !

 • Osti jarej

  nehajte se spet petelinit in sejat nestrpnost….maturitetna naloga vseh srednješolcev je bila ;samomor kot izhod,pa niste niti ene vrstičke napisali o tem

  • von Rhein

   Kdo seje nestrpnost? Nova? Pisci mnenj? Nestrpnost z izzivanjem povzročajo priseljenci,ki zahtevajo posebno obravnavo.Zahtevajo obravnavo kakršne tujec v njihovi domovini nikoli ne bo deležen.

   • Olga

    ++++++++++++++ tudi maturitetna tema je čisto komunistična!

    • Osti jarej

     …jp….sicer bi morali pisati o gregoriju rožmanu in sicer:vloga škofa pri osvoboditvi slovenskega naroda

   • Osti jarej

    ..ti in una volga spodaj,sta navadna fasista

    • von Rhein

     Pa ne rdeč. Ker se tako vehementno postavljaš na zadnje tace sklepam,da spadaš med nasprotnike kranjskih klobas.

   • KAPIBARA

    Žal je res to kurba na zahodu: Demokracija, ob nastanku le te, v trenutku nastane anarhija

 • von Rhein

  In kaj se bo zgodilo,ko bo nek ravnatelj sprejel odločitev,da na njihovi šoli uvedejo za otroke muslijev prehrano v skladu z njihovimi željami?

  • Novakec1

   Nič, še drugi ga bodo posnemal.

  • slosin

   Vem za primere, ko starši muslija prinesejo v vrtec zdravniško potrdilo, da njihov otrok ne sme jesti svinjine. In ne boš verjel, postrežejo jim z govedino ali celo s teletino…

   • Novakec1

    Potvrdu jim je pa rođak dr. bosanac napisu

   • Olga

    Naj dodatno plačajo, saj gre za dieto!

   • von Rhein

    Ni odveč spomniti na begunce v 90 tih letih,ki so prišli v Slovenijo. Vem za zabojnike v katere so lačni musliji zmetali konzerve paštet in mesnih “doručkov”. Najbolj mi je bila zanimiva ženska,ki je izbirala med oblekami,ki s(m)o jih darovali kot pomoč. Eno je obračala,gledala,ni je pomerila.Samo rekla je : ne odgovara mi boja.
    Taki dogodki veliko povedo.

  • Olga

   Bojo kar v šoli klali živali po halal postopku?

 • Valter BraniSlav

  Muslimani nas posiljujejo z Islamom, Slovenci pa se jim pustimo. Na oblasti imamo dva mehkuzca: Barbiko in Cmerarja.

 • samsara

  Torej nam muslimani pretijo s potujčevanjem.

 • Ogard Novkar

  Verske skupnosti niso splošno koristne organizacije. Seneka je vedel, da so koristne samo za klerike, ker voluharijo in za vladarje. “Religijo/vero imajo običajni ljudje za resnično, modri/razgledani za lažno, a vladarji za koristno!”

 • soc

  Pa naj bo multikulti. Prav. Torej:

  Ko se bodo v šolah BIH učili vse živo o Trubarju, Prešernu, Cankarju in Jančarju, pa o toleranci med religijami, naj se isto leto v učne plane Republike Slovenije uvrsti poznavanje njihovih piscev, bolj ali manj ideološko obremenjenih, ter razlogov za netoleranco do drugače verujočih. Če v BiH živečim Slovencem (100?) to ni všeč, se vrnejo domov. In obratno. (100.000?)

  Može li, imame?

  • Goran Hvala

   Sej lohk da se bo…sam slovenca dol ni…torej zakaj bi se…v slo mas bosance…torej zakaj se nebi…cist tko sam kot vprasanje…zdej ce si pa svojo solo ppstavjo s svojimi uvitelji in vse pa pac naj..po svetu mas vsega polno…tle pa ena stavba pa ze vse narobe…zarad mene naj postavjo kar hocejo…

 • zaton

  V Rakovi Jelši v Ljubljani se bo gradil nov izobraževalni center za muslimane.

  Vir: http://www.24ur.com/novice/slovenija/nova-dzamija-v-ljubljani.html

  • Poštenje velja

   Toooooooooooooo

   kosava & Bosnia republjik

 • ne in ne

  Slovenija in cela Evropa sta krščanski !!!!!! S temi islamskimi zahtevami se nikakor ne morem strinjati. Ni šans!

 • ne in ne

  Ne islamizaciji na teh krščanskih tleh!!!!!!!!!!!!!!

 • Janez Novak

  Kaj šele bo, ko bodo v večini? Takrat nas sploh nič ne bodo vprašali in bodo naredili, kar bodo hoteli. Naj nam izdajalski Cerar pripravi scenarij pobega, če nam že pripravlja scenarij postopnega izrinjenja iz lastne domovine.

 • xtc

  Treba je sprejeti zakon ;ki nalaga popolno socializacijo in sprejem tukajšnjih navad teh in onih;kdsor tega ni zmožen pač bo odšel dalje;kjer mu tega nebo treba:

  • da krščanskim koreninam

   tako je!

 • samospoštovanje

  Stop islamizaciji krščanske Evrope! Stop Sorošu, ki je naš sovražnik!

 • stop prodanim levičarjem

  levičarji so ateisti, ne verjamejo v boga, zato jim je vseeno, če tuje vere zasedejo krščanske evropske narode, problem je v tem, ker vladajo ponoreli levičarji. Stop!

 • alojz

  Nova džamija (pardon, učni center) v Ljubljani. Bomo dohiteli vse kar smo zamudili. To je piškotek za priseljence, da bodo Jankoviča volili ko bo kandidiral za predsednika.

 • abc

  kaj vse še bodo zahtevali?

  • valentin

   Ja na začetku abc na koncu pa še žnj….

  • tanja

   vse. in dobili bodo vse, kar jim je mehkužno, degenerirano, brezvednotno domače prebivalstvo pripravljeno dati. Svojo svobodo, svoje domove, zemljo, žene, otroke, vse. Očitno se jim je evropa pripravljena podrediti in prevzeti vlogo dhimijev.

 • valentin

  Muslimani so tuja invazivna vrsta, ki si agresivno prisvaja, posiljuje domače avtohtono prebivalstvo in nato v imenu vere brezvestno prevzema oblast. Lep primer prisvajanja imamo v neposredni bljižini, npr. na Kosovem, sedaj v Makedoniji. Velike težave so z tujerodno vrsto v Franciji, Italiji, Nemčiji, da ne govorimo o Švedski, praktično povsod po EU.
  Prične se z priseljenci, nato z izgradnjo đamij, združenj, šol in konča s prevzemom oblasti s popolno pomočjo leve opcije, ki resno izkazuje mračne misli.
  Dragi Slovenci ne dovolimo simpatizerjem agresivnih tujcev, petokolonašem iz vladnih in nevladnih struktur, da iz nas naredijo hlapce in dekle. Sledi popoln upor
  do volitev in trezno razmišljanje.

  • slosin

   Tako izinjajo nacrodi…

  • samotoje

   Nič sedaj v Makedoniji. Že leta 1978 in dalje so Šiptarji na veliko kupovali zemljo v zahodni Makedoniji- od Makedoncev. Zdaj je ta predel popolnoma šiptarski. Tako to gre.

 • tanja

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/nova-dzamija-v-ljubljani.html

  Kuvajt jim gradi še eno đamijo – na rakovi jelši…

  • zaton

   To bo nov muslimanski izobraževalni center, katerega investitor je muslimansko društvo s pomočjo financ iz Kuvajta.

   • tanja

    vseeno, kako se imenuje. že podatek spodaj, da so člani tega “društva” tudi nekateri osebki, ki jih je izločila celo slo-musli skupnost skupnost, kaže, kaj se mislijo “pogovarjati” in kakšno “vero miru” širiti in o čem se “izobraževati”. Islam ni vera, je totalitarna ideologija, enako kot nacizem, fašizem in komunizem. Dokler ne bo prepovedan, ne bo miru na svetu.

    • zaton

     Se popolnoma strinjam. Gradnjo muslimanskih objektov bi morali prepovedati, ker s tem daje muslimanom še večjo podporo in zagon pri širjenju svoje vere. To je čisto navadna muslimanska invazija in nič drugega.

     • Steve

      meh, bolje pustit da se zgradi do konca, pol k se pa vsi zberejo na kupu pa …

     • valentin

      Pa saj Slovenec ne sme graditi objekta, ki ne sodi v krajino,
      pa barva “štonira”, ne dobi soglasja za to in ono, zajebava občina, KS, RS, agencija za okolje in prostor, sosed, novi Slovenac z ić itd.

     • zaton

      Džamija ne spada v naše okolje in pika.

     • valentin

      In pika. ( i tačka, ha, ha..)

    • valentin

     Resno, kakšen doprinos Sloveniji so musli skupnosti, širjenje
     dokazano škodljive ideologije, gradnja objektov, ki kazijo in sodijo v pesek kamor kamele “kakajo”. Domači človek postaja v tej posrani in skurbani družbi čedalje manj vreden in nezaželen. Se opravičujem izrazoslovju, a mislim iskreno.

    • Darth Vader
  • Igor Kavalar

   Imam in Denmark sounds off like Hitler
   https://youtu.be/fqImEd3k858

   Muslims in Italy explaining how women should be dressed
   https://youtu.be/V-bJR9cDb6k

   Peaceful muslim prays for takeover Europe by Islam – Convert to Islam or leave
   https://youtu.be/4AIGNYfPH3c

  • Rakova jelša

   To bo nov vadbeni center za isis …

 • ostrovrhar

  Džamijo podret, islam prepovedat, mohamedance izgnat. Na čelo kolone pa poturico Zokija. Nek ih vodi sobom u Serenorce.

 • garfi
  • zaton

   Grabus je lepo povedal, zakaj je tako pomembna izgradnja muslimanskega centra, saj bo večina slovenskih državljanov čez 20 let muslimanov. In kot izgleda, se bo na žalost to res zgodilo.

   • šmentanamuha

    Si vrgel puško v koruzo hitreje kot si obriješ brado.

   • garfi

    muslimanski center je šeriatska politika

  • zaton

   V drugem youtube prispevku se pa vidi, kakšni hlapci smo Slovenci in da nimamo lastne hrbtenice, žal. Potem se ne čudim, da bomo kmalu manjšina, ki bo s časom izginila.

  • Igor Kavalar

   Te butalke bi v času 2.sv vojne tudi z švabi kolaborirale, kot so nekatere francozinje, nizozemke… k so ble švabske kurbe samo, da si rešijo življenje. Niso se pa zavedale, da je vsega enkrat konec in da kolaborante čaka smrtna kazen.

 • Nada

  “da bi v slovenske šole pri domačem obveznem branju uvedli tudi nekatera dela bosanskih avtorjev.”
  Čemu in komu na čast bi slovenske šole uvajale dodatna obremevanja naših šolarjev z obveznim branjem bosanskih avtorjev? Kogar zanima bosanska literatura, si bo že sam poiskal čtivo. Tudi v krožkih njihove skupnosti se lahko ukvarjajo s tem. Da pa jim pade na pamet, da bi slovenske šole v svoje že tako prenatrpane predmetnike morale obvezno uvajati branje in poznavanje bosanskih avtorjev, saj to človek verjeti ne more s kakšno invazijo nastopajo. Nisem še zasledila, da bi kakšna avtohtona narodna skupnost kot sta pri nas italijanska in madžarska, ali morda slovenska v Avstriji, kdaj zahtevali od države, katere italijanske in madžarske literatere morajo šole obvezno poučevati in zahtevati obvezno branje od vseh učencev. Ljubitelji specialnih literatur se naj zbirajo v krožkih na prostovoljni podlagi. Obveznega obremenjevanja kar vseh povprek pa nima nihče pravice zahtevati.

  • traktor

   Oni pridejo od zadaj,pa počas pririnejo spredaj.Tisti avtohtoni,pa če ne naredijo nič,se morajo počas navadit na standarde nove večine.Kaj bomo sedaj?

 • PikaPolonica

  V BIH bojo uvedli Prešerna…. malo morgen..oni imajo Ceco, Lepo Breno, Krleušo. Fučka se njim za našo kulturo, igrajo in pojejo oni svoje, tako da Nevzete odnehaj.

 • zaton

  Cilj islama je osvojitev Rima
  https://www.youtube.com/watch?v=cTXCkSQAH1s

  • dr Janez Sveti

   Moj pa osvojitev galaksije številka 2345686765354663r4423.
   DR Janez Sveti Osvajatej

   • zaton

    Ko ti uspe, sporoči.

    • dr Janez Sveti

     Ni problem osvojit ampak jo najt! Med meni znanimi 489 milijardami galaksij je težko najt pravo. Mimgrede lahko prestopiš v drugo dimenzijo in je hudič.
     Dr Janez Sveti Medgalaktik

   • indijanka

    Mogoče bi ti bilo lažje, če nre bi osvajal vse tiste prej in tiste za ampak bi se skoncentriral na željeno. Potem bi mogoče šlo. S tistim r se zdi drugačna.

    • dr Janez Sveti

     Ne želim bit pikolovski.
     DR Janez Sveti Pika

     • indijanka

      Pri tebi včasih prestopim svoje meje. Jezna sem bila nate. Opravičujem se. Želim ti en lep dan.

     • dr Janez Sveti

      Jezit se name ne moreš, ker ta občutek ustvarjaš sama in se sama odločaš ali me sovražiš ali ljubiš :) Jaz imam tebe rad.
      DR Janez Sveti Ljubo

     • indijanka

      Tudi jaz imam tebe rada.

     • dr Janez Sveti

      Polepšala si mi dan.
      Dr Janez Sveti Resen

     • indijanka

      :) če me boš spet zmedel, bom morala šteti do tvoje galaksije in nazaj.

     • dr Janez Sveti

      Vsi smo samo energija…neskončna in povezana.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      A tako? Potem imam rada vse. Vse enako.

     • dr Janez Sveti

      V naših čustvih mora obstajati Jing-Jang, kakor za vse v našem življenju. To kar na raznih “predavanjih” razlagajo, da moramo vse ljubiti..enostavno ne gre. Mora obstajati Jing-Jang, kakor za vse v našem življenju. To kar čutimo je nekaj kar moramo razumet in razumevanje naših čustev in reakcij je za mene bistvo. Prisiljevat se v neko “moderno” čustvo, ker pač vsi tako mislijo…ni prava pot. Po mojem.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Prebrala sem in si zaželela, da bi bila kot lutke v gledališču…na laks.

     • dr Janez Sveti

      Zakaj? A se bojiš odgovornosti za lastna dejanja in odločitve?
      DR Janez SVeti
      Samo za tebe od srca :https://www.youtube.com/watch?v=kV-2Q8QtCY4

     • indijanka

      Nasmejal si me. Do zvezd in nazaj, ljubezen moja. Brez začetka in konca. Sicer pa Indijanka odhaja…niti sledi ne bo več. Tako majhni smo, čeprav darujemo srce.

     • dr Janez Sveti

      Živi kakor čutiš in sreča je zagotovljena :)
      DR Janez SVeti vesoljc

     • indijanka

      Neverjeten si. Zasenčiš ledeno kraljico. In izmed vseh ljudi na tem planetu zaznam ravno tebe. To je pa res sreča.

     • dr Janez Sveti

      Kako naj to razumem? Kot srečo ali čisti grozo?
      Dr Janez Sveti Grozilda

     • indijanka
     • indijanka
     • dr Janez Sveti

      HVALA! Čudovita pesem.
      DR Janez Sveti Infarkt

     • indijanka

      Samo zate je. Tu. Sem vedela, da ti bo všeč. Prepevam si jo že zjutraj. Pomaga mi pri ravnovesju skušnjave in ljubezni same sebe.

     • dr Janez Sveti

      Samo da si zadovoljna in zadovoljena :)
      DR Janez Sveti Nagajivček

     • indijanka

      Pot po Maslowi teoriji piramide potreb je naporna in dolga. Seveda, če se premikaš navzgor. Ko doživiš katarzo samouresničenja postaneš ljubezen. Cilj vsake Indijanke. Zakaj bi si pol prizadevala, da bi ostala dno.

  • PikaPolonica

   Tega našega nevzetiča je potrebno nemudoma destabilizirat.

 • Darth Vader

  Jihad na Danskem…..bolano branje….ker je resnično https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/16/jihad-na-danskem/

  • PikaPolonica

   Nič dobr se ne piše nam ženskam. A bom morala rutico na glavici nositi?

   • Darth Vader

    sam če boš post-operativna ženska…..če boš transvestit, boš lahko imelo brado…..vse ostalo pa itak mečejo iz 10 nadstropnih stolpnic in ploskajo zravn…..

 • Fogglof Tunnek

  Prva manipulacija: “Islamska skupnost pritiska na vlado, naj v šolah uvede obvezno domače branje bosanskih avtorjev, in nasprotuje asimilaciji svojih otrok.”

  Druga manipulacija: “Namreč, Porić si zelo prizadeva, da bi v slovenske šole pri domačem obveznem branju uvedli tudi nekatera dela bosanskih avtorjev. Z drugimi besedami, Islamska skupnost v Sloveniji si na vse pretege prizadeva, da se njihovi otroci ne bi popolnoma asimilirali v slovensko družbo.”

  Najprej masten naslov ki je popolna laž…in potem razlaga neinteligentnega avtorja… “z drugimi besedami”…ki sploh ne drži !!!… To zna samo Nova24tv-edina v službi laži !!!

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Samo tebi bom cisto pocasi potegnil goltanec iz vratu…

 • Tetka iz ozadja

  In to prinaša zakon o šolstvo, ki dovoljuje privatne osnovne šole. In na podlagi tega zakona islamska skupnost v Sloveniji ustanavlja svojo šolo. Bravo desničarji, ki podprate privatno šolstvo.

  • Igor Kavalar

   Do potrebe po privatnem šolstvu pride zaradi problemov v javnem šolstvu. Enako kot v zdravstvenem sistemu.(čakalne dobe, in pol k tuki nimajo ne aparatur in ne tako sposobnih ljudi morajo na operacije v tujino na privat klinike….)

   Šolstvo bi moralo biti javno in privatno kot dodatna ponudba učnih programov, ki jih javne iz neznanega razloga ne učijo oz. jih oblast ne želi dodat, oz. se znebit učnega balasta, ki ga po končanju šole ne rabiš na delovnem mestu. Torej reformirat morajo šolski sistem, z veliko več prakse, manj teorije in specifičnih predmetov za katero obstaja možnost zaposlitve, torej omejitve vpisov morajo biti, prekvalifikacije morajo biti hitrejše, šolski sistem dinamičen z prfoksi k se magari izobrazijo pri delodajalcu, da so na tekočem kaj se potrebuje, ampak jim sindikat tega ne bo pustil, ker je lažje žvižgat s piščalko, zahtevat višje plače in spremenit nič korenitega.

   Obe izbiri bi morale biti dostopne, vsem. Problematično pri nas je, da elita, ki zagovarja javni sistem šolstva, pošilja svoje otroke v privat šole izven Slovenije.

   Religija znotraj šolstva, oz. lastniki ali financiranja z strani verskih oseb, sploh pa zunanjih držav, bi pa morala biti prepovedana. Verovanje naj bi bila privatna zadeva v prostorih, kjer se opravljajo obredi, ne pa da se dovoli, da se ti položi tepihe sredi ulice in moli javno, in nadleguje ljudi v državi, kjer gostje domačinom diktirajo stil oblačenja, obnašanja in zahtevajo našo prilagoditev njihovim potrebam.

  • AlojzZ

   Tetka,
   javno šolstvo ne more biti uspešno. Kot vse zadeve, kjer prvi z denarjem drugega rešuje problem tretjega.

 • Slovenec 33

  Ker je islam krvava, histerična, agresivna in pedofilska religija, katere sveta knjiga imenovana koran, ki je dejansko priročnik za ubijanje in eliminacijo nevernikov
  (https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261), bi bilo prav, da islamisti s svojimi izpadi in krvavim denarjem ne kvarijo kulturnega profila slovenske krajine.
  Vem, da topoumni produkti usmerjenega izobraževanja ne doumejo pojma “kultura slovenske krajine”, vendar jih to ne odveže dejstva, da smo slovensko krajino podedovali od prednikov in da nimajo nobene pravice kvariti jo skupaj s poturicami z multikulti posiljevanjem.

 • SALZ

  Bosna je čisto blizu samo preselijo naj se

 • JAKE

  Aja, zdej so tej musliji pršl v slovenijo da bi ji zavladal al kaj? V solah tko al tko ne bi sprejel nobene knjige ksnga bosanca….
  Pa tut, kaj bo slovenija dajala dnar da si zgradijo tiste njihove gradove v oblakih, sej majo bosno…

 • tomson

  Kot prvo obvezno prepovedat financiranje muslimanskih društev z arabskim denarjem!!tako kot je to v avstriji,če se nočejo integrirat”pa marš tam od koder so prišli”

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!!

 • cosmosjasnovidec

  Naj se svinje muslimanske spravijo ven iz Slovenije,če ne jedo svinjskih izdelkov,ker se bojijo,da ne bi požrli svojega alaha.

 • D&G

  Očitno da določenim daš službo , vizo, pripeljejo celo familijo, dobijo socialno stanovanja, eden dela ali nobeden, se razmnožujejo in živijo na naš račun … vse dobijo pa še to ni dosti….. pravice , socialni transferji, džamija . …zavite babe , zdaj še vsiljujejo vse svoje , kulturo, obnašanje . Kaj ni to malo preveč??? Koliko muslimani spoštujejejo slovensko, ker tukaj niso doma….ali pač gre za počasno načrtno uničevanje naše identitete….

  • AlojzZ

   Počasi razumevaš zadevo. Staroselci so pač dopustili Zlo, saj je vendar pisano:

   Kajti ko smo bili pri vas, smo vam dali tole navodilo: kdor noče delati, naj tudi ne jé. (2 Tes 3,10)

   • Zgornji

    Ja, pa ne samo staroselci, ampak tudi mi, prišleki smo dopustili da se je razlezlo to arabsko Zlo … !!! ! !!!

 • samotoje

  Če pomislim, da sem starše svojih dijakov učil branja in pisanja, da so lahko vsaj opravičilo napisali za mulca, ki je šprical pouk, mi je kar zoprno v duši. Zdaj pa se obnašajo kot škorpijon na hrbtu žabe.
  Verjetno Poriću nima smisla pojasnjevati, da je v Sloveniji velika večina verskih skupnosti krščanskih, ker to zelo dobro ve. In tudi ve, da je treba začeti počasi, z majhnimi koraki, preizkušati teren in videti, do kod lahko izigravajo državo in Slovence. In bomo, kot že tolikokrat doslej, nasedli.

 • Adolf Hitler

  spizdio nai odkod so se prisral bosanska griža smrad mrššššššššššššššššššš!

  • Novakec1

   Se že čist domač počutjo, ne bodo nikamor šli, še več jih bo gor pririnl.

   • Adolf Hitler

    nebodo če bo volk skupai stopil in zacel graditi (Z-E )ZASCITNE ENOTE

 • Adolf Hitler

  namest zeglov za jamio pa dinamit za te riuharie!

 • Moji Signali

  Pocasi bo potrebno razmisljat o selitvi.Nasa vlada nas ne bo zascitila.Gradijo se razni islamski centri,ki jih vodijo bradaci,ki so studirali po Katarju,Egiptu…..Vazno da se se vedno prestevajo kosti domobrancev in partizanom,muslici pa potiho in vedno bolj opazno poseljujejo Slovenijo.Zanimivo,da ni niti ene stranke,ki bi videla ta problem.Ce ne bo drugace jo bom sam ustanovil

 • šmentanamuha

  Avstrija se normalizira, upam, da bo sledila verižna reakcija:

  “Avstrijski parlament je v torek zvečer sprejel nov zakon o vključevanju priseljencev v avstrijsko družbo, ki med drugim prepoveduje oblačila, ki v celoti zakrivajo obraz. Zakon je bil sprejet kljub napetostim v vladajoči koaliciji, zaradi katerih bodo imeli oktobra v Avstriji predčasne volitve.

  Od oktobra bo za osebe, ki bodo v javnosti v oblačilih, ki zakrivajo obraz, na primer v burki, zagrožena kazen v višini 150 evrov. Koliko ljudi bo prizadel ukrep, ni znano, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

  Zakonodaja prepoveduje tudi razdeljevanje Korana, vsi priseljenci pa se bodo morali udeležiti enoletnega tečaja nemščine in etike. Ta ukrep je namenjen predvsem beguncem in prosilcem za azil, ki imajo dobre možnosti, da bodo ostali v Avstriji.

  Od prosilcev za azil pričakujejo tudi, da bodo sodelovali v neplačanih javnih delih. Tisti, ki bodo to zavrnili, bodo izgubili pridobljene pravice. Namen zakona je, da bodo priseljenci ustrezno pripravljeni na avstrijski trg delovne sile.”

  Vir: http://hudo.com/si/2017/05/17/avstrija-prepovedala-oblacila-ki-zakrivajo-obraz/

  • traktor

   He,he,če kaj vem imajo tiste,ki jih nosijo še vedno profit.A ni,da plačajo za komplet uniformo 450.Tax free.

  • baubau

   o,kakšna optimistična muha…

  • mrB14ck

   a to misliš verižno reakcijo nacizma in fašizma med 1936-1945? mogoče bi muslimanom uzakonili, da morajo svojo vero izpostaviti na levem rokavu? morda jih lahko nato skupaj zbobnamo v delavska taborišče? in jih uporabljamo za skoraj brezplačno delo v naših firmah, dokler bo kaj koristi od njih? potlej pa se jih znebimo? gonja, kot jo vidimo sedaj, je bila že videna. nekateri, bi lahko to lekcijo uporabili, da se ne boste ponovno znašli na napačni strani zgodovine. ampak ne… osli boste šli še enkrat na led. tokrat, vam jokanje in sprenevedanje ne bo pomagalo. led bo počil.

 • lauraas

  Vse za islam, naši polžki bojo pa seveda vse ugodili. Rezultati levičarstva!

 • sunday

  ta dva svetova, naš svet civilizirani svet in islamski necivilizirani svet je potrebno razmejiti, razcepiti, razdružiti, in da se nikoli več ne srečata, nikoli več!!!

  • primsek

   Ukinimo letalske in ladijske zveze z muslimanskimi državami in nehajmo obstreljevati kot NATO njihova mesta v zameno. Sliši se pametno

  • mrB14ck

   ko so muslimani izvajali carske reze in zdravili z relativno modernimi tehnikami, smo se mi “civilizirani” katoliki zdravili z izganjanjem hudiča. vsakih nekaj 100 let se civiliziranost kultur obrne in ne bi bil presenečen, če bodo čez 200 let oni precej bolj civilizirani kot naši katolibani.

   • plamen100

    Nekoč smo tudi čarovnice zažigali pa danes letimo na Mars, oni pa še kar naprej režejo glave in se pri tem popacajo s krvjo, ki pri prvem rezu zna tudi po dva metra in več brizgniti. Naši predniki so to nekoč počeli civilizirano z giljotino. Torej še takrat ko smo to tudi mi počeli smo odrobitev glave naredili bolj ciliviziraho, humano, navsezadnje bolj higijensko! Imeli smo celo poklic za te stvari, ne pa ti musliči, kjer glih že skoraj vsak ki ima 5 min časa reže glave na najbolj pacarske načine in žrtve rabijo tudi po 5 min preden se jim odpre tunel s svetlobo!.

 • baubau

  če ne boste izvolili edine prave opozicije in se odločili za privatizacijo-da, tudi šolstva in s tem za pravico do svobodne izbire,,boste imeli še naprej kom.internacionalo.

  • primsek

   če boste izvršili Baubau načrt, bo kmalu muslimanskih šol v Sloveniji več kot katoliških. Privatizacija zdaj govorijo kolaboranti musličev!

  • Jurij Musar

   Ti pa res nimaš pojma o pojmu.

  • mrB14ck

   ahahahaahahahahahahhahah :D vsi imajo trenutno enake možnosti, zaradi sistematičnega šolstva in starši sposobnih otrok so lahko prepričani, da bodo njihovi otroci uspeli. če pa imaš nesposobnega otroka, bo pa verjetno manj uspešen v življenju. če bi to rad spremenil, pomeni, da želiš da se nekateri zgolj zaradi priimkov (ki imajo dovolj budgeta za nakup “prestižne” diplome)… šlepajo.

 • črnaovca

  Bo treba pritisniti na Židana da bo uvedel posebne dodatne subvencije za rejo kamel

 • Silka

  Kar se tiče “previsoke” cene za zemljišče za džamijo je pa tako: Cena bi morala biti tako velika, da za “mohamede” ne bi bila sprejemljiva in tako bi tudi za nas bilo bolje.

 • mrB14ck

  uuuu, super. ker smo enakovredna družba, za katere veljajo vsi zakoni enako, komaj čakam, da prepovejo zvočno onesnaževanje s strani muslimanskih verskih objektov. bi bil že čas, da postane to sodna praksa in prepovejo onesnaževanje tudi cerkvam.

 • plamen100

  Ta islamska skupnost je kot metastaza. Popolnoma enako so tudi nadvladali Srbe na Kosovu, recept je znan že 1500 let oz od kar je nastala njihova nasilna religija. In odgovor? Tudi ta je star 1500 let in sicer, če jim ne paše, če želijo otroke učiti bosanščine naj poberejo šila in kopita in gredo tja od koder so priišli! Vse ostale debate so brezvezne in popolnoma neproduktivne. Je pa to signal, da še toliko bolj volimo desnico saj bodo islamisti poleg izdajalcev slovenskega naroda zagotovo volili potomce levičarskih klavcev!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!