Iz prve roke: Tako Evropska komisija preklada denar iz enega programa v drugega

Foto: STA

Poslanec v Evropskem parlamentu dr. Milan Zver je ponovno pozval Komisijo, naj ne financira Evropske solidarnostne enote iz proračuna za Erasmus+, kjer je Zver stalni poročevalec. 

Vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu je v ponedeljek na plenarnem zasedanju v Strasbourgu opozoril, da se z vključevanjem novih pobud v program Erasmus+ otežuje njegovo učinkovito izvajanje. Dr. Milan Zver je uvodoma dejal, da bo nova pobuda o vzpostavitvi Evropske solidarnostne enote mladim prinesla dodatne priložnosti in izzive pri njihovi integraciji v družbo. “Ker gre za vseevropski projekt, ima zato še posebno dodano vrednost. Združevanje mladih iz različnih koncev Unije pri humanitarnih dejavnostih, ki krepijo vrednote, na katerih temelji, je dobro zanjo in vsakega mladega posebej,” je prepričan.

Program nima dovolj sredstev za financiranje svojih osnovnih dejavnosti, kako naj financira še drugo pobudo?
Kljub temu pa je opozoril, da je Komisija predvidela, da se Evropska solidarnostna enota v prvi fazi vzpostavi s pomočjo finančnih in človeških virov iz že obstoječih programov, med drugimi tudi programa Erasmus+ in sorodnega projekta Evropska prostovoljska služba, ki že deluje v njegovem okviru. “Delim skrb s svojimi kolegi, da se z vključevanjem Evropske solidarnostne enote v program Erasmus+ otežuje učinkovito izvajanje tako enega kot drugega,” je bil jasen. “Namreč, v nedavno sprejetem poročilu o izvajanju programa Erasmus+, ki sem ga pripravil, smo opozorili, da program nima dovolj sredstev za financiranje vseh svojih osnovnih dejavnosti, kaj šele, da bi zraven financiral še omenjeno pobudo, kot je Evropska solidarnostna enota. Smiselno bi bilo, da nova pobuda dobi samostojno proračunsko postavko, ne da bi se znižala sredstva že obstoječih in prednostnih programov, kot je Erasmus,” je še predlagal.

M. S.

 • Novakec1

  Že videno, v slolandiji pa od raje v žepe politkarjev, elite, in prisesnikov.

  • Iza Demos

   žal v eurolandiji ni nič drugače.

 • Iza Demos

  Mularija naj se nikar ne gre raznih Erazmus itd. ampak naj se izšola za svoj denar za poklice za katere so sposobni in jih rabimo in to v normalnih rokih. Pa bo vse rešeno! No skoraj vse!

 • sodnikisozločinci

  Zakaj si eni tako želijo federacije? Zakaj smo potem hoteli neodvisno državo?

  Mamica da Jankotu avtomobilček, Metki pa punčko, nakar se Janko začne dret, da to ni pravično in da on hoče punčko. Ker mamica vidi, da bi hčerka rada ustregla bratcu, ker ga ima rada, reče prav, pa zamenjajta igrači. Potem pa Jankotu , ko nekaj časa gleda punčko s katero jasno ne ve kaj početi, spet ni prav in hoče nazaj avtomobilček.

  Nekateri nikoli ne bodo odrasli. Pa ne, da je tudi Zver med njimi? Narava je res kruta.

 • tarantela

  He-he, strici iz ozadja, najbrž Kučan…

 • Lejga modela-kaj pa CETA, ki ste jo podpirali. Halooo! Nekdo se bo moral postaviti in tudi boriti za svobodo ljudi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!