Jadrankina zaušnica predsedniku Borutu Pahorju v intervjuju za Nova24TV: “Slovenija ni dobila teritorialnega stika, ki ga je želela, to morje je še vedno hrvaško!”

Ekipa Drugorazredni na obisku pri nekdanji hrvaški predsednici vlade. (foto: Nova24TV).

V torkovi oddaji Drugorazredni je voditelj Luka Svetina na temo arbitraže oziroma Slovencev, ki so ostali na drugi strani meje, gostil aktualnega zunanjega ministra Karla Erjavca in prvega zunanjega ministra v zgodovini Republike Slovenije dr. Dimitrija Rupla. Za oddajo so spregovorila tudi tako eminentna imena z južne strani meje, kot so nekdanja predsednica vlade Jadranka Kosor, nekdanji predsednik Stjepan Mesić in predsednik vlade Republike Hrvaške med letoma 1991 in 1992 Franjo Gregurić. Predstavili so svojo plat zgodbe o dogajanju okrog slovensko-hrvaškega prijateljstva in vprašanja meje, vsi pa so bili praktično enotni, da je odločitev arbitražnega sodišča za Hrvaško tako ali tako boljša. Med drugim je Jadranka Kosor poudarila, da sodniki Sloveniji niso izpolnili njenega glavnega pričakovanja, to pa je neposreden stik s teritorialnim morjem. 

Jadranko Kosor to, da se dogovor z Borutom Pahorjem ni uresničil, zelo žalosti. “Ko smo se dogovorili okrog rešitve za blokado hrvaških pogajanj in potem tudi rešitve mejnega vprašanja, je situacija z arbitražo postajala iz dneva v dan boljša. Mi smo se tudi odločili za te intenzivne pogovore zaradi tega, ker so odnosi med dvema državama leta 2009 eskalirali v negativnem smislu. Torej, bile so velike napetosti, na Hrvaškem se je začela turistična sezona, prihajalo je vse manj slovenskih turistov, bile so napetosti okoli slovenskih vikendov in tako dalje,” se spominja nekdanja predsednica hrvaške vlade.

Jadranka Kosor: “Govora je o živih ljudeh!”
Govorimo o živih ljudeh na obeh straneh meje, Slovencih in Hrvatih. Slovensko vztrajanje pri implementaciji sodbe in hrvaško vztrajanje, da se je ne implementira, bo tem ljudem samo še bolj zagrenilo življenje. “In najino prvo srečanje (z Borutom Pahorjem) je minilo brez nasmeha. Napetost v zraku bi lahko rezali z nožem, odnosi so bili skorajda neprijateljski. Še danes predavam o tem, kako je to izgledalo. Prvič, ko sem bila gostja v okviru Pahorjeve predsedniške kampanje, sem na predavanju pred študenti spet izvlekla tisti papir iz Trakoščana in povedala, da je Slovenija blokirala 14 od 35 hrvaških pristopnih poglavij in vsakič se je Borut močno začudil in rekel ‘toliko? Pa ne morem verjeti!'”

Zakaj Slovenija vztraja pri implementaciji sodbe arbitražnega sodišča, od katere je Hrvaška po odločitvi saborja tako ali tako odstopila? Jadranka se čudi: “Slovenija ni iztržila tistega, kar si je najbolj želela, to pa je stik s teritorialnim morjem. To je Slovenija pričakovala že takrat, ko smo se začeli pogovarjati. Zdaj je dobila služnosti pas, ki pa je del Hrvaške!” Prepričana pa je, da bi s svojim kolegom iz Slovenije zadevo sama vseeno uredila: “Če bi jaz in gospod Borut Pahor še vedno bila na položaju, ki sva ga zasedala leta 2009, bi zagotovo našla rešitev za odgovor na slovensko kontaminacijo arbitraže in odločitev hrvaškega saborja, da odstopi od pogodbe o arbitraži. Bojim pa se, da bodoči slovenski in hrvaški premier, ko takole gledam politične elite, ki so na sceni, ne bosta ničesar spremenila na bolje. Čeprav bi si to želela.”

Mesić: Božo Dimnik mi je uredil srečanje z zunanjim ministrom Genscherjem
Zdaj imamo arbitražno odločitev in Stipe Mesić, hrvaški predsednik med letoma 2000 in 2010, zato ne razume, zakaj se zdaj z rešitvijo tega istega vprašanja znova zavlačuje. “Hrvaška je v tem arbitražnem sporu bolje prišla skozi. Vsaka nadaljnja, rekel bi aktivnost, ki gre na medsebojne tožbe in sodišča, nima rešitve. Vi ste videli, da se mednarodna skupnost, torej Evropska unija, obnaša nevtralno. Pravi, da je to naš problem, ki ga moramo rešiti sami, nas pa ne vmešavajte. To vprašanje bi lahko sami rešili. Rezultat vsega tega je mogoče tudi dobra odločitev, kot je v teh zadnjih nastopih poudarjal vodja Evropske unije, da naj nove članice, ki se pripravljajo za vstop, na primer Srbija, Bosna in Hercegovina ter Črna Gora, ta vprašanja rešijo, preden se pridružijo uniji. Vse institucije, tako svetovne kot domače, priznavajo delo arbitražnega sodišča in odločitev, tako da to, kar Hrvaška govori, da te odločitve ne priznava, ne vem, do kod to lahko gre, saj vsi drugi priznajo odločitev tega sodišča,” je povedal Mesić za oddajo Drugorazredni.

Stjepan Mesić ni čisto prepričan, da bi bilo tisti dogovor Drnovšek-Račan iz leta 2001 mogoče uresničiti. Nekaj bi bilo po njegovih besedah namreč mogoče uresničiti, drugo ne; nek del Piranskega zaliva, del površine bi bilo namreč po mnenju Mesića potrebno obeležiti kot hrvaški teritorij, da bi Hrvaška še naprej mejila na Italijo. Za Hrvaško pa je bilo to bojda pomembno zaradi Osimskega sporazuma.

Stjepan Mesić je bil hrvaški predsednik med letoma 2000 in 2010. (Foto: Nova24TV).

“Vse to se da rešiti, ne da bi kaj veliko omenjali arbitražo. Slovenci bi lahko rekli, uresničili smo arbitražo, implementirali sodbo, Hrvati na drugi strani pa bi lahko rekli, da smo se vse dogovorili bilateralno. Tako bi to naredili odgovorni državniki,” še razmišlja Stipe Mesić, ki opozarja, da sta Slovenija in Hrvaška od nekdaj gojili veliko prijateljstvo, nenazadnje sta tudi samostojnost leta 1991 izpogajali skupaj.

“In ko sem Božu Dimniku dejal, da bi se rad srečal s tedanjim nemškim zunanjim ministrom Hansom Dietrichom Genscherjem, je dejal, v redu, uredil ti bom srečanje. Pod krinko sem odšel v Bonn, Nemčija je takrat svoj center imela še v Bonnu. In ko sva se nekaj časa pogovarjala, me je vedno bolj pozorno poslušal in v nekem trenutku vprašal Dimnika, če se morda šalim. Dimnik mu je odgovoril, da ne, da je to moje mišljenje. Kar sem rekel Genscherju, je bilo to, da bo vojna v Sloveniji kratka, na Hrvaškem krvava, v Bosni brutalna, na koncu pa se bo v krvi kopala Srbija. Zato je morala Nemčija čimprej priznati Hrvaško in Slovenijo in druge konstitutivne elemente,” je še razkril Mesić.

Jadranka Kosor je spregovorila za oddajo Drugorazredni in se spomnila časov, ko je sodelovala z Borutom Pahorjem. (Foto: Nova24TV).

Častni konzul Roglić: Jaz bi s prijatelji zadevo rešil v petih minutah!
Zakaj toliko sosedskih sporov, ki se vlečejo že 27 let, ne razume niti častni konzul Republike Slovenije na Hrvaškem, gospodarstvenik Branko Roglić. “Jaz sem na strani poštene rešitve. Sem na strani tistih, ki so prebrali knjigo dr. Andreja Rahtena, ki obravnava življenje Slovencev in Hrvatov od leta 1848 do leta 1941. V tej knjigi je lepo opisana zgodovina hrvaško-slovenskega prijateljstva in vsak, ki bi to knjigo prebral, bi vprašanje Piranskega zaliva oziroma Savudrijske vale rešil v 15 minutah. V knjigi piše, da dva prijateljska naroda to lahko rešita v zelo kratkem času.”

Franjo Gregurić, hrvaški predsednik vlade v osamosvojitvenem obdobju, opozarja na tesne prijateljske in sorodstvene vezi med dvema narodoma. (Foto: Nova24TV).

Nad politiko obeh držav je zelo razočaran tudi Franjo Gregurić, ki je vodil hrvaško vlado v času osamosvojitve in vojne med letoma 1991 in 1992. “Vsak sporazum zahteva prilagajanja na obeh straneh, da bi lahko zaživel. To je enako kot v zakonu, morda še niste poročeni, a ko nekega dne boste, boste morali del svojih življenjskih navad spremeniti, saj ste zdaj v zakonu. Morate se prilagoditi soprogi, kot se mora ona vam, tako pa je to tudi v mednarodnih odnosih. Naši državi sta relativno majhni, vezi med ljudmi so prepletene, poznajo se, sorodniki živijo na eni in drugi strani. Bilo bi veliko pametneje, če bi se državi dogovorili na bilateralni osnovi, in po mojem globokem prepričanju se bo to nekega dne tudi zgodilo. In ko so priznali ene in druge, je bilo to skupno slavje, v Zagrebu in Ljubljani. Skupaj smo proslavili, razumete? Zdaj pa se pregovarjamo, če gre črta tako ali tako, pet hiš levo ali pet hiš desno,” je razočaran Gregurić.

Luka Svetina [povzeto po oddaji Drugorazredni]

 • McBobo

  Obljubila mu je pičko v zameno za EU, zdaj jo pa ne da. Ovce so namenjene striženju.

 • sodnikisozločinci

  Arbitraže ne priznavam. Jebite se Hrvati in domači izdajalci!

  • RATATA

   Tako je!!!
   Odločba je nepravna, saj tribunal ni izpolnil niti tistega, kar je zapisano v sporazumu o arbitraži!
   Tudi zlagali so se oz. sprejeli laž, da sta se RS in RH osamosvojili hkrati, kar pa ni res, saj se je hrvatska šele 08.oktobra 1991! … torej razglasitev RH nima učinka, saj je bila po presečnem datumu!!!
   Piše v tekstu, na so bili odnosi neprijateljski, kot se je zapisalo piscu, seveda, po naše se to reče sovražni. Ja kakšni pa naj bodo do sovražnika, se vprašam.
   Žalostno je, da imamo stalno pretežno bebaste in neukee na pozicijah odločanja.
   Rahten je pa panevropejec, to pa je tista združba, ki bi tudi nekaj narode mešala(!) nič prida niso, tudi novi red vzpostavljajo!!!

 • Jan Kovalski

  Branko Roglić. “Jaz sem na strani poštene rešitve. Sem na strani tistih, ki so prebrali knjigo dr. Andreja Rahtena, ki obravnava življenje Slovencev in Hrvatov od leta 1848 do leta 1941. V tej knjigi je lepo opisana zgodovina hrvaško-slovenskega prijateljstva …”
  =======================

  In po letu 1941 je bila Hrvaška v vlogi takratne NDH eden izmed 6 okupatorjev Slovenije in je pobila 811 Slovencev, za kar se niso nikdar niti opravičili kaj šele priznali. (Po podatkih Inštituta za novejšo zgodovino Slovenije). Hvala za take prijatelje, lahko bi enkrat za vselej nehali hinaviti s tem, da smo s Hrvati ne vem kakšni prijatelji. Nikdar bili in nikdar ne bomo. Dovolj je pogledati po hrvaških forumih kako bi ljudje poslali vojsko nad Slovenijo in podobne grožnje, ki jih je po mojem mnenju potrebno jemati skrajno resno, je Hrvaška pač del Balkana in si želi igrati vlogo regionalnega velikana. Tudi izjave teh Hrvatov v tem članku, da bi oni uredili stvari v “5 minutah”, so hinavske. Gre za izjave ki ničesar ne obvezujejo ker jih dajejo ljudje ki na Hrvaškem niso na oblasti. Pa so nekoč bili na oblasti pa niso nič uredili, ne v 5 minutah ne v 5 letih ali več. S svojimi izjavami se želijo prikazovati kot prijatelji v resnici pa so sovražniki, skušajo vplivati na slovenske naivne duše kake prijatelje imamo med sosedi, zato, da bi tako zmanjšali pritisk na aktualne hrvaške oblasti in vzbujali slovensko popustljivost, za hrbtom teh izjav pa se nam smejijo. Odkar imamo svojo državo ne grem več na Hrvaško in tudi v bodoče ne bom. Sem za kvalitetno (orbanovsko) ograjo proti migrantom na meji s Hrvaško.

  • ivan šantl

   Ti pojdi rajši v Turčijo.Od tam izvirajo tvoji geni.

 • Franc Šink

  Jadranki bi bilo treba začepiti gobec.Borut bi že vedel s čim.

  • Janez

   S čim

   • Franc Šink

    Ne delaj se neumnega.

 • matjazr7

  Meni je pa zanimivo, kakšno moč je dala trenutna EU administracija v roke Hrvaški. Boruta so pod mizo prisilili, da je popustil, sedaj so pa začeli brenkati, da bodo morale vse države Balkana pred vstopom v EU najprej urediti meje. Kar pomeni, da bo Hrvaška vse po vrsti izsiljevala, če bodo želeli v EU. Tako da se bo dokopala vsaj Prevlake (Črnogorci so že preveč za EU), Srbija ne bo nikoli v EU, ker ne bo popustila, BiH in Neum, pa tisti most bo tudi predmet hrvaškega izsiljevanja, tako da sem kar malo presenečen, da ima Hrvaška takšno moč. Če bi bila EU poštena, bi sedaj naprej vrgla Hrvaško iz EU, ker je v osnovi prekršila pogoje za vstop, ne pa da so jim dali moč, da izsiljujejo cel zahodni Balkan. Najmanj kar Slovenija ne sme popustiti, je da prepreči Hrvaški dostop v Schengen. To je sedaj naše edino orožje, EU ne bo za Slovenijo mignila s prstkom. Bi bilo treba malo preveriti, kdo vse je dobil vikende na hrvaški obali.

  • RATATA

   a ne veš? hrvati so Marijin narod,
   govoriijo Angelski jezik,
   ljubi jih vatikan.
   ljubi jih junajtid stejts o wamejrika…

  • if

   EU admnistracija ni prisilila Boruta!
   Borut je posilil Slovenijo z SD velizdajalsko politiko v času in stanju, ko je bila RS močna po načelu “Hrvatska, najprej bomo uredili meje, potem vam bomo odprli vrata v EU”.

  • dež

   Zadnji stavek daje odgovor na vprašanje v prvem stavku.
   HR ima 1800 km kopenske obale, dodatnih 4000 km obale na otokih in ima Dubrovnik.

 • RATATA

  MARŠ GULAZN LAŽNJIVA, BEBAVA, PRIMITIVNA!!!!!

 • WatsonForus

  HRČKI – jebite se !! če bi blo po moje še 20 let ne bi bili v EU!!

  • RATATA

   če bi blo po moje bi bili izbrisani

  • Stajerka

   si bil na referendumu???….če si bil, je po tvoje…..

 • MEFISTO

  Priznajte, da so Hrvati naši pravi in iskreni prijatelji.

  Ker je arbitražna sodba prikrajšala Slovenijo za ozemlje in ljudi in ker z njo nismo pridobili teritorialnega stika z odprtim morjem, je Hrvati nočejo priznati.

  Tako Htrvati varujejo naše nacionalne interese namesto naših postkomunističnih rdečkarjev, ki bi Slovenijo razgrabili, slovenski narod pa prepustili pospešenemu izumrtju.

  Slovenska rdeča banda, prekleta, jugopsrbska, titoistična, ničvredna, izdajalska, genocidna, fašististično komunistična, tatinska, roparska, grabežljiva, lena, morilska, retardirana, kretensko idiotska, pederska, buzerantska, lezbična, nora in duševno motena ter zaostala, sleparska, goljufiva, krivoprisežma, poganska, brezbožna, grešna, hudičeva, jebite se in buzerirajte se in crknite od nesposobnosti ter lenobe.

 • PIA PlA

  Slovenec in Hrvat stavita, kateri od njiju bo povedal bolj neverjetno zgodbo. Hrvat začne:

  – “Nekoč je bil neki pošten Hrvat …”
  – “Nehaj, nehaj, dobil si stavo!” ga prekine Slovenec.

  • ivan šantl

   Pred leti so Srbijanci na mejnem prehodu z Bolgarijo aretirali slovenskega tovornakarja, ker so mu najdli precej skritih mamil.Pa je takrat v enem rumenem cajtngu pisalo, dobesedno takole:”Barabe Srbske so aretirale našega poštenega fanta.Temu so nepridipravi podtaknili heroin v papriko, medtem, ko je on, revež, v gostilni malical.Čez dva tedna se je enako zgodilo na oni strani Rokavskega preliva.Takrat je izbruhnila znana “gorenjska heroinska naveza” in od takrat “naši fantje” niso več poštenjakarji.

 • MEFISTO

  Kakršnikoli so že Hrvati, vendar jim vsaj tega ne moremo očitati, da so butasti kot Slovenci.

  • Mojca pokraculja

   Pokvarjeni zraven pa še butasti.

 • Miha

  Kje je objava slovenskega memoranduma in hrvaši odgovor nanj ?

 • Stajerka

  nisem spremljala oddaje kot tudi ne bom prebrala članka……to norčevanje iz narodov na obeh straneh meje, je nepojmljivo in nevredno sodobnega časa……Slovenija ga biksa ker se odreka lastni zemlji in ljudem, Hrvati nagajajo pri 5 petih ajmarjih vode, medtem ko jih imajo na zalogi 50.000 (metafora za prizoritev pomembnosti)…..
  NISTE 5-letni otroci in narod vam NE daje mandata za takšno početje – sem prepričana, da to velja NA OBEH straneh meje……vsedite se skupaj, pomenite se kot kulturni ljudje, vredni naziva človek razvite civilizacije 21. stoletja……a je to res tako težko???…..istočasno pa vemo, da brez tega meje oz. uveljavitve arbitraže NE BO…..pa se lahko Cerar, Erjavec in še kdo napihuje kolko hoče – POGOJ uresničitve arbitraže je SPORAZUM in z glavo skozi zid pač ne bo šlo……

  a je to res tako težko dojet???….

  • Verbena

   …če bi imeli obe državi politike, ki bi jim bilo mar za lastne ljudi, potem bi bilo mejno vprašanje že davno rešeno!!!

  • čips

   hinavskim hrvatom je cilj, da mejijo na ita… naši vrli politiki so spiskali vse po zgodovinskem faktu je slo primorje od trsta do pule levuharji psihopatski so sfukali se piranski zaliv. Najmanj kar se ti zgodi, ko potegneš črto je, da se ti želodec obrne. Zato nikoli ne dobi nihče na volitvah mojega glasu razen desnih in skrajno desnih.

 • Mojca pokraculja

  Popolnoma enako kot takrat, ko smo umaknili blokado, je sedaj ,ko vehementno trdijo/mo, da je arbitražna odlocitev ok, pri čemer eklatantno potvarjajo n lažejo, da smo dobili izhod na odprto morje po svojem teritoriju.
  Le zakaj, se je treba vprašati? Kaj prikrivajo, kako da je Joras utihnil, kaj blefirajo? Če bi bili pošteni, bi rekli sory, zamocili smo, goljufali, ujel ste nas, ne gremo se vec arbitraže. Konec, pika. Ampak farizeji so farizeji!

 • Stajerka

  aleluja….in vendar se vrti…..

  KLEMENČIČU S SODNIKOM ĐORĐEVIĆEM SPODLETELO
  Peter Jančič | 16/03/2018 | Politika | Ni komentarjev
  Z rezultatom 7:7 je večina poslancev v mandatno volilni komisiji včeraj zavrnila predlog pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, da bi državni zbor že ta mesec vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića za šest let izvolil za podpredsednika vrhovnega sodišča. “Desus,” je bilo med poslanci SMC v dvorani slišati razočaran šepet, kdo je kriv, da Đorđević ni bil dodatno uvrščen na dnevni red.

  PRAVILNO – hvala DeSus!

  • domovina mili dom

   Ko je kučan sesul današnji parlament, da reši sebe in svoje mafijoze pred razkritjem končnih poročil, je disciplina tovarišev delegatov popustila.

 • južnificirana_si

  vsem slovencem , ki so glasovali za arbitražo, bi morala država oddvzeti volilno pravico.

  • Verbena

   Ko prebiram komentarje o referendumu o drugem tiru, je toliko enega besa določenih, ki pač ne spoznajo, da nihče ni proti temu tiru, ampak za transparentno porabo našega denarja…in sedaj očitki, da naj Vili sam plača ceno referendumu…mislim, kaj pa je referendum?, a ni to najvišja oblika demokracije!!!…zakaj pa ni bil problem takrat Pahorju izvest referendum o teh mejnih zadevah in prenest odgovornost na ljudstvo, a nimamo vlade zaradi tega, da se odloča preudarno, odgovorno in za koristi Slovenije, drugače naj o vsem naredijo referendum!!!

   • Kosobrin

    ZA drugi tir smo na referendumu že glasovali, naloga politike pa je, da le-tega kot dober gospodar zgradi s čim manj stroškov. Zakaj moramo še enkrat na volišča. In vse kaže, da ne bomo o tem volili na parlamentarnih volitvah. Zopet denar, pa ne majhen, vržen vstran, kot je bil že nekajkrat zaradi nagajanja SDS!

  • Jan Kovalski

   In niso samo glasovali za arbitražo, za predsednika so izvolili tudi glavnega krivca za izgubljeno arbitražo.

 • Janez

  Imel je prav pokojni Fran Miličinski Ježek,ki je dejal,da bi po celi Slovensko Hrvaški meji pozidal zid visok deset metrov in širuk dva metra,na vsake dvajset kilometrov pa bi pusti luknjo,da bi si s ta poštenimi Hrvati lahko Novo leto voščili.Ko je to prišlo na uho Komunistom so ga pretepli in vtaknili v “keho” in ga čez šest mesecev zopet vprašali,kaj bi storil zdaj.Pa jim je diplomatsko odvrnil,da zdaj bi pa še luknje zazidal,.

  • ivan šantl

   Zelo smešno,čisto po klovnovsko.

 • domovina mili dom

  Vzorčni primer je Jugoslavija. A še dvomite, da so komunisti sposobni uničit Slovenijo.

 • totex39

  Vsi naši komunistični politiki so izdajalski slabiči, kar so dokazali ko so našo zemljo tako enostavno šenkali Hrvatom. Trebalo bi se vprašati kaj so dobili v zameno.

 • mona lisa

  Gnila politika, ljudje pa smo samo figure te politike in politikov ki si nabirajo točke in denar.

 • Jan Kovalski

  Naj vse prisotne spomnim, da je slovenski parlament, v obdobju, preden, ko še ni prišlo do tiste znamenite prisluškovalne afere (Drenik-Sekolec) sprejel sklep, da za Slovenijo rezultat arbitraže ne bo veljaven, če Arbitražno sodišče ne bo sprejelo osnovnega sklepa, to je, da mora Slovenija dobiti TERITORIALNI stik z odprtim morjem. Ta gesta slovenskega parlamenta je bila posledica predhodnega dejanja hrvaškega parlamenta, ki je sprejel nek podoben sklep, torej posledica odgovora na hrvaško “izzivanje”, ki je nakazovalo, da je Hrvaška sicer sprejela arbitražo, podpisala pogodbo, dala pa vedeti, da ne bo spoštovala rezultata, če ne bo njej v prid. Potem so našli izgovor v prisluškovalni aferi, da so lahko napovedali izstop iz arbitraže, ker so bili prepričani, da bo Sloveniji priznan teritorialni stik z odprtim morjem. Rezultat jih je presenetil. Zakaj potem slovenska stran vztraja na stališču, da je arbitražo potrebno spoštovati?
  Iz najmanj dveh razlogov:
  #1 Če ne bi priznali rezultata arbitraže bi posredno tudi priznali, da so z arbitražo popolnoma pogoreli. Zato so se raje zatekli k prevari, da je Slovenija dobila teritorialni stik z odprtim morjem kot pa da bi priznali svoj poraz pred svojim ljudstvom, ki so ga pred tem nategnili z lažnimi obljubami, in zvabili, da so na referendumu glasovali ZA. Torej raje so pripravljeni škodovati Sloveniji kot pa priznati svoj političen poraz. Dejanje nedržavotvornih kriminalcev na čelu z Borutom Pahorjem, ki je glavni krivec.
  #2 Bojijo se da zaradi svoje nesposobnosti izgubijo še več kot so že izgubili z arbitražo.

  Zaradi točke #1 so pripravljeni preseliti vsaj 70 Slovencev na slovensko stran (po novem), seveda na naše stroške, ne svoje, torej raje so pripravljeni plačati (z našim denarjem) kot priznati svoj poraz.
  Vas to kaj spominja na neizpolnjevanje zaveze, da bomo prodali NLB, ker je bil to pogoj EU komisiji, da nam je dovolila rešiti banko (z našim denarjem) pred bankrotom (ki bi potopil državo saj ta jamči za cca 17 milijard denarja, ki ga imamo Slovenci v tej banki). In sedaj hodijo v Bruselj, da bi prevarali komisarje in obdržali svoj bankomat NLB. Pripravljeni so celo plačati kazen (z našim denarjem) samo, da bi lahko obdržali ta svoj bankomat. Imamo opravka z lopovi, lažnivci, kriminalci, pravimi mafijci na oblasti. Kdor tega ne vidi je njihov ali pa neumen!

 • Franjo Trojner

  Toti hohštaplerji iz stranke SD so največji
  bremzarji vseh nujno potrebnih reform in s tem razvoja, blagostanja države in državljanov.
  Toti iz stranke SD do sedaj nikoli niso izpolnili niti ene samcate volilne obljube, pred volitvami so jih vedno same lape, po volitvah pa tudi.
  Toti iz stranke SD so največji ideološki zavrteži, ki z svojo privzgojeno komunistično ideologijo zastrupljajo in s tem razvajajo slovenski narod.
  Toti lapasti, lažnivi ideološki bremzarji vseh reform in s tem razvoja, blagostanja države in državljanov sodijo v dobro države in vseh državljanov na smetišče zgodovine in predčasne volitve maja so pravi trenutek, da jih tja za vedno tudi pošljemo.
  NE Kocijančič, NE Pahor, Ne Lukšič in Ne Židan za to državo in državljane nikoli niso storili nič dobrega, oni svinjerejec Židan še TERANA ni znal pred Hrvati zaščiti, že takrat vzhajajoča zvezda instagrama Pahor pa je podlego čarom Kosorčke in se nevede teritorijalnemu stiku našega morja z mednarodnimi vodami odreko.

  • FRANC3

   Levi politiki so tako kot odvetniki. Govorijo, da rešujejo stvari, a delajo tako, da se nič ne reši.
   Večno reševanje težav je njihovo večno delo.
   Kot perpetum mobile.

 • Kosobrin

  To imamo sedaj od tistih Pahorjevih poljubov in poklanjanja rožic! Ženska ga je spretno pripeljala žejnega preko vode!

 • Vera

  ” Ljubezen je kriva za vse”, ljubezen je kriva za vse ,Jadrankine in Borutove stike . Na morju pa imamo samo ” služnostno pot ” , kjer nas bodo Hrvati vedno ovirali .

  • totex39

   V politiki zna biti ljubezen hudičevo zavajajoča , celo ko moški na tak način podleže ženskim čarom.

 • Hrvatarji nikoli ne bodo priznali slovenske meje.

 • Soave

  Tale dama je z vsemi žavbami namazana !!Pa kaj se gredo ?

  Politiko, ali ” šmiranje ” ??

 • Burek Burecki

  Ta epizoda se zdalec ni zakljucena. Hrvatarji so patoloski kradlhivci ozemlja kar dokazuje to, da imajo probleme glede tega vprasanja z vsemi sosedami… ce bi vsi sosedi dobili svoje ozemlje nazaj bi bila hrvaska mala kot blejski otok…

  • xtc

   Če bi Srbi vrnili nazaj Vojvodino,kot bi jo morali Madžarski,bi bili beograjski pašaluk.

   • Vojvodina pripada Srbiji od pametiveka, Madžarska nič ne zahteva od Srbije, torej ti serješ in se lažeš, Srbom pa tega itak ne upaš v faco povedat

   • :-)

    Dokler ti serješ s svojimi lažmi, Srbija in Madžarska posodabljata železnico med Beogradom in Budimpešto, preberi si smrdljivec mali https://www.blic.rs/vesti/drustvo/danas-pocetak-radova-na-pruzi-beograd-budimpesta-brnabic-eu-ne-koci-prugu-bice-sve-ok/zr4xfww

   • wtffff

    HAAHA , kakšne laži pišeš, še Madžare bi srat pritisnilo. Potem je tudi Prekmurje od MAdžarov…..NA KATERI DROGI SI idiot

    • xtc

     Kdoje že bil večina pa v AO v Vojvodini?
     Madžari,Sremski nemci ,delno Tirolarji ,Srbi so bili hlapci.

   • hahahahahahhahahhahhahahha

    PREKMURJE JE OD MADŽAROV, ČE GA VZAMEJO, KAJ OSTANE SLOV?

   • overMura

    če bi Madžari vzeli Prekmurje, bi pa SLO res bila najmanjša na svetu, kot pravijo Hrvati

  • sprehajalec

   Levičarji tradicionalno gravitirate na srbe in ruse, Burek…

 • Vince Blake

  Nas slovence je Pahorjeva naivnost drago stala, ne Pahorja. On je napredoval od premieja do predsednika, mi pa še zdaj nimamo odprtega stika z mednarodnim morjem.

  • Morala

   Zato drago, ker sedaj prejema zaušnice…

 • xtc

  Hrvati se kažejo kot patrioti in državotvoren narod,ne glede kakšni so,slovenski levaki so pač izdajalci,kot vedno že vso zgodovino,za Yugo,Rusijo in Srbijo bi nastavili r*** vasakomur,Hrvati pa so zadevo spretno oizkoristili,in Arbitraža je za Slovenijo izgubljena zadeva,seveda pa se zahvalitee predvsem Kučanu,Erjavcu in ostali Yugo rusofilni rdeči tolpi.

  • .

   o čem nakladaš?? Hrvatarji kršijo slovensko mejo ! Prodali pa so se amerikanarjem

   • xtc

    Kaj bi rad povedal teslo?
    Naj ti razložim primitivno ,ker očitno težko razumeš drugače.
    Hrvati so zjeb***** Slovence na puno,glavni krivci za slovenski polom pa so levaki.
    Če levi butli mislite,da se bo pri Arbitraži kaj spremenilo vam mora biti JASNO-zaj**** ste vse in spušili smo,to ,da nastavljate riti Putinu nam škoduje še bolj v poduk temu bi vam moralo biti,da na našo stran ne želijo ne ZDA NE EU,pa tudi odločitve sodišč ,na katera se SLO levaki zanašajo je zaradi močnih lobijev iz ZDA in EU,ki so anti rusofilna pomenijo popoln polom Slovenije tam-to je naše bebčke opozorilo že nekaj SLO diplomatov kot tujih.
    Skratka Hrvati so se pokazali kot izvrstni domoljubi in branilci svoje države,Slo levaki,pa amatersko zapravili že dobljeno sodno bitko-ne kazat na Hrvate prst uperite v Kučana,Cerarja,Karla in vašo rusofilijo,Zaliv pa je izgubljen,kot tudi izhod na odprto morje.

    • zoro

     točno to, sem mu tudi sam odgovoril podobno vendar krajše in tudi ne bo razumel, pač levi jugofil.

   • zoro

    ja in, očitno imajo od tega koristi. kakšne koristi pa imamo mi od srbakov in rusov, ki smo se jim prav tako prodali, ne prodali, nas so njim poklonili tvoji domači izdajalci

 • xtc

  Ni LOL pač pa boleča resnica,ko bodo Srbi na veličini beograjskega pašaluka bo tudi mir pred njimi.

  • haha

   LAŽEŠ. Madžarska nikoli ni rekla nič proti Srbiji. Vojvodina je od Srbov od pamtiveka, ti pa si lažnjivi idiot https://www.blic.rs/vesti/drustvo/danas-pocetak-radova-na-pruzi-beograd-budimpesta-brnabic-eu-ne-koci-prugu-bice-sve-ok/zr4xfww

   • xtc

    A bi šlo brez tumbanj-idiot poglej si meje AO-Srbi so bili beograjski pašaluk-in so vsake toliko časa nastavili r**** Turkom ,da so jih spedenali in so bili zadovoljni.

   • xtc

    Ravno zaradi tega jo je po meji zagradila z drathferhaufom iz božje revidnosti.Katoliški Ogri niso nikoli marali pravoslavcev.,kot ne Turkov.

  • Burek Burecki

   Btk za srbe nimamo mi nic z njimi razen to da nas kradejo ze od 45 leta dalje. Nej se madzari zajbavajo z njimi…

 • wtf

  HAHA, j..ševci se veselijo, ker hrvati jemljejo slovensko ozemlje’?????

  • lokec

   Na referendumu so Slovenci v večini podprli Hrvaško in to je bistvo vsega.

   • irrieu

    HAHA, kakšno nakladanje

 • čakmal

  Hrvateki posegajo po slovenskem ozemlju a jih podpirate ali kako?

  • lokec

   Na referendumu so Slovenci v večini podprli Hrvaško in to je bistvo vsega.

   • what the f

    če jih obožujete jim pa dajte celo slov. ozemlje

    • zoro

     bojše bi bilo kot je sedaj ko smo srboruski – vprašanje kako dolgo bo slovenščina še uradni jezik v slo. itd, itd….

 • p

  “Jadranka se čudi: “Slovenija ni iztržila tistega, kar si je najbolj
  želela, to pa je stik s teritorialnim morjem. To je Slovenija
  pričakovala že takrat, ko smo se začeli pogovarjati. Zdaj je dobila
  služnosti pas, ki pa je del Hrvaške!” Prepričana pa je, da bi s svojim kolegom iz Slovenije zadevo sama vseeno uredila: “Če
  bi jaz in gospod Borut Pahor še vedno bila na položaju, ki sva ga
  zasedala leta 2009, bi zagotovo našla rešitev za odgovor na slovensko
  kontaminacijo arbitraže in odločitev hrvaškega saborja, da odstopi od
  pogodbe o arbitraži. Bojim pa se, da bodoči slovenski in hrvaški
  premier, ko takole gledam politične elite, ki so na sceni, ne bosta
  ničesar spremenila na bolje. Čeprav bi si to želela.””

  ALI PO DOMAČE: HRVATARJI HOČEMO SLOVENSKO OZEMLJE.

  • Mojca pokraculja

   Ali po slovensko: Hrvatarji dajemo vam slovensko ozemlje in morje .

 • joj prejoj


  Jadrankina zaušnica predsedniku Borutu Pahorju v intervjuju za
  Nova24TV: “Slovenija ni dobila teritorialnega stika, ki ga je želela, to
  morje je še vedno hrvaško!””

  z ameriškim orožjem so hrvatarji dobili veliko samozavesti, ker so se prodali ameriki

  • zoro

   če bi se mi znali bolj približati usa in ne sovražno nastopali proti ter si zapravili vse možnosti podpore, čeprav imamo mnogo več možnosti kot hrvatarji – melanija – bi lahko bila reka slo. obmejno mesto, kar pomeni, da bi bila celotna istra naša, ker je tudi vedno bila in bi bilo to tudi najbolj pošteno, ker pa smo srboruski ritolizniki je to padlo v vodo – normalno. zavedati se moramo če bi jo imeli hrvatarji -melanijo- bi bila meja za karavankami, verjetno kar cro.-austrija direkt.

 • hmmm

  Če Hrvatje vzamejo morje, če Madžari vzamejo Prekmurje, kaj ostane slo? Hrvatje že zdaj govorijo, da je S. tako majhna, da jo ptič preleti

 • evo ti ga na

  jadranka je vesela, ker jim amerikanarji pošiljajo orožje, zato so postali hrvatarji bolj pogumni in ne upoštevajo slov. meje

  • sprehajalec

   Ti se raje brigaj za Srbsko mejo. V vsaki novi izdaji, Srbija je manja….

  • radames

   Vesela je tudi, ker oni kmetavzarski zunanji minister navezuje več stikov z Rusijo.

 • p

  “Jadranka se čudi: “Slovenija ni iztržila tistega, kar si je najbolj
  želela, to pa je stik s teritorialnim morjem. To je Slovenija
  pričakovala že takrat, ko smo se začeli pogovarjati. Zdaj je dobila
  služnosti pas, ki pa je del Hrvaške!” Prepričana pa je, da bi s svojim kolegom iz Slovenije zadevo sama vseeno uredila: “Če
  bi jaz in gospod Borut Pahor še vedno bila na položaju, ki sva ga
  zasedala leta 2009, bi zagotovo našla rešitev za odgovor na slovensko
  kontaminacijo arbitraže in odločitev hrvaškega saborja, da odstopi od
  pogodbe o arbitraži. Bojim pa se, da bodoči slovenski in hrvaški
  premier, ko takole gledam politične elite, ki so na sceni, ne bosta
  ničesar spremenila na bolje. Čeprav bi si to želela.””

  ALI PO DOMAČE: HRVATARJI HOČEMO SLOVENSKO OZEMLJE.

 • Janez Smodis

  Pahor ji je lizal zadnjico

 • radames

  Kakor je lani gospod Rupel razlagal v nekem članku na Portalu plus, je bilo že v sami predstavitvi v slovenski dokumentaciji za arbitražno sodišče cel kup kiksov. Med drugimi, denimo, formulacija do izhoda v “teritorialne” vode. Pravilno bi moralo biti “dostop do ODPRTEGA morja”.
  Šlamparija, kmetavzarski zunanji minister, slovenski zastopniki v arbitraži, pa še kaj, je pokopalo vse upe za ugodno rešitev.
  Če bi bil gospod Rupel zunanji minister (najboljši slovenski zunanji minister!!!), bi se arbitraža ugodneje iztekla.
  Cerarjeve vlade sploh ne bi smeli imeti!!!!!
  Pa še to: celo novinarji (tudi tule ) so podlegli sugestiji paradržave, da bo naslednik Cerarja Šarec. Dejte ga malo manj lomit. Navajajte koga drugega, Šarca pa ignorirajte in ga čim manj omenjajte. Ali pa navajajte razloge, zakaj ni primeren.

  • edo gregoric

   Kot jaz poznam zgodovino Slovenci vedno izgubljamo

 • dob

  >>Jadrankina zaušnica predsedniku Borutu Pahorju v intervjuju za Nova24TV: “Slovenija ni dobila teritorialnega stika, ki ga je želela, to morje je še vedno hrvaško!”<<

  Kje je zdaj tisti usrane Sekolec, ki je po telefonu trdil, da ima Slovenija prednost pred Hrvaško pri arbitraži in so zaradi njegovega telefonskega pogovora Hrvati odstopili od nje!?

  Naj zdaj pojasni, kje je prednost pri tem, da izgubiš še tisto, kar si mislil, da je tvoje, medtem ko Hrvati dobijo več, kot so sami pričakovali? Kje se sploh fizično nahaja ta naš predstavnik, ga je kdo kaj vprašal? Ali pa je na Bermudih in zapravlja podkupnino.
  Naj dokaže, da ga niso Hrvati podkupili!
  Razmišljajmo takole: če so ga podkupili, potem ni čudno da je tako kot je. Če ga pa niso… v čem je razlika?! Kaj bi potem šele bilo, če bi ga, bi Hrvati dobili še Blejski otok?

 • Striker

  …..Stipe Mesić, ki opozarja, da sta Slovenija in Hrvaška od nekdaj gojili veliko prijateljstvo, nenazadnje sta tudi samostojnost leta 1991 izpogajali skupaj……

  Če je to res, da sta samostojnost izpogajali skupaj, potem je treba hrvaški izstaviti račun za vojno škodo, ki so jo naredile vojaške sile, ki so Slovenijo napadle s Hrvaške (Varaždin, Zagreb, Karlovac, Reka). Pa še preden jim damo soglasje za vstop v Sccehngen, podpisati MIROVNI sporazum. In škodljivo arbitražo preklicati, tako kot Hrvati in zahtevati meje po edini mednarodno priznani meji v novi Jugoslaviji, to je meja cone B, ki se konča na reki Mirni. Poleg tega je treba tudi podati podatke iz piranskega katastra za leto 1945 in po katastru določiti meje. In tudi na ostalih delih, kjer je Rupel “talal” Hrvatom zemljo na desnem bregu Mure, na levem pa se recipročnost ni zgodila, je treba meje zarisaati po katastru iz leta 1945. Škode, ki so jo ustaško domobranske enote od 1941-41 naredile v Sloveniji pa naj tudi zahtevajo slovenski politiki. Kot dokaz lahko služi tudi pismo predsednika Hrvaške Valentiča o umiku hrvaške nadzorne točke s slovenskega ozemlja. Današnji zavezniki v EU in NATO-u imajo veliko bolj v čislih Hrvaško…ta se zagotovo ne oborožuje kar zaradi lepšega, temveč je to ob blagoslovu gospodarjev, ki so ji namenili neko posebno vlogo (verjetno kontriranje zaenkrat še bolj prorusko naravnani Srbiji) idealno za Slovenijo je, da imamo na Vršiču rusko kapelico, ki jo je obiskal tudi Putin. Ker Hrvati ne priznajo sodišča EU, katera potem ne uveljavlja sodbe sodišča po politični poti, ampak Hrvatom popušča (korupcija, kot vedno v EU) mora Slovenija obvestiti Putina, da obstaja možnost, da nas Hrvati napadejo in da ga prosimo za pomoč. Letališči Maribor in Cerklje jim ponudimo za letalski bazi, Gotenico za raketno bazo, v Piranskem zalivu pa sidrišče za nekaj bojnih ladij. Pa še 30.000 Specnazovcev, pa so popolni. Seveda bo obvezen izstop iz NATO pakta, pa tudi iz EU, če nas bojo tako zajebavali. Bomo imeli vsaj svoje meje, tistih par vojakov ki jih imamo pa za graničarje, ki jih bo masleni izučil za “tačno usred čela”. Takrat lahko opravimo tudi “generalno čiščenje” Slovenije na vseh nivojih,.

  • ivan šantl

   Meja cone B se je končala tudi za Hrvatini.

   • Striker

    Ja, ampak to je bila jugoslovanska meja z Italijo. In ob razpadu Jugoslavije, je bila cona B do leta 1954 tudi v učbenikih kot del Slovenije, skladno z londonskim sporazumom. Potem so si en del Hrvati prisvojili

  • Kapodistrias

   Tisto v prvem delu glede meje drži. O škodi ustaško-domobranske vojske Sloveniji je neumnost; veliko več škode so Sloveniji naredili agresivni hrvaški komunisti, zlasti v Istri, pa tudi v Prlekiji – slovensko Štrigovo so ob pomoči slovenske Udbe dobesedno okupirali (ubitih prek 30 domačinov!).
   Tisto o sodelovanju z Rusi pa je čisti kretenizem.

   • Striker

    Mislim, da so oboji naredili škodo Sloveniji, torej ne izločat nekaterih zločincev. Tisto z Rusi je trenutno edina opcija, da preživimo, saj nas NWO LGBT banda hoče iztrebiti. Črni papež Frančišek pa je njihov zaveznik. In če bi rad videl, kako bo svet izgledal po WWIII poglej zemljevide tukaj http://www.novi-svjetski-poredak.com/ In če bojo Rusi že prej tu, se bomo lažje razumeli. Ali raje sodeluješ z zahodnimi morilci NATO + ISIS + Arabci

    • Kapodistrias

     Oboji so delali škodo, čeprav eni (komunisti) tisočkrat večjo, to pa je treba zamolčati – tipična levičarska logika oz. precizneje manipulacija. Grožnja LGBT je resna, se strinjam. V čem pa je papež Frančišek njihov zaveznik? Zakaj naj bi bil črn? Oboje je infantilno natolcevanje. Enačiti Nato z ISIS in Arabci je idiotizem. Zemljevid nove svetovne ureditve – mokre sanje totalitaristov.

     Glede Rusov pa tole: poznam jih v dno duše, govorim njihov jezik in velikokrat sem bil tam, zato jih lahko objektivno ocenjujem, brez predsodkov. Kot ljudje so mehka duša, dobrodušni, vendar nagnjeni k pretiravanju, zlasti z alkoholom, pa tudi k površnosti, zanikrnosti – kar naredijo, naredijo površno, slabo. Na lastne oči sem v moskovskem predmestju videl velike stanovanjske bloke, ki so se še med gradnjo rušili. Neznansko veliko letalskih nesreč so v času trdega komunizma enostavno zamolčali. Res je, večstomilijonski narod je dal v znanosti in umetnosti nekaj izjemnih ljudi, kar je seveda tudi statistično pričakovano. Vse, kar je bilo tam velikega ustvarjeno, je bilo v času carizma. Pokonci jih ekonomsko gledano držijo nafta in rudna bogastva ter plin. Kaj bo, ko bo teh zmanjkalo? Kar pa je najslabše, je njihov politični sistem – z demokratičnega vidika popolnoma neperspektiven, totalitarističen. Saj je nekaj resnice v tem, da je tako ogromno in raznoliko deželo možno obvladovati le s silo.
     Moja sorodnica mlajših let je bila skoraj noro zaljubljena v vse, kar je bilo rusko, enako, domnevam, kot vi. Kot dober poznavalec Rusije sem jo prepričeval, da pa le ni vse tako rožnato. Lani je dobila priložnost, da je obiskala prijatelje v Moskvi. In njen (zelo razočaran) odgovor: Ne, tam pa res ne bi živela!

     Da se naša zunanja politika tako nekritično obrača na Rusijo, je preprosto katastrofa. Če je, po vaše, Rusija edina opcija, da preživimo, kar je prvovrstna neumnost, potem pa je zaton civilizacije že res blizu. Ne, tako hudo pa spet ni.

     • Striker

      Na voljo je skupni seštevek evidentiranih žrtev vojne – 97.457 – in seštevek žrtev po kategorijah ter po posameznih letih vojne in neposredno po njej. Ob tem je treba opozoriti, da za 4904 žrtev ni bilo mogoče ugotoviti leta smrti, zato število žrtev v skupnem seštevku ne predstavlja vsote žrtev po posameznih letih. V drugi polovici leta 1941 se je odporniško gibanje šele postopoma vzpostavljalo. Kljub temu je vojna na Slovenskem zahtevala 2600 žrtev (številke so zaokrožene). Med njimi so padli v aprilski vojni v jugoslovanski kraljevi vojski in civilisti ob napadu na Jugoslavijo. Kdo bo v letih, ki so sledila, najbolj aktivno moril in pobijal, nacisti nazorno pokažejo že to leto: v avstrijskem Hartheimu brez milosti pobijejo 600 štajerskih invalidov in duševno prizadetih. Leta 1942, ko začne partija v Ljubljanski pokrajini odkrito revolucijo, vojna in z njo trpljenje eksplodirata. V tem letu bog Mars zahteva več kot 11.100 žrtev. Partizanske enote so imele 2200 izgub; partizani so umirali predvsem v oboroženih spopadih ali pa so bili ustreljeni kot talci. Med aktivisti OF in podporniki partizanskega odpora je bilo ubitih 1500 ljudi. Skoraj 5000 od vseh preštetih žrtev v tem letu je bilo civilistov, kar govori o tem, kakšnemu trpljenju je bilo izpostavljeno prebivalstvo, zlasti na podeželju. . V naslednjem letu so Italijani in Nemci, glavni povzročitelji omenjenih 5000 civilnih žrtev, pobili kar 1900 talcev; med njimi so bili tako partizani kot civilisti. Po drugi strani pa so Narodna zaščita, partizani in Varnostno-obveščevalna služba (VOS) do konca julija med civilisti povzročili okoli 800 žrtev. V letu 1943 vojna terja že 16.700 je žrtev. Največ izgub so imele partizanske enote – 7700 mrtvih; med civilisti je bilo v tem letu 4500 žrtev. Na protipartizanski strani so imeli vsaj 1000 mrtvih, predvsem četnikov in vaških stražarjev. Četrto leto vojne je zahtevalo že 27.000 žrtev. Partizanske enote so imele skoraj 11.000 mrtvih, med aktivisti OF in sodelavci jih je umrlo še 1400, oborožena protirevolucija je imela več kot 1000 mrtvih. Civilnih žrtev je bilo okoli 5500. V nemški vojski pade več kot 4500 mobilizirancev, skoraj vsi na ruski fronti. V tem letu pride tudi do preobrata: protipartizanska stran prvič povzroči več žrtev kot partizanska. Slednja zakrivi 2700 smrti, protipartizanska pa v samostojnih akcijah 2500, v sodelovanju z okupatorjem pa še 960. V letu 1945 je vojna trajala le še štiri mesece in pol, toda krvavi davek je v tem letu najvišji: vseh žrtev je bilo skupaj s 14.800 pobitimi po vojni (sem so všteti tudi umrli v zaporih in povojnih taboriščih) kar 34.100. Ljudje so umirali v zadnjih hudih bojih za osvoboditev, v koncentracijskih taboriščih in pod roko zmagovalcev. Struktura žrtev je naslednja: 7200 partizanov, okoli 1000 aktivistov, 6200 civilistov in skoraj 13.000 pripadnikov oborožene protirevolucije, v glavnem domobrancev. In papež Frančišek je črn zato, ker škodi RKC s podpiranjem uvoza “migrantov”, ki pa bodo z njim opravili na križu, ko presežejo 30% domače populacije. Ali pa si želiš, da bi bilo kaj takega tudi v Sloveniji, https://voiceofeurope.com/2018/03/mohammad-and-his-gang-abuse-and-rape-two-german-teen-girls-one-was-freed-after-three-days/

 • Get Smart

  Spomnimo, s premierom Janezom Janšo (SDS) je imela Slovenija (na začetku leta 2008)
  situacijo pod kontrolo, saj se je JUGOKOMUNISTIČKA rvacka* vklučevala v EU
  in je pač morala spoštovati pravo EU, ne pa si po svetovno znani rvackoj in JUGOKOMUNISTIČKOJ uzanci prilaščati, kar ni njeno:
  tukaj pa je vstopila BORAT PAHOR (SD = KPJ) lutka, ki je kakor v imenu slo,
  dejansko pa za potrebe CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  kakor “blokirala” rvacku in
  jo potem kakor “odblokirala”, ko je rvacka kakor obljubila, da bo kakor šla na blabla kakor arbitražo, ki nam je ljudem zaradi natančnega štetja “u murglama i tržićima nje” ni uspelo preprečiti.

  Zadni lastnik zemlje v Savudriji je bil Anton Lovec, ki je zemljo zapustil občini Piran.

  Da niti ne omenjamo, da je cela ISTRA tisočletja bila SLOVENSKA,
  in da jo je v SHS prinesla DEŽELA KRANSKA,
  kar po ločitvi pomeni, da je?

  Ljudje, prej se oveste o KOMINTERNI in njenih MURGL JUGOKOMUNISTIČKIH SERBUSIH
  naći rvacka serbija i tako dalje do tokija = vse to je pod kontrolo KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  prej se okupacije lahko osvobodimo.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Btw, mesić, kosor, bandić i tako dalje do tokija, so vsi
   de iure in facto člani KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSALVIJE, celo člani
   PREDSEDSTVA CENTRALNOG KOMITETA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

 • Krtača 20

  Tko kokr sm reku. Sam da mal zasmrdi po ustaših, ste desni takoj zravn.

 • mapu

  Ja z…..l je Karl Erjavec, ki ni mogel goflje držati za zobmi.
  Skida se naj..

 • Dromla

  Hrvaška je prva zahtevala arbitražo, sedaj je pa ne prizna. Slovenija na morju meji na Italijo in Hrvaško, ne na mednarodno morje, kdor trdi drugače, namerno zavaja. Kaj je mednarodno morje v Jadranu ve vsak ki naredi izpit za čoln, kaj šele za jadrnico, ali ladjo. Italija in Hrvaška imata dostop v mednarodno morje. Slovenija, ki je vmes pa nima dostopa, ker je Hrvaška egoistično pregradila presekala mejo Sloveniji do mednarodnega morja. In takšno je stanje še danes

  • ivan šantl

   Hrvaška je predlagala, da se meja na morju določi na Mednarodnem sodišču za pravo morja v Hamburgu,ki pa izrecno upošteva, da se nedoločena meja določi po sredini spornega območja, razen, če se strani ne dogovorita drugače.Ker bi pa SLO tam “popušila” je le ta izsilila arbitražo,ki pa se je končala z izstopom HR iz “cirkusa”, zahvaljujoč Sekolcu in Drenikovi.

   • Kapodistrias

    Če se že omenja kontaminacija, je bila storjena najprej na strani Hrvaške – sodnik Vukas je bival kar na hrvaškem veleposlaništvu – nezaslišano!; Slovenija bi morala na to dejstvo nemudoma in odločno opozoriti; žal ni. Arbitražno sodišče bi moralo obvezno upoštevati Osimski sporazum, po katerem se občinske meje ne smejo spreminjati – meje piranske občine so segale na teritorij polotoka Savudrija – zakaj ga je arbitraža obšla? Slovenski parlament je sprejel sklep, da bo pravno relevantna samo rešitev, da Slovenija dobi teritorialni stik z odprtim morjem – vsakršna drugačna dikcija Slovenije ne obvezuje – zakaj tega ne spoštuje? Ne more Hrvaška enostransko presojati, da je bil kršen postopek in se zato iz arbitraže umika. O tem odloča izključno arbitražno sodišče.
    Glede predlogov, da spor rešita obe državi s pogajanji, kar forsira zlasti hrvaška stran, pa je treba upoštevati dejstvo, da se Hrvaška še nobenega medsebojnega sporazuma ni držala (dogovor Janša-Špegelj o medsebojni pomoči v primeru napada JLA, dogovor Drnovšek-Račan o koridorju, dogovor Janša-Milanovič v Mokricah glede neprenesenih vlog hrvaških varčevalcev itd., itd.) Mogoče ima Hrvaška močnejšo diplomacijo, toda ostaja dejstvo, da je Hrvaška nekredibilni partner.

 • Sredina

  Teriotiralnega stika dejansko ni, ker slovenske teritorialne vode mejijo na hrvaške teritorialne vode, preko katerih poteka ti. junction area, te pa mejijo na odprto morje

  Imamo pa neposreden dostop do odprtega morja, torej tudi stik (sui generis rešitev v obliki območja stika)

  V arbitražnem sporazumu, v (b) točki 3. člena, ni govora o teritorialnem stiku, ampak o stiku, kar pomeni, da je sodba v skladu z arbitražnim sporazumom

  Pahorju gre zahvala, za to, da ni teritorialnega stika

  Še enkrat pa…IMAMO STIK, kot določa arbitražni sporazum in tako neomejen dostop do odprtega morja

  • RATATA

   Kak imaš od tega ko zavajaš svinja pokvarjena?

  • Jan Kovalski

   Sredina • “V arbitražnem sporazumu, v (b) točki 3. člena, ni govora o teritorialnem stiku, ampak o stiku, kar pomeni, da je sodba v skladu z arbitražnim sporazumom”
   =================

   Ne drži:
   … , ker piše, da gre za stik Slovenije z odprtim morjem (slovenska verzija AS)

   Sodba torej ni v skladu z AS če se upošteva slovensko (jezikovno) verzijo AS.

 • Get Smart

  Spomnimo, s premierom Janezom Janšo (SDS) je imela Slovenija (na začetku leta 2008)
  situacijo pod kontrolo, saj se je JUGOKOMUNISTIČKA rvacka* vklučevala v EU
  in je pač morala spoštovati pravo EU, ne pa si po svetovno znani rvackoj in
  JUGOKOMUNISTIČKOJ uzanci prilaščati, kar ni njeno:
  tukaj pa je vstopila BORAT PAHOR (SD = KPJ) lutka, ki je kakor v imenu slo,
  dejansko pa za potrebe CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  kakor “blokirala” rvacku in
  jo potem kakor “odblokirala”, ko je rvacka kakor obljubila, da bo kakor šla na blabla
  kakor arbitražo, ki nam je ljudem zaradi natančnega štetja “u murglama i tržićima nje” ni
  uspelo preprečiti.

  Zadni lastnik zemlje v Savudriji je bil Anton Lovec, ki je zemljo zapustil občini Piran.
  Torej,
  PIRANSKI ZALIV je BIL od pamtiveka Slovenski.

  Da niti ne omenjamo, da je cela ISTRA tisočletja bila SLOVENSKA,
  in da jo je v SHS prinesla DEŽELA KRANSKA,
  kar po ločitvi pomeni, da je?

  Ljudje, prej se oveste o KOMINTERNI in njenih MURGL JUGOKOMUNISTIČKIH SERBUSIH
  naći rvacka serbija i tako dalje do tokija = vse to je pod kontrolo KOMUNISTIČKE PARTIJE
  JUGOSLAVIJE,

  prej se okupacije lahko osvobodimo.
  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Torej, KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE u RVACKOJ
  si je zaželela
  slovenske zemlje in morja
  in se MURGL JUGOKOMUNISTIČKI lutki BORATU POHARU lahko zahvali,
  da je zemljo i more tudi dobila.

  • Get Smart

   Če RVACKA ne bi bila JUGOKOMUNISTIČKA enklava,
   si tujega ne bi zaželela.

   Pamet v glavo.

 • xtc

  Takole v nauk levim bebčkom,bitko za Zaliv ste zapravili in nobeno sodišče vam nebo sodilo v korist.
  To so vam povedali iz ZDA,EU in še kje,ja bebčki kar nastavljajte rit še Putinu,še za manj boste delali v izvozu.
  Komunisti so pač izdajalci ,kot vedno.
  Kruta realnost SLO ovc je v tem ,da ne moremo ne iz Nata ne iz EU ,če gremo iz Nata Slo ni več(Kučanu malo rabi),če gremo iz EU rabimo novih 30 miljard,plus 10 ,ki nam jih nihče nebo dal-torej zahvalite se Kučanu in levakom naslednjih 200 let boste sužnji-Putin vam ne more pomagat,niti mu to ni interes za državo,kjer ne more ne z ladjo ne z avionom brez ,da bi ga Nato razsul zraven.

 • Drazen Kovac

  Hrvarska,,,hahaha,Stiker moreš ga dobit u g….u

 • Drazen Kovac

  Zakaj se vi grizete,brižniči iz te moke nebo kruha,žal

 • Drazen Kovac

  ,,p,,a ne sklepaš mogoče v drugo smer

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!