Janez Janša na obletnici SDS: “Globoko državo bomo razgradili z drugo republiko, z državo dokončane tranzicije!”

Foto: Bojan Mijatovič

“Glasovati za SDS na naslednjih volitvah pomeni glasovati za politično silo, ki se zavzema za normalno državo, za normalnost v smislu razumevanja tega pojma, kot ga razumejo povsod po svetu, ne tako, kot jo mogoče razume upravni odbor Prešernovega sklada. In globoko državo, ki je tu ključni problem, globoko državo, ki pere denar za teroriste, postavlja in odstavlja vlade in stranke, zapira po nedolžnem, krade otroke in mandate, če želite, to globoko državo bomo v prihodnjem mandatu ali dveh, če bo potrebno, razgradili in nadomestili z državo druge republike, z državo dokončane tranzicije,” je na sobotni 29. obletnici Slovenske demokratske stranke napovedal njen predsednik Janez Janša. V nadaljevanju objavljamo njegov celoten nagovor.

“Spoštovani gospe in gospodje, Slovenke in Slovenci, kolegice in kolegi, dragi prijatelji, predvsem pa dragi nagrajenci! Danes se spominjamo časov, ko sta nastajali obe naši predhodnici in mnogi med vami, ki boste danes dobili zaslužena priznanja, ste tisti ključni zgodovinski čas slovenske osamosvojitve in demokratizacije soustvarjali. Hvala vam za to, veseli smo, da ste danes z nami, in želimo, da se med nami prijetno počutite.

Preden sem prišel na oder, je bila zapeta neka pesem, ki je nastajala ravno v tistih časih. Ko smo spomladi leta 1991 pripravljali prvo zaprisego mirodobnih vojakov slovenskega naroda, v vsej svoji zgodovini, ko smo se pripravljali na čas, ko bo del generacije mladih prvič v zgodovini naroda prisegel samo svoji domovini in samo svoji državi, smo zaprosili tudi velikega slovenskega, danes žal tudi že pokojnega, pesnika Janeza Menarta, da napiše priložnostno pesem. In nastala je pesem, ki je bila takrat recitirana ob zaprisegi slovenskih vojakov na Igu in v Pekrah pri Mariboru in potem še velikokrat v času osamosvojitve, v času vojne za Slovenijo in boja za mednarodno priznanje. Je pa moralo miniti četrt stoletja, da je nekdo to pesem tudi uglasbil. Takrat smo vsi pričakovali, da se bo s tem kar tekmovalo, pa so potem nastopili časi, ko takšne pesmi niso bile zaželene. Enkrat kasneje sem srečal avtorja, gospoda Menarta, ki je rekel, da jih je zaradi te pesmi veliko slišal od nekaterih prijateljev v narekovaju, čeprav, oprostite, a lahko v tej pesmi kdor koli kar koli očita? Razen, seveda, tisti, ki so takrat želeli neko drugo državo ali pa ki so jokali za tisto državo, ki je potem propadla. Kakor koli, trajalo je četrt stoletja, da je nekdo uglasbil to pesem in to je bila Martina Prevejšek, ki je to pesem zapela, in iskrena hvala za to.

Danes se spominjamo časov, ki smo jim rekli slovenska pomlad. Spominjamo se časov Demosa, spominjamo se zgodovinske vloge dr. Jožeta Pučnika v tistih časih, skratka, spominjamo se nekega dela, najpomembnejšega dela v zgodovini slovenskega naroda. Svetlega dela, ki pa je kljub temu zgodovina in te zgodovine se danes ne da ponavljati. Je pa pred nami in okoli nas nekaj, kar je rezultat tega časa, rezultat uresničitve vrednot slovenske osamosvojitve, in to je slovenska država. In danes delamo in se združujemo za to, da bi ta slovenska država dejansko postala domovina za vse, tako kot smo si to želeli na tisti plebiscitni dan, ko smo decembra 1990 zanjo glasovali. Takrat je Slovenija vzela zalet. Del tega zaleta sta bili tudi obe naši predhodnici SSDS in SDZ. Še enkrat hvala vsem tistim, ki ste sodelovali pri tistih prvih začetnih korakih, ko pravzaprav ni bilo ničesar, obstajala pa sta vera in pogum, in zato je bilo tisto zmagovito.

Ta zalet, ki ga je Slovenija vzela v času od nastanka, plebiscita, razglasitve, obrambe samostojne Slovenije do mednarodnega priznanja, tisti zalet je trajal nekje do konca leta 2008. Takrat smo na nek način verjeli, da je bil ta zalet dovolj močan, da bo šla Slovenija samo naprej, da se bodo plebiscitne sanje uresničile. Del tega veličastnega trenutka, vrhunca samozavesti, ki ga je Slovenija dosegla po osamosvojitvi, smo doživljali tudi v teh prostorih. Kot je bilo že prej rečeno, ta center na Brdu je bil zgrajen za predsedovanje Slovenije Svetu EU in Evropskemu svetu. Zgradili smo ga zelo hitro in z majhnimi stroški, česar danes nikoli ne slišite. V Sloveniji velja pravilo, da je investicija na koncu vedno dražja, kot pa je načrtovana. Ta prostor in ti objekti, kjer danes zborujemo, niso del takšne zgodbe. Slovenija je takrat načrtovala za predsedovanje EU okoli 60 milijonov evrov in to je bil do takrat najmanjši znesek, ki ga je kakšna država namenila za te potrebe. In tega zneska nismo dosegli, ampak so bili stroški za 5 milijonov manjši. Moram reči, da od leta 2008 do danes v osrednjih slovenskih medijih še nisem zasledil tega podatka, da bi, “Bog obvarji”, kdo to omenil. To sem omenjal zato, ker je to dokaz, da se to da. Celo pri nekem projektu, kjer, kot so rekli, se ne gleda na malenkosti, je Slovenija takrat prihranila. Zato vedno, ko pridemo v ta center, se počutimo dobro. Je dokaz, da se da. Ne samo, da se da dobro in poceni, je dokaz, da se da tudi ceneje in dobro. Tako da Slovenija ima v tem času, ko je trajal ta zalet, številna obdobja, na katera smo lahko ponosni.

Po letu 2008 pa, kot da se je nekaj zarotilo proti nam. Ne samo, da je zalet popustil, na krilih nedokončane tradicije je prišla praktično restavracija, ki je vzpostavila to, kar danes občutimo, in čemur strokovnjaki pravijo globoka država. Dogajale so se stvari v tem času, skozi katere smo šli, za kar bi se dalo uporabiti tisti star pregovor, ki pravi, “od njih bi se še hudič veliko naučil.” Ni da ni, kaj vse se je uporabilo za to, da Slovenija ne bi dosegla tistega, kar smo si predstavljali v osamosvojitvenih sanjah.

Iz nekega fantastičnega dne smo prišli do neke prakse, ki jo kot opozorilo dajejo drugim
Letos je Cankarjevo leto, zato je mogoče to tudi dobra priložnost, da ga citiramo. Pred dobrimi 100 leti je v enem od svojih del zapisal nek stavek, ki je zelo uporaben za razložitev enega od ključnih razlogov tega dogajanja. Cankar je zapisal naslednje: “Tako nas tujci in potujčenci dejalo majhne in slabe, da smo nazadnje že sami verovali v to svojo neznatnost in nemoč.” Samozavest, ki je dosegla viške z osamosvojitvijo, z vstopom v EU in NATO, s predsedovanjem EU in prevzemom evra, ta samozavest se je tistim, ki si te države niso želeli, zdela nevarna, zato se jo je začelo na vseh točkah sabotirati. Rezultati tega so slabi, mnogi, nima smisla vsega naštevat, mogoče samo nekatere. Dobili smo arbitražni sporazum s sosednjo državo, ki naj bi dokončno uredil mejno vprašanje. V teh dneh poteka v Münchnu največja varnostna konferenca na planetu in zjutraj smo tam slišali besede, češ, kako je ta arbitražni sporazum zgled slabe prakse, kar se ne bi smelo zgoditi in kako se nekaj takega ne sme več ponoviti v širitvi EU proti Zahodnemu Balkanu. Iz nekega fantastičnega dne smo prišlo do neke prakse, ki jo kot opozorilo dajejo drugim.

Dobili smo, predvsem leta 2015, 500.000 ilegalnih migrantov, 500.000 posamičnih kršitev schengenskega reda in to se je sprejelo in delalo, kot da enostavno ni druge rešitve, čeprav smo imeli istočasno sosednjo državo Madžarsko, ki je pokazala, kako se s takim problemom soočiti. Dobili smo zlorabo pravosodja, drastično kršenje ustave iz ideoloških nagibov, nekaj teh rešitev je bilo že zdavnaj prepoznanih na Ustavnem sodišču pa še vedno niso odpravljeni, dobili smo krajo volitev, otrok, mandatov, imena in identitete. Ob zadnjem slovenskem kulturnem prazniku smo dobili izrezan slovenski grb iz slovenske države kot višek umetnosti, ki je celo nagrajena z državno nagrado. Dobili smo nekaznovano krajo iz državnih bank, dobili smo uničevanje slovenske vojske, da tukaj terana in drugih podvigov ministrov aktualne vlade niti ne omenjam. Ključno je tisto, kar je najbolj problematično, na kar smo opozorili že na našem lanskem kongresu. Soočali so se z uničevanjem veselja do življenj in pristali na devetem mestu, kot deveta najstarejša država na svetu. Dogajalo se je tisto, kar je za neko skupnost najbolj nevarno, to je uničevanje lastne identitete.

Grožnjam zaradi opozarjanja na kriminal se je potrebno odločno upreti
Ta globoka država je bila v tem času mnogokrat razkrinkana, a nikoli ni bilo sankcij. Najbolj se je v zadnjem času razkrinkala z delom dveh preiskovalnih komisij, ki ju vodita naša poslanska kolega Jelka in Anže. Poročilo o oprani milijardi evrov za teroristične in obveščevalne namene države, ki je pod trojnimi mednarodnimi sankcijami, je bilo Državnem zboru sprejeto soglasno, kar pomeni, da je politična volja na površini, da se stvari razčistijo, obstajala, ampak v praksi pa ni nobenih posledic. Enako, ko gre za preiskovalno komisijo za žilne opornic. Pravzaprav posledice so – našima poslancema grozijo zaradi njunega dela in s tega mesta se je treba temu odločno upret. Tega pač ne bomo dovolili in storili bomo vse, da tisti, ki so za tem velikim kriminalom, odgovarjajo, naj stane kar hoče, to bomo dosegli. Nobene grožnje nas pri tem ne bodo ustavili, nobene umetne afere, nobena zloraba pravosodja, te stvari je treba razčistit in ko se bo to bo razčistilo, bo tudi globoka država začela odmirat, ker gre za samo bistvo problema.

In to bistvo problema je v veliki meri izraženo v citiranem stavku Cankarja. Gre za vprašanje identitete in samozavesti. Cankar je govoril o tem, kako tujci in potujčenci delajo Slovence majhne in kako so potem oni ubogljivi, bogaboječi – če te udarijo po enem licu, nastavi še drugega –, kar oblast reče, je sveto, in tako naprej. Ta formula, ki jo je takrat Cankar razkrinkaval, se je v zadnjem času v Sloveniji uspešno uporabljala še naprej. Cankar potem sicer piše, kako ga je slovensko ljudstvo pozitivno presenetilo in je v ključnem času obstalo. Mimogrede, to je bil potem čas Majniške deklaracije.

Če te Cankarjeve misli potem apliciramo na sedanje čase, potem moramo resno pogledati sami vase, koliko sami zapademo v takšen defetizem – saj se nič ne da, saj se ne da zmagat, saj imajo vse v rokah, nič se ne bo spremenilo, mi se moramo spremenit. Tisti, ki misli, da je na pravi poti, ne bo poti spreminjal glede na same ovire. Če pa misli, da je na napačni poti, potem mora izbrati drugo, zagotovo. Ne pa zaradi tega, ker je pot nekoliko bolj strma, začet dvomit vase, ali bomo sploh prišli do cilja. Spominjamo se časov naših predhodnic in časa Demosa. V tistih časih, mnogi ste jih doživljali, so bila neka realna razmerja sil še bistveno bolj neugodna. Kaj pa smo takrat imeli? Nič, niti to se ni vedelo, kako kampanjo organizirat, kako organizirat nadzor na volitvah, nobenega pravega političnega znanja ni bilo. Vsi smo bili eni sami politični amaterji pa še goljufali so z volilno zakonodajo, pri preštevanju glasov in tako naprej. Ampak je Demos kljub temu zmagal, ker sta obstajala vera in pogum. Ker Cankarjeva prerokba ni držala.

Danes, v času, ko je to delanje majhnosti iz Slovencev, iz slovenske države in naroda na višku, se to občasno prekine. To prekinejo, recimo, naši športniki. Na teh olimpijskih igrah Jakov Fak, danes hokejisti, jutri mogoče kdo drug. Takrat se na neke svetle trenutke zavemo, da mogoče pa le nismo tako majhni, nepomembni in nesposobni, da se vendarle da. To na trenutke prekinejo v javnosti slovenski gospodarstveniki in podjetniki s svojimi uspehi, včasih znanstveniki. Tega se zavemo, ko preberemo nekje, da so spet prevedli pri kakšni pomembni svetovni založbi delo Draga Jančarja in še nekaterih drugih pesnikov in pisateljev. Potem pa spet pride vsakdan, kjer se skuša Slovence potisniti v nesamozavest, neidentiteto, v neko amorfno maso, s katero se lahko dela, kar se hoče. To je naš ključen problem.

SDS stoji za rekom: Kdor ni proti nam, je lahko z nami
Pred 30 leti smo se mu uprli z vero in pogumom in tudi z združevanjem. Demos je takrat združil na koncu sedem strank celotnega političnega spektra, demokratičnega loka. In tudi danes je za spopad s takšnimi izzivi takšno združevanje potrebno. Ne v smislu obujanja novega Demosa ali nove slovenske pomladi, ker, kot rečeno, je to svetla zgodovina slovenskega naroda in vrednote tistega časa so ustvarili slovensko državo. In danes gre za to slovensko državo. Zato je danes potrebno združevanje za slovensko državo, združevanje strank iste politične družine. Družine, ki ji pripadamo, to je družini evropskih ljudskih strank, svetovni sredinski, nekdaj krčansko-demokratski internacionali, mednarodni demokratični zvezi, družini strank, ki na novo nastajajo, pa tudi širše. Pravilo, ki ga je takrat Demos prakticiral, velja tudi danes – kdo ni proti nam, je lahko z nami – in mi so z vsakim, ki mu gre za Slovenijo, pripravljeni sodelovati. Iz tega sodelovanja začasno izključujemo tiste, ki še vedno poveličujejo zločine ali domujejo v ukradenih vilah. Mislim, da morajo končno iti čez tisto, kar so nekoč govorili, se pravi čez prenovo, pa tega nikoli niso izvedli. Torej to pričakujemo, da se bo zgodilo. In morajo opustiti retoriko, ki jo zadnje čase spet poslušamo, češ da niso za spravo, in retoriko, ki se glasi, »včeraj smo prosili, danes zahtevamo, jutri bomo vzeli.« Glejte, temu se bomo mi uprli, upiramo se tej retoriki, jo označujemo za zavržni sovražni govor, in vsem dejanjem, ki bodo morebiti izhajala iz takšne retorike, se bomo uprli.

Slabe štiri mesece pred volitvami je ponovno aktualna tema novih obrazov. V politiki so novi obrazi potrebni in vedno pride do njih, že biologija to zahteva. Vendar je eno ponudba z novo vsebino, ki lahko popestri, privede do novih rešitev, odgovarja na boljši način, na izzive časa, drugo pa je reciklaža starega in tisto, kar se praviloma v Sloveniji prodaja kot nove obraze, je v bistvu reciklaža starega. Iz Zveze socialistične mladine Slovenije v liberalno demokracijo, iz nje v stranko Zares, iz nje v Listo Zorana Jankovića, iz nje v Listo Mira Cerarja … Zdaj pa mi povejte, če kdo med vami pozna kako bistveno razliko v stališčih, ki so jih zagovarjali Gregor Golobič, Anton Rop, Zoran Janković ali Miro Cerar? Poznate kako bistveno razliko? Ne. Gre za reciklažo stare vsebine in če gre za reciklažo stare vsebine, je popolnoma vseeno, kdo je fasada, ki stoji spredaj, bistveno je tisto, kar se pač dogaja. Pri naštetih ni nobene razlike v stališčih, enaki konglomerati protislovenske politike in arogance in posledice, ki so v pretežni meri negativne.

Sedaj poteka boj za Evropo in evropsko identiteto
Eno so torej nove stranke in osvežujoča nova ponudba, ki so potrebne. Čas gre naprej in to pač prinaša nove zahteve, nova vprašanja dobivajo odgovore, se pravi eno je nova ponudba, drugo pa so zarodki v drobovju globoke države, ki so skrbno načrtovani, medijsko negovani, pa vsestransko finančno in propagandno podprti. Potem se dogaja to, kar se dogaja zadnje mandate pri nas, veliko navdušenje in potem veliko razočaranje pa potem spet isti krog. Nekdo je zadnjič v neki razpravi, ki smo jo imeli, rekel, da ti novi obrazi, ki se pri nas pojavljajo, imajo efekt nudistične plaže – od daleč zgleda vse zelo privlačno, ko pa prideš zraven, je pa to malo drugače. V svetovnemu turizmu nudistične plaže sicer obstajajo, so pa izjema, niso pravilo. V Sloveniji problem, da se običajno, potem ko se od blizu pogleda, je že prepozno za en mandat, ta mine, priložnosti so neizkoriščene in trnki so običajno na novo vrženi. Koliko je naivnosti v tem pa sami presodite. Kot je rekel prej gostitelj, predsednik MO SDS Kranj Banko Grims, so pred nami neki časi, ki bodo izjemno zahtevni. Če se spomnite naših resolucij iz lanskega majskega kongresa v Mariboru in mojega govora, potem veste, da smo na to opozarjali. Pred nami ni samo čas nekih odločitev v Sloveniji zaradi državnozborskih in lokalnih volitev, so tudi časi odločitev širše. Naš kongres je te smernice že postavil, na tej osnovi je nastal program strokovnega sveta, ki smo ga enkrat že predstavili in sedaj tečemo drugi krog in približno vemo, kako je treba na te izzive odgovarjat. Bistvo teh naših smernic je Slovenija, kjer bo blaginja dostopna vsem pod enakimi pogoji, odvisno, koliko se kdo potrudi, in to brez vnaprejšnje delitve na prvo in drugorazredne. Program, ki ga je naš strokovni svet izdelal, zasleduje ta cilj. Bistvo tega programa je Slovenija, ki bo domovina za vse, bistvo tega programa je varna Slovenija. Bistvo tega programa je Slovenija, kjer bo v javnih, državnih storitvah red in kjer bodo za vse veljali enaki pogoji. Bistvo je Slovenija, kjer bo šlo manj za davke in bo vam več ostalo. Bistvo je Slovenija, kjer bo razvijana ideja svobodne podjetniške pobude, kjer pokojnina ne bo socialna kategorija, ampak pošteno plačilo za minulo delo, kjer se bo tudi pri živem delu dobilo pošteno plačilo za pošteno delo. Vse to so cilji, ki smo jih imeli pred sabo tudi včasih, ki se jih danes spominjamo, le da jih v vseh teh desetletjih še nismo uspeli uresničiti.

Okoli nas, čeprav tega, ker smo medijsko malo izolirana skupnost, ne vidimo prav dobro, okoli nas poteka boj za Evropo in identiteto evropskih narodov, v 21. stoletju, v novih okoliščinah, ampak poteka. Poteka tudi boj za Slovenijo in boj za našo identiteto. Ta boj je ključen, vse ostalo je manj pomembno, če ta boj izgubimo.

Razgradnja naroda, družine, privatne lastnine in šolstva
Pa poglejmo malo, kako to zgleda od blizu. Če pogledate nekatere spletne strani, ki so o tem konkretno poročale, potem vidite, da danes v Sloveniji obstaja nekaj deset, mislim da preko sto raznih t. i. civilno–družbenih organizacij, ki načrtno napadajo in skušajo razvrednotiti in posledično razgrajevati narod, družino, privatno lastnino in zasebno šolstvo. Mogoče boste presenečeni, ampak v preambuli Komunističnega manifesta izpred 200 let piše, da bo komunizem uspel, če bodo uspeli razgraditi narod, družino, privatno lastnino zasebno šolstvo. Torej bi rekli, nič novega, samo zapakirano v neko drugo vsebino. Tisto, kar je novo in grozljivo, je to, da so te organizacije financirane iz našega proračuna, preko tega velikokrat tudi iz evropskih sredstev in iz omrežja t. i. odprte družbe oziroma Sorosevih fundacij. Nekaj deset jih je, ki so financirane iz vseh treh virov, in potem to svojo raboto skrivajo za t. i. evropskimi projekti, pod plaščem raznih mednarodnih organizacij, čeprav največ denarja dobivajo ravno od vas, preko davkom, prispevkov, ker to mi plačujemo. V nekaterih evropskih državah so začeli odkrit boj proti temu, jaz mislim, da to čaka tudi nas. Mogoče nismo še tako v zaostanku, kot so nekateri drugi.

Če pogledate danes velika evropska mesta, boste videli, da je večina teh mest boj za identiteto izgubila. Poglejte, kdo so župani, poglejte strukturo prebivalstva, da tukaj ne omenjam Ljubljane. Ni veliko evropsko mesto, bi se pa kaka podobnost našla. Včeraj sem se pogovarjal s kolegi iz avstrijske Ljudske stranke in so mi povedali, da je ob lanskem vpisu v prvi razred na Dunaju večina prvošolcev muslimanov, iz muslimanskih družin, ki zahtevajo potem pogoje v skladu z religijo, ki v Avstriji ni avtohtona. Povedali so mi tudi, da je večina vpisanih v prvi razred katoliških šol iz muslimanskih družin, ker ni drugih. Dunaj je bil včasih tudi naša prestolnica, danes na srečo ni, ne vem pa, kako bodo ta problem rešili, je pa volilno telo reagiralo. Bitke v velikih mestih v Evropi marsikje, kar se tiče bitke za identiteto, so začasno izgubljene, zdaj se selijo nacionalno raven. Ta spopad se je začel, spremljate ga preko volilnih spopadov v sosednjih državah. V Avstriji vemo, kako se je končalo, dobro, naslednji mesec so volitve v sosednji Italiji, kjer je to tudi ključna tema. Jeseni so imeli volitve v ključni evropski državi Nemčiji, kjer je to vprašanje zasenčilo vse ostale in še danes preprečuje vzpostavitev trdne vlade, in če Nemčija ne bo imela trdne vlade, bo cela Evropa nestabilna, in to vse zaradi podcenjevanja tega boja za identiteto.

In tukaj je potrebno zelo jasno povedati. Eno je solidarnost s trpečimi, kar je Slovenija že velikokrat izkazala, drugo pa je uničevanje lastne identitete. Od tistih, ki prihajajo k nam od koder koli, pričakujemo, upravičeno, govorimo za Slovenijo in Evropo, katere del smo in soodločamo o njeni politiki, pričakujemo, da bodo spoštovali naše navade, tradicijo, kulturo, da se bodo oni prilagodili v okolje v katerega prihajajo, ne pa da bodo zahtevali od nas, da se mi prilagodimo njim.

Za Slovenijo še ni prepozno, je pa ključen čas za prebujenje
Velikokrat, ko govorimo o teh stvareh, nam iz leve strani očitajo, češ, saj tudi Slovenci so bili begunci, poglejte, kako so jih sprejeli v ZDA, Argentini, Avstraliji … Seveda so jih, ampak so se morali oni prilagoditi kulturi Avstralije, Kanade, ZDA, Avstralije, naučiti njihovega jezika in navad in so se. In so danes ponosni na obe identiteti, kar se tiče naših rojakov. In to ni nekaj, kar bi nasprotovalo temu, kar sem prej dejal. Tukaj, na tej točki je potrebno opustili t. i. politično korektnost, ker ničesar ne prinese, prinese samo zablode, zaradi katerih je danes, kljub temu da gre gospodarstvu dobro, polovica Evrope v krizi, najbogatejše države so v krizi zaradi identitetnega vprašanja. Zaradi tega, ker imajo oni gripo, imamo prehlad tudi mi.

Mi smo prvič v tem času, odkar smo postali člani EU in NATO, upravičeno zaskrbljeni za usodo teh dveh asociacij. Ne zato, ker bi bili neki zunanji sovražniki vojaško tako močni, ne zato ker bi gospodarsko propadali, ker ne bi bili sposobni ustvarjat in prodajat izdelkov, ki gredo v promet na globalnem tržišču, ampak zato, ker se je zanemarjalo vprašanje nacionalne in skupne evropske identitete, ker se je nasedalo zgodbi o multikulturnosti, ki ni nikoli pod takšnimi pogoji nikjer zaživela, in ker se je začelo reagirati po tem, ko je bilo že marsikje pozno. Za Slovenijo še ni prepozno, je pa ključen čas za prebujanje.

Torej, kar se tiče SDS je tukaj stvar jasna, izhaja iz vseh naših programov, tudi zadnjih kongresnih resolucij. Mi se bomo borili za Slovenijo, kakršno smo izglasovali na plebiscitu leta 1990, za Slovenijo, v kateri bomo tudi naši prapravnuki govorili slovensko in peli slovenske pesmi, za Slovenijo, kjer bo Slovencev vsako leto več, in za Slovenijo, kjer bomo vsako leto živeli bolje. To je v grobem rečeno neka osnovna usmeritev, ki bo v prihodnosti še bolj pomembna, kot je bila v preteklosti, zato je mogoče potrebno nekatere stvari zelo jasno postaviti.

Za SDS bo Slovenija vedno na prvem mestu
V SDS napram komunistični internacionali, ki jo prepevajo po ljubljanskih trgih sedaj že ob vsaki priložnosti, kjer praktično ne vidiš nobene slovenske zastave, temu izrazu mi nasproti postavljamo Prešernovo Zdravljico, celo Prešernovo Zdravljico, ne samo sedmo kitico, celo Prešernovo Zdravljico, tako kot je zapisana v slovensko ustavo in kjer je na začetku kitica, ki pomeni, da je za nas prva Slovenija. Najprej Slovenija, potem pa drugi. Če kdo misli, da je ta pot napačna, če kdo misli, da, če bomo mi nekoga drugega postavili na prvo mesto, da bodo pa drugi nas postavili na prvo mesto, naj se enkrat sprehodi čez evropske institucije, čez parlamente sosednjih držav. Jasno je, da vsak, ki so ga ljudje izvolili, da upravlja z vsako državo, najprej na prvo mesto postavi to državo in interesi tistega naroda, ki je državotvoren, in interese tistih ljudi, ki živijo v tej državi. Če te prioritete zamenjate, kot nekateri pri nas pridigajo, potem se naravni red poruši in tisti, ki je tako naiven, da temu verjame, potem prvi propade. Tako da napram internacionalizmu, socialističnemu in tudi liberalističnemu, mi postavljamo slovenstvo. Slovenstvo kot patriotizem, ne kot negativni nacionalizem, ki sovraži druge, ampak pozitivni patriotizem, kjer imaš rad sebe in imaš lahko tudi druge. In brez tega pozitivnega patriotizma ni prihodnosti niti za Slovenijo, niti za druge evropske države.

In namesto dogodkov v zgodovini, ki so nas kot narod razdelili, mi postavljamo v ospredje čas slovenske osamosvojitve, ker je to čas, ki je slovenski narod združil. Ni drugega kot čas v slovenski zgodovini in vsak, ki želi Sloveniji iskreno dobro, bo vedno ta čas postavljal v ospredje. Tisti, ki pa ospredje postavlja krvavo revolucijo in vse tisto, kar se je dogajalo po njej, tisti slovenskemu narodu in državljanom ne želi dobro, ampak v tem vidi zgodaj obrambo lastnih privilegijev in lastnih interesov.

Iz programa, ki je izdelan na podlagi naših kongresnih smernic, jasno izhaja, da v SDS proti podržavljanju, proti diktaturi birokracije postavljamo svobodno podjetniško pobudo in vitko državo, ki je servis, ne pa vaš diktator, kjer se lahko vsak dan, na vsakem koraku bojite, česa niste prav naredili, ker je vse predpisano, in kakšno kazen si mogoče zaslužite pa sploh še niste prebrali zakona, kjer piše, da doma na vrtu ne smete požagati drevesa, kjer je premer debla večji od osem centimetrov, ker se je gospodu Židanu zazdelo, da bi bilo to lahko kaznivo.

Globoko državo bodo razgradili z drugo republiko
Tako da, glasovati za SDS na naslednjih volitvah pomeni glasovati za politično silo, ki se zavzema za normalno državo, za normalnost v smislu razumevanja tega pojma, kot ga razumejo povsod po svetu, ne tako, kot jo mogoče razume upravni odbor Prešernovega sklada. In globoko državo, ki je tu ključni problem, globo državo, ki pere denar za teroriste, postavlja in odstavlja vlade in stranke, zapira po nedolžnem, krade otroke in mandate, če želite, to globoko državo bomo v prihodnjem mandatu ali dveh, če bo potrebno, razgradili in nadomestili z državo druge republike, z državo dokončane tranzicije. 
Vse to se bo zgodilo, če bo vsakič, ko nam bo kdo dopovedoval, da smo majhni in nepomembni, da se nič ne da, da nič ne moremo, če si bomo vsakič priklicali v spomin tisti Cankarjev stavek in se zavedali, zakaj se takšna miselnost vsiljuje v slovenske glave. Če se bomo zavedali, da v resnici nismo majhni, da se Slovenci lahko kot posamezniki kosamo z komer koli v Evropi in širše po svetu, da naši rojaki kjer koli praktično danes na zemeljski obli to dokazujejo, da pa velikokrat to ne vemo, če bomo samozavesti, če ne bomo sami sebe dajali v nič in če bomo s ponosom peli tudi drugo kitico Prešernove Zdravljice. Dokler si pa tega ne bomo upali, potem bomo čoln, ki ga bo premetavalo na valovih sedanjega in prihodnjega časa. Če kje, potem je v SDS zbrana energija, ki omogoča, da bomo v Cankarjevem letu tisti njegov stavek “delajo nas majhne,” obrnili v stavek “naredili se bomo velike”.

Dragi prijatelji, iskrene čestitke ob skupnem 29. rojstnem dnevu, še posebej čestitke in zahvala vsem nagrajencem, prejemnikom priznanj. Želim vam lep večer in uživanje v kulturnem programu, ki si zagotovo zasluži kakšno pravo nagrado. Danes smo se zbrali tudi za to, da se zahvalimo tistim, ki so v preteklem letu največ naredili za to, da je SDS stala, obstala in napredovala. Lep večer še naprej in Bog živi Slovenijo.”

C. Š.

 • AlojzZ

  Jaz pa še mnogo, mnogo Slovencev gospodu Janezu Janši ne verjamemo, da resno misli z reformami. Žal imamo za to verovanje izkušnje.

  • BananaNjam

   Točno tako. A se kdo še spomni npr. njegovih bukvic z 100+10 ukrepi? Ko je prišel potem na oblast , je nanje kar lepo pozabil!

   • Sale

    Pedofil slovenski

    • BananaNjam

     Lahko, da je. Kdo ve?

    • BananaNjam

     Lahko da je. Bo treba pogledati po njegovem računalniku.

 • žogica

  Jelka se je povzpela na lestvici, že sedi zraven Janše.

  • komar marko

   pravilno, napajanje preko ŽILNIH OPORNIC in stekanje denarja v levičarski cajtng, kjer trdijo da so čakalne vrste dokaz da javno zdravstvo deluje, je domena MESEČNIKOV!

   • žogica

    Ja, ja, še en stol naprej, pa bo Janša odletel.

    • komar marko

     jap se bojite da boste leteli. zato taka panika. Čakam na novo AFERO, JANŠIZEM imate v zadnji fazi!

     • žogica

      Ti kar čakaj, še malo pa pride…

     • Sale

      Smrt fašistom svoboda narodu

    • Sale

     Odletel v pekel drek pohojen

   • Sale

    Upam da ti bodo najbližji stegnili parklje v čakalni vrsti gnoj hlapcevski

    • antimur

     Drži svoj ogabni gobec, da ne boš škripnil prej, kot predvidevaš, gnoj antifovski.

     • Sale

      Jernej tiho

  • Sale

   Povzpela se mu je na kurac mlohav

 • Sale

  Zbiram zamaške za črta Jakoba nujno potrebujejo zahteven operacijski poseg umirata molimo z

  • komar marko

   a te ni sram, kako globoko ste se sposobni spustiti! Upam, da te bodo BANALI za vedno bedak!

   • Sale

    Kaj bosta črt in Jakob ko odrasteta posiljevalca kot Janez

   • FireSnake

    rdeča sodrga ne pozna sramu…

  • FireSnake

   kakšen je občutek če imaš v glavi samo vakum?

   • Sale

    Reče lajdra Urša sinu črtu ti pa fukas bolje kot Janez vem to mi je že brat Jakob povedal odvrne

    • Stajerka

     kaj FURS je že stopil na prste Kučnovemu vnuku oz. Štrukljevemu sinu???…..

    • tarantela

     Oprosti, tudi sama nisem podpornica Janše in orto desnim, vendar prosim, da se omejuješ na politike, otroke pa pusti pri miru. Hvala!

  • Stajerka

   točno o tem sem pisala 3 dni nazaj…….lewaki ste moralni, ko gre za vaše riti, koritnike in otroke…….drugače ste v stanju izrabljat otroke v plenicah……za vas je še podn PREVISOKO…..

   sicer pa – blokada!!!

   • Sale

    Kaj bo črt ko odraste posiljevalc v hozentregerjih

  • rubec

   Starši vedo kakega idiota imajo?

 • komar marko

  spodaj je dokaz, do kje so se rdečuhi sposobni spustiti. Ni čudno da je v EU bil zadnji čarovniški proces prav v SLO, Le kdo ga je SPROVEDEL?

  • žogica

   Janša, a ne?

   • komar marko

    TUNEK, si bil na terapiji?

    • žogica

     Si se zmotil, žogica tu, halo !

   • Vojteh Dovč

    dokler je šlo-EU u rit

  • Vojteh Dovč

   Najprej Janša ven iz stranke, parlamenta, politike… potem se mogoce zacne upanje za Slovenijo

   • Sale

    Vse ven

 • tarantela

  SDS ne obstaja 29 let!!!

  • žogica

   Saj ga skoraj ni več…

   • jovan jovan

    Izumirajo!

 • tarantela

  Upam, da bojo ustanovili komisijo zaradi preplačanih kadaverskih glav iz ZDA, ki jih potrebujejo v UKC za učenje o možganih. Al pa pri nas nimamo glav z možgani?

  • Stajerka

   v UKC MB so jih uvozili iz ZDA, ker so CENEJŠE kot tiste iz Ljubljane…….še kaj???

   • tarantela

    Najbrž so tiste iz Ljubljane bolj kvalitetne, imajo več vijug v možganih in mislijo obojestransko ne samo levo ali desno, he-he…

 • Vojteh Dovč

  pa ne me jebat ne bom to vse čital- –

  -Najprej Janša ven iz stranke, parlamenta, politike… potem se mogoce zacne upanje za Slovenijo

 • Burek Burecki

  Ta bizgec dejansko misli, da bo zmagal na volitvah? Ahaha ta je pa spasna…

  • Stajerka

   a si že slišal volilno kampanijo…….gremo na volitve, da NE bomo zmagali????……še Cerar ima upanje, pa je že 2m pod zemljo – politično….

   • žogica

    Tudi Janša je že pod zemljo-politično, damo, da on tega ne ve !

 • žogica

  Le kdo so ti osebki na prvi sliki, nekam čudni so !

 • Franjo Trojner

  Cankar je bil daljnoviden in že takrat opozarjal, nasprotoval bratenju z Balkanci, zato ga je tudi noč vzela in mu komunjare še danes ne dovolijo postaviti spomenika v Ljubljani.
  Komunjare tudi danes rade zlorabljajo tekst iz Cankarjevih Hlapcev že pred časom v Dražgošah tudi s strani vsem dobro poznanega VOJAKA REVOLUCIJE IN NEKDANJEGA KOMUNISTIČNEGA VELJAKA , ki je ves ugled in denar pridobil v času komunistične diktature, v času, ko je bila beseda DEMOKRACIJA vsem tuja.
  CANKAR JE ŽE TAKRAT IMEL PRAV ! SAM CANKAR, PREŠEREN, TRUBAR itd, KAKOR VSI PREOSTALI SLAVNI NAJVEČJI SLOVENSKI SINOVI BI DANES NA VOLITVAH GLASOVALI ZA G. JANEZA JANŠO in ZA STRANKO SDS, ravno iz razloga ker bi glasovali ZA SLOVENIJO IN ZA VES SLOVENSKI ROD!
  Sicer pa glejte na to temo je trenutno največji še živeči SLOVENSKI SIN SAM GOSPOD BORIS PAHOR ŽE VSE POVEDO! O komunjarah tudi g. Boris Pahor samo vse slabo govori. Morda vam bo zdaj kar je Cankar zapisal: “Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!”, v ušesih samo komunajzarskih laži vajenih parol malce drugače zvenelo. In mimogrede tudi Oton Zupančič je komunjaram namenil par krepkih, ko je zapisal :
  Svobode naše jabolko se zlato nam zakotalilo je v kri in blato, in preden spet zasije v čisti slavi, vsi bomo blatni, ah, in vsi krvavi.”
  Zato vsi na volitve in voliti ZA SLOVENIJO, ZA VES SLOVENSKI ROD, ZA G. JANEZA JANŠO IN STRANKO SDS! BOG ŽIVI VES SLOVENSKI ROD!

  • tarantela

   Cankar je že takrat mislil jugoslovansko.

   • Franjo Trojner

    Tota tvoja je pa direkt za v Pavlihovo pratiko!
    . Po Cankarjevi smrti leta 1918 se je pojavila iniciativa za spomenik, “vendar je takratni ljubljanski župan Ivan Tavčar, ki tudi ni dovolil, da bi ob pogrebu Cankarja izobesili žalne zastave, odigral vodilno vlogo, da ideja ni bila realizirana”, tako Kos. Leta 1948 je bil postavljen doprsni kip Ivana Cankarja na Rožniku, a to nikakor ni dovolj. S postavitvijo pravega kipa so bile po Kosu težave tudi, ko je skico pripravil kipar Janez Boljka, uprla se je takratna partijska nomenklatura, ki je v kipu videla nezaupnico socializmu. Leta 1982 pa je bil postavljen portretni spomenik, zgolj emblem pred Cankarjevim domom.
    Sedaj je upam tudi tebi jasno, da komunjare in južnjaki nikoli niso marali Cankara.

   • etrusk

    Vraga , če ti je jugovičina všeč , le zakaj ne greš tja in pusti Slovenijo v miru.

  • žogica

   Spoštujemo Cankarja, Trubarja, Prešerna………………………., to so velikani SLOVENSTVA, tu zraven pa ne spada janša, nikoli janša !!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Franjo Trojner

    Ah bejž no!
    . Po Cankarjevi smrti leta 1918 se je pojavila iniciativa za spomenik, “vendar je takratni ljubljanski župan Ivan Tavčar, ki tudi ni dovolil, da bi ob pogrebu Cankarja izobesili žalne zastave, odigral vodilno vlogo, da ideja ni bila realizirana”, tako Kos. Leta 1948 je bil postavljen doprsni kip Ivana Cankarja na Rožniku, a to nikakor ni dovolj. S postavitvijo pravega kipa so bile po Kosu težave tudi, ko je skico pripravil kipar Janez Boljka, uprla se je takratna partijska nomenklatura, ki je v kipu videla nezaupnico socializmu. Leta 1982 pa je bil postavljen portretni spomenik, zgolj emblem pred Cankarjevim domom.
    Sedaj je upam tudi tebi jasno, da komunjare in južnjaki nikoli niso marali Cankara.

    • žogica

     Jaz veem, da je bil Cankar velik Slovenec, zato ga spoštujem, ne omenjaj mi pa tu zraven Janše !

   • FORT WORTH

    Seveda spada.
    Edini bo za vecno z zlatimi crkami zapisan v Slovensko zgodovino.
    Pa se lahko vi zgube repencite kolikor vas je volja !!!!!!

    • žogica

     Ti kar sanjaj Janševe sanje….

     • FORT WORTH

      Tudi ti jih še bos…

     • žogica

      Jaz sanjam svoje sanje…

     • FORT WORTH

      Ampak ne s svojo glavo…

   • Franjo Trojner

    Čuj ti buba mara g.Janez Janša bo Z ZLATIMI ČRKAMI ZAPISAN V SLOVENSKO ZGODOVINO kjer bo postavljen ob bok največjim in najbolj slavnim sinovom SLOVENSKE MATERE. Slavili ga bodo SLOVENSKI DOMOLJUBI NA VEKOV VEKE, KOT DOMOLJUBA, OSAMOSVOJITELJA IN OSVOBODITELJA, pa če je tebi to prav ali ne!

    • Miro

     balzamirajte ga

     • Franjo Trojner

      Eh, brez veze, samo BALKANCU lahko pride kaj takega na pamet!

     • Miro

      a misliš da je nesmrten? to je najboljši način da ga ne pozabite

    • FORT WORTH

     TAKO IN NIC DRUGACE !!!

    • žogica

     To je vaša ikona, umetno ustvarjen lik, slavite ga, poveličujte ga, nikoli pa nebo postal pomemben za SLOVENSKO zgodovino !

     • Franjo Trojner

      Res je g. Janez Janša junak in idol vseh nas domoljubov SLOVENSKEGA RODU, ker nas je odtrgal, osvobodil izpod okupacije komunistov in Balkana, vi pa ga pa zaradi zgoraj omenjenih razlogov sovražite.

     • Miro

      in to je naredil golorok in bos..

     • Franjo Trojner

      Čuj v rokah smo imeli po večini Kalašnikove in Armbruste in kaka Zojla in Osa se je tudi našla! V bistvu smo pod njegovim vodstvom porazili in ponižano vojsko JLA izgonili iz naše države. Nikoli več se niso vojaki JLA vrnili, razen nekateri oficirčiči, ki so bili nato poraženi še na Kosovem in so se nato razočarani nazaj k nam ponižno pricotali po boljši kos kruha.

     • žogica

      Janša je razklal Slovenski narod, on je naredil razdor med ljudmi……., ne vem, zakaj bi morali sovražiti “balkance”, saj smo živeli v skupni državi. Sovraštvo in nestrpnost sta največji strup za človeštvo !

     • FORT WORTH

      Tebi ni popolnoma nic jasno.
      Anede ??

     • žogica

      Meni je vse jasno, zunaj je pa res oblačno, nek čuden dan.

     • Franjo Trojner

      Janša ni razklal Slovenski rod, razklali so ga že davnega leta 1941 komunisti s svojo krvavo revulucijo. Janša ravno povezuje ves domoljuben Slovenski rod! Čuj sovraštvo do Janše in domoljubov, ki mu zvesto sledimo veje iz tvojih in ne mojih besed. Sicer pa še danes trdim, da Slovenija leta 1918 ni smela stopiti v kraljevino SHS, to je bila napaka in posledice na ozemlju, ki smo ga prinesli v SHS in odnesli iz komunistične Juge katastrofalne. Čuj tudi v Avstroogerski smo Slovenci živeli in Avstrjici, Madžari so nam še danes zvesti prijatelji, kar se po vsem doživetem in po vsem kar se tudi danes dogaja za Balkance s katerimi smo kratek čas v eni državi živeli nea, da ravno reči.

     • rubec

      daj se spelji opica nazaj v kletko.

     • žogica

      Vidim, da so ti všeč opice, saj so res luštne.

 • traktor

  Rubec kje si? Zdele je čas za ono tvojo,da te mal polajkamo.Preveč debilov se je že razpisalo spodaj.

  • tarantela

   Rubec župo kuha.

  • rubec

   Glih sem od maše in jasno tudi iz gostilne. Kot vidim bo treba nazaj pa ne k maši ampak v gostilno.

   • traktor

    Če bom sam napisal tisto tvojo parolo, boš pa hotel tantieme. Ajd napiš, živel…., pol pa u gostilno.

 • FORT WORTH

  Najboljsi politik v vsej Slovenski zgodovini.
  BRAVO JANEZ JANSA !

  • Caetano

   In Pučnik.

   • FORT WORTH

    Pucnik je pa OCE Samostojne in Neodvisne Drzave Slovenije.

   • žogica

    Pučnika je pa Janša salutiral v onostranstvo.

    • FORT WORTH

     Aja ?
     Ti je to Kucan natvezo ??

    • Olga_10

     Kučan in komunisti!

    • Caetano

     Janša in Pučnik sta bila oba disidenta preganjana od udbe. In oba resnična osamosvojitelja in ne kolaboranta z JLA kot Kučan. Zato sta tudi ostala prijatelja do konca.

     • Miro

      a res…. Pučnik bi drugače povedal

     • Caetano

      Res!

 • Caetano

  Tudi Jezus je rekel podobno kdor ni proti vam je za vas. Bravo Janša!

 • Roman Benedik

  Junija bo pod 20%,pa sanjate o drugi republiki

  • jovan jovan

   Pod 10%.

 • jovan jovan

  S “prvo republiko” ste državo spravili na kolena, z drugo pa bi jo radi dotolkli ?! No pasaran!

  • FORT WORTH

   Na kolena ste Slovenijo spravili yugopolitiki tako, kot yugovino.
   Samostojno Slovenijo so zgradili in postavili domoljubi.
   Vsi tisti, ki so se UPRLI YUGOPOLITIKI !!

 • Miro

  dosmrtni predsednik SDS spet trosi pravljice.

  • jovan jovan

   Nateguje ovce kolikor jih še ima!

   • Miro

    vse so že ostrižene

   • rubec

    Majmun majmun a sta z unim majmun zgoraj kaj v sorodu?

   • Franjo Trojner

    Jovo glede nategovanja ovc, govoriš iz lastnih izkušenj? Ja vem, da jih imate tam doli polno, pa si za Boga milega ne bi raje kako sebi primerno babo najdo? Čuj tu v Sloveniji je zoolofija kazniva!

  • rubec

   Majmun, a sta z majmun majmun kaj v sorodu?

   • traktor

    A je on tud ratu kje foter koja z ročaji mal predolgo jahal? Al ga je en zoblal iz drve, kje tko trd? Sam pol ne vem, kje je skobluna pa žagovina.

  • Olga_10

   Mislite Murgleoneja? Z eno nogo v grobu, pa se vedno iz ilegale ruši državo?

   • janez cepec

    tabletke ti popuščajo,ukren kej, po tem pitanju, če ne bo jeba

 • Miro

  nisem pozabil te tako uspešne Janševe vlade, ki je vabila v Slovenijo trojko . Janša, ki je takrat izgubil kompas, je razglašal državni bankrot.

  • jovan jovan

   In že ve. Je najbolj zaslužen za stanje v državi

  • Olga_10

   Če bi v Slovenijo prišla trojka, ne bi zagrebli tako daleč!

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. Če ne bi bilo njega bi se jaz že zdavnaj preselil v neko boljšo državo. Kuba recimo bi bila že dovolj dobra. Severna Koreja tudi ampak tam bo v kratkem padalo.

  • Slovenka

   Ne bodi sarkastičen. Če bodo šle zadeve naprej, tako kot zdaj, se ti sploh ne bo treba seliti na Kubo, ampak bo Kuba sama prišla k tebi. Skratka, ne kliči vraga.

  • Miro

   tam ga ne sprejmejo, je prevelika konkurenca dosedanjim demokratičnim sistemom

  • janez cepec

   a veš kuga, kretenu jedan, za tebe je tud Kuba oblublena dežela, bojda je tam kr precej toplovodarju, to pa teb, očitn, paše.

 • Olga_10

  Slovenija mora postati pravna, gospodarsko uspešna, socialna in varna država! Vse to nam lahko ponudita SDS in Janez Janša!

 • Osti jarej

  …a gornja čreva lahko kdo v stavku ali dveh obnovi

  • komar marko

   evo, POKAJTE KUFRE. Povečujejo se aresti, skratka smo na dobri poti! Sem dovolj kratek!

   • Osti jarej

    …a spet sam šunta

 • totex39

  Lepi in težki so takratni spomini, čeprav smo bili mladi, smo bili srečni, da smo lahko orali ledino pri nastanku stranke s gospodom Pučnikom na čelu in pol naprej z Janšom in samo zaradi trdnih njegovih načel se imamo zahvaliti, da je stranka SDS tako močno zasidrana v naši državi.

  • Miro

   samo to je škoda, da vam bo na volitvah zmanjkalo volivcev

   • Mojca pokraculja

    Vam jih permanentno manjka, še šerec je v sili dober, hahah kakšen bedak. Zato pa tle gor visiš in jokcaš. Že zdej si samo ob misli da ne bo več vaše oblasti, ves usran.

 • Tweety Bird

  “Glasovati za SDS na naslednjih volitvah pomeni glasovati za politično silo, ki se zavzema za normalno državo, za normalnost v smislu razumevanja tega pojma, kot ga razumejo povsod po svetu, ne tako, kot jo mogoče razume upravni odbor Prešernovega sklada.”

  …hahahahahahahahahahahahahahaha… Janezeku se je sfuzlalo :)

 • Osti jarej

  …ejga…kje je pa kahli….spljoh ga ni več nič videt

 • Franjo Trojner

  Res je g. Janez Janša junak in idol vseh nas domoljubov SLOVENSKEGA RODU, ker nas je odtrgal, osvobodil izpod okupacije komunistov in Balkana!
  VI BALKANCI/JUGONOSTALGIKI/VEČNE KOMUNJARE pa ga pa zaradi ODCEPITVE SLOVENIJE OD JUGOSLAVIJE, BALKANA IN KOMUNIZMA SOVRAŽITE. Saj vas razumem, še danes se ne morete sprijazniti, da vaše Jugoslavije, totalitarnega komunizma in vašega lažnivega bratstva in jedinstva ni več in seskov na katere ste bili non stop prisesani tudi hvala Bogu ni več.

  • Osti jarej

   …ja,porkaduš…zakaj ga pa na oblast ne spravite

   • Franjo Trojner

    Zalega totalitaristična komunistična nelustrirana je izvedla preobrat in počne prav vse, da je pri nas pravno državo, tranzicijo in poštene volitve vrag vzel.

    • Osti jarej

     ……je rekel oča:to pa ne…samo preko mojega trupla….in,če mal raziskuješ,povezuješ,razmišljaš z lastnimi možgani……..je tko moralo biti…na koncu koncev so skoraj vsi v žlahti

 • komar marko

  sedaj mi je jasno zakaj se rdečkotom tako tresejo hlače. Namreč JJ ima v programu POVEČANJE KAPACITET ARESTOV, zamenjava sudij in tožilcev z NEMŠKIMI. Le zakaj so MESEĆNIKI tako nastrpni!

  • Osti jarej

   …ja,pa ne za lopove…boš od naci sodnika dobil dosmrtno,če boš vsak dan kruh jedel

   • komar marko

    NACIZEM je enako kot komunizem. Kaj si hotel zapisati? Da našim šerifom NACi brišejo dokaze?

    • Osti jarej

     ……živimo v klerofašistokapitalističnem svetu

  • janez cepec

   če ma Janša u planu povečanje arestov, nej za usak slučaj planira za usak arest kabelsko televizijo, ker nkol ne ve, kdaj se bo tam znajdu

 • Tweety Bird

  Janez v govoru sam kopira Trumpa… Sam blond lasulja še mu manjka :)

  • komar marko

   jap neodvisni novinarji PIŠEJO, kako je TUMPKO že povečal BLAGINJO in zmanjšal brezposelnost. ja rdečkoti tega vas je strah, ker revni praviloma volijo rdečkote. Heba sem vam za blaginjo, vam se gre za korito!

  • FORT WORTH

   To imas ze ti…

 • totex39

  Apeliram na vse volivce, kajti to je stranka, ki vas ne bo razočarala, zato vsi VOLITE STRANKO SDS.

  • Tweety Bird

   NAPAKA… VSI VOLITE LEVICO !!!

  • Stajerka

   to je ena redkih, če ne edina stranka, ki kar napove tudi udejani, pa čeprav je še tako kruto……dejansko veš pri čem si – vse ostalo so same puhlice, laži al pa še to ne…….če jih ni izučil Cerarjev nateg, potem ne vem kaj jih bo……

 • Tweety Bird

  Predsednik SDS-a Janez Janša je na slavnostni akademiji ob 29. obletnici ustanovitve stranke. On pa praznuje 25.obletnico dosmrtne funkcije predsednika stranke. Čestitam in še na mnoga, mnoga leta.

  Dokler bo on predsednik, SDS nikoli več ne bo v položaju, da bi sestavila vlado. NIKOLI !!!

  • janez cepec

   Pučnik pa u jok, prevzeu in razjebu mu je stranko, še tisto mau demokracije, tisteh par zblojenih ovac k mu sledijo, ne bo dost za zmago. dones, pa neku, po Pučniku ene sare bajte imenuje. pokvarenjaku, jedan

   • Tweety Bird

    Vem, Jože se obrača v grobu :)

    • Osti jarej

     …kot vrtavka

    • učko

     Ga bomo prklop’l na generator, pa bo vsaj energetska kriza weg !

  • janez cepec

   ima BOGA,

   • Tweety Bird

    Nema BOGA…i nema više JANŠE :)

    • janez cepec

     dok ima Janše, bojo tardeči volitve zmagal

     • učko

      Picek te ni dobr zastopu. Ker je preveč usekan u drugo smer.

 • janez cepec

  mejčken preveč se je, tale večni disident, razgovoru , napisu je 2 mač, de bi ga brau, ker je tko eno in isto klobasanje že 29 let. pomembn je sam naslov, de bi on , kukr neko drugo republiko ustanou. biu je pri nastanku prve, svaka mu čast, sam pol je u svoji požrešnosti in želji po absulutni oblasti u parih letih razjebu use, zdej smo pa tam kjer smo. hvala Bog, de nima šans, de pride še kdejna ablast, že zjej smo u pizdi, poj bi bli pa u kurcu

 • Domus Lubus

  Veliko je povedal, pa nisem vsega prebral. Ali je kje omenil, da bo Rok Snežič finančni minister?

 • Miro

  recimo, da se zgodi čudež in čelavi zmaga na volitvah. Potem je potreben drugi čudež: s kom bo sestavil koalicijo???

 • učko

  Po več kot četrt stoletja je rdečkarska fašistokracija bolj trdno na oblasti in zažrta v vse pore družbe bolj kot kadarkoli do sedaj. Za to so pa najbolj krivi tisti “pomladniki”, ki so bili in so še peta kolona ! Mencinger, Kranjec, Bavčar, Pirnat, JaJo in ostali režimski pajaci so izdali narod in kolaborirali s Kučanovim režimom. In ti bi si radi pripenjali zasluge in ne vem kaj še ?!! Pljuc, bljak !

  • komar marko

   hura MESEČNIKi, čakalne vrste v zdravstvu so dokaz da javno zdravstvo deluje. Ni kaj,
   JJ bo povečal kapacitete arestov za 10 krat. Veliko pacientov ne pride na vrsto!

 • FORT WORTH

  Tudi srbi, ki kaj dajo nase bodo glasovali za Janeza Janso.
  Pred nekaj dnevi mi je znanec to lepo in slikovito obrazlozil.
  Dejal je :
  Take zdraharske spake, kot je Kucan in njegovi je v srbiji, kot listja in trave in zato tam ne bo nikoli napredka.
  Zato se vedno vec ljudi odloca za odhod v Slovenijo ali naprej na zahod.
  Kaj nam drugege preostane ??
  Voliti levicarje v Sloveniji pomeni isto, kot voliti levicarje v Srbiji.
  To pa pomeni :
  Slabo gospodarstvo in posledicno,
  slaba socijala !!

  • Domus Lubus

   Če bo zmagala SDS, bodo vsi Srbi prišli živet v Slovenijo.

   • Osti jarej

    …a niso že vsi kle

   • FORT WORTH

    Vsi nikoli.
    Tisti pa, ki so ze v nasi drzavi vidijo, kaj se dogaja.

  • učko

   Jah, problem je v tem, da tako razmišlja samo 0,005% Srbov pr’ nas !

   • FORT WORTH

    Mogoce, ampak vidim, da ti ne spadas niti med te 0,005%.

 • učko

  Lejte, stanje v tem Zlovenistanu je tako, da tud’ če bi JaJo dobiu 99% glasov, ne bi biu premier. Ker bi ga udbovci, tako kot so ga že dvakrat, za ušesa pelal mal v dolenjski Ritz. Tokrat ga niti na “šnel” ne bi na sodišče pelal, sam do sodišča, da bi ga kučanova sodnica z okna pogledala in bi djala: ja, ta prauga cepca mate, kar Podržaju na Dob ga pelte !

  • janez cepec

   kot rečen, vašmu samozvanmu disidentu paše bit u opozicij, fajn plačo kasira, u službo ne hod, pizdarije deva doma in širše po EU, usake tok cajt pa gre po dogovoru na Dob, de se mau babe losa. pa kva češ bolšga?

   • komar marko

    uf, pa ti si res CEPEC, neberljiv. a je kak prevajalec????????????

    • janez cepec

     brat se nauč, Bumbar naumn, očitno ti pomožna šola ni dost

     • komar marko

      oprosti, jaz sem še iz JLA naprej POLAPISMEN za razliko od tebe, Janeza, Janeza CEPCA!

     • janez cepec

      se ti vid, de si u JLA konjam jajca pucu, pa ti ni ostal kej dost cajt za drugo izobrazbo

 • Tweety Bird

  “Večina velikih evropskih mest je boj za identiteto že izgubila, meni. Poglejte, kdo so župani, poglejte strukturo prebivalstva. Da ne omenjam Ljubljane.”

  Ufff, kakšen šovinist. Saj je živel v LJ, je imel priložnost kandidirati za župana kontra Jankoviču, pa ni upal, ker bi doživel epski debakel. LJ je čist OK prestolnica, tapravo mesto odkar je Zoki župan. Janša še ni nikoli nič koristnega naredil, le hujska in dela zdrahe. Ostal je majhen provincijalec, in se ni razvil v svetovljanskega politika. To se mu vidi :)

  • Osti jarej

   ..a dej…ti pa tud nehaj nakladat

  • komar marko

   TUNKO, nad tabo bo še glavni MESEČNIK obupal!

 • Osti jarej

  …se povečujejo kapacitete arestov??…ako bo janez glavni?

  aahhhaaaa……a kdor bo proti nvo,bo tretiran kot terorist ?!

  • komar marko

   jup bo glavni ŠERIF. Bo, bo bo, se že tresejo gate!

 • komar marko

  uF, RDEČKOTI IMAJO nočne more. jj JIM KRAJŠA KOLIČINO SPANCA IN KRAJŠA LEPLJIVE PRSTKE. marmelada JE TAKO SLADKA KAJNE RDEČKOTI!

 • Olga_10

  Janševa vlada bo zagotovo ukinila obvezno “članarino” za Hanzi, tako kot je odpravila obvezno članstvo v gospodarski zbornici!

  • komar marko

   od česa pa bodo živeli. Od FAKE NEWS za trole. Le kdo je vse bil na okrogli mizi o LAŽEH, Največji lažnjivci in nobenega udeleženca!

   • Olga_10

    To ni naša skrb! Sposobni se bodo preživeli, ostali naj grejo pa k Jankoviću pometat…

    • komar marko

     sorry, tam so pridni ljudje, ki vejo akko s smetmi. PREVERJENO. Ti pa še za predelavo v bioplin niso dobri, ker bi proces zahebali!

     • Olga_10

      Še bioplin bi usmradili!

 • Janez

  Ja !
  Včeraj sem bil kot močan podpornik ok stranke SDS – na Brdu.
  Zelo lepo je bilo.
  Sporočilo zelo ok nastopa cenjenega g. J. Janše je bilo zelo enostavno in pametno.:
  “Slovenci nehajmo se samoponiževati, se zatirati drugim in pokomunistom itd.
  Ter
  aktivirajmo se odločno in množično – za prihodnost na osnovi naše lastne pozitivne
  slovenske samobitnosti ter indentitete.
  Odrecimo se negativnemu pokomunizmu.
  In
  se aktivirajmo za normalno slovensko Slovenijo,
  po vzotu na sosednjo R. Avstrijo itd.. Tako nekako – je bilo rečeno včeraj. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Tweety Bird

   Ja Janezek, odkod pa si se ti vzel? Foglof Tunek te pozdravlja. On je namreč moj možek…rada se imava :)

   • rrrrr

    ,,Zapuščene, neprivlačne in anksiozne feministke so v pomanjkanju faličnega ravnovesja največkrat še v erotičnem odnosu z lastno omejenostjo.” Sigmund Freud, zunanji sodelavec in svetovalec na Mirovnem inštitutu Slovenija

  • Miro

   a ti je bilo lepše kot pri sveti maši? govor je bil podoben. veliko govorjenja in nič povedanega

   • komar marko

    da boš kaj razumel je prvi pogoj ureditev prepiha med ušesi pri tebo namreč. nato pa kake deset let poglobljenega študija gospodarstva. Ah nič ne bo. Si privesek oziroma DEL PROBLEMA te družbe.

   • Mojca pokraculja

    Kaj pa na partijskem sestanku, vse ok. Vrste strnjene, razredni sovražnik pod kontrolo ?

  • RATATA

   Pozdravljen!
   Kje si bil O.K. Janez K. l.r. iz Komende ves mesec? Smučal brez interneta?

   • karpelec

    Lepo je človeku pri srcu,ko čuti, da je kdo pogrešan.

    • RATATA

     Pa veš da sem ga res pogrešal! Sem tudi vprašal, če kdo kaj ve, kje je ta upokojeni ok arhivar hehe
     Dobr je lastnoročni Janez iz Komende

  • lili pili

   Bravo anza, kdaj pa bomo kot avstrija, ko bomo imeli mlade politike kot v avstriji, ki jih ne zanima leto 45 ampak 2025.

 • marker

  Kdor bo hotel narediti to državo rentabilno, bo moral narediti določene drastične ukrepe. Država bo morala zmanjšati sredstva za svoje delovanje, to pomeni varčevati. Zmanjšanje JS, ukinjanje nepotrebnih direktoratov, agencij, inštitutov itd. bo ena glavnih nalog. Od leta 2008 se na varčevanju ni delalo nič. Varčevanje pomeni manj denarja. Levica ni nikoli imela namena varčevati, zato tudi NLB ni prodana.
  Kdo od volivcev pa bo pristal na manjšo plačo? Zato bo imela SDS težave, ker z njo nihče ne bo hotel v koalicijo, sama pa ne more sestaviti vlade. Zmagala bo spet levica in država bo spet najemala kredit za svoje delovanje do bankrota, kot bivša skupna domovina.

  • mginko

   Potem naj te volilci jejo komunistično travo, naj ne jamrajo in naj ne štrajkajo.

  • Stajerka

   no, to da se ni delalo nič, glih ne drži…….desna vlada v mandatu 2011-2013 je sprejela ukrepe, ki so nas potegnili iz dreka – dobesedno……zasluge za to si še danes pripisujejo AB in MC……pa vendar še vedno ne izpustijo iz krempljev ZUJF-a, ki je bil krvavo nujen……res bi rada vedela, KAJ je naredil Cerar za gospodarsko rast????……samo 1 ukrep???
   sta pa oba navedena naredila kar nekaj škode, ki nas bo tepla še desetletja…..

   npr. AB – katastrofalna dokapitalizacija, dvig DDV in prispevkov, dodatno zadolževanje na plafonu……

   npr. MC – blamaže mednarodnih razsežnosti, zaposlitev 8.000 v JS/JU, dvig plač višjim uradnikom, višji DDV postal trajen ukrep, uvoz in razsipništvo na račun migrantov, večkratno kršenje zakonodaje in celo ustave, da o kadrovanju na DUTB in SDH ne govorimo, o morali, etiki in pravni državi pa samo to – KATASTROFA zadnjega mandata……

   edino kar nas rešuje in je pozitivnega iz zadnjih mandatov je dobesedno IZSILJENO sprejetje fiskalnega pravila, ki lewakom zavezuje roke, sicer še vedno premalo, ampak bolje nekaj kot nič…….kr če poslušaš Levico, Bog ne daj da bodo kdaj v vladi, je to katastrofa brez kančka pameti in zdravega razuma…..

 • Tweety Bird

  Luka Lisjak Gabrijelčič, verodostojen zgodovinar: “Janša je preteklost, ki vztraja. Je politični mrtvec, ki še vedno drži vajeti v rokah. Mrtvecem, ki še kar strašijo naokoli, v karibski folklori rečejo zombiji.”

  • komar marko

   uf, kaj že niste vsega iz STRAHU sproducirali. SPODAJ se je en siromak spet spravil na njegova otroka. Ali lahko greste še NIŽJE? A vas res ni nič sram. In taki PROSTAKI se potegujete za oblast, ŠKODLJIVCI Slovenije, odiite tja kamor sodite!

   • Tweety Bird

    Mene Jakob in Črtomir ne zanimata… Luka Lisjak je urednik revije Razpotja ter portala Kritika konservativna, nekoč je bil aktiven član SDS, pa je stranko zapustil. Zase pravi, da je konservativni intelektualec, je predstavnik mlade generacije desnih mislecev, ki počasi zapuščajo enostaven svet manihejske delitve po črti Janša – Kučan.

    • komar marko

     uf, jaz vem, da Palčka Smuka hebejo leta, zaponi si pa nekaj, JJ vam bo še nekako 20 let skakal po glavi in mu boste ljubili rukice. namreč preveč nas je poštenih in taki kot si ti, ste me prepričali da grem spet voliti in še kakih 20 jih bom prepričal. zelo enostavno. LOPOVSTVA in LAŽI nam je dovolj!

     • Domus Lubus

      Janša bo še 20 let na čelu SDS. S tem bo zagotavljal vladavino levici. Komu bo pa pri tem skakal po glavi si pa razloži sam.

  • xtc

   Politični mrtvec je gabrijelčič,ki se je nekaj metal ven nato pa so ga povozil kot ajmer.

  • Franjo Trojner

   Twety Bird tebi ljuba zalega totalitaristična komunistična nelustrirana je izvedla preobrat in počne prav vse, da je pri nas pravno državo, tranzicijo in poštene volitve vrag vzel.
   Toda ura resnice se nezadržno približuje tik, tak, tik, tak…..

 • tzt

  Janša je spet dal tinto pit zahojenim levakarjem. Junija, ko pride desnica na oblast bomo počistl z levičarskimi kriminalci, nesposobneži in lenuhi. Enovrstični zgubaši že švicajo.
  ŽIVEL JANEZ JANŠA

  • Miro

   kako pa to storite?

   • tzt

    Majmun nepismen. Že zadnjič sem ti napisal, da se mi spel.

  • Tweety Bird

   A to je zadnje javljanje našega samoosvoboditelja?

   • tzt

    Spet čivkaš debilko. Učeri si mel čist posrane gate pred Petrom :-) Utihni pamfletar.

    • Tweety Bird

     S Petrom se jaz ne pogovarjam :)

     • tzt

      Ne upaš!

     • Tweety Bird

      Me ima blokiranega, in tu jaz potegnem črto :)

     • tzt

      Kar tolaži se. Učeri ti je dal, se mi zdi, celih 7 minut, da kaj odgovoriš. Pa si zmrznu.

  • janez cepec

   kašna desnica, kje pa videš kešno desnico, če ga ti z desnico na roke mečeš, k ne moreš več kausat, še ni rečen, de maš komando doma. baba te bo s ta levo ke okol kepe, pa da vidič, Bunksl naumn

   • tzt

    Ne sklepaj vsega po sebi.

    • janez cepec

     nism ti

     • tzt

      Ne zmoreš povezat dveh misli. Nedorasel sogovrnik si. Čao.

     • janez cepec

      dveh misli ti nis sposobn spruducirat, kamo li povezat, razen, če ti jih JJ ne napiše, pa še tle bi mu probleme

     • tzt

      Pomanjklivo bereš nedeljca. Pa ne ponavljaj kot en kreten iz Studenca za mano.

     • janez cepec

      ma jebeš ti Pole, tud tam te niso sprejel, Idrija, al pa Begne so za take DEBILE, kot si ti

     • tzt

      Majmun kretenski. Škoda časa zate, zgubaš. Pogovarji se s sabo. Grem raj biatlon gledat.
      ŽIVEL JANEZ JANŠA

     • Miro

      sej ne veš za kaj gre tam… ti misliš da se morda teli ki streljajo za vašega Janšo borijo, proti komunajzarjem

     • tzt

      Idiot, bejž hitr po napotnco.
      ŽIVEL JANEZ JANŠA

     • Miro

      le oglej si

     • Mojca pokraculja

      te se borijo za komunzem

     • janez cepec

      tok glej, de te ne bo kdo ustrelu, k’ si bel naumne sorte, pa šlevaš ke okol

     • tzt

      Kua ubolevaš klošar rdeči. Capinček, raztrgani tvojim stupidnostim se lahko samo nasmejim. Si pač en navadn usran wogs.

  • Miro

   a je dal tinto pit? iz česa si pa to zaključil?

   • Mojca pokraculja

    Tud teb jo bo dal, specialno zate bo rdeče barve.

  • lili pili

   Kerga leta pa bo to in v kateri drzavi..

 • Osti jarej

  mal izobraževanja ne škodi

  https://www.youtube.com/watch?v=7Tm3DYmSXHQ

 • župnik cefizelj

  plejada lažnega domoljubja, cenenega populizma in političnih floskul. grosupeljski despot ivan janša v najboljši maniri komunajzarjev lepo striže svoje ovčice. prazne besede za prazne glave.

 • Tweety Bird

  Janez Janša je v oddaji Tarča, na nacionalni televiziji, vezal svojo upokojitev na to, če bo Slovenija v dveh letih dosegla pozitivno gospodarsko rast. Ker je Janez Janša očitno malce slabšega spomina, je mogoče smiselno, da ga vsake toliko časa spomnimo na dejstvo, da je Slovenija dosegla že prvo leto po njegovi izjavi 3% rast (2014) in v letu 2015 smo dosegli 2,9% rast BDP.

  Čakamo, Janša. Mož beseda pa pakirat kovčke :)

  • janez cepec

   Janšo se bojo njegove zblojene ovce znebile sam z nogam naprej, u trugi, na žalost, taka je njih usoda. no ja, prou jim je

   • Tweety Bird

    Na koncu se bomo res morali odločiti… ali Slovenijo Slovencem ali SDS falangi oz. Janši :)

    • janez cepec

     sej jih počas zmankuje, mislem SDS ovceu, nč bat, dokler majo komunajzarja za večnega predsednika, smo uhka mirni

     • Tweety Bird

      Vem, sam opozorilo nikoli ne škodi :)

  • Miro

   ne more, ker je do smrtni in po smrtni predsednik stranke. edino Bog ga lahko odveže tega

  • slosin

   normalno, ustvaril je pogoje za rast BDP-ja…..

 • Rotar Jakob

  janševa 2. republika je tu kurćanova kz slovenistan se je raztopil kot južni sneg!

 • xtc

  SDS je trenutno edina stranka,ki se upira podvjanemu levemu fašizmu in levim skrajnežem v Sloveniji.
  Dejansko v Sloveniji vladajo lvi fašisti,pod poveljstvom generalnega sekretarja CK-ZKS(j) .
  Realnost ,ki za leve fašiste prihaja je boleča ,a jo kljub vsem dretju ne morejo ustaviti.
  JJ ima prav,Kučanova senčna država bo razgrajena in JJ bo še enkrat mandatar,čeprav se levi derejo kot srake zelo dobro vedo,da je to neizbežno zato tako vpitje.
  Država bo finančno crknila,ko bo crknila,bo tujina nastavila upravljalca,vpitje,da smo demokracija nebo pomagalo dosti,saj bodo upniki vreščečim samo pojasnili ,da naj vrnejo izposojen denar in težav nebo več,ker denarja ne bo bo upravitelj moral pričeti z akcijo kot so pričeli v Grčiji,za upravitelja bo imenovan JJ nadzor nad izvajanjem ukrepov pa bo imel Bruselj.

  • Tweety Bird

   Janez: “Od tistih, ki prihajajo od drugod, pričakujemo, da bodo spoštovali naše navade, tradicijo, kulturo.”

   Razen če ne prihajajo iz republike Srpske in kovčkom denarja, takrat mi spoštujemo njihove navade… a ne SDS?

   • janez cepec

    dnar od šverca z orožjem se počas vrača, bi se djal, u zavićaj ljubljenga vodje

 • Franjo Trojner

  Glas ZA Janševo SDS je glas ZA SLOVENIJO, GLAS ZA VES SLOVENSKI ROD, GLAS ZA NORMALNOST IN GLAS ZA PRAVNO IN BLAGOSTANJA POLNO SLOVENIJO.

  • Miro

   ekonomsko propagandni program….

   • Franjo Trojner

    Je vsak dan od jutra pozno v noč na tvoji HANZI TV!

   • Mojca pokraculja

    Družbeno politična nastava

  • Tweety Bird

   Glas za Janšo je glas za dokončni propad :)

  • Domus Lubus

   Glas za Janšo je glas za ploščato Zemljo.

   • Franjo Trojner

    Vedno bolj ploščato, zasvinjano, nenormalno, izprijeno itd. jo delate ravno vi novodobni Sorovci na levici podprti z zblojenimi nepokesanimi komunisti. Če pogledam samo vaše zadnje dosežke v kulturi, gola nosečnica zavita v uničeno Slovensko zastavo, dojenje psa ali poizkus oploditve ženskega jajčeca s semensko tekočino psa je g. Janez Janša in stranka SDS edini porok za normalno, pravno in blagostanja polno SLOVENSKO in ne katerokoli drugo državo.

 • Tweety Bird

  Janezek, tudi nekoč je tvoj Lojze & co. so govorili o drugi Švici… pa smo dobili po mnogih njegovih koalicijah le švicanje….Zato ne laži in zavajaj…Gotov si !!!

  • komar marko

   o drugi ŠVICI ste govorili rdečkoti, ko ste hoteli zahebati narod. Enako o plači in penziji 1000 OJROTOV. pa to bi imeli, če bi imeli 91 odstranitev in to SISTEMSKO!

   • Osti jarej

    ….švica je največja davčna oaza v evropi…….tam je,poleg ostalega, tolk naci denarja in zlata,da glava peče…….”druga švica”…a štekaš….pa ni ratal…..samo pokradli so vse,pa najbrž tud v švico kaj skanalizirali

 • učko

  JaJo je bil med glavnimi razbijači tako Demosa kot 1.Peterletove vlade. Za nagrado je šel v Drnovškovo vlado kot abrambni minister. No, tam so se pol skregal okol “orožarskega korita”, ko so JaJotovi specialci našli na MB-letališču Kučanovo robo za Hasana Čengiča.

  • janez cepec

   ja zdej pa plačujemo za te Janševe pizdarije, ke nas Dudeki za jajca držijo

   • komar marko

    kako naj vas držijo za nekaj česar nikoli niste IMELI!

    • janez cepec

     o so mel, so, vi jih pa nimate, tardeči vas jebejo že 73 let, pa vas boje še, zato, k ste pičkice, brez jajc

     • Osti jarej

      …ni kaj dodat

     • traktor

      ¸Najboljš pr tem je pa, da jebejo tud tebe. Če ti prvošiš men, bom tudi jaz teb. Jeban sem jaz, jeban si ti, jebeni smo mi vsi. Prav nam je. Edina razlika je, da jih sam nikoli ne volim, ti pa, zato te jebejo še bolj sladko.

     • janez cepec

      jest nism jeban, butl, jest vas jebem

     • traktor

      Ti houdre jebeš samga sebe.

 • Tweety Bird

  Hahaha… Janez bi kot Trump. Pa kaj misli voluhar, da ima v Sloveniji tolk blesave volilce kot v Ameriki? Lahko bi se spomnil bolj originalen slogan… npr…. “Z bosanskim denarjem do Slovenske pomladi.”

  • komar marko

   če imamo volilce ki volijo MESEČNIKE potem nas je res HUDO in nižje ne moremo.

  • janez cepec

   ma blesave volivce, hvala Bog pa bel mau

   • Tweety Bird

    Sam ni jih tolk…nimajo šans…

    • janez cepec

     kot rečen, ima Boga

     • Miro

      ja za rumene se ta imenuje Janez Janša

     • janez cepec

      mhm, pa rumeno-modro obzorje, z idiličnim otočkom u tisti mlakuž, k jo imamo za morje, drgač JJ zmeri prav, de je ta ista mlakuža 91.ga bla Slovenska, pa zakuga, koji kurac, jo je dau Dudekom, sej je biu pr korit, abrambni minister namreč. jebeš tacga ministra

  • macon

   Hvala ti, ker nam odpiraš oči. Tvoji nori zapisi so še en sicer mali dokaz narave levega režima, ki nam vlada. To kar pišeš je prava zbirka režimskih laži, levih fašističnih blodenj in zblojenosti slovenskih skupnoskledarjev.

   Za tvojim videzom kvazi kultiviranosti se skriva paznik v Auschwitzu in gulagu, udbaški in gestapovski likvidator, motenec, ki fila sto metrov rova v Hudi jami, družbenopolitični medijski in izobraževalni delavec, ki ima namesto glave radar in ponavlja parole, ovaduh, ki nosi ovadbe udbašu in uničuje življenja, bebček, ki maha z rdečo zastavo na stadionu JNA v Beogradu, ko drug bebček nosi štafeto faraonu Josipu na tribuno.

   Vi ste kot ljudje grozljivi, lahko nas je strah, česa vsega ste sposobni. Moralo in etiko ste suspendirali in ste ponosni, ker ste tako “pametni” in “zreli”. Ste nizkotna zbirka skrajnih oportunistov, režimskih ritoliznikov in pritlehnih materialistov.

 • učko

  Zaradi JaJotovega izdajstva je neo-komunistični režim obračunal z vsemi pravimi domoljubi. Zmetal’ so jih iz služb, naščuvali znance in sorodnike proti njim itd. S takim izdajalcem kot je JaJo nihče več ne bo nosil svojega življenja na prodaj !!!!! Janša vas odpelje na bojišče, sam pa se potem skrije in zamenja stran, vi pa ste za kakon futer !!!!!!

  • neny

   O tem pa nihče ne piše, komentira, kaj se dejansko dogaja. Ni upanja tudi ne, da bi. Ni vse samo črno – belo, povsod se iščejo luknje kako se koga znebiti, če je to komu v interesu. V izgonu s političnim manevrom nima nihče kritja, saj ga vojskovodja ne ščiti, sledilci pa nj.

   • Osti jarej

    …..stons je veliko pisal ….

 • komar marko

  ARESTI se bodo podesetrili glede na kapacitete. Preveč pacientov je, ki so zboleli za bolezen JANŠIZEM. Edina rešitev! pa še nove službice bodo¨!

 • Tweety Bird

  “… za Slovenijo, v kateri bodo lahko tudi naši praprapravnuki peli slovenske pesmi, v kateri bo Slovencev vsako leto več in v kateri bomo lahko vsako leto živeli bolje.”

  Nič ne bo iz tega Janez. Levičarji smo proti :)

  • FORT WORTH

   Nic se ne naprezaj.
   Ti voli levake.
   MI PA BOMO SDS !!

   • Tweety Bird

    Kar volite…zgubili boste…ni vam več pomoči :)

 • Tweety Bird

  JJ, tako kot si pred leti manipuliral in provociral z dvema kiticama himne na prireditvi, danes manipuliraš z Cankarjem….Prosim ne. Ni treba. Prenehaj izkoriščati velike Slovence za svojo fašizacijo. Prešeren in Cankar se obračata v grobu. Nehaj. Janšisti ste pasé :)

  • janez cepec

   stvar je taka, de JJ sploh ne ve, kera kitica je uradna himna, zdej, al je res tok fuknen, al se pa dela. bi djau, de ono prvo

   • Tweety Bird

    …hehehe… Janša je prvi komedijant v Sloveniji. Tu prekaša Serpentinška :)

    • janez cepec

     že, že, sam de se Srpentinšk trapastga deva, JJ je pa fakat prfuknen

 • VERRZIFIKATOR

  Mili Malič

  ZRCALCE NA STENI

  Neki se razbojnik je pogledal
  kakor vsako jutro bil v zrcalo,
  ki mu še nikoli ni lagalo,
  tega se prav dobro je zavedal.

  Da goljuf je, tat in kriminalec,
  sin s krvjo oblitega očeta,
  rodovina zdavnaj mu prekleta,
  opozarja v steklu ga kazalec.

  Pa se kakor jutro vsako,
  spomni, da zrcalo projicira,
  levo da na desno stran kopira,
  s tem odpravi da lahko napako.

  Se rešitve prime spet neresne,
  prav prozorne in povsem zlagane,
  nič mu drugega ne preostane,
  kot da vpije: »Kriv je tisti z desne.«

  Lažje v laži tej tekó mu dnevi,
  a četudi drugemu podtika,
  pred resnico se težko umika,
  da je tat, goljuf, razbojnik levi.

  • janez cepec

   to pa že ni vaš ljubljeni vodja, ne gleda u špegu, ker ve, de je eden in edin najlepši, sam, kva pa če špegu laže, dee ma on use prou, de je nezmotliv

 • Tweety Bird

  Trump: America first???… Janša: Najprej Slovenija???

  Fak, tole je huje kot sifilis :)

  • Tweety Bird

   Bi bil smeh, če bi Jajota, Trump za avtorske prijavil :)

  • slosin

   ..ko že glih omenjaš sifilis! Ma je bilo fajn na tem svet, ko še ni bilo sifilisa pa vas komunajzarjev….

 • tetka z ozadja

  Mora biti pa morbidno, ko se zaveda, da bo ponovno izgubil volitve

  • Tweety Bird

   Jaz mislim, da še enega poraza ne more več prenesti. Prav bojim se za njegovo družino :)

   • šmentanamuha

    Kaj ti se sam s sabo pogovarjaš. Napišeš komentar in potem pod drugim nikom sam sebi odgovoriš? Matr, res si bolan u glavi, Tunek al karkoli si že.

   • Mojca pokraculja

    Ma kakšn poraz, poraz boste vi doživel, kot ga še niste videl. Zato pa že zdej jokate in se vam rit trese.Matr vas bomo popucal, uf !

  • Mojca pokraculja

   Mati jih boš, drgač ne bi tle sral! Strah vas je, haha. To je edino “zdravilo” za komunajzarje.

   • tetka z ozadja

    Naslednja vlada bo zopet leva vlada.

    • Mojca pokraculja

     Zajebi, ne bo. Levaki ste oplel.

  • Mojca pokraculja

   Kaj je šele teb, že ob misli da bo zmagal.

 • tetka z ozadja

  Je pa stranka SDS in njen veliki vodja edini, ki se zavzema za ukinitev samostojne Slovenije. janšek bi rad ustanovil svojo privat državo pod imenom druga republika Slovenija. Seveda, da bi potem bil 17. september državni praznik.

  • Mojca pokraculja

   Sej jo bo, spizdi dokler je čas.

 • Get Smart

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • Osti jarej

  ….ma,klinc,enega tumpanja…..nismo samostojni in ne bomo….smo v eu,pa lahko ustanovi deseto republiko,če hoče…….samo hlapci v drugi republiki bomo……janša je vedno najbolj zagovarjal kapital…..in cerkev…..pa tabele

  • učko

   Hlapci smo mi rdečkarski fašistokraciji, ne pa EU, k’ nas futra .

   • Osti jarej

    ja,futra tiste,ki so šli s trebuhom za kruhom…..kjer pošteno prodajajo svoje delo in znanje in so za oboje primerno plačani…….evropa res futra in fila ,pa francijo in nemčijo….

    • učko

     Pa mi, kot nerazviti, kar naprej dobivamo sredstva iz EU, a se kej spoznaš na takoimenovana “kohezijska sredstva”, ki jih dobivajo nerazviti v EU. Maš vse na netu in v slovenščini.

     • neny

      ja dobivamo, brez sredstev EU SLO crkne….. Pa kako je preživela SLO v socializmu? Ustvarila je desetkrat več kot pod EU. Pa še kitajsko zelenjavo jim ni blo treba jest.

     • učko

      Eh, ti se pa na številke najbrž glih ne spoznaš, pa ne bom debatiral s tabo !

     • neny

      ma buhtelj.

     • traktor

      Opa, spet en metuzalem z nostalgijo po crknjeni Jugoslaviji. Lačn nismo bli, žejn tud ne, pa na toplem smo bli, takrat, to je pa tud vse. Pa mislil ste, da ste najboljši, dokler niste šli 1. v Avstrijo pa kofe, pa v Trst po kavbojke. Bljak.

     • neny

      Po raziskavah se je dalo v socializmu v sekundi naštet deset dobrih firm, danes se pa mora razmišljat eno uro preden se to ugotovi.

     • Miro

      in kdo jih je uničil? politiki levi in desni

     • traktor

      Kake dobre firme neki. Globalne nule. Obstajale so samo zaradi kreditov in subvencij. Nič ni bilo sposobno preživeti na trgu.

     • traktor

      Mi sami nismo ničesar več sposobni ustvarit. Še penzije in plače v javnem sektorju ne. Niti ene investicije nismo sposobni speljat brez EU sredstev.

  • Domus Lubus

   Ne vedno. Ko je bil v partiji je zagovarjal drugačne vrednote.

   • Osti jarej

    …ja,sej….me prav zanima,kakšno mnenje je imel prej, o zgoraj navedenem….zagret,kot je bil za “druže tito,mi ti se kunemo….pa to”

 • šmentanamuha

  Kolikor sem bila nekoč proti SDS zaradi uspešne demonizacije njihovega vodje, moram reči, da je SDS v tem trenutku najbolj državotvorna stranka. In se strinjam, da je njegov predlog z Drugo republiko edini smiseln. da se prekine ta uničujoča levičarska spirala, ki vodi v propad.

  • učko

   In ko bo JaJo razglasu 2.republiko bo kwa???….????

   • komar marko

    destkratno povečanje arestov se bo povrnilo v višini 100%. In na tem portalu bomi končno imeli mir pred vami!

    • učko

     In bol se boš ti ves mokr zbudu !

     • komar marko

      pač pa bom užival v hladni senčici, kjer me bodo stregli! Bom pa moker od potu ali pa od hladne vode.Bom sam izbiral.

     • učko

      U senci si užval lahko že zdej, k’ je Jajo meu svojo vlado u senci, pa spet jo bo mel, pa svoje Noriško kraljestvo, pa ouce, take, k’ si ti !

     • komar marko

      na vašo ŽALOST grem na volitve pa še kakih 20 bom pripeljal, z istim namenom. STE DOSEGLi!

     • učko

      Ja, lepo, navijam za vas, sam jest ne grem več vol’t. Do slej sem spustu samo en brezvezen referendum, vse ostalo sem šou volt v “pomladnem duhu”. No, zdej sem se pa naveličal tega, da zmer zmagajo tisti, k’ jih nisem volu, kurc gleda !

   • šmentanamuha

    Najprej pozorno preberi, kaj je rekel. To je pot iz tega komunističnega brezna v katerem smo se znašli.

    • komar marko

     za dojemanje zapisanega, rabiš kaj imeti med UŠESI in ne betonsko železo ki povezuje ušesa da ne odpadejo!

    • učko

     Jah, pa JaJo je že leta nazaj slavil samostojnst in demokracijo in zmago nad komunizmom, še ene marmornate spomenike so si že postaulal, sam k’ so jih rdečkarski aktivisti tako stulčkal. Kwa zdej, kje smo, a ?!!!

     • komar marko

      dokler se bo PONOVNO morilcem postavljalo spomenike in prirejalo maškarado na grobovih domačinov, nam ni POMOČI!

     • Osti jarej

      …morilcem ,izdajalcem in kolaborantom

     • šmentanamuha

      Nea sam jamraj. JJ je vseeno samo človek, ki je napravil veliko strateških napak in mislim, da se je tega zdaj zavedel in se na napakah tudi nekaj naučil. In to je hvalevredno. Ko bi se le vsi pljuvači enako učili na svojih napakah, potem bi bilo lepše na tem svetu.

     • učko

      Ja lej, sam njegove napake so največ stale “njegovo vojsko”, al pa rečmo “proti režimske ljudi”, ki jih je režim pohodu. Zdej bo JaJo težko spet zbral vojsko, k’ mu noben normalen več ne zaupa !

     • šmentanamuha

      Razumem tvoje pomisleke, vendar, imaš boljšo rešitev?
      Oglej si film o Churchilu, ta novi Najbolj temen dan al nekaj takega. Slovenski volivci stalno iščemo neko brezmadežno božanstvo. Ne gre za to. Takih ni. Gre za to, kdo dela v dobro države in kdo proti njej. To je zdaj vprašanje, na katerega si moramo volivci odgovoriti. To je stvar osebne odgovornosti in sposobnosti, da uporabljaš glavo za to, čemur je namenjena.

 • učko

  Dokler si bojo na slovenski kulturni praznik režimske dobr’ plačane pasjejebske presice z razstrgano slovensko zastavo brisale svoje usrane riti, vam je lahko perfektno jasno, kdo je tukej, še vedno, gospodar ! Ta rdeči fašisti !!!!

 • Osti jarej
 • šmentanamuha

  Zadnjič je komentator dob napisal zelo lep post o ODGOVORNOSTI. To je bistveno. Vse, kar se dogaja je tudi naša odgovornost. Če smo leni in nezainteresirani in se večno izgovarjamo na druge, je to problem naše (ne)odgovornosti. Janša nima čarobne paličice, ima pa nekaj dobrih, po moje pravih, rešitev. In pri tem moramo pomagati vsi.

  SDS je trenutno najbolj kompetentna, najbolj organizirana in konsistentna stranka v državi. Zagotovo je tudi v njihovih vrstah nekaj telebanov, jih poznam celo osebno, vendar je kader, ki ga imajo pripravljenega za volitve, definitivno kompetenten (tudi poznam nekaj osebno) in lahko prične z delom TAKOJ. Ni vseeno, kdo sedi na ministrskih funkcijah.
  Če pa si želite še naprej gledati Erjavca, Židana in druge jurišnike, ki se prerivajo na levici in v Levici, to pomeni, da vamje vseeno za to državo, da ničesar ne razumete, vendar bodo posledice VAŠA ODGOVORNOST in ne od EU, Trumpa, Putina, Svetega Petra. Tako je, SDS je v tem trenutku edini pravi odgovor.

 • mginko

  Spoštovani Slovenci, državljani !
  Zakaj se spuščate na forumu v diskusijo s komunistično nekulturo. S tem samo podžigate totalno nekulturne tovariše, da iz mokrih sanj provocirajo (tudi po direktivah), kako spraviti ob živce poštene dobronamerne drugorazredne državljane.
  Da nikoli več ne vidite na tem forumu to kar sem opisal, “BLOKIRAJTE ZA OGLED” posameznega psihičnega nekulturnega provokatorja. Ko ne bodo dobili vaših odgovor na provokacijo se bodo preselili na druge forume (samo ne na rdeče), ker vsakodnevna laž ni za njih zanimiva.

  ****** Kako blokirati, da ne vidite drugega kot “Uporabnik je blokiran”:
  1. Kliknete na uporabniško ime “nekulturnega” pisca
  2. Na odprtem oknu kliknete na . . . (nastavitve)
  3. Na novem oknu kliknite na Blokiraj uporabnika

  Op.: Če blokirate, jih ne vidite samo vi.
  Zato mora blokirati vsak sam od vas, če ne želite več videti in reagirati na ta psihična nekulturna bluzenja.

  Nikoli ne boste videli več, totalno nekulturnih komentarjev, prvorazrednih komunističnih provokatorjev.
  Te provokatorji bodo imeli naprej lahko samo mokre sanje in pot do psihiatrije, zaradi psihičnih težav vaših ne reagiranj na njihova nekulturna bluzenja .

  Na samem forumu boste šele sedaj videli, kolikšno je število “Uporabnik je blokiran” (z vašo pomočjo), oziroma kolikšno je število teh nesramnih nekulturnih prorovokatorjev ( tudi plačanih iz opranega ukradenega denarja).
  Srečno in veselo na delo – blokade!

  • Miro

   aja, samo levi so nekulturni…. no mislim ne podporniki Janše so nekulturni

   • slosin

    …normalno, levi so predvsem nesramni floskulaši in lažnivci….a nis opazu..

   • Mojca pokraculja

    Končno priznaš ! Skrij se.

  • Domus Lubus

   Nihče ni bil plačan iz opranega ukradenega denarja. SDS je morala denar vrniti Đuđićevi.

 • Realne možnosti za zmago so zelo male, a pustimo času čas, volitve so blizu.

 • Franc Šink

  Janše jim že ne bo Uspelo ” sfu..t”!

  • Miro

   ne, ker on je sam sebe sf…

   • Olga_10

    Mislite Murgleoneja? Res se je dokončno razgalil in SF…

   • Mojca pokraculja

    Ti boš pa naf….se že veselimo !

  • Da je to takrat nekdo izjavil je itak izmišljeno.
   Izjavo pa je overil isti odvetnik ki je overjal pogodbo pri ti. brezplačnikih in ki je overjal pogodbo v primeru kredita Dijane Đuđić.

   • Franc Šink

    Ti že veš.

 • neny

  Ma vsak lol ve, da se v Slo gradi samo s srredstvi EU. Javna uprava prejme vsako leto 25 milj. za zaposlitev preko javnih del npr. in zaradi katerih se ustvarjajo FIKTIVNA delovna mesta, katerih nihče ne potrebuje. Kaj je to za ena gnila jama ta EU.

  • Olga_10

   Ni kriva EU! Ta vlada je zaposlila 8000 novih javnih uslužbencev! Torej je “gnojna jama” murglska marionetna Cerarjeva vlada! Sedaj bi pa levičarji še eno tako “vlado” s Serpentinškom…..

 • Sredina

  Se strinjam, potrebujemo ustavno reformo, nov politični in volilni sistem, nov sistem delovanja političnih strank, na novo postavljene državne institucije, samo ne vem če je Janša nekdo ki mu lahko to zaupamo..

  • Olga_10

   To je lahko samo Murgleone s SZDL, a NE?

   • Sredina

    če ti tko pravš

  • Ga ne vidim v Sloveniji ki bil kader da to izpelje, saj ne da to izpelje v pozitivno smer.

  • neny

   Nikogar ne potrebujemo. Vse vodi EU. Ovca je lahko kdorkoli.

   • Mojca pokraculja

    Ti že veš, ker si primat vseh ovac.

   • šmentanamuha

    Še en dokaz globine levega misleca. Hvala.

  • šmentanamuha

   Janša je tisti, ki razume in ve, kaj je treba narediti za razliko od drugih. SDS je ekipa in ne Janša.

   • Sredina

    Nebi reku..SDSS je Janša in samo Janša, ki odloča o vsem

    • šmentanamuha

     Janša je vodja in je prav, da kot tak odloča in stoji za odločitvami, sicer ni vodja. Vendar je ekipa, ki stoji za njim zelo kompetentna. Če bi šlo za enoumje, strtanka ne bi mogla funkcionirati v demokratičnem sistemu. vsak lahko odide. V 25 letih so zagotovo tudi popravili mnoge začetniške napake, tako vsaj mislim, ker v tem trenutku je preveč stvari na kocki, da bi se lahko šli ringa-raja v stilu SD, Levice ali SMC. Mislim, da imajo nekaj zares odličnih kadrov in bi si želela, da jih vidim na odgovornih mestih.

     • Sredina

      Bog nas obvaruj..

     • Dragan Krstič

      Dej se skidej na 24 kur, sej si tam doma, Nataša Briški.

     • šmentanamuha

      Mogoče te bo Mesec obvaroval, tudi Židan se že ponuja, Serpentinšek pa še razmišlja, kakšen program bi sestavu, pardon, o tem razmišlja Golobič, ki se bo še prej posvetoval s Kučanom. Ti bodo pravi zate, a ne?

     • Sredina

      odlični, če želiš to slišat

   • neny

    Brez EU tud scat ne more. In ?

    • Sredina

     EU ima pristojnosti na področju notranjega trga, ne pa na področju notranjih zadev, zunanje politike in pravosodja, kjer mora vsaka država sama urejat zadeve

    • Mojca pokraculja

     Mal poglej pod mizo, vse si poscala, baburdina nagravžna.

     • neny

      jaz nisem JJ. Sorry

     • Mojca pokraculja

      Kdo pa prav da si JJ, tisoč let te loči od njega. kakšna domišljavost. Spizdi !

    • šmentanamuha

     Všeč mi je “globina” tvojega odgovora, ker pokaže vso nezmožnost levega, khm, misleca.

     • neny

      ma dej plitka si, pa še plehka povrh v kaj se spuščaš. Kultura desnih..

     • šmentanamuha

      Še ena globoka misel.

  • Mojca pokraculja

   Nobenemu ni 100% za zaupat, to je dejstvo.Toda, če zaupaš vedno istemu, ki te vedno naserje, in to počne že 25 let, se oklepa oblasti tako, da ima podrejene vse inštitucije sistema, pol ti pa ni pomoči. Sam prašam, leva oblast bo dovolila vse te spremembe in novo postavitev inštitucij, ki jih navajaš ?

   • Sredina

    Zakaj leva oblast?
    Morda pa obstaja sredina, ki je pripravljena iskat kompromise med levimi in desnimi…zakaj mora bit vedno vse tako polarizirano?

    Je pa imela desnica izjemno priložnost da bi izvedla lustracijo takoj po osamosvojitvi, pa je ni, danes pa te bo izpadlo kot lustracija, ampak ERDOGANSKI OBRAČUN Z OPOZICIJO..

    • Mojca pokraculja

     Ker edino na ta način obvaldujejo levi desne. Ker so eni še vedno v NOB , drugi so pa za njih ničvredni ,ta beli, fašisti, domobranci , klerikalci itd.Ker so eni večni zmagovalci, drugi pa poraženci. Sovražniki sistema.

 • Olga_10

  Zmaga je naša! Logoreja levičarskh nickov na portalu in poskusi DISKREDITACIJE stranke in njenega vodje, so jasen dokaz!

 • Stajerka

  kot vedno…..kritičen, objektiven, korekten……

  PSI ČUVAJI OPOZICIJE IN JANEZA JANŠE
  Peter Jančič | 18/02/2018
  https://spletnicasopis.eu/2018/02/18/drug-tir-zakaj-dnevnik-izloca-antona-gasperja-frantarja/

 • črnaovca

  Kako se razgradi država ste pokazali l 91., uspešno, a kar je nastalo je navadno sranje in priliko ste imeli za lustracijo a nič, za tranzicijo a nič, torej kaj zanate in zmorete več, nič. Bati se je velikih besed in malo dejanj. Verjamem v ideje SDS a kaj ko bo izvedba zopet tako na pol. Koliko koristnih predlogov so dali maladi ekonomisti l 2004 za reforme a zopet nič. Žal je vse skupaj en velik nič. Ta NIČ bo trajal tako dolgo na levi in desni, dokler stranka ki pride na oblast ne bo razmišljala kako bi se na oblasti obdržala temveč kako bi kaj naredila in kadrovala po tem kaj ljudje znajo ne pa kako so zvesti oziroma po Omanovem načelu: ni važno če je butast, važno da je naš

  • Stajerka

   to bo možno samo takrat, ko bomo imeli večinski volilni sistem……do takrat bo tako kot bo rekel zgagator No.1….Hrjavec, da se ne bo komu zataknilo……..

   ti doli, si pa blokiran……

   • Miro

    če ne bo Kučan, bo pa volilni sistem kriv za poraz na volitvah

 • Tole priporočam vsem volilcem!!
  https://www.youtube.com/watch?v=AOxbuxBWIP4

  • Dragan Krstič

   Pejte u Dubaj, tam ni davkov. Res čudno, kako je to mogoče. Dej nehi z bedarijami, emirati ležijo na nafti. So pa pravi muslimani. Kristjani prehranjuejo njihove muslimanske brate, na googu pa lahko gledaš muslimanske pastirje v ferrarijih, vpišeš ONLY IN DUBAI in uživaš.

   • :-))) Pojdi tja in se prepričaj, koliko denarja od nafte sploh imajo. Abu Dabi se še mal masti z nafto, Dubaj pa je kar se nafte tiče “na suhem”. In to že ene 20-30 let. Vse kar tam vidiš je točno to, kar tip v videu razloži. Čisti, ‘hard-core’ kapitalizem brez davkov in ostalih neumnosti.
    Sem bil dovolj časa dol, da vem o čem govoim. Tu v “dolini šentflorjanski” pa ste žal “sto let za leseno žlico”

    • Dragan Krstič

     Ja prav imaš, Dubai nima nafte, leži na samo 4 milijardah sodčkov nafte. Malenkost.

     • “Dubai’s oil production, which once accounted for about half the
      emirate’s GDP, has fallen dramatically from its 1991 peak of 410,000 bpd
      to less than 70,000 bpd. As a result, the second largest UAE emirate
      has swung from being a net oil exporter to importing most of its
      petroleum requirements.

      Te številke vse povedo.
      Nafta predstavlja zanemarljiv delež v prihodkih Dubaja iz katerih se financira.
      Tip v prejšnem videu je dobro pojasnil. Vse kar vidiš je zgradil zasebni kapital, ki ga ne omejujejo davki.
      Sicer pa ne skrbi. Letos so zaradi prisile svetovnih banksterjev uvedli 5% DDV. V prihodnjih letih pa se pričakuje še uvedba dohodnine. Svetovni banksterji pač nočejo, da se vidi, kako lahko ena država prosperira, ker nima davkov. Nabit davke, da bo narod/država reven.

     • Dragan Krstič

      Ja seveda, tu se gradi in investira ker ni davkov, ampak kapital da to počno pa izhaja iz ogromnih dobičkov od prodaje nafte. Je pa Dubai poleg Kuwaita najbolj
      ozaveščena petrodržava Srednjega vzhoda. Če samo primerjaš državljane SA in Dubaja je že velika razlika v načinu življenja, Saudijci so pravi lenuhi v primerjavi z Dubajci, tudi manj izobraženi. Zagotovo pa veliko denarja iz SA beži v Emirate.
      Če ti priteka petrodenar od sosedov ne rabiš davkov.

     • Mater si trmast :-))
      Kljub vsemu nisi ovrgel mojo trditev, da je bil zasebni kapital tisti, ki je zgradil mesto/državo. Denarja na svetu je več kot preveč, prosperiteto pa naredi pametna oblast, ki naredi življenje poceni vs. slovenska oblast, ki te stiska z davki in butastimi predpisi.

      Mal za sprostitev: https://www.youtube.com/watch?v=9kxL9Cf46VM
      (meni najbolj všeč tista o taksi drajverju, ko mu moraš razlagati pot :-))

     • Dragan Krstič

      Hi Jack je tud dobra.

     • Če ne drugače, pri humorju najdeva skupni jezik. :-))
      bom še kakšno takšno iz ‘mojih’ krajev objavil ….

     • Še ena takšna zadeva, ki jo ne morem ‘prodat’ tukaj v “dolini šentflorjanski” …

      https://www.youtube.com/watch?v=awyeiLIoEio
      https://www.youtube.com/watch?v=FEeTLopLkEo

     • Dragan Krstič

      Ne vem kaj ti misliš ampak ta family is a kind of creepy. Velikokrat sem bil na Kitajskem in vem da je izobražen Kitajec, ki sploh zna angleško izredno vesel ko lma možnost konverzirati v angleščini. Dvomim da bo kdaj kitajščina uradni jezik sveta ker imajo preveč pismenk, ki jih še sami ne obvladajo.

  • Sredina

   Slovenija je po ustavi RS socialna država, kar pomeni da mora zagotavljat javno šolstvo, javno zdravstvo itd. Samo za šolstvo, zdravstvo, socialo in pokojnine gre okrog 5 milijard € letno

   Brez davkov in drugih dajatev pa to ni mogoče

   • Sem bil doli, pa sem videl/doživel kako zgleda življenje brez davkov.
    Šolstvo, zdravstvo, sociala in pokojnine … vse to imajo bolje urejeno posebej pa izvedeno kot mi.
    Ljudje pač sami šparajo za starost, se zavarujejo za zdravje in plačujejo za šolanje svojih otrok.
    Če ne verjameš, pojdi dol pa se prepričaj. Lahko pa vprašaš par 100 Slovencev, ki so doli že kar nekaj let in imajo tam svoje družine.

    • Sredina

     In Slovenijo primerjaš z državo, ki se živi od nafte in zemeljskega plina in posledično kopa v denarju?

     Večjih idiotizmov pa še ne no…

     • Škoda časa debatirat z zaplankano kozo iz “doline šentflorjanske” ki ni nikoli videla resnični svet….

     • Sredina

      Ja še bolj pa z nekom ki niti logično ne zna razmišljat, kaj šele razumsko..

   • Še tole. Ko bomo slovenci napisali svojo ustavo (sedanjo so nam spisali preoblečeni komiji) bo obvezno črtan člen “da je slo. socialna država” zaradi tega stavka je v tej državi vse narobe.

    PS: Davki so zločin nad poštenim, produktivnim človekom.

    • Sredina

     Si boš torej sam kril stroške izobrazbe, zdravljenja in življenja na stara leta (pokojnino)?

     Šolnina za letnik izrednega študija recimo znaša minimalno 1000€ (na naravoslovnih faksih še bistveno več), se pa bi v primeru uvedbe šolnin te sigurno še dodatno dvignile

 • Stajerka

  na….pa se dogaja…..

  V četrtek je brazilska vlada najavila, da bo razglasila izredne družbene razmere zaradi povečanja števila beguncev iz Venezuele v zadnjih mesecih.
  Po razglasitvi bodo podvojili število vojakov, nastanjenih v obmejni provinci Roraima kot tudi povečali sredstva za infrastrukturo in humanitarno pomoč za to amazonsko provinco, kjer je sedaj že več kot 40.000 Venezuelcev.

  • Isto je na Venezualsko-Kolumbijski meji.
   Venezuela je tako globoko zabreddla, da ji ni rešitve.

 • črnaovca

  No SDS lahko zmaga če ne bodo naredili kake velike neumnosti. Pri SD bosta bojda kandidirala Semolič in Kontič kar upam bo pametne odvrnilo, Šarec je brez programa kar bi tudi moralo biti za pametne znak da je to drugi Cerar, katerega moderni center že nekaj časa tone v blato in lasten drek. Samo koliko so volil ci pametni?

  • Program se spiše, to da nima programa je tak-tak, če bo/ko bo kandidiral, bo imel tudi program.

  • Sredina

   Program in kandidate imajo, samo nima smisla da jih razkrivajo, če se uradna volilna kampanja začne čez 3 mesece…1 mesec je pa več kot dovolj da se volilci odločijo kako in kaj

   Stranke, ki pa tako jamrajo da se volilna kampanja začenja prezgodaj (SD in SDSS) pa so najbolj aktivne v tem od vseh…paradoks

 • Get Smart

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  igra ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

   • poštenost, pravičnost, resnicoljubnost, prijateljstvo do ljudi …

    Pogledam dejanja, izjave, twitte, in ostalo kar prihaja od sds, in se malo vprašam, glede tega kar si zapisal.

  • neny

   Govorimo skratka o kulturi VLADAJOČIH, katero si lahk v uho zatakneš. :)

 • neny

  Kdo nam vlada je popolnoma vseeno. A štekate to ovce?

  • Mojca pokraculja

   Kva pa pol še delaš tle ? A kej štekaš ?

 • herman

  Dolfi je sanjal o tretjem rajhu, Ivan pa o drugi republiki. Vemo, kako je končal prvi.

  • Mojca pokraculja

   Razlika med 2 in 3 je tko velika, da boš ti končal tam kjer je dolfi. Sanjaj svoj socializem in komunizem ! No more.

 • Caetano

  Kdo izmed političnih predstavnikov opozicije zna tako jasno in pogumno opredeliti glavni problem Slovenije?! To je udbomafija, ki predstavlja slovensko globoko državo! Seveda Janša! Skozi desetletja se je prekalil v borbi z njo in jo bo s svojim programom in delom tudi razgradil, če se mu da prilika na volitvah. Tudi drugi so dobrodošli, vendar pomladno/desno vlado mora voditi tisti, ki je najbolj sposoben za glavno nalogo.

  • Domus Lubus

   Saj je že imel priliko, večkrat……

   • Caetano

    Prvo priliko je odlično izkoristil, saj je zgradil novo slov. vojsko po razorožitvi TO po dogovoru med udbo in KOS-om in vodil obrambo samostojne Slovenije. Druga prilika v letih 2004-2008 je bila bolj slaba, ker je bil v vladi Desus, kot jeziček na tehtnici. Zdi se mi, da tudi še ni bilo popolnoma jasno vsem v vrhu SDS kako močno je udbomafija utrjena v podsistemih, kot so sodstvo, šolstvo, sindikati, gospodarstvo ipd. Primer: sem enkrat osebno vprašal eno pravnico blizu vodstva SDS kaj misli o tem, da je LDS izigrala Pučnikov zakon, ki je prepovedoval trajni mandat sodnikom, ki so v času udbovske diktature kršili člov. pravice. In je rekla, da to ni tak problem, ker je zdaj dosti mladih sodnikov. Take stvari so veliko pomanjkanje zrelosti. Je pa v SDS tega veliko manj kot v ostalih strankah. Danes sem prepričan še zelo malo. Pomladne/desne stranke morajo zmagati z jasno večino, vsaj 47 poslancev, brez poslancev manjšin. Sicer ne bo velikih sprememb.

    • šmentanamuha

     Res je, kot praviš, potreben je bil čas, da smo ugotovili, da so vsi podsistemi prestreljeni z udbomafijskimi kadri (čeprav bi tisti, ki so starejši na desnici, to lahko vedeli, ali vsaj sklepali). Zdaj pa so se ukoreninili in izlegli svoja jajca in bo precej dela, da se počisti zalego.

    • luckyss

     No, TO je res učinkovito razorožil..;))

     • Caetano

      Kučan…

  • čips

   Nobeden. Zato je danes v veceru zmazek, ki ga je napisal crnkovic…. stekli psi desnice,ko mislis,da nizje ne gre…

   • Glede zmerjanja je napisal resnico.

  • luckyss

   Nekdo, ki že 30 let jamra na vladi in v opoziciji pač ni zmožen sprememb…več kot dokazano..

   • mginko

    A si še vedno v ovčji staji?

    • luckyss

     Seveda..najbolj zanimiva stran od tedaj ko so ukinili “Pavliho” ;))

  • DJURO SUMAR

   Kaj misliš, da bo Janša živel 300 let?

   • luckyss

    Zakaj pa ne, Hitler je očitno še živ ..;)

    • DJURO SUMAR

     Pa Tito tudi, le da se je inkarniral v Kučana.

 • luckyss

  Res sem imel namen prebrati ves sestavek, ki ga je očitno oblikoval Janša osebno, saj drugih pismenih na teh straneh itak nimate..pa me že prvi odstavek sili v smeh..
  Torej…gremo po točkah…
  -Ne morete bluziti o nekih pravnih normah, če se sami greste pranje denarja..”posojila” in podobne prozorne zadeve v sklopu bošnjaško srbske mafije…
  – imeli ste priliko kot opozicijska stranka in prej kot vladajoča onemogočiti “udbomafijo”….saj imamo tudi evropska sodišča in vaša stranka podporo v evropskem parlamentu…baje itd., ;)…pa nič od tega, le jamranje..
  – Janez se je strinjal s kvotami beguncev, sedaj pa se dela butastega…
  -Po eni strani ste napadali Cerarja zaradi žice, po drugi strani pa ker ilegalci vdirajo v Slovenijo…
  -Janša-Sanader sta se dogovarjala o incidentih v piranskem zalivu, sedaj pa Cerarju očitate ker hoče uresničiti razsodbo arbitraže…
  Radi bi gospodarsko rast, pa mečete polena vladi pod noge ob vsaki tuji investiciji…

  Da ne bom predolg…Tale sestavek zgoraj skoraj odkrito potiva k državnemu udaru…no, k sreči vas nihče več ne jemlje resno…Prižgite kakšno svečko, se sprijaznite s porazom in še naprej štejte kosti..

  • šmentanamuha

   Prižgi raje svečo zase, pametnjakovič.

   • luckyss

    Ko imam sam kakšen problem, ustrezno ukrepam in ne prižigam sveč..

   • mginko

    Kaj se ukvarjaš z psihičnim bolnikom – imaš možnost ga BLOKIRATI in nikoli več videti napisane komentarje v stilu ovčje psihične motnje .

    • luckyss

     Ja, samo potem je hudič, ko ne veš zakaj se ti drugi režijo ;))

  • volitve se bližajo, in narod ima kratek spomin, vse se da zavit v celofan in uporabit. Tudi če si sam pred kratkim govoril/počel nasprotno

   • luckyss

    Nikoli ne delujem v nasprotju s seboj ;))
    Je pa treba tukaj včasih isti problem predstaviti iz različnih zornih kotov, da ovce končno razumejo…Nekateri si to predstavljajo kot “različne poglede”…Za enosmernost ovc pa nisem kriv..Če pa si mislil na dvoličnost velikega pastirja, pa tukaj ovc ne boš prepričal ;))

    • pardon, mogoče nejasno zapisano, nisem mislil tebe, mislil sem osebo ki prodaja zadeve zavite v celofan, pa tudi če je sama malo nazaj počela nasprotno/drugače kot zdaj prodaja naokoli / velja za leve in desne enako, volilci imajo kratek spom

     • luckyss

      Volivci so ovce…te pa nimajo spomina…ne vedo kdo jim daje slame namesto krme in koliko so nakazali nekomu brez veze ;))

 • Tweety Bird

  Samo eno vprašanje. Ob obletnici SDS bi samo rada vedela, kdo od evropskih ljudskih strank je bil sinoči gost na tem jubilejnem srečanju na Brdu? Upam, da ni bilo nikogar, še manj pa vzrok… da so ceste zaradi novega snega slabo plužene :)

  • Mojca pokraculja

   Pejt kučkota vprašat. On je za vogalom stal in jih je štel.

 • šmentanamuha

  Eni jamrajo, naj jim nekdo spluži nesnago z možganov, ker sami tega ne zmorejo. Bomo pomagali, kanarček ,sam povej naslov, kam naj pridemo.

 • DJURO SUMAR

  Sem mislil, da se je SDS le nekaj naučila, pa nič od tega. Zopet nagovarjajo samo tiste, ki so itak že od osamosvojitve z njimi, torej domobrance. Pravijo, da gredo na volitve s programom za vse državljane, v resnici pa njihov program obsega samo ideološki boj proti tistim, ki ne mislimo tako kot oni. Skratka zopet bodo popušili, saj bo večina volila kogar koli, le da to ne bo SDS. Navsezadnje se res lahko zgodi, da bo zmagal Šarec, ki še danes nima stranke, kaj šele, da bi imel program. Jaz bom moral zopet voliti SD, saj nimam prav nobene izbire.

  • bednick

   “Jaz bom moral zopet voliti SD, saj nimam prav nobene izbire.”
   ———————
   bla,bla,bla bla,bla,blabla,bla,blabla,bla,blabla,bla,
   bla,bla,blabla,bla,blabla,bla,blabla,bla,blabla,bla,
   bla,bla,blabla,bla,blabla,bla,blabla,bla,blabla,bla,

   bla

 • mginko

  Spoštovani Slovenci, državljani !
  Zakaj se spuščate na forumu v diskusijo s komunistično nekulturo. S tem samo podžigate totalno nekulturne tovariše, da iz mokrih sanj provocirajo (tudi po direktivah), kako spraviti ob živce poštene dobronamerne drugorazredne državljane.
  Da nikoli več ne vidite na tem forumu to kar sem opisal, “BLOKIRAJTE ZA OGLED” posameznega psihičnega nekulturnega provokatorja. Ko ne bodo dobili vaših odgovor na provokacijo se bodo preselili na druge forume (samo ne na rdeče), ker vsakodnevna laž ni za njih zanimiva.

  ****** Kako blokirati, da ne vidite drugega kot “Uporabnik je blokiran”:
  1. Kliknete na uporabniško ime “nekulturnega” pisca
  2. Na odprtem oknu kliknete na . . . (nastavitve)
  3. Na novem oknu kliknite na Blokiraj uporabnika

  Op.: Če blokirate, jih ne vidite samo vi.
  Zato mora blokirati vsak sam od vas, če ne želite več videti in reagirati na ta psihična nekulturna bluzenja.

  Nikoli ne boste videli več, totalno nekulturnih komentarjev, prvorazrednih komunističnih provokatorjev.
  Te provokatorji bodo imeli naprej lahko samo mokre sanje in pot do psihiatrije, zaradi psihičnih težav vaših ne reagiranj na njihova nekulturna bluzenja .

  Na samem forumu boste šele sedaj videli, kolikšno je število “Uporabnik je blokiran” (z vašo pomočjo), oziroma kolikšno je število teh nesramnih nekulturnih prorovokatorjev ( tudi plačanih iz opranega ukradenega denarja).
  Srečno in veselo na delo – blokade!

  • luckyss

   Tako je, blokirajte realne komentatorje, da bo ostalo le enoumje…
   Dajte torej glavo v pesek in pustite rit zunaj, da vas “prebudi” novi Dolfek…

   • bednick

    • luckyss

     Pravkar si priznal da si idiot…

     • bednick

      To je to.

     • luckyss

      Lepo da se strinjaš …He, he..

  • Miro

   lepo. glede na povprečen IQ pristašev SDS, res lepa gesta, da jim nekdo pomaga

  • Se strinjam. Večina teh levičarskih komentatojev so plačani (zaposleni v JU ali prekrni v NGO) da smetijo tle v komentarjih.pa še to: Pod enim ‘nickom’ piše cela ekipa provokatorjev. Če jih mal spremljaš, opaziš določene nekonsestence v izjavah ki so zaradi tega, ker en pisun ne ve, kaj je prejšni nalagal.

   PS: enako je z vikipedijo, ki je postala ugrabljena s strani levičarskih poklicnih pisunov. Na FDVju je zelo številčna skupina študentov (formalno so to ‘mladi raziskovalci’) ki ne počne drugega, kot da editira=cenzurira vpise.

   • mginko

    Plačani po nalogu udbomafije iz opranega iranskega denarja v NLB. Zato tudi nobenih preiskav in blokada udbomafijskega sodišča za pridobivanje dokazov Komisiji DZ.

    • Plačani so kar iz našega davkoplačevalskega denarja.
     Ne rabiš nobenih mafijskih fondov. Vse gre lepo po črki zakona: denar za kulturo, znanost, socalo, … in na koncu imaš armado visoko motiviranih pisunov, ki branijo svoje dohodke.

     PS: preberi si enkrat bilanco državnega proračuna. ali pa greš na tisti erar (bivši supervizor) in raziskuj denarne tokove ki gredo do teh pisunov

     • mginko

      No dolečene nagrade potujejo po tajnih zakonih in kanalih (ker nimamo pravne države), ki jih tam, ko ti gledaš, nikoli ne boš videl nobenih zavedenih transakcij in to 70 let.

     • Udba fond je za velike zadeve, ki jih ne moreš spraviti čez legalno. To, kar pa se dogaja tle na raznih portalih, FB, TW, … pa je vse davkoplačevalski denar.

      Ko imaš enkrat roko nad davčnimi prihodki, je vse zelo enostavno. Pač z davki pobereš ljudem, da jim potem ‘pereš mozak’ in sicer delaš škodo.

   • Goran Hvala

    Tako je…men sipnejo ene 3000jurje vasega denarja…cisti zakon…pa dejte se vi na levaskih forumih isto..pa ne mi rect da vas vas veliki vodja pri tem ne podpira…mislem kaksen slovenc pa je to…se za svoje mu ni da bi jim mal pomagal…vis levaki to znajo…tak da odkar me placujejo peidem tud na volitve…obkrozm kucana direkt…ce ga ni ga bom pa pripisal…;-)

  • bednick

   Si blokiran!
   Hvala.

   • Miro

    no vidiš, kako ti je pomagal… zdaj pa še mene blokiraj …. če še znaš

    • bednick

     Gornji komentar je hec.
     A moram res vse napisat?

   • mginko

    Zopet lažeš

    • bednick

     Ja, kradem pa ne.

  • Goran Hvala

   A to rabjo jansisti posebej navodila ne znajo tega sami obkljukat..?..;-)..pa a niste full sami pametni in napredni.?..mazer se pr eni navadni spletni strani se vam zatakne…kaj bi pol vi?..velik ne..

 • bednick

  Quiz za kao LEVIČARJE

  Za kateri znesek bi letos volili drugače kot ponavadi?
  a) 50€
  b) 100€
  c) 200€
  d) ga ni gnarja
  e) raje crknem, kot da bi volil Janšo

  Pravilno obkroži.

  • Večina bo volila ‘e’ :-))
   “Raje crknem kot da bi volil Janšo” :-))))))

   • bednick

    hahahahahaha

   • Miro

    e ne bo kandidiral.če pa bi, pa Janšek ne bi dobil niti 5% , tako pa bo nekje 10-14

   • mapu

    Pol pa daj….

    • Jaz ne. Bo pa tako volilo cca 60-65% slo volivcev.
     Jaz samo čakam, da minejo volitve in po par mesecih bom spet ljudem navijal ušesa, ko bodo začeli stokat, da tale premier ‘serpentinšek’ je pa res poden ….

  • mginko

   To je so vprašanja komunistične levice svojim agitatorjem – volilcem. Drugorazredni državljani
   se s takim podnom NE UKVARJAMO.
   Napiši ta kviz na DELO – če ga lahko ?

   • bednick

    Drugače razmišljaš kot jaz.
    DELA ne jebem.

    • mginko

     Razmišljaj – v demokraciji je zaželjeno kulturno razmišljanje.

     • bednick

      Kje pa ti vidiš demokracijo?
      A si pri koritu?

  • Milan Muhič

   Bednik, pa saj sploh ne bo nihče obžaloval za tabo, pa še na pogrebnem zavodu bodo z zadovoljstvom napisali račun tvoji žlahti, katera, verjemi mi te sploh, takega kod si, ne bo več pogrešala!

   • bednick

    Boli me kita.

  • Osti jarej

   …za en fleten milijonček volim kogarkoli….yebiga….drgač pa na volitve ne grem

  • Goran Hvala

   Tako kot vedno brez odstopanja in sprememb lahko recem raje crknem kot da volim janso…jst se ne obracam po vetru kot slovenski osvoboditelji..

 • učko

  JaJo je 4 leta v senci ležerno jajca praskal, zdej tik pred volitvami se je pa zbudu in nagovarja in prepričuje že prepričane, pa še ti mu vsi ne verjamejo.

  • Miro

   hahaha saj mu ne. tile gor samo par fanatikov, ki ga zagovarja…. kruta realnost pa sledi julija ko sledi repriza predzadnjih, ko so ze imeli organizirano fešto z ansamblom Victory…kasneje pa se je fešta spremenila v sedmino…Janez pa je v besu razbil nekaj pohištva na Trstenjakovi

   • mapu

    Miro, tudi ti se pridruži kučkotu…

    • Miro

     če bi kandidiral, bi ga sigurno

  • mapu

   Učko izpuli si dilo iz glave in spokaj se dol od koder si prišel…

 • črnaovca

  Težko je zmagati z zmerjanjem drugih in drugače mislečih.

  • tudi jaz mislim da je to minus in ne plus na volitvah

   • Goran Hvala

    Ja sam jansevikom to ne prebije…pol pa krivijo stalina in poboje iz leta 45 da zarad tega niso zmagal na volitvah..

  • macon

   Levi ste nemisleči. Bolj od zmerjanja si zaslužite pomilovanje. Vaše kolovodje je pa treba zapreti, ker so kriminalci, kar sploh ne bo težko dokazati po obstoječih zakonih.

   Zaenkrat še imajo sodstvo v primežu, da jih ne procesira, ampak bodo tudi tukaj s časom spremembe.

  • bednick

   Resnica ni zmerjanje, čeprav jo ti tako doživljaš.
   A peče?

 • Get Smart

  Pometanje pod preprogo NI REŠITEV problema.
  Če naletiš na MURGL JUGOKOMUNISTIČNA govna, na iztrebke pasjejebcev, na blatenje … skratka na
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNE LAŽI
  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC … vse to je MURGL KOMI JUGA nje),
  lahko pustiš pesji drek pri miru in upaš, čakaš, da ga bo odstranil čas ali kdo od odgovornih,
  ali pa zraven MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH LAŽI
  navedeš RESNICO.
  RESNICA osvobaja, ne pometanje pod preprogo.

 • luckyss

  Nekateri so se odločili za blokade namesto lobotomijo.., ker za lobotomijo moraš imeti kaj odrezati…;))

  • Spartan

   Stari! Smrdiš! Smrdiš mi po strahu! In na nek način mi ta smrad, paradoksalno, čedalje bolj diši!

   • luckyss

    Tudi za voh rabiš možgane…žal vohaš napačno ;))

 • Get Smart

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  igra ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

   • Goran Hvala

    Mene osvobaja predvsem krohot ko berem take fanaticne izjave…

  • poštenost, pravičnost, resnicoljubnost, prijateljstvo do ljudi ?

 • Miro

  a Jelka pa zato zraven Janšeka sedi, ker ji baje grozijo in on kot rambo, ki je osamosvojil Slovenijo, jo bo pred temi bav bavi branil

  • neny

   Kateri kllopvoluharji so uničli Yugo? In nas prisilili, da smo njihovi hlapci…..? !!

   • Mojca pokraculja

    Tvoji levaki, budalo !

 • ĐĐ Style

  Smrt fašizmu, svoboda narodu.

 • neny

  jaz bom volila tistega,
  ki mi bo zagotovil naslednje:
  1. Vsi državljani so zaposleni
  2. Nihče ne bo živel od miloščine EU
  3. Vsi mladi imajo možnost prejeti neprofitno stanovanje takoj po zaposlitvi
  4. Vsi gredo v pokoj od 50-55 leta
  KDO BO SPET TITO?

  • Tweety Bird

   Ostane ti samo LEVICA za volit :)

   • neny

    NE ZAGOTAVLJA! :)

   • Mojca pokraculja

    Kera levica?

  • luckyss

   Očitno bi to rad postal njegov najbolj zagnan učenec ter sledilec, udeleženec in poveljnik romanja v Jajce…
   Vendar ne more izpolniti navedenih pogojev..

   • Tweety Bird

    Kakšna izvirnost JaJo-ta. Najprej Slovenija, potem drugi (prevod najprej Jaz potem…..) ….mogoče bo celo pojasnil zakaj so Hrvatom dovolili graditi začasne mejne objekte? Kako dojema hrvaški odnos do memoranduma ki ga je podpisal v Mokricah marca 2013..ali pa so spet strici na delu? Bo spet Milan kriv?

    • luckyss

     Glej, če ti nekdo za orožje plača desetine milijonov DM v kešu in ima za to dokaze, potem te tudi pošteno drži za jajca…
     Hrvati navijajo da zmaga na volitvah JJ….takoj imajo neposredno morsko mejo z Italijo ..;)

     • Tweety Bird

      Se pravi, da bo izdajalec…da bo prodal Slovenijo? On pa pravi, da Slovenija prva:)

     • luckyss

      Ja, prva na “bolhi” ;))

      (prodam zlorabljeno, zjebano, slabo vzdrževano državo z ovcami vred…možna menjava za otok v Pacifiku ali kasnejši ponovni odkup za DM…ponudba pod “pralnica “)

     • Mojca pokraculja

      Tebe bo nagnal ta prvo. Ma že spisek, Vsak dan čekira tale portal. Skrijse dokler je čas.

     • Miro

      ja komunistične metode, ki jih Janez ne bo pozabil

     • stajerc5

      Hvala Bogu, da ste ga naucili, preden vas je poslal k vragu!!!

     • Mojca pokraculja

      Itak da ne, od vas se jih je naučil, haha!

     • Miro

      aha torej jih zna

     • Mojca pokraculja

      Sej veš kar se janezek nauči… Mirko se pa nič ne uči, on nič ne zna, čaki čaki mirko ti, da te janša v pest dobi .

  • stajerc5

   Zakaj bi se cakalo na volitve? Malo bolj mocno zaplavajta z taspodnjim(da vama ne bo dolgcas) in ze se znajdeta v Jebeniceli, ahh, Venezueli! Tam imajo vse(tisto kar nimajo!) popolnoma zastonj!

   • neny

    Venezuela je najbogatejša država z naravnimi viri. Ko pa Amerika spusti sodček nafte namenoma pod ceno, je njena prihodnost Jeba.

    • macon

     Amerika je povečala ponudbo nafte, ko je njen kapitalizem razvil nov postopek za pridobivanje nafte. Ti budala nad tem p!3diš, ko zaradi Amerike točiš cenejše gorivo kot bi brez nje, namesto, da bi p!3dila nad levimi vladnimi trošarinami, ki ti pri gorivu (in pri elektriki) poberejo več kot drugje.

    • Mojca pokraculja

     Tvoj sodček ornk puša, res je jeba !

     • neny

      10 iq je neuporaben za debato.

    • stajerc5

     Ce bi bila Slovenija cista pescena puscava, bi se pri tej vladi cez leto-dve sprasevali: Oooo, mater, kje je pa pesek!???

  • macon

   Potem zahtevaj še izginotje računalnikov in digitalne produkcije. Pa tričetrt naj nas fizikali po tekstilnih tovarnah, za tekočimi trakovi, po rudnikih in na kmetijskih posestvih. Pod temi pogoji bomo seveda vsi zaposleni in z današnjimi cenami bodo plače okoli 300 EUR, ker toliko je vredno fizično delo s stroji iz šestdesetih.

   Eni kar fantazirate pa ne upoštevate kaj se je spremenilo, zakaj so kitajske majčke po 5 EUR in jih imate 50 v omari, medtem, ko bi bile slovenske 20 EUR. Ne upoštevate, koliko več in bolje naredijo stroji in koliko manj ljudi jih upravlja. Vam se bo čas kar zavrtel nazaj pa še bolj nazaj in naj 90% ljudi dela na poljih od zore do mraka, je meso enkrat na mesec in od zgaranosti umre do 40. leta, če jih prej ne bo pobralo od prehlada, črevesnih zajedalcev ali infekcije ob majhnem urezu.

   Tito ni bil noben biser, ker so vsi okoli selili ljudi iz podeželja v mesta in postavljali tovarne. Vmes so pa postali še trikrat ali petkrat premožnejši kot v titovini in to samo zaradi Titove in partijske diktature in kraje, ki je zavrla primerljiv razvoj. Titovina je tudi dobivala veliko pomoči in je bila neprimerno manj podrta kot Nemčija, vendar je bila Nemčija dvajset let po vojni daleč pred Titovo jugovino.

   Vi pa le sanjajte. Voli torej Levico, ravno to ti ponuja. Ko bo zavladala, bo povprečna plača 30%-50% nižje kot zdaj, cene pa višje. Če mi ne verjameš, si guglaj o Sirizi v Grčiji in njenih “dosežkih”.

   Še tenko boste piskali vsi, ki verjamete flancam pokvarjenih levih demagogov. Verjamem, da vam ne pašejo teksti o delu in odgovornosti, plačilu za delo in ne za poziranje in laganje. Najprej boste morali dozoreti kot ljudje, da vam bo sploh kaj jasno o družbi in svetu.

   • neny

    kaj vse nabijaš…. Socializem gre ravno tako v korak s časom kot vaša cerkev le da mu tega kapitalizem ne dovoli.

    • macon

     Kapitalizem mu posoja denar, da lahko tukaj drka po socialistično, tele nespametno. Kaj pa ta “malenkost”?

     V čem le gre socializem s časom, kaj komu ponuja razen čredne uravnilovke in “modrih” vodij, ki bodo to z dekreti urejali, hkrati pa lomili kosti? Koliko ponovitev še rabite? A vam Grčija, Kuba, Venezuela, Severna Koreja niso zadosti kot zadnji v vrsti?

    • bednick

     Ne mi ti nabijat s socializmom!
     “Socializem gre ravno tako v korak s časom” – ja, gre, ampak to se le dozdeva- lenuhom in parazitom in pijavkam in
     A nadaljujem?

     • neny

      Lenuhu se ne dozdeva, da ja “lenuh”, TO SE DOZDEVA KAPITALISTU.

     • bednick

      A ti znaš brat?
      Še enkrat:
      lenuhom se dozdeva, da gre SOCIALIZEM v korak s časom.
      Bo šlo?
      Kva zdej štuliš not kapitalista.

     • neny

      si se mal zj. BERI ŠE ENKRAT.

     • traktor

      Kapitalist je bila očitno tvoja mama.

     • neny

      ona je kapitalist.

     • bednick

      In ti si proti mami?
      A te ni dojila?

     • neny

      tebe je?

     • traktor

      Pa sej to ti pravm. Če ne bi bla in ne bi hotla met več, tud tebe ne bi blo. Ampak tkole, če te mal prebiram se mi zdi, da se je en mal zajebala. Pr teb ne more bit neke dodane vrednosti, a ne de?

     • neny

      O taki dodani vrednosti lahko ti samo sanjaš. In ne sam ti tukaj….hehe

     • traktor

      Pa sej to ti pravm, že ceu cajt. Vidiš, ti s tulk kšajt, da še sam sebe ne razumeš.

     • bednick

      Aha, vidim.
      Ja, nisem do konca prebral.
      Pri svoji trditvi pa ostajam.

     • Mojca pokraculja

      Bebcu pa da je bebec. Butara zmešana.

     • neny

      će si plehka je to tvoj problem, koliko obrazložitev potrebuješ, da si ovca na poligon.

     • Mojca pokraculja

      Kolkrat ti je treba rect, si res tolk butasta nena, burek morš dat pect v pleh. Pleh pomen protfan.Poligon ni protfan.

     • neny

      Imaš prenizek iq, da bi lahko štekala. :)))))))))))))))))))

      joj joj

     • Mojca pokraculja

      Trapa, ror morš najprej uštekat, pol daš pa pleh not. Matr tud bureka ne znaš spečt.

    • Mojca pokraculja

     Glej glej neny na cerkvenih vratih nabita.Ti si še v luthrovih časih !

   • Mojca pokraculja

    Macon super si napisal, samo ona sploh ne zna brat. Te trije, Miro Tweety in neny,njih je treba zajebavat v živo, pol ostanejo brez besed.Popolnoma isti besednjak kot oni, samo stvar obrneš v nasprotno smer. Madonca začneš uživat.

  • bednick

   Mesec?
   Nikoli ne reci nikoli.
   P.s.:
   komaj zadržujem smeh

   • neny

    sam tist, ki se zadnji se najslajše. Počak še mal.

    • Mojca pokraculja

     Tega ti nauš dočakala. A veš kdaj so bli luthrovi časi , do dons je predolga. Mi se bomo pa smejal, to je pa zihr.

  • Mojca pokraculja

   NENY = TITO

 • Tweety Bird

  Janez Janša: “Najprej jaz in moja stranka, ostalo me ne zanima.”

  • Tweety Bird

   Kje so kakšne slike oz. informacije kdo je bil prisoten na tej slavnostni akademiji. Prav rada bi videla ljudi, ki podpirajo stranko na čelu s človekom, ki že več kot 25 let dela proti državi in zgolj za lastno korist.

  • Mojca pokraculja

   Najprej mi, pol spet mi, ponovno mi, vi pa se poberte čim dlje. Nimate kaj več iskat med nami.

 • Tweety Bird

  Slovenija first. Že videno in slišano. Kdaj bo nehal krast? Tudi program je ukradel Trumpu:

  – čim več za vojsko in orožje
  – zidovi na slovenskih mejah
  – sovraštvo do migrantov in beguncev
  – privatizacija vsega
  – nižanje davkov in posledično manj denarja za socialo, zdravstvo, šolstvo…
  – zdravstvo samo za bogate..
  – večno razbremenjevanje gospodarstva, etc.

  Njegova idola sta Trump in ZDA. Ne, hvala!!!…No, tudi Orbana hvali :)

  • macon

   Baraba, nekdo, ki ni na izvršni poziciji in pri proračunski pipi ne more krasti državnega denarja, kradejo ga tvoji levi.

   Kako ogabno lažeš, pokveka pokvečena.

  • Mojca pokraculja

   A kučan da krade? ne ga srat, nisem vedla. No pol pa hvala bogu za Trumpa ZDA in za Orbana.Še JJ pa vas zrihtamo, dost ste sral 70 let !

 • Goran Hvala

  Jakov Fak je cefutar….vsaj po besedah slovenskih demokratov…pardon jansistov…
  Kak zdej to?…za vas velja sam tina maze itd..vase gore listi baje….kosarkarje ste popljuvali na konc se pa hvalili z njimi…isto z rokometasi…ojoj joj vi demokrati…

  • učko

   Hrvata Faka so pluval rdečkarji in srbijanarji, pol pa hotel to podvalit desnim. Rokometaši so itak čistokrvni, če odštejemo Vujota.

  • čips

   En komentar od nas desnih komentatorjev na novi mi prosim posreduj, ki je pljunil po Faku. Laznivc gnili

   • Goran Hvala

    Bvahahahaha…zej si pa najavu nekaj…sej si napisal tak kot tisto pokaz mi enga domobranca ki je sodeloval z okupatorjem…;-)…kot da bi prvic odprl ta resnicoljubni portalck…;-)..
    Drgac pa kr opazam trend hitrega brisanja komentarjev iz arhiva…jst pa screenshote delam tak da vidim kak se brise..rad zbiram vase komentarje da jih uredim v zbirko in objavim na spletu..;-)

 • neny

  veste kaj, vse skup nula proti temu kaj je bilo. Še ene štale se ne da prav postavit zadnjih 20 let.

  • stajerc5

   Si ti tvoja podira? Ja tu in tam je treba komletno pokidat in koline narediti. No ja, pri kolinah bomo pomagali…

   • neny

    POSTAVI ŠTALO, če te ne bo prej pobralo od papirjev. To je eno. Kot drugo pa jo je težko, ker ne veš niti tega, če boš imel jutri delo. Vse je na trgu, tudi štala….Res se mi ebe za tak sistem.

    • stajerc5

     Meni se gre samo za koline, noze ze brusimo (zaradi halal…), hehehe…

     • neny

      RAJ SE LOTI KOSE. :)

     • stajerc5

      Tisto nosi ze Matilda, v nasem imenu…

    • Mojca pokraculja

     Sej te razumemo, ampak teb je u štal najlepše. Tud po vonjavah se boš ujela z ambientom. Pa uno si zapoj, ko boš molzla: O luba neni, daj si jo…tralala

 • Tweety Bird

  Janša: “Najprej Slovenija, potem drugi.”

  Joj kako patetično, kako bolano, kako neizvirno, kako slaboumno, kako tipično. Nedvomno je Janez Janša s to izjavo dosegel novo dno… podpora takim slaboumnostim in hlapčevanju je naravnost protislovenska in groteskna. Donald Trump ni razdelil samo ZDA, razdelil bo tudi Slovenijo.

 • Get Smart

  Drago MURGL JUGOKOMUNISTIČKO pseto, svoje drkancije ne boš podtikalo Slovencem, ker ljudje nismo na kogarkoli pljuvali, ker tega pač ne počnemo.
  Lahko pa na tvojo izrecno željo pljunem v tvoj posran MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LAŽNIVI PODTKOVALSKI čefurski gobec.
  VSE mekanocurne KOMINTERNISTIČNE pussike, torej tukaj predvsem VSI mekanocurni MURGL JUGOKOMUNISTIČNI nastavljaći dupeta gazdi VEDNO, še enrat, VEDNO podtikajo svoja dela ljudem, vedno.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

  • Tweety Bird

   Komu ti to? Pazi se !!!

   • bednick

    Ej, ne zgubljat živcof.

   • Mojca pokraculja

    Cvikas! Toooo. . !

 • Tweety Bird

  Joj kako nesposoben je ta JaJo, da če se na levi spet pojavi ena dva meseca stara oz. nova stranka, ga bo premagala… Ker ga folk ne more več prebavljat. Pika.

  • macon

   Ker je leva banda v režimskem načinu upravljanja Slovenije, kar je sinonim s pravnimi, medijskimi in ostalimi zlorabami. Vlada nam levi kriminal in zato zmaguje režimska banda.

   O ti beda bedna pokvarjena, sram bi te lahko bilo, če bi imel-a kaj pameti in srca.

  • Mojca pokraculja

   Maš spet blodnje. Najbolj sposoben je JJ, zato se ti oglašaš, ker veš da ga ne bo noben premagu.

  • učko

   Mah, usak frišen majmun ga premaga, sam da ma rdečo rit ko’ kak pavijan !

 • Osti jarej
 • komar marko

  naš TUNKO navija za LEVICO.Od kar mu je ušla Koza JULIKA pa uporablja desnico .DESANKO!

 • Get Smart

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  igra ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • komar marko

  Sicer ima pa naš TUNKOzeloho neozdravljivo bolezen z imenom JANŠIZEM.Diagnoza te boleznije LAŽ, podtikanje produciranje afer in montiranih procesov. Bolezen se zdravi edino v BOLNICI v Avstraliji. Trajnega ozdravljenja ni, Pomagapadelno BUTN SKALA. Torej TUNKO pojdi na terapijo!

 • komar marko

  no pa še nekaj je značilno za naše rdečuhe. Kulturni praznik so uzakonili na dan njegove smrti. V Lažgošah so pobitim postavili spomenik.Naesto PIetetnih iejanj tam uprizarjajo MAŠKARADE. Nagrajujejo degenerirane kulturnike,ko pes sesa žensko dojko je to za njih performans. Jap to so naši RDEČKOTI!

 • Krtača 20

  Upam da ste se desne sds ovce zmenile kdo pri vas po volitvah ugasne luč ko boste zakockal trstenjakovo.

  • komar marko

   za ugašanje luči bomo rabili vas rdečuhe,pa še za ugašanje luči ste nesposobni, rabite nadzornika ali GOSPODARJA!

   • Krtača 20

    To vem da brez nas se tud usrat ne znate. Dej kej novga povej.

    • komar marko

     Nisi razumel zapisa. JJ kot del programa predlaga desetkratno POVEČANJE ARESTOV. In tam boste ob 10 uri zvečer ugasnili luč in šli spat. Sedaj razumeš podrobno razlago LUCKASTI! Pač nadzor pa boste rabili,kakšen pa je arest brez nadzora.

     • Krtača 20

      Povej ko bo čas za brisanje riti, če ne boš cel dan usran.

     • komar marko

      ne sekiraj se. Tudi to boste počeli, Saj poznaš MODELDOLFETA, je že usposobljen. Za cekinčke naredi vse. Ni zastonj IZDAJALEC!

    • Mojca pokraculja

     Plenico zameni, smrdiš.

   • stajerc5

    Najprej rabijo svetovalno ekipo, da izbere svetovalca, ki bo predlozil spisek svetovalcev. Za vsakega posebej bo en sestanek, po moznosti nekje v tujini, Izrael, Dubaj, Monte Carlo, Kazahstan itd., glavno da se vlece do nezavesti, saj placajo butalci iz butalistana na juzni strani ALP!

  • Mojca pokraculja

   Žaklje mamo pripravljene in ti boš med prvimi k ga boš na buco dobil. Nehi cvilt !

 • Krtača 20

  Najprej ste bli SDS – social demokratska stranka. Pol ste se preimenoval v SDS – slovenska demokratska stranka, zdej se boste pa v SDS – slovenska domobranska stranka – ein nacion, ein fuhrer, ein jansha, sieg heil…ovce blesave.

  • komar marko

   lepo da si na obratih. Upam,da obrati preidejov rdeče področje in bo mašina ZAKUHALA. Pol bomopa veselico pripravili. Prav! Povečaj obrate.

  • Mojca pokraculja

   Ein komunistishes folk, opleli ste.

  • marko

   Točno to,neinteligenten ološ pa mu vse verjame,Če bi se vsakemu posebej posral v lape,bi rekli, da še kaj tako dobrega niso hjedli.

 • Krtača 20

  Janša se obnaša povsem po gestapovsko – rad bi letališče hozeta pucznika, cesto hozeta pucznika, ulico hozeta pucznika, trg hozeta pucznika, spomenik hozeta pucznika….. že videno……pa klime bi montiral v džamiji…..

  • Mojca pokraculja

   Krtača se obnaša udbovsko. Drgač se ne zna ker je udbovc.JJ te ze čaka, tokrat ne uides. To bo veselica.

   • mginko

    Blokiraj ga!

  • mginko

   Blokiran!

  • učko

   Letališče pa menda ja Josepha Putnika !

 • herman

  Dolfi je sanjal o tretjem rajhu, Ivan pa o drugi republiki.

  • stajerc5

   Enemu je uspelo po smrti, JJ-u bo pa v JUNIJU!
   Pa nick si spremeni, ker sramotis Grofe Celjske!!!

   • Sredina

    no ne bo mu..

  • mginko

   Pri meni si blokiran!

  • holzer

   Lahko da so danes sanje,že jutri ali slej ko prej bo to naša realnost.
   Če hočemo da Slovenija obstane in gre naprej.
   Trenutno takšno stanje kot ga imamo sedaj v državi ne more it več naprej,žal tako je.Če je to komu všeč ali ne.
   Zato mislim da bo kmalu prišel čas da se ponovno osamosvojimo.
   Lahko pa temu rečemo tudi druga republika,kakorkoli.

   • komar marko

    prav pa bo prišel kak gorenjski šnopc,

  • realnost

   blokiran

 • MEFISTO

  Če še ni, bo še danes počil žolč možu tisočerih nickov, ki ga za to priliko zastopajo:

  herman, Krtača 20 in drugi eni in isti!

  Tweety Bird, ki svojo identiteto skriva za pičko, kakršen je tudi sam, pa je že na pol mrtev.

  • Sredina

   čist ponaključju sem že ene 10-ič naletu na podoben komentar, se ne naveličaš ne? hahaha

   • Mojca pokraculja

    Jst pa lohk 100x na dan, dan za dnem, mesec za mescem, berem tvoj komentar, je glih tko kot da ga ne bi niti 1x. In se sploh ne naveličam !

  • mginko

   Jaz sem vse te smeti blokiral.

   • Sredina

    Kaki car si ti ej!

    • Mojca pokraculja

     Itak da je. Pa JJ je tud. A misliš da si ti !

     • Dragan Krstič

      Men je bla O.K. dokler je bila športna novinarka.

     • Mojca pokraculja

      Mal več povej kera je bila o.k.

     • Dragan Krstič

      Nataša Briški.

     • Mojca pokraculja

      To vse pove. Hvala.

     • Dragan Krstič

      Nataša Briški.

     • Mojca pokraculja

      lgbt-jevka, šport je sam za krinko.

     • Sredina

      Janša je naš IDOL in HEROJ!! Večno naj živi Veliki vodja Ivan Janez Janša!!

     • Mojca pokraculja

      Nataška, pa ne da imaš kaj proti ?

   • realnost

    jaz tudi. Super

   • Mojca pokraculja

    Sej zblokirat ni problem. Tukaj gre za nekakšen test, kako se obnašajo, kadar jim sploh ne odgovarjaš tako kot so pričakovali.. Karkoli nakladajo ne smeš vzet resno, ker potem dobijo nov zagon. Č jih pimplaš enkrat levo drugič desno so čist zgubljeni.

  • Dragan Krstič

   Če boš letoval v kapacitetah hotelov Adria Ankaran boš srečal TončkaBalončka.

 • komar marko

  rdečkoti ne dojamejo, da jih CELsvet ne mara zaradi barabij ki jih počenjajo in so se na njih navadili, Ni stvari, da bi jo naredili POŠTENO in narodu v korist. MARMELJADA je njihova najljubša jed,Vedno pa jo jemljejo drugim!

  • Dragan Krstič

   Briga svet za naše rdečkote saj nekatere države še profitirajo na ukradenemu denarju, ki ga rdečkoti spravljajo iz države, poleg pa še mutni posli z rdečkoti. Ne nazadnje si mislijo če jih narod izvoli na demokratičnih volitvah naj jih ima.

   • mginko

    Ukradenih volitvah. Zato jih narod “ljubi”.

  • učko

   Upraš se zakaj jih folk kar naprej voli, imajo 2/3 večino, pa če bi hotel’, bi imel 80 %!

   • realnost

    Rdečkarjem tud 100% nič ne pomaga. So lenuhi in nesposobni delati za narod. Najraje bi nazaj uvedli goli otok pa ljudi spet žive zazidali v rove… In namesto njih bi prignali 200.000 emigrantov… Treba jim je skoz kazat ogledalo, da se vidijo kakšne zgube so…

 • zmaga na volitvah, uf, to bo težko, a pustimo času čas, volitve so blizu

  • Novakec1

   Trenirkarji bodo ob pomoči musličev izvolil Zokita.

   • Možno je vse, 2011 je že zmagal na volitvah v državni zbor.

    Praviš, ob pomoči musličev, koga pa bodo volili budisti, hare krišnovci, jehove priče, ČZCGZ, protestanti, hinduisti ?

    • tohuvabohu

     Volili bodo Šarca, hehe.

 • mginko

  Tako je na tem forumu pri meni. Rdečih nekulturnih smeti ni več. Sedaj naj pišejo do neprekinjeno mokrih sanj.

  −Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar

  • neny

   T.i. blokada se uporablja za odpravo bolečin v vratu, rokah, križu ali nogah (išias), pri katerih je vzrok v vnetje fasetnega sklepa ali vkleščenem živcec, kar posledično zakrči bližnjo mišico. Običajno jo uporabimo po tem, ko je pacient preizkusil druge manj invazivne pristope (oralna protibolečinska in protivnetna zdravila, počitek, opornice oz. ortoze,geli in kreme itd.). Doktor nam lahko inicira zdravilo z namenom diagnoze, da ugotovi ali nam bolečine povzroča fasetni sklep ali kaj drugega. Blokada lahko pomaga pri zdravljenju vnetih fasetnih sklepih, kjer je vzrok vnetja sklepa v: stenozi, spondilozi, išiasu, herniji diska, artritisu).

   Injekcija blokade vsebuje običajno 2 zdravili: dolgo delujoč kortikosteroid ter lokalni anestetik. Zdravilo se inicira v sklep sam ali pa v tkivo, ki je v okolici fasetne kapsule oz. sinovije. Kortikosteroidno zdravilo zmanjšuje vnetje in je učinkovito, ko je inicirano v boleč predel. Odprava bolečine lahko traja od nekaj dni pa do nekaj let, kar nam omogoča, da lahko poskrbimo za preventivo – zdravo gibanje ter raztezanje (dekompresijo)hrbtenice. Če nas boli rama, nam lahko zdravnik inicira blokado v ramo, in sicer v mišico okoli sklepa, če pa to ne zadostuje pa lahko naknadno še v sklep sam, kar običajno takoj odpravi bolečino.

   Blokada v fasetni sklep (ovčje vretence) se vedno izvaja pod rentgenskim ali CT nadzorom. Kot je že omenjeno zgoraj nam blokada lahko služi tudi kot diagnostična informacija. Uspešno inicirana blokada nam lahko pove vnetje točno določenega sklepa oz. predela v hrbtenici, zato nas lahko zdravnik v prihodnosti napoti na radiofrekvenčno ablacijo – RFA, ki je pristop zdravljenja, pri katerem uporabljajo radiofrekvenčne valove, s katerimi prekinejo živčne poti, ki so odgovorne, da občutimo bolečino.

   • realnost

    Prec je boljš, ko blokiraš neumne rdečkarje. Super zadeva.

    • moon

     Mas prav.. samo ni tako zabavno.. ker ni retardov in njih idej

 • marko

  Janez Janša, zafrustrirani Feldmaršal kulturnega boja, človek ki pooseblja pljuvaštvo,diskreditacije,manipulacije,individum, ki zliva golide fekalij po vseh in vsakomur, ki slepo ne sledi Janšistični ideologiji.Nein danke za državo pod njegovim vodstvom,nočem,da Slovenija postane kolonija Madžarske.

  • Dragan Krstič

   Markec, kdo ti je pa ta blog sestavil? A sta bila z očijem v Lažgošah pa si se zapomnil govora prelestne Lare? Še na 24 kur napiši ta komentar. Tam te čakajo prašek, korintos in srebrni. Boš lahko njihov ideolog, ker ti umski hendikepiranci skupaj ne spravijo več kot en stavek.

   • marko

    Kaj je to Lažgoše?Sicer pa z opranoglavimi janšisti ne polemiziram,ker vse kar skupaj spravite je papagajsko ponavljanje bljuvanja vašega Velikega vodje.

    • komar marko

     revček ubogi. A si del sistema, del LAŽGOŠ in maškarade?

    • Dragan Krstič

     Očija vpraš?

     • marko

      Daj mi tel. številko tvojega atija, pa ga pokličem in vprašam,ni problema

    • Dragan Krstič

     Bebec, polemiziraj na kurah s svojimi tovariši, a ne znaš brati kaj sem ti svetoval.

  • komar marko

   glede na vse kar ste mu naredili, je še preveč VLJUDEN. SPODAJ nek revček zopet obračunava z OTROCI od JJ. A se lahko spustite še nižje revčki?

   • marko

    Ne vem zakaj si meni to napisal? Čeprav sem totalen antijanšist,njegove družine nikoli nisem in ne bom blatil,čeprav nam janšisti to vsepovprek podtikate.

    • Dragan Krstič

     Na kurah je tema o Janši. Tja pošiljaj tvoje umotvore.

    • komar marko

     a res,spodaj si oglej pljuvanje po otrocih.Kdo sedaj podtika. A smo vam tudi PATRIJO podtaknili?

  • Mojca pokraculja

   Baraba, ukradel si kučkotov curicilum vitae. A ti bo dala partija, arest ti ne uide.

  • tramal

   Še do sedaj se nisi sprijaznil da ste večne zgube.Kjer je komunizem ,vse propade.

 • Janez

  Je

  ČISTO VSEENO !
  Kaj provokatorji tu krakate !
  Sem
  bil
  VČERAJ NA BRDU !
  Govor J. Janše je bil zelo ok in realen.
  Nastopi vseh
  zlasti pa nastop otrok
  in mag. M. PREVEJŠEK – PA SO BILI SUPER !
  Tudi
  KONKRETNE NAČRTE ZA OŽIVITEV DESETLETJA KOMUNISTIČNO ZATIRANEGA DOMOLJUBJA
  V
  SOROJAKIH SLOVENCIH – IMAMO.
  pa jih
  vam provokatorji in vohuni – ne povemo.
  Kar
  k spovedi pojdite. Tam se čisti zablodele duše. A ne ? L.r. Janez K. KOMENDA

  • Miro

   hahaha….

  • marko

   Oh,potočil sem solzico kako lepo in romantično si opisal včerajšno dogajanje na Brdu.Še dišalo je verjetno po travniških cvetlicah v dvorani.Da ne omenjam vaših konkretnih načrtov,to bo šele nekaj….komaj čakam…

   • Mojca pokraculja

    Jest tud komaj čakam da spizdite komunajzarji. Solze smeha ko boš čez karavanke bejžal !

    • marko

     A vi janšisti nas boste nagnali čez…?Pizde posrane opranovglave.

     • Mojca pokraculja

      Kdo pa drug ? Najboljš da že prej spi..š.

     • marko

      A spet se bo rekrutirala janšistična falanga pod komando Generalfeldmaršala Krkota,da nas prežene.Da vas ne bomo spet mi terali kod pse čez Poljano pri Prevaljah kot maja 45,samo potem ne bo ostal niti kromosom več za vami.Ker takrat je ostalo nekaj semena za vami, da ste se lahko plodili in zdaj spet opevate kakšni nacistični lakajski psi ste bili.

     • rubec

      Tvojega fotra smo dali na trajekt tam nekje v kopru. Tebe bomo dali na trajekt že tam nekje pri črnem kalu.

     • Mojca pokraculja

      kasno stiže Marko na kosovo polje….hahaha matr ste že zdej posrani in poscani.

     • tramal

      Ne čez karavanke .MARŠ V SRBIJO KAMOR SPADAŠ.

   • Janez

    Hja !
    Kaj?
    Jaz sem z eno gospo celo eno polko zaplesal.
    Raje nam opiši,
    kako boste vi – tega mrliča od komunizma – oživljali ?
    In
    Pumpali ljudi s pravljicami = lažmi o “junaških španskih borcih in Stalin partizanih”
    O
    Titu ?
    Za katerega še njegovega rojstnega imena ne veste itd.
    Ja, ja :
    “IT’ TIME TO SAY – GOODBYE” . Kajne ? L.r.Janez K. KOMENDA

 • marker

  Vse je zelo enostavno. Če želimo višje plače, spoštovano suvereno državo in boljši standard bomo volili stranko, ki ima to že dolgo v programu. Če pa želimo slabe plače, državo odvisno od tujih kreditov, velik padec standarda in bližajoči bankrot države zaradi dolgov, pa volimo leve stranke. Pri vladavini levih strank ima visoke plače samo JS, ki izčrpava realni sektor, kar pa mu zmanjka, pa se najamejo krediti. V demokratičnih državah se najemajo krediti za nove tovarne, zgradbe in infrastrukturo, kjer se bo vložek povrnil nazaj, pri nas pa najemamo kredit za plače JS, kjer se vložek ne bo nikoli povrnil. Izbira je vaša.

  • 2x smo jih že imeli, niso me prepričali.

   • tramal

    Tebe so lahko prepričali samo to da se počasi razvijaš iz opice v puzavca.

 • Škoda da niso objavili posnetka tega govora, z veseljem bi si ga ogledal.

  • Miro

   saj ga bodo pri nedeljski maši delili

   • Olga_10

    Serpentinšek bere svoje berilo….

   • marko

    hahahaha,itak obvezno čtivo.

  • marko

   Jaz bi si z veseljem s tem govorom rit obrisal.

   • Dragan Krstič

    Namesto s prsti kot je tvoja navada.

 • Novakec1

  Za telebane; kakšna pa je globoka država?

  • Mojca pokraculja

   Ja globoka, če je globoka. Kakšen je pa teleban, če je teleban .

   • Dragan Krstič

    TweetyBird je pa Tone Pinkiher. Več o njem najdeš na googlu. Namestnik direktorja hotela
    Adria v Ankaranu je sedaj.

    • Dragan Krstič

     Peinkiher je pravilno zapisano.

    • Mojca pokraculja

     To , odlično !!! Rrazkrinkavat jih je treba. Hvala.

   • Novakec1

    Teleban ni telebajsek, to vem.

    • Mojca pokraculja

     Tele + bajsek = telebajsek. Ampak zate je pretežko.

     • Novakec1

      Še risbo prosim , mi ne gre in ne gre.

  • alojz

   Okrog sebe poglej. Pa oči odpri.

   • Novakec1

    Vidim samo zblojence

 • moon

  Eni majo globoko drzavo, drugi pa bosansko mafijo (za vratom)… Pdihodnost ne bo roznata..

 • Olga_10

  Odličen govor, kot vedno! Čestitke gospod Janša! Čestitke SDS za vse vloženo delo pri razkrivanju kriminala v bančnem sektorju, zdravstvu….za odlične predloge in program ….
  Neka “pravoverna novinarka” je bila “razočarana”, ker Janša v govoru ni omenil Kućanovega kukavičje ga jajca…. Jaz pa pravim, odlično! SDS naj bo fokusirana na interese Slovenije in ne na klopotce!
  Srečno SDS! Srečno Slovenija!

  • marko

   Ja saj…odličen govor,samo je malo moteče,da o bančnem kriminalu govori oseba,ki ne zna oziroma noče pojasnit svojega premoženja,oseba od katerega je žena nosila gotovino v šparovi vrečki sestrični na banko…ampak ta oseba je za kristalno transparentnost.Oseba,ki je bila pet let predsednik vlade,pa ni naredila nič za izboljšanje razmer v državi, niti R od reform ni začela,zdaj pa ima bombastične govore o zdravstvu.Oseba,ki z prižnice grmi o Murgeljskem nepotizmu, a sama je svojim otrokom zrihtala krasne službe v državnih firmah,natančneje hčerki v državni firmi,sinu bencinkelnarju na pumpi pa dobro plačano službo v Bruslju.Vsekakor čestitke za nebuloze.

   • Olga_10

    Furs nima nobenih problemov z Janšo, niti obratno, torej je vse zakonito, to je bistveno! Po vseh političnih procesih, ki so vsi padli, bi morali že vsi Slovenci spregledati!
    Kar se pa tiče reform, je odvisno od tega, koliko glasov dobi stranka in s kom gre v koalicijo. SMC je imela udobno večino in kaj dela?
    Janševa vlada je naredila ogromno, kljub koalicijskim partnerjem, kot je bil na primer DeSUS…
    Dajmo jim večino, potem se bo videlo!
    Kar se pa tiče Janševih otrok, bi vas pa vprašala, kaj bi po vaše morali biti doma? Zanimivio, da vas otroci ostalih ne zanimajo….Murgleonejevo hčer je financirala udbaška firma Smelt…druga hči je v prestižni službi, za katero nima niti kvalifikacije…. O ostalih niti ne bi govorila!

    • marko

     Spoštovani, dobro ste rekli, morali bi spregledati,pa niso…hvalabogu.

   • tohuvabohu

    Če začnemo naštevati, kam vse ste rdeči baroni vrinili svoje mladiče, ne bomo danes končali.

 • Božobožo

  Janša in SDS so del problema zato ne morejo biti del rešitve tega problema.

  • Dragan Krstič

   Zagotovo ne more biti Janša in SDS del rešitve problema ampak celovita rešitev problema.

 • Get Smart

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  igra ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

   • poštenost, pravičnost, resnicoljubnost, prijateljstvo do ljudi ?

 • neny

  Vse pridige so iste. :)

 • Na današnji dan 16. februarja 1824 se je rodil Peter Kozler, avtor prvega zemljevida slovenskih dežel.

  V marčni revoluciji leta 1848 so v okviru habsburške monarhije tudi Slovenci postavili zahtevo po svoji državi, Zedinjeni Sloveniji. Ker pojem Slovenije tedaj v Evropi še ni bil znan in niti Slovenci sami niso vedeli, kolikšen je njen geografski obseg, se je te pionirske naloge lotil pravnik, geograf in politik Peter Kozler.

  Načrtno je začel zbirati zemljepisno, narodopisno in statistično gradivo, študiral je krajevna imena, ko pa so drugi načini odpovedali, se je pri ugotavljanju poteka narodnih meja ravnal po navzočnosti ali odsotnosti slovenskega bogoslužja.

  Narodnostne meje, ki jih je s tem zarisal na zemljevid, so v primerjavi s sedanjimi mejami segale znatno globlje v Avstrijo, na jugu so zajele še vso Istro in del Kvarnerja, le na jugovzhodu so bile znotraj današnjih meja. (fb)

  • Olga_10

   Zahvalite se Ediju in bratom Srbom!

 • MEFISTO

  Če človek ne bi bral, ne bi vedel, da so v 21. stoletju na svetu še taki butli kot so neny, Božopžo, marko, učko in drugi, i se kot nicki moža tisočerih nickov oglašajo pod te in drugimi temami na tem portali.

  Za posebnega butla štejem Franka Novaka, ker je diplomiranec ljubljanske ekonomske fakultete, in luckyssa, ker misli, da je kot največji butl med temi retardiranimi nicki najbolj pameten med njimi.

  • neny

   hehe, kako ste bedni tukaj. V katerem oddelku si? Pri žabicah ali pri dolgih nosovih ?

   • realnost

    blokiran

    • neny

     RES? :)

   • Dragan Krstič

    Ti si pa na zaprtem.

   • tohuvabohu

    Ti pa pri rdečih noskih, hehehe.

 • marko

  Ivan mora samo še nekje 70% Slovencev spreobrnit v svojo vero, pa ste na konju.Njegovemu vzorniku Adolfu je to sicer uspelo mnogo prej, ampak saj bo…le počasi..sejanje rožic se ščasoma obrestuje.
  p.s.Prej ko je začel častit Adolfa,je častil drugega diktatorja,Tita,Na kar danes verniki pozabljate,namerno ali ne,leta pač terjajo svoj davek.Diktatorji se pač imajo radi med sabo.

  • rubec

   Ime marko je za majmuna pogosto ime in ti nisi izjema.

   • marko

    :-)

  • učko

   Jah, tud’ Tito je v nekem obdobju ‘mel rad Stalina in mu je hodu v SZ noge lizat. Pa tud’ Stalin je bil Dolfitov kamerad, sej sta skupaj razkosala Poljsko. T’ko da so možne vse kombinacije.

  • tohuvabohu

   A je naročil pijačo za Adolfa in Kumrovčana? Zlasti slednji je bil revež v breme cele države.

  • Olga_10

   Komunizem=nacizem! Demokrati z Adolfom nimamo nič! Ima pa Murgleone!

 • Tweety Bird

  Janše najmanj 80% volilnega telesa ne prebavlja več. V SDS-u se zato zavedajo, da z njim ne morejo več priti na oblast, hkrati pa se tudi zavedajo, da brez njega stranka neha obstajati… njihovi člani pa pristanejo na zavodu za zaposlovanje kot trajno nezaposljivi. Res jim ni lahko :)

  • Dragan Krstič

   Čuj TončekBalonček, kako imate pa vreme v Ankaranu. A piha burja?

  • učko

   Jah, tle si pa kar bliz’ !

  • komar marko

   ho TUNKO.Kaj si cel dan spet iskal KOZO JUliko? Očitno ti bo spet ostala
   samo desanka

   • Dragan Krstič

    Niti ne, imajo v hotelu ene gostje Ukrajinke iz Italije.

  • marko

   Samo tega vernikom tu gor ne moreš dopovedat.

   • komar marko

    in kako je bilo danes pri rdeči maši, si bil pohvaljen. So ti napolnili USB ključek?

   • tohuvabohu

    Kva s pa ti zaen tič?

  • tohuvabohu

   Tebi tudi ni lahko, siromak, ko moraš cele dneve (vključno z nedeljo) dežurati tukaj od jutra do večera. A se očitno splača. Vsak dan 200 kakcev, denarja da se ti zmeša, haaaaahahahahaha, govedo zarukano.

  • Olga_10

   Kučan Goebbelsov agitprop?

 • komar marko

  No da potolažim rdečkote. Danes je VOX POPOLI na HANZI TV.Prepričljivo vodi ŠARKO. Drga je SD in tretji je šele JJ. Če rdečuhi sestavijo vso svojo mašinerijo imajo 70 glasov. To pomeni ustavno večino.Lahko bodo delali vse kar sejim zahoče, celo begunce si bodo lahko preskrbeli. TOREJ TUNKO si potešen!

  • Tweety Bird

   Spet bomo zmagali…he he…

   • tohuvabohu

    V garaži, he he heeeeee.

  • marker

   Saj imajo že ta mandat tudi večino. Naredili pa niso ničesar.

 • herman

  Trump je rekel: “America first!”
  in Janša je prepisal: “Najprej Slovenija, potem pa drugi,”

  • tohuvabohu

   To je parafraza na “avanti popolo, evviva il comunismo”.

 • komar marko

  in zopet bo Palček Smuk vkorakal v pisarno kot pri Borčiju in pri BUTLŠKOVI ter dejal: ŠARKO bo vladal in OVCE ga bodo volile, sivolasi starček pa bo pleničarjem poslal cirkularno pismo z navodil ikaj obkrožiti!

 • piko8

  Zelo poučen govor g. Janeza Janšein stranke SDS, ki Slovenijo in slovenstvo, slovensko kulturo postavlja na 1mesto!!!

  Nikakor in nikoli pa nebom srejev globoke države v katero nas potiska murgl-poni in njegova ruskosrbska propaganda!!

  Popucati v prvi vrsti po nacionalki in pop tv, med prvimi ukrepi pa ukiniti uzakonjeni samoprispevek tej nacionalni SRAMOTI!!

 • tohuvabohu

  Halo, radio Kričač, kaj imajo skupnega (p)tiči in rdečkarji?
  Odgovor: Oboji serjejo, kjer se jim zdi, in se ne ozirajo na nikogar.

  • neny

   Vi pa morate vprašati za dovoljenje, če se lahko userjete. Čez svobodo ga ni.

   • tohuvabohu

    Mi v javnosti ne serjemo, za razliko od zarukanih in nekulturnih rdečkarjev.

    • neny

     Predolgo držite, nakar nastane beton. :)

     • tohuvabohu

      Beton-rdečkarji ste vi, rdeči fosili.

  • Tweety Bird

   SDS brez JJ propade naslednji dan. SDS bo brez JJ propade še prej kot je bilo konec LDS po končanju predsednikovanja Drnovška…. To bi bilo isto, kot bi RKC rekla, da Boga ni :)

   • Olga_10

    Obsesija?

 • Tweety Bird

  Oblast Janeza Janše v SDS je ultimativna, on nima nobenega naslednika v stranki, ker je vse odstranil. Vsi ritolizniki okrog njega najbolj delajo na tem, da proučujejo, kaj vožd misli in kaj razveseljuje absolutnega vodjo. Izkazujejo mu svojo pasjo vdanost in se mu zaklinjajo: “Mi smo Janševi, Janša je naš.”… Čakamo še samo, da ga izvolijo za dosmrtnega predsednika stranke.

  • Po mojem še bo deset ali dvajset let predsednik stranke sds, edini res sposoben in pošten, razgledan, moder, izobražen. In prav je tako.

   • janez cepec

    tableto uzem, poslabšal se ti je

  • janez cepec

   ne, ne, bi se najdu kešn naslednik, kandidat bi biu uhka Žan, Mali pizdek, Mahnič, član dvojca A JE TO in LOLEK in BOLEK, samo veliki disident ne bo prepustu dosmrtnega predsedniškega mesta. samo z nogam naprej, u trug, pa nč drgač

  • Olga_10

   Hahahahaha…. Občutek nemoči? Ne rata Kučan Goebbelsov agitprop?

  • tohuvabohu

   So tičice zbrane …

  • Slovenka

   Čiv-Čiv, malo se spočij.

 • prdo

  Jane’s ti si en kreten

  • Olga_10

   Mislite Milana?

  • tohuvabohu

   Nehaj, Zemljarič ni neumen, je pa pokvarjen.

 • Tweety Bird

  Ko je bil Janša v najboljši formi, je bilo na tem portalu čez tisočpetsto komentarjev. Danes, niti čez vikend ne gre prek polovice tega :)

  • marker

   Samo tvojih je bilo čez tisoč….

   • tohuvabohu

    Samo v februarju dva tisoč! Težka služba, res.

 • sprehajalec

  Umazanci. Brez kakršegakoli pojasnila so letos zopet zasebnikom predpisali višje plače (sploh ne rabiš sindikata, FURS je sindikat realnega sektorja), osnovo za obračun plač so dvignili za zasebnike na 80% od povprečja, pred dvema letoma 70%. Zasebniki so razredni sovražnik Ultralevičarjev na oblasti od leta 1947. In danes ni nič drugače.

  Tako vsako leto izcuzajo 100 Eur več davkov na mesec od zasebnika. Učiteljem 100 Eur gor, privatniku, ki je itak lopov, se pa vzame.

  Slovenija, najbolj lopovska država na svetu. Kjer je posameznik najvišje obdavčen, kjer se ohranja standard prvorazrednih, na račun tlačenja drugorazrednih v revščino. 50% realnega sektorja ima plače pod minimalno, kategorija minimalne plače je samo za prvorazredne.

  • tohuvabohu

   Cmero in njegova priležnica Simona Lipicanar sta prepričana, da povišanje minimalne plače zmanjša število prejemnikov minimalne plače. V resnici je pa ravno nasprotno. Če bi jo povišali na povprečno, bi jo prejemala polovica. Tukaj se vidi, kakšne kretene imamo zdaj na oblasti.

   • sprehajalec

    Šolnikom bodo dali 100 Eurov več na mesec, ki so jih na tihem s povišanjem davčne osnove vzeli drugorazrednim.

 • janez cepec

  naj živi JANEZ JANŠA, na vekov veke, Amen. u pizda, tele per Komunajzar Janez pa prbije, čist me j’ zjebal. dost ga je, za dons.

  • tohuvabohu

   Ti ne rabiš pera, si že brez tega dovolj ubrisan. Pa še ceneje je.

   • janez cepec

    ti s’ pa VOSU

    • xtc

     Ne izgovarjaj svojega imena po malomarnem!

    • tohuvabohu

     Ti pa kreten.

    • jovan jovan

     On je vol. Vidiš da nima cojones .

  • xtc

   Nič ni odpira levaki ste vsi itaq otroci z posebnimi potrebami.

   • tohuvabohu

    Dokler je pedofil Broz skrbel zanje, je še šlo. Zdaj pa jok in stok in skrivanje v javnem sektorju.

    • xtc

     Sektorju ali sekretu?

     • tohuvabohu

      Kakšna je razlika?

 • tramal

  Točno tako.Najprej Slovenija in Slovenci potem šele ostalo.Tako pravi tudi trump in ima prav .Dokler pa bo res tako da se bo hudič učil vse svinjarije od komunizma pa Slovenija nima prihodnosti.

  • janez cepec

   Mare, povečerje je sviral,, tableto uzem, pa spat

  • jovan jovan

   Kdaj je pa Trump omenjal Slovenijo v tem kontekstu?!

   • tramal

    A si res toliko neumen da ne veš da je trump predsednik ZDA in da je tudi on govoril za svojo državo.A ti naj še narišem.?

 • Tweety Bird

  Tole se pa sliši kot v časih….Za domovino z Janšem (Titom)….Naprej !

  • tohuvabohu

   Govedo zarukano lažnivo, ti si ja bil takrat v Ameriki, kjer so tvoji stari vohunili za udbo.

   • Tweety Bird

    Moj možek Tunek se je rodil v Ameriki…v Clevelandu…leta 1963 :)

    • Dragan Krstič

     A je Središče ob Dravi predmestje Clevelanda?

 • Get Smart

  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

  • poštenost, pravičnost, resnicoljubnost, prijateljstvo do ljudi ?

 • sprehajalec

  Prvorazredni bi v telje družbi špilali neko nadgradnjo, kot v starih družbah kasta svečenikov ali kaj? Ustvarjali, kreirali, pisali, pesnili, gobcali, špilali elito. In to vse brez nadzora in vrednotenja, ki ga v vseh družbah opravlja mehanizem trga. lajali bi v luno, pa zahtevali zato dobre honorarje, pa da se jih pusti pri miru, da se jim ne pokvari kreativnega eliksirja, kreteni.

  V samoupravnem socializmu so si zmišljevali nova delovna mesta za žlahto, pa prijatelje, pa znance, pa “naše”. Odpirali so Fakse, ki jih svet sploh ne pozna. Fakulteta za pripravo dela, varnostna Fakulteta, Fakulteta za delavske študije, Doktor samoupravljanja se je valjal po sloveniji, Fakulteta za preučevanje NOB…ker je zmanjkalo delavcev za stroji, ko so se samoupravljalci preselili v pisarne s pomočjo večernih šol, ljudskih univerz, delavskih univerz, administrativnih tečajev, Kumrovških šnel kursov, so uvozili Bosance za proizvodnjo.

  Vse to je ostalo, Prvorazredni se izobražujejo, fakultete so razpisale poklice, ki pod razno ne bodo dobili dela v Sloveniji, zato odpirajo Agencije, za mladiče prvorazrednih. Profesorji pa trpajo denar v žep in producirajo magistre pa diplomirance sumljive kvalitete in uporabnosti. Država pa jemlje pufe, da vse to financira. Lopovi. Drugorazredni bodo šli, ker tukaj ne bo kruha, prvorazredni pa želijo uvoziti 2x zapečene, da bodo kao delali nižja dela in da bodo prvorazredni lahko funkcionirali naprej.

  bedaki, zavozili ste državo, levičarji.

  • spomnil si me na univerzo na primorskem, ki črpa denar od države, ni pa imela nobenega študenta, Evro-sredozemska univerza, EMUNI. In niso je ustanovili levičarji.

 • Tweety Bird

  Če smo iskreni, se Janša sploh ne spozna v državno politiko. Politično delovanje amortizira, s tračom, podtikanji, obrekovanjem in iskanjem afer…. Njegovo volilno telo se prav tako ne spozna v politiko, zato jim je Janšev cirkus, še najbolj razumljiv…Bedaki zabiti :)

  • borko

   podtaknjen si bil ti tvoji mami

   • tohuvabohu

    Ciganom je padel z voza, ko so prečkali Haloze.

  • marko

   Podpišem.

 • Tweety Bird

  Ivan Oman: “Dokler je Janša visoko v politiki, bodo zmagovali komunisti.”

  Hahahahahahahahahahaha…še Ivan jeb** Ivana :)

 • Novakec1

  Jajo, cajt te je fejst povozu. Še zmeri si v 990-tih prejšnjega tisočletja.

 • Anton

  A Kučan tud komentira na tem portalu?

 • jovan jovan

  Sektaši ste se pred volitvami abonirali na 3.mesto! Opozicija najbolj odgovarja ljubljenemu vodji, res pa tako ni prvi pri koritu. In nikoli več ne bo. ivan je obliž za levičarje!

 • Anton

  Janša skupaj proti komuistom! Mi smo s tabo!

  • janez cepec

   Janša pa komunajzarji, to j’ eno in isto, Bunkls

  • ĐĐ Style

   Ivan Janez (Broz) Janša je komunist in stari tovariš. Smrt fašizmu!

   • Anton

    Potem ga pa lahko voliš letos ker vem da si navdušen nad komunisti in 650 grobišči.

  • žogica

   Kje vidiš komuniste, skrij se.

   • marker

    Ti si komunist, pa tega še ne veš…

    • tohuvabohu

     No, komunist ni, ker ne plačuje članarine ZK. Je pa komunajzar, haha.

    • žogica

     Pazi, da te kak komunist ne popapa.

    • janez cepec

     sej je Janša tud, sam ne tega okol govort

 • jovan jovan

  Kaj vam Šarec dela!!! Muahaha …

 • MEFISTO

  Evo dokaza, da se rdečkarji oziroma nicki moža tisočerih nickov vegetativno razmnožujejo.

  Vse je nadrkal mož tisočerih nickov.

  Nazadnje jovana jovana, ki je že sam videti pameten kot bukov lulek.

  • Tweety Bird

   Tokrat pa se s teboj strinjam. Pa da ga ni sram :)

  • jovan jovan

   Imaš kompleks mlahavega tiča? Ni ti pomoči!

 • Tweety Bird

  Zoki,Zoki,Zoki…!!! AB,AB,AB,…!!! Šoltes,Šoltes,Šoltes,…!!! Miro,Miro,Miro,…!!! Šarec,Šarec,Šarec,…!!! Židan Žida Židan,…!!!…Mesec Mesec Mesec,…!!!…. Tonin Tonin Tonin,… !!!

  Vs…

  JanšaSDS,JanšaSDS,JanšaSDS,…!!!

  Kdo bo zmagal? :)

  • učko

   Zigi zagu, kdo bo zmagu?! Udbo-mafija, kot vedno. Kdo bo zgubu? Država in folk, ki živi v njej !

  • janez cepec

   TARDEČI. again and again, thank’s God

  • Olga_10

   SDS! Janša!

 • Get Smart

  Pomni:
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   In kaj stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

  • žogica

   Vaša kultura je na nivoju predjamskega človeka.

   • Olga_10

    Živite v jami?

 • neny

  @sprehajalec:disqus , da te ni sram

  “Prvorazredni bi v telje družbi špilali neko nadgradnjo, kot v starih družbah kasta svečenikov ali kaj? Ustvarjali, kreirali, pisali, pesnili, gobcali, špilali elito. In to vse brez nadzora in vrednotenja, ki ga v vseh družbah opravlja mehanizem trga. lajali bi v luno, pa zahtevali zato dobre honorarje, pa da se jih pusti pri miru, da se jim ne pokvari kreativnega eliksirja, kreteni.”

  POGLED V OGLEDALO

  https://www.youtube.com/watch?v=K2rkWXyJlLU

  • sprehajalec

   kakšno ogledlao si mi pa nastavila, neko hahlanje slišim..

   verjetno se prepoznaš med prvorazrednimi. lahko bi te tvoji zaposlili, kot neko analitikinjo družbenih gibanj in podobno meglo.

   če ti že kuhalnica ne diši.

 • Tweety Bird

  LOGIKA: Paniko si je Janša sam naredil. Največ glasov mu bo pobral ravno Šarec, in tega je “naredil ” Janša sam…takrat ko ni hotel podpreti Pahorja za predsednika. Se človek vpraša ali je Janša v resnici toliko štorast in zabit, da v odločilnih momentih odreagira vedno napačno. Ali pa je dogovor takšen, da v času Janše, levičarji moramo vedno zmagati??? … he he …

  • učko

   Res je! Takrat je imel Janša priložnost, da zelo škodi Šarcu. Ker pa mu ni, je Šarec pokasiral “dobro uvrstitev” na predsedniških volitvah in srebrno medaljo, ki mu bo zagotovila zmago na prihajajočih volitvah. JaJota pa večina ljudi ne mara, sicer neupravičeno, ampak tako je. JaJo se ima za bistveno bolj brihtnega kot je. Če bi se sedajle na “desnici” našel vsaj nek povprečnež s svojo stranko, bi mu sesul tisto njegovo SDS !!!!!!

   • tohuvabohu

    Če bi bil ti za kakšo rabo … Rad bi te videl, kako bi ga sesul, brihtež.

  • marko

   In on je kao razglašen za največjega vojnega stratega po Konfuciju.

  • Olga_10

   “Paniko” širite sami sebi, ko svetite na portalu! Ne štrajkate? So vam zvišali plačo v Murglah?

 • Get Smart

  Torej,
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   In kaj stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • žogica

  Saj zdaj bo Jeelka zamenjala Janšo, pol bo pa Janša zmagal….

 • Olga_10

  Levičarji dobivajo živčni zlom! Bravo Janez Janša! Bravo SDS! Volimo desnico! Za Slovenijo gre!

  • janez cepec

   bravo pir Komunajzar Janez

  • slosin

   orng jim gate vleče v rit…

  • marko

   Mi levičarji smo hladni ko špricer,nimamo se kaj bat,še najmanj pa vas opranoglavcev.

 • Tweety Bird

  Glejte, največji del problema slovenske politike se vztrajno vsiljuje kot rešitev!?!?

  Ne bo šlo moji dragi…ne bo šlo :)

  • janez cepec

   problem slovenske politike je to, ker JANŠA ni rešitev problema, ampak je JANŠA problem

   • Tweety Bird

    Točno to sem napisala :)

    • janez cepec

     se prav, de je res

     • Tweety Bird

      Ja, res je :)

     • slosin

      a sta vidva pr ta pravi? Vlado ima v rokah ceh levosučnih kradljivcev, problem je pa Janša……….

     • žogica

      Jaa velik…..

     • slosin

      žogica, čez 4 mesece bomo s tabo igral dvoranski nogomet…

     • žogica

      Ja boste v senčki z Janezovo žogico….

     • žogica

      A bo jansha zabijal, saj ne zmore.

     • MEFISTO

      A blentavi vodi ludog?

      Kaj bi vidva brez drug drugega?

   • Aresnica

    Samo vprašam – kdo vlada?
    ____________
    Lep pozdrav

  • slosin

   prosim, da me ne naslavljaš z dragi! S tem besednjakom pejt na MMC….tam so tvoji ‘dragi’….

   • Tweety Bird

    Dragi slosin, a ti primanjkuje malih sivih celic? :=

    • slosin

     teb zagotovo primanjkuje takih, ki niso krvavo rdeče …

  • MEFISTO

   Razen tebe in tvojih nickov tu ni buzerantov.

   Med seboj ste pa lahkoo dragi, ljubi in pederski.

   • Tweety Bird

    A boš malo v ritko…brez vazelina?

 • Get Smart

  Kot že veste, mekanocurni pussići vedno govorijo o sebi in svoje lastnostni podtikajo ljudem,
  iz česar nato nastane svetovno znana KOMUNISTIČNA LAŽ.
  Kaj pravi MURGL JUGOKOMI loptica? Pravi, da so
  MURGL SRBO RVACKE KAVIARŽIDO KOMINTERNISTIČNE kretature, tu v večini TURŠKI SERBUSI nje, na nivoju predjamskega človeka (kar mu kot predjamskemu lahko priznamo kot docela resnično nje) in tam boste avstralopiteki tudi ostali še nekaj milijonov let. Kar potolaži se.
  Je pa lepo, ko se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE mekanocurne pussike, torej pussići, torej nastavljaći dupeta gazdi spovedujejo nje.

 • Dragan Krstič

  Anketa Ninamedia, hahaha. Ko pa pregledaš odzive blogerjev na tradicionalno rdečem portalu MMC je pa slika kar precej drugačna. Blogerji se večinoma posmehujwjo Šarčevi fantomski stranki brez programa in brez članov razen nekaj rdečih kamničanov, Golubovića iz bivše PS.

  • tohuvabohu

   Terpentinšek jim bo dal piti terpentina, ko bo zmagal. Le da tega zabiti rdečkarji še ne vedo.

 • marko

  Ne pozabit,da je bil Trentarski Poglavnik nekoč tudi velik Jugoslovan,pot v Jajce je poznal na pamet.Že takrat je zaradi stremuštva po političnih funkcijah jedel lastna govna.Izključili so ga iz partije,pa je ponovno zaprosil za sprejem njemu danes tako osvraženo in zločinsko komunajzersko partijo.

  • tohuvabohu

   Ja, dobro vas je nategnil. Še danes mu verjamete, bedaki.

 • Tweety Bird

  Ne samo, da JJ “obstruira” seje DZ, on “obstruira” tudi vse državne proslave samo zato, ker jih pripravlja neka druga politična opcija. Obnaša se v stilu “država sem jaz” in če mene ni, tudi države ni. Koliko dejansko ima rad in spoštuje Slovenijo se kristalno jasno kaže ob takih dejanjih. Očitno bo treba zamenjati narod, ki ne dojema njegove “veličine.”

 • MEFISTO

  Kaj bi vam pravil, kar že sami vestte.

  Res morajo biti nicki enega in edinega ter vedno istega zaostali v duševnem razvoju, kot naprimer Tweety Bird, ki še tega ne vedo, da je bil in bo ostal Janez Jnaša naboljši slovenski obrambni ministre, premier in politik vseh časov.

  • Tweety Bird

   …hahahahahahahahahahahahahahahahahaha…

 • Tweety Bird

  Janša o načrtu SDS: “Globoko državo bomo razgradili in nadomestili z državo druge republike.”

  JaJo trpi v tej državi pa konec. Noče te. Hoče svojo. Če zmaga, bo menjal od čistilke do direktorja. Še Urško bo morda zamenjal :)

  • Aresnica

   Cepca sem že vprašal_Tudi tebe prosim za odgovor.-_- – kdo nam vlada?
   ________________
   Lep pozdrav

   • Tweety Bird

    Vlada nam kvazi-levica, ki se gre neoliberalizma. To je sicer še vedno bolje kot JJ oz. SDS. Zato bom ponovno volila LEVICO… Vsi volimo LEVICO !!!

    • Aresnica

     Razumem ovčka.
     ___________
     Lep pozdrav

     • Tweety Bird

      pa-pa…

    • tohuvabohu

     Kaj je pa neoliberalizem, govedo zarukano? A je to kaj za na kruh namazat?

   • žogica

    Tebi Janša v senci.

    • Aresnica

     Ali ga sanjaš-bolnik.
     _______________
     Lep pozdrav

     • žogica

      Bolnik, sanjam sanje pravičnega.

     • žogica

      A bolnik je, kdaj je pa zbolel?

   • MEFISTO

    Zakaj ga sprašuješ?

    Če ni zaostal v duševnem razvoju, kar pa je pa zelo verjetno, potem ve, da nam vlada plenilska, sleparska, antislovenska in proti narodna prekleta levica.

 • MEFISTO

  No, kaj sem vam rekel malo nižje za Tweety Birda?!

 • Janez

  JANEZ CEPEC !?
  Daj no – nam zaupaj !
  A?
  Ti sploh znaš kaj plesati.
  Ali
  pa le kot en “BUNKSL” – LE Z IZBULJENIMI OČMI IN Z ODPRTIMI USTI BULJIŠ V TISTE, KI PLEŠEJO ?
  Jaz
  namreč sem včeraj ob koncu shoda na Brdu plesal z enook domoljubno gospo. Polko.
  A?
  Ti sploh veš kaj je polka? L.r. Janez K. KOMENDA

  • Tweety Bird

   Janez iz KOMENDE…Foglof Tunek te pozdravlja :)

  • tohuvabohu

   Rdečkarji so tako sposobni, da se učijo plesa z gledanjem drugih. Pol jim pa pamet solijo.

  • Janez lepo pozdravljen !
   Kod si hodil toliko časa ? Smo pogrešali tvoje domoljubne komentarje.

   • Tweety Bird

    Da se ne boš raztopil :)

 • Olga_10

  Kdor voli Kučanove “obete” Šarca in ostala kukavičja jajca, je izdajalec Slovenije!

  • žogica

   Ti s svojim šefom sta izdajalca Slovenije.

   • Aresnica

    Še vedno sanjaš gospoda Janeza Janšo.
    ______________
    Lep pozdrav

    • žogica

     Gospoda???????????, ti se hecaš?

 • smiljan bertolin

  samo en pozdrav od steklega Smiljana, no če sem bil že vse, ker mislim s svojo glavo, bom pa še stekli pes

  • MEFISTO

   Znova pretiravaš, lahko si pa ščene!

 • Tweety Bird

  V SDS-u torej še vedno nič novega, vse je staro, preživelo in ima že vonj po gnilobi. Zakaj torej voliti to?

  • žogica

   Ni šans !

   • Tweety Bird

    Janša nikoli več ne bo dobil 20%. Krščansko jedro znaša samo še 15%. (tako je izjavil kardinal Franc Rode) In še te je po maši potrebno “za rokice” peljati na volišče in jim zabičat , da naj obkrožijo Janšo, če bodo hoteli v nebesa :)

    • žogica

     Saj zdaj se bojo začele volilne maše, ki so za janšiste obvezne…

 • Dragan Krstič

  Prepričan sem, da bo Šarčevo iskanje kandidatov za poslance po Sloveniji prineslo razočaranje kamniškemu županu. Lahko bo dobival ponudbe ljudi, ki imajo še večje probleme z branjem kot Cerarjevi poslanci, ki 6 mesecev niso smeli debatirati v parlamentu da se ne bi osramotili. Poleg tega pa se mu bodo ponujali tudi bivši poltiki PS, Zares in LDS.Pa še kakšen eksot Fajnkihar bo kandidiral pri LMŠ.

  • Tweety Bird

   To kaj ima Janša, Šarec najde za vsakim vogalu…med klošarji in prostitutkami :)

   • slosin

    predvidevam, da bo našel tudi tebe na vogalu …

    • Tweety Bird

     Trump, višegrajska četverica, vilnuška izjava, patria, krediti iz republike srpske, 300.000 evrov premoženja neznanega izvora… in še in še…res impozantno. To bo rešilo Slovenijo :)

     • Dragan Krstič

      Rešil bo Slovenijo tvoj bedak enak tebi Luka Mesec, ki bi ustavil izvoz.

     • slosin

      teš6, drugi tir, miljarda oprana, 5 miljard dokapitalizacije nlb….Zidar, Kordež, Bavčar, Zokan, Pavček, Rigelnik….eh, to sploh ni impozantno….to je svinjsko….Tvitek, še enkrat:slon pa miška nista enake teže…razen pri tebi…No, če te niso v kumrovcu dovolj izobrazili, imaš tu še nekaj pravil, ki jih moraš osvojiti in da boš še kaj napisala za smeh….

      V Sloveniji je že dolgo znano, da so levičarji na splošno boljši in sposobnejši ljudje od desničarjev.
      Oglejte si 28 nasvetov, ki bodo iz povprečnega levičarja naredili še bolj zagrizenega levičarja.
      1. Moraš verjeti, da zasebna podjetja ustvarjajo revščino, vlada pa ustvarja blaginjo.
      2. Moraš verjeti, da je spoštovanje sodstva nujno, ne glede na to, koliko zakonov kršijo.
      3. Moraš verjeti, da je javna uprava gonilo razvoja.
      4. Moraš verjeti, da so levičarji zmeraj in po definiciji veliko bolj sposobni, pošteni in pametni od desničarjev.
      5. Moraš verjeti, da levičarski ministri ne lažejo, ampak se motijo.
      6. Moraš verjeti, da imamo neodvisno sodstvo.
      7. Moraš biti zoper smrtno kazen, vendar podpirati absolutno pravico do splava.
      8. Moraš verjeti, da ni bilo umetnosti, preden jo je vlada začela financirati.
      9. Moraš verjeti, da je definicija moškega in ženskega spola umetna, svobodna izbira spola pa je naravna.
      10. Moraš verjeti, da se mladi drogirajo, ker daje država premalo denarja nevladnim organizacijam.
      11. Moraš verjeti, da brez DeSUS-a ne bi bilo pokojnin.
      13. Moraš verjeti, da so delavci slabo plačani, ker imamo prenizke davke.
      14. Moraš verjeti, da brez Mira Cerarja ne bi bilo morale in etike.
      15. Moraš verjeti, da je država dober lastnik, zasebni lastniki pa so zlobni.
      16. Moraš verjeti, da je edini razlog, da socializem ne deluje nikjer, ker ga niso vodili pravi ljudje.
      17. Moraš verjeti, da so člani SD edini sposobni voditi državna podjetja.
      18. Moraš verjeti, da je parada ponosa prikaz upora in boja za človekove pravice, predvajanje filma o nedotakljivosti življenja pa je moralno izprijeno in bi ga bilo treba prepovedati.
      19. Moraš verjeti, da je edini problem v naši državi Janez Janša.
      20. Moraš verjeti, da mora država poskrbeti zate, čeprav nič ne delaš.
      21. Moraš verjeti, da ni delovnih mest, ker država premalo zaposluje.
      22. Moraš verjeti, da so Milan Kučan, Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Bruno Korelič navadni upokojenci, ki nimajo nobenega vpliva.
      23. Moraš verjeti, da so RTV SLO, POP TV, Kanal A, Planet TV, Delo, Dnevnik, Večer in Mladina absolutno objektivni mediji in da je vse, kar poročajo, resnica.
      24. Moraš verjeti, da državna podjetja poslujejo slabo, ker jih ne upravljajo delavci pod vodstvom Združene levice.
      25. Moraš verjeti, da nas je komunistična partija leta 1945 osvobodila.
      26. Moraš verjeti, da so komunistični zločini zlobna desničarska laž.
      27. Moraš verjeti, da si je več kot 100.000 umorjenih po vojni to zaslužilo, še bolje je, če verjameš, da so jih pobili premalo.
      28. Moraš verjeti, da je to sporočilo del desničarske zarote.
      B. T.

     • tohuvabohu

      Pozabil si Titovo jajce.

 • žogica

  V kratkem Šarec pripravlja predstavitev programa……, Janšo bo vrglo….

 • Vrhovni sodnik

  Kakšen povezovalni element ste lewaki, na vsakem portalu samo razdvajate narod in tlačite svoje laži in potvarjate resnico, minil je vaš čas, ko ste to lahko počeli, zdaj vas čaka zaslužena kazen za vaša grdobije, laži in kraje, najbolje, da se izselite k vašim kameltrajbarskim bratom, vas bodo prisrčno sprejeli, če boste imel srečo, ne bodo imeli skrhanih nožev, lahko si pa sami zadrgnete Padišahovo darilo, svileno rutico in naj vam v onostranstvu sodijo.

  • Dr. Ustavnega prava

   Ni kaj, +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ čista + 10.

  • Tweety Bird

   Janša postaja je vedno bolj karikatura samega sebe. Bi se reklo, da tako laže, da še sebi verjame, pobožno pa mu sledi njegov trop. Analogija z medvojno Nemčijo je seveda zgolj naključna :)

   • Vrhovni sodnik

    Lewak, ne smeti mi pod posti, prvi ste podpisali sporazum s Hitlerjem komunisti in si razdelili Poljsko, bili ste isti drek, kot nacional socialisti.

 • Get Smart

  Ponovimo: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasproti “kulturi življenja” pa stoji?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • Slovenka

  Slovenci, zbudite se končno in v boj za svobodo !

  • Prihajam Slovenija

   ITAQ.

  • ĐĐ Style

   Žalostno, da je tvoj avatar oseba, ki skriva svoje poreklo in se ga sramuje. “Melanija Knavs ali Melania Knauss, kot jo poznajo Američani, je po selitvi čez lužo, hitro pozabila na svoje
   slovenske korenine in vprašanje o svojem poreklu v intervjujih najraje
   preslišala. Nasprotno se njen mož, 24 let starejši Donald Trump,
   večkrat rad pohvali, iz kako lepe dežele prihaja njegova izbranka.
   Poslovnež je Slovenijo skupaj z Melanijo obiskal leta 2002, še vedno pa
   je poslovno povezan z najuspešnejšo slovensko steklarno Rogaška.
   Melanija Slovenije ne obišče pogosto, njena starša Viktor in Amalija pa menda veliko časa preživita pri hčerki v New Yorku in ne v domači Sevnici….”

   • Vrhovni sodnik

    Jasno, sramuje se komunistov, ki vladajo SLO.

    • ĐĐ Style

     Tudi Janez je bil zagrizen komunist

     • žogica

      Je še, samo ne vejo….

     • ĐĐ Style

      Enkrat komunist vedno komunist – enkrat naš vedno naš. Janez je NAŠ

      Kdo pa so ti mladi fantje,
      ki korakajo skoz’ vas,
      kdo pa so ti mladi fantje,
      ki jim tak žari obraz?

      To so mladi partizani,
      neupogljivega duha,
      to so mladi partizani,
      borci novega sveta.

      Kdo pa so dekleta mlada,
      puške imajo na ramah,
      kdo pa so dekleta mlada,
      ali ni jih prav nič strah?

      To so mlade partizanke,
      slušale so glas srca,
      to so mlade partizanke,
      strah pustile so doma.

      Kakšna je ta mlada vojska,
      ki zapela je skoz vas,
      kakšna je ta mlada vojska,
      druga vsa kot prejšnji čas.

      To je prava naša vojska,
      to je silna naša moč,
      to je vojska partizanska,
      jutro znani nam pojoč.

     • Vrhovni sodnik

      Je bil, to je bistvo, pony je še zdaj.

     • ĐĐ Style

      Še vedno je !!! Rdeča zvezda mu je zavedno urezana v partisko dušo.

 • neny

  IGNORIRATE PRAVE LJUDI

  sprehajalec ga je celo pobruhal. Fuuuuuuuj!

  https://www.youtube.com/watch?v=K2rkWXyJlLU

  NA TEJ STRANI STE SAMO STRANKARSKI PRIPADNIKI, KI SE BORITE ZA OBLAST

 • beno

  Iz govora domoljuba, političnega zapornika in osamosvojitelja Janeza Janše:
  “In namesto dogodkov v zgodovini, ki so nas kot narod razdelili, mi postavljamo v ospredje čas slovenske osamosvojitve, ker je to čas, ki je slovenski narod združil.
  Globoko državo bomo razgradili z drugo republiko…………………..”

  • žogica

   Naš narod Slovence je razdelil ON, to je njegov politični kapital, ki ga podpira 10% ljudi, to ste vi SDSovci.

 • Tweety Bird

  Kokice na zalogi, pijača na zalogi…. naj se predvolilni boj prične…to bo smeha…Piranski zaliv-arbitraža, zdravstvo, patria (upam da bo letos tud, že malo pogrešam…) Kučan, rdeči-rumeni, partizani-domobranci,…razmišljam o kvotah na Erjavca, kateri minister bo… VOLILA PA BOM ITAK LEVICO !!!

 • ĐĐ Style
 • beno

  Iz govora domoljuba, političnega zapornika in osamosvojitelja Janeza Janše:

  “Iz programa, ki je izdelan na podlagi naših kongresnih smernic, jasno izhaja, da v SDS proti podržavljanju, proti diktaturi birokracije postavljamo svobodno podjetniško pobudo in vitko državo, ki je servis, ne pa vaš diktator, kjer se lahko vsak dan, na vsakem koraku bojite, česa niste prav naredili, ker je vse predpisano, in kakšno kazen si mogoče zaslužite pa sploh še niste prebrali zakona, kjer piše, da doma na vrtu ne smete požagati drevesa, kjer je premer debla večji od osem centimetrov, ker se je gospodu Židanu zazdelo, da bi bilo to lahko kaznivo.”

  • Tweety Bird

   Tvit domoljuba, političnega zapornika in osamosvojitelja Janeza Janše:

   “Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C im Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan. “

   • Vrhovni sodnik

    To se je pa zlagal, obe skup nista vredni 10 EUR

    • ĐĐ Style

     Evica pa za eno črtico belega

     • slosin

      pa kaj misliš, da dame vlečejo srebot, tako kot vi levaški plebejci…

   • slosin

    bogami, kar visoko jih je ocenil…Kaj misliš, kakšno ceno bi postavil tebi…

 • beno

  Iz govora domoljuba, političnega zapornika in osamosvojitelja Janeza Janše:
  »Za Slovenijo še ni prepozno, je pa ključen čas za prebujanje.«

 • neny

  še vedno deložirate narod za jurja dolga.
  SRAMOTA DRŽAVE

  https://www.youtube.com/watch?v=K2rkWXyJlLU – 49 deložirancev iz MB

  • Osti jarej

   …menda za 124 evrov ne več……od 125 naprej

  • RATATA

   Komu ti to?

   • Dragan Krstič

    Laž in podtikanja sta nesmrtni duši komunistov.

    • neny

     osel. Ta ni komunist, bedak.

    • ĐĐ Style

     Izdaja in kolaboracionízem ta nesmrtni duši desnice.

     • Dragan Krstič

      To gobcajo potomci majskih hroščev.

 • neny

  Dvig mininalne plače? niiiiiččččččččččččč ATA o tem?

 • Get Smart

  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   Kaj torej stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • žogica

   Sem ti že napisala, da ste na ravni predjamskega človeka….

 • MEFISTO

  Majhna populacija, kakršen je slovenski narod, ima razumljivo malo komunistov.

  Zato se mora vsak rdeči sralec podpisovati z več nicki.

  In tako smo prišli do Tweety Birda, neny, JJ style, žogice, luckyssa, MladegaLiberalca in drugih intelektualnih maloposestnikov.

  • Dragan Krstič

   Tweety ni maloposestnik, ima hotel pod sabo saj je diplomiral v visoki hotelirski šoli v Tacnu.

  • ĐĐ Style

   “Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer” Vas je veliki vodja že dresiral, psički.

   • Dragan Krstič

    A so ti tvoji starši povedali kaj so vpili me3d vojno, aprila 1945 pa v gmajno, hahaha. Veliki osvoboditelji.

    • ĐĐ Style

     Ne , moji stari starši so se borili proti temu. “Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer” je rek , ki bolje pristaja desni strani, potomcem izdajacev in domobrancev

     • Dragan Krstič

      Če bi se tvoji starši borili proti okupatorju bi ti marsikaj povedali o tej “borbi”. Moji so mi, pa odlikovanja sta stran pometala. Daj ne laži, hinavec.

     • ĐĐ Style

      Ja pometali so, pometali so jih zato da zlezejo v rit desnim. Povem ti 4. maja 1980 so jokali iz srca. Iz srca in ne zato ker bi morali, hinavci materijalistični.

     • Dragan Krstič

      Ja, ja tud v Severni Koreji so jokali za Kim il Sungom, pa na Kubi za Castrom.
      Pa veš kdo, bedaki kot si ti in tvoji starši.

     • ĐĐ Style

      eee moj Dragane Krstič oz Krstić, taki ste najhujši, nič nimam proti Srbom, ne proti Bosancem, Hrvatom. Ampak taki imbecili, umetni Slovenci. KrstiČ, ne seri, mislim da bi se tvoji starši sramovali.

     • Dragan Krstič

      Au contraire, au contraire, JJ-style. Sem počaščen da me tituliraš z imbecilom, ti bedni paramecij, ki ne veš da nič ne veš.

 • Dragan Krstič

  TweetyBird in Luka Mesec bosta rešila Slovenijo. Čisto enostavno, restrikcija izvoza pa smo na konju.
  Pa verjetno nista edina, ki tako modrujeta pri ta rdečih bleferjih.

 • Božobožo

  Ivan ne repenči se spet te čaka opozicija.
  Krivec pa si itak ti.

  • realnost

   blokiran

   • ĐĐ Style

    Resnica boli, dolgčas bi bil če bi bili samo desni na portalu. Verjetno bi se poklali med seboj.

 • Vrhovni sodnik

  Kot vidim iz butastih lewaških postov, njih najbolj boli v bistvu peče, da jih je J.J. zapustil in jim pokazal sredinca, obnašate se lewaki, kot stara odslužena cipa, ki jo noben noče več nategent, razen strarih odsluženih udbovcev.

  • Dr. Ustavnega prava

   Celo pse raj nategujejo, ha,ha,ha.

  • ĐĐ Style

   Ni nas zapustil, je rdeč in vedno bo rdeč. Lahko pišete kaj hočete, resnica je taka. Ne skrivajte bolečine desničarji, prihranite še nekaj za volitve LUZERJI.

  • žogica

   Da ti veš, kako Janeza peče, ker je postal belček.

  • realnost

   Upam da bo tudi SDS v predvolilnem času vodila samo debate o volilnem programu in se izogibala debatam o partisančkih in prerekanje kaj vse so zafural. Narod je sit kreganj, zanima jih prihodnost. Primitivnim rdečkarjem je treba pokazat sredinca..

   • ĐĐ Style

    Postavi se pred ogledalo in rdečkarjem pokaži sredinca.

 • Osti jarej

  …..ni važno,kdo je,JE BIL, ali bo na OBLASTI….VAŽNO,DA SLEDI AGENDI…..NAROD JE PRODAN IN DRŽAVNA SREBRNINA TUDI…..KAR PA ŠE OSTANE,BO PA CERKEV ZASTONJ DOBILA

  • žogica

   Ne damo….

 • Dr. Ustavnega prava

  Lewaki, moj vas mota oko plota, preko reke Drine u 3 p.m.

  • Slovenka

   HA,HA,HA, dobra.

   • žogica

    Ta prava Slovenka, ki ploska tako bedastemu twitu.

    • Dragan Krstič

     Napisal ga je da ga vi rdečkarji sploh razumete.

  • ĐĐ Style

   Vi ste že v p.m. ni vam pomoči, pedofili

   • Dragan Krstič

    Vi imate redi prvega Yu pedofila tovariša Tita, da ne govorimo o pasjejebcih iz vaše LDS.

    • ĐĐ Style

     Vaš vodja ni niti do pete tovarišu Titu.

     • Dragan Krstič

      Zdej pa res vidim da si idiot.A si ti človek poleg indoktrinacije profesorja zgodovine še kaj drugega prebral o komunizmu 20. stoletja, bednik.

     • ĐĐ Style

      Ni važno kaj piše v knjigi, važno je kdo jo je napisal in kakšen pogled na svet ima pisec.

     • Dragan Krstič

      S tabo ne bom debatiral ker si totalno nerazgledan človek.

  • žogica

   Ti se motaj prek Drine, mi imamo pa Savo in Dravo.

   • ĐĐ Style

    Ne zameri mu , Jugonostalgija ga matra. Javno je desničar v resnici mu srce še vedno bije po YU taktu. Take imamo radi, ampak je čas da to spraviš i sebe. Prvo priznaj sam sebi in ko bo nastopil pravi čas, se lahko javno izjasniš. Smrt fašizmu !!!

    • Dragan Krstič

     Levemu.

  • Vrhovni sodnik

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

 • Vrhovni sodnik

  Višek lewaške kulture je trganje dr. zastave in dojenje psov, drug let bodo pa owce natepaval, kot njihovi muslimanski kameradi.

  • ĐĐ Style

   Me lahko spomniš kaj pa desni župniki natepavajo.

   • Vrhovni sodnik

    Kuharce.

    • žogica

     Javna tajna, ampak to je že zastarelo, danes imamo moderne farje….

    • ĐĐ Style

     Nažalost niso samo kuharice, precej žalostna je resnica. Malce mi spomin peša , nemorem se spomniti, kaj je Vatikan prikrival.

  • Dr. Ustavnega prava

   V.S. ha,ha,ha, dobra

  • žogica

   Vaša kultura so pa bele črtice….

 • slosin

  levaki, jest bi pa mal preizkusu vaš IQ. Kaj mislite, kaj je težje, kila svinca al kila perja…? No, če vprašanje pretežko, lahko zastavim tudi kaj lažjega….

  • žogica

   Pri nas je 1 kg vedno 1 kg….., pri vas je pa verjetno drugače…..

   • Dragan Krstič

    Ni res, odvisno na kateri nadmorski višini tehtaš.

    • slosin

     ….pa severni (ali južni) tečaj ali ekvator…ampak to je za njih že znanstvena fantastika…

     • žogica

      Boš šel z Janezom na ekvator perje vagat?

     • ĐĐ Style

      Na Goli otok kamne vagat

  • ĐĐ Style

   Dobro, da ni kila desnih možganov, kje bi nabrali toliko?

   • žogica

    Bi jih bilo težko nabrati 1 kg, edino, če damo Janševe cele zraven, bi mogoče bilo.

    • ĐĐ Style

     +0,5 kile dreka

    • Dragan Krstič

     Zate bi moral tvoje natehtati v vesolju da bi prišli do kg.

     • žogica

      Če tehtamo v vesolju, tvojih še za 10dkg ni.

     • Dragan Krstič

      Zdaj podtikaš prasec rdeči, malo prej si pa nakladal iz popolne bebvave nevednosti da je 1 kg vedno 1 kg. Mojih 10dkg pa ima več IQ kot tvojih slonovskih 10 kg.

     • tetka z ozadja

      Pozna se pa ti gli ne.

     • Dragan Krstič

      Seveda, to je izven obzorja tvoje inteligence.

     • slosin

      …in to v bližini kakšne ‘črne luknje’ z ogromno maso…

    • RATATA

     Naš Janez prepleza steno z naklonom 210 odstotkov. Kaj pa vaš milč? Verjetno kar 400.

     • slosin

      njihov milč še svojih šlap ne vidi preko svojga vampa, kaj šele, da bi kaj preplezal..

     • RATATA

      Jaz bi šou plezat v stene, pa nimam geotrikotnika, dab stopinje izmeru, tko sploh neb vedu, če sm zmagu.

     • žogica

      Ja,ja 410, neverjeten je.

   • Dragan Krstič

    Ti vsekakor ne.

    • ĐĐ Style

     Ja saj pravim, kje bi nabrali toliko? Kaj ti ni jasno, ne obstaja toliko. Bi ti razložil, nažalost nimam časa. Saj vem desni pa logika…OOO fuck sam sebe si nategnu in dokazu, da ste glupi.

     • žogica

      Z logiko so total skregani….

  • Aresnica

   Ovčke so že preiskušene-ovčke in plačance se ne da preiskusit- imajo že čip v …..
   _____
   Lep pozdrav

   • Dragan Krstič

    Kva pa zdaj. Dr. Ziherl, ki jim je ga vstavu v prazne buče je umrl, geslo za odstranitev je pa v grob odnesel.

 • soc

  Hitlerjugend Portal alias MMC Javne hiše je pravkar objavil rezultate svoje dvorne anketarske hiše (Nikola Damjanić, ZSMS Slovenac) na vzorcu 700 izbrancev, očitno njihovih zadnjih zvestih bralcev. Kdo bi si mislil, vodilna stranka je stranka kamniškega Serpentinška !

  Vprašam se – ali je po Zaresu, Listi Zorana Jankovića in Stranki Mira Cerarja mogoče opice nategniti še četrtič tako, da jim lepo poveš, kdo je njihov kandidat?

  In skrušeno vnaprej vem odgovor. Pa seveda mi je jasno, kdo nadzira državno volilno komisijo, za vsak slučaj, če bi vendarle šlo kaj narobe. 2004 se ne sme ponoviti. Ali bo SDS končno že zaprosila ELS za zunanje opazovalce na volitvah, da vsaj ta del prepreči?

  • ĐĐ Style

   Spet nebo 1st. place luzerji

  • žogica

   Temna senca vas čaka….

  • Roman Benedik

   Večina ljudi ne mara ,da bi bil JJ še kdaj PV,zato bo glasoval za tistega,ki bo to preprečil.To sta pa Šarec in SD!

   • žogica

    To je to.

 • Dr. Ustavnega prava

  Najboljš, da TITA volimo, lewaki ga bodo obudili, sam, da bi zmagali, samo če bi res lahko vstal, bi prvo svoje naslednike postrelu.

 • tetka z ozadja

  janšisteki, pravite, da vlada ne dela dobro. A ni potem nekaj najbolj naravnega, da izvolimo novo vlado, tokrat Šarca.

  • ĐĐ Style

   Za njih ni nihče dober, samo Janez je za njih svetec. V resnici dobro manipulira z njimi, ko Janez prdne sektaši ploskajo.

   • mginko

    Si blokiran.

    • žogica

     Ali si ti Janez?

     • ĐĐ Style

      Janez , pridi nazaj k nam

     • žogica

      Janez je besen !

     • ĐĐ Style

      wut

    • ĐĐ Style

     A res

    • ĐĐ Style

     Janez

    • ĐĐ Style

     Janez , sedaj se delaš , da nepoznaš starih partijcev

  • slosin

   ….vi se kr zajebavajte s Šarcem, ampak, če se bo pa komu odpeljalo, pa bo nastopil s šarcem, boste mamico preklinjal, ker vas je rodila….

   • tetka z ozadja

    Toliko bentite, a vas je premalo za eno vaško veselico, še kakih protivladnih demonstracij niste sposobni organizirati. Mogoče ker ste večni luzarji?

   • ĐĐ Style

    Pardon, vi prvo postavite pred zid in nato Šarac. Navada je kot železna srajca.

   • žogica

    A misliš Janezu….. odpeljalo?

 • skorpijon93

  BRAVO SDS ! vedno imate moj glas na volitvah abojim se da na mladih ki naj bi stal svet preveč posedajo po telefonih in živijo v virtualnem vzporednem svetu ne bo sprememb, naši predniki se niso tako borlili za lasten obstoj, treba je biti predvsem aktiven, na vsakih volitvah vas tudi podprem

  • žogica

   Premalo je tvoj glas…..

 • Vrhovni sodnik

  Lahko je lewakom na volitvah, 571 prostitutov in prostitutk dela za njih.

 • skorpijon93

  z Slovensko demokratsko stranko novim zmagam naproti in pridružitev višegrajski četverici držav srednje evrope kamor je bila povabljena tudi slovenija a je tranzicijski levici to bili odveč, rezultat je takšen kakršen je

 • tetka z ozadja

  Prej bo La Toya devica
  kot pa zmagala desnica

  • Aresnica

   Volilne Ovčke (in plačanci) iz ozadja so že preiskušene-ovčke in plačance se ne da preiskusit- ali pač? imajo že čip v …..
   _____
   Lep pozdrav

 • tetka z ozadja

  janšistična sodrga, morate se pa bedno počutiti, ko že v naprej veste, da ne boste vladna stranka. Mogoče zaradi tega ker ste večni luzarji?

  • Prihajam Slovenija

   Maškar je konc, vrž tisto sranje od maske v smeti

  • sprehajalec

   Ob prvem mestu na svetovni letvici obdavčenosti na državljana ter ob prvem mestu zadolževanja države na prebivalca, lahko samo Nov obraz našponaš, da prevzame Vlado. In bedake, da ga volijo. Da ga bodo potem lahko pljuvali.

   Zadaj se pa hahljajo prvorazredni, ki vedno bolj v blato tlačijo drugorazredne državljane te države.

   Stanje zelo podobno pred francosko revolucijo, leta 1789.

 • Dr. Ustavnega prava

  LAŽ, JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA, VAS JE ĐILAS LEPO OPISAL !

 • tetka z ozadja

  A spisek krivcov za poraz na volitvah že imate, ali bo to standartno: Kučan, mediji, UDBA, sodišča itd.

  • ĐĐ Style

   Verjetno bodo vrstni red zamenjali in dodali Šarca, torej Udba, Šarec, Mediji, sodišča, Murgle ;Kučan. Ja mislim, da je to vrstni red po programu.

 • ĐĐ Style

  No ovčice Janšine, za vas bi bil idealen enopartiski* sitem. Tam bi vsaj vedeli, da boste smagali, ker v več partiskem* sistemu nimate šanse.*opomba za desne partija je mišljeno za stranko

  • tetka z ozadja

   Takega volilnega sistema v Sloveniji še nisu izzumili, da bi lahko janšisteki zmagali.

   • ĐĐ Style

    Verjetno so res toliko glupi, da bi tudi v enopartiskem sistemu spušili- paradox

    • tetka z ozadja

     Saj janšek kot EDINI kandiat za predsednika stranke ni dobil vseh glasov, ampak samo 666.

     • ĐĐ Style

      Kot miloševič 102%

 • skorpijon93

  z Slovensko demokratsko stranko naprej ! bravo

  • ĐĐ Style

   v prepad

   • skorpijon93

    si ti plačan ? koliko ti plača SD- socialni demokrati da blatiš ?

    • ĐĐ Style

     Dobra ideja, zakaj nebi profitiral od tega, hvala se bom pozanimu. Jst pa budala hodim na šiht.

     • sprehajalec

      JJ Stuhl, če bi ti hodil na šiht, bi sedajle že ležal…

  • žogica

   Greste na izlet ?

 • Krtača 20

  Zgleda da tole z drugo republiko Janša misli četrti rajh. Najn danke jajo!

  • ĐĐ Style

   “Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer”

   • sprehajalec

    To so bili levičarji JJ Stuhl. Ivan janez je desničar. Frankcijski boji med delavskimi socialisti in samoupravnimi socialisti ga ne zanimajo…

    To naj poračunajo sami med seboj.

  • žogica

   Mogoče se bo odselu v drugo republiko.

   • ĐĐ Style

    Republiko Srbsko

    • sprehajalec

     JJ Stuhl, kje jih jemlješ, tako inteligentne? IQ kot se šika a?

   • sprehajalec

    Žogica, skakljaš sem in tja, pa neumnosti stresaš. seeveda bi vam pasalo, da Ivan janez gre, ker bi s tem zopet restavrirali komunizem v sloveniji.

    Dok se Ivan janez ovom zemljom kreće,
    komunista u Sloveniji biti neće.

    • tetka z ozadja

     A to pa ne. Janeza pa ne damo. Dokle ima Janezeka, tako dugo če leva fronta slaviti.

     • sprehajalec

      kaj bi bilo šele, če ga ne bi bilo.

     • tetka z ozadja

      Ja no ja, potem bi pa levici tanka piskala

     • sprehajalec

      ne bi, slovenska himna bi bila hkrati himna SD. Internacionala…

    • žogica

     Saj komunistov ni v Sloveniji, kot si rekel sprehajalec…, sam vi se jih pa vseeno bojite.

     • sprehajalec

      Poznaš katerega razen Ivana janeza, ki je izstopil iz Komunistične partije Slovenije? leta 1991 je imela partija 120.000 članov.

      Za nobenega ne vem, pravzaprav za enega, Kučana, ki je zamrznil članstvo v partiji.

      Daj imena, lahko izpustiš tiste, ki jih je že zemlja povohala…

     • žogica

      Pa saj ni……., samo vam ni povedal.

     • sprehajalec

      Seveda je, gre za najslavnejšega slovenskega partijskega disidenta, slovenskega Solženicina. S tem, da je Solženicina partija 1x zaprla, Ivana janeza pa 2x.

     • žogica

      2x, oh ubogi…..

     • sprehajalec

      Jan Hus bi imel dober izrek za tvoj primer. Simplicus Simplicissimus.

     • žogica

      Ooooo yeessss !

     • tohuvabohu

      Leta 91 članov pravzaprav ni bilo več. Sava je bila rdeča od odvrženih izkaznic že okoli leta 1987, ko so podgane začele bežati. Danes je ostalo še kakih 30.000 rdečkarjev, ki niso člani strank, v večini imajo službo v JS, prepoznaš jih pa po janšafobiji.

  • sprehajalec

   Ivan janez, kot Antilevičar in Antikomunist nikakor ne more imeti za vzor pri postavitvi moderne države levičarske delavsko socialistične tvorbe, ki ji nekateri pravijo tudi tretji Rajh.

 • tetka z ozadja

  Je pa janšek, edini politik, ki se zavzema za ukinitev samostojne Slovenije in si želi ustanoviti svojo privat državo, v svojih blodnjah je šel tako daleč, da si jo je že poimenoval, “Druga republika Slovenija”

  • žogica

   Zdaj je pa res že gotof….

  • holzer

   Točno tako.Janša ima popolnoma prav.
   Prva republika naj kar vam rdeči bandi ostane,bolje rečeno prvorazrednim.
   Saj se boste itak med sabo poklal.
   Tako vam je že pokojni Drnovšek povedal.Pa še kako prav je imel.
   To ste že doživel in še boste.

 • tetka z ozadja

  Prej bo La Toya devica
  kot pa zmagala desnica

  • sprehajalec

   verjetno se ti že meša od vsega, ker tole popaš že 30tič danes.

   Humor Borisa “rdečega” Kobala,

   • tetka z ozadja

    Sam je pa dobr, pa še prijelo se je.

    • sprehajalec

     Bo treba toninu tudi povedati.

     je pa tako, pri 2 milijardah minusa iz tekočega poslovanja države in 1,6 milijarde finančnih obvesznosti iz naslova kreditov, ter najvišji stopnji obdavčenosti na prebivalca na svetu, bo agonija trajala še malo časa.

     Bo drugi del grške žaloigre, Europa pa bo kmalu imela 2 Ciprasa. mali i veliki…. Pat pa mat iz A je to…

 • ĐĐ Style

  Adijo desne ovčice, je treba zjutraj na šiht, vam verjetno stranka SS, pardon SDS plača dnevnice. Še vedno mi ni jasno kako so vedno isti ljudje stali v parku pred sodiščem, ko je Janez bil v čuzi. Misli da so to imenovali miting resnice, ja miting resnice. KDO JIM JE PLAČAL, DA CEL DAN IN VSAK DAN STOJIJO ???

  • janez cepec

   sej jim ni treba plačat, rečeš jim, de bojo enkrat slišal tapravo slovensko himno, za kero JJ tko ne ve kera bi bla, če p še kešno šunk žemlo dobijo, je pa tok bolš

   • tohuvabohu

    Ti že veš, ki si bil reden gost. Klošarji ste dobili še kilo vina.

    • janez cepec

     tud če si biu u LIPIC povržen , še ne moreš bit LIPICANC. vosu je VOSU

     • ceoec pa ostane cepec

     • janez cepec

      enkrat sm že reku, iz mojga Nicka me uhka spoznaš, koko pa nej jest iz tvojga vem de si DEBIL?

 • janez cepec

  se pardoniram, sm šu na ene par gorenjskih šnopcou, pa par pirov Komunajzar Janej J, pa sm mau ” fil ruž ” izgubu. a sm kej zamudu?

 • Mike Zulu

  Takoj ko zamenjate vodstvo vas volim 100%!!.. Romana Tomc npr. bi bil kar taprav llider.. dokler bo predsednik Jansa stranka nima prihodnosti in to je dejstvo, clani zamislite se malo

  • žogica

   Pa Jelka, saj že sedi zraven njega…..

  • janez cepec

   ma kašna Romana, Žan, Mali pizdek, baby face, LOLEK in ….. član A JE TO, teg je treba volt, ta j’ naš člouk

   • Mike Zulu

    prosim brez provokacij..zan mi pa nikoli ni bil najbolj simpaticen ravno nasprotno na trenutke se mi zdi da celo skodi ugledu stranke

    • janez cepec

     so what, sej Janša aud nima kešne silne simpatije u seb, pa ga gledamo (te) že 25 let. kreteni.

     • Ti pa si lepotička, kot Gina Lolobriđida

     • janez cepec

      matr, zdej si pa zadeva žeblivo na glvico, Gina j’ bla pa, takrat ko je bla, carica

 • mginko

  Levi nekulturni komentatorji zelo hitro menjajo uporabniška imena – zato predlagam:

  Spoštovani Slovenci, državljani !
  Zakaj se spuščate na forumu v diskusijo s komunistično nekulturo. S tem samo podžigate totalno nekulturne tovariše, da iz mokrih sanj provocirajo (tudi po direktivah), kako spraviti ob živce poštene dobronamerne drugorazredne državljane.
  Da nikoli več ne vidite na tem forumu to kar sem opisal, “BLOKIRAJTE ZA OGLED” posameznega psihičnega nekulturnega provokatorja. Ko ne bodo dobili vaših odgovor na provokacijo se bodo preselili na druge forume (samo ne na rdeče), ker vsakodnevna laž ni za njih zanimiva.

  ****** Kako blokirati, da ne vidite drugega kot “Uporabnik je blokiran”:
  1. Kliknete na uporabniško ime “nekulturnega” pisca
  2. Na odprtem oknu kliknete na . . . (nastavitve)
  3. Na novem oknu kliknite na Blokiraj uporabnika

  Op.: Če blokirate, jih ne vidite samo vi.
  Zato mora blokirati vsak sam od vas, če ne želite več videti in reagirati na ta psihična nekulturna bluzenja.

  Nikoli ne boste videli več, totalno nekulturnih komentarjev, prvorazrednih komunističnih provokatorjev.
  Te provokatorji bodo imeli naprej lahko samo mokre sanje in pot do psihiatrije, zaradi psihičnih težav vaših ne reagiranj na njihova nekulturna bluzenja .

  Na samem forumu boste šele sedaj videli, kolikšno je število “Uporabnik je blokiran” (z vašo pomočjo), oziroma kolikšno je število teh nesramnih nekulturnih prorovokatorjev ( tudi plačanih iz opranega ukradenega denarja).
  Srečno in veselo na delo – blokade!

  • ĐĐ Style

   BLOKIRAJTE RESNICO , ENKRAT OVCA – VEDNO OVCA

  • žogica

   V mišjo luknjo en za drugim, bejžte…………………

   • sprehajalec

    Žogica, kaj nisi še utrujena od neumnosti, ki jih trosiš tule?

    kaj te ni sram, da take bedarije pišeš? zamisli se…

    • žogica

     Nič utrujena, nič bedarij……., fajn je blo…-.

     • sprehajalec

      Inteligenca akvarijske žogice…

     • beno

      Smrk’ci je še mal mlekca ostal, polit dokler se kuža ne premisli.

  • Anonimni_Profesor

   Jaz sem jih že kar nekaj blokiral! Ravno zdaj bom še tega primitivnega zagovornika zločinske komunajzerske bagre JJ style.

   • ĐĐ Style

    JJ Style

    • sprehajalec

     JJ Stuhl po nemško…

     Nekaj, kamor položiš noge, če si utrujen…

     za kaj več pa nisi.

   • janez cepec

    ma ti, KRETENU JEDAN, under ground z IQu -jem , uhka blokiraš sam sebe, pa še to ti ne rata, k si preveč fuknen

    • Mike Zulu

     nasvet dobit IP ni nikakrsen problem zato lep obnasanje prosim

     • janez cepec

      so what?

     • Bella Ciao

      In kaj ko dobiš IP, boš Velikemu vodji zatožu

  • ĐĐ Style

   Nemorete vi blokirat, koliko jast lahko računov odprem, bojite se resnice.

   • sprehajalec

    Povsod si prepoznaven, ne glede na račun in njihovo število. ko odpreš usta, te človek takoj prepozna.

  • janez cepec

   GLEJ, TI BUNKSL, SEJ NISM PREBRAU USEH KOBASARIJ, KAR SI JIH NAPISU, ĐABE, BLOODY WEIST OF TIME, TEBE, PA TEB PODOBNE ZBLOJENE OVCE LJUBLJENEGA VODJE SE DA BLOKIRAT SAM S KOLOM PO GLAV. PA ŠE TO JE UPRAŠLIVO

   • slosin

    cepec, a si spet srov meso natepaval, da s tako popadljiv…veš, ga je treba skuhat al pa spečt….A pr vas še niste na tej stopnji?

    • janez cepec

     pejd po tabletke, sistem ti razpada, al pa kou po glav, če bo kej pomagal, pa dvomim

     • slosin

      eh, o surovem mesu pa nič ne odgovoriš….pa stopnji civiliziranosti pr vas…to me zanima…

  • slosin

   načeloma drži, ampak kako naj jih pa potem za jajca vlečemo……ups, za klopotce..

  • Bella Ciao

   Lahko še mene blokirate?

   • jovan jovan

    Bolj ko blookirajo, več nas bo!

  • Slovenka

   Imaš prav. Mi lahko blokiramo ‘junake dela’, ki na našem forumu garajo v potu svojega obraza ali iz političnega prepričanja ali za ljubi kruhek, prav pa bi bilo, da bi si tudi Nova24tv zavihala rokave in začela kidati nesnago. Občutek imam, da nam zaradi gnojnice, ki se tu razliva, zmanjkuje časa za pogovor o tehtnih zadevah in Janšev govor na Brdu zagotovo sodi v to rubriko.

 • Get Smart

  Pometanje pod preprogo NI REŠITEV problema.
  Če naletiš na MURGL JUGOKOMUNISTIČNA govna, na iztrebke pasjejebcev, na blatenje …
  skratka na MURGL JUGOKOMUNISTIČNE LAŽI

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC … vse to je MURGL KOMI JUGA nje),

  lahko pustiš pesji iztrebke sicer pri miru in upaš, čakaš, da ga bo odstranil čas ali kdo
  od odgovornih,
  ali pa zraven MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH LAŽI
  navedeš RESNICO.

  RESNICA osvobaja, ne pometanje pod preprogo.

  • žogica

   Vaša resnica, vas je pripeljala do tu, kjer ste.

   • sprehajalec

    vas pa v odvisnost od kreditov in davkov. Oboje je najvišje na svetu…

    • žogica

     A ni fajn, da smo na vrhu sveta?

 • Get Smart

  Dejstva štejejo: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Katera zadeva pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

  • žogica

   ….poštenost, resnicoljubnost, prijateljstvo………….SDS, to sploh ne gre vkup !

   • slosin

    poštenost SDS-sa in vaše lumparije, to pa res ne gre skupaj…

    • žogica

     Saj pravim, poštenosti ni v SDSu.

    • janez cepec

     poštenost SDS je vračanje nakraden’ga dnarja od šverca z orožjem preko ene fine dame iz Republike Srbske. kreten

 • Slovenka

  +19

  -9

  • žogica

   Ja Slovenka, od kod pa ti?

   • sprehajalec

    Si mislila, da so Slovenke že izginile in ste samo še ta spodnje? Še so tukaj.

    • žogica

     Veš, kak si fajn…..

    • žogica

     Vsekakor smo še zale Slovenke, so pa tudi ta spodnje, tako je prav !

     • sprehajalec

      Saj ni nič narobe žogića, če si ta spodnja. Tako je prav, kot paviš.

     • žogica

      Le kdo si ti Janezov hlapec? Mogoče te je Janez iz Jajca pripeljal, včasih je oboževal južne kraje….

     • sprehajalec

      kako žogica zna pikro pičiti, hi, hi, hi, hi….

     • žogica

      Samo, če je potrebno… hiihihiiiiii

     • sprehajalec

      Nesramnica hiiihiii.

     • žogica

      Oho, enako hahahaaaaa

     • sprehajalec

      hihihihi….

 • Bella Ciao

  Ni važno kdo bo zmagal, važno je da Janša izgubi. Levi stopimo skupaj proti Janši.

  • jovan jovan

   Vsak bo boljši od ivana! Celo Korl!

  • tohuvabohu

   Pa na prste stopite, palčki.

   • Bella Ciao

    Brez skrbi, stopili vam bomo na tatinske prste.

    • tohuvabohu

     Hehehe, ulični postopači, če boste zoprni, ne bo sendvičev.

     • Bella Ciao

      Če nebo Ivan zadovoljen ne bo črtice

  • žogica

   Smo že, skupaj za Slovenijo !

 • jovan jovan

  Razgradili ste državo, sedaj bi pa radi dokončali vašo lopovščino?! No pasaran.

 • bednick

  En me je napačno blokiral, tako da zdaj ne vidim tega kar napišem.

  HEEEEEEEEELP !

 • Get Smart

  DOLG države Slovenije je bil leta 2004, torej po koncu kakor “liberalne” MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNE “zgodbe o uspehu” 28 % BDP-ja.
  Nastopila je pomlad.
  –> po 4 letih POŠTENEGA dela Slovenske demokratske stranke Janeza Janše (2004—2008)
  za pravno, pravično in SVOBODNO Slovenijo,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja.

  Pa nižji davki, pa manj davkov, pa brez nepotrebnih liberalnih nalepk, pa za 100 % nižje
  tarife, pa za 100 % nižja brezposelnost, pa realna rast plač in pokojnin itd.,
  itd.,

  Za KPJ torej nastopi čas za odločno muгglsrbsko JUGOKOMUNISTIČNO revolucionarno akcijo:
  veliki pok, patrija, sfukoνanje, tepihovanje … =
  = PAHOROVANJE, pingićovanje, kopipastarsko znojilovanje, virantovanje …
  cmerovanje …
  DOLG države 2008-2011 – SD boгat pohar –> muгglski rop tisočletja po velikem poku:

  54 % BDP-ja.
  DOLG države 2011-2014 – PSocialno čuteča znojilja de –> veliki krogec v mali krogec:
  72 % BDP-ja

  DOLG države DANES – SMCenter Foruma 21 in LDS-a:
  ++82 % BDP-ja

  Res pa je, da JJ ni ropal sredstev iz blagajne in jih podeljeval
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM mekanocurnim smetilćijem markezijem nje.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • tohuvabohu

  Rdečkarji, a vam je kaj nerodno, da vas nese en podeželski burkež? Pa vse medije imate v rokah, pa sodstvo, pa šolstvo, pa ni da ni. Sramota, hahahaha.

 • Janez

  JANEZ CEPEC ?
  A ti sploh veš,
  kaj je polka?
  In
  Ali jo znaš plesati?
  Jaz sem jo – včeraj – z eno domoljubno gospo na Brdu ! L.r. Janez K. KOMENDA

  • tohuvabohu

   Cepec misli, da je polka nekaj v zvezi z vojsko.

  • žogica

   Važič, sigurrno z ga. Potrata !

 • Me prav zanima, če bo kakšna stranka ki zdaj ni v parlamentu, prestopila prag, še boljše, kakšna nova, ki še sploh ni bila v parlamentu, Piratska stranka bi bila dobrodošla osvežitev, pogled naprej.
  https://piratskastranka.si/program/

 • Get Smart

  Le kaj bi pozabili,
  dolg DRŽAVE je po koncu JANŠEVEGA mandata bil le 16 milijard,
  le 21 % BDP-ja.
  .
  Na 40 MILIJARD = 55 % BDP-ja ga je nabila BARBIE POHARKA = SD = KPJ.
  .

  DOLG države Slovenije je bil leta 2004, torej po koncu kakor “liberalne” MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNE “zgodbe o uspehu” 28 % BDP-ja.
  Nastopila je pomlad.
  –> po 4 letih POŠTENEGA dela Slovenske demokratske stranke Janeza Janše (2004—2008)
  za pravno, pravično in SVOBODNO Slovenijo,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja.

  Pa nižji davki, pa manj davkov, pa brez nepotrebnih liberalnih nalepk, pa za 100 % nižje
  tarife, pa za 100 % nižja brezposelnost, pa realna rast plač in pokojnin itd.,
  itd.,

  Za KPJ torej nastopi čas za odločno muгglsrbsko JUGOKOMUNISTIČNO revolucionarno akcijo:
  veliki pok, patrija, sfukoνanje, tepihovanje … =
  = PAHOROVANJE, pingićovanje, kopipastarsko znojilovanje, virantovanje …
  cmerovanje …
  DOLG države 2008-2011 – SD boгat pohar –> muгglski rop tisočletja po velikem poku:

  54 % BDP-ja.
  DOLG države 2011-2014 – PSocialno čuteča znojilja de –> veliki krogec v mali krogec:
  72 % BDP-ja

  DOLG države DANES – SMCenter Foruma 21 in LDS-a:
  ++82 % BDP-ja

  Res pa je, da JJ ni ropal sredstev iz blagajne in jih podeljeval
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM mekanocurnim smetilćijem markezijem nje.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

  • Bella Ciao

   Očitno v Sloveniji ni dobrih ekonomistov, mogoče so levi slabi ekonomisti, mogoče so desni dobri komunisti. Mogoče je kontra, mogoče so vsi slabi, mogoče vsi kradejo, mogoče levi kradejo, mogoče desni kradejo. Nerazumem zakaj so za vse krivi levi, desni so pa angelčki? Zakaj so vsi komunisti če niso za Janšo (SDS nebom omenjal, SDS je samo formalnost)? Zakaj komuniste in naciste-fašiste izenačujete. Čeprav vemo da je desna stran in cerkev bila vedno naklonjena ektremnim desničarskim skupinam. Zakaj jeste drek, če imate poceni žemljice?

 • Janez

  Vidim !
  Da ste na Novi24tv provokatorji-“komentatorji” verjetno?
  Svetovni fenomen.
  Zaradi enostavnega govora ok J. Janše
  ste naštancali preko 1000 zapisov.
  Jaz
  za take “hece” nimam več časa niti volje.
  Ampak ?
  Kakšen motiv imate ?
  In ?
  Kdo vam vse to plača ?
  Kaj
  si že mislim-o o tem ! Bog vas obvarji, mislim – vašo pamet. Lahko noč. Janez K. KOMENDA

  • Bella Ciao

   Janez, vi ste eden večjih kometatorjev na tem portalu, zastavite si podobno vprašanje.

   lp

   • Janez

    Sem bil,
    pred časom.
    Zdaj mi je spanje in zdravje prvo.
    V
    Kakšnem ritmu se že – pleše – polka ?
    Jaz
    sem bolj za angleški valček.
    Nenaporno, lepo, elegantno. Lahko noč. L.r. Janez K. KOMENDA

    • Bella Ciao

     Kaj je Ivan zmajnšal honorar,…?

   • slosin

    kaj nakladača! A uživata, ko si talata všečke….A graf sta si že ogledala ali kam kličeta (klic v sili), pa se noben ne javi…

    • Bella Ciao

     Imaš 1 všeček od mene, zelo si mi všeč, kaj počneš kasneje. Si za drink…

     • RATATA

      Dej zgin preklet buzerant zaražen, da nas s hivom ne okužiš gnusoba nagraužna istospolna!

     • Bella Ciao

      Suck me

     • slosin

      …žal ne bo šlo, jest nimam te smole, da bi bil iz najlepšega mesta na svetu, skratka, sva predaleč narazen …tako in tako….Pa ne se preveč sekirat, ker si iz LJ….

     • Bella Ciao

      Če namiguješ na ZJ – ne maram ga in nisem in nebi nikoli volil za njega, kakor tudi nikoli za SDS. Sem pa ponosen ker sem Ljubljančan.

     • slosin

      ..no, če ga nisi volil, je še upanje zate! Samo še SDS voli, pa te bom kdaj celo pohvalil…No, pa zvezdo tudi umakni…Za pravilno politično vzgojo smo ti pa tu v vsakem trenutku na voljo…

  • žogica

   Janša vse plača, saj veš Patria, Bosanski kredit……., dnarja dosti.

  • Puki

   Nimaš časa, ni kaj..

 • Get Smart

  Torej, nikar pozabiti:
  dolg DRŽAVE je po koncu JANŠEVEGA mandata bil le 8 milijard,
  le 21 % BDP-ja.
  .
  Na +++20 MILIJARD = 55 % BDP-ja ga je nabila BARBIE POHARKA = SD = KPJ.
  .

  DOLG države Slovenije je bil leta 2004, torej po koncu kakor “liberalne” MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNE “zgodbe o uspehu” 28 % BDP-ja.
  Nastopila je pomlad.
  –> po 4 letih POŠTENEGA dela Slovenske demokratske stranke Janeza Janše (2004—2008)
  za pravno, pravično in SVOBODNO Slovenijo,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja.

  Pa nižji davki, pa manj davkov, pa brez nepotrebnih liberalnih nalepk, pa za 100 % nižje
  tarife, pa za 100 % nižja brezposelnost, pa realna rast plač in pokojnin itd.,
  itd.,

  Za KPJ torej nastopi čas za odločno muгglsrbsko JUGOKOMUNISTIČNO revolucionarno akcijo:
  veliki pok, patrija, sfukoνanje, tepihovanje … =
  = PAHOROVANJE, pingićovanje, kopipastarsko znojilovanje, virantovanje …
  cmerovanje …
  DOLG države 2008-2011 – SD boгat pohar –> muгglski rop tisočletja po velikem poku:

  54 % BDP-ja.
  DOLG države 2011-2014 – PSocialno čuteča znojilja de –> veliki krogec v mali krogec:
  72 % BDP-ja

  DOLG države DANES – SMCenter Foruma 21 in LDS-a:
  ++82 % BDP-ja

  Res pa je, da JJ ni ropal sredstev iz blagajne in jih podeljeval
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM mekanocurnim smetilćijem markezijem nje.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

  • Puki

   Tvoj vir laže, Bog mu odpusti..

  • Get Smart

   Vir je SURS, eurostat … in je vesoljnem svetu znan, preverjen, dokazan.
   Tu ni blo pardona, ni blo MURGL JUGOKOMI knjiženja nje,
   ker je šlo za dejansko stanje nove članice EU in kasneje za
   PREDSEDUJOČO EU, ki je bila seveda Slovenija oz.
   SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA.

   Je pa res zgoraj pri številki nastopil tiskarski škrat, tko da hvala za opozorilo.
   Spomnimo:
   leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
   Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
   ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
   kar je znašalo 21 % BDP-ja.
   Od 2008 pa do danes
   so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
   in še ropajo –
   dnevno, vsak dan bol,
   DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja
   (POZITIVNA MURGLSRBO JUGOKOMUNAJZIJA nje).

 • Get Smart

  Predvsem pa si velja zapomniti sledeče: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   In seveda nasprotje človeškosti:
   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • Slovenka

  Videla sem rezultate ankete. Najbolj me zanima, ko se bo začela uradna kampanja in bo Šarec seveda v akciji, ali bo nastopal v opravi Ivana Serpentiška in z njegovo dikcijo, ali bo uporabil bolj kultiviran pristop?

 • Vrhovni sodnik

  Za funkcionalno nepismene lewe bebčke in to je lewo Delo objavil, http://www.delo.si/mnenja/pisma-bralcev/zadolzevanje-drzave-slovenije.html
  Konec J.J. vlade 2008 je bil državni dolg 8,2M ali 22% BDP
  Republika Slovenija se je od osamosvojitve pa vse do leta 2008 zadolževala v razponu od 21,1 do 27,3 % BDP. V obdobju Pahorjeve vlade pa je ta odstotek poskočil od 21,1 % na 46,6 % (zaokroženo), pod Janševo vlado iz 46,6 % na 53,9 % (zaokroženo), vlada Alenke Bratušek pa je pristala na 71 % od BDP-ja. Od leta 2008 do leta 2015, torej v pičlih sedmih letih, se je zadolžitev Slovenije povečala od 21,1% na 83,1 % BDP-ja (za 62,0 %). Za tako povečanje javnega dolga je treba podrobna analiza vzrokov, saj lahko podvomimo, da je kriva le gospodarska kriza. Omenjeni bivši predsedniki vlad so zatorej obvezni polagati račune, kako so bila sredstva zunanje zadolžitve porabljena in komu so bila dodeljena. Ali drugače, koliko teh sredstev je bilo namenjenih za povečanje standarda državljank in državljanov in kolikšen delež so si prisvojili posamezniki za svoje bogatenje.

  • Dr. Ustavnega prava

   http://www.delo.si/gospodarstvo/finance/javni-dolg-v-eu-navzdol-pri-nas-pa-navzgor.html
   Ljubljana – Javni dolg v državah Evropske unije se je lanskem tretjem četrtletju povprečno zmanjšal, med državami, kjer se je njegov delež v BDP najbolj povečal, pa je na prvem mestu Slovenija – zrasel je z 80,8 na 84,1 odstotka BDP, kažejo primerjalni podatki Eurostata, statističnega urada EU.

   Delež javnega dolga v slovenskem BDP se je v tretjem četrtletju lani povečal za 3,3 odstotne točke. Slovenija je tako za zdaj še vedno podpovprečno zadolžena na ravni članic evroobmočja in EU-28, se pa temu povprečju dokaj hitro približujemo, saj se Evropa v povprečju celo rahlo razdolžuje. Podatki Eurostata namreč kažejo, da se je v evrskem območju javni dolg v tretjem četrtletju lani (v primerjavi s tremi meseci prej) znižal z 92,3 na 91,6 odstotka BDP, v EU 28 pa celo 87,7 na 86 odstotkov BDP. Slovenija je sicer absolutna rekorderka tudi po medletnem povečanju dolga med septembrom lani in predlani. V tem času se je namreč slovenski bruto javni dolg povečal z 28,8 na 32,1 milijarde evrov oziroma s 77,9 na že omenjenih 84,1 odstotka BDP, torej kar za 6,2 odstotne točke.

  • RATATA

   Ker ni prostora, da bi gnusnim lewakarjem scal na glavo in v usta, saj jim ščije že cenjeni poznavalec njihove pokvarjenosti gospod dr.Cosmojasnovidec, jim jaz serjem na tipkounce! In na obroke kupljene telefone!

   • Bella Ciao

    Vi ste pa zelo dolgo obiskovali osnovno šolo.

    • Psihologos

     Tale debilno – idiotski Ratata je zaradi nizkega IQ moral ponavljati tudi otroški vrtec in pomožno šolo.

   • traktor

    Opa, smo pa razpizdjen dons.

    • RATATA

     Bil. Sem za trenutek začutil šibkost. Zdaj sem spet močan in trden.

  • slosin

   …pravi ‘priročnik za levakarske telebane’…

  • lili pili

   Zanimivo, na zacetmu smo bili zelo zelo malo zadolzeni, sedaj pa toliko. Ce to prevedem v realni jezik smo vse kar imamo pridobili ns puf, prakticno nic nam ni usoelo ustvariti vse samo na kredit, fujjjj

 • Slovenka

  http://www.rtvslo.si/slovenija/vox-populi-lista-marjana-sarca-prehitela-sd-in-sds/446382#comments, 3. stran, oseba The Matrix je pripela zelo duhovito sliko, ki mi je ni uspelo prilepiti, tako da si jo sami poiščite. Zelo duhovito.

 • ponosen_Slovenec

  O moj bog, koliko blatenja, raznih “groženj”, pljuvanja, dejstvo je, da je g. Janša povedal tako kot je in vsaj z besedami in nagovori storil nekaj dobrega, ljudem dal nekaj motivacije in dobre volje ter pojasnil probleme v Sloveniji ter Evropi. Vi “levi” in podobni pa ga takoj zblatite, popljuvate, sploh ne razumem, kaj pa bi moral, da bi vam ustregel? Pljuvati čez slovenski narod?
  Ne razumem, vi sebe sploh smatrate kot Slovence? Kako lahko blatite svoj narod? Svoje vrednote in kulturo?

  • Prihajam Slovenija

   Saj to niso Slovenci, državljani za 1/2 kg kruha, vzet jim državljanstva, pa naterat cigane čez Kolpo

   • Slovenka

    ITAQ dragi.

 • Vrhovni sodnik

  SD sploh ne bo mogel na volitve, lewaki so dolžni še za 2 volitve, no money , no honey.

  • Dr. Ustavnega prava

   Jim bo pony v NLB zrihtu

  • učko

   Jah, uni ‘majo milijarde, več! Sicer nakradene, ampak njih nihče nič ne vpraša od kod jim. Nobenmu ne polagajo računov.

   • žogica

    A res, tudi vam Janša ne polaga računov?

 • Janez

  Uh !
  1200 komentarjev.
  PA ? Saj cenjeni g. Janez Janša je imel le en ok realen govor.
  Nič tako groznega ni bilo na Brdu.
  Veliko lepega petja, podelitve priznanj zaslužnim članom, celo malo zaplesali smo.
  Zdi se mi,
  da jih je bilo toliko le tedaj,
  ko je bila na Novi24tv objavljena slika pijano ležečega ZL M. Kordiša..
  No !
  Gremo spat.
  Ena Zdrava Marija o “smrtni uri” in lahka noč vsem. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.s.
  ZDRAVA MARIJA ,
  za tiste, ki te kratke molitve ne znajo..
  http://www.molitev.net/molitev/zdrava-marija

 • MEFISTO

  Sinoči sem dejal, da ima taka majhna katoliška populacija, kakšen je slovenski narod, malo komunistov in da mora zato vsak rdečuh pri svojem družbeno političnem delu uporabljati več imen ter s tem ustvarjati videz množične komunistične histerije.

  Tudi nocoj se je napoved ursničila.

  Inkriminirani je znova s starimi in novimi nicki zajebal še eno noč na tem portalu.

  • žogica

   Torej sanje se ti uresničujejo.

  • Olga_10

   Strah za privilegije je huda reč….nekaterim levim direktorjem se je že zmešalo, ko so padli s konja na osla….

 • učko

  JaJo pravi da bo razgradil “globoko državo”. Usral se bo, kot se je do sedaj. Več kot četrt stoletja ‘mamo “kao demokracijo”, vladajo pa nam isti rdeči fašisti ! JaJo pa vsake 4 leta pred volitvami malo “prdecka” !

  • janko

   NE prdaj!

 • lili pili

  Slovenija leta 1990 skoraj ni bila zadolzena, danes pa katastrofa. Ce pomislim smo vse kar imamo zgradili na puf, prakticno brez kreditov sami se preziveti ne moremo, kam smo prisli…

  • Franjo Trojner

   Tudi leta 1990 je bila zadolžena, nato pa jo je vlada Boruta Pahorja in nato vlada Bratuvškove in danes vlada Mira cerarja zapufala do amena. Vsako leto v proračunu zmanjka denarja za prevelik pogolten in na stavko vedno pripravljen javni sektor. Zmankuje ga tudi za penzije, vlada pa kjub temu še dandanes dodeljuje zaslužne penezije ljudem, ki v svojem živlenju v penzio. sklad niso vplačali niti enega samcatega centa, pravi hec je, da borčevsko penzijo 73 let po vojni dobiva izredno visoko število upravičencev, en je star celih celih 20 let???? Druga zgodba so izropane banke, ki so vsej levi opciji služile za lastnjinjenje in z levimi tajkuni vred tudi bankrotirale, več milijardno sanacijo pa plačujemo vsi davkoplačevalci.
   Kdor živi in dela v Sloveniji ve, da cirka 400 000 zaposlenih slabo plačanih in preko vseh razumnih mej obdavčenih delavcev realnega sektorja, ter lastniki podjetij in obrtniki futrajo celotno državo, celoten državni aparat z vsemi 160 000 zaposlenimi dobro plačanami delavci javnega sektorja z vsemi njihovimi privilegiji vred.
   Naša država je potrebna korenitih sprememb, ki jih pa volitve in samo menjava vlade ne more izvesti, uresničiti. Če si res želimo sprememb na bolje, je potrebno zamenjati volilni sistem, ob nastopu nove vlade pa bi se morala zamenjati tudi celotna administracija/prav vsi zaposleni na vseh ministrstvih, raznoraznih vladnih agencijah in vsi odgovorni zaposleni v javnem sektorju bi morali oditi z staro vlado, nova pa bi morala nastaviti svoje in si s tem zagotoviti osnovne pogoje za uresničitev, izpeljavo svojega volilnega programa. Nujno in takoj je potrebno sprejeti zakon, ki bo prepovedal stavke javnega sektorja.
   To kar imamo sedaj je prava zmeda, zato nam vsi za državo pomebni sistemi in podsistemi ne delujejo. Bog nas nima rad, mi še arbitraže o južni meji nismo bili sposobni po veljavnih regeljcih izpeljati, zafukala sta nas dva veleTELEfonista in preveč brbljiv minister. In ta primer do pičice natančno razgali vso bedo naše državne uprave in vladajoče pilitike, afere v NLB in pranja 1 milijardo € niti ne bi omenjal, ker smo že itak brez tega ena brevezna banana država, kateri se vun smejijo še Hrvati, da ostalih bolj resnih držav v okolici niti ne omenjam.

   • lili pili

    Vidim da si poducen, zato se verjetno spomnis, da je prejsna drzava z 24 mil. Prebivalcev imela 24. Milijard dolarjev pufa, sedaj pa ima 2,4 mili prebivalcev skoraj 4 x vecji dolg.

    Vsaka cast generacijam, ki bodo to odplacale

  • Olga_10

   Vic stoletja! Vprašajte Kučana, kam je dal denar! Za “prekomejno sodelovanje” z Udbo?

   • lili pili

    Dober pa ne pije vode, greza vec kot 50 milijard…

    Pa tale vic.

    So sds ovci na seminarju, zima je in sneg. Pogleda jansa cez oken in vidi v snegu z lulanjem napisano janez je p. Takoj poklice gorenska in cernaca, da ugotovita kdo je scal. Cez pol ure prideta in cernac pove, da so ugotovili, da je urin od kucana, gorenak pa dodal, da to se ni vse. Pa vprasa jansa ja kaj bi pa se lahko bilo, pa mu vinko potiho rece pisava pa je od urske.

   • lili pili

    Olga, kaj pa komrntar na moj vic, si ga poslala na vrhovno komando sds, zdej bo se urska sumljiva…

 • Olga_10

  Želimo varno državo, brez nezakonitih migrantov in teroristov? Želimo pravno državo, kjer ne bo drugorazrednih državljanov? Želimo gospodarsko uspešno državo? Nižje davke? Cenejši bencin? Delo za mlade? Stanovanja za mlade druzine? Želimo socialno državo? Zelimo prenehati plačevati teroriste na Hanzi, ki nam servirajo fake news in Kućan Goebbelsov abitprop za NAŠ težko prisluženi denar?
  Želimo, da nas sosedje spoštujejo in si povrnemo ugled v mednarodnem merilu?
  Pojdimo na volitve! Volimo SDS!

  • Janez

   Ne ne bomo, saj nismo nori oziroma ovce.

   • Janez

    Ta tip !
    Mi z uporabonzdevka. ” Janez”;
    KI JE MOJ – dela zbrko.
    Gornjih besed nisem napisal jaz – Janez K. KOMENDA

    • jovan jovan

     Tisti “K.” pomeni kurz?

     • janko

      Jovo ,jovo, bodi priden.

   • janko

    Potem ste pa debili, težki.

 • Božobožo

  Kako slovenija najprej, če pa Jajo jemlje kredit pri brezposelni bosanki Dijani?
  To je samo še ena floskula brez učinka.

 • Get Smart

  Dobro je, če imamo pred očmi dejanske številke:

  leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
  Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
  ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
  kar je znašalo 21 % BDP-ja.
  Od 2008 pa do danes
  so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
  in še ropajo –
  dnevno, vsak dan bol,
  DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja (POZITIVNA MURGLSRBO JUGOKOMUNAJZIJA nje).

  Pamet v glavo.

  • jovan jovan

   V letih 2006-08 se je kreditni portfelj slovenskih bank povečal za več kot 30 milijard €! Od takrat dolg raste. ivan je postavil “dobre” temelje!

 • jovan jovan

  Poslanec SDS Tomaž Lisec, ki danes praznuje 40. rojstni dan, je včeraj poskrbel za smeh na družabnih omrežjih. Objavil je voščilo stranki, ob tem pa zapisal: »Eni pojejo Internacionalo, mi Čebelar Lojzeta Slaka in Avsenikovo Na Golici. Ker smo v Sloveniji.«…..Besedilo za Golico je napisal sam ljubljeni vodja!?

  • Vera

   Ne zapostavljaj g. Slavka Avsenika, ki je napisal ” GOLICO ” !

 • jovan jovan

  Pojdite se učit besedilo Golice. Boste prepevali po volitvah!

 • Jovo Jamnica

  ….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!