Janez Janša: “Poskrbeti moramo, da v Sloveniji ne bo več delitve na prvo- in drugorazredne”

Predsednik SDS Janez Janša (Foto: Urban Cerjak)

“V Sloveniji moramo poskrbeti, da ne bo več delitve na prvo- in drugorazredne. Da bo v okviru možnosti do enakega tretmaja imela pravico tako mala Neža kot Milan Kučan. Da nekdo, ki je delal 40 let, ne bo dobival manjše penzije, kot vlada danes namenja za enega migranta. Da bodo zakoni veljali za vse enako, ko se bo odgovarjalo ne samo za krajo enega kolesa, ampak tudi za krajo ene banke.” Tako je Janez Janša na srečanju Goriške regijske koordinacije SDS nagovoril zbrane.

Svoj govor je začel z mislijo, da je politika, ki bi morala biti skrb za javno dobro, prišla v zadnjih desetletjih na slab glas. Sploh v času enopartijske diktature. Ljudje vidijo politiko kot niz slabih odločitev in rešitev. Vidijo stvari, ki niso bile narejene. Vsak, ki pa si ne glede na stranko prizadeva za skupno dobro, si zasluži pohvalo, je bil jasen Janša.

Slovenci nismo glasovali za državo, ki jo imamo danes
Janša je govoril tudi o tem, da velika večina ljudi, ki je leta 1990 glasovala za svobodo, ni glasovala za takšno Slovenijo, kot jo imamo danes. Želeli so si več, ambicije so bile večje in upravičeno so verjeli, da je to možno doseči. “Jaz to še vedno verjamem. Slovenija zmore bistveno več od tega, kar vidimo danes,” je dejal predsednik SDS.

“Danes zborujemo na nekem koščku slovenske zemlje, ki je, kot je bilo že prej rečeno, v prejšnjih stoletjih doživel vse mogoče. Vojne, delitve, razkosanja, selitve izpod enega prestola pod drugega, različne režime, spreminjanje meja. Vse to so naši predniki tukaj ali pa vaši predniki tukaj, nekateri tudi med vami tukaj prisotni, doživljali v preteklih desetletjih pa predvsem v prejšnjem stoletju. Torej – vemo, kakšen je lahko slab čas, čas, ko nek narod ne more napredovati, ko ne more doživeti neke zlate dobe svojega razvoja. In ko smo decembra 1990 glasovali za samostojno Slovenijo, zato da postanemo gospodar na svoji zemlji, smo verjeli, da s tem dajemo dokončno slovo takšnim časom, in nekaj časa je kazalo, da bo temu tako,” pravi Janša.

V svojem govoru je Janša izpostavil tudi uspehe naše države v zadnjih 25 letih. Rekel je, da smo kot narod dosegli marsikaj. Mnogi sijajni rojaki doma in po svetu so v tem času dosegli tudi osebne uspehe, ki presegajo mejo posameznika na področjih znanosti, gospodarstva, športa in umetnosti. “Če bi seštevali vse to za zadnjih 25 let, bi lahko veliko časa ostali skupaj, pa bi še kaj pozabili,” je dejal Janša.

Iluzija druge Švice se je razblinila
“Sloveniji je od začetka šlo dobro in takrat so vsi verjeli, da bo šlo samo na bolje, da moramo biti samo dovolj pametni, pa se nam bosta cedila mleko in med,” je še dejal Janša. Dejal je, da smo si Slovenci z osamosvojitvijo želeli neko normalno življenje, ki smo ga lahko spremljali predvsem v zahodni Evropi, ki je bila relativno blizu.

“Želeli smo si tudi, da iz Slovenije, ko bo samostojna, nastane neka domovina za vse. Da v tej domovini ne bo tistih, ki imajo večje pravice, tistih, ki imajo manjše pravice. Da ne bo več avantgarde, da ne bo razrednih in notranjih sovražnikov, da ne bo sovražne emigracije. Da bodo tudi vsi rojaki, ki so morali zaradi takšnih ali drugačnih razlogov po svetu, dobrodošli, ko bodo prišli nazaj. Da ne bo več črnih seznamov, da se jih bo celo povabilo in se jim pomagalo pri repatriaciji, vse to smo verjeli,” je še dejal predsednik SDS.

Nekaj časa je kazalo, da gremo proti temu cilju, potem pa se je ta iluzija razpočila, trdi Janša. Govoril je o dvojnem velikem ropu slovenskih bank. O petih milijardah, ki so bile nezakonito odtujene državljanom. Za primerjavo je dejal, da je to več denarja, kot bi ga potrebovali, da zgradimo 3. razvojno os, 4. a razvojno os in vse manjkajoče odseke avtocest. “Ampak ta denar ni bil porabljen za vse te potrebe, ampak je izpuhtel v žepe tistih, ki so bili pri koritu,” je še dejal Janša.

Sodstvo, Udba in slovenske banke
Predsednik SDS je govoril o tem, da sodstvo ne preganja bančnega kriminala, da pa je takrat, ko je treba napasti politične nasprotnike levice, izjemno učinkovito. Govoril je tudi o Udbi in kako so se trudili na začetku, da so v ustavo zapisali mehanizme, ki bi preprečevali ponovno rojstvo takšnih organizacij, kot je bila nekdanja SDV. A v zadnjih tednih, pravi Janša, so ugotovili, da v policiji obstaja podobna struktura, kot je bila nekdanja Udba.

“Ampak kaj smo odkrili v zadnjih tednih? Parlamentarna nadzorna komisija, ki jo vodi naš poslanski kolega Branko Grims, je odkrila, da v okviru ne Sove, obveščevalne službe, ampak da v okviru kriminalistične policije obstaja organizacijsko podobna struktura, kot je obstajala v času Službe državne varnosti. Da so tam oddelki, ki se enako imenujejo, in da ima ta struktura tajne pravilnike, po katerih deluje. Tajne pravilnike, po katerih vam lahko prisluškujejo, vas zasledujejo, vstopijo v stanovanje, vdirajo v vašo elektronsko pošto in tako naprej,” je dejal Janša.

Izpostavil je, da se je vse te stvari počelo brez sodnega nadzora. Kljub temu, da je ta velikokrat slab, pravi Janša, pa ga v teh primerih, ko so kriminalisti vzeli oblast v svoje roke, sploh ni bilo. Sedaj pa policija teh pravilnikov ne želi izročiti, ker so tajni, kljub temu da ustava zahteva, da bi morali biti objavljeni. “Natančno iste besede je uporabljal takratni sekretar za notranje zadeve Tomaž Ertl, šef Udbe, češ da zaradi takšnih in drugačnih razlogov teh pravilnikov ni možno izročiti,” je nekdanji sistem in današnjo situacijo primerjal Janša.

Mediji so popolnoma zatajili kot varuhi demokracije
Janša je dejal, da ni nihče, ne POP TV ne RTV ne časopisje, poročal o tem incidentu, ki predstavlja resno nevarnost demokraciji. Le Nova24TV je objavila zgodbo o računalničarju Ornigu in zlorabi policijskih pooblastil. Le mi smo poročali o grozljivi zlorabi sistema nadzora, ki se ne bi smela zgoditi. Janša pravi, da so še leta 1989 morali udbovci izročiti skupščini tajne pravilnike, danes pa to ni mogoče. Očitno se vračamo v čas pred letom 1989.

“Smo v nekem času, ki že po definiciji ne more trajati dolgo in tudi ne bo trajal dolgo. Vse te spremembe, tudi v zunanjem okolju, bodo pozročile valovanja, ki se bodo prenesla k nam, temu se enostavno ni možno izogniti. Tudi pred Slovenijo kot državo je zaradi teh valovanj ogromno izzivov in na odgovore na te izzive je treba biti pripravljen. Ne smemo biti presenečeni nad stvarmi,” je še dejal Janša.

Omenil je tudi ameriške volitve in kako so slovenski mediji le bledo spremljali rezultate. Vsi so bili pripravljeni na zmago Clintonove in ko je izgubila, so se mediji odzvali, kot da bi šlo za naše volitve. “V interesu Slovenije je, da ima dobre odnose s katerimkoli ameriškim predsednikom, ki je bil demokratično izvoljen. Karkoli lahko rečete o Ameriki in njihovih volitvah in tako naprej, tam še nobenega kandidata pred volitvami niso zaprli,” meni predsednik SDS.

Tudi v Sloveniji imamo speče volilno telo
Janša je za konec dejal, da nima samo Amerika spečega volilnega telesa. V Sloveniji je to še večje. Na zadnjih volitvah polovica ljudi ni volila. Večina od teh se počuti drugorazrednih, ne verjame, da lahko karkoli s svojim glasom spremeni. Zato večinoma ljudje niso volili.

“Naša naloga je, kot politične stranke, da to upanje ponovno obudimo, to je naš ključni namen do naslednjih volitev, ki bodo v vsakem primeru kmalu,” je dejal Janša.

“Hvala, ker ste del tega projekta, hvala, ker ste del gibanja, ki se trudi za skupno dobro, hvala, ker ste del gibanja, ki se trudi, da v Sloveniji ne bo več delitev na prvo- in drugorazredne, in hvala, ker se skupaj pripravljamo na izzive. Drugo leto, ki prihaja, bo prineslo veliko izzivov, preizkušenj pa tudi priložnosti in mi bomo skupaj pripravljeni,” je svoj nagovor zaključil predsednik SDS Janez Janša.

Celoten govor predsednika največje opozicijske stranke je dostopen na tem spletnem naslovu.

A. R.

 • Opazovalec

  @Nekaj časa je kazalo, da gremo proti temu cilju, potem pa se je ta
  iluzija razpočila, trdi Janša. Govoril je o dvojnem velikem ropu
  slovenskih bank. O petih milijardah, ki so bile nezakonito odtujene
  državljanom. Za primerjavo je dejal, da je to več denarja, kot bi ga
  rabili, da zgradimo 3. razvojno os, 4.a razvojno os in vse manjkajoče
  odseke avtocest. “Ampak ta denar ni bil porabljen za vse te potrebe, ampak je izpuhtel v žepe tistih, ki so bili pri koritu,” je še dejal Janša.

  Hudič je skrit običajno v podrobnostih. Večina tajkunskih kreditov je vila podeljena v času vele uspešne vlade IJJ. Dobivali so jih tudi ljudje brez vsakršnega kritja (lep primer je lastninjenje Alpine)

  ”A zdaj že vrabci čivkajo, da je (bil) glavni akter te tajkunske naveze
  Branko Podpečan. Temu pa je nakup Alpine omogočil njegov oče Milan
  Podpečan, ki je bil takrat predsednik upravnega odbora Soda; na ta
  položaj je bil imenovan leta 2005 po linji N.Si, direktor Soda pa je bil
  Marko Pogačnik, zdaj poslanec SDS. Zlom Alpine, ki je zdaj v postopku
  prisilne poravnave, je torej zakrivila tajkunska naveza s politično
  podporo takratne vlade … Mimogrede: Branko Podpečan »ima po podatkih iz
  avstrijskega registra stalno prebivališče v Dubaju na naslovu vile v
  luksuzni soseski Emirates Hills«. Daleč je odteklo premoženje, ki so ga
  ustvarjale generacije žirovskih čevljarjev!)”, Vir Gorenjski glas http://www.gorenjskiglas.si/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150125/C/150129864/1039&template=printart.

  Sicer bi pa dodal, da problem ni 3 razvojna os, kaj bi bila 4a sicer ne vem, ampak totalno zanemarjenje železnike infrastrukture po minisstri mkečke stranke……

  • Vera

   Očitno nočeš vedeti , da je največ nekritih kreditov bilo podeljenih v Faktor banki in v Probanki , da o NLB-ju niti ne pišem, Seveda za vas je za vse slabo spet kriv g.Janez Janša , ki je bil najboljši premier ( 2004- 2008 ) in evropski premier 6 mesecev , ko je Slovenija predsedovala EU – ju .

   • Jovo Jamnica

    Če bi bilo od 2004-2008 brezvladje, kaj misliš, bi bilo tajkunov več, ali manj?

    • Vera

     Sedaj imamo brezvladje oziroma vladajo sivi stari dedci , ki so še v letu 1945,ne leta 2016 ! Zdaj nimamo posameznih tajkunov, temveč cele tolpe spletene v mreže po vsej državi in tudi navzven !

     • Jovo Jamnica

      Ampak, resno se je pa začelo… 2004. Pokradli so 24 milijard v samo treh letih…

     • Vera

      Ni res !!!!!!!!!!!!!!!!! Kradli so drugi in pozneje pod drugimi vladami !

     • Jovo Jamnica

      Kaj ni res? Je res. Tanko je še novembra 2007 miril, nas tretjerazredne, da je v slovenskih bankah vse po pravilih in pod nadzorom. Vlada ni ukrepala in stampeda, ki se je valil za njenim hrbtom, niti opazila ni. Vrag, pa še takšni strokovnjaki. Nikomur od stare garde ne privoščim svojega glasu!

     • Anton

      Luka Mesec je nov, njega voli. Pa še kazni ne boš dobil…haha

     • Jovo Jamnica

      Nisem levičar…

     • Anton

      Ali si združen levičar?

     • Vera

      100 X ponovljene laži, žal postanejo pri levakih ” resnica ” !

     • Jovo Jamnica

      Laž??? 06.12.2007
      ———————————

      Tanko je govoril tudi o boju proti tajkunom

      Ob vprašanju, na kakšen način se bo vlada podala v boj proti tajkunom, je
      spomnil, da imamo v Sloveniji zakonodajo za področje lastninskih sprememb, ki pa ni zadostna. Njene pomanjkljivosti po njegovih besedah omogočajo prikrito lastninsko preoblikovanje in nastajanje kartelov.
      “Treba je izboljšati vlogo bančnega sistema in nadzornih institucij. Preprečiti je treba monopole in preverjati trg vrednostnih papirjev. Treba je izboljšati nadzorni sistem nad postopki zadnje faze privatizacije,” je opozoril Tanko.

      ———————————–

      http://www.finance.si/198623

     • Lokomotivführer

      Daj Jovo, sedaj pa pišeš neumnosti, da si inicijalk JJ ne zaslužiš. Vse skupaj si predstavljaš nekako po domače ali pa tako, kot je bilo pred tridesetimi leti…Za najete kredite poslovnih subjektov in občanov (tudi mojega, tvojega) smo odgovorni subjekti sami. Za dajanje nezvarovanih kreditov so odgovorne uprave bank (vemo, kdo jih je nastavljal), nadzira jih pa Banka Slovenije. Gaspariju (2001-2007) kar nekaj let ni bilo jasno, kaj se dogaja, ko so bile stvari jasne, nas je pa naslednji guverner Kranjec “tolažil”, da je z našimi bankami vse v redu. Torej slednja dva imenovana sta imela škarje…

    • Opazovalec

     Če bi bilo brezvladje se ne bi podeljevali krediti politično korektnim revežem in to ne na eni ne na drugi strani. Na žalost se potrjuje stara Mencigerjeva misel, da gospodarstvo najbolje funkcionira, kadar ga država/politika pusti pri miru.

     • Jovo Jamnica

      Ja, saj v tem je finta. Vlada 2004-2008 je bila odlična dimna zavesa.

   • Okra tatoo

    Vsak ima svojo zgodbo za sabo. Skupno vsem pa je, da nihče na oblasti ni kaj resnega naredil, da bi se to popravilo. Resni ukrepi proti normalnemu folku ja, drugo pa samo kozmetika.

    • Vera

     Leta 2007 so se dvigale plače vsem , tudi pokojnine za 6 % , potem pa si je dobiček delila samo ” elita ” !

     • Okra tatoo

      Kdo pa je soustvarjal to “elito”. Mimogrede, kje pa je zdaj tisti famozni Drobnič, ki je avtor zakona o poslovni odpovedi brez pravega razloga. Koga boste pa zdaj počistili in koga nastavili? Čakam z zadovoljstvom, da se je sfižilo. Rdeči tako “elito” zmečejo v jame. Vi jim pa predpišite vsakemu tri očenaše in vsakemu občinarju lobiranje za prodajo kakšnega dodatnega srenjskega gozda za bagatelo pravemu. To bo še jamranja. Cerko je amater v tem.

   • Opazovalec

    Biti evropski premier ni nobena politična zasluga, to načelno lahko doleti vsakega butalca, ki mu uspe osvojiti oblast v Butalah. To ni rezultat volje evropskega volnega telesa ampa AVTOMATIZEM. Upam da besedo z velimi črkami izpisano razumeš.

    • Vera

     Takrat je vseh 27 držav članic EU- ja vedelo kdo je predsedujoči, danes pa pojma nimamo katera država nas vodi 6 mesecev !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Opazovalec

      Normalno pismen in radoveden človek ve v kakšni združbi živi, torej naj ti pomagam, EU predseduje Slovenská republika. Januarja pa jo bo nasledila Malta. Ko pa trdiš, da danes pojma nimamo si pa samo povedala kako pomembno je predsedstvo EU za volilno bazo, no seveda če ne predseduje ravno naj premier……

     • Vera

      EU je pod Juncknerjem ena velika šlamastika , ker ta osebek preveč pije . Kdo jo vodi zdaj Slovaška ali slovenskä republika ?
      Sliši in občuti se prav nič !

  • dež

   Pišeš velike neumnosti, ker :
   1. kreditov ne podeljuje vlada, ampak banke – v nasprotnem bank ne potrebujemo
   2. bank ne nadzoruje vlada, ampak BS – v nasprotnem bi šlo za vtikanje politike v banke
   3. BS ne nadzoruje vlada, ampak je samostojna institucija
   4. javni dolg RS se je v času vlade IJJ, kot edine doslej, zmanjšal
   5. če so se posamezniki, gospodinjstva, podjetniki in podjetja do nazavesti zadolžili, za to ni kriva vlada (katerakoli že)

   • Opazovalec

    Država je/(bila) lastnica državnih bank, konkretno NLB in NKBM. Lastnik je odgovoren (to sicer vedno trdite za levico) za delovanje svojih firm in svojo voljo uresničuje preko nadzornih odborov in delniških skupščin. Če to ni res me prosim popravi, pa se bojim da bo hudičevo težko.

    • Vera

     Šiviljo vprašaj , ona je vedrila v NKBM .

    • dež

     Nisi prebral, kaj sem napisal.
     Guverner BS Marko Kranjec, je še ob izteku svojega mandata trdil, da so banke v odlični kondiciji. Zakaj bi vlada menjala vodstva bank, če te stojijo odlično. O nadzornikih (levih in desnih) ne bi, ker pravzaprav nihče ne ve, kaj pravzaprav sploh počnejo. Do sedaj še nisem zasledil, da bi kakšen za kaj odgovarjal.
     Za vse to sranje pri nas sicer krivimo politike, a krivda je drugje. Pri povsem defektnem pravosodju in enako nesposobni policiji. Če bi oni opravili svoje delo, ne bi bilo (skoraj) nobenih težav.
     Še to, ko so v enem izmed intervjujev vprašali Janšo, zakaj niso zamenjali Kramarja, je dejal (po spominu), da vlada enostavno ni imela dovolj glasov med nadzorniki, ki so leta klientelistično krožili med posameznimi bankami, podpirali barabije in ščitili eden drugega.

     • Lokomotivführer

      Še prej pa nobeden ni prebudil predhodnega guvernerja iz zimskega spanja.

  • avtohtoni neandartalec

   Hja, tudi te številke nihajo, enkrat so si preveč zaračunsli 5 milijard, drugič 30, je pa jasno, da so si dolgove državljanov vnovčili levi in desni fašisti. To je njihova država, mi samo pridemo in gremo, lahko smo srečni, če ne bodo tudi naših kosti odnašali v gajbicah.

 • Olga

  Čestitke gospod Janša! Bistvo je v odrinjenosti in ponižnosti ljudi, ki jih ta vlada obravnava kot drugorazredno temo!
  Upokojenci s penzijami, ki jih preseže vsak pritepenec, plače, ki ne omogočajo preživetja, mladi,ki odhajajo, dnevno ropanje proračuna, propadanje malih podjetij, obrti…! Uvajanje novih davkov na neumnosti! Mižanje policije in pravosodja pred roparji skupnega premoženja in zločinci raznih sort! Ne delovanje zdravstvenega sistema! Arogantna, tatinska, skorumpirana vlada s Cerarjem na čelu! Zgrozila sem se, ker “je ugotovil”, da so njegovi ministri po statistiki “najboljši glede udeležbe na sestankih”!??? Država je v razsulu! Nujno rabimo spremembe!

 • janez.pokoncni

  Rešitev je zmaga na volitvah, kar pa ob takšni “mašineriji”, ki usmerja volilno telo, skoraj ni mogoče.

  V sužnjelastništvu sploh ni bilo slabo, le suženj nisi smel biti in zelo podobno je v naši “demokraciji”. Teror prvorazrednih (priviligirani upokojenci, JS, državne firme in balkanska mafija) nad drugorazrednimi (preostanek države).

  • traktor

   Dajmo, ustanovimo sindikat vseh ostalih.

   • janez.pokoncni

    Raje se streznimo, povežimo in ugrabiteljem iztrgajmo našo državo iz zamazanih rok – na volitvah!

 • Vera

  Prava rešitev za nas Slovence bo, če se bo vsak zavedal , da je treba aktivno sodelovati v politiki predvsem mladi , ki se naj vključijo čimprej v pošteno desno stranko , brez Ljudmile Novak , ki je itak ” leva ” . Udeležba na volitvah bi pa morala biti obvezna , če se želimo znebiti tujcev, ki so nas leta 1991 napadli . Brez korenitih sprememb , ne bo napredka , kraje se bodo nadaljevale , deloven človek bo pa prej umrl na delovnem mestu, preden se bo učakal mizerne penzije , ki so pod vprašajem že v par letih . :(

  • Anton

   Obvezna udeležba na volitvah drugače kazen okrog 20 eur!

   • Jovo Jamnica

    20 € reskiram takoj. Plačal bi tudi duplo, da se izognem volitvam…

    • Anton

     Ne 20 bo dost, če boš dal 40, boš dobil kazen!

     • Jovo Jamnica

      Bom plačal za kolega…

     • Anton

      Prav, samo rabiš potrdilo overjeno pri notarju.

     • Jovo Jamnica

      Tudi to bi požrl. Drugače bi imel še kakšno stavko notarjev na grbi…

     • Anton

      Al pa če midva kar ukineva to kazen….

     • Jovo Jamnica

      Narpred bi mi jo podtaknil, potlej pa od mene iskal pomoč. Ta je pa dobra… :-)

     • Anton

      Tipičen desničar?

    • traktor

     Ne se hecat, ti bo zmanjkal za obrok krede.

  • RATATA

   Vendar je prej potrebno ugotoviti, kdo sploh naj ima volilno pravico!
   Vsak smrkavec ne! (s statusom student npr.),
   penzionisti tudi ne! ti so si svoje volili zadosti dolgo!
   humanitarci, ki ne dajejo od svojega prav tako ne!
   Le aktivno- “delovno ljudstvo” naj voli!

   • Vera

    Ne žali mene , ker vedno sem , volim in bom volila desnico , predvsem SDS , ki ima realen program in ga je vestno uresničevala . Desus je stranka s predsednikom, ki upokojence samo zavaja z 1.000 evri penzije .

    • RATATA

     a imas status student?

     Penzione je itak treba porihtat.
     Najmanjši vezano na zanamčeno plačo, kar se financira z viškom od neupravičeno previsokih.

     • Vera

      Nisem več študentka , že 50 let ne .

  • avtohtoni neandartalec

   Napadli so nas naborniki iz Zagrebškega korpusa JNA, in sicer naj bi zavarovali severne meje, na ukaz Hrvaških predsednikov SFRJ, izbrisali so pa samo Srbe. Nekdo je popolnoma nor in skrajno nevaren, v tem je problem.

 • Jovo Jamnica

  Krivi so samo oni, ki so se drenjali po emancipaciji Slovenije pri koritu. Oni so nam, drugorazrednim, pripravili tudi volilni sistem.

  • sončnica

   …ja…pa vsi pri koritih še danes…..oni,ki so bili v borbi ,pa kurac v čelo….mater¨!!!…še tito se je potikal po fronti

   • Jovo Jamnica

    Če bi med WWII Cankarjev dom že stal, kdo bi se skrival v njegovi kleti? Stavim, da Kardely…

    • sončnica

     tudi on,kakopak…med ostalimi….

     • Jovo Jamnica

      …kakšna koincidenca… ka li?

     • sončnica

      …točno to…odlična korelacija…glede na določene teze…samoumevna

 • totex39

  Vse to kar g. Janša navaja bi pri nas bilo mogoče izvedljivo, v kolikor ne bi levičarji zavirali tudi dobre predloge, ki so jih navajali v stranki SDS.
  V glavnem, se levičarji ne morejo otresti svojih predhodnikov in še vedno delujejo pokvarjeno in ne dobrobit slovenskemu ljudstvu.

 • sončnica

  …važno,da ostane delitev na bele in rdeče….aaaajjjaaaa….me pa res zanima,zakaj je flenča tako proti temu,da bi cerčvici vrnili denar za obrabo bukev,če pa čist v isto cajno spada?!?…sploh zato,ker je bunkeljland izpostava vatikana?!?

 • sončnica

  ..levi,desni…..baš jaka fora….država je v kurcu…..pa ne zaradi raje

  • avtohtoni neandartalec

   Tudi zaradi naroda, državljani drugega razreda, z državljanstvom na odpoklicc so pripravljeni narediti čisto vse, da jih ne degradirajo v državljane tretjega razreda, pod posebno zaščito države, ker iz Pekla se ne reši nihče.

 • sončnica

  ….najprej poskrbite za tretje in četrtorazredne….

  • avtohtoni neandartalec

   Četrtorazredni ne obstajajo. Razen če misliš pse in mačke.

   • sončnica

    …v sloveniji,najbolj skorumpirani državi v evropi ,obstajajo……marsikateri mački in/ali psu,se godi boljše….

 • sončnica

  …ni šans…..v službi kapitala..4ever

 • Franc Novak 1979

  A je to nov program IJJ? Ker v starem je bilo enako in z časa njegove vladavine smo se tudi delili na prvo in drugo kategorijo. Predvsem NI OČISTIL sodstva in sindikatov javnega sektorja, zato smo tu, kjer smo

  • Vera

   Zakaj nisi v politiki, pa sam vse urediš, če si ” vsemogočen ” !

   • avtohtoni neandartalec

    Vsaj poskusil bi lahko, pa ni, se je raje še sam spravil izsiljevat drugorazredne in zatirat tretjetazredne Slovence, pod Janšo ni bilo čisto nič drugače.

    • Vera

     Tebi sem že večkrat napisala, da mi ne repliciraj ( ugovarjaj ) , pa imaš očitno kosmata ušesa ! :(

     • avtohtoni neandartalec

      To ni moj problem, komentiram stanje, ne tvoje osebno mnenje, gledal sem samo besedilo, ne avtorja.

     • Jovo Jamnica

      Tudi jaz podobno reagiram. Večkrat celo izbrišem, kar sem se namenil napisati, ko preberem psevdonim avtorja…

   • Franc Novak 1979

    Sem bil, pa sem nehal, prav zaradi tega, ker nihče ni izpolnil obveznosti, ki si jih je naložil v predvolilnem programu. KO bom imel toliko denarja kot Trump, se bom pa spet začel ukvarjati s politiko

  • totex39

   Sodrge je bilo preveč za tako kratek čas.

 • garfi

  imam občutek, da tudi revija reporter postaja žlahtna murgelska
  menda imajo novega sumljivega lastnika in bodo končali kot predhodnik mag
  maja sunčič že dlje časa tolče po desnici in v zadnji številki odkrito
  še po Janši
  to opažajo tudi v reviji Demokracija
  če ne bo šlo drugače reporterja ne bom več kupoval

  • Anton

   Fantje ne se hecat , kaj in kdo nam še ostane…?

   • garfi

    si prebral pljunek na zadnji strani ?

    • Anton

     Ne še…

     • garfi

      ostane nam revija Demokracija, ki je v prodaji vsak četrtek
      v Mercatorju jo vedno zatlačijo za udbomafijsko mladino
      v zadnji številki svarijo pred ponovitvijo Trumpa tudi v Sloveniji,
      ker so del rdeče mafije

     • Anton

      Jaz na petrolu zmeraj uredim časopisje in skrijem rdečo mladino….

     • garfi

      jaz podobno v mercatorju
      očitno namerno skrivajo Demokracijo

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa Demokraciji še drugega preostane, kakor bralci tiskanih izvodov? Spletna Demokracija ima beden obisk…

      Daily Unique Visitors

      1,125 Daily Pageviews

      http://siterank.top/siteinfo/demokracija.si
      —————————
      Da o portalu Politikis, sploh ne izgubljam besed…

     • Olga

      Jo redno pokrivam!

  • Jovo Jamnica

   No, jaz pa sem Reporter, po tem, ko je bilo prebrati kakšno kritiko, kupil. Mogoče je, da se na revijo v prihodnosti, tudi naročim!

   • garfi

    logično saj si del murgelskih trollov

    • Jovo Jamnica

     Nič hudega. Sem prebral kolumno starega udbovca Ferluge, na Politikis portalu in v ponedeljek grem na lov za revijo, da bom lahko v miru prebral, o čem Ferluga razpreda. Upam, da ni pošla…

  • janez cepec

   resnica boli

   • garfi

    komunistična resnica in resnica vas leftardov se imenuje laž
    torej laž boli

 • garfi

  bolj kot Janša deluje proti mafijcem bolj ga blatijo enako kot so Trumpa

 • montyamp

  Bomo pa vsi prvorazredni , kot UDBOPARTIJSKA OVADUŠKO BANDITSKA expedicija zažiralcev slovenske NORMALNOSTI .
  Rajši sem tretjerazredni , kot v prvem razredu z marionetno golaznijo , ki visi iz žveplenega murgelzwerga . Podrepništvo odpade , rajši sem hin .
  STRPNOST MED PREDSTAVNIKI MORILSKEGA STROJA = = = SAMOMOR

 • vzet tajkunom

  ja kaj pa zombiji?’ samo vprašam-? vzvišenost je tvoja logika-Janez- bog ti pomagaj in pa aroganca.saj veš koliko te je podpiralo ob procesu JBTZ-skoraj vsi slovenci,kar pomeni,da si nekam fajn zabluzil-zakaj,pa ti sam veš!!!!!

  • garfi

   hahaha
   ti ga rušiš po naročilu
   tako in toliko so ga podpirali tvoji “slovenci” da smo ga pospremili
   v številu samo nekaj sto v krivični zapor

   • vzet tajkunom

    ne verjamem-kjer je dim je tudi ogenj.

    • garfi

     ja od tam izviraš

   • vzet tajkunom

    ne vem,mogoče še nisi bil rojen leta 1988..ali pač hitro vse pozabljaš—?’ na žalost..spomini..a ne?’

    • garfi

     ti si zabluzil v murgelsko mafijo
     zakaj imaš podobo murgelskega rdečega hudiča ?
     lepo ti pristoji

  • Jovo Jamnica

   Zdaj pa še Trump drži s Srbi… :-)

 • Anton

  Res je Janez Janša zadnji in edini Janez ki nas lahko reši.

  • sončnica

   ..dej ,tona……sestopi..!!

 • avtohtoni neandartalec

  Popravek, drugorazredne so pobrali od Turka, ki se je nerodno izrazil, v resnici se Slovenci delimo na tri razrede državljanov, isto kot so mas nekoč ločili že nacisti.
  Poznamo torej;
  – državljame prvega razreda, po rodu iz okupatorskih narodov,
  – državljame drugega razreda, z državljanstvom na odpoklic in
  – državljame tretjega razreda, ppd ppsenno zaščito države.

  Edino zadnji razred je življenjsko ogrožen in izpostavljem stalnemu terorju fašistov, drugorazrednim marsikaj spregledajo in jih novačijo za teroristične akcije, kot so zasede, prizluškovanja, vlomi v domove, nezakonite deložacije… prvorazredni se pa zmenijo med sabo, oni lahko delajo karkoli, redno si nakazujejo naš denar in tlačijo nižje razrede, ampak teh je mogoče 10%, ostali so drugorazredni, dobra polovica naroda pa je predvidena za suženjstvo, zapore, mučenja, izgon in milostno usmrtitev, ti seveda ne hodijo več na volitve podpirat svoje paznike, rablje in eksekutorje.

  • Jovo Jamnica

   Prvič sem zadovoljen, da me je nekdo degradiral…

   • sončnica

    ..v kateri razred?… drugi??? :-)

    • Jovo Jamnica

     Tretji menda. Meni so naračunali penzijo, po 40 letih vplačevanja… 427€

     • avtohtoni neandartalec

      Pazi, da ti ne prekličejo državljanstvo, če bi bil tretjerazredni, bi te deložirali in kriminalizirali ter vrgli brez vsega v samski dom, v kakšnem odročnem getu.

     • Jovo Jamnica

      Sem potencialni deložiranec. Imam kredit na hipoteko, s katerim sem domovanje spremenil v človeka dostojno…

     • Duhec

      Levi so prvi, desni so drugi. Mi smo pa neuvščeni. Glih sam za rezervne dele.

     • Jovo Jamnica
     • MEFISTO

      Si pač malo vplačeval.

      Najbrž si še take penzije nisi zasluži.

      Zdaj pa jezen in razopčaran razgrajaš po vseh portalih.

     • Jovo Jamnica

      Ne po vseh. Samo nekaterih. Jezen sem pa res.

     • avtohtoni neandartalec

      Od kdaj je pri nas važno koliko si plačal, kot da se lahko pogajamo s teroristi in monopolisti, saj ti kar vzamejo, nihče ne more ustvariti več kot mu lahko fašisti v hipu pokradejo, pa tudi niker ne piše, da boš dobil plačano za dobro opravljeno delo in itak nimaš s čim.

 • bednick

  “Poskrbeti moramo, da v Sloveniji ne bo več delitve na prvo in drugorazredne”
  ::::::::::::::::::::::::::

  Mr. Brooks and Mrs. Brooks

  were walking out on sunday.

  Said Mr. Brooks to Mrs. Books

  tomorrow will be monday.

  .

 • tzt

  Čas je, da SDS zamenja ploščo in začne resno delati na prevzemu oblasti. Ne figurativno, ampak progresivno.

  • Anonimni_Profesor

   Strategija SDS je po mojem v glavnem prava, problem so podrepniki sedanjega režima v trenutnih vodstvih NSI in SLS.

   • avtohtoni neandartalec

    Janša je storil zgodovinsko napako, dvakrat je spuntal narod proti komunistom, njih pa ni napadel ampak so lepo sodelovali, bil je celo predsednik Evrope, če to ni dovolj, bi moral zmagati za predsednika Amerike zgleda, da bi se pri nas kaj spremenilo.

   • janez cepec

    ne podrepniki, problem je prerok sam

    • fikus

     si pa res prerok

     • janez cepec

      jest pa JJ sva neponovliva, čeprou jest vem, de bo men poteku rok trajanja, ljubljeni vodja pa tega neče prznat,, čeprou to že vrabci čivkajo

   • tzt

    Ok, terajo svoje. Target je drugje.

    Kretenčokov rdečakrjev ne berem, šlišim pa kako škripljejo. Matrajo se tudi tu.

  • avtohtoni neandartalec

   Mislim, da nimajo možnosti oziroma imajo iste kot ostale stranke, ljudje niso pozabili Janševega predsedovanja, ni bilo dobro in ne bodo še enkrat volili isto.

   • Nata

    Ma , tisi pa res biser , no ? Od kje in zakaj pa ta trditev ?

    • avtohtoni neandartalec

     Iz izkušnje, poslušaj ljudi, očitno razen podpornikov in komunistov nihče ni bil pretirano zadovoljen, eni ga pa itak prav zaradi njegovih klavrnih vlad sovražijo isto kot Pahorja, Jankoviča, Cerarja oziroma Kučana, če že hočeš. Narod ni nor, ja vidimo kaj se nam dogaja in kako so se odzivale podamezne vlade, samo navzdol še gre, in to že 20 let. Za elito je pa druga Švica, Šrot bo verjetno volil Janeza, njegovim stricem je vseeno kako se bo podmladek zmenil med sabo, oni bodo podprli tistega, ki jim bo najbolj v rit zlezel in jih brezpogojno ubogal.

     • Nata

      Njegove klavrne vlade ? Ja koliko jih je pa bilo ?
      Saj tako podporo kot pišeš ima zdajšnja vlada. Samo v rit jim lezejo. Ne glede na posledice . . . .

  • janez cepec

   ni treba, de zamena ploščo, ljubljen’ga vodje se nej znebejo, poj majo pa šanse. sej sm že reku, spomenik mu u Murglah postavte, de bo med svojim, u penzijo nej gre, pa kešnga druzga luzerja, ups, liderja dobte, poj pa mrbit bo kej s stranko

   • garfi

    pol bo s stranko enako kot sls skd nsi dl in ti seveda nič odgovoren

 • janez cepec

  ljubljeni vodja spet bluzi. volitve se bližajo, njegova čreda zavedenih ovčk in koštrunov se manša, zato je spet treba plasirat neke grožne, neke njegove preroške teze, ki jih ponavla dan na dan, de bi s tem poskušu pridobit kešno zgubleno ovco. kar se tiče delitev, je vaš prerok, eden in edini firer u stranki, največji razdiralec slovenskega naroda. pa zgleda, de še ne misle nehat.

  • Stajerka

   ti si res pravi cepec…..a slučajno čakaš novega rešitelja…..novo faco z še večjim suhim nategom…….osel po inteligenci in naivnosti prekaša poprečnega “slovenca”……

   • janez cepec

    ti s’ pa, zgleda, ena od teh maloštevilnih ovc, k’ blebetajo preroku všečne stvari

    • Stajerka

     glej, bolje preroka, katerega jutrišnje poteze so bile znane že včeraj, kot pa novo faco polno laži, lopovščine in sprenevedanja…..nekateri pač neizmerno uživate, če vas ima nekdo odkrito za norce in bedake…..pa ne samo to, še sekire vam meče v hrbte in vi neizmerno uživate……samo, da ni Janša, pa če tudi jemo in drago plačujemo kamenje……
     dobro so vam sprali glave, sivih celic namreč niso mogli in tega se še kako dobro zavedajo….
     zato NE jamraj, bodi Slovenec in hinavec…..bi djal zadnji nov obraz!!!!

     • janez cepec

      ne vem, kdo b mu mene za norca, pa bedaka, kar se pa opraneh možganov tiče, ste pa na prvem mestu, če jih sploh mate, možgane mislem

     • avtohtoni neandartalec

      Ne verjamem, da so vsi nasedli fašistom, če niso imeli lastne slabe izkušnje, saj zato so volitve, mogoče bo Janša ponudil volilcem kaj takega kar ne bodo mogli zavrniti.

  • avtohtoni neandartalec

   Ne sovražijo vsi Janše edino zato, ker drugi niso nič boljši, vsaj pol ljudi ne bo volilo nikogar, v tem je problem.

   • janez cepec

    problem je u tem, ker ljudje voljo vse druge isto slabe, al pa še slabš idiote, sam de ljubljeni vodja ne pride na ablast

    • avtohtoni neandartalec

     Ne, jaz sploh ne hodim več na volitve in referendume, še vabila ne dobim več, podpirati ene ali druge fašiste je nemoralno, lahko me prisilijo v marsikaj, ne morejo pa mi ukazati kako naj razmišljam.

     • komar marko

      Vabilo. NOBEDEN ga ne dobi! TOREJ LAŽEŠ!

     • avtohtoni neandartalec

      Obvestilo, vabilo… tisti ceglc kjer piše kje je tvoja volilna enota in da moraš poleg vabila, imeti s sabo tudi osebni dokument.

     • Capi

      Še enkrat…..LAŽEŠ!! …….tako, da že verjameš da je to res

     • Capi

      Če sam nimaš interesa, ti tud noben drug ne bo pomagal……….zato pa je takšno stanje v SLO……vsi čakate, da bodo drugi kaj urenili namesto nas……

  • garfi

   ti vse obrneš na glavo
   resnica postane laž in laž resnica
   zakaj, kaj te žuli ?
   ljubljeni vodja, kaj to pomeni ? namiguješ na Hitlerja ?

  • Capi

   Tipično za stare socialistične cepce in rdeče simpatizerje….kar delate sami, očitate drugim – tako kot pijanci,alkoholiki……Daj povej, kako se imenujete vi?…..vaša zavedna rdeča čreda??? osli? črvi? ščurki? gliste? verjetno stenice?- te so najbolj nadležne……povej, ker me res zanima

 • samsara

  Poskrbeti bo teba za dosledno lustracijo, detoksifikacijo ločosodja, sodno procesiranje pokvarjencev z vrhod družvene strukture…
  Gnilo, pokvarjeno tkivo družbe amputirati.

  • avtohtoni neandartalec

   S posploševanjem ne bomo spremenili nič, komunisti so v penziji oziroma v istih letih kot Janša, lustracija bi morala biti strokovno utemeljena, ne ideološko.

   • Stajerka

    strokovno in ne ideološko…..primer: Šoltes – vemo čigav potomec je – funkcija na osnovi potomstva, ni direktno vpleten v zgodovinska dogajanja, je pa bil kot predsednik računskega sodišča v veliko pomoč tistim, ki imajo po tvojem strokovno utemeljen razlog za lustracijo……
    ka pa zaj???….aja, zaj je v imenu Slovenije pristal v Bruslju…..

    • avtohtoni neandartalec

     Tudi v redu, saj se takoj zmenimo, če nekje ni bilo dobro, se odgovorne pač vključi v lustracijo, krivi so bodisi ker so se sami okoriščali ali ker niso preprečili korupcije, oboje je nezakonito in nemoralno. Saj tega.m mora biti konec, kdor je bil tiho in je dopuščal kriminal ter krivice, je tudi kriv.

     • komar marko

      Sem poslušal sejo parlamenta, kjer so sudije trdili, da se NIHČE ne sme vpletati v njihovo delo. Torej ONI NISO KRIVI!

     • avtohtoni neandartalec

      Sodijo v imenu ljudstva, ampak meni ni jasno kako si oni predstavljajo narod, zgleda so veseli predvsem, da državo pa le imajo.

  • janez cepec

   kdo bo pa poj SDS vodu, če boste lustriral?

   • indijanka

    mam občutek, da bi se ti rad javil

    • janez cepec

     ne, ne, moje kvalitete so drgod, če bi pa hotu bit zlobn, bi vam pa predlagu tamauga Mahniča

     • indijanka

      Hmm..no kvalitete skrbno skrivaš. JJ bo pa sam odkril svojega naslednika, ko bo primeren čas.

     • janez cepec

      nekam počas ga odkriva, ne vem, a res ni nubenga, a se mu nubedn ne upa oponirat, glede na njegove preroške sposobnosti pa sigurn ma že kešnga u misleh, sam ga še mau “godi”, predn bo za u javnost

     • indijanka

      se ti kam mudi

     • janez cepec

      umret

     • indijanka

      če si naveličan življenja, se ne znašaj na JJja. Za dolgčas si odgovoren sam.

     • janez cepec

      ja neki resnice je u tem, mi pa ućas polepša dan, z svojim vedno zimzelenim idejam, čeprou z nimi dela več skode kot dobrga. tko, de se splača še mau počakat, predn se poslovim

     • Rožle

      Tko se že ne boš mogu skrit….

  • karpelec

   Še prej moramo iznajti pravi detoksikator, če želimo, da detiksikacija v redu uspe.

 • Duhec

  Vse povedano je resnica…. pa nam to bore malo pomaga. Še sam streljat začnejo pa je to to…

 • komar marko

  ne razumem zakaj se razni CEPCI tako radi obregnejo do sosedov in poskušajo drugje komandirati, pri sebi pa ne počistijo. No dokler bodo rdečkarji trdili o zamenjavi, toliko časa trdim da je dober in jim je Trn V PETI. BOJIIJO se ga kot hudič križa. Namreč kar povedo rdečkoti, OBRNI ZA 180 STOPINJ IN POTEM JE PRAVILNO!

  • janez cepec

   sploh se ne obregujem, povem svoj mišlene, bojim se pa tud nubenga ne, no ja, moje žene se pa mau, ampak res čist mau

 • FerdoPiš

  A bejžno, Glanckof?! Pa sej to je čist komunajzarska izjava! …Lahk se pa delimo še naprej na tardeče in tačrne, leve in desne, komunajzarje in domobranclne…?

  • janez cepec

   ja kva pa misleš de je ljubljeni vodja, bivši komunajzar, po obnašanju in besedah pa b’ rad še Titeka nadomestu

   • FerdoPiš

    Itak. Volk dlako menja, nravi nikoli ;)

  • Vera

   Pazi,da tudi tebi na glavi ne zraste ” letališče “, kot plešastemu človeku rečejo po domače . Noben se ni sam naredil, zato žaljenje z ” Glanckofom ” , ni primerno !

   • janez cepec

    mislem, de z Glanckofom asocira na Ami generala, uhka se pa tud motem

    • MEFISTO

     Mar se res oglašate sami zahojeni Gorenjci?

     • janez cepec

      kva j’ s tabo ejga, a si se že streznu, pa te mau mucki preganajo? dej prtegn en per pa šnops, pa bo bol, boš vidu, pa Petrouc se ti bo poj spet oglasu

   • MEFISTO

    Oprosti mu, kajti njegov materni jezik je nemščina.

    • komar marko

     Zna nemško, saj je njegov atej bil na pRAVI STRANI z ustrezno penzijo ko so se končale stvari. Pljuva pa po domobrancih! Svojega ATEJA in markice pa ČISLA!

     • Jovo Jamnica

      Tisti, ki so šli v penzjon leta ,45… so spočeli malo otrok.

     • komar marko

      no ja v povprečju so bili stari med 25 in 40 leti! Sedaj so njih potomci penzionisti in VNUKI nadaljujejo delo ker še vedno CURLJA! Kanede!

  • avtohtoni neandartalec

   Kaj pa na potomce Hrvatov in potomce Srbov, tako se lahko delimo, mogoče bomo čez noč vsi postali podalpski bosanci.

 • FORT WORTH

  Bravo Jansa !
  To,kar si ti povedal iz svoje glave,Kucan ne bi znal niti prebrati.
  Splosno znano je,da mu govore pisejo placanci. Novinarska vprasanja pa mora predhodno odobriti murgeljski ljubljeni vozd.

 • komar marko

  Žal imajo rdečkoti po zaslugi izobraževalnega sistema, ki ponuja 52 % družboslovne izobrazbe, kjer operejo glave ( dokaz PROFESOR ki je tudi kolumnist in je v nekem časopisu tedensko kuril rdečuhe, po potrebi je svoj članek dopolnjeval s svojimi komentarji pod člankom ) zagotovljeno večino in SVOBODO še nekako 25 let, dokler TUJCI ne bodo POKUPILI SLOVENIJE in jo upravljali in oni začeli sprejemati ustrezne zakone. Samo kaj ko takrat SLO jezik ne bo več v uporabi! Le zakaj?

  • janez cepec

   zdej se vid, kdo ma oprano glavo, kar se pa SLO jezika tiče, je pa k sreč še u uporabi, ne bi pa biu več, če ne bi tardeči vojne zmagal. če bi blo drgač, bi se dons otroc nemšk u šol učil, farštanten?

   • avtohtoni neandartalec

    Ko se Slovenščina ne bo več uporabljala, tudi komentirali ne bomo več, naj se tujci menijo sami s seboj.

   • komar marko

    škoda, ko nismo ostali AVSTRIJSKA provinca. Takratni ljudje so vedeli zakaj so se odločili za AVSTRIJO! Tudi večina ŠTAJERCEV govori nemški jezik in so se med II WW sami vpisovali v njihovo vojsko, po vojni so dobivali penzije. To je bilo pozitivno. Znanje nemškega jezika je vELIKA prednoist! In cepec se hvali da opravlja intelektualno delo, no ja kot TOVARIŠ je zavezan marksizmu in leninizmu kot pisunčki. A vam ni to BOŽIČEK vcepil v glavo?

    • tohuvabohu

     Med vojno so partizani požigali naše šole, ker so v njih nemške učiteljice posiljevale naše otroke z nemščino. In tako so rešili slovenščino …

     • Jovo Jamnica

      Ta je pa bosa. Med WWII je v Mariboru, Hitler dal postavit kar dve šolski poslopji. V enem je še danes sedež II, gimnazije in če se ne motim, osnovne šole Boris kidrič in Slavko Šlander. Komunisti so mu bili očitno hvaležni, drugače si ti poslopji ne bi zaslužili po WWII, tako zvenečih imen. No, II. gimnazija se je svoj čas imenovala… gimnazija Miloša Zidanška. Imela je tudi to čast, da se na nje dvorišču še dandanes diči kip iz ciklusa betonske Forme vive. Avtorica je Vlasta Zorko, vdova po kiparju revolucije… Slavku Tihcu. Fotka, ki jo prilagam, simbolizira kakor verige, v bistvu pa je iz različnih zornih kotov zaznati faluse, ki se jih oklepa žensko bitje… No, ta provokacija se še danes skriva pred javnostjo… LOL

      http://www.ugm.si/fileadmin/Documents/news/PA310090_2__01.JPG

 • MEFISTO

  Torej bomo le dočakali, da bodo prvi poslednji in poslednji prvi.

  • Jovo Jamnica

   Pravkar sem spraznil steklenico Zlate radgonske penine.. Exstra dry. Nekako ne ujamem soli v “tvoji” filozofiji. Aja, agnostik sem…

   • janez cepec

    Mefisto j’ pa spucu ene par peru pa šnopsu, tko, de ga j’ težko pokapirat

    • MEFISTO

     Še gornjščina se ti je začela zatikati.

     Imaš torej najmanj dva vzroka, da se znova preseliš v “BEGNJE”.

     • Jovo Jamnica

      Mefo…stari, kaj si me fukno na ignor???

  • tohuvabohu

   Poslednji bodo zadnji.

 • karpelec

  Zanimivo. Ko je na naslovu članka Janez Janša, se eni komentatorji zbudijo kot na ukaz in ni konca ne kraja njihovim modrostim, ki presegajo največje veleume sveta in tekmujejo za lepše in boljše piškotke.

  • komar marko

   Pravilno. Pred volitvami se pod komentarji na DELU pojavlja PETER PAN, ki preprečuje volilce. Na nekem časopisu je bil včasih kolumnist sicer predava na družboslovju in je pral glave, sedaj pa piše za ORTO levičarski tednik!

   • karpelec

    Ampak to je tudi težko prebavljivo in slabo za vzgojo, ki jo na nek način izvaja Nova.

 • Antonius

  Janša se je oglasil, zdaj pa na portalu v zboru provocirajo tisti in taki njemu podobni, ki si je k Janezu pripisal cepca, zdaj pa vsi vemo, da je največji cepec sam.
  —————————————————–
  Ne nasedajte in ne odgovarjajte na njihove plačane bedne provokacije !!
  Njihov namen je, da na portal zvlečejo brezvezno čvekarijo, ga s tem početjem delajo nezanimivega in posledično uničujejo.

  • janez cepec

   dej povej kdo tebe plačuje, bi se še jest mau ogrebu, mene namreč nobedn ne

  • Jovo Jamnica

   Štejejo samo kliki, ki so posledično obešeni na komente. Če preveriš klike zadnjih nekaj dni, potem zlahka opaziš, da je na splošno pod članki malo komentov. Potlej staknejo “odgovorni” na NOVI glave, prebrskajo nekaj spletnih naslovov in servirajo nekaj takšnega, kar vzbudi komentiranje. Ne glede na vsebino. Tudi jaz vsebine tega članka niti prebral nisem…

   • avtohtoni neandartalec

    Jaz sem prebral, nič posebnega, en tak poceni populizem, intervju z z Janšo je bil bolj informativen, pa še tam ni omenjal nobenih konkretnih akcih.

    Kar 99% člankov v naših medijih je popolnoma brez veze, to so samo oglasniki, kopirajo tuje novice in objavljajo PPR poročila svojih sponzorjev in političnih klanov, prostor pa zapolnijo z uradnimi informacijami in statistiko, ki je itak močno manipulitana in prirejena, kdo pa vse to preverja in analizira delovanje sistemov v vsakdanji praksi…
    Če hočeš razložiti neko uradno poročilo, moraš na teren, pogovoriti se je treba s številnimi posamezniki, raziskava lahko traja mesece in stane kup denarja, potem je treba pa še oblikovati zgodbo v sprejemljivo obliko za javnost, ki je navajena suhoparnih podatkov in praznih birokratskih odgovorov, vse to za par stolpcev besedila, v katerega se bo redko poglabljal in ni vredno skoraj nič, lažje je pisati pamflete in se truditi, da zgledaš na videz čim bolj podoben razvitemu zahodu.

    • Jovo Jamnica

     Hvala. Sem se prvi hip prestrašil, da me boš nagovarjal v branje…

     • avtohtoni neandartalec

      Ampak s takimi fintami je Trump zmagal ;)

     • Jovo Jamnica

      Ja. Pa tudi mnogo volivcev, zaradi medijske propagande – prepričanih v gotovo zmago Killary… je ostalo doma.

     • tohuvabohu

      A je potem Trump naročal ankete?

     • Jovo Jamnica

      Kakšno zvezo pa ima ta intervencija z dejanskim dogajanjem, predvsem preko luže?

   • Antonius

    Ljudje ne prebirajo klikov! Je pa mogoče z brezveznimi kliki onemogočiti zanimive in iskrive komentarje na temo naslovnega prispevka.
    Vaše spotikanje v komentarje ne, da bi vsaj prebrali naslovni članek, včasih tudi meji na napor, da bo vrsta brezveznih klikov čim daljša.
    NIKOGAR, zares NIKOGAR med uporabniki še nisem blokiral, ampak enkrat bo treba z blokiranjem začeti.

    Ves napor čvekljivih lahko osvetlim še z drugim reflektorjem. Nimajo vsi, ki berejo komentarje, tudi računa na Disqusu. Kako naj se pa oni, brez možnosti blokiranja, izognejo člevkljivemu nesmislu??! Oni si z blokado nesmisla vendar ne morejo pomagati. Kdo zvedavih bo pa iskal in bral tej solati s čvekom nametanega.
    Saj v tem je ves smisel načrtnega nagajanja! Da ljudje ne bi brali komentarjev in mnenj ljudskega glasa.
    Včasih je tudi vas zlahka prepoznati, najti med čvekljivimi sotrudniki.
    Jaz se polemikam izogibam, ne zato, ker bi se jih bal, izogibam se jim zato, ker se zlahka razvlečejo v nesmisel Jare kače.

    Neandertaliensis naprimer, si na dolgo in široko, kar sam replicira. Kdor stopi na njegov led, se ga pa znebiti ne more.
    Zaključujem, dovolj sem zapisal za tiste, ki razumejo.

    • avtohtoni neandartalec

     In ravno mene si izpostavil genij, ki se vsaj malo trudim držati teme. Samega sebe si zanikal, ti ne blokiraš spamerje ampak take, ki razmišljajo drugače kot ti, Bog nam vsem pomagaj, če se taki dokopljete do kakršne koli oblasti.

     • Jovo Jamnica

      Hvala, da si mu odgovoril. Mene ni mikalo…

  • avtohtoni neandartalec

   Težko je debatirati o populizmu, politiki so za dobro in proti slabemu, to ni nič novega, prpblemi se začnejo, ko morajo natančno obrazložiti kaj točno je dobro in kaj slabo ter kako mislijo uresničiti dobre stvari.
   V tem članku se pogovarjamo o entropiji na splošno, čeprav sem prej opozoril, da se Janša moti s svojim neresničnim steteotipom, razslojeni smo na tri razrede državljanov, ne na dva, tudi Hitler nas ni kar brez veze tako razbil, ti razredi imajo natančno določeno vlogo in pomen.

  • samsara

   Obstaja orodje, na desni strani, za blokado gnilobe. Uporabljajte ga.

   • Rožle

    Ja več nas more nas more tam kliknit…

   • centurion

    Oni razumejo samo jezik onih dveh no, kak se že
    pišeta?
    Ah ja, Smith in Wesson.
    Dobra kalibra in se ne hecata…

    • fmg9

     Gospoda Heckler in Koch tudi nista od muh ;))))

 • MEFISTO

  Imam pomislek.

  Torej se lahko zgodi, da bo “drugorazredni” postal prvorazredni.

  • komar marko

   nikoli. Na VRŠIČU je stal v TRETJI vrsti, pa mu ni potegnilo! Lahko mirno zaspiš!

  • Jovo Jamnica

   Prvorazredni je že od “Velikovca” dalje…

 • Diagnostik

  februarja 2013 je Jajo 80% naroda proglasil za leve fašiste,pa vsi vemo kako se je končalo potem

  • komar marko

   res, pa pokaži ta zapis ali pa si LAŽNJIVEC. Da so pa rdečkoti paktirali z njimi je pa drugo dejstvo! TOREJ.DOKAZI. Bo šlo!

   • Jovo Jamnica

    https://www.youtube.com/watch?v=dMlG9REYnME
    ——————————
    1.536.803 ogledov… LOL

    • komar marko

     Predvidevam, da je kaj v stilu LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA, kjer je zaslužno dobil stalno mesto v HUMOR oddajah rdečkotov na HANZI TV! SLUČAJ?

  • Rožle

   kdo ti je pa kriv, če si fašist….

   • Diagnostik

    važno da smo mi levi fašisti kot nam pravi častni Dr.prištinske univerze brcnili iz mesta premijera-zdraharja,ki si ga po rezultatih takratnih volitev niti ni zaslužil.
    Porkamadona,ne moreš vladat z 20% podporo ljudstva

    • Pjevač tuge

     Bratuškova je vladala z manj kot 4 procentno podporo. Namreč PS katere mandatarka je bila, je dobila na naslednjih volitvah samo 3 procente glasov !

   • Prihajam Slovenija

    ITAQ.

  • MEFISTO

   A zdaj si pa že diagnostik!

   So ti izkušnje iz psihiatričnih ustanov stopile v glavo?

   • Diagnostik

    za ustrezen honorar ti diagnosticiram izvor tvojih umskih motenj

  • Prihajam Slovenija

   Levi fašisti ste res, vendar vas je samo 360.000, slabe 18%.

  • Pjevač tuge

   Kaj drugega je pa bilo mahanje z rdečo zvezdo, kurjenje smetnjakov, spopadi z policijo in pozivi na novi genocid ( POKLALI BOMO KRISTJANE ).

   • Jovo Jamnica

    A kristjani so narod?

    • Pjevač tuge

     Verska skupnost ki ima v Sloveniji največji delež vernikov. Genocid se ne nanaša samo na narod ampak je širši pojem, V Bih v Srebrnici se je zgodil genocid, kjer so tehnično gledali eni državljani pobili druge državljane, torej pravoslavci muslimane.

     • Jovo Jamnica

      Jaz sem agnostik in sem varen pred genocidom…

     • avtohtoni neandartalec

      Vse? Brez razloga in povoda oziroma z namenom, da jih izbrišejo iz genskega bazena? Grdo je bilo kar se je na Srebreniškem dogajalo pred tem in potem posledice, sploh se ne bi smeli ideološko deliti, tiste, ki so s svojimi dejanji zakuhali norijo pa nihče ne sovraži in ne preganja.

  • Olga

   Se preveč cenite! Poznam samo pritlikavca brezjajota iz Murgel!

 • moat

  A pol tudi zombijev ne bo več? Sam vprašam, res?

 • Viktorh

  Janez, to pa je ena najtežjih nalog, zahteven cilj.
  Če bi uspel v tem, bi vam ljudstvo podelilo trajni mandat.
  Da, tudi Broz ga je imel, toda le zato, ker so komunisti – revolucionarji verjeli, da nas bo trajno zasužnjil.

  • janez cepec

   Viktorh, de nis ti mau stvari pomešu. u cajtu, k si biu komunajzar, pa UDBOUC, nisi verjeu, de te bo kdo trajno zasužnu, ampak si ti tko delu s tistim, k niso bli na “liniji”, kot bi djal. dons pa tle neki pamet soliš nam, k nismo nkol bli komunajzarji, s tem, de se ti tko cajt izteka, pa boš spet kameleonsko stran zamenu

 • MEFISTO

  Deževje prihaja in z njim tudi poplave.

  Janez cepec, Jovo Jamnica in Duhec ter še nekateri drugi so sitni kot ose pred spremembo vremena…

  • janez cepec

   no videš, čim si enga spustu dol po grlu, si že bolš vole. zdej boš pa počas mogu spokat, pa it nazaj na Gorensk, izhoda je konc, Begne vabijo

   • MEFISTO

    Tja ne grem, ker bi se mi lahko zgodilo, da bi bil cimer tvojega krstitelja.

    • janez cepec

     no ja tud u Polu, bivši Studenc bi se najdu plac zate

     • MEFISTO

      Bi pa tja prišel za menoj.

 • Prihajam Slovenija

  Tudi jaz ne bi imel boljšega govora, zato zaspanci zbudite se in na volitve, prihajam Slovenija.

 • Diagnostik

  Mi prvorazredni bomo še naprej skrbeli,da tretjerazredna domobranska drhal tudi v bodoče ne bo imela “pravo na glasanje”.
  …ker karkoli se ti luzerji lotijo popušijo na celi črti

  • komar marko

   Ne sekiraj se, poslovanje poobičajih in navadah vam je domače. Ali lahko od hlapca pričakuješ kaj boljšega. Kako pa kaj napreduje bolnica v AVSTRALIJI! Nič ne poročate!

  • MEFISTO

   Ste že bežali pred domobranci, pa še boste.

   Tokrat zadnjikrat.

   • komar marko

    Su fašiste povabili, da so se skupaj proti njim borili! DOKAZ. Napad na grad Turjak september 43.

    • Rožle
     • Pjevač tuge

      Končno da si tudi ti začel osveščati portalovce z objavljanjem zamolčanih zgodovinskih dejstev ! Bravo !

    • MEFISTO

     Prav imaš!

     Gradu Turjaka ne bi zavzeli, če jim s svojimi kanoni in topničarji ne bi pomagali fašistični vojaki.

     Na gradu je še danes spominsko obeležje, da so zajeli okrog 700 sovražnikov.

     Čeprav so jim obljubili življenje, če se predajo, so večino po hitrem postopku postrelili.

     Same korenite Slovence, neprimerno boljše, pametnejše in bolj poštene od njih.

   • Diagnostik

    važno da smo zmagali takrat,tudi če smo bežali kot praviš.
    in vedno zmagovalci pišejo zgodovino

    • tohuvabohu

     In potem se pokoljejo med sabo.

    • Rožle

     Vi komunisti nikol niste zmagal…samo z hinavščino..
     in skrivanje po hostah…

  • slosin

   Kako za vraga ti je uspelo iz hoste napisati ta komentar…?

   • Diagnostik

    znajdemo se,ne tako kot vi drugorazredni luzerji

    • totex39

     Poanta vsega pa je, da ste ravno vi največji lažnivci naše zgodovine.

 • komar marko

  spodaj je dokaz da je CEPEC enak JAMNICI! Ista stopnja norosti.

  • MEFISTO

   Še nekaj je enako norih, ker imajo istega očeta oziroma krstitelja.

 • črnaovca

  Lepo povedano samo manjka zraven še obsodba trenutne stavke zdravnikov, ki postajajo nad državljani tako v plačah kot po delovnih navadah. Ja Janez se Kuštrinu očitno ne želi zameriti

  • MEFISTO

   Ti pa res imaš skbi.

   Poleg male penzije te daje še bolezen in zdravniška stavka.

  • avtohtoni neandartalec

   Sindikat javnih uslužbencev jih bo zagotovo podprl, ker si s takimi stavkami višajo plače. Zdaj zdravniki, potem bodo pa verjetno spet stavkali policisti, mogoče tudi pravosodje, na tak način si policijska država utrjuje priviligiran status državljanov levega razreda in viša bonitete, na račun ostalih dveh slojev. Kaj naj pa potem naredijo drugorazredni, ko se jih bo še bolj zavilo, bodo snedli še več tretjerazrednih Slovencev, pod posebno zaščito fašistične države, saj drugo narod kanibalov in nekrofilov tudi ne zna.

  • Olga

   Janševa vlada se je edina dogovorila s sindikati in še penzije zvišala za četrtino!

 • avtohtoni neandartalec

  Janša je izpostavil, da moramo postati narod in premagati delitve, če hočemo rešiti čedalji večji kup problemov in upamo na boljšo prihodnost. Omenil je tudi razslojenost, razen v komunizmu, se ljudje povsod delijo na bogate in povprečne, mi poznamo pa še drugačne sloje. Lep primer sprave so izbrisani, ki so morali svoj prav dokazati na najvišjih sodiščih, Evropa pa je prisilila Slovensko državo, da mora izvršiti kar nam je naloženo s sodbo. Ni pa sprave v delu, kjer morajo krivci odgovarjati za zločine proti človeštvu, Evropsko sodišče se v to ni spuščalo, verjetno ker to rešuje država sama, po svoji presoji. Zakaj potem Janša ni napovedal kazenski pregon odgovornih politikov in javnih uslužbencev? Gre namreč za veliko volilno bazo, ne glede koliko je izbrisanih uradno, so se te usode dotaknile sto tisočev Slovencev, največ je takih, ki so se izognili izbrisu, niso pa pozabili državnega terorja in krivic. To je samo primer kako poteka razslojevanje, da ne rečem razčlovečenje in razlastninjenje ter zakaj potem državljani preprosto ne hodijo več na volišča. Isto velja na primer za žrtve vojaškega in policijskega terorja, takih Ornigov in Kunstljev je pri nas ogromno, če je vsak od njih uničil samo deset nedolžnih ljudi, potem je jasno kako veliko je nezadovoljstvo z našo republiko. Odgovarjal ni nihče, obsojen je edino Kunstelj, čeprav je mogoče žvižgal več informacij kot Ornig, ne moremo vedeti kaj je res, vemo pa, da se to res dogaja.
  Gre za splet verižnih reakcij, ki so totalitarno spremenile življenja tisočev Slovencev, odvisnih od vsakdanjih malenkosti in socialjih odnosov, tehtamo torej kako brutalna in zločinska je DANAŠNJA država, glede na osnovne življenjske pogoje in navade posameznikov, ki jih nihče ne more ignorirati. To pomeni, da se pogovarjamo o koleteralni škodi in nujnemu zlu, točno tako razmišljajo tudi teroristi in zaporniki. In to je zelo slabo izhodišče za neko nacionalno enotnost, čeprav bi recimo pobotanje z izbrisanimi moralo dvigniti moralo in utrditi odnose, kar bi se tudi res zgodilo, če jim ne bi metali tistega drobiža kot staro kost garjavemu psu in jim še sponašali povrhu. Zdaj bodo še naprej razočarani in jezni, le da bodo imeli po novem nekaj več denarja in bodo lahko kaj spremenili. Odvisno kaj si po vseh teh desetletjih oškodovana in usodno zaznamovana žrtev totalitarizma želi, mogoče bodo vse napore vložili v kaznovanje krivcev, ni nujno, da bo zato kaj več sinergije in solidarnosti med nami.
  Potem so tu še stare teorike zarot, ta država je očtno zgrajena na sovražni vojaški propagandi, ki je temeljila na rasizmu proti Srbom in sodelovanju z njihovimi nasprotniki, danes ljudje uporabljajo internet in socialna omrežja, ne da se več tako poceni razdvajati narod. Še huje, zaradi napačno usmerjenega nacionalističnega nasilja, smo ignorirali Hrvate ter ostale sosede, ki so dejansko odgovorni za agresijo nad Slovenijo in nas samo izkoriščajo, če se jim la,pustiko in zgleda sami hočemo. Prihaja Krekovo leto, ki je sanjal o zahodnem balkanu, pod upravo Dunaja, južno slovanska plemena je hotel ločiti na katolike in pravoslavce, na veliko Hrvaško in Veliko Srbijo, verjetno zato taki spravni toni.

 • Rožle

  Čist kratek bom..:
  “Če ne bi bilo Janše…bi vi danes še vedno Yugi fafal…!!!..

  • Jovo Jamnica

   Edini novi avto sem si kupil v Jugi… Čeprav je bil le Yugo, nov pa je le bil! Še danes se spomnim, kako je notranjost prijetno dišala.

   • Rožle

    Si bil vesel in zadovoljen…

    • Jovo Jamnica

     Zelo. Z njim smo bili, cela familija, trikrat v Turčiji in prevozili vsakokrat po 10.000 km. Nikoli nas ni pustil na cedilu. Bili sm tudi na Cipru…

     • Rožle

      Kaj si pa potem v Deutschland rinu …?
      če si bil z Yugo tako zadovoljen…

     • Jovo Jamnica

      Kaj sem v Dojčland rino? Delal sem v Hidromontaži Maribor…

     • Rožle

      …. a nisi bil v tujini…?

     • Jovo Jamnica

      Sem bil, občasno. Bil sem serviser…

   • sprehajalec

    Bogato si ga preplacal, Amerikanec ga je pa dobil za 2999 Usd, prav tako novega.

    • Jovo Jamnica

     Po pravici ti povem, da sem ga kupil pri Ferromoto Maribor, na kredit. Plačo sem imel tako visoko, da se mi obrok sploh ni poznal. Danes lahko le sanjam o novem osebnem vozilu, najnižjega razreda…

     • sprehajalec

      Sam si si morda kriv, ker pac ciljas na drage avtomobile. Probaj z indijskim nanotom.

     • Jovo Jamnica

      Eh, vozim sedemnajst let staro Škodo Octavio Turbo in upam, da mi bo služila še kakšnih pet let. Potem pa bodem razmišljal o “Indijcih”, čeprav dvomim. Ciljam na MB B klase, do letnik 2011. Pozneje so vstavljali Nemci vanj francoske mašine, kar mi ne diši. Rabljene Škode (Yeti) so postale drage…

   • Rožle

    Ni se kar tako reklo…
    “Yugo nije za dugo”

    • Jovo Jamnica

     Jaz sem bil z njim, več kakor zadovoljen. Prevozil sem 128.000 km, praktično brez popravila. Kupil ga je malinovec za “male pare” in ga sesul v totalko po tednu dni… :-(

     • Rožle

      Pomoje so ob enem mislili še na Yugo….
      A ti bi še kar skupaj družil Šiptarja in Srbina …bratstvo i jedinstvo…?
      Jovice ti to pa ja veš da ne gre….

     • Jovo Jamnica

      Ne, ne. Danes bi bil presrečen, če bi si lahko privoščil na kredit, kašen novi avto, spodnjega srednjega razreda. Takrat sta bila pač v tej kategoriji… Yugo, pa Katra… Leljak je pa vozil Lamborghinija. Grubelič pa je skušal bogateti z Golfi J…

 • Pjevač tuge

  Vse kar je povedal je na mestu. Samo kaj ko te besede ne prodrejo do otopelih volilcev ki raje ostajajo doma kot da bi skupaj fuknili dol Kučanovo oblast. Upajmo da enkrat narod le spregleda kako so nas zapufali levaki in kaj vse so prodali za drobiž tujcem.

 • Pjevač tuge

  Na tem portalu se je zopet namnožilo levakov, vidim da se levica boji našega medija, in so že stopili v akcijo. Enako je bilo na Planetu siol, med tem ko so na kurah vedno brisali naše komentarje, levičarji pa so lahko pisali dobesedno kar so hoteli !!!!

  • Anton

   v držav je dost dnarja , samo namest da bi ga dali delovcu, ki s krvavimi žulji prigara vsak cent, ga raje trošijo trolom, da po portalih s svojimi butastimi komentarji skušajo Janeza Janšo oz SDS prikazati kot največjo baabo v deželi tej Ne dajte se zapeljati ljudje, ignorirajte te trole, ni vredno vaše energije za argumenturanje, še manj pa vašega časa za dokazovanje , da omenjeni nimajo prav, saj troli to ne počno iz nevednosti, vendar iz čiste manipulacije, vedoč da kar pišejo pišejo v kontekstu laži in v smeri lansiranja laži.

  • MEFISTO

   Motiš se, niso se razmnožili levaki.

   Le eden od njih uporablja veliko nickov in ustvarja videz množice.

   • Pjevač tuge

    Upam da imaš prav. Čudim se da niso še aktivirali svojih pezdetov iz 24 kur in siola !

    • Jovo Jamnica

     Kako moreš dvomiti v trditve Mefista???

     • Pjevač tuge

      Drugače pa njega še najmanj poznam po postih, pač nisem bil na portalih kjer je objavljal. Je pa dober komentator, kapo dol pred njim !

     • Jovo Jamnica

      Je dober. Samo velikokrat se mu skisa… :-)

     • Pjevač tuge

      Ja komu se pa ne skisa !? Pa saj se meni tudi ko vidim v kakšen drek smo padli in kako še globlje rinemo. Temu jaz ne bi rekel da se mu skisa ampak da mu butne varovalko ven tako kot meni in še marsikomu !

     • Jovo Jamnica

      Na njegovem mestu bi si jaz skurjeno varovalko zafliko z žreblom…

     • Rožle

      Žebelj je super….pa še zunaj pancarko z njem zamenji…
      potem more bit pa samo šekaj v šlusu…bi bilo veselo..

    • MEFISTO

     Bom pogledal, pod kakimi nicki se tam oglaša in bom poročal.

     Le na SVETU24 se oglaša pod pravim imenom in priimkom.

     SVET24 je namreč režimski tabloid in sei ne drzne zameriti svojim idelooškim gospodarjem.

     • Pjevač tuge

      Kar objavimo za koga gre !

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ne bi bilo slabo. Mefistu bo lažje pri srcu. Beri, kako ga preganja Čuš na portalu Svet24… LOL

      https://disqus.com/home/discussion/svet24si/se_en_poslanec_zapustil_sds/newest/

     • Pjevač tuge

      Ja tudi nas kdaj kdo zapusti. Ampak naši oddidejo iz stranke živi, rdeči so pa svoje kar potolkli ko so želeli razmišljati s svojo glavo ali pa so jih poslali v jugoslovanske gulage.

     • MEFISTO

      Na Svetu24 se podpisuje s pravim imenom in priimkom.

      Sicer ti pa lahko tudi Jovo Jamnica pove, za koga gre.

     • Jovo Jamnica

      njunfra pravi:

      02. 07. 2014 ob 13:29

      Kdo si konvertit? Pojma nimam. Mefisto pravi da si petrovc. Petrovc
      bo rekel, da si Mefisto, potem bo Mefisto napisal, da si nek Smogavc
      blizu vikenda velikega gobarja, potem bo prišel neki Žaubi in potem
      obtolčeni Opel in potem neka gostilna pa ocvirki pa…kdo bi se
      znašel…zblojenci. Mene pa nekdo plačuje ker imam sto nickov in eno
      tiplkovnico…ma glej

     • MEFISTO

      Beri SVET24 in ugotavljaj, kdo mimo teme, kot po navadi, žge po Janezu Janši.

     • Pjevač tuge

      Bom pogledal. Sem pa samo na tem portalu, vseh ostalih sem se odrekel ko je prišla Nova tv ven.

 • Anton

  Bravooo Janez Janša!

 • MEFISTO

  Pod isto temo sem na Politikisu prebral sledeči kraljevski komentar:

  “kralj matjaž pravi:
  20. 11. 2016 ob 16:05
  Mokre sanje gologlavega jastreba janezka vse ve koliko manj bralcev ima kakšen medij ne more pa ugotoviti da njegova stranka sds zgubi več članov kot je tistih malo bralcev pa naj mu bo že jasno da ne more dobiti volitev pa da se razpoč”

  Najbrž vam je znano, da je v vsaki psihiatrični bolnišnici, ki kaj da nase, vedno po več kraljev Matjažev in drugih odličnikov z vladarskimi nazivi.

  Tega kralja Matjaža utegnete celo identificirati, če tudi sicer pozorno berete njegove komentarje na tem portalu.

  • Pjevač tuge

   Da ni zopet tale majstr tega pisal :https://www.youtube.com/watch?v=wj3IsmymQ4c
   Ta dobesedno 24 ur na dan visi na vseh portalih, skrit pod 10 niki naenkrat

   • Rožle

    Itaq…ta je pravi kameleon…

    • Jovo Jamnica

     Je on tudi bil včasih serviser? Njega dni nazaj si trdil, da nima pojma o elektrotehniki…

     • Rožle

      …ti tale nisi več ….smo te že črtal iz spiska …sej veš

     • Pjevač tuge

      Tud jst sem mislu da je Jovo špilferderber Gologlavšek !

     • Jovo Jamnica

      No, zdaj so mi blodnje Mefista bližje…

     • Pjevač tuge

      Pa kje ti vidiš blodnje v njegovih postih ? Pač ima tip pun kurac levakov, in to napiše na svoj način. Vsak ima nek svoj slog pisanja postov, tudi sam nisem klel kot fjaker na portalih, zdaj mi je pa pač dopizdl in mirne volje napišem : FACK OFF LEVAKI !

     • Jovo Jamnica

      Stopi mu na žulj, pa boš na lastno pest doživel, kriv ali ne. To pri njem ne šteje.

     • Pjevač tuge

      Jem, malo premora.

     • Rožle

      Šeytan…bi mu reku Vrhovni.. :)

     • MEFISTO

      Bolj bi mu pristojalo:Jovo špilferderber Praznoglavšek.

     • Rožle

      Včasih je bil tudi ..Tupoglavšek…

     • Jovo Jamnica

      Viktor Sodoma – Mefisto… LOL

      https://www.youtube.com/watch?v=MZCfj3dhTk8

     • Rožle

      Ja res nima pojma…zato smo te črtal …

     • Jovo Jamnica

      Dobro. Sem prvi hip pomislil, da ti je ušlo iz spomina… :-)

     • MEFISTO

      Ja, tudi seviser menda je.

      Rekel je, da servisiral obilnejše poslanke in ministrice z levega brega.

     • Jovo Jamnica

      Ja no, Gjerkešovo poznam. Če bi ji dal kapuco čez glavo, bi se ji brez pomisleka posvetil…

  • Olga

   Naš ne gane! Naj gre pod Peco in čaka, da se mu brada sedem krat zavije! Potem naj se oglasi!

 • MEFISTO

  Z Janezom Janšo v nove zarje!

  • xtc

   Optimizem velja;vendar pa mislim ;da nas pot tja pelje čez grde zadeve:

   • MEFISTO

    Nič n more biti grše od te oblastne koalicije .

    • Novakec1

     Lahko, naslednja med SMC in SDS

     • Pjevač tuge

      Se strinjam, ala Bratušek vlada to je bilo še hujše od Cmerarja !

     • xtc

      Smc = ps NASLEDNJE VOLITVE ISTO KOT NSi klovni izginotje iz parlamenta:

     • Novakec1

      Ti ni jasno kdo stoji za SMC, juga- velika volilna baza Bosanci in srbi bodo skup stopil da povozjo skregane tabele in tardeče sloovce.

    • xtc

     Ja;je možno;tisto;kar bo pripeljalo do očiščenja Slovenije_konca se veselim vmesne faze pa čisto nič:

  • Olga

   +++++++++++++++++

 • xtc

  dOBRE UGOTOVITVE:
  a JE jANEZ POZABIL OMENITI NEKAJ ;D POT DO TJA VODI PREKO REVOLUCIJE IN VSEM KAR PRIDE Z NJO;KAJTI;ČE MISLI SLUČAJNO ;DA BO TO DOSEŽENO Z DEMOKRATIČNIMI PRIJEMI JE V ZMOTI:Kdor vsaj malo pozna zgodovino ve ;da komunizem nikoli ne odhaja z oblasti prostovoljno in demokratično_imam vse slabši občutek ;da nas čaka preden bomo dosegli opisano čaka pot Romunije in zadev s Chausscescuji in njuno druščino:
  Kar vidim ;danes v Sloveniji ni nikakor možno razgnati in zatreti z demokratičnimi prijemi;vsaj na začretku ne:
  Kdor zadeve opazuje od ropov bank;policije;zdravnikov;sodstva vidi da gre za popolno anarhijo;kjer levi ščitijo sebe in svoje drugi pa so zgolj raja_in to je opisal Đilas V SVOJI KNJIGI IN ANARHIJO IN PODOBNA NENORMALNA STANJA;KOT JE TO V sLOVENIJI NE MOREŠ REŠEVATI VSAJ V ZAČETKU NE BREZ ŽRTEV IN NEDEMOKRATIČNIMI PRIJEMI;KAJTI KONGLOMERAT MAFIJE JE PREVEČ PREPLETEN;ZRUŠI GA LAHKO LE ULICA Z UDAROM:
  žAL JE ZGODOVINA ŽE VELIKOKRAT POTRDILA RAVNO TO KAR GOVORIM;POLMAFIJSKE REŽIME JE LAHKO DEMONTIRAL LE LJUDSKI ODPOR IN VSTAJA:
  sEVEDA PA JE Z BEBAVIMIO sLOVENČKI HUDO;KER SO PAČ LEVO MAHNJENI BEBČKI:MED TEM ;ko drugi narodi pokažejo zobe Slovenčki le jamrajo_seveda pa je vprašanje;kako hitro se bližamo točki eksplozije nezadovoljstva naroda ne priviligiranih iz JS:Mislim ;da vse hitreje:

  • avtohtoni neandartalec

   Dokler bodo Nemci redno nakazovali denar in ne bo nihče nadziral pravosodja, niti ne, lahko traja še kar nekaj časa, dokler ne bo pomrla cela Jugoslovanska generacija.
   Pahor govori o letu 2036, potem bo pa menda Nov svetovni red ali kaj se že menijo tam na Brdu.

 • Prihajam Slovenija

  Prihajam, da to pretvorimo v dejanju.

  • Rožle

   Trump bo dal vetra levim Amerikancem….Janša pa našim…

   • Prihajam Slovenija

    ITAQ.

   • janez cepec

    usrala se bota

    • Pjevač tuge

     Tako kot ti na festivalih Morja in sonca v 80 ih letih zihr ne !

     • Rožle

      Spet kelnar ..?

     • Pjevač tuge

      Cucke bo sprehajal in jim riti brisal pa še zato ni bil dober in je čevelj dubu.

    • Rožle

     ….ti boš usran k boš spet brez državljanstva…..

 • garfi

  Janša je sedaj menda establišment
  to se je mafija spomnila po Trumpovem pometanju z ameriškim establišmentom
  pač samo obrnejo vse na glavo in tu je njihova resnica, torej laž
  in računajo, da ne bo nihče opazil
  maja sunčič v sodelovanju z murgelskim veleizdajalcem press

 • Pjevač tuge

  NOVA TV ima v eni uri več komentarjev kot SIOL v celem dnevu ! Dobr so vas popedenal komunajzerji Siolovci !

  • Prihajam Slovenija

   Poglej si moje komentarje tam, sem šel mal gor z novim nickom.

   • Rožle

    A si spet na Siolu…?

    • Prihajam Slovenija

     Nemška kanclerka Angela Merkel je potrdila, da se bo na volitvah prihodnje leto vnovič potegovala za kanclerski položaj.

     • Prihajam Slovenija

      Jaz je ne podpiram in tudi izvoljena ne bo nikoli več.

     • Vrhovni sodnik

      ITAQ

     • Rožle

      A samo še prek fajsbuka se lahko tam prijavš..?

     • Vrhovni sodnik

      Google

     • Rožle

      Aha..

     • Rožle

      Aha…kapiš

   • Pjevač tuge

    Potem bodo vsaj imeli 30 komentarjev, včasih so jih pa imeli redno preko jurja, 70 procentov glede na 24 kur, so jih že dohajali. Zdaj so šli pa v kurac !

    • Prihajam Slovenija

     ITAQ.

 • Prihajam Slovenija

  Če hoče EU z mano sodelovati, mora desnica na oblast pridet, ker levaško emigrantske politike ne podpiram.

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ.

 • Novakec1

  Bodo v slolandiji samo še tabeli in tardeči prevladujejo pa jugosi in mavričarji

  • Pjevač tuge

   Jugosi in toplovodarji so udarna moč slovenske jugolevice !

   • Rožle

    …tardeče…

 • if

  Upanje, optimizem, vztrajnost, strokovnost, domoljubnost, demokracija … so tehnologije, ki bodo zrušile zlo!
  Lastnosti zla odlično pojasnjuje vsaka pravljica. Zlo rovari skozi vso vsebino, pade hitro, v končnici, pade v nesestavljivo stanje.
  Povedano termodinamično, v teku je nepovračljiva preobrazba stanja iz sedanjega zla v dobro!

  Idejni avtorji in izvajalci zla so mislili, da bodo buldožerji zla za vedno zradirali resnico Krimske jame, Hude jame in drugih morišč po Sloveniji! Ni jim uspelo. Proces rehabilitacije resnice je v nezaustavljivem teku.
  To je zakonitost resnice, zato je pričakovanje veselo, optimistično.

  • Pjevač tuge

   Odlično napisano. Strah pred razkritjem novih grobišč je levake poslal na ta portal. S svojimi komentarji nas želijo odvrniti o pisanju o tematiki ki ji bila skrita preko 45 let. Upam da Nova nadaljuje s temi objavami in razkritji.

  • janez cepec

   in vse to bo naredu ljubljeni vodja. smo djal učas: živiš u oblacima mala

   • Rožle

    Teb bomo ban zrihtal…to že veš

    • fmg9

     Ja, digitalnega.
     Najbolje čim prej.
     (Da ne bo še analognega dobil.)

   • Pjevač tuge

    Cepec oziroma retard, daj poberi se nazaj na 24 ur !

   • if

    Ste kolaborant laži, jaz kolaboriram z resnico.

    Tudi beseda kolaboracija se osvobaja komunističnega pomena, dobiva pravo vrednost.

 • Hribouc

  Naj živi 2.republika in z njo Janezove napovedi!
  Dol z Bando in koritarji.

  Samo ena pripomba, Janez:

  Ob Tvojem vodenju Slovenije je triglavski ledenik leta 2008 dosegel najmanjšo velikost v zgodovini vremenarstva, baje ste bil kriv tudi za to.
  Dajte v volilni program, obvezno, tudi povečanje triglavskega ledenika.
  Če je uspel center Planica, ki je plod idej Tvojih idej, bo uspel tudi Triglavski ledenik.
  Da bo Kučan lahko priredil sankaško skakalno tekmo trdobučnih Udbokučanistana v Slovensko grapo.

 • RealRevolution

  Prepricat delavski razred.Naredit stabe in vsak dan imeti globoke govore.Ampak to ne sme opravljat politik saj njim opraviceno ne verjamejo.Ljubljana gre pa tak tekoj volit in pol se ve kdo zmaga.Janez Jansa zelo pameten rabi pa kaksne preprosti ljudi ki bi imeli “gift” za to da bi prepricali volilce.Morajo pa biti zelo moralni.

  • RealRevolution

   It od mesta do mesta do vasi.

   • Pjevač tuge

    Prepričat tiste ki ne hodijo na volitve ( takšnih je preko 40 procentov ) da nas podprejo. Vzeti rdečemu Erjavcu polovico upokojencev ( s pravim programom bi se to zagotovo dalo ). Nsi ju pobrati volilno bazo ( ni mi jasno da lahko nek kristjan še glasuje za to rdečo bando ). Pa smo takoj na 40 procentih !!!

    • RealRevolution

     Ker so lazni verniki ali pa naivni ljudje,ki bi jih morali pametno moralni ljudje encajt vodit,da bi se spametval.Sam enim gre slabo pa so se kar zagrizeni proti vsem kar je dobro. Pac tako.Vem pa,da bi se lahko potegnal veliko dobrih ljudi na volisca ce bi kandidat in ekipa govorili jezik ki se razume.Ki ga razume vsak preprosti clovek.
     50% in je to to.

  • Pjevač tuge

   Maribor bi morali zopet osvojit, v Ljubljani nam zadostuje če imamo 20 procentov. Samo Maribor dobit nazaj, in malo izboljšat rezultate na primorskem, saj vsi primorci niso komunisti !

 • Kučko pod pručko

  Janševe misli so bistre kot le malokaterega politika, v Sloveniji pa od nikogar. Beseda mu teče tekoče, brez nepotrebnih postankov in jecljanja. Kar pa je najpomembneje, je to, da vedno zadane bistvo problemov in so njegove izjave razumljive vsakomur.

  Kako drugače pa govori Kučan. On se zateka k momljanju, ki je zlasti izrazito, ko ga ujamenjo na laži in postane nervozen. Takrat se murgelski škrat zazre visoko nad sogovornika, ali pa poggled usmeri v tla. Tipično, za potuhnjenca prve vrste.

  Pahor je po svoje tudi dober govornik, le da ne pove nič pametnega. Je mojster leporečenja, ki ga zna zaviti v celofan, vendar so njegove besede prazne. Sploh pa odpove, ko mora stopiti v akcijo, ali pa se na hitro kaj odločiti. Takrat prične s širokomi javnimi razparvami in bluzenjem v prazno.

  O Cmerotu pa je škoda zgubljati besed, saj ni ne govornik, ne mislec, za edino, kar je dober, pa je mlatenje prazen slame. Fant se sicer trudi, da bi povedal kaj pametnega, vendar mu pike, ki mu manjkajo v glavi, tega ne dovoljujejo.

  Za konec pa še o tretjem visokem slovenskem politiku, ki je mesto zasedel s klečeplazenjem pred Kučanom in vstopom v Stranko Murgelskega Cunamija. Brglej je momljač prve vrste, slab retorik in človek, katerega je res težko poslušati. Zato me prav zanima, kako je prišel do fakultetne izobrazbe in kako je zblefiral svoje profesorje, da je prišel do diplome!!!

  • Pjevač tuge

   V Haagu je pred Miloševićem se naravnost osramotil s svojim nastopom. Kot šolarček pred učiteljem je deloval.

   • Kučko pod pručko

    Nekako tako kot Šivilja pred EU komisijo, ko ni znala povedati ničesar drugega kot “Hvala za vprašanje”!!!

    • Pjevač tuge

     To je bilo pa še bolj boleče, mene je bilo sram da ženska prihaja iz Slovenije.

     • Rožle

      Pravijo, da na tabelmu jih ni nč sram pa še namišljeno pametni so ….
      v to je bila še potem prepričana….

     • if

      AB je odigrala vlogo lakmusovega papirja o stanju v Sloveniji. To je vrednost njenega nastopa.

     • Pjevač tuge

      Kučanove instant stranke oziroma instant politiki. Z omejenim rokom trajanja.

     • Rožle

      Že prej bi jo moral v Bruselj poslat ,da jo 123 razkrinkajo….

     • Pjevač tuge

      Sramota, pa to…

    • Rožle

     “Naredila sem vse kar je bilo v moji moči in sem prepričana ,da verjamem…
     ,Hvala Bruselj za vprašanja”…

     • Pjevač tuge

      JES VI KAN. Pa se je zapufala v vražjo mater v našem imenu.

  • tomobajec

   Brglez se s svojo retoriko trudi biti prvi med enakimi, vendar razen njegovega srepega pogleda ni haska.

   • Rožle

    To kar on uporablja ni niti slučajno retorika….

 • Kučko pod pručko

  Daleč najboljše je zadel bistvo Janševiih besed komentator spodaj, ko pravi …

  … “To,kar si ti povedal iz svoje glave,Kucan ne bi znal niti prebrati.”

  Fort Worth, oprosti, da sem si izposodil tvojo misel, vendar nisem mogel drugače. To sem storil malo zaradi sebe, več pa za tiste, ki te niso prebrali. Bravo!!!

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ.

 • Prihajam Slovenija

  Dobro vem kdo je v SLO pljuval po meni in moji ženi, RTV, POP TV in A kanal.

  • Rožle

   Pop TV ..jo kar naenkrat na veliko hvali…

 • Pjevač tuge

  Je kaj novic o nastajanju nove stranke na desnici ? Kako kaj kaže gospodu Primcu ? Lahko bi objavili zopet kakšen intervju z njim na Nova tv.

  • Prihajam Slovenija

   Brez nove stranke ne bo kruha.

   • Pjevač tuge

    SLS ne bo več videla parlamenta ( žal ), Nsi ju je pa potrebno pobrati volilce in jih pripeljati k nam ali k Primcu. To bi lahko bil začetek novega Demosa.

    • Prihajam Slovenija

     Stranka mora biti sredinska.

     • Pjevač tuge

      Ala Previrant, se pravi sredinska varianta desnice ampak ne s takšnim gnojem kot je bil Previrant.

     • Rožle

      Viratovanje…..pa to

     • Pjevač tuge

      Rožletovanje smo temu v šali rekli na kurah v večernih urah :))

     • Rožle

      :))

     • Prihajam Slovenija

      ITAQ

     • Pjevač tuge

      Se pravi namesto Nsi ja bi bila Primceva, za tiste ki so res zelo cerkveno usmerjeni. Potem pa še ena sredinska desničarska stranka.

    • Rožle

     Večina volilcev je že pri SDS…
     po komentarjih sodeč..

     • Pjevač tuge

      Še premalo Rožle, to ni dovolj. Dolga pot nas še čaka zelo dolga !

    • garfi

     ja
     mafija ne bo samo gledala

 • MEFISTO

  Mefisto je že sit komentarjev enega in istega človeka pod tisoče imeni.

  Mefisto je tudi že sit razmer na tem in še na kakem portalu, ker se razen nickov moža tisočerih nickov skoraj nihče ne več ne oglaša.

  Zato se bo jutri predstavil na tem portalu s polnim imenom ter priimkov in vas bo tudi seznanil, kdo je, kako mu je ime, kako se piše ter odkod prihaja znameniti mož tisočerih nickov.

  Do takrat pa naj se, zmešan kot je, prepira sam s seboj na Požareportu.

  • Rožle

   Potem mu ni nikoli dogčas…
   mu vedno sledi pod komentar…

  • garfi

   super

  • Pjevač tuge

   Goni ga v kurac pezdeta rdečega ! Ne bi se čudil če bi drugorazredni Danilo kdaj pisaril po forumih, je treba plač zaslužit za svoje buržujske užitke

  • Kučko pod pručko

   To me pa res zanima. Šele jutri? Še zaspati ne bom mogel!!!

   • Rožle

    Samo nakuru nas je….. :)

  • Jovo Jamnica

   Ejga Mefo, saj to si že na Politokisu naredil. Še neki video si gor prlepo, tak, da smo ga vsi “prizadeti” v živo vidli. In kaj se je pol zgodilo??? Nul koma Josef…

   • Rožle

    Pol ti veš kdo je….. a je Danilo Turk ?

    • Jovo Jamnica

     Ne. Neki stari inžiner blizu Gozd Martulka…

     • Rožle

      Mogoče je pa …. Tonček Balonček ?

     • Pjevač tuge

      Balona je pa čist zginu.

     • Jovo Jamnica

      Nea vem. Onadva si rada zmišlujeta nicke pa se drkata brez veze. Ne da se mi več s tem ukvarjat, ker to traja že od leta 2013. Mefo je takrat znorel, ker je Petrovc Janšo malo zašinfo…

 • Pjevač tuge

  Stric živi v Franciji. Še predno se je začel razpadati Demos, je povedal da v Slovenci v Franciji imajo informacije, da so v Demosu podtaknjenci ki so se tja infiltrirali. Napovedal je, da bo Kučan dosmrtno rovaril proti Slovencem, in da svojega poslanstva ni končal s tem ko je postal samo predsednik Slovenije…

  • garfi

   očitno točne informacije
   kje se bo vse skupaj končalo
   mogoče bodo prej narod uničili predno se upre

   • Pjevač tuge

    Takrat se je to slišalo kot znanstvena fantastika, ampak očitno so bile informacije oziroma napovedi vsaj v 80 procentih precizne.

 • Mojca pokraculja

  Ja zelo dobra analiza stanja. Vse drži kot pribito. Kako bi pa vse te naloge izvedli JJ ? Nič se ne bo zgodilo kar tako , ne s spečim volilnim telesom, ne s parolami, ne z bujenjem upanja…Diktaturo je treba dol vreč, hitro in učinkovito. Mi potrebujemo “revolucionarno stranko”. Z revolucijo nad revolucijo. Na žalost nismo sposobni!

  • garfi

   vlada nam mafija in imajo ukradene milijarde

   • Mojca pokraculja

    V redu, se strinjam. In ???? Stokrat povedano, pa kaj ?

    • garfi

     težko bo, upanje ostaja
     vsi kaj prispevajmo

     • Mojca pokraculja

      Upanje je samo za začetek, treba je kaj konkretno naredit.

 • Pjevač tuge

  Državljanska Lista Gregorja Viranta bi lahko pobrala vsaj 15 procentov če ne bi bilo afere z nadomestili ki jih je prijemal. Se pravi na desnici kar mrgoli sredinskih volilcev, ki iščejo stranko ki pač ni SDS sploh pa ne Nsi ali SLS.

  • Rožle

   Pol pa spet Jelinčiča aktivirat….
   samo jest sm slišu, da je on udbovc…

  • garfi

   Primc in Kangler

   • Pjevač tuge

    Ta kombinacija bi bila dobra kot nadomestilo za SLS in Nsi, po mojem najboljša izbira. Potem pa rabimo še eno sredinsko desno stranko.

   • Jovo Jamnica

    Hehehe… Močvirnki bojo volili Kanglara? Saj ga niti nea zastopijo, kaj lapa…

    • Rožle

     Ti pa špijoniraš ?

     • Jovo Jamnica

      Ja.LOL baldeagle me je zmantro…

     • Pjevač tuge

      Izačoškar je takšnim rekel Jež !

     • Rožle

      Jest sm biu ta…ejga

    • garfi

     kaj pa ti lapaš ?
     imaš boljše ideje ?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Men se zdi, da bi Logar vseeno lahko probo. Samo nagnat mora Gorenaka, Tankota, Grimsa, Šircla pa Janšo. Irgla bi se že unesla. Pol pa Jordanovo pa Turka Žiga, za intelektualno potporo. Pa tut Vezjak bi lahko prišo nazaj…

     • Rožle

      Ti pa rad pravljice pišeš…a ne ?

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Čisto resno sem mislo…

     • Pjevač tuge

      Bi ti dal minus, sam Nova neče uvest minuskov, ob tem komentarju bi ti jih popal še celo leto 2017 !

     • Jovo Jamnica

      Zakaj? Eni se mi pri SDS dopadejo, eni pač ne…

     • Pjevač tuge

      Pa ne moreš Janše zamenjat, pa saj volilci SDS a popizdimo če se to zgodi !

     • Jovo Jamnica

      Ja, to je še edina opcija, kere Slovenci nismo probali. Saj lahko pride nazaj, če nebo laufalo…

     • Pjevač tuge

      Valda da ne bo laufalo, da fašemo še mi enega Tonina kot Nsi, pa da gre čisto vse v kurac. Dokler je Kučan živ in kreira politiko na levici mora Janša vztrajat, ni druge.

     • Jovo Jamnica

      Za zmago na volitvah rabiš glasove. Čim več glasov. Vsaj tu se z mano menda strinjaš. Potem pa pridejo še koalicijska preigravanja na vrsto…

     • garfi

      ….so ti naročili v murglah

    • Rožle

     Pa sej dolence tut razumemo…

    • Pjevač tuge

     Ne močvirniki, ampak del štajercev ki so prej volili SLS. Kangler bi z normalno medijsko predstavitvijo lahko pripeljal stranko v parlament.

     • Jovo Jamnica

      Če se to zgodi, neham komentirat… :-)

     • Pjevač tuge

      Zakaj ? A to ne bi bilo možno, saj da pobere 4 procente koliko je prag ni misija nemogoče.

     • Jovo Jamnica

      Pa nemrem o Kangleri niti razmišlat. Isto ko Pojbič pa Pukšič..

     • Pjevač tuge

      Fištravec je boljši od Kangle ?

     • Jovo Jamnica

      Ni. Fištravec je totalna bula. Babi sta pa obema pobegnali… :-)

     • Pjevač tuge

      Ampak volijo pa ga Mariborčani, očitno ni neke izbire. On se je celo hvalil da je Vstajniški župan !

     • Jovo Jamnica

      Ah, kaj ga volijo? Dobo je 15.000 glasov. Polovico od tega samo zato, da nebi ki Kangla zmago. Kangla pa je iz celega Maribora skasiro nekih 7000 glasov. Majn ko Janša v Grasuplu…

     • Pjevač tuge

      Ščasoma bodo morda Mariborčani dojeli da ni Kangla tak vrag, in da ni Fištrovc tak angel. Samo do takrat je še kar dolga pot, špot spoznanja redko pride čez noč.

     • Jovo Jamnica

      Kanglo so Mariborčani volili zato, ker je bil njegov protikandidat dr. Gregor Pivec, alfa in omega SDS, takrat v Mariboru.

    • Pjevač tuge

     Kangler meni ni napačen, ko sem ga gledal v eni oddaji pred dobrim letom, ko je šel malo streljat s prijatelji, pa malo so se po parterju metal, spil nekaj alkota… Čist soliden dedec. Mnogo boljši od maminih sinov ala Luka Mesec ki so prav v vatko zaviti socialistki, ki nimajo pojma kako se sploh živi kot dedec. Obama mi isto deluje taka Barbika, še Bush mi je bil stokrat bolj kul v tisti avirex pilotski jakni ko je šel malo streljat.

    • Pjevač tuge

     Stokrat rajš bi šel na pir s Kanglo kot z Zokijem. Da ne govorim o tem, da bi veliko raje kot Ljubljančan imel Kanglo za župana kot Zokija.

     • Jovo Jamnica

      No ja. Tu bi se tut jaz strinjo. Je vseeno moj “zemljak”…

     • Pjevač tuge

      Ajde če je porival tisto vedeževalko, pa kaj pol. Iz države je odšlo na desetine milijard, medije je pa takrat zanimal od Kangle otepač. Pa neke bale ki jih zvija, bolano česa so se mediji takrat lotevali.

     • Rožle

      Sam Bog ve kolk je bilo šele farmacevtk pri Zokanu na razgovoru…

     • Pjevač tuge

      Pičim spat. Lahko noč vsem.

     • Rožle

      Ajde…lahko noč

     • Jovo Jamnica

      Lepe sanje…

     • Jovo Jamnica

      Kangla je imel tak k sebi roke zategjene, da so ga hotli že hospitalizirat…

  • Prihajam Slovenija

   DL je z 27% vodila pred afero.

   • Pjevač tuge

    Ta podatek se mi je zdel pretiran, ampak pričakoval pa bi tam okrog 15 procentov. Se pa spomnim tega podatka o 27 procentih v prvi anketi ko so dali volilcem na voljo dve novi večji stranki DLGV in PS

    • Prihajam Slovenija

     Ne, vodila je pred PS, DL 27%, SDS 25%, PS 11%

     • Pjevač tuge

      In PS je kar naenkrat skočila na prvo mesto-mislim po volitvah oziroma na dan volitev. Čudne so meni malo te stvari, čudne.

     • Prihajam Slovenija

      Ne, po aferi je Dl začela padat priljubljenost, PS je pa rasla. Paziti je treba na svinčnike, kjer črnilo čez 1h izgine in ti po mili volji vpišeš kar želiš ali pa zavržeš, kot neveljavno glasovnico, čudno, da SDS tega ne kontrolira.

     • Pjevač tuge

      Imam vedno dva plava kulija s sabo, ne zaupam nikomur ko grem volit !

 • učko

  Poskrbeti moramo to moramo ono, bla bla bla bla bla. V četrt stoletja kao demokracije se ni spremenilo nič. Janša NEUPRAVIČENO VLEČE POSLANSKO PLAČO in s takimi floskulami fopa folk. IDIOT !!!! Ljudje pa se množično izseljujemo iz tega komunistično-balkanističnega sekreta. Janša pa še vedno prešteva 70 let stare kosti in jih prekopava iz ene luknje v druge, da bo zaradi tega dobil glasove volivcev. Bljak, pljuc, svinja komunistično-belogardistična !!!!!!!!!

 • učko

  Janša-svinja izdajalska, kretenska, brezvezna !!!! Čelavac belogardistično komunistični. Izdajalec slovenske osamosvojitve !!! Slovenski “OSRAMOTITELJ” ne pa osamosvojitelj !!!!!

  • Anonimni_Profesor

   A kar tako! Block user!

 • učko

  Janez Janša je bil ortodoksen član partije, ki je delila ljudi na “naše” in “vaše”. S tem, ko so komunisti uvedli “razredno diskriminacijo” in privilegirali partijce in diskriminirali ostale, naredili “brez razredno družbo” in to so na FSPN oziroma na zdajšnji FDV celo “znanstveno utemeljili” in to nekaj tisočkrat. Tako, da taki “doktorji komunističnih budalaštin” in njihovi diplomanti, po moje, sploh nimajo nobene druge izobrazbe kot srednješolsko !!!! Vključno z “abrambnim” Janšotom !!!!!!

 • učko

  Mater vam komunistično-komunistično-balkanistično-zločinsko !!!!!!!!

 • if

  Moderatorja prosim, da komentatorja “učka” dokončno blokira.
  Njegove izpade sem prijavil policiji!

  • učko

   Dežurni režimski sluga, a! Kaj pa svoboda govora, a? Režimc Janševistični !!!! Da te ni sram!!! Tako si vi zamišljate Janšokracijo !!!!!

   • if

    Svobodo govora tvori neločljiva vzajemnost med pravico, dolžnostjo, odgovornostjo in kulturo izražanja.
    Vi uporabljate le prvi del omenjene vzajemnosti.

  • učko

   Policija itak ne dela za “Janševce” ampak samo za “Kučanovce” , hehehehehhe CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!! CEPEC !!!!!!!!

 • učko

  Upam, da Janšo, skupaj z njegovim prijateljem LDS-ovcem Bavčarjem zaprejo doživljenjsko !!!!!!!!!!!!!

  • domovina mili dom

   Upam, da kučana, skupaj z njegovimi F21forumaši zaprejo doživljenjsko !!!!!!!!!!!!!

 • učko

  Ta rdeči, ta beli in ta črni fašisti, pocrkajte !!!!!!!!!!

  • Olga

   Sam da bojo vaši levičarji na oblasti in boste vlekli privilegije! Vseglihar! Kučanov učenec!

 • učko

  Kučan je pa ipak še vedno ta glavni režimc!!! Janša, njegov vajenc mu mora še vedno puzat, globoko priklonjen! Če ne, jih dobi po ušesih od “ta malega”. Pa ja, saj ni pravično, da “ta mali” kar naprej tepe “ta velkega”!!!!

  • Olga

   Ta mali bo dobil zasluženo nagrado na nemškem sodišču! Jo že pripravljajo! Tudi Masleša in Cerar ne bosta dovolj, da je ne bi prevzel!

 • Kat Wilson

  Haha, kaj pa bo potem, delitev na prvo- in tretje- razredne? Ne verjamemo več kariernim politikom, zahtevamo podjetne trole kot je Trump. Recimo da je nakakšen približek pri nas Zmagec, on nima dlake na jeziku. Ga kar malce pogrešam, v parlamentu je toliko korektnih prdcev, popestritve pa nobene! Žalostno!

  • Olga

   Njega vedno levaki spustijo s ketne, kadar rabijo podporo! Lol

 • domovina mili dom

  Od l 45 do sedaj smo dvonivojski prebivalci Slovenije.

  Narod brez pravic nadzorovani s puško komunistične malomeščanske kaviar grupacije.
  Le ta nam je prala in poškodovala možgane o enakosti in sociali. Sociali, kašni že? Ja seveda sociali do lumpenproletarske zajedavske sodrge, ki ropa narod pod pretvezo enakosti. Da se ta socialistično kvazi solidarna pohabljena razredna izkoriščevalska banda drži na oblasti, še naprej pohablja narod preko medijev in kumrovško pedagoške štrukljeve srenje. Ti izkoriščevalski socialistični kapitalisti ne dovolijo mednarodne konkurence, ker bi jih le ta razkrinkala in uničila. Narod, butast socialistično pohabljen, pa ne ve, da bodo delovna mesta zagotovljena z zdravim kapitalom. Kar zahod tudi ima z zdravo ekonomijo. Države v katerih vladajo socialisti, nimajo napredka. Životarijo od danes do jutri.

 • Olga

  Bravo Janša! Levakom na portalu se že meša! Psihiatrija, prihajajo..!

  • janez cepec

   kre na Gorensk ped mau pogledat, gor u Begne, majo še plac za take zablodele ovce kot si ti

 • Miha

  Kako bo to JJ naredil ?
  Konkretno, brez nakladanja.
  In zakaj bi mu verjeli, ker je že zapravil priložnost, ko je bil predsednik vlade 4 leta.

  • if

   Milanu Kučanu so volivci verjeli kljub uničenju prejšnje države, pri katerem je desetletja kolaboriral kot pomembna uničevlana sila. Volivci so ga kljub temu takoj izvolili na funkcijo predsednika države.

   • nevtrino

    In barbika zlata ribica je odletel kot predsednik vlade, pa so ga za kazen hitro izvolili za predsednika države….eh…..

  • Olga

   Štiriletni mandat je uspešno izpeljal! Pokojnine so se zvišale za četrtino! Uspel se je dogovoriti s sindikati! V odločanje je vključeval tudi opozicijo! Slovenija je uživala ugled! Ministri so bili strokovno podkovani in so imeli ugled! Vrtec za drugega je bil zastonj! Pa še bi lahko naštevala…..!

   • janez cepec

    pa kje pa ti žviš, kdo j’ pokojnine zvišu za četrtino, ti si očitn precej prešpricala tele četrtine pa procente pr matematk, a?

    • domovina mili dom

     body,div,table,thead,tbody,tfoot,tr,th,td,p { font-family:”Liberation Sans”; font-size:x-small }
     a.comment-indicator:hover + comment { background:#ffd; position:absolute; display:block; border:1px solid black; padding:0.5em; }
     a.comment-indicator { background:red; display:inline-block; border:1px solid black; width:0.5em; height:0.5em; }
     comment { display:none; }

     leto
     v %BDP

     2000
     26,3

     2001
     26,5

     2002
     27,8

     2003
     27,2

     2004
     27,3

     2005
     26,7

     2006
     26,4

     2007
     23,1

     2008
     22

     2009
     35,2

     2010
     38,7

     2011
     47,1

     2012
     54,4

     2013
     63,1

  • janez cepec

   dej ga no srat, Miha, ko je bil ljubljeni vodja na ablast, je bla to najboljš vlada, u času debelih krav se je najbolj zapufu, tajkune j’ podpiru, naklada pa nam, prerok od nedavna, sploh ne, čeprav že četrt stoletja gon eno in isto zamero do svojih bivših kolegov komunajzarjov, pa razlaga nam svoje mokre sanje do Kučkota. tko , de ga res nimaš kej sprašvat kva bi naredu, rezultati so bli, njegove prerokba pa so edinstvene na vekov veke, amen

   • domovina mili dom

    Ti si res en cepec, ali si pa pokvarjen kot nemški kvargl. Desna vlada se ni pufala. Pufali so se socialistični komunisti iz F21. Loči že enkrat proračun, pa bančno luknjo.

    • janez cepec

     de ni s’ ti tud mau pomešu tele pojme, a?

  • domovina mili dom

   Če hočeš brez nakladanja. Desnica dela čudeže, nemogočega ne zmore.

  • Rožle

   Kaj ste v komunisti naredili v neverjetnih 75 letih…..?
   razen tega, da ste vse izropali in pobijali lasten narod….

 • Artur

  Nisem ga slišal to reči v petek na seji državnega zbora o bančni luknji bil je pač odsoten kot običajno tudi ob drugih temah tokrat skupaj z 80 % poslancev , poslanska plača pa laufa 100 na uro , neverjetno a resnično.

  • črnaovca

   Kdo si je zmislil seje ob ponedeljkih in petkih ko pa je to še del konca tedna. Lepo vas prosim Janša je vendarle preveč pameten in sposoben da bi hodi na seje kjer razpravljajo o nečim pri čemer je imel morda tudi kaj zraven. Saj je oni direktor NKBM za vsako stvar spraševal njega vsaj tako je kazala objavljena elektronska pošta

   • Artur

    Hmm verjeto tudi zato ni prisotnost na sejah državnega zbora njegova intimna opcija.

    • janez cepec

     ja tud o tem bi blo dobr spregovort besedo al pa dve. tok se j’ boriu, ljubljeni vodja namreč, de bi biu poslanc, dej ga pa ni pa ni videt u državnem zboru. sploh bi blo pa treba sprejet zakon, da morajo usi posranci bit prisotni u parlamentu, če ne, se jim pa trga od plače. pa bi bla hitr dvorana polna. sam kdo bo tak zakon sprejeu, glih tok pa tud niso naumni

     • Artur

      “Poskrbeti moramo, da v Sloveniji ne bo več delitve na prvo- in drugorazredne” Zakaj že so dali to v naslovu pod navednice, marsikdo bi ob tem pomislil , ja ja lahko je spolno ri.jo sr.t !

  • nevtrino

   Odsoten je bil tudi na primer pravosodni minister, pa kaj,,,,,

 • črnaovca

  Lepo bi bilo ko bi rekel: poskrbeli bomo… to bi bila neka vzpodbudna napoved, to kar pravi on je pa mešanje megle

 • janez cepec

  pustmo delitve na naše pa vaše, leve pa desne, črne pa rdeče etc, pa se lepo, vsi skupaj u luči praznika, ki se približuje (29.nov) poveselimo in udeležimo izleta po poteh AVNOJA v Jajce. na poti nas bo spremlu, vodu in s svojimi preroškimi mislimi navdihovav ljubljeni vodja, prerok , alpinist, pisatelj in pesnik od nedavna, eden in edini Janez Ivan Jaaanša

  • nevtrino

   Ampak, res je dober ta “ljubljeni vodja”, da vas tako nateguje in se neprestano samo z njim ukvarjate vsepovprek, kaj ?

 • Iza Demos

  Pravi se oglašajo. Naj povedo že enkrat kam so “odnesli” ves denar od prodaje orožja in devize (denar zbran od carin), ki so jih že pred osamosvojitvijo nehali odvajati v Beograd. To so bili prvi “črni fondi” osamosvojiteljev, ki so se valjali po hodnikih državnih institucij in skednjih in so jih naivni (in tudi ne naivni) kurirčki zvesti voditeljem prenašali ob znanem času na znan naslov. To je bil zametek korupcije v novi državi. Zdaj se pa vsi v šahu držijo in složno sprenevedajo.

  • janez cepec

   ljubljeni vodja ma na lagerju še ene par miljončku mark, pa mau patronu mu je tud ostal od šverca, tko de bi uhka mau sponzporiru vojsko (če jo j’ že razfuku), k pravjo de j’ bel na tenko z dnaram pa z municijo

   • nevtrino

    Ampak, res je dober ta “ljubljeni vodja”, da vas tako nateguje in se samo z njim ukvarjate vsepovprek, kaj ?

 • valentin

  Veleumni politiki, poskrbite, da ne bo več delitve med leve in desne, potem ne bo več prvorazrednih in drugorazrednih ampak samo pošteni in lopovi ! Prvi bodo na prostem svobodno delali in uživali sadove svojega dela, a drugi gnili v zaporih in prenašali trpljenje svoje nepoštenosti.

 • Viktorh

  Včasih se čudim, da so nekateri politiki tako vztrajni, da upajo in upajo na bolje. Verjamejo v poštene sodržavljane.

  Ko pa bereš komentarje, ne moreš verjeti koliko zlobe, pokvarjenosti je med Slovenci.
  Ko bereš, se ti postavi resno vprašanje ali si Slovenci zaslužimo, da se nekdo razdaja za nas.

 • Adolf Hitler

  prvo je Trumpf uspel pol je sledila Front Natzional zatem je Afd sledi im potlei še FPÖ zdaj ste pa vi na vrsti volte Sds in šutirate tistega kumunaizeria vun iz vlade in pri te zameniate še predsednika prebudite seže enkrat slovendci

  • JJ

   Dej gnoj nacistični…..koga boš ti prebujal. Sam se daj……pa nobenega ne moti ker je Adolf a ne…..Saj ni važno sam da je naš…

   • Adolf Hitler

    spi naprej ti ovca z elektro židom prepranimi možgani du vollpfosten unterscharfe

 • Adolf Hitler

  enmal Janša imer Janša janšo za državovodio!

 • MEFISTO

  Delitev se mora ohraniti v obratnem vrstnem redu kot doslej.

  Poslednji bodo prvi in prvi morajo postati poslednji in v zaporih ter delovnih taboriščih na družbeno koristnem delu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!