Janez Janša: Postali smo ozek vrat steklenice na poti imigrantskega vala

Foto: FB

Predsednik SDS Janez Janša v pismu Miru Cerarju razloži, zakaj se ne bo udeležil današnje 7. seje Sveta za nacionalno varnost, navaja, katere so ključne napake Slovenije ob migrantski krizi, in predlaga izboljšave. Med drugimi da je treba vzpostaviti tehnične možnosti za namestitev ograj, razbremeniti prebivalce občine Brežice in drugih obmejnih občin, na terenu pa prednostno poskrbeti za ženske in otroke.

Predsednik največje opozicijske stranke pravi, da smo ozek vrat steklenice na poti imigrantskega vala postali zato, ker smo zamudili s pravočasnimi ukrepi. V pismu predsedniku vlade dr. Miru Cerarju pred današnjo sejo Sveta za nacionalno varnost sporoča, da se seje ne bo udeležil zato, ker je na dosedanjih sejah SNAV že podal vrsto konkretnih ocen in rešitev, ki so bile večinoma preslišane oz. zavrnjene.

Poleg tega so predstavniki vlade v javnosti zanikali določene informacije, na primer o zavrnjeni ponujeni pomoči nemške in avstrijske policije, kar v očeh prvaka stranke postavlja pod vprašaj kredibilnost visokih državnih funkcionarjev in dvom v verodostojnost institucij izvršilne oblasti. Tudi zato se je predsednik SDS odločil tokratne predloge predsedniku vlade posredovati javno.

Slovenija je bila nekoč sposobna reševati podobne situacije
“Razmere so sicer resne, vendar je bila država v svoji zgodovini kos že mnogo hujšim izzivom. Leta 1991 so npr. preko naših meja tudi prihajali nepovabljeni obiskovalci, le da takrat večinoma v tankih, oklepnih transporterjih in bojnih avionih. Slovenija jih je pričakala pripravljena in to kljub temu, da nam je JLA s pomočjo domačih nasprotnikov slovenske osamosvojitve leto prej razorožila Teritorialno obrambo (ni šlo zgolj za poskus, kot ste nedavno neresnično trdili v govoru ob obletnici MSNZ) in da je bilo za resne priprave zelo malo časa. Dve leti kasneje je bila Slovenija za dalj časa preplavljena z begunci iz Bosne in Hercegovine, vendar tudi ta situacija ni povzročila v državi nobenega kaosa niti ni prekomerno obremenila zgolj nekaj občin v državi,” opisuje razmere, ki smo jih v preteklosti uspešno koordinirali.

Ko je Madžarska postavljala mejo, bi jo morali tudi mi napovedati
Žal smo zamudili strateško priložnost, da bi v času, ko so Madžari postavljali ograjo na meji s Hrvaško, napovedali enak ukrep tudi mi. “Takšna pravočasna napoved bi vsaj omejila migrantski val preko Slovenije, saj bi sprožila podobne verižne reakcije Hrvaške, Srbije in Makedonije ter pravočasno prisilila evropsko politiko k odločnejšemu ukrepanju,” je prepričan Janez Janša, ki se zaveda, da bi bila Slovenija zaradi te poteze sprva deležna kritik, tako kot so jih bile deležne Španija, Bolgarija in Madžarska, vendar pa bi se ta ukrep dolgoročno izkazal kot pravilen, kot se je tudi v navedenih državah, ki so danes varne pred migrantskimi valovi, medtem ko se Slovenija v njih utaplja.

Najpomembnejše pa je dejstvo, da bi že sama napoved, podana v pravem trenutku, delovala preventivno in dejansko ograje na meji razen na najbolj kritičnih mestih niti ne bi bilo treba fizično postaviti, kajti Slovenija formalno ni v najbolj izpostavljenem položaju, saj nima zunanje meje EU. Ozek vrat steklenice na poti imigrantskega vala smo postali zato, ker smo zamudili s pravočasnimi ukrepi. (Janez Janša)

Predsednik SDS zaradi vsega navedenega zato predlaga, da Slovenija čimprej oblikuje operativno koordinacijsko skupino za oblikovanje migrantskih valov, vzpostavi tehnične možnosti za namestitev zapornih ograj na najbolj izpostavljenih delih meje, pospešeno okrepi in usposobi prostovoljno rezervo vojske in policije, zagotovi izplačilo izrednih dodatkov policistom in vojakom ter ostalim zaposlenim, preneha načrtovati velike begunske centre za namestitev 5.000 ali več ljudi, zagotovi razbremenitev prebivalstva občine Brežice in drugih obmejnih občin s prenosom administrativnih postopkov pri evidentiranju in transportu ter oskrbi migrantov v večje število tranzitnih zbirnih centrov po celotni državi vključno z Ljubljano in pospešeno zmanjšuje razliko med številom migrantov, ki vstopajo v državo, in tistimi, ki jo zapuščajo.

Ženske in otroke bi morali obravnavati prednostno
Opozori še, da bi bilo treba ob sprejemu migrantov iz humanitarnih in varnostnih razlogov takoj in dosledno ločevati ženske in otroke oziroma družine kot najbolj ranljive skupine od množice ter jih oskrbeti in obravnavati prednostno, vse ostale pa ločeno in dosledno v skladu s schengenskimi pravili.

Janez Janša je prepričan, da omejena pomoč 400 policistov iz drugih držav EU, ki smo jo najprej zavračali, sedaj pa z zamudo vendarle sprejeli, ne bo bistveno izboljšala položaja. “Potrebovali bi najmanj petkrat večjo pomoč,” poudarja.

Slovenija kot članica OZN, EU in NATO je preveč pasivna
Janša opozarja, da Slovenija v vsem času migrantske krize ni oblikovala nobene resne pobude Varnostnemu svetu OZN za reševanje krize na izvoru. Kot članica OZN, EU in NATO je povsem pasivna, čeprav krizo globoko občuti in razpolaga z vsemi formalnimi možnostmi, da nastopi z ustreznimi predlogi rešitev.

Ob koncu pisma še zapiše: “Naj slovenska diplomacija končno spet zasluži denar, ki ga zanjo namenjamo davkoplačevalci.”

Pismo si lahko v celoti preberete tukaj.

Odziv premierja
Na pismo se je nato odzval premier Miro Cerar in njegove navedbe ocenil za poskus delitve Slovencev. Cerar “te poskuse delitve” zavrača, ker da so nedržavotvorni. “Vsak, ki želi dobro Sloveniji, mora delovati skupaj z drugimi,” je bil odločen predsednik vlade.

Spomnil je na vse delavce in prostovoljce, ki nesebično in požrtvovalno na terenu pri oskrbi beguncev delujejo skupaj, zdaj pa se mednje poskuša vnesti razdor.

V. V.

 

 

 • abria

  Cerar je nesposoben in zahrbten.

  • dob

   Ni zahrbten, ker odkrito kaže, da je nesposoben.

   • marta

    S čim pa ?????? Bodi konkreten sicer pa molči !!!

    • dob

     Konkretno. Cerar je nesposoben in svojo nesposobnost tudi odkrito kaže. Če misliš, da nimam prav, potem je tebe pač prepričal v svojo sposobnost.
     In zdaj, ko vidiš, da je nesposoben, ko je to postalo več kot očitno, kuhaš zamero zaradi zahrbtnosti. Torej skrivanja tistega, kar je Cerar že ves čas: nesposoben. Mene nikoli ni prepričal in zato ne mislim, da je zahrbten, marveč očiten nesposobnež.

     • marta

      Nič nisi konkretiziral. Samo zavajanje, spreobračanje besed,…..bla, bla, bla, kot ti to dobro obvladaš. Ne moreš iz svoje kože.

     • dob

      Lahko. Sem obrezan.

     • MEFISTO

      Pa res!

      Morda kdo ve, kakšne imajo levičarke rajši – obrezane ali neobrezane?

      Na trde so ob svojih ideoloških tovariših že pozabile.

     • rubec

      Marta je karta, karta je pa kurba hehehe. Kaj boš pa zdej?

     • marta

      pazi kaj blebetaš, da ne dobiš na gubec, ker pol boš res rabil rubec.

     • MEFISTO

      Ti pa nisi marta, temveč nekakšen rdeč srboritež, ki ima vse argumente v pesteh.

     • MEFISTO

      Splošno znanih dejstev ni treba posebej dokazovati.

   • abria

    Zahrbten je, ker v svojem življenju vedno izda tiste, ki so ga na začetku podpirali.
    Tudi volilce, ki so mu verjeli, da bo prva prioriteta njegove vlade, boj proti korupciji, transparentnost, odprtost, javnost delovanja javnega sektorja in vzpostavitev visokih standardov moralnega delovanja za vse visoke javne funkcionarje in delavce v javnem sektorju.

    • dob

     abria, nekako mi ni do tega, da bi iskal izgovore za Slovence, ki po 25-ih letih še vedno volijo leve vlade, torej komuniste pa, “kao” ne vedo kaj delajo in koga volijo! Komunisti niso zahrbtni, so samo komunisti! To je samo po sebi sinonim za tiste, ki delujejo zahrbtno in antidemokratično. Če nekdo pade na finto, je to zato, ker hoče pasti na finto. Kaj je v tem zahrbtnega?! EU nam je ponudila v podpis resolucijo o izenačitvi komunizma, nacizma in fašizma, pa so vrli Slovenci mislili, da je ni treba podpisati, ker imamo komuniste povsod na ključnih mestih in bi to bilo prekomplicirano. No, prekomplicirano za reševanje je zdaj, ko imamo komuniste na vseh ključnih mestih v državi! V bistvu je problem nerešljiv. Če bi pravočasno parlament podpisal omenjeno resolucijo, bi ga imeli že davno rešenega in se z mnogočem ne bi več ukvarjali.

     • abria

      Se strinjma s tabo.
      Večina komunizma ne povezuje z zahrbnostjo, ker nimajo neposredne izkušnje oz. so kognitivno omejeni.

  • Slavko

   isto velja za Jansho

   • if

    Vi ne ločite barv, tudi priimkov ne zmorete prav napisati.

    • Slavko

     napisal sem priimek njegovega Albanskega deda……….ne mi rečit, da nisi vedel, da ni slovenec

   • Wild red duck

    He,he,he a je JJ žensko ali pa imaš ti izprijene sexualne FANTAZIJE,KOT VSI LEVAKI?

 • Peter Pavel

  No, spet je dal tej nesposobni vladi informacije, kako se rešiti iz zagate. In čez nekaj dni, ko bo spet prepozno, bo ta vlada “po temeljitem premisleku” naredila točno to, kar jim svetuje JJ.

  • Peter

   Tako kot vedno do sedaj. Obenem pa bo 571 družbenopolitičnih delavcev začelo vpiti, da je za stanje v državi kriva desnica, ker se ne udeležuje teh nabijanj, ko en drugega prepričujejo, kako so pripravljeni na vse. Skratka Na balkanu nič novega.

 • Poštenje velja

  Rdecuhi nikjer niso delali za drzavo samo zase.
  Cmerar &co ni nic boljsi.

  • joc

   Mislišna rdečuha Jansho

 • marta

  S to nespodobno vlado je treba rešit tako, kot je za slovenski narod najboljše, “slovenski državljani” pa naj poiščejo svoje korenine. Pa, kaj bomo mi – majhna podalpska državica zdaj reševali svinjarije celega sveta !!!!!!!

 • daresi

  Vsi na ulice proti vladi!

  • Slavko

   ne upate……..sirote

   • Wild red duck

    Ne izzivaj ,ko se bo to zgoilo bodo frčale glave levaokv in to dobesedno in ne želi si tega.

   • daresi

    Ne vem kaj misliš s tem, mi je pa jasno, da očitno podpiraš brezvladje, kaos in tisto, kar še prihaja. Takle mamo.

  • Verbena

   …kje si bil takrat, ko se je začel masovni stanpedo ropanja naše skupne lastnine??…tam nekje v letih 1992…naprej…glede vseh teh beguncev in ekonomskih migrantov se zaenkrat pač spoštuje neka volja EU, dokler smo še del nje…drugače se lohka tudi za to izvede referendum, da si ne želimo več take skupnosti in delujemo po povsem svojih pravilih, ker oni pač ne spoštujejo pravil!!!

   • Frajtonarca

    takrat je še bil samo spermij

    • Borut Stari

     Z napako v DNK.

    • MEFISTO

     Hej, Frajtonarica, to ni pljuvalnik rdeče plenilske levice.

     To je resen portal.

     • GeneralLeon

      Ne moreš pričakovati resnosti od osebka moškega spola, ki se poimenuje po ženskem spolu. Gre namreč za psihološko uničenega človeka, kateri pozna ljubezen le iz porno filmov. Za starša pa ima verjetno osebo 1 in neznano osebo 2!

   • GeneralLeon

    V tistem davnem letu 92, se je kraja šele zakonsko pripravljala, seveda je bil na čelu Milan K.ratki, izvoljen s strani tovarišic in tovarišev. Kar so naredili prvo, je bilo ukinitev SDK. Zakaj že in s kakšnim namenom? Danes je to več kot očitno!

 • Duhec

  Janša, Janša…. zakaj ta človek vztraja??? Čas je, da začne uživat….

  • marta

   Prav je da vztraja. Po njem bi se morali zgledovati vsi, ki pravimo, da imamo svojo domovino radi pa očitno je vse preveč besed le na jeziku, dejanj pa nikjer.

   • HUDIČEK

    Zato ker je eden redkih politikov, ki mu ni vseeno za svoj narod!

   • francelj3

    Zato, ker vse kaže, da je edini Slovenec, ki je sposoben biti predsednik vlade. V vseh pogledih, od obrambnega do ekonomskega. Kje bi bila Slovenija danes, če ne bi rdečkarji leta 2013 izpeljali državnega udara!

  • Slavko

   zakaj vztraja………..zato, ker mora pobrisati vse svoje svinjarije………

   • marta

    Ne svinjaj tule in spel se !

  • Slavko

   ker ima toliko svinjarij na duši, da ne more ven, ker ga bodo razkrinkali……..

 • FreedomAndDemocracyNOT

  jansa ma prou, sam problem je, ker je jansa, in janse ne maram. Neke nove ljudi rabmo na sceni, ljudi s hrbtenico in karizmo, teh pa na zalost ni na vidiku.

  • Tzb Lj

   Res relevantno, če ti Janše ne maraš. Ali v kakšni gostioni tipa Das ist Valter, ko greš na čevapčiče, ne najdeš primerne avtoritete za tvoj okus?

   • FreedomAndDemocracyNOT

    bravo, dojeu si

 • Slavko

  Janša spet drek meša……bolnik

  • goldhorn

   To pa je argumentiran komentar….. res si bolnik. Janša je popolnoma pravilno predlagal kaj naj vlada naredi.

  • marta

   Dej spel se, ker smradiš na daleč okrog. Ti je požareport premalo za tvoje izživljanje ? Očitno si lenčina, ki ti resno delo ne odgovarja.

  • Frajtonarca

   kaj drugega ne zna….samo še čivka namesto da bi bil v parlamentu za kar ga plačujemo

   • HUDIČEK

    Hahaha…Ti socialc ga plačuješ ja, dej spel se na kure med ostale paciente

    • Frajtonarca

     če si ti na socialni še ne pomeni da smo ostali tudi

     • HUDIČEK

      Kk si že reku prej…resnica boli ane

     • Frajtonarca

      ne biti smešen…

     • HUDIČEK

      Nočem bit…za to imamo tebe tukaj…

  • Tzb Lj

   Hej, a si ti tisti z Mladine? Pa svojega fanta pozdravi.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju.
   Če se bo to nadaljevalo, vas bomo prisiljeni blokirati.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  nova24tv, prosm vas, ce zelite podporo gledalcev, ne prevec favorizirat janse, ker clovek je isti kot vsi ostali, pac oportunist nic drugega…

 • marta

  Zakaj ne gredo vagoni direktno iz Turčije in Grčije k merklci pod koutr. Ona jih rabi, mi ne. Kako podmukla baba. Ona jih vabi, tile pa siromašijo in svinjajo vse države po katerih se gibljejo. Vsak teden naberejo v Brežicah preko 100 ton odpadkov. NAM JE TEGA TREBA ????? Koristi od tega pa si obeta le merklca…….

  • FreedomAndDemocracyNOT

   vagoni?? na letala pa direkt k merklovi v narocje, velik cenej bi prislo, kot pa tole kar se sedaj odvija. Merklova je izdala evropo, in ni 2x za rect da jo ne bo en ruknu

 • Slavko

  HAHAHA to pa je medij, ko napišeš bilo kaj čez vojnega dobičkarja Janšo brišejo……..ne boste dolgo ob takem načinu dela

 • hannibal

  Edin dober predlog je nujna ustanovitev Republiške koordinacijske skupine, v kateri bi sedeli resni strokovnjaki, ne pa politiki. Takih imamo zadosti. Tudi leta 91. nam države niso ubranili politiki, pač pa sposobni ljudje s terena.
  Sposobni ljudje vi žico našli v dveh dneh. Že tretji dan bi ograjo gradilo pol Slovenije. Skupaj z menoj.

  • Tzb Lj

   Kakšna “republiška” neki! Noče socializem iz tebe…..

   • hannibal

    Naša država ima ime – “Republika Slovenija”

    Še bolj počasi:

    – RE = STVAR
    – PUBLICUS = LJUDSTVO

    ergo

    REPUBLIKA = STVAR LJUDSTVA

    Če boš želela, ti bom prav tako lepo in počasi pojasnil tudi pomen pojma SOCIALIZEM.

    Ok?

    • Tzb Lj

     S socialisti je res težko. Samo državne stvari imamo na najvišjih nivojih, pa ti to seveda ni jasno. V Jugi pa smo imeli republike in posledično republiške koordinacije, ali pa, tebi morda bližje, republiške sekretariate za zunanje pa notranje in podobne zadeve.

     Ljudje, ki s(m)o to sčasoma gledali z veliko težavo, smo skrajno precizni pri izražanju. Razumem pa, da tistim, ki jih je osamosvojitev bolj ko ne nekako zadesila, to povzroča težave in si radi pomagajo s kako Wikipedijo in podobnim.

     • hannibal

      Mislim ej, kaj natančno tebe muči? Izgledam jaz tebi tukaj nekak marksist ali kaj?? Daj najprej preberi par postov in potem delaj zaključke.

      Ok, kako naj se potem imenuje ta zadeva? Državna koordinacija? Koordinacija Predsednika republike? Koordinacija Predsednika vlade? Gasilskopolicajskovojaška vsedrđavna koordinacija?

      Fak. Najbolj me razpizdi, kadar me nekdo napade in sploh ne vem, zakaj.

     • Tzb Lj

      Preveč na roke delanih demokratov poznam, da bi bil tiho ob najbolj zagretih antimarksistih. Treba je delati iz prepričanja, sicer je človek kontra produktiven.

     • Tzb Lj

      Sicer pa kakšna koordinacija neki! Sposobna vlada, ki ne bi nastala kot posledica totalitarne nerazgrajenosti države (sodišč, tožilstev itd.), bi brez raznih kordinacij ukrepala, kot se ukrepati mora.

     • hannibal

      niti slučajno nimam nikakršnih demokratskih prepričanj. kar verjami mi, če bi jaz odločal o političnem sistemu, bi to bil razsvetljeni absolutizem

     • Tzb Lj

      To pa vem, Edo je imel podobne.

     • hannibal

      evo, se predam. sem šoltes osebno. srečen zdaj?

     • Tzb Lj

      Prav, se vdam, ker si pri šalah dober, te bom pustil.

     • hannibal

      zato so republican party v USA socialisti. ti si drugače en tak demokratični samouk?

     • Tzb Lj

      Pa imajo Republican Agencies namesto State Agencies, a ne?! Jezikoslovje, alias splošna izobrazba ti pa ne sede najbolj.

      Ako se človek podstopi komentiranja, mora imeti precejšnje znanje, sicer je to zelo slabo. Proučuj Delove ali Mladinine komentarje, pa boš videl, kako je to zanič in brez okusa. Ni dovolj, da si navdušen nad nečim. Pa lep pozdrav od samouka.

     • hannibal

      lep pozdrav

 • resnicaboli

  Dajte brišite leve bolnike ki se izživljajo na tem forumu naj pišejo tam kamor spadajo drugače bo ta forum isti kot v režimskih medijih.

  • Frajtonarca

   resnica boli a ne

   • Wild red duck

    Kaka resnica,leva?
    a je samo in vedno LAŽ.

 • HUDIČEK

  Žalostno da nismo sposobno organizirat niti enega protesta proti vladi ki nas iz dneva v dan bolj ubija…kdaj vam dovolj vsega?!…kje mate ponos dragi moji sodržavljani?

 • Slavko

  najbolj zagrižen komunist Janša spet pametuje

  • rubec

   Majmun, si to ti?

   • sodnikisozločinci

    Ta ni splezal z drevesa, veja se mu je zlomila, majmunu nesposobnemu.

 • Ph4nt0m

  Milan Kučan, 31. 1. 1990
  “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti. Toda taka Jugoslavija za nikogar ni dobra.”

  Milan Kučan, 17. 3. 1990
  “Ne sodim med tiste, ki se zavzemajo za Jugoslavijo za vsako ceno, niti med tiste, ki so za vsako ceno za samostojno Slovenijo.”

  Človek, ki naj bi bil “Oče slovenskega naroda”…surprise, surprise, je bil proti ustanovitvi naše države. In potem ste presenečeni zakaj Cerar izdaja svoj narod…

  • hannibal

   Pa kdo je imel kdaj Kučana za očeta slovenskega naroda. To so trajbali mediji o tostem Stanovniku rdečemu, pa se ni prijelo. Tako kot tudi ne za Hribarco srbkinjo za mater in Kresnjeno za princezo.

   • Ph4nt0m

    Zaradi te absurdnosti ki jo mediji še do danes vsiljujejo, sem uporabil besedno zvezo “naj bi bil…”.

    “Če laž dovolj dolgo ponavljaš, bo sčasoma postala resnica.” – komunisti so se dobro naučili od nacistov

   • dob

    kučan je očetnik naroda

    • MEFISTO

     Kdaj so rdečuhi postali narod?

     • dob

      Žive naj vsi rdečuhi, ki žele dočakat dan…
      No, takrat.

 • Duhec

  Janez Janša je edini, ki se bori proti lopovskim levakom, edini, ki mu ni vseen…. če bi ga podprli, bi mel svetlo prihodnost, tko pa ste in bote v temi.

  • Frajtonarca

   takrat ko napišeš levak se sigurno podelaš v plenico

   • Duhec

    Teb lohk levak napišem na čelo, če maš željo???

    • Frajtonarca

     kar pridi samo prej pokliči v bolnico če je še kakšna postelja prosta

     • Duhec

      Hahahaha…. nis normaln. Bom zadržala zase…. izven joba, privat, sm vsekala sam Čg šefa.

     • HUDIČEK

      frajtonarca tebi ga pa v redu špilajo vidim

    • Slavko

     napiš Janši na čelo, da je levak in koruptivnež

   • macon

    Vseskozi ponavljaš ene in iste bedarije, torej si bodisi plačan bodisi malo neumen. Kaj si torej? Oboje?

    • rubec

     Macon, kdo ti je pa tisti vprašaj na koncu podtaknil?

  • hannibal

   JJ je na žalost od napadanj toliko utrujen, da bi bilo bolje, da si sedaj spočije kje v kakem Bruslju. Ima čvrsto bazo 20 000 ljudi in to je to. Na volitvah bi ga v tem trenutku podprlo 20% in še to zelo vprašljivo. Na žalost je marksistom pri njem uspelo.
   Tole bi morala biti vseljudska iniciativa. Z voditeljem iz ljudstva. Nekoga takšnega, kot je npr. Aleš Primc.
   Stranke in strankarski voditelji so tu zablokirani zaradi svoje lojalnosti Bruslju. Bruselj je organizator tega, ne Merklova. Zato Bruselj tega ne bo rešil. Kdor to pričakuje, je naiven in slep.

  • Frajtonarca

   domov si ga pelji…

 • maček ivan

  Kar pozabite. Večini takšno stanje ogovarja.

 • Verbena

  Vsakršno hvaljenje enega in kritiziranje drugega politika je popolnoma brezvezno !!…vsi, katere poznamo že 24 let so imeli čas, da pokažejo kaj znajo in vsi so pokazali le eno….narediti nč za malega človeka!!!…zakaj so nastale take razlike med ljudmi, zakaj je dopuščeno, da imajo eni vse, ostalim bi najraje slekli še spodnje perilo??….zato, ker vsak politik dela za tiste višje cilje…sem pa preprost, mali človek ne spada!!!….zmeraj pa tudi velja..kritizirati je najlažje in takrat je vsak tako presneto pameten…pa da ne bo kdo slučajno mislil, da podpiram Cerarja…kje pa..ta je šele ena velika mučka mučkasta…ampak tudi Janša se oglaša takrat ko je to najmanj potrebno..seveda zgolj zaradi enega interesa…biti všečen delu javnosti!!!….samo nečesa ne razumem…zakaj si je moja država zaslužila tako slabe politike !!!….

 • francelj3

  Cmerar je pravkar izjavil (na Siolu,ampak tam ne komentiram zaradi cenzure), da je pismo gospoda Janše nedržavotvorno in poskus delitve v usodnem trenutku in da bi zdaj morali delovati skupaj. A to, da totalni nesposobnež cmerar sploh nič ne dela, je pa državotvorno? A to, da ni storil nobenega ukrepa, ki jih je že pred meseci predlagal gospod Janša, in to samo zato, ker so bili predlogi gospoda Janše, je pa državotvorno?

  • Peter

   Pred dvema urama sem napisal:

   Obenem pa bo 571 družbenopolitičnih delavcev začelo vpiti, da je za
   stanje v državi kriva desnica, ker se ne udeležuje teh nabijanj.

   Kako so predvidljivi.

 • superB

  Škoda, ker se je Janša umazal s Patrio. Že sum je dovolj, da ne more biti več verodostojen politik.

  • Frajtonarca

   leva roka desni žep…to mu je še ostalo iz časov ko je bil še zagrizen komunist

  • sodnikisozločinci

   Tu je šlo za pravosodni umor po naročilu. Slovenski sodniki so zločinci.

  • rubec

   Ne samo s Patrio. Odkod mu denar za vse štiri lite feltne na volvotu še danes ni pojasnil, medtem ko imamo mi na vozilu, navadni in pošteni državljani samo po tri. To je tisti dolgolasi Nosferatu iz KPK kar nekako spregledal. A le za naivne. Nekaj mu je kapnilo v žep in to se ve od koga. Garant.

 • karlina

  Enostavno ne morem in ne morem razumeti, kako je lahko Cerar kritičen do zaposa Janeza Janša, pa saj je povedal samo tisto, kar mnogi že vemo, da bi bilo najbolje za Slovenijo. No, tukaj pa se res vidi, kako so med sabo povezani v parlamentu, oz. kdo obvladuje vse skupaj. Glede na njihovo sestankovanje in celo v strogi tajnosti, lahko pričakujemo,da se bodo, oz. se ne bodo odločili v prid nas Slovencev, ampak v prid beguncem, vse skupaj že res močno smrdi. Me pa tudi zelo močno jezi to, da neki falirani študentje, se ve, kdo jih je verjetno našuhtal, zbirajo podpise, proti prisotnosti vojske, oz. bodo zahtevali celo referendum, ali res ne razumejo,da so samo zaradi pomoči pri obvladovanju neznosne množice migrantov.

  • francelj3

   Seveda razumejo, zato se pa borijo proti prisotnosti vojske na meji. Musliji so vendar njihovi bodoči volilci. Kaj tukaj še ni jasno?

 • Frajtonarca

  JJ je nato še malo podrgnil po steklenici …in je ven prišel…Duhec

 • Vrhovnisodnik

  Najboljš, da cmerkotova totalno nesposobna vlada najame J.J. za svetovalca, HA,HA,HA.

 • Borut Stari

  Navedbe JJ v pismu MC je kratka in jasna analiza slovenske resničnosti. Epilog bo klasična komunistična spletka. Tuje dobre poteze preko svojih medijev kanalizirajo na svoj mlin. Janez Janša in opozicija bodo označeni in obtoženi za nedržavotvorno držo. Pravkar to v izjavi na valu 202 trobi MC. Hinavščina prve klase.Pismo JJ sem objavil in delil na FB.

 • 1xy

  Cerar pravi, da bomo z ograjo branili socialno in pravno državo…….WTF…..se mu je že čisto odpelalo???
  Prej ozemlje, elite in na koncu narod, bi bila pravilna izjava!!!

 • 1xy

  Cerar tudi izjavlja, da bomo dobrohotno sprejeli policijsko pomoč iz ostalih evropskih članic.
  Če me spomin ne zapušča, je pred 2 dnevoma na novinarski konferenci ministrica Gyerkeš javno nasprotovala takšni pomoči.

  Imam občutek, da so v vladi ne samo totalno nesposobni, ampak iz dneva v dan bolj zadeti. Prav tako menim, da so jih k sprejemu te pomoči dobesedno morali prisilit ali celo postavit ultimat.
  Poteza Avstrije o postavitvi ograje niti malo ne preseneča, naša vlada pljuva po Hrvatih, a smo slučajno kaj boljši??

 • Peter

  Skratka, za krizo v Sloveniji je spet kriva desnica zaradi svoje nedržavotvornosti.
  Očitno smo edina država v kateri vlada opozicija.

 • HUDIČEK

  Od premierja se v takšnih situacijah pričakuje takojšnje in odločno ukrepanje….brezjajčni Cmerar&co. pa preučuje in preučuje…s svojo nesposobnostjo in neodločnostjo ne škoduje samo Sloveniji ampak celotni EU!! Še en dokaz, da levaki ne znajo NIČ drugega kot lagat in krast…podn od podna

 • koza
 • HUDIČEK

  A v SLO imamo ministra za obrambo in notranje zadeve?

  • 1xy

   ne, imamo dve nesposobni ministrici……

 • viktorh

  Prav ima.
  Politika ni za nedorasle in neizkušene.
  Pred kratkim je JJ Cerarju predlagal več rešitev, mladinec pa je odgovoril, da se s POLIKANTI pač ne bo pogovarjal.
  Problem Slovenije je od leta 1945, da so politiki samovšečni, nastopaški, osorni do drugače mislečih. Vsi voditelji KPS so bili enaki in njihov duh se nadaljuje.
  Ja, za nesrečo, ki bo doletela Slovence, pa bodo bremenili ne kooperativnost opozicije.
  Aktualna oblast ni vredna pol fajfe tobaka, morala bi pred naglo sodišče. Smola pa je, da oblast NE PRIZNA, DA SO V SLOVENIJI IZREDNE RAZMERE – TOREJ JE NA POTEZI vlada…
  Sram me je, da imam tako nesposobne vladarja – pa saj to niso…

 • 1xy

  Pahor še živi??
  A nima jajc, da razglasi izredne razmere in pošlje na teren vojsko, v popolni opremi, ne samo za spremstvo in prevoze?

  • HUDIČEK

   Ne vem zakaj ne zmečemo dol to levo bando nesposobno, res ne….?!

  • rubec

   Pohar bo vojsko na teren poslal le do Novega Mesta in še to samo v primeru, če mu gre vodna pumpa na katrci v kurac. Je drugje ni za dobit. Bolhe sicer nisem preverjal.

 • MEFISTO

  Spodaj sem prebral kar nekaj kritik na račun premiera Cerarja, ki je sicer po nekdanjih ocenah režimskih medijev tudi izvrstni pravni strokovnjak in etik ter moralik.

  Sem pa res radoveden, kako bi njegovi kritiki vodili državo, če bi bili tako nesposobni in neizkušeni kot je Cerar, ki ni bil imenovan za premiera, da bi vladal, temveč da bi izpolnjeval voljo nomenklature, kar mu je šlo doslej kar uspevalo, saj ni uvedel nikakršnih sprememb ali reform.

  Celo nasprotno, državno vrečo je še bolj odvezal, da lahko jemljejo iz nje vsi, ki so k temu poklicani.

 • Vito

  Vprašanje: Kaj so naši Levaki, Komunisti in Socialisti uporabljali pred svečami?

  Odgovor: Elektriko!

 • Mamas & Papas

  Aljazeera (19 Oct 2015) “Slovenia to slow refugee flow over fears of bottleneck”

  ….. zopet pripisujete Janši besede, ki so jih izrekli (in napisali) drugi. Samo toliko v vednost, da bo ta portal ostal “v službi resnice”.

  http://www.aljazeera.com/news/2015/10/151019052823464.html

  • Peter

   Da bi se seveda domislil, da gre za komentar Al Jazeerinega komentarja, pa ni pričakovati. Da bi komentiral npr to, da smo ozko grlo “postali zato, ker smo zamudili s pravočasnimi ukrepi”, se tudi ni bati. Ker se ve, kdo je zamudil, ne?
   Kar se tiče prevoda, pa debel minus za prevajalce v SDS.

  • Peter

   Pa še tole. Stavek je citirano postavljen takole:

   Ozek vrat steklenice na poti imigrantskega vala smo postali zato, ker smo zamudili s pravočasnimi ukrepi.

   Torej ne gre za ugotovitev, da smo postali ozko grlo, ampak zakaj smo to postali.

 • Peter

  V parlamentu ima absolutno večino, lahko naredi, kar hoče. Pa ne naredi nič, razen jamranja čez desnico.
  In tudi če bi desnica res delila Slovence, zakaj pa jih on ne poveže v akciji za zaščito Slovenije?
  Ampak ne, je kot otrok v vrtcu, ki ni sposoben sprejeti odgovornosti za nič in kaže s prstom na druge. Ki nimajo moči karkoli narediti, ker jih glasovalni stroj vedno preglasi.

  • Tzb Lj

   Za nekaj sem mu pa le hvaležen: Pomaga mi izdelovati oceno, koliko Slovenceljnov je dejansko tepcev. Strašen procent!

 • Peter

  Se pa čudim, da v SDS nimajo nikogar, ki bi predvidel, kakšen spin bodo levi naredili iz tega pisma in neudeležbe. Pa levi vedno to naredijo in desni vedno padejo na to finto. Naša politika je res otroški vrtec. Na nižji stopnji.

 • Slavko

  Jansha spet pametuje………njegov ded se pa v Albanski zemlji obrača, ko vidi kakega vnuka ima

  • dob

   Ti, a je Mirko še živ?

   • Jovo Jamnica

    Ne, ker je prepozno dojel, kam je Slavko meril s klicem… “Pazi,… metak!!!”

 • Slavko

  ko Albanec pametuje na Slovenski zemlji nam Slovencem mi pa dvigne pokrov……..

  • John

   A ti pa kar sam sebi pluse talaš? Zakaj pa ne greš na kakšno levo trobilo, da se ti ne bo treba tukaj blamirati, no?

   • Mamas & Papas

    Ko Albanec pametuje na Slovenski zemlji nam Slovencem mi pa dvigne pokrov……..

    • John

     Še nekaj levih vlad, pa boš tudi ti samo sanjal o Kaliforniji.

    • John

     Pa, ko si že ravno tak zaveden (naglas seveda na a) Slovenec, slovenski se piše z malo začetnico

  • viktorh

   Nisem vedel, da imaš pokrov na riti…

  • Tzb Lj

   Sicer tvoja trditev ne drži, a vseeno: Edini “slovenci”, ki se v Sloveniji razburjajo nad Albanci, so po rodu iz Srbije.

 • Ježek Teka Teka

  Cerar se duši v lastni nesposobnosti in izgublja podporo iz dneva v dan … JJ glih obratno … živčki popuščajo Kučanovi marioneti … si ni mislu, da ga bojo oddnesli tisti, ki ji tako vneto ščiti …

 • Ježek Teka Teka

  Cerar sam en nasvet … na prvem mestu je tvoj narod … pol pa šele begunska sodrga … očitno nimaš pojma o lastnem narodu in ti nič ne pomeni … pomeni pa zato Janši, pa to …

 • hibernacija

  Očitno je ozko grlo preozko, pa Janez predlaga, da se da gor zamašek, če se ga že ne da še bolj zoožiti!?

 • hibernacija

  Vsaj nekaj, sicer nehote dobrega za Slo, ta neudeležba!?

 • hibernacija

  A so te predloge na kninski proslavi skupaj s hrvati koval!?

 • hibernacija

  Dokler ne pride največji zdrahar na kak svet za nacionalno varnost ni nobene potrebe za izredne razmere. Razen potreba za omenjen model!?

 • hibernacija

  Očitno bi eni radi zajahal konje apokalipse, pa k sreči ne znajo, kljub trudu!?

  • Mojca pokraculja

   Vsi konji apokalipse so že zajahani, ugani kdo jih jaha !

 • Mojca pokraculja

  Ne morem drugače kot da rečem; P….a cmerarjeva ! Že mesec dni ne naredi čisto nič državotvornega, če uporabim kar njegov izraz. Mislimpa, da tu ni kaj dosti državotvornega za delat, ampak čisto preprosto branit svoje ozemlje in zaščititi ljudi. Spravil je v negotovost vso nacijo, ljudje so sfrustrirani, nervozni, zaskrbljeni ! On pa še danes kvaka, da ograje ne bo, namesto da bi uporabil iste argumente kot avstrijska ministrica: red in disciplina pri prehodu skozi NAŠO državo. Zdaj si pa še upa govorit o razdeljenosti in pozivat k spoštovanju njegove vlade in nesposobnih ministrov. Naj gre v parlament pa jim tam pove, če si upa!?

 • Borut Stari

  Cerar je preveč omejen (ne umsko, da ne bo pomote), da bi se šel besedne vojne z Janšo:
  “Predsednik SDS Janez Janša premieru Miru Cerarju na
  besede, da je njegovo pismo nedržavotvoren poskus delitve, odgovarja na
  Twitterju.
  Janša je Cerarju sporočil, da je njegova generacija
  Slovenijo gradila, osamosvojila in jo ubranila, “vi pa jo sedaj
  zapravljate”. Kasneje je zapisal še: “Nesposobni Miro Cerar nas bo
  očitno izločil iz schengna”.

 • Frater

  Janša v tem trenutku niste človek, ki si ga slovenski narod zasluži – ste politik, ki ga Slovenija potrebuje!

  • John

   Amapak, očitno si zasluži Cerarja.

   • GeneralLeon

    Še nobene komunistične volitve niso bile poštene! Tudi tukaj v Slo niso!

 • Danda

  Res smo ozek vrat steklenice za begunce,problem bo,ko bo Avstrijec zabil čep in nam bo ostala ta banda nevzgojena….

  • Mojca pokraculja

   na drugi strani pa namesto čepa “proljiv” !!

   • Danda

    Pa saj smo navajeni…Nas nategne vsak,ki ima dve minuti časa:)Na koncu bodo tudi Hrvati postavili ograjo,a na naši skupni meji,da ne bomo mogli vrnit niti enega “begunca”

    • Mojca pokraculja

     Nas ne more vsak, ampak naše brihtneže pa u izi nategneš. Ampak naj se pustijo nategovat v svojem privatnem življenju, ne pa v vlogi oblastnikov.

     • Danda

      Mojca,to ti dam čisto prav…Ampak njihove napačne odločitve plačujemo mi,,Brez skrbi,ljudje,ki so na oblasti ne čutijo ničesar na svojemžepu ali v svojem bivalnem okolju…Še zmeraj je bil revež jebena stranka..

 • Danda

  Pa naj se navežem na Janšev stavek,češ naj si Slo diplomacija zasluži davkoplačevalski denar… Zaposlen sem v A,kjer plačujem vse dajatve,davek ,socialo,ampak prebivališče imam v Slo,kamor prinesem ves zaslužek.No in zdaj me je naša ljuba država obdavčila samo za lani 2200eur…In ko vidim,kam gre ta denar,bi eksplodiral!!!!!!

 • Ježek Teka Teka

  Karkol je opozicija predlagala je bilo arogantno zavrnjeno s strani komunjar … zdej k mu pa kuzla v rit skače je pa jezen k ga JJ ne yeebe, pa to … lol ..

  • Vrhovnisodnik

   ITAQ, bednik tale cmerko, nesposoben do amena, še pravo ne obvlada.

 • hibernacija

  Cerar dobro si povedal temu zdraharju!? Bolj ko bo v senci bolje za mir v državi! Najprej je v Bruslju udaril po mizi, da se razmere na begunski poti urejajo, zdaj je pa še temu zdraharju povedal kar mu gre!? Očitno zna bit odločen, ko je treba!?

  • rubec

   Jaz sem nekoč za stavo v samo eni uri spil dva litra merlota, 15 šnopsov, vmes pa požrl 25 dkg sveže naribanega hrena pa nisem takih bedastoč ven metal. A ti to lim vohaš iz kante al kaj? Moram še jaz to sprobat.

 • epson mlacni

  Kot, da berem komentarje na RTVSLO, le še dva, ki nista skrajno levo prfuknjena je treba izbrisati.

 • Vrhovnisodnik
 • Vrhovnisodnik

  Že ljudi zaposlujejo preko javnih del, se prav, da lažejo o prostovoljcih, ker bedak bo šel za prostovoljca, moraš bit mal premaknjen, da se javiš, kot prostovoljc, za drek pucat in viruse kasirat.

 • Opica

  Janša ima v celoto prav in za zjokat se je, ko vidiš, kako nekateri uničujejo Slovenijo….
  Toliko je revežev Slovencev, ki nimajo strehe nad glavo ali so kako drugače ne po svoji krivdi bili prizadeti, pa jih vsi, ki zagovarjajo vstop beguncev popolnoma spregledajo – zakaj le, kakšni so ti ljudje in mediji v resnici, pa vlada, za koga delajo?
  In ko ugotavljaš, da se ti ljudje po večini napajajo iz davkoplačevalskega denarja delavcev, kaj ni to ekstremno grdo od teh zagovornikov navideznih migrantov?

 • Ledo

  Ha, ha kriminalec..kaj bi dal, da bi bil zdaj predsednik vlade še posebno od kar je izvedel, da imajo begunci veliko denarja…to bi kradel. Zdaj pa mu ne ostane drugega kot da piše bedarije in laži..kdo bo pa resno jemal kriminalca…

  • rubec

   Majmun, si to ti?

   • Frajtonarca

    majmun te je naredil….

    • rubec

     To pa ne bo držalo. Nimam brata.

  • HUDIČEK

   Partijski hlapec kar lajaj v prazno…kdo pa še verjame vašim pravljicam razn enih par low IQ levih volivcev…konec je z vami:)

  • Anthon

   V pravni državi bi te zgornje besede ogromno stale.

 • GeneralLeon

  Janša je narodni junak osvoboditve Slovenije izpod jugo-komunističnega jarma in nam izboril samostojno Republiko Slovenijo! In najtežje je gledati ko samostojna republika izgublja samostojnost zavoljo nesposobnih jokic in seveda njihovih jokajočih podpornikov. Janša samo daj povelje kdaj začnemo z varovanjem Slovenije in zavarovanjem slovenskega naroda in vrednot! Vedno pripravljeni za domobranstvo!

 • Frater

  Odkar so lansko leto Janšo, moj Bog, oprostite izrazu – “zyebal” ter spravili levico spet na oblast gre vse samo še v maloro! Edino bencin je cenejši, vse ostalo pa kot v svinčenih časih! Forum 21 še vedno skrbi za centralno planiranje gospodarstva, svobode govora in izražanja praktično ni, mladini pa komunistična profesura v glave vceplja teorijo spola in ostale postkolonialne novotarije, da se ta ob begunski krizi še bolj žre in sovraži. Nič čudnega ni, da se potem mladi zapijajo in prešuštvujejo sredi ulic, ko pa njihovi tastari namesto, da bi jim pokazali radosti krepostnega življenja raje ob turbofolku objokujejo bivšo državo. Sedaj nas lahko reši le še oživljena desnica, ki bo slonela na vrednotah slovenske pomladi, tradicije in kmečke delovne etike, lahko spravi ta narod v red in reši državo!

 • marjeticaa

  če je kdo nesposoben, je to JJ..že od 91 rovari naokoli, pa mu nikakor v zadnjem času ne uspeva..

  • hibernacija

   JJ je od hudiča. Je že pokojni Drnovšek ugotovu!?

  • Frajtonarca

   +++++++++++

 • Vojteh Dovč

  prav enako bi blo če bi bila na vladi katerakoli vlada… jasno

 • mirko51

  dokler bodo komunisti povsod bo narod razdeljen, vprašajmo se komu to najbolj koristi ? Janši in SDS zagotovo ne !

 • bojan batina

  Narod se naj cepi proti rdečkam!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!