Janez Janša: Zaradi kaosa, ki mu pravijo stabilnost, mnoge priložnosti ostajajo neizkoriščene

Predsednik SDS Janez Janša (Foto: Urban Cerjak)

Po letu 2008 je razvoj Slovenije na vseh nivojih začel občutno upadati, letošnje volitve so priložnost, da se razvoj za naslednjih deset let zasuka v pravo smer.

Predsednik SDS Janez Janša je odgovor na uvodno vprašanje moderatorja Danijela Cukjatija na pogovornem večeru na Vrhniki, kam smo zatavali v zadnjih desetih letih, našel v Cankarjevih besedah “delajo nas majhne, tujci in potujčenci nas delajo majhne”. “Težko bi uporabil iste besede, kdo to počne, da pa nas delajo majhne, to drži. Od leta 2008 se samozavest Slovencev načrtno zbija,” je dejal in dodal, da je bil istočasno zalet, ki je trajal od osamosvojitve naprej, vedno bolj potisnjen na stran, še posebej ob nastopu gospodarske in finančne krize.

Slovenski zunanji dolg se je enormno povečal in vemo, če si nekomu nekaj dolžan, nisi več čisto samostojen, nekdo te ima delno v rokah. “To se je zgodilo tudi s Slovenijo, ki je bila še leta 2008 druga najmanj zadolžena država v evroobmočju,” je poudaril Janša, ki je predsedoval vladi, ki je imela državo zadolženo v višini okrog 22 odstotkov BDP, potem jo je Pahorjeva vlada spravila na 60 odstotkov in kasneje smo prišli na več kot 80 odstotkov. 

Vse to je po mnenju Janeza Janše vplivalo na samozavest naroda, ki so mu v času osamosvojitve vcepljali, s Kučanom na čelu, da slovenska identiteta v svetu ne obstaja, samo jugoslovanska, da bo z razpadom Jugoslavije izgubljen trg, da ne moremo imeti lastne valute itd. “Samozavest je pomembna, osnova samozavesti je pa identiteta. Identiteta je, da veš kaj si in da to tudi želiš biti, da ne želiš biti nekaj drugega, da si ponosen na to, kar si,” pravi.

Taka država je obsojena ali na krizo ali na propad
Komentiral je podelitev Prešernovih nagrad, ki jih dobivajo ljudje, ki se norčujejo iz slovenske identitete. “Država, ki povzdigne norčevanje ali pa degradiranje lastne identitete, identitete državotvornega naroda, v nek´mainstream´, v neko uradno politiko, takšna država je obsojena bodisi na krizo, bodisi na propad,” je poudaril in spomnil, da so mestne državice, kraljestva in imperiji propadali zaradi identitetnih vprašanj in demografije, ne pa zaradi ekonomije in številk.

Predsednik največje opozicijske stranke je primerjal tudi politično sliko iz časa osamosvojitve in danes. Dogajala so se prerazporejanja, prestrukturiranja in prebarvanja znotraj enega tabora, podobno kot je bilo na začetku, ko je bil na eni strani Demos, na drugi pa stranka socialističnega upravljanja, ki se je razdelila v tri skupine, da bi pridobila več volivcev. Po letu 2004 je LDS pričela hitro razpadati, zato so pričeli delati druge stranke, pretežno iz istih kadrov. Nastali so Zares, Lista Zorana Jankovića in Stranka Mira Cerarja, iz istega miljeja, ki ga je na začetku tranzicije pokrivala ZSMS, kasnejša LDS. Janša je opozoril na vedno bolj opazne znake razpadanja Stranke Mira Cerarja, ki je svoje odslužila, dogaja se prerazporejanje volivcev nazaj k Dejanu Židanu, k Socialnim demokratom, nazaj k matici.

Vprašanje je, kako bo razgradnja SMC vplivala na stanje znotraj koalicije: “Če gledate osrednje medije, se zdi, kot da DeSUS in SD sploh nista v vladi,” je dejal Janša, saj kritizirajo Cerarja, zakone pa vlaga vsaka stranka posebej, ne skupaj kot vlada. SD, ki je v vladi, je pred kratkim celo predstavila svojo vlado v senci. “Imajo vlado na soncu in zdaj so naredili vlado v senci in ni bilo enega samega novinarja, ki bi jih vprašal po zdravi pameti. Kje na svetu še to imajo? Vlado v senci proti lastni vladi na soncu,” je komentiral predsednik SDS. Ob tem je izpostavil ministrico za zdravje, ki jo obe vladni partnerici kritizirata, ko pa je SDS zoper njo vložila tri interpelacije, so jo branili.

Židan sploh ve, kaj je sprejemal?!
Kdo je žrtev tega početja? “Vi ste žrtev,” pravi Janša, zaradi tega, ker vlada kaos, ki mu sicer pravijo stabilnost, mnoge priložnosti so neizkoriščene, namesto enega predpisa jih je deset, na gradbeno dovoljenje se danes čaka 45 dni dlje kot leta 2008, čeprav ima javna uprava trikrat več hitrejših računalnikov. Za področje kmetijstva v tem trenutku velja več kot 4000 različnih predpisov, opozarja Janša: “Če imate drevo s premerom debla večjim od 80 cm, ga ne smete sami požagati, piše v uredbi, ki jo je sprejel Židan, morajo vam odkazati, še v socializmu ni bilo takih neumnosti,” je izpostavil Janša, ob tem pa omenil še registracijo 50 let starih mopedov, neke prevoznice in ostale neumnosti. “Vse to nas oddaljuje od neke normalnosti.”

  Poseben primer je tudi Magna. Pred tremi leti so sprejeli zakon, ki naj bi vzpodbude za investicije omogočil za vse pod enakimi pogoji, po treh letih ni nobenega. “Stvari so dejansko nore. Smo na gospodarski rasti, ki je krepko preko 2 odstotka, vlada pa noče spustiti DDV, vsak produkt, ki ga kupite v trgovini, je dražji kot bi lahko bil,” je prepričan Janša. V zadnjem času je opravil srečanja z gospodarstveniki, ki so vsi po vrsti dejali, da če letos ne bo spremembe politike, bo večina dobrih podjetnikov šla ven, v sosednje države, kjer so nižji davki, kjer na gradbena dovoljenja čakajo trikrat manj, kjer ni nerazumnih sindikalnih funkcionarjev, ki skrbijo sami zase. “Volitve, ki so pred nami, zaključek te dekade, bo določalo prihodnjih 10 let,” poudarja Janez Janša.

Komentiral je tudi letošnjo borčevsko prireditev v Dražgošah. “Nikoli doslej, do letos, tam ni bilo rečeno, da ne potrebujemo sprave. Zatiskali bi si oči, če bi rekli, da Slovenci po tem krvavem, tragičnem, skoraj usodnem razkolu v času druge svetovne vojne, državljanske vojne in komunistične revolucije ne potrebujemo sprave. Seveda jo potrebujemo, lahko si jo predstavljamo tako ali drugače, ker je še nismo dosegli,” meni Janša.

Takoj po osamosvojitvi so tisti, ki so bili najbolj odgovorni za državljansko vojno, pristali na spravo, češ pozabimo, kaj je bilo, pustimo zgodovino zgodovinarjem, ne razkopavajmo kosti, glejmo naprej. Niso pa rekli, da je ne potrebujemo, do letošnjih Dražgoš: “Tukaj pa je govornica rekla, nam se ni potrebno spravljati, mi smo zmagovalci. In veste, da zmagovalci pišejo zgodovino in določajo, kaj je prav in kaj je narobe. Skratka, januarja leta 2018 smo se vrnili v leto 1989, ker takrat so bile te besede nazadnje izgovorjene v slovenskem prostoru,” opozarja Janša. Novinarki, ki ga je vprašala, kaj mu je polepšalo rojstni dan, je zadnji šef odgovoril, da cela prireditev in odličen govor. “Se pravi, to niso neke besede izgovorjene tja v en dan, ampak je bilo dano neko sporočilo,” je prepričan Janša.

To sporočilo pa je dobilo nadaljevanje, ko je del sindikatov javnega sektorja pripravil protestno zborovanje pred parlamentom in vlado. Tam je predsednica sindikata Lidija Jerkič izrekla besede, ki so bile verjetno nazadnje izgovorjene v petdesetih letih prejšnjega stoletja “včeraj smo prosili, danes zahtevamo, jutri bomo vzeli”. “Nobene javne reakcije na to ni bilo,” je ogorčen Janša, mnogi gospodarstveniki pa so ga opozorili na to z besedami “treba bo iti iz te države”. “Izrečena je bila neposredna grožnja,” je opozoril Janša, ki pa se jo seveda niso ustrašili tisti, ki so v času tranzicije pobrali večino, ampak tisti, ki so si v tem času nekaj na pošten način ustvarili.

Bistvenega premika ni možno doseči znotraj te polovice volilnega telesa, ki je volilo na prejšnjih volitvah. “Če bo udeležba takšna, kot je bila leta 1996 ali pa 2004, ne samo, da je ta premik možno doseči, tudi zgodil se bo,” je prepričan Janša. Tisti, ki so pred štirimi leti ostali doma, morajo ugotoviti, da obstaja upanje. To pa se bo zgodilo, če bo demokratični blok starih in novih strank spodoben sodelovati, tako kot leta 2004, ko je prišlo do povezave SDS, NSi in SLS prek Zbora za republiko.

“Povezovanje in sodelovanje daje upanje na spremembo in to motivira tudi tiste volivce, ki so na robu in drugače ne bi glasovali. Formula je znana in po teh premikih, vsaj formalnih znakih v NSi, to upanje obstaja,” je optimističen Janez Janša, ki je povabil na okrogle mize v organizaciji Zbora za republiko, ki bodo potekale ob sredah v februarju in marcu, na zadnji pa je previden pogovor predsednikov vseh pomladnih demokratičnih strank.

“Če boste za skupno mizo videli vse nas, vedite, da je ta čas sprememb blizu, sicer pa bo še malo oddaljen. To je v tem trenutku po mojem mnenju ključna stvar,” pravi Janša, ki je v imenu SDS pripravljen sodelovati z vsemi, s katerimi se da uskladiti koalicijsko pogodbo, razen s tistimi, ki še vedno domujejo v ukradenih, nacionaliziranih vilah.

(članek je bil prvotno objavljen na strani sds.si)

 • Peter

  Ojoj, levosučnim se bo spet utrgalo, no.

  • rubec

   Hej Perčina anede da se na današnji dan lahko spije 8 pelinkovcou ker mi žena tukaj nekaj tumba.

   • Peter

    Jasn.
    Zakva pa glih dons ne, no?

   • RATATA

    Kakšna škoda Rubčina, da ni osmi februar enaintridesetega, bi jih lahko 31 podojil.

    • indijanka

     Nisem poznavalka. Ampak, če jih lohka 8, se mi zdi, da jih tut 31 ni problem.

     • RATATA

      O kako lepa čednost je skromnost! Kot tudi priznanje o nepoznavanju.
      Hid problem jih je pozizati enaintrideset.

   • traktor

    Lahko,je pa res, da moraš na koncu kulturno kopičko podret.

 • učko

  Jah, n’č nouga! Rdečkarska fašistokracija počne to že več k’ četrt stoletja, pa kwa ? Jah, kwa je pa z “opozicijo” narobe, da je folk ne voli v tolikšni meri, da bi prišla na “oblast”? Rdečarji imajo celo 2/3 večino. Vprašte se zakaj ?!!!!! Če ste tolk butasti, da odgovora ne veste, vam ga bom kasneje jaz napisal ! Moram zdele delat !!

 • komunist

  Jajo, kar pozabi da boš še kdaj na oblasti, socialni demokrati pa ti bomo vladali še naslednje štiri leta…..

  • totex39

   Če bodo na oblasti še naprej komunisti, bomo pa še naprej v dreku.
   Upam, da se bodo volivci spametovali in volili demokratično oblast.

  • rubec

   Ko bomo zaplenili premoženja SD majmunom bomo tvojo kletko pregledali v nulo. Ke majmun majmunski.

  • Peter

   Seveda boste in to še naprej z dvojno vlado, opozicija semi sebi ste, no.

   SD, ki je v vladi, je pred kratkim celo predstavila svojo vlado v senci. “Imajo
   vlado na soncu in zdaj so naredili vlado v senci in ni bilo enega
   samega novinarja, ki bi jih vprašal po zdravi pameti. Kje na svetu še to
   imajo? Vlado v senci proti lastni vladi na soncu,”

  • Peter

   Daj komunist, nekaj mi razloži, no.
   Ko nanese beseda na preteklost, vedno krivite desno vlado za vse, češ, imeli so priložnost, ko so vladali, pa je niso izkoristili.
   SD ima že kar nekaj časa priložnost za izboljšanje položaja delavcev, za izboljšanje sociale, šolstva, zdravstva, skratka vsega, pa je ne izkoristi.
   Nekoliko čudno, kaj praviš, no?

  • traktor

   Socialni demokrati imate socialo in demokracijo samo v naslovu.

  • osa

   Nemški
   časnik Bild je sestavil seznam dvajsetih največjih množičnih morilcev, ki so
   zaznamovali dvajseto stoletje. Med prvimi desetimi se je znašel tudi
   jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito. Absolutno prvo mesto pripada kitajskemu
   diktatorju Mao Ce-tung, ki naj bi bil odgovoren za smrt petdesetih milijonov
   ljudi.

   slovenčki, kar volite cerarja, kučana,…, ko se boste opametili, boste travo jedli, ker levaki ne znajo nič napraviti, krasti, lagati dvigovati davke, goljufati preko rdečega križa, kučan je dal gospodu jeleniču državno odlikovanje..
   zapomnite si vsak glas šteje in volite.

   vprašajte kučana, zakaj nemški delavec zasluži več kot slovenski,..?? (v nemčiji tudi slovenski delavec dobro zaluži), ali je potem slovenski delavec tako len ali tako neumen, ali je kaj drugega,..????
   https://www.finance.si/192580

 • luckyss

  Če smo realni, se kot država počasi pobiramo…
  “Penzije” so za polno delavno dobo dvignjene na 500 evričev, kar je sicer še vedno pol manj kot je obljubljal Hrjavc, vendar je korak naprej….
  Imamo menda drugo največjo rast BDP v Evropi, kar je težko oceniti negativno…
  V sporu s Hrvaško se končno obnašamo pravno in počasi bodo pokleknili tudi Hrvati…
  Toliko o pozitivi…sedaj pa minusi…

  -Treba je nujno spustiti v državo vlagatelje…tu je veliko polen pod nogami, v glavnem s strani SDS…
  *Treba je rešiti končno to pranje denarja v NLB, da bo mir, čeprav so podobno počele ostale evropske banke, predvsem nemške….ker je to pač državi prinašalo profit..P.S…tudi Vatikan bi lahko kaj vrnil Sloveniji (to tukaj seveda ni zaželjena tema)..
  -Treba je vzpostaviti sistem socialne varnosti in delavstva….da ne bodo zaposleni hodili na RK in Karitas
  – Treba je zmanjšati državni aparat in korupcijo vezano za državno korito…
  Veliko je še za postoriti….
  Vprašanje pa je, če so to sposobni tisti, ki niso sposobni najeti legalnega kredita….v prevodu…tisti, ki bi radi prali svoj denar (DM od orožja prodanega na HR in v Bosno)…

  Torej…tu ste ovce itak prepričane, torej imate tistih 8,78% volivcev kar vam verjetno zagotavlja parlamentarni prag in večno jamranje v opoziciji….komentatorji pa še naprej uspešno odvračate neopredeljene ;))

  Bi bilo kar dobro, če bi končno nekdo začel delati v dobro države in ne le v lastno korist..

  • lokec

   luckyss • boš videl po volitvah, ko bo sds z ostalimi močno zmagala. Počasi se pripravi na to. Lep pozdrav

   • Krtača 20

    Ja, bo zmagala ja. Na Dobu že pripravljajo slavje. Počas bojo vsi iz sdsa tam.

    • lokec

     Tako bo kot sem napisal zgoraj, pripravi se na to!!

 • janko

  Preprostost, iskrenost, poštenje, dobronamernost, garaštvo, razumnost, kultura…. Kot starejši župniki. TO je slovenska duša!! Pravo nasprotje so rdečkarji in ni čuda da so pobijali cvet slovenstva. Še danes počnejo isto, le na soft način – ubili so pomlad v Sloveniji.

  • luckyss

   Ja, če bi se vsi držali krščanskih načel, bi vse potekalo mnogo bolje…
   Pa kaj ko se Kristusovega nauka še najmanj drži Vatikan….Nekateri župniki so sicer v redu, a je to le kaplja v morje “zvonov” …;)

   • janko

    Zelo se motiš, žal.

    • luckyss

     Bi se rade volje, pa žal ne :(

     • janko

      Kako da ne: orožje v Bosno je prodajal Kučan, Zvonoma rdeča vlada ni hotela pomagati, kakor so ostalim, ker so delnice strmoglavile vsled svetovne krize in sta propadla, Kristusovega nauka se ne držijo edino rdeči (laž, kraje, vse negativnosti), za milijardo do tri se rdečkarji vsako leto zadolžijo na novo, večajo neprestano državni aparat in ne manjšajo, korupcijo imajo zelo visoko, tujih vlagateljev ni in ne bo in to samo zaradi rdečkarjev, njihovih abnormalnih predpisov….
      “Bi bilo kar dobro, če bi končno nekdo začel delati v dobro države in ne le v lastno korist..” – Pri rdečkarjih, to je na levem polu je to popolnoma nemogoče, saj do danes počnejo samo negativno, negativno in slabo.

     • luckyss

      Kar se orožja tiče imajo tisti, ki so ga v kešu (v DM) drago plačali drugačno mnenje od tebe..
      “Zvonovi”, bankirstvo, itd…je v skrajnem nasprotju z učenjem Jezusa…tako, da se tu lahko le “zakopljete v zemljo”..;))

      Okrog zmanjševanja državnega aparata pa se v bistvu strinjava….
      Vendar tu služijo poleg “rdečih” tudi mnogi prebarvani…
      Lopovščina pač ne pozna politične barve, ampak le barvo denarja…

     • osa

      ja BOG je i je dal 10 zapovedi. jaz vero in cerkev ločim. cerkev so delavci, kateri so dobri in manj dobri. BOG pa je samo eden in vsemogočen. veliko vas zna reči, daj lačnemu jesti, potem pa kar pozabite še naprej ne ubijaj, ne pričaj pokrivem ne laži, ne kradi,..
      te zapovedi veljajo za vse za verne in neverne.
      levaki ste izgnali BOGA in ste se samooklicali za BOGA.
      sedaj pa ko vas BOG ne podpira, pa je za vaše nesposobnost in NEznaje kriv Janša. slavite pasjo dojijlo,(meni se v želodcu obrača) mariji v natročje dajate podgano,… to pa je umetost, po komunistično???????!!!!

  • Cucurbita Pepo

   Bolj star bolj nor

 • rubec

  To je treba enkrat tudi zapisati da se bo vedelo. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • luckyss

   To, ja …Twito, omladina,ovce naša so živina ;))

  • Miro

   hahaha kot kakšen titov pionirček

   • rubec

    Za koga pa ti sploh navijaš. Če ne bi bilo Tita te države sploh ne bi bilo. Čakam.

    • Miro

     parola Živel…. smo imeli včas polno glavo v komunizmu, sedaj pa to naslednica ZKS to ponavlja

 • RATATA

  Tako premišljeno in poznavalsko,
  resnično in pravilno, za komije kar ubijalsko pove,
  kako je.

 • Franc Šink

  Prvo kar opaziš pri prihodu v razvito tujino so neverjetni odtenki svobode.

  • Frank Novak

   In zakaj ne zivis v tujini?

 • Domus Lubus

  Oblikuje se nova slovenska pomlad. Morda bo NSI izostala, a na naši strani je kopica pomladnikov, ki z visoko dvignjenimi glavami stopajo v prihodnost. Poleg janševe SDS je tu še gospod Primc, Kangler, pa Požar, v senci pa čaka še Vili Kovačič, ako mu bo potebno vskočiti. Letošnja pomlad bo burna in poletje zmagovito.
  Naj končam z nadaljevanjem misli (sicer levičarskega) pisatelja Ivana Cankarja:
  “Vedno bolj pa se kaže, da nas ta silni
  vihar ni potisnil k tlom in ne povsem uničil, temveč, da nam je opral duše in srca, nas
  pomladil, nas začel dvigati kvišku!”

 • Krtača 20

  Kdo pa še temu pleškotu še kaj verjame. Sploh odkar je bil v arestu pa dnar pral prek bosanske mafije.

  • lokec

   Boš videl po volitvah, ko bo sds z ostalimi močno zmagala. Počasi se pripravi na to. Lep pozdrav

   • Krtača 20

    Sej pravm, take na Dobu 101% podpirajo. Zmaga zagotovljena.

   • luckyss

    Ta je absolutno najboljša danes….;)))
    Cenim humor…črnega še najbolj ..bravo !

   • Frank Novak

    No bomo vidli..

  • osa

   vidim, da živiš od tega portala. dragi normalni ljudje pritisnimo na moderatorja, da bo neumne in nepotrebne komentarje , krtače lukisU(lumpa),..in še nekaterih vrhunskih strokovnjakov za BUTALE brisal

   • Miro

    hahaha ….. normalni ljudje….. neumni komentarji…. hahahaha ti si bolan človek

   • stajerc5

    Potrebujes samo tri klike za vsakega in so vsi po vrsti blokirani!!!

   • Tom Žnidarčič

    Ne niti pod razno jih ne sme brisat, razen sovražnega govora. Naj ljudje vidijo primitivnost leve horde. Na mmc in 24kur, nas pošiljajo na Novo 24, in ko tam ne vidijo več smisla pa pridejo sem pljuvat gošarji zarukani.

 • tzt

  Zarukance na levi itaq ni problema nategnt. Glupsoni že vsa leta bebavo volijo derivate Golobiča.

  Je pa lep pogled na konsolidacijo na desni. Še malo pa bo cel spekter pokrit. Potem naredimo red in vse bedake in podtaknjence zmečemo na cesto. Opice sindikalne bodo takoj na ulicah. Ampak, ko jih jebe. Ne bodo dobili plač in bodo hitro tiho.

  ŽIVEL JANEZ JANŠA

  • žogica

   Sanje so dovoljene, jutri je nov dan, streznitev !

   • lokec

    Spremmbe bodo. vendar krute.

    • luckyss

     SDS iz največje opozicijske stranke na parlamentarni prag…..ja, življenje je kruto…

     • žogica

      Ja, za vas je kruto, ker si to zaslužite….

    • žogica

     Nekdo bo spet razočaran….

    • tzt

     Se ti ne zdi škoda časa za te levakarske enovrstične stupidneže? Ko jih jebe!
     ŽIVEL JANEZ JANŠA

     • luckyss

      Samo zate..
      tri vrstice….;)) Se da včasih z eno besedo povedati ogromno….npr. v vašem primeru ……Ovce ;)

     • tzt

      Majmun, očitno si polpismen s preluknjanim spominom. Kaj sem ti napisal? Ugasn se mi.

      Zgleda, da imajo danes levakarji, vsi po vrsti gojenci zavoda Frana Levca, športni dan.

     • luckyss

      Te ustanove skupaj z menoj ne pozna 99% Slovencev……
      Verjamem pa, da vam je nekaterim bolj domača ;))

    • etrusk

     Jaz samo to čakam , kdaj se bo Slovencem odtrgalo????

  • Miro

   hahaha plešasti zgoraj že 25 let “nateguje…. ugani koga?

   • tramal

    Živel Janša ,crknite komunajzerji.

 • Frank Novak

  Gospod Jansa je nekoc tudi zaklinjal vecno zvestobo Josipu Brozu.
  Gospod Jansa je nedavno vabil Turcijo v EU.

  • garfi

   Gospod KurČĆan je še vedno tudi zaklinjal vecno zvestobo Josipu Brozu.
   Gospod KurČĆan je nedavno vabil balkan v EU.

   • Frank Novak

    Kucan je dosleden, in se ne obraca po vetru.
    Pri Kucanu ves kaj imas, pri kameleonu Jansi pa ne ves kako se bo obrnil.

    • garfi

     KurČĆanan je dosleden veleizdajalec, in se ne obraca po vetru.
     Pri Kucanu ves kaj imas, pri Jansi pa veš kako se bo obrnil.

    • tramal

     Samo veliki po srcu in duši se spreobrnejo in priznajo svoje napake ,ki pa jih nikoli več ne ponovijo.Vi brez hrbtenice boste pač vedno puzali in lizali riti morilcem komunajzerjem.

     • Frank Novak

      Jaz sem ze desetletja v ZDA. neumnosti govori. Otopel si. Se vedno udarjas po mrtvem konju.

     • Frank Novak

      Samo oportunisti se spreobrnejo ob za njih ugodnem casu. Jansa se je spreobrnil sele ko je videl da komunizem jemlje hudic, in ne prej. Jansa ni junak, Jansa je oportunist.
      Jaz s komunisti nimam nic. Ze desetletja zivim v ZDA in sluzim denar v financni industriji.
      Ce ti iz sebe nisi naredil nic, za to ne dolzi nikogar drugega kot sebe. Potem se bos izkopal iz dreka.

  • osa

   BOG ODPUSTI GREH NEUMNOSTI PA NE . JANŠA je uvidel, da je v napačni ekipi, pa je prebegnil, sedaj ste mu pa fouš. za njegove grehe ste ga komnisti že toliko kaznovali, da mu sedaj Bog beleži dobra dela zaradi vaših spletk.

   ŽIVEL JANŠA

   • Miro

    hahahaha……. verski pouk se nadaljuje….. za svetnika ga naj papež razglasi

    • stajerc5

     Ce bo svetnik postal, boste ja pozabili,da je Doktor, nje-de!??

   • Frank Novak

    JANŠA je uvidel, da je v napačni ekipi potem ko je videl da se komunizem seseda. Se je pac ustel. Mislil je da bo komunizem trajal dalj in da bo imel od lizanja Titovega anusa dalj casa korist.

    • etrusk

     Janša , je moral iti , tov. frank nemreš da razmeš, res pa je , da ste dovolj pametni , da še vedno ližete, kar tako naprej.

   • etrusk

    Prvi vaš stavek je na mestu, kajti neumni bodo večno neumni. Tudi jaz , sem moral hoditi na cesto ko se je vozil zločinec in ga z zastavico pozdravljati. V tovarni ki sem delal , smo prav tako MORALI iti ga pozdravljati in mahati z zastavicami . Če pa kdo ni hotel iti tisti dan, ga pozdravljati, ni imel plačanega šihta. Morali smo iti pod mus.

   • Hun

    Jansa novi mesija…za glupe slovenske sektaske starčke

 • žogica

  Ta se pa preveč rad hvali, le kdo mu še kaj verjame? Že 25 let ima enako volilno telo, kar je pa absolutno premalo za zmago. Jansha v senčki boš užival….

  • tramal

   Janša ima že petindvajset let enako domoljubno ,pošteno in delovno volilno telo ,vi komunajzerji pa imate izdajalce Slovenskega naroda,uvožene južnjake, zapečene afričane ,begunce ,lezbače ,buzarante ,pocestnice itd. Ja razlika je očitna.

   • žogica

    ….domoljubno, pošteno……o kom ti to govoriš?????

   • Hun

    posteno stranko za lastn zep

 • Peter

  Ne vem, zakaj se nekateri čutijo dolžne dan na dan ponavljati, da se je Janša zaklinjal Titu in komunizmu.
  Vemo.
  Pa vi veste, da vam stranko za vsake nove volitve pripravi zadnji predsednik CK ZKS?
  Veste?
  Ja, potem pa tudi to ponavljajte iz dneva v dan, no.

  • luckyss

   Glede tvojega prvega stavka…
   Zato, ker ovce to vsak dan sproti pozabljate :))

   Glede drugega stavka pa…Tisti, ki vsakokrat nabriše celotno “desnico” verjetno vsaj butast ni ;)

  • Caetano

   Take hinavcke je dobro spominjati na Jansevo disidentsko in tezko pot. Na to kdo je bil udbovec Janicar, kako ga je zasledoval Vidmar, kako je CK ZKS s KOS dogovoril njegovo aretacijo, kako je pozneje uspel na novo vzpostaviti slov. vojsko kljub temu, da so udbovci v kolaboraciji z JLA razorozili TO.

  • garfi

   za VOLItve

  • rubec

   ***********

 • Miro

  strokovnjak za “stabilnost ” se je zopet oglasil. “demokrat” s komunističnim poreklom spet vse ve…

  • garfi

   ti veš nič

   • Miro

    jaz nisem v Kumrovcu “študiral”

    • garfi

     ti študiraš v Murglah

     • Miro

      eni v Murglah, eni v Kumrovcu

     • Tomira Breluga

      Janša je v komunizmu študiral obramboslovje. A veš kakšni tipi so šli v komunizmu študirat obramboslovje?
      Očitno ne.

     • garfi

      leviČĆarji šarec-sd-smc-desus-zl-l ste plačanci židovskega globalista sorosa
      vsa ta udbomafijska izrojena multikulti levica ste na njegovem plačilnem seznamu
      NEEEE tem protiSlovenskim “strankam” na volitvah
      VAŠE GESLO JE
      BREZ MEJA-BREZ DRŽAV-BREZ NARODOV !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      VAŠ VELEIZDAJALEC milan kučan je odlikoval sorosa

    • Tom Žnidarčič

     Saj se vidi, da nisi nikjer.

  • Andrej

   Zato pa ve, da se jih je treba čimprej iznebiti in še nekaj , nikoli ni zanikal !
   To Miro je največji problem za stare in mlade rdečekožce ! Komunizem ni
   poreklo , je pa ideološka zadeva , ki se trdno oklepa korita in starih navad ,
   kar nekaj jih poznam , ki so komunizmu obrnili hrbet ! Sam sem imel velike
   probleme , ker sem v MDB zavrnil ponujeno članstvo v partiji ! Nikoli ne bi
   šel v MDB , ker sem rad hodil na štop po svetu , sem moral , da sem lažje
   dobil potni list in imel odprta vrata v svet ! Tako je bilo , pošteno povedano !

 • garfi

  leviČĆarji so sami popoln stabilen kaos

 • francelj3

  Ja, stabilnost, s katero se ves čas hvali šešljač, je fina stvar. Stabilnost so imeli tudi Hitler, Mussolini, Stalin, broz … to so bile nekako najbolj stabilne oblasti do zdaj.

 • xtc

  Janša ima pravv povedanem.
  A je treba biti realen,večini trenutno stanje ustreza,spremembe bodo,ko bo Slovenija finasnčno nasedla,do česar pa ni več daleč,kajti večina podjetij se bo pričela umikati in denarja za vse bolj požrešne levake in JS preprosto ne bo več kot tudi kreditov ne več takrat pa bo sledil upor in urejanje in nujne spremembe.
  Kaj za levake pomeni “stabilnost” v resnici to pomeni kaos v katerem vladajo in kregajo ljudi in jih gulijo ter siromašijo ter kradejo.
  Nestabilne so za njih tiste družbe ,ki jih porinejo tja na družbeni rob,kjer tudi morajo biti in ne morejo krast in ropat.

  • Tomira Breluga

   Res ja.
   Zvon1, Zvon 2, Vegrad…..itd., itd. , tile levaki so res grozni.

   • xtc

    Jep!
    Sploh ko jih v poslih vodijo razni Janezi Z,Hermani R itd.

 • Frank Novak

  Poglejte kako so spreminjali barve ugledni Slovenci. Vedno so zaobrnili plosco ravno ob pravem trenutku. Takrat ko od opevanja starega sistema ni bilo vec koristi so padli v objem novemu sistemu, samo da bi zascitili svojo rit:

  1) OTON ZUPANCIC:
  a. 1934: V Marseillu je v atentatu ubit jugoslovanski kralj Aleksander I. Karadjordjevic. Oton Župancic takrat spesni slavilno pesem viteškemu kralju: »Nekdanje case bil je obicaj, da knezom so najljubše dragotine dajali s sabo, ko so šli v krajine, od koder potnika ni vec nazaj. Mi damo tebi, kar nam je najdražje: Prsti slovenske zbrali smo v posodo, ki zvezal z njeno svojo si usodo – Morda Ti z njo bo pocivati laže.«
  http://www.zgodovinsko-drustvo-kovacic.si/node/1530

  b. 1945: Ok koncu vojne, 9 Maja 1945, pozdravi osvoboditelje z balkona Ljubljanske univerze kjer recitira svojo pesem Osvoboditeljem v pozdrav:
  http://www.delo.si/assets/media/other/20150415//porocevalec-10-05-1945.pdf

  Po koncu druge svetovne vojne je sodeluje v javnem in političnem življenju, postane poslanec ljudske skupščine LRS in član njenega Prezidija ter predsednik Slovenske matice (1947), katere delo je vodil dejansko že pred 2. svetovno vojno. Ob njegovi sedemdesetletnici mu je tedanja oblast podelila častni naziv »ljudski umetnik«
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Oton_%C5%BDupan%C4%8Di%C4%8D

  2) BOZIDAR JAKAC

  a. 1934, portretira kralja Petra II, Karadjordjevica:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Bo%C5%BEidar_Jakac_portraits_Peter_II_of_Yugoslavia_in_1934_at_Bled.jpg

  b. 1943, portretira Marsala SFRJ Josipa Broza Tita:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/Bo%C5%BEidar_Jakac_portraits_Tito,_November_1943.jpg

  3) JANEZ JANSA

  a. 1980-88 leze v Titovo rit in se hvali z clansvtom v KP:

  http://www.gibanje-ops.com/images/stories/janezjansaavnoj4.jpg
  http://www.mladina.si/media/www/slike.old/clanki/200040/avnoj5_display.jpg
  http://www.mladina.si/177513/janseva-prosnja-za-sluzbo/

  b. 2013 pljuva po nekdanjem vzorniku. Ob tem pa na veliko laze ces da preje ni vedel za pokol domobrancev. Cudno prav njegov oce naj bi bil domobranec in mu o tem ni nic povedal?
  https://www.youtube.com/watch?v=TrqGo_e1mTs

  OPORTUNISTI VSE SLOVENIJE, ZDRUZITE SE!

  • Tom Žnidarčič

   Če bi Janša takrat namesto svojih uporabil moje hvalospeve partiji, Titu, tekovinam revolucije, samoupravnemu socijalizmu in kar je še bilo podobnih nebuloz, ki smo jih morali takrat pisat po šolah, bi Janša, ne pa Kučan bil zadnji predsednik CK ZKS.

  • tramal

   Kako kaj tvoj vzornik kim il sung .A še živi?

 • garfi

  leviČĆarji šarec-sd-smc-desus-zl-l so plačanci židovskega globalista sorosa
  vsa ta udbomafijska izrojena multikulti levica je na njegovem plačilnem seznamu
  NEEEE tem protiSlovenskim “strankam” na volitvah
  NJIHOVO GESLO JE
  BREZ MEJA-BREZ DRŽAV-BREZ NARODOV !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tomira Breluga

   Potem je tudi predsednica NEMŠKE KRŠČANSKE UNIJE Merklova na njegovem plačilnem seznamu, ker vemo kdo je vabil begunce v EU.

   • garfi

    SOROS PUPPET ANGELA MERKEL WANTS TO TURN GERMANY INTO WEIMAR, LET DEUTSCHE BANK GO BUST
    https://birdflu666.wordpress.com/2016/09/26/soros-puppet-angela-merkel-wants-to-turn-germany-into-weimar-let-deutsche-bank-go-bust/

    • Tomira Breluga

     Čakaj malo….
     Prej pišeš, da so itak vsi razen sds seveda Soroševi plačanci, da so vsi izrojena Udbomafija……sedaj pa mi ponujaš neke linke kjer piše, da je Soroševa lutka tudi predsednica NEMŠKIH KRŠČANSKIH DEMOKRATOV, torej desničarka.
     Ta ista desničarka, katera je v isti EU parlamentarni skupini kot SDS.
     Kdo je torej sedaj vse na plačilni listi Soroša razen slo levičarjev, beguncev, anarhistov, humanitarcev, medijev…..(sem še koga pozabil?)? Pa ja ne tudi prvo ime evropske krščanske desnice??
     Ta Soroš raztura, se ti ne zdi?

 • Get Smart

  Edini, ki tu leze v MURGLSRBSKO TITOVO RITO je FRANK Novak.

  Janeza Janšo je KPJ — murglskosrbska KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE iz KPJ-ja izključila
  leta 1983
  kot “neprijatelja države KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE “.
  Tako da Janez Janša seveda ni bil kak komunist, ki bi o čemerkoli odločal,
  kot mu tu podtika MURGLSRBSKA JUGOKOMUNISTIČKA mekanacurica,
  ampak je bil mladinec v KOMUNISTIČNI JUGOSLAVIJI, ki se je že kot mladinec uprl JUGOKOMUNISTIČNI DIKTATURI.

  Torej, za razliko od tovariša MILANA KUćANA,
  predsednika PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  ali pa
  tovariša BORUTA PAHORJA, člana
  PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  je bil
  Janez Janša mladinec v JUGOKOMUNISTIČNI DIKTATURI.
  Odločal ni o člemerkoli, kot že rečeno in PREDVSEM ZNANO,
  in povrh vsega ga je PARTIJA izključila, ker ni sledil
  MARKSISTIČKO–LENJINISTIČKOM nauku.

  Morda še besedica dve o “potovanju v jajce”, ki tako rajca brezjajčne murglskosrbske jugokomunistične mekane curice,
  umetnike sviranja kurcu! Leta 1977 je bil Janez Janša najstnik v KOMUNISTIČNI DIKTATURI imenovani SFRJ (Socialistička
  federativna republika Jugoslavija). Takorekoč vsi mladinci in pionirji Jugoslavije so hodili v Jajce in Kumrovec, kjer
  naj bi se rodila pedofil, klavec ter kominternovski agent Josifa Stalina tovariš Josif Broz in njegova pedofilsko klavska
  komunistična Jugoslavija. V času jugoslovanske diktature seveda niso bili splošno znani pedofilski in klavski podvigi
  tovariša Josifa Broza, kakor je to znano danes (leta 2015) in je zato po Ustavi Republike Slovenije prepovedano častiti
  pedofila in klavca otrok tovariša Josifa Broza, kakor to počno murglskosrbski udbovci, ki usmrajajo splet s svojimi
  murglskosrbskimi sekrecijami in kakor počno njihove gazde, ki se pod jugoslovanskimi in komunističnimi simboli zbirajo
  v Stožicah ter prisegajo pedofilu in klavcu tovarišu Josifu Brozu: “Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo”
  (http://www.youtube.com/watch?v=ifydoT0v3J8).
  Janeza Janšo zaradi nepripadnosti Josifu Brozu in njegovi MURGLSKI Jugoslaviji ta murglskosrbska jugokomunistična tolpa
  zločincev proti človeštvu preganja že preko 30 let, od leta 1985 pa do danes je proti Janezu Janši sprožila že preko 160
  udbovskih jugokomunističnih postopkov TEPIHOVANJA in SFUKOVANJA, kjer med ostalimi podtikanji izstopajo Kučanovo in
  Kacinovo švercanje pušk, nakupovanje zastarelih havbic, avionov, Depala vas, pa vse do ugotovljene obljube o nameri
  LDS-a Pavćeku (LDS) dajati ugotovljeno nagrado za ugotovoljene oklepnike, v ugotovljenem času (2004), na ugotovljenem kraju
  (Viator&Vektor – Sistemska tehnika).

  Pamet v glavo, ljudje

  in ne nasedajte MURGLSRBSKO RVACKIM JUGOKOMUNISTIČNIM provokatorjem.

  • Tomira Breluga

   Pa daj ne udrihaj toliko po bivši Jugoslaviji, kje pa si bo vaša stranka v bodoče sposojala denar za volitve? V Albaniji?

   • tramal

    Južne republike so že zdavnaj pozabile jugo in so samostojne države,le slovenski komunajzerji še trobite o neki propadli jugi in mislite da jo boste oživili.Že davno je vas čas povozu.

    • Tomira Breluga

     Potem pa res ne bo težko najti kakega članka, linka….bilo kaj, ki bo potrjeval tvoje besede, a ne?
     Za razliko od Domoljubov si mi ne sposojamo denarja v Republiki Srbski.

     • tohuvabohu

      Kdo mi, bedak. A nisi rekel, da nisi v nobeni stranki?
      Sicer pa vi ne rabite kreditov. Dovolj naropate, pa še kakšno provizijo potegnete.

     • pajot

      Ne,vi si ga ne. Vam ga kar šenkujejo. V oblazinjenih kovčkih.

  • Hun

   kje je imel oceta da bi mu svetoval naj se ne vclani v partijo?

 • Tomira Breluga

  Imamo eno največjih gospodarskih rasti v EU, rekordno rast investicij, najnižjo brezposelnost v zadnjih 10-ih letih…..in to je Janšo kaos???
  Za tega istega Janšo, ki je totalno nesposoben v paniki klical Troiko?
  Za tega Janšo, ki ima tako rad Slovenijo, da bi vse kar je možno prodal tujcem?
  Za tega istega Janšo, ki je izjavil, da se bo odstranil iz politike, če bo imela Slovenija pol nižjo gospodarsko rast kot jo ima sedaj?

  • rubec

   Svoj čas sem prevažal mamila za kartel Sinaloa. Takrat je veljalo da prevozniki mamil nismo smeli uživati. Po tebi sodeč je zdaj tam vse razpuščeno.

  • andreas82

   Se je boril v uniformi, ko ste se drugi skrivali pod CD, tudi to je res, pa delal nekaj kar delajo tisti, ki imajo Slovenijo radi. Zanimivo pa da Janša razume, da je Izrael demokratična država, ko sedaj hočejo priznat Palestino, ki je nobena zahodna sila ne priznava, kam mi to gremo, pod to vlado, da nas povezujejo v tretji svet, pa standard gre tud tja nekam!!!

  • Franjo Trojner

   Imamo 600 000 državljanov, ki živi pod pragom revščine in naslednjih 600 000 ki zasluži kak € več , imamo 3 in več krat manjše plače in penzije, kot sosedje v Avstriji, imamo 90 000 brezposelnih a pospešeno uvažamo delovno silo iz BIH, imamo največje davke v EU in svetu, imamo največji in poln privilegijev in na stavko vedno pripravljen javni sektor v EU, imamo nedelujočo demokracijo in pravno državo, ter zafurano tranzicijo, non stop se nam dogaja beg možganov /mladi pospešeno bežijo v EU in ves demokratičen zahodni svet, imamo sesuto zdravstvo, kjer otroci vsaj 4 leta in več čakajo na fsrani zobni aparat, imamo do skrajnosti zapufano državo, imamo totalno zafurane, izropane in z nelegalnim pranjem denarja okužene banke itd. In ti cepec ves ta kaos razumeš, kot Cerarjevo zgodbo o uspehu?
   Pa saj si bolan in to v glavo, da ne bo pomote. Problem je samo, da se svoje norosti ne zavedaš, ker, če bi se svoje norosti zavedal bi ne bil nor!

  • Srečko Starič

   zblojen do konca

  • smiljan bertolin

   torej, vse ok?

  • garfi

   leviČĆarji šarec-sd-smc-desus-zl-l ste plačanci židovskega globalista sorosa
   vsa ta udbomafijska izrojena multikulti levica ste na njegovem plačilnem seznamu
   NEEEE tem protiSlovenskim “strankam” na volitvah
   VAŠE GESLO JE
   BREZ MEJA-BREZ DRŽAV-BREZ NARODOV !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   VAŠ VELEIZDAJALEC milan kučan je odlikoval sorosa

  • tramal

   Bedanec .Seveda imamo največjo gospodarsko rast saj smo od vseh držav najbolj padli in imeli najdle recesijo.Investicije so plod tega da nemčija vleče voz naprej ker cmerar ni sprejel niti en zakon ,da bi nam šlo boljše.Glede brezposelnosti pa to .Čez dvajset tisoč ljudi je poiskalo delo v tujini,petnajst tisoč se jih je izselilo in ko je Janša šel z oblasti je bilo brezposelnih 53000 ljudi.Imaš veliko konjsko glavo ,možgane pa kot kura.

 • garfi

  OPOZORILO o udbomafijskih plačancih kot je Tomira Breluga Frank Novak
  VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČĆARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
  smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
  VSAKA NASLEDNJA “LEVIČĆARSKA VLADA” JE ZA VEč STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
  poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
  NE NASEDAJTE VEč !!!
  primereki manipulatorjev kot je “janez cepec, krtača, tunek, slovenec…” imajo še veliko pomagačev in imen
  Mare Kranjc pojasni
  Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

  • Krtača 20

   ….we are legion, we do forgive, but not forget….

   • garfi

    you are a moron
    I’m Not Always Right But I’m Never Wrong
    we do not forgive, but not forget….

  • Vojteh Dovč

   MA KAJ BLODIŠ NAPIŠI KAJ PAMETNEGA DA BOM LAHKO PREČITAL

   • garfi

    prečitan si

  • Hun

   otrok si ti k se obremenjujes zarad provokacij

 • smiljan bertolin

  ne strinjam se z vsem kar dela in govori JJ. Spremljam pa že leta kaj delajo drugi in kaj govorijo. Na volitvah je on še vedno edina izbira. On nas lahko potegne iz te luknje. Ko se bo pojavil “boljši” bom volil “boljšega”

  • garfi

   to ni seksist šarec

   • smiljan bertolin

    ga še ne bo kmalu

 • smiljan bertolin

  enkrat naj se oboževalci levice vprašajo zakaj levaki sovražijo JJ. zakaj grozijo z njim. En sam odgovor: BOJAZEN da zmaga

 • župnik cefizelj

  grosupeljski strahopetec ivan janša spet kriči s populistične gomile gnoja. k sebi privablja greznico slovenske družbe. lažnjivec, totalitarist ivan janša lepo privlači družbene izrodke kot drek muhe.

  • učko

   Jah, on bi rad privabil 2. in 3. razredne, ki se jim pod rdečkarsko fašistokracijo godijo krivice. Režimskih privilegirancev, ki so, kot ti praviš, dejansko izrodki družbe, pa bojo ostali pri režimu oziroma tako imenovani “””” levici “””””””””” !!!!

   • župnik cefizelj

    ivan janša je največji priviligiranec v slovenski družbi! ne odziva se na vabila sodišča, ne plačuje davkov, celo življenje se že pase po državnih funkcijah in zajeda davkoplačevalski denar. človek za vse režime in čase!

    • Hun

     ne on je drugorazredn za njegove trapaste sektaske ovce

     • komar marko

      jap imamo DRUGORAZREDNEGA, ki so ga v OZN nabrcali, enako kot BUTLŠKOVO in pa KLEMENKOTA! Jap se ponujajo, samo svet vas POZNA!

  • komar marko

   ni čudno če pa STRAHOPETCI še danes lezejo iz host. nazadnje so se leta 91 poskrili ali pa šli skozi KARAVANKE. O teh strahopetcih piši, si bil med njimi, danes pa sispet korajžen. Ali pa si še vedno v LAŽGOŠAH?

 • Krtača 20

  V RKC so še zapisali: v sili hudič muhe žre…” potem ko so se spečali z Janšo…

 • komar marko

  no RDEČKOTI so zagnali alarm najvišje stopnje. POŽAR zagotavlja dodatnih 28% glasov, tako da bo verjetno USTAVNA večina.

 • komar marko

  Preprosto dejstva. RDEČKOTI se JJbojijo kot HUDIČ KRIŽA. Probali so že vse od afer, do montiranih procesov, do medijskega obračuna z njegovim dvoletnim otrokom. Njim ni sveto nič, vse za ljubi kruhek!

  • Krtača 20

   Tako je! Bojimo se ga! In če politika ni dala v red, sodstvo ni dalo v red, tujina ni dala v red. Ja, potem ostane samo še narod. Letos ga bo pa narod definitivno dal v red. Adijo janšek.

   • komar marko

    prav je, da vas je strah. PREVELIKO ZLO ste napravili nam, poštenim in delavnim. V tujini je bil predsednik EU, za razliko od rdečkotov. Imel je plus proračun, vi pa maksimalne PUFE in ropanje bank in poddjetij. Da ne bo nesporazuma. VAŠEGA je 90% vsega SRANJA!!

    • žogica

     Le kaj nakladaš, po domače rečeno lažeš? S tako oprano glavo, kot je tvoja

     se skrij v luknjo in ne delaj sramote.., Zapletli ste se v mrežo mednarodnega kriminala…..in ti boš nam bral levite.

     • komar marko

      ha, ha, ha. katerega kriminala. Pri vas kriminal pometate ali brišete dokaze. če bi rdečkoti imeli kak DOKAZ, bi ga objavili in ga dali v KEHO. tako pa lahko samo producirate afere, lažete in uprizarjate v 21 STOLETJU montirane procese, medtem ko kRIMINAL obožujete in dokaze brišete.

     • Hun

      tud Jansa na oblasti ne bo uvedu drasticnih sprememb…treba je bit posteno realn ne pa custveno sanjaski

     • komar marko

      jap v tem je težava. Pospraviti je potrebno z navlako, ki dela samo PROBLEME. Vi nikoli ne boste del rešitve. Vi ste za revščino in nepismene ljudi. Edino tako lahko vladate,

     • Hun

      sevede nekaj procentov sektasev vs je oh in sploh naj postenih, najpametnejsih, najbl tapravih….vsi ostali smo pa idioti..s tako politiko ne boste nikol prsli na polozaj

     • žogica

      Hahaha tale vaš nelegalen kredit se obravnava v mednarodnih vodah, še pred volitvami vam bo vroče, na dan volitev boste pa deležni toče…..hahaha…..

     • komar marko

      ha, ha, ha, NIČESAR SPORNEGA. ČUDNO je, da režimski mediji molčijo. Če bi bilo karkoli narobe, bi že TULILI. Tako pa je vas nategnil, da je dokazal od kje se sami financirate in vse tiho je bilo! Čudno, da rdečkoti še sedaj niste poravnali stroške za kampanjo iz leta 2008. ČUDNO. Jap to je bančna luknja ki jo filamo državljani!

     • žogica

      komarček, le počakaj, vse ob svojem času……

     • komar marko

      jap, imaš prav. PATRIJA je trajala OSEM let. Jap, po potrebi date tudi v FORMALIN. vam vse prav pride.

    • Hun

     ja pustil je svoja bestića Bavcija pa Srota da sta pokradla banke

     • komar marko

      uf Ti pa imaš podstreh pošlihtano, ni kaj. LDS in rdečkoti. Uf, ne pozabi kradete samo rdeči!

     • Hun

      a sektasem na tem portalu rata kj drugega spesnit kot ne prestano eni in isti komentarji…izvirnost vm je spanska vas

     • komar marko

      in to zapiše en rdečko, ki premore zapis od enega stvka. BRUH!

     • Hun

      a tko k desnicarji k na 4straneh amatersko sestavte za Cerarja Ustavno obtozbo

 • Stajerka

  kraljica belih strmin……TINA MAZE, ČESTITKE!!!……k novemu družinskemu članu, želim vam vse dobro, obilo srečnih trenutkov, ki naj trajajo in trajajo……..

  “Ta zima bo zelo posebna … Pričakujeva novo poezijo, novo življenje. Ni besed, ki bi opisale najino srečo in hvaležnost, da bova postala starša,” sta zapisala Tina in Andrea Massi.

  glede na datum, se vama je dobesedno rodila poezija :))

 • prdo

  Jani tisi zame en običajni idiot te pa spoštujem kot poslovneža

 • tramal

  Ponosen sem da sem član SDS in vesel da komunajzerje lovi panika in so pod stresu ter ne vedo kakšne vse bedarije bi še napisali.

  • žogica

   Ponosen si, da si član nabolj zafrustrirane stranke v Sloveniji, ponosen si na svojega šefa, ki je vpleten v mednarodni kriminal, ponosen si, ker je Patrija zastarala, ponosen si na vse malverzacije SDSa, ponosen si………………………………………………………………………………………………….., no, če si ti ponosen na vse to, čestitam !

  • Janez

   Sorči SDS se loteva panika saj so vsi desnaki zavohali njen kadaver in začeli ustavljati stranke, ki ji bodo jemale glasove.

 • Peter

  Niti besede o novi Požarjevi stranki.
  Končno nekdo, ki je resno pristopil k zadevi, pripravil je program, stoji za njim…

 • Dostmamrecesije

  Komunizem je ZLO 10.000 letja in zato ga je treba nujno ukiniti. Janša je edini, ki ga lahko, ne pa ostali pajaci.

  • Janez

   Janša je bil del komunizma, zato se tudi ne more boriti proti njemu.

  • Vojteh Dovč

   res da mamo dosti šiptarjev v sloveniji..
   , jansha je lahko kandidat— za kaj že ??

   • komar marko

    ali lahko greš še nižje. Sem mislil, da so ostali tvoji zapisi že dosegli poden. No vedno znova presenečate.

 • Dostmamrecesije

  Resnica je pogosto boleča kajne komunajzarji?? Pri vas temelji vse na laži.

  • komar marko

   dej no mir. LAŽGOŠE so pa ja naključje!

  • žogica

   Res je, to velja za SDS.

 • totex39

  Volivci spametujte se že enkrat in volite demokratično vlado, ki je za Slovenijo in NE komunistično, ki nas hoče uničiti, kar že sedaj dokazuje na vseh področjih.

  • Božobožo

   Tako je ne volite SDS.

  • žogica

   Tako je, ne volite SDS !

   • luckyss

    Zakaj pa ne…dajmo dejmokrastiji možnost..naj zafukajo in pokradejo vse kar je možno, naj ustanovijo “zvonove” do številke 110…
    Morda bodo potem le nehali jamrat ..;)

    • žogica

     Naj oni kar jamrajo še naslednjih 100let….

  • Vojteh Dovč

   sej nisem za komunistično vlado, ma niti za takšno demokracijo ki mi jo ponuja sđs ne

   • tohuvabohu

    Kaj pa je narobe z njo?

 • Vojteh Dovč

  PREDLAGAM VSEM DA NASLEDNJIH 6MES. NE GOVORIMO O PRETEKLOSTI!!!!!

  !!!AJDE STE ZA LEVI IN DESNI

  • komar marko

   vprašaj rdečkote, ko z maškarado začno že januarja. Na naslednijh volitvah bodo spet partizančki in rdeče zvezde. zakaj ne obmolknejo?

  • Frank Novak

   Ne bo slo. Vsak dan je treba vsak 7 krat presteti kosti in vsaj 10 krat govoroti o krivicah iz preteklosti, sicer si bodo morali luzerji priznati da so za vse svoje neuspehe krivi sami. To pa ne bo slo. Kajti za vse je kriv Kucan…

   • komar marko

    jap VELIKO jam in rovov ste naredili.

    • Frank Novak

     Jaz nisem izkopal nobenega. Rojen po vojni in ze 40 let v ZDA.
     Vi si kopljete jame, sami sebi. Ne morete in ne morete ziveti v sedanjosti.
     Komunizem Vas je polenil in sedaj ne bi delali ampak kar naprej filozofirali o preteklosti. To je lazje. Preje niste bili uspesni v komunizmu ker vas je kobajagi dusil komunizem. Danes niste uspesni v kapitalizmu ker vas se vedno kobajagi dusi komunizem.
     No vedno je kriv nekdo drug. Nikoli vi sami. Zato boste kar naprej ostajali na dnu ekonomske lestvice in za vse se naprej krivili druge.
     IN ZACARANI KROG BEDE JE SKLENJEN. Luzerjem ne more pomagati nihce, zlasti pa Vam ne bo pomagal Trump, pa ce se mu se tako dobrikate. On take kot ste vi prezira.
     AMEN.

 • Get Smart

  Barbi Poharke,
  https://i.imgur.com/eooDxvU.jpg

  Serpenti Šaraci = pozitivna srbija nje

  https://i.imgur.com/2J9oTXD.jpg
  https://i.imgur.com/Ublgsma.jpg

  SMC SD DeSUS LDS Levi Bratjoške Šoltesi … vse to je ena in edina

  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

 • luckyss

  Kdaj bo nova nabirka ?!
  Nora tv rabi denar za plače svojih polpismenih pisunov…
  ;Če ne bo denarja, tudi fotk velikega vodje ne bo več….boste kar ” na pamet” onanirali…;))

  No bodimo resni…..BDP krepko raste, vlaganja iz tujine (kljub metanju polen s strani SDS) tudi..
  Če “shujšamo” še javno upravo in s tem večino korupcije, smo na dobri poti….

  Nekateri bi pa spet le jamrali in klicali “trojko”, medtem, ko si ne znajo razložiti niti zakona o financiranju političnih strank…

  • tohuvabohu

   A si ti pozabil, kdo je na oblasti zadnjih 70 let?

   • luckyss

    Rdeči in prebarvani…Skratka “desna ruka levi džep”…
    Kar smo v socializmu ustvarili ste pokradli in nas še zadolžili za naslednjih 70 let…

    • tohuvabohu

     A ti si kaj ustvaril, cucek? Kradli so pa tiči tvoje sorte, ki si domišljajo, da so vse ustvarili in jim zato pripada delež “bogastva”.

  • tetka z ozadja

   Verjetno nisi seznanjen, da si je veliki vodja zmanjšal plačo za vodenje stranke iz 4.700,00 € na 4.200,00€, v korist svoje TV.

   • luckyss

    On bi stranki moral plačevati za prenašanje….vendar gre tu za ovce….dajmo prispevat…

   • Sredina

    Zato da financira svoje izpade

 • Get Smart

  O preteklosti (predvsem o lažeh iz preteklosti)
  govorijo in jih praznujejio MURGL JUGOKOMUNISTIČNE mekane curice,
  praznujejo POKOLE SLOVENSKIH otrok,
  slovenskim in vsem ostalim otrokom pa LAŽNO nabijajo, da so “oslobađali narod” nje,
  namesto da bi lepo povedali, da so KLALI otroke, da so gole in bose otroke žive betonirali …
  da so si prigrabili/NAROPALI premoženje poklanih,
  da še sedaj ima KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE = SD
  svojo uradno izpostavo v UKRADENI HIŠI …,
  zato ljudje moramo
  te pretekle in sedanje MURGL JUGOKOMUNISTIČNE laži seveda postaviti na svoje mesto.
  Torej,
  drkancije tipa ne govorimo o preteklosti so ohranjanje lažnega in lopovskega statusa quo.

  Pamet v glavo, ljudje

  in ne nasedajte MURGLSRBSKO RVACKIM JUGOKOMUNISTIČNIM provokatorjem.

 • Get Smart

  “Pozabimo na preteklost” bla bla bla …
  prav,
  pozabi na hišo, ki ti jo je zapustil ata in bo od sedaj naprej moja, saj ni važno, kaj je bilo včeraj, knede?
  Pozabi na delo, ki si ga opravil pretekli mesec, to je že mimo,
  menda ne boš zahteval plačilo za delo, ki je že mimo, knede?
  Itd.

  Pamet v glavo, ljudje

  in ne nasedajte MURGLSRBSKO RVACKIM JUGOKOMUNISTIČNIM provokatorjem.

 • Sredina

  Brez Kučana on ne more…pomoje se mu še v sanjah prikazuje, pa čez dan ma halucinacije ipd.

  • luckyss

   Ne verjamem…Po moje mu ponoči Milanček daje navodila kako zajebat desnico, da nikoli ne več ne bo na vladi..

  • žogica

   Kučan mu je največji navdih, ljubezen iz prejšnjih cajtov, je njegov priden učenec.

   • luckyss

    Edini pravi vzor Twitu je Tito…
    Prva ljubezen pozabi se nikoli..spljoh….;)

  • učko

   Jah, ti veš kaj se komu prikazuje. Dejstvo je, da zločinski neo-pro-komunistični režim oziroma rdečkarska fašistokracija še naprej fašizira ! Kučan je pa še zmerom ta glaven, čeprav vleče samo še najbolj pomembne štrikce !

   • tetka z ozadja

    To pomeni, da je Kučan sposobnejši od janšeka.

 • tetka z ozadja

  Pa saj je tudi velikem vodji 666, postalo jasno, da je pač odpisan politik.

  • francelj3

   Tvoje ime pa pomeni, da si na ozadju, ne pa v ozadju. Tetka na ozadju? Hihi.

 • Sredina

  Prav je da zgodovino poznamo, da se razčisti kaj se je dogajalo v določenih zgodovinskih obdobjih, vsi totalitarni režimi, fašizem, nacizem in komunizem so izvajali zločine, eni so dvakrat prisegli okupatorju in izdali svoj narod, kar se mi zdi poleg tega da nekomu vzameš življenje eden najhujših zločinov, drugi so izvajali izvensodne poboje, nobena stran ni brezmadežna, in ko bomo sposobni to priznat VSI, in ne terat samo svoje resnice, potem se bomo lahko pogovarjal o “pahorjevi” spravi

  In še eno, zgodovina naj se iz politike umakne, noben politik ni izvoljen zato, da bo na novo pisal zgodovino ali odločal o tem, kaj se je v zgodovini dogajalo, zato imamo zgodovinarje, naj raziščejo kaj se je dogajalo, če pa nekatere politike zgodovinsko delo tako veseli, pa naj prepustijo svoje pozicije drugim, in naj se ukvarjajo z zgodovino. S tem ko se kar naprej vrtimo v krogu ne bomo prišli popolnoma nikamor.

  Ne zanima me, če ima nekdo komunistično preteklost, ne zanima me, če ima nekdo domobransko preteklost, če je danes sposoben politik in je sposoben delovati neodvisno od tega, bo zame dober politik, sicer pa pač ne

  In “drekačev” ki nas vsak dan posiljujejo s teorijami zarote, s komunisti, z globoko državo Milana Kučana, z revanšističnimi dejanji, ki so posledica travm, ki so nastale zaradi neuspeha v prejšnjem režimu, osebnimi napade na vsakogar, ki se ne strinja z njimi, z nesposobnostjo slišati in razumeti drugega, V SLOVENSKI POLITIKI NE RABIMO

  • učko

   Vi, režimski privilegiranci ne rabite, rabi pa narod, ki bi se rad otresel tega zločinskega režima !

   • Sredina

    no ta replika je odličen prikaz tega, česar ne rabimo, paranoičnih ovc z opranimi možgani

    • učko

     Vi ste vi, režimski pajaci, mi smo pa mi, politično osveščeni državljani !

     • tetka z ozadja

      Vi ste drugorazredni, zavedaj se tega.

     • učko

      To je 100% res ! Sam tista sredina, ki gor nekaj bluzi tega ne prizna! Družba, ki je razdeljena na vladajoči in izkoriščani delovni razred na podlagi razredne diskriminacije, je fašistično-komunistična !

   • tetka z ozadja

    In zakaj misliš, da mlade zanima kdo je bil kje med II, SV, kar neprestano janšisteki ponavljate.?

    • učko

     To pogrevanje forsira režim. V smislu kdor je proti nam je belogardist oziroma domobranc, Janšev’c itd. Zaradi stigmatizacije se uporablja 2.sv!

     • Sredina

      Kdaj je npr kdorkoli iz SMC, SD, DeSUS, NSi, SAB načel to temo?

      izjava, datum, vir..dejmo

     • učko

      Režim ima v tem primeru na voljo bolj primeren teren, to so mediji, ne pa dnevna politika, se strinjam !

     • Sredina

      No in kdaj?

      Sicer pa mate več medijev pod kontrolo, kot pa “režim”, samo lajate skos eno in isto in vas ma folk dost..

     • učko

      Jap, res je! Problem je v tem, ko sam ene par, z Janšo na čelu, sam lapajo. Folk pa ma precej bolj za dost vas, k’ kradete davkoplačevalski denar, se ti ne zdi ?!

  • Hun

   komunisticno preteklost imajo politiki ki najbl trajbajo kok je komunizm zlocinski…najvec bivsih komunisticnih dinozavrov imamo v SDS to je total dejstvo

  • RATATA

   Noben politik ne sme na novo pisat zgodovine praviš, le prvim, enim in edinim komunistom jo je bilo dovoljeno napisati po svojih željah in še vedno jo dopisujejo in potvarjajo in vnesli so jo v izobraževalni sistem ter v medije, ki so popolnoma kontrolirani, če že ne v njihovi lasti.
   In ti bi meni o resnici in pravici ter poštenju???!!!! Pokveka pohabljena nagnusna!!!!!

 • tetka z ozadja

  Če bi stranko SDS izvolili, bi bilo enako kot, če bi najeli cigane za montažo bakrenih žlebov.

  • luckyss

   ;)) dobra, pa še resnična…Podobno kot je JJ klical “trojko” za reševanje države ;))

   • borko

    pa še bolje bi bilo kot šivilja Alenka

  • učko

   So pač cigoti bolj zverzirani za demontažo. Za demontažo cestninskih postaj so rdečkarji naračunali ogromne milijone, janševa vlada pa je, potem ko je uvedla vinjete, precejšen del teh postaj demontirala za par deset tisoč evrov.

  • Krtača 20

   Hahaha, hujš! Cigan bi jih vsaj pokazat prpelu.

 • TweetyBird

  Glejte kdo to govori… V času mandata JJ – 2004/2008, je blo izpeljanih več kot 200 menedžerskih prevzemov, za katere je odgovoren prav Janša.

  • TweetyBird

   Janez Janša je s političnim kadrovanjem med 2004/2008 uničil del javnega gospodarstva. S funkcijami v gospodarstvu, v nadzornih svetih in v upravah podjetij so bili nagrajeni njegovi politični somišljeniki in neizvoljeni kandidati za poslance SDS. Ko je bil Janez Janša na oblasti je zamenjali vse t.i. leve direktorje, ki so kljub dobrim poslovnim rezultatom odstopali iz “osebnih razlogov.”

   • žogica

    Temu se reče maščevanje..

   • učko

    Janševa napaka je bila ta, da je teh čistk naredil premalo!

    • tetka z ozadja

     Mi takih napak ne delamo.

     • TweetyBird

      Res je tetka…mi takoj odpremo jame :)

     • Resnica

      Res si prasica udbovska. Ti bi spet jame.

     • borko

      kako že ono gre kdor drugem jamo koplje sam vanjo pade

  • učko

   Privatizacija z razdeljevanjem certifikatov, nato “notranjim odkupom” in kot zadnja faza “menedžerskim prevzemom” firm je bila opcija, ki so jo sproducirali režimci torej: Ribnikar-Kučanovska-Mencingerjevska opcija. Kontra temu modelu je bila Peterletov-Sachsov model razprodaje najbojšemu ponudniku, ki pa se “prakticira” sedaj, v novejšem času, ko je vse tisto, kar naj bi se prodalo, že totalno “sfukano” !

   • TweetyBird

    Intereuropa, kamor je postavili svojega strankarskega kolega, bivšega prodajalca orožja Andreja Lovšina, je imela zaradi zgrešenih investicij v Rusiji leta 2009 in 2010 več kot sto milijono evrov izgube… Luka Koper, ki jo je prevzel njegov strankarski kolega Robert Časar, kasneje obtožen zlorabe položaja, je zaradi zgrešenih investicij v dveh letih imela več kot 60 milijonov evrov izgube, na začetku pa je imela več kot 240 milijonov evrov privarčevanega denarja.

  • Resnica

   Laž je nesmrtna duša komunizma.

  • borko

   200 vauuu…

 • Rožle
 • žogica

  Torej smo zmenjeni, jansha nikoli več !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • učko

   Janša je itak “pičkin dim” ! Jest bi ene take, ki so križanci med Reaganom, Thacherko, Trumpom, Putinom, Titom, pa tud’ Dolfitom in Stalinom. Ena prava kombinacija takega političnega vodstva bi prišla prav, ja !

   • borko

    Strah vas je Janše pa to jasno pokažete

 • macon

  Levi kriminalci ne bodo šli nikamor. “A bi vi malo nehali krasti ali pa vsaj malo manj kradli, lepo prosimo?” To ne gre tako.

  Obseg levega kriminala je poleg tega tolikšen, da nas bo kot družbo potopil, pohabljeni smo že.

 • žogica

  Jansha nikoli več !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • tetka z ozadja

  Toliko medijev kot jih ima desnica dan danes, še nikoli ni imela in tako nizko podporo ko jo imajo dan danes tudi še ni imela. Toliko o moči medijev.

  • TweetyBird

   Ne jih strašit…bodo spet začeli snifat :)

  • žogica

   Pač živijo 70 let v preteklosti, narod si pa želi prihodnost !

  • xtc

   Zato vladamo svetu vi pa pušite.

   • tetka z ozadja

    :-)

 • TweetyBird

  Intereuropa, kamor je Ivan Janez postavili svojega strankarskega kolega, bivšega prodajalca orožja Andreja Lovšina, je imela zaradi zgrešenih investicij v Rusiji leta 2009 in 2010 več kot sto milijono evrov izgube… Luka Koper, ki jo je prevzel njegov strankarski kolega Robert Časar, kasneje obtožen zlorabe položaja, je zaradi zgrešenih investicij v dveh letih imela več kot 60 milijonov evrov izgube, na začetku pa je imela več kot 240 milijonov evrov privarčevanega denarja.

  • Rožle
   • TweetyBird

    Nesramen si, tak da veš :(

  • Resnica

   Spet tale plačana ujeda.

   • TweetyBird

    Poslušati, verjeti, ubogati, izpolnjevati, potrpeti, služiti, moliti, spoštovati “gospoda” Ivana Janeza Janšo, in ne misliti s svojo glavo so vrednote, ki jih Ivan vceplja svojim ljudem…beri ovcam.

    • šmentanamuha

     Ne vem no, to so bolj “kvalitete”, ki jih je vtepal v glavo socializem, samo da to ni bil Janša, ampak Tito. Zato pa si si jih tako dobro zapomnil.

    • tohuvabohu

     Kako pa lahko to dela? Saj ne naserje vsak dan 150 komentarjev tako kot ti, govedo zarukano.

   • indijanka

    ha..ha plačana ujeda

  • učko

   Intereuropa je imela nasedlo investicijo v Rusiji, ker jim je režim zablokiral že začeto gradnjo logističnega centra. Vzrok za to je bilo lobiranje kučanistov pri ruskih oblasteh, da so to naredile !!!!!!

   • šmentanamuha

    Aha, to pa je zanimiv podatek. Do zdaj ga še nismo videli.

 • Krtača 20

  Skoz ponavljam isto mantro. Janša ne bo rešil nič. Problem ki je bil ustvarjen (by jansha), se ne more rešit na istem mentalnem nivoju (by jansha). Tako je govoril sam ajnštajn.

  • Resnica

   Seveda ponavljaš. To delajo tisti z udbo lobotomijo.

   • Krtača 20

    Pol pa še dobr da sm si vsaj ta stavk zapomnu.

  • tohuvabohu

   Kaj je pa treba reševati, bedak? Cmero pravi, da je krize konec, BDP je visok, brezposelnih ni, politična situacija je stabilna, Slovenija je spet ugledna država, postajamo motor cirkuralnega gospodarstva …

   • janez cepec

    ma nč ni treba rešvat, take kretene kot si ti in tvoj ljubljeni vodja je treba skancelirat, poj boste pa zmagal

    • tohuvabohu

     Jaz nimam nobene zveze z rdečim pritlikavcem.

     • janez cepec

      ne, ne, mislem, unga, tud komunajzarja, ta plešast’ga, k mu je donnes narodn, de j’ biu u partij, sam pasal mu pa je

     • tohuvabohu

      A Zemljariča? Morda Kocjančiča? Tema dvema paše, pa tudi splača se. Nisem pa slišal, da jima je nerodno.

 • Domus Lubus

  Polno levih komentatorjev se je nagnletlo in trosijo svojo udbokomunistično propagando. Žalijo in sejejo sovraštvo v imenu komunizma. Letošnje leto bo prelomno za Slovenijo. SDS skupaj s pravimi pomladniki, (gospod Primc, Kangler, Požar) kateri prinašajo svež veter v slovensko politiko bodo s pomočjo ljudstva prevzeli oblast, tako na državni kot lokalni ravni. In za Slovenijo se bo začela pot vzpona, blaginje in harmonije. Udbokomunisti na čelu s Kučanom naj se kar poskušajo poskriti po luknjah. Izbezali jih bomo in disciplinirali. Novo državo bomo gradili na zdravih temeljih in to ne bo mogoče, dokler dokončno ne opravimo z ostanki udbokomunističnega režima. Poskrbeli bomo, da bodo vsi Slovenci mislili in čutili kot eden, Janez Janša.

  • Krtača 20

   Da ne boste kam predaleč hodil ker lahko z roba zemlje padete.

   • Domus Lubus

    Brez skrbi. Na robu zemlje je ograja. Jo je Grims že fotografiral…

  • tetka z ozadja

   Desničarji, vi ste zgolj nek statistični podatek v neki založeni mapi na neki prašni polici.

  • samotoje

   Za take, kot si ti, je že Fran Milčinski napisal ustrezno čtivo. Tam preberi, kako se napiše pravo satiro. Revež.

 • Get Smart

  Drekaćev, kot zase pravi MURGL JUGOKOMUNISTIČNA sredinska mekanecurica oz. nastavljaćica dupeta, res ne rabimo. Ne rabimo tudi levih pofukljev in desnih samoimenovanih KUČANOV ŽLAHTNIH desnićijev nje.
  Da pa je tovariš MILAN KUćaN predsednik Foruma 21,
  ki združujev ves v Sloveniji NAROPAN KAPITAL
  in da je tovariš MIlan Kućan hkrati še
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  in seveda član PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  ja pa seveda dejstvo, ne pa kaka teorija zarote. O teorijah zarote govorijo samo in le
  KOMINTERNISTIČNE KAVIARŽIDO pussike in
  MURGL SRBO RVACKO skratka JUGOKOMUNISTIČKE mekanocurne pussike.

  Pamet v glavo, ljudje

  in ne nasedajte MURGLSRBSKO RVACKIM JUGOKOMUNISTIČNIM provokatorjem.

 • MEFISTO

  Janez Janša, kaj še čakaš, reši nas že vendar pred to rdečo drhaljo.

  Slovenija te klice – na pomoč!

  • tetka z ozadja

   Desničarji, vi ste zgolj nek statistični podatek v neki založeni mapi na neki prašni polici.

   • šmentanamuha

    Morda res, zato smo pa toliko bolj dragoceni. Levičarji pa ste samo še plevel, ki se razrašča.

    • tetka z ozadja

     Tako je, mi se razraščamo v vse pore družbe in vas janšisteke izpodrivamo od vsepovsod.

     • šmentanamuha

      Taka je pač narava plevela. Ampak pol pa pride en priden kmet in populi plevel, zato da lahko na njivi spet kaj zraste. Malo plevela ne škodi, veliko plevela pa zaduši posevek. Tebi je lažje, da si plevel, kot kulturna rastlina, taka je ta reč.

     • tetka z ozadja

      In smo vas počasi toda vztrajno zadušili.

     • šmentanamuha

      Levičarski plevel je resda že skoraj zadušil našo državo, ovili ste se okrog telesa in vratu in zdaj kot invazivne rastline silite skozi usta v drobovje. Če je to za vas dosežek, potem temu ni moč oporekati, ker za plevel to JE dosežek. Toda, dobro seme preživi tudi dlje časa v zemlji in ob pravem trenutku znova vzklije. Kaj ti piješ kri vsak dan?

  • Krtača 20

   Morš v vatikansko knjižnico po knjigo s pravimi uroki. Plačaš pa z zlatimi zobmi..

 • TweetyBird

  Janez Janša je najprej pred 25 leti začel obračunavat s svojimi strankarskimi kolegi. Dr. Jože Pučnik je bil prvi v vrsti, za njim Hvalica in ostali…lani celo Vera Ban. Vse ostale si je pa podredil kot vojake v svoji stranki, kateri še danes delujejo kot vojaki. Takrat nismo še niti slutili kakšno DRŽAVLJANSKO VOJNO NAM PRIPRAVLJA Janša, ker narod je bil do takrat precej enoten, spravljen. Bil je Dr. Pučnik, Dr, Alojzij Šuštar, Drnovšek, Spomenka Hribar, Bučar, Kučan in še drugi, ki so držali narod složen skupaj. Ampak za navideznim mirom se pripravlja nevihta v bolani glavi. Ustavimo nevihto…volimo LEVICO !!!

  • tohuvabohu

   Spet potvarjaš. Že 75 let imate rdečkarji nekakšno svojo zgodovino. Pozabil si, da ste nekdaj paradajzarji Pučnika zmerjali z revanšistom, danes ga pa “spoštujete”. To delate iz obupa, ker je SDS zadnjih 20 let vedno v vrhu in dobivate volitve izključno samo s prevarami in nasiljem.

 • tetka z ozadja

  janšisteki, po volitvah vas bomo pa čipirali, sicer se nekateri bolj nagibajo na to, da vas bi evtanizirali.

  • Resnica

   Upam, da te doleti huda bolezen in boš moledovala za evtanazijo in je ne bo. Takšni morajo trpeče s tega sveta. Tole vzemi kot resno napoved. Trpljenje bo hudo in zasluženo.

   • Krtača 20

    Nono kaj pa krščansko odpuščanje?

    • Resnica

     Cipica, ga ni.

     • Krtača 20

      Kaj pa nastavi desno lice če te udarijo po levem?

     • Resnica

      Takšnim kot si ti Štajerci pravimo : nedojebane. Spolno se zadovoljuješ, ko cele dneve onaniraš na vseh portalih. Grda, nezaželjena, verjetno lezba.

     • Krtača 20

      Kaj pa spoštuj očeta in mater? Pa ne laži? Pa ne želi svojega bližnjega žene? A je zdaj to prepovedan desnim?

  • indijanka

   oh jej..kakšne pa dans ti stresaš

   • Resnica

    So ji geni množičnih morilcev ven udarili. To pisanje ni samo zavržno, ampak tudi kaznivo.

    • TweetyBird

     Ne lapaj nebuloz…

     • Resnica

      Kaznivo. Sem prijavil. Mimogrede: a lezbače nimate drugega dela?

     • janez cepec

      kerga si prjavu?

   • tohuvabohu

    Je dobil povišico.

  • šmentanamuha

   Ti govoriš tako, kot da si že čipiran in na vklop samo bruhaš komentarje.

 • tetka z ozadja

  Ampak morate se pa kar bedno počutiti, ko že v naprej veste da vaša strančica zopet ne bo vladna strančica. Pa nič ne morate zato, prav nič, le cepetate lahko svojimi drobnimi nožicami.

 • TweetyBird

  Lista novinarja Bojana Požarja vabi vse člane SDS-a naj pristopijo v njegovo stranko!!! Tam boste srečali Bernarda Brščića, Aljuša Pertinača, Rada Pezdirja, Teodorja Lorenčiča, Igorja Omerzo, Božidarja Novaka, Vilija Kovačiča in Sebastjana Jeretiča :)… Vljudno vabljeni.

  • TweetyBird

   Čakam, da se mu pridruži še Vodušek :)

  • janez cepec

   ne, ne, zajebu si se. prav nerazumljivo-govoreči, kao novinar, Požar, de ne bo na listo postavu nubenga, k’ je biu kadr kol u politk. mau me skrbi, kje bo poj dubu tisteh par mandlcu za kandidate. ker on sam ni sposobn dobit tud par glasov.noja, bojda ma pa kešno babo, k’ bi ga marala, tist, s kero žvi, ga bo verjetn volila, če ji bo tko ukazu, sej svojga mišlenja tko nima, fuknena, kot je.

 • tetka z ozadja

  Čudno je to, ko desnica ustanovi kako novo stranko, je niti statistika nezazna.

  • tramal

   Komunajzer ,a si si že opomogel od drugega tira ko ste zgubili .Za dolgo so ti zavezali gofljo.

   • janez cepec

    Mare, po drugmu tiru vas bomo spet u Jodlland lifral, pa upam, de vas ne bojo nazaj trajbl

 • Krtača 20

  Na trojki hihi grimsu se trena. Tanki na švicarski meji hehehehe, niinuuunniiiiinuuuuunnniiiinuuuuj

 • Rožle
  • indijanka

   luškana

   • TweetyBird

    Zakaj luškana, če pa me hoče Silvester požreti?

    • indijanka

     Res? Nisem opazila. Mogoče bi te pa rad poljubil.

     • TweetyBird

      Ne ne…Rožle me nima rad…želi mi smrt :)

     • indijanka

      Mogoče ti želi ljubezen. Preveč si tu :)

 • janez cepec

  prav Ivančk, de zarad kaosa ostajajo mnoge priložnosti neizkoriščene. ima prou. kaos ustvarja ON, neizkoriščena priložnost je pa ta, de če b’ se ga že pred leti znebil, NJEGA mislem, bi imel priložnost. de zamga jo volitve. tko pa đabe, spet bojo tardeči volitve dubl. desnakarji pa, luzerji, kot ponavad

 • TweetyBird

  A za to ste že slišali… Nič več svinjine na Gimnaziji Vič? Vodstvo šole želi dijakom in dijakinjam muslimanske vere olajšati razmere. Članek naj bi bil objavljen na spletni strani Mladine… http://www.mladina.eu.

  Vidite, to je prava demokracija, ko imajo manjšine svoje pravice… Kaj bo rekel g. Janez Janša na to temo :)

  • janez cepec

   no ja, tle so mau preteral, kanede. še vedno je, in bo kral živli PUJČEK, brez tega ne gre , če bo pa hotu kešn politik, Bog ne dej, pa verska skupnost, to spremenit, poj gremo pa na ulice, al pa u gmajno, again, u borbo. PUJSA pa ne dam.

   • TweetyBird

    Poskusno so ukinili svinjino v vseh obrokih, meso pa ob petkih v celoti???

    • janez cepec

     ma jebat jih je treba

     • TweetyBird

      Janez, ne sekiraj se. Gre za eksperiment fake newsa…lahko bi rekli provokacijo ki je bila spretno izpeljana :)

      http://www.mladina.si/184033/nic-vec-svinjine-na-gimnaziji-vic/

     • janez cepec

      ma boli me đoko, fake news, gor al pa dol, jest mam u štal več parov podmladka od kralja živali, tko, de ni blema. če ne grema pa u mesnico k Ćadežu

     • TweetyBird

      He he, jaz in moj možek Tunek imava tudi pujčeka rada…meso iz tunke, zaseka, domače klobase, sveža svinjska pečenka in restan krompir. Svinja je kralj :)

     • janez cepec

      ma ja, ve se, kdo j’ kral živali

   • tohuvabohu

    Ja, kar kuj pejte v gmajno, sej če mate vohka preventivne likvidacije, tut to na bo udveč.

    • TweetyBird

     Ti pa postani vegetarijanec…ker si debel in zaliti osel…brez kondicije :)

    • janez cepec

     zmejnen, mi u gmajno, vi jo pa počas gor pod Karavanke pičite. jeba je pa ta, ker, tud če vam uspe čez pridet, vas bojo spet curik trajbal, nažalost.. pa kva čmo z vam. dejte za usak slučaj karte za kešno jamo kupt, de nas ne bo še to koštau

     • tohuvabohu

      Sam pazte, u čgavo gmajno greste. Med kmeti so tud lovci.

     • janez cepec

      de ne boš ti u jamo padu, poj boš pa joku, de so te tardeči not fukn

  • indijanka

   Dobra šola.Tut sama sem jo obiskovala.

   • TweetyBird

    In si jedla svinjino?

    • indijanka

     Ne maram je.

     • janez cepec

      ja, ja, malo morgen

     • TweetyBird

      Torej nimaš nič proti če so ukinili svinjino?

     • indijanka

      S šolo me nič več ne povezuje, torej moj glas ne pomeni nič. Sem pa proti, ker je svinjina del narodnih jedi in ne bi smela biti ukinjena zaradi posameznih skupnosti. Kaj bo pa naslednje? Jezik?

     • TweetyBird
     • indijanka

      Se mi je zdelo. Sem si ogledala spletne strani. Še vedno je šola dobra.

     • janez cepec

      ke glih omenjaš jezik. a veš tist? prideta dva jezika u mesnico, pa pravta mesaju: dej nama dve kile ščegatavčku.

     • TweetyBird

      Ojoj, meni tako paše ko se Tunek igra z mojim ščegatavčkom…z jezikom :)

     • janez cepec

      ja glej, če te ne more urng pokausat, je tud jezek dobr, ko bo pa mogu jezek s prstom not tlačet, poj vama pa ni pomoči.

     • TweetyBird

      On me urng pokausa, nič bat. Sam najprej z jezikom pol pa z lulekom. Lepo nama je :)

     • janez cepec

      no ja, kukr vam paše, nism fouš

     • TweetyBird

      Vem da nisi :)

     • indijanka

      Se mi je zdelo, da se ti na vse prou mal razumeš.

     • janez cepec

      jah glej, trudem se, učim se, je djau un, svakoga dana, u svakom pogledu sve više napredujem

     • indijanka

      vedno slabš ti gre

     • janez cepec

      pir Komunajzar me je zjebu

     • indijanka

      ti si sam sebi največja težava

     • janez cepec

      a misleš? po kom a to sklepaš?

     • indijanka

      po tvojih komentarjih

     • janez cepec

      kva pa če jih ne zastopš?

     • indijanka

      jih ti

     • janez cepec

      no ja, po ene pareh pireh, zabelenih s šnopcom, pa stvar postane mejčken b kompleksna, mogoče maš pa to pot ti prou. se pardoniram

     • indijanka

      si si všeč tak

     • janez cepec

      pa kva mi fali?

     • indijanka

      to morš vedet ti

     • janez cepec

      nism tok pametn, pa videš, de sm Cepec, povej mi ti

     • indijanka

      no vidiš sej ti gre….poskusi naprej

     • Dragan Krstič

      Jaz bi reku da je blo obratno. No ja, ti s strokovnjak.

    • janez cepec

     ma kva jedla , ” fasala” j’ svinino

   • garfi

    dr janez sveti genij fogloff tumpek twetburd

    • indijanka

     garfi…dr. janeza nimam samo rada… poznam ga

     • garfi

      ker sta v isti betici

     • indijanka

      veš kaj garfi, do tebe sem vedno spoštljiva zaradi antoniusa, ampak zdaj ti pa povem, ti si en neprijazen, zagrenjen in še butast komentator, pusti me pri miru

     • garfi

      antonius ima kaj s tem ?
      twety je zl fogloff tumpek levi fašist
      kdo si ti ?

  • tramal

   In ti svinja si sedaj vesela da te ne bodo pojedli.

  • šmentanamuha

   In kaj ti praviš na to?

 • Get Smart

  Slovensko je tisto, kar je v lasti SLOVENKE/SLOVENCA oziroma temelji v SLOVENSKI KULTURI,
  torej v tistem, kar je nedvoumno SLOVENSKA IDENTITETA.
  Kaj pa je to? Kaj pa so nedvoumne SLOVENSKE KVALITETE,
  ki bistveno označujejo SLOVENSKO KULTURO/IDENTITETO/VREDNOTE?
  Slovenskost zaznamujejo sledeče lastnosti:
  — slovensko je domoljubje
  — slovensko je rodoljubje
  — slovensko je resnicoljubje
  — slovensko je svobodoljubje
  — slovensko je poštenje
  — slovensko je sožitje, bivanje v miru …
  skratka SLOVENSKO je “kultura življenja”.

  Pojem SLOVENSKI je več tisoč let star pojem, ki najprej in predvsem označuje
  pripadnost SLOVENSKI KULTURI, ki je seveda kultura NARODA SLOVENCEV,
  in je kultura kulturne Evrope.

  • Get Smart

   Kaj na to poreče tovariš Milan Kućan,
   predsednik predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

   »Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je,
   v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega –
   je predvsem identiteta JUGOSLAVIJE ali celo Balkana«
   (tako torej drug Milanće Kućan).

   Kakšna pa je identiteta MURGL JUGOKOMUNIZMA?
   Kakšne so nedvoumne kvalitete MURGL JUGOKOMUNISTIČNE oz. KOMINTERNISTIČNE identitete?
   Kot rečeno in DOKAZANO:
   LAŽ ROP UMOR UNIČEVANJE posiljevanje pasjejebstvo pedofilstvo pedrstvo … skratka narobe svet,
   narobe od “kulture življenja”,
   torej tako imenovana in DOKAZANA “kultura SMRTI”.

   • Get Smart

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

    • janez cepec

     a je to reku Janez Janša?

  • Slovenka

   Dodaj še
   – slovensko je redoljubnost, natančnost, urejenost, strokovnost, zanesljivost, odgovornost, dobrosrčnost, pripravljenost na pomoč, dobrodelnost … in še bi se našle lepe slovenske lastnosti.

 • Dragan Krstič

  Je pa čudno da se Fogloff Tunek nič ne oglasi. Bojim se, da je razočaran. Bil je en najresnejših nominirancev zaPrešernovo nagrado za kulturo zaradi njegove brezmejne elementarni ljubezni do koze Julike. Vsi desničarji se zagotovo strinjamo, da so Tuneka ogoljufali za nagrado. Kaj pa je lepšega kot telesna ljubezen do domače živali. Tista, ki doji psa se vsekakor ni v popolnosti predala svojemu ljubljenčku.Tunek, sočustvujemo s teboj.

  • tonite falco

   Ha ha ha, dobro povedano. Ni kaj za dodati.
   Komentar za čisto desetko +++++++++++++++++++++++++++++++++++!

  • Bald Eagle

   Saj se kar naprej oglaša, vendar pod nickom TweetyBird in še nekaj drugih.

   • Slovenka

    Samo ali ni debata postala veliko bolj tehtna, potem ko je ta osebek nehal skovikati na forumu? Kot da bi se dvignile strupene megle in bi posijalo sonce.

 • Slovenka

  Ni druge, kot da se gre na volitve in voli SDS. Vse ostale stranke na desni so tako, tako, do Požarja pa gojim nezaupanje. Po Jelinčiču še en udbaški scenarij za rušenje desnice??? Naj ga volijo politično nerazgledani in mlačneži, ki ne razumejo pojmov levica-desnica, zavedna slovenska desnica pa naj voli SDS. Najbolj varna varianta za Slovenijo.

  • Bald Eagle

   Podobno razmišljam tudi sam. Če pretehtam vse opcije, ki so na voljo v Sloveniji, se tehtnica močno prevesi na stran SDS. Je edina stranka, ki sledi ciljem, zastavljenim ob osamosvojitvi Slovenije. Vse ostalo se je prodalo komunistični partiji, ki se je prelevila v politično mafijo.
   Če je komu stalo do Slovenije in Slovencev in naših interesov, je to definitivno stranka SDS.
   Ni idealna, je pa definitivno najboljša od vseh, kar Slovenija trenutno premore.

   • indijanka

    Za zmago in uspešno vladanje potrebujemo sredino, ki je še ni. Sredino s prioriteto na gospodarskem področju.

    • Slovenka

     Junija je glas za SDS stvar preživetja Slovenije, ko pa se bodo stvari uredile in se bo zaustavilo najhujše levakarsko nasilje nad Slovenijo, potem pa naprej.

     • Bald Eagle

      Se absolutno strinjam s tabo.

     • indijanka

      Ne gre za vprašanje kaj bomo izbrali mi :). Ampak kaj bodo izbrali ljudje, ki ponavadi ne volijo.

     • Bald Eagle

      Jaz pred volitvami vedno kar precej lobiram v korist stranke SDS. To bom počel tudi letos, oz. to v manjši meri že počnem. Zato apeliram na vse tiste, ki jim je kaj za Slovenijo, da se nas čim več aktivno vključi v predvolilno kampanijo in vsak na svoj način pripomoremo k aktiviranju spečih volilcev in jih skušamo z argumenti prepričat zakaj naj gredo na volitve in zakaj naj oddajo svoj glas stranki SDS. Smatram, da je to dolžnost vsakega domoljuba. Sedeti doma za tipkovnico, ne bo dalo pravih rezultatov. Potrebno se bo veliko bolj aktivirat na terenu.

     • indijanka

      Strinjam se s teboj. Ljudem, ki me poznajo je nenavadno, da sem “desničarka” in moje besede marsikoga dosežejo. Se je pa stopnja mojega zaupanja spremenila.

     • Bald Eagle

      Potem imaš možnost, da “privabiš” nekaj novih volilcev, ki bodo podprli desnico.
      Tudi jaz sem kritičen glede zadnjih spodrsljajev SDS. Upam, da so se iz lastnih napak dovolj naučili in jih ne bodo več ponovili. Kljub vsemu, pa SDS še vedno zaupam, saj ne vidim nobene druge alternative SDS-ju. Vsaj trenutno je še ni na vidiku, gledano skozi mojo osebno prizmo.

     • indijanka

      Ljudje mi zaupajo. Za enkrat opozarjam na napake levice. V tem trenutku se mi to zdi pomembnejše in primernejše. Sta pa obe temi, tako konoplja kot cepljenje udarni in prebujata prav speče volilce. Lahko noč Baldy,

     • Bald Eagle

      Lahko noč tudi tebi in miren spanec ti želim!

     • Slovenka

      Ravno te je treba najbolj prepričevati, da jih vsaj nekaj dobimo na volišča.

    • Bald Eagle

     Dokler ne nastane nekaj sprejemljivega na sredini, je SDS edina opcija, ki ji gre zaupat svoj glas na volitvah. Kljub zadnjim spodrsljajem, ki jih je naredila SDS, ji še vedno najbolj zaupam od vseh strank, ki jih imamo na razpolago v Sloveniji. Zato imajo tudi letos moj glas. To pa ne pomeni, da tudi do SDS ne gledam z določeno mero kritičnosti. Vsaka kritika, če je upravičena, je vedno dobrodošla, saj lahko dvigne kakovost neke stranke.

     • indijanka

      Do junija je še dolga. Požarjeva stranka ni naključje. To itak veš. Dogovorjena je.

     • Bald Eagle

      Seveda da ni. Je dobrodošla stranka v tem primeru, če bo sposobna odvzemati glasove levici in privabiti tisti del volilcev, ki volitve bojkotirajo.
      Jaz pa ostajam še naprej zvest volilec SDS.

  • Dragan Krstič

   Strinjam se, vendar sodelovanje bo potrebno. Požar se bo prebil v parlament, imel bo po moji oceni vsaj 8 do 10 poslancev. SDS kljub zmagi ne bo mogla sestaviti vlade kar sama.

   • Slovenka

    Nič nimam proti sodelovanju, prav nasprotno, in nič ni narobe, če Požar levici izpred nosa pobere skeptični, vsegliharski, apolitični folk, ki ga ni malo. Vendar mi Požar ne vzbuja velikega upanja. Pogledala sem njegov program, najbolj me je ‘cuknila’ točka, da bi morala biti schengenska meja na hrvaško-srbski meji. To je pošastno. Hrvaška ne sodi v Schengen in Slovenija se mora zanašati samo nase pri zaščiti meje. S to idejo nas Požar pošilja nazaj na Balkan. Zanima me, koliko jugosov ima v svoji stranki. Očitno jim piha na dušo. Sploh je njegov program v zraku, nikjer nič konkretnega.
    Vsekakor je SDS najbolj resna stranka na Slovenskem. Želim ji vse najboljše.

    • Dragan Krstič

     Ko se šengenska meja prestavi na hrvaško srbsko mejo hrvati prevzamejo odgovornost za hermetično zaprtost meje z migranti. Migrante, ki pridejo k nam iz hrvaške takoj pošljemo nazaj.

     • Slovenka

      Zaupaš Hrvatom, da nam ne bodo skrivaj sami pošiljali smeti? To, kar se dogaja na Kolpi, je čudno. Pritepenci kar tebi nič, meni nič, na Hrvaškem brez težav in posledic sunejo čolne in hajd preko Kolpe v Slovenijo. Še malo, pa bodo iz tega naredili posel, da bodo zaslužili še kakšno kuno. Če bodo tako varovali Schengen, hvala lepa.

     • Dragan Krstič

      V tem primeru bo morala ukrepati EU, če bo.

     • Slovenka

      Če bo.

   • Bald Eagle

    Sodelovanje bo vsekakor potrebno, saj po trenutnem proporcionalnem volilnem sistemu ni nikakršnih možnosti ,da bi ena stranka na volitvah dobila 50% ali več podpore. To pa nujno pomeni sestavljanje vladne koalicije iz večih strank. Upam vsaj, da bo naslednja koalicija sestavljena iz programsko sorodnih desnih strank. V nasprotnem se Sloveniji slabo piše.

 • Vrhovni sodnik

  Kakšna je razlika med Cerknico in vlado, v 1 Butalci vladajo 1 teden, na vladi pa 4 leta.

  • Slovenka

   Junija pojdi na volitve in voli SDS, naredi vse v svoji moči, da se tvoj, zgoraj opisani scenarij ne bo ponavljal še naslednja štiri leta.

 • Dragan Krstič

  Bojan Požar je zagotovo najbolje obveščen Slovenec, ker mu barabije levih sporočajo državljani ker mu zaupajo tako da je potrebno čimprej da SDS vzpostavi dialog z njim.

  • Slovenka

   Prav, ampak s precejšnjo mero previdnosti

  • Vrhovni sodnik

   Smo jih dober na kurah zmlel, srebrni se bo požrl.

   • Slovenka

    Vidim, da se res razdajaš za Slovenijo. Lahko izdaš kakšno podrobnost o svojih dejavnostih na kurah?

    • Slovenka

     A si ti na NPU v službi.

     • Slovenka

      Soimenjakinja, pozdravljena. Ne, nobene zveze nimam z represivnimi organi. To sprašujem, ker se mi ne da zgubljati časa na kurah s komentarji. Nova24tv in Demokracija sta moja portala, drugje me ni. Sem pa radovedna, kako je Vrhovni sodnik na levakarskem portalu preganjal ‘zmot oblake.’

     • Vrhovni sodnik

      Tam imam druge nicke, tole mi prevedi ‘zmot oblake.’

     • Slovenka

      ‘Zmot oblake’ je preganjal Črtomir v Krstu pri Savici, potem ko je prestopil v krščansko vero in po slovesu od Bogomile postal misionar. In ti, tako sklepam, si na kurah osveščal zavedeni slovenski folk, ki voli levico v svojo škodo in škodo Slovenije, in si na tak način tudi ti preganjal ‘zmot oblake’.

     • Vrhovni sodnik

      Nisi se na pravega se spravla, ne učim se pesmi na pamet, če se pa hočeš zgodovino iti, mi povej kdaj so hrčki prišli na naše prostore in od kje izvirajo in kaj so po narodnosti.

     • Slovenka

      Kakšno zvezo ima Črtomir s Hrčki?

     • Vrhovni sodnik

      Vse je zgodovina, kaj so bili prebivalci Troje po narodnosti.

     • Slovenka

      Čakaj, a se ne govori o Venetih? Na tem področju sem čisto na začetku, bolj me zanimata srednji vek in zgodnji novi vek.
      Vsekakor pa verjamem, da staroselska teorija bolje opisuje zgodnjo slovensko zgodovino kot marnje o Zakarpatju, od koder naj bi se priplazili na današnje ozemlje in tu pobijali staroselce. Kar natančno sem prebrala pripoved o Čehu, Lehu in Mehu, ki so se s svojimi ljudstvi odselili iz Panonskega prostora v času Rimljanov. Leh naj bi bil prednik Poljakov, Čeh prednik Čehov, Meh pa Rusov.
      Poanta je ta, da naj bi Slovani od nekdaj živeli na področju, ki je kasneje sodilo v Rimski imperij, in da naj bi se pozneje odselili na ozemlja, kjer živijo danes.

     • Vrhovni sodnik

      Dober se ti svita, Trojanci so bili Veneti, po bitki jih je veliko odšlo z Enejom v Severno Italijo in so se združili z Beneškimi Veneti- Slovenci, nikoli ni bilo selitev Slovanov na naše prostore, temveč obratno. Slovan je izmišljen pojem 1839 Češki profesor se je to iz mislu, obstajali so samo Slovenci, Slovinci ali kakor so nas tujci klicali, Veneti, Vindi, Vindišarji itd… Venetska – Slovenska kultura izvira iz Lužič v Porenju, kjer še danes prebivajo naši najbližji sorodniki, Lužiški Serbi, ki pa nimajo veze z Srbi. Slovenci so se selili iz S EU na Rusko ravnico, tako, da Rusi in ostali so nastali iz nas in to Rusi dobro vedo, samo naši lopovi lewaki so to prikrivali. Na naše prostore so v 6 st. na povabilo Karantancev prišli Croati, ki so jih Karantanci najeli za borbo proti Obrom, drugače so hrčki Sarmati, pleme Alanov, rod Croati, isto so Srbi Sarmati, pleme Alanov, rod Serboi, njih je pa v 8 st. najel Bizantinski cesar, zato se jim tudi nacionalna jed imenuje Sarma. Po končani vojni proti Obrom so se hrčki naselili okoli Siska, kasneje so se preselili v okolico Knina. Hrvaško so sestavljale 3 banovine, Regnum – kraljestvo Slovencev od Brežic do Srbije, na S do Mađarske, na J do Save in malo čez, v sredini je bila banovina HR, na J pa banovina Dalmatia, prvotni Dalmatinci so bili tudi Venetskega izvora
      Slovenci in Slovaki smo isti narod.

     • Slovenka

      Dodaj še to, da sta bili okolica Zagreba in celotna Slavonija še v 16. in celo 17. stol. slovensko govoreči, enako velja tudi za Istro, potem pa so se tam množično naseljevali Hrčki štokavci in počasi, toda vztrajno vsilili svoj jezik in navade in si prisvojili vse tamkajšnje slovenske dosežke in jih razglasili najprej za kajkavske, pozneje pa za Hrvaške.
      Tudi pripoved o Lehu, Mehu in Čehu so si prisvojili. Kleptomanija pač. Še to, ti trije bratje so živeli v okolici Krapine, kjer so imeli svoje gradove.

     • Vrhovni sodnik

      Sem ti na kratko, do 1725l ni bilo hrčka v ZG, nikoli ni bilo SLO-HR punta, bil je samo SLO, šele ko so hrčki bežali pred Turki so prišli v kraljestvo SLO in ga počasi in vztrajno potvarjali, Osek je postal Osijek, Sesek – Sisak, Gozd – Gvozd, Regnum SLO – Slavonija, v srednjem veku pa je celi današnji HR vladal Celjski grof Herman, ki je potomec Slo kneza Braslava, ki se je boril z Mađari in kasneje umaknil v Braslovče, kjer se je imenoval Žovneški.
      Vsi kajkavski hr, so Slovenci.

     • Slovenka

      To.

     • Slovenka

      Samo še to, kje si našel podatke o knezu Braslovu?

     • Vrhovni sodnik

      V zgodovini Regnum SLO, kje točno se pa ne spomnim

   • Dragan Krstič

    A si opazu, Korintos in srebrni sta se potuhnila, Minusi so kar letel. Tudi folk na 24kur več ne verjame tem lažnivcem. Še nekaj časa nazaj ni bilo šans da bi jo odnesel z manj kot 10 minusov, zdaj pa že plusi. Gre na bolje tudi tam.

    • Vrhovni sodnik

     Saj sem ti že tam povedal, da so to nicki od srebrnega, to je vse 1 oseba, včas je šejtan tam bil z 274 nicki, sam so ga pol blokiral, tko, kot na novi.

     • indijanka

      Kdo se je pa še tam boril?

     • Dragan Krstič

      Tip dobro živi od laži ki jih piše na kurah.

    • Bald Eagle

     Še na MMC je potrebno vztrajno razširjat desno domoljubno agendo. Kajti tam pa je leglo levuharske drhali, ki je zaenkrat v veliki večini. Potrebno bo komentiranje na MMC nekako uravnotežit. Za to se bo potrebno tudi tam močno angažirat. Sam sem včasih kar precej komentiral na MMC, pred volitvami pa se imam namen zopet malo bolj angažirat. Vendar pa je na MMC potrebno pisat bolj strpne komentarje, ker je radirka tam zelo aktivna in rada radira predvsem komentarje desno usmerjenih komentatorjev. Torej se je potrebno močno samocenzurirat, da gre zadeva skozi.

     • Dragan Krstič

      Ja res je, radi radirajo desnosučne. Ampak danes je šlo kot po maslu. Nama z vrhovnim sodnikom so popali pluse po tekočem traku. Samo dotajčati moraš večini teh malo nižje inteligentnih kako jim levaki lažejo otem se odpre.

  • žogica

   Kako si pa ti predstavljaš Požarja pa jansho v kompaniji, dva egota, dva oh pa sploh…..

   • Dragan Krstič

    To ti dam prav, dva vase zaverovana ega. Če pokažeta da sodelovanje ni mogoče, potem dokažeta da jima je le za oblast in ne korist ljudstva. Upam da se to ne bo zgodilo.

    • žogica

     Ti kar upaj….

     • Dragan Krstič

      Upanje umre zadnje.

 • Slovenka

  Moj performans bo, komplet vladi bi kupil Jaguarje, seveda ta prave in žive.

  • Slovenka

   Samo bodo tvoji jaguarji sploh povohali vlado? Vedno sem mislila, da jaguarji slovijo po gosposkosti.

   • Vrhovni sodnik

    Saj bodo 3 mesce stradali, dobro kavo si danes skuhala, ha,ha,ha

    • indijanka

     Res? Kavo kuha. Vau…

    • Slovenka

     Kavo sem si skuhala nazadnje pred kakšnimi štirimi urami, očitno pa je nekaj vonja po njej še ostalo.

  • Novakec1

   Ne jejo tako pokvarjenega mesa. Bi poginl.

 • Vrhovni sodnik

  Indijanki in Slovenki brez Avatarja, pa si same poglejte , en moj nick blinka, drugi je pa US dr, naredu
  http://www.24ur.com/novice/slovenija/cerar-v-poslanici-ob-kulturnem-prazniku-vsi-smo-vecni-ker-stojimo-na-tvoji-besedi-velikan.html

  • Slovenka

   Ti in Dragan sta garala za Slovenijo. Vse priznanje

   • Vrhovni sodnik

    In kolk let, vpraš Rožleta, kučkota, orla itd…

  • indijanka

   Super..sem pogledala. Kje je bil pa Rožle?

   • Vrhovni sodnik

    Nimam pojma, manjka falot, sem mislil, da pri teb ping pong igra.

    • indijanka

     ja ..to bi blo lušn in Rožle bi mi pustil zmagat

  • Dragan Krstič

   Dons so mi pa začeli na kurah brisati včerajšnje moje bloge.

 • Novakec1

  Ja, stabilen kaos vlada že ene dvajset let in ma na dolgi rok še veliko šans za obstoj.

  • učko

   Ja, n’č ne kaže na kakšne spremembe. JaJo bo lahko še naprej vladal v svojem Noriškem kraljestvu !

 • skorpijon93

  JA SLOVENCI PREMALO Z ČEHI SODELUJETE !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!