Janković za 1. maj napovedal konec kapitalizma, potem pa pred praznimi sedeži pametoval, kako zaslužiti milijone

Foto: STA

Župan Ljubljane Zoran Janković kar sam poskrbi za pisanje humoresk. Še 1. maja, na dan delavstva, ko se na Rožniku zbere vsa privilegirana rdeča elita, je Janković napovedoval konec izkoriščevalskega kapitalizma. V torek je obrnil ploščo in v Mariboru, pred sicer praznimi stoli, razlagal, kako zaslužiti milijon evrov. Bo naslednjič predaval, kako dobiti prvo službo na primeru farmacevtke?

Zoran Janković se v lažni skromnosti v javnosti rad pohvali, da nima ničesar, razen trenirke in športnih copat. No, skoraj tako oblečen je včeraj prišel v Maribor študentom predavat, kako zaslužiti prvi milijon, čeprav je še nedolgo nazaj ob proletarskem prazniku na Rožniku vsej privilegirani rdeči eliti in nekaj naivnežem razlagal, da je kapitalizmu odbila zadnja ura. V časniku Finance so nato izračunali, da ima Janković pod palcem več kot milijarda najrevnejših skupaj.

Ljudje sicer ne bi imeli nič proti Jankovićevim milijonom, če bi jih zaslužil na trgu, pod enakimi pogoji, kot ostali drugorazredni državljani. Celotno tranzicijo se župan Ljubljane namreč pojavlja v takšnih in drugačnih zgodbah, ki nimajo nobene zveze s tržno ekonomijo, temveč je bil vedno prisesan na paradržavno tovarišijsko gospodarstvo, in sicer največ po zaslugi njegovega dolgoletnega prijateljstva z Milanom Kučanom. V tem času so se okoli “najboljšega managerja na svetu” pojavile številne afere, ki bi ga morale ob normalnem delovanju pravne države že zdavnaj spraviti iz vseh javnih funkcij, če ne celo v zapor.

Le kdo Jankoviću zagotavlja nedotakljivost?
Na to, da Zoran Janković še zdaleč ni tako uspešen menedžer, za kakršnega se ima, kažejo tudi uradni podatki Finančne uprave RS (FURS), saj so podjetja družine Janković državi dolžna več milijonov evrov, kakor je to že zdavnaj razkril Požareport. Med velikimi davčnimi dolžniki Sloveniji so podjetja Electa, d. o. o., Electa Holding (obe podjetji državi dolgujeta med 300 tisoč in 500 tisoč evrov) in Electa Naložbe, d. o. o., ki finančni upravi po podatkih dolguje celo več milijonov evrov. To pa so samo dolgovi državi, potem zraven pridejo še dolgovi do bank, ki jih je zvrtal Janković zaradi prevzemanja Mercatorja. Podjetje v stečaju KLM naložbe, kjer je Janković večinski lastnik, ima kar 5 milijonov evrov dolgov, od tega 3,6 milijona evrov do Factor banke, ki smo jo sanirali in nacionalizirali s pomočjo davkoplačevalskega denarja. Podjetje Jankovičevega sina Electa naložbe pa ima po podatkih Financ kar za 16,6 milijona evrov dolgov, direktor Damjan Janković pa želi, da se ji dolgove preprosto odpiše. Pridelovanje dolgov je, poleg v Mercatorju med leti 1997 in 2005 v višini 600 milijonov evrov, uspelo Jankoviću tudi v Mestni občini Ljubljana (MOL). Od začetka svojega županovanja leta 2006 je Janković za kar štirikrat povečal zadolženost MOL.

Državljani prav tako ne bomo nikoli pozabili sramotne zgodbe izgradnje stadiona, kriminalke o kraji denarja in tragičnih zgodb o neplačanih podizvajalcih, ki so delali samomore. Zdaj razumete, zakaj mora Janković vsakoletno zagovarjati proletariat in se klanjati Kučanu? Samo to mu še zagotavlja nedotakljivost pred organi pregona in slovenskimi sodišči.

Seksizem in kako do prve službe
Da so ljudje spregledali Jankovićevo dvoličnost (na eni strani lažna skromnost za naivne množice, na drugi pa bajno premoženje), priča tudi včerajšnje srečanje mariborskih študentov, ki očitno ne želijo služiti milijone evrov na Jankovićev način. Fotografije pričajo, da je tja prišlo le 12 slušateljev, kar je prvovrstno smešenje na svoj račun, še posebej, če ima Janković spet ambicije kandidirati na državnozborskih volitvah. Po drugi strani pa zgovorno povedo, koliko ljudje sploh še zaupajo Zokiju in ga jemljejo resno. Njegove očitne dvoličnosti pač ni težko spregledati, zato je še kako na mestu pripomba Libertarca, da bo naslednja stopnja po aferi s farmacevtko, “kako najti prvo službo …”

C. Š.

 

 • VERZIFIKATOR

  Eviva Budallitas

  ZORO – STRIPOVSKI JUNAK

  Saj še pomniš, kdo je Zoro,
  če stripe plehke kdaj si gulil,
  berilo slabe vrste žulil,
  imel pa knjige za pokoro?

  Pogled mu venomer enak,
  čez oči ima prevezo,
  pod krinko skriva tip pretvezo,
  da lopov ni, da je junak.

  Te torej Zoro ta je vzgajal,
  maskiranec okrog oči,
  ta lik nedozorelih dni,
  ki glave prazne je napajal?

  Kdo od vas pa sploh še pomni,
  kaj pomeni Zoro špansko,
  je vprašanje to postransko,
  vsak le drugo si zapomni.

  Veš, da Zoro za nos vlekel
  vojsko je in policijo,
  zgodbe stripov govorijo,
  da je vsakič vsem utekel.

  Ni sistema bil nasprotnik,
  denar mu zlasti ni smrdel,
  sposodil si je ali vzel,
  na lastno pest, gospod zarotnik.

  Ni Zoro kakšen Robin Hood,
  ki revnim bi zastonj delíl,
  kar pri bogatih bi dobil,
  to zanj nevreden bil bi trud.

  Igra, se ve, aristokrata,
  ki vskoči, uredi zadeve,
  nespametne navduši reve,
  češ, tu pa res ne gre za tata.

  Ker Zoro lastno ima družino,
  je najprej zanjo mu skrbeti,
  sinovom dati, in ne vzeti,
  nato je skrb za domovino.

  Še nekaj ni nam pozabiti,
  da Zoro zgolj cenen je lik,
  da stripi imajo svoj cenik,
  za likom pa so drugi skriti.

  To avtorji so teh vrst stripov,
  ki Zoru so življenje dali,
  se z njim in s tabo poigrali
  in Zoro plod je takšnih tipov.

  Bolj zgodba zdi se ti neumna,
  tem večji Zorov bo učinek,
  tem ravnejši se zdel ovinek,
  za njim pa publika brezumna.

  Pogumna hotel bil sem reči,
  da zgodbi vsakokrat nasede,
  premami slika jo, besede
  pač tega ni moč oporeči.

  Ker bralec, vemo, si, razsoden,
  in veš, kdaj Zora odložiti,
  se branja pravega lotiti,
  že veš, da za smeti je goden.

  Avtorček njegov pozabljen,
  teh cenenih slik kreator,
  namreč vse bolj imitator
  sam je sebe, ves obrabljen.

  Pa sklenímo torej z Zorom,
  plehkih stripov starim likom,
  ne nasedajmo več trikom,
  stvar konča se pač z odporom.

  • KIKI

   Če bi te opankar razumel, pa te,hvala večnemu ne, ker je nepismen,
   bi bil ti že v “državotvorni” nemilosti!…Še kakšno leto, pa se bo tudi Bavconov
   zakon št. 133 vrnil v naše že tako bedno življenje!

 • Silka

  Tele je tele, niso pa boljši tudi tisti, ki ga volijo in sodstvo, ki ga podpira ćććććć z belimi črtami na trenirki.

 • WatsonForus

  hja kako nek – za žensko – na fafing ! moški pa da ga kučan poriva.

  • Steiermark

   te lgbtjevske spake, niso ne ženske , ne moški, se prilagajajo trenutku, ko bi naj bili moški ali ženske – vse po potrebi. So še navajeni od pedofilskega pederasta tita…..

 • von Rhein

  Prihaja iz domovine filma “Kdo tam poje”. Tako izgleda,tako se obnaša in tja tudi spada.Čimprej.

 • Viktorh

  Jasno, on je “njegov” kapital izgubil, ker je pač ekonomski analfabet. Kar je pridobil, je pridobil na nelegalen način.

  • sprehajalec

   Imel je bianco kreditno linijo v državnih Bankah za Mercator, pa “nacionalni interes” narediti Mercator za prvo trgovsko verigo na Balkanu. Se še spomnim teh govorjenj. Mislim da vlečeta Štefka pa Zokanova tudi sorodstvene vezi, sestrični ali nekaj podobnega. Šlo je torej za družinsko navezo.

   Mercator je pogoltnil množico malih trgovinic, ki so se pojavile konec 80tih, začetku 90tih. Nekatere so bile odprte tudi 24 ur. Potem Živila Naklo, pa Delikateso Ljubljana je kupil čez žep Mencingerjevega sina. “Kontrolirana Privatizacija” se je strokovno reklo.

   Pustil je hudo luknjo, pravzaprav bi vsak malo bolj razsodne in umirjene pameti in nevroče krvi naredil bolje, brez prehudih finančnih bremen. Na koncu je bolnik Konzum Todorića (s katerim se je Zoki čutil rivala in ga občudoval hkrati, kolikor se takšni tipi sploh lahko občudujejo) kupil bolnika Mercatorja.

   Skratka Mercator je blestel, dokler ga je država ščitila pred zunanjo konkurenco, pa mu dajala kredite. Potem je bilo konec.

   • Nata

    + + + + + + + + +

   • Ana Job

    Iz virov vem, da je dal noge zjutraj na mizo in prvo 2 ure telefoniral kurćanu katero trgovino hoče imet in kolk denarja rabi. Tako bi vsak delal.

   • Darth Vader

    sej zdej je miro vzel 2 milijarde pufa…..za eno leto socializma v javni upravi bo….potem jih pa itak boli kurac :D

    • sprehajalec

     Ja, tako gre to, na skrivaj. od začetka je bil še velik pomp pa da se lahko zapufamo, pa da so drugi bolj zapufani. Tukaj počasi prihaja žalostna resnica, da je slovenska sposobnost vračanja pufov zelo omejena, če ne nikakršna. Lahko se zapufavaš, če si kreditno sposoben, tako funkcionira zahod. Tukaj se je pa kričalo, da se zahod tudi zapufava.

     Sedaj pričakujem ofenzivo o izsiljevalskih bankah, pa zlobnih bankirjih, pa da se rešuje zahodne banke pa to. Miro na skrivaj po pufe, potem bo pa kričanje, odkod so, pa da nam jih je nemčina naštimala.

     Skratka, bliža se Grčija. Bratoškova jo je samo odložila, da se je tovarišija rešila.

   • freedomfighter

    imaš prav glede mercatorja…zoran ga je zadolžil potem pa so ga še ravno pravi čas odmaknili da ne nosi krivde za propad…ampak še vedno se mi zdi da Ljubljana ni bila še nikoli tako lepa kot sedaj…to je pozitivno za negativno pa lahko napišemo knjige pa ne bo dovolj

    • sprehajalec

     Odločnost mu je treba priznati, saj razlogi za odločnost mu stojijo za hrbtom. Slovenija s Slovenci je zaradi prislovične neodločnosti ljudi, sploh na položajih idealen teren za to. Ostalo je pač na puf.

     vedno bom zagovarjal življenje po svojih zmožnostih.

 • althar

  Jas pać zlezem u vsako rt, k mi jo pokažejo. De.

  • karpelec

   Prej jo oceni po velikosti, teži vonju in okusu, ki njemu trenutno ustreza ali koristi.

 • resnicaboli

  Ta ni nikoli zaslužil milijon kvečjemu je tuje milijone zapravil.

 • Fireblade

  Bebo, smetana vseh yugolevakov :))))

 • TOML

  Mene zanima samo to, kdaj pelje prvi vlak za Saraorce.
  Samo to.

  • stajerc5

   Ko bo drugi tir koncan, hehe…

  • radames

   Avtobus. Niš-expres. Glede na to, kako korajžno vozijo niški šoferji, bi moral sedeti na enem prednjih sedežev. Že pred Zagrebom bi ga fršlok.

 • Rožle

  Dokler nam bo vladala mafijska vlada bo vedno takole nasmejan kot pečen maček …

 • Franjo Trojner

  Še kakšo leto in se bodo v Venezueli na ta ali oni način rešili Mandure in njegove zblojene rdeče ideoligije, vse kaže, da pri nas v Sloveniji ne bomo imeli te sreče, pri nas si rdeči oblast na ta ali oni način samo še bolj utrjujejo.

 • sprehajalec

  Levičarji pravijo, Bavčija smo dali pod ključ, sedaj pa še Zokija….

 • Mihilus

  Jaz ga čisto razumem. Prav ima, da bo kapitalizem umrl. Pri življenju ga ohranja le politika neprestanega urgiranja centralnih bank. Ljudstvu je tudi v interesu, da čimprej crkne, saj bo z zgodnjo smrtjo za sabo pustil manj dolgoročnih posledic za okolje. Z izčrpavanjem gospodastva prispeva svoj delež k čimbolj zgodnji smrti.

  • sprehajalec

   Imaš kakšno alternativo v žepu? Odpri nam oči…

  • Darth Vader

   kakšno gospodarstvo pa bo potem, če ne tržno-kapitalistično? dej mal razlož, mene to resno zanima

 • anzek

  Predavanje Jankovića za 1. maj je velika sramota za delavski razred in še bolj sindikaliste, ki so ga povabili, vsaj tako predvidevam. Še večji beboti so bili pa tisti, ki so ga na ljubljanskem gradu poslušali, pa ga niso izžvižgali!!

  Glede nedotakljivosti…. Na to temo je dal odgovor kar sam na HRT. Na vprašanje: ali se ne boji, da ga bodo preganjali zaradi spornih poslov, je odgovoril, da v SLO se ne preganja nikogar, ki odkrito nasprotuje JJ in on je med tistimi.
  Že zaradi te izjave bi morala pravna država zastriči z ušesi, a tudi novinarji bi morali to njegovo izjavo stalno izpostavljati in vleči vzporednice z njegovimi “oprostilnimi sodbami”.
  Imam občutek, da ga mafijski pravosodni sistem pere, z namenom, da bo na naslednjih volitvah “nov obraz”. Ampak po debaklu v Mariboru pa se ta hišica počasi podira in prav je tako.

 • Antonius

  Jankovića si bomo zapomnili po prezadolženem Mercatorju, Ljubljani naloženih pufih, predragi in neakustični dvorani v Stožicah, slabem in predragem projektu stadiona, zmešnjavi enosmernega prometa v Ljubljani, provizijah za svoj žep, aroganci, posekani platani, privatni preprodaji ljubljanskih gradbenih parcel, zlorabi županstva, da je v bližnji preteklosti politično spornim in “umazanim”, podeljeval znak častnega meščanstva in pripadajoče ugodnosti, zlaganem nasmešku, skrivanih firmah na Cipru, Cubo hotelu, ……. !
  Je pa res, da je po novo tlakovanih ljubljanskih ulicah v centru mesta, lažje hoditi v bankrot.
  Pa na periferiji živeči Ljubljančani mu nimajo biti za kaj hvaležni.

  Mislim, da je osel pametnejši od Ljubljančanov, ker mu zadostuje, ker se poda samo enkrat na led.

  • Winston Wolf

   Žal si pozabil še na (dolgoročno) “najhujšo” zadevo…
   …đamijo.

  • stajerc5

   Ovaj, kako da kazem? Pa koliko je se pravih Ljubljancanov v Lublani-bolani?

  • freedomfighter

   poglej si bilance ljubljane pa mi potem povej kje vidiš problem

   • Antonius

    Bilanc Ljubljane ni mogoče videti, ker je dolg pred njimi previsok.

    • freedomfighter

     ja seveda to je odgovor

  • Senta Šetinc

   Fenomenalen rezime! Kdo, pri BOGU, tega ne razume? Vse je tako jasno …

 • milanček

  Kje je pravna država Slovenija, čefur, lopov, kriminalec janković bi moral sedeti že 10let!

 • karpelec

  Brbljač in blefer se smeji celotnemu narodu in po domače krmari z vsemi vejami oblasti. Da bi vsaj ena veja spregledala in mu na isti način vrnila.

  • Senta Šetinc

   Da bi vsaj! Mogoče pa le bo, ni vrag!

 • PLavi-mil

  Bankrotirani blefer, kateri ima podpoporo sebi enakih pleničarjev in levih fašistov.

 • janez.pokoncni

  Prazni stoli vzbujajo upanje!

  • stajerc5

   Zanimivo, da niso vsaj vstajniki prisli!? No money, no fun?

   • Darth Vader

    vsak drekač si pa res ne zasluži pozornosti :) njemu bo, poleg sodišča sodila tudi zgodovina :)

   • janez.pokoncni

    “Vstajniki” so zavedena goveda, ki jih je moč kadarkoli peljati žejne preko vode. Definitivno zelo zabita bitja ampak tako zelo zabita, da bi jim poslovne nasvete delil tak pajac kot je Zoki, pa zopet ne.
    Vsaj klošarje bi lahko zanimiral. Recimo zastonj pivce na vsakih 15 minut pa bi se stoli popolnili in režimski mediji bi imeli čudovito zgodbo o tem, kako “mariborsko prihodnost” zanimajo nasveti “mega podjetnika”.

   • Steiermark

    So že odšli domov, v jugoslavijo……kamne so pa s sabo vzeli, z namero, da si bodo hiše zgradilo…..

 • Ana Job

  V Nemčiji in Avstriji ne bi bilo nikoli možno, da bi bil tujec župan glavnega mesta v državi,kot je pri nas ta Srb. Turke in druge imajo na kratko, delaj ali pa se spelji!

  • KAPIBARA

   Kateri so bili zadnje tri min. za obrambo, v SLO ? :-(

   • Ana Job

    Sami levi, nekvalitetni mešalci zraka.

    • freedomfighter

     povej mi kateri župan je naredil več za izgled ljuubljane kot on pa ga takoj naženem v srbijo

     • Ana Job

      Vse je na puf. Tudi Mer*cator je zapufal. Ljubljana je 15 krat bolj zapufana, kot vsa druga slo mesta.

     • freedomfighter

      poglejtre si bilance Ljubljane pa boste videli da dolgove brez problema pokriva…drugače pa človek božji mislil sem župana v svobodni Sloveniji ne pred 100 leti…glede mercatorja se pa popolnoma strinjam

     • KAPIBARA

      Hribar , pa še zapufane je ni zapustil

     • Senta Šetinc

      BRAVO! NATANKO TAKO!!!!!! Gospod HRIBAR!

 • Naja Vanko

  pa še od tistih 12 slušateljev jih je bila vsaj polovica novinarjev.

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Sem ze izbral tocko na njegovem ksihtu, kamor ga bom trescil, ko ga srecam!!!

  • von Rhein

   Najbolj zaleže upercut.

   • stajerc5

    Mislim, da je bolje dosti nizje, ker rabis ogromna jajca, da si upas vse to, kar pocne on.

  • radames

   No, jaz sem imel boljšo idejo. Ko je v parlamentu pogrnil pri volitvah za predsednika vlade, sem na forumu Financ zapisal, da ga bom pozdravil z “Dober dan, gospod predsednik vlade!”, če ga srečam.

 • KAPIBARA

  Žal je SLO = gubernija :-(

 • Olga

  Janković je lopov! V Merkatorju ga je nastavila levaška politika (dokaz Rop)! “Najboljši” direktor je zapustil 600 milijonsko luknjo (več kot pol milijarde!)!!
  Na občini Ljubljana dela naslednji krater! Kamor pride, lopovluk! V zapor z njim!

  • von Rhein

   Na vrbo.-:)

  • Senta Šetinc

   Tako je, -> Olga! In zakaj tega nihče od odgovornih ne upošteva, uvidi in / ali ukrepa? Ker so vsi ti NEODGOVORNI! Čista katastrofa in popolnoma pokvarjena svojat. Sorry.

 • stajerc5

  Eno Bogabojece vprasanje: Kdo bo naslednji (spet) zupan mocvirja?

 • rabbit

  A mu nihče ni rekel, da je kapitalizem mrtev po njegovih besedah, pa da vidimo kako bo začel jecljati de, de ,de.

 • albusa aquilae
 • rrrrr

  Ali-Zoki in štirideset praznih stolov!

 • mannuro

  Ha! Izbral si je napačno temo! Če bi predaval, kako ukrasti miljone in jih potem zapraviti, bi imel več prisotnih. To je njegova odlika, ne pa delo!

 • Olga

  No, zdaj bomo pa videli Masleševega naslednika na delu!! Ne bo še mešal v delo tožilcev?!! Naprej bodo lahko delali nezakonito??!!

 • albusa aquilae
 • francelj3

  Lepo prosim, nehajte že kazati ta trapasti srbijanski ksiht, ponoči me že tlači mora.

 • Olga

  Krivosodje se je že lotilo Litijskega župana, ker ni levak in dela dobro! Seveda župan zve “novico” iz Murglskih medijev!???? Sramota!

 • PikaPolonica

  Verjetno tudi mladim fantom svetuje kako farmacevtkam zrihtat službo.

 • radames

  Ljudje v slovenskem narodu nimajo samozavesti. Ljudi je še vedno strah, ki ubija samozavest. Ljudi je še vedno strah zaradi množičnih pobojev med vojno in po vojni. Ljudi je še vedno strah udbe. Še vedno ljudje o nekaterih zadevah šepetaje govorijo, ker je to prešlo v navado v zadnjih tričetrt stoletja, in ker jih je strah.
  Samozavestni ljudje, ki ne poznajo strahu, bi že zdavnaj v Jankovića na Rožniku ali pa kje drugje zmetali na tone gnilih jajc. Kaj drugega za vse norčevanje iz slovenskih ljudi in za vse žalitve slovenskega naroda, ki jih ima na vesti, si ne zasluži.
  Tako primitivnega, arogantnega in žaljivega politika v slovenski zgodovini še nismo imeli. Ta primitivec si zares zasluži pekel. Še za čas svojega življenja.

 • Drago

  Janković je najbolje izkoristil kapitalizem, zato ga ne potrebuje več.

  • učko

   Zokić je izkoristu veze pri kučanu, n’č druzga. On s tržnim kapitalizmom nima veze !!! To pri njem so ruska posla, balkanska posla, ne biznis !!!!

   • Hun

    no ja v Rusiji je to drugace ce si sposodis denar od banke ga bos vrnil in te pollicija ne bo scitila

    • Steiermark

     Hun, izgleda da ne razumeš, kaj je povedal Učko. Ne vem pa, ali je to zaradi nepoznavanja slovenskega jezika ali zaradi zabitosti, medtem ko je zadeva kristalno jasna in razumljiva 5 letnim otrokom. ter vsem, ki smo doživeli 100 letni rop komunajzlarskih jugoopankarjev! V Rusiji pa je bilo enako – največji komunistični klavci so si prilastili vse, prav vse ter ustvarili družbo beračev in multimilionarjev, medtem ko so bili v komunizmu vsi enaki , tako kot pri nas – vsi reveži!

 • Hun

  za Jankoviča sem vedel se predn je nastopil funkcijo sefa mercatorja, da si rad sposoja tuj denar in ga nikol ne vraca…vcas so ga veckrat obiskoval iztirjevlaci Lj podzemlja…clovek je populisticni oportunit da mu ni para v Slo

 • učko

  Janković ne pač “režimska svinja”, rangirana visoko na hierarhični lestvici in kot tak lahko dela kar hoče. Ker je v Čefurjani šef neumnim Zlovencem in čefurjem ima podeljene fevdalne pravice !!!!!!!!!!!!!!!!

 • freedomfighter

  temu zokiju ga tut fajn seka…najbolj mi je všeč ko reče da je on eden iz med nas povprečnih državljanov ahahahhaha

  • radames

   Me ne pripraviš, da bi temu primitivcu rekel (zapisal) “zoki”. Tako ga kličejo prijatelji in tisti, ki so zatreskani vanj.

   • Darth Vader

    Zorangutan maybe?

   • freedomfighter

    A JA ON JE UN ONE WHO SHOULD NOT BE NAMED XD kok ste eni smešni res

    • radames

     Očitno sta ti izpovednost jezika ali izpovednost namerno narobe zapisane besede neznana zadeva.

     Kaj čmo, eni raje onegavijo z angleščino, vseh fines maternega jezika pa ne znajo izrabiti.

 • macon

  https://www.youtube.com/watch?v=MzhbR7N9FeI

  Tukajle je kratka in zgoščena sinteza Zorangutanove poslovne poti (da se spomnimo in ne pozabimo), ki se bo upam končala v lisicah in za rešetkami, kamor že dolgo sodi.

 • antimur

  Jasno je, da Slovenija s takšnimi balkanskimi barabami in načinom delovanja, kot ga imajo Janković in njegova čarapansko kučanistična kompanija, nima osnovnih pogojev, da se reši. Zato vsi normalni in pošteni Slovenci na volitve in s svojim glasom za SDS, zagotovite, da gredo ti vampirji za vselej v zgodovino, za mene je dovolj, če gredo vsaj čez Kolpo in Drino.

 • neny
 • Hribouc

  Slušaj , Narode!
  Onaj koji svome, po Bogu, vlastitome bratu kopa grob, sam padne u njega.
  I slušajte- da mu uz to još krade iz džepa , to je strahota paklena!
  A ono, ovaj, kako, da kažem, kad će ovaj stručnjak za veš mašine i kompjutere, Zoki, beše tako, jeli, da traži svoj sledeći posao, recimo u poljskoj apoteci treba , da legne u krevet, kako da kažem, sa djavolom svojim, da ga nabode na svoje rogove, tako mi svega, rodjaci!
  Lijepa curica- treba , da se prodaje u najlijepšem gradiću na svijetu, jeli?
  Da je ona moja kćer, znate vi šta da vama kažem, šta bi Zoki radio danas?

  SVE SE VRAĆA, SVE SE UVIJEK PLATILO DO ZADNJE KINTE, BAREM KOD NAS, TAKO REKUĆ, U MATICI SRPSKOJ, KOD NAS, KOD PONOSNIH SRBIJANACA.
  Ne znam, po Bogu braćo, kako s takvima kao što je ovaj na slici gore, kod vas, Slovenaca!?
  Vi to samo trpite i gledate ko blesave ovce?
  Nek vas, Slovence ćuva Bog, junaci iz 4.balkanskog rata!
  Hristos voskrese! par mjeseci unazad – i on, Isuse, ode u Nebo baš na današnji svijeti i Božji dan i nek mu je vjećita vjećna Slava sa Bogom Ocem na Nebesima!
  Sve drugo gore opisano, bjesnilo u Čovjeku – nema veze sa svijetom poštenih ljudi ovoga svijeta!

  • Darth Vader

   ma imate i vi puni kurac problema sa Vućićem kojeg Vam je smjestio George Soros…..isto ko Kosovo – smjestio George Soros da je lik došao do koncesije za rudnike po Kosovom…..

   SOROS IN BALKAN

   Soros pripravlja teren za Rothschilde in
   njihov prevzem Balkana. Že v začetku 1990 je v Srbiji ustvaril in
   financiral tri velike organizacije: Fondacija za otvoreno društvo,
   Helsinski odbor, NUNS, ANEM, OTPOR in Srbski center proti vojni. Kmalu
   se je pojavilo feministično gibanje Žene u Crnom. Soros želi s temi
   organizacijami, katere so orodje za dosego ciljev kulturnega marksizma
   spremeniti srbsko kulturo in izbrisati njihovo identiteto. Tukaj se ne
   gre le za politični vpliv ampak za celotno preoblikovanje srbske družbe.
   Z nenehnim obsojanjem genocida, kriminalnih dejanj in kolektivne krivde
   želijo v Srbih povzročiti negativna čustva do svoje domovine.

   Akterji razjedanja srbske družbe so Sonja
   Biserko, Natasa Kandić, Vuco, Borka Pavičević , Miljenko Dereta, Vojin
   Dimitrijević, Srdja Popović, Mirko Djordjevičć, Biljana Srbljanović,
   Zoran Ostojić, novinarja Petar Luković ter Teofil Pančić.

   Soros promovira antisemitizem, saj njegovi
   plačanci Filip David, Jovan Byford, Laszlo Sekel,… skrunijo spomenike,
   grafitirajo,… in s tem ustvarjajo vtis srbske ksenofobne družbe.

   Tudi mediji in novinarji delujejo proti
   Srbom. »Neodvisne medijske hiše B92, Studio B, TV Pink, TV Panonija,
   ANEM (RTV Globus, RTV M+, RTV Kraljevo, RTV Nisava, RTV Pancevo, RTV
   Spektar, RTV Trstenik, Radio 021, Bum 93, Radio Sombor, Radio Index,
   Radio Subotica, Radio Pirot, Radio Ozon…), so pod vplivom Sorosovih
   fundacij. Kabelsko omrežje SBB in TOTAL TV sta oba v lasti Sorosa.
   Časopisni magazini Danas, Vreme, Evropa, Republika, Samizdat, Dan graf,
   Stubovi culture, Fabrika knjiga, Klio, Aleksandrija press, Beta in Fonet
   so podaljšana roka AP in Reutersa, kateri je v lasti Rotschilda že od
   19.stoletja.
   Zraven tega imajo vpliv v šolstvu
   (Univerzitet Union, Akademija Znanja in Centar za zenske študije), kjer
   z indoktrinizacijo kulturnega marksizma ustvarjajo uporabne idiote.
   Haški Tribunal je tudi na njegovem plačilnem listu.

   Z uničenjem družine, tradicije in kulture dela prostor za Rotschildov
   imperij. Je tudi glavni privrženec priključitve Srbije v EU.

   https://ambasador21.wordpress.com/2016/01/20/kdo-je-george-soros-in-njegov-vpliv-v-sloveniji-in-ostalih-drzavah/

   • Hun

    ko imas tako financno moc si lahko kupujes prihodnost…kj tazga v socializmu ni bilo mogoce …bili smo zaprta druzba za raznorazne tuje kapitalisticne pozeruhe…

    • Darth Vader

     ni problem v kapitalizmu….problem je v posameznikih, ki imajo v sebi vrednostne sisteme, kot ga ima Janković…..torej da krade, laže, zavaja, manipulira, ter seveda da ga lahko vedno nekdo kupi……v čem pa je problem rečt, ko pride nek “tuj kapitalistični požeruh” …… “ajga stari če me še enkrt probaš podkupit te bom dal zapret”? aja saj res……nabor vrednot nosi v sebi kateri: ljubezen do denarja uvršča pred ljubezen do svoje domovine recimo….alpa ljubezen do denarja uvršča pred ljubezen do svojih soljudi…..preprosto kot žganci a vendar nemogoča naloga za ljudi, katere je njihov ego pojedel do te mere, da sploh niso več prisotni v času in prostoru, v katerem živijo…..

 • PikaPolonica

  Jurćek bi tut lahko predaval po fakultetah.

 • učko

  Konec tržnega kapitalizma, uvedel se bo Zokićev lopovizem !!! Napreden sistem !!!

 • tohuvabohu

  Ko bosta skupaj sedela Bačvar in Srbijanković, bosta lahko ustanovila ansambel Igor in zlati Zoki.

 • albusa aquilae

  bravo tovariš…konec je izkoriščevalskega kapitaljizma…zdej prihaja nov čas..čas novih služb…ćas fafa ljizma..

 • xtc

  Čankar bi verjetno v neki normalni družbi bil že na “prison for a life time ;without of paroul chance”:čANKARJA VOLIJO LE BEBCI IN IDIOTI;NJEGOVE BLODNJE NORMALNI IGNORIRAJO KOT vMariboru:

  • zokispoki

   Sem upal, da mu bo v Mariboru kakšen cegu priletel v šupak, tako iz hvaležnosti, ker so vsi navzoći takoj postali multi milijonarji, še preden je genij konćal z umotvori. Izgleda da tudi Mariborćani niso već tisto, kar so bili. Sicer pa je bil obisk zares impozanten, ni kaj.

 • zokispoki

  Želodec se mi zaobrne, ko zagledam sliko tega poštenjakarja, de…

 • jan

  Ali v Mariboru še niso slišali za Akrapoviča ali Boscarola? Ali pa morda niti ne razmišljajo o tem, kako učiti mladež pošteno služiti denar??

  • učko

   Problem je lopovski režim, ne mladež !!!! Mladež je največja žrtev lopovskega kučanističnega režima !!!!!!

 • Lustrator

  Desetka že za sam naslov članka, bravo!

 • učko

  ČEFURIZEM + LOPOVIZEM = STANJE V ZLOVENIJI. Hočejo nas spraut na nivo Čarapanije oziroma Srbije, ki ima točno 3 x nižji BDP/prebivalca kot Slovenija !!!!

 • Steiermark

  Jugoopankarski smrad se ponovno širi po štajerski metropoli….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!