Jankovićevi posli, ki jih preiskuje Evropska komisija, najbolj škodujejo prav njegovim zvestim volivcem, kazen pa utegnemo plačati vsi davkoplačevalci!

Foto: EPA.

Že lani jeseni smo z ministrstva za finance prejeli dokument Evropske komisije, ki potrjuje, da se je začela preiskava o nedovoljeni državni pomoči v višini 35 milijonov evrov, ki jo je Mestna občina Ljubljana (MOL) podelila javnemu podjetju Lekarna Ljubljana. Gre za načrtno izpodrivanje in slabljenje konkurence, zaradi česar Lekarna Ljubljana veča svoj monopol v prestolnici in okoliških občinah. Takrat je na Evropsko komisijo pritožbo vložila lastnica Lekarne Kosobrin Petra Žagar, potem ko ji je župan občine Škofljica, Ivan Jordan, onemogočil poslovanje. Na razpisu so namreč favorizirali Jankovićev javni zavod Lekarna Ljubljana. Ljubljanski župan se je na obtožbe odzval zelo osorno in Žagarjevi očital nepismenost (naj ne bi znala brati bilanc), da je užaljena farmacevtka, ki je imela in izgubila svojo lekarno, prav tako je zanikal, da bi kadarkoli obstajala državna pomoč Lekarnam Ljubljana v višini 35 milijonov evrov. Toda Evropska komisija je na posredovanje Žagarjeve, ki je v Bruselj poslala dokument v obliki komentarjev na odgovore naših organov glede njene pritožbe zaradi Lekarne Ljubljana in Mestne občine Ljubljana na slovensko državo zdaj naslovila novi sklop podobnih vprašanj, ki jih bosta tako ministrstvo za finance, kot tudi Mestna občina Ljubljana, težko pojasnila.

Evropska komisija je prišla do zaključkov, da je 35 milijonov evrov, ki jih je očitala prvotna pritožba, ljubljanski župan Zoran Jankovič nezadovoljivo pojasnil. Njegov izziv o pomanjkljivem znanju branja bilanc je bil namreč sprejet, zdaj pa bo moral svoje znanje knjigovodstva pojasniti Evropski komisiji. Po naših informacijah je iz dokumenta razvidnih tudi precej drugih anomalij.

Janković lastnico lekarne zmerjal z užaljeno farmacevtko, ki je nepismena
Naj spomnimo; Zoran Janković je preiskavo Evropske komisije vzel zelo osebno. “To je njihova (od Evropske komisije, op.p.) pravica in so dobrodošli v Ljubljani. Rad bi pa videl bolj konkretno, kako gre ta državna pomoč Lekarni Ljubljana. To bi označil bolj kot pismo užaljene farmacevtke, ki je imela zasebno lekarno, pa jo je izgubila – zakaj jo je izgubila, pa naj se obrne na tisto občino, kjer jo je izgubila. Poslala je pač to pismo, komisija reagira, ampak z mirno vestjo čakam. Država bo z lahkoto odgovorila. Prebral sem tudi neko novo tezo, da zasebniki plačujejo več davka kot javni sektor. Ta je pa lepa! Pa ne bom komentiral, naj poskusi to dokazat. Ta zasebna farmacevtka je tudi meni pisala pismo, če sem ga dobro razumel, bi bila pripravljena na neko poravnavo, pa ne vem, če bi se poravnavali,” se je jeseni izgovarjal ljubljanski župan.

Takrat je Janković zanikal tudi domnevne črne gradnje v Grosupljem: “Za črne gradnje se ve, kdo je zadolžen – druga občina, ki tudi nima nič s tem, razen osnovnega načrta!” Zelo jasno je zatrdil, da nikoli ni bilo nobene državne pomoči. “Komisija je dobrodošla,” je še drzno zabrusil novinarjem.

35 milijonov evrov, ki naj bi bili odobreni za Lekarno Ljubljana, Janković po lastnih besedah nikoli ni videl. “Mislim, da je problem v tem, ker nekdo ne zna brati bilance. Po eni strani nam očitajo, da mi kot ustanovitelji Lekarne Ljubljana jemljemo dobiček Lekarni Ljubljana, kar je dejstvo. To se vidi tudi v vseh proračunih, kdor jih zna brati in jih hoče brati. Po drugi strani pa naj bi dali pomoč. To dvoje ne gre skupaj,” je takrat še dodal vodja Pozitivne Slovenije.

Evropsko komisijo odgovori niso prepričali: Od Slovenije zahteva dodatna pojasnila
Petra Žagar
se pri njegovih odgovorih, in dejstvu, da se slovenska država na pismo Evropske komisije ni zganila, ni zadovoljila, v Bruselj je poslala pismo z novimi dokazi o nepravilnostih, ki se na področju javnih financ dogajajo praktično od osamosvojitve države. Bode v oči predvsem dejstvo, se tudi od vstopa v Evropsko unijo ni spremenilo praktično nič. Kot nam je v telefonskem pogovoru zaupal soprog Petre Žagar, Dejan Flašker, ki ji pomaga pri pravnih zadevah, gre pravzaprav za dve pritožbi. Ena je pritožba za podelitev nedovoljene državne pomoči, druga pa na splošno davčno neenakost javnega zavoda.

“Če smo zelo natančni, se pri pomoči MOL, ki je predmet te pritožbe, pravzaprav govori o državni pomoči Slovenije. Niti ni bistveno ali je to MOL ali je to Občina Vrhnika, saj se to na koncu vendarle pripiše državi. Slovenija se je v okviru pogodbe delovanja v EU zavezala, da takšnih anomalij ne bo dovoljevala, naša država bi morala zato takšno kršenje zakonov preprečevati. Takšne anomalije pa so leta in leta očitne predvsem na področju lekarniških storitev,” opozarja sogovornik.

Evropska komisija je vprašanja o morebitnih nepravilnostih sicer naslovila na ministrstvo za finance, v Bruslju zahtevajo stroga pojasnila in jih ne zanima, kdo dejansko upravlja z državnim denarjem in dodeljuje državne pomoči. “EK ne bo preiskovala Jankoviča, gre bolj za to, da bo EK poslala našim organom kup vprašanj v zvezi s tem dokumentom, sprašujejo namreč RS, kako bo zdaj MF reagiralo in odgovorilo, zanima jih, kako bodo zadovoljili standardom, da se preneha kršiti evropska zakonodaja,” še poudarja Flašker.

Jankovićeva MOL in nekatere druge občine  so prejela vprašanja od pristojnega ministrstva. “Morda si je Jankovič predstavljal, da jih nihče ne bo prebral, zdaj pa je nastal novi dokument, kot odgovor na njegova sprenevedanja, ki pojasnjuje, kako dejansko potekajo povezave med občinami in lekarnami. To bo treba v tem smislu pojasniti. Pričakujemo, da bo ta preiskava potekala do poletja in zadovoljila standardom, da se začne tudi uradna preiskava,” upa naš sogovornik.

MOL krepi monopol Lekarne Ljubljana, denar od zaslužka je šel v nebo
Na podlagi omenjenega dokumenta je sicer razvidno, da je veliko nepravilnosti in da so milijoni državnega denarja izpuhteli v nebo. Zorana Jankovića pritožba na EK bremeni, da je eden od glavnih krivcev in povzročiteljev takšnih monopolov, kot je monopol Lekarne Ljubljana. “Če država tega ne bo uredila, bo EK pritiskala na državo. Nekaj bo Slovenija preprosto morala storiti, razen, če zapustimo EU in rečemo, da tega ne bomo spoštovali,” še meni Flašker. Slovenija bi morala svoje zakone že zdavnaj posodobiti, tako pa številni, kot je tudi Zakon o zavodih, niso več kompatibilni.

Sprego med Lekarnam Ljubljana in MOL, ki pomeni hudo izigravanje pravil EU ter konkurenčne zakonodaje, sta zasnovala župan Zoran Janković in nekdanji direktor Lekarn Ljubljana Marko Jaklič. Se bosta še naprej sladko smejala? (foto: STA)

Petra Žagar pričakuje, da bo EK odločno pozvala Slovenijo, naj svojo zakonodajo na tem področju uredi in najde morebitne kršitelje. Javnih sredstev se namreč ne sme dodeljevati po lastni volji in interesu, kot to počnejo številne slovenske občine. Ljubljanska je samo najbolj izpostavljena, ker je največja in tako tudi najbolj vplivna. Flašker meni, da to uničuje konkurenčnost podjetij: “Oglejmo si samo javni prevoz v Ljubljani, ki je najbolj subsidiran. Vsako leto vanj vbrizgajo 16 milijonov evrov javnega denarja. To je državna pomoč!” Lekarna Ljubljana uničuje konkurenco z javnim denarjem, gradi monopol in dviguje cene, kupci pa kupujejo izdelke slabše kakovosti.

Jankoviću grozi tudi do pet let zapora
Veliko težavo predstavljajo so tudi različne občinske družbe, kot je npr. Ljubljana Holding, d. o. o. Občine se prek takšnih organizacij namreč dogovarjajo o cenah storitev, kar je prepovedano. Cene namreč določa trg. “Ljubljančani denimo plačujejo visoke cene komunalnih storitev, višek denarja pa se ne vrne v občinski proračun, temveč se daje v LPP, kar je tipičen primer notranjega prepovedanega subsidiranja,” še opozarja naš sogovorec, ki zagotavlja, da bosta z ženo sprožila postopek za odškodninsko tožbo, če preiskava komisije pokaže, da je bilo konkurenčno pravo EU grobo kršeno. Dejan Flašker sicer pričakuje, da bo na koncu za glavnega krivca označena država, čeprav največjo mero odgovornosti nosi Janković, ki je po njegovih besedah odgovoren tudi za prikrojevanje bilanc.

Največji paradoks pa je v tem, da je Zoran Janković najbolj oškodoval ravno tiste, ki so mu zaupali mesto ljubljanskega župana – svoje volivce. “Denar od dobička, ki ga je monopolistična Lekarna Ljubljana ustvarila s pomočjo MOL, bi se moral vrniti v proračun mestne občine, a ga Janković namerno tja ni vrnil, pač pa je dovolil, da lekarna ustvarja višek. Iz tega denarja se vlaga v nove investicije, denimo v Grosuplju. Gre za veliko oškodovanje javnih sredstev, za katero je zagroženo pet let zapora. V tej zgodbi je še precej stranskih igralcev, glavni center hobotnice pa je prav Zoran Janković,” še zatrjuje naš sogovornik.

L.S.

 • AlojzZ

  Jankovića preiskujejo EU komisije? Pa kaj! Tudi če kaj nepravilnega ugotovijo, se ne bo zgodilo nič! Ker je naš! Še komu ni kaj jasno!

 • indijanka

  Ali bodo farmacevtke tista “sila”, ki bo Jankoviča potisnila nekam na hladno. Če bi vsaki uspelo vsaj za 5 let…. :). Hecno, kajne? Človek kot je Jankovič, nam je moral pokazati, kako ustvarjalnejši bi lahko bili brez birokratskih ovir in z zaupanjem vase. Res škoda, ker je na njegovem spisku prioritet, pohlep na najvišjem mestu. Žalostno, da si ljubljančani pred tem zatiskajo oči, ker so željni sprememb v mestu. Zato vse čestitke odločnemu paru, ki skuša odpreti oči ljudstvu.

  • janez zorman

   Težko bo EU z takim šefom, ki si je dal natakniti Jankovičevo ketno okoli vratu, kaj pametnega storila oz. odreagirala v korist malega gospodarstva. Jankovič in Junkar sta kar na skupnem imenovalcu; kar se davčnih oaz tiče in kar se tiče političnega komuniciranja . Za mene sta to prava Ciper Boya.

  • neny

   Ne to bo evropski parlament kjer levi in desni zapravijo ves denar in nas potiskajo na hladno. Z LePenovo ste pri meni desni v celoti zaključili. Isti ste kot levi.

 • Fireblade

  ljudsko samoupravljanje je to, yugoslavija v maledm dee Zanimivo da stari yugo komunisti žrejo v brezdelju, nepismena raja pa to podpre na volitvah.

  Broblem levičarjev je v neznanju in zmanipuliranosti, bogi so, ampak nategnejo celo državo z napačnim glasovanjem.

  • Novakec1

   Če maš tapravga liderja je vse mogoče. Trenirkarji so bili že od nekdaj butasti. Glasovanje ni bilo napačno, je bilo plansko in so povozil sloovce ki se o kosteh prepirajo.

 • željudin

  milan kučan bo predlagal zorana jankovića za mariborskega nadškofa. pride tudi 26 nerazumnikov s svetlano makarovič na čelu

  • rrrrr

   ..in če Bog da, se vsi skupaj poklonili relikvijam sv. Stanovnika Lažgoškega od Trehpokojnin.

 • Anton

  kot da ga ni že tako dovolj po vsej Ljubljani, hodi še na Šmarno goro zastrupljat zrak

  sarkazem press

 • janez zorman

  Jankovič je nagnjen k monopolom. Najprej je “uničil” slovensko trgovino in malo trgovino – praktično je vse večje trgovske firme uničil in združil pod Mercator, se zainvestiral z trgovskimi gradbenimi objekti – rinil je celo v Bolgarijo in to na drugo stran Bolgarije (Varna), kar je popolnoma skregano z logistiko, pomagal je uničiti slovensko gradbeništvo – Primorje, Hildo,…Potem se je lotil lekarn z čudežnim dečkom na gornji sliki, ki je svoje “dobičke” vložil v Dalmacijo, rad bi uničil še Tržnico, da bi zadovoljil apetite svojih “gradbenih” podanikov.

 • Novakec1

  Lublana je bulana.

  • janez zorman

   Očitno ga Pero že dolgo pozna !

 • Duhec

  Ja, Jankovića bo obsodla evr komisija in sedel bo v Bruslju. Komisije so brezvezna zguba časa, črpanje denarja. Janković ne bo nikoli obsojen, nikoli ne bo videl zapora, ker ga policaji v Ljubljani sploh ne preiskujejo, ne zbirajo dokazov za vse njegove krim dejavnosti. Ljubljana je pač postala takšna greznica in večini je vseeno, če jim že ne odgovarja. Odgovornost je pa na sodstvu in policajih, sramota. Ni pogojev za normalno, dostojno življenje. Predolgo se je čakalo in se še vedno čaka.

  • učko

   Njegovi volivci so čefurji in “glupavi režimski Zlovenci”! Njim je vseeno, kaj dela njihov vožd!!!

 • učko

  Janković je režimski, Kučanov človek in je nedotakljiv za slovenske organe pregona. V Zloveniji ima sodstvo v rokah Udbo-mafija! Od nekdaj !!!!

 • učko

  EU komisija se lahko samo slika tukaj. Kot bi prišli v Rusijo ali Belorusijo ali Kazahstan…. . Pravne države tukaj in tam ni !!!! Zato bo tudi EU, ko se bo reorganizirala, Zlovenijo izločila iz te integracije. Ostali bomo tam, kjer so sedaj Srbi !!! Naši režimci pa bojo naredili pakt z beograjskim pašalukom.

 • učko

  Zlovenci hočejo imet tukaj balkanski sekret in imamo ga! Tut čefurji, ki so prišli od “tamo dole” sem zaradi boljšega življenja, nam bojo tukaj sfukali državo, da bo podobna tistemu sekretu-čučavcu od tamo dole!, od kjer so prišli !!

  • neny

   Brez Evrope ga ne bi bilo. Sekreta mislim.

   • učko

    Sekret je balkan in to uni “ČUČAVAC”, posran do stropa in z drekom na prstu v čirilici napisano CCCC na zid.

    • neny

     Zgodovina dela čudeže, če jo priznaš.

  • Hun

   niso cefurji krivi…krivi ste/smo domorodci ki samo lajamo in si ne upamo povedat v obraz…

 • učko

  Doktor davčnih utaj Rok Snežič je lepo razlagal tukaj na Novi24TV, da utajevalcem davkov in pralcem denarja ni potrebno več hodit na Ciper. Dovolj je, da se poznaš z Dodikom in njegovimi ljudmi in da imaš veliko denarja, ker z drobižem se oni ne ukvarjajo. Republika Srpska je raj za take balkanske gelipterje kot je Janković. Njegovi pobje imajo sedaj bistveno krajšo pot, pa še na domačem terenu delujejo, ko tovorijo fotrov keš !!!

 • neny

  Pa ja. Juncker mu bo dal ljubčka. Desni bodo pa podprli in mu zglasovali imuniteto, če bo Juncker tako ukazal. Ovce.

  • učko

   Kwa ma Đunker z desnimi ??!!??

   • neny

    Skupni pedigre.

    • učko

     Kakšen “pedigre”! A smo mi vsi “Švicarji”??

     • neny

      Kr naj bojo brez folka.

 • učko

  Janković je režimski Cepec in lahko dela kar hoče. Je Kučo tko reku in basta !!!!!!!!!!! Njegove “pravice fevdalca” v Ljubljani so nedotakljive in absolutne !!!!!!!!!!

 • Olga

  Vse v stilu “sredit ćemo!”!? Levaštvo in Balkanizem sta se zajedla v vse pore družbe! Negativna selekcija na vseh področjih! Raj za goljufe in mafijo!
  Enako kot v lekarništvu se dogaja tudi v zdravstvu! Levaki namerno protežirajo “javni” sektor, saj lahko Zemljaričeva hobotnica nekontrolirano krade miljarde davkoplačevalskega denarja!
  Hvala gospe Petri Žagar za borbo za pošteno in pravično Slovenijo! Finančno in kazensko bi moralo odgovarjati tudi sodstvo, ki Jankovića zaradi levicarstva NE PRICESIRA (zaposlil je Masleševee sina?!!!)! Prav tako je globoko vpletena politika, ki skorumpirance in pokvarjence celo vabi v svoje vrste!

 • Prle

  Priznati je potrebno, da sta Janković in Janša politika istega kova, kup obtožb ju bremeni, obadva imata volivce, ki jima bojo naklonjeni do smrti, obadva nočeta spustiti iz rok privilegijev oz. oblasti, sodniki so do njiju tolerantni, končno imata skupno tudi to, da imata denar na skrivnih računih v tujini. Na koncu se sprašujem, kakšna je sploh razlika med obema politkoma. Jo ni, zato je čas, da gresta obadva na smetišče zgodovine. Howgh, govoril sem.

  • učko

   Razlika je očitna: Janšo je za kriminalca “naredil” zločinski vladajoči režim, ker mu je trn v peti, pa še nekoga mora režim imeti, da nanj pljuva. Janković je dejansko “pro-režimski” kriminalec, balkanskega kova, ki pa ga režim ščiti. Takim kot si ti, Prle, pa sta oba ista !!! Pa še nekaj, režimskih kriminalcev Jankovićevega kova je še na tisoče!!! In to je največji problem! Če bi bil samo Janković, bi bil to “pičkin dim” od problema !!!

  • Beli Sneg

   Velika je razlika med njima. Janša že desetletja drkajo po sodiščih brez vsakega dokaza, Janković se je pa na sodišče šel sprehodit enkrat samkrat. Njegove zadeve se založijo v predalih policije v Postojni, pa še kje drugje. Torej ne primerjaj neprimerljivega. Če si naš še do postopka ne pride.

   • Prle

    Kaj pa vem, zame sta tako različna in tako podobna. To je pač, moje skromno mnenje.

  • antimur

   Ne serji brez veze. Med drugim, če bi bil Janša predsednik občine Ljubljana, bi na ljubljanskem gradu plapolala slovenska zastava, ne bi bilo džamije, spreminjanja prestolnice v balkansko pizdarijo, kar se gradi, se gradi zaradi tega, da se prikrivajo kraje itd. Pa še ena bistvena razlika je med njima, Jankovića volijo predvsem balkanski pritepenci, kučanisti, pedri in lezbijke, drogeraši in kriminalci vseh branž, Janšo pa slovenski domoljubi in tisti državljani Slovenije, ki sprejemajo slovenstvo v vsej svoji širini.

  • indijanka

   Jst ne čutim, da bi bil ti Indijanc.

   • Prle

    Če bi hotela, bi lahko čutila Indijanca v meni.

   • tohuvabohu

    Je, vendar iz plemena komančev.

 • neny

  Ljubljana je čist v redu…Če živi pa od kraje, ki jo podpira celotna Ervropa – o čem vi to sploh govorite. Na vašem mestu bi bila tiho.

  • učko

   EU preiskuje balkanske svinjarije našega Zokija, ker domača Udbo sodišča in tožilstvo tega ne počnejo!!! Ti pa govoriš, kot bi EU komisija “sodelovala” z Jankovićem. A si funkcionalno mogoče nepismena ???!!!

   • neny

    A je to prvič? Naivni ste.

   • radames

    “Zoki”??????? Ti ga imaš pa zelo rad! Zoki je ljubkovalno ime za tega primitivca in Zoki ga kličejo prijatelji in zaljubljenci vanj!

 • Beli Sneg

  Že včeraj sem napisal. Če Slovenci ne bomo šli na cesto in jih ročno zmetali s stolčkov nam bo še naprej vladal srbjansko-kučanistični rdeči klan.l

  • Prle

   Ne vem, kaj še čakate, saj vas bodo čisto iztrebili, predno se boste zmigali, namesto po regrat na travnike, pojdite na cesto in pravac pred parlament.

   • Olga

    Mi nismo levičarski gnoj! Mi spoštujemo izide volitev, za razliko od vas! Lahko pa kritizirajo nesposobno in skorumpirano marionetno vlado!
    Kučan je pa samo kriminalec, ki bo v bližnji prihodnosti obsedel v zaporu in to dosmrtno zaradi udbaških zločinov!

    • Prle

     Olgica, moje osebno mnenje je, da ti vsakič pride, ko iz sebe spraviš takšen umotvor.

     • Olga

      Vaš domet pač…

     • Prle

      Torej imam prav, končno leta pri ženskah ne igrajo vloge.

 • Unikatna

  Iz slona se bo rodila miš!! Bilo bi pravljično, če bi nedotakljivi postali dotakljivi in na hladnem!

 • althar

  Pa ne, da začenjajo Jankovičevi okostnjaki padat iz omar? To bo pa dolgo ropotalo…

  • karpelec

   Moglo bi že zdavnaj tudi grmeti, pa kaj ko eni znajo tudi vreme spreminjat.

 • dob

  14. člen Pravilnika o oglaševanju zdravil.
  »Pred uporabo natančno preberite navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Razen Jankovića! Njega ne spustit niti blizu farmacevtkam.«

  • karpelec

   On že ve kje mora držat pesti, da vanjo letijo zlata jajca.

 • učko

  Balkanski folk, ki podpira komunistično-balkanistični režim v Zloveniji, je začrtal meje EU. Te so namreč na avstrijski in italijanski meji s Zlovenijo !!!!

 • Borut Stari

  Mafija, ki jo vodi Don Murgleone.

 • antimur

  Jankoviću samo v tem primeru grozi do pet let zapora. Kaj pa v drugih primerih njegovega kriminalnega delovanja, ki jih tožilstvo prelaga na dno predalov. Takšno mafijsko balkansko pokveko nam želi Kučan s svojo golaznijo servirati kot novega politika na levici. To je že absurd, kar počnejo te komunistične in antislovenske barabe. Ali ni bilo pri aferi Patria gobcanja s strani levakov, pa tudi NSi je dosti pripomogla, da naj najprej Janša počaka na sodbo, kjer bi se dokazala nedolžnost, pa šele potem kandidira. Verjetno za tega čarapana to ne velja.

 • Dragan Krstič

  Dokler bodo vsa ministrstva locirana v Ljubljani, pa ne samo monistrstva ampak tudi druge od države plačane institucije ter prebogato plačana državna birokracija dotlej bo Janković glavni šerif v prestolnici,
  pa tudi ta prestolnica nam ostalim državljanom kroji usodo. Jasno je da ti odlično plačani birokrati s fikusom v pisarni,ki samo hodijo v službo nikdar ne bodo volili druge politične opcije kot samo levake in lopove kot šerif. Ko pride desna vlada mora absolutno vsaj pol ministrstev dodeliti tudi drugim večjim mestom v Sloveniji. Dovolj je bilo izkoriščanja Slovenije v korist Ljubljane.

 • Antonius

  Pri sodstvu, ki ga imamo, se bo problem z monopolom ljubljanskih lekarn uredil šele takrat, ko bo Zoran Janković osebno, postal okostnjak.
  Provizijski mafijec je zagotovo zelo hvaležen njemu zalo dragoceni nespameti volivcev, ki ga neumorno voli, da jim obeša za vrat megalomanske naložbe.
  Na Google Earthu se zelo lepo vidi manjkajoča platana na Krekovem trgu, ker jo je dal brez potrebe posekati arogantni županković
  Ljubljančanom je za drag znesek podaril tudi ulico z umetniško instalacijo po tleh, da je lahko pred vstopom na ulico postavil neverjeten prometni znak. Samo še semafor manjka, da bi utripal rumeno.

  http://shrani.si/f/26/qX/4NWqrP5M/img0535.jpg

 • Minovak

  DON SEREONE, ki je na sliki neverjetno podoben Mussoliniju, po nadutosti pa ga prekaša 120%, rečejo mu – mister 10% in to mu kar pristoji, posebej od tedaj, ko mu jih Trigranit (in še mnogo drugih…) ni hotel plačati in smo se obrisali pod nosom za železniško postajo. Sicer pa je lahko nadut in mafijski, ker mu to Ljubljančani v veliki meri dopuščajo in – odpuščajo. Ljubljana – mafijski raj, pravzaprav – prestolnica, ubogi pa so volivci – na pameti !!!

 • Nata

  Eh, temu tičku se ne bo prav nič zgodilo. Dobro je povedal odvetnik! Plačala bo država ?
  Ha!! Država – to smo mi, kadar je treba dati . Ko bi morali kaj dobiti, se pa pod nosom obrišemo.
  V naslovi pa nekaj ne bo držalo. Njegovi podporniki so si v teh letih njegovega ” vladanja ” dobro opomogli. Kaj jim pa manjka ?

 • Dragan Krstič

  Nekaj morate vedeti. Če na državnih volitvah Janković ni imel podpore muslimanskih volivcev, potem vedite da bodo naslednje leto prav vsi musliči dali glas Jankoviću in njegovi novoustanovljeni stranki.

  • učko

   Sej je že vseeno, pri nas že četrt stoletja na 50 podlage vlada kretenski balkanski režim in nič ne kaže na kaj drugega !!!!!

  • macon

   Zorangutan ne rabi stranke, dokler nemoteno krade na ljubljanski občini.

 • radames

  Ni bolj neprimernega človeka za župana Ljubljane kot je Janković. In če bo ta primitivec postal premier (BOG NE DAJ!!!), bo moral biti najbolj varovana osebnost NA SVETU.
  Tega arogantnega kozla imamo poln kufer!

  • Dragan Krstič

   Če bo premier ga bodo varovali ISIS-ovci.

  • tohuvabohu

   Najbolj varovan je že zdaj. Že celo življenje dela lumparije, odgovarjal pa še nikoli ni za nič.

   • radames

    Bom napisal direktno: najbolj varovan pred kuglo. Če bo predsednik vlade, jih zna fasat!

  • traktor

   Jebiga, vsi ga imajo radi. Ljubljančani pravijo, res da krade, ampak vsaj nekaj naredi za nas. Muslimani ga ljubijo, ker jim je naštimal Džamijo. Njegovi Srbini ga itak obožujejo. Naši, ki jih ima zaposlene na mestnih podjetjih ga imajo radi, ker imajo poleg plač še kup ugodnosti, od plačanih mobitelov, službenih avtov v privatne namene, do naročilnic za vsakomesečni nakup obleke in obutve. Vsi so zadovoljni z njim. Pravi carjevič Marko.

 • gušto

  “…………………. kazen pa utegnemo plačati vsi davkoplačevalci!”

  KDAJ BOMO UZAKONILI ODGOVORNOST za te barabe, ki izkoriščajo slovenskega človeka ?????

  Potegnejo provizije, potegnejo nesramno visoke plače, a ODGOVORNOSTI PA NOBENE!!!!!

  pa, kaj smo res vsi tako tumasti ?????????

 • totex39

  “Jankoviću grozi pet let zapora”.
  Lahko že sedaj povemo, da ga pretkani Janković nikoli ne bo videl. Saj ima okrog sebe pravo armado ljudi, ki ga “varujejo” pri njegovih škodljivih poslih.

 • karpelec

  Ni kaj . Na sliki je strašna glava misleca, ko pa dostikrat ne veš kaj je v njej.
  “Ne vem, da razmislim koliko mi bo padlo v moj žep.”

 • Franc Novak 1979

  Pa tudi Vo-Ka Ljubljana, ki zaračunava “čiščenje dežnine”, prispevek za čiščenje padavin na strehe stavb, ki se po javni kanalizaciji pretaka v čistilno napravo in s tem pomaga čiščenju kanalizacije in razredčevanju fekalij, ne zaračunava pa “dežnine” MOL-u za padavine k z javnih površin odtekajo v isto kanalizacijo. Seveda pa ERAR pokaže tudi to, da Vo-KA sponzorira športna društva v Ljubljani, kar se vidi tudi recimo na tekmah KK Olimpija, kjer se na svetlobnih reklamah prikaže njihov logotip. In če bo EK ugotovila kakršnokoli nepravilnost, naj to plača tisti, ki je podpisal nalog oz. s sklepom organa odgovoren za tak finančni fijasko.

 • Iva

  “Petra Žagar se pri njegovih (Jankovićevih) odgovorih, in dejstvu, da se slovenska država na pismo Evropske komisije ni zganila, ni zadovoljila, v Bruselj je poslala pismo z novimi dokazi o nepravilnostih…”

  Slovenska država alias rdeča kontinuiteta se ni in se NE bo zganila saj ji je Janković na tiskovni konf. leta 2014 (hišna preiskava) povedal: “Če bomo tko nadeljevali, nje…….(premor)…se BOMO VSI utopili v tej gnojnici…”

  Tožilka (marec 2015): “Janković je sklepal navidezne posle.”
  Jankovič: “Očitek je iz trte izvit.”
  Janković naj bi Grepu (danes v stečaju z enormnimi dolgovi) pri financiranju Stožic z navidezno pogodbo pomagal pri PRESLEPITVI bank.

  Janković naj bi leta 2010 šolskemu ministrstvu LAŽNO prikazal …
  Janković je 2010 “pil kavo” z B. Jašovičem (NLB). In, tudi premier Pahor je za kredit (Stožice) pozval NLB oz konzorcij bank (sic!)

 • Hun

  za tak clanek si vzamem cs, da ga preberm v celoti…pohvalno avtor L.S.

 • željudin

  milan kučan je predlagal zorana jankovića za mariborskega nadškofa

  • Prle

   Ivana Janšo, zvanega Janez, pa za njegovega ministranta,ha,ha.

   • Dragan Krstič

    Prle a imaš ti pameten telefon da si tko pameten? Še enga kup da boš še bolj pameten.

    • Prle

     Ej stari, ti jih imaš lahko 10, pa ne boš tako pameten, razen če jih boš kupil 11, lej poskusiti ni greh, itak nimaš kaj zgubiti. Javi, če je kaj pomagalo.

     • Dragan Krstič

      Prle, lastna hvala se pod mizo vala. Na tem portalu tebe smatrajo za pametnega drekec pekec iz Haloz in dr. Janez Sveti, pol se pa neha. Ti bi bil zvezda blogiranja na 24kur. Bil bi 25. kura.

     • Prle

      Hvala, ko se srečava častim pijačo.

   • željudin

    tebi je to zabavno…ampak tale rdeča mafija, ki nam vsake volitve servira “nov obraz” nas pelje v propad…tako kot so zafurali jugoslavijo, bojo zdaj še slovenijo. ti pa le veselo masturbiraj naprej. blagor ubogim na duhu…

    • Prle

     Zgleda da sam mastrubiraš, zato tudi tvoja misel, da bi morali mi tudi. Če misliš, da boš s svojimi mnenji rešil Slovenijo, potem pazi na desno roko, da je ne boš preveč izrabil.

     • željudin

      vsakdo ki ni polpismeni črkobralec ve da je bila “masturbacija” mišljena metaforično… ampak meni je važno predvsem tvoje strinjanje s tistim delom mojega posta, da je rdeča mafija zafurala jugoslavijo, zdaj bo pa še slovenijo.

     • Prle

      Ja saj, metaforično pazi na desno roko, da boš še kaj pametnega lahko zapisal, kajne.

    • radames

     Tardeči so uničil 2 (dve)Jugoslaviji!!

 • neny

  Kje je pravica? .:) Nova sram vas je lahko. Objavite članek, v parlamentu pa glasujete proti. Fuj. :)
  http://nova24tv.si/svet/kje-je-pravica-marine-le-pen-grozi-tri-leta-zapora-ker-je-opozarjala-na-zlocine-islamske-drzave/

  • radames

   Kdo iz Nove je v parlamentu glasoval proti? Kakšna zmedenost je to???

   • neny

    Desna zmedenost, se ti ne zdi.

 • garfi

  LEVUHAR=VOLUHAR

  Spoštovani,
  Poslanka in podpredsednica SDS Jelka Godec je v svojem nagovoru pretekli mesec dejala: »V Sloveniji je še vedno kultura strahu. Treba je premagati ta strah. Če to naredi eden, to ni dovolj, dva nista dovolj, če pa to naredi pol milijona ali milijon ljudi, vsi tisti, ki imajo v srcih in glavah zmago, potem je tudi ta končna zmaga na volitvah zagotovljena. Mislim, da bi moralo biti tukaj veliko, veliko več ljudi in končno reči »Ne!« korupciji, »Ne!« stari garnituri in »Da!« lustraciji.«
  Vabljeni, da se neustrašnemu boju za pravico, resnico in pravno državo pridružite tudi na tokratnem rednem mesečnem shodu Odbora 2014, ki bo v četrtek, 9. marca 2017, ob 17. uri pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani. Tokrat nas bodo nagovorili Ingo Falk Pasch Wallersberg, Marjan Petrič, Vili Kovačič in Aleš Primc.

  • Prle

   A sveče prinesemo s seboj, ali bodo že tam?

   • garfi

    LEVUHAR=VOLUHAR

    • Prle

     DESNUHAR = SMRDUHAR

     • garfi

      veliko veliko veliko bolje

     • Prle

      A vidiš, pa sva našla skupen jezik, je bilo tako težko?

     • garfi

      sem vedel, da ne boš razumel

     • Prle

      Vedel sem tudi sam, ko boš zrasel boš že razumel.

     • garfi

      vedno sem bil večji od vas levuharjev in mnogo mnogo
      pametnejši

     • Prle

      Po tvojih komentarjih tega ni videti, mogoče si dober v sanjarjenju in nakladanju, če bi bil tako pameten kot praviš da si, ne bi bil tako zagret za ideologijo enega in edinega voditelja, poglejva, kaj Čuš pravi o tvojem idolu.
      http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/58bd4a7e5f9df/jansa-bi-me-najraje-utopil-v-zlici-vode

     • garfi

      nimam NOBENEGA VODITELJA
      za razliko od tebe razmišljam s svojo ZGORNJO glavo
      izdajalcev Slovenije ne berem še posebno če gre za murgelsko-mafijske
      medije

     • Prle

      Ha,ha, ampak izdajalci povejo tako kot stvari stojijo, jaz mu pa verjamem.

     • garfi

      ne, ti hočeš da tebi verjamejo naključni bralci, sloovce in nevedni mladi
      ti si zame manj pomemben kot voluharji

     • kr en

      Mu kar ratuje, jaz mu verjamem. :)

     • karpelec

      Čuš se s tem naj kar tolaži.

   • Dragan Krstič

    Prle teb ni treba prinest sveče, vzemi pa s sabo pameten telefon da boš lahko na googlu
    našel razlago za kakšno besedo ali stavek, ki ga ne boš razumel. Al pa vem Tumpeka s sabo. Ta je mal bolj razgledan kot ti da ti bo kaj zate nerazumljivega počasi razložil.
    Obvezno prinesi tudi zastavo z rdečo zvezdo in titovko na glavo. Če že nimaš v glavi boš imel vsaj na glavi.

    • Prle

     Škoda, v četrtek letim v London. mogoče kdaj drugič, kako bom jaz spoznal tebe, a boš imel na sebi domobransko obleko?

     • Dragan Krstič

      Lepo da greš v London.A te Liberalna akademija pošilja na začetni tečaj angleškega jezika? Pod vašimi boš po tečaju lahko kandidiral za delovno mesto kakšnega ambasadorja.

     • Prle

      Tako je, verjetno bom rabil šoferja, ali imaš izpit?

     • Dragan Krstič

      Imam ga.A teb ga ne dajo? Ubogi revež.Ja tisti ki imajo IQ pod 50 pik ga ne morejo dobiti.

     • Prle

      Tebi so ga verjetno dali, jaz sem ga pa moral narediti, kar je bistvena razlika. Meniš, da imaš ti IQ nad 50, ne verjamem.

     • Dragan Krstič

      Prle ti si kot papiga. Samo ponoviš tisto kar ti blogiram jaz. Seveda ne moreš dojeti da je moj IQ kot Triglav, tvoj IQ pa na nadmorski višini Mrtvega morja.

     • Prle

      Zanimivo, tako visok IQ, pa take traparije pišeš, res ne gre mi skupaj, pa imaš ti potrdilo, da imaš tak IQ, verjamem ti, da težko živiš in se spopadaš z njim, res nočem takšnega IQ-ja.

  • neny

   ha, Junckerjeve tipke ni strah, ker pritisnejo proti.

  • kr en

   Ka pa sendviči, a bojo ?

   • Prle

    Ne bo sendvičev, ker je zmanjkalo pasje radosti. Bodo pa govorniki glodali kosti, vsi prisotni pa z njimi, ha,ha.

  • kr en

   Upam da si bo tokrat primc dobro zatlačil majčko v pas, da nas ne bo zopet šokiralo ko bo dvignil roke. :)

 • garfi

  Preženite nadležnega voluharja s svojega vrta
  Ko je vaš vrt zaživel z raznoraznimi posevki različnih barv in oblik, so ti iz zimskega spanca privabili tudi nezaželene goste, kot je voluhar.

 • manusaci

  kjer je srb tam je skrb…

 • Vladimir

  Dajte ga pustite naj še naprej krade,ali ga pošljite na Dob,ali karto za vlak v enem smeru Bog čuvaj naše otroke

 • Vladimir

  PROSIM da ne odgovarjate na te leve komentarje,Bodimo bolj pametni od njih LP

  • Fogglof Tunnek

   Čujte, po Sloveniji potekajo hišne preiskave zaradi spolnih zlorab otrok na spletu… Že od 6:00 ure!!!… Dvignite roke fsi tisti desnosučni posranci na tem portalu, ki vas je policija fuknilla vun iz postelje ob šestih vjutro…pa bodite iskreni…kolko je to sploh možno v vaših bolnih glavah !?!?

   • xtc

    A SO TE VRGLI IZ POSTELJE?jA KAJ PA SI NEREDIL?
    JE KOZA MLADOLETNA?

  • Prle

   Kdo pa pravi, da so levi, največkrat imaš ti leve komentarje.

 • zokispoki

  Pri ciganu stoji , ali pade pravna država !

 • kr en

  Zoki CAR !

  • traktor

   Ja, ciganov.

   • kr en

    ha ha, full smešno ! :)

 • xtc

  PRIČAKUJEM ;DA BO EU naložila čim bolj mastno kazen in zahtevala ;da jo pač naj pokrije občina Ljubljana iz proračuna:
  Potem pa naj to plačujejo Ljubljančani;bodo drugič premislili kaj volijo:

 • garfi

  levuharji, lažnivci in levi fašisti nastopajo pod več identitetami
  to je za njih enako logično kot to, da je po njihovo veliko spolov
  in resnic
  KOMUNAJZARSKA RESNICA SE IMENUJE PRAVILNO – LAŽ !!!
  ampak, da to dojameš ne smeš biti butalec

  • neny

   raje se orientiraj ne resnico, kot na levuharje. Lažete vsi, levi vsaj priznajo.

   • garfi

    za vsegliharsko resnico imamo tebe

    • neny

     Potrebna bo obrazložitev z argumenti… Danes sem prvič prebrala Čušev intervju, ki ga je dodal nekdo spodaj. Vse bolj se mi zdi, da ima ta man veliko prav. Protikuč, manevre nisem pri vas nikoli prenesla – to tud jasno izjavila brez tančic…, šlajerjev, priponk, zaponk….Izgleda da ste si v Benetkah vsi kupili zelo drago maske glede na komentarje…. Če so plačani je to druga stvar…

     zelo dobre misli iz tega intevjuja:
     kvote:
     Zavzemamo se za švicarski model priseljevanja: da k nam lahko pride vsak, ki je pripravljen delati, ne pa izkoriščati socialne države. Slovenci smo tudi v balkanski vojni pokazali, da smo solidaren narod. Danes pa smo v situaciji, ko ne moremo poskrbeti niti za svoje ljudi. Če gledamo razporeditev prebivalcev po dohodku, ugotovimo, da je vsak tretji državljan reven. Najprej moramo pomagati lastnim ljudem. Želim, da se pogovarjamo iskreno in da ločimo migrante in begunce.

     • garfi

      čuš naj se dokaže na volitvah
      ŠE PREJ NAJ VRNE VES DENAR STRANKI SDS !!!
      in tudi drugi
      previrantov ne prenesem in odkriva toplo vodo
      glede obtožb z lažmi več previdnosti in natančnosti

     • neny

      Zadev ne poznam od blizu… mogoče pa kdaj. Jasno se pa vidi, da ste pod vplivom Junckerja…..ki je posledica nečesa…. itd.

     • kr en

      Aja sam dnar bi radi, kaj pa ljudje ? Aja za ljudi te boli k, ti se samo za samodržca boriš… Nič ko so boš začel boriti še za Slovenski narod mi sporoči.

    • kr en

     Kaj pa jaz ?Jaz tudi trdim, da se najdejo lpopovi tako na levi kot desni strani. Trditi da so samo levičarji barabe, desničarji pa vsi poštenjaki je skrajno neukusno, pristransko in nepošteno.

     • garfi

      vsegliharstvo je najslabše od vsega in laž

     • kr en

      Ti si največja laž, hinavska tako kot maček….

     • garfi

      no pa povej kje je 100 milijard
      me zanima

   • kr en

    Muc že ve kaj je resnica, samo kaj, ko je plačan, da se orientira v čisto drugo smer. Žal, ker se vidi, da je drugačen brihten muc, zvest pa sploh :)

  • kr en

   A zahojeni malikovalci enega in edinega pa ne uporabljate več indentitet ? Aja, vi jih raje kradete drugim. Drgač maš pa prav, nakokiran SDSov podmladek je naša edina varjanta za lepšo prihodnost, sploh če se bojo potem lahko vsi kokirali.

   • garfi

    pozdravi levega fašista

    • kr en

     Ne poznam nobenega. Moraš biti bolj specifičen. Med nama, kok si plačan za malikovanje samodržca ? Ne brini ne bom nobenemu povedal.

 • domovina mili dom

  Soditi mu morajo evropski sodniki, aretirati pa europol. Ker slovenski levi represivci mu ne bodo sodili in ne aretirali, ker člani F21 imajo imuniteto.

 • KIKI

  Poglejte, zelo star rek pravi : Srbe na vrbe!
  Bosanci pa: svako srbsko dete nabiti na bajonete!
  Globoko, pregloboko sovraštvo do ljudi, ki lahko čisto v redu,
  njihova nagnjenost k ciganskim maniram pa jim je v krvi!!!

 • cosmosjasnovidec

  Le kdo ga preiskuje?
  To je samo navadno komunajzarsko zavajanje.
  Bilo je že na stotine ovadb proti njemu in kljub dokazom še ni bil obravnavan en sam samcati primer copatar pa kar nadaljuje z kriminalnimi dejanji.

 • VERZIFIKATOR

  Še pomnite drugo lekarniško zadevo – zgodbico Janko in Metka?

  Janko Zorenčič

  MED DVEMA TEHTNICAMA

  Janko se zatekel je v tehtánje,
  kaj in kje mu vaga več prinaša,
  spolzko zadnje čase ga zanaša,
  ni stabilno, trdno njega stanje.

  Kdo presodil bo o stanju laže
  kakor sodna vaga nepristranska,
  da je stvar stabilna, velikanska,
  sodna veja oblasti pokaže.

  Brez razprave Karmen to presodi,
  sedmi sili razloži natanko,
  nekaj da ima v resnici Janko,
  nekaj je na njem, pa kar že bodi.

  Meriti ne gre in pa tehtáti,
  sodi se od daleč, le na vtis,
  ni potreben preizkusov niz,
  sodbo zmore kar na cesti dati.

  Vseeno se Janko opoteka,
  ni stabilno, trdno njega stanje,
  stvar presodi drugo naj tehtánje
  vaga v hiši, kjer je apoteka.

  Tam bi stehtal stanje svoje Janko,
  sodna da se potrdi presoja,
  koliko zares premore loja,
  ko se tu zaplete v grdo zanko.

  Ne samo, da hotel brez plačila
  naj opravi drugo se tehtánje,
  da se uredi njegovo stanje,
  kar zastonj bi vzel si fant zdravila.

 • macon

  Kje je marica za barabo in sinka?

 • Hribouc

  Kaj ima ta maher opraviti z farmacevtkami!?

  Saj ga bodo res spravile na kolena!

  Janković v arestu ?
  Tolk, glih tolk kot Kučanov Milan!
  Kaj pa, če se svet zasuka po Pravici?
  UPANJE UMRE TAZADNJE!
  Takrat bo plapolala slovenska zastava s stolpa Ljublanskega gradu!
  SVOBODA JE ZA VOGLOM, ŽIVELA 2.REPUBLIKA!

 • kr en

  Samo nakokiran SDSov podmladek nas lahko reši !!!!

  • učko

   Na mladih snegosnifarjih svet stoji …

   • kr en

    Saj vem….

 • radames

  Tale tip tako izziva, da jih bo enkrat skupu.

  • FRANC3

   Tudi če bi se to zgodilo danes, bi bilo prepozno vsaj 10 let,

   • hribovc

    bl prou je 20 let

 • Marija

  Nič ne bo Jankovič bo delal naprej po svoje. Jas no je povedal da mu nihče nič ne more. Sicer ne vem kako je to možno ampak njemu in Kučanu res nihče nič ne more dokler bodo vladali komunisti. Na žalost.Sami smo si krivi.

 • antimur

  Kako je naše sodstvo gnilo je dokaz ljubljanska sodnica, ki je dejala, da na Jankoviću je pa res nekaj. Do tu ima kučanistična koza prav, toda tisto nekaj je predvsem laž, kraja, sprenevedanje, pač klasična čefurska mentaliteta, s tem, da jo je ta čarapan še nadgradil, seveda z najbolj podlimi dejanji.

 • mapu

  Dost mam tega primata!!!!!!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!