Jankoviću gre vse kot po maslu: sodišče mu je spet ugodilo

Zoran Janković (Foto: STA)

Nedotakljivi ljubljanski šerif Zoran Janković je prek svoje spletne strani sporočil, da je Okrožno sodišče v Ljubljani v zadevi farmacevtka zavrnilo zahtevo Specializiranega državnega tožilstva za sodno preiskavo. Poleg tega je navedeno, da v skladu z ugotovitvijo senata podatki v spisu ne utemeljujejo suma, da je storil očitano kaznivo dejanje. 

Sodno preiskavo je tožilstvo zahtevalo zaradi sumov kaznivega dejanja jemanja podkupnine in pri tem zagovarjalo prepričanje, da je župan to storil tako, da je od farmacevtke zahteval spolne usluge v zameno za redno obliko zaposlitve v Javnem zavodu Lekarna Ljubljana.

Jankovićeva obramba je to pričakovala
Zahtevo je tožilstvo vložilo 21. marca letos, okrožno sodišče pa je po navedbah Jankovićeve strani sklep o zavrnitvi preiskave sprejelo 16. oktobra. Jankovićeva obramba je to pričakovala, po tem ko sta ji preiskovalna sodnica in višje sodišče ugodila ter odredila izločitev in uničenje dokazov, ki so bili pridobljeni s prisluškovanjem v času od 18. aprila do 18. oktobra 2014, na podlagi katerega je bila nato izvedena hišna preiskava.

Za kazenski pregon se je tožilstvo odločilo več kot dve leti po pridobljenih prisluhih, medtem ko zakonodaja daje dvoletni rok. Kakorkoli, tožilstvo poudarja, da je doslej iz prakse izhajalo, da je rok zgolj instrukcijski in je bilo za podaljševanje roka vedno dovolj izvajanje novih procesnih dejanj.

Preiskovalna sodnica in Višje sodišče v Ljubljani sta po navedbah STA menila nasprotno kot tožilstvo in sta se med drugim sklicevala na zadnjo odločitev ustavnega sodišča ter navajala, da rok niti ni instrukcijski, ampak je zakonski procesni rok, pa tudi, da je za začetek kazenskega postopka potrebna vložitev zahteve za preiskavo ali obtožnice. Sodišče je prav tako kritično izpostavilo, da so na ta procesni rok tožilko opomnili že 5. maja 2015, kar je 17 mesecev pred iztekom roka. Ni kaj, Jankoviću gre vse kot po maslu.

H. M.

 • Antonius

  Skupni imenovalec Penismankovićevega primera je, da so tožilstvo, sodišče in Penismanković enako pokvarjeni.
  Da gliha v kup štriha, nas uči že zelo star slovenski pregovor.

  • Antonius

   Ah, kar tako, človeku vsemogoče mimo policajev tožilstva in sodišča na pamet pade.

   https://twitter.com/GoldingBF/status/924239380524433408

   • if

    Tako ukrepa zdrava demokracija.
    V RS te ni, zato ukrepajo kriminalci!

   • Mojca pokraculja

    Odlično ! Ja taprav šofer, takih nam manjka.

  • tomven

   Dobro ime Penismanković… nekaj novega. Bravo.

 • tarantela

  Janković in Janša imata dobre odvetnike. Ko bodo na sodnijah imeli boljše, se bodo tudi sojenja drugače obrnila.

  • Sašo

   Nič nimata dobrih odvetnikov, imamo skorumpirano sodstvo, to s kvaliteto odvetnikov nima zveze.

   • tomven

    Res je, pa tudi kvalitetnih odvetnikov je pri nas malo. So odvetniki, ki so znani zaradi povezav z vsemi, ti so v glavnem za en drek, dragi in “uspešni” zaradi prelaganja keša iz enega žaklja v drugi. Na drugi strani pa so dobri, pametni odvetniki, ki nimajo povezav. Ker niso nastopači, jih nihče ne pozna. To je žalost.

  • janez zorman

   Aja, ali sta bila skupaj na Dobu ? Ne bluzi. Z IJJ se udbopartijci že več kot 30 let trudijo, da bi ga spravili iz scene. Med njimi je tudi Zoran Janković, ker mu je preprečil tykunizacijo Mercatorja; namesto da bi mu bil hvaležen, ker bi se sedaj z Todorovićem skrival nekje v Rusiji.

 • moat

  Ja, to pa je svinjarija, res.

  • Mojca pokraculja

   Kako svinjarija ? Sodiščem je treba zaupat, zakoni so za vse enaki !! :))

   Sem že večkrat napisala pa bom ponovno:
   Pri nas se sodba izda v IMENU LJUDSTVA ! Podpis sodnika je namesto LJUDSTVA !!
   V Italiji- (zibelki mafije), sodbo izda SODNIK v imenu ZAKONA. V vsaki sodni dvorani je velik napis “ZAKON JE ENAK ZA VSE” !

   • moat

    Sodišča se tudi motijo, kajne? Če ne bi bilo tako, ne bi bilo tako veliko zadev na Višjem sodišču in celo Ustavnem sodišču. V tem primeru je šlo za spor glede sodne prakse in razlage zastaranja, glede roka za vložitev obtožnice. In Jankoviču očitno gre vse na roko, zato se mi zdi, da je to svinjarija. V tem primeru je bilo očitno, da so sodišča do zadeve Jankovič dopuščala tudi poznejše vložitve obtožnice, tudi po preteku dveh let. Ne vem ali bo zadeva romala še višje, dejstvo pa ostaja, da bi moral nejasnosti glede zakonskih določb razlagati le zakonodajalec.

    • Mojca pokraculja

     “Carji so !” To je vsa logika. Škoda razpredati.

 • Sašo

  Normalno da mu je sodišče ugodilo, saj pa ima v oblasti sodišča.

 • ,

  če imaš keš, imaš dobre odvetnike, ker odvetnike zanima samo keš.

 • bubamara

  Todorić je zbežal, Zokiju ni treba; je varen ob svojih sodnikih.

  • Mojca pokraculja

   Odlično !

  • Janko Gedlička

   Pa naj še kdo šimfa čez našo pravno varnost. Še srbski ekonomski imigrant jo ima.

 • lunabije

  Zmagati na postopkovnih forah odvetnikov. pa res ni težko v našem pravosodnem sistemu (ve se kdo je minister)! Čisto slučajno pa je odvetnik farmacevtke taisti, ki veliko dela za MOL? Vedno bolj rinemo na dno balkana, naj si pogleda na otok, kej je minister takoj odstopil, ko so se pojavili članki, da je “samo” otipaval novinarko.

  • ogledalo

   V Nemčiji je predsednik vlade odstopil že ob podanem sumu zlorabe kreditne kartice. Pri nas je (bilo) 400.000 razlogov, pa mu niti na misel ni prišlo kaj takega.

 • ogledalo

  Elitam pomagajo vsi. Od tožilstva, prek okrajnih, do ustavnega sodišča. Vsi različni, vsi neenakopravni.

  • von Rhein

   Ne imenuj te bande elita. Razen,če meniš,da je to elita mafije.

   • Osti jarej

    ..politika nas,namerno ,sistemsko in po “naročilu” iz EU ,deli v kaste,s tem,da večino naroda drži v revščini…in sploh jih ni sram…niti malo…oni so na vrhu…pa,kje si to že videl…..oblast naj bi imelo ljudstvo…demokracija,pa to…bruuuuhhh

    • von Rhein

     V Sloveniji ljudstvo noče imeti oblasti. Ljudstvo (večina) je zadovoljna,da ima nekdo drug oblast,ki jo potem lahko kritizira. Vse tekovine ,delegatski sistem in podobno sranje se je izrodilo do te mere,da je ljudstvo raje butasto in nerga samo,da ni treba nekaj storiti.Nekaj početi dalj kot osem ur dnevno.

 • Osti jarej

  Odvetniki za korupcijo so si vile gradili v slogu samih rimskih cesarjev, na leasinge in ostale pufe, tudi vsestransko prepletene hipoteke, ki bodo slabo banko na koncu zjebale. Če ne bi bile terjatve bank slabe jih ne bi prenesli na davkoplačevalska pleča. Tudi to vsi vemo. Vsi vemo kaj se dogaja danes na slabi banki, to je tista ki je prav iskreno naša. Davkoplačevalska. Ostalo je kapitalizem, ta je pa sredi kapitalizma nastala in postala socialistična… Izjava slabe banke: 10% nepremičnin smo prodali fino… OK, kaj pa ostalih 90% prenešenih reči? Od katerih boste morali cene spuščati za pol ali več? A koga briga, do takrat bodo novi direktorji, letna poročila današnjih dni bodo revidirana zgodovina in to je to. Volilci, dobro jutro in na zdravje kolektivni demenci.

  A ko se sistem raztrešči jočemo. Mimogrede, za primer in malo v poduk, ker novinarji nekako ne izustijo: GREP in Stožice se je takrat imenovala rešitev podaljševanja agonije za Ogrinov Gradis, Srakin Energoplan in Zokijeve veleprovizije. Ter neverjeten domino efekt programiranih in neprogramiranih stečajev vseh vrst in velikosti. Torej višji družbeni interes v naši politiki. A ne bi enkrat zakonsko določili, da brez sredstev ni mogoče investirati, na podlagi napovedi/obljub pa še najmanj. In zakaj takega člena ni? Hkrati to pravilo pozna prav vsak, tudi kmet na mini kmetiji ga mora spoštovati.

  http://www.truth-teller.eu/dejstva/272-vi

 • if

  Ko gre ljudem tipa Jankivić kot po maslu, dražvi ne gre, ker je omenjeni “na suho”!
  Očitno RS v polnosti obvladujejo kriminalci!

 • Osti jarej

  In dejstvo je da je Borut Pahor tudi v teh časih predsedoval vladi ter še veliko predolgo bil tudi predsednik. A zdaj ne ve nič. Še manj je kaj kriv. In tisti, ki ste ga volili: malo se vprašajte po enostavnih dejstvih, tudi številkah in si recite: “Ja fino, še enkrat bom volil tega klovna, ker je on tisti, ki skrbi za dobro lastne države.” In ne pozabite si dodati: “Zakaj bi imel večjo pokojnino? Zakaj bi živel bolje? Zakaj bi manj ropal naslednjo generacijo ali dve? Bolje, da se žrtvujem in v lastni slepoti klovnu Pahorju namenim glas še enkrat, čeprav ne vem zakaj…”

  Fuck off tudi desnici, saj nima resnega kandidata od kar obstaja. Pa tudi u kurac gre izključno zaradi Janše in parih najbližjih ritoliznikov. Vsak, ki zagovarja strankarska načela pred zdravo pametjo in vsaj nekaj dejstvi je nenavaden. Ali se za politična dejstva sedanjosti lahko zlorablja “novica” o nesrečnih žrtvah vseh strani v drugi svetovni vojni (tudi tik po njej)? Prosim presodite sami. Le nikakor ne pozabite, da je že dobrih sedem desetletij končana. Istočasno je Amerika stestirala na bojišču slabšo plat napredka fizike… A oni še tudii niso zaključil obračunavanj iz tega naslova? Atomsko bombo so “pozabili”, če ne štejem letnih komemoracij.

  http://www.truth-teller.eu/dejstva/272-vi

 • Zima prihaja

  Kot da živimo v zadrugah.Vse si je potrebno deliti .Bog I Batina.Bog za sebe Batina ZADRUGE

  • ,

   kaj ti je Bog kriv?

   • Zima prihaja

    Kot bi rekel kaj je potres kriv.

 • Osti jarej

  …levo,desno,gor,dol….državo so nam ukradli in zyebali narod…..in to je to

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Olga_10

  Tovariša 10%, tatu in skorumpiranca, ki zlorablja matere samohranilke v stiski, je treba odstraniti z vseh javnih funkcij! Vsi, ki ga volijo, s tem soglašajo s kriminalom in so tudi sami kriminalci!

 • Commie Disposer

  Olajševalna okoliščina je , ker im žena vaginitis

 • Kučko pod pručko

  Pred časom je Mija Janković, žena ljubljanskega župana, na TV izjavila, da je ponosna na svoje fante. Prav zanima me, kaj si o njih, predvsem pa o svojem fukfehtarskem možu, misli sedaj, ko ve, kako se plazi po mlajših ženskah, kako jim poželjivo sili v mednožje in ko si predstavlja njegovega tiča v ustih kakšne čedne mladenke!!!

  • delaware

   Tako je vzgojena…submisivnost…in vse , kar spada zraven…

 • Franc Šink

  Mene bolj spominja na pečenega mačka.

  • samsara

   Mene pa na kućana.

 • Commie Disposer

  Hudičevi odvetniki iz Grosuplja mislijo ,da so se oprali, ker njihov nekdo krade denar v Švici…………..

 • totex39

  Očitno ima vso koruptivnost in spolna nadlegovanja v državi on pod kontrolo, zato se mu pa lahko tako smeji.

 • Janez Spreminjalec

  To s farmacevtko ni bila podkupnina, ampak podkurčnina

 • Pesjan

  Kriminalca Jankoviča lahko oprostijo vsa SL sodišča vendar bo ostal spolni prestopnik,oseba ki na tako podel način zlorablja stisko si zasluži da mu na Kongresnem trgu javno odsekajo tiča in ga podarijo sodnici ki ga je oprostila vseh obsodb.

  • ogledalo

   Podobno je s podkupninami in izvorom premoženja znanega politika. Kljub izogibanju sodiščem in podpori ustavnega.

 • Bastian

  A ni farmacevtka noseča¿

 • MEFISTO

  Simpatični Zoran Janković me vedno spravi v dobro voljo.

  Njegov nasmešek je nalezljiv.

  Tako sproščen je, poživljajoč, prisrčen, neposreden, spontan, iskren, da ne naštevam dalje, ta njegov smeh.

 • MEFISTO

  A ženske dajete tiča v usta?

  Kako bi sicer vedela, da mu ga lahkoo odgrizne?

 • MEFISTO

  Zadnijč sem nekaj postopal okrog lekarne na Prešernovem trgu, pa me je že Jankovioćeva tajna služba zasliševala, če čakam na farmacevtko.

 • Janez

  Pa?
  SAJ PAPIRJI !
  Ne izničijo ne spremenijo – realnega stanja !
  ZLORABA URADNEGA POLOŽAJA ZA IZSILJEVANJE SPOLNIH USLUG – JE.
  ALI ?
  Pa je ni. V čem je tu problem?

  PODPISUJMO
  PETTICIJO SR. ERZARJA – PROTI OZ. ZA ODSTOP ŽUPANA MOL Z. J. !
  Na
  [email protected]. VELIKO LJUDI JE ŽE PODPISALO. L.R. J. KOMENDA

 • montyamp

  Murglosrbsko udbosodje , NKVD kominternovska agencija za kršenje človekovih in pasjih pravic .

  • delaware

   Ubogi psi…

 • delaware

  Menda eni pišejo, da je gotof…

 • sloustava

  Smo Slovenci in posteni drzavljani besni? Smo, upraviceno, a vendar verjamemo v luc na koncu predora, ki pomeni prihajajoci vsak za Jankovica. Cistokrvni mesanec, ki ne spsotuje drzave, v kateri zivi, je vreden vsakega prezira. Kako bedni pa ste Ljubljancani, trenirkarji, ki ga volite, pa vam nastavlja ogledalo tuji tisk!

 • WatsonForus

  Jankoviću gre vse kot po maslu
  —————————————–
  ne, Zokunu gre vse po “češplah”!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!