Javnomnenjska raziskava in sporočilo davkoplačevalcev: “Boem Cerar, prodaj falcona! Pijani Klemenčič, odstopi!”

(Foto: STA/epa)

Od spornega kadrovanja, neodločnosti, navidezne morale in lepih besed pa vse do prestižne turistične vožnje z vladnim falconom in pijanim ministrom na sejah Državnega zbora RS. Bogat repertoar Cerarjeve vlade, o katerem pa ste si državljanke in državljani ustvarili zelo jasno mnenje, ki nosi sporočilo: “Boem Cerar, prodaj falcona! Pijani Klemenčič, odstopi!”

Anketa je bila izvedena v obdobju od 7. do 9. marca 2017, na vzorcu 608 anketirancev (od tega 52,2 % žensk), in jo je izvajalo podjetje za tržne in javnomnenjske raziskave Parsifal SC. Šlo je za telefonsko anketo, okvir vzorčenja pa zajema telefonski imenik (70 % mobilno omrežje in 30 % stacionarno omrežje). Anketa je merila splošen utrip glede aktualnih družbenih tem – uporabe vladnega letala falcon in spornem obnašanju pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča v Državnem zboru RS.

Pregled demografskih podatkov javnomnenjske raziskave
Povprečna starost anketirancev znaša 50,4 leta, anketiranci so z območja celotne Slovenije – največ, slaba petina vprašanih – iz osrednjeslovenske regije. Največ anketirancev, in sicer 40,6 %, je iz najstarejše starostne skupine (55 let ali več), iz srednje skupine (35–54 let) jih je 35,7 % ter 23,7 % iz najmlajše starostne skupine (18–34 let). Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (31,9 %), sledijo tisti s poklicno izobrazbo (27,6 %), 24,5 % anketirancev ima končano osnovnošolsko izobrazbo ali manj, 16 % pa ima dokončano višjo, visoko šolo ali več.

Vir: Parsifal SC

Jutri, v nedeljo, 12. marca 2017, bomo objavili, kolikšno podporo ima zdajšnja Vlada RS in katera stranka bi zmagala, če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo.

Večina z vožnjo s falconom na stroške davkoplačevalcev ni zadovoljna
Slovenke in Slovenci v večini menijo, da ni prav, da predsednik vlade Miro Cerar in njegovi ministri za poti v evropske prestolnice uporabljajo vladno letalo falcon. Takšnega mnenja je skoraj polovica vprašanih (47,9 %), medtem ko 40,9 % vprašanih meni, da je upravičeno, da predsednik vlade Miro Cerar in njegovi ministri za poti v evropske prestolnice uporabljajo vladno letalo falcon, ob tem pa je 11,1 % vprašanih o vprašanju  neopredeljenih.

V srednji starostni skupini (35–54 let) jih kar več kot polovica (51,7 %) meni, da premier Cerar ni ravnal prav. Ravnanju predsednika vlade najbolj nasprotujejo v skupini z osnovno ali nižjo izobrazbo (59,5 %) in skupini s poklicno izobrazbo (49,5 %).

Vir: Parsifal SC

Politični analitik Sebastjan Jeretič:“Odnos javnosti do falcona odraža splošno nezaupanje in nespoštovanje slovenskega državnega vrha in ne le odnosa do premiera Mira Cerarja. Povsem normalno je namreč, da ima državni vrh določene privilegije, ki omogočajo kakovostno izvajanje nalog. Toda slovenska politična elita si v tem kratkem času naše državnosti enostavno ni zaslužila zaupanja in spoštovanja ljudstva. Tudi predsednik vlade Miro Cerar nadaljuje v tem stilu in predstavlja razočaranje, saj so bili volivci na zadnjih volitvah zaslepljeni s pravljico o moralni politiki, sedaj pa vidijo celo dodaten pospešek korupcije in slabih kadrovskih odločitev. Upam, da bomo dobili političnega voditelja, ki nas bo z rezultati tako navdušil, da mu ne bomo zamerili koriščenja privilegijev.”

Davkoplačevalci sporočajo Cerarjevi vladi: Prodajte falcon
Po mnenju večine bi vlada morala prodati letalo falcon, to tezo zagovarja kar 53,7 % vprašanih, medtem ko 32,2 % anketiranih meni, da naj vlada letalo falcon uporablja še naprej. Ob tem pa 14,1 % vprašanih do tematike ostaja neopredeljenih.

Kar 57,7 % mladih (18–34 let) meni, da bi vlada morala letalo falcon prodati, zelo podobnega mnenja so večinoma tudi v srednji starostni skupini  (35–54  let) s 56,7 %, prav tako sta dve tretjini vprašanih s poklicno izobrazbo mnenja, da bi morala vlada falcon prodati.

Vir: Parsifal SC

Vinjeni in razposajeni minister ljudstvu ni všeč
Skrajno neprimerno obnašanje ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča v Državnem zboru RS je presenetilo slovensko javnost. Zapletanje besed, hihitanje, verbalni obračun s poslankami in poslanci so odprli vprašanje o ministrovi treznosti oz. jemanju nedovoljenih substanc. Izgovor so bile t. i. elektronske cigarete, a kdor si je sejo ogledal, je videl dovolj.

Slovenci so večinoma mnenja, da bi moral pravosodni minister Klemenčič zaradi vinjenega stanja v državnem zboru odstopiti (48,5 %), 38,7 % jih meni, da ministru ni treba odstopiti, medtem ko je 12,8 % vprašanih neopredeljenih.

Klemenčičevo ravnanje najbolj obsojajo v najmlajši starostni skupini (18–34 let), kjer je za ministrov odstop glasovalo 52,8 % vprašanih, v najstarejši skupini (55 let in več) pa ministra k odstopu podpira natanko polovica. Več kot polovica (50,4 %) s srednjo izobrazbo je mnenja, da bi se minister moral posloviti, medtem ko tisti z osnovno izobrazbo v 53,2 % menijo, da je obnašanje ministra nesprejemljivo.

Politični analitik Sebastjan Jeretič (foto: STA).

Politični analitik Sebastjan Jeretič: “Minister Goran Klemenčič velja v velikem delu levice za heroja, ker je pred leti zrušil vlado Janeza Janše s fake poročilom KPK, ki ga je nato sodišče odpravilo. Tako kot vsi ostali ministri v tem mandatu ni pokazal kaj dosti, čeprav je prav področje pravosodja povsem na psu in terja korenite spremembe. Tudi novi sodni red, ki ga je sprejel, je očitno fake, saj ga sodišča enostavno ignorirajo. Kljub temu pa ima očitno še vedno podporo v velikem delu javnosti, ki ga brani tudi po tistem res smešnem nastopu v parlamentu, ki se je nato sprevrgel v osebno nadlegovanje poslanke. Ko imajo ljudje v možganih trdno zasidrana prepričanja, jih niti tako očitna dejstva ne morejo premakniti in prepričati.”

Pregled glavnih ugotovitev javnomnenjske raziskave:
– Slovenke in Slovenci v večini (47,9 %) menijo, da ni prav, da predsednik vlade Miro Cerar in njegovi ministri za poti v evropske prestolnice uporabljajo vladno letalo falcon.

– Slovenke in Slovenci so večinoma mnenja, da bi vlada morala prodati letalo falcon (53,7 %), dobra tretjina vprašanih pa jih meni, naj vlada uporablja letalo falcon (32,2 %).

– Slovenke in Slovenci so večinoma mnenja, da bi moral pravosodni minister Goran Klemenčič zaradi vinjenega stanja v državnem zboru odstopiti (48,5 %), 38,7 % vprašanih je nasprotnega mnenja.

Jutri, v nedeljo, 12. marca 2017, bomo objavili, kolikšno podporo ima zdajšnja Vlada RS in katera stranka bi zmagala, če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo.

Jure Ferjan

 • AlojzZ

  Gospoda Cerar in Klemenčič ne bereta teh sporočil. Kaj pa sedaj?

  • Olga

   Če bi bila gospoda, bi imela čast in odstopila, ker pa sta tovariša, bosta nadaljevala tekovine revolucije in se vedla kot Severno Korejski diktator! Cel svet že vidi, da je nor, sam pa tega ne dojame!

 • dule5

  anketirajo naj, če želimo Janšo.

  • indijanka

   Predlagaš predčasne volitve?

   • Viktorh

    Verjetno ne, prepričan je v fiasko…

 • dež

  Kakšno bukovo vprašanje, “Ali bi moral pijani minister odstopiti ?” in nato skoraj 40% retardiranih butnoglavcev odgovori še bolj bukovo, da ne. Ker je naš, če bi bil kdo od desnih, bi menili obratno. Ni pomoči tej vukojebini, pa se lahko še tako trudim, da bi mislil drugače.

 • Olga

  Zaradi plače bodo skorumpiranci prilimani na stolčke! Na volitvah jim dajmo nogo! Klemenčiču pa je treba narediti “reklamo” v EU! Poleg že znanih fijaskov jim zdaj lahko pošljemo kar posnetek pijanske seje in to s prevodom!

  • Novakec1

   Smo ne Junkerju, ta ga bo hvalil na vsa usta.

 • Viktorh

  Ljudska modrost pravi, da gre osel le enkrat na led. Morda je res, jaz tega ne vem.

  Vem pa, da slovenski politični mogotci že od leta 1945 nategujejo Slovence, jih na silo vlečejo na led.

  Ko pa smo leta 1990 že mislili, da je tega konec, smo spoznali kako smo neumno naivni.
  Podtaknili so nam razne “stare preverjene kadre” tipa Hribarja, Bučar, Zidar, Mencinger, ki so kmalu zminirali Demos, zgodil sem nam je Pucko in dobili smo levo vlado, zgodil se je Zagožen, dobili smo neustrezno volilno zakonodajo.

  Pogruntali so nove stranke tipa Zares, Virant. Organizirali smo procesijo na MOL in dobili Jankovića. Klemenčič je organiziral diverzijo na Janševo vladavino, dobili smo lepo in neumno žensko.

  In končno so strički spoznali, da je čas za streznitev, da je čas za resno delo, ugotovili so, da moramo začeti znova, z visoko stopnjo morale in poštenja, odgovornosti, strokovnosti, da se moramo odločiti in začeti kadrovati na osnovi znanja, izkušenj, da moramo zavreti gospodarski kriminal…

  In zgodil se nam je neodrasel, samovšečen narcis, sicer ubogljiv, toda….

  …no te zgodbe pa še niste pozabili in šli boste še enkrat na led – pp še večkrat. O tej potrebi pa odloča rdeče podzemlje.

  Še pomnite, tovariši?

  • MEFISTO

   Če si s tem skušal spraviti k pameti Togglof Tuneka, ki sicer sliši tudi na ime Petrovc, še bolj pa na ime Mihael Skumavc, ki so mu na Reporterju zbrisali vse komentarje in ga odslovili, da se mora revež reševati z drugimi FB računi in drugimi obrabljenimi nicki, je tako kot bi po lLubljanici brisal prah..

   Ob nemočnem in nesposobnem uredniku portala je NOVO24TV spremenil v osrednjo tribuno za opletanje z Janšo in SDS, za kar je tudi nagrajevan.

   • Viktorh

    Ne zameri mi, Mefisto, s takšnimi cepci kot je on, se jaz ne ukvarjam.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, tak bom reko glede Cerarja… v ravnanju tote vlade, ko gre za kadrofske poteze, ni nobene logike. Ne da ni logike…zdi se, kot da ljudi, ki jih premier postavlja na ključna mesta, druži nekaj čisto drugega kot strokovnost, usposobljenost ali pač političnost, na primer sodelovanje v isti verski ali šamanski sekti…. INICIATIVA ZA DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM… reši nas !!!!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, v toti državi je tako čudno kot Cerar kadroval samo še Janez Janša grosupeljski… le da je bilo pri njem jasno, zakaj… On je izbiral le med svojimi verniki, pripadnost njemu in zagledanost vanj sta še gnes njegova edina kriterija pri izbiri sodelavcef. Pri Cerarju ne gre za tako skrb zbujajoč pojaf, a rezultat ni bistveno boljši. Tudi blagopokojna komunistična partija si na primer takšnih neumnosti ni privoščila, fsaj ne, ko je šlo za ključna mesta v gospodarstvu in politiki… INICIATIVA ZA DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM… reši nas !!!!

  • Mojca pokraculja

   Čudno, res čudno kje se je Cerar naučil tako kadrovati? Še bolj čudno je, da bi se tega naučil od JJ. Čudno, ker pred JJ se ni tako kadrovalo ! Absolutno čudni so pa kriteriji po katerih izbira! Čudno, super čudno, da Cmerko, počne take neumnosti? Čudno, kako se je uštela partija, pardon mafija, ko ga je ustoličila na svoj tron ? Človek se sploh ne more nehat čudit !

 • Fogglof Tunnek

  A se še spomniti, Kako smo ob začetku tote vlade opazovali skupinski politični umor Alenke Bratušek ob njeni sicer res nepotrebni kandidaturi za evropsko komisarko???… Res je sicer, da je Bratuškova bila s kandidaturo zgolj nespodobna, nič več. No, fsi so se potrudili, da ji je spodrsnilo… čepraf bodo fsi zanikali, da so tako ravnali tudi zato, ker je bila ženska… ki ji je, po Pahorjevem in Janševem fiasku, uspelo ustaviti napredovanje krize v Sloveniji…USTAVILA JE TROJKO… Nihče ji ne bo nikoli priznal teh zaslug…ne Cerar, ne Janša, ne Pahor… INICIATIVA ZA DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM… reši nas!!

  • MEFISTO

   Kako si pameten!

   Brtuškova je z nepremišljenim zadolževanjem le preložila prihod trojke.

   Bližnja prihodnost bo pokazala, da je bilo reševanje države po receptu Bratuškove in Cerarja ena sama katastrofa za državio n slovenski narod.

   Vsi samo odnašajo, nihče pa nič ne prinese..

   Morda veš, koliko trenutno znaša zunanji dolg Slovenije, kam je šel denar iz najetih posojil in kdo jih bo vrnil?

 • Novakec1

  Mokre sanje desnakov. Na volitvah bodo trenirkarji izvolil Zokita, karavana gre dalje, sloovce blejajo, zbogom Slovenija.

  • radames

   Nikoli ne oporekam, če levak zapiše “Zoki”. Pošteni ljudje nikoli Jankovića ne kličejo z ljubkovalnim vzdevkom – Zoki.

 • centurion

  Kmalu bomo dobili v Sloveniji manjšinsko vlado.
  Široko koalicijo manjšin
  italijanska manjšina
  madžarska manjšina
  nemška manjšina
  avstrijska manjšina
  srbska manjšina
  ciganska manjšina
  muslimanska manjšina
  šiptarska manjšina
  + še nekaj manjšin v nastajanju.
  V kolikor bo prestopila volilni prag za vstop v parlament
  bo sedela v opoziciji
  slovenska manjšina….

 • Borut Stari

  Ma dejte no! Ali ni falcon uradno predviden za prevoz ranjencev? Ker so ranjenci tudi brez vidnih ran, te tudi prevaža. Ranjena samopašnost. Pa to.

 • tarantela

  Sem kar zmedena glede falcona. Prodajali so ga že, pa ga nihče ni hotel kupiti. Dali so ga za nekaj časa v najem, pa se je sfižilo. Pol so ga garažirali, so se pa modri naše dežele jezili, zakaj ga nihče ne uporablja. Sedaj ga uporabljajo, pa spet ni prav.
  Kar se pa tiče ankete, je pa tako, da veliko lastnikov mobilnega telefona nima številke objavljene v imeniku prav zaradi vsiljivega marketinga.

  • Krtača17

   …..dali so ga v najem a se je sfižilo – Janša je trikrat jokal da bi preklicali pogodbo da bi se on lahko vozil v Bruselj na sestanke kot je bil premier. Saj nimam nič proti temu. Avion se res rabi. Moti me, kako desni obračajo dejstva, prikrivajo, lažejo. Zadnjič so objavili stroške prevozov s Falconom a niso imeli jajc objaviti celotnega spiska stroškov za vse vlade. Bodimo fer, ta portal spet nekaj prikriva. Sem jim lepo napisal naj objavijo vse, naj ljudje vidijo primerjalno kdo je bil bolj potraten. Potem bom pa tiho.

   • tarantela

    V lastno skledo pač ne bodo pljuvali.

 • MEFISTO

  Naj se nihče ne računa, da bodo volitve naredile konec slovenski noriji na način slovenske prevarantske, sleparske in plenilske levice.

  V Sloveniji danes živi manj Slovencev kot jih je ostalo leta 1945 po čiščenju komunističnih osvoboditeljev, pa še od teh jih je vsaj polovica tako zmešanih, da so neuporabni na volitvah.

  Na prihodnjih volitvah bodo imeli glavno besedo Srbi in muslimani, ki ji bodo staitrali levičarski domači izdajalci.

 • VERZIFIKATOR

  M. R. Sirar

  PESEM BOEMSKEGA LETALCA

  Plačica je moja majhna danes,
  kar revež sédel bil sem za krmilo,
  dobil od botrov jasno navodilo,
  da pilot ne sme postati Janez.

  S svojo se pilotsko zdaj prebijam
  mezdo mesečno kot kak klošár,
  prej pritekal redno je denar,
  zdaj pa žal se zgolj s smetmi ubijam.

  Prej, če urico sem kje predaval,
  petsto, šeststo evrov je kanílo,
  dobro se mi je tedaj godilo,
  sem na oslov se račun zabaval.

  Leporečil, saj več ne obvladam,
  teoretiziral sem moralno,
  butcem pa se zdelo je normalno,
  da o megli v soncu jim razkladam.

  Zdaj ko pilotiram po viharjih,
  megla je povsod, ne vidim sonca,
  čakam na pristanek, čakam konca,
  sanjam spet o pravljičnih denarjih.

  Se ne zmigam, nič ne dam od sebe,
  saj zato pač nisem usposobljen,
  sem le aparatčik posodobljen,
  zadolžen, da vodim tudi tebe.

  Žejnega čez vodo te prepeljem,
  sem v pilotski varno skrit kabini,
  se mi sploh ne sanja o brzini,
  tu le žvečim nekaj, malo meljem.

  Je falcon daljinsko navigiran,
  mene vanj samo so posadili,
  name odgovornost prevalili,
  sem pilot od zgoraj dirigiran.

  Jaz pa mislim, bratci, si takole,
  se bom vsaj do sitega nalétal,
  galopiral, v zraku se zapletal,
  ste hoteli, pa imejte tole.

  Hočete, piloti da so lepi,
  pametni in vsi na vaši strani,
  šepnem vam, da ste hudo bolani,
  saj sem le navaden potnik slepi.

  Potnik, ki mu zrastejo peresa,
  ker v letenju strastno ves uživa,
  tisti pa, ki me naprej poriva,
  zagotovo pelje vas v nebesa.

  • KIKI

   Odlično!

 • Krtača17

  Bralke in bralce bi samo opozoril da je Falcon še v bistvu zadnje letalo v slovenski lasti. Adrio smo prodali, letališče smo prodali Nemcem. Tako da v primeru prodaje Falcona slovenski vladi ostane sledeče:
  – prevoz z Adrio (zasluži Nemec),
  – Pipistrel posodi ultralahko letalo,
  – Audi,
  – vlak,
  – ladja,
  – bicikel,
  – peš

  • KIKI

   Ponudila bi jim kakšnega zarjavelega ruskega Topoljeva;
   bi ga lahko Karlek zrihtal po vezah in potem strpajmo
   vso bando politično gor in jih z nepovratno karto peljemo
   v jedro Sibirije, da bojo začutili vsaj enkrat, kako naš narod trpi!

  • Mojca pokraculja

   Na žalost, škoda da sploh je še kaj v državni lasti, bi moral reči. Dokler bo državno le zato, da se lahko izkorišča v privatne interese, ne potrebujemo nič državnega. Država itak vse plača, če se pelješ z Adrio, Lufhanso al pa krjolo. Pa ni vežn kdo je lastnik slednjih.

 • Ryuk

  Ministrstvo za obrambo uporablja falcon, da se cerar lahko vozi z njim na rokometne tekme v Pariz, medtem pa Pahor ocenjuje, da je vojska na najnižji sposobnosti delovanja. Toliko o tej vladi.

  • samsara

   Vašno je le to, da je ministrantka za vojsko ‘naša drugarica’.
   Ali kaj ve in kaj zna, ali ima afiniteto ali ne, ni pomembno. Pri vojski nisi zato, da misliš, so nam govorili njeni ‘zemljaci’ oficirji, v nam tujem balkanskem jeziku. Podobno najbrž razmišlja še kdo izmed pisane palete vplivnih in nadvse uglednih jugonostalgikov, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila najintimnejša opcija.

 • Krtača17

  Saj ne rečem. Ta vlada ni bogvekaj, če že ne grozna. Vseeno pa boljša kot desni ekstremisti. Samo še eno vprašanje. Zakaj niste desni dali Klemenčiču pihati ali pa odvzeli kri, če ste že prepričani da je bil pijan ali zadet? Obsodili na podlagi 0 dokazov?

  • Mojca pokraculja

   Kdo naj bi mu dal pihat?! Kdo in kako naj bi ga opeljal na odvzem krvi? Kje ti živiš ? A sploh veš kaj govoriš!!

   • Krtača17

    Hja če nekaj obtožujete, to tudi dokažite. Brez dokazov pač ne moreš nekoga obtožit. Jih imate? Saj mogoče je res pil in je nedopustno ampak ali ste mu dokazali? Anketo delat na podlagi nečesa kar je čivknil vaš veliki presvetli (in vsi desni takoj vzeli za sveto) žal ne gre. Tako da ste desni spet na nivoju baba rekla – baba kazala….

    • Mojca pokraculja

     Slika Klemenčiča, pove več kot vsi dokazi. Najbrž je bilo pol Slovenije pijanih pred Tv, da so napačno videli in presodili, Klemenčič pa trezen ko suza. Prozorno je to tvoje nabijanje. Desni bi morali dokazovati tisto česar ni treba, kar je evidentno, levi pa brez dokazov obsojajo desne po mili volji. Zadostujejo indici , haha…koga druzga ti krtač.

     • Krtača17

      Levi kar lepo dokažejo in nato se desni obešajo na procesne napake in stvar pade. Zdaj ti pa jaz predlagam – če imate dovolj dokazov da je pil, potem kar ven z njimi, tožite, se nimate česa bat. Drugače je pa to baba rekla, baba kazala…

     • Mojca pokraculja

      Teslo, kaj hočeš dopovedat, da bi samo s tožbo lahko dokazal, da je bil pijan?! Hahaha, res si smešen. Ni kaj dokazovati, vse videno.
      Sploh pa, ne znaš drugače debatirati kot levo-desno in tako, da vse tiste, ki samo malo podvomijo v to kar ti misiliš, takoj popredalčkaš v desno. Kreten !

     • Krtača17

      Lahko je pa jemal kakšen antibiotik, ti včasih čudno delujejo, črtico, travco, šnops? Kako si lahko kar prepričana? Kje imaš dokaze. Če nekoga zanaša na cesti ni nujno da je pijan. Mogoče ima težave z ušesi, mogoče težavo od rojstva, mogoče je pa res pijan…

  • KIKI

   Kdo, da bi mu dal pihat? Takoj bi bila revolucija, zunaj bi ekipa
   Kordiš & companiy metala granitne kocke in nosila parole,
   ki jih imajo že naprej natisnjene : dol z Janšo !
   In tožba, na tožbo, na tožbo, kakšno desetletje bi se vleklo
   in Kučan bi doživljal zadnje orgazme!!!
   Tovariš Klemenčič pa bi bil na koncu nagrajen s predsedniškim
   mestom! Tako gre to, v naši Vukojebini!

 • komar marko

  Stvar je enostavna. Pač dokler ne bo kritične mase bod rdečkoti vselo izkoriščali privilegije, cuzali denarčke in se norčevali iz delavnih ljudi. Pač javna uprava je leglo rdečkotov, tako da se jim ni za bati, Potem pritegnejo še rauna LGBT družbo in razne UBRISANE in kvorum jim zadostuje za nadaljno norčevanje. Strici pa podpirajo to ureditev, da lahko CUZAJO. Namreč sistem volitev spet ni NAJKHUČEN. In en MODEL s 700 glasovo VOLIlcev dela veter v parlamentu!

 • totex39

  Čeprav javnomnenjske raziskave niso vprid današnji vladi, te skrompiranci ne bodo nikoli odstopili, ker jim ni važno za državo, ampak samo za svoje “riti”.

 • komar marko

  spodaj neki pijanček piše o demokratičnem socializmu. Pač dejstva so, da se na kongresuju stepejo in volitve ponavljajo trikrat. Nato naredijo KONGRES v elektronski verzji s glasovanjem po mejlu. Tokrat so zadovoljni samo se vname spor, ker jim dokažejo poslovanje v skladu z NAVADAMI IN OBIČAJI. In PIJANČEK zagovarja PREVERJENI SISTEM. Ja VAKUUM na podstrehi je huda stvar!

 • MEFISTO

  Tovšakova je začela vračati udarce.

  V zadevi Delamaris, v kateri je soobtožena z Mirom Senico, partnerjem, pa ne vem, kakim, Katarine Kresall, je prostodušno priznala krivdo.

  Zdaj se bodo morali odvetniki poštenjaka Senice zelo potruditi, če bodo hoteli rešiti svojega klienta, da bodo dokazali, da je Tovšakova nedolžna.

  • KIKI

   Tovšakova bi morala že zdavnaj vse priznat in
   vse sodelujoče ovaditi! Od režečega Jankovića,
   do vseh udeležencev v političnem in gradbenem
   lobiju! Vsi so svoje “lončke” veselo pristavljali, se
   mastili s torticami in prigrizki, ki jim jih je trapa
   neumna servirala samo zato, da bi jim bila lahko
   enaka! Zdaj sedi zase in za vse kriminalne prasce!

   • tarantela

    Se strinjam in dodam, da so Tovšakovo vsi okol prinesli, je bila tako naivna, da se mi kar smili.

    • KIKI

     Zloraba po socialistično-komunistično, po Slovensko!

  • samsara

   Hm, ali zapornikom dovolijo posest, vsaj v izjemnih priimerih, domače živali? Pse recimo.
   Če gre za kakšnega strastnega ljubitelja štirinožcev recimo.

 • AktivistSMC

  Meni je pa kul da ma Cerar okus za ženske. Sej ga ma tud Trump, mal celo Janša se mi zdi da te mal dvolični.

 • luckyss

  “Jutri, v nedeljo, 12. marca 2017, bomo objavili, kolikšno podporo ima zdajšnja Vlada RS in katera stranka bi zmagala, če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo.”

  Je treba priznati, da imate na tem uredništvu res čuden smisel za humor ;) Ali pa skrajno butaste ovce..

  • tohuvabohu

   A ti poznaš še kakšne druge živali poleg ovc? Samo nekaj rohniš, obrazložiti pa ne znaš nič, enoceličar.

   • janez cepec

    poleg ovac je u vaši maloštevilni čredi še neki koštrunou, pa en star kozu, pa ti, vosu

    • tohuvabohu

     Kateri bedak se pa lahko cele dneve ukvarja z maloštevilnimi čredami? Zakaj le?
     Tvoja mama je očitno naredila hudo napako, ko se ni poslužila kontracepcije, kajne? Ups, partizani je itak niso prakticirali …

 • karpelec

  Ne vem, čemu ankete. Njen izid ne prinaša nič pametnega, razen, da nam pritrjuje v našem razmišljanju.Vse je kot glas vpijočega v puščavi. Cerar in vlada vse to presliši in koraka svojo pot strumno naprej. Vse gre skozi eno uho not , skozi drugo ven, na da bi pustilo kakršnokoli sled. Vlada po drugi strani tlakuje in utrjuje položaj s kadri, ki so previdno nameščeni v vse pore našega sobivanja in s štrukljevimi sindikati krepi volilno bazo za naslednje volitve. Ravno toliko se zadolžuje, da jim prebrisano oskrbi pivišice plač in poskrbi za sociani mir in utrjuje svoj položaj na oblasti.
  Opozicija in osveščen narod, bi moral na neki novi prebrisan način zamajat temelje take samovšečnosti in jim pretrgati vladajoče geslo: “kaj nam pa morete”.

 • Caetano

  Klemenčič bi moral kazensko odgovarjati predvsem zato, ker je omogočil odhajanje slov. državljanov v jihadistične milice in s tem resno ogrozil našo varnost.

  • tohuvabohu

   Meni je ta frankenštajnovski lepotec deloval opit že takrat, ko je uprizoril tiskovno konferenco ob izdaji zloglasnega poročila KPK. Kam pa pridemo, če bo vsaka državna institucija prirejala tiskovne konference ob objavi svojih birokratskih “dosežkov”.

   • Krtača17

    Mogoče je pa sam oponašal desno čredo, saj veš, črtice pa to. Posneto, dokumentirano, a to pa ni dokaz?

    • tohuvabohu

     Jaz nisem nič govoril o dokazih. O teh je bilo povedano dovolj. Tako da raje zaveži.

 • Antonius

  Slovence bi moralo biti sram! Celo osel je bolj pameten, ker gre samo enkrat na led.
  Razmišljanje o prodaji Falcona je pa neumnost. Letalo nas je stalo cca. 30 milijonov dolarjev, danes bi pa zanj iztržili cca. 7 milijonov. Letalo slovenska vlada vsekakor potrebuje, problem v zvezi z njim je, da letalo zlorabljajo za povsem nepotreben osebni luksuz. Vladi, ki dela, tudi čas predstavlja denar. Cerarjeva vlada pa niti ne ve, kaj sploh dela. Izmišljanje novih davkov ni nobeno delo.
  Naslovno vprašanje volivcem bi moralo biti, ali država potrebuje prek 250 nesmiselnih agencij. Stroški Falcona so dobesedno nepomemben drobiž “naspram” vsem agencijam.
  ———-
  Prav bi bilo, da stavnice v svojo ponudbo stav uvrstijo tudi vprašanje, ali bodo šli Slovenci na naslednjih volitvah zopet na led. Osla namreč, drugič nanj ne spraviš niti na silo.

  • tohuvabohu

   Se strinjam stoodstotno.

  • Peter

   Upam, da bo v ponudbi. Bom stavil vsaj 1000 ojrov, da bodo šli ponovno na led in zagotovo bom imel dobiček, no.

 • Mimi1953

  Bravo Nova 24TV. Kar tako naprej! Vse boljši ste, ampak izognite se tekočim negativnim opazkam.

  • Sredina

   LOL
   Toliko o nepristranskosti medijev haha

   • tohuvabohu

    Kaj bluziš? Kateri medij pa je po tvojem nepristranski? Povej, no, da se še drugi malo narežimo.

    • Sredina

     Noben, ker to dejansko ni mogoče, ampak nova24tv je pa poden kar se tega tiče in to je dejstvo, ostali vsaj poskušajo naredit vtis nepristranskosti

     • tohuvabohu

      Ali mi lahko razodeneš metodologijo, po kateri presojaš nepristranskost?
      Sicer pa prodajaš bučke, prijateljček. Nepristranski so (vsaj spodobilo bi se) državni organi in institucije na čelu s sodniki, a vsi vemo, kakšni so. Koliko si pa dal zraven k projektu Nova, da lahko karkoli zahtevaš?
      Z “vtisom nepristranskosti” si pa ustrelil kozla. Če nek medij zase trdi, da je nevtralen, to še ne pomeni nič. Itak je jasno, da zase še nihče ni trdil drugače. A si kdaj na Mladini, ki je specializirana za gonjo proti ljudem, kdaj podobno komentiral kot tu?

     • Sredina

      Mladine ne berem, če pa ne opaziš pristranskosti pri novi24tv, potem ti pa noben ne more več pomagat, se bojim…

     • tohuvabohu

      Ti junaček slabo razumeš zadeve, pa sem ti lepo razložil, da so dolžni biti nepristranski samo država in njeni organi. Zlasti bi to pričakovali od sodstva, pa tega očitno še dolgo ne bo! Ali je zate nepristransko recimo Delo, ki je v 10 letih objavilo najmanj 5.000 (!) mazaških člankov na račun Janše in SDS?

     • Sredina

      Najprej razčisti sam pri sebi o čem sploh govoriš…
      Jaz govorim o pristranskosti medijev, ti pa v to mešaš sodstvo in ne vem kaj še vse

     • tohuvabohu

      Še tretjič ti razložim, potem pa obupam: ti si začel nekaj nakladati o nepristranskosti, čeprav dobro veš, da noben medij ni nepristranski, ampak vsakega nekam vleče. Poleg tega se od NEODVISNIH medijev sploh ne zahteva, da so nepristranski. Dovolj je, da ne objavljajo laži in manipulacij (da ne grem v “moralno-etične” podrobnosti, ker je to spolzek teren). In to sem ti ilustriral s pripombo, da je EDINO država tista, ki je dolžna biti nepristranska, saj jo plačujemo vsi. Sodstvo je pa državna institucija, če nisi vedel.

 • Dragan Krstič

  Državljanom in politikom držav EU z visokim štandardom gre lahko le na smeh, ko se naši hohštaplarji
  prevažajo s Falconom. Verjetno Juncker vsakokrat ko se sreča Cerarja vpraša koliko milijard pa spet potrebujete.

  • Dragan Krstič

   Naslednje Junckerjevo vprašanje za Cerarja pa je: a imaš še tisto od zadnjič.

 • Sredina

  Men se še vseen zdi, da resna država, kar baje želimo bit, potrebuje državno letalo, predsednik republike, bi lahko imel rezidenco, pa ne glede na to kdo to je, tudi če bi bil Janša in še kaj bi blo treba uredit.
  Pri nas pa ni spoštovanja do institucij, če pogledate ZDA, ki si jih večina tu jemlje za zgled, funkcija predsednika ZDA je spoštovana in ugledna, ne glede na to kdo je predsednik. Američani namreč ločijo med “President” in “Presidency” in tega pri nas manjka. (Samo primer, enako velja tudi za parlament, vlado…)

  • tohuvabohu

   Ameriški politični sistem je precej drugačen od našega, zato ne delaj neumestnih sklepov.

   • Sredina

    Kaj pa ima politični sistem s spoštovanjem določene institucije?

    • tohuvabohu

     Zlasti je posrečena primerjava, če v eni od držav neke institucije sploh nimajo. Recimo Američani zelo spoštujejo ustavno sodišče, kajne, brihtnež.
     Sicer je pa beseda “spoštovanje” dvoumna (prim. SSKJ, ki navaja dva precej različna pomena). Prav ta dvoumnost pride prav raznim politikantom in javnim blebetačem, da čimbolj zameglijo bistvo. V tem elementu ste rdečkarji nenadkriljivi mojstri.

     • Sredina

      Se vidi, da si primitiven do konca…
      Dal sem PRIMER spoštovanja funkcije predsednika v ZDA (ki če želiš res ni povsem primerljivo, ker ima predsednik ZDA za razliko od našega predvsem izvršna pooblastila (predsedniški sistem), pri nas pa je to vlada (parlamentarna republika), v oklepaju pa sem navedel še institucije, ki bi jih bilo treba spoštovati pri nas in nikjer nisem govoril o tem, da imajo v ZDA ustavno sodišče (imajo vrhovno, ki pa ima podobne naloge). In verjetno o političnih sistemih določenih držav vem več kot ti, tko da se tja s teboj ne bom spuščal…

     • tohuvabohu

      Si pa zelo skromen, hehehehe. Vendar ne tvoje “samospoštovanje” ne moj “primitivizem” nista podkrepljena s kakršnimi koli argumentom. Beda.

      No, dobro bi bilo izvedeti, kaj je “spoštovanje”. Jamrar je za Novo leto 2015 v parlamentu pol ure nabijal o “spoštovanju” in tožil, kako ga nikjer ni. Ampak definiral ga pa ni.

      Namreč, če za hip pozabimo na vsebino, je simptomatična jezikovna revščina: namesto te zlorabljene in zamegljevalne besede bi večinoma bolj ustrezali bolj natančni in jasni izrazi:

      – spoštovati ustavo in zakone –> izvrševati ustavo in zakone
      – spoštovati načela –> držati se načel
      – spoštovati svobodo –> jamčiti svobodo
      – spoštovati mnenje drugega –> sprejemati mnenje drugega
      – spoštovati red –> upoštevati red
      in še in še. Slovenščina je težka, hehe.
      Dolgoletni partijsko-komunistični režim nam je poleg številnih drugih stvari močno skvaril tudi jezik.

     • Sredina

      To je značilno za vas, nekateri znamo brat med vrsticami in vemo, da ima lahko kakšna beseda kdaj tudi še kak drug pomen in ne samo dobesednega. In spoštovanje zgoraj naštetih stvari hkrati pomeni tudi upoštevanje, sprejemanje… le-teh, to je bistvo jezika.

     • tohuvabohu

      Ni me treba vikati, prijateljček. Je pa res, da rdečkarji berete v glavnem med vrsticami, in sploh ste sami geniji in jasnovidci, ki ljudem vidite v dno duše, poznate vse njihove hudobne nakane in vse veste, še preden se zgodi.

 • janez cepec

  eroplan vsekakor rabmo, sam bolj pametno b’ ga blo treba nucat. ne rabmo pa nubeneh rezidenc, sploh za take predsednike države, kot ga trenutno mamo, u bistvu ga sploh ne rabmo, glede na pooblastila k’ jih ma, so on in njegov številčni aparat zgol strošek za državljane. ukint bando, al pa prešaltat na predsedniški sistem s polnimi pooblastili

 • Gavnar

  Ta Klemenčič, ta pijana baraba, ki je lagal, da ima naš g. Janša ne vem kako vreden avto, pa da ni pojasnil od kje mu premoženje, da ima ne vem koliko gotovine, pa da mu ne vem kdo plačuje položnice,…
  Čeprav je g. Janša vse pojasnil in to celo na sodišču, kjer je bil dokazano opran in oproščen popolnoma vseh obtožb murgelskega škrata, bi ta pijana baraba še naprej žalil našega velikega domoljuba, našega osamosvojitelja.
  Ta baraba lažniva in pijana naj samo spoka in naj se malo zgleduje po našem g. Janši in tako nauči poštenja in integritete.

  • janez cepec

   in slepi bodo spregledali, ti nikoli

  • Krtača17

   …zato je pa tu širša žlahta ki mu denar kar na kup nosi?

   • janez cepec

    odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo

   • orsa

    Kaj pa to tebe briga ?

 • Fogglof Tunnek

  Tunek pove resnico: Klemenčič je odkril, da ima naš g. Janša ne vem kako vreden avto, pa da ni pojasnil od kje mu premoženje, da ima veliko količino gotovine, pa da mu Urškova sestrična plačuje položnice…

  Čepraf je g. Janša nikoli ni nič pojasnil, niti sodišču ne, kjer ni bil nikoli de facto opran in oproščen upravičenih obtožb “murgelskega škrata.” Zato Klemenčič žali vašega desnosučnega “velikega domoljuba in osamosvojitelja.”

  Ta baraba lažniva JJ naj samo spoka in naj se malo zgleduje po našem g. Milanu in tako nauči poštenja in integritete.

  • Mojca pokraculja

   Pozabu si rečt čudno je.

  • Fogglof Tunnek

   Čujte,Janša je intenzivno likal Klemenčiču babo.Kapiš!

   • montyamp

    Ja nekdo je moral pomagati ženski , ki se je znašla med impotentnimi FDV produkti .
    Namesto da bi bil srečen , da je ženska vsaj enkrat dobila pravega in ne topoumnega komunističnega k…. , je z vso politkomisarsko integriteto in lažmi udaril po osrečevalcu svoje od lastnega moža zanemarjene žene .

   • orsa

    Seveda razumemo, je vsaj enkrat v življenju imela pravega moškega, kar za Klemenčiča ne moremo trditi, ker bi si ga drugače morala pri svetlobi dol pokriti, ker je tako zelo ” lep “. Kapiš?

  • montyamp

   Žveplenega ne omenjaj , nakopal si boš bolj trde težave kot pri Požarju .
   Sem že klical Orniga .
   Zavoha takšne majmune kar z malo boljšim telefonom .
   Bo NOVA24TV imela takoj vzorne komentarje .
   Greš stavit ???

  • xtc

   Tummek?
   Avto daners ni noben problem kupiti:Njegova vrednost v štirih letih močnejše uporabe pa od tideset do štirideset %:
   No da te razsvetlim vNemčiji nov kupljen BMW TOURING petka z dvaosem bencinskimmotorjem stne cca dainosemdeset tisoč petsto eur;enak avto po letu in pol s stopet tisoč prevoženimi kilometri in redno servisiran pa je vreden le še devetintrideset tisoč stopetdeset eur:Torej?
   Kapiš?

 • zokispoki

  Kurćanov hlapček, etično- moralni prejemnik dvojnih kilometrin pravi, da seksa. Vprašam se, s čim ?

  • janez cepec

   sama foušija te je

   • tohuvabohu

    Še malo kontracepcije: piiiiipsssss!!!

   • zokispoki

    Foušija? Si ga predstavljaš, ko orgazmira ? Navsezadnje vsak epileptičen napad , še ni orgazem, po njihovi terminologiji …

  • montyamp

   Z desanko šakić .

   • zokispoki

    Po mojem še tega ne zna…

   • samsara

    ‘Kad dosadi, s Levankom Rukić.’
    Ta opcija bi utegnila biti bolj za ta leve.

 • xtc

  To kar se dogaja in počno levaki v Sloveniji je isto kot zadnji dnevi Rimskega imperija petje;plesanje;orgije;razvrat;gospodarski zlom;kraja;korupcija;veselice inspektakli isto je bilo vRimu preden je izgnil v ognju in plamenih ter se sesul:

  • janez cepec

   a si fouš, k’ nis zravn?

   • alojz

    Ni fouš. Je le pameten.

   • tohuvabohu

    Pipsssssssssss!

 • sončnica

  ….jah…eni pijani,drugi zadeti in navlečeni

  • tohuvabohu

   Eni pa prizadeti …

 • Vrhovni sodnik

  Vsi za drogirani in pijani, tile lewaki še za v rov niso dobri.

 • Krtača17

  Sem prepričan da cela Slovenija voli Janšo če zaprmej obljubi da bo peš hodil v Bruselj kot za časa romanja v Jajce. Sploh pa če bi to še udejanil. A upa dat tako obljubo?

  Pa še mal za razmišljanje:https://youtu.be/4ccwWh39P2E

  • Jaka Sraka

   Ne dvomim, da ne bi ti glasoval za njega, ki si znan FAFAČ.

   Cela Slovenija ve, da si se udinjal, si jim lizal pete in prsta, ko pa so te izključili iz stranke, si pa popizdil.

   Glede na to, da so mi omogočeni podatki o tebi, te vprašam, če lahko citiram tvojo izjavo ob izključitvi.
   Povej jasno in glasno.

   • stajerc5

    Nekam dolgo se ne oglasi!? Mislim, da mu je uslo od straha in mora plenico zamenjati…

    • Jaka Sraka

     No, saj veva, da gre za klon….

     • Krtača17

      Uf zdela sem pa na žulj stopu. Ampak me pa res zanima no? Bo kaj?

  • lukamiha

   Ti Krtača si res umsko podhranjen, da nekomu očitaš romanje vJajce pri 16tih letih, ko nas je indoktrinirala oblast z zlagano zgodovino in pravljicami, je res nizko!

 • komar marko

  rdečkoti so pametni. Sami se na rokometne tekme vozijo s FALCONOM na naš račun, ali pa si najamejo PRIVATNO letalo za let v BOSNO za 90.000 EUR. Od bodočega PV pa zahtevajo, da bo moral peš hoditi v BRUSELJ. Pa naj še kdo reče, če niso prizadeti!

  • Krtača17

   A vaš bi tudi letal? Ja a je potem kaj boljši? Pol je pa čist vseen če ostane isti…

 • janez55

  “Upam, da bomo dobili političnega voditelja, ki nas bo z rezultati
  tako navdušil, da mu ne bomo zamerili koriščenja privilegijev.” /Jeretič/ Tak junak se še ni rodil.

 • Za Slovenijo

  Falkon bi bil nacionalni junak, če bi dol padel, ko bi vladno govedo letelo z njim!

 • Waltter

  Letalo je bilo kupljeno in plačano zato ne najdem neke alternetive zakaj bi ga naj sedaj prodali. Resnično bi bilo potrebno malo zaostriti le pogoje uporabe.
  Ko se meče denar v Cimos, Adrijo , Muro, MIP…. in podobne pa je OK so vsi lepo tiho nekaj blebečejo pa gre vse po starem, z samo enim podjetjem v katerega je zmetan denar je doživljensko rešeno preživljanje FALCONA.
  Torej naj se sedaj vozijo z nizkocenovniki in še med sestanki gledajo na uro? ali pa naj podaljšajo obisk za en dan da se ne bo priganjalo glede časa. Pol bo zopet problem kajti en dan bodo na naš račun tam.
  Res pa je da vlada dela z letalom sam strošek in ni nobenega efekta.
  Že samo na avtih za vlado zapravijo več denarja kakor za to letalo.
  Že samo obisk putina in trumpha v slo bi bil veliko dražji kot tole.

  Zanima pa me kaj bodo naredili z turškim zunanjim ministrom ki prihaja z avtom in je na poti v nemčijo in na nizozemsko.

 • Vrhovni sodnik

  Ko bo vlada komplet v njem, naj dol pade, pa bomo rešeni obojega, lohk še palčka s sabo vzamejo.

 • VERZIFIKATOR

  Dragi potniki!
  Tudi danes upravlja z letalom isti pilot kot včeraj.
  Nagovoril nas bo osebno:

  M. R. Sirar

  PESEM BOEMSKEGA LETALCA

  Plačica je moja majhna danes,
  kar revež sédel bil sem za krmilo,
  dobil od botrov jasno navodilo,
  da pilot ne sme postati Janez.

  S svojo se pilotsko zdaj prebijam
  mezdo mesečno kot kak klošár,
  prej pritekal redno je denar,
  zdaj pa žal se zgolj s smetmi ubijam.

  Prej, če urico sem kje predaval,
  petsto, šeststo evrov je kanílo,
  dobro se mi je tedaj godilo,
  sem na oslov se račun zabaval.

  Leporečil, saj več ne obvladam,
  teoretiziral sem moralno,
  butcem pa se zdelo je normalno,
  da o megli v soncu jim razkladam.

  Zdaj ko pilotiram po viharjih,
  megla je povsod, ne vidim sonca,
  čakam na pristanek, čakam konca,
  sanjam spet o pravljičnih denarjih.

  Se ne zmigam, nič ne dam od sebe,
  saj zato pač nisem usposobljen,
  sem le aparatčik posodobljen,
  zadolžen, da vodim tudi tebe.

  Žejnega čez vodo te prepeljem,
  sem v pilotski varno skrit kabini,
  se mi sploh ne sanja o brzini,
  tu le žvečim nekaj, malo meljem.

  Je falcon daljinsko navigiran,
  mene vanj samo so posadili,
  name odgovornost prevalili,
  sem pilot od zgoraj dirigiran.

  Jaz pa mislim, bratci, si takole,
  se bom vsaj do sitega nalétal,
  galopiral, v zraku se zapletal,
  ste hoteli, pa imejte tole.

  Hočete, piloti da so lepi,
  pametni in vsi na vaši strani,
  šepnem vam, da ste hudo bolani,
  saj sem le navaden potnik slepi.

  Potnik, ki mu zrastejo peresa,
  ker v letenju strastno ves uživa,
  tisti pa, ki me naprej poriva,
  zagotovo pelje vas v nebesa.

 • trobenta

  v vinu je resnica….

  • Rožle

   In vino veritas …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!