Je nekdanji arbiter Sekolec delal le “tovariško uslugo” propadlemu hrvaškemu politiku Milanoviću?

Jernej Sekolec (Foto: STA)

Posnetek telefonskega pogovora med slovenskim arbitrom Sekolcem in agentko Drenikovo je prišel v javnost predvsem zato, ker so Američani hoteli disciplinirati neposlušne slovenske politike in diplomate. Ustavni sodnik Mitja Deisinger je namreč razkril, kdo je ta zloglasni posnetek, ki je močno zavlekel proces postavitve meje v Piranskem zalivu in tudi zaradi tega škodoval Sloveniji, dal v medije. A Branko Grims je kritičen: “Kdo je to dal v medije, je povsem irelevantno, relevantno je, zakaj je Sekolec klical po odprti liniji in pogovor podaljševal. Jaz trdim, da to ni bil nikakršen slučaj, ampak je on to načrtno naredil in samo vprašanje je, kdo mu je to plačal.”

Očitno je zaradi nagibanja naših politikov in diplomatov k Rusiji Američanom dokončno prekipelo. Prav oni naj bi namreč prisluškovali Slovencema, vpletenima v afero, torej Jerneju Sekolcu in Simoni Drenik, saj naj bi jim bilo dovolj, da vodimo brezhrbtenično politiko, ko po eni strani kimamo Američanom, takoj zatem pa se že klanjamo Vladimirju Putinu. Ustavni sodnik Mitja Deisinger je v Demokraciji razkril, da Američanom sicer naša nerešena mejna vprašanja na morju ne koristijo, ampak so le izbrali “občutljivo temo za Slovenijo, da jo malce disciplinirajo”.

Ustavni sodnik Deisinger: “Hrvaška nima prav.”
Ustavni sodnik Mitja Deisinger, ki je bil pri sporazumu o arbitraži aktiven, saj je bil tudi v komisijah za mejo s Hrvaško in je napisal ločeno mnenje, ko je šlo za referendum o arbitražnem sporazumu, je za tednik Demokracija razkril svoje stališče. Rekel je: “Naša država je kljub pritisku mednarodne javnosti ob vstopu Hrvaške v EU napravila veliko napako. Lahko bi ji dala kratek časovni rok, da se pred vstopom Hrvaške v EU reši to vprašanje. V arbitražnem sporazumu je celo posebna odločitev, da po podpisu tega arbitražnega sporazuma ne bo ovire za vstop Hrvaške v EU. Kakšna situacija je nastala? Hrvaška je zaradi škandala blokirala kakršnokoli nadaljnje delo arbitražnega sodišča, v čemer pa Hrvaška nima prav. V Pravni praksi je izšlo pravno mnenje mednarodne pravnice Dominike Švarc, dekanke Pravne fakultete ameriške univerze v Bosni in Hercegovini. Z njo se v celoti strinjam. Ko je nastal škandal o nedovoljeni komunikaciji med našo agentko in arbitrom Sekolcem, je Hrvaška to izrabila. Vmesno razsodbo je arbitražno sodišče že sprejelo. Oba arbitra, tako Vukas iz Hrvaške kot naš Sekolec, sta bila nadomeščena z drugimi arbitri in arbitražno sodišče nadaljuje delo. Neudeležba Hrvaške, ene od strank v postopku, ki se nadaljnjega postopka ne udeležuje več, ni ovira za dokončanje postopka po mednarodnem pravu. Vprašanje je le, kako bo odločilo arbitražno sodišče in kako se bo potem odzvala Hrvaška; ta, če ne bo zadovoljna, nekaj časa ne bo hotela izpolniti zahtev.”

Zakaj nismo dobronamerno blokirali Hrvaške pred vstopom v EU?
Kljub vsemu pa je sodnik Deisinger prepričan, da bo odločitev arbitražnega sodišča na koncu obveljala. “V tem času je nastopila nova hrvaška vlada in koalicija, ki je že izjavila, da odločitve arbitražnega sodišča ne bo spoštovala. Rekel bi, da bi morala biti naša država pri tem aktivnejša. Naša država se lahko vključi v pogovore s Hrvaško, lahko ponudi kompenzacije, jih predloži arbitražnemu sodišču in to rešitev arbitražno sodišče kot svojo odločitev sprejme. Ne vem, zakaj naša diplomacija ne izkoristi tega,” je povedal za Demokracijo ter se vprašal, zakaj nismo blokirali Hrvaške pred vstopom v EU, “in to dobronamerno, da bi rešili mejno vprašanje?” Opozoril je še, da Hrvaška nima rešenih mejnih vprašanj z nobeno od nekdanjih jugoslovanskih republik.

Zanesljiv vir iz Hrvaške – sodnik Arlović – razkril, kdo jim je izročil posnetek telefonskega pogovora
Kot je znano, se pojavlja več variant, kako je pogovor med Sekolcem in Drenikovo prišel v javnost, Deisinger pa je povedal nekaj, kar je bilo do sedaj še nerazkrito: “Ob 25-letnici Ustavnega sodišča RS so bili na protokolarno večerjo na Bledu povabljeni tudi člani drugih ustavnih sodišč. Poleg mene je bil hrvaški ustavni sodnik Mato Arlović, ki je prišel iz politike. Bil je v Račanovi vladi in je sodeloval že pri sporazumu RačanDrnovšek. Tudi sedaj ga hrvaška predsednica države pokliče na konzultacije. Z veseljem je povedal, kako je prišlo do posnetka, ki ga je nato Hrvaška uporabila,” je Deisinger razkril zanesljiv vir ter povedal: “Njega so takrat poklicali na zunanje ministrstvo, prišli so Američani, njihove tajne službe so sledile in odkrile ta posnetek in ga dale Hrvaški z nasvetom, naj sedaj škodujejo Sloveniji v arbitražnem sporazumu, saj gre Slovenija mimo sankcij EU in nasprotuje ZDA v odnosu do Rusije. Naj zaradi našega odnosa z Rusijo izkoristijo to zoper Slovenijo. To mi je povedal človek, ki je bil navzoč pri pogovoru Američanov in hrvaških predstavnikov. Lahko si mislimo, kako občutljivi so mednarodni odnosi in kako je treba vsako zadevo pretehtati, ali s čim koristiš ali škoduješ državi.”

“Komunikacija je potekala po navadni liniji Dunaj–Ljubljana. In očitno so na Dunaju temu sledili in dali v roke Hrvatom. Američani so pretirano ocenili, da v času, ko je zaostrena zasedba Krima in situacija z Ukrajino, ko so uvedene sankcije EU v odnosu ZDA do Rusije, ne smeš tako izstopati, kot je to počela Slovenija,” Deisinger o tem, kako je potekal pogovor med arbitrom in agentko.

“Zanikamo navedbe, da so ZDA Hrvaški predale posnetke v zvezi z arbitražo o meji. Jasno smo povedali, tako Sloveniji kot Hrvaški, da se v tem nesoglasju ne opredeljujemo. Reševanje bilateralnih sporov med državama članicama EU in Nato je na strani obeh vlad in prepričani smo, da bosta našli rešitev,” pa so STA sporočili z ameriškega veleposlaništva v Ljubljani. Kljub temu, da je ameriško veleposlaništvo zanikalo vpletenost, pa ni verjetno, da bi Deisinger okrnil svoj ugled z lažnimi informacijami. Poleg tega je poimensko razkril vir, zato je Deisingerjeva izjava še toliko bolj verodostojna.

Zakaj slovenski diplomati ne naredijo ničesar za Slovenijo?!
Sicer pa je o tem, kdo je v medije dal posnetek pogovora med Slovencema Jernejem Sekolcem in Simono Drenik, kroži več teorij. A vse imajo isti, realni konec – posnetek je prišel v javnost in močno škodoval Sloveniji pri dogovarjanju glede prostega dostopa do odprtega morja. Seveda največji del krivde nosita Sekolec in Drenikova, ob tem pa marsikomu ni jasno, da v 21. stoletju, ko je jasno, da se prisluškuje že na vsakem koraku, diplomata ne pomislita niti toliko, kaj govorita po telefonu in ali je linija sploh varna. Zato ni presenetljivo, da ena izmed teorij pravi, da naj bi se udeleženca namenoma pogovarjala o tem po telefonu, saj je slovenska politika v zadnjem času naravnana nadvse titoistično in jugonostalgično. Da se slovenski diplomati ne zganejo in naredijo kaj za Slovenijo, je jasno tudi po tem, ko je Slovenija omogočila Hrvaški priključitev Evropski uniji, ne da bi pred tem postavila pogoj, da se uredi dostop do odprtega morja Sloveniji, kot ga je imela že ves čas, ko je bila še del Jugoslavije.

Deisinger je v pritrdilnem ločenem mnenju ugotovil sledeče:
– da je “Slovenija obalna država […], ki je na določenem delu Jadranskega morja izvajala dejansko oblast in je imela tudi teritorialni dostop do odprtega morja”;
– da je pomembno stališče v 54. točki, in sicer da bo razsodba arbitražnega sodišča pomenila mednarodnopravno razdelitev nekdanjega pravno enotnega jugoslovanskega morja v severnem Jadranu. Iz tega sledi obveznost Republike Slovenije, da glede meje na morju postavi ustrezen predlog za pošteno in pravično razdelitev tega dela Jadranskega morja, kot tudi predlog za stik teritorialnega morja Republike Slovenije z odprtim morjem;
– da je imela Slovenija kot del nekdanje Jugoslavije teritorialni izhod na odprto morje, kar je v eni izmed svojih not izrecno priznala tudi Hrvaška. V noti Ministrstva za zunanje zadeve Republike Hrvaške št. 5893/03 z dne 18. novembra 2003 je namreč izrecno navedeno, da je Slovenija kot del nekdanje SFRJ imela teritorialni izhod na odprto morje. V skladu z načelom spoštovanja stanja na dan 25. 6. 1991 ima Slovenija še danes teritorialni izhod na odprto morje;
– da je Slovenija edina mednarodnopravna naslednica pogodbe med Vlado SFRJ in Vlado Republike Italije s prilogami od I do X z dne 10. novembra 1975 (Osimski sporazumi). Z Osimskim sporazumom je določena meja med Slovenijo in Italijo, ki na jugu sega do T5, torej do točke teritorialnega izhoda Slovenije na odprto morje. Prav Osimski sporazum postavlja pravico Slovenije do teritorialnega stika z odprtim morjem v mednarodnopravni kontekst. Ko je Jugoslavija leta 1954 dobila cono B STO, je bil namen Osimskega sporazuma, da Slovenija dobi izhod na morje v polnem obsegu z izhodom na odprto morje pri točki T5. Teritorialni stik Slovenije z odprtim morjem torej temelji na mednarodnem pravu;
– da je Slovenija naslednica sporazuma med Vlado SFRJ in Vlado Republike Italije o razmejitvi epikontinentalnega pasu med državama iz leta 1968. Nasledstvo tega sporazuma je notificirala Italiji (z noto Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije št. ZSD-JVE-46/03 z dne 24. 7. 2003), o nasledstvu pa obvestila tudi Hrvaško. Italija je nasledstvo vzela na znanje (nota Ministrstva za zunanje zadeve Republike Italije št. 1, Bela knjiga, str. 10., 2, Vladimir Đuro Degan, Pravni domašaj načela uti possidetis glede kopnenih i morskih razgraničenja u regionu s obzirom na granice prema Osimskom ugovoru iz 1975 godine, str. 79 v knjigi Osimska meja, Založba Annales, Koper 2006. 2 003889/205 z dne 22. 12. 2003) in s tem Sloveniji priznala epikontinentalni pas, ki se začne južno od točke T5. Z epikontinentalnim pasom ima Slovenija logično tudi teritorialni izhod na odprto morje;
– da je Slovenija pred 25. 6. 1991 izvajala jurisdikcijo v Piranskem zalivu in zunaj zaliva do točke T5 s kontrolo mejne policije Koper na jugoslovansko-italijanski morski meji.

Celotno pritrdilno ločeno mnenje sodnika dr. Mitje Deisingerja si lahko preberete tukaj: PRITRDILNO LOČENO MNENJE SODNIKA DR. MITJA DEISINGERJA

Sekolec je skrivnostno poniknil, potem ko naj bi zaslužil več kot pol milijona evrov tako od Slovencev kot od Hrvatov
Ravno toliko, kot je nezaslišan pasiven odnos Slovenije do ureditve meje oziroma dostopa do odprtega morja, pa je nezaslišano tudi to, da glavna akterja “zarote proti Sloveniji” v primeru sporazuma o arbitraži nista in verjetno tudi ne bosta nikakor odgovarjala. Na našem spletnem portalu smo že pisali o tem, kako je arbiter Jernej Sekolec po tej aferi skrivnostno poniknil. Spomnimo, 23. julija 2015 je odstopil kot arbiter, s tem pa naj bi bilo slovenski javnosti in medijem zadoščeno. Sprva se je umaknil v svoje stanovanje na Dunaju, nato pa izginil neznano kam. Ta podatek je potrdil tudi predsednik komisije za nadzor nad obveščevalnimi službami Branko Grims. Sicer pa naj bi Sekolec za svoje delo v Haagu na račun Slovenije zaslužil pol milijona evrov, denar pa naj bi dobil tudi od prejšnje hrvaške vlade pod vodstvom Zorana Milanovića, saj naj bi prav on poskrbel za prisluškovanje in izbruh prisluškovalne afere. Ni slabo za napol narejeno delo, kajne?
Za “kazen” pa je bila premeščena tudi Simona Drenik, in sicer z ministrstva za zunanje zadeve na pravosodno ministrstvo, kjer pa ji po naših zanesljivih informacijah ni ničesar hudega.

Je Sekolec res tako naiven? Branko Grims tega ne verjame
Grims pa je kritičen do Deisingerjevih besed, saj je prepričan, da se “zdaj vsi pogovarjajo o tem, da so to dali Američani v javnost, namesto da bi se o tem, kako se lahko zgodi, da en človek, ki je 20 let pri teh stvareh zraven, kar brez dvoma je bil, kliče po odprti liniji, podaljšuje pogovor in tako naprej. Jaz trdim, da to ni bil nikakršen slučaj, ampak je on to načrtno naredil in samo vprašanje je, kdo mu je to plačal. Po vsej verjetnosti je bila to “tovariška usluga” Milanoviću, ki pa je na koncu volitve izgubil, v Sloveniji pa se je zaigralo strateško zadevo, ki se ji reče arbitražni sporazum. In za to bi moral nekdo odgovarjati. Ampak v Sloveniji, saj vidite … Jaz sem to že nekajkrat načel … in potem se vse konča.Grimsu se zdi neverjetno, da nekdo ne ve, kaj dela – in to po 20 letih. “Sploh, ker je bil povsod zraven, poleg tega je bil opozorjen, da mu prisluškujejo, on pa gre in govori in še podaljšuje pogovor v nedogled. Nihče ne more biti enostavno tako naiven.”

Grims: “Sova je opozorila ministrstvo, da prisluškujejo.”
Kako pa Grims kot predsednik komisije za nadzor nad obveščevalnimi službami komentira, da naj bi ameriške obveščevalne službe prisluškovale slovenskim politikom in diplomatom, predvsem v konkretnem primeru Sekolca in Drenikove? “Kar se tiče prisluškovanj, je Sova takrat opozorila ministrstvo, da prisluškujejo. Ali je to res ali ne, je čisto irelevantno vprašanje, saj je relevantno, zakaj je Sekolec po odprti liniji klical in govoril, pa tudi to, zakaj je Drenikova na to odgovorila, saj je bilo to z njene strani nedopustno naivno. Treba se je ukvarjati s tem, zakaj je Sekolec klical, ne pa, zakaj je nekdo to posnel. Posnelo je sigurno deset služb in o tem govoriti je po mojem irelevantno. O tem, da prisluškujejo, so bili opozorjeni s strani pristojne službe. Vse, kar je elektronskega prometa v tem svetu, se prisluškuje in to vsi vedo. Vprašanje je, zakaj sta tako neodgovorno ravnala Sekolec in Drenikova, ter seveda, zakaj Ministrstvo za zunanje zadeve ni poskrbelo za varen način elektronske komunikacije, kar bi moralo. Vprašanje, zakaj tega niso naredili, saj jim je bilo ponujeno,” je dejal Grims in dodal še, da je treba tako nadgradnjo plačati, problem je torej v financah, saj to nekaj stane, “vendar neskončno manj, kot bo to stalo Slovenijo zdaj, ko plačujemo milijone, saj vse stroške arbitražnega sporazuma zdaj krije Slovenija.”

Vprašanja v zvezi z ohlajenimi odnosi med Slovenijo in ZDA, o izrazito proruski politiki Karla Erjavca in sporazumu o arbitraži smo poslali tudi na Ministrstvo za zunanje zadeve, kjer pa so nam sporočili, da nam bodo odgovorili v zakonskem roku.

Marjanca Scheicher

 • AlojzZ

  Zakaj slovenski diplomati ne naredijo ničesar za Slovenijo?!

  Niti nimajo interesa niti ne znajo. Le kje ste že videli komuniste, ki so skrbeli za narod, iz katerega so izšli?

  • VlaKo

   Ja, dobra je tale, komunisti skrbijo najprej za sebe in za svojo partijo partijo

  • francelj3

   Komunisti znajo lastni narod le izkoriščati, uničevati in, če je prilika, v stotisočih pobijati. Drugače pa so rojeni izdajalci; Pahor je njega dni storil vse, kar je mogel, da mejni problem ne bi bil rešen pred vstopom rvatarjev v EU. Mislim, da je zdaj, ko imajo rvatarji po 25 letih še vedno nerešene meje z vsemi sosedi, zadnji čas, da se končno skliče mednarodna mirovna konferenca o Jugoslaviji. Ali pa kar o rvatariji.

 • dr Janez Sveti

  Lepo, da naši NATO zavezniki prisluškujejo in škodijo Sloveniji. Dobri prijatelji.
  Istra je slovenska. Itak.
  DR Janez Sveti genij

  • AlojzZ

   Vsak že malokaliberski genij je ugotovil, da smo dejanski mi v Sloveniji stopili v NATO s figo v žepu. In USA pač želi dopovedati rdečim gospodom, kdo je dejanski gospodar. Seveda pa Hrvati ne bi bili Hrvati, če to ne bi izkoristili.

   • dr Janez Sveti

    Torej se odločamo med rdečim gospodom in gospodom Amerika?
    DR Janez Sveti vesoljc

  • dob

   Tudi če bi bili Amerikanci prijatelji Slovenije, kar je težko za pričakovati, bi bili kučanovi prijatelji in prijatelji njegovega jugo-komunizma. Ne pa moji.
   Pa menda ja ne navijaš za to varianto? A je na koncu patriotizem le to, če ne glede na prepričanje, podpreš kučana in njegove komunajzle?!
   kučanu smo naredili državo, ga osamosvojili, ga vzdržujemo na oblasti že ves čas, zdaj bomo pas še kritizirali tiste, ki temu diktatorčku nemogočajo ozemeljsko celovitost NJEGOVEGA fevda, na katerem sesa našo kri in jemlje harač od ljudi? Z zadolževanjem v tujini lahko neskončno dolgo vzdržuje svoj režim, dolg pa obesi na vse nas.
   Patrioti pa ta samomor seveda veselo pozdravljajo.

   • dr Janez Sveti

    Očitno nisi razumel moj sarkazem. Moje mnenje je, da Istra itak NIKOLI ni pripadala ne Sloveniji in ne Hrvaški, vse do leta 1991. Naj mi kdo dokaže nasprotno.Naj mi nihče ne razpreda o večinskem prebivalstvu, kar nima nobene veze z državnim ozemljem.
    DR Janez Sveti vesoljc

    • dob

     Imaš prav. Pošteno priznam, da nimam pojma o tem, kako se ustvari državo. Mislil sem, da tisti, ki dela državo, najprej pogleda, kje so njene meje.
     Zgleda, da je to pri novi državi povsem nepomembna stvar. Nam že ni bilo pomembno.

     • dr Janez Sveti

      Lako čemo…
      DR Janez Sveti lagodno

    • RATATA

     Tudi če ti kdo dokaže, ne boš sprejel dokaza.
     Samo vsak sebi lahko dokaže, da ni imel prav, ko je tako mislil.
     Gnati ga mora resnična želja po resnični resnici.
     Pri nas pravniki, zgodovinarji, jezikoslovci in drugi kvazi tituliranci ignorirajo vse tisto kar je nekdaj že bilo, saj so naši predniki to v tisočletjih ustvarili – izoblikovali.
     Tale zgornja trditev me je zmotila, pa ne le zato, ker je v maniri načina, kot ga je imel sistem vladanja, ki naj bi bil pri nas že preživet.
     Vse je pojasnjeno in zbrano na tem naslovu:

     http://www.domovinasospomini.eu/blog/

     • dr Janez Sveti

      Sem veteran vojne za Slovenijo. Ampak. Ker Slovenija,kot država ni obstajala (tudi ne Hrvaška, razen neke daljne kraljevine) Istra ni mogla nikoli pripadat Sloveniji in ne Hrvaški. Nisem pravnik, ki lahko obrne dejstva. Lahko sanjamo, da je Benečija Slovenska in, da je pol Avstrije naše, samo ni to realno. Meni nekaj drugega ne gre v glavo. ZAKAJ je Hrvatom tako pomembnih tistih nekaj veder morja? A ga nimajo 1000 km?

      DR Janez Sveti vesoljc

     • RATATA

      Ko sem dojel državnost Slovenskih Dežel, sem spoznal, da nikakor ne gre za nekaj veder morja!
      Ne Slovenija in ne hrvatska nista obstajali, to je res.
      So pa obstajale slovenske dežele z vsemi atributi mednarodnega prava! Istra npr. pripada deželi Primorski (to je Slovenska dežela) in morje ob obali je bilo in je še vedno morje Dežele Primorske (!).
      Proti JV je bila pa samo celovita Kraljevina Ogrska, ki je ni bilo mogoče deliti!! (Karlov Manifest)
      Mirovni sporazum (Trianon 1920) je slovenskemu Prekmurju pripojil Medmurje!
      Z Italijo in nemško Avstrijo so meje porihtane (porihtala jih je rajnka SFRJ) in tu ni kaj praskat.
      Ostane le še ta – celotna meja(!) proti od sfrj odcepljeni hrvatski, ki obstaja, le določiti jo je treba, tako po kopnem kot po morju. To pa je naloga arbitražnega tribunala.
      Hrvati bolestno hočejo mejiti na Italijo.
      Imajo se za Velike, tako so si napisali zgodovino.
      S svojo prisotnostjo (hrv.) v tem delu, že dolgo povzročajo samo gorje tako pravoslavnim srbom, kot nam. Vatikan jih ima pa rad.

     • dr Janez Sveti

      Zgodovina je zapletena. Pravice do zemlje nima nihče. Smo, živimo in umremo. Veliko je bilo “lastnikov” teh ozemelj. Poglejmo,kje so danes. Ne glejmo na vse samo skozi eno ali dve generaciji. Potem je pogled popolnoma drugačen a ne?
      Pravn stališča..Ja pravna stališča postavljajo ljudje. Torej so neumna! Samo vesolje postavlja zakone, ki jih človek ne more kršit.
      DR Janez SVeti vesoljc

     • RATATA

      Socializem (komunistična diktatura) je prekratko trajala. Morala bi vsaj tri generacije t.j. 3×25=75 let in po tem, bi bilo vse samoumevno.
      Vesolje zaenkrat slabo ureja stvari na zemlji.

     • indijanka

      Hmm..ja. Živčn deluješ. Mislim, da nisi izbral pravega specialista. Prihodnjič ne preskakuj čakalnih vrst. Svoj namen imajo.

     • Lokomotivführer

      A ni čudno, da nas pa nikdar nobeden ne mara? Tudi Putin ne (kandidatura Türka)!

     • RATATA

      Kdo bo pa maral takšne usranete?

   • indijanka

    Patriotizem je ameriška pogruntavščina s katero so si prilastili indijansko zemljo. Zemlja ni naša last. Mi smo njena. Zato bi jo morali ohraniti za bodoče rodove, tako kot smo jo v “čuvanje” sprejeli. To je nacionalni ponos. Zato smo tu.

    • dob

     Tisti prihodnji rodovi smo mi sami. Sebi zapuščamo puščavo in pogorišče.

     • indijanka

      :) ko sem bila majhna nisem mogla razumeti, kako so Rimljani lahko navijali v amfiteatrih, danes ugotavljam, da sploh ni več meja teh stavb. Eno samo tekmovanje in navijanje brez, da bi razumeli vsebino. Zanimivo, da sta razvoj in duhovnost obratno sorazmerna. Nekje dobiš..drugje izgubiš.

 • Franc Šink

  Ameriška vlada vedno zanika vse, čeprav ima povsod prste vmes

 • antimur

  Sekolec se lahko skrije v katerokoli luknjo, toda prej ko slej ga bo roke pravice našla, upam samo, da se ne bo prej stegnil.

 • dež

  Diplomati se o tajnih stvareh pogovarjajo po navadnih telefonskih linijah, vojsko treniramo za varovanje beguncev pred nasilnimi “slovenčki”, za strelivo za osebno oborožitev ni sredstev, helikopterji so na tleh, ker ni denarja za vzdrževanje.
  Hotele v Portorožu nam Hrvati zapirajo, še malo pa bomo v Umagu kupovali vinjete za športno potapljanje v Piranskem zalivu.
  Ampak Mirko Tito Cerar pa tako dobro izgleda, pogrešam le kakšen kg pleha na uniformi.

 • karpelec

  Mlada država brez izkušenih diplomatov in njihovega netransparentnega delovanja, se lahko hitro osmeši, brez , da se zaveda posledic.

 • von Rhein

  Ne vem, zakaj naša diplomacija ne izkoristi tega,” je povedal za Demokracijo ….
  ———————————-
  O,ali ima Slovenija diplomacijo? Kakšno in kje? To kar počne Kahl nima nobene zveze z diplomacijo.Nekdanji nižji uradnik iz Nakla, res obvlada veliko zvijač,toda vse so samo njemu v korist,državi večinoma v škodo. Posebej smešen je tudi tisti mali plešasti možic,ki včasih pojasnjuje delo in odločitve.Ostali so v glavnem nagrajenci za pretekle usluge rdeči golazni(primer Kosla v Berlinu),ki skrbijo za udobje delegacij na “prijateljskih pohodih”po svetu in sestavljajo jedilne liste po želji.No,pa enkrat letno pridejo na Brdo na skupno veselico.

 • Caetano

  Verjetno je stvar dvoplastna. Sekolec je delal za Hrvate oz. Milanovica, prisluskovalo pa mu je vec obv. sluzb.

  Hrvaski komunisti so bili nekaksna izjema, vedno so delali tudi za nacionalne interese. Medtem ko so sicer nacionalne interese komunisti navadno izdajali, tako ruski, srbski, slovenski itd. pri hrvaskih pa je bilo malo drugace.

 • tarantela

  Ne vem zakaj ne bi smela imeti Slovenija dobrih odnosov z vsemi državami. Če se ZDA grdo gleda
  z Rusijo, ne bi smela v tako svojo ločitveno politiko vlačiti še drugih držav. To je nekako tako, kot če je moj levi sosed skregan s svojim sosedom in bi zahteval še od mene, da se skregam z njim.

  • von Rhein

   Sosedski odnosi so drugo kot politika. Mislim,da se spomniš s kom smo v bivši yu morali biti prijatelji in kdo in zakaj je bil naš sovražnik.

   • tarantela

    Pustimo Yu, menda gremo naprej in res ne vem, zakaj bi morali biti skregani zaradi drugih, vse skupaj je umetno povzročanje napetosti, v ozadju je pa kapital, ki se bogati na račun prodaje orožje. Čim več orožja, kar naprej nekdo grozi! Kakšna traparija!

    • von Rhein

     Protestiram! Nikamor naprej ne gremo,gremo nazaj. :-(

   • domovina mili dom

    Ne samo prijatli, celo prisiljeni biti bratje. Kot otroku mi ni bilo jasno, da mi nekdo ukazuje da mi je brat nekdo, ki je bi plod medveda in bukve.

  • indijanka

   Ne..dodaj župnika, ki bi zaradi tega, ker živite v njegovi župniji v kateri se sosed levega soseda ne bi držal župnijskega zahteval, da zavzamete skupno stališče proti njemu. Kako naj sicer vlada v župniji red?

   • tarantela

    O župnikih pa ni, da bi govoril, njihov red je prilagojen njihovim pravilom, ki si jih sami postavijo, če nam je všeč ali ne. Prav zato imamo sekularno družbo, upam, da še.
    Stališče pa zavzemam po svoji presoji, najbolje je počakati, da se sama dogovorita, sicer se nekoč lahko pobotata in bom jaz kriva, ker sem podprla enega od obeh.
    Nekje sta se stepla zakonca, sosed je posegel vmes in mahnil moža, takrat pa je prijela žena eno krepelce in mahnila soseda, češ: pusti ti lepo mojega može pri miru!
    Kar se pa držav tiče, menim, da je največja oslarija zahtevati, da smo skregani z Rusi, če nam pa nič nočejo. In to samo zato, ker to ni všeč Američanom. Naj grejo v rit, to ni nobena demokracija!

   • fmg9

    Indijanka. Skrajno neprimerna primerjava. Žaljiva do kristjanov…

    • indijanka

     To pa ni bil moj namen. Moj namen je bil Taranteli pojasniti pravila, ki veljajo v skupnosti. Gre za zapisana in tista, ki niso zapisana so pa del skupnosti. Zakaj bi žalila kristjane? Ta vera predstavlja upanje ljudem, zato jo spoštujem. Se ti pa opravičujem in bom komentar zbrisala.

     • fmg9

      U redu je. Zamenjaj upravitelja župnije z indijanskim poglavarjem… :)

     • indijanka

      :) bom prihodnjič, sedaj sem to zbrisala. V petek sem ravno reševala neke teste o mednarodnih sankcijah. Ko sem prebrala Tarantelin komentar sem pomislila, ali se ljudje sploh zavedajo, da smo z uvedbo EUR najprej EU potem šele Slovenija in da nam EU pravila krojijo življenje.

  • Capi

   Nikjer ne piše da naj ne bi imeli dobrih odnosov z drugimi državami!! Spet se krivda/krivec in sovražnik išče drugje, kot je to navada v SLO levi politiki! Vzrok tega spodrsljaja je izključno pri naših dveh nesposobnih “diplomatih”, če jih sploh lahko imenujemo s takšno besedo, ker to očitno nista!! Pri vseh takšnih mednarodnih pogajanjih obveščevalne službe/agencije prisluškujejo in so z zadevami na tekočem. To je seveda jasno tudi Sekolcu in Drenikovi……….torej, krivda je absolutno na njuni strani!!!
   Če na šihtu nekaj narobe narediš in te sodelavec zašpeca, kdo je kriv???? A bo za to kriv sodelavec ali ti ker si nekaj zajebal????

   • tarantela

    Zadeva je taka: CIA je prisluškovala našim in pogovor posnela in dostavila Hrvatom zato, ker smo prijatelji z Rusi; to naj bi bilo za kazen!

    • fmg9

     Tarantela, prisluškovale so *vse* obveščevalne agencije, ne samo ameriška NSA (ne pa CIA). Komunikacija na takem nivoju mora biti vedno kriptirana, če ni potem tiste obveščevalne agencije, ki tega ne prestrežejo obveljajo kot “šalabajzarske” v intel community…
     Ne razumem sicer zakaj naj bi Hrvaška potrebovala tehnično pomoč NSA, saj imajo sami ustrezno opremo.
     Drugače pa tebe bolj boli domnevna vpletenost ZDA v tem primeru, ker bi si raje želela zavezništva z Rusko federacijo.

    • Lokomotivführer

     “Kürc, pa tako prijateljstvo, zakaj me pa niso podrpli v OZN…”, je rekel…

    • Capi

     Saj ni važno, kdo je prisluškoval….prisluškujejo povsod kjer so občutljive zadeve, ne samo CIA, tudi ostali obveščevalci….
     “naj bi bila kazen!”……..ugibanje?………saj sem rekel, vedno so drugi krivi……še zdaj ne razumeš?

 • if

  Vodenje družbe po načelih slovenskih boljšelevičarjev je vodenje iz propada v propad.

  Zgodovinski dokazi!
  Vse strateško pomembne zgodovinske poteze slovenskih boljšelevičarjev imajo za posledico manj ozemlja, manj slovenstva v vseh izraznih oblikah, beg sposobnih iz države …

  Slovenski boljšelevičarji so uzurpatorski veleizdajalci slovenskega naroda, zato jim je nujno soditi na volitvah in pred demokratičnimi sodišči. Vodenje države mora prevzeti SDS! Ni druge politične sile, ki bi Slovneijo vrnila na pot svobodne države.

  Vse ostalo so zavestne drobnarije, ki jih slovenski boljšelevičarji preko Desusov, SMC-jev, SD-jev, ZL-jev in podobnih entitet nastavljajo z namenom motenja razuma slovenskemu volilnemu telesu, ki v šoku le gleda že tretjo krajo državnega premoženja, nezakonite masovne migracije preko svojih polj, vrtov, države …

  • Nata

   + + + + + + + + + +

 • Anonimni_Profesor

  Dame in gospodje. En medklic. Pogledam jutranje novice in ugotovim, da je pobralo kubanskega diktatorja Castra. Vedno ko umre kak paradajzarski diktator imam lep dan!

  • pajot

   Hvala ti za to novico. Sem že odprl šampanjec.

  • domovina mili dom

   Hudič ima prste vmes, da so telesno neuničljivi. Če bi bila božja previdnost, bi vse bolezni, ki jih prestaja pošten človek, morali kasirati ti zlobneži.

  • Lokomotivführer

   Zakaj diktator, saj je vendar na poštenih volitvah predal oblast svojemu bratu?

 • VERZIFIKATOR

  Simon Sekol

  SOKOL, KONJ IN CESAR

  Lov s sokoli, sokolarstvo,
  v srednjeveškem je barbarstvu
  v kraljestvih in cesarstvu
  časten bil za vse vladarstvo.

  Cesar, ki je lov prirejal,
  nosil se je miroljubno,
  ne vedoč, da bo pogubno,
  vse kar lovcem bo odrejal.

  Imel je pravo cesar mero,
  da s sokoli proslavi se,
  reši vlado večne krize,
  našel v tem je up in vero.

  Vsi ponosni konjeniki
  spuščajo sokole v zrak,
  čakajo cesarjev znak,
  slišijo se bojni kriki.

  Najbolj eden se šopiri,
  konjenik je na rjavcu,
  gleda vedno v istem pravcu,
  tja, kjer sokol krila širi.

  »Sokol moj leti do morja,
  preleti širok zaliv,
  ta nam vse bo pridobil,
  kamor sežejo obzorja.«

  Ko se je širokoustil,
  kaj vse sokol mu prinese,
  blebetanje ga zanese,
  s tem bogat je plen izpustil.

  Konjenik na konju rjavem,
  ko sokola je poslal,
  prej smer leta je izdal,
  znašel se v precepu pravem.

  Kajti sokolíč, sokolec,
  kljunček je preveč odpiral,
  vse premalo se oziral,
  zaleti se, glej, v kozolec.

  Dren pogled mu je zastrl,
  drenovo grmovje rdeče,
  sokol naš imel ni sreče,
  sam si pot je bil zaprl.

  To res huda je izguba,
  ne samo za konjenika,
  jezik ki preveč premika,
  za cesarstvo vso poguba.

  Vrli sokol izgubljen,
  madež je na vsem cesarstvu
  in v mirnem tem vladarstvu,
  cesar sam osramočen.

  »Konjenika kaznovati,
  ki je hotel biti glaven,
  konja še rjavca zraven,«
  mnogi so zavpili hkrati.

  Pa je cesar le odkimal:
  »Nak, ta reč se ne izide,
  saj nato le húdo pride.«
  Zbor dvorjanov je prikimal.

  »Če odkrižamo se konja,
  rjavčka in pa konjenika,
  ne izvedemo če trika,
  se razpad cesarstva vonja.«

  Ne cesarstva, ampak krone,
  ki jo cesar komaj leto
  nosi čez glavó pripeto,
  zdaj pa z njo lahko potone.

  Zlahka jo dobil je, mirno,
  kar brez truda in brez boja,
  ustoličen v mescu soja,
  nanjo je prisegel verno.

  Je cesarček besedičil,
  da so knezi mu jo dali,
  toda dvorni norec mali
  ga zares je ustoličil.

  »Kaj če norček si premisli,
  krono drugemu ponudi?«
  Skorajda se cesar zgrudi
  ob tej vse prehudi misli.

  Kaj je torej nauk te zgodbe?
  Sokol je simptom le blag,
  ves eksperiment pa drag,
  vreden je pogrebne godbe.

  Kjer pritlehnost je krepost,
  kakor je v cesarstvu tem,
  se dogaja dan za dnem,
  zmage da slavi norost.

  24. 7. 2015

  • Nata

   Ha!!! Bila je aktualna…..je aktualna …….in , verjetno še bo aktualna .
   Super .

 • Vztrajnik

  Slovenski narod še kar spi. Ne dojema delo starih ubašev in njihovega podmladka. Res čuden narod.

 • Rožle

  Monika… SLO verzija !

 • Lisjak

  Kahla je že preusmeril pozornost iz arbitražne afere na ministrico za zdravje.

 • PIA PlA

  Včasih so vohune likvidirali, lahko so nenaoma izginili, ali pa so jih vsaj izgnali. Izbira dioplomatov kot vohunov in uporaba njihovih informacij, ali pa vsaj njihova izbira je lahko dvostranska. Zakaj so naši nesposobni politiki izbrali za zastopanje Slovenije prav dva človeka, ki sta osebno povezana s Hrvati zame ni nikakršno vprašanje, vsaj po danem razpletu zagotovo ne. Vi pa si mislite kar hočete.

  Tako kot sta Jernej Sekolec in Simona Drenik kolegialno in prijateljsko povezana prek njegove hčerke Alice Sekolec, ki je bila na Pravni fakulteti kolegica Simone Drenik, sta bila povezana tudi s hrvaškimi državljani, kar slovenski strani zagotovo ni v prid.

  Naša politika ni samo nesposobna, ne vede se samo neprofesionalno, temveč se popolnoma podreja interesom drugih; torej Neslovencev. Kdor naredi kakšno večjo škodo Sloveniji je celo nagrajen, tako je bila tudi Simona Dernik premeščena na pravosodno ministrstvo in Karl Erjavec celo pravi, da bo tam zelo dobrodošla. Še ena afera brez klasičnega epiloga normalnih držav.

  • indijanka

   Pia, dokler nacionalni ponos ni vrednota te države tudi njena zunanja politika ne more biti drugačna. Razen tega smo popolnoma neambiciozen narod. Na razpis za arbitra se je prijavil samo Sokolec, potem so mu pa po balkansko poiskali nekoga, ki bi lahko vplival nanj. Ker se je Sokolec izrekel, da bo nepristranski, ni se pa izrekel da ne bo butast. Malo ven iz konteksta. Končno so za mnenje o stavki vprašali tudi Zdravnika dr. Dopliharja, ki Sloveniji sporoča, da ne gre za stavko zdravnikov ampak stavko gospodov.

   • PIA PlA

    No, to zagotovo ni res, namreč na razpis za arbitra je bilo prijavljenih več oseb, enega izmed njih poznam. Vendar niso prišli skozi sito, ker je pri vsakem kandidatu kaj manjkalo. Že to, da je kot edini kandidat ostal Sekolac, nam marsikaj pove.

    Res nam manjka samozavesti in zelo daleč smo od ponosa na svoje Slovenstvo.

    • indijanka

     Aja, kuhinja torej in igranje z besedo ustrezen in čudnimi pogoji ustrezanja. Spomnim se, da sem nekje prebrala, da je bil edini, ker je SDS glasovala proti izbiri. Začudilo me je namreč, da glasujejo o edinem kandidatu, če itak ni druge izbire in zdelo se mi je, da nimajo pametnejšega zapravljanja denarja, ker temu težko rečem delo.

     • PIA PlA

      Kuhinja in hlapčevstvo zlasti Pahorja, ki se dela lepega, je pa pokvarjen v dna duše. Cerar pa je njega dostojen naslednik. Sicer pa naši jugofili itak iščejo samo take kalibre.

      Navadno tega ne delam, načeloma ne pišem večkrat enakih komentarjev, a tu bi rada prilepila moj komentar na drugem forumu iz časov pred potrditvijo arbitraže, ko je bil še čas, da kaj naredimo drugače.

      —–
      Kako hlapčevsko!

      Dvajset let so čakali z rešitvijo, dvajset let niso naredili
      ničesar; potem se na lepem odločijo, da Hrvaško blokirajo, nakar
      pokleknejo na kolena in jo milo prosijo, če lahko nekdo drug
      odloči, kako bo z nami. Jeb** tako politiko.

      Naj Pahor jasno obelodani, koliko nas bo stal najprej referendum,
      potem mednarodni pravni odvetniki in nato še arbitražno sodišče.
      Boš videl, koliko nas bo stalo vse skupaj. Bolje, da ne naredimo
      ničesar in se kasneje, če in ko bodo prišli v EU (kolikor vem jo
      blokira še nekaj držav in ne samo mi), skušamo s Hrvaško dogovoriti
      o meji. Konec koncev imamo v EU, kar nekaj institucij namenjenih
      reševanju mednarodnih nesporazumov, ali sporov, kakor želiš.

      Sem proti sporazumu, ker ne reši ničesar, z njim se le po
      nepotrebnem nekaj obvezujemo.

      Najmanj od vseh mi bo pa o koristnosti sporazuma nakladal nekdo, ki
      ima od tega neposredne koristi. Niti hrvaška agitatorka, ki upa na
      širjenje svoje nepremičninske dejavnosti na Hrvaško, niti
      veleposlanik v Srbiji, ki ima hkrati tam in v Sloveniji svoja
      podjetja, pri meni ne bosta napeljala vode na svoj mlin.

      Pahor pa naj do referenduma pripravi verodostojen predračun, koliko nas bo ta arbitraža stala in kolikšen bo naš del plačila.

      Brez tega je pa vse rekla kazala, kot bi se pogajali z branjevkami za ceno.

      Hočeš še več?

     • Mojca pokraculja

      Pia, se v celoti strinjam. No in če nadaljujemo o nacionalnem ponosu. Kako bi kdo bil lahko ponosen na karkoli, če nam vladajo taki sprijeni politiki?
      Pa še to, tudi Cankarja smo že presegli, nismo hlapčevski samo navzven, ampak tudi navznoter. Kaj pa je ta diktatura, ki jo imamo, drugega kot hlapčevski sistem.

     • indijanka

      Politiki niso odgovorni za tvojo ljubezen do te zemlje. Sama si.

     • Mojca pokraculja

      Ok. Mislim, da je Dob kar zadel bistvo v svojem spodnejm postu, vsaj zame.

     • PIA PlA

      Človek bi moral biti ponosen na to kar je in ne na to, kako se to manifestira skozi oči pokvarjenih režimskih hlapcev. Jaz sem ponosna, da sem Slovenka. Nisem pa ponosna na to, da se naši voditelji za malo večji kos pogače klečeplazijo pred tujci, pri tem pa zajebavajo svoj rodni narod.

     • indijanka

      Hvala Pia. Dober komentar.

     • PIA PlA

      Hec je v tem, da nas je ogromno že pred arbitražo vedelo, kako se bo zadeva končala. Bili smo proti arbitraži iz zelo tehtnih razlogov, ki se jih nekaj vidi iz mojega komentarja. In kljub opozorilom je maneken šel v arbitražo. Zakaj tip ni v zaporu, ker je škodoval Sloveniji. Kaj dela na mestu predsednika? Smo ljudje čisto nori, ali nas s svojimi nemogočimi zakoni držijo v krempljih.

     • RATATA

      Že nekaj časa mi ni več nerodno priznati, da sem bil proti sporazumu o arbitraži.
      Nato sem spregledal in se podučil o dejstvih.
      Ta sporazum o arbitraži je (morda bila) enkratna priložnost za določite meje med rs in rh na osnovi mednarodnopravnih dejstev!
      Kozlarijo so naredil titulirani veleumi s predložitvijo kupa balasta v Memorandum, ki tja ne sodi.
      O tem površinsko govoriti pač ne gre.
      Najbolj verodostojna secirana analiza je na spletni strani http://www.domovinasospomini.eu

     • Viktorh

      Očitno pas je ta tip imel “moralno-politične kvalitete”…

    • samsara

     Če se prav spomnim, je bila pomembna (če ne odločilna) beseda pri izbitri, beseda nekdanjega udbovskega sodelavca (poročevalca) tovariša Türka.
     Tudi tov. Sekolec, je po pisanju medijev nekdanji (hm, nekdanji) sodelavec Udbe.

     • PIA PlA

      Imaš popolnoma prav, sluzasti je bil res glavni zakulisni akter pri arbitraži, razen modrooke pošasti. Možno je, da je poleg Vasilke scalke, pripeljal in/ali izbral tudi druge udeležence te zgodbe.

   • Mojca pokraculja

    Tako radi se v vseh mogočih prilikah sklicujemo na nacionalni ponos. Zakaj? Najbrž zato, ker ga nimamo. Ne da se ga kupiti, ne da se ga ukazati, ne da se ga vtepsti v glavo. Kaj so nam obljubili leta 91 ?!? Vrednote se ustvarjajo tako, da se izpolnijo obljube. Tiste obljube, ki so zapisane v ustavi.
    Vprašati se je treba, kaj so nam v glavo vtepali vse od rane mladosti do sedaj.
    Ponos je bil socialistični sistem, komunizem, samoupravljanje. Kdorkoli je kaj preveč opletal s slovenstvom, je rušil bratstvo i jedinstvo. Tako smo na svoje otroke prenesli vse to podzavestno in zavestno.
    Vse kar je bilo zamujenega, bi se dalo nadoknaditi, če bi Slovenija prosperirala. Pradvsem pa, če bi vladalo poštenje, pravičnost, red, če bi nam “domovina” dajala občutek sprejetosti in varnosti. Nič od tega, vsaj jaz zase ne občutim, zato me prav “en k..c” briga za nacionalni ponos, za zastavo, grb, in vso navlako s katero se kiti ta država.

    • tarantela

     No, no, kaj pa Cankar!

     • Mojca pokraculja

      Cankar ?

    • indijanka

     Indijanka sem :). Zato si zemlje ne lastim. Dana mi je v hrambo za prihodnje rodove. Zemlja je preprosto pomembnejša od vsega drugega. Učiteljica je :). Ljudje brez hrbtenice so ljudje brez ponosa. Ne premorejo odgovornosti niti spoštovanja. Nacionalni ponos ni zastava. Še manj filozofija, ki jo omenjaš. Ljubezen do tega prgišča zemje je. Prav imaš, da je ne posedujemo. Zato je ne moremo niti oddajati, da bi jo okolica razumela.

     • Mojca pokraculja

      Oprosti, ampak kaj več od ruralnega pogleda pa vendarle je ponos. Nacionalni!
      Tvoja filozofija pa je zame zelo podobna tisti, ki jo gojijo izseljenci. Domača gruda, sicer pa so ponosni američani, avstralci itd. Prgišče zemlje je osnova za graditev ponosa. V vseh pogledih.

    • von Rhein

     ….s katero se kiti država. Dodam,s predsedniki vred.

    • Viktorh

     “Tako radi se v vseh mogočih prilikah sklicujemo na nacionalni ponos. Zakaj? Najbrž zato, ker ga nimamo.”

     Na to vrednoto se lahko sklicuje človek, ki ve kaj je nacionalni ponos.

     • Mojca pokraculja

      Pri nas, žal, se nanj sklicujejo točno tisti, ki sploh ne vejo, kaj je nacionalni ponos. Izrabljajo ga takrat, ko ostanejo brez argumentov in hočejo na silo nekaj doseči ter igrajo na to čustveno komponento.

    • RATATA

     Kaj pa tole (?) ti je kaj bolj mar ?

     http://www.grboslovje.si/arhivuvod.php

     • Mojca pokraculja

      Ne vem kaj mi hočeš povedati s tem. Ja poznam grboslovje, krasna zgodovina.Celo predavatelja S.Jesenovca sem poslušala, pa ne bi o tem…

     • RATATA

      Tu je bistvo, da ne čutiš ničesar do simbolov R. Slovenije.
      Do deželnih simbolov, bi pa vsi zavedni nekaj čutili. Zato bi morali ohraniti-obuditi Zvezno Republiko Slovenijo, kot Zvezo Slovenskih Dežel (starodavnih in z vso državnostjo), ki je bila 1918 že ustanovljena, pa takoj zavržena v združitev z nekimi pokrajinami …

     • Mojca pokraculja

      Motiš se, nisem rekla da ne čutim ničesar do simbolov. Grb Slovenije ni posrečen, milo rečeno. To najbrž sam veš, in do njega nimam kakšnega posebnega odnosa. Čisto nekaj drugega pa so stari grbi in prav je, da imamo simbole ohranjene iz preteklosti. Me pa ta veda heraldika pač ne zanima tako kot koga drugega.

     • RATATA

      Pa saj nimamo ohranjenih ne na deželni in ne na državni ravni. Deželo se na vsak način trudijo potlačiti v pozabo in s tem zavreči ves nacionalni spomin in s tem ponos.

     • Mojca pokraculja

      Glej , to, da nimamo ohranjenih, je pa spet druga zgodba, ki jo očitno ti poznaš. Nikakor pa ne odobravam tlačenja v pozabo in brisanja nacionalnega spomina.Sploh pa ne forsiranja le enega “spomina” ,to je na NOB, čeprav je bil moj oče partizan. Pošten partizan!

 • Slovenec 33

  Ja, dajte si prosim zapomniti, da okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo osnovnih etičnih in moralnih norm in tudi v Soveniji je tako.
  Izdajalci svojega naroda nočejo vedeti, kaj je to domoljubje.
  Samo okupatorska oblast na odločilne pozicije lahko kadruje okupatorje in izdajalce svojega naroda in nikakor domoljubov.
  Doganjanja v Soveniji so posledica okupacije.

 • cploger

  Vsak vsakemu prisluškuje, razen tega en smrkavi hackerček enostavno vdre v sistem VARNIH(!!!) zvez, SOVA opozarja, on pa naivno…

 • Olga

  Komunisti nikoli niso in ne bodo delali v dobro Slovenije!
  Njim so v interesu “višji” komunistični zločinski interesi, med katerimi je tudi nasilna restavracija Juge in povezava z Rusi! Srbi so glavni akterji te ideje, saj brez oblasti ne znajo živeti! Pri nas se zločinski srbski Jugooficirji zbirajo okrog zločinca Kučana! Treba jih je vse postaviti pred sodišče zaradi zločinske aktivnosti proti Sloveniji!
  Sekolcu je treba pregledati finance in ga postaviti pred sodišče zaradi izdaje Slovenije in s tem povezane korupcije! Drenikova si prav tako zasluži nogo!

  • AlojzZ

   Če izhajamo iz dveh predpostavk:
   a) Sokolec ne sme uživati sadove svojega izdajstva in
   b) Sokolec je po tem dejanju neuporaben za Slovenijo
   je zadeva rešljiva samo na način, kakršnega so imeli svoj čas kralji. Ta je … izdajalec in njegovo potomstvo je šlo brez glave ležat pod zemljo.

   • tarantela

    No, no…potomci niso krivi.

    • Nata

     A da ne ?? To je pa kar naenkrat nekaj novega ??

     • tarantela

      Takole gledam na to stvar: Nekdo umori nekoga, so potem morilčevi otroci krivi?

     • Nata

      Če tako gledaš , drži . In bi bilo tudi edino pravilno.
      Vendar dobro veš , da tega nisem mislila .

    • Viktorh

     …so pa hvaležni za podedovane privilegije..

   • Olga

    Pr komunistih! V Demokraciji se zadeva končana na sodišču in v zaporu!

 • domovina mili dom

  Sodelovanje neoudbe na balkanu se nadaljuje. Slovenski partijci v pomoč hrvaškim. Se je Milanoviču zareklo pred nekaj časa, da je to skuhala balkanska udba. Podobno sodelovanje kot med Bakaričem in Kardeljem leta 54 na jagi v Istri. Ob jagrskem ognju, pijana kot mavre, sta ta dva osebka določila mejo med Slovenijo in hrvaško.
  Krivdo na Ameriko je sedaj piar služba udbe lansirala samo zato, da pri Slovencih sproži negativne reakcije. Prepričan sem, da Američani vedo kdo je to naredil. Zadnji čas bi že bil, da začno s proti akcijami, da razkrijejo rabote te balkansko- slovenske -ruske udbovske naveze.

  • francelj3

   Samo žal je bil Bakarič bistveno manj pijan od Šoltesovega dedka, zato smo izgubili vse med Mirno in Dragonjo.

   • domovina mili dom

    Nas nategne vsak,tudi tisti ,ki je včeraj s palme padel.

    • Olga

     Zato,ker nismo državotvirni! Kar poglejte zunano politiko Slovenije in drugih EU sosed!

    • RATATA

     Izza karpatov palme?

     • domovina mili dom

      Dodajam, sibirske breze.

 • althar

  Udbomafija dela za svoj interes, ne za interes Slovenije. Včasih, ampak precej redko, se ta dva ineteresa pokrivata, večinoma pa ne, zato smo, kjer smo. Tik pred zlomom.

 • MEFISTO

  Fidela Casrea končno ni več.

  Zdaj gre za Kubo.

 • MEFISTO

  Vsem komunistom in drugim zadrtim rdečkarjem privoščljivo izažam sožalje.

 • Lokomotivführer

  Poleg Angležev, ki so krivi za morijo po WWII, imamo sedaj slabe izkušnje še z Amerikanci. Oboji namreč izkoriščajo povezave z izdajalci naroda, ki bodo, upam vsaj, nekoč za vse odgovarjali. Ampak, medtem ko izdajo cenijo (kdor ima korist), izdajalca nikakor!

 • Nata

  Samo kratka pripomba – šli smo se dobrososedske odnose !!

  • nevtrino

   …”dobrososedske”, ja, hehehe…

   • Nata

    Imaš prav ! V narekovajih !!

 • nevtrino

  Seveda zadeva smrdi do neba, a res moraš biti osebej pameten in informiran za to ugotovitev, ampak nihče ni odgovoren, nihče ne bo nič plačal, nikogar obtoženega, ni obsojenih, … karavana pa kot ponavadi naprej, novim poraznim zmagam naproti,…

 • Aton

  Zaverovani smo v idejo, da imamo prav!

 • Al Bundy

  Levi izdajalci in morilci lastnega naroda…upam, da se zavedate, da bo prišel čas, ko boste morali položiti račune pred narodu…priporočam vam, da začnete razmišljat malo v tej smeri!

 • baubau

  Tistim,ki smo poslušali “podaljšan in šibko zaigran pogovor”,je bilo takoj popolnoma jasno,da gre izključno za “tovariško zadevo”!

 • Iza Demos

  Ob vstopu HR v EU so nas SLO politiki dokončno prodali. Prodajati so nas pa začeli osamosvojitelji z dnem, ko so dopustili HR postavljati in si lastiti mejne prehode na našem ozemlju. Ko je narod takrat na to opozarjal je bil njihov odgovor: pa saj so HR obljubili, da je to samo začasno. Malo morgen! Kot da iz zgodovine ne bi vedeli, da HR ni za zaupat.
  Prav nam je. Baje se iz napak učimo. In, zaradi preobilice gradiva smo v SLO uvedli podaljšano osemletko.

  • Nata

   in tisti mejni prehodi so še vedno tam !! Malo po malo ….pa ?

 • Hribouc

  Udbokučanizem ne pozna , ne ovir, ne meja !
  Kučan ma vas rad. Da greste z njim v Pekel k Luciferju.

  ŠE VOLITE BANDO VOLUHARSKO OD UDBOKUČANIZMA, TAKO, DA BOD TUDI VAŠI OTROCI MORALI S TREBUHOMK ZA KRUHOM V AVSTRALIJO; DAJTE BUMBARJI NŠENTFLORJANSKI !

 • svatne

  Blebetanje nekega ustavnega sodnika (ki povzroča diplomatske težave!) skladno dopolnjujejo neumne floskule – npr. “Meja v Piranskem zalivu” – ki je z nobeno lupo ni mogoče zaslediti v Sporazumu o arbitraži, ali pa npr. kakšno neki slovensko ali pa hrvaško mejo menda določa Osimski sporazum. Osmiski sporazum določa razmejitev med DRŽAVAMA Italijo in SFRJ. Podolgem in počez lahko nekajkrat prebereš dokument, pa niti črke od Slovenije ali Hrvaške ne najdeš. Iz aviona pa vsak lahko mimogrede opazi, da je Italija od Kraljevine SHS s sporazumom v Rapallu prevzela (slovensko) deželo Primorsko (Küstenlnad, Litorale), ki ji je v dogovoru s Kraljevino SHS dodala še postojnski okraj zaradi železniške povezave Trst – Reka, in je to isto območje po koncu druge vojne vrnila JUGOSLAVIJI (prej imenovani Kraljevina SHS) – z Osimom pa uradno in dokončno potrdila mejo (vzela si je itak samostojno mesto Trst in Gradiško z večjim delom glavnega mesta Goriške, Gorico). Logično, da je notifikacijo po razglasitvi osamosvojitve Slovenije uredila samo s Slovenijo, saj Hrvaška s Primorsko (Gorica z Gradiško, Trst, Istra z Reko in otoki – prim. TIGR!) nikoli do 8. oktobra 1991 ni imela ničesar, saj sploh država ni bila, za razliko od slovenskih dežel (Primorska, Krajnska, Koroška, Štajerska), ki so bile vso dokumentirano zgodovino subjekti internacionalnega prava z lastnimi suvereni, in so združene pod oblastjo vlade v Ljubljani dne 1.12.1918 stopile v zvezo s Kraljevino Srbijo. Zato se je RSlovenija lahko OSAMOSVOJILA, (ker se pač prej združila), Hrvaška pa se je lahko le odcepila, saj prej ni bila subjekt, marveč s strani zmagovite antantne sile Srbije okupirani del teritorija enovite in nedeljive Kraljevine Ogrske. Mednarodne pravne atribute je pridobila šele z razglasitvijo “raskida državnopravnih sveza sa bivšom državom”, dne 8. 0ktobra 1991, kar so ponosno vklesali v kamen.

 • črnaovca

  Šalabajzerji in buteljni, seveda so čevekali kot je pač naša navada. Ob vstopu Hrvaške je Pahor sicer dobro zastavil potem pa naivno pristal na arbitražo, že ko so Hrvati začeli pogojevati predmet arbitraže bi moral aSlovenija tako justaviti vse pogovore in blokirati vstop Hrvatov v EU, samo to se ni zgodilo in ni kriv samo Pahor tudi Janša tega ne bi storil ker bi mu Hrvati zagrozili z dokumenti o dobavah orožja. So pač bolj spretni in tudi zunanjemu ministru na obisku pri nas bi lahko Erjavec na tiskovni konferenci ko je sral okoli arbitraže zbrusil da je za nas to dokončno in da se nimamo več kaj pogovarjati kajti oni tako ali tako ne priznajo ničesar ker bi imeli najraje mejo na Karavakah, saj vemo kako je bilo s sporazumom Račan – Drnovšek katerega je predlagal ameriški diplomat in tudi tega ne znamo vnovčiti

 • xtc

  Ob večini komentarjev ;ki sem jih prebral se pravzaprav ne čudim ;da se Sloveniji dogaja kar se:
  Najprej po vrst;tako Deisinger kot Grims(čeprav ju spoštujem tukaj oba izpadata bedaka;že res ;da po teh in onih sporazumih in predpiih bi moral Zaliv in še kaj pripast Sloveniji;vendar pa oba neumno opletata s stvarmi ;ki niso niti pomembne pri celi zadevi:
  Kaj je bistvo tega poloma?
  Bistvo tega poloma je v tem ;da slovenski komunisti naivno upajo na vzpostavitev nove komunistične Yuge;po drugi strani pa bi bili malo v Ntu;malo nevtralni z srcem in dušo papri komunistu PUTINU IN RDEČI Moskvi:
  V Natu bi bili toliko ;da bi se komunisti lahko dogovorno igrali kapitalizem in imeli dstop do finančnih virov in varnostiter seveda varnostnih informacij znotraj njega ;ki bi jih nato prodajali Rusiji;nevtralni bi bili toliko ;da nebi bilo teba biti na nobeni strani ko bo zaškripalo ;da nebi bilo treba nastaviti glave levakom in za komunistično Moskvo in njenega prvega komunista pa jim srce itak vedno bije:

  • xtc

   Zanimivo je videti ;da se je pod moj komentar parkrat pojavil znak plus ;a hitro izginil_kaj to pove?
   Pove ;da levaki skrbno pzijo ;da bi se neljubih komentarjev oz:komentarjev ;ki razgaljajo njihovo bedo nebili;kajti preveč plusov pod take komentarje;bi lahko ljudi navedlo k začetku razmišljanja zato skušajo z stiskanjem minusov take komentarje;ki režejo v oči in možgane levakov razglasiti za “spam_e”s stiskanjem minusov oz narediti nerelevantne_kar realno niti ni pomembno saj realnost že kaže pravo sliko:

   • fmg9

    Ti, jaz sem ti stisnil plus. Potem sem ga pa vzel nazaj, ker se z neko zadevo nisem strinjal. (Trenutno se ne morem ravno spomniti v čem, bom prebral še 1x)

    Ampak okej, ti ga podeljujem nazaj (sori). :|

    • xtc

     Glej lahko ga vzameš nazaj ni problem_ni zamer:Preberi moj post zgoraj in premisli dobro kaj sem povedal nato boš pa razumel:
     Država kot je Slovenija ni globalno pomembna tako kot so nas nekoč pomembni igralci pustili zacveteti nas lahko danes le ti hitro ugasnejo in to večina slovenskih politikov ne dojema;razen redkih izjem;ki pa so lovna divjačina:

     • fmg9

      Aha, ja, glede Grimsa se ne strinjam. Drugač pa okej.

      (Ne bom vzel nazaj tvojega plusa – če sem ga dal sem ga dal)

     • xtc

      Grims imam zelo ra zaradi njegovih govorov;;obožujem jih(zaradi obupanih frisev levakov);ampak tukaj je malce mimo;o odgovornosti raje ne bova;je pa spregledal tisto;kar JJ dobro ve:

   • RATATA

    Xtc:
    V mnogočem imaš prav.
    Pri nekaterih stvareh pač ne čisto.
    In če v svojem prispevku napišeš tavžent stvari s katerimi se strinjam in samo eno takšno s katero se ne, ti apvoutat ne morem!
    Lp

 • WatsonForus

  hmm . novinarji , sam preverite kdo vse od rdeče kamarile ima VIKENDICE , LADICE ali pa kaj drugega na Hrvaškem , naredite spisek, , njihovo vrednost , objavite , pol pa zasledujte finance teh modelov , pa vam bo jasno kdo je v igri.

  • RATATA

   Novinarji so na plačilnih listah naročnikov njihovih prispevkov.
   Samocenzura deluje (!) in je hujša od cenzure, ki je uradno obstajala samo v času obdobja Preshernove zdravice približno “ob novini leta 1844” t.j. na martinovo 11.11. – Martin rojen 316 v poganski družini Panoniji (Slovenski Deželi) in kasneje prevzel krščanstvo …. .

  • dr Janez Sveti

   “Novinarji” ne poznajo novinarskega dela. Pišejo po ukazu.
   DR Janez SVeti tabloid

 • Iva

  Deisinger: “……zakaj nismo blokirali Hrvaške pred vstopom v EU, in to dobronamerno, da bi rešili mejno vprašanje?”

  SDS je hrvaški vstop v EU pogojevala z dogovorom o meji, SD (Pahor) pa je mejni spor ločevala od hrvaških pristopnih pogajanj z Evropsko unijo (Finance, avg. 2008)

  Pahor (feb. 2009): “Za Slovenijo je ključen pogoj za sprejem kompromisne rešitve to, da rešitev Sloveniji omogoča PROST dostop na odprto morje ”

  No, kasneje je pozabil na KLJUČNI pogoj! Zakaj?

  • RATATA

   ko sem včeraj v delu napisal, da bi bilo za Slovenijo in Slovence najbolje, da bi se Pahor skotalil k ustašom v jamo …. – so me zbrisali.

  • hle

   Upam da se spomniš tudi z čim so sds pogojevali hrvaški vstop v nato

  • cosmosjasnovidec

   Kako bi pa drugače naj naredi komunajzarski izdajalec svoje države?

 • RATATA

  O meji se še vedno pogovarjate popolnoma enako, kot sta se tista dva partizana (izolski hribi – Malija).
  Zdaj se gre za državne meje (!) ne za neke operativne, za nabiranje moštva za v “gošarijo”.
  Tukaj je relevantno samo to, kakšna so dejstva.
  Ne gre za nikakršno mejo “na morju” ali bognedaj “v piranskem zalivu” temveč določiti je potrebno potek meje med dvema državama – med Republiko Slovenijo, ki je svojo državnost razglasila 25.06.1991 in Republiko Hrvatsko, ki je “razkinula veze” s preostankom SFRJ 08.10.1991.
  Kakšnih gnusnih in “podmuklih” for se poslužujejo levičarji, ki jim je “južnaslavija u srcu” še ne pomeni, da je mednarodno pravo za odmet. Le uporabiti ga je treba.
  Vojvodine in kraljestva Cislajtanije so nesporni subjekti internacionalnega prava in to so “slovenske” dežele!. Kdo tam živi (Čiči, Morovlahi, Arbanasi, Cigani ….) je popolnoma vseeno.
  Dežela primorska (ki je Slovenska mdr.) sega do Rečine in zaobjema Istro in otoke. Morje pa pripada deželi.
  Mitja Deisinger se je res izpostavljal že v devetdesetih (npr. pismo z dne 03.05.1993) glej knjigo Rogerja Gogale “Boj za južno mejo” (ČZP Enotnost 1996) vendar pristop ni pravi !
  Nima intrnacionalno pravnih temeljev!!
  Tega se je treba končno lotiti resno, saj je v sporazumu o arbitraži napisano nekaj o “dobrososedskiih odnosih”, da jim (hrvatom) ne bomo vsega vzeli nazaj, kar so si po prenehanju ustaške NDH njihovi “komunisti” s podporo “naših” “komunistov” zahrbtno, genocidno prigrabili – tudi s poboji (da ne bi kdo slučajno pozabil)!!

 • montyamp

  KANDELABRI ČAKAJO UDBOPARTIJSKE KURBE IN IZDAJALCE .

 • RATATA

  Tole (spodaj) je napisal svatne 2 uri nazaj 26.novembra 2016!! IN TO DRŽI!!

  A se vam res ne ljubi raziskat dejstev?? LENUHI!!

  Svatne VSEM NAM servira na http://www.domovinasospomini.eu/blog/VSE OSTALO SO “CIGANSKA POSLA!!” – T.J. SLABO ZA SLOVENIJO IN SLOVENCE!!

  svatne:
  “Blebetanje nekega ustavnega sodnika (ki povzroča diplomatske težave!)
  skladno dopolnjujejo neumne floskule – npr. “Meja v Piranskem zalivu” –
  ki je z nobeno lupo ni mogoče zaslediti v Sporazumu o arbitraži, ali pa
  npr. kakšno neki slovensko ali pa hrvaško mejo menda določa Osimski
  sporazum. Osmiski sporazum določa razmejitev med DRŽAVAMA Italijo in
  SFRJ. Podolgem in počez lahko nekajkrat prebereš dokument, pa niti črke
  od Slovenije ali Hrvaške ne najdeš. Iz aviona pa vsak lahko mimogrede
  opazi, da je Italija od Kraljevine SHS s sporazumom v Rapallu prevzela
  (slovensko) deželo Primorsko (Küstenlnad, Litorale), ki ji je v dogovoru
  s Kraljevino SHS dodala še postojnski okraj zaradi železniške povezave
  Trst – Reka, in je to isto območje po koncu druge vojne vrnila
  JUGOSLAVIJI (prej imenovani Kraljevina SHS) – z Osimom pa uradno in
  dokončno potrdila mejo (vzela si je itak samostojno mesto Trst in
  Gradiško z večjim delom glavnega mesta Goriške, Gorico). Logično, da je
  notifikacijo po razglasitvi osamosvojitve Slovenije uredila samo s
  Slovenijo, saj Hrvaška s Primorsko (Gorica z Gradiško, Trst, Istra z
  Reko in otoki – prim. TIGR!) nikoli do 8. oktobra 1991 ni imela
  ničesar, saj sploh država ni bila, za razliko od slovenskih dežel
  (Primorska, Krajnska, Koroška, Štajerska), ki so bile vso dokumentirano
  zgodovino subjekti internacionalnega prava z lastnimi suvereni, in so
  združene pod oblastjo vlade v Ljubljani dne 1.12.1918 stopile v zvezo s
  Kraljevino Srbijo. Zato se je RSlovenija lahko OSAMOSVOJILA, (ker se pač
  prej združila), Hrvaška pa se je lahko le odcepila, saj prej ni bila
  subjekt, marveč s strani zmagovite antantne sile Srbije okupirani del
  teritorija enovite in nedeljive Kraljevine Ogrske. Mednarodne pravne
  atribute je pridobila šele z razglasitvijo “raskida državnopravnih sveza
  sa bivšom državom”, dne 8. 0ktobra 1991, kar so ponosno vklesali v
  kamen.”

 • bednick

  Platonova idealna država ima tri razrede:
  razred filozofov, vojakov, sužnjev.
  Komentatorji ste sužnji.
  Internet vam omogoča lažno utvaro, da niste to kar ste-sužnji.
  Zakaj to pišem?
  Zato ker vsi izhajate iz zablode, da je lahko država idealna.

  Živel Sekolec, ostani nam zdrav še mnoga leta!

  • RATATA

   bravo majstr!

  • cosmosjasnovidec

   Ali si ti že kaj razmišljal,da bi naredil samomor kar bi za tebe bila odrešitev.
   Prenehaj jemati tablete katere ti rinejo v umobolnici,ker ti zavirajo samomorilsko nagnjenost.

   • Rožle

    Ah…sej ni res.., če jih preveč naenkrat bi mu tut pomagal..

 • Rožle

  Temu se prou vid, da je UDBOVC!

  • Vera

   Njegov pogled nam pove vse in še več .

  • cosmosjasnovidec

   Čisti gestapovec.

 • Shalalabayzer

  Gospa Drenikova si je pogovore snemala na telefon…in iz neke agencije z abecednim naborom črk so ji odtujili posnetke.

  Digitalni artefakti so prisotni samo v Sekolčevemu glasu, v glasu se sliši ne sliši “zvonjenja” zaradi 0db odreza. Sliši se tudi, da si je gospa Drenikova privoščila ropotanje s porcelanom…A-law in u-law kodeka tega nista sposobna prenesti.

 • hle

  Kako so že včasih rekli če imaš takšne prijatelje sovražnikov ne rabiš

  • xtc

   Točno tako ;če imaš za sosede komuniste in Ruse sovražnikov sploh ne rabiš_da o rusofilskih poturicah niti ne:

   • hle

    Ti bi itak najraje videl da razglasimo kapitulacijo in naprosimo naše prijatelje čez lužo naj nas prijazno okupirajo

 • totex39

  To kar je Sekolec opravil gre za sabotažo, take pomembne stvari se ne morejo tretirati za “malomarnost”, kot to navajajo vladne institucije. Moral bi za to kazensko odgovarjati, ne pa, da je pri nas o tej zadevi vse tiho in za njim razpisati mednarodno poizvedbo.

  • cosmosjasnovidec

   Taka zadeva je sovražnik in izdajalec države številka 1 in tako se tole tudi tretira.
   Ampak ga seveda nihče ne preganja,ker bi potem moral tudi od Pahorja naprej vse druge sovražnike Slovenije.

 • Sokolec se sliši kot kakšen jugo-pripadnik. Tako gre tukaj za naravno pripadnost neslovenstvu.

 • Johan

  Lani sem bil na dopustu v času afere, župan Vela luke je povedal, da je Hiraly Klinton za Hrvate uredila, da dobijo Piranski zaliv !
  Jernej Sekolc in Simona Drenik sta pomagala Karlu erjavcu naredit afero. To so zaupni ljudje Boruta Pahorja. Ko je bil Pahor maneken v tovarni perila v Topru Celje, so mu pomagali izčrpavat predniki Jerneja Sekolca in Simone Drenik ! Torej je levica že leta 1980 lastninila za svoje veljake in omladince !

  • cosmosjasnovidec

   V tej aferi je glavno vlogo odigral prav Erjavec to se ve in prav on je pripomogel k temu,da so hrčkarji dobili posnetek.

 • MižekFiga

  RTV naj izbrska predstavitvi Danülotova kandidata Sekolca in Drenikovo za arb. sodišče. Takoj za tem pa naj nekdo sproži ustavno obtožbo nikoli izvoljenega predsednika OZN.

  • RATATA

   Kaj bo rtv izbrskala?

   • MižekFiga

    ratatatalo

 • domovina mili dom

  Podoben konstrukt in gledališka predstava kot pri Telekomu.

  • von Rhein

   Zanimiva špekulacija,ampak po moje zelo realna.

 • xtc

  Ob branju komentarjev se sploh ne čudim več ;da nas mediji v ZDA predstavljajo kot komunistične tepčke tretjega sveta:
  In zato smo ravno krivi najbolj sami:
  Seveda se debata zelo zanimivo usmerja v debato mešanja d**** :
  Zakaj?
  Kdor je pazljivo poslušal Mussomelija zadeve razume veči a ne:
  Ne glede ;da je bil Mussomeli izbran od demokratov;je v celi zadevi treba vedeti to;da je zunanja politika in njeni cilji ZDA bolj ali manj konstantna ne glede na stanovalce v WH:Zato je debilno diotsko pričakovati;da je Trump čudežna sprememba v geostrateških interesih in politiki;kR JE ŽE OZNANIL IN NAKAZAL_NA GROZO RUSOFILSKIH KOMUNISTOV:
  Dogajanja okrog arbiraže niso nobena presenečenja;yugonostalgija je bila izvrsttna priložnost za lekcijoslovenskim tepčkom;ki je očitno še sedaj ne dojemajo:
  Kot je že nakazoval Mussomeli;država v kateri je antiamerikanizem prioriteta;rusofilija vrednota;čaščenje komunizma in zločina vrednota;kot oboževanje Yuge pač ni prijateljica ZDA še sploh pa ;če se njeni glavni politiki igrajo komunizem;rusofilijo;antinatovstvo;izdajajo varnostne podatke;mahajo s komunističnimi simboli;spravljajo Rusko floto v Jadran;tiščijo bučo v Ukrajino in razsuvajo EU:
  Ali po domače za bedake;Slovenci smo pod Kučanovo rusofilsko komunistično kliko;ki je krulila ob Kapelici zapravili Zaliv:
  Ker peljemo antiamerikanizem;zganjamo komunizem;rusofilijo;nočmo vračati premoženja itd so se ZDA pač odločile za drugačne prijeme z komunistično Slovenijo;ki jih večina slovenskih tepcev ne razume;z zaprtjem Zaliva(dostopa na morje) ni možen več nikakršen prihod ruskih ladij v KOPER: Nadalje se daje kjuč KOPRA IN KOMUNISTIČNE KLIKE V lUKI V ROKE hRVATOV IN iTALIJANOV(KONKURENCI);KIBODO STISNILI kOPER NA NIVO RIBIŠKE VASICE KAR JE ŽE BIL S TEM PA KOMUNISTOM DVZELI DENARNI TOK IN KORITO;S TEM JE DRUGI TIR NEPOMEMBEN;PROMET SE BO SELIL V tRST IN reko;posredno usiha tudi tranzitni denar na drugi strani pa bodo tuje firme pričele še boljstiskati slovenske dobaviteljein jih pehati v zlom;ob enem pa puščajo delno odprta še kreditna vrata;zakaj?
  Zaradi nove pasti;ko bo država zalezla toliko;da bodo ugotovili ;da so praktičn njeni lastniki bodo zadevo ustavili_firme bodo crknile;luka bo vegetirala oni pa bodo z krizo sprožoili revolucijo in obračun;kajti narod ne bo mogel ne živeti ne umreti nova oblast bo pač morala izgnati komuniste od povsod milom ali silom in razprodati vse tujcem;seveda pa so vam levaki z neumnostjo vpisa pravice do vode v ustavo le to podržavili in nato omgočili;ko bo nekdo kupoval to podjetje;kupil vso vodo v državi_bravo idioti:Zaploskajte si neumni Slovenci:

 • samsara

  Domnevam, da nekdanji udbovski sodelavac v miru konzumira nagrado za svoje delo, ki mi jo je plačalo slovensko ljudstvo.

 • FORT WORTH

  Srbi so zaradi trdoglavosti in nagajanja izgubili Kosovo. To jih je zacasno prizemljilo. Americani so dovolj uplivni,da jim kadarkoli vzamejo se Vojvodino…
  Rusofili v Sloveniji se gredo prevarantsko politiko.
  Velika verjetnost obstaja,da bomo Slovenci zaradi teh budal ob za nas ugodno mejo na morju.

  • dr Janez Sveti

   Rusofili in yugofili v Sloveniji ?
   Kam pa ti spadaš?
   Dr Janez Sveti Rus

   • FORT WORTH

    Spadam med pomladnike in zagovornike moderne,pravicne samostojne in neodvisne Slovenije.
    Slovenija,ki bi se postavila ob bok najrazvitejsim narodom sveta.

  • cosmosjasnovidec

   Tako se bo tudi izteklo,ker so se v vlado in vse vodilne položaje prisesali čefutarski levi komunajzerski izdajalci pa tudi Erjavec ni nič drugačen od te gnide Sekolca.
   Tudi pri njem je ogromno sumljivih zadev samo,da mu hrčaki pustijo pri miru tisti njegov vikend na hrvatiji.Po moje je tudi Erjavec kar veliko pripomogel k posredovanju tega posnetka hrčkom.
   Sekolca je pa potrebno linčati ali pa izgnati iz slovenije kot državnega sovražnika in izdajalca.

 • albusa aquilae

  Namesto da bi uporabljal nameščeni vohunski senzor nad desno obrvjo, gre uporabljat navaden telefon…pol ni čudno, da ga še v mjanmaru lahko prisluškujejo…ah…amaterska predstava za folk.. aber das ist..The Stage…

  • cosmosjasnovidec

   Mislim,da ima nad desno obrvjo vstavljeno mikro kamero.
   Senzor bi mu namreč povzročal še večje frutalne motnje na malo preostalih delujočih možganov kolikor ali pa če jih sploh ima.

   • RATATA

    Kob se mu vsaj fajn zagnojil.

 • cosmosjasnovidec

  Po načelu komunizma kot mu je tudi stroka smrdljivega izdajalca treba linčati brez sojenja.
  To bi ga morali prmimorci,da mu pokažejo kako so mu hvaležni glede Piranskega zaliva.

 • garfi

  država veleizdajalcev
  ves čas mislim, da je v ozadju veliko denarja

 • Vrhovni sodnik

  Se je vedelo že na začetku, ko jih je sluzovc predlagal.

  • Borut Stari

   Izvir vsega hudega prihaja od dejanj delegatov KPK na zasedanju AVNOJ-a v Jajcu 29 novembra 1943.

 • Borut Stari

  Že pri sklepih na zasedanju AVNOJ-a 1943 so tedanji slovenski politiki-delegati zavestno prodali. bolje oddali Slovenijo. Toliko o izdajstvu in kolaboraciji. Arbitraža in ostali cirkus okoli meje je, sviranje k**** po kratkih valovih, Mimogrede zakaj se prižigajo praznične lučke 3 dni pred 29.11. Seveda za dan republike. Pa ne naše.

 • Volkhv

  ZDA so grozile z napadi v Sloveniji, če bi Hrvate ovirali pri vstopu v EU.

 • Janez Novak

  In zakaj Slovenija ne izda mednarodne tiralice za Sekolca? in ne ukrepa zoper Drenikovo? Aja, saj nista kriva, če so jima prisluškovali. Sta žrtve, ne storilca.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!