Je Veteran novi režimski medij? Glasilo zanika razorožitev TO, Lipič se v nagovoru bralcev spominja partizanov in hvali Cerarja

Foto: STA.

Upokojeni general Ladislav Lipič kot predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo že dlje časa počne nenavadne stvari: pred leti je aktivno sodeloval pri rušenju druge vlade Janeza Janše, čeprav bi moral biti kot funkcionar takšne organizacije v javnosti politično neopredeljen, časti partizanske borce iz 2. svetovne vojne kljub povojnim pobojem Slovencev, pred kratkim je celo zanikal, da je prišlo leta 1990 pred slovensko osamosvojitvijo do razorožitve teritorialne obrambe. Čeprav je že upokojen, je Lipič še vedno svetovalec Slovenske vojske, za kar je zelo dobro plačan, saj je samo lani s svetovalnimi pogodbami na MORS zaslužil 19 tisoč evrov. Veterane osamosvojitvene vojne razburja tudi s svojim nagovorom v decembrski številki revije Veteran, ko prikrito napada Janeza Janšo in druge osamosvojitelje, hvali pa predsednika vlade Mira Cerarja, ki naj bi popravil krivico v državi.

V preteklosti smo že poročali, da je Ladislav Lipič zlorabil svojo funkcijo predsednika združenja vojnih veteranov, saj ne izpusti nobene priložnosti, da ne bi zagovarjal tistih, ki so se v času osamosvojitvene vojne borili na strani JLA. Med drugimi je v preteklosti stopil v bran brigadirju Davidu Humarju, o katerem smo že pisali, da se je v času slovenske osamosvojitvene vojne boril na strani JLA. Znane so tudi njegove povezave z nasprotniki slovenske osamosvojitve, kot sta Danilo Türk in Milan Kučan.

Spomnimo se, da je bil 1. decembra 2000 Lipič imenovan na mesto namestnika načelnika Generalštaba Slovenske vojske, slabe pol leta pozneje pa je bil imenovan še za načelnika Generalštaba Slovenske vojske. Za svoje delo je bil večkrat pohvaljen in odlikovan, takratni predsednik RS Janez Drnovšek je 20. maja 2003 podpisal ukaz za povišanje brigadirja v čin generalmajorja. Pozneje je bil imenovan za ambasadorja RS na Madžarskem, leta 2008 ga je Türk imenoval za svetovalca za obrambne zadeve.

Lipič ni preprečil pregona posameznih veteranov vojne za Slovenijo
Ob 25. obletnici najsvetlejšega trenutka v zgodovini Slovencev, ko smo  po stoletjih in tisočletjih zatiranja Slovenskega naroda s strani raznih okupatorjev pridobili lastno državo, se je letos ponovno pričel maščevalen, fanatičen pregon posameznih veteranov vojne za Slovenijo, zaslužnih za zmago nad agresorsko JNA v vojni 1991. Veterani, ki so leta 1991 nesebično tvegali svoja življenja za zaščito komaj rojene slovenske države, to občutijo vsakodnevno kot osebni napad, Lipič pa ni storil ničesar, da bi jih zaščitil.

Zanimivo je, da so veterani Vojne za Slovenijo letos spomladi pisali predsedniku republike Borutu Pahorju in pozivali tudi predsednika vlade Mira Cerarja, naj nemudoma jasno in javno izrazijo odklonilno stališče do takih zavržnih dejanj, kot so kazenski pregoni veteranov Vojne za Slovenijo zaradi njihove vloge v Vojni za Slovenijo 1991. Njihove zahteve so pri najvplivnejših politikih v Sloveniji naletele na gluha ušesa.

V Ljubljani na glavnem zboru Lipič predvajal govor vdove sestreljenega pilota JNA nad Ljubljano
Številne veterane je močno razjezil glavni zbor veteranov OZVVS v Ljubljani, kjer je njeno predsedstvo samovoljno ‘popravilo’ dnevni red. Po izvedeni himni so prisotne, z nenajavljenim predvajanjem filma v črno beli tehniki, postopno pripravili do vrhunca perverznosti, nepričakovanega 26-minutnega govora vdove sestreljenega pilota helikopterja JNA nad Ljubljano, kot je poročal tednik Demokracija. Že dan prej je bila predsedniku Lipiču izražena želja, da bi na koncu nekaj besed povedal veteran Vojne za Slovenijo, brigadir Tone Krkovič, a je upokojeni generalmajor to zavrnil z besedami, “da se ne more spreminjati scenarija poteka Zbora”. Na izrecno vprašanje, če prepoveduje navzočnost veterana vojne za Slovenijo na Glavnem zboru veteranov, brigadirja Toneta Krkoviča, je bil njegov odgovor jasen: “Da.”

Razburja pa tudi Lipičev zadnji nagovor v uradnem glasilu Zveze veteranov vojne za Slovenijo. ‘Veteran’ je v resnici zlorabljen že na svoji drugi strani, kjer sta bralcem v nakup ponujeni knjigi, ki govorita o vojski iz bivše države in nimata nobene zveze z osamosvojitvenimi temami. Veteran tako v knjigi Vojne fotografije 1941−1945 − Partizanske enote, ki so jo napisali Tomaž Kladnik, Katarina Jurjavčič in Jože Dežman, predstavlja izbrane posnetke partizanskih enot v času 2. svetovne vojne, promovira se tudi knjiga o Jugoslovanski ljudski armadi avtorja Zvezdana Markovića, ki predstavlja razvoj JLA, njen ustroj in organizacijski del.

Predsednik veteranov navdušen, ker je Cerar ‘vrnil’ tisto, kar je Janša ‘vzel’
Lipič se v svojem nagovoru spominja 25. obletnice samostojnosti in suverenosti, v istem stavku pa se veseli vrnjenih pravic vojnim veteranom in veterankam, ki naj bi jim bile vzete v času vlade Janeza Janše, ko je bil sprejet Zakon o uravnoteženju javnih financ (ZUJF). Ne pozablja omeniti niti partizanskih borcev v 2. svetovni vojni, “ki so nas s svojo zmago nad fašizmom in nacizmom uvrstili med države zmagovite protifašistične koalicije”.

Zanimivo, čeprav Ladislav Lipič trdi, da je njegova zveza veteranov nepolitična in nestrankarska organizacija, katere želja je, da mladim pobližje predstavi dogodke iz časa osamosvojitve, predvsem na obrambno-varnostnem področju, pa se v nadaljevanju istega besedila na vse pretege zahvaljuje predsedniku Vlade RS Miru Cerarju in njegovim sodelavcem, “da so razumeli pomen našega delovanja ter popravili krivico, ki je bila z odvzemom zakonsko določenih pravic storjena vsem vojnim veteranom in tudi tistim, ki so na kakršen koli način prispevali k naši samostojnosti”. 

Samorazorožitev Lipič še kaj naprej zanika
Lipič v svojem nagovoru še enkrat zanika, da so se pripadniki TO samorazorožili. “Tudi v nekaterih naših organizacijah težko razumejo, da slovenska TO kot celota ni bila nikoli razorožena, da pa je 15 štabov orožje oddalo, vendar je bilo to orožje na različne načine vrnjeno TO – nekaj pred, drugo pa med in po vojni,” trdi nekdanji ambasador RS na Madžarskem.

Lipič še sporoča, da se je uredništvo Veterana odločilo, da besedil drugih osamosvojiteljev, ki se ne strinjajo z njegovo politiko, ne bo več objavljalo. Očitno smo v Sloveniji naposled dobili še en režimski medij; že v uvodniku je moč razbrati novo strujo veteranskega glasila, v katerem skuša Danijel Božič negirati pomen novih organizacij, kot je Združenje za vrednote Slovenske osamosvojitve (VSO).

Je pa v zvezi s svetovalnimi pogodbami na Vlado RS naslovil poslansko vprašanje poslanec SDS Žan Mahnič. V njem je zapisal, da je “Slovenska vojska v eksistenčni krizi, ki se od nastopa mandata vlade Mira Cerarja samo še poglablja. Zavestno neukrepanje ob oceni nezadostno za bojno pripravljenost SV, kar je njena temeljna naloga, ob odhajanju pripadnic in pripadnikov, zastareli in neuporabni opremi, vedno slabšem socialnem položaju pripadnic in pripadnikov daje močan vtis, da vlada Mira Cerarja načrtno uničuje SV. Nikakor se ne najde denarja za izboljšanje naštetih v nebo vpijočih problemov, ni pa problem najti denar za tiste, ki so blizu levi politični opciji in tako tudi vladi Mira Cerarja. Eden takih je upokojeni general Ladislav Lipič, ki naj bi po poročanju medijev samo v letu 2015 preko svetovalnih pogodb zaslužil 19.000 evrov. Pri tem velja omeniti, da je Ladislav Lipič kot predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo v času protestov proti drugi vladi Janeza Janše na njih aktivno sodeloval, v letošnjem letu pa je izjavil, da razorožitve Teritorialne obrambe nikoli ni bilo.” Mahnič od Vlade terja odgovore, koliko denarja je Ladislav Lipič preko svetovalnih pogodb prejel od 20. marca 2013 do 18. septembra 2014 ter od tega datuma do danes. Zanima ga tudi, koliko ur dela je za ta denar opravil Lipič ter kakšni so bili konkretni rezultati njegovega dela v praksi. Vlado pa tudi sprašuje: Kakšno sporočilo daje Vlada RS aktivnim pripadnicam in pripadnikom SV, ko koristi usluge upokojenih pripadnikov in za njih plačuje visoke vsote denarja? Kakšno je stališče Vlade RS do izjave Ladislava Lipiča, katerega usluge plačuje, da Teritorialna obramba ni bila nikoli razorožena? Ali Vlada RS meni, da so takšne izjave in dejanja, ko upokojeni general aktivno sodeluje na protestih proti vladi, primerna za nekoga, ki ima čin generala? Prav tako tudi zahteva vse dokumente, pod katere se je v sklopu svetovalne pogodbe podpisal Ladislav Lipič.

L. S.

 • AlojzZ

  Tako bo toliko časa, dokler ne bo volivci šli na volitve z geslom: “Zbrcajmo te lopove in roparje z oblasti!” No, vsaj večina volivcev.

  • učko

   Če bi imelo bit kej tacga, bi že zdavnaj blo. Tisti časi so zavedno zamujeni !!!!!!!!!

   • komar marko

    res je in sedaj imajo že kritično maso, da pometajo z nami in se nam hihitajo. To bo toliko časa, dokler ne bo vse POKUPLJENO s strani tujcev in spremenjen učni program z FDV tematiko, ki proizvaja 52% oprancev!

    • KIKI

     In 48% idiotov!

   • AlojzZ

    Samo nikar križem rok čakati na nož, ki reže vrat!

    • učko

     Ti to vpraš tvojga Jajota, kwa počne, k n’č ne dela, sam cuka poslansko plačo in striže svoje ovce !!!!!!!!

     • lukamiha

      Utihni že, cepec!

     • Vera

      Imena ” Jajo ” ni v nobenem koledarju !

 • komar marko

  ves čas trdim, da je za propadlo LDS veljal čredni nagon, ki so volili tiste od katerih je kapljalo in curljalo in sedaj se ti volilci selijo od stranke do stranke, dokler bo še POPKOVINA. Osnovni pogoj vseh teh KORITNIKOV da curlja in kaplja pa je, pljuvanje po osamosvojitvi leta 91 in po vsem kar je z tem dejanjem povezano, poveličevanje hrabrih dejanj po 45 in zagovarjanje programa PUF na PUF!

 • von Rhein

  Lipić…gnida pohlepna,ki dobro ve kaj mora početi za svoje dobro.

 • totex39

  Lipić je bil vedno Kućanov človek in tudi on je antislovenec, zato so njegova videnja do Slovenije taka.

 • Anton

  ajde sej če bibil dejansko kej sposoben, me ne zanima če je kučanov, sam žali Bog, je zabit kot šterna.

 • Franc Šink

  Še malo, pa bo ta dementnež trdil da vojne za Slovenijo sploh ni bilo.Le v katerem bunkerju se je skrival.

  • Primoz Papez

   Skupaj z Janšo sta bila v Cankarju…

   • Vera

    Kaj bi ti kot obrambni minister stal na cesti ? Generali in drugi jugosi so grozili,. da bodo prijeli vse naše takratne osvoboditelje in vodstvo !

    • Primoz Papez

     Sedaj pa priznate da se je skrival….
     Mi smo pa bili na terenu pa po vaše nismo osamosvojitelji ker so po vaše samo trije…

     • Vera

      Vsi niste mogli biti ” obrambni ministri ” , ker brez vojakov, potem povelja niso potrebna . Jugo-oblast z generali vred je hotela zajeti vse naše vodilne ( tudi Kučana ) , če me boste zdaj bolj razumel, zakaj so morali biti v zakloniščih. Vse smo vsak dan cele dneve gledali na TV , zato me v nasprotno ne bo nihče prepričal ! Ne bodite bolj ” papeški ” od papeža !

     • dob

      Se hvališ s tem, da si osamosvajal kučana? Od koga? Od lastne vojske, od partijske JNA? Pezde.

     • Primoz Papez

      A si se mogoče v plenice 91 leta

     • dob

      Nisem. Sem šparal do zdaj, da se teb na glavo userjem.

   • dob

    A je to bilo prej ali pozneje, ko je Janša bil v zaporu, Lipič pa ni bil v zaporu?
    A je kučan tudi bil v Cankarjevem domu skupaj z Janšo? Pri tem, da je Janša bil pred tem zaprt, kučan pa sploh ni bil zaprt ne prej ne kasneje.

  • Vera

   Kučana nam na TV niso kazali, zato se res postavlja danes vprašanje, kje le neki je bil 10 dni ? Bal se je naših osamosvojiteljev, ker je naši TO ukazal predati naše slovensko orožje JNA čeprav je bilo last ” teritorialne obrambe ” !

   • Primoz Papez

    A je blo preveč alkota…

 • www

  .. zaradi mene, še malo ….

 • VERZIFIKATOR

  Ladko Lipovac

  PILIČ IN EPIDEMIJA

  Pilič pravzaprav piščanec
  v tujem nekem je jeziku,
  z njim verjetno redno v stiku,
  tuje koklje varovanec.

  Že ko pilič ta začivka,
  boš začutil tuj naglas,
  ta ne spada v naš vas,
  saj je kot med kamni mivka.

  Res usmiljenja je vreden,
  kar zanj vemo, ves oskubljen,
  v prazno pa pogled zabubljen,
  misli sam, da je napreden.

  Tak se pilič po dvorišču
  našem dolgo je sprehajal,
  niti pes ga ni oblajal,
  ko je šaril po smetišču.

  Rad igral je petelina,
  pa so mu igračko dali,
  tja med koklje ga poslali,
  da se šel je gizdalina.

  Končno le so opazili,
  pilič da ni malomaren,
  prav hudo da je nevaren,
  kaj naj z njim bi zdaj storili?

  Naj se kdo bi ga usmilil,
  sunil, kamor pilič spada,
  da v dvoriču mir zavlada,
  piličev odhod izsilil?

  Najde se rešitev druga,
  vratca k bratcem zanj odprite,
  in pozorno mu sledite:
  vzame ga piščančja kuga.

  • Nata

   + + + + + + + + + + Ooooo, le tako naprej !
   Kmalu boste obdelali vso domačo kurjo farmo !!

 • Anton

  A ni ta šamar srbin?

 • MEFISTO

  Ničesar ne očitajte Lipiču.

  Tudi tovariš Tito, ki je bil vrhovni poveljnik partizanov, se je med najhujšo ofenzivo odpravil na lov in se sproščal na svoji tovarišici.

 • dob

  Me zanima, če je njegova žena Lipička.

  • dež

   Ali Lipicanka ?

   • dob

    Ali gospa Švejkova.

  • Vera

   :) :) :)

  • luckyss

   Nivo vaše stranke je očiten :)

   • dob

    Si malo gluh?! JAZ NISEM V NOBENI STRANKI!!!
    Sem nor sam po sebi, brez navodil od zunaj.

 • Artur

  Podelam se na to njihovo glasilo , banda izdajalska, uzurpatorska .

  • Lord H.

   Hear hear!

 • Viktorh

  “Lipič se v nagovoru bralcev spominja partizanov in hvali Cerarja”

  Priznam, le naslov sem prebral.
  Gabi se mi takšen človek, gabi mi se takšno ravnanje kot ga počenja ta hlapec.

  Razumem, da je zvest soldat propadlega, zločinskega sistema, ne razumem pa, da se je poleg lepe penzije pripravljen prodajati rdečemu podzemlju za malo več kot 1.500 € mesečno. Morda je je sestavni del tega.

  Fuj, tovariši, fuj!
  Namesto voščila, iskrena želja, da bi vse takšne podlasice kmalu pobralo.

  • dob

   Zanje je resnica samo stvar interpretacije.

 • Borut Stari

  Ogabno v ogabni državi, Krivi smo pa sami.

 • montyamp

  Dokler bomo imeli tako blesave generale , štale , kleti in shrambe niso varne .

  Vaške kurbe se lahko edine veselijo , ker nas v primeru ogroženosti , čakajo isti scenariji kot med WW2 .

  Vaške straže in domobranstvo se naj nemudoma začnejo formirati , potomci banditov so spravili Slovenijo na kolena .

  Plebiscit in anschluss nazaj k Avstriji , edina normalna rešitev .

  Rajši sit HLAPEC Avstrijcem , kot lačen in teroriziran srbskim ćobanom ter kurćanistični izdajalsko ovaduški falangi UDBOPARTIJSKIH majmunov .

  Slovenci , kako dolgo še ???
  Kandelabri čakajo .

  • Vera

   ” Kurbe ” niso samo na vasi !

 • Nata

  A za take tičke pa je denar ?? Že tako ima verjetno veliko pokojnino, ampak poplačati je potrebno njegove ” usluge “.
  Pfej, pa taka država !

  • komar marko

   Edino tako bodo spet izvoljeni. Ni SLUČAJEV. Država oziroma vladajoči podpirajo tako pisanje. Poglej neko Jano, kje r je neka MURGLCA predlagana za Slovenko leta. A vidiš kAKO SI pisunčki in oblastniki lezejo v rit in se hvalijo. Na bruhanje mi gre.

   • Nata

    + + + + + + + + + + Meni tudi !
    ritolizniki , ki v takih ” revijah ” povzdigujejo svoje !!
    Samo spomni se, kdo vse je že bil Slovenka leta !!!!

    • komar marko

     ne bi me čudilo, če bi predlagali za ta naziv tudi drugorazrednega. namreč prepričan sem, da so mu oneta že zdavnaj odvzeli. Sam spomni se kolikokrat je DVORNI NORČEK razglasil za slovenca leta nekega Palčka Smuka!

     • Nata

      Joj………dej mir, no ! Jim boš dal še kakšno idejo !

     • komar marko

      pa saj so navdušeni nad istospolnimi in medicinsko oploditvijo SAMSKI feministk na naš račun!

     • Nata

      Oh, saj vemo zakaj ! Barabe, prav vse samo za svoje koristi.
      Da so jim takile čudaki hvaležni – večno hvaležni !

 • luckyss

  Ne poznam dotičnega in ne vem kako je vplival na potek te naše” mini vojne”…
  Vem pa,da je JJ zahteval raketiranje vojaških objektov v LJ..to bi vodilo v masaker, ko bi JLA udarila nazaj…
  Hvala Bogu, da so nekateri takratni vojaški poveljniki bili dovolj razsodni , da so zavrnili takšen ukaz.
  To so dejstva…tukaj pa se lahko skupaj s cenzorjem vred zaradi mene tudi razstrelite:))

  • pajot

   S čim bi pa udarila,če bi bili vojaški objekti zraketirani?

   • Primoz Papez

    Zdej se oglašate tisti ki sploh ne veste kako je potekala vojna….
    Umrlo bi veliko Slovenskih fantov ki so neprostovoljno služili jla….

    • komar marko

     ha, ha. Tudi ti si eden o tistih. Takrat v teh kasarnah ni bilo nobenega SLO FANTA. Če pa so bili, jih je bilo zelo malo, manj od 10 in so bili pod stražo!

     • luckyss

      In kakšna je razlika med nedolžnim slovenskim fantom in med tistim iz npr.. Makedonije ?!

     • Primoz Papez

      Nobene samo če bi upoštevali Janšev ukaz bi bilo veliko nedolžnih žrtev ki so se znašli nič krivi v vojni….

   • luckyss

    Vidim, da nimate pojma o vojaški dejavnosti..VSE kasarne v Sloveniji so bile v bojni pripravljenosti, to pa pomeni, da ob ustreznem ukazu v nekaj minutah izstrelijo vse kar imajo “na jedilniku”..Za Ljubljano bi to takrat pomenilo verjetno nekaj tisoč civilnih žrtev..Še sreča, da so bili nekateri takrat pametnejši od nb.1 …Tako je bila edina napaka in žrtev “le” helikopter s kruhom..(in seveda nič kriv Slovenec)–

    • domovina mili dom

     Pozabi na to propagando. Vse kasarne so bile izolirane strateško onemogočene. Govoriti saj bi lahko pa niso hotli, je mešanje kučan-opankarske megle.
     Kaj se je pa sprehajal in afne guncal nad prepovedanim območjem. Domoljub bi bil, če bi se s helijem odpeljal na Pohorje in tam pristal.
     Vojna je vojna in se strelja po vsem kar ima nasprotni predznak.
     Ni tako kot pri partizanih, ki pobijajo po vojni.

     • Primoz Papez

      Veliko Slovencev je bilo v kasarnah…
      Kaj zdaj mešate povojne poboje ….

     • domovina mili dom

      Hja, dejstev pa nimate radi..bolj ste mahnjeni na sendvič in sok

     • Primoz Papez

      Kdo hodi za sendvič in sok pred sodišče vsklikat Janša?????

     • domovina mili dom

      Za sendvič in …hodijo vzklikat samo trenirkarji, kockebacači.

    • althar

     Očitno res ne veš, o čem govoriš. Med vojno sem uspel priti v sicer zablokirano kranjsko kasarno. Tam so imeli topove z dometom do Ljubljane, od katerih jih polovica ni delovala, drugo polovico so imeli sicer postavljeno, a ne v bojni pripravljenosti, poleg tega je bila na muhi teritorialcev, ki so bili razporejeni v okolici. Kasarna ni imela ne vode, ne elektrike in moštvo notri od vojakov do oficirjev je bilo še bolj preplašeno, kot teritorialci zunaj. Vsi oficirji, s katerimi sem govoril, so govorili samo: “Dajte nam vodo in elektriko in spustite nas, da gremo domov.” V bistvu so bili zelo fer, bolj so jih skrbeli rekruti, kot nekakšna vojna za Slovenijo. To je, mimogrede, vedel tudi vojaški vrh, zato je na resne akcije pošiljal vojsko iz Srbije (specialce, pilote), ki so edini tudi pomembneje aktivno delovali.

     Še danes me oblije pot, ko se spomnim poti od bloka v kasarno. Nikoli, ne prej ne kasneje, nisem hodil pred toliko nabitimi puškami.

     • Primoz Papez

      Kako pa si prišel v zablokirano kasarno….
      Mogoče ti je Janez dal dovolilnico…

     • althar

      Teritorialci so dovoljevali prehod bloka na lastno odgovornost.

   • Primoz Papez

    Na Vrhniki so bile vse tankovske cevi obrnjene proti Ljubljani…

    • pajot

     Kdor prvi pride,prej melje.

  • komar marko

   Pa poznaš CELOTNO POVELJE ali samo tvoj zapis, da je zahteva raketiranje. Vidiš, MODRI se izogibajo takih navedb. Ker če bi bilo vse to res, bi vi že producirali NOVO AFERO in JJ poslali v arest. saj sudiji imajo še vedno stare zakone in so izobraženi v duhu marksizma. verjemi, ne bi imeli TEŽAV! sam pomisli na Patrijo!

  • Vera

   Ne laži !

   • luckyss

    Ti pa snemi strankarske plašnice in sprejmi dejstva..

    • Vera

     Nisem v nobeni stranki , komentiram pa samo po svoji pameti , kmečki , če želiš ! Zdaj hočete osramotiti vse, ki so se že davno prej pripravljali na neizogibno vojno z generali JNA , ko ste še drugi mirno spali . Priprave so potekale, že od leta 1989 !

  • montyamp

   Butl

  • Antonius

   Dokler svojega nakladanja ne boste podprli s konkretnimi dokazi, veljate za podlega LAŽNIVCA.
   Kakšne raketne sisteme je imela na razpolago, po veleizdajalcu ‘küčanu razorožena, TO oziroma slovenska vojska???!!!

   Odličen avatar ste si izbrali!! Pseto ki brez veze laja v tri krasne.

   • luckyss

    Moje “pseto” ti bo na mojem dvorišču povedalo vse o migrantih in politiki…in to v dveh ugrizih;)

    • Antonius

     Čast mi ne dovoli, da bi se sprehajal po dvoriščih izdajalcev.
     Sicer pa, če sem pred mestnim rotovžem v Ljubljani zrihtal nesocializiranega dobermana, bi z vami uredil z eno vzgojno okli ušes.

     Niste mi odgovorili na vprašanje, s kakšnimi raketnimi sistemi je razpolagala razorožena slovenska vojska???!!! Pa brez ugrizov, zadostoval bo kratek stavek.

     • luckyss

      Torej smo bili oboroženi le s fračami ?!
      Jelenćič se verjetno ne bi strinjal :))

     • Antonius

      Naj piko pritisnem na vaše lažnivo nakladanje.
      Glavni šef raketašev je bil Makedonec srednjih let, ki je z Vrhnike občasno hodil v bife v Plavi laguni v ljubljano.
      Njega so pa prsti zares srbeli, da bi zraketiral Ljubljano. Po kočani vojni zoper samostojno Slovenijo se je “zmagoslavno” pobral iz Slovenije, skupaj s postrojeno premagano jugo soldatesko. In s tisto oficirsko barabo sem v bifeju Pi bar pri R…ti pil pivo.
      Jelinčič ni nikakršen argument, argument so vaše zapisane laži, zato ste vi argumentirani lažnivec.
      Pridite z vašim cuckom v Ljubljano, pa vam bom s pričami dokazal resnico o vašem izmišljenem Janševem raketiranju Ljubljane.

      Pa še malenkost o Jelinčiču. Policija ga je pridržala, ker je oborožen teroriziral ženske z otroki v nekem vojaškem bloku. Jelinčič sodi med največje pezdete, med borci za osamosvojeno Slovenijo.

     • Primoz Papez

      Vsaj se je prikazal iz bunkerja.ne pa tako kot vaš prerok….
      Ne vem od kje imate te informacije glede Jelinčiča mogoce jih je posredoval alex…

     • VERZIFIKATOR

      Antonius, prisrčen res pozdrav,
      saj dobro veš, od kod je in čigav!

      Srečno!

      V.

     • Antonius

      Verzifikator

      Podobne vrste sreča
      naj tebe spremlja v letu dan, na dan,
      naj naš v drugem letu,
      vložen napor ne bo zaman.

      Z odličnim spoštovanjem, Antonius

  • domovina mili dom

   A si eden od prebrisanih?

   • luckyss

    Eden od tistih, ki ne nosi strankarskih plašnic…
    Je pa tudi res, da sem “prebutast”, da bi hodil peš v Jajce in vmes mantral o TiTu..;))

    • domovina mili dom

     Saj ti ni treba hoditi v Jajce, imaš bližje Murgle.

     • luckyss

      Hja, dejstev pa nimate radi..bolj ste mahnjeni na sendvič in sok :)

     • domovina mili dom

      Baje ste to dobili pri metanju kock.

    • domovina mili dom

     Kakor koli razmišljaš imaš plašnice. Razlika je samo v barvi.

  • soc

   Spet se moram ponoviti, drugič v dveh dneh.

   Še eden ducata nickov rdečih aktivistov, ustvarjenih v mesecu dni s strani Mladina & FDV ekipe. Očitno gre ta portal Murglam počasi že v nos, kar je dobro. Slej ko prej bo tudi profesionalna drhal aktivnost zožila na normalo.

 • Duhec

  Desni majo podporo še sam na Novi…

  • Anton Tič

   Bogi.

   • Duhec

    Men jih ni žal.

  • Osti jarej

   ..pa še to samo ene 10 takih,ki se jim ne da nič dopovedat,če že sami ne štekajo……

 • althar

  V osamosvojitveni vojni se je dogajalo isto kot v drugi svetovni. Komunisti so najprej izdajali, se potem poskrili, po koncu pa zagnali svojo agitprop mašinerijo in se za nazaj oklicali za edine zmagovalce. Če jim je kdo pri tem nasprotoval, so ga odstranili. Laž je pač nesmrtna duša komunizma.

  Samo pri zadnji vojni imajo malo težav, ker obstaja kup dokumentacije, poleg tega nas je še veliko, ki vemo, kaj se je dogajalo. Tokrat nas namreč niso mogli en kup zmetat v jame, brezna in rudniške jaške ali nagnat v tujino.

  • luckyss

   .” Komunisti so najprej izdajali, se potem poskrili”
   No, tu pa se strinjava, kleti Cankarjevega doma so bile kar polne..
   Nekateri pa so z drekom iz svojih hlač potem tudi prebarvali svoje ideale..;)

 • domovina mili dom

  Za komunistične hlapce je denar, za otroke, zdravstvo, vojsko, pa so humanitarne podpore.

 • Anton Tič

  Čujte, kak se nekdo obrne malo fstran od SDS-a je ogenj fstrehi… Navadite se, da zavedeni demokrati tudi enkrat spregledajo!!!

 • Osti jarej

  VIDEO: Poglejte, kako je vodilni komentator Nove24TV Roman Vodeb hvalil diktatorja Tita!

  http://reporter.si/clanek/slovenija/video-poglejte-kako-je-vodilni-komentator-nove24tv-roman-vodeb-hvalil-diktatorj

 • Osti jarej

  ..enkrat tko,drugič drugače…..če samo pomislim,kako so krvavo angelo častili…mah,sej nima veze….itak bodo našli vsaj sto izgovorov…

 • luckyss

  Tukaj očitno nima smisla komentirat..
  Bom napisal najbolj osnovno..
  Vaš JJ je bil kot “omladinac” eden najbolj vnetih komunistov…Pa mi to negirajte s svojimi “možgani” :))

  • Peter

   In zakaj bi negirali dejstva?
   O vaših pa tukaj ne bomo, je komentiranje omejeno na samo sto A4 strani, no…

   • luckyss

    Jaz nimam”naših”…
    Le dejstva, ki pa so kar kruta za vaše vernike :))

    • Peter

     A tako, ti nimaš vaših, drugi jih pa imajo?
     Tako enostavno je to, kaj?

     • luckyss

      Ja, tako preprosto je to..Meni Kučan ali JJ pomenita isti drek..

     • Peter

      Meni pa ti pomeniš drek. Pa srečno hodi, no.

     • luckyss

      Peter, meni pa ti ne pomeniš nič, ker te ne poznam..

     • Peter

      Torej poznaš Janšo in Kučana? Ti pa si džek, no.

     • luckyss

      Poznam JJ-ja osebno še iz časov ko sta s “srčnim bolnikom” dilala travo po Ljubljani..
      Zame sicer najbolj pozitivno obdobje, kar se njiju tiče ;)

     • mulc, daj obriši si svečko izpod nosu !

     • dob

      Še en kurčev useglihar. Ne nam govorit, da je vse isti drek.
      Povej jasno: kučan je drek!

     • luckyss

      Kučan je sivi drek, JJ pa plešasti drek..Zadovoljen ?!

     • najslabši pa je pasji drek.

     • dob

      Ne, nisem zadovoljen. Ne zanima me Janša, kaj koji kurac mešaš Janšo, če je kučan drek. Napiši samo: kučan je drek.

      Ne mešaj Janše. Kaj si misliš o Janši, napiši v drugem komentarju. Zato napiši samo: kučan je drek.
      Pika.

     • res si pasji drek.

    • dob

     Boli me kurac za Janšo. Zdaj pa ti to isto reci za kučana, pa naglas, prosim!

  • montyamp

   Beri ščene opranoglavo : : :

   Nekateri pridejo k pameti , ali pa pamt k njim.
   Spet drugi , PLAVI ne modri morilci , se obsesij ne znebijo in uničujejo naprej .

   Poguglaj , obsesivna kompulzivna motnja .

  • dob

   kučan je pa vneto deponiral partijsko knjižico. Zdaj pa to komentiraj.

   • Peter

    On nima naših, on misli s svojo glavo, no.
    In samo nakjlučje je, da misli točno tako, kot vpijejo režimska trobila.

  • slosin

   …ampak eni spregledajo, tvoji nikoli…
   Aja, pa še to. Praviš s svojimi možgani naj to negiramo. Mi ‘desni’ vedno delamo s svojimi možgani…Izgleda, ti in tvoji kompanjoni niste tega sposobni, v kolikor možgane sploh premorete…pa še ti so bili obdelani z rdečim klistirjem…

 • Olga

  Ignorirajmo Lipiča in Veterana! Propagiranje zločinskega sistema in laži pa so kaznive! On ni izjema!

  • luckyss

   Tako je!!
   Dajmo plašnice bolj proti očem ..

   • Peter

    Tukaj očitno nima smisla komentirati, praviš…
    Torej?

    • luckyss

     TOREJ?!
     Srečno novo leto …

   • Olga

    O tam se da debatirati!

  • montyamp

   Strpnost med banditi = = = samomor

   • Olga

    DO banditov!

  • Primoz Papez

   Za vas so vsi zločinci če niso za JJ

   • si pojedel gramofonsko ploščo, da tole dnevno in dnevno – stalno eno in isto ponavljaš ?

    • Primoz Papez

     Tako kot nova24 vsak san isto…..
     Same ovce.

   • Olga

    Človek, ki ne zagovarja samostojne države, za katero so padle nedolžne žrtve, je ZLOČINEC!

 • AboutTown

  Eno od bolj zabavnih opravil je pa trolanje desničarjev. So kot popadljivi psi, čisto malo je dovolj pa začnejo bevskati in renčati.
  Dovolj je napisati »Živela KPJ«, pa se bo usul plaz psovk, groženj, diagnoz… Kot bi bili vsi totalni psihopati. Hvala za zabavo!! Cmok.

  • Peter

   Živela KPJ!!!!

   • dob

    Peter, ne vem če je prav, da pišeš Kurc Pa Jugoslavija, eni jo majo še zmeri radi.

    • luckyss

     No, vsaj lačnih otrok tam ni bilo..

     • Peter

      Saj jih tudi v Sloveniji ne bi bilo, pa so morali nekateri vse olastniniti in zafurati, denar pa speljati v davčne oaze.
      Tebi, ki veš, kdo je kdo, ne bo treba razlagati, kdo so to bili, no.

     • tudi klošarjev ne ??? dej, dej, zber se !

     • dob

      … res, lačnih tedaj ni bilo, tako kot zdaj, ko je nekaj stotisoč ljudi tik pred revščino, državo nam pa vodi kučan!

     • slosin

      A si že dopoldne prekoračil dozo…?

     • dob

      Verjetno je država razpadla zato, ker so vsi bili siti in zadovoljni. Pa službe so vsi imeli, pa plačo so dobivali.
      Bogve zakaj so se potem klali in posiljevali, rezali drug drugemu vratove, pobili in požgali cele vasi. Ko je bilo pa tako lepo.

  • luckyss

   Tudi meni je zabaven izlet v Butale :))

   • Peter

    Butale so bile dežela pametnih ljudi…proti temu, kar imamo zdaj v Dolini.

    • luckyss

     Ja, če bo okroglo bo Kučan, če bo šiljasto pa JJ :))

     • Peter

      Pa ti praviš, da so nekateri obsedeni z nekimi politiki?

      Boljša iz Butalcev je tista, ko pravijo za kovača Če ne zna, bo pa druge učil. Zelo primerno, no.

     • luckyss

      Ja, res je

      Upam da ne bo tega JJ narobe razumel :)

  • Peter

   Vsak ima svojo zabavo.
   V zgornjem tekstu omenijo enega generala, ki nabira keš z nekim svetovanjem, pa tako razjezijo levičarje, da morajo nemudoma na pot v Jajce, pa v klet Cankarjevega doma itd itd…

   • Primoz Papez

    Kje pa je bil Janša drugje kot v kleti cd .Pa Krković tudi in njegov sin ki prejema veteranski dodatek…

    • Peter

     Seveda. Pa na kliniko v Avstraliji si spet pozabil, no.

     • Dobro, da si ga spomnil.
      Spet je reva pozabil nekaj laži, ki se jih je moral naučiti na pamet.

  • montyamp

   Če se iz Slovenije izselijo desničarji , bo Bolgarija z Albanijo Vsaj 1000 let pred Slovenijo .

  • Te močno boli ?
   Trdno si poveži glavo in po potrebi še ohladi z mrzlo deževnico izpod kapa.

   • AboutTown

    Evo, prva diagnoza je tu! Woo hoo!!!

 • Anton Tič

  Čujte, ma kaki režimski mediji…vete kje je problem?… Med desnico prevladuje politično skonstruiran in mitiziran pogled, v katerem obstajajo samo “totalitarna” komunistična oblast in demokratična opozicija… pa “junaki” in “izdajalci”… Za desnosučne zunanjega sveta ni, Jugoslavija ni bila federacija, v katero so Slovenci fstopili prostovoljno in v njej dosegli državnost. Je zgolj sovražna država, ki je na neki zgodovinski točki napadla Slovenijo, ker se je ta hotela osamosvojiti. To vi desničarji poenostavite, da vam vaše ofce verjamejo, samo levičarji temu ne nasedamo. Kapish???

  • Peter

   Seveda ne nasedate, raje nasedate svojim trobilom, ki vas perejo že 70 let….

   • Anton Tič

    So dovolj kompetentni mediji…kot rtvslo, POP TV, Planet TV, Kanal A… Delo, Mladina, Dnevnik…ne potrebujemo novih!!!

    • kaj pa delaš tukaj ? Tukaj te ne bo nihče plačal, veš.
     Ali te Kučan plačuje, kar v paketu, da trosiš nesmisle po internetu ?

    • Peter

     Komepetenca v tem primeru pride iz besede kompost, no.

  • Anton Tič

   Čujte, v resnici je k demokratizaciji Slovenije in k osamosvojitvi prispevalo več dejavnikof. V grobem bi reko… alternativna glasbena in druga kulturna gibanja (Laibach, Pankrti itd. itd… meščanska opozicija iz kroga Nove revije (Spomenka in Tine Hribar, Rupel, Pučnik, Bučar, Jambrek, Grafenauer itd.) in iz heterogenega pisateljskega društva… kritični tisk (zlasti Mladina) in reformirana ZKS ter z njo povezane druge družbenopolitične organizacije…ZSMS, ki je že takrat bla nekje med oblastjo in opozicijo… A vi desnosučni to razumete?…Ni samo vaša zasluga…zasluga je malo širša…Kapish???

   • Peter

    En lepoših primerkov, kako se dolgotrajno vlivanje v glavo prej ali slej trdno zabetonira.
    Desnica nikoli ni trdila, da je osamosvojitev SAMO zasluga desnice. To so modro (dober spin, ni kaj) začeli trobiti levi mediji in lepo se je prijelo.

   • luckyss

    No, tukaj pa tudi najbolj “trdi” desničarji ne bodo imeli pametnega argumenta..

   • Peter

    Tudi šport, predvsem smučanje, je dal svoj prispevek.

  • Ti slabo kapiraš fse to, ker te ovira šmarnica.

  • Vera

   Ti pa že nehaj pisati na tem portalu same nesmisle ! Čudno, da te moderator še ni zbrisal za vedno ?

   • Fuglov Tunek ima najbogatejši besedni zaklad, kadar ima polno rit šmarnice. Evo prvi današnji znaki se že kažejo.

    • Anton Tič

     Jas sn gnes že spil liter šmarnice…pa bil na Juliki 2X…lepo ji je bilo!!!

     • ha, ha, – lepo ji je bilo, ko te je že za fruštek namahala z valjarjem in si odšel s “povešenim repkom”, kot cucek ………semle zafrkavat, kajne ?

   • Anton Tič

    Vidite, to pa je demokracija… Vera pravi naj me moderator izbriše. Zakaj…nikogar osebno ne žalim…ne pozivam k nasilju… Sn pač levičar ki misli drugače od desničarjef!!!

    • Peter

     Seveda, navajen si drugače misleče imenovati ovce in v tem sploh ne vidiš več žalitve…

    • Antonius

     Če bi znal misliti, bi bil desničar !

    • Vera

     Levičar ali desničar , pravilno se piše ” levičarjev ” , ne pa po tvoje ” levičarjof “. Na koncu je V ne pa F !

 • Antonius

  Težka je tale portalovska vojna. Pogodbeniki s kupa 571-ih delajo silvestrske nadure, da se jim prehitro cesta ne zgodi.
  Pete ližejo tistim čevljem ,ki jih po malem na cesto brcajo.

  • Hja veš dragi prijatelj – pravijo, da ” v sili še hudič muhe žre” – he, he

   • Antonius

    Moji ubogi pokojni sestrčki (75 let), ki jo je na cedilu pustila osebna zdravnica, je bilo tudi ime Marta.
    Kar dan mi polepšate, ker ste, draga prijateljica, med nami in z nami.
    Prijetno zabavo z veliko smeha privoščim vam in vašim v srcu v urah do polnoči in celo naslednje leto.

    • Lepo je slišati v današnjih – tako razdvojenih časih, tako lepe besede o sestrici.
     Moji starši in stari starši, so nas otroke učili o “bratovski ljubezni”. Danes tega pojma skoraj ni več slišati.
     Ob tem si me spomnil primera iz osnovnošolskih let, ko sem hotela v šoli pomagati bratu, ki je stal pred tablo in ni vedel odgovora, jaz pa sem se trudila, da mu skrivaj pomagam in seveda, da me učitelj ne bi opazil, ker smo bili za prišepetavanje kaznovani. Učitelj pa je to res opazil in je samo rekel: “to pa je bratovska ljubezen” in me ni kaznoval – obenem pa je bilo to seveda tudi sporočilo ostalim učencem, zakaj me zaslužena kazen ni doletela .

     Antonius srčna hvala za lepe želje. Tudi jaz ti želim še veliko srečnih in zdravja polnih let – današnji dan pa naj bo še posebej zabaven in kolikor se da vesel, v krogu tvojih najdražjih.
     Enako želim tudi vsem tvojim dragim.
     Srečno !

 • luckyss

  No, pa dajmo še enkrat tam kjer najbolj boli…
  JJ je bi eden izmed najbolj vnetih komunističnih “omladincev”..
  Pa ne mi sedaj spet z nekimi pravljicami, da ga “je srečala pamet”;)

  • Antonius

   Ne odgovarjajte temu pesjanu, ker je prav to, da vas zvleče v prazno čvekarijo, njegov namen.

   • luckyss

    Ja, dajmo ga v ilegalo, če nimamo argumentov :)

    • Peter

     Si preveč predvidljiv in ubog, da bi te dajali v ilegalo.
     Ti kar lajaj…no.

     • luckyss

      Dejstva so neizpodbitna. to mora res boleti, očitno ..;))

     • montyamp

      Res mora boleti , takšnega majmuna pa že nekaj časa nisem bral .

     • Peter

      Važno, da klika. Klik na klik…za Novo.

    • Peter

     Proti tvojim argumentom ni proti-argumentov.
     Tvoje trditve so aksiomi, ki jim ne more nihče oporekati.
     Kako naj takega dobrega, inteligentnega in spretnega sogovornika damo v ilegalo?
     Zgubimo vso kredibilnost, no.

  • Ti pameti še do danes nisi srečal zato ti je deloma oproščeno, da stalno nabijaš eno in isto.
   Za Novo leto, naj ti Bog podari nekaj zdrave pameti !

   • luckyss

    Dejstva, ljubček..dejstva..;)

    • jih imaš ti, ko stalno samo copy paste ?

     • luckyss

      Ja, imam..poglej zgoraj..

   • Olga

    +++++++++++

   • karpelec

    Njegova lajna ima samo eno pesem in to mora ponavljat, če hoče biti slišan.Šefi so tako naročili, dokler se ostali ne vrnejo.

  • Peter

   Ja, dajmo.
   JJ je bil najbolj vnet komunistični “omladinec”.
   In, kaj zdaj?
   Boli? Najbolj boli?
   Če že provociraš, bodi vsaj izviren, no.

   • luckyss

    Najbolj izviren je verjetno vaš JJ :))

    • Peter

     Bogi si.
     LP u Veleje.

     • luckyss

      Si kar blizu..pošlji pozdrave v Celje..

     • Peter

      Kjerkoli že si, neizviran in dolgočasen si.
      Srečno hodi, pa malo še vadi, da boš znal kmalu kaj novega povedati…

     • luckyss

      Konjske plašnice so še premil izraz za vas..
      JJ je pač KOMUNIST..

     • Peter

      Seveda je, sem kdaj trdil, da ni?

     • luckyss

      No, končno…
      JJ je komunist, ki vas butaste ovce provocira proti komunizmu…
      V bistvu ni nič posebnega….je le zavohal denar kot mnogi drugi ..iz obeh bregov,,,
      Samo njegove ovce ste pa fenomen ;)

     • Peter

      Vidiš, meni je všeč, da si vsaj ti spregledal. Imam upanje, da bo šlo kdaj na bolje. Pusti ti ovce, naj se pastirji z njimi ukvarjajo, ti si prepameten za kaj takega, no.

   • luckyss

    Kako bi lahko bil bolj izviren …
    Tito omladina, Jajce in podobne neumnosti..

    • Anthon

     Mater, kaj je šele bil v komunizmu tvoj mali Murgelčan. On je izumljal romanja v Jajce. Se sploh zavedaš, kakšne shizofrene prebliske zapisuješ? Eno je nategovati mladino z “najboljšim” režimom na svetu, ko imaš pod kontrolo vse medije, šolstvo, vojsko, milico, ultra kontrolirane meje, pred desetletji pobito in v jame zakopano opozicijo in v arestih tiste starejše, ki so te spregledali, drugo pa je izplen, koliko naivnih poštenih tinejdžerjev ti je uspelo pridobiti. Ti se primitivno zgražaš nad izplenom, revež brez osnov znanja logike!

  • radames

   No, pa dajmo še enkrat: svetovnoznana oporečnika sovjetskemu boljševističnemu režimu – in Nobelovca – Solženicin in Saharov sta bila v sovjetski partiji VKP(b).
   Članstvo v partiji ni prav nič zmanjševalo njunega ugleda!

 • Anton Tič

  Čujte desnosučni, mi, slovenski komunisti smo bli pametni…najbolj sposobni komunisti v Evropi… V Zvezi komunistof Slovenije smo začeli uporabljati geslo “sestop z oblasti”, ki je nato v perspektivi omogočil miren in konsenzualen prehod iz enostrankarskega sistema v večstrankarskega. Pri opoziciji je sicer sprva naletel na posmeh in pljuvanje… ali pa napačno interpretacijo… da se bo ZK kar umaknila in ji prepustila oblast!?!?… Ne, mi smo, v konkurenci z drugimi, na volitvah tekmovali za oblast… Najprej je zmagal Kučan za precednika in tako naprej…do danes… Kolko ste prafzapraf bli desnosučni na oblasti?…Ne kaj dosti, haa?…Pa tudi v bodoče ne bote…gospodarski kazalci dobro kažejo… Juhuhu !!!

  • Peter

   Res je, izjemno dobro ste to speljali.
   Škoda samo, da boste zafurali še eno državo.

   • Anton Tič

    Smo pač sposobni… Slovenija pa fsak dan raste. Če bo levica še vladala kake 3 do 4 mandate…brez prestanka…pa bomo res postali nova Švica!!!

    • Peter

     Jasno, da boste vladali brez prestanka. Dokler bodo krediti.
     Potem bomo pa švicali.

    • domovina mili dom

     Potem bo pa tako kot v eks jugi. Kreditov niso več dajali, inflacija je bila milijardna, vrste za bencin, ogrevanje, kruh. In tako je bilo komunistične pravljice konec. Sneguljčica in 7 potrebnih se je odločilo, da narod mora Švicat. In smo Švicali do leta 1991.

  • montyamp

   SMC kazalci lažejo drugače kot EU cajgerji .
   Slovenija brez komunističnega fašizma = = = Švica , ne pa gnoj od države .
   Dober štos .

 • luckyss

  No, sedaj tudi meni ni več jasno…mislim zakaj me administrator ne briše, ko vam vendar prekinjam standardno onaniranje na vsevišnjega..
  Najbolj logična razlaga je ta, da je cenzor še pijan od včeraj..
  Sem pa malce nabil pritiska v žilah mnogim..mogoče pa bo kdo za razmišljanje začel uporabljati tudi tisti organ, ki je bil do sedaj namenjen strankarskemu klobuku..
  Kakorkoli že..odpiram pobudo, da se uporabnik Luckyss trajno briše iz tega portala zaradi preveč očitnih dejstev, ki ne vsopadajo z religijo na teh straneh…

  Prosim za podporo – vsak plus šteje…

  • Če hočeš, da ti bo jasno, moraš imeti kaj “ta pravga” v glavi in ne le slamo.
   Praznoglavcev ne podpiram .

   • luckyss

    Podpiram tvojo globokoumno izjavo…še kdo ?!

  • Peter

   Mislim, da bom najbolje izrazil občutja ostalih komentatorjev, če moderatorja prosim, da tov luckyassa ne zbriše s tega portala.
   Njegovo komentiranje je izjemno doprineslo k izmenjavi mnenj, njegovi sveži pogledi so prinesli ustvarjalni nemir, njegova odprta in nesprana duša nam je dala novih moči…Njegov iskriv in duhovit humor je prinesel nasmeh na naša usta in v srca.
   S svojim povsem novim pristopom je res izjemno pripomogel h kvaliteti dialoga.
   Tov luckyass, ne zapusti nas, no.

   • luckyss

    Ne mi tega delat!!
    Ravno sem hotel narediti samomorilski atentat na samega sebe (na tej nori tv) zaradi nesprejemljivih izjav, da je bil JJ komunist…
    Hvala, da ste me obudili od mrtvih..

    • Peter

     Pa ne mi sedaj spet z nekimi pravljicami, da te “je srečala pamet”;)

     • luckyss

      Moje mnenje je že od nekdaj enako in bi ga lahko označil za altruizem..
      Lahko mi rečeš tudi naivnež..
      Vendar je to mnenje moje in se ne obračam po vetru..

     • Peter

      Tvoj prvi današnji komentar v katerem nisi niti z besedico namignil na vodjo desnice. Bo še kaj iz tebe.
      Res je, nisi egoist, kar pa še ne pomeni, da si altruist, no.

     • luckyss

      Hja, je res kar težko tu komentirat brez omembe vaše religije..
      Saj sami po sebi niste napačni, vendar vas nek bebo vrti okoli malega prsta..
      Vsi slovenski politiki bi si zaslužili, da tam pri Piranu nasujemo nekaj grušča in ga poimenujemo Goli2..Ostalo si lahko mislite, če še imate s čim..

    • željudin

     kdor pri osemnajstih ni komunist, nima srca. kdor je po štiridesetem letu komunist, nima možganov. zadovoljen ?

  • slosin

   A imaš kakšno upanje, da bo pri tebi in tvojih somišljenikih popustil rdeči možganski klistir…samo vprašam..

 • Fogglof Tunnek

  Še pomnite tovariši… leta 1987 so slovenski mladinci v središču Ljubljane z demonstrativnim žaganjem hloda zahtevali, naj se ukine Titajeva štafeta mladosti in se uvede civilno služenje vojske. Še istega leta je zšla je 57. številka Nove revije, ki je močno razgibala politično življenje v Sloveniji in Jugoslaviji. Sn bil veliki podpornik piscef v reviji. Jugoslovanski vrh je zahteval njihovo kaznovanje, je pa dejstvo, da sta CK ZKS in predsedstvo SZDL odločno zavrnila administrativne posege proti avtorjem in se zavzemala za nadaljevanje demokratičnega dialoga… Vidite, že tu so bili prvi obrisi samostojne Slovenije…ko še ni bilo ne duha ne sluha o JJ !!!

  • Peter

   Je kdo to kdaj zanikal?
   Iz dneva v dan dokazujete, da ste totalno obsedeni z JJ.

  • macon

   Marsikdo od teh upornikov je zahteval bolj pošten socializem in manjše nesposobneže od komunističnih aparatčikov pri krmilu. Tako so bili zabiti, da niso dojeli, da socialistične pomanjkljivosti in zlorabe niso bile napaka sistema ampak inherentna lastnost sistema.

   Seveda po 1991 komunisti niso dovolili, da bi se tukaj oblikoval približno delujoč kapitalizem, svoje upravljanje družbene lastnine so spremenili v lastništvo le te, vseskozi pa lagali in ščitili svoj sistemski kriminal. Zakone imamo že napisane, vendar se za bratstvo ne izvajajo. Lastnina ni zaščitena, vse je podvrženo interpretaciji rdečega aparatčika, ki je na liniji z Murglami. Priznam, da sem jih imel nekoč za bolj sposobne od južnih komunistov, ker nam je šlo v primerjavi z drugimi Jugoslovani bolje. Zabloda, ampak sem bil mlad.

   Devetdeseta so bila čas, ko je bilo tukaj več svobode, ker komunisti še niso imeli popolne prevlade. Vse je bilo dosti elegantno rešljivo z odstavitvijo par sto republiških funkcionarjev od korita za pet let in bi jim razpadla mreža, ker ne bi mogli deliti državnega denarja in položajev, pri teh ljudeh gre samo za denar in denar, za ideale niso nikoli naredili nič. Dialektični MATERIALISTI in sistemske korifeje pač.

   Zdaj smo zablodili in ob naslednji krizi se bomo zrušili, ker se ne bomo zapufali kaj višje od 100% bdp in smo že blizu tega plafona. Levi skrajneži utegnejo dobiti večino in bodo pisali dekrete in jemali lastnino, posledica pa bo seveda Venezuela. Nadpovprečni ta trenutek odhajajo, prihajajo bebci na socialo. Ljubljanski družboslovni drkači, ki javno obilno mešajo zrak, ne bodo dali kruha na mizo, oni ga samo zajedajo.

 • Bastian

  Đeneralo Lipič je sramota za veteransko združenje, kot vojni veteran se ga sramujem in obžalujem zakaj ga nismo vrgli v arest ko je bil še čas.

 • Viktorh

  Očitno so v Begenjah zelo prijazni do svojih.
  Danes so poleg Mihača spustili na vikend celo sobo njegovih prijateljev.

  • Viktorh

   Se moram popraviti. Na Požarju sem našel obvestilo sina, ki piše:

   Mihec S’kumarc 30.12.2016 19:15:00
   Veš Mefisto, ušel nam je. Zgleda da klepa po gostilnah. Saj ga išemo.

   • luckyss

    Še en polpismen iz vaših vrst..

    • Viktorh

     Poglej na Požarja.

     • luckyss

      Res je..on niti pismen ni..

     • Viktorh

      Veš, ti s svojim znanjem težko ocenjuješ novinarja, ki s svojim maha po koprivah. Takšne kot ti, pa pa imamo za malo prizadete. Verjetno si zaradi tega na zdravljenju v Begunjah.

      Vprašaj sina kaj piše.

     • Viktorh

      Hi, hi, mihec od đesenic pa je sedaj zbežal v mišjo luknjo.
      Buc, buc, maister.

 • luckyss

  Pa dobro…če me že nočete brisat pa mi naj nekdo od ovc pove kaj je JJ..
  Komunist ali bivši komunist ?!
  Hvala za mnenja..

  • rubec

   Če mene vprašaš si ti oboje. Bivši in še kar peder.

  • Viktorh

   Glede na to, da se ti ne oglasi nobena “ovca”, se oglašam jaz – volk, ne ovca in ti sporočam, da ti kar blejaj, če hočeš.
   Navajeni smo tvojega primitivizma, neumnosti, nerazgledanosti in samohvale.
   Ostani zdrav, Bildi.

   • luckyss

    Na oglašanje ščenetov, ki mislijo , da so volkovi sem sicer že vajen..

    Pogrešam pa odgovor na moje vprašanje, ki si ga ovce očitno niti prebrati ne upate..

    • Viktorh

     Nekaj dni nazaj sem ti že napisal, da si navajen valanja po mlakuži za svinjakom, kjer skupaj s svojim prascem uživaš.
     Le uživaj Mihael – Petrovc in blejaj!

     • AboutTown

      No, kaj je torej JJ? Komunist ali bivši komunist? Tudi mene zanima. Hvala.

     • željudin

      če pri osemnajstih nisi komunist, nimaš srca. kdor je po štiridesetem letu ni komunist, nima možganov. zadovoljen ?

     • željudin

      kdor pri osemnajstih ni komunist, nima srca. kdor je po štiridesetem letu komunist, nima možganov. zadovoljen ?

     • AboutTown

      Ne. Vprašanje je precej enostavno…

     • željudin

      tudi odgovor je enostaven. janša ima možgane in ni komunist, ker je starejši od 40. vse tri navedene podatke se da preveriti. tako starost, kot možgansko vsebnost in članstvo v zk celo…

    • željudin

     človek ki pri osemnajstih ni komunist, nima srca. kdor je po štiridesetem letu komunist, nima možganov. zadovoljen ?

  • željudin

   tisti ki pri osemnajstih ni komunist, nima srca. kdor je po štiridesetem letu komunist, nima možganov. zadovoljen ?

  • Jefferson Vendski

   Pa jih vprašajmo. Rekle so “meee, meee”. Meni to zveni kot “ne” (close enough press)

 • totex39

  Naj enostavnejše bi bilo, da bi vse levičarske smeti na tem portalu skupaj z njihovimi misleci zbasali na vagon in jih poslali v njihovo jugovino in tam lahko reglate o vaši obsedenosti.Slovenija ni dežela za vas!

  • luckyss

   Ja, enoumje je najbolje….za Butalce..

   • totex39

    Še butalci so pametnejši od vas murgelskih podtaknjencev.

    • luckyss

     Ne omenjaj mi nekih Murgelj..Tam so enako zaostali kot vi..

     • totex39

      Uh, a ti si še nad njimi, ti še pol njih vse pogrizeš hahaha.

     • luckyss

      Sam nimam občutka, da bi bil nad nekom..
      Imam svoje mnenje in stališče že od nekdaj..zato ne maram ljudi, ki se obračajo po vetru..
      Zato zate velja isto “bogokletno” vprašanje ..Je JJ komunist ali bivši komunist ?!

     • baldeagle

      Ti bom jaz odgovoril. Janez Janša je ex član KP.
      Janez
      Janša in njegovi podporniki so partijo še pravočasno prečitali in postali njeni
      politični nasprotniki, partijska mafija pa jih je takoj naredila za
      “sovražnike”, kar je po partijskih merilih seveda
      “demokratično”.

      Drugi jo še danes, v demokraciji, ko se je že povsem in očitno prelevila v
      kapitalistično politično mafijo, podpirajo.

      Lep primer je nekaj komunističnih indoktrinirancev , ki si potem nekomu še upajo
      očitati članstvo v partiji pred desetletji.

     • željudin

      kdor pri osemnajstih ni komunist, nima srca. kdor je po štiridesetem letu komunist, nima možganov. zadovoljen ?

     • totex39

      Z odgovorom sta me prehitela in se jima zahvaljujem. Tebi pa sta odgovorila na tvojo kviz vprašanje, zdaj pa utihni že enkrat.

   • baldeagle

    Butalci ste pa vsi tisti, ki enoumje podpirate.
    25 let samostojni Sloveniji še vedno kontinuirano vladajo ideološki dediči KP, razen enega mandata (04-08), ko so vlado vodile demokratične sile, ki so Slovenijo tudi osamosvojile. Pa še v tistem času so bili del vladne koalicije partijski ostanki v stranki Desus, ki so blokirali vsakršno še kako potrebno reformo in na ta način zavirali napredek in razvoj Slovenije.
    Kar se pa predsednikov države tiče, so pa vsi dosedanji predsedniki države ideološki dedič KP. Torej izhajajo iz levega političnega pola.
    Vse našteto se je pa zgodilo in se še vedno dogaja zato ,ker je večina slo. volilnega telesa politično neozaveščenega in demokratično nepismenega.
    Toliko o tem, kar se enoumja in butalcev tiče, ki ga tako povdarjaš.
    V vsaki normalni demokratični državi z dolgoletno demokratično tradicijo, na oblasti redno izmenjujeta levi in desni politični pol. Zato so pa potrebni določeni pogoji. Ti pa so, da je volilno telo politično dovolj ozaveščeno in demokratično pismeno.

 • rubec

  Imamo spet polno luno? Na TV še omenili niso.

  • AboutTown

   TV? Ja…

  • Peter

   Spoštovani,
   iz štaba ne poročajo o polni luni ali o kakršnikoli potrebi po pisanju o tem.
   Takoj, ko dobimo nova navodila, vsa bomo promtno obvestili.
   Vaša TV

  • Jefferson Vendski

   Ne vem če imamo polno luno, mamo pa poln kurac tega sranja.

   • rubec

    Hočeš reči da je Lipič bolj polnemu Marsu podoben?

    • Jefferson Vendski

     Ne vem če Marsu. Prej Snickersu.

 • AboutTown

  Zakaj se vam zdi, da je vsak, ki ni Janšev desničar avtomatično skrajni levičar, čefur, Jugoslovan, Srb? Od kod vam ta ideja? In zakaj se vam zdi to žaljivka, ki bi kogarkoli prizadela? Elaborate.

  • Peter

   Zakaj se vam zdi, da je vsak, ki ni kučanov levičar, avtomatično janšist, desničar, klerikalec?
   Elaborejtat pa ni treba, vem, da ne zmoreš, no.

   • AboutTown

    Se mi je zdelo, da ne bo nič z odgovorom…

  • centurion

   A si spet iz garaže ušou?!?
   Oražmova ti je na duha udarla….

  • macon

   Vam se bolj zdi, da je vsak protikomunajzar domobranec in fašist.

   Čefur je oznaka za jugoslovanske primitivce, ne kar počez za Srbe. Oznaka za idiote, ki se v tridesetih letih niso naučili slovenskega jezika.

 • MEFISTO

  Aja, Lipič je tema!

  Njega pa ni vredno komentirati.

 • željudin

  vsi vedo da sta slovenijo osamosvojila kučan in aksentijević.

  • centurion

   nak.
   Odločilni juriš je pod vodstvom Generala Lipiććća
   izvedel komandos na berglah in s Pampers plenicami
   heroj Stanovnik,tajno ime -Cirkularka..
   Sledi (rjavosmrdeče) ostajajo še danes za njim.

   • centurion

    Se opravičavljam.
    Me je poklicala predstavnica propagandnega oddelka firme Pampers in
    zagrozila s tožbo, zaradi zlouporabe imena in lika plenic.
    Sva se dogovorla za kompromis.
    Da so plenice Paloma. Papirnatokartonaste.

 • Jovo Jamnica

  Madona, zdaj sn komaj pogledo na toto bojno polje. Obramba strela z kapsli… LOL

  • Peter

   Obramba izbere orožje glede na moč napadalca.
   V tem primeru, ko napadalec napada samo s praznimi floskulami brez uporabe intelekta, zadostujeta že kapsel ali dva, no.

 • Peter

  Zanč greva midva z Rubcem u bife. Že k sva šla h šanku, so naju gledal, najbl ke u roke. Naročiva midva in k kelnarca da flaše na šank in midva primeva tist per z desno roko, se usuje pu nama: janšista, fašista, klerikalca, desničarja nagnusna, marš ven iz Bifeja kod Jugoslava…

  • AboutTown

   A sta imela še spermo na rokah?

   • Peter

    Pr ns to ni u navadi, če je pa pr vs, pa ne morm pumagat, no.

  • Jovo Jamnica

   Kaj sta Hajnikena slučajno pila???

   • Peter

    Hajniken ni dober, Carlsberg je bolš, pa Stella Artois finfkraken.

    • Jovo Jamnica

     Gre za roke. Če nagneš Hajnekena z desno, si sumliv. Vedno ga morš v glaž prej nalit. Pol pa je fseeno, z kero roko ga nagneš, ker fse drugo je provokacija…

  • fmg9

   Sam od Štajercov, si pa nisem mislil, da sta se kar tako “predala”.. ???

   • Jovo Jamnica

    Keri je Štajerc? A Pero???

    • fmg9

     Oba, ampak po srcu sem tudi jaz domoljub enako, kot Štajerci.
     Ti sicer izkoriščaš status “štajerc”, ampak ti povem, da večjega luzerja (in lene riti) od tebe še nisem srečal v življenju.
     Kako te morajo Štajerci sploh prenašat?

     • Jovo Jamnica

      Jas sn rodolub…

     • baldeagle

      Ti si lenuh!

     • Jovo Jamnica

      Pa kaj. Saj to sam vem. Nea mi rabiš tega ti poveat…

     • baldeagle

      Saj zato sem pa napisal, ker si zadnjič to sam priznal. Zato te pa tako daje yugonostalgija, ker je bila yuga raj za lenuhe.

     • Jovo Jamnica

      Jas sn fsaj iskren. Kak te naj vem, da ti nisi lenuh? Ker tak pišeš na inkognito portali???

     • baldeagle

      Res je. Ne moreš vedeti, ker me ne poznaš. Lahko mi verjameš, kar napišem o sebi, ali pa tudi ne. To ni moj problem.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, kaj pa če je bla Božja volja, da sn lenoba. Bog že ve, zakaj. Važno je, da se dobro v svoji koži počutim. Po dobenemi nisn fauš, če ni lenoba…

     • baldeagle

      Božja volja je vedno delavnost, aktivnost, odgovornost, zavedanje lastnih dolžnosti, ustvarjalnost itd… Ostalo je volja antipoda Boga.

     • Jovo Jamnica

      Eh, ma nemoj. Jas pa sn vedno mislo, da je čaščenje kulta dela zrastlo pr komunistah… Thomas More… Vsak po svojih sposobnostih, vsakemu po njegovih potrebah.

     • Peter

      Je pršu Janezek iz šole, pa prav foter kakšne sošolce ma.
      Pa prav tamal, sam Štajerce. Kako pa veš, vpraša fotr.
      Vsi govorijo Šta je…

     • Jovo Jamnica

      Totega pa še nisn slišo. Dober. Anpak fukjen pa ispade Janezek…

     • fmg9

      Mišljeno je bilo v smislu domoljublja. Domoljubi smo po svoje vsi “Štajerci” (ne glede s katerega konca SLO smo).
      Ti si pa native Štajerc, pa socialist.
      A te je kaj sram? (Vsaj malo?)

      (Odgovor je namenjem Jovici, ne tebi.)

     • Jovo Jamnica

      Čuj, saj Štajerc si lahk tut v Argentini. Samo, če hočeš pol tam furat politiko, se morš deklarirat za argentiskega domoljuba…

     • fmg9

      Čuj. Štajerc si lahko tudi v Sloveniji, vprašanje je na čigavi strani si, ne pa kateri/e passport/e poseduješ.

     • Jovo Jamnica

      Kaj na keri strani sn???? Na strani Slovencof. Samo nas je bol malo ostalo. Mene bi v Jugi itak fentali, če bi vedli, kaj si mislim…

    • radames

     Ne. Alfi Nipič

     • Jovo Jamnica

      Nipič je Štajerc. To je razširjen priimek v Slovenskih goricah (Windischen Bühel).

     • radames

      Danes od 4h do 5h popoldan sem med vožnjo poslušal na 1. programu radia SLO intervju z njim. V glavnem se je vrtelo okoli njegovega komada Silvestrski poljub. Omenil je Avsenike, ker je pel pri njih (moj sodelavec, ki je tonsko posnel večino Avsenikovih slovenskih komadov, je rekel, da je Alfi pravil, da so ga šele Avseniki zares naučili peti). Potem je rekel, da so Avseniki eni redkih iz sveta zabavne glasbe, ki so za časa Juge prodrli v svet (po celem svetu!!) in dodal, da je bil tak še Ivo Robić. Kar poskočil sem. Končno, končno, sem rekel. Ivo Robić!!! Njegov šlager Morgen iz konca 50. let je bil svetovni hit. Takoj sem si takrat po zvezah zrihtal to ploščo. Še danes rad poslušam Morgen. In v v nemščini z orkestrom Berta Kämpferta Mit 17 fängt das Leben erst an.
      Bravo Alfi Nipič!

      PS
      Kakor sem izbrskal na netu, je znano popevko Strangers in the Night napisal Ivo Robić, potem pa je nekako prišla v roke Franku Sinatri, ki jo je tudi posnel.

     • Jovo Jamnica

      Ja no, super. Anpak jas sn fseeno roker, pa ovih nisn pretirano rat poslušo. No, šinfo jih pa tut nisn nikol.

     • fmg9

      Radames,

      Občudujem tvoj okus.

      Uhm… glede tehnično:
      napisal si:
      Takoj sem si takrat po zvezah zrihtal to ploščo.

      Glej, danes je ta tonski zapis, popolnoma ditalno obdelan. Popolnoma drugačno (bolj doživeto) kot na vinilu…

     • radames

      Takrat so bile seveda samo vinilne plošče. Sem pa takoj, čim se je dalo, s torrentskih portalov naložil ogromno stare glasbe (evergreeni) , še več pa klasike in oper. Imam nekako 20.000 ur muzike na DVD (podatovni DVD).

     • Jovo Jamnica

      Zdaj sem pobrskal po spominu. Moja prva plošča, ki sem jo vrtel na svojem (sestrinem) mono gramofonu (Made in Czechoslovakia) je bila… The Kinks – Apeman…
      https://www.youtube.com/watch?v=aRHqs8SffDo

  • centurion

   Pa YU nogometna reprezentanca imela dva ali tri leva krila,
   Nć desnega,

   • Jovo Jamnica

    Đajić, ja toti je biu svecko levo krilo…

    • centurion

     Desno je zaneslo Popivodo, pa je moral emigirati
     v đermany, Borussia Mochengladbach.
     Od takrat ni bilo več desnih kril…
     Niti na avionih JNA….dve levi..
     Pa delovni narod tudi, vsi dve levi roki….
     Še danes se rojeva tak.

     • Jovo Jamnica

      Kaj Popivoda je biu Slovenc? Nisn vedo…

     • centurion

      Pr nas v Sloveniji smo Vinopije,
      Popivoda je bil degenerirani Črnogorec.
      Preveč hitro je tekal.
      Res, pravi izrodek lenega naroda.
      Se je mati narava grdo poigrala s Črnogorcem.

     • Jovo Jamnica

      Ha, kak sn tankočutn, pa glih če samo z eno oko čitam… :-) Taki smo pravi Slovenci…

 • luckyss

  Kar dobro ste nekateri odgovorili na moje vprašanje (željudin)..
  Vendar imam sam pri tem pomisleke..in sicer..
  Ne moreš menjavati načel kot usrane gate, razen, če si po naravi butast in dolgo rabiš, da nekaj dojameš…
  Torej, če npr. imaš rad živali , se ne boš čez leta premislil in jih naenkrat zasovražil..
  Torej si ali pa nisi….če pa se obračaš po vetru si pa verjetno “malce zmeden” ali pa politik..

  • baldeagle

   Torej si ali pa nisi….če pa se obračaš po vetru si pa verjetno “malce zmeden” ali pa politik..
   ——————
   Imaš v mislih tiste, ki so še vedno z glavami v Moskvi, z želodci pa v Washingtonu?

   • luckyss

    V mislih imam tiste ki že desetletja kolobarijo v našem sistemu…
    “demokracija” pa nam ne omogoča sprememb..in to predvsem zaradi levo-desnih ovc..
    Častilci nekega kulta osebnosti pa ste patetični ..milo rečeno..

    • baldeagle

     Žal, pri nas ni političnega kolobarjenja. Na oblasti so vedno eni in isti, predstavniki levega političnega pola. To zame ni kolobarjenje, temveč nadaljevanje enoumnega partijskega režima. Ovce pa so tisti, ki vedno znova podpirate ene in iste obraze in se pustite nategniti tistim, ki vam servirajo “nove” obraze in jih na volitvah evforično večinsko podprete. To je zančilnost ovac.

     • Jovo Jamnica

      Če pa so nas naučli, da mormo face volit. Glej, ki na sveti je še kera dežela, ko se partija imenuje po kolovodji. To je blo pr nas pr Bratuški, Viranti pa Cerari. Jako čudno, ti povem…

    • željudin

     kaj bomo rekli o kučanu ki zagovarja javno zdravstvo in se zdravi na privat kliniki v švici ? razdvojena osebnost ?

    • Jovo Jamnica

     Ja, tota patetika gre meni tut hudo na pajtl… Pa kaj češ. Jas sn se sprijazno…

  • centurion

   Imaš prav.
   Tako kot so imeli radi oni (vi) Atlasa Joy in Atosa.
   Še vedno jih imate radi in jih boste na vekomaj,
   Na svoj način, bolniki…

   • luckyss

    Bil sem med prvimi, ki sem to obsojal…

    Ko sem na MMC vprašal kje so posnetki kamer so me izbrisali za pol leta..Naslednjič so mi brisali račun, ko sem napisal, da je norost da preko meje spuščamo neznance pa sem bil leto dni v ” karanteni”..
    Zato ne ti meni o bolnikih…raje poglej kakšne bolne komentarje pišejo tvoji somišljeniki..

    • centurion

     No, tut ti si se spremenu…
     Viš, zdaj te pa ne brišejo več
     Pa bi te morali.

  • željudin

   janez stanovnik je bil najprej krščanski demokrat…ko so ga italijani zaprli, so ga izpustili samo zato ker je imel v žepu molek(češ, ta pa že ne more bit komunist) danes se stanovnik urbi et orbi razglaša za velikega ateista in komunista, ampak tega kameleonstva nihče ne obeša na veliki zvon. ker stanovnik je naš in našim je vse dovoljeno, kajneda…a maš ti že od plenic naprej vse pošlihtano v glavi ? če bi bili vsi taki ne bi bilo napredka, vsi bi kokodakali kot jih je naućila mamica…

   • Jovo Jamnica

    Ja, pa Dolanc je biu pr Hitlerjugend…

   • luckyss

    In zakaj si to napisal pod moj komentar !?

    • željudin

     ker praviš da načel ne moreš menjavat ko usrane gate…pa lahko…človek zori in spreminja svoje mnenje do sveta okoli sebe …

     • luckyss

      Človek je pozitiven ali pa baraba..veliko je v genih..

     • željudin

      lahko si pa pozitiven in baraba pa te kličejo robin hood ali pa che guevara…pravzaprav je vse v glavi…kot pri seksu…

     • Jovo Jamnica

      Ja, z tem je pokojni Rugl (Rugelj) dosti gnjavo…

     • radames

      Tako ja! V genih! Janez Stanovnik je v žlahti s pokojnim knezoškofom ljubljanskim, Antonom Bonaventuro Jegličem. Za slovenski narod je storil veliko, Stanovnik pa nič.

 • luckyss

  Torej, da zaključim…
  Vsi, ki ste obremenjeni s Kučanom ali Janšo..Jezusom. Alahom..itd. ste bolniki in bi morali biti pod nadzorom…
  Ker se tega očitno ne bo dalo doseči, nam sledijo še naprej vojne in beda…
  Vi pa se dajte še naprej “fajtat” okrog tega kdo kolje bolj nežno ..beli ali rdeči..
  Ovce butaste..

  • baldeagle

   Verjetno si stal pred ogledalom, ko si pisal tale post.

   • luckyss

    Sam se poznam in “ne menjam dlake”..
    Ovce pa itak ne pomislite, da bi pogledale preko ograje, kaj šele v ogledalo..

  • Peter

   Ne vem, če sem v zadnjem času “spoznal” koga, ki bil obremenjen z Janšo, kot si ti.
   Nadzor? Zakaj bi te pa nadzirali, saj smo svobodna, demokratična država, ne?

   • luckyss

    JJ sem izpostavil, ker sem na “ustreznem ” portalu…
    Sicer pa so mi ti post komunistični bleferji isti..Od Kučana, Janše,itd..
    Smilite se mi le ovce ker ste omejene s politiko, namesto da bi vam bilo vodilo humanizem..

    • Peter

     Aja?
     Bo že držalo, če ti tako praviš.

  • centurion

   Ti bremeniš portal in slovensko zdravstvo.
   Pejt na psihiatrijo in daj gmht!

 • baldeagle

  Vsem želim veliko sreče, uspehov in blaginje v prihajajočem letu 2017!

  Moram se posloviti, ker me boljša polovica preganja, da jo peljem na presenečenje, katerega sem ji obljubil.
  Lepo se imejte še naprej!

  • centurion

   Pa kmalu se vrni na forum.
   In na zdravje!

  • Jovo Jamnica

   Pa vredi se ga napij… Pijem, da ga zaboravim, ali kad se napijem, vidim ga duplo!
   Duško Radović

   • baldeagle

    Danes si bom pa res privoščil kozarček ali dva.
    LP

    • Jovo Jamnica

     Juhuhuuuuu, se veselim za vaju…

     • fmg9

      A boš pohal ganđo danes?
      (off the record…. :)))

     • Peter

      Zakaj je pa ravno danes ne bi, no?

     • fmg9

      Ja, Pero… I know… Vprašanje je bilo bolj retorično…. ;)))

     • Jovo Jamnica

      Eh, saj bi, pa nimam zohna…

     • fmg9

      Ah daj no. Maš vse na lagerju.

     • Jovo Jamnica

      Ma nimam, mona, zakaj bi se te lago? Kaj te maš od tega???

     • fmg9

      Ja, če si se hvalu da imaš par biljk letno na lagerju…
      (A si že vse spohal???)

     • Jovo Jamnica

      Pa nimam na lageri. Totih par listkof je samo za hec. Če pride keri na obisk, da se pohvalim…

     • fmg9

      Veš kaj, dve biljki sta dovolj za “year supply”…

      BTW… Kdo pa hodi k tebi na obiske na preizkušanje stuffa?

     • Jovo Jamnica

      ROFL, kak pa tebe to mantra. Ma, če bi mi adreso zaupo, bi še tebe povabo…

     • fmg9

      Ne rabim tebi zaupat adrese. ;) (se lahko sam povabim kadar koli si zaželim ;)
      Nisi pa v takem rangu.
      Kar pa mi (odkrito rečeno – po pravici) ugaja.

     • Jovo Jamnica

      Ah, to pa mi je jasno. Jas sn navadni “drugorazredni”. Keri as se bo te z nami heloti družo? Koka, pa tako, to je za smetano…

     • fmg9

      Jovica, zarad mene se ti zadevi s čemerkoli.
      Mi tvojo bažo rangiramo pod: “hipiji zarukani, narkomani parazitski”.
      Samo prosim ne se (glede na pozicijo) vtikovati v politiko…

     • Jovo Jamnica

      To se pravi, da nisi jezn na mene, ker nea hodim na volitve?

     • fmg9

      Ja sevede, da sem.
      Napačno presojaš. Zdravljene odvisnosti ni nobena sramota.
      Tudi, če se ti ne želiš ozdraviti, daj z glasom možnost vsaj tistim, ki si to želijo.
      (Nihče te ne bo zaradi tvojih dveh biljk preganjal.)

     • Jovo Jamnica

      Komu naj dam glas???

     • fmg9

      Sprašuješ me retorično vprašanje. (Zame.)

      Koga bi ti danes volil?

     • Jovo Jamnica

      Horsta Lorenza Seehofera, pa nažalost nemrem… :-(

     • fmg9

      Na SLO sceni…

     • Jovo Jamnica

      Dobenga! No, mogoče Jordanovo al pa Logara. Anpak, vse to je v oblakih…

    • fmg9

     Jah, jaz bom po 10.1. Prej žal ne gre…

  • rubec

   Srečno tudi tebi predvsem pa tvojemu krokarju.

 • Peter

  Srečno in zdravo vsem!!!

  • karpelec

   Pa z upanjem, zaupanjem in pogumom naprej. Hvala.

   • Jovo Jamnica

    O, frača… Nekam dugo ni blo dobene…

    • karpelec

     O , pa je bla, le ti nobene ne vidiš!

     • Jovo Jamnica

      Ja no, posebaj nisn biu pozorn. Se opravičujem…

     • karpelec

      Je že v redu. Važno je , da si dobre volje.

     • Jovo Jamnica

      O, to pa, defenitivno…

     • fmg9

      Na čem si konkretno? (Poleg alkota.)

     • Jovo Jamnica

      Samo pir, op polnoči pa Zlata Radgonska, extra suha…

     • fmg9

      To bo vse?
      Koliko pirov?
      Koliko šampanjca? (hehe., ZR, how cheap ;))
      Me mi reči, da ne boste danes pohal…

     • Jovo Jamnica

      Neboma, ker sma z ženo doma. Ni važno, če je penina poceni, važna je kvaliteta in okus.

     • fmg9

      Se opravičujem. Nesramen sem bil. (Čeprav si len, btw.)
      A žena tudi poha?

     • Jovo Jamnica

      Je. Saj je normalna. Fsak normaln proba, da vidi, kak je…

     • fmg9

      In kak je? :)

     • Jovo Jamnica

      Ja, probaj. Kak ti te naj opišem? Če si dobre vole, si pol pač še bol dobre vole. Če pa si slabe, pa postaneš dobre. To vela za normalne ludi…

     • fmg9

      To ne velja za normalne, ampak labilne ljudi (depresija, nizek nivo serotonina v možganih).
      V primeru Neandertalca najverjetneje takoj sproži psihozo.

      Morda izgleda na začetku navidezno izboljšanje (dvig serotonina), ampak na srednje ali kaj šele dolge proge se pa ne obnese najbolje.

      Okej ne bom težil danes ;)

      Nič, srečnega pa zdravega 2017.

      PS:
      Pa dej nehi že pohat pa saj veš…

     • Jovo Jamnica

      Nebom neho, sploh pa zaj, ko si me na šajbo vrgo. Keri te lahko ve, kak so se meli Neandertalci, ko so pohali ganđo… Nea se zaj vun vlači, pa finega delaj

     • fmg9

      Mislil sem na uporabnika/komentatorja Neandertalca…

      U redu je no, Jovo.. Mislil sem dobesedno happy new year!

      PS:
      Ja nehi z ganđo no. Res no.

     • Jovo Jamnica

      Ja, hvala enako, anpak on je fseeno neandartalec…

 • mirodel

  Skoraj bi stavil, da zna biti to pot prav on govornik v Lažgošah.

  • Jovo Jamnica

   Te fsaj dugi cajt nebo… tu na portali… :-)

 • Fogglof Tunnek

  Čujte voluharji…nobena župa se ne poje tako vroča kot se skuha… Zato mate desnosučni opečene jezike!!!

  • radames

   cosmosjasnovidec

   18 ur nazaj

   Replay
   Preveril sem nekaj informacij za levaškega cigana kateri se
   tukaj nahaja pod nickom “ANTON TIČ” na kokodakarski 24.kurji pa “FOGLOF
   TUNEK”.In sem objavil resnico o njem,da se ne bo več tako preseraval
   Dobil sem naslednje informacije:
   Haložan sicer sin ciganske družine priseljene v Haloze pred davnimi leti v leseno barako za socialno ogrožene.
   Pijanec
   prve klase kateri povzroča nemire po celih Halozah z njegovim dretjem
   po celi vasi v alkoholiziranem nenehnem stanju zaradi katerega je bil
   že cirka najmanj 25 krat mobiliziran na prisilna zdravljenja katera niso
   doprinesla k uspešnim rezultatom.
   Večkrat kaznovan zaradi spolnega nadlegovanja sosedove koze po imenu “Julika”.
   Prijavo
   je podalo “Varstvo za zaščito živali” na pobudo oškodovanega soseda
   kateri je večkrat bil denarno kaznovan z strani sodnika za prekrške,ker
   je z njim fizično obračunal vsako krat,ko ga je zalotil zraven.
   Da ne bom pisal še ogromno bom navedel le še:
   Poskus
   posilstva turista z Hrvaške,nadlegovanje mladih fantov kateri so ga
   večinoma prebutali zaradi istospolne usmerjenosti,kraje kokoši po
   celotni vasi ter pridelkov na njivah ITD.
   To sem navedel le nekaj malenkosti čakam še pa na dodatne informacije.

   • Viktorh

    No, to je splošno znano.

   • Jovo Jamnica

    Zaminivo, da ma taki model račonalnik…

   • Fogglof Tunnek

    Bravo radames…vidiš kak si se potrudo, da si fsaj nekaj fkup spravo. Informacije maš sicer napačne, res pa je, da sn kleni Haložan, ljubitelj šmarnice in lepih žensk…eni mi pravijo haloški Don Juan!!!… Pa fročeke učim na OŠ…petja…partizanske pesmi !!!

    • Jovo Jamnica

     To je blo kopi/paste. Radames nima take domišlije…

 • Fogglof Tunnek

  Čujte fsem…ampak resnično fsem… levim, desnim, prefarbanim (takih je največ pri desničarjih), škrlatnim…želim SREČNO NOVO LETO 2017 !!!… In se bomo kregali kateri so slabši v naslednjem letu.

 • Viktorh

  Vsem domoljubom in zavednim Slovencem želim vse najlepše v letu 2017.

  • Jovo Jamnica

   Hvala enako…

  • AboutTown

   Enako!

 • Kučko pod pručko

  Letos moram pa žal izreči kritiko tudi Novi24TV, ker nam poleg božiča ni omogočila primernega članka, na katerem bi si lahko voščili srečno novo leto. Škoda!!!

  • www

   .. še bo

   • Jovo Jamnica

    Prepozno…

    …The tiny pacific island of Tonga will ring in 2017 at 10am GMT on December 31 – a full three hours before it reaches Down Under….

 • Kučko pod pručko

  SREČNO 2017 … SREČNO 2017 … SREČNO 2017 … SREČNO 2017 … SREČNO 2017

  Srečno in zdravja polno novo leto želim vsem slovenskim domoljubom, vsem prijateljem, ki živite za lepšo in boljšo domovino. Vsa sreča v prihajajočem letu je namenjena tudi uredništvu Nove42TV s sodelavci, ki nas zalagajo z vestmi, ki bi sicer ostale prikrite. Čestitko sem izdelal prav za vse vas, moje prijatelje, prilagam pa tudi glasbeno lepotico, ki sta jo napisala brata Avsenik …

  https://www.youtube.com/watch?v=tWE5kOPGktQ
  https://www.youtube.com/watch?v=tWE5kOPGktQ

  • xtc

   Tudi tebi in drugim_a poglej si kako je voščila Mercklova tako ;da nam je sreča zagarantirana:

  • Fogglof Tunnek

   Čuj Kučko, ka si ti tudi prefarbanec?…Si fčasih stal mirno pred rdečo zvezdo…gnes pa pred križem?… Jas dosti takih poznam…nekdaj rdeči, gnes črni!!!

   • komar marko

    in kdaj boš ti spregledal ali imaš pogodbo ker si na naših plečih moraš voliti in zagovarjati NORČIJE in NORCE!

  • totex39

   Hvala tudi tebi in vsem domoljubnim Slovenkam in Slovencem želim zadovoljno, srečno in zdravo NOVO LETO 2017.

 • xtc

  Lipič je tipočen primer “čoban oficirjea” ;ki jih je v Armiji kar mrgolelo in so z pomankljivo izobrazbo pravovernostjo napredovali:
  Seveda me zanima ;če bi bil Lipič v Franciji in član Vichyskih oficirjev in bi lahko takole napletal De Gaulu;brez da ga ta nebi poslal kam:

 • Fogglof Tunnek

  Še moje voščilo za leto 2017…prijetno poslušanje !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=52GsqHvrPBg

  • Jovo Jamnica

   Če nebi blo srpa pa kladiva polek, bi še poslušo…

   • Fogglof Tunnek

    Daj Jovo poslušaj…zraven pa se deri “smrt fašizmu, svoboda narodu”!!!

    • Jovo Jamnica

     Nebom is principa, ker ločim med Božičom in Novim letom…

     • Fogglof Tunnek

      Čuj, jas sn dal jezuščka v jaslice moji Juliki za božič…za novo leto pa dobi rdeči klin !!!… Aja, za miklavža pa je dobla krampusa…s trdim rogom.

     • Jovo Jamnica

      Kaj te ti veš o Krampusu? To je še ot poganof vun. Jaslice pa meni nič nea pomenijo, ker sn agnostik…

 • Anton

  vsem domoljubom, predvsem zdravja in sreče v prihajajočem letu 2017, pa čim manj se sekirat zarad politke

  • Bastian

   Bohlonej

 • tramal

  Komunisti se nikoli niso borili za samostojno slovenijo temveč samo za oblast.Ker je propadla gnila komunistična jugoslavija so sedaj naredili gnilo komunistično slovenijo

  • Fogglof Tunnek

   Lažeš!!!

  • Bastian

   Zelo žalostno kar si napisal samo kaj ko je VSE to RES!

 • Hribouc

  Jebači Udbokučanizma jašejo na crknjenih konjih!
  LAŽ JE NESMRTNA KRVAVA IN KOSMATA DUŠA ENE KUZLE, KI SLIŠI NA IME KOMUNIZEM!

  Največji med živiimi Slovenci, Boris Pahor je izrekel nejvažnejše: 3 X NE !

  Ne nacizmu!
  NE komunizmu!
  NE fašizmu !

  A si slišou Kučan ! ? Ne trikrat ! Milijonkrat se spokej u maloro in izdati lastni narod v najkritičnejšem trenutku v pričakovanju najbolj kristalnega dogodka v zgodovini naroda je kriminal vesoljske kategorije
  in moral ga boš plačati prej ali slej-zdaj te čuva banda-ampak tudi to bo minilo in prišel boš na naslovnice črne slovenske zgodovine za dolgo dolge čase, ko bodo mladi rodovi pljuvali mastne pljunke za tvojim spominom.

 • cosmosjasnovidec

  Replay
  Preveril sem nekaj informacij za levaškega cigana kateri se tukaj nahaja pod nickom “ANTON TIČ” na kokodakarski 24.kurji pa “FOGLOF TUNEK”.In sem objavil resnico o njem,da se ne bo več tako preseraval
  Dobil sem naslednje informacije:
  Haložan sicer sin ciganske družine priseljene v Haloze pred davnimi leti v leseno barako za socialno ogrožene.
  Pijanec prve klase kateri povzroča nemire po celih Halozah z njegovim dretjem po celi vasi v alkoholiziranem nenehnem stanju zaradi katerega je bil že cirka najmanj 25 krat mobiliziran na prisilna zdravljenja katera niso doprinesla k uspešnim rezultatom.
  Večkrat kaznovan zaradi spolnega nadlegovanja sosedove koze po imenu “Julika”.
  Prijavo je podalo “Varstvo za zaščito živali” na pobudo oškodovanega soseda kateri je večkrat bil denarno kaznovan z strani sodnika za prekrške,ker je z njim fizično obračunal vsako krat,ko ga je zalotil zraven.
  Da ne bom pisal še ogromno bom navedel le še:
  Poskus posilstva turista z Hrvaške,nadlegovanje mladih fantov kateri so ga večinoma prebutali zaradi istospolne usmerjenosti,kraje kokoši po celotni vasi ter pridelkov na njivah ITD.
  To sem navedel le nekaj malenkosti čakam še pa na dodatne informacije.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, v letu 2017…še veliko bolj se moramo zanesti na lastne presoje, na lastno pamet in naš pogum.
  Fsi vemo kaj je potrebno narediti, manjkajo nam samo še pogumni politiki, ki si bojo upali tvegati svoj mandat in mandat stranke, da se naredi kakšen rez oz kakšna pametna poteza in ne zgolj kupovanje miru za politične točke… Preprodajalo se je tudi orožje…denar pod mizo za Patrijo…desnica je proti LGBT itd. itd…. Reši nas lahko samo Združena levica… brez Cmerota, Jankovića in pohodnika v Jajce!!!… Kapish???

  • sprehajalec

   Reši nas lahko samo Združena levica…

   Pa Venezuelska nafta, ki jo bo Kordiš zrihtal zastonj od Madurasa. Kapiši? Takole so Grki vplili, reši nas samo Cipras. V svojem bistvu bom pa volil Združeno levico, pa svetujem tudi drugim. Da se bomo malo držali za trebuhe, ko bo mesec premjer, pa ko bo izvedel nacionalizacijo, pa izstopil iz EU pa NATO, pa bodo sledili meseci, ko bomo ersatzkafe iz želoda plačevali z vrečo tolarjev. Pravega ne bo, kofeta. Potem pa končno bankrot, da bo konec te agonije pa samoupravljalcev, pa ostarelih socialistov, pa mladih vročeglavcev, z dvemi semestri FDV, pa prebranim uvodom Marxovega kapitala pa Manifesta.

  • traktor

   Res me zanima kako bi se ti lahko zanesel na lastno pamet.

 • Fogglof Tunnek

  Ali Božiček je?… To je isto kot bi fprašo…ali Bog je?…Fsi poznamo odgovor…a ne…desnosučni?

  • sprehajalec

   Bog je, fsi vemo odgovor, kajne Voglov Tuppek…

   • Fogglof Tunnek

    Ka je sprehajalec…ka te piga?…Ti v to verjameš? Bogi !

    • sprehajalec

     Bolje bogi Tuppek, ki v nič ne verjame…. Mladenič brez boga. Ko boš pa na stara leta sramežljivo krožil okoli lokalne fare, bo pa prepozno…

     • Fogglof Tunnek

      A okoli farjef hodiš ti? Spovedi v temnici? A maš zraven vazelin?

     • sprehajalec

      Sedajle šele vidim Tuppek, da že cel večer onesnažuješ tale portal in sploh nisi mlad, in da si ciganskega rodu iz Haloz, kot je odkril Radames. Potem razumem tvoj gnev, ker južni cigani niste katoliki, temveč brezverci. Severni in sinti pa so vzorni katoliki.

      Zato nimava kaj razpravljati o verskih vprašanjih. Te bom pa priporočil bratrancem v veri mohamedancem, da te nabijejo na njihov religiozni objekt. Pa priporočil jim bom vazelin…

  • Rožle

   Glej, da ne boš diplomiral..iz kurje fizike !

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, v Evropi je fsak 6. pred pragom refščine, v Sloveniji pa fsak sedmi. 26 let nazaj, ko še nismo bili v Evropi in smo imeli socialistično samoupravljanje pa ni bil noben Slovenec pred pragom refščine in fsi so hodili na dopust… ampak potem pa je prišla svoboda in kriminal…Potem je začela slovenska RKC dvigovati glavo!?!?… Hvala bogi, da je levica dovolj močna, da ni fse odšlo u 3 piz** materine!!!

  • sprehajalec

   Hvala bogi, da je levica dovolj močna, da ni fse odšlo u 3 piz** materine!!!

   Ne še, ne bodi nestrpen. Puf levice od 2009 do danes je narastel od 8 milijard na 40. Isto kot v pokojni Jugi.

   26 let nazaj, ko še nismo bili v Evropi in smo imeli socialistično samoupravljanje pa ni bil noben Slovenec pred pragom refščine in fsi so hodili na dopust…

   Hebeš dopust na puf. Kakšen dopust pa je to?

  • traktor

   Za domovino s Titom nazaj, a ne?

 • Viktorh

  “V poznih osemdesetih letih prejšnjega stoletja je Slovenija doživljala nekakšno novo narodno prebujanje, ko so zagovorniki slovenske države pridobivali vse več podpore. Toda po drugi strani so bili med politiki in levičarsko usmerjenimi intelektualci številni, ki so zavračali tako slovensko državo kot tudi koncept naroda, saj so ga imeli za nekaj preživetega.”

 • Viktorh

  “25-letnica slovenske države je priložnost za zgodovinski pregled slovenskega osamosvajanja od Jugoslavije. Ko govorimo o programskih temeljih slovenske države, seveda ne moremo mimo “novorevijašev” in slavne 57. številke Nove revije iz februarja 1987, v kateri so bili objavljeni Prispevki za slovenski nacionalni program.

  Levica, ki je zavračala slovensko nacionalno državo
  Te prispevke je slovenska partijska oblast, ki je še vedno prisegala na Jugoslavijo, pričakala na nož, smešili pa so jih tudi številni levičarski intelektualci, zbrani okoli tednika Mladina. Ti so gledali na narod kot na nekaj preživetega in nemodernega, zato jim je bila ideja o slovenski nacionalni državi nekaj tujega, celo nevarnega. To zavračanje naroda in nacionalne države v veliki meri temelji na marksistični teoriji o odmiranju narodov in držav.”

 • Viktorh

  “Samostojna Slovenija? Končajmo s to zablodo, dokler ne bo prepozno!”
  Razkrivamo, kako je proti osamosvojitvi deloval Miha Kovač
  Kako se je Franco Juri boril proti ustanovitvi slovenske države
  Razkrivamo: Kako je Jožef Školč v času osamosvajanja deloval v korist jugogeneralov”

 • Hribouc

  Težka je s temi kurbami in kurbirji v kupleraju Udbokučanistan.
  Tudi to bo, 100% zagotovo, minilo.
  9.planet prihaja izza Neptuna in bo počistil , in pšenico in ljulko in golazen Zemlje v nulo.

 • odzunaj

  Lipiči s svojimi veterani, Izdajalci Slovenije in Slovenskega naroda spet na političnem pohodu. Vse za mafijskega Botra in njegovo roparsko druščino . Požigalci slovenskih domov !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!