Kaj je s Putinom v Moskvi spletkaril Milan Kučan?

Foto: Kremlin.ru.

Obstaja zelo dober razlog, zakaj se nekdanji predsednik države Milan Kučan ni udeležil praznovanja t. i. dneva Ljubljane, 9. maja, pri svojem prijatelju Zoranu Jankoviću. Namreč, zloglasni murgeljski šef je bil v Moskvi na obisku pri ruskemu diktatorju Vladimirju Putinu ob dnevu zmage nad fašizmom (10. maja), kar je razvidno iz fotografij, ki jih je Kremelj objavil na svoji uradni spletni strani. Kučan je v Moskvo potoval kot vodja »delegacije slovenskih veteranov druge svetovne vojne«, o čemer je poročal tudi proruski internetni portal RBTH Slovenija. Pot v Rusijo je Kučanu in druščini plačal kar urad ruskega predsednika. Požareport namreč navaja, da je Putin na Letališče Jožeta Pučnika poslal državniško letalo. Očitno gre za pomemben obisk v občutljivih časih, ko komunisti počasi izgubljajo bitko za svojo resnico, zato se želijo na vsak način obdržati na oblasti, pomoč pa naj bi obljubil tudi Putin. Kako ne nazadnje drugače razumeti izjave predsednika Združenja borcev za vrednote NOB, Tita Turnška, ki javno kliče k zamrznitvi slovenskega članstva v zvezi NATO in širi proti ameriško propagando?

Kot piše Bojan Požar v svojem blogu o političnem zakulisju Slovenije, je bil obisk Milana Kučana v Moskvi slovenski javnosti dolgo časa neznan. Šele pri Reporterju so na spletni strani Kremlja našli fotografijo, na kateri je Vladimir Putin slikan skupaj z Milanom Kučanom in nekaterimi drugimi veterani. Kasneje so iz zveze borcev vendarle posredovali sporočilo v javnost, da je uradno vabilo za Kučana in delegacijo slovenskih veteranov druge svetovne vojne za prihod v Moskvo poslalo rusko veleposlaništvo v Ljubljani.

Naj spomnimo. Predsednik države Borut Pahor je po navedbah v zelo dobrih odnosih z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, kar ob varnostnem pretiravanju ob njegovem zadnjem obisku v Sloveniji julija lani sploh ne čudi, saj je Pahor zanj zaprl polovico cest v državi. Pahor je Putina tudi vabil v Slovenijo na njegovo prvo uradno srečanje z Donaldom Trumpom. Ravno zato čudi, da slovenski predsednik ni vedel za Kučanov obisk v Moskvi. Kot navaja Požareport, pa tega niso vedeli niti v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja.

Kdo je Putinov kandidat za novega slovenskega predsednika?
Kot še piše Bojan Požar se zdaj nekateri poznavalci politične scene sprašujejo, če Kučanov obisk v Moskvi nemara pomeni, da se namerava Vladimir Putin jeseni vmešati v slovenske predsedniške volitve, kar je že storil v času ameriške predsedniške tekme, poskušal je tudi v Franciji. Ni skrivnost, da Kučan in njegovi borci iščejo alternativo za Boruta Pahorja, ki si ga na vse pretege želijo spodnesti. Dolgo časa je bil glavni Pahorjev levičarski protikandidat Milan Brglez, ki pa se je nato raje zadovoljil s položajem predsednika državnega zbora.

So pa proruski mediji v zadnjih dneh obširno poročali o Kučanovem obisku v Moskvi in krepitvi slovensko-ruskih prijateljskih stikov. V resnici gre za krepitev stikov med ljudmi z isto politično ideologijo, kar gre razbrati tudi iz intervjuja s predsednikom Zveze združenj borcev za vrednote NOB Titom Turnškom, ki ga je nekdanji obrambni minister opravil za rusko tiskovno agencijo.

Foto: YouTube. Tit Turnšek.

Turnšek želi zamrzniti članstvo v Natu, saj so ogroženi prijateljski odnosi z Rusijo
Turnšek je ob dnevu zmage provociral, da takšen praznik praznujejo vsi pravi Slovenci. “Borili smo se skupaj z  vsemi zavezniki. Na ta dan počastimo spomin na vse žrtve fašizma. Počastimo spomin tudi na rdečearmejce, ki so dali svoja življenja v tej vojni. Rdeča armada in Sovjetska zveza sta ogromno žrtvovali za zmago nad fašizmom. Veliko število sovjetskih vojakov, ki so postali ujetniki, je zbežalo iz ujetništva in se pridružilo našim partizanskim enotam. Skupaj smo se borili v tej bitki proti fašizmu,” je razlagal Turnšek, neozirajoč se na dogodke z zadnje seje Odbora DZ za obrambo, ko je poslanec SDS Franc Breznik med drugim dejal, da takšen praznik, ki pomeni tudi vzpon komunizma na oblast, ne more biti praznik demokratov.

Turnšek je v svojem govoru paranoično pozival k združevanju vseh antifašističnih sil, ki bi preprečile fašizmu, da popelje človeštvo v novo svetovno vojno. “Po koncu druge svetovne vojne smo vsi mislili, da je nacizem premagan. A je danes v Evropi spet v vzponu – od Pribaltika in Ukrajine pa do Sredozemlja,” je povedal. Ob tem je okrcal Češko, kjer je letos potekalo slavnostno srečanje z ameriškimi osvoboditelji Prage, saj trdi, da so češko prestolnico osvobajale sovjetske enote.

Njegova ameriška antipropaganda je očitna tudi iz izjave, “da zgodovino tem državam sestavljajo v Ameriki. Gre za propagando sedanjih ameriških interesov, ki je svetu prinesel toliko vojn. Bodite pozorni na dogajanje v Koreji, kaj se dogaja v Ukrajini in v Evropi okrog Ukrajine. To je zelo nevarno. In tudi to je rezultat propagande, s katero sedaj nadaljujejo oblasti. Mlada generacija nima zgodovinskega spomina in ne pozna zgodovine. Mi ga imamo. In mi ne moremo dovoliti potvarjanja zgodovin”.

Takšno zagovarjanje svoje resnice priča o tem, da se komunisti v teh nevarnih časih za Evropo, ki jo pretresa migrantska kriza, zelo bojijo za svojo oblast, saj se zavedajo, da jih brez njihove resnice ljudje ne bodo več volili, temveč jih bodo poslali na smetišče zgodovine. Za to so pripravljeni storiti marsikaj, tudi izstopiti iz Severnoatlantskega zavezništva.  “Kako sedaj zapustiti tale Nato, pa je že drugo vprašanje. Ali lahko to sedaj storimo ali ne? Mislim, da bi Slovenija zdaj morala zamrzniti svoje odnose z Natom in ne bi smela sodelovati v novih akcijah. Za nas je ohranjanje dobrih odnosov, ohranjanje dobrih meddržavnih odnosov med Rusijo in Slovenijo, zelo velikega pomena,” je še povedal Turnšek, ki je podobnega mnenja tudi glede prihodnosti Slovenije v Evropski uniji.

Ne gre dvomiti, da je Turnškov prijatelj Milan Kučan v Moskvi z Vladimirjem Putinom razglabljal o zelo podobnih temah.

L. S.

 • učko

  Na sliki same stare komunističke PRDONJE !!!!!

 • Franc Šink

  Dva sta morala poklekniti da se tov. Kučan sploh vidi.

  • karpelec

   Je pa zraven Putina. Pomenljivo.

   • Franc Šink

    Ja res je.

   • Olga

    Ker sta enako majhna!

 • VERZIFIKATOR

  Milan Servilovič Vladimirjev

  ČUDODELEC IN IZDAJALEC

  Raspútin, čudodelni mag,
  spomnimo, imel ni sreče,
  leta šéstnajst je iz vreče
  v reki se prikazal nag.

  Rasputin, čudodelec ruski,
  tisti, ki končal je v Nevi,
  zdi se, zopet vstal je drevi,
  se prikazal na zakuski.

  Na zakuski veteranski
  čudodelcev svoje baže,
  slika vsaj o tem ne laže,
  tokrat v drži partizanski.

  Čudodelec kajpak zmožen
  transformacij je številnih,
  v družbi hlapčičev servilnih
  se prikaže, mož je prožen.

  Spremlja čista ga servilnost
  sluzavih obiskovalcev,
  raznih več resnic iskalcev,
  ki se dviga jim storilnost.

  Enega se v maga družbi
  je na daleč prepoznalo,
  bitje prav pritlehno malo
  zopet je v lakajski službi.

  Od skrbi je osivelo,
  je že hrbtenica kriva,
  se zato pritlehnež skriva,
  ko opravlja svoje delo.

  Res prilehno in nečedno,
  stvar zato se zamolčuje,
  da je malček šel na tuje,
  sploh poročanja ni vredno.

  In novinar, izvajalec
  direktiv v nečedni službi,
  zamolči, da bil je v družbi
  čudodelca – izdajalec.

 • von Rhein

  Turnšek ni lažnivi k…. On je lažnivi pimpek.

 • Demonkrat

  To je on obiskal dom upokojencev.Mogoce pa so Rusi iznašli zdravilo za demenco ?

 • domovina mili dom

  Čas je, da se razdelijo enosmerne letalske karte, lahko iz proračuna, za smer: S. Koreja, Venezuela, Kuba, Bližnji vzhod z Balkanom.

  • karpelec

   Za izbrane ljudi.

 • sale

  hahha zloglasni šeff sprdnjene drogeraške stranke mu je malo fouš se s starim volvom vozi pa nihče ga nima rad. Smr srk

 • Anton

  še Putin ni tako “rdeč” kot ta palček smuk

 • Antonius

  Pa se ja nista Kučan in Putin pogovarjala o vračilu Trsta Sloveniji?!
  Revolucionarnim borcem, komunističnih “farb” pa voda zares v grlo teče. 70 let naših našemljenih hostarskih dodatkarjev niso vabili na nobeno vojaško proslavljanje konca II. svetovne vojne v Moskvo, sedaj pa nenadoma pred javnostjo skrivan preobrat.
  Sedaj Slovenci počasi spoznavamo, čemu v resnici služi novo postavljeni spomenik rdečearmejcem v murski soboti.
  Kruhoborci in propadli Kučanovi revolucionarni komunisti Slovenijo silijo, da zleze v rit ruskemu medvedu.

  Turnšek se hvali, da ga on ima, mladi pa nimajo zgodovinskega spomina. Saj zato so pa njegovi komunisti skurili arhive, da mladi ne bi prišli do resnic in na plano spravili njihovih krvavih spominov.

  To je še en ogromen razlog več, da bom na naslednjih volitvah volil SDS in Janšo!

 • sale

  fant je cenjen po svetu vašega ljubljenega vodjo lahk povabi le kakšno komunalno podjetje u tunguziji

 • Fogglof Tunnek

  Čujte,to morate malo drugače gledati… Milana Kučana spoštuje ena najmočnejša (gledano politično in gospodarko) oseba na svetu… VLADIMIR PUTIN !!!… Vem iz prve roke, da je Kučan tam zaradi gospodarskega sodelovanja. Zrihtal bo kšeft …to kar Cerar, Pahor in Janša fkup ne bi mogli doseči… Za Milana Borut ni pomemben, niti nevaren…zanj je on barbika ali klovn če hočete, ki ga ljudje pač imajo radi in mu predsedniška funkcija lepo pristoji…fsaj škode ne dela… Janez Janša je pa druga pesem…njega pa mora Milan zaustaviti (tudi to je predmet Kučanovega obiska pri Putinu)…Združeni skupaj…Milan, Vladimir in slovenska levica…ma ni hudič, da plešafca pustimo na hladnem…naj se rajši ukvarja s svojo družino, da ne bojo zašli na stranpoti tako kot je on.

  • Pečeke

   Pa kam je pripeljal Kučan Slovenijo po vojni leta 1945, v razdvajanje slovenskega naroda s sodelovanjem pri pobijanju celih družin in metanju v jame in to naj bi bile pozitivne vrednote tega komunističnega vodje, ta spada na nov Nürenberški proces, ne pa da poučuje Pahorja ali JJ, ker jim niti do popka ne seže glede vrednot, predvsem kot UDBAŠ, ko vemo in je dokumentirano kakšna grozodejstva so počeli!!!

   Ampak pregovor pravi: Vse se vrača se še plača!!!

 • Argentinec

  Ja ….. zdej še pa Tito od mrtvih ustane pa ste u riti, janšisti.

  • xtc

   Uriti ste levaki nihče na svetu vaz noče več.

  • Olga

   Tudi če vstane, z eno nogo ne more nič!

  • sprehajalec

   Argentinac, tebe bo najprej z berglo po glavi, ker navijaš za Ruse. Potem pa Murgl’ca. Maršal se je Rusov bal, ker bi ga ubili.

 • totex39

  V EU smo edina komunistična država, kjer nam vlada murgelski klan komunistov in različne borčevske organizacije, očitno nam ni več pomoči, kar so še sedaj dokazali s tem obiskom v Rusiji.

  • MižekFiga

   Grad gori, grof beži se že dogaja. Hčeri ima pospravljeni v EU službah. Krompirjeva župca pa ne vzdrži kulinarične ocene,.

  • Olga

   Njim ni več pomoči! Ko so izgubljali proti domobrancem, so tudi bežali pod okrilje Stalina! Danes pa diktatorja Putina!

 • Olga

  Spet en “veteran” druge svetovne vojne?! Rojen 1941-ega leta!!!!! Haha!
  Je šel prosit za azil?

  • karpelec

   Ta bi bila pa dobra.

   • Olga

    Pokaži mi, s kom se druži Špelo in povem ti, kdo si! Mafija ni zame!

 • xtc

  Narodni izdajalci,kolaboranti z rusko komunističnim okupatorju zopet pri svojem komunističnem gospodarju v Moskvi.Kdaj bo narod te izdajalce vrgel z oblasti in postavil pred sodišča in v zapore.Toliko gorja kot so povzročilii moskovsko komunistično hlapčevski izdajalci in sodelavci rusko komunističnega ruskega okupatorja ni SLOVENCEM NIHČE.
  In Turnšek’Tenu bi morali prepovedati javne nastope.In še ena bolna izjava,Ruso so osvobodili Češko.
  Gre za grdo laž saj je nemškega okupatorja enostavno zamenjal ruski komuznistični.,ki je naredil še več gorja in žrtev kot prvi.
  In če še komu ni jasno zakaj izgubljamo pravne bitke z Hrvati in še kom imate tukaj izvrsten odgovor in še več jih bomo.

 • Anton

  Zakaj se je pa dal putin v tak drek in poklical naše rdeče lažnjivce…..?

  • xtc

   Zato ,ker je komunist in generalni sekretar partije-skratka njihov gospodar.

 • resnicaboli

  Nič nimam proti če zrušijo Pahorja ker slabšega človeka ne najdeš v Sloveniji.

 • sale

  domobranci so že od korenin izdajalci

  • Olga

   Seveda, za komuniste, saj so branili svoj dom! Komunisti so pa zločinci, ker so morili zavedne Slovence, izvajali izvensodne poboje in genocid! Fakti! Genocid NIKOLI ne zastara!

  • sprehajalec

   Enake besede so bile namenjene tudi Kolčakovcem, pa belogardistom v Rusji, nasprotnikom boljševiške Rdeče armade. vse je bilo narejeno po enakem vzorcu, ki ga je predpisala Kominterna.

  • soc

   Jel’, šef sale, a od gdje tebi to strašno znanje? Rek’o deda Hercegovac – likvidator?

 • sale

  in prisegajo na neko pismo kao sveto vsak normalen kateri je to prebral je postal ateist

  • sprehajalec

   Sale, tvoj pop te bo za ušesa, če boš tak brezverec.

 • montyamp

  A vi veste da je denar iz HYPO BANKE odpotoval v Rusijo ???
  Žveplwni pritlikavec je šel štet udbovski denar .
  Kaj vi res mislite da ruske banke rinejo na slovenski trg .
  UDBA s pokradenim denarjem okupira Slovenijo s krediti .
  Treba bo zagiftat tole podganje gnezdo .

 • Božo

  Haha Janša lahko smo sanja da bi se srečal z Putinom.

  • MižekFiga

   Jekleni Janez je kot predsedujoči predstavnik EU zavrnil to srečanje!

   • Olga

    Pravilno!

  • Olga

   Seveda, on se z diktatorji ne srečuje, on gre raje v Ameriko! Se spomnite, kaj vse bi Barbi naredil za srečanje z ameriškim predsednikom? Še zapornika iz gvantanama je hotel vzeti v Slovenio?!!!

  • sprehajalec

   Ivan Janez se bo s Trumpom pa melanijo, Božo. To pa lahko Murgl’c le sanja….

 • Franjo Trojner

  Da levičarska kamarila v ilegali snuje nakaj velikega je jasno, kot beli dan in se je dalo razbrati iz zadnjega nastopa šerifa Zokija, kakor tudi vulgarnega nastopa Turnška v parlamentu. Grozljivo je spoznanje, da ima v samostojni demokratični Sloveniji vpeti v EU in NATO diktator, ki krši vse osnovne človekove pravice svojemu in tujim narodom Putin in Rusija tako veliko število zagriženih ideoloških somišljenikov, ki delujejo zoper interese samostojne demokratične Slovenske države, zoper interese Slovenskega roda, zoper interese EU, zoper interese zveze NATO, torej zoper interese napredne zahodne ciilizacije. Medijski spin zamrznitve partijskih knjižic je kumunistični kamarili uspel v celoti, takrat leta 1991 so se samo navidezno kr čez noč iz zagriženih kumunistov prelevili v demokrate in si s tem slepilnim manevrom uspeli zagotoviti politično preživetje in s tem ohraniti svoj vpliv in zadržati oblast v svojih krempljih. Da tranzicijska eva rdeča kamarila vse skozi trdno drži oblast v svojih rokah se vidi

  • MižekFiga

   Kaj pa stara pravica in resnica: “Grad gori, grof beži”!

  • Franjo Trojner

   Da levičarska kamarila v ilegali snuje nakaj velikega je jasno, kot beli dan in se je dalo razbrati iz zadnjega nastopa šerifa Zokija, kakor tudi vulgarnega nastopa Turnška v parlamentu. Grozljivo je spoznanje, da ima v samostojni demokratični Sloveniji vpeti v EU in NATO diktator, ki krši vse osnovne človekove pravice svojemu in tujim narodom Putin in Rusija tako veliko število zagriženih ideoloških somišljenikov, ki delujejo zoper interese samostojne demokratične Slovenske države, zoper interese Slovenskega roda, zoper interese EU, zoper interese zveze NATO, torej zoper interese napredne zahodne ciilizacije. Medijski spin zamrznitve partijskih knjižic je kumunistični kamarili uspel v celoti, takrat leta 1991 so se samo navidezno kr čez noč iz zagriženih kumunistov prelevili v demokrate in si s tem slepilnim manevrom uspeli zagotoviti politično preživetje in s tem ohraniti svoj vpliv in zadržati oblast v svojih krempljih. Da tranzicijska leva rdeča kamarila res vse skozi trdno drži oblast v svojih rokah se vidi tudi v propadli tranziciji, v nepravni državi, v vsakodnevni vseprisotnosti totalitarnih kumunističnih simbolov in idej, v porastu korupcije, v nespoštovanju etike in morale, neizvedbi lustracije, v nasprotovanju članstvu EU in zvezi NATO in vse večji kolaboraciji z Rusi in Putinom. Ja in res je, kot trdijo nekateri, da smo se ponovno znašli v prav enakem položaju, kot leta 1940/1941. Upam, da tokrat prevlada razum, preveč se pa na to ne zanašam, je polpretekla zgodovina zelo nazorna.

 • Olga

  Putin sprejema lažnivce in goljufe! Kakšni veterani neki? Kakšni protifašisti neki? Resnica: plenicarji niso veterani, niti Kućan, niti Turnšek! Antifašisti niso bili, ker so sodelovali s fašisti in nacisti! Bili so protiimperialisti in še danes proti Ameriki, razen kadar rabijo cash za jame brez DNA! Slovenci smo vstopili v Nato in zločinci komunisti naj bojo tiho! Pripravljajo naj se kvečjemu za beg v Sibiriji, er tja, v gulage spadajo, da bodo razumeli trpljenje MILJONOV pod njihovim škornjem! Kučan je VELEIZDAJAKEC!

 • Goran Hvala

  A nova je se v drugi svetovni al v hladni vojni?…zdej me ze mal begate..

 • soc

  Zlobni murgelparkeljc je sposoben vsega za svoje mračne jugofilne cillje. Matilda, kje si?

  • Olga

   Še prej dosmrtni rest!

   • soc

    Sem za, a vendarle – čim krajši, ziher je ziher.

 • sprehajalec

  “Veliko število sovjetskih vojakov, ki so postali
  ujetniki, je zbežalo iz ujetništva in se pridružilo našim partizanskim
  enotam. Skupaj smo se borili v tej bitki proti fašizmu,” je razlagal Turnšek,”

  Kadarkoli odpre usta Turnšek ali kakšen potomec borca NOB se zlaže. Govorijo na rekla kazala principu, pa prenapihujejo. Takšnih, o katerih govori Turnšek praktično ni bilo. Bilo je pa veliko Vlasovcev pri nas, rdečearmejcev vojnih ujetnikov torej, ki so prestopili na nemško stran.

 • sprehajalec

  Se morda oblikuje nova Kominterna?

  • Olga

   Ravno prav za Nuernberg!

  • slosin

   Pred ww2 so vsi vidni akterji NOB revolucije (z Enonogim na čelu) hodili v Rusijo po navodila….A se zgodovina ponavlja…

 • sprehajalec

  Če bi bil Maršal še živ, bi Murgl’c končal na Golem. Ker se brati z Rusi.

 • vsemojebabe

  Kučan želi še enkrat prodati Slovenijo, da bo le še naprej ostal pritlehni hišnik.

 • FeriSS.H

  Kot War-Nerd vsako leto spremljam to vojaško manifestacijo ki ji Rusi pravijo – Velikaya Otechestvennaya voina, Parad na Krasnoi ploshchadi 9 maya 2017. Zadeva je speljana do perfekcije, glasbena spremljava je veličastna, skratka prava paša za oči.

  Enako, če ne še bolj je veličastna Kitajska Vojaška parada na dan 03. Septembra ki slavi zmago nad Japonsko. Njihova izvedba pa je neverjetna, sploh se ne da opisati, za dobiti pravo sliko je to treba enostavno videti.

  Francoski Défilé militaire du 14 Juillet je še ena veličastna Vojaška manifestacija kjer je špica parade njihova legendarna Legion d’Etranger s svojim nihajnim marširnim tempom od 88 korakov v minuti, za razliko od ostalih Francoskih enot ki marširajo z 120 koraki v minuti

  Američani nimajo te vrste vojaških manifestacij. Pri njih imajo nekaj sicer manj impozantnih predstavitev ob Military Farewell Retirements – Ko se upokojijo najvišji časniki Ameriške vojske, ali ko dodeljujejo MOH (Medal of Honor), v predstavi ki se imenuje – Marine Medal of Honor Flag Presentation Ceremony na primer. Tudi The Evening Parade – Marine Barracks Washington – je paša za oči. West Point, Graduating Class je še ena atraktivna posebnost Ameriške vojske.

  Britanske Vojaške predstave so izjemne že zaradi tradicije ki se jo enostavno občuti, pa naj gre za že legendarno – Trooping The Colour / Queen’s Birthday Parade – ali pa parade ko se čete vračajo iz vojn in korakajo po mestnih ulicah ob spremljavi fenomenalnih Pipe Bands.

  Za parade Wehrmacht-a pa lahko samo rečem da je škoda da takrat niso imeli HD videa. Nemci imajo (so imeli) eno posebnost, neko Tevtonsko Mogočnost, in vsaj meni, ob zvokih Preussens Gloria-e so neprekosljivi Number One.

  Vsaka od omenjenih Vojaških Manifestacij je veličastna, vsaka ima svoj glamur. Vojska prestavlja Nacijo, je NACIONALNA manifestacija, a na žalost s konceptom Multikulturalizma nekatere države to izgubljajo, ali bolje rečeno zapravljajo. Seveda v temu prednjači Amerika, sledijo pa ji Britanija in Francija.

  Ruska in Kitajska vojska so za enkrat še Multikulturalno neomadeževane, so kot nekakšen branik pred načrti Globalistov. Upam da bodo to specifiko obe zadržale tudi v bodoče. Globalisti, kamor spadajo tudi podrejene im Levičarske politike in mase, so sovražniki Euro-civilizacije, in zato Putina vidim kot kakšen branik ki se postavlja po robu Globalistom. Moskovska parada je kot neki Fuck You tem Globalistom, jaz sem pa alergičen na Globaliste in njihov MultiKulti.

  Logika zavezništva je dokaj enostavna – Sovražnik mojega Sovražnika je moj Zaveznik, in čeprav ne vem kaj si Putin misli in kakšni so njegovi načrti, vsaj za enkrat ga vidim bolj kot zaveznika, kot pa sovražnika. Na koncu tudi polovica Američanov ki so volili Trumpa, podobno gledajo na Putina.

  V to enačbo pa nikakor ne gre tale Murgelski pekinezer, ne vem a ga je Putin res povabil ali pa se je podgana podtaknila samoiniciativno. Putin se sicer slika z vsem mogočim, tudi z živalmi ali na živalih, in torej nič posebnega če se je za en fotografski flash obkrožil še s temi.

  • Goran Hvala

   Se zdej ne vem..a so desni za putina al ne…eni ja eni ne…nova stalno strasi z njim slovence..pa lepenova je bla kul pa cez noc kr komunistka(takoj ki je pusila volitve)…res sm cist zbegan…

   • Franc Šink

    Putin je desničar.

    • Goran Hvala

     Kaj se ga pa nova tolk boji potem?

     • Franc Šink

      Saj se ga ne. Res si zbegan.

     • Goran Hvala

      Ja ce stalno strasijo kdo je pri njem na obisku(same komunjare)…tud evropo naj bi ze napadel po predvidevanjih nove ze 1mesec nazaj pa ni se nic…ne vem no stalno pise kaksna nevarnost nam je komunist putin..

   • FeriSS.H

    Klasični pojem Desnica – Levica je po mojem pase, temu se priklanjajo mnogi analitiki in tudi nova realnost kaže na to. Desno-Levo nasprotje bo izginilo tako kot je izginila Hladna Vojna, in še marsikaj drugega. To čemur prevaranti pravijo Globalno Segrevanje je bolj segrevanje med Globalisti in Nacionalisti. Tudi klasični Nacionalizem izginja, po Anglofonskih “Desnih” ali Tradicionalističnih forumih se omenja samo še White-Nationalism, in temu Euro-Nacionalizmu sem se popolnoma priklonil tudi sam.

    Antifa Anti-Racists versus White-Nationalist Racists, ta polaritet bi po mojem lahko prinesla NOVA REALNOST, seveda na nivoju nas navadnega folka. Globalisti bodo gonili svoj načrt še z večjo intenzivnostjo kot so to počeli do sedaj. Brexit in Trump sta ih očitno spravila ob živce, ta razvajena golazen pa ne prenese poraza, sploh ne ko so že toliko investirali v ta projekt.

    Mnoge današnje “Leve” Anti-Rasistične MultiKulturaliste bo realnost predramila iz egalitarne omame, in kot pri klasičnem mačku, glavoboli bodo odvisni od količine zablod s katerimi so se, ali pa ih je sistem nalival že od malih nogic.

    Verjetno bo večina bodočih Evropejcev enostavno pozabila na Levo-Desna nasprotja, ker bodo soočeni z enim sovražnikom ki ne bo mahal samo z zastavami drugih barv, že sami so/bodo druge barve.

    PS
    Na Novi imajo precej zbeganih “avtorjev”

  • MižekFiga

   Tovariš Pekinezar, sam se je povabil, je rovaril po beli hiši s knjigo “Naše gore”, ko je bil podpredsednik Amerov Al Gore. Dalj od tajnice vratarja se ni prikopal.

  • Franc Šink

   Globalizem bi že davno ispeljali če ne bi bilo Rusov in podobnih.Tu se 100% strinjam s tabo!

 • Osti jarej

  ..opice z najmanjšimi jajci,se najbolj derejo

 • Shalalabayzer

  Največja zgodovinska ironija pa je, da so v Jugi take simpatizerje s sovjetipošiljali na Goli Otok.

 • MižekFiga

  TovarišPekinezar se očitno ne zaveda, da je zelo užalil Zorangutana Pavijankovića, saj je klečeplazil pred Putinom.

 • Rožle

  A ni Kućko u penzjonu …?

  • MižekFiga

   V penzionu in zamrznjen tudi!

  • karlina

   Itak, tako, kot sem jaz v penziji, kar seveda nisem in še dolgooooo sploh ne bom, če sploh.

 • rastan

  Putin komunist???hahahahaha

  • MižekFiga

   Putin je KGBjevec (isto kot UDBA) in tov. ddr. Pekinezar je v SLO na enakem položaju.

 • WatsonForus

  Lohk oba odjebejta – Turnšek naj se gre z babo pretepat , Kučko pa Štefko pazit da nov vse popila.

 • montyamp

  KUČAN GNOJ —- JANŠA HEROJ

  • MižekFiga

   Tovariš si zasluži svojo častno titulo, torej tovariš ddr. Milan Kučan ali nick Pekinezar.

 • 5-RA

  Sigurno si je izprosil, da bo SLO lahko odkupila Merkator, da bo spet naš, a nje de de…morda jim je obljubil vojaško bazo v piranskem zalivu (zato ga ne bomo dobili) v zameno pa bodo Rusi odkupili NLB in to tako, da bomo mi krpali nadaljnje luknje…al pa Telekom, da bo naša udbovska sova še vedno lahko prisluškovala vsem in vsakemu…Tale pekinezar še ne misli odnehati, sploh sedaj, ko je vse tako lepo pripravljeno na drugi poiskus eksperimenta imenovanega komunizem, kjer bomo vsi enaki v bedi…razen elite seveda.

 • Osti jarej

  Za desničarje, še posebej tiste okoli SDS, je Milan Kučan poosebljeno zlo, Darth Vader, mitološke “Murglje” pa so kot Zvezda smrti (Death Star). Manihejski dualizem kot večni spopad Dobrega in Zla, ki ga je George Lucas uokviril v šestih nadaljevanjih Vojne zvezd (Star Wars), se v provincialni Sloveniji odvija že desetletja, Milan Kučan kot Antikrist (bolje: Antijanša) pa v tej sagi igra eno glavnih vlog. Za desničarje bi se kozmično ravnotežje s Kučanovo smrtjo v trenutku zrušilo, kajti izginil bi lik, ki jih simbolno osmišlja. In vice versa, levičarjem se svet čez noč podre, če ni več Janeza Janše, glavnega hudodelca v tej državi. Oboji, levi in desni fanatiki, so si torej precej podobni v matrici svojega razmišljanja in zlasti ikonografiji. Skupaj predstavljajo skoraj polovico volilnega telesa, pri čemer je t.i. levi pol zaradi objektivnih okoliščin močnejši od desnega. In ker Janez Janša nikoli ne bo kandidiral na predsedniških volitvah zaradi strahu pred porazom, Milan Kučan pa je predsednik že bil (celo dva mandata), se zastavlja dilema, po kakšni logiki se lahko zavzemamo za ponovno Kučanovo kandidaturo. Smo mar obšli tehtno ustavnopravno vprašanje, ali ne bi bil tretji mandat v nasprotju z ustavo, ki v 103. členu pravi, da je predsednik republike “izvoljen za dobo petih let, vendar največ dvakrat zaporedoma”? Nismo, kajti liberalnejša interpretacija ustave pravi, da lahko nekdo, ki je bil dva mandata zaporedoma predsednik, čez pet, deset ali petnajst let dejansko ponovno kandidira za ta položaj. Ključno je, da se po dveh zaporednih mandatih serija prekine. Kučan, skratka, bi lahko legalno kandidiral na volitvah – in glede na nekatere diskretne, predvsem pa tajne sondaže javnega mnenja Boruta Pahorja prisilil v drugi krog, kjer bi spričo demografskih danosti (mlade generacije se izseljujejo, požvižgajo se na preteklost, socializem in predvsem na volitve, na drugi strani pa je gerontokracija vedno vplivnejša, saj je disciplinirana, hodi na volitve in glasuje v skladu z navodili baze) bržkone slavil Kučan in za naslednjih pet let tudi formalno (spet) prevzel oblast v državi./portal plus/

  • sprehajalec

   Za desničarje bi se kozmično ravnotežje s Kučanovo smrtjo v trenutku zrušilo, kajti izginil bi lik, ki jih simbolno osmišlja.

   Narobe razmišljal, problem Slovenije je, da je polna malih Murgl’cev… Gre za način razmišljanja v glavah, ki pelje Slovenijo v potop.

   • Osti jarej

    …resnica boli…nič je ne prikrojuj

  • baubau

   kak lep predšolski domišlijski spis-povsem v skladu z vzdevkom si avtor pač želi to,kar je absolutno nedosegljivo…

 • tasilo

  Štefla zaradi prehlada ni mogla na pot, je pa iz solidarnosti doma sama spila kar dve flaši vodke. Ponavadi samo eno.

  • Olga

   Saj je šla Špela z njim!

  • Rožle

   Pa sej ponavadi ga tudi ona okoli fura….zato se pa narobe fsede …
   https://www.youtube.com/watch?v=3Sen2bOneKE

  • Vera

   Raje se vsi skupaj vprašajmo, zakaj Štefka pije . Kaj je glavni razlog ? Nekje sem zasledila , da je že 2x prebolela raka , drugo pa jo peče vest, ker ona izhaja iz klene krščanske družine iz Koroške , moža pa ima vedno bolj pokvarjenega proti lastnemu narodu .

 • Olga

  Zdaj pa vidimo “veterane”, ki jih plačujemo!
  Kućan je lahko samo veteran zločinskega komunističnega sistema, Udbe in kraje davkoplačevalskega denarja! V zapor z veleizdajalci Slovenije!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ VETERANI SO TISTI, KI SO SE DEJANSKO BORILI V VOJNI, PIKA !!!!!! Ne pa tisti, ki so se borili v plenicah, oz. so bili rojeni ze po vojni, kaj jim ni jasno, aja seveda, če si kot veteran , dobivaš plačano borčevsko penzijo, itak.

 • Rožle

  Slovenski otroci naj se Kučanu zahvalijo, ker so lačni jim že takrat obljubil…
  : “Nikoli več ne bo tako, kot je bilo “…!!!

  No, in zdej vam hodi Putini nastavljat …

 • Rožle

  Milanu že zmankuje instant strank za predčasne volitve in se poslužuje že vsemogočih umazanih prijemov
  …PANIKA !!! PA TO …

 • Olga

  Kućan se lažno predstavlja tako kot Turnšek! Kradeta davkoplačevalski denar za “veterane” NOB!!!!!! Zločinsko združenje je treba prepovedati!

  • karlina

   Kakšen veteran neki, rojeni med vojno in po vojni, haloooo, pravi borci so ze dolgo v grobu, moja stara očeta ze 30 let.

   • Olga

    Za Kućana je značilno več resnic… Laž je njihova nesmrtna duša!

 • montyamp

  Ko govoriš z levičarji nižjega , ne vladnega ranga so eni še vedno zelo
  prepričani kako je Kučan osamosvajal Slovenijo. Eden mi je nedolgo nazaj
  celo rekel, da bi bil pripravljen dati za Kučana tudi življenje. Pa jim
  poveš, da sta ZSMS in Školjč pripravljala rušenje Demosove vlade celo v
  času same vojne. Ja pravijo ampak Kučan ni ZSMS. On ni bil s tem nič
  povezan. Pa jim poveš, da so v takratni SDP danes SD par dni pred
  osamosvojitvijo terjali odstop vlade in konfederacijo. Ja pravijo ampak
  Kučan ni SDP. On ni imel nič s tem. Čeprav je imel pri njih zamrznjeno
  članstvo. Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri načrtih, da ne bi
  imeli svoje vojske. Ja ampak to je hotel samo mir pravijo. Kot da bi JLA
  kaj dala na to?!! Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri razorožitvi
  TO. Ja ampak to ni bilo čisto tako, on je dober pa so ga eni zavedli.
  Predsednik CK, šef udbe se pusti nategnit slabše od kake šolarke?!! Pa
  jim poveš, da je Zlobec sodeloval s Kučanom in lobiral proti
  osamosvojitvi v tujini. Ja pravijo pa to ne more biti res, ker saj se
  spomnimo kako je zapustil kongres ZKJ v Beogradu.
  GORJE NARODU , KO PRIDE STALINOV MORILSKI HLAPEC NA OBLAST .

  • karlina

   TOČNOOOO

 • Osti jarej

  ….zaradi starih volov…obeh spolov….se politični manipulanti ,vedno znova obdržijo pri koritih….in dejstvo je,da jih je čedalje več….mladi tako ali tako odhajajo,ker so vse skupaj nabili na kito….sloyugobutalija JE dežela starcev

 • Olga

  Ruski veterani se verjetno sprašujejo, kako so lahko “veterani” kot Kućan in Turnšek v njihovih vrstah! Laž je nesmrtna duša komunizma … Lažejo vsem, tudi drug drugemu…. “Obstaja več resnic”, a NE Kućan?!!

 • luka globus

  Milan Kučan rojen: 14. januar 1941
  WW2: 1. september 1939 – 2. september 1945

  Kolk Nemcev je pobil? :)

  • MEFISTO

   O nem povratniku iz Nemčije se pa res govori.

   • luka globus

    Kučan je bil najboljši sniper, Turnšek je pa tank vozil. Včasih tud avion.

 • MEFISTO

  Kučan očitno ni bil preveč zadovoljen s Putinom.

  Na sliki se s stisnjenimi ustnicam precej kislo smeji.

  • tramal

   Morda je moral kučan v cerkev zraven putina zato se tako kislo drži.

 • luka globus

  Tit Turnšek rojen: 25. december 1938
  WW2: 1. september 1939 – 2. september 1945

  Še en rambo v kratkih hlačah.

  • karlina

   Kučan-rojen 14. januar 1941

 • Stajerka

  ti pacienti NE oz. NOČEJO sprejet zgodovine in njenih dejstev……ne samo v povojnih svinjarijah, tudi v tem vidiku, da je Tito izrazil ODLOČEN NE ruskemu vplivu in diktatu……torej po čem ali kom so nostalgični ti ljudje, verjetno NI jasno njim samim, ne da bi bilo narodu……..mogoče je njihov idol Stalin??…
  podn od podna pod podnom – potuhnjenost, hinavščina, lopovščina, laž in manipulacija so odlike teh “ljudi”…..

  • karlina

   TOČNOOOO

 • ostrovrhar

  Zakaj je bil Kučman nezadovoljen z obiskom? Ja, ker je ugotovil, da je Putko po vseh kriterijih (nacija, rodina, Bog) skrajni desničar in ne komunist, kot je on sam.
  Zakaj je bil Putko zadovoljen z obiskom? Ker je končno prišel nekdo, ki je manjši od njega.

 • Rožle
 • Osti jarej

  …zadnjič sem slišala tale rek;odpusti smo nemcem,odpustili smo italijanom,brat bratu pa ne…..nemci in italijani NISO naši bratje…ZATO!!!

  • tramal

   Bili smo stoletja zraven avstrijcev,se pravi da so avstrijci naši bratje ne pa srbini kateri so nas okupirali za pedeset let Zapiti rusi pa so v sloveniji pobijali in posiljevali ne pa osvobajali.To je resnica ne pa komunajzerske pravljice.

   • Olga

    Zaradi Srbov smo izgubili avstrijsko Koroško in Trst potem, ko so partizanski komunistični zločinci pobili 6000 ljudi!

    • hle

     Oboje smo zgubili četrt stoletja prej krivci pa so bili v Ljubljani

   • hle

    Hočeš reči smo bili stoletja okupirani od germansko vatikanske naveze kar je Slovensko ozemlje zreduciralo na malo večjo pokrajino tisti zapiti Rusi pa so bili edina vojska ki se je iz Slovenije umaknila sama

    • tramal

     Pijanduram rusam je zmanjkalo vodke pa so šli raje domov kjer jo imajo dovolj.Tudi avstroogerska je razpustila države brez boja in odšla domov.

     • hle

      Vidim da si pri zgodovini velikokrat manjkal in za Maistra in ostale borce za severno mejo še nisi slišal ali pa nam želite spreminjat tudi ta del naše zgodovine

     • tramal

      Majstrov norec.Tudi zaradi njega imamo balkanske plače in ne avstrijskih,da ne rečem da je bil maister avstric,kar ti sam priimek pove

     • hle

      Zaradi takih izdajalcev Slovenskega naroda smo nekdaj ponosen Slovenski narod tam kje smo danes in v mislih imam zgodovino poldrugega tisočletja ali še dlje da ne bo pomote

     • tramal

      Banditi partizani so zapravili koroško ,trst ,istro in furlanijo in julijsko krajino.Kaj ti spet ni jasno komunajzerček.

     • hle

      Lej zafiksanček dolgotrajno jemanje tramala povzroča odvisnost in poškoduje možgane verjetno si pa to že sam opazil zagotovo pa tvoja okolica

     • tramal

      A za borce za slovenijo proti srbam še tudi nisi slišal

 • Vince Blake

  A zdaj je že Požar začel prodajati štorijo, ki jo na vse kriplje širi CNN in ostale ameriške fake news, da so Rusi baje shekali ameriške volitve? Svašta.

  • Olga

   Mogoče je pa procesija šla prosjačiti Putina, da še naše voliyve shekajo? Fake news o volitvah je pa sprožila Clintonka z “demokrati”!

   • Vince Blake

    Ja, saj ravno zaradi Clintonke jaz nekako ne kupim te ruske štorije, ki jo vztrajno ponavljajo ti demokratski luzerji.
    Kar se pa Putina tiče…..nisem njegov pristaš, ampak dokler bo predstavljal grožnjo globalističnim zločincem, NWO, Sorosu in dokler bodo njegove bombe letele na ISIS, jaz ne bom pljuval po njemu. Sem se pač odločil za manjše zlo. Sicer pa ne vem od kod enim tule ideja, da je on levičar in komunist. Meni se zdi prav nasprotno.

    • Olga

     On gleda le na svoje interese!

 • karlina

  vodja »delegacije slovenskih veteranov druge svetovne vojne, ljudje, ki so bili rojeni med in po 2. svetovni vojni so zanje veterani, halooooo, pa to je grozljivo, se pravi, nekateri od teh ljudi dobivajo borčevsko pokojnino, zato, ker so bili med vojno rojeni, oz. po vojni. Drugače pa, dragi domoljubni Slovenci-če zmaga za predsednika drzave pijanec Brglez, ali morda celo Janković, se nam piše zelo, zelo slabo, itak vsi vidimo, da se komunisti res zelijo znebiti Pahorja in se ni čuditi čisto nič več, zakaj se nočejo povezati z V4. Reši se , kdor se more iz te preklete drzave komunistov, sedaj smo tudi dobili odgovor, zakaj so in še vedno vsak dan pljuvajo po Trumpu. Me zanima pa še nekaj-na čigave stroške so ti “vojni veterani” potovali v Moskvo, res me zanima.

  • KIKI

   Hvala večnemu, da je ena serija teh hostarjev že šla na un svet,
   potomcev omenjenih pa se bo treba lotiti kako drugače, da ne bojo
   vse grehe pozabili kot uni bankirji, a needee?

 • Borut Stari

  Kaj češ. Družba za medsebojno občudovanje.

  • Olga

   Rusi čudno gledajo, ker se niso borili z eno in dveletniki!

   • Borut Stari

    Seveda, ko pa Angela Merkel ni nikogar poslala, Kučan je med njimi drekec pekec. Enoletnik na prvi bojni črti.

   • janez55

    Tudi tisti, ki smo leta 91 kot teritorialci nosili glave v torbi pred tankovskimi cevmi jugoarmade, čudno gledamo, ko nam danes resnico o NOB razlagajo in o vrednotah osamosvojitve pridigajo takšni, ki so leta 91 še v plenice kakali.

 • janez.pokoncni

  Tale slika, posneta leta 2017, ob splošno znanem dejstvu, kakšno bolno bitje je ta “naš” zlobni hobit, je zgolj še en dokaz več, da so Rusi oziroma trenutna ruska oblast naši veliki sovražniki

  • xtc

   Komunisti so pač isti_vedno:

 • Rožle

  Je bila cena avionske karte tudi 80.000 evrov ?? …

  • Olga

   Mogoče je imel popust, tako kot Virant!

   • Franc Šink

    Ti pa res ne pozabljaš.

    • Olga

     Zakaj bi?

 • Olga

  “Veteran” Milanoj Plavitski, komunistično udbaški bataljon!

 • janez.pokoncni

  Menda so si malo kazali fotografije iz bojev. Rusi svoje, “naši” pa imajo na tiste čase še posebej lepe spomine, ki izgledajo takole – https://pbs.twimg.com/media/C_xNKKKXkAA0PLt.jpg

 • dr Janez Sveti

  Naj živi bratska Rusija!
  Dr Janez Sveti Slovenija

  • Olga

   Pojdite k njim!

   • dr Janez Sveti

    Mi je super v SLoveniji.
    DR Janez Sveti lep, bogat in genij

    • Olga

     Se ne vidi!

     • dr Janez Sveti

      Vem, da se ne vidi. Ne maram pojavljanja v javnosti. Sem rad v ozadju.
      DR Janez Sveti pozadinac

    • xtc

     No tole frazo baje ponavljate vsi na “terapiji” v Polju;tako pravi moj sorodnik;ki se ukvarja tam z vami:

     • dr Janez Sveti

      V dveh letih nisi napredoval niti z milimeter iz te tvoje kleti v psihiatriji!
      DR janez Sveti genij

  • xtc

   ¨Si spet pbegnil iz kleti levo spodaj v Polju?

   • dr Janez Sveti

    Kje si prijatelj? Kako si?
    DR Janez Sveti Genij

  • radames

   Kar provociraj! Enemu totalno odpetemu provokatorju je že nekdom ugotovil praqvo identiteto. Zdaj pa je odnehal provocirati.

   • dr Janez Sveti

    Ne provociram. Imam rad Rusijo. Kaj ti o tem misliš, mi je pa prav malo mar! In kaj mi moreš? Eni ste pa res kratke pameti!
    DR janez Sveti genij

 • radames

  Morda bi bilo precej bolje, ko bi tegale, takoj po takem pismu, obesili:

  Takole prošnjo je Edvard Kardelj naslovil na sovjetskega veleposlanika junija 1945:

  »Želimo si, da bi nas Sovjetska zveza štela za predstavnike ene od bodočih sovjetskih republik in da bi na Komunistično partijo Jugoslavije gledali kot na del Vsezvezne komunistične partije (b)«.(P. Simić,Tito – Skrivnost stoletja, 2009, str. 230)

  • dr Janez Sveti

   Eni lezejo v analno odprtino Američanom, drugi Rusom, v glavnem vsi imajo glave v …
   DR janez Sveti genij

   • Olga

    Vseglihar!

    • dr Janez Sveti

     Lepa beseda iz SDS-a. Komu vi lezete se ve.
     DR Janez Sveti vesoljc

     • Olga

      Hvala, enako! Zgubljati živce kot Tit-o?

     • dr Janez Sveti

      Ga ni sistema, ki mi nebi služil za moje osebne koristi. Vseeno mi je kdo je na oblasti.
      DR Janez Sveti

   • radames

    tito je lezel obojim.Ti si pa mal “izven”, ker ne vidiš, da smo v EU in v Natu. Kučan te hoče prodati Rusom. Tebe kar naj, toda predno bom odšel, te bom na gobec.

    • dr Janez Sveti

     Mene na gobec? No, to ste pa res sami demokrati tukaj. Imate pa en velik problem! Da ste večinoma bebci, brez denarja in ste ničle, ki se jih nihče ne boji. Ne se smešit. Prosi Boga , da se ne srečava, ker boš kot tetraplegik še bolj ubogi. Pojdi raje na psihoterapijo, mogoče dobiš kakšne tablete, da se pomiriš.
     DR Janez Sveti Bog i Batina

     • Franc Šink

      Kako tebe na gobec? Imaš nonstop ,skritega v neki riti.

     • dr Janez Sveti

      A kakšno izjavo, ki bi zrasla na tvojem zelniku pa nisi našel? kakorkoli. Daj povej mi, kam jaz rinem? Po tvojem prepričanju spadam v kateri del politične realnosti? Pa ne se zaletet. Poskusi vsaj malo razmišljat..vsekakor več kakor minuto!
      DR Janez Sveti vesoljc

     • radames

      Si se teh groženj naučil od VOS-ovcev in udbovcev?

     • dr Janez Sveti

      Jz nikoli ne grozim. če mislim kaj naredit sem tiho in naredim. Gobcate samo vi poscaneti, ki ste tukaj dežurni !
      Dr Janez SVeti

   • Franc Šink

    Napiši guzi.

    • dr Janez Sveti

     To je samo prispodoba za klečeplazenje.
     DR Janez Sveti genij

 • primoz

  Kučan,Turnšek ……….. vojni veterani druge svetovne vojne heeee BOLANO!! Kučan,Turnšek in ostali kvazi borci druge svetovne vojne SE NISO BORILI V DRGI SVETOVNI VOJNI saj se nekateri še rodili niso,in seveda se ti modeli NISO BORILI NITI V OSAMOSVOJITVENI VOJNI 1991 SAJ SO JI NASPROTOVALI !! Torej o kakih borcih se govori??? No to so borci za lastne ŽEPE !

  • dr Janez Sveti

   Mirko pazi metak!
   Dr Janez Sveti Slavko

   • Olga

    Zdaj si ga lahko kar sami v svoje betice spustijo!

    • dr Janez Sveti

     Olga, pojdi na zrak in se nehaj ubijat s politiko.
     DR Janez Sveti terapevt

     • Olga

      Kdo je pa vas vabil? Imate ekskluzivo?

     • FORT WORTH

      Tale je globoko potuhnjeni opranoglavi levak…

     • dr Janez Sveti

      Ekskluzivo za komentiranje? Ne,ker j ne želim. So mi jo pa ponujali. Ampak tebi komentiranje škodi. Ti politiko in te neumne komentarje doživljaš resnično osebno. Pot v pogubo!
      DR janez Sveti živinozdravnik in psihoanalitik za mačke

     • KIKI

      Brrrmijaumijau! Že prav, že prav!

   • Franc Šink

    Saj se še borijo. V njihovih duševno pogojenih blodenj Za njih 2WO še vedno divja.

    • dr Janez Sveti

     Na desnici in levici so idijoti, ki živijo v preteklosti. Na levici ti idijoti vsaj dober denar služijo z 2.SV.
     DR Janez Sveti KNEZ

 • Nata

  Vodja delegacije slovenskih veteranov ?? Lepa reč ! Včasopisih in na Tv ni bilo veliko govora. Moja polovička, ki vse spremlja tudi ni vedel.
  Dobro, da se jaz tule ” pasem “.
  Dva tička – ne ptička – skupaj. Le kaj se ima tov. K. za pogovarjati !

  • Mojca pokraculja

   Če bi bila včlanjena v ZZB, Vojni veterani, ki domujejo na Bohoričevi tik ob UKC, bi vedela za to:)
   Imajo veliko podmladka rojenega v vojnih časih, alzo so borci in veterani. Glavno da je kosilo zastonj !

   • Nata

    Jih imam na sumu, da še kaj drugega.??

    • Mojca pokraculja

     Itak.

 • Franjo Trojner

  Tam kjer kak kumunist in vojaški ruski škorenj stopi trava takoj oveni in poljska cvetlica nikoli več ne cveti. Ne ga srat no in ne klicat vraga, saj vrag, kumunisti in Rusi pridejo nepoklicani kr sami in kumunistov in Rusov smo se komaj mukoma otresli dve desetletji nazaj pa se še nas le ti po malem in tudi na silo, še vedno in proti naši volji trudijo zadržati v svojih krempljih.

 • www

  .. razpravljali so tudi o JANEZU JANŠI, saj je ta edini ki jim lahko spodnese oblast

 • tramal

  Rusi so zgubili dvajset miljonov vojakov v drugi svetovni vojni,stalin pa je pomoril trideset miljonov rusov .To pove vse proti komu so se borili ruski in slovenski banditski partizani.Danes pa te bratomorne boje skupaj proslavljajo.

  • Franc Šink

   To pomeni 20https://disqus.com/embed/comments/?base=default&f=nova24tv&t_i=156211%20http%3A%2F%2Fnova24tv.si%2F%3Fp%3D156211&t_u=http%3A%2F%2Fnova24tv.si%2Fslovenija%2Fkaj-je-s-putinom-v-moskvi-spletkaril-milan-kucan-v-kremlju-so-ocitno-sestavljali-nacrt-kako-zrusiti-predsednika-pahorja%2F&t_e=Kaj%20je%20s%20Putinom%20v%20Moskvi%spletkaril%20Milan%20Ku%C4%8Dan%3F&t_d=Kaj%20je%20s%20Putinom%20v%20Moskvi%20spletkaril%20Milan%20Ku%C4%8Dan%3F&t_t=Kaj%20je%20s%20Putinom%20v%20Moskvi%20spletkaril%20Milan%20Ku%C4%8Dan%3F&s_o=default&l=#

  • BananaNjam

   Tole je ozemlje, ki so ga med vojno “osvobodili” domobranci. Ga najdete??? http://www.rtvslo.si/_up/photos/2017/05/15/u78664-352631_jugoslavija_i_evropa_maj_1943_show.jpg

   • tramal

    Domobranci so imeli celo slovenijo dokler se nemci niso umaknili in jo po vojni zasedli srbi in pobili cvet slovenskega naroda.Kaj ti tu ni jasno komunajzerček.

    • BananaNjam

     Nemci in Italijani so imeli slovensko ozemlje, teror nad prebivalstvom in iztrebljanje slovanske rase na teh tleh so pa pomagali Nemcem in Italijanom izvajati domobranci. Če so bili zate tile cvet slovenskega naroda, potem še dobro (pa naj se bere še tako kruto), da je tisti cvet odpadel. IZDAJA je IZDAJA in ponavadi se vedno kaznuje s smrtjo.

     • tramal

      Banditi partizani so sodelovali najprej z nemci potem z rusi in na koncu z okupatori srbini.Kaj ti ni jasno kdo je izdajalec lastnega naroda?

 • radames

  Turnšek: “Borili smo se skupaj z vsemi zavezniki…”
  LAŽEŠ, poniglavi Turnšek! Najvišji partijci so se z Nemci dogovarjali, da bi se skupno borili proti Angležem, če se bi izkrcali v Dalmaciji.
  Ruse pa so v Srbijo vabili zato, da bi lažje opravili z NAJHUJŠIM PARTIZANSKIM sovražnikom, Dražo Mihailovićem. Rusi so se na jugoslovanskih tleh borili proti Nemcem, vi pa proti domačim ljudem.

  Karkoli “herojski borci” zinete, se vas najde na laži, ker lažete že odkar je bila KPJ ustanovljena. Za vas ni mesta v naši domovini. Vi tako lažete, da ste že samo zaradi laži najhujši kriminalci.

  • Olga

   Turnšek se je že v prvem stavku zlagal! Med vojno se z nikomer ni dogovarjal, ker je bil otrok!

   • KIKI

    Debilen otrok tale Titek …kot vidite in slišite, se mu je zdravstveno stanje na stara leta zelo poslabšalo! Ministrica za zdravstvo pa ne ukrepa, se samo reži!!! baje mu ni pomoči!

 • neny

  Ni bilo desetlene vojne, zato pri nas še danes traja. Psihološka nategancija…. Jugovina se tolk ne prepira med sabo, kot se naši. Spreglejte že.

  • Olga

   Haha! Naivnež! VSI si najprej Hrvati, Srbi, Črnogorci…. nato sto let nič ….. nato pa peščica komunistov!

   • neny

    a bi rada Olga Vukovar? Bebci.

    • sprehajalec

     Praviš, da bi bilo bolje biti tiho, pa poslušati Turnška, ki se v enem stavku 2x zlaže?

     Samo da je mir in da se on in njegovi ne počutijo ogrožene?

    • Olga

     Ravno Kućan vleče Slovenijo v Balkanski kotel!

 • Demonkrat

  Sovjetska zveza se je razpadla isto kot Jugoslavija .Nemčija pa se je združila.Komu gre danes boljše?

  • neny

   Nam. :)

   • Franc Šink

    Kako to misliš??

 • montyamp

  Milan Kučan: »Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem.« MMC RTV SLO, 23. december 2015

  Milan Kučan: »O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.« Izrečeno: 31. januar 1990

  Milan Kučan: »Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija… /…/Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimovzeti…« Milan Kučan, izrečeno na 11. kongresu ZKS, december 1989

  Milan Kučan: »Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi.« Milan Kučan na plenumu CK ZKJ v Beogradu, Delo, 28. september 1989

  Milan Kučan: »Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega – je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana.« Govor Milana Kučana na Prešernovi proslavi v Cankarjevem domu, Delo, 8. februar 1989

  Milan Kučan: »Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta… vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo.« 26. oktober 1988 (javna debata z Viktorjem Žakljem, partijskim ekonomistom in politikom, ko so oktobra 1988 debatirali o viziji »tretje« Jugoslavije

  • herman

   Ivan Janša, Avnoj 1977: “Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo, da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.”

  • Jurij Musar

   Popolnoma se strinjam z Milanom Kučanom.

   • karlina

    Potem pojdi v eno od teh bivših republik , nihče ti ne brani, prav nasprotno in s seboj vzemi še nekaj tvojih pripadnikov.

    • Jurij Musar

     Kaj si ti brihtna. Tu sem se rodil in tu bom ostal. Le zakaj bi kam hodil, če pa je tukaj najlepše. Zakaj pa ti ne greš v Avstrijo?

  • karlina

   P……C !!!!!!!

 • janez55

  Tale Kučanov obisk v Moskvi pa malo spominja na obisk Janeza Janše na Tajvanu leta 2011. Tam se je kot vodja opozicijske SDS pogovarjal s predstavniki takrat še vladajoče nacionalne stranke Kuomintang, ki je kot stranka kontinuitete na Tajvanu vladala več kot 60 let. Zanimivo pa je, da se Janša kot opozicijski demokrat, za kakršnega se razglaša, ni sestal s predstavniki tedanje tajvanske opozicije, ki se je več desetletij borila za večjo demokratizacijo države in je z zmago na lanskih volitvah prekinila enopartijsko diktaturo na otoku.

  • sprehajalec

   Kuomintang, stranka nekoč pod vodstvom Chang Kai Sheka, ki je Kitajsko vodil v vojni z Japonsko, potem je pa vodila državljansko vojno s komunisti Mao Tse Tunga in se pred njimi zaradi sovjetske pomoči komunistom morala umakniti na Formozo, današnji Taiwan, je pravi sogovornik za Ivana Janeza.

   kaj naj bi se Ivan janez moral pogovarjati s simpatizerji kitajskih komunistov na Taiwanu? Bolj mu pritiče, da se pogovarja z nasprotniki komunistov. Ki so Taiwan naredili za tehnološko silo tega sveta.

   kaj misliš, da se mora Slovenec po defoltu povsod pogovarjati s komunisti ali kaj? je tako zabetonirano indoktrinirano šolanje malega Janezka, da butltica starega Janeza ne zakapira, kako svet stoji?

 • Rožle
 • Rožle

  Pa naj še kdo reče, da nimamo dedka v ozadju …!!!

 • Darth Vader

  Ali se tresejo zaradi udbinih terorističnih aktivnosti znotraj slovenskega sistema ali kako so eni in isti krogi podtaknili Milku Noviću umor na kemijskem inštitutu…. http://www.demokracija.si/fokus/dosje-balkanski-bojevnik-na-institutih-so-prisiljeni-delati-beton.html

 • sale

  Ljubljeni non stop objokovani vodja je posneu spot z naslovom priročnik za domobrance ali beg je naše poslanstvo uvodno špico je pa zaigrala daleka obala haha hahaaa

  • sprehajalec

   Sale Saliću, daj piši ali slovensko ali pa srbsko. Tako je pa oboje premešano, da nihče ne razume…

  • Franc Šink

   Ovdje nije Srbija !Tu je Slovenija.

   • Prle

    Zakaj potem pišeš v tujem jeziku?

    • KIKI

     Da razumeš bedak, , sicer bi pisal zastonj!

     • Prle

      HM, potem pa vedno pišite v tujem jeziku, da vas bomo zastopili, bedakica. Mislim, da ne bo zastonj.

    • Franc Šink

     Da komunisti “razumejo”

   • karlina

    TOČNOOOOO, BRAVOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • stajerc5

   Jaaaaao, potem pa se pravijo, da imajo sipci talent za tuje jezike….

 • Jurij Musar

  Kučan obvladuje cel svet. Bravo Milan.

  • sprehajalec

   Jurice, kaj te ne skrbi, da obvladuje le neke reveže pa politične ekstremiste? Zakaj ne gre nikoli v Avstrijo naprimer? Pa v neke normalne europske države? Enako Zokane.

   Se morda oba bojita DEE, pa FBIja? Pa kartotek preteklosti, Stjepan Crnogorac naprimer pa Udba? Zakaj je samo Balkan njun domet pa Gazda v Moskvi? Bratski jeziki ali je kaj globjega?

  • Prle

   Ivan Janša zvani Janez mu ne seže niti do kolen, saj so njegova srečanja bolj na lokalni ravni,tako kot je lokalna njegova politika.

   • sprehajalec

    A Prlice, nas i Rusa 142 milijuna..

    • Prle

     A jebi ga, tako ti je to moj braco.

   • Olga

    Pravilno: komunizem razpada, Milan čaka poziv v Nemčijo na sojenje, tako so že v riti, da se Plavi predstavlja za “veterana” in skrivečki vleče k Putinu!
    Janez Janša pa zmaguje!

    • Prle

     Ivan kvečjemu zmaguje v Urškini postelji, jasno ko vzame dva odmerka viagre.

     • sale

      Misliš občasno saj nima dnarja za plavo

     • Minovak

      Prle – ali s tem dokazuješ, da tebi še cela škatla nima učinka…to se zgodi, ko te zanese v levo…

     • Prle

      Ne vem , ker nimam take mlade ženičke, he,he.

     • karpelec

      Kako pa veš?

     • Prle

      Vem, kje nabavlja viagro.

    • karlina

     Ja, ti so res pravi veterani, ki so bili nekateri še v plenicah med in po 2. sv. vojni, za bruhat res. Sem mislila, da sta bila moja pokojna stara očeta veterana, ker sta bila prisilno v vojni, sedaj sem pa ugotovila , da to ni res-pravi veteran po njihovo je moj oče, rojen leta 42, čudno, da od tega ni imel nič, pa tudi stara starša nista nikoli imela nič od tega, da sta bila partizana, nasprotno.

   • KIKI

    A je palček kaj zrastel? Do sedaj je on segal Janši do kolen …
    Mogoče ga je Putin nategnil!? Če njega ne, nas Slovence je,
    saj so njegovi “svetovni” obiski vedno zelo zahrbtne in sprijene
    narave!

   • stajerc5

    Tisto, do kolen, si verjetno mislil, ce si nas Jansa prej skoplje vsaj en meter pa pol globoko luknjo, nje, hihihihahaahhehehe…..

   • janez55

    po njega bi Putin poslal marico.

  • Franc Šink

   Kateri Milan? A misliš na murgelskega pritlikavca med hudobnimi škrati.

   • Rožle

    A.C. Milan …pa to

   • Jurij Musar

    Na tistega Milana, po katerega je Putin poslal letalo.

    • Rožle

     To bo pa potem drago stalo …

  • Olga

   Murgldorfland je za vas ves svet?! Ven gre pa z državnim letalom, da ga ne aretirajo?

   • Jurij Musar

    Si preneumna, da bi razumela politiko. V politiki se ti sovraštvo vedno vrne kot bumerang.

    • KIKI

     Če bi bilo to res, bi vi, tovariši hodili okoli brez butic!

  • KIKI

   A ima ata Kučan veliko “sveta” okoli koče v Murglah? Baje, da ne in se vozi s helikopterjem
   na veliko posest sinčka velikega udbaša Dolanca! Tam s Štefko opravljata kmečka
   opravila in se dobro počutita! Postajata navdušena “domoljuba” in se pripravljata
   na velike kolhoze, kot mu je že Janković obljubil na Rožniku! DELO OSVOBAJA !
   (kdo je že to rekel?) Ti boš gotovo vedel!

   • Jurij Musar

    Tale veleumni komentar so ti pa zagotovo napisali v general štabu SDS.

    • stajerc5

     Opala, to je prislo iz zemljanke metercvanciga. Rabis koto?

     • Prle

      Tvoje življenje se še vedno odvija v zemljankah. Se vidi iz tvojih komentarjev.

   • karlina

    In kje je ta posest, res me zanima.

  • karpelec

   Svet v tvoji glavi.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • indijanka

  Moskva je zagotovo prestolnica vredna turističnega ogleda. Pravljici o izletu, ki ga je iz same ljubezni za čuvaje vrednot NOB financiral en največjih diktatorjev tega časa pa ne verjamejo niti otroci. Za politično korupcijo gre. Za zahvalo za Rusko kapelico in bogve še kaj. Mogoče je pa Putin padel na glavo in njegove informacije o politični moči v Butalah niso točne. Tja so potovali večinoma samo upokojenci. Taki…brez moči. Če kdo verjame pravljici o politični moči v Butalah.. :).

  • Jurij Musar

   Ne vem zakaj se tako bojite teh upokojencev.

   • indijanka

    Bi se jih morala bati? Se ti zdijo nevarni? O tem še nisem razmišljala. Preziram jih.

    • Jurij Musar

     Zadnji čas da začneš razmišljati in ne le ponavljati kar ti reče tvoj pastir.

     • indijanka

      No, pa narišiva. Ko zdravnikom velike farmacevtske družbe plačajo turistično izobraževalne izlete temu rečemo korupcija. Torej majhna podkupnina, ki rezultira v izbiri zdravila. Kaj je tu drugače? Sicer pa so poštenjakarji kvazi darilo že prijavili davkariji in bodo z veseljem poravnali cesarju tisto kar je cesarjevega.

     • Jurij Musar

      Sem ti že prej napisal, da začni razmišljati s svojo glavo.

     • indijanka

      Nekako imam občutek, da želiš, da s tvojo. Pa ne bo šlo. Svojo imam rada. Razen tega pa sem indijanka in svet občutim s srcem, dušo in razumom. Nimam pastirja. Samo Indijanca.

     • stajerc5

      Howg!

     • Jurij Musar

      Le drži se svojega indijanca, politiko pa pusti Janši in Kučanu.

     • stajerc5

      Kdo je kucan?

     • Jurij Musar

      Imaš hudo demenco. Pred 10 minutami si še vedel kdo je Kučan, sedaj pa nič več. Ni čudno da pišeš takšne komentarje.

     • traktor

      Radeški švercar v penziji, dočakani v socializmu nam želi, da razmišljamo po njegovem. Če slučajno ne razmišljamo tako, kot on, pa sledimo nekemu pastirju? Aleluja.

     • stajerc5

      Indio, pusti ga, decko je tuzan i sam, kaj ces…

   • stajerc5

    To je tako kot pri tebi: Bolj si star, bolj si zleht!

    • Jurij Musar

     To ni nikakršna žlehtnoba, če ne mislim tako kot konzervativci. Eni ne marajo socializma, jaz pa ne maram kapitalizma.

     • stajerc5

      …hehe, OK, se mi cisto zdi, da si tihi nacist…

     • Jurij Musar

      Nekaj si pomešal. Nacisti so preganjali komuniste.

     • stajerc5

      Meni je vseeno, ce (in so!) preganjali kokosi, ampak, tam nekje si tudi ti, samo iz kurnika 24kur si zbezal…

     • Jurij Musar

      Tam je en sam dolgcajt, še slabše pa je na PlanetSiol. Tukaj vsaj koga razjezim in pripravim do razmišljanja.

     • Tomzi

      Mogoče bi tudi ti kaj razmislil?

     • Jurij Musar

      Sem že razmislil in mi je vse jasno.

 • Tomaž

  Kaj ko bi manj klobasaste clanke limitirali, ne po dolgem in pocez. Sto vsebin v enem naslovu. Nobene utedniske politike nove24 tv. Po enem letu otroskih bolezni, ste se vedno na zacetku! Ozkost tem, klobasasti clanki, neprofesionalnost na vsakem koraku. Zgolj in stalno jamranje in pritozevanje, kdo pa za tako jamranje, brez optimisticnolih predlogov glasuje? Zafrustrirani, iscoci Mesije, ki ga ni.

  • Olga

   Vas kdo prosi za mnenje?

  • karlina

   ————————————————————————————————————————————–

 • Tomaž

  V Kucanovih casih se jw delivanhw v nadororju ali ta jebrom vkafe, k

 • Janez

  Upam, upamo !

  Da tile večinoma nad 70 let stari ljudje iz Slovenije,
  tam v Moskvi niso kaj govorili, da so — bognedaj – predstavniki nas Slovencev !
  V nobenem smislu !
  Niso predstavniki nas Slovencev ali celo R. Slovenije !
  Meni
  se ta skupina nad 70 let starih ljudi – zdi bolj ena taka ad hoc zasebniška skupina,
  ljudi,
  ki so bili okrog časa 2. sv. vojne – komaj rojeni !
  Zdi
  se mi, da jih je Putin pač sprejel, morda zato,
  ker Rusija nima več kaj dosti narodov,
  ki bi gojili kake posebne simpatije do Rusije kot države.
  O Rusih kot narodu – tu ne rečem – nič.
  Upam,
  da se Rusi, ki so sprejeli to zasebniško skupino iz Slovenije – zavedajoo !
  Da so sprejeli – pač ?
  Eno zasebniško skupino ljudi,
  ki goji neke bolj posredne “spomine oz. info”
  – o realno pomembni vlogi !
  A nelepi, brutalno vojaško- vojni vlogi Stalin SZ-RUSIJE – za konec 2. vojne.
  Ki jo je imela?
  Seveda od političnega zločinca J.V. STALINA DIKTATORSKO VODENA VKP B SZ !
  Meni
  se zdi, da gre za nekoliko “čudaški” obisk ljudi iz Sloveije v Rusiji !
  S ?
  Povodom – konec 2. sv. vojne? Ki je bil pred 722 leti, maja 1945.
  V kateri ne Putin,
  ne obiskovalci – niso aktivno sodelovali. Čudaško, čudaško?
  Kot ?
  Eno srečanje “prijateljev”, ki imajo – malo – prijateljev ? Mar ne ? L.r. JANEZ KOMENDA
  P.s.
  A !
  Vsak neuraden stik z Rusijo, od koder je prišlo za nas Slovence – toliko slabega: zlasti preko zloglasne KPS, ki je “oboževala” zločinca Stalina. Tudi predvojno KPS KIDRIČ T.I. “DRUŠTVO PRIJATELJEVV SOVJETSKE ZVEZE” – še pušča, povzroča, vzbuja stare slabe spomine.
  En teh tem !
  dotikajoči se tekst neznanega avtorja, tekst ni moj – sem našel – na internetu. Prilagam ga.
  https://m.youtube.com/watch?v=CJcvisDrtsM&feature=youtu.be

  • KIKI

   Ne, striček palček lobira in prodaja Luko Koper, NLB , išče denar za 2 TIR in
   obljublja dosmrtno lojalnost veliki Rusiji, velikim oligarhom in seveda vse okrancla
   s parolami o enotnosti z Rusi ; praporščake pa ima za parado kot veliki
   TAVARIŠ! Harašo?
   Upam da se bo s tovariši vračal s kakšnim zarjavelim Topoljevim; Rusi imajo tega
   “šrota” na pretek ( za časa Titeka smo staro železo uvozili iz Vzhodne Nemčije.)..

   • Janez

    A?
    Celo – to?
    No, saj sem domneval.
    Ampak!
    Ta 77 letnik – pa postaja že res nadležen in neprijeten.
    Saj?
    A misliš, da bo Božja dekla, tista ta pridna, koščena – nanj? Pozabila?
    Retorično vprašanje: ona na nikogar ne pozabi.
    Le
    ti ex KP, ZK – ji:
    se zdi, da pozabljajo – da so pravzaprav? V globoki penziji !? L.r . Janez KOMENDA

  • Janez

   Popravek: ne pred”722″ ampak – pred 72 leti !
   Se je
   seveda končala 2. sv. vojna.
   Glede mesta – Moskva ?
   Moja
   žal pokojna mama – si je sama plačala turistični ogled Moskve in (tedaj)Leningrada.
   Zelo
   Je bila razočarana nad Rusijo.
   Le lepe palače iz carske Rusije. Ljudje pa neprijazni itd. L.r. Janez KOMENDA

 • Minovak

  Kot so rdeči zajedavci kolaborirali z nacisti, potem z komunisti in sedaj z mafijsti. Vedno so izdajali svoj narod, ki jim je bil samo razlog za plenjenje in ubijanje. Za slovenski narod niso naredili NIČ in nikoli ne bodo, murgeljska uš pa je samo dokazal, kdo so bili največji izdajalci svoje domovine. Da ne bi še kdo omenil “ta bele”,( ki jih sicer ni več, ker so vse pobili in cele vasi zraven), kajti ti “ta beli” so bili pravi domoljubi, v čigar branjenje svojih domov so jih prisilili rdeči plenilci.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • sunday

   v čisto zadnjem času kolaborirajo z islamisti in prav tako oz. še najbolj proti lastnemu narodu!!!

 • milanček

  ta madžarskosrbski stvor naj kar ostane v Rusiji in potegne za seboj ves komunajzarski gnoj iz naše Slovenije!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • sunday

   ni madžarsko srbski, ampak samo srbski!!!

 • xtc

  Kdor je pazljivo sledil retoriki slovenskih levakov z Kahlo na čelu mu niso ušle besede le te;ko je razglabljala o naših prijateljih Rusih in kako bodo njihove vojne ladje in vojaki dobrodošli v Kopru;ki bo nekako odpto pristanišče:
  Komu ni bilo jasno takrat jasno dveh stvari je Kučan sedaj potrdil še tretjo:Komunisti s Kučanom na čelu vedo ;da je njihova pot potMadura in nato aresti in sodišča;ravno zato so mislili;da bi čez koperso luko vSDlovenijo uvozili rusko soldatesko;ki bi jim pomagala iztrebljati nasprotnike ob upuru naroda ALI NUDILA POMOČ PRI RUŠENJU DESNE VLADE Z SILO:
  :kER SO OB kAHLINIH IZJAVAHaMERIČNOM ZRASLA UŠESA ;JE BILA IZGUBA pIRANSKEGA ZALIVA IN IZHODA NA MORJE;LE ŠE VPRAŠANJE ČASA IN LOGIČNA POTEZA zda ;DA SO PODPRLE KREDIBILNEJŠEGA PARTNERJA hRVAŠKO;KI LAHKO Z iTALIJO PREPROSTO ZABLOKIRATA kOPER V NAVEZI z ZDA;ter onemogočita navažanje ruske vojske v srce Evrope:
  Ker postaja levakom vse bolj vroče glede poravnave zgodovinskih računov in dejstva;da nimajo denarja za privatizacijo NLB IN ODKUP mERCATORJA SVOJIH MOLZNIH KRAV IN NI DENARJA ZA DRUGI TIR;PA OSEMKOLESNIKE bi kupovali z podkupninami in provizijami v Rusiji so šli fehtariti denar in zapčito ter pomoč;če bodo zadeve zaribale;ker je to vse bližje:Dvomljivo pa je;da bi Putin toliko tvegal z neko podlpsko komunistično enklavo;ki je sicer enaka njemu in Rusiji a je vprašljivo;če se mu veliki vložki in tveganja vKučan land sploh splačajo:

  • sunday

   bi tvegal zakaj ne – pomembna je strategija in ta strategija bi ruse pripeljala v središče eu – pomemben je žebelj če tudi je mali!!!

   • xtc

    ALI PA V HUD PORAZ:

 • Kaj pa pomeni tisti znak, ki ga imata pripetega na obleki Putin in Kučan na “srčni” strani ?

  shrani.si/f/1c/Ga/2wAVWOTP/normald8f271ed4245b2d61a.jpg

  • MižekFiga

   Se mi zdi, da je dvignjen sredinec. Poslanec Modadorfer ima bolj avtentično daljšo razlago!

  • Rožle

   Verjetno se je prodal Kučan Rusom …

 • dvanajstzvezdic

  No nekaj je historičnih dejstev. Tito in NOV sta bila s strani zaveznikov priznana šele po sporazumu Tito Šubašić, Šubašić je bil Hrvat. V tem sporazumu se je kralj odrekel Mihajloviću in tako je Titova vojska postala regularna vojska, ki je dobivala vso pomoč zahodnih zaveznikov od Rusov pa samo prst v rit. Sporazuma je predvidel demokratično ureditev Jugoslavije (nobene diktature) ni se pa še doreklo ali bo ostala kraljevina ali republika. Ampak komunist kot komunist je Tito vse te sporazume prelomil. Oblast komunistov je tako od leta 1945 popolnoma nelegalna in nelegitimna. Še Stalin je do konca vojna obdržal dimplomatske stike s Kraljevino Jugoslavije. Pomoč dragi komunisti ste dobivali od zahoda in to še tudi po vojni.

  • Jurij Musar

   Seveda si “pozabil” napisati, da so bile v Jugoslaviji vedno volitve in da se je tako odločil narod.

   • dvanajstzvezdic

    Ne nisem pozabil, verjetno si pa ti pozabil kakšne vrste volitve so to bile. Je bila na listi kakšna meščanska stranka? Volitve niso bili legitimne pa tudi ne legalne vsaj po standardih svobodne Evrope. Vprašaj svojega deda kakšne so bile to volitve, potem pa se javi

    • Jurij Musar

     Dedka na žalost ne morem vprašati, pa tudi treba mi ni, sem dovolj star. Volitve pač, kot volitve, nekaj podobnega kot tiste, ko so metali kroglice v škatle. O svobodni Evropi pa imam svoje mišljenje, nič kaj blesteče. Lahko priredijo sto volitev, pa bo elita vedno na oblasti. Razlika je le v tem, da je sedaj elita mnogo številčnejša in se vsake nekaj časa zamenja pri koritu. Narod pa živi vsak dan slabše.

 • Janez

  Ta!
  Globoko negativni vpliv VKP B SZ oz. Rusije – na Slovenijo !

  Bo treba še ?
  Še dostikrat osvetljevati !
  Zlasti “šolanje” slo ex KPS STALINISTOV MAČKA, M. RIBIČIČA & COMP.

  V STALINISTIČNEM “GESTAPU” – v NKVD-KGB s sedežem v zloglasni Lubjanki !
  A?
  Kdo ve?
  So si šli udeleženci tega ex KP, ZK, ZZB turistično zasebniškega obiska pri Putinu ?
  Ali?
  So si ogledali tudi :
  CELICE ZA LIKVIDACIJE-USMRTITVE
  IN KREMATORIJE V KLETEH NKVD-KGB PALAČE “LUBJANKA” ? L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  Primer : KPS STALINIST M. RIBIČIČ NA “ŠOLANJU” V NKVD, MOSKVA

  https://books.google.si/books?id=9LI1CwAAQBAJ&pg=PT266&lpg=PT266&dq=nkvd+maček+mitja+ribičič&source=bl&ots=QTG_Tz8m9N&sig=i4KcxjIYO62CqT4sH4WNesCmxQc&hl=sl&sa=X&ved=0ahUKEwjUtKKCwu3TAhWBsxQKHfCqD5kQ6AEIQDAJ#v=onepage&q=nkvd%20ma%C4%8Dek%20mitja%20ribi%C4%8Di%C4%8D&f=false

 • Krtača17

  Zdaj bi pa desni že lahko vedli da je Kučan siva eminenca ki vodi Rusijo h zmagi nad desno slovensko opcijo in janšom.

  • sprehajalec

   Problem je, ker je tudi Putin desničar. pred kratkim je posnel film, ki slavi junaka admirala Kolčakova in njegov boj z ta rdečimi leta 1920. Naslov je Admiral, če si ga želiš ogledati. Popa je vtkal v sedanjo rusko tradicijo in je nepogrešljiv del ruske kulture. Ko so se neke levičarske mule pussy riotes šle spakovat v cerkev, jih je preprosto zaprl.

   samo še pri nas ste levičarji stare šole, pa v Severni koreji,. Venezuelo pa vrag jemlje, pa Kubo tudi kmalu. Kmalu boste edini komunistični relikt na svetu.

 • dvanajstzvezdic

  Za NATO in Evropo smo nepomemben faktor, lahko živijo brez nas. Za Ruse smo pa morda-morda neka vhodna vrata v Evropo čeprav močno močno dvomim. Praktično si tudi Rusi nimajo kaj z nami.

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/svet/kitajska-nova-svilna-pot-je-projekt-stoletja-eu-ima-pomisleke/422298

  mi pa še projekta 27 km železnice ne znamo pod streho spravit.

 • Janez

  Pravzaprav !
  Je na celi stvari !
  glede –
  – tega obiska ex KP, ZK , ZZB seniorjev v Moskvi – zanimivo – le to?
  Kdo je ?
  Ta smešno-čudaški turistični obisk Moskve – res tudi – finaciral, plačal ?
  Upam, da ni šlo?
  Niti evra iz našega davkoplačevalskega denarja !
  Ti turisti
  iz Slovenije s koncem 2. vojne ? Nimajo – nič.
  V letih 1941- 1945 ?
  jih sploh še ni bilo na svetu. Ali pa so bili predšolski otroci. Mar ne ? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  POZABIL SEM OMENITI !
  Udeležencem tega turističnega izleta v Moskvo – zloglasne palače NKVD-KGB LUBJANKE ?
  Verjetno niso pokazali?
  V tej palači ima sedež tudi sedanja , aktualna “državno-varnostna služba” !
  Ni običaj !
  Da bi turistom razkazovali ? Policijske centrale in postaje.Tega nikjer na svetu – ne počno !
  https://books.google.si/books?id=9LI1CwAAQBAJ&pg=PT266&lpg=PT266&dq=nkvd+maček+mitja+ribičič&source=bl&ots=QTG_Tz8m9N&sig=i4KcxjIYO62CqT4sH4WNesCmxQc&hl=sl&sa=X&ved=0ahUKEwjUtKKCwu3TAhWBsxQKHfCqhttps://hr.m.wikipedia.org/wiki/LubjankaD5kQ6AEIQDAJ#v=onepage&q=nkvd%20ma%C4%8Dek%20mitja%20ribi%C4%8Di%C4%8D&f=false
  https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Lubjanka

 • neny

  Dajte že mir…
  Kaj nam je pa prinesla svobodna ekonomija, svobodni trg, svobodna demokracija… Desni vi bi vse sprivatizirali, tudi pokojninske fonde…. Glavo imate pri Donaldu, iz naše dežele ne morete naredit to, kar bi vi hoteli. To pa je Kapitalistična Slovenija, ker ste večinoma, no vsaj zdi se mi zaposleni v družinskih podjetjih oz ekonomskih real panogah. Če men Spar ponuja gnilo zelenjavo iz Nemčije in staro meso iz Danske, vsa kvaliteta pa zleti v njihove riti, se men res j. za tako kupčijo… Četrt Slo je že spizdlo ven, delajo pa kakoooo in za koliko keša…pa tisti en procent si porinte nekam, ki boljše živi nekje zunaj…Zaplankani ste, ne poznate real lifa naših z-domcev po Eu-ju….Ali pa ga nočete priznati…Evropa je napizdila celo Yugo, tudi nas……
  Slov. narod ne bo pristal na totalno privatizacijo, nikoli…..

  • Jurij Musar

   Končno sem dočakal normalen komentar.

   • sprehajalec

    še eden, z drnovškovo penzijo pa 20 leti delovne dobe. zaradi takšnih kot ste vi je Slovenija postala zadnja greznica Europe.

    • Jurij Musar

     Zapomni si: star sem 69 let s 40 let delovne dobe v realnem sektorju.

     • sprehajalec

      Kako pa lahko potem te neumnosti pišeš? Kaj vam ni tisti Čeh tam v Krški papirnici pošlihtal pameti?

     • Jurij Musar

      Vem da so bili v Krškem Čehi pred mnogo leti, ampak jaz nimam s tem nič, ker sem delal v Papirnici Radeče, katero so uničili desničarji.

     • sprehajalec

      Sedaj sem poguglal, bila je pač tipična dogovorjena tranzicija, ki se je začela leta 1991. nekdo brez denarja nekaj kupuje, ker nočemo tujcev. In zastavi tistoi, kar kupi. On ne izgubi ničesar.

      Levičar Igor Rakuša je nekaj spletkaril, in pognl papirnico v stečaj. Kot že toliko teh primerov…

     • Jurij Musar

      Papirnico je spravil v stečaj desničar Tevž. Rakuša ni nikakršen levičar, temveč je tajkun, ki sedaj tožari Papirnico, ker ga je sedanje vodstvo odstavilo. Papirnica normalno obratuje in ni v stečaju.

   • neny

    :)

  • tohuvabohu

   Ti si res prismojena. Kdo pa narod kaj vpraša. Sicer pa, kakšna je razlika med državnimi in privatnimi podjetji? Med neplačniki prispevkov od plač je bilo največ državnih firm.

  • sprehajalec

   Glupača jedna, imaš Cimos, državno firmo, v katerega je država vtaknila 70 milijonov pa še ni konca, pa pred stečajem je. Pa imaš nafto lendava, edino naftno predelovalno firmo na svetu, ki je poleg venezuelskih šla v stečaj. Bila je v državni lasti. Imaš državne Bolnice, kjer je kolk 900 Eur, isti kolk pa je v privat firmi na švedskem 150 Eur. Imela si državni Kanin, kjer so se muzejske štange podrle na koncu, imaš državni Pohorje, kjer so šibali štrom na mestno občino Maribor, pa še to ni bilo dovolj, da je v stečaju. Imela si državno Adrijo, v katero je država vsako leto vtaknila milijonček, pa še ni bilo dovolj. Piloti in stevke so se pa ponašali z nemškimi plačami.

   Glupača, kaj naj še naštevam? na koncu ti pa tumba, pa narodno bogastvo pa narod pa ne vem kaj še. Trikrat je bila dokapitalizacija NLB, pa zopet je luknja. pa vi ste čisto zblazneli, glupsoni glupi. če bi sev življenju prijela nekega pametnega dela, ne bi tako razmišljala. tako si pa nek družbeni balast, ki zna samo cviliti.

   • neny

    Beri zadnji stavek: Evropa je napizdila celotno Yugo….od tu izpeljanka za propad dobrih firm.

    • sprehajalec

     kakšno jugo pizda, Srbin pa Hrvat sta se začela streljati, plača je bila 300 dem. Si stopil čez mejo si bil revež. Pa kakšno jugo ti sanjaš? Juga je bankrotirala leta 1982, in prevzel je nad njo monitoring IMF. 70% proračuna je šlo za JNA, inflacija je pa pobrala ves zaslužek. Kakšno jugo ti sanjaš, neko paralelno ali kaj?

     • neny

      Sem že zadnjič napisala, da pripada celoten nepremičninski kapital staremu sistemu….Eu si ustvarja poceni delovno silo in neke kolonije s kimavčki…

     • dvanajstzvezdic

      Jap, to bo to.

     • sprehajalec

      Eno vprašanje; Imaš morda vsaj 1 leto delovne dobe? Ali še to ne?

      Te teorije zarote pojdi razlagat na metelkovo, pa v Rog, pa fino se ga pribijte potem..

     • neny

      Komu bi rad opral možgane? Meni jih ne moreš, del.dobe kar nekaj…

     • traktor

      Težko je oprati možgane nekomu, ki jih nima.

     • neny

      ti je zdaj lažje?

     • sprehajalec

      Pa še vseeno premalo, za sešteti 2+2.

      če pa misliš, da je bilo zidati bajte na puf, ki ga je požrla inflacija, pa hoditi na šiht se spočit, pravi šiht se je pa začel ob 2 popoldne, pa kjer beseda davek sploh ni obstajala, normalno stanje, se motiš. Tega svet ne pozna, zato pa zadeva skrahira.

      Bilo je nenormalno stanje.

    • dvanajstzvezdic

     Katere dobre? Pa teb se niti ne sanja kako je bilo. Resno, koliko rosnih let šteješ?

     • neny

      Ja mater vem kako je zdaj….in da mi nimamo tega, kar ste lahko imeli vi. Če hoče človek kako normalno službo lahko visi na spletu in spremlja evres…

     • sprehajalec

      Tudi v Jugi so hodili v Nemčijo, množično. še več, Tito-Brandt pogovori o nemški vojni odškodnini so odprli vrata Jugo gastarbajterjem tam. To je bila ena točka pogodbe, namesto denarja.

      Skrahirani Tozdi so pa crknili sami od sebe, ko je NADZOROVANA TRANZICIJA zaprla kreditne linije Tozdom. Pa odkupa nekaterih so se lotili avanturisti. Tujcev pa nočemo. Pa imamo. Čehi so pa uspeli, ker gre za razumne ljudi.

     • dvanajstzvezdic

      Glej ,gre za očitno mladenko, ki juge niti približno ni živela, te novodobni levičarji pa so jo napumpali, da je kiriva Eu.

     • sprehajalec

      Izgleda da res, vedno jim je nekdo drug kriv. Poznam take ljudi, pa na k..c mi gredo, ne morem pomagati. pa ponavadi ni nič z njimi, karkoli jim daš v roke.

     • Tetka iz ozadja

      Ti sam veš, da si navaden lenuh, ki čaka kaj mu bo država dala. In sam veš kako jaz to vem.

     • sprehajalec

      Poslušaj, vse to je ugibanje. kar ugibaj dalje…

      Iz svoje javne pisarnice.

     • neny

      pa ne blejaj… Nič ni res kaj praviš. Poznam oba sistema. Stari je bil stabilen, novi je za en kurac.

     • dvanajstzvezdic

      Punčka , ne bo držalo. Že v sami retoriki si sama sebi kontradiktorna, z realnostjo tistega časa pa nimaš nobene povezave

     • neny

      Pojasnilo?

     • sprehajalec

      Čisto življensko, stari ni nikoli tako dober, kot je mladi….

     • neny

      b.v.

     • dvanajstzvezdic

      Jaz v Jugi nisem imel nič. Vse kar sem pridelal, sem pridelal šele po jugi. Da pa je sranje pa ni kriva Evropa ampak soc-realistična podedovana miselnost. Za mene tudi ni noben poskrbel, ampak sem moral za sebe poskrbeti sam

     • neny

      Ja si se nagaral menda….Vsi ne morejo z enakim zaletom, tudi ni za vse, ker je trg ozek…

     • dvanajstzvezdic

      Čuj, delal sem v “visoko tehnološkem ” podjetju, kjer je bilo vse podvrženo temu, da se sposobni odstranijo. Pa komu jaz to govorim…..

     • neny

      ja možno… Dvomim da se danes to še dogaja.

   • neny

    “Trikrat je bila dokapitalizacija NLB”…… pa še bo. Po zaslugi EU-ja.

    • sprehajalec

     Kaj si nora, lahko ti naštejem 10 firm, ki niso vrnile denarja NLB.

     • neny

      cijaš desetkrat v isto tarčo. No comment. Krog se ponavlja..

     • sprehajalec

      Ljubica, ko boš toliko pizdarij videla, kot sem jih jaz videl, od pokvarjenih stečajnih upraviteljev, notarjev, nesposobnih sodnikov, do bypasov in očitnega nategovanja, pa še po svetu hodil, da vidiš, kako je drugje, potem boš morda nekoč spregledala. Da je problem Sloveinije v načinu razmišljanja, kot ga ti predstavljaš.

     • neny

      okej nimamo dojčland, avstrijskega ali švicarskega razmišljanja, niti si tistega razmišljanja želim. Ljudje nismo stroji. Čao.

     • sprehajalec

      Potem pa jokcaj, pa kakšnega švicarja si najdi, pa nauči se kuhati, pa bo. Vem za ene dve tri, ki so tako naredile pa jim je čisto fino. Pa čoftaj z gospodinjami dopoldne o problemih modernega zahoda. če te bodo seveda hotele poslušati.

     • neny

      Ma jaz poslušam njih….Niso normalne, delo jih bo ubilo.

     • sprehajalec

      Delo osvobaja neny, prežene črne misli.

      če si pa brez dela, si pa glavo razbijaš z temi vprašanji. Osvobodi se, poprimi za delo. Saj ni tako hudo.

     • neny

      znam poskrbet zase…. Ima pa oči, ki vidijo širino in globino…

     • sprehajalec

      Dobro telo, pa še oči, pa bo neny….

     • neny

      kaj spet streljaš… no comment

     • Tetka iz ozadja

      Neny, če bi Nemčija imela politika kova JJ, bi verjetno uvedla smrtno kazen in bi ga javno ……. za zgled drugim politikom. Toliko o dojčlandu in njihovem razmišljanju.

     • neny

      mislila sem na politiko dela – arbeit. To imajo vsi v glavah… Ta narod je bedno nor….

     • sprehajalec

      Sedaj razumem, zakaj je CIA organizirala t.i. Zimsko vstajo z kulturniki in trenerkarji, ter zrušila Ivana janeza. Grožnja Europi…

     • Tetka iz ozadja

      Seveda, vse so drugi krivi. On je bil le jagenček.

     • sprehajalec

      Saj zato ga je pa CIA zrušila.

     • Tetka iz ozadja

      Ne CIA, mi smo ga nagnali čez prag.

     • sprehajalec

      Vas je pa financirala CIA. Tako kot vse vstaje na tem svetu…

     • Tetka iz ozadja

      In jaz sem si kupil nov avto iz tega financiranja.

     • sprehajalec

      Dobra javna pisarnica, dober avto iz naslova državnega prevrata.

      Vas nikoli nihče ne vpraša za poreklo tega avtomobila. Zanima jih le stari Volvo.

     • neny

      Vi niste normalni…Osebno nisem v nobeni politiki, men se j. za to, imam raje real life….Nekaj pa imajp ti trenirkarji tudi prav….kot imate vi.

     • sprehajalec

      Ne razumeš neny, gre za debate prej. Raje guglaj za kuharskimi recepti za tvojega Švajcerja.

     • neny

      Kaj pa ti razumeš? Kuhanje me ne zanima.

     • sprehajalec

      Švajcer bo rad dobro jedel. Če ne ne bo nič s Švico. Boš uvenela na metelkovi.

     • neny

      haha…. hvala lepa za tole.

     • sprehajalec

      Švicarji imajo radi krompir pa švajnbraten. Njihova kuhinja je pravzaprav zelo podobna naši, če od naše odšteješ balkansko komponento. ne bo ti težko naučiti se…

     • neny

      tist ki bi hotu da mu jaz kuham bo lahko jedel samo švicarski sir. hehe

     • sprehajalec

      Potem ga bodo pa Metelkovci deležni. Če bodo zanga vrgli…

     • neny

      ti si bogi bogi….

     • Tetka iz ozadja

      V socilalizmu kaj takega ni bilo mogoče

     • sprehajalec

      Ne ni bilo, ker se je denar sproti natiskal.

     • Tetka iz ozadja

      Seveda, V Yugi si si lahko privoščil nekaj, v kapitalizmu si pa hodil na rdeči križ. (tvoje besede)

     • sprehajalec

      S sveže natiskanim denarjem. Kreiraj svojo jugo, pa vključi printer. Če te bo pa trgovka v šparu čopnila za sveže natiskanega stotaka, pa začni kričati o delavskih pravicah, pa krivici pa te fore…

     • Tetka iz ozadja

      Ampak lačen in brez strehe nad glavo pa ni bil nihče.

     • sprehajalec

      Tudi ti ne boš, če si boš naprintal stotake…

     • Tetka iz ozadja

      Jaz sem se toliko znašel, da v primerjavi s tabo ni bilo nikoli treba hoditi na RK

     • sprehajalec

      Jaz sem na RK nosil. Ne jemal. Ko pa sem slišal, da gredo punce koncem leta za en teden v toplice kot nagrada za nabiralne akcije, sem pa začel na karitas nositi….

     • Tetka iz ozadja

      Odličen spomin imam in internet hrani veliko.

     • sprehajalec

      Daj link, pa dokaži, da sem jaz kdaj hodil na RK po stvari in ne nosil tja? Daj!

     • neny

      Ja Evropa se približuje Ameriki…Kjer so trume brezdomcev, ki živijo v smetnjakih normalnost.

     • sprehajalec

      Gledaš filme neny, torej ti ne gre slabo…

     • neny

      Ob nedeljah…

     • sprehajalec

      naj ti bo znano reklo izpred 70 let vodilo, za naprej, Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska.

      Pa kaj ukreni v borbi za socialne pravice ameriških proletercev.

     • neny

      zabojniki so padli na izpitu. Upognili so jih.

     • sprehajalec

      Je to kakšen citat iz Marxovih del?

     • neny

      IDEOLOGIJ ne jebem.

     • sprehajalec

      Prav je tako, šparaj to zadnje za Švicarja. pa boš največ naredila v življenju zase…

     • neny

      sužnja mogoče…. po tvojih priporočilih.

     • sprehajalec

      Ja, vse sorte igric imaš danes, kolikor se uspe videti na netu….

     • dvanajstzvezdic

      Še en rosno mlad mladenič, ali pa nekdo , ki je prihajal v nek TOZD, ki je proizvajal čisto zgubo

     • sprehajalec

      Ne, dvanajstzvezdic, javna pisarnica, Zvesti volilci vsakokratnega Novega obraza. Ki jih druži eno, sovraštvo do ivana janeza.

     • dvanajstzvezdic

      Saj pravim. Tu nam neki smrkavci in smrkle hočejo prat pamet o prejšnjih “idealnih” časih. Še v plenicah jih ni blo takrat

     • sprehajalec

      Napumpali so jih starši, nekdanji družbenopolitični delavci. Že celo večnost v penziji, sedaj jih imajo pa na grbi in jokcajo o starem sistemu pa kako so se fino imeli. Oni že.

     • Tetka iz ozadja

      Tako kot sedaj dobro živim nisem še nikoli. In vse bo naredil, da tako to ostane.

     • dvanajstzvezdic

      To so tvoje sanje. Tudi Tito je sanjal o večni Jugoslaviji, pa je razpadla. Žal je realnost kruta.

     • Tetka iz ozadja

      Glej, pač bo tako kot mi rečemo in ne vi – v tem je poanta.

     • dvanajstzvezdic

      Nič na tem svetu ni večnega. Vse je podvrženo evoluciji. In vi ste na vrsti za odpis.

     • sprehajalec

      Ni od tebe odvisno, Ko bo kreditni plafon države dosežen, se boš moral zelo potruditi. Pa tistih, ki so od tvoje kaste zatirani, bo vedno več, zato boš moral biti še kako previden.

     • Tetka iz ozadja

      Vse kar sem ustvaril sem sam ustvaril, nikoli nisem bil zaposlen v državni firmi. Ti bi to lahko vedel, ker sem ti ponudil službo.

     • sprehajalec

      Papir vse prenese, lepi. od rane mladosti imam pa nezaupanje do ponudb levičarjev.

     • Tetka iz ozadja

      Ti pa ti je kaj žal, ker vaša opcija ne bo NIKOLI vladajoča .

     • sprehajalec

      Nama ustreza, da vaša opcija pade. kreditov je že blizu 50 milijard, pa še vedno je milijarda minusa iz tekočega poslovanja. Pravzaprav bi si želela, da mesec&Violeta zmagata na volitvah, pa zabijeta zadnji žebelj v krsto sanj, ki se jim je nekoč reklo delavsko samoupravljanje. sedaj sicer le še v javni upravi, ampak tudi tam bo konec vsega lepega.

     • dvanajstzvezdic

      Nisi mogel bolje povedati.

     • dvanajstzvezdic

      Moja opcija je svobodna in demokratična družba. Narava in vse naravne zakonitosti slej ko prej poskrbijo za odpravo negativne selekcije

     • samotoje

      Lahko se na glavo postaviš- neny trobi svoje. V glavi ima čip in dokler se ne bo pokvaril, bo trobil isto, isto, isto. Take mehanske reči prej ali slej crknejo. Ergo-nima smisla.

 • Janez

  Malo šale !
  Po
  drugi vaojni je ex KPS STALINSKI POLIT MORILEC – NAS SLOVENCEV Ivan Grozni MAČEK ?
  V
  Rogu – gradil in zgradil nekakšen azil, skrivališče ?
  Za ex KPS STALINSKE OSOVRAŽENE OBLASTNIKE.?
  Za primer ?
  Če bi se jih prebivalstvo naveličalo, da bi se slo osovraženi KP STALINI? Imeli kam skriti?!
  A?
  Zdaj je “Mačkov azil” v Rogu javna stvar. Vsem je znan. Ni – več – azil !
  Kaj pa?
  Če naše ex KP, ZK skrbi ? Vedno večja neprijaznost prebivalstva v Sloveniji ?
  Do njih !
  Ex KP, ZK – jev.
  Samo pomislil sem. V širni Rusiji se pa res ni težko skriti. Mar ne ? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  AMPAK. V tistih širjavah na vzhodu EU – so tudi izginotja . Kar izgubiš se ? Se sliši.

 • Tetka iz ozadja

  Ali vas jezi ker je prvi predsednik samostojne Slovenije, vrhovni poveljnik oboroženih enot med osamosvojitveno vojno, Milan Kučan vplivnejši in superjornejši kot JJ

  • traktor

   Težko je narodu, ki ima tako velikega predsednika, da tudi , če stopi na prazno gajbo piva, ki jo mora ves čas vlačit s seboj, ne vidi čez planke.

   • Tetka iz ozadja

    Po vaših besedah je veliko večji in vplivnejši kot JJ

    • traktor

     Sej me ni treba vikat, kar vi mi reč. Če stop na gajbo je pa kar visok, ja.

  • sprehajalec

   Čas tiktaka za nas…

   • Jurij Musar

    Čas tiktaka vsem.

    • sprehajalec

     Murgl’cu še posebej. Nekaterim pač malo manj.

     • Jurij Musar

      Nikdar ne veš kje te čaka. Kolikor vem je Milan Kučan povsem zdrav in v kondiciji.

     • Tomzi

      A ti pa veš?

     • Jurij Musar

      Seveda ne. Tega ne ve nihče. Še dr. Radan ne.

 • Megatron Arrows

  Saj je prav, da je nekdo šel na proslavo zmagovalcev. Luzerji so imeli proslavo 13.5. v Bleiburgu, le koga od politikov smo lahko videli tam?

  • Tetka iz ozadja

   Pa še Avstriski organi so jim povedali, da so nezaželjeni.

   • sprehajalec

    To si je Bobovnik izmislil. Za notranjepolitične potrebe.

  • sprehajalec

   Hrvatje si tole zapisujejo Arov. Ne boš mogel več k Šiptarju na sladoljed v Poreč. Oziroma boš imel težave. Za njih je tole pomemben dogodek.

 • Janez

  Tisto !
  Špekulacije o tem !
  kaj naj bi globoki penzionist z barjanskega roba LJ – baje “ponujal” Putiinu ?
  Se
  zdijo pa res smešne čenče? Mar ne !
  Od
  slovenskih voda ?
  – lahko 77 letni penzionist Putinu – ponudi ? LE VODO V BANJI SVOJE KOPALNICE ?! Mar ne?
  Naše
  slovensko morje – je pa naše.
  Od konkretnih lastnikov obmorskih parcel
  – pa od nas, vsega prebivalstva Slovenije ! Referendum – poznamo ?! L.r. JANEZ KOMENDA
  P.s.
  Penzionisti z roba Barja – imajo s slo obalo toliko – kot vsak od nas.

 • vsemojebabe

  O, kučko je šel k putki po odpustke, hehe.

  • Tetka iz ozadja

   JJ pa niso na nobeno proslavo povabili – čudno, kaj ne?

   • Hanza Gorenjski

    tisti, ki da kaj nase, ne hodi v rusijo…

    • Tetka iz ozadja

     Pa tudi nikamor na zahod belčkov ne vabiji – nesramneži.

     • Hanza Gorenjski

      Res je. Kolikor se spominjam ni Kučan bil na nobenem uradnem obisku v tujini. Izogibajo se ga kot ušivca.

     • Tetka iz ozadja

      Čudno a ne?

     • Hanza Gorenjski

      Ni čudno, to je običajno za šalabajzerje,

     • sprehajalec

      Znanje jezikov?

 • Hanza Gorenjski

  Le zakaj ta krota ni ostal tam…

 • samotoje

  Kako neskončno amoralno in sprevrženo je, da starci s popolnoma defektnim egom sploh lahko javno razpravljajo o tem, kaj se bo dogajalo z državo, ko jih že zdavnaj ne bo več. In katere “veterane” je Kučan (po potrebi tudi evangeličan) vlekel v Moskvo? Da jih ni sram!

  • Tetka iz ozadja

   Kučan je najvplivnejši mož v Sloveniji in on bo diktiral kako se bo odvijalo in ne nek JJ

   • samotoje

    Pokvarjena plošča.

    • Tetka iz ozadja

     Res pa je , a ne?

     • sprehajalec

      Tisti, ki daje kredite, bo diktiral. Že pokojno Jugo je diktiral IMF.

     • samotoje

      Ti si pa res tako neznansko omejen in dolgočasen, da si popolnoma neuporaben. Greš med “zablokirance”.

   • Janez

    Kandidiraš ?
    Za “štos” tega leta?
    Res dober štos – ni kaj. Znaš celo zmagati z njim. Vso srečo. L.r. Janez KOMENDA

 • Janez

  Ja !

  S podnjim zapisom se čisto strinjam.
  Moskva ?
  Je postala tako – nekam pozabljena, zapuščena, v tistih zastrupljenih širjavah !
  Nihče se ?
  Za uboge prebivalce Moskva dela EU – ne zanima več kaj dosti !
  Zdaj !
  Sta v ospredju Trump.
  In njegova lepa žena Melanija ! Ki tako lepo – moli OČENAŠ- LORD’S PRAYER ! L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  Melanija Trump,
  Pa OD KOMUNISTOV-STALINISTOV
  , TUDI OD SEDANJIH
  SD, SMC, DESUS, ZL POKOMUNISTOV – MILIONKRAT BOLJŠA VLADARICA – MARIJA TEREZIJA !
  https://m.youtube.com/watch?v=CJcvisDrtsM&feature=youtu.be
  https://www.wien.info/de/sightseeing/sehenswuerdigkeiten/imperiales/300-geburtstag-maria-theresia

  • Janez

   O teh
   slo ” obiskovalcih” Putina – ne vem, kaj naj rečem ?
   Tako
   – “odklop “obiskovalci ” in tako
   – “odklop” dogodek – mi je tole srečanje Putina z enimi slo penzionisti ?!
   Smešno- žalostna reč.

   Resno – pa tole !

   Moje osebno mnenje !

   Putin ?

   bi dosegel dosti več priznanj ?
   Če bi se
   – veliko in
   – iskreno – opravičil in stalno opravičeval !
   ZA VELIKO GORJE IN MILIONE ŽRTEV ČLOVEŠKIH ŽIVLJENJ,
   KI JIH JE POVZROČIL RUSKI VKP B KOMUNIZEM- STALINIZEM !
   PRI
   DO
   – SVOBODE IN
   – KULTURE DRUGIH NARODOV
   – ZLONAMERNIH POIZKUSIH
   – VSILJEVANJA NEHUMANEGA
   IN BREZSMISELNEGA KOMUNISTIČNEGA KOLEKTIVIZMA.
   Teh
   opravičil uradnih predstavnikov Rusije !
   – za v preteklosti z VKP B politiko povzročeno – veliko gorje – – drugim narodom !
   Tega,
   Takih opravičil – vsaj osebno? Nisem opazil prav veliko.
   Morda?
   Bo Putin zmožen premisleka in opravičil – v imenu Rusije – za nazaj ?
   Glede?
   Slovenskih ex KP, ZK PA ?
   ILUZIJ O MOŽNOSTIH,
   DA BODO
   ZMOGLI KAJ VEČ KESANJA, OPRAVIČIL – KOT SO JIH DALI DOSLEJ ? L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   TAKIH ILUZIJ – O NAŠIH EX KP, ZK-jih? Jaz – ne gojim.

  • Janez

   Da ne bo nesporazuma !
   Kulturne
   In verne Ruse – zelo cenim.
   A?
   Kot pri večini narodov in ljudstev? Visoko etičnih in visoko kulturnih ljudi – ni ravno ? V izobilju.
   A nekaj ali kar precej
   – takih res ok ljudi v vsakem narodu – vsekakor – vedno je.
   Taka res visoka , modra in izjemno izobražena je bila lepa starejša gospa Jelizaveta B.,ruska plemiška emigrantka, ki je živela s svojo družino v Kranju. In , ki me je učila rusščine. Jezik.
   Tudi !
   Večinoma zelo ok ruskim
   – plemiškim in
   – meščanskim ruskim emigrantom, ki so morali pobegniti iz Rusije !
   Pobegniti seveda pred
   – nesodno morilskim nasiljem VKP B komunistov !

   TUDI NJIM
   – BI SE PREDS. PUTIN – MORAL – JAVNO OPRAVIČITI. Ne vem, če se je ?

   Znano je,
   da so nesodno ruski VKP B KOMUNISTI
   umorili celotno družino zadnega ruskega carja:
   – carja Nikolaja,
   – njegovo ženo, bolehnega sina in
   – štiri mlade lepe hčere. Težko odpustljiv, nečloveški zločin zoper človečnost.
   Vsaj
   Eno !
   – umetniško, duhovno in moralno-etično “tolažbo” Rusi – le imajo !
   Namreč !
   Eno najboljših umetniško lterarnih del – priznani roman
   – MOJSTER IN MARGARETA !
   Avtorja, zdravnika in vrhunskega pisatelja
   – Mihaila BULGAKOVA.
   TUDI Z BRANJEM TEGA V RUSIJI NAJBOLJ BRANEGA !
   MOJSTRSKEGA LEPOSLOVNEGA DELA,
   KI SE DOGAJA V STALINISTIČNI MOSKVI 1930.LET – sedanje generacije Rusov?
   Izgleda?
   Nekako etično-duhovno ?
   Presežejo čas in grozljiva dogajanja VKP B STALINIZMA. Vredno branja ! L.r. JANEZ KOMENDA
   P.S.
   Roman Mojster in Margareta – je po splošnem mnenju? Eno najbolljših literarnih del sploh.

   https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Mihail_Afanasjevič_Bulgakov

 • Fogglof Tunnek

  Čujte,to morate malo drugače gledati… Milana Kučana spoštuje ena najmočnejša (gledano politično in gospodarko) oseba na svetu… VLADIMIR PUTIN !!!… Vem iz prve roke, da je Kučan tam zaradi gospodarskega sodelovanja. Zrihtal bo kšeft …to kar Cerar, Pahor in Janša fkup ne bi mogli doseči… Za Milana Borut ni pomemben, niti nevaren…zanj je on barbika ali klovn če hočete, ki ga ljudje pač imajo radi in mu predsedniška funkcija lepo pristoji…fsaj škode ne dela… Janez Janša je pa druga pesem…njega pa mora Milan zaustaviti (tudi to je predmet Kučanovega obiska pri Putinu)…Združeni skupaj…Milan, Vladimir in slovenska levica…ma ni hudič, da plešafca pustimo na hladnem…naj se rajši ukvarja s svojo družino, da ne bojo zašli na stranpoti tako kot je on.

  • Tomzi

   Kako so že rekli modri ljudje, le čevlje sodi naj kopitar.

  • Fögglof Tünnek

   hahahaha.. spoštuvle? Tumpec, kake ti serješ. Ruski putan ne spoštuvlje murgeljponija, nego murgeljponi rine skoz danko navzor putanu. Na take sestanke se vozarijo tvoji plačniki že odkar so na oblasti in kaj se je zgodilo? Aja drugorazredni se je sluzavo smejal na telebajskoviziji tam pri ruski kapeli. Celo k meši in žegnu so šli samo zato, da so mu v rit lezli. Picajzli. Koristi pa nobene, razno slike. Tih je še vedno polno. Kak se dela posle je danes pokazal Trump z Melanijo na obiski Savdove arabije. JJ, ko pride na oblast, bo delal posle z Trumpom ne z putanom. Prvi ima denar, drugi pa samo govori, da ga ima. Lewakom na naslednjih volitvah niti hudič osebno ne bo pomagal več. E to, še tisti je po tvoje je rezerviran za SDS. Ker fantje so res od “hudiča”. Tega se bojte!

 • macon

  Hazjajin Slovenije se je srečal s hazjajinom Rusije. Mislite, da bi Putin dovolil, da ob njem stoji nepomembni starček-upokojenec, bivši predsednik (lanski sneg) kučan? Ne, Putin dovoli v svoji bližini upravljalcem milijard.

  Take podobe lepo dokazujejo operiranje tukajšnjega levega režima in tukajšnja policija bi se seveda s stričkom pogovorila, če ne bi bila samo režimski cucek. Kaj ima ta tip voditi slovensko delegacijo, kaka funkcija je in kdo ga je izvolil? V normalnih državah upokojenci ne vodijo državnih delegacij, še manj pa v eno najmočnejših držav sveta. Če so res navadni upokojenci kot nam don kučan vseskozi laže.

 • Janez

  Oh!
  Kako ste nerealni ljudje !
  Tisti !
  77 let ex KP, ZK “sistemček” v Sloveniji ? Že bolj kot ne pozabljen !
  Realen, sploh že počasen – pa je vedno – le bil ?
  Jaz le mislim : na pragu pozne starosti je, kmalu bo 80 let.
  Mislim, domnevam?
  Da si je šel ogledat domove za stare v Rusiji ?
  Če?
  Je osebje v domovih za stare – kaj bolj prijazno? Od osebja v DSO v Sloveniji! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  SAJ TI EX KP, ZK SO INTERNACIONALCI. BRIGA NJIH SLOVENIJA.

  • Janez

   Meni?
   Se zdi – glede domov za stare – slabo !
   V
   Sloveniji : kar pozabijo, se ne odzivajo na ubgega starega človeka, ki zvoni za pomoč.
   Rusi?
   So pa znani tudi?
   Po neprijaznosti.
   Ne rečem, da so vsi neprijazni. Veliko neprijaznh ljudi pa tam. Pač – je.
   Najbrž je tako, morda?
   Dajo starega človeka, ki kaj prosi – kar ? Ven – na mraz.
   Ali ?
   Morda mu pa dajo kak prah od APOLONIJA – kot tistemu Litvinenku.
   Pa?
   Litvinenko je samo nemočno hiral. In shiral.
   Tu !
   V Sloveniji je vsaj za “bogate ex KP, ZK penzioniste” – kar ok.
   Kar?
   “Pre-visokih ” penzij jim nihče ne zniža.
   Kako pa je ?
   V revščini penzije s 400, 500 evri kolikor imajo penzije ex KP, ZK PRAVI FABRIŠKI DELAVCI !
   To ?
   Pa ?
   “bogatih ex KP, ZK penzionistov-ex-sistemčkov” – verjetno? NIČ NE BRIGA ! L.r. Janez KOMENDA
   P.s.
   “Bogati slo ex KP, ZK SISTEMČKI “SO NA ZASTONJKARSKIH IZLETIH V MOSKVI. Nič skrbi.

 • Janez

  Spošt. gospa Olga !
  Če bodo tle komentatorji “luckyss itd” – kaj nesramni do Vas: ee jih 3x opozori !
  Če?
  Pa nadaljujejo ?
  z žaljivimi besedami – pa – kar predlog :
  ZA ODSTRANITEV ” Luckyssa itd. – DOL – S PORTALA ! Nič pardona !
  Če nima manir – naj gre v oštarijo. Zlasti žensk – se ne sme – žalitii . Lahko noč. L.r. Janez KOMENDA

  • Olga

   Hvala za skrb! Saj nam je vsem jasno, da ko mačku na rep stopiš, zacvili! Oni pa nimajo nobenih argumentov in začnejo žaliti! S tem pravzaprav kažejo svojo vrednost!

 • BananaNjam

  Zelo ste smešni s temile zarotami. Če povzamem. Putin naj bi vmešal v ameriške volitve, pravtako je Janez Janša obiskal Trumpovo konvencijo in ga podprl. ERGO -> SDS je v tem primeru Putinu držala štango in posledično sta Putin in Janša zaveznika (da ne omenjam zarote Putin – Le Pen in spet Janševo favoriziranje omenjene gospe)???! Ta članek napeljuje na en sam sklep. Skupni imenovalec Trumpa, Le Penove, Janše in Kučana se imenuje Putin! Bog nam pomagaj!

  • Olga

   Seveda, resnica je res “smešna”… Vseglihar!

 • milanček

  s svojo postavo, višino, je putinu lahko stoje pof…l luleka!

 • Hribouc

  Ko se dasta skupaj dva mala žleht pobiča, nastane kažin.Vse doklej je ne fašeta po svojih zaslugah.
  Tako govore izkušnje.
  Drugo – nihče ne razloži zakaj se gre Kučanov Milanče take skrivalnice.
  Novinarjev bi moralo biti na Brniku ob odhodu in ob prihodu več kot ob Lenarčičevih letalskih podvigih.
  Ne obstaja niti ena slika nalaganja ali odlaganja Kučana na/iz Putinov avion?
  Mat’kurba- to pa je udbovskopartizanarska konspiracija !
  Niti eno novinarsko pezde ali kurtizana Foruma 571 si ni upala pokazati svojga rilca na Brniku ?

  To pa je, očitno Rdeči Aparthajd Gulag z imenom Kombinat Slovenistan!

 • IvoC

  Ali je ta novica raca? Kje najdem spisek “avtorizirane slovenske delegacije”? Parcialna kučanova fotka zgleda kot slabo zmontirana digitalna “mojstrovina”. Naš liliputanec in ZB pa ne bev ne mev!
  LP IvoC

  • Olga

   Haha! Mislite, da smo UDBA? Vlada in predsednik države nič ne vejo??!!

 • Aton

  Kolaboracija v genih.

  • Olga

   ?????

   • Aton

    dr Janez Sveti . velik ljuvitelj vsega ruskega…

 • Olga

  Niso odnesli na srečanje s Putinom nobene zastave z rdečo zvezdo?!

 • Darth Vader

  torej hočete rečt, da je kratkonogemu bolj pomembna fotoseansa z ruskim predsednikom, kot praznovanje “osvoboditve” Ljubljane z svojimi ljubljančani? :D

  • Novakec1

   Jugo lublančani niso njegovi, avtohtonci smo se pa odselil iz Lublane bulane

 • šmentanamuha

  Dejstvo je, da Amerika provocira Putina in vzdolž ruske meje postavlja orožje, izvaja vojaške vaje in ustvarjajo ustrezno “klimo”, da bi lahko začeli vojni spopad. Kdo tega ne vidi, je slep ali pa si namerno prevezal oči. Obama je to delal že prav ihtavo, Trump pa ne ve, kako bi zdaj zabremzal tole vojno hajko na Rusijo (osebno mislim, da Trump ne želi začeti vojne). Nato banda pa itak ni nič drugega kot sionistična vojska, ki zganja teror in vojne po celem svetu. Ja, mislim, da bi bilo prav, da zamrznemo članstvo v Natu in ne kvarimo naših odnosov s Rusijo. Rusi so naši naravni zavezniki, Američani pač ne in tudi zahodna Evropa ne. Žal. To bi vam moralo biti že zdavnaj jasno. Pa nehite zdej s Stalinom, ker je že dolgo pase. Amerika je v kurcu zaradi ponorelih levičarjev in plačancev, ki jo rušijo od znotraj. Putin je zaenkrat še gospodar v hiši in ve, kaj dela.

  • Olga

   Kdo provocira? Zame Rusi z okupacijo Krima in dela Ukrajine! Prav tako grozijo Baltskim državam!
   Delajo enako kot Hitler pred drugo svetovno vojno! Zato pa je šel Kučan v Rusijo, v upanju, da se bo lahko spet šlepal in izognil kazni za komunistične zločine in naredil Slovenijo za Rusko gubernijo!??? Veleizdajalec!

   • šmentanamuha

    Olga, malo distance ne bi škodilo. Kar se tiče Kučana, se strinjam, on je pravi izdajalec – veleizdajalec in ima nekje v omari ali morda že na mizi načrt za trejo Jugoslavijo. Če bi se častno umaknil, ko je končal svoj predsedniški mandat, mu zdaj ne bi očitali stvari za nazaj, vsaj mislim. Toda mala podgana se je razkril (kar se mene tiče) prav na Kotnikovi, ko je stal v prvi vrsti z onimi zamaskiranci s kiji in se “boril” za ilegalce, ki smo jih vzeli pod streho, da zdaj serjejo po hodnikih azilnega doma. Nekateri so njegovo delovanje prepoznali že prej, jaz priznam, da ne. Zdaj se pa mali sionistek niti ne skriva več. Tudi nagrada Sorosu je bila v duhu NWO agende 21, in glej ga zlomka, škrateljc gre in ustanovi Forum 21 in od tam krmari politiko in gospodarstvo (ker pri nas ti dve področji nista ločeni) in daje komande vladi kar prek medijev (Tir 2). Tako da, kar se njega tiče, se strinjava.

    Kar se pa tiče Putinovih političnih in vojaških potez, pa ga zaenkrat podpiram, Ravna nadvse preudarno in samo njemu se lahko zahvalimo, da (še) ni vojne na vzhodu. Priseben človek si je tudi ne želi, razen če misli, da se njemu ne more nič zgoditi in naj umazano delo opravijo drugi. Politični prevrat v Ukrajini, ki mu je botroval Soros s plačanimi “uporniki” oranžne revolucije, je bil znanilec, da ZDA in NATO nekaj kuhata in kot dober strateg in šahovski (vele)mojster v politiki, je naredil to, kar je mora narediti dober voditelj. Zaščitil je politične interese Rusije in ukrajinskih Rusov in s to potezo (priključitev Krima s samoodločbo), matiral gejevskega političnega šarlatana Obamo, ki se kaj več kot na transvestite in mavrične bojevnike in njihove pravice ne spozna. Pol je mašinerija bilderberg sionistov sicer zagnala motorje, ampak bilo je prepozno. Reši jih lahko samo še vojna. In zdaj jo kuhajo in ti jim ploskaš. Medtem ko se ameriški predsedniki ukvarjajo s svojimi transvestitskimi – lezbičnimi ženami in rajajo na pedofilskih satanističnih žurkah, Putin kuje načrte, kako naj reši svojo državo in svet pred kolapsom. Politične igre niso nogomet s sodnikom v sredini in še dvema ob strani. Toliko mi je že jasno.

    • Novakec1

     To kar počnejo demokrati ala amerosi je pa v redu ane!

     • šmentanamuha

      ??? Ne razumem, na kateri del mojega komentarja se to nanaša.

     • Novakec1

      Sorry, na Olgo to paše

     • šmentanamuha

      Dobro.

    • Rado K

     “Kar se tiče Kučana, se strinjam, on je pravi izdajalec – veleizdajalec
     in ima nekje v omari ali morda že na mizi načrt za trejo Jugoslavijo”
     Takoj podpišem za III. Jugoslavijo.. Bolje kot III. Reich!

 • Slovenec

  In kaj je s Putinom v Moskvi “spletkaril” Milan Kučan? Nimate odgovora?

 • Caetano

  Naj posljejo nekoga zaradi mene iz same Bele hise ali pa iz Izraela ce hocete, samo da ucinkovito odstrani Kucana in Turnska iz Slovenije. Lahko bi ju odpeljali kar med teroriste v Guantanamo. Udba je priznana teroristicna organizacija.

 • Novakec1

  Sive eminence so bile povabljene na proslavo, in kaj je tu spornega? Foušarija?

 • JanAndr12

  Haha, Putin je “uhekal” ameriške volitve in se “vmešal” v francoske (medtem, ko Obama javno podpre Macrona) – Nova24 je s takimi klasičnimi evroatlantskimi propagandnimi pravljicami čedalje manj verodostojna.
  Kučan odlikoval Sorosa, Kučan spletkaril s Putinom, da bosta skupaj razdrla “dobre guyse” iz EU, ker naj bi imela isto ideologijo – že to dvoje ne gre skupaj.
  Kučan je pač moralni pokvarjenec, ki nima svoje “ideologije”, temveč liže riti vsem okrog sebe, če le uspe kaj dobit v zameno. Kučan in kompanija se za različne “deale” pajdaši tako z evropskimi funkcionarji iz Bruslja, kot tudi liberalnimi prijatelji iz ZDA (Soros), pa tudi z Rusi (Putin). Enako se zveza borcev enkrat bori “proti amerikanizmu in NATU”, drugič pa proti “evropskim neo-fašistom in nacionalistom”, hkrati pa poje hvalospeve EU in podpira migrantsko invazijo. Če jim nekdo plača izlet v Rusijo, se bodo seveda pririnili h koritu, verjetno bi šel Kučan tudi v Vatikan, če bi ga kdo tja povabil.
  Skratka, naša desnica pa se obnaša kot zvest lakaj evroatlantskih lobistov, čeprav so ji ti dali vedet, da jim “dol visi zanjo” in so jim že neštetokrat zabili “nož v hrbet”

 • Rado K

  “Požareport namreč navaja, da je Putin na Letališče Jožeta Pučnika poslal državniško letalo”

  Kapo dol pred Kučanom. Koliko Slovencev se lahko vozi z ruskim vladnim letalom? Kučan edini!

  No pa Pahor se bo lahko, ko bo Melanija poslala ponj.

 • freedomfighter

  ta kučan pa tudi kreten…dela se za tazga levičarja pol pa hodi h fašistu v Moskvo…SRAMOTA

 • Osti jarej

  …kučan je spletkaril z enem izmed največjih voditeljev sveta, putinom,enim pa seže samo do orbana

 • Hribouc

  Zlomijo Makedonijo, mimogrede polomijo Črno goro, Srbistan je itak njihov, Bosna pade ko mehka hruška, hrvaški in slovenistanski komunajzli so pa itak popolnoma isti drek in dobimo 3.SFRJ ali združene sovjetske balkanske gubernije pod predsedateljstvom nesmrtnega Kučana, notranjega ministra Golobiča in premierja Jankovića.
  S tem, da so Lahi, itak, že pokupili Rdečo Vstalo Primorsko, tako, da bodo oboji spet srečni naprej!
  Predsedatelji te sovjetske gubernije pa bodo Turnšek, Kmecl in Zlobec!

 • mapu

  Ga je Putin povabil, da je lahko enega zviška gledal.

  • cosmosjasnovidec

   In ga tudi nabrisal v rit kot konja tako,da je par dni hodil naširoko kot krastača čeprav je levaški komunajzerski buzerant že tega navajen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!