Kaj počnejo v državnem zboru?! Bodo res dovolili, da Slovence operirajo “strokovnjaki” iz tretjega sveta, brez ustrezne usposobljenosti in znanja slovenščine?

(Foto: Bobo)

Poslanci na izredni seji odločajo o predlogu dopolnitev kontroverznega zakona o zdravniški službi, s katerim želi vlada v odhajanju olajšati zaposlitev tujim “strokovnjakom” iz držav zunaj EU. Čas za razpravo so omejili na šest ur in pol.

Državni zbor je omenjeni zakon obravnaval po nujnem postopku. S sprejemom naj bi se mudilo zaradi poskusa reševanja kadrovskih razmer na otroški kardiologiji ljubljanske pediatrične klinike. Čeprav je vlada v odhodu zagotavljala, da po odpovedih kardiologov v maju ne bo problemov z iskanjem kadra, je zdaj državni zbor prisiljen reševati probleme, za katere so še pred volitvami zagotavljali, da ne obstajajo.

Zakon naj bi zgolj urejal izredne primere, “ko javni zavodi s slovenskimi strokovnjaki ne morejo zagotavljati neprekinjene zdravstvene dejavnosti in je s tem tvegano ogrožanje življenj ali huda okvara zdravja bolnikov”, so zapisali pri STA. Vseeno pa take trditve zbujajo določeno mero dvomov, saj je tudi pravna služba DZ opozorila na problematičnost zakona, ki retroaktivno uveljavlja stvari.

Brez preverjanja usposobljenosti tujih zdravnikov
Zdravnikom, ki bodo prišli v Slovenijo iz držav tretjega sveta, ne bo treba znati slovenščine, ravno tako jim ni treba dokazovati svoje usposobljenosti, saj bodo namesto tega potrebovali samo jamstvo treh slovenskih zdravnikov. To bi v praksi pomenilo, da so slovenski pacienti po možnosti lahko izpostavljeni nekvalificiranim in ne primerno usposobljenim zdravnikom iz držav tretjega sveta. Edina stvar, za katero so se zavzeli, je, da mora pacient vse informacije in vso dokumentacijo dobiti v slovenskem jeziku. Kar bi v praksi lahko pomenilo, da bodo v UKC Ljubljana morali zaposliti še kakega prevajalca.

Kar je še huje, je dejstvo, da zakoni, ki jih je vpeljala ministrica Milojka Kolar Celarc, študente medicine silijo v izbiro specializacije, ki je razpisana, medtem ko država meče absurdno velike zneske denarja za te specialiste iz tujine, ki niti ne bi bili potrebni, če bi se izpolnila dva preprosta pogoja. Politika se ne bi vtikala v zdravstvo. Zdravniki bi dejansko izobraževali naslednje generacije, namesto da jih odganjajo v tujino.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc (Foto: STA)

Vlada v odhodu svoje dejanje upravičuje s trditvijo, da gre za dobrobit otrok. Če bi bilo samo to, ne bi bilo nikakršnih pripomb, tako pa je bila ravno vlada v odhodu tista, ki je ogrozila življenja bolnih otrok. “Ogrozila pa jih je naša oblast sama, ker je pred volitvami zavrnila opozorila opozicije, da jim odhajajo vsi domači zdravniki, in ni pravočasno predlagala rešitev. Šele po volitvah je vlada zaradi izrednih razmer zahtevala skrajno hitro odločanje in celo, da mora zakon veljati ‘za nazaj’,” so zapisali pri Spletnem časopisu.

Vlada v odhodu ustvarila izredne razmere
Višek nastalega absurda pa najlepše prikazuje dejstvo, da v UKC Ljubljana že izvršujejo zakon, ki niti ni bil še nikjer objavljen. Ukrep, ki naj bi se uporabljal samo za izredne razmere, na kar je opozorila tudi pravna služba DZ, je tako rabljen arbitrarno, preprosto za nabiranje političnih točk, kjer se zavestno ignorira, kaj zahteva zakon, v zameno za to, da lahko vlada v odhodu reče, da je storila nekaj. Poudarek je na tem nedefiniranem “nekaj”.

“Spremembe, o katerih poslanci glasujejo danes, bodo – če to potrdijo – veljale od sobote pred tremi dnevi, a objavljene še nekaj časa ne bodo. Možen je namreč v tednu dni še veto državnega sveta, precej manj verjetni so referendumski zapleti.”

Eden od štirih kardiologov, ki so dali odpoved, je tako na spletu zapisal, da je eden od tujih zdravnikov v resnici iz BiH. “Kardiolog. Doma iz Mostarja, kjer naj bi tudi opravil šolanje in specializacijo. Takšne so bile info, ki smo jih slišali na kliniki. Državljan BiH hrv. narodnosti ima pravico do HR passporta. Problem za priznanje kvalifikacije v EU je BiH diploma. Kljub HR (ali SLO) passportu,” je zapisal Samo Vesel.

A. B.

 • Morala

  To je katastrofa! Uvažate kvazi nestrokovne zdravnike iz tretjega sveta…to je dokaz, da vam je malo mar za državljane! Ali se bodo ti, ki so odločali o tem, zdravili pri teh nestrokovnih zdravnikih?!

  • SIMON ROZIC

   Tovariši bojo svoje otročičke, svoje ženičke in ljubice
   popeljali v najboljše privatne klinike na svetu, za naš
   denar, seveda. “Narod pa naj se je..e,. če je tako
   neumen, kot trdi tovariš Kučan, ki se zdravi v Švici !”

  • lili pili

   Amerika tretji svet, da te melanija ne cuje..

 • tasilo

  Milojki Kurbir Segedinarc privoščim, da pošteno zboli in brez zvez pade v sistem slovenskega zdavstva. Pa bo videla, prasica!

  • WISKY 1000

   Motiš se,toti komunajzarji nikoli ne čakajo v vrsti

  • SIMON ROZIC

   Možgane se ne da “preštrihat”, a ne?

 • stajerc5

  Nimam pojma zakaj taksna panika. Danes ali jutri, po vseh danasnjih novicah, bo Doktor profesorjev, zdravnikov, medicinskih sester in bratecov na meji toliko, da boste imeli problem vse zaposliti. Doloceni ze porivajo najnovejse aparature pred sabo. Problem bo verjetno samo na meji zaradi carine…

 • Hun

  tko k te v ZDA na urgenci operira kitajski migrant

  • stajerc5

   Imas sreco, da ni bil srpski!!!!

   • Hun

    srpski ti operira danko..vise puta!!!

    • stajerc5

     Normalno, na riti se najbolje spoznate!

     • Hun

      Ja Srbi so znani predvsem, da dobr jebejo tujke po tuđini..

     • stajerc5

      Sem tudi slisal! Baje hodite najraje na Kosovo na dopust, nje?

     • Hun

      nevem nism Srb

     • stane

      Slovenci pa se to ne znajo, zato uvazajo crnce.

     • Hun

      to ne drzi

 • soc

  Dajmo si priti na jasno. Slovensko zdravstvo je bilo kadrovsko in doktrinarno na vrhuncu ob prehodu v samostojno državo in še kako desetletje za tem. Potem je šlo vse skupaj rakovo pot. Se kdo spomni izjemnega kirurga Arneža? Odšel v nagravžna betonska stolpa tržaške bolnice, za dušo in za denarnico. In odtlej jih gre vedno več s trebuhom za kruhom ven, a žal ne onih povprečnih.

  Kar ostane tu, so bodisi na domača tla vezani idealisti, bodisi tisti, ki jih zunaj nihče ne rabi. Ali pa zaslužni star kadri – zaslužni tu ni sarkazem. Enako pri medicinskih sestrah (pa se ne bom spuščal v non plus ultra idiotizem pojma diplomiranih sester, ki so plačane zgolj za modrovanje in boj z zdravniki).

  In posledično bom raje videl, da me operira ambiciozen in zagret briljanten “mladec” iz Šiptarije (ali Senegala), ki si želi narediti tule sloves in priti v Nemčijo, kot nesposobnež slovenskega rodu, ki ni dovolj dober, da bi kdajkoli šel tja in se je vdal v tako usodo. Meni je potencialno usoden karcinom v šesturni operaciji pred dvemi leti odstranil eden tistih naših vrhunskih garačev, ki zdaj delajo po slovenskih klinikah le še privatno za naše in avstrijske paciente. Jutri bo delal isto v Avstriji in za avstrijske tarife.

  Je pa klavrno, tole, v to pa ni dvoma. A zdravstvena riba smrdi pri glavi, kot vsaka. In zadnja doslej, s Kolarjevo, je naredila več za tako stanje kot vse prejšnje skupaj.

  • tomven

   In posledično bom raje videl, da me operira ambiciozen in zagret briljanten “mladec” iz Šiptarije (ali Senegala), ki si želi narediti tule sloves…. tega si NE želiš, verjemi! Sem imel pred 25 +leti veliko opravka z njimi, sploh z šipci, pa arabci. Razen redkih izjem so bili strokovno vsi TEMA.

   • lili pili

    Pa saj te opreira sipac ivan si
    ozabil id kod je..

 • Vladimir

  Slovenci,sami smo si krivi,zakaj ste ih volili.Jaz ne.

  • Goran Hvala

   jst tud ne. . ne hodim volt bivsih komunistov….se je pa fajn smejat. ..

  • lili pili

   Hvala bogu, da vecina ni bolila sds, se enkrat hvala bogu in tudi za maxo sem dal…

 • Hun

  Sam sm mnenja ce bi zamenjal vodstvo klinicnega z migrantom..bi vse stimal

 • jovan jovan

  Mazej Kukovičeva je bila edina, res dobra ministrica za zdravstvo. Pa tako lepo se je guncala. Američan, iz tretjega sveta, pa res ne more operirati brez znanja slovenskega jezika!

  • stane

   Saj nasi znajo angleski jezik. Ni panike. Slovenci takoj padejo pod tuji vpliv.

   • stane

    Vecno hlapcevstvo

   • jovan jovan

    Takoj, ko sem se “naučil” slovensko, sem postal vrhunski kardiokirurg.

   • SIMON ROZIC

    Skoraj vsi medicinski učbeniki , vsa literatura in medicinski članki
    so v angleščini, ali pa so prevedeni v slovenščino.
    Naši zdravniki uporabljajo vsaj dva svetovna jezika in nimajo ovir za
    delo v kjerkoli v EU ali ZDA .

 • tomven

  Apeliram na urednika, da v bodoče ne kaže več slik te krastače milivojke; šnicl je bil predobr, da bi ga bruhnil v sekret! Kar se tiče pa vsebine članka, pa človek ostane brez besed.

  • lili pili

   Samo bruhaj, jaz prdim ko vidim sliko ivana in njegovih, pa kako smrdi ko hudic…

   • Zgornji

    Jaz pa bruham dol iz balkona, ko tvojo pokvarjenost zavoham preko ekrana …

 • RATATA

  Tako se izsiljuje.
  Najprej vse sfukaš, potem pa ad hok odločitev, kot edina možnost.
  Odgovornega pa nikdar ni!

 • Franjo Trojner

  Ljudje BOŽJI to kar ste izvolili v DZ je poguba za državo in državljane. Nobene škode bi ne bilo, če bi namesto izvoljenih poslancev tam sedele, skakale, vreščale in se pačile opice.
  Tudi iz te nove garniture novo izvoljenih poslank in poslancev nekega presežka gotovo ne bo! Po slišanem danes na izredni seji gre naše zdravstvo, kot vse ostalo direkt v maloro.
  Nove volitve so realnost in rešitev, saj je sestopljeni vladni trojček v sestavi Cerar, Židan in Rjavec del problema in iz tega razloga ne more biti del rešitev.
  Šarec in njegovi iz LMŠ nimajo nikakršnih rešitev, so navadni bleferi in zato popolno odvisni od izkušenj Cerarja, Židana, Rjavca in Bratuškove, ki pa so s svojo pogubno politiko Slovenijo že uspeli potisniti daleč vstran od uspešnih držav, demokracij EU. Kar nam jasno pove, da bi bila takšna luzerska leva vlada za Slovenijo pogubna.
  Danes je vse odvisno od odločitve Tonina in stranke Nsi. Sedaj se bo res pokazalo, komu gre ZA Slovenijo in komu za dostop do državnega korita.
  Dominatni mediji so se pa v tem res občutjivem in hkrati zelo resnem, skoraj že odločilnem trenutku za prihodnost naše države in naroda izkazali, kot prava katastrofa, profesionalni in neodvisni gotovo ne bodo nikoli.

  • sumljivislon

   ˝ste izvolili˝ – koga si pa ti – piši v svojem imenu !

  • lili pili

   A sds pa bo vse resu, drekavi prve klase raje bi videli da otroci umrejo kot da jih operira doktor, ki ne zna slovensko, srsmota..

   • Franjo Trojner

    A tebi se je znova pripelalo? Tvoji iz ZL so zakon dobesedno raztrgali. Zaradi zaslepljenih cepcev tvoje vrste gre naša država v maloro. Če ti je res mar za uboge bolane otroke, v kar močno dvomim, bi za bolane otroke bi bilo bolje, da jih zdravijo v tujini, kar si vsi starši bolanih otrok tudi želijo in v ta nemen zbirajo celo zamaške. Zdaj sam vidiš kaka rit si, tebi ni mar ne za bolane otroke in ne za želje staršev bolanih otrok.

    • lili pili

     Franjo, spet si se zbudil v dreku in sranju.

     Pusti stroki, da zdravi….

     • Franjo Trojner

      Škoda, da ti zaenkrat ne morem uresničiti tvojih mokrih sanj! Ko, če bom nekoč v tvojih letih se bom zelo verjetno kdaj, tako, kot ti tudi v dreku in pohcan zbudi, žal to prinese starost.

     • lili pili

      Kdor caka ta docaka…

 • Joško

  Prvo stvar,ki je potrebno narediti v zdravstvu je zapor za pokvarjeno Milojko in Cmerota, ki jo je vseskozi zagovarjal.

  • SIMON ROZIC

   ..pa ne samo zato! Cerar & pribočniki so podkupljive barabe!

   • Zgornji

    AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! AMEN – OBEMA !!! ! !!!

 • Slovenija (je že) oziroma postaja država 3.sveta. Zato je tudi edino za pričakovati, da nas bodo obravnavali zdravniki iz 3.sveta.

  PS: kar nekaj držav iz tako imenovanega 3.sveta je v marsičem že prehitelo Slovenijo ali pa nas bodo v kratkem. Torej z združeno levico, jugonostalgiki, komunisti in ostalo sodorgo drvimo s svetlobno hitrostjo do našega propada ….

  • bednick

   No, naštej vsaj 2 (dve) državi iz tretjega sveta, ki nas bosta kratkem prehiteli.
   Tole me pa res zanima.
   Če pa ne veš, pa pobaraj tiste bizgece, ki ti dajejo všečke- macona, lokeca, soave, ROŽIČa

   Ej, da nis ti tadesen nakladač?

  • Goran Hvala

   in prav je tako. . take katere se danes komunisti po hosti preganjajo ni skoda… ves da te ne preganjajo zastonj. mene pustijo cist pr gmah….tak da ze imajo razlog…

 • Claudio Moro

  SLOVENIJA JE TRETJI SVET! HVALA KOMUNISTOM!

 • Soave

  + + + + + + ” Vlada v odhodu ustvarila izredne razmere ”
  Saj to je bil njihov namen. Barabe !

 • bednick

  Alora pridem več ksno!

  IZPLAČILA POKOJNIN 2018

  za mesec julij: torek, 31. 7. 2018 + REGRES :)))))))
  za mesec avgust: petek, 31. 8. 2018
  za mesec september: petek, 28. 9. 2018
  za mesec oktober: torek, 30. 10. 2018
  za mesec november: petek, 30. 11. 2018
  za mesec december: petek, 28. 12. 2018.

  To je to.

 • lokec

  Pri operaciji srca pa res ne potrebuješ znanja slovenskega jezika. Ali mislite, da bodo ti kirurgi ostali v Sloveniji??

  • Goran Hvala

   ja sej ves. kirurg mora debatirat z pacientom med operacijo.. sicer tega se nisem videl nikejr drugje sam v sloveniji pa verjamem da je tako. sploh ce to janseviki pravjo potem sigurno drzi….:-)

 • macon

  Na Financah pišejo, da so tem zdravnikom hkrati pripravljeni plačati veliko več kot našim, ki odhajajo na zahod.

  • šmentanamuha

   Sej, to je ta absurd.

  • lili pili

   Jebes nase zdravnike, ki odhajajo.. vemo pa da imajo v pri erjavi z ostalimi v tej drzavi vajne place

 • Goran Hvala

  janseviki kot janseviki… za vas se celo vesolje okrog slovenije vrti….baje ce nisi slovenc al pa evropejc pojma nimas o nicemer.. :-) .. kaj znate vi nasmejat z vasimi bebastimi blogerji kot novinarji….zakaj pa ta strokovnjak ko pise tolk poznavalsko ne gre za kirurga…placa bo mnogo visja….ne pa te stipendije katere dobi kot novinar…al je pa pri koritu pa zasluzi ogromno…..ne bi se cudil ce imate janseviki se za izstop iz stranke kazen 5000evrov…:-)…to se lahko zmislijo sam v tolk demokraticni stranki kot je sds….a to racunajo iz same uzaljenoti ker jih folk zapusca….al cemu tako placilo? za jajota in ursiko ker sta oba tolk gospodarstvenika. ..al v cem je fora?

  • cosmosjasnovidec

   Točno tako.Kateri balkanski čefutar in muslimanski kozojebec je pa kdaj imel pojma o čem drugem kot pa gonjenju lopate ter krampa butalec zahojen butasti.
   Že sam po sebi vidiš,da si rojen le za kramp ter lopato največja praksa ti je pa pasjejebska aktivnost.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Hun

    hehehe

 • Tanja Bor

  Kje lahko vidimo, kdo je glasoval za ta protiustavni zakon? https://www.delo.si/novice/slovenija/ustavni-pravnik-miro-cerar-predlagal-neustaven-zakon-69442.html
  Je to nova koalicija?

 • Novakec1

  Pa saj prihajajo iz Nemčije, cele trume.

 • xtc

  Realno,ne zanima me ,če zna slovensko ali ne,vendar mora imeti reference iz nabolj znanih zahodnih ustanov-drugače-BRIŠI.

  • Novakec1

   Glih vprašal te bodo, pijon.

 • Novakec1

  Sloovce zapomnite si ta dan; Umrla je država, vsaj po tistem kar se po tv govori in kaže.

 • cosmosjasnovidec

  Torej se lahko pričakuje še večje število Slovencev na pokopališčih,ker se jih levaki ter komunajzerska čefutarska drhal drugače ne more znebiti.
  Tako pa bodo umirali uradno po načelu “operacija uspela pacient podlegel”.
  Največjo korist pa bodo imeli pogrebni zavodi.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • montyamp

  Če so lahko srbski Bosanci šefi na vrhovnem sodišču , naj še Bosanci zasedejo zdravstvo .
  Pazit je treba edino , da stare udbovske podgane pokončajo balkanistanski dohtarji , ne da se hodijo partijski teroristi za naš denar zdravit v tujino .
  Tudi UDBOVSKA DECA naj svoje otroke zdravijo z zdravstvom , katerega so sfukali Zemljaričevi podrepniki .
  Krambergerja so zaklali , od njega je bilo vsaj nekaj koristi , od murglosrbske golazni bi pa bilo največ koristi , če bi se vsakega ob rojstvu postavilo na glavo v vedro vode .

  • Hun

   sbski Bosanci in Bosanci…hehe za popizdit smesn

 • montyamp

  Kućan je že dal intervju ???
  A ni nič ponosen na svoje blesave vajence ???
  Glista cmerava pa naj crkne , tako kot bo prvi otrok pod noži mazačev za velike denarce .
  Pa kaj se to res dogaja ???
  Če pa so komunisti in levičarji na vladi , strokovnjakom se to ne more zgoditi , ultraidiotom se pa lahko .
  Kdaj in kje so morilci vzgojili normalne naslednike ???

 • lili pili

  No gre za za bosanskega hrvata in hvala da bo mreseval situacijo, ko so nasi velecenjeni zdravniki zapustili kliniko, na kateri se nudi pmoc naSim najmljasim

  Naj jih bo sram, do konca zivljenja, pa tudi vse vas, ki bi sedaj ovirali tiste, ki zeliji tem ubogim otrokom pomagat.

  • večni srb

   Potem pa ti pomagaj, če res misliš, da lahko vsak šalabajzer odpira otroška telesca in šari po itak šibkem srcu.
   Ne se hecat, dobra volja nima nič s tem, srčna kirurgija je čista znanost in nima veze z odnosom posameznika do strokovnih posegov, ker lahko naredi prav itak samo na en način. Taki posegi niso nobeno mazaštvo, ne more te tega naučiti stara mama ali zlobni genij, ki je vadil na zajcih v štali, za tako specializacijo rabiš najmanj vrhunsko opremljeno kliniko in izurjeno ekipo, kar na Hrvaškem še dolgo ne bo obstajalo.

   • lili pili

    No kar pises o strokovnosti in opremi na hrvaskem se raje ugrizni v jezik, imajo cel kup vrhunsko opremljeni privatnih zdravstvenih ustanov …seveda za tiste, ki si to lahkonprivoscijo.

    Sds pa zeli privatizirati zdravstvo in potem smo ga najebali…

 • šmentanamuha

  Sej pravzaprav ne vem, kaj nej rečem. Če se ljudem ni dalo iti na volitve in če so tej vladi v odstopu še vedno namenili po 10% na stranko, potem pač naj ljudstvo trpi. Odgovorni volivci smo spremljali dogajanje in se informirali glede programov, ki so jih stranke ponudile in se odločili za SDS, Za to je bilo še nekaj drugih razlogov, kot je fenomenalen uspeh Logarjeve komisije pri ugotavljanju ozadja bančne luknje in komisije za zdravstvo, ki jo je uspešno vodila Jelka Godec, oba iz SDS. Skratka SDS je pokazal, da ima odnos do državljanov in države, napravili so tehten in izvedljiv program, s katerim bi že lahko štartali v novi vladi. Ampak ne, bedast folk pada na partizanske parole in rdečo zvezdo in ne dojame, da Juge ni več, da imamo svojo državo in smo odgovorni do nje, vsak od nas. Tko da ne zdej cvilit.
  Cerar je kriv, da je nesposoben povzpetnik, ki sploh ne ve kaj dela in kaj govori, enako velja za Židano marelo in kompletno levičarsko svojat, ki taca po parlamentu in uničuje državo, Dragi državljani, vi pa ste krivi, da ste tem kujonom ponovno dali svoj glas. Zato se zdej ne cmerit. Začnite se odgovorno obnašat.

  • večni srb

   Boš povedal, ko boš bolan, ti kar žri svoje zdravilo, če ti zdravje pomeni manj kot brezvezni volilni rezultati.

 • RATATA

  Kaj pa je narobe, če bodo radiooperaterji lahko izvajali kardiooperacije?

  • šmentanamuha

   Js tud ne vem.

   • Zgornji

    ;-)

 • Zgornji

  BEDA NEKEGA NARODA IS SLOVENISTANA … !!! ! !!!

 • večni srb

  V bosni si znam predstavljati edino vojaško medicino, ki dela pretežno z morfijem in antibiotiki.

  Le kje je v Mostarju našel dovolj mladih srčkov, da je lahko opravil prakso, to je vendar nečloveško.
  Kdo pri nas ne loči Mostarja od Hrvaške,to bi bilo treba najprej razčistiti, pa tudi sicer Hrvaška zame ni noben pojem sodobne medicine. To so navadni vrači, kar se grejo, je hohštaplerija, samo ambulante so prebelili, da zgledajo kot luksuzni kafiči, sicer je njihova medicina podn, isto kot cela njihova kvazi strokovna akademska sfera.

 • večni srb

  Slovensko zdravstvo je uničil odhod srbskih zdravnikov iz Slovenije, to je dejstvo, zamenjali so jih pretežno migranti iz Hrvaške, bosne in Albanije, pri katerih bi se lahko pogovarjali že o ustreznosti osnovno šolske izobrazbe, kaj šele nazivov visokih strokovnjakov, ki so jih zastonj in čez noč dobili med vojno. vse, česar so se dotaknili ti migranti, se je spremenilo v drek, po nobeni logiki medicina ne more biti izjema.

  Dobrih strokovnjakov ne bo v Slovenijo, ker smo navadna balkanska vojaško policijska džamaherija, ga ni denarja, za katerega bi se dober zahodni strokovnjak odločil živeti v tej norišnici. Slovenski zdravniki spadajo med povprečne šalabajzerje, nikar naj si kdo ne misli, da v tujini veljajo za neke težke genije in profesionalce, daleč od tega. Saj ne hodijo ven zaradi denarja,delajo za povprečne plače, vendar so vsaj pobegnili iz fašističnega pekla in lahko živijo kot normalni ljudje. Balkan nas je pa skoraj dohitel, ne splača se jim hoditi iz dežja pod kap, dobe že prepričajo, da ostanejo doma, za šrot jim je vseeno, naj pač asimilirajo Slovenijo. Iz Hrvaške, lahko dobimo kvečjemu doktor Radana, specialista evgenike in evtanazije.

  Medicina je danes resna znanost, ki deluje na nivoju celic in posameznih nevronskih sklopov, ne gre za nobeno virtuoznost temveč za zelo natančne postopke, pri katerih ne sme iti narobe niti najmanjša malenkost. Kvalitetne specialiste se ne da izšolati prej kot v 20 letih, kar je za večino že pol delovne dobe, medtem ko se kariera vrhunskega kirurga takrat šele dobro začne. Ker gre za znanost, simbolični jezik posameznika ni taka ovira, itak se vse študira v angleškem jeziku, izrazi pa so največkrat latinski, kije mrtev jezik, pomeni naši zdravniki lahko sprejemajo slovenske paciente, s tujimi strokovnjaki pa se potem menijo v angleščini.

 • večni srb

  Tri stvari v našem zdravstvu ne more nihče zanikati, pa se politika njih sploh ne meni oziroma se jih izogibajo kot hudič križa, saj se zavedajo osebne odgovornosti.

  1. čakalne dobe so zato, ker nam manjka vsaj dvakrat več zdravnikov,plače s tem nimajo veze, ker je dan dolg samo 24ur in nič več,

  2. naša zdravila so zanič, po nobeni logiki ne moremo tekmovati s svetovnimi farmacevtskimi korporacijami,

  3. naša medicinska akademija je zgnila in ne more izobraziti nove generacije kvalitetnih zdravnikov, se vidi kje so se šolali profesorji in kaj so naredili iz našega znanja, ki je veljalo za najboljše na balkanu.

 • Djuro Sumar

  Nisem vedel, da so ZDA tretji svet.

 • lado

  VOLILI STE VOOOOOOLIIIII , TE KOMIKE, KOMUNAJZARJE , ŠIVILIJO , KOHLNA , PA NEHAJTE SE IZ SEBE NORCE DELAT !!!! AJA SAJ STE NOOOOOOOORIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!! ZARADI VAAAAAS JE TO RAZSULO , KRETNIČARJI OPRANI !!!!!!!!! KLOVNOVSKI PARLAMENT HAAAAAHAAAAAHAAAAA , BRUH

  • Komunist

   Desnuhar, ali so popustile tablete? Mora bit kar hudo….

   • Novakec1

    Ne, vidi kaj dela zblojena levaška vlada.

 • Župevec Zoran

  A če pa američan pride operirat, pa ne zna slovensko in nima slovenskih licenc, to je pa ok?

  • Novakec1

   Je pa dvakrat zapečen ali pa ma diplomo šintarja.

 • Slovenec 33

  Še en dokaz, da živimo v okupirani državi, kjer okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda zatirajo in ropajo Slovence.
  V UKC ljubljana imajo ti okupatorji in veleizdajaci že totalno oblast in zato so na otroški kirurgiji vzpostavili strahovlado, da so slovenski zdravniki morali oditi in sedaj pripravljajo teren za popolno okupacijo.
  Problem je v tem, ker so tudi v parlamentu izvoljeni poslanci izgleda v večini iz strani, ki podpira nadaljevanje okupacije slovesnkih dežel in zato lahko sprejemajo take zakone, ki uničujejo in ropajo Slovence
  Podleži brez primere, golazen.

  Zbudite se vendar. Kaj bo res postala Slovenija le geografski pojem zaradi teh podležev.

 • Saši<3

  tko kd si postilamo tko pa spimo po toci zvonit je pa dzaba

  • Novakec1

   Postiljajo ti drugi.

   • Saši<3

    Kva d bi govoru zase?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!