Kaj se lahko Janković nauči od Ptujčanov?

Ptuj (foto: STA)

“Vprašanje, če bi ostali mediji poročali tudi o drugih vidikih migrantske krize, če ne bi bilo nove medijske hiše,” sta pomembnost konkurence na medijskem področju podprla Patricija Šulin ter Anže Logar.

Evropska pisarna evropske poslanke Patricije Šulin in ljubljanski odbor stranke SDS pod vodstvom poslanca državnega zbora Anžeta Logarja sta v nabito polni dvorani hotela Slon predstavila delo poslanca evropskega in nacionalnega parlamenta.

Ljubljana najmanj uspešna pri črpanju EU-sredstev, Ptuj najbolj
Patricija Šulin, ki je v evropskem parlamentu zadolžena za evropski proračun, je poleg dela evropskega poslanca predstavila tudi pomembnost učinkovitega črpanja evropskih sredstev za slovensko gospodarstvo in razvoj: “Skoraj ni občine v Sloveniji, ki ne bi česa zgradila iz evropskih sredstev. Najbolj uspešna je občina Ptuj, najslabša občina glede na prebivalca pa je Ljubljana.” Pomoč EU se izkaže za pomembno tudi pri naravnih nesrečah, saj smo za sanacijo škode zaradi žleda prejeli več kot 18 milijonov evrov, ter pri povrnitvi škode brezposelnim, npr. tistim iz Mure, ki so izgubili delo zaradi razmer na trgu.

Evropska poslanka Patricija Šulin je med 751 evropskimi poslanci po aktivnosti na 13. mestu glede na število vloženih deklaracij in prisotnost na sejah odborov.

Anže Logar: Vlada Mira Cerarja je izgubljena v prostoru in času
Poslanec Logar se je dotaknil migrantske krize, ki jo je aktualna vlada popolnoma podcenjevala. “Vlada je pripravila kontingenčni načrt za sprejem 560 prosilcev za azil, skozi Slovenijo pa je ta čas migriralo že več kot 150 tisoč migrantov.” V tem času so zamenjali tudi vse obveščevalce, ki imajo znanje za spremljanje te problematike. Vlada je odgovorna tudi za pohod omrežij na SDH in DUTB.

Evropska poslanka Patricija Šulin je 13. najuspešnejša poslanka v Evropskem parlamentu (Foto: Nova24tv)

Evropska poslanka Patricija Šulin je 13. najuspešnejša poslanka v Evropskem parlamentu. (Foto: Nova24tv)

Podprimo skupni medijski projekt in recimo PROTI zakonski zvezi dveh oseb
Proti nesposobnosti sedanje vlade boste državljani lahko odločali že 20. decembra na referendumu proti predlogu družinskega zakonika, ki zagovarja zakonsko zvezo dveh oseb,” je izredno pomembnost referenduma poudaril Logar.

Tako Šulinova kot Logar sta poudarila pomen vzpostavitve novega medijskega projekta, ki razširja obzorja obveščenosti, saj le konkurenca na medijskem področju predstavlja pravi odgovor. “Vprašanje, če bi ostali mediji poročali tudi o drugih vidikih migrantske krize, če ne bi bilo nove medijske hiše,” sta še zaključila Šulinova in Logar, ki sta z nabavo delnic podprla zagon medijskega projekta.

M. P.

 • 1xy

  pa dajte ga biksat……a vi bi Zokiju privoščili še več denarja in to vrečo, ki ima stransko pipico……DECENTRALIZIRAJTE državo, pa bo marsikaj drugače, tudi v Ljubljani…….do takrat pa ste me razočarali na celi fronti, kar počnete s Slovenijo izven Ljubljane…….in ta članek dokazuje samo to, da se mora večina v tej državi prekleto trudit za vsak EUR, pa še od tega EUR jim v prestolnici legalno ukradejo najmanj 22%……..da o nižanju poprečnine občinam in vsem ostalim krajam ni videt konca in kraja, sploh glede na dejstvo, da je prebivalstvo SV Slovenije v večini zaposleno v Avstriji, kot dnevni migranti, pa morajo plačevati Sloveniji NERAZUMNE davke…….NIČ, ampak res NIČ NI VEČ LOGIČNO na sončni strani Alp, tudi to, da smo sončna stran ne drži več……žal

  • stajerc5

   Ja-ja, ta preklemana lublanska megla se siri na vse strani, sonce nam je ze zdavnaj vzela…Hvala bogu, da so Trojane vmes!!!

   • 1xy

    kdaj bo ZID, brez linice??….al pa plebiscit……

    • stajerc5

     Ta zadnja varianta nam je zadnja resitev, ampak, si znas nekaj taksnega sploh predstaviti?

     • 1xy

      ja, istočasno upam, da bom to tudi doživela…….

     • stajerc5

      Sva ze dva, cakam se na ostale! To je to, ostati optimist do konca!!!

     • Jovo Jamnica

      Neverjetno… ne spusti mašina skozi komenta. OK, bom probo bres linka…

      Precej več nas je, ki tako v srcu mislimo.

 • 1xy

  sicer je pa ravno danes zokrožila novica, da mora Ministrstvo za šolstvo MOL-u vrnit 2 mio eur iz naslova projekta Stožice…..vzrok evropska sredstva……torej spet iz državnega-skupnega žakla na račun MOL……

 • Bilderberg

  Janković bi se predvsem moral naučit več ustvarjat kot zapravi. Če je on vrhunski manager potem je to po merilih Severne Koreje. Po merilih razvitega zahodnega sveta je pa on poguba za vsak resen projekt ali posel.

  • macon

   Vrhunskost se tukaj razume, koliko se je kdo sposoben “znajti”. Janković je torej vrhunski, ker se znajde za svoj žep in žepe sinkov in članov svoje tolpe.

 • Jovo Jamnica

  Je pa zanimivo. Ptuj imam v malem prstu, Lublano pa obiščem občasno. Tako na prvi vtis… opazim veliko razliko, v prid Lublane, seveda. Pa ne samo zato, ker ima večji gabarit. Ni dolgo tega, kar sem sopihajoč dosegel Ptujski grad in skoraj, zaradi šlampastega koraka, strmoglavil v “dolino”.

  • stajerc5

   Potem pa pojdi v mocvirje in tam ostani. Tam ne mores pasti nizje od Jankija!

   • Jovo Jamnica

    Ej, ne huduj se name. Jaz vem, da če bi še bili pod Avstro-Ogrsko, se meni to ne bi primerilo. Ptujski grad in okolica bi se bleščeče postavljala daleč na okoli.

    • stajerc5

     Sorry, vse jasno!

    • viktorh

     …no, pa le priznaj, da je Ptuj bolj naš kot Ljubljana.

     • Jovo Jamnica

      Lublana se mi je vedno po živcih sprehajala. Zadnji Janez, ki sem ga spoštoval se je sicer rodil v Krajnu… umrl pa v Lublani.

      Bleiweis

  • viktorh

   …ne bodi šlampast…

   • Jovo Jamnica

    ?Bodi bol explicitn…

    • viktorh

     ..no, ti si napisal: zaradi šlampastega koraka, strmoglavil v “dolino, ne jaz.

     • Jovo Jamnica

      Oprosti. Včasih me odnese v materni dialekt. Če pa prevedeš šlampasti korak v brezbrižni ali sproščeni, potem ti bo bližje moja bolečina.

  • Vera

   Bodi vsaj toliko pošten in priznaj , da je na eni strani ” ptujskega gradu ” lani zdrsnil v grapo precejšen kup zemlje ( plaz ) . Sanacija je zahtevna in draga , toda Ptujčani bodo tudi to zmogli, saj so delavni !

   • Jovo Jamnica

    Vera, popelji se enkrat po avstrijski vinski cesti. Pred letom 1917, med pokrajinama ni bilo razlike. Danes oko uzre prizor, kakor, da še drevesa v Avstriji vedo, kje so. Bohotijo se v jesenskih barvah in mogočnih krošnjah. Med njimi negovani vinogradi in ponosna, lična domovanja. Veseli ljudje. Nikjer niti ene ruševine ali podrtije starih domačij in opuščenih gospodarskih poslopij, goloseka, opuščenega sadovnjaka in razdrapane ceste, ki spominja na kolovoz. Tudi jaz živim v Slovenskih goricah, nedaleč Ptuja in vem, o čem govorim.

    • Vera

     Zelo dobro vem kako so že pred davnimi leti imeli Avstrijci vse lepo urejeno , saj smo to zaznali takoj po prehodu meje . Red je bil povsod na podeželju v mestih . Ljudje so tam prijazni , ker lepo živijo , za kar se imajo zahvaliti svojim vodilnim politikom .Tam ni VIP ( veze in poznanstva ) , kot to uvaja že ves čas Cerarjeva vlada . ” Znanje velja , kdor ga ima ” to je njihovo geslo , ne pa samo ” ponarejene ali kupljene diplome ” kot se to dogaja pri nas.
     Človek se tam mora izkazati z znanjem in z delavnostjo , ne s kosom papirja !

 • Poštenje velja

  kjer koli je iĆ je vse zanič in pokradeno!
  Če bi bili na iĆ tako sposobni bi bosna in srbija gospodarsko cvetela!

 • Tomaž Majer

  Zanimivo, da zagovarjate cuzanje evropskega proračuna namesto ustvarjalnost in kreativnost domačega kapitala.

  • John

   Kaj pa zagovarjate kučanisti? Cuzanje domačih firm z nenormalno vidokimi davki, goljufije pri vsakem poslu, ki ga dobite preko zvez?

   • Tomaž Majer

    Saj ravno to trdim. Isti ste kot kučanisti.

    • John

     Aha, ti si potem en tak neuvrščen, široko družbeno kritičen, kritičen do vseh in vsakogar. Tudi prav. Mi lahko zaupaš, na katerih levih forumih se oglašaš, da grem tja pogledat tvoja protikučanističa stališča, ki jih tukaj do sedaj še nisem zasledil. Je pa res, da bolj slabo spremljam tvoja izvajanja, niso kaj prida.

     • Tomaž Majer

      Očitno jih spremljaš … LOL

     • xtc

      Seveda poturice je treba nenehno spremljati saj slečejo gate vsakem ,ki pride mimo še najraje pa istospolim.

     • Tomaž Majer

      A si istospolni?

    • xtc

     Ja vem ,da sta kučan in Janković komunista in SDV jevca pa tudi Herman “Železni ” je isto.

  • leviukradlidrzavo

   Cuzanje evropskega proracuna? Ja kdopa mislis da vplacuje v ta proracun? Si smesen in nepoducen. Gre za nas denar ves. Sicer mi je pa jasn da sam trolas tuki gor ker mas cist bedne komentarje.

  • viktorh

   Za kreativnost in ustvarjalnost pa imamo vas iz CK KPS.
   Hvala vam, zelo nam koristite, tovariši.

  • xtc

   Jankovć je čisti primer ,tega domačega cuzajočega kapitala.

 • John

  Očitno se pri cuzanju evropskih sredstev ne da strpati toliko v žep, terba je pošteno plačevati podizvajalce, delavce.
  Zato levičarjev evropski denar po difoltu ne zanima.

 • xtc

  S Čefurji ni nič ti le kradejo,goljufajo in nosijo čanke ter delajo pufe in plešejo kolo .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!