Kako čez BiH v Slovenijo, ne da bi vas ujeli? Po internetu krožijo posnetki in slike s podrobnimi informacijami za migrante

Foto: Demokracija

Na internetu kroži več posnetkov, ki ilegalcem lajšajo njihovo nezakonito prehajanje mej vse do Slovenije. Razkrivamo natančna navodila, ki jih migranti, ki jim je že uspelo iti po tej poti, delijo svojim migrantskim kolegom, z natančnimi opisi, kje se nahajajo policisti, kje se jim lahko pustijo ujeti, da jih bodo registrirali, kje so psi in kje naj se preoblečejo, da bodo domorodci mislili, da so turisti. Šokirani boste!

Hrvaški mediji razkrivajo, da so samo v četrtek policisti aretirali tri tuje državljane, ki so želeli pretihotapiti skupno 72 ilegalcev. Tako je bil v Kapeli Korenički ustavljen tovornjak, ki ga je vozil 32-letni Italijan, v tovornjaku pa so odkrili kar 59 migrantov. Istega dne so policisti na državni cesti v naselju Ročko Polje aretirali dva Španca, stara 39 in 30 let, ki sta nezakonito prevažala 13 državljanov Pakistana in Nepala v karavanu. Spletna stran Net.hr navaja, da naj bi vsak dan prestopilo iz BiH na Hrvaško med 15 in 30 migrantov, da bi bili pri tem učinkovitejši oz. hitrejši, pa redno uporabljajo posnetke in fotografije, ki prikazujejo podrobno pot, kako se čim hitreje iz BiH prebiti na Hrvaško in od tam v Slovenijo. Informacije za nezakonite prehode pa krožijo kar po internetu. Še več! Na YouTubu obstaja več deset takšnih posnetkov, ki podrobno prikazujejo mejne prehode in ceste, ki jih policija nadzoruje. Ti so tudi natančno označeni, na internet pa jih naložijo kar ilegalci, ki sem jim je uspelo prebiti preko schengena. Vsak od teh posnetkov ima po več tisoč ogledov. “Vsi gredo iz Bihaća do Plitvic. Iz mesta Bugara greste na Hrvaško med mejo in vojaškim letališčem Željava čez minsko polje. Očitno so že odstranili mine,” pojasnjuje migrant, ki se je že podal po tej ilegalni poti. Prav tako je podrobno obrazložena vsaka lokacija, od ceste, makadamske poti do gozda. “Prišli smo do Plitvic, kjer so bili psi in ovce. Na žalost so nas psi odkrili. Potem je prijatelj odšel do avtomobila, taksija, ki nas je peljal. Policija nas je naključno odkrila 7 kilometrov pred Zagrebom.”

Navodila kar na internetu
Na YouTubu tako najdete razlago za celotno pot, ki jo prehodijo migranti (in ki sledijo tem navodilom na internetu!), vse od Grčije do Albanije, od Črne gore do BiH in naprej. “Z  računalniško miško vam pokažem mejni prehod med Grčijo in Albanijo. Obstaja asfaltirana cesta, na kateri je bencinska črpalka. Vsak, ki gre iz Grčije v Albanijo in si želi olajšati pot, naj vzame taksi do Kriste Lobigija.” Obstajajo dodatna podrobna navodila in del poti je treba prehoditi. “Predvsem ne smete uporabljati luči in takoj, ko prečkate mejo, ste varni in niste v nevarnosti zaradi grške policije. Hodite naprej, vendar brez luči in v tišini, dokler ne pridete na makadam. Po tej makadamski poti vozi policija. Ne pojdite v mesto in pazite se krajev, kjer se sliši lajanje psov.”

Vir: printscreen

Ilegalci sicer ravno ne zaupajo taksistom, čeprav jim olajšajo prebijanje proti schengenski meji, zato pogosto preverjajo, ali bo taksist po vožnji poklical policiste. “Ne počivajte. Premikajte se na način, kot sem objavil, vendar ne po levi strani. Mejnemu prehodu s Črno goro se ne približujte, kajti tam je policija.”

“Najtežje je od Bosne do Slovenije”
Tako lahko na posnetkih na YouTubu slišimo, da je lažji del poti po Albaniji, saj obstaja več možnosti – migranti lahko hodijo naprej ali pa se pustijo ujeti policiji, ki jih bo popisala in odpeljala v Tirano. Nato lahko nadaljujejo svojo pot v Črno goro. “To je neoznačena cesta in tukaj je policija. Nadaljujte, kot sem označil. Prišli boste do železniške proge in ob teh tirih hodite tako dolgo, dokler ne pridete do vasi. Preden vstopite v kraj, se preoblecite, da boste izgledali kot turisti. Do mesta pojdite s taksijem.”

“Zavedajte se, da je del poti iz Bosne in Hercegovine do Slovenije najtežji, čeprav je Slovenija le 250 kilometrov proč. To je najtežja pot, po kateri sem šel. Skozi gozd sem šel 250 kilometrov. Tako je temno, da ne vidite prsta pred nosom. Ko pridete do glavne ceste na Hrvaškem, počakajte do 8. ure zjutraj, ko je policijska menjava izmene.”

Predvsem pa glasovi na posnetkih ves čas opozarjajo pred psi, “ker lajajo brez prestanka”.

M. S.

 • sunday

  islam je rak s katerim je eu že močno okužena (z tem rakom nas cepijo veu vsak dan ponovno z vsakim podganjim iztrebkom dobimo novo dozo tega nagravžnega, smrtonosnega musli cepiva) in ni samo rak eu ampak rak celotnega sveta – planeta, rak se zdravi z izrezom, rakavo tvorbo je potrebno izrezati, da je ni več. le tako je možna ozdravitev

  • večni srb

   Čudno, tričetrt planeta govori isto za katolibane.

 • šmentanamuha

  Slovenija, obljubljena dežela! Kdo bi si mislil …

  • večni srb

   Za muslimane ne, vsako leto migrira k nam 40.000 hrvatov, bosancev in albancev.

 • samotoje

  Vse jasno- vsaka hiša na obmejnih območjih bi morala imeti psa ( psa, ne cucka), mlajši moški pa bi se morali zmeniti in s psi hoditi na “večerne sprehode”. Pa krepko palico v roki za oporo. Na teh sprehodih bi se lahko menjavali, vse legalno. V vsaki krajevni skupnosti je menda kaj krepkih mladcev, ki bi jim takšna rekreacija samo koristila.

  • dr Janez Sveti

   Koliko #krepkih# mladeničev pa živi še razen ostarelih vdov in ostalih starcev v obmejnih vaseh??

   DR Janez Sveti expert

   • večni srb

    Bi ti živel v naselju, kjer te lahko v vsakem trenutku raztrga prosto spuščen, debilno dresiran pes?
    Edino v Sloveniji!

    • dr Janez Sveti

     Jaz se nikogar ne bojim. Psa bi likvidiral.
     DR Janez Sveti ubica

  • Jaz imam šarplaninca. Pa čist “slučajno” je zelo “alergičen” na ljudi temnejše polti :-))

  • večni srb

   Sram te bodi, žival ni orožje ampak je živo bitje, isto kot jaz ali ti, če bi rad kontroliral in prisluškoval drugim, si kupi elektronske gizmote, potem pa upam, da ti bodo oči padle ven od buljenja v ekrane.
   Ti isti spi napadajo tudi otroke in starčke, idiot.

 • Fedor Anton Umek

  Na meji bi morali uporabiti strelno orožje proti vsakemu,ki bi skušal prestopiti mejo brez ustreznih dokumentov.

  • črnaovca

   To smo imeli v bivši jugi a jo sedanji kvazi demokrati razglašajo za diktaturo

   • Jože Kovač

    Kaligerijev plan je bil tudi razbiti Jugoslavijo, saj je v načrtu poseljevanja Evrope z “ta barvastimi” predstavljala veliko oviro za gibanje izven mejnih prehodov. In tisti, ki se hvalijo da so pomagali “osamosvojiti” Slovenijo in Hrvaško so bili plačani za razbijanje Jugoslavije. Kot vedno je v vsakem načrtu tudi šibak člen, tu je to vahabistična BiH pod vodstvom muslimamske bratovščine. A ko bo v Sloveniji šeriatsko pravo, jih bodo spet streljali na mejah, kot v Saudski bArabiji, idolu vahabizma.

    • Ej, ti jugoslovanar. Spizdi dol k srbjancem in nehaj smradit tukaj v Sloveniji. Marš!

     • Jože Kovač

      Še en šerijatar z Jesenic, ki bi rad poštene Slovence pognal iz njihove države. Še danes mi ie žal za oddan glas za Slovenijo, ker so jo čifurji z lahkoto okupirali zaradi velikodušnosti do vseh “preganjanih” volivcev levice.

     • večni srb

      Vsako leto naš državni teror prežene iz domovine 25.000 slovencev.

     • večni srb

      Zakaj, saj ti je lepo povedal, slovenci in hrvati smo hlapci velike Nemčije, od katere smo ekonomsko v celoti odvisni, s to razliko, da postajamo slovenci tudi hlapci od hrvatov, ki se najbolj masovno selijo k nam, da bi nas čim prej asimilirali.
      TI spizdi, če tega ne vidiš, debil.

    • samotoje

     Malo se ti nekaj dozdeva, malo si pomešal, veš bolj malo oz. nič, skratka- beri, beri, beri, uči se, povezuj, logično razmišljaj, potem pa spet kaj napiši.

  • večni srb

   Upam, da se boš kdaj zmotil in odtaval v prepovedano smer.

 • Tone

  Poden od članka.
  “Informacije za nezakonite prehode pa krožijo kar po internetu.”
  Ja, kje drugje pa bi lahko krožile? Temu se danes čuditi je presej primitivno.

  Kako narediti neoster Print Screen (ne printscreen), še vedno ostaja skrivnost.

  • sprehajalec

   #Kako narediti neoster Print Screen (ne printscreen), še vedno ostaja skrivnost.#

   zate Tone…

   • Tone

    Resnično, meni vedno rata oster, za neostrega bi se moral posebej potruditi. Skrivnost je, zakaj se pri Novi trudijo s tem.

  • Soave

   Seveda krožijo. Že dlje časa. Kaj je potem narobe s člankom ??
   Saj je samo za branje, ne za čudenje. Nisem primitivna in se ne čudim.

   • Tone

    Naslov se čudi: “kar po internetu krožijo”! Si morte mislt?! Namesto, da bi uporabljali golobe pismonoše.

    To niso nobeni primitivci, živali in opice, kot jih na forumih imenujete, ampak mladi sodobni ljudje in povsem naravno je, da si pomagajo med seboj.
    In ja, vsi so tudi ekonomski migranti, kaj pa drugega. Saj bi lahko ostali v taboriščih v Turčiji in Libanonu in tam leta in leta vegetirali.

    Si predstavljate, da ste na pragu življenja, pa pred sabo ne vidite nobene perspektive!? Zato družine zberejo denar in omogočijo enemu sli dvema, da gre poskusit srečo. A bi vi za svoje otroke ne naredili tega? Saj bi begunci in razseljenci po 2. vojni tudi lahko v zbirnih taboriščih čakali, da se bo situacija v Evropi izboljšala, pa niso. Izkoristili so prvo priliko, da so lahko odšli v Ameriko ali Avstralijo, ki sta bili od vojne nedotaknjeni.

    Draga Soave, samo malo človečnosti je treba, pa se problem pokaže v povsem drugi luči. Zakaj je zatajila človečnost ravno pri tistih, ki se sklicujete na krščanstvo vero in evropsko civilizacijo, pa ostaja skrivnost.

    • Soave

     Moja človečnost je zatajila Tone ?

     Ni zatajila. Me pa predvsem jezi, da nam kristjanom , ki imamo ravno tako otroke, družino , ki se bori za svoj vsakdanji kruh, ne dovolite niti godrnjati proti temu velikem številu migrantov ?
     Papežu očitajo njegove besede o usmiljenju. Kako potem naprej ?

     • Tone

      Kdo vam ne dovoli godrnjati? Jaz samo povem, zakaj se mi zdi to godrnjanje (ki je večinoma zmerjanje in pozivanje k pobojem) ne zdi upravičeno.

      Pogrešam strpno razpravo o problemu, ki ga nihče ne zanika.

     • Soave

      Ja, se strinjam glede strpnosti.
      Moti me, da jo pričakujete samo tule.
      Se vam zdi, da ste vi vedno strpni?

     • O’Brien

      Do obrezovanja ženskih genitalij nimam nobene strpnosti.

     • Tone

      Soglašam, samo to nima nobene povezave z islamom. To so v preteklosti počela mnoga plemena, tista, ki so sprejela islam pa to počno še naprej. Muslimanskim oblastem lahko zamerimo, da tega odločno ne preganjajo. V tradicionalnih muslimanskih državah bližnjega vzhoda pa tega ne počno.

     • O’Brien

      Seveda to ne drži – da nima zveze z islamom. Zadeva je v skladu z islamom in to je razlog, da je ostala.

     • Tone

      Toliko je v skladu z islamom, kot velikonočni zajček s krščanstvom.

     • O’Brien

      Kristjani ne obrezujejo žensk, ti pa tega nisi sposoben obsoditi. Pa ne mi zdaj nakladat o drugih kulturah. To se dogaja v Evropi, zgodilo se bo sudanski deklici z Jesenic. Ti in tvoji pa boste blejali o pravicah migrantov. Ogabni ste!

     • Tone

      Vsak normalen človek obsoja obrezovanje deklic, jaz obsojam tudi obrezovanje dečkov.
      Toda bojim se, da bi to tebe figo brigalo, če ne bi potreboval čim več materiala za diskreditiranje migrantov.
      kakšno zvezo pa ima zajček z Veliko nočjo, pa je vendar ostal iz krščanstva, Tako je tudi drugod. Muslimani pa ne obrezujejo deklic in to z migranti nima nobene zveze. Posmičen primer se seveda lahko zgodi tudi v Evropi, a se zgodi tudi marsikaj drugega – eno so posamični primeri, drugo pa stalna praksa.

      Od kod si potegnil pa sudansko deklico z Jesenic pa nimam pojma.

     • O’Brien

      Sudanska migrantka bo ob skrbi takih kot si ti svojo deklico obrezala.

      Zate je tako pisanje diskreditacija migrantke, je pa to resnica pohabljenih deklic in žensk sredi Evrope. 180.000 na leto!!! Koliko bi jih moralo biti, da bi ti videl povezavo?

      Islam je do žensk sovražna religija, ki ga taki kot ti podpirajo zaradi lastnih koristi.

     • Tone

      Smiliš se mi, ampak ti ne morem pomagat.

     • O’Brien

      Meni pa se smili deklica, tebe pa obsojam zaradi podpiranja migrantov in njihovih zločinov v Evropi.

     • O’Brien

      Pomagaj deklici. Ne, ti boš raje podpiral migrante in njihove zločine.

     • Gasper Zorman

      In po tvojem jih obrezujejo vsi muslimani? In po tvojem vsi muslimani režejo glave in mečejo homoseksualce iz blokov na beton. Muslimanov je na svetu 1,5 milijarde. Če bi bilo temu tako v eni uri podjarmijo cel svet.

     • O’Brien

      V Evropi so obrezali 500.000 žensk, na svetu 200 milijonov. Če zaradi tisoč žrtev duhovnikov obdolžujemo vse katoličane, si zaradi 2,5 milijonov drznem obdolžiti islam. http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-17-215_en.htm

     • Tone

      1, Jaz zaradi pedofilskih duhovnikov ne obdolžujem vseh katoličanov, ti pa zaradi obrezovanja nekaterih muslimanov obtožuješ vse muslimane.
      2. Bojim se, da te te obrezane ženske ne bi prav nič zanimale, če jih ne bi prav prišle pri gonji proti muslimanskim migrantom.
      3. Levičarske nevladne organizacije poskušajo v zvezi s tem problemom že dalj časa kaj storiti, desničarji pa se samo zgražate in problem uporabljate v politikantske namene.
      4. Kot vidiš na problem opozarja Evropska komisija in ne morda komisija Orbanove vlade.

     • O’Brien

      1. 2,5 milijona niso samo nekateri. To je več kot cela Slovenija. V Sudanu je obrezanih 97 % žensk, zato je zelo verjetno, da se bo to zgodilo tudi deklici z Jesenic, za katero “skrbi” levičarski multikulti kult.

      2. Levičarjev migranti ne bi zanimali, če v njih ne bi videl zaslužka.

      3. Levičarske navladne organizacije podpirajo multukulti kult, ki pomeni obrezovanje žensk in poročanje otrok. Ali pa je Mirovni inštitut kdaj objavil dokument, ki take prakse obsoja, ali policiji predal kakšnega storilca?

      4. Na Madžarskem nimajo problema z obrezovanjem žensk, zato opozorila niso potrebna. Z zavračanjem migrantov in njihovih zlorab žensk bodo poskrbeli, da bo tako tudi ostalo.

     • večni srb

      Ker ste hinavci, za 300 čibanov se sekirati,i itak ne bodo ostali v tej naši gnili norišnici, 40.000 svojih zemljakov iz hrvaške, bosne in albanije, ki ravno tako ilegalno prehajajo mejo in se vsako leto naselijo pri nas, pa vztrajno ignorirate, kot da so to naši ljudje ali nekaj takega, zgolj zato, ker naj bi bili krščani in zgledni katoliki. Kot da krščan ne more biti drek.

     • Soave

      Seveda je lahko. In tudi so.
      Imaš prav glede ostalih priseljencev.
      Je pa zanimivo da števila le teh sploh vedeli nismo.Saj še ni nič govorilo. Zakaj neki ?
      Šele sedaj se razkriva, ob prihodu teh drugih migrantov.

    • večni srb

     Seveda si lahko predstavljamo življenje v gulagu, kaj pa je drugo večina Slovenije.

    • traktor

     Pri kriminalu ni prostora za človečnost. In ilegalna masovna prečkanja državne meje brez vizumov in sploh dokumentov so kriminalna dejanja. Tudi neupravičeno izkoriščanje nedodelane azilne politike,ter neodgovorno življenje na račun drugih. Preganja jih ves normalen svet.

 • BlackOpsSystem

  In v Sloveniji bo porast prodaje ilegalnega orožja!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Hm, dobra ideja za biznis :-)

 • Novakec1

  Pa še osebno zastojn dobijo, kolk že stane domorodce?

  • Franc Šink

   Okoli 18 Evrov + slike.

 • črnaovca

  Ujeti avtorje navodil na internetu. Kaki migranti neki, vse kaže na načrtno pošiljanje ljudi v Evropo. Vsakega ki ga ujamejo z ali brez dokumentov po hitrem postopku spokati nazaj čez mejo brez da sploh lahko prosi za azil.

 • Artur

  “Ravnajte se točno po teh navodilih in ko prečkate mejo v Slovenijo samo dahnite za azil in za vas bo poskrbljeno(na račun avtohtonih državljanov ) kot da bi bili na komfortnem dopustu ki bo trajal do konca vašega življenja ni se za bat avtohtonih prebivalcev slišali boste samo bevskanje , imeli boste proste roke in boste lahko počeli(vse nečednosti vključno s kriminalom) kar se vam bo vzljubilo pa še po zakonu boste enakopravni z njimi oziroma boste dobili status prvorazrednega in boste zaščiteni kot njihovi kočevski medvedje. Ne bojte se avtohtonih Butalcev ravno obratno pričakujte, da se bodi njim tresle hlače pred vami “.

  • Soave

   + + + + + + +sijajen izraz ! Samo bevskamo, ubogi mali kužeki !

 • Dragan Krstič

  Ko prispete v Slovenijo ste rešeni vsega hudega. Tam so na oblasti vaši zavezniki komunisti, ki so islamofili,imajo podobne lastnosti kot vi, radi kradejo in lažejo. Če je treba tudi morijo, predvsem pa enako kot vi sovražijo kristjane.

  • ĐĐ Style

   Srbin Dragan zopet pametuje in glumi Slovenca, Dodik te bo za jajca obesil.

 • Hun1978

  Marjanka ta bjontna nos trenirko ma glav…zato ker pise na njej Kappa

  • Soave

   Ja in ?

   Kappa je znan športna znamka.

   • Hun1978

    ne bot prevec resna draga jehovka

    • Soave

     Oooooo, to si ti ? Kaj pa pomeni številka? Rojen si takrat? No, mož v najlepših letih.Lahko bi bil moj sin, zato bom bolj prizanesljiva s teboj.Če ne bi napisal zraven Jehovke, draga,bi bila huda.

     • Hun1978

      ja leta pa so moja…mal sm premlad za druzbo tega portala…no od nekdaj sm bil v druzbi starejsih

     • Soave

      Lepo..Vendar mislim, da jih je kar nekaj tvojih let.
      Meni je pa všeč, da se mlajši ljudje zanimajo tudi za ta portal! Torej, vztrajaj. Tudi s kritiko, seveda !

   • Gasper Zorman

    Prav veliko smisla za humor pa ne premoreš.

    • Soave

     Priznam. A, me ni sram.

 • večni srb

  Najbolj pomembno je, da ne gre za hrvate, bosance in albance, drugi pa itak nočejo ostati pri nas.

 • večni srb

  Pravi, da je hodil 250 km po bosanski hosti, to bi pomenilo, da je prehodil celo Slovenijo, ampak po bujnem gozdu in ponoči. Jaz jim ne verjamem, ker človek ne more hoditi več kot približno 30 km na dan, kako bi lahko preživeli mesec dni v bosanskih gozdovih, si enostavno ne znam predstavljat, razen če živijo in se premikajo kot so se nekoč partizani, ki so bili do konca okupacije v gozdovih itak doma.
  Zanimivo je, da imajo na balkanu probleme s spuščenimi psi, neka golazen spušča velike in divje pse kar proste, zato se tam ne upajo sprehajati niti domačini in otroci. Gospodarja seveda ne ugriznejo, ker jih hranijo in jih psi poznajo, vse ostale pa. Kdo je zdaj divjak, nezavarovane velike pse bi bilo treba pobiti na licu mesta, kje so lovci, ko jih končno enkrat rabimo.

  • Slovenc

   Lovci pobijajo samo tiste pse, ki lovijo divjad. Sosedu so ze 2 pitbula sicnali zaradi tega, ker sta do doma privlekela srnjad…

 • Alshajmer napada a ne VSEH

  In zakaj panika ?? Saj je Janez Janša jeseni 2016 skor leto po glavnem migrantskem valu izjavil na TV : odločitev o kvotah razdeljenih po državah EU je DOBRA odločitev in jo PODPIRAM !!!

  • Slovenc

   Ves jansisti do vajeni sedeti na dveh kurcih…

  • Gasper Zorman

   To si vzel iz konteksta, najdi celotno izjavo, rekel je za tisto rundo, potem pa nikogar več.

 • domovina mili dom

  Aplikacija se imenuje govoreči Sorostim.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!