Kako lahko iz laži, sprenevedanja in skrivanja izračunov narediš reformo? Vprašajte Milojko Kolar Celarc

Foto: Nova24TV

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je lagala, ko je izjavila, da je predlagala znižanje premij zdravstvenega zavarovanja na Vzajemni. Razkrinkali so jo prav njeni nekdanji delodajalci. Sprenevedala se je, ker je trdila, da bo do 12. decembra pripravila reformo. Ni je pripravila do obljubljenega datuma niti ni pripravila reforme, temveč zgolj “izhodišča”. Pripravila je spremembo zakona, ki je reformna le toliko, da ukinja dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ker je bila kot direktorica Vzajemne neuspešna.

Njena tako imenovana reforma je v resnici zgolj dvigovanje davkov pod krinko solidarnosti. Brez izračunov, brez simulacij in brez jasnih ciljev. Oziroma, če smo natančni, ministrica pravi, da izračune ima, vendar jih noče pokazati. Pravi, da ji je treba zaupati. Ne želi jih pokazati niti socialnim partnerjem, s katerimi naj bi se pogajala. To je neresno in obsojanja vredno. Ne moremo reči, da je sramotno in nedostojno, ker je vlada Mira Cerarja že zdavnaj izgubila sleherni občutek za čast in dostojnost.

Pobalinske reforme Milojke Kolar Celarc
Lotiti se sprememb, ki se dotikajo skoraj vseh državljank in državljanov, na takšen amaterski način je milo rečeno pobalinsko. Rezultat te “reforme” bo zgolj dodatna obremenitev plač in nič drugega. Korupcija v zdravstvu bo ostala ali pa bo še hujša. Ljudje bodo še naprej čakali na zdravljenje nenormalno dolgo. Edini ukrep bo le dvig prispevne stopnje in s tem znižanje neto plač.

Karkoli si že mislimo o dopolnilnem zavarovanju, je to prostovoljno. In ni res, kar pravi ministrica, da bodo tisti z nizkimi plačami plačevali manj. Mnogi bodo plačevali več, ker so zdaj izkoristili možnost, da ne plačujejo nič.

Poleg tega predlog predvideva povišanje stopnje za zdravstveno zavarovanje za upokojence, kar bo plačeval proračun. To preprosto pomeni, da bomo iz proračuna še več denarja namenjali za zdravstveno blagajno. Kaj za vraga pa je proračun? Proračun ni čudežna vreča, iz katere vzameš, ko ti zmanjka. Proračun je davkoplačevalski denar, to je denar, ki ga prispevamo vsi. Torej bo “dobra ministrica” ukinila dopolnilno zavarovanje, da bi 80 odstotkov ljudi plačevalo manj, hkrati pa bo primanjkljaj vzela iz proračuna, v katerega bomo zato plačevali več. Ministrica se norčuje iz vseh nas. To počne zato, ker ji dovolimo. Takšni so pač novi obrazi, ko so v politiki že več kot 20 let.

Ministrica je torej pripravila zakon, ki ne rešuje ničesar. Zakon, katerega edini namen je rešiti njen položaj in rešiti nesposobno Cerarjevo vlado. Drage državljanke, dragi državljani, spoštovani davkoplačevalci: Ali boste res dovolili, da kradejo vaš denar in zadolžujejo vaše vnuke?

Boris Tomašič

 

 • Viktorh

  Ne zamerim ji.
  Le zakaj?
  Saj ni sama kriva.
  Kot “strokovnjakinja za davčni sistem in pooblaščena revizorka” je delovala v prid elit.
  Ta, nesrečna vlada, jo je sprejela medse kot soldatko režima.
  Dela pač tisto in tako kot ji je naročeno.
  Le kako naj bo boljša ob takšnem šefu kot ga ima.
  Le bog ji lahko pomaga.
  Če?

  • učko

   Jebo te bog! Dugače pa ++++ !

   • Viktorh

    Saj razumeš.
    Eno samo sranje na sranje.
    Dejstvo pa je, da je babše nesposobno. Za pokrivanje tega resorja je potrebno interdisciplinarno znanje, ki pa ga nima. Državni sekretarki pa tudi nimata za to potrebnih znanj in izkušenj.
    Žalostno in resnično.

    • tohuvabohu

     Interdisciplinarnost gor ali dol, če je res nekakšna strokovnjakinja za davčni sistem, potem ne more predlagati take vesoljne kozlarije, kot je to “nadomestilo”.

     • Viktorh

      A imaš občutek, da zagovarjam neumne odločitve ministrice?

     • tohuvabohu

      Ne, to ne. Ni pa tudi najbolj pametno, da jih pripisuješ njeni nesposobnosti. Ona je v celoti odgovorna za svoje delovanje v smeri rekomunizacije zdravstva. Odgovoren je pa tudi Jamrar, ki jo brezrezervno podpira.

     • Viktorh

      ..eno je “nesposobnost” drugo pa “odgovornost”

     • tohuvabohu

      No, hvala Bogu, da ti je vžgalo.

     • Viktorh

      Pa vendar meni, da imaš prav ti “Nachsendung”

     • tohuvabohu

      Kdo to meni?

     • Viktorh

      …ignore..

 • APMMB

  Slovensko zdravstvo je bolano in je v zadnjih vzdihljajih. Gre po poti zobozdravstva in vse državljane bi moralo zelo skrbeti, kaj bo, če se tudi splošno zdravstvo prelevi v sistem zobozdravstva.
  Plombica sicer stane mngo manj kot srčna operacija in zato se je potrebno resno vprašati, ali se bo dalo živeti v sistemu, ko bo osnovna zdravstvena oskrba zreducirana na napotnice splošnega zdravnika, aspirin in kamilice?
  Milojka Kolar Celarc je še ena izmed “strokovnih” kadrov LDS, ki so z Drnovškom vred uničili Slovenijo.Neodločni in nesposobni Drnovšek se je naslonil na svoje svetovalce ( Golobiča, Kozinca, Bandlja,Anderliča, Gantarja, in podobne, ki so ga vodili tako, da je on hiral s Slovenijo vred, sami pa so si ponili žepe. Nekaj podobnega, vendar v manjšem merilu sedaj počne zvesta sodelavka Milojka. Popolnoma nesposobna je zajahala ministrstvo za zdravstvo in se naslonila na lopove, ki ji narekujejo, kaj mora narediti njim v prid, med tem, ko je ne zanima,kaj bo z bolniki,pacienti,kaj bo z zdravjem v Sloveniji.
  Če bi domišljava ministrica znala odgovoriti samo na eno vprašanje,ki ji ga zastavljam, bi bilo pol reforme že rešene.
  Pred 30.leti nas je bilo 2 milijona in bilo je približno toliko zdravnikov kot danes, pa ni bilo čalkalnih vrst v splošnem zdravstvu, zakaj pa danes so?
  Pred 30.leti so zobozdavniki že vsi fušali,odpirale pa so se tudi privatne ordinacije. Takrat so začeli uvajati čakalne vrste, saj je zobozdravnik v državnem sektorju opravil le en poseg ob obisku pacienta. Tako je zdravljenje enaga zoba zavlekel na leto dni.Ob 32 zob, klikor jih ima vsak Slovenec, je popravilo zobovja trajalo najmanj 32 let. Učinek državnih zobozdravnikov pa se je skrčil na 20%!!!
  Takšna prihodnost nas čaka tudi s splošnim zdravstvom. Za operacijo kolka je najbolje naročiti že dojenčka, da bo pri svojih 75. letih prišel na vrsto.

  • Viktorh

   Ne zameri, za začetek le to, da nimaš pojma o organizaciji javne zdravstvene službe.
   Z zadnjim odstavkom pa si potrdil, da tudi približno ne poznaš zobozdravstva…

   • tohuvabohu

    Oprosti, lepo bi bilo, če bi tole malo utemeljil. Po mojem vedenju je APMMB kar dobro opisal situacijo.

    • Viktorh

     Torej, strinjaš se z mnenjem in stališči APMMB.
     V tem primeru nima smisla, da isto napišem tebi.
     On se ni odzval v več kot 8 urah, torej soglaša z mojim mnenjem.
     Ti nisi napisal komentarja, oziroma svojega mnenja o delu tega resorja. Iz tega sklepam, da soglašeš z njegovim

     Ergo, moj odgovor njemu, velja tudi tebi.

     • tohuvabohu

      Zakaj pa meni? Saj te nisem nič vprašal. Samo pozval sem te, da obrazloži, kar si navrgel APMMB-ju in ni bilo najbolj pošteno.

     • Viktorh

      Zakaj naj bi pojasnjeval TEBI zakaj sem repliciral njemu.
      In še vedno ne vem kaj me vprašuješ.
      Najprej si želel “če bi tole malo utemelji”, ko sem ti pojasnil, pa praviš “Zakaj pa meni?”

      Torej kaj ti ni jasno?

     • tohuvabohu

      Nič te ne sprašujem, prijatelj. Jasno? Samo malo poduka o bontonu sem ti hotel (pro)dati. Če si raje nevzgojen, je pa tvoj problem.

     • Viktorh

      Izkazal si se za nastopača.
      Čestitam, malo si prepotenten.

     • tohuvabohu

      Bereš me kot Kmečki glas, haaaaahahaha.

     • Viktorh

      ..ignore..

    • Viktorh

     No, sedaj pa lahko prebereš nadaljevanje debate in ugotoviš stališča….o JAVNEM ZDRAVSTVU.

   • APMMB

    Organizacija slovenskega zdravstva je zanič.Nezadovoljni so pacienti in nezadovoljni so zdravstveni delavci od zdravnikov pa do zadnje strežnice. Potem govoriti o tem, da nima pojma o organizaciji zdravstva je popolna neumnost.
    Vsaj na nivoju primarnega zdravstva bi morali v Sloveniji uvesti rivatizacijo,ambulante s koncesijo in opustiti zdravstvene domove, ki so predtagi,potratni in leglo korupcije.
    Na nivoju sekundarnega zdaravstva pa uvesti vsaj delno privatizacijo s koncesijami, ki bi zanesljivoo postala konkurenca javnim bolnišnicam. Popolnoma prepovedati in preprečiti pa je potrebno mešanje javnega in pribvatnega zdavstva. Noben zdavnij v javnem zdravstvu ne more in ne sme delati v privatni zdravstveni ustanovi.
    Opustitipa je potrebnoplačni sistem v zdravstvu.Imamo zdravnike, ki si zaslužijo 10.000€ plače in zdravnike, ki si ne zaslužijo niti 1.000€.Že s temi ukrepi bi izboljšali zdravstvo vsaj za 50% in ga tudi pocenili.
    S posnemanjem zobozdravstva pa bomo večini državljanov onemogočili dostop do zdravstva.

    Dne 03. februar 2017 06:40 je Disqus napisal/-a:

    • Viktorh

     Spoštovani APMMB , tokrat pa je tvoj pogled na organizacijo in poslovanje zdravstva popolnoma drugačno, podobno mojemu.

     Včeraj si se osredotočil na zobozdravstvo.

     Torej, tudi sam zagovarjam:

     “Vsaj na nivoju primarnega zdravstva bi morali v Sloveniji uvesti rivatizacijo,ambulante s koncesijo in opustiti zdravstvene domove, ki so predtagi,potratni in leglo korupcije.”

     Toda, prav to je že dolgo v zobozdravstvu. Tu pa ni nobene avtoritete, ki bi udaril po mizi, znižal cene, postavil normative, ki bi zagotavljali vsaj za 50 % povečan obseg dela. Že v začetku 60-tih je slovensko zobozdravstvo imelo izdelane zelo natančne časovne normative za posamezne storitve, ločeno za terapevta in ločeno za laboratorij. Sedaj pa imajo le cenike za posamezne storitve in maso letnega razpoložljivega denarja na ambulanto. Delajo le toliko kot dobijo plačano.
     Rešitev je v tem, da takoj uvedejo normative, ki bi, po izkušnjah morali biti vsaj 50 % višji, kar pomeni…

     Torej vso zobozdravstveno službo organizirati s koncesionarji z znanimi normativi in cenami. V trenutku ni več čakalnih vrst.

     Prav tako bi morali organizirati malo čeljustno kirurgijo.
     Danes v nobeni ordinaciji ne izdirajo modrostnih zob, nihče več ne dela apikotomij. Včasih so to počenjali vsi stomatologi – dr. dent. med., ne pa dentisti. Na čeljustni kirurgiji pa čakaš pol leta ali več za takšen poseg, ker jih je tam pač premalo zaposlenih.
     Prav tako pa ne vidim problema, da ne bi mogel nekdo dobiti koncesije za maksilo facialno kirurgijo.

     Lastni prostori, lastna oprema, lastno vzdrževanje. Ne bi bilo več korupcije.

     Popolnoma enako se to organizira v splošni medicini /družinski/. Brez izjeme bi morala biti primarna splošna medicina pri koncesionarjih.

     Večina specialistične dejavnosti je prav tako potrebno prenesti na koncesionarje /Avstrija/ – otorino…, gastroint…., derma…, okol…, večji del interne, fiziatrija, gineko….

     Razlogi enaki: lastni prostori, oprema, vzdrževanje.

     Takoj bi morali uvesti v zdravstvo konkurenčno klavzulo in s tem onemogočiti bleferjem, stremuhom izjemne zaslužke za malo dela in jih vezati le na delo v zavodu, kjer so zaposleni.

     Razbiti zdravstvene gigante, UKC-eje, velike bolnišnica na manjše enote po specialnostih. In ne vidim nobenega razloga, da jih ne bi mogli organizirati koncesionarji.

     Pa še in še, če si za debato.
     Lep pozdrav.

     P. S.: tu bom šele popoldne

     • APMMB

      Napaka!
      Državno zobozdravstvo plačano preko ZZZD, med tem ko je privatno izključno samoplačniško, kar omogoča nedelo dravnega zobozdravstva in poigravanje in norčevanje s pacienti. V kolikor bi bilo zobozdravstvo tudi koncesijsko in privatno, bi bilo že nekaj več reda. V kolikor pa bi uspostavili še primerne normative in uredili merila za uspešnost, bi bil sistem še bolj vzdržen, Katastrofa pa se nam obeta, če bo tudi splošno zdravstvo šlopo poti dnašnjega zobozdravstva.

      Dne 04. februar 2017 09:19 je Disqus napisal/-a:

     • Viktorh

      “Napaka!”
      Bolj jasen nisem mogel biti.

      Žal, če tako misliš. Napisal sem:

      “Torej vso zobozdravstveno službo organizirati s koncesionarji z znanimi normativi in cenami. V trenutku ni več čakalnih vrst.

      Prav tako bi morali organizirati malo čeljustno kirurgijo.
      Danes v nobeni ordinaciji ne izdirajo modrostnih zob, nihče več ne dela apikotomij. Včasih so to počenjali vsi stomatologi – dr. dent. med., ne pa dentisti. Na čeljustni kirurgiji pa čakaš pol leta ali več za takšen poseg, ker jih je tam pač premalo zaposlenih.
      Prav tako pa ne vidim problema, da ne bi mogel nekdo dobiti koncesije za maksilo facialno kirurgijo.

      Lastni prostori, lastna oprema, lastno vzdrževanje. Ne bi bilo več korupcije.

      xxxxx

      Bojim pa se, da mešaš zasebne – privatne zobozdravstvene ambulante, ki nimajo nič z javno zdravstveno službo in so organizirane kot “SP” ali “d.o.o.” z ambulantami, ki jih vodijo stomatologi s koncesijo in so sestavni del javne zdravstvene službe enako kot tiste o katerih govoriš, ki so v ZD, kjer vlada anarhija in nedelo.

 • Shalalabayzer

  Saj za napake ne odgovarja ona…sploh pa ne s svojim denarjem, kaj šele svobodo gibanja.

  za to smo tu davkoplačevalci, ker, ups, se ni izšlo.

 • črnaovca

  lepo vas prosim kakšna reforma neki to je samo nov način pobiranja denarja ki se rabi za plače neasitno požrešnih zdravnikov. Ne pišite o reformi temveč o obranju davkoplačevalcev. To ne bo edini izum te vlade za pobiranje denarja, sedaj bodo dodali še neko prednostno dispečiranje, vrag vedi kaj to jem na položnice za elektriko da bomo pokrivali korupcijo pri TEŠ6 za katerga začetek gradnje je podpisla še minister Vizjak v Janševi, če je le vedel kaj podpisuje, vladi levaki pa so priložnost z obema rokama zagrabili. No do Vizjaka so bili uvidevni in sedaj ima dobro plačano službico nekje v elektru

 • luckyss

  Na sosednjem portalu vidim, da Cerar zahteva da Brglez zapusti mesto podpredsednika SMCja..
  Kaj torej porečete tukajšnji strokovnjaki na to….
  V bistvu je za vas rdeče vse kar ni SDS in takšen pristop je idiotski in populističen…
  Sam vidim naslednjo vlado sestavljeno iz MMC in SDS..brez večnega Korla, Mrakove in ostalih budal..
  Mislim, da bi bilo to najboljše za državljane…
  Kaj mislite o tem…in brez običajnih pljuvanj prosim..

  • Fireblade

   To je prišla komanda iz partije, morda je obisk Vatikana problem, razkola ni, ker SMC ni stranka in nima programa, tako se tudi razklat ne morejo od ničesar. SDS rabi še eno stranko, ki bo branila podjetnike, kmete in delavce, samo to, proti javnemu sektorju. V enem letu smo lahko normalna uspešna država.

   • luckyss

    Po prvi polovici tvojega prvega stavka je jasno, da boš moral še malo razmišljati z lastno glavo…naslednji prosim..

    • janez.pokoncni

     Kot to počneš ti???
     Veš, idiotu je nemogoče dopovedati, da je idiot zato bodo pri tebi verjetno vsi napori zastonj.
     Kreteni neprestano serjete klamfe o raznih veikih koalicijah in tehničnih vladah, ki so po pravilu prava katastrofa saj v večini primerov pomenijo status quo. Če jih pol vleče v levo in pol v desno, se vlak ne premakne iz mesta.
     Na razmišljanje te ne bom pozival, ker očitno za to nimaš “orodja”.

     • luckyss

      Bistvo demokracije je v negiranju enoumja, ki ga trenutno zastopate SDS in ZL

     • Fireblade

      demokracija je odločanje, davkoplačevalcev, ne pa parazitov v javnem sektorju z mašinerijo RTV in POP

     • luckyss

      No, sedaj si naredil kompot iz jabolk in hrušk :))

     • janez.pokoncni

      Grobo sem sem odzval, ker si začel žaliti.
      Sedaj pa še praktičen primer. Imava vozilo na sprednji in zadnji pogon, ki je povsem uravnoteženo. 50% moči na sprednji pogon, 50% na zadnji pogon.
      Stojiva na ravni cesti. 50 km v levo se nahaja tvoja družina, 50 km v desno se nahaja moja družina. Z vozilom morava hitro priti do družine in jo rešiti pred katastrofo. Rešiva lahko samo eno družino. Za katero se bova odločila?

      SMC, stranka javnega sektorja in zagovorniki norih davkov, SDS stranka, ki VE, da glomazen javni sektor, nori birokratski predpisi in previsoki davki ubijajo državo. Kako se bom(d)o dogovorili???

      Obstajajo stvari, kjer je dogovor možen. Invazija na EU je delno tak primer ampak tu gre v bistvu za izredne razmere. Zagotovo bi se vse stranke razen morda ZL strinjale, da Amerika ne vrže 10 atomskih bomb na Slovenijo ampak …

     • luckyss

      V demokraciji imaš dvoje vozil in rešiš obe družini…;)

     • janez.pokoncni

      Pred parimi dnevi sem nekomu tukaj razlagal povsem napačno mnenje o demokraciji.
      Recimo, da imava na voljo en sam stavek za postavitev definicije demokracije.
      Demokracija je način izbire oblasti in v bistvu uveljavljanje volje večine (nad manjšino, jasno).

      Če to prevedem. VEČINA se odloči, kam bomo plavali. V Sloveniji se večina že 26 let odloča, da plavamo v vodah državnega kapitalizma in kaviar socializma.
      Z doseženim konsenzom???? Nikakor. Že na tem forumu se večina s tem nikakor ne strinja.

     • luckyss

      Demokracija je uveljavljanje volje ljudstva..
      Vsa “umetnost” je v tem kako to doseči…
      Torej razum in kompromisi, ne pa enoumje in pogrevanje sto let starih napak..

     • janez.pokoncni

      A sem jaz del ljudstva. A so moji prijatelji, družina, 3/4 tega foruma del ljudstva? Zakaj se naša volja nikakor ne uveljavlja in se uveljavljajo v bistvu stvari, ki jim nasprotujemo? Demokracija je način izbire oblasti.
      V teoriji, način izbire najboljših med nami ampak to dokazano nikoli ni delovalo. O demokraciji, zgodovini in primerih iz zgodovine se bo tukaj z mano težko kdorkoli pogovarjal. Zadeva je bila nekoč moj fetiš in sem preštudiral ogromno stvari na to temo. Priporočam za začetek spopad z vzroki za nastanek staro Athenske demokracije, zakaj je po 80tih letih propadla, kaj so naredili po tem, kaj so se iz tega naučili Rimljani, kako so oni postavili svojo obliko demokracije, ki je do sedaj daleč najdlje trajajoča (800 let), itd.
      Če želiš voditi te debate je “fajn” poznati osnove.

     • luckyss

      Če bi pri nas volitve lahko kaj spremenile, bi bile prepovedane…
      Vam skrajnim levo desnim ovcam to seveda nikoli ne bo jasno..
      Ker tudi največji lopov bo nedolžen, če bo le vaš…
      Tu je izvirni greh naše nemoči – v zabitosti..

     • janez.pokoncni

      Kot vsi primitivni in zabiti idioti, greš tudi ti med ignorirane.

     • tohuvabohu

      Ti si res zmeden. Enoumje je možno le v enopartijskem sistemu. Nekateri smo to doživeli, ti pa si verjetno še prezelen, da bi lahko koga poučeval o tem.

     • janez.pokoncni

      Torej eni želijo in so prejemniki isplena visokih davkov drugi pa smo zelo nizko obdavčeni??

     • tohuvabohu

      Daj, ne govori kozlarij. SDS ni na oblasti. A ti veš, kaj je enoumje?

    • Fireblade

     v bistvu.. bistvo.. mislim .. vidim .. Daj napiši še kaj kar veš in v kar si prepričan? Tipični levičarski besednjak, napiši zakaj se motim in utemelji svoje prepričanje.

     • luckyss

      Sam bi črtal obe skrajnosti ..SDS in ZL..(lahko igrate fusbal, bo manj škode;)..

     • Fireblade

      Kdo ti daje plačo, koliko davkov plačaš in kakšno korist imaš od pobranih davkov?

     • luckyss

      Kako je nastalo vesolje, se morda res pospešeno širi in kakšno korist imaš od tega ?

     • Fireblade

      A je vesolje nastalo ?? javni sektor je edino kar se širi, torej si del parazitarstva in sedaj med delovnim časom nabijaš tu?

     • luckyss

      Ne, vesolje je ustvaril Bog, torej je ustvaril tudi javni sektor..
      Predlagam interpelacijo na najvišji ravni :))

  • janez.pokoncni

   “Sam vidim naslednjo vlado sestavljeno iz MMC …”

   Kaj pa je to MMC?

   • luckyss

    Hvala za opozorilo, pač “škrat” :))

  • von Rhein

   Po moje bi bilo v redu.Samo dve stranki brez satelitov polnih odpadka.

 • Fireblade

  Vse kar delajo ti uveli komunisti so davčni kanali in infuzije v javni sektor. Višanje plač na račun obremenitev na vseh nivojih.
  DDV je še vedno 22% !!!!!!! Kje je zdaj srpski bandit Opanković eminenca komunistične ekonomije, ki je nabijal, da je DDV začasni ukrep in da sploh ne vpliva na cene???

  Zdravstveni davek je tu,
  v pripravi je davek na nepremičnine, ki ga že 10 let piše zdrava atmosfera,
  povišali so vse prispevke za elektriko in goriva
  višja je cestnina pri registraciji vozil
  iz 17 na 19% je višji davek na dobiček v podjetjih,
  moto-bicikle je potrebno registrirat,
  če si poslovodna oseba v doo, ki ne posluje je treba plačevati prispevke!?!

  …to je na hitro nekaj iznajdm banditov komunistov, ki ropajo naš denar.

  Na drugi plati imamo enormno zadolževanje in zapravljanje teh pobranih davkov, razmetavanje javnih parazitov je treba ustavit!!!!!!!¨

  • Poštenje velja

   In kako!
   Imajo vse v lasti. Policijo sodstvo
   Vojsko davčno…

   LAHKO JIH SAMO STRELJAŠ

 • PIA PlA

  Ima pa odlična priimka Kolar Celar – kolje in celi vse ob enem.
  Tej vladi je skupno eno totalna pokvarjenost skrita za popolno nesposobnostjo.

 • Franc Šink

  Edina dobra stvar pri tem je da ta “reforma” ne bo zaživela.

 • tarantela

  Malo čudno na vladi. Poleg Brgleza je šla menda v Vatikan tudi Novakova, vsaj tako sem razumela na radiu Ognjišče. Ženska pričakuje poleg 100% plačila za cerkvene šole tudi uvedbo molitve v parlamentu. Ne vem, kdaj, a pred zasedanjem zbora vsi vstanejo in zmolijo, pol se pa seja lahko začne? Če je to res, pol pa ženska nima treh čistih!
  Bo zanimivo današnje dogajanje v notranji politiki in SMC!

  • tohuvabohu

   Koliko čistih imaš pa ti, teatralna? Kaže, da nobene, hehe. Zakaj se vedno zapičiš v stvari, ki nimajo najmanjšega pomena?

   • Vera

    Vprašanje je, zakaj je šel Brglez, ki mu Cerar priporoča, da naj odstopi kot podpredsednik stranke ” modernega centra ” v Vatikan ? Kaj hoče ta človek,ki v naš slovenski parlament ne sodi ?

    • tohuvabohu

     To sem se tudi jaz spraševal. A teatralno bolj skrbi, kaj je tam počela Milka. Hehehe.

 • Poštenje velja

  bliža se kolaps vlade, financ in Zlovenije!

 • Miha

  Kaj če bi začeli z solidarnostjo do bolnikov tako, da bi zmanjšali nabavne cene dobaviteljev bolnic in zdravstvenih domov ?
  Enako bi iz sočutja in solidarnosti do državljanov zmanjšali nabavne cene dobaviteljev v javnem sektorju kot celoti.
  BI šlo LEVAKI ali dejansko delate vse v interesu kapitalistov po čim večjih dobičkih ?

 • Mojca pokraculja

  Kako lahko lažeš, se sprenevedaš…. ? Ja lepo, zakaj pa ne? kaj ni zdaj jasno ? Itak, ker “smo” vsi tiho. Tole kar se mi pridušamo na portalih je brez haska. Lahko delajo kar hočejo, ker jih nihče ne ogroža.Ne bojijo se ljudstva, ne bojijo se policije, sodstva, ….opozicija je nemočna kot vidimo. Torej veselo naprej v “naše zmage” !

 • dež

  Škoda besed o tej kuri in njenem glasnem kokodakanju, ker jajca še ni nobenega znesla. In ga več kot očitno tudi ne bo, ker šefa kurnika stare koke ne zanimajo.

  • KIKI

   Pa tudi nove koke so bolj “bouge”, a njee???

 • karpelec

  Kaj bi z izračuni, ki so larifari sistema. Poglejte me v očke, ki vam sporočajo iskrenost sistema in utopijo vse tegobe bolnikov.

 • rrrrr

  Milojka Kolar Celarc naj svojo zdravstveno reformo preiskusi najprej na Frančku Trčku. Pri njem stanja za nobeno ceno ne more poslabšati…

  • MEFISTO

   Sedi, pet!

  • Vera

   :) :) :) :) :) :) :)

 • tohuvabohu

  In zakaj nihče ne vpraša, kaj o tem meni financministrica Mateja Bradavičar? Obvezne dajatve so v njeni domeni. In kako si lahko ena prismoda izmišlja nove načine obdavčevanja: poleg prispevkov iz bruto plač in dohodnine zdaj hoče ta prismoda uvesti še eno davčno kategorijo: nadomestilo iz neto dohodkov. Kam to vodi? Fantazija teh škricev je res nenadkriljiva. Še bolj žalostno je, da pri tem početju “uživa” neomajno podporo Cmerarja. Če slepec slepca vodi …

  • KIKI

   Kaj pa naj naredijo, če so že vse za…bali! Zdaj se morajo držat za rokce
   in na ves glas kričat : “mi se imamo radi, radi, radi radi,
   mi se imamo radi, radi, radi, enkrat bolj od spredi , enkrat bolj od zadi.”..
   Hrvati bi rekli : “kako dojde, tako projde!”

   • tohuvabohu

    Zdravniki imajo geslo “primum non nocere”. Lahko bi ga upoštevali tudi oblastniki, če bi imeli vsaj malo soli v glavi.

 • tasilo

  “Kako lahko iz laži, sprenevedanja in skrivanja izračunov narediš reformo?
  Vprašajte Milojko Kolar Celarc”

  Kako si lase lahko farbaš s segedinarjem?
  Vprašajte Milojko Kolar Celarc

  • rrrrr

   In kako kanclijsko manipulantko, ki nikoli ni bila v formi, preko reforme spraviš na platformo?
   Vprašajte Mira Zdenka Cerarja

 • Get Smart

  Dober prispevek. Še par besed o teh “novih obrazih”

  KOMINTERNE oz. KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  Tako imenovani “novi obrazi”:

  SMC SD ZL DeSUS ZaAB PS LDS … —

  so vse le “NOVO-OBRAZNE maske” stare “organizacije” KP Jugoslavije in njnega podmladka SKOJ

  (SKOJ Savez komunističke omladine Jugoslavije > USAOJ > USAOJ + SKOJ > USAOJ > NOJ > SKOJ + USAOJ (NOJ) > NOJ > SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije) > ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije, 1990) > LDS (Liberalno demokratska stranka, 1992) > LDS (Liberalna demokracija Slovenije), potem so tu še njeni novi izrastki (obrazi): zares, mladi, zeleni, rjavi, jelinčići, unije, Šoltesi, Bratuške, IDS-ji, TRS-i, Violete Tomić … = SKOJ

  To pa “novi obrazi” KPJ,

  torej formalnopravna preimenovanja KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  KPJ > ZKJ > ZKS-SDP > SDP > SDP Slovenije > Združena lista > ZLSD > SD (Socialni demokrati).

  Kljub vseprisotnosti tovariša Milana Kućana, predsednika predsedstva Centralnega komiteja KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki je mimogrede tudi predsednik FORUMA 21, tukajšnjega jugokomunističnega prihvatizacijskega oddelka,

  v primeru “organizacije” KPJ ne gre za “one man bando”, ampak za KOMINTERNISTIČNO izpostavo, ki na tem prostoru sliši na ime KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE, ki se je, kot avtor pravilno ugotavlja, v času 70-letne totalne TOTALITARISTIČNE diktature zaredila v vse pore telesa.

  Kot že rečeno, je kominternacionalizem oz. tukaj njegova različica MURGLSRBSKI JUGOKOMUNIZEM, seveda skupaj z vsemi svojimi metastazami širom telesa (umori, pokoli, ropi, laži, pedrolezbofilstvo, pedofilstvo, muslićkulstvo …) pač PATOGEN, je zajedalski parazit v telesu, ni kakšna LEVANKA rukić ali DESANKA šakić, ampak je kužna klica, je virusni patogen.

  Je okužba ne le levanke rukić in desanke šakić, virus “smrtnega neprijateljstva do ljudi” je razpašen po celotnem telesu, obe nogi, glava in vsi ostali organi so okuženi.

  Brez zdravljenja, torej brez odprave vzroka, torej brez odprave kominternistično MURGLSRBSKO-RVACKO JUGOKOMUNISTIČNEGA patogena, bo telo podleglo.

  Prvi korak na poti okrevanja je zavedanje bolezni.

  Če ne vemo, da smo bolani, se tudi ne zdravimo, kajne.

  Kominternistični in tukaj predvsem MURGLSRBSKI JUGOKOMUNISTIČNI agitprop (jugokomunistična agitatorska propaganda) želi prepričati ljudi, torej telo (v naši prispodobi),

  da ni bolano,

  da je pač takšno, da je VIRUS MURGLSRBSKI JUGOKOMUNIZEM sestavni del telesa,

  da je takorekoč levanka rukić, ki da se v ničemer ne razlikuje od desanke šakić, ki da sta “isti” nje

  in da je PATOGEN takorekuč NUJEN sestavni del organizma.

  Ja res?

  Ni.

  Vsaj ne zdravega telesa.

  Je pa nujni sestavni del BOLANEGA telesa, OKUŽENEGA telesa, telesa, ki se ni zmožno ubraniti zajedalcev.

  Prvi korak v procesu ozdravitve je torej RESNICA o bolezni.

  Ozaveščanje o bolezenskem stanju.

  Sledi odkrivanje VZROKA — ta je za obravnavano bolezen že znan in sliši na ime KOMINTERNACIONALIZEM Komunistične internacionale oziroma njegove lokalne različice MURGLSRBSKE KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  Sledi terapija.

  En obisk pri zdravniku in odstranitev enega majhnega dela okužbe (vrnitev srbske armije u otađbinu nje) pač ni dovolj,

  nujno je okrepati pri centrih razrasta — “žariščih”,

  ta pa so, kot izhaja že iz prispevka, takorekoč vse “javne službe”, kamor je PARTIJA zasejala seme zla (UDBA, KOS … in vse ostale t. i. “civilne sfere”, torej razrapčen aparat vseh sort VARUHOV MURGLSRBSKO JUGOKOMUNISTIČNIH tekovina revolucije ),

  začenši pri t. i. 3 “vejah oblasti”, ki si KPJ po kakor štetju kakor volitev določi:

  — Državni zbor – zakonodajna oblast

  — Vlada RS – izvršna oblast

  — sodna oblast

  Vse to je trenutno pod totalno kontrolo TOTALITARISTIČNEGA MURGLSRBSKEGA JUGOKOMUNISTIČNEGA KUŽNEGA patogena.

  Za odpravo te kuge obstajata 2 svetovno znana načina:

  1. organizacija POŠTENIH VOLITEV in predvsem POŠTENEGA ŠTETJA

  (kar ob totalni splošni in še posebno medijski okupaciji okupaciji ni tako enostavno, kot se sliši),

  2. če ne gre zlepa, gre z grda.

  Kuga totalno kontrolira tudi t. i. 4. vejo — MEDIJE,

  vendar pa moramo te ločevati:

  RTV SLO in STA sta OKUŽENA — sta sestavni del okuženega telesa in pomembno žarišče, vendar pa sta ozdravljiva,

  POOP Kanalizacija je v lasti KOMINTERNISTIČNE kuge,

  Planet je kominternistični hibrid, ki pa parazitira samo in le na blagajni, na ljudeh,

  Skoraj vsi radiji in pa Delo, Dnevnik, Nedeljski, Večer, vse njihove revialne izdaje, pa Mladine itd. od primorskih do prekmurskih glasil … pa so V LASTI KUŽNE JUGOSLAVIJE, v lasti,

  ti niso ozdravljivi, jih bo pa zdravo telo izločilo kot vse ostale sekrecije oziroma bodo v zdravem telesu pocrkali, saj bo vsako od teh zarejališč watchdogićev v PRAVNI DRŽAVI crknilo že po pri objavi LAŽI, za katero bodo morali odgovarjati.

  Z besedami Človeka:

  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Poštenje velja

   Prepozno.
   Rak je v narodu ki ni vec ozdravljiv.
   Gotovi smo

 • indijanka

  Reforma zdravstva? Nič nisem slišala o tem, da bi plačali račune za Nežo. Niti o tem, da so uredili stanje na otroški kardiologiji. Ali reforma pomeni to, da mi ne bo potrebno več prostovoljno prispevati za operacije otrok in hčeri ni potrebno več zbirati zamaškov? Mogoče reforma pomeni to, da ne bo več potrebno v Zagreb na biomagnetno resonanco, poravna pa jo naša zavarovalnica. A kupčkanje denarja pomeni reformo zdravstva?

 • Anton

  bi bilo treba pobarati oz za rokav pocukati nekdanjega delodajalca ministre Kolarjeve. Me zanima kako mnenje imajo o njej?

  sarkazem press

  • Slovenec 33

   Ne bo hotel priznati, da jo je kdaj v življenji srečal, tudi če ga boste na natezalnico dali.

 • garfi

  ta vlada je smrtno nevarna in ljudje umirajo
  moja krivda je majhna

 • plamen100

  Zanimivo, dvs dni preden se je pojavila milojka na tv s to kvazi reformo sem dobil od adriaticslovenica obvestilo da se drazi cena zavarovanja iz 27 eur na 29 eur. In po teh novih lestvicah njene reforme padem v razred kjer bo cena 29 eur oz kot ona pravi da se za nas ne bo nic spremenilo. Ja valjda se ne bo ko pa ste nam dva dni pred vaso novinarsko konferenco vsem podrazili zavarovanje oz ga prilagodili novim cenam v predlogu zakona. Drugace pa jasno, to da enim odvzamejo in dajo drugim, to ni nobena reforma. Poznam en kup ljudi ki sploh niso dodatno zavarovani sedaj pa bodo na silo zavarovali kar vse po vrsti, potem si lahko zamislite koliko ljudi spoh nima tega dodatnega zdravstvenega zavarovanja!

 • Anton Zor

  Star Slovenski pregovor pravi , kdor laže tudi krade.

  • Viktorh

   In ta tovarišica krade.

   • Anton

    in laže

    sarkezem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!