Kardinal Rode ob sklepu Ad limina Apostolorum: Smo pred tem, da bodo narodi Zahodne Evrope odpadli od vere

Slovenski škofje so z dopoldansko sveto mašo v baziliki sv. Petra v Vatikanu sklenili obisk Ad limina Apostolorum. Somaševanje škofov in duhovnikov je vodil kardinal Franc Rode, ki je v pridigi dejal, da je čas, da se položaj Cerkve s Sloveniji normalizira.

Obisk Ad limina Apostolorum na grobovih apostolov ni samo pravno-administrativni dogodek, temveč bogoslužno dejanje in srečanje krajevnih Cerkva z naslednikom apostola Petra, je v pridigi spomnil kardinal Rode, ki je podrobno analiziral stanje v Katoliški Cerkvi v Sloveniji in dejal, da je slovenski temeljni izziv sekularizacija zahodnega kova, kamor sodi vse manj nedeljnikov, krstov pa tudi duhovniških in redovniških poklicev: “A pri nas je še nekaj posebnega, česar drugod ne zasledimo v tolikšni meri. Trdovratno sovraštvo do Cerkve in vernikov, ki ga je pol stoletja podpihovala partija in se izraža zlasti v nekaterih medijih.” Prav zaradi tega je po besedah kardinala Rodeta čas, da se položaj Cerkve v Sloveniji normalizira.

“Samo normalizira in da se prenehajo anomalije, ki delajo iz naše dežele čudno izjemo. Drugi narodi, ki so se rešili komunizma, so te probleme že davno rešili. Ali jih mi nismo sposobni? Morali bi imeti malo več poguma, malo več poguma in samozavesti in stvari bi se premaknile.”

Spomnil je na Vatikanski sporazum, ki v 14. členu omenja nadaljevanje prizadevanj Republike Slovenije in Svetega sedeža za reševanje odprtih vprašanj glede pastoralnega dela v vojski, policiji, zaporih in bolnišnicah. “Na tem področju nobenega premika v 15 letih. Tukaj je treba reči, da tudi Cerkev ni naredila svojega. Država nas ne bo silila k reševanju teh vprašanj, če mi sami ne bomo naredili prvih korakov. To so objektivni pravni problemi, ki jih je treba reševati za normalizacijo, ponavljam, normalizacijo naše družbe,” je v pridigi dejal kardinal Franc Rode.

Trdovratno sovraštvo do Cerkve
Že pred desetimi leti je papež Benedikt XVI. slovenskim škofom ob obisku “Ad limina” povedal, da je izziv slovenske Cerkve sekularizacija zahodnega tipa, ki se izraža v hlepenju po materialnih dobrinah, zmanjševanju rojstev, zmanjševanju števila nedeljnikov in upadu redovniških in duhovniških poklicev. Danes se po besedah kardinala Rodeta ta trend nadaljuje: število krstov naj bi padlo na 50 odstotkov, zmanjšuje se število otrok, ki obiskujejo verouk, zelo se je zmanjšalo število duhovnih poklicev: “Trezno lahko rečemo, da smo pred pojavom, ki ga je Janez Pavel II. imenoval ‘tiha apostazija’, odpad od vere narodov Zahodne Evrope. To je kultura, ki jo zaznamuje sekularizacija, kultura, kjer Bog vse bolj izginja iz javnosti, kjer je zbledel edinstveni lik Jezusa Kristusa, kjer vrednote, ki jih je stoletja oblikovala Cerkev, izgubljajo svojo moč in svojo prepričljivost. Sekularizacija prodira v vsa področja vsakdanjega življenja in širi miselnost, ki izključuje Boga iz človeške zavesti,” je dejal kardinal Rode, ki pa ga še bolj vznemirja nekaj drugega, in sicer je to trdovratno sovraštvo do Cerkve in do vernikov, ki ga je pol stoletja podpihovala partija in se izraža zlasti v nekaterih medijih.

Gre za sistematično negativno prikazovanje Cerkve in zato se ljudje še bolj odmikajo od nje. Tudi slovensko šolstvo vodi mlade v brezbrižnost, malone ateizem, saj ne zagotavlja vzgoje v skladu z verskim prepričanjem staršev: “Vse to iz sovraštva do krščanstva in starih predsodkov do vere in Cerkve. Ta šola nadaljuje staro komunistično prakso, ki mlade vodi v ateizem, ko vero predstavlja kot nekaj, kar je preseženo, nekoristno in celo škodljivo za človeka,” je dejal Rode.

Celoten članek lahko preberete TUKAJ

 • AlojzZ

  “Kardinal Rode ob sklepu Ad limina Apostolorum: Smo pred tem, da bodo narodi Zahodne Evrope odpadli od vere”

  Samo še majhen sunek je treba. Čisto majhen sunek.

 • Sadako

  Če bi bili pametni, bi imeli krizni sestanek, o tem kako preprečiti, da bi se s kristjani v Evropi dogajalo tisto kar se dogaja s kristjani na BV.

 • Rotar Jakob

  kurćanovi krivoverci raje višajo penzijo kurćanu da ne bi shujšal od zlobe nad kz slovenistanom!

 • Matija

  Ta bo pravil, ja, k za njega nekatoliki sploh nismo Slovenci. Marš prekleta pizda farška.

 • učko

  Cerkev je sama kriva za svoj položaj v Zloveniji. Takoj po osamosvojitvi se je preveč zaletavala tako v “njeno izgubljeno” premoženje, kot izjave prav Rodeta, ki so ga levuharji sprovocirali, da je preveč govoril, neumnosti seveda.

 • učko

  Z Zvonovi 1 in 2 si je cerkev v Zloveniji za vedno zapravila ugled. Amen !

  • janko

   Se ne strinjam. Zaradi svetovne krize je vse pogorelo tudi v Sloveniji. Vsem je država pomagala in jih s tem rešila propada – razen Zvonu 1 in 2, ker naši škofje NISO hoteli poklekniti pred komymafijo, katera že preko 70 let terorizira Slovenijo!!!

  • osa

   ko berem, vaše nike, samo tekmujete, kdo bo bolj žleht. jaz tu z vami ne moren več tekmovati, ker se mi upira vaš nivo.
   kaj rečeš za rodeta mi je vseeno. vsak človek si ustavrja svoj imič ali avtoriteto sam tako rode tako ti in tudi jaz.
   jaz verujem v BOGA zaradi sebe in zaradi samega BOGA. rode pa je samo neki delavec v cerkvi, ki je lahko uspešen priljubljen ali nepriljubljen, torej vero sem ločil od cerkve in nimam problemov. zapomni si BOG je in njemu nihče ne uide. rode pa bo bogu odgovarjal za svoje delo ali nedelo. za stanje cerkve pa so nekaj krivi duhovniki, nekaj pa smo si tudi sami, vendar mi bolj potrebujemo BOGA in njegovo pomoč, kakor BOG nas

 • Matija

  Njegov kardinalizem smo plačali z 200 miljoni gozdov….

 • RATATA

  Skrajni čas je, da se slovenska Cerkev normalizira!
  Skrajni čas je, da reče kaj je prav in kaj ni prav,
  kdo je pravi in kdo ni pravi,
  kdo je dober in kdo je slab!
  Lepobesedičenja in nastavljanja drugega lica naj bo končno že enkrat konec,
  saj vsak normalen blokira že prvi udarec,
  da bi pa po prvem, za udarec nastavil še drugo lice, morš bit pa kar ornk omejen.

 • neny

  Lilija blaga je škoda za take tatove v teatru največjih lažnivcev, spolnih gnusob in največjih bogatunov sveta.

 • luckyss

  Plačajte si sami svojega astrologa, vedeževalca ali župnika, ter podobne fore tisti, ki te zadeve rabite…jaz jih ne….

 • Morala

  Cerkev je sama kriva, ker so tiho…in nazadnje še sam papež!!

  • neny

   Zlezi jim nekam in če imaš kaj pod palcem boš prišla celo v nebesa.

   • Morala

    Nisem verna, to sem že napisala…lahko pa napišem kaj si mislim…tebi pa je treba kupiti bonton…in drugič ne komentiraj!!!

    • neny

     saj jih zagovarjaš ali ne?

     • Morala

      Bi morala pljuvati po njih? Ni to v moji navadi…

     • neny

      Sem pljuvala po njih, če sem povedala da so milijarderji… Se pravi, da jim lahko dokupiš še par bal lila blaga, hehe, prekleto pa taka slovenska morala.

 • janko

  Cerkev bo morala biti tista, ki bo spoznala resno nevarnost izginotja krščanske kulture od nasilnega islama ter uvesti in izvesti vse potrebne ukrepe v obrambo in rešitev!!!

  • večni srb

   Verjetno rabimo še močnejšo vojsko in policijo. Škoda, da ni nihče na svetu močnejši od Nato in američanov, nimamo več kam takorekoč.

   • RATATA

    U naročje srbije lahko gremo.

    • večni srb

     Kdo te bo pa kaj vprašal, prej so srbi uživali, zdaj bodo pa potomci hrvatov.
     Tudi izživljali se bodo enako kot naj bi se nad njimi srbi, mogoče se objektom svojega sovraštva ne morejo več maščevati, se bodo pa nad njihovimi potomci in lahkovernimi idioti. Življenje je kratko, naj čim bolj trpijo.

     • RATATA

      Lepo je ko si umirjen.

     • večni srb

      Ni lepo ko si neprilagojen.

     • RATATA

      Ni lepo, ko si neprilagojen gostitelju ja!

 • večni srb

  Danes pravih katoliških narodov skoraj več ne poznamo, vsi smo okuženi z izraelsko kabalo in vzhodnjaško okultno mistiko, ki se širi preko popularnih globalnih medijev.
  Rad bi posebej izpostavil, da Slovenski narod ne loči vera kot taka temveč smo združba dveh čedalje bolj ločenih balkanskih narodov, katerih potomci smo praktično vsi Slovenci. Vatikan lahko govori kar hoče, hrvati so katoliki, srbi pa pravoslavci, ne more biti drugače, ker nas take ne naredi Bog ampak kultura ter tradicije. Pripadati Vatikanski cerkvi je pri nas enako kot obrniti se proti svojemu narodu in spajdašiti z izdajalci, kar noben srb ne bo kar tako storil. Hrvat pa tudi ne bo postal pravoslavec, če so pa reveži, pa še srbi in rusi poleg, tudi to je popolnoma jasno. Tako je praktično vseeno katere veroizpovedi je kdo, najraje take, za katero ni potreben noben krst ali drug poseben obred oziroma žrtev, neka osnovna duhovnost je itak subtilno sublimirana v pop kulturo in potrošniško fascinacijo.

  • večni srb

   kaj to briga rodeta, ta kmetavzar danes ja živi kot ruski patriarh. Pa ni imel nič.

  • Mihilus

   Eksperiment z “yugo multikulturalizmom”, ki smo ga deležni v Sloveniji, se bo končal enako kot tisti medrasni na zahodu: z etničnim čiščenjem.

   • večni srb

    Verjetno odvisno kdo bo imel tisti kovček s kodami za izstrelitev balističnih jedrskih konic v roki, a ne.

 • večni srb

  Torej komunizem ni bil glavni razlog za brezbojže v Evropi.

 • Miro

  problem cerkve je, da ima vedno maj vernikov. za to so krive finančne afere in pedofilija v RKC

  • večni srb

   Če bi bilo to res, bi se jim vsi lopovi in pedofili takoj pridružili.

   • Matt_von_Glanz

    delno se jim tudi so.

    • večni srb

     Potem so pa še kar v redu, drugi so še slabši.

 • večni srb

  Naš Žižek je genij, pogruntal je, da pri nas Vatikan nima skoraj nikakršnega vpliva na politiko, ne glede na priviligiran položaj, ker smo jih kaznovali tako, da smo jim podarili ogromne kose domovine in kapitala, celo na podlagi fevdalističnih odredb iz časov franca jožefa, iz mračnega srednjega veka. Kaznovali so jih z davki, ki so pravzaprav dolgi, katere pokrivamo davkoplačevalci oziroma vsi državljani, ampak moralni nauk je jasen, ne delaj z rimokatoliki, če nisi zraven. To so naredili leftardi, niso se zgolj manifestirale pobožne želje desnice ampak so se komunistični inženirji na ta način spravili nad Vatikan, ki so mu seveda dolžni neodvisnost od Beograda in nemške dividende, tudi v obliki prestižnih položajev v zahodni družbi, vsaj v smislu popularnih zabavnih klovnov, ki s strokovnimi neumnotvori, tako radi fascinirajo novega lačne, fascinirane množice.

  Bodimo iskreni, lahko bi se kdo pritožil in zahteval revizijo verske denacionalizacije, pa se očitno ni, verjetno vsakdo zase najbolje ve zakaj ne in zakaj je več vredno podpirati tiste, ki so to brez vsake slabe vesti izvršili.
  Cerkev nikoli ne bo zadovoljna, če pa očitno še ni ves svet kristusova družina, kar je končni cilj in najbolj sveto poslanstvo. Toliko lahko naredi cerkev na zemlji, ostalo bo storil Bog, če pa slučajno ne obstaja, bo moralo biti tudi to zemeljsko cesarstvo, vsaj za kakšnih tisoč let, kar v redu.

 • Mihilus

  Ljudje smo spiritualna bitja in potrebujemo religijo. Osebno sicer podpiram veliko večino naukov krščanstva je pa res, da ne morem prebavit retardirane dogme, ki stoji za njimi.

  En primer je vzdržnost pred poroko. Po krščanskih reglcih je to “greh”. Potem pa pogledaš znanstvene raziskave in vidiš, da so družine parov, ki pred poroko niso imeli drugih seks partnerjev, najbolj stabilne.

  Veliko lažje je sprejeti neko družbeno normo, če sloni na nauku, ki je v praksi preverljiv. Krščanstvo je polno podobnih pravil in naukov in prav ta so do sredine 20. stol. skrbela za optimalno delovanje krščanskih družb. In zdaj ko smo se jim odrekli in uprli gre vse skupaj počasi k vragu.

  Krščanstvu se je iztekel čas. Ko bo čas zrel ga bo zamenjala nova religija, ki bo temeljila na naukih iz narave in prakse. NWO religija. Najvišji cerkveni komisarji to dobro vedo in aktivno sodelujejo pri projektu.

  • Matt_von_Glanz

   Nauki iz narave, objemanje dreves?
   “En primer je vzdržnost pred poroko. Po krščanskih reglcih je to “greh”. Potem pa pogledaš znanstvene raziskave in vidiš, da so družine parov, ki pred poroko niso imeli drugih seks partnerjev, najbolj stabilne.”
   Nočem širiti razprave – ampak ali niso znanstveniki in rezultati raziskav vam kot Bog in biblija? Tudi opredelitev greha je prišla iz prakse – in to iz bolj celostne kot pa iz statističnega urada. Greh je v duhovni statistiki celostna škoda za človeka.

   • Greh je edino tisto, kar človek naredi proti samemu sebi.
    Torej, če počneš nekaj, kar je v tvojo lastno škodo.

    Cerkveni nauki, dogme in razlage kaj je greh pa so le skozi takratne oz. trenutne kulturne vzorce pojasnjene razlage zgornjega načela.

    • Matt_von_Glanz

     Ne razumeš osnovne povezave človeka z Bogom.

 • neny

  V IMENU MORALE in na račun vaše gnusne MORALE, je vaš najvišji božji predator pred kratkim oprostil 4344 posiljevalcev nedolžnih otrok v Argentini.

  • večni srb

   Verjetno bi bilo lažje uzakoniti otroške poroke, če so jih posilili, naj jih še oženijo in preživljajo do smrti.
   Bi imeli pač eno od tistih porok brez seksa, stari prdci itak niso več zmožni drugo kot mogoče otipavati, kot eni taki stari japonci.

  • Krtača 20

   Ja. S tem je priznal da grehi so bli.

   • večni srb

    Grehi osumljenih na podlagi posrednih indicev ali do konca skorumpiranih oblasti?

    • Krtača 20

     Če jih je požegnal, pomen da jih ni zastonj. Kdaj je pa še cerkev kaj zastonj nardila. No in s tem je priznal krivdo.

     • večni srb

      Razumem, ti pa razmisli, da v fevdalnih družbah poročanje mladoletnic ni prav nič posebnega oziroma je stara tradicija. Ni vsaka pedofilija tudi posilstvo.

 • neny

  Cerkev, ki zagovarja posiljevanje dojenčkov, dela to iz BOŽJEGA USMILJENJA….

  • večni srb

   …vendar posilstvo ni isto kot prisilni krst takoj po rojstvu.
   O krstu lahko razpravljamo, o posilstvih pač ne.

  • MEFISTO

   Kaj pa one 10 – 12 letnic(ki)?

   Saj se jih še spomniš, mar ne?

   • Miro

    za te si pa ti specialist

 • večni srb

  Mene pa zanima, kaj je pravzaprav v moderni krščanski kuriji sploh še vernega, v kaj točno lahko danes verjame povprečno izobražen državljan, ne da bi se osmešil. Če kdo ve slučajno?

  • Miro

   to moraš kakega vernika vprašat.Jaz sem z vero opravil pred 45 leti

   • večni srb

    Sodobna znanstvena in humanistična misel je vendar pusta in pušča kot rešeto, nikoli prej nismo tako malo vedeli in tolikokrat spoznali, da smo se motili.
    Ali gre zgolj za pomanjkanje domišljije mogoče?

  • večni srb

   Ajde, izmislite si nekaj, po možnosti kaj takega, kar ni povezano s političnimi in asimilacijskimi manevri ali grabljenjem kapitala.

  • učko

   Vera je duhovna bergla za šibke, ki jo vsiljuje cerkvena oblast. Lahko je tudi tradicija, zgodovina itd., ampak krščanska vera se bo obdržala, če ne bo vsiljiva, če bo prijazna do vernikov in čim bolj nevidna za ostale, ateiste.

   • večni srb

    Samo pravi vernik lahko uzre resnično naravo stvarnega.

    Jaz sem ugledal božje delo na letošnjem San Remo, ne more biti drugo, se grem skregat s samim Satanom, če je treba:

    https://youtu.be/fZGGmO9dXxs

 • Matt_von_Glanz

  Rode to govori, kot da je RKC branilka prave vere, polna ognja in duha. Pa ni. Zaradi svojega legalizma in redčenja evangelija s čaščenjem svetnikov, Marije in angelov že od zdavnaj šepa na eno nogo. Tudi pri sekularnosti ni nedolžna, kje pa. Ta teologija je postala samo še filozofija s predznakom.
  Pridružite se protestantom!!!!!!!

  • večni srb

   Zakaj bi protestirali proti nečemu, kamor pripadamo, a ni to isto kot bi srali v skledo iz katere jemo? Nimaš kaj protestirat, če kaj ni v redu, pa pomagaj spremeniti na bolje, kot da ne bi vedel zakaj ta svet ni popoln in ukrojen po tvojih predstavah.

   • Matt_von_Glanz

    “”pravilno!”” Enako je razmišljal Luter, dolgo je poskušal spremeniti na bolje, pa je naletel na izredno inercijo sistema. V 3-dnevni debati v Kolnu se je pred publiko razčistilo, da Lutrovi vidiki niso združljivi z RKC, ker svetopisemsko krščanstvo pač ni združljivo z nekim polpoganskim kompilatom. Od tukaj ime protestanti. In od kod ti, da mi je treba imeti svet ukrojen po mojih predstavah? Tukaj si zelo subjektiven, drugače ne morem reči.
    A si res tako preprost, ali se samo delaš glupega?

    • Res si “glup”, če misliš, da ti kdo verjame, ko trosiš laži, da se je v treh dneh
     vse razčistilo.

     • Matt_von_Glanz

      teach me, master! resno

     • Se boš, kar sam potrudil.
      Gospod Google vse ve. Dovolj ti je, da si bil opozorjen, da to, kar pišeš ni res.

     • Matt_von_Glanz

      gospod Google in še kdo ve, da natolcuješ. Najpomembnejša (druga) debata z Eckom v Karlstadtu je bila taka, kot sem rekel. In bila je uradna zadnja, potem je bil Luter izobčen. Še vedno je. Ampak to je že preveč vpogleda za ignorante.
      BTW, danes pa res imaš dan, kar pod vse poste se podpisuješ, pod nekatere verižno. Si serijska posterka. Žal izkazuješ še kaj drugega.

     • večni srb

      Google ve kar je tebi bolj všeč. Ko te tudi to ne bo več zabavalo, si bo izmislil pa nove stare fore.

    • večni srb

     Saj ni problem, pa naj še luteranci razpošljejo svoje apostole po celem planetu in oznanjujejo. Verjetno je lažje nabiti pildek na cerkvene duri in se s prižgano laterno v roki dreti po ulicah naj ti nekdo pokaže boga, a ne.

     • Matt_von_Glanz

      Nabiti podpisan pildek je bilo smrtno nevarno in ti to dobro veš. Si kdaj prebral ta pildek?
      http://www.luther.de/en/95thesen.html
      Lahko o njem kakšno rečeva?

      glavna protestantska stvar poleg proučevanja Biblije je oznanjanje – za razliko od RKC, ki ji je glaven legalizem in politika. Kaj lahko rečeš proti temu? Povem ti, da je več protestanskih misijonarjev po svetu, kot pa katoliških. Samo v Slov je okrog 200 tujcev, ki so prišli sem z družinami evangelizirat. Prijateljujem z mnogimi našimi misijonarji po svetu.

     • večni srb

      Ko se protestant utrudi in postara, postane zgleden katolik.

     • Matt_von_Glanz

      To pravis ti, ki poznas samo katolike, in še posplosujes. Poglej, taksen je kristjan v starosti. 5Mz 34,7

 • Krtača 20

  Kardinal rode pa od merdžota hahaha. To ga najbolj skrbi.

  • večni srb

   Merđo ni več to kar je bil, saj vidiš, da še cigani danes vozijo samo še avdije in bmw-je, se manj kvari.

 • Krtača 20

  Kolk je ta rode skromen in radodaren. V dvorcu goričane samo preproga vredna toliko kot celo stanovanje: https://iskreni.net/druzba/165139-goricane-samo-preproga-vredna-toliko-kot-stanovanje.html

  Desni zdaj pa jokat in blokirat. Nismo levi tisti ki potapljamo cerkev. Sama se.

  • večni srb

   Komunajzer bo tako relikvijo pogrnil pred štalo, da si bi ob njo drgnil drek iz škornjev.

   • črnaovca

    In drek na škornjih je od dela v štali

    • večni srb

     Ne rečem, da ne, je pa zagotovo še vedno samo drek.

  • xtc

   Vrnite ji ukradeno premoženje,mi zaradi vaših kraj ne bomo pred mednarodnimi sodišči plačevali več miljonskih odškodnin,ki jih bodo še poleg mednarodno vnjenega premoženja dobili zaradi tupih levakov.

  • Zelo sveža novica ni kaj, ki datira – 08 APRIL 2014……………………….. koliko vode je že od tedaj preteklo, kaj ?
   Pa boš toliko pošten in povedal tudi, kakšen je bil epilog tega ?

   • Krtača 20

    A preproga je pa kar izpuhtela v nebesa?

    • Mogoče pa jo že ti uporabljaš, da se ne bi slučajno kakšen kristjan pregrešil, če bi stopal po njej. Menda tebi so takšne stvari že vnaprej odpuščene, ali pa sploh niso “pregrešne”.

     • Krtača 20

      Ljudje lačni cerkev pa preprogo v vrednosti stanovanja in pol se čudite. Sej na Karitasu tud cerkvenjaki vse poravbate. Tist k pa res ne gre pa revežem turite.

     • Ti to veš iz lastnih izkušenj, kajne ?
      Očitno si sodelavec Karitasa.
      Mogoče tudi veš, koliko dobrega blaga se na RK pokvari, ker ne poskrbijo zanj pravilno in pravočasno ?
      Mogoče tudi veš, kakšne denarce služijo aktivisti RK Slovenije ?
      Tule je, le drobtinica: http://reporter.si/clanek/slovenija/poleg-20-tisoc-evrov-pri-kolarjevi-se-500-evrov-mesecno-na-rdecem-krizu-sloveniji-523782
      Sodelavci Karitasa delajo volontersko.

     • Krtača 20

      Aha, vaši bolj kradejo kot naši. Kje pa piše da je rdeči križ naš? Da ni to sam drugi vaš tozd?

     • Mogoče pa se je res dr. Keber vpisal v Toninovo, ali Janševo stranko.
      Vidiš tega pa res ne vem. Kdaj pa ?

     • Krtača 20

      A ti kje vidiš srp pa kladivo na zastavah? Ne? Jezes kako to? Rdeči križ je simbol vitezov križarjev in rdeči polmesec muslimanov. Še kaj?

     • Na kateri zastavi pa bi moral biti po tvoje “srp pa kladivo” ?
      Na Karitasovi, ali od RKS ?

 • črnaovca

  Drugi narodi ki so se šli komunizem niso imeli kolaboracije, žal in dokler se cerkev ne tega lotila in priznala tudi da je bilo tudi kaj narobe ne da je imela samo ona prav dotlej bo tako kot je. Eni so pobijali med vojno drugi po vojni torej si lahko podajo roke in sklenejo mir

 • MEFISTO

  DNEVNO POROČILO!

  Danes prjatu naš prjatu razumni, eden, edini in vedno isti, bolj znan kot mož tisočerih nickov, ni bil tako aktiven kot včeraj, vendar je kljub temu naklepal solidno število svojih intelektualnih polucij ter zagrešil veliko smrtnih grehov, da mu še Mefisto, ko bo sedel na sodni dan na Njegovi desnici, ne bo mogel in ne hotel pomagati. Končal bo v peklu, kjer se bo do konca nebes in zemlje cvrla njegova duša.

  Tole so njegovi današnji največji grehi:

  1. Odkrito se je postavil na stran zločinov krvoločnih komunističnih band, ki so same sebe zmerjale s partizansko vojsko in se jih drznil naslavljati z osvoboditelji.

  2.Nepietetno in primitivno je pisal o mučeniško pobitih nedolžnih žrtvah komunističnih band.

  3. Primitivno in nespoštljivo je pisal o njegovi ekscelenci in prečastitem kardinalu vesoljne Svete katoliške Cerkve gospodu dr. Francu Rodetu.

  4. Ob vsaki priliki je zabavljal na račun slovenskega narodnega junaka in najboljšega slovenskega obrambnega ministra, premierja in politika vseh časov Janeza Janšo.

  5. Skrajno neprimerno se je izražal o najboljši slovenski politični stranki vseh časov SDS.

  6. Zaničljivo in skrajno žaljivo je pisal o poštenjakih, kakršne v Sloveniji najdemo samo še na politični
  desnici.

  7. Potrjeno je, da ima primitiven besedni zaklad in da iz sebe na spravi niti ene spoštljive in človeka primerne besede.

  8. V obtok je dal dva nova nicka, s katerima bi rad odvrnil pozornost od sebe in s katerima preizkuša našo zmožnost, da ga razkrinkamo. En nick uporablja že nekaj dni in ga že radikalizira, drugega pa nam je podtakanil danes in ga že oblikuje po svoji duhovni podobi.

  Vse to zmore 70 letni diplomiran strojni inženir ter major Titove koljaške armade v zlati rezervi.

  NOVA, urednik oziroma administrator tega portala pa nič!

 • janez55

  Je pa zanimivo, da ni kardinala Rodeta na nobeni fotografiji s pogovora slovenskih škofov pri papežu. A ga niso pripustili?

 • Kosobrin

  To je gospod, ki pridiga eno, živi pa povsem nekaj drugega ….

  • Ali nismo vsi ljudje včasih takšni ?

   • Krtača 20

    Če je rode vaš zgled, pol pa res boh vam pomagi.

    • Bo’ha ti ne bo nič pomagala, ona te lahko samo piči, da se potem res lahko praskaš, kjer te srbi. Zaenkrat pa nimaš nobene sile praskati se.

     • Krtača 20

      Očitno mam. Tebi je takoj zmanjkal argumentov.

     • kaj te še muči ?

     • Krtača 20

      Nič. Lepo da priznaš da imam prav. Pa ne samo jaz (jaz nisem nihče), ampak večina slovencev.

     • A tako ? NIČ.
      Zakaj pa mi očitaš “zmanjkanje argumentov” ?

 • xtc

  Težava je v tem ,da tudi Rode zapada v isto napako,govori o ateizmu-to ne obstaja,komunisti in levaki vsiljujejo svojo vero,in ta je anarhija in brezvladje in zanikanje klasičnih vrednot,poštenja,zaupanja itd.

  • Matija

   Ti očitno res pojma nimaš kaj je to ateizem.

   • večni srb

    Ateizem je znanstvena metoda za dokazovanje kje v naravi in človeku zagotovo ne moremo najti Boga.

    • Matija

     Ateizem je odsotnost kakršnegakoli verovanja

     • večni srb

      Najprej dokaži, da Boga ni, dokler to ni popolnoma jasno, smo samo še eni lahkoverniki.

 • Janez

  Spet so krivi komunisti ne pa to da se RKC obnaša staromodno. Še Janša in Zver sta že dvakrat poročena in se ne držita cerkvenega nauka. Cerkev je zato nezanimiva za mlade in bo doživela močan upad v naslednjih desetletjih.

  • večni srb

   Lepo te prosim, kdaj je bila cerkev šibka, ko je šlo ljudem najbolj hudo?

 • Olga_10

  Bravo Rode! Jasno in glasno!

 • tarantela

  Duhovniki ste sami uničili vero. Mariborska nadškofija s svojim razsipavanjem denarja, Rode z razkošno rezidenco, katero mu je “spodnesel” sam papež. Sicer pa imajo ljudje lahko vero tudi brez pogoltne pederastične duhovščine. Kar ste sejali, gospodje, to žanjete. Oznanjate Jezusa, ampak po njegovih stopinjah ne hodite, pridigate o tem, kako je razsul štacuno v templju, sami pa kupčkate in se bogatite.
  Kaj bi Jezus storil z vami, če bi hodil po slovenskih škofijah? Kaže, da še sami ne verjamete vanj, ker vam je vseeno za njegove nauke!
  Vsa čast izjemam!

  • večni srb

   To so ustvarili katoliki, s čim se boste pa vi pohvalili?
   Dolgovi so kul, prej smo imeli pri nas milijone, zdaj je vse ovrednoteno v milijardah, očitno nismo več navadni cigani.

   • tarantela

    Kaj neki so ustvarili katoliki s svojimi rokami, mislim na duhovščino. Prodajajo imaginarna nebesa in s tem “služijo”, ne da bi jim zrasel kakšen žulj na rokah.

    • večni srb

     Že res, ampak zdaj so ta nebesa tudi v resnici nekaj vredna.

  • tarantela

   Ja, in Trump ni bil nikoli komunist in je vseeno trikrat poročen. Tudi drugi, ki se razglašajo kristjane tako počnejo. Samo ne mi nakladat, da je komunizem kriv za nevero, ljudje prihajajo k pameti, včasih so nerazgledanim lahko pridigali pravljice, danes gre znanost v vesolje.

   • večni srb

    Kaj naj ti rečem, očitno katolištvo odlično deluje, verniki so srečni in zadovoljni. Še ti pohvališ, da nekaj kapitala se je pa le zgradilo in posodobilo.

    • tarantela

     Potem pa v redu, zakaj se pa Rode pritožuje?

     • večni srb

      Ja, mladih ni, če pa pridejo, limajo žvečilne pod novimi cerkvenimi klopmi.

     • tarantela

      Ja, Zemlja ni več ploščata in v brezmadežno početje tudi ne verjamejo, v cerkev hodijo zaradi tega, ker jih silijo starši. Počasi bo zadeva razvodenela, bo treba postaviti ljudi na trdna tla, namišljeni prijatelji pač ne delujejo, in mladi tudi vidijo, kje vse bi božanstvo pomagalo nedolžnim otrokom, pa jih še duhovščina nateguje v zakristijah.

     • večni srb

      HAHAHA…

     • večni srb

      Ti se verjetno hecaš, povej po resnici, da nisi mislila resno.
      Lepo te prosim, poglej vsaj malo okoli sebe, kje si, kje ti vidiš kaj okroglega, razen mogoče svojo rit, ki sedi na tisti veliki žogi za telovadbo.
      Gremo lepo po vrsti.
      Ravna zemlja je spet v modi, zastonj osnovnošolska izobrazba ne zna pojasniti otrokom vse mogoče naravne pojave, ki dajejo misliti, da se na okroglem planetu ne morejo zgoditi.
      Brezmadežno spočetje sploh ni nič posebnega, kitajci so pred kratkim klonirali opico, verjetno deluje tudi na ljudeh. To so stari grehi, če se kloniraš, ne morejo nastati novi ampak isti, torej se kloni rodijo brezmadežni, ker so že njihovi originali plačali Bogu odpustke za vse svoje grehe. Nov začetek.
      Namišljeni prijatelji so člani društva Spletno oko, vendar mladi v njih vidijo marsovce, iluminatije in močerade, nekateri tudi zaroto kvantnega računalnika na Googlu. Jezus ne rabi interneta in asocialnih omrežij, deluje tudi kadar zmanjka štroma in je zunaj napihalo pet metrov snega.
      Za moderne otroke, je tehnološki svet predvsem čarovnija. Saj niso neumni, da bi si razbijali glavo s tem kako deluje, samo, da je. Pritisneš in se zgodi, še to ne, samo rečeš, po novem lahko celo samo pomisliš, ampak vse to so samo igrače, ki jim pomagajo osmisliti realni svet, v katerega odraščajo.
      Duhovščina vzgaja predvsem druženje, krščanski rituali so danes državni prazniki, tradicija pa naša edina zgodovina.

     • tarantela

      Tvoj gartelc Ti zadostuje, drugim pač ne in svet se vrti naprej okoli sonca in z galaksijo vred skozi vesolje. Ja, blagor ubogim na duhu, kajti njih je nebeško kraljestvo.
      Ja, bi bilo zanimivo videti, kako se je bog kloniral v devici, ha-ha. No, kot kaže, v kloniranje pa le verjameš. A ni tole en mal kontradiktorno.

     • večni srb

      Ti že veš.
      Verjetno lahko to dokažeš tudi drugim in odgovoriš na vsa neumna vprašanja teoretikov zarot na globalnem Youtube, a ne.

      Tudi, če je vesolje neskončno in samo eno od neskončnega niza večvesolj, si bo človeška domišljija vedno izmislila več neumnosti kot jih lahko vsa narava skupaj kdajkoli proizvede.
      Kaj je potem realno in za trenutek pomembno, mi pa ti povej.

     • Matija

      In zakaj bi trezno razmišljujoč človek sploh odgovrajal raznim modelom iz tube, kjer itaq lahko vsak objavlja kar mu pade na pamet?

     • večni srb

      Ker se sprašujejo o naravnih pojavih, ki jih vsi ljudje na svetu zaznavamo enako, o možnih pojasnilih se da pa debatirat, recimo.

     • Matija

      Za marsiketar naravni pojav je dovolj neko srednješolsko poznavanje fizike, naravoslovja,…… nekateri pojavi pa so še vedno predmet preučevanja, merjenja, razumevanja,…..

     • večni srb

      OK, ampak zaenkrat ostanimo pri tistem kar vemo, ne vemo vsega.
      Rad bi verjel, mogoče pa le, itak ni tako pomembno.

     • Matija

      Ok, če ti želiš verjeti, kar verjemi, jaz tega ne počnem.

     • večni srb

      Eh, ti si ziheraš, staviš samo na zmagovalnega konja, zato nikoli ne boš deležen velikih dobičkov.
      Nekateri pa radi sanjarimo, očitno obstaja nek posebno močan atraktor, ki vleče naše misli v neznano.

     • Matija

      No, jaz ne sanjarim, sem realist.

      Ja, mogoče bi temu rekli beg pred realnostjo, ki pa je seveda lahko kruta in neizprosna.

     • večni srb

      Današnje pravljice so popolnoma zanič, v originalni verziji, je volk raztrgal pokvarjeno staro čarovnico, rdeča kapica ga je pa potem ranila v srce in udomačila.

     • tarantela

      Med teoretiki raznih zarot me pa ne boš našel. Tudi med satanisti iluminati itd., o tem pišejo “razgledani” desni na tem portalu, če še kje, ne vem, ker ne brskam za takimi traparijami, sem bolj na realnih tleh.

     • večni srb

      Hoho…

      Teoretiki zarot….
      Celo vesolje so zgolj različna energetska polja, ki so povezana med sabo po nekem kabalističnem vzorcu ter med reakcijami proizvajajo iluzijo materije in sil.
      To učijo danes na vseh prestižnih znanstvenih univerzah na planetu.

     • tarantela

      Kabala, ja. Pozabil si na kafetov zoc, karte, kamenčke, fižolčke in kar je še takih “umetnij”. Zanimivo, verniki verjamejo, da dela dež Bog. In če ga res dela ,potem je pa kriv tudi za poplave in sušo, samo tako “globoko” ne razmišljajo, ko grejo v procesijo za dež.

     • večni srb

      A simetrije in globalna vesoljna ravnina se sliši pa kaj bolje? Ker brez teh izrazov tudi ni kvantne mehanike in relativnosti, nimaš kaj meriti.
      Ugotoviti kakšno bo vreme je izredno lahko, ven pogledaš, pa je.
      Kaj točno je dež, do kam se lahko sprašujemo o posameznih vodnih kaplicah, je pa cela okultna mistika. Raje ne začenem o vremenu, od stalnih kaotičnih spremenljivk in raznih neskončnosti takoj dobim migreno.

      Bolj zanimivo se mi zdi, zakaj bi potem obstajal žejen človek, če ne bi bilo vode?

     • tarantela

      HM, menim, da človeka ne bi bilo, če ne bi bilo vode, kaj praviš na to? In, če človeka ne bi bilo, a bi sploh bila kakšna izguba v tem širnem prostoru vesolja.

     • večni srb

      Kr naj bo, zdaj bo malo življenja, potem bo pa spet samo gola skala.

     • tarantela

      Malo me spominjaš na Svetega…

     • beno

      Tebe je sigurno kdo nategnil, ker tako veš.

    • tohuvabohu

     Pa ne da si to ti, avtohtoni?

     • večni srb

      Zadnjič so mi ponudili kuhan cviček namesto pravo vino. Enostavno takoj opaziš razliko, če že moram piti skuhano patovko, potem ima raje domač brajdovec, ker tudi bolj diši.

     • tarantela

      Meni “diši” po Janezu Svetemu. Mogoče se motim in čisto neki IXS na novo.

     • tohuvabohu

      Ti pa ne bi bila za policaja, teatralna.

     • tarantela

      Zakva pa zdej ne? Sicer imaš pa prav, “večni srb” je preveč gostobeseden za Svetega.

     • tohuvabohu

      Ker slabo razčlenjuješ besedilo. Največ lumparij policaji odkrijejo s prisluškovanjem pogovorom in z branjem korespondence.

     • tarantela

      Ja, tale portal ima napako, se ne da prisluškovat, korespondenca je bolj tako-tako.. Ampak za avtohtonega pa piše prekratke sestavke.

     • tohuvabohu

      Hehehe, vidim, da se ti že svetlika.

     • večni srb

      Tu se pa zelo, zelo motiš. Mogoče imajo zaradi prisluškovanja sami najmanj problemov, največ odkrijejo z depešo od Interpola.

  • Matt_von_Glanz

   niso duhovniki uničili vere, nihče je ne more. Zaustavili so pa ljudi v njihovi želji po Bogu in slepi vodili slepe. Seveda pa ne posplošujmo. Če bereš Biblijo, se hitro nalezeš vere.

   • tarantela

    Sam sem prav zaradi branja Biblije izgubila. To ni redek primer, še duhovniki priznajo, da se to lahko zgodi.

    • Matt_von_Glanz

     Kaj te je pri branju ustavilo? Brutalnost v SZ? Takšni časi so bili – danes je čisto isto. NZ je čisto nov level bivanja. Preberi od začetka do konca, ne samo po koščkih :) In vedi, da je branje te knjige srečanje z Gospodom.

     • tarantela

      Odvrnila me je nedoslednost. Sicer so nekateri nauki čisto v redu, n.pr. Knjiga modrosti, mistične zadeve so pa za lase privlečene.
      In samo dva primera, kjer je bil krivičen:
      1. Bog je neskončno moder in vseveden, torej je vedel, da bosta prva človeka jedla prepovedan sad. Poleg tega ju je pa namerno vpeljal v skušnjavo, ker jima je postavil drevo pred nos. Dober duh tega ne bi počel.
      2. Kajn je ubila Adama, ker je bil ljubosumen, saj Bog ni maral njegovega darila, ki ga je pridelal v potu svojega obraza, Bogu je bilo všeč samo meso. Torej je naredil vzorec, po katerem so starši bolj ljubili enega otroka od drugega.

     • macon

      Bog ljudem pušča svobodno voljo, da se sami odločajo in delujejo. To je pred vsevednostjo.

     • Matt_von_Glanz

      dve zanimivi temi si načela.
      1. Bog je postavil na preizkušnjo človekovo svobodno voljo. Če so smeli pasti angeli, zakaj ne bi mogel človek? B jima je rekel: Vse vama dam, samo tega in tega drevesa se mi ne lotita. Zakaj ne bi enkrat za spremembo pogledal tisto vse in ne samo tistega drevesa? Tisto vse je tako čudovito, veliki svobodi smo se odrekli. Samo zvesti bi mu morali ostati, kot 2/3 angelov, ki niso bili vrženi iz nebes. Jezus sam je rekel, da je videl hudiča kot blisk padati iz nebes (ugani, kdo ga je vrgel ven).
      Človek ima svobodno voljo izbrati dobro in zlo. In fora je, da človek, ki ni odrešen z Jezusovo krvjo, sploh ne more izbrati dobre možnosti, ker izbira po starem. NZ je novi level.
      2. Misliš reči: Kajn je ubil Abela? Originalni komentarji pravijo, da Kajn ni bil Adamov sin, ampak hudičev. (A veš tudi, kdo je Lilit?) Tako njegova dela B preprosto niso mogla biti všeč. Pa tudi če ni bil Luciferjev sin*, njegova drža v duhu ni odgovarjala B, ker očitno ni bila posvečena kot Abelova (ugibam). Sploh ne gre za meso vs. poljščine. V SP marsikaj preprosto ni povedano, ker so našteti samo faktografski podatki.
      *Beri dobro Genezo in boš videla, da so obstajali hibridi med padlimi angeli in ljudmi – Goljat je bil eden med njimi.
      ———- O mističnih zadevah v SP … če misliš prikazni kot Ezekielov “UFO”, potem ti povem, da so še boljše. Resnična mistika je pri prerokih in v evangeljih. Da ne omenjam Razodetja. lp

 • Osti jarej

  …ja,od institucije in interpretiranje nje vere ,ker je zlagana….in ljudje so to spregledali….

  • večni srb

   Kaj točno je zlagano v veri?
   Zlagan je recimo Higgsov bozon, ki ga lahko proizvedejo edino v Cernu.

   • Matija

    V bistvu vse je zlagano

    • večni srb

     Vseeno raje verjamem na besedo, kot da bi se za vsako malenkost posebej osebno prepričal. Se mi ne da, pa tudi ne morem…

     • Matija

      Saj ti ni treba verjeti na besedo, te noben ne sili.

     • večni srb

      Ampak potem verjetno ni tako čudno, da je vse zlagano, to moraš pač vzeti zraven v zakup.

     • Matija

      In potem je odvisno od etebe ali boš tem lažem verjel ali ne

     • večni srb

      Kakšnim lažem, meni nič ne manjka.

     • Matija

      Tudi meni ne

     • večni srb

      Saj to, verjetno ne najdeš pravega cilja v življenju, ne vidiš več smisla, potem ti tudi moja družba ne more več škoditi.

     • Matija

      Mogoče pa ti napačno sklepaš in jaz prav uživam v svojem življenju in vidim smisel v njem. Tvoja družba mi pa v nobenem primeru ne more škodovat.

     • večni srb

      To je bil pa zanimiv pogovor.
      Predlagam, da se vljudno ignorirava, za začetek pristnega in trajnega prijateljstva.
      Hecam se, Žižek je že v letih in mu najbolj paše doma na divanu brati dolgovezne in zblojene traktate. Drugo je že vse videl, zgleda nima nihče nič takega kar še ni.

   • Osti jarej

    ….kaj ni?

    • večni srb

     Dokaži.
     Ampak seveda ne moreš, ker nimaš za burek, kaj šele za tak trkalnik, še račun za en dan porabljene elektrike ne bi mogla plačat.

     • Osti jarej

      …..meni ni treba nič dokazovati,ker to počno drugi…….sploh mi pa TEBI ni treba nič dokazovati

     • večni srb

      Saj meni tudi ne, upam, da me razumeš.

 • večni srb

  Rode brez veze paničari, če bi rad več vernikov, naj preprosto odklene vsa cerkvena vrata.
  Bolje kot v tunelih in na klopcah v parkih je pa le, pa še policiji jih tam ni treba preganjat, ker tuje turiste itak ne zanimajo naše kapelice.

 • Krtača 20

  Važn da Kučan živi na razkošnih 200 kvadratih, medtem ko mora rode shajat na cerkveno skromnih in ubogih 5000kvadratih. Revček. Počas si bo mogu še papamobil za po bajti omislt pa avtomatsko krtačo za rit brisat.

  • večni srb

   Kučan je avtoritarist, vsi moramo spoštovati nedotakljivost doma, razen njega in njegovih.
   Rode je bolj hišnik in oglasna deska.

 • Osti jarej

  zakaj ljudem lažejo?!

  • večni srb

   Najprej jih moraš naučiti brati…

 • Osti jarej

  …..zanje ne velja nobena božja zapoved

  se pa zato otepajo 7 naglavnih grehov,pa še kakšnega bi lahko dodali

  recimo pedofilija

 • Osti jarej

  grabežljivost

 • Osti jarej

  še en greh :prikrivanje grehov

 • Osti jarej

  ….smukanje okrog mafije in obratno

 • Osti jarej

  …še dobro,da pri nas ni pogumnih raziskovalnih novinarjev

  • večni srb

   So, ampak raziskave raje prodajo tujim ponudnikom, ki jih zanimajo prepovedani eksperimenti na ljudeh, civilistih ter celo veteranih osamosvojitve. So what.

  • tohuvabohu

   Imamo pa preiskovalne. Na Delu itd.

 • MEFISTO

  Spodaj imate tipičen primer monologa ali pa čudaštva, ko se en sam komentator pogovarja sam s seboj pod večimi nicki..

  • tarantela

   To drugo bo…

  • večni srb

   Hudič neprestano laže in manipulira, ampak tokrat si bo polomil vse čekane in oklje.

  • Matt_von_Glanz

   Mefisto, projiciraš svoj lasten problem in latentno shizofrenijo.

   • večni srb

    Zakaj si tako prepričan, da gre za duševno zmedo, mogoče mu kdo neprestano seva v glavo in ne more nikomur povedat kaj se mu dogaja.

    • Matt_von_Glanz

     fora z večimi niki je Mefistova klasika. vedno ga malo zezam.

     • večni srb

      Mefistu se v vsakem primeru res nekaj dogaja, to mene bolj skrbi kot njegovo odlično zdravje.

 • večni srb

  Katoliška vera bo izumrla šele takrat, ko ljudje ne bodo več čutili potrebo po bližini drug drugega, ko se združeni ne bodo več upirali skupnemu sovražniku in ne bodo več verjeli v naravne sile.

  • Matija

   Kaj pa ostale vere? Bodo prej izumrle ali sploh ne bodo?

   • večni srb

    Prej ali kasneje bodo vsi spoznali, da je zgoraj napisano največ vredno in večno.

    • Matija

     kaj to točno?

     • večni srb

      V imenu Očeta, Sina in Svetega Duha, Amen.

     • Matija

      Nobenga od teh pravljičnih bitij ne poznam. Pika.

     • večni srb

      Glej moj izhodiščni komentar, saj zato sem pa prilagodil molitev za take.

      Tisto pa rabiš, a ne, to so pač stvari, ki jih vsi ljudje na svetu potrebujemo enako.

     • Matija

      Sem te spraševal o drugih verah.

     • večni srb

      Kaj pa oni obljubljajo, verjetno krompirjev golaž.

    • tarantela

     Takole razmišljam: Tudi najbolj gorečih prošenj noben bog ne usliši. Če se kakšna zadeva izpolni, je to zgolj čisti slučaj. Koliko trpečih otročičev je na tem svetu, pa se noben bog ne zmeni zanje. Boga potrebuje samo duhovščina, da si “služi” papico etudi razkošje; kakor kateri. Revež pa potrebuje vero, da pozabi svoje uboštvo in trpljenje. Že to, da misli, da ga neko umišljeno bitje posluša, mu malce lajša trpljenje. če ne drugače, pa tako, da prekolne svojega boga, ker mu ne pomaga.

     • Matija

      Se hudimana strinjam

     • večni srb

      Hja, človek nagonsko išče bližino sorodne duše ter poskuša z rabo predvsem simbolične besede, pa tudi s telesno govorico, izmenjati različne izkušnje, v tem ni nič slabega in tudi ne gre za mehanizem, ki bi ga bilo mogoče v človeku preprosto zatreti. Veliko je odvisno od ideološke kvalitete poznavanja besede, najlažje se vedemo naravno in sproščeno, če to ne pomaga, bo tudi kaj drugega bolj težko.
      Govorimo seveda o pravih vrlinah, ne o iluzijah hudobnih, kriminalnih umov, ampak saj nas že nagon hitro odvrača od gnusobe.
      Kogar iskreno boli krivica, se ne zmeni za svojo revščino in lakoto, dobro se zaveda, bo bo od strupa samo dlje trpel, bolje ne more biti pa tako več nikoli.
      Zato zaupajmo dobrim ljudem, zanesimo se na svojo lastno človečnost, da nam bo pomagala premagovati ovire in se zavedajmo, če ima zlo kak smisel, mora imeti dobro toliko večjega in torej zagotovo obstaja sila, ki lahko spremeni vse.

     • tohuvabohu

      A še vedno ne verjameš, da je neandertalac?

     • tarantela

      Se že približuje sam sebi z daljšimi komentarji. Mogoče imaš prav.

     • večni srb

      Praktično vsi ljudje na svetu nosimo v sebi tudi neandertalske gene, le redki tudi oslovske.

     • tarantela

      Ha-ha-ha….

     • tohuvabohu

      Zdaj pa resno. Zakaj misliš, da se mladi ljudje odločajo za cerkveno službo? Zaradi kopičenja bogastva? Zaradi pedofilije? Zaradi pedrstva? To so neumnosti. Kdor ima perverzna nagnjenja, bo raje počel kaj bolj donosnega ali bolj kamufliranega.

     • večni srb

      Kam pa naj, če niso za v samostane, lahko gredo samo še med cigane in v domove za brezdomce.

     • tohuvabohu

      Kdo to?

     • večni srb

      Duhovni ljudje vendar, menda ne potrošniki, birokrati in razočarane gospodinje.

     • tohuvabohu

      Mešanje genov vodi do odpornejših in prilagojenejših organizmov.

     • večni srb

      Če ne bi bilo oslarij, bi večno vladal kak inteligenten kreten in psihopat.

     • tohuvabohu

      No, vidiš, že deluje.

     • Matt_von_Glanz

      Jaz sem ozdravel od zelo hude zadeve, medicinsko je bilo očitno. Več samo zasebno, tukaj so prehudi plenilci :)

     • večni srb

      Bolezen enostavno pride, ker pač je, tu se ne da nič narediti, razen zdraviti in celiti rane. Pa higiena tudi pomaga, če se dobro razkuži in zavaruje, potem ne rabimo karantene.

     • Matt_von_Glanz

      … ali umreti. Na tem sem bil in zdravniki me niso mogli več izvleči. btw, da ti odgovorim na zadevo o Lutrovih tezah: a si tisti pildek, ki ga je bilo smrtno nevarno tam pribiti, kdaj prebral? Daj ga,
      http://www.luther.de/en/95thesen.html
      pa bova kakšno rekla.

     • večni srb

      So what…

     • tarantela

      Pravijo, da placebo tudi pomaga, naj bo v obliki tablet ali v obliki verovanja.

     • večni srb

      Obstaja tudi anti-placebo, ko človek verjame, da je zbolel zaradi določene snovi, ki v resnici nima nobenega učinka.

  • Matija

   Zakaj misliš, da je potreba po bližini ljudi tesno povezana z vero?

   • Osti jarej

    …zato,ker ima zakodirane možgane

   • večni srb

    Ker si nič drugega sploh ne znam niti zamisliti.
    Pravzaprav si lahko, ampak je čisto brezplodno in zelo brez veze.

  • tarantela

   A mora biti zato ravno katoliška vera, lahko je tudi kakšne čisto staroselska vera od nekje iz pragozda. Vsaka vera sloni na umišljenih pravljičnih dobrih ali hudobnih duhovih.

   • večni srb

    Palčki niso bili nikoli dobri apostoli, imajo premajhne tace.

    • tarantela

     Je pa Sneguljčica bolj naše sorte.

     • večni srb

      Saj res, zakaj nihče ne komentira video od Annalise, katerega link sem prilimal spodaj. Meni je všeč že zato, ker zgleda kot kakšna tipična ljubljanska frajla, italijani so pri nas pustili globok pečat. Le, da so italijanke še bolj karizmatične in sladke, naše se bodo pa šele razvile v prave lepotičke.

     • tarantela

      Sem prej spregledala. Dobra pesem in dekle tudi. Sicer imajo pa Italijani sploh dobre pesmi. O dekletih pa bolj moški presojajo.

     • večni srb

      Meni je bila takoj všeč, ker je na naš, mediteranski način temperamentna, samozavestna, preprosta in zato zelo seksi.
      Zanimivo, da se je spet prebudil San Remo, celo taka mojstrovina si je zaslužila šele tretje mesto. Zmagala sta dva tipa, en je menda po rodu albanec, italijani imajo pač tako postavo, da zgledajo elegantno karkoli si oblečejo, pesem je bila pa izvirna, energična in odlična.
      Upam si trditi, da je Annalisa prava zmagovalka občinstva, ker so pač naredili nekaj zelo lepega in tudi intelektualno provokativnega. Na filmčku ja ni ničesar razen nje, oblečene v tiste tanke mediteranske tančice, samo nebo, kamen in voda, vse okopano v soparni svetlobi, tako se je vendar pojavilo življenje na tem planetu in tudi nič drugega ne bo ostalo, če bo nekoč izumrlo. Nali je iluzija, na nek način, ljudje samo sanjamo življenje, svet je v resnici gola in pusta skala.
      Narava je ženska, sicer je pevka menda doštudirala fiziko.

 • Osti jarej

  ….bojda tamle,v državi v državi,primanjkuje exorcistov

 • Osti jarej

  …..pomedenega pod sila drage tepihe mora biti za kakšnih tisoč “ka dvajev”

 • RATATA

  Mnogo kosti za glodanje je navrgel, ko je deloval v Sloveniji.

 • Osti jarej

  Škandal! Kučanov Janez Škrabec in kardinal Franc Rode sta sprevrženi par

  http://reporter.si/clanek/slovenija/skandal-kucanov-janez-skrabec-in-kardinal-franc-rode-sta-sprevrzeni-par-474193

 • prdo

  Kriminalci in pedofili najbolj krvoločni vera vseh časov in v njim zaupate svoje otroke

  • večni srb

   Kaj pa naj, legaliziramo prostitucijo in poroke pederastov mogoče?

  • tohuvabohu

   Najbolj krvoločni ste militantni ateisti pod vodstvom svetle boljševistične partije.

   • tarantela

    Tuki si pa res oslovski! Jest sploh nisem militantna, sem v resnici pacifistka, no nisem pa tudi komunistka, sem nekaj vmes. Ampak sem čisto neškodljiva.
    Mimogrede: si pomislil, da je Jovo Jamnica?

    • tohuvabohu

     Ja, mi smo bolj neposredni. Ampak saj te nisem omenil tukaj. Si se prepoznala?

     • tarantela

      Kot ateistka.

     • tohuvabohu

      Spet slabo bereš. Govoril sem o militantnih ateistih, ki so ustrezno dresirani.

     • tarantela

      Se mi že dremlje.

     • tohuvabohu

      Ali hočeš pesmico za lahko noč?

     • tarantela

      Prosim!

     • tohuvabohu

      Aja tutu,
      če nouš tih, tem nabutu.

    • Jovo Jamnica

     Ne lomi ga. Sem agnostik in benevolenten nacjonalist. Nenazadne je moj profil zaklenjen.

   • žogica

    Zakaj sem dobila občutek, da si ti božji služabnik, imam prav, kdo si?

    • tohuvabohu

     A imaš za prdota tudi kakšen občutek?

     • žogica

      Nisi zanikal.

     • tohuvabohu

      Moj prednik je nosil devico Marijo, ko sta šla z Jožefom v Betlehem. O tem govori pesmica:
      Ne omagaj zdaj, osliček,
      Betlehem se vidi že.
      Težek dan imel si danes
      v mesto Davida nesoč Devico.

     • večni srb

      Na oslu je prijahal tudi kristus v Betleham, oznanjat dobro novico.
      Verjetno je vedel kaj najbolje gre po tistih kamnitih afriških potkah, konj bi si tace polomil, pa tudi preveč trave žre, za kamelo je pa tam premrzlo.

     • tohuvabohu

      V Jeruzalem, avtohtoni.

     • večni srb

      Bo menda držalo, hvala za popravek.
      Morda veš mogoče, od kod mu denar za novega osla, verjetno je kake stole skupaj zbil, saj se je izučil za mizarja.

     • tohuvabohu

      Samo najel ga je.

     • večni srb

      Aha, sem že pomislil, če ni Jezus slučajno izumil avtomobil.

     • tohuvabohu

      To ne, je pa uvedel sistem staro za novo.

     • večni srb

      Zanimivo se mi zdi dejstvo, da je za premikanje dovolj ena sama oslovska sila, nihče ne rabi pod ritjo vpreženih 600 arabskih žrebcev, ki žrejo par ton trave na uro.

 • Krtača 20

  Dejte vi rodetka vprašat zakaj biblija nikdar ne omeni piramid.

  • večni srb

   Mogoče zato, ker so jih lahko začeli graditi šele, ko so nagnali sužnje, ko se je rodil Jezus, so bile pa že pod gorami peska.

   • tarantela

    Se mi zdi, da sužnji še vedno obstajajo.

    • večni srb

     Zagotovo, Kitajska zida še večje umetne otoke kot arabci.

 • prdo
 • tarantela

  Zdej pa en angel varuh moj in lahko noč!

  • beno

   Tarantela popravi !
   Sveti angel varuh moj……

 • hle

  V bistvu je ta model napravil največ škode cerkvi na Slovenskem zato ga je tudi pokojni Janez Pavel potegnil nazaj v Vatikan

 • večni srb

  Zakaj se sploh menimo rimokatoliška cerkev v Sloveniji, da ali ne, kdo bo pa sprejel brezbožno drhal v tradicionalistično skupnost Evropskih narodov?

  Še premalo smo jim podarili, za očlovečenje, dolgujemo jim vsaj globoko katarzo.

 • Jure kavčičeu

  Jap, oddaljujemo se od vere. In veste kaj? prav je tako in ta star požrešn prdec se lahko razpoči, a v sekularni družbi tega procesa ne more in ne sme zaustavljati. Vera je stvar preteklosti.

  • večni srb

   Kaj je potem prihodnost, najbrž hedonizem, korupcija, birokracija in krivosodje.

  • Tom Žnidarčič

   Če prebereš nekatere komentarje, boš razumel, da se od vere ne oddaljujemo, ampak jo samo zamenjujete.

  • Karmen

   Kar misli si, da je vera stvar preteklosti. ŠE KAKO BOSTE VEROVALI IN MOLILI – ALAHA, DRUGAČE PA VAS NE BO.

   • Matija

    Kar misli si, ni šans.

    • Karmen

     100 let po Kristusu je bila vsa zahodna in severna Afrika ter vsa Perzija (Irak, Iran),Sirija krščanska. Pred desetimi leti je bilo v Iraku čez dva milijona kristjanov, danes jih je 250.000. Pred navalom migrantov je bilo v Evropi 56 milijonov muslimanov. Številke kar veliko povedo.

   • MEFISTO

    In drkali ter pušili jim bodo kurce!

 • ponosen_Slovenec

  Nekateri tukaj blatite vero, ne zavedate pa se, da je ta ključna, da so naše vrednote in kultura takšne kot so. Zato tudi rečemo krščanska Evropa. Zato malo več spoštovanja pa lahko izkažete, ne glede na to ali ste verniki ali ne.

 • ĐĐ Style
 • MEFISTO

  Zakaj so komunisti ateisti?

  Ker so lenuhi!

  Pobožnost terja od vsakega posameznika žrtve.

  Komunisti so pa navajeni samo tujega žrtvovanja.

  Banda!

  • Striker

   Zakaj pa Rode ni prebral tega: https://www.rt.com/news/420452-catholic-church-gay-priests-escort/. Tudi desni so, če so na oblasti ravno tako pogoltni in nesramni kot levakarji

   • MEFISTO

    To si ti rekel, ki nimaš pojma o pojmu.

    • Striker

     A si prebral linik, ki sem ga pripel? Preberi pa razmisli, kako je bilo, pa zakaj si kot ministrant moral pobirati kovance pod klopjo.

  • Božobožo

   Zakaj so vse rimokatoliške države revne Grčija, Hrvaška, Slovenija, Italija, Španija, Portugalska…
   Zakaj so vse protestantske države bolj bogate- ves sever EU in anglija.
   To je glavno vprašanje.

   • macon

    Zaradi individualizma in osebne odgovornosti. Protestantske države so bile tudi najslabši teren za širjenje socialističnih agend, te so se bolj prijele v bolj kolektivističnih katoliških deželah.

   • MEFISTO

    Za Slovenijo in Hrvaško so krivi komunisti.

    In dlje jih bomo prenašali, bolj revni bomo.

 • Marija

  Svojemu papežu naj pove,da naj neha uvažati islam.

  • Tom Žnidarčič

   Bravo Marija, ne bom sicer trdil, ampak RKC je zadnje čase dokaj defenzivna nasproti islamizacije Evrope in ta papež zgleda, kot da jo še podpira.

 • macon

  Brez vere ljudje ne moremo živeti. Zahodna Evropa bo odpadla samo od religije.

 • MEFISTO

  Pošteni Slovenci smo lahko z vso pravico ponosni, na Njegovo ekscelenco prečastitega krdinala vesoljne Svtee katoliške Cerkve dr. Franca Rodeta.

  Komunisti in razni rdečkarji pa seveda raje častijo zločince, od Tita navzdol.

  • Kosobrin

   Predvsem imamo radi skromne dušne pastrije, take, kot je večina ljudi na Slovenskem!

 • Kosobrin

  Lepo bi bilo, če bi se zgledoval po Petru Opeki. Takrat bi ljudje kar drli v cerkev! Pridigati eno, živeti pa drugo seveda ne moreš prodajati ljudem!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!