Kdo je opravljal cenitev “Janševe Trente”? Funkcionar SD in sodni cenilec Andrej Kocuvan dvojno zavajal sodišče

(Foto: iStock, STA, Bernd Thaller)

Zaslišanje sodnih izvedencev Andreja Kocuvana in ostalih v zadevi Trenta ni dobilo epiloga. Že na začetku je bilo zaslišanje prekinjeno, saj se je razgalilo politično ozadje cenilcev “Janševe Trente”.

Po razkritju nekaterih očitnih dejstev na petkovem zaslišanju je obramba zahtevala Kocuvanovo izločitev, sodnica Irena Topolšek pa je odločila, da se zato zaslišanj cenilcev ne opravi. Kocuvanu je določila 8 dnevni rok, da pisno pojasni navedbe o pristranskosti, ki so se v zadnjih dneh pojavili v medijih.

Razgaljeno politično ozadje cenilcev “Janševe Trente”

1. Andrej Kocuvan, ki je vodil skupino izvedencev in je celo predsednik slovenskega združenja sodnih izvedencev gradbene stroke, po izobrazbi ni gradbenik, ampak ing. geodezije in komunale.

2. Andrej Grum – Kobal, ki je sopodpisal izvedensko mnenje, nima statusa sodnega izvedenca in je mnenje podpisal, ne da bi si lokacijo posestva sploh ogledal.

3. Andrej Kocuvan ni bil član, funkcionar in kandidat SD, izvoljen na listi SD v mestni svet Maribor le v mandatu 1998-2002, ampak tudi v mandatu 1994-1998.

4. Andrej Kocuvan sodišča ob imenovanju ni obvestil o teh dejstvih, ki objektivno vplivajo na nepristranskost in neodvisnost cenitve, čeprav bi ga v skladu z obveznimi mednarodnimi standardi cenilske stroke in slovensko zakonodajo moral – in to nemudoma že ob samem imenovanju za cenilca v zadevi Trenta.

Sporne cenitve in politične afere imajo v Sloveniji že “tradicijo”, primer Trenta je ilustrativen

Andrej Kocuvan ni bil član, funkcionar in kandidat SD, izvoljen na listi SD v mestni svet Maribor le v mandatu 1998-2002, ampak tudi v mandatu 1994-1998.

Andrej Kocuvan ni bil član, funkcionar in kandidat SD, izvoljen na listi SD v mestni svet Maribor le v mandatu 1998-2002, ampak tudi v mandatu 1994-1998.

Pripoved o Janševi parceli v Trenti ima že dolgo brado. Lobist Milenko Šetinc in njegova žena novinarka RTV Slovenija Mojca Pašek Šetinc sta jo skovala v afero tik pred volitvami leta 2011. Domačini v Trenti pravijo, da je novinarske ekipe, ki so iskale Janševo parcelo oziroma hišo, po dolini vodil kar funkcionar Triglavskega narodnega parka Marko Pretnar ob asistenci Boštjana Lajovica, takratnega piarovca predsednika RS Danila Turka.

V zločin, primerljiv milijardni bančni luknji, je prodajo posestva povzdignil Goran Klemenčič januarja 2013 v zloglasnem poročilu KPK o premoženju predsednikov parlamentarnih strank. V njem je zapisal, da je bilo 15.000 m2 veliko posestvo s tremi objekti neposredno ob bregu reke Soče leta 2005 vredno pičlih 11.000€, medtem ko ga je Janša prodal za kar 130.000€.  Poročilo je bilo poslano v vroče ozračje t. i. ljudskih vstaj in je služilo kot povod za odstranitev reformne vlade pod vodstvom SDS. Pravi vzrok za mehki državni udar in odstranitev vlade so bile reforme, ki jih je vladna koalicija s pomočjo ustavnega sodišča konec leta 2012 v nasprotju z vsemi pričakovanji le spravila skozi zakonsko in sodno proceduro.

V zameno za profesionalnost in poštenost izgubil službo
Novinar dnevnika Finance Jaka Elikan je zadevo v dneh po objavi poročila malo podrobneje raziskal, primerjal cene podobnih nepremičnin ob prodaji leta 2005 v tistem delu Slovenije in ugotovil, da je bila “Janševa Trenta” – dejansko prodana celo nekoliko pod povprečno ceno. Žal je bil eden redkih svojega poklica, ki se je v zadevo poglobil, kajti večina ostalih je ponavljala zgolj Klemenčičevo oceno in Janšo pribijala na križ. Elikan pa je bil za resnicoljubnost nagrajen z izgubo službe.

Podtikanja, manipulacije, laži
Saga o “Janševi Trenti” pa s padcem vlade ni bila končana. Goran Klemenčič in nekakšen samooklicani šef preiskav na KPK Darko Stare (danes prvi minister za pravosodje, drugi njegov državni sekretar) sta proti Janši sprožila kazenski postopek, ki so ga nemudoma poprijeli na davkariji, NPU in državnem tožilstvu, oba omenjena pa sta ga na novih funkcijah, s katerimi sta bila nagrajena, verjetno še dodatno podžigala.

Za davkarijo, NPU in tožilstvo je pregon Janše postal prioriteta, visoko nad preiskavo bančnega kriminala ali sumov kaznivih dejanj pri močno preplačanih milijardnih investicijah, kot je TEŠ 6. Preiskovalci NPU, med katerimi je prednjačila Tina Pahor, so celo hodili po Trenti in ostarele prebivalce, ki jih je svetoval Marko Pretnar, spraševali, koliko je po njihovem mnenju vredna “Janševa Trenta”.

Vršilec dolžnosti direktorja NPU Darko Majhenič je promptno spisal kazensko ovadbo proti Janši ter si takoj zatem prislužil imenovanje na direktorsko mesto. Na državnem tožilstvu so brez razmišljanja primer dodelili golobrademu tožilcu Boštjanu Valenčiču, ki je po mnenju poznavalcev pod absolutnim vplivom v trdem komunizmu prekaljenega državnega tožilca Hinka Jenulla. Kasneje je bil Valenčiču, ki po pojavnosti spominja na zloglanega polpismenega Ferlinca iz Patrie,  v pomoč dodeljen še celjski tožilec Stanislav Pintar, ki je vmes spisal tudi tajno odredbo za ponovno preiskavo Janševega premoženjskega stanja. Zahtevali so sodno preiskavo, ki je bila dodeljena preiskovalni sodnici Ireni Topolšek.

Koliko je vredna “Janševa Trenta”?
Preiskovalna sodnica Topolšek je imenovala sodnega izvedenca Franca Nahtigala, ki je v začetku leta 2015 izdelal oceno vrednosti “Janševe Trente” na dan prodaje in jo ocenil na okrog 120.000€. Cenitev je naročila tudi obramba. Sodni cenilec Anton Kožar je vrednost nepremičnine ocenil na blizu 140.000€

Zasebno podjetje IMOS, ki je nepremičnino kupilo, je bilo medtem poslano v stečaj. Na IMOS-u smo dobili podatek, da je bil stečajni postopek uveden z neobičajno naglico in sicer le nekaj dni po tistem, ko se je na javno objavo prodaje omenjene nepremičnine javil resen kupec, ki je bil pripravljen plačati razpisanih 140.000€ kupnine. Govorili smo s predstavnikom kupca (nepremičninska agencija), ki je namero potrdil.

Je bilo “sporno zemljišče” ob prodaji res preplačano?
Janševa Trenta je tako prešla v stečajno maso in bila nedavno na dražbi, za katero je veljalo veliko zanimanje kupcev in medijev, prodana za 127.500€. Vmes je Vrhovno sodišče že drugič razveljavilo poročilo KPK kot nezakonito.

Andrej Kocuvan, predsednik združenja sodnih cenilcev gradbene stroke in funkcionar SD v Mariboru, do leta 2002 tudi svetnik SD v mestnem svetu MO Maribor, ki je bil gonilna sila in koordinator ocenjevalne ekipe.

Andrej Kocuvan, predsednik združenja sodnih cenilcev gradbene stroke in funkcionar SD v Mariboru, do leta 2002 tudi svetnik SD v mestnem svetu MO Maribor, ki je bil gonilna sila in koordinator ocenjevalne ekipe.

Zahteva po četrti cenitvi, tokrat zares in s “pravimi cenilci”
Režim se ni vdal. Preiskovalna sodnica je po pritisku tožilstva naročila še tretjo, oziroma, če upoštevamo tudi najbolj realno med njimi, doseženo ceno na dražbi, četrto cenitev. Tokrat zadev niso prepuščali naključju. Imenovana je bila štiričlanska ekipa “zanesljivih” cenilcev Andrej Kocuvan, Bojan Grum, Andrej Udovč in Andrej Avsenek.

Cenitev na svojevrsten “inovanitevn” način
Četverica cenilcev pod vodstvom Andreja Kocuvana se je cenitve lotila tako, da so vrednotenje razbili na gradbeništvo, kmetijstvo in gozdarstvo. Gradbenik je ocenil vrednost objektov ne glede na lokacijo, gozd, vrednost lesa na posestvu in pričakovani kmetijski pridelek. Nato so svoje ocene sešteli in zaokrožili na 20.000€.

Bojan Grum, sodni cenilec gradbene stroke, ustanovitelj podjetja Constructa d.o.o., sodni cenilec v zadevah Pogorelc in Popovič – Rudonja, na predlog Zorana Jankovića član svetov različnih javnih zavodov v Ljubljani. Žena Darja Kobal Grum, članica predsedstva Liberalne akademije, kandidatka LDS na volitvah v Ljubljani, soavtorica različnih publikacij skupaj s predsednikom Liberalne Akademije Darkom Štrajnom.

Bojan Grum, sodni cenilec gradbene stroke, ustanovitelj podjetja Constructa d.o.o., sodni cenilec v zadevah Pogorelc in Popovič – Rudonja, na predlog Zorana Jankovića član svetov različnih javnih zavodov v Ljubljani. Žena Darja Kobal Grum, članica predsedstva Liberalne akademije, kandidatka LDS na volitvah v Ljubljani, soavtorica različnih publikacij skupaj s predsednikom Liberalne Akademije Darkom Štrajnom.

Pri cenitvi vsaj dvojna merila, če ne še kaj hujšega
Posestvo v velikosti 15.000m2, nekoč najlepša kmetija v Trenti, ki meji na 200m obale Soče v zgornjem toku, so ocenili kot da bi šlo za krpo močvirja ob Rakovi jelši. Pa še tam so Jankovićevim desetkrat manjše kmetijske parcele cenilci istega združenja vrednotili po desetkratni ceni.

Andrej Udovč, agrarni ekonomist, sodni cenilec, član Upravnega odbora atletske zveze Slovenije, predsednik Ekosocialnega foruma Slovenije.

Andrej Udovč, agrarni ekonomist, sodni cenilec, član Upravnega odbora atletske zveze Slovenije, predsednik Ekosocialnega foruma Slovenije.

Klemečičev naslednjik na KPK priznal pristranskost
Vmes je Vrhovno sodišče še drugič razveljavilo poročilo KPK, 26. maja 2016, pa je novi predsednik KPK Boris Štefanec na seji v Državnem zboru izjavil, da je njegov predhodnik Klemenčič okužen z glivicami nezakonitosti zaradi kršenja predpisov v poročilu o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank.

Andrej Avsenek, sodni cenilec za gozdarstvo, znan iz afere z Bornovimi gozdovi, ki pravi, da se s politiko ne ukvarja. A soimenjaka s tem imenom in priimkom najdemo v lokalni politik v Radovljici. Med drugim je ustanavljal Virantovo Državljansko listo in leta 2012 postal član njenega lokalnega vodstva, še prej pa se je poskušal s kandidaturo na listi N.Si in Listi modrega sožitja.

Andrej Avsenek, sodni cenilec za gozdarstvo, znan iz afere z Bornovimi gozdovi, ki pravi, da se s politiko ne ukvarja. A soimenjaka s tem imenom in priimkom najdemo v lokalni politik v Radovljici. Med drugim je ustanavljal Virantovo Državljansko listo in leta 2012 postal član njenega lokalnega vodstva, še prej pa se je poskušal s kandidaturo na listi N.Si in Listi modrega sožitja.

Zakon terja od sodnih cenilcev enak status nepristranskosti kot od sodnikov. Da so izbrani cenilci pod vodstvom aktivista SD Andreja Kocuvana nepristranski je toliko verjetno kot je verjetna nepristranskost Masleše, o kateri je Ustavno sodišče že javno presodilo in njegovo vlogo v postopku proti Janši označilo za bistveno kršitev ustave.​

 

J.F.

 • kuskus

  In to so današnji SODNO ZAPRISEŽENI ljudje .
  Pa to niso edini. Zaradi takih, je tudi marsikdo pristal po nedolžnem na cesti.

  Minister Gregor pa nič !

  • Franc Šink

   Ti sodno zapriseženi ljudje, niso nikoli položili roke na Biblijo.

 • Anton

  laž ima kratke noge

 • totex39

  Pri nas so na žalost na položajih same barabe, ki jim ne moreš več zaupati, te ljudje so podli in z manipulirani, da ne najdeš za njih nobene prave besede.

 • Aton

  Povprečen geometer po politični liniji. Tako to gre!

 • antimur

  Klemenčič, ob svoji katastrofalni retoriki, po mojem je pri temu kretenu vzrok pomanjkanje inteligence, ima samo en pogoj, da je lahko pravosodni minister, to je zaprisežen kučanistični barabin. Takšni barabi, ki ne spoštuje Ustave RS, zakonov in predpisov, bi mirne vesti pljunil v njegov odvratni fris.

  • MižekFiga

   Za največje barabije ima Kučan rezerviranega bivšega predsednika Danülota. Glavno orudje so pripadniki bivše UDBE (SDV).

   • antimur

    Nedvomno je, da vso zlo izvira od Kučana in njegove drhali, med katerimi je pa toliko pokvarjencev, da jih je nemogoče vedno omenjati. Zato poizskušam stlačiti v pojem kučanist od levih fašistov, udbašev in njihovih naslednikov, kradljivcev in barab vseh vrst, levaških pisunov, homoseksualcev, izdajalcev ter vsa levaška civilna združenja in organizacije,…….. Vsa ta banda ima skupno rdečo nit, to je antislovenstvo, zbris slovenskega naroda, kar se je dogajalo v prvi fazi z uvozom balkancev, v drugi pa z multi-kulti pomuslimanjenjem.

  • Franc Šink

   Še pljunek se ga ne bi prijel,je namreč pregladek.

 • Vera

  Kdaj bo konec te sage o Trenti ? Kako jih ni sram vseh po spisku, ki poslušajo ” upokojenega strička ” ?

  • dr Janez Sveti

   Vera, ni tako enostavno. To je vezana trgovina. Ti meni, jaz tebi, jaz tebi na zalogo, ..V politiki so samo zato, da imajo dostop do informacij s katerimi potem bogatijo skozi podjetja ali podjetja svojih bližnjih sorodnikov. Kučan ni tako pameten, pravzaprav ni nihče, da bi vse spremljal. On je samo v vrhu in koordinira glavne poteze. Vse ostalo je kakor v vojski ali korporaciji. Gre se zato,kdo ima vejo vojsko. Večjo vojsko imaš, če ji lahko obljubiš večji plen. Zaenkrat tako imenovani (v resnici so ene vrste mafija) levičarji vodijo, ker so imeli izkušnje in osnove v bivšem režimu.
   Tako preprosto je vse skupaj. To so plačanci (vojaki).
   Dr Janez Sveti strukturni genij

   • Anton

    čist preprosto je, usluga se z uslugo vrča, kaj pa milsiš da počne Cerar, njemu so strički kupili sedež v hramu demokarcije, in sedaj mora za to uslugo jih ubogat

    • dr Janez Sveti

     O tem pišem.
     Dr Janez Sveti genij

   • Vera

    Ta trgovina je v mrežah,ki se jih nikakor na miren način ne bo dalo strgati . Vse je povezano med sorodniki , znanci , prijatelji in tudi že z njihovimi potomci .

    • dr Janez Sveti

     Dokler jih je veliko in imajo vsi apetite zadovoljene,oziroma čakajo na vrsto, se jih ne bomo rešili. Ko zmanjka sredstev se bodo hitro razkropili povsod in naenkrat bodo ljudje, ki danes s tabo niti v isti lokal nočejo, tvoji največji prijatelji.
     Saj niso srečni. Vsega se bojijo. Najbolj jih je strah, da bodo izgubili težko priborjene vplive in materialno bogastvo.
     Ni vse zlato,kar se sveti! (ljudska modrost)
     Dr Janez Sveti genij

  • Lokomotivführer

   Ta saga se bi lahko imenovala (če se spomniš analogije) Dolgo, vroče desetletje,…

  • macon

   Hkrati je upokojeni striček “čist kot solza” in moralna ter državniška avtoriteta. Nihče ga ni vprašal, kje je Elanovih 400.000 DEM in kako je šla ravno njegova hčerkica v Ženevo, pri levajzarjih so to sama naključja, ker so pač sposobni. Denar jim kar sam na kup leti.

   Banana republika pač.

 • resnicaboli

  Jim vročina škodi tovariši mi smo v EU dosti je vašega totalitarizma.

 • Franjo Trojner

  Sporočilo g.Janši, opoziciji, torej celotnemu desnemu volilnemu telesu je jasno, na volitvah vas bomo ustavili! Glede na politično kilometrino in politične izkušnje g. Janše in stranke SDS verjamem, da so pripravljeni na še več provokacij, ki se bodo z približevanju novih volitev samo še stopnjevale in bi naj odvrnile volilce in simpatizerje desne politične opcije na odhod na volilšča. Da se skuša na vse načine vnesti razdor med stranke na desnici je opaziti vsak dan znova, trenutni oblasti servilni mediji prižigajo ogenj razdora vse intezivnejše, zelo me čudi, da stranka NSi ne prepozna resnosti trenutka in na sebi lasten način ( kompleks majhne stranke ) onemogoča približevanje, združevanje strank desnega političnega pola in postavitev koalicije pred volitvami v DZ. Stara SLS zame ni pomemben igralec, zagotovo bo boljši rezultat na volitvah dosegel s svojo novo stranko g. Kangler, glavno breme in daleč največ glasov na desnici bo ponovno pobrala stranka SDS, vso srečo in preboj v parlament želim tudi g. Princu z svojo stranko in če bi te se stranke nekako dogovorile kako dobiti hitro priblžuječe se volitve, bi me manj skrbelo za prihodnost Slovenije, kot me danes. Dolžnost vseh intelektualcev desnega političnega pola in še posebej g.Štuheca in g. Sušnika z njegovo NOVO ZAVEZO je, da se aktivno vključijo v dogajanja okoli povezovanja strank na desnici in njihovo skupno javno objavljeno koalicijo za nastop na prigphodnjih volitvah. Če iz vsega tega ne bo nič, bo zagotovo ponovno zmagala levica in pol smo še le korak do podrepnikov Rusije in oboževalcev Venezuele in severne Koreje, tega pa si menda ja nihče ne želi in o tem naj razmišljajo intelektualci na desnici in prvaki strank, ki vodijo stranke desnega političnega pola.

  • Vera

   Vse bi se uredilo , če NSI in SLS ne bi trgale desnice . Levici delajo v korist ne v škodo , kot si mislijo : Novakova, Tonin , Peterle in Zidanšek .

   • Anton

    na žerjava si pozabila, pa še par njemu podobnih. Za podgane je značilno da se izredno hitro in učinkovito prilagodijo novim razmeram

    • Vera

     Erjavec, Virant in Žerjav , so največ krivi za padec najboljše vlade v zgodovini Slovenije po DEMOSU !

 • domovina mili dom

  Ko bodo vsi mediji v en glas objavili ta zločinska početja udbomafije, bomo rekli svoboda je posijala na Slovenijo. Na ljubljanskem gradu bo zaplapolala slovenska zastava.

  • MižekFiga

   Pred tem bo treba na volišča, brez izgovora in volit za zanesljivo udba-free stranko SDS, ki jo vodi že dvakrat zaprti Jekleni Janez.

   • domovina mili dom

    Moja misel o medijih je koncentrat.
    Mimo bo revolucija,
    volišča polna,
    na hišah bodo izobešene slovenske zastave,
    balkonsko cvetje bo v polnem cvetočem zamahu krasilo slovenske domove,
    pela se bo slovenska himna v izobraževalnih inštitucijah,
    ceste bodo asfaltirane,
    zdravstvo po pošlihtano.

 • Rožle

  He…sami Andreji…!

  • Slovenka

   Andrejev ni nikoli preveč. Kaj neki si misli Polonca Kovač, če primerja svoje literarne Andreje z zgubami, ki so jim po politični liniji naročili spacati trentarski zmazek, kakšen naslov bi lahko dali tej zbirki slaboumnosti? Janša – nesmrtni predmet poželenja rdečih vampirjev?

 • fireblade

  udba in njeni koritniki

 • centurion

  Citat iz članka v Reporterju:
  “…Na sodišču se je danes ob posredovanju obrambe izkazalo, da Andrej Kocuvan, ki je bil vodja četverice cenilcev in je celo predsednik slovenskega združenja sodnih izvedencev gradbene stroke, po izobrazbi sploh ni gradbenik, ampak inženir geodezije in komunal….”

  Kocuvan je torej na kratko povedano KOMUNALEC.
  Inženir za greznice. In za oceno vsebine.
  Ubada se lahko samo z vsebinami greznic(drekom), kot z institucijami,
  ki so ga v cenitveno komisijo postavile, ki so po defaultu -greznice.

  Ali so cenilci vzeli s seboj lopate za mešat murglski drek Trenta?
  Pa dober tek na sodišče.

 • MižekFiga

  Obeta se ponovna (tokrat Klemenčičeva) sprememba zakonodaje o Tožilstvu. Na bolje bo ne šlo, še več traparij bo, kot jih je uzakonil predsednik Türk z ministrom Zalarjem, zadnji dan nekdanje Pahorjeve vlade. Spomnite se Fišerjeve goljufive trdovratnosti s pomočjo Tožilskega sverta. Trenta je Fišerjev konstrukt. Fišer je jagodni izbor Kučana in Dnülota s plačo preko 12 tisoč na mesec !!!

 • Nata

  No vidiš …….vse je znano !
  Na znanem kraju ……itd. !
  Ali bodo začetniki …….Šetinca at & kaj odgovarjali ?

  Ne , gospa pa bodo zaradi silnega Janševega obrekovanja le tega tožila v navezi z drugo užaljeno trolo !
  Odvetnik pravi , da je to bil ” vulgaren ” napad ” !!
  Hi…….hi…………..advokat gre v napad za honorar ? Dober honorar !

 • MižekFiga

  Samo volitve zmorejo spremeniti Slovenijo na nekrvavi način!

  • MižekFiga

   ZL se zavestno spotikajo ob EU, SMC pa zaradi dobre plače in usmerjenega glasovanja.

 • radames

  “…ob OBALI reke Soče.
  Pravilno: …ob BREGU reke Soče.

  • MižekFiga

   Zelo natančno pravilno, saj sliko ne moreš raztegnit do jonskega morja!
   IN
   Evropska Demokratična Slovenija, saj sliko ne moreš raztegnit preko Ukrajine in Rusije do Azije, za Kučanov konstrukt Demokratična socialistična Slovenija!

 • Peter

  Čudno, nihče se še ni oglasil, da bi nam razložil, da so vsi glih.

  • Vera

   Tisti levaki so sedaj na hrvaškem morju , no ja , saj tudi drugi hodijo tja dol , ker jim manjka narodne zavesti ( domoljubja ) . Slovenije pa ne poznajo , kar lahko najbolje vidimo in slišimo ob raznih kvizih . Naša domovina ima vse, čeprav je po velikosti majhna, toda imamo vse , samo potruditi se je treba in spoznati prvo svoje lepe kotičke do potankosti . Tudi mladim je treba razložiti pravo resnico ,da nismo ” vsi glih ” . Kdor želi naši državi dobro, bo letoval doma , prostora je dovolj za vse .

   • Peter

    No, saj sam tudi grem. Ne na Hrvaško. Se slišimo septembra, če se mi bo še ljubilo, no.

    • indijanka

     Uživaj..:)

     • Peter

      Hvala. Se bom potrudil, no.

     • indijanka

      Pa ne me strašit…vrni se z idejami in smehom..pogrešala ga bom..zadnje čase smo preveč resni.

    • kuskus

     Merkaj na ribje koščice pa to :)

   • radames

    No, ja. Alpinisti in gorniki strašno radi zahajamo v Centralne Alpe. Chamonix je za nas Meka.

    • Vera

     Pohvalno , upam , da vam tudi naše gore niso ” španska vas ” ! :)

     • radames

      Posebno alpinisti v naših gorah poznamo kar veliko skritih kotičkov. Tudi Janša! Med drugimi je Janša še pred letom 1988 preplezal težko ledno smer imenovana Welzenbachova v Dent d’Hérens, sosedu Matterhorna.

     • kuskus

      Ooooooo matterhoooorn pa to

   • soc

    Oprosti, draga dama, zapiranje svojega bitja in žitja na 20,000 kvadratnih kilometrov s 45 km obale zadošča le polhom in kmečkim babicam, gotovo ne sodiš v ti zvrsti. Da bom delal profit “slovenskim” hotelirjem (Savi, Autocommercu, pa po novem Srbom in Rusom), zanesljivo ne pride v poštev. Svet je in bo cilj mojega dopustovanja, raziskovanja in učenja, Slovenija pak mojega bivanja. In prepričan Slovenec sem.

    • Jovo Jamnica

     Povej Veri, da jih je veliko, ki bi letovali doma, pa denarja nimajo za takšno razkošje…

 • Olga

  Vsem “strokovnim cenilcem” odvzeti status in jih sodno ovaditi in OBSODITI na zapor ali pa tako visoke denarne kazni, da bodo krepko razmišljali! Tisti s Hanzi TV pa si itak zaslužijo zapor, ker delujejo politično in so vpleteni v rušenje legitimno izvoljene vlade! Zaradi njih je prišlo do državnega udara!

 • Rožle

  Trentologija….pa to..!

  • kuskus

   Kocuvananje…&….pa to….!

 • črnaovca

  Od koga, kdaj in z koliko je Jaša kupil to parcelo in koliko je sedaj vredna. Amo razlika v ceni pove koliko je pridobil, vse ostalo je en lari fari

 • vserazenbel

  Zadnjič sem vprašal, če je ta portal Janšev zasebni portal, pa mi je bilo rečeno, da ni. Kaj res ni ali ste se le hecali? Mislim, da je, samo naslov bi bilo treba spremenit v “Janša 24ur”

  • Peter

   Hecali smo se.
   Ti raje spremljaj RTK (RadioTvKučan), boš o vsem bolje obveščen.

  • Olga

   A vas boli, če pride lahko nekje resnica na dan?! Mogoče je pa Delo tudi Janševo, saj se vedno omenja Janša?!

   • Slobajker

    Verjetno je resnica nekje vmes !!

    • Olga

     Ste verjetno vseglihar! Nihče ne sme biti pošten!

     • Slobajker

      So še pošteni ljudje samo tisti niso politiki !!

     • Olga

      Tudi v politiki so pošteni ljudje! So pa v manjšini! Ker pa niso podkupljivi, jih je treba oblatit! Kaj pravite na abnormalno število sodnih postopkov proti Janezu Janši?! Proti komu v Sloveniji je bilo sproženih toliko postopkov?! Vam to nič ne pove?!

     • Slobajker

      Gospa z vsem spoštovanjem na volitvah ljudje ne volijo stranke SDS zaradi Janše vem da me boste zdaj napadli samo žal tako je !

     • Peter

      Ne, žal ni tako.
      Na volitvah ljudje ne volijo SDS, ker so jim osrednji mediji vlili v glavo, da gre za fašistično stranko, ki bo vpeljala fašizem v deželo, da gre za stranko, kjer nihče ne misli s svojo glavo in podobno.

     • Olga

      Volijo ga tisti, ki mu zaupajo, saj se vidi, da ima stranka krog zvestih volivcev po volilnih rezultatih! Žal določen krog ljudi slepo verjame medijskim izmišljotinam! Če tovariš Kučan predlaga zamenjavo Janše v skrbi za SDS, mi marsikaj pove…. Tudi Novakovo grozno skrbi Janša in dobrobit SDS, zakaj mislite? Da bi dobil SDS več glasov in jim konkutiral?!

     • Slovenka

      Čudno, vse tako zelo skrbi SDS, Janša si najbrž že briše solze od ginjenosti. Mar je v njihovih strankah res vse tako popolno, da imajo čas mešati se v tuje zadeve?

     • Slovenka

      Volivci imajo pravico voliti druge stranke, če jim Janša kot vodja SDS-a ne prija. Če iz trme raje volijo povprečneže in nesposobneže s kurjo pametjo, naj pozneje ne stokajo, da se jim hudo godi. Kar so si skuhali, morajo pač pojesti.

      To, da se bo SDS znebila Janše, so pobožne želje. Mi, ki podpiramo SDS, ga podpiramo zato, ker se zavedamo njegovih sposobnosti in cenimo žrtve, ki jih je prevzel nase v svojem prizadevanju, da v Sloveniji vzpostavi pravo desnico, ne satelitke v slogu NSi in SLS.

      Mnogi so mu napovedali pogubo: kje so zdaj? On pa še vedno vztraja in njegov ugled je vedno večji. Ne bo vam uspelo.

     • Jovo Jamnica

      Če je njegov ugled vedno večji, potem ni bojazni, da bi komu drugemu uspelo.

     • Slovenka

      Če meniš, da je kdo drug primernejši za opravilo vodenja stranke, ki se edina bolj ali manj dosledno upira levakarskemu monopolu, na dan z besedo.

      Mimogrede, če morda veš, kdo bi utegnil biti primeren kandidat za predsedniške volitve, izvoli. Skrajni čas, da Borat ostane na suhem.

     • Jovo Jamnica

      Nisem volivec SDS, zato me ne zanima več, kdo jo vodi. Jaz bi volil, če bi lahko, Horsta Seehofera, Bavarska CSU. Predsednik Slovenije bi lahko bil Žiga Turk.

     • Slovenka

      Hm.

    • Peter

     Verjetno. Ponavadi je, nekje vmes.
     Ampak če ne bi bilo Nove (proti kateri imate s Tarantelco toliko za povedat), kako bi vedeli, kaj je vmes, no? Vmes med Delom in Dnevnikom? Med Hanzi in Poop Tv, vmes, no?

     • Slobajker

      To pa ni res več medijev je boljše je zato pravim da je resnica nekje vmes !!

     • Peter

      Ne vem, no.
      Če nekdo podpre trditev:
      Zadnjič sem vprašal, če je ta portal Janšev zasebni portal, pa mi je
      bilo rečeno, da ni. Kaj res ni ali ste se le hecali? Mislim, da je, samo
      naslov bi bilo treba spremenit v “Janša 24ur”..
      ga jaz ne sprejmem za nekoga, ki trdi, da je dobro imeti več medijev.
      za Tarantelco pa vemo, itak, no.

     • Slobajker

      Zakaj ne napišejo da je če je rtv od nekoga hanzi od nekoga in vsi ostali sej dela pa dnevnika pa nihče ne bere !!

     • Olga

      Beremo, a ne kupujemo! Sovražnika, je treba dobro poznati! Hanzi pa ne gledam!

     • Peter

      Malo smo zašli.
      Ali še kakšen drug medij poroča o tem, kakšne mučke se dogajajo okoli te parcele?
      btw, si harley?

     • Fritz

      Resnica je res nekje vmes, sploh, če v svojem pisanju postaviš kje kakšno vejico…

    • MEFISTO

     Če nameravaš tako aktivno komentirati,kot si začel, ti predlagam, da po podstrešju najprej malo pospraviš in se opismeniš.

     • cosmosjasnovidec

      Kaj pa lahko na praznem podstešju razen zraka sploh pospravlja?Jaz bi ga napotil na psihiatrično kliniko tja kjer so prijavljeni vsi njegovi kokodakarski tovariši z tiste njihove kikiriki 24.kurje strani.

  • Steiermark

   vserazenbel, če še nisi ugotovil in pogruntal, je ta portal namenjen poštenim Slovencem, ki smo siti laži rdečih serbusov – servilnih hlapcev boljševistične murgelske jugozveri. in njenih “zvestih sledilcev”…..

  • cornusmas

   Poslušaj ti mene….na Delo pojdi…boš dobil plusekov kolikor hočeš..jaz sem vedno kasiral minuse…ko sem jim z Janezom podkuril….

  • cosmosjasnovidec

   Tudi vaš kikiriki kokodakarski portal levih zahojencev bi se po pravem moral imenovati 24.Hähnchen(chicken) ne pa,da je narobe napisan naslov 24.ur samo zaradi tega,da privabi po pomoti na to čefursko komunistično levo sekto poštene nič sluteče prave Slovence.Tam jih čefutarji skušajo zavesti v imenu ovčjega pastirja ter izdajalca in prvega sovražno nastrojenega komunista proti republiki Sloveniji Milana Kučkota na napačno pot.Je pa res,da jim nobeden pravi Slovenec ne nasede,ker takoj spozna,da je 24.kur portal in ustanova za psihično duševno prizadete bolnike iz katerih se potem pametni Slovenci samo smejijo in norčujejo.Ti levi kokodakarski zahojenci so pa še ponosni na to,ker ne sprevidijo resnice.

  • Fritz

   Kdo pa je rekel, da to ni Janezov portal?…je, in prav je tako. Sicer te pa nihče ne sili, (upam), da se tukaj pojavljaš…..

 • dob

  Je možno proglasiti Slovenija-republika znotraj te kučanove Jugoslavije?
  V SFRJ je to bilo mogoče, kaj pa tukaj in zdaj… Pol bi se pa še odcepili, v SFRJ je to bilo mogoče.
  Potem bi končno imeli Slovenijo.
  kučanova Jugoslavija pa kakor hoče.

  • Peter

   Ti pozivaš ne neke sadno-jogurtne revolucije, rajtam, no.

   • dob

    Evolucija domačga mleka je kisu mlek. Nobene revolucije.

  • avtohtoni neandartalec

   Lahko bi se odcepili še od Hrvatov, Bosancev in Albancev.

   • dob

    Ne, ne, tokrat bi se odcepili od komunizma, od kučanizma, natančneje!

    • Slovenka

     Levakarske škodljivce bi bilo treba iz cele Slovenije navoziti v Ljubljano, potem pa se odcepiti od Ljubljane in šele tedaj izvesti volitve. Slovenija bi zadihala.

    • Slovenka

     Tako se govori. To je beseda.

    • AlojzZ

     Težka bo, težka, saj Kučan tega ne dovoli: “O odcepitvi je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija.”

  • rrrrr

   Odlično!

  • Mojca pokraculja

   Genialna zamisel ! Pove več kot karkoli. Bravo!

 • Peter

  Če smo že pri tem, da so vsi glih, me zanima, kako da se nikakršne pozornosti ne nameni parcelam v Podutiku, ki so jih Šerif & Co (magnifico in vilfan) kupili kot nezazidljive in jih prodali kot zazidljive kmalu po tem, ko jim je nekdo čez noč čudežno spremenil namembnost.
  Tarantelca? Če so že vsi glih, no?

  • Peter

   Tarantelca ve vsaj to, kdaj je bolje modro molcati. Bo ze povzdignila glas, ko bo treba poudariti, da so vsi glih, a ne?

 • avtohtoni neandartalec

  Plačo pa le dobijo!

 • avtohtoni neandartalec

  Ne razumem, saj Janši nihče ne more očitati za koliko je prodal svojo ruševino, očitno parcele ni rabil in jo je dal naprej, za dobro ceno. Kupil je nekdo, ki ima zdaj kapital, če se mu ne bo plemeniti, bo verjetno tudi novi lastnik skušal z vrednostjo obrniti čim več denarja

  Kako lahko kupiš tako poceni, to je vprašanje, kdo je tako nor, da se bo odrekel 120.000 evrom zaslužka. Janša je zgleda enega našel.

  Koliko je vreden kup gnoja, je ekonomsko vprašanje, odvisno za koga, kdaj in kje, v Spodnjih Rovtah je Zemlja cenejša kot sredi Ljubljane, to je jasno.
  Ampak SDS je bila tiho, ko je vlada zasegla hiše in stanovanja, za par sto evrov dolga. Cela bajta, sredi naselja, za 200 evrov, ni slabo, sodišče praviloma pri nas sledi državnim šalabajzerjem, ki si svojih cenitev oziroma take obrambe niti v sanjah ne morejo privoščiti, medtem ko se vlade in opozicija ukvarjajo skoraj ekskluzivno samo še z Janšo, ki danes spreminja zgolj še sodbo prakso.

  Saj fabrike so bile tudi poceni

  • cosmosjasnovidec

   Tudi tole drži.Če jaz primer kupim vinograd za cirka 15.000 eurov in ga bom prodal za 150.000 eurov je to samo moja stvar in pa seveda primitivnega kupca katerega sem našel.Se je sam odločil in ga nisem silil,da naj kupi,če noče jaz pa imam pač tako ceno in mi ne bo in ne more noben državni organ določati koliko jaz hočem ceniti.To je tudi protizakonito po zakonih EU katerih pa seveda tukaj ne upoštevajo saj jih niti ne in niti nočejo poznati.

   • kuskus

    Cena nepremičnine se oblikuje na trgu in ne preko teh skorumpiranih cenilcev, ki jim bo treba čimprej preverit premoženje, Jazbec pa mora takoj pokazati seznam njihovih imen po kreditnih pogodbah v Faktor in Slabi banki…

 • avtohtoni neandartalec

  Kdo bo razgnal vso fašistično državni mafijo, kako, s čim, kdo točno, samo to bi še rad vedel.

  Ker Tule debatiramo o eni Izjemi, za katero nastaja posebna sodna praksa, tako cenilci in izvedenci so v zadnjih letih pometli pod preprogo na MILIJONE zadev, če vam to kaj pove.

  • cosmosjasnovidec

   To je res ja.Primerov je veliko že kar iz vlade.Katastrofa Kresal,Alenka Bratušek in da ne bom našteval naprej.

 • cornusmas

  Pozdravljeni!Kaj novega na pol.sceni?Moralni Miro še vedno PV?Ima morda že 4.ženo?Vem,da nima zveze s Trento….pa vseeno…..Ja,volitve bodo….po trentarsko….

  • cosmosjasnovidec

   Pa še jih bo imel več,če ne bo dosegel,da se sprejme zakon za istospolneže,da se bo lahko poročil z moškim.Sedaj se poroči z ženskami zaradi KRINKE,da se ne bi pojavila v javnosti resnica,da je istousmerjeni tovariš guzič.Ker pa seveda vsako ženo jaše z napačne strani enako kot bi moškega ga vsaka seveda zapusti,ker se z tem ne strinja.Niti pa nisem siguren ali so vse te sploh bile ženske ali pa zamaskirani moški v ženske kakor mi na fotografijah izgledajo.

   • kuskus

    dobro ti razmišljaš. nič mu ne moreš verjet, ker preveč laže.

 • Anton

  ne razumem kako so lahko ljudje take ovce in verjamejo levaškim medijam ki vsakodnevno trosijo polresnice, žalostno je pa še toliko bolj, ker tem medijam verjamejo mladi, ki so v povprečju visokoštudirani.Očitno ljudem primanjkuje logika, kako je lahko nekdo za vse kriv v neki državi, kjer njegovi politični konkurenti držijo vse 3 verje oblasti, če ne štejem zraven še 4, to so mediji. ??

 • cornusmas

  Ima kdo informacije..a kdo na Hanziju trentologijo študira?

 • MEFISTO

  Mar za predčasne volitve nimajo pripravljenega kaj bolj udarnega kot je izpeta in skonstruitrana Trenta.

  • Jovo Jamnica

   Za predčasne volitve ni potrebno nič. Proporcionalni sistem je dovolj.

   • indijanka

    SDS proti vsem odtenkom rdeče….še Butalcem bo to čudno..lohka se spregledajo.

    • MEFISTO

     “Lohka”, kajj e to?

     Si srbjanka, da pišeš kot govoriš?

     • indijanka

      Dobro jutro Mefisto. Kaj pa pomeni kajj? Lohka je meni ljuba slengovska beseda.

     • Anton

      lohka je sleng izvira, če se ne motim iz rovtrskega območja ( Škofja loka in okolica, mislim da tudi v Žireh tko govorijo) in je popolnoma Slovenskega izvora.Malce se pouči o Slovenskih narečjih mefisto!

     • Jovo Jamnica

      …lažej, 16.stoletje; lahku, 17.stoletje; lohka, lohko, laglej, lehko, 18.stoletje; lohk, vehku, lahko, ležej… 19.stoletje.
      Tako pisni viri.

  • Slovenka

   Suša jih muči, suša. Poglej, kakšno bedarijo so si namislili na svet24:
   http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/5780fd27a0618/kdo-je-na-spornih-fotografijah.

   • Jovo Jamnica

    Kaj je to, nova verzija ruske zastave? Mogoče bi bila Putinu všeč.

 • Rožle

  Tina Kocina……a kaslc maš tut v okvari…?

  • marta

   je preveč gajsten pa vsega ne utegne :)

 • Slovenka

  Andrej Kocuvan, Bojan Grum, Andrej Udovč in Andrej Avsenek. Štirje jezdeci Apokalipse ali štirje junaki dela?

  • Jovo Jamnica

   Jezdeci apokalipse so ženskega spola…

   • Slovenka

    Dandanes, v tej zmešnjavi glede spola to niti ni tako važno, vsekakor bi se dalo štiri zgoraj omenjene označiti z enim samim imenom: škodljivci.

    • Jovo Jamnica

     Jaz nisem levičar. Prisegam na naravno pravo.

     • Slovenka

      Dobro, če prisegaš na naravno pravo, potem se najbrž strinjaš z mano, da so Janši s tako lažno obtožnico kršene osnovne človekove pravice. Sestaviš kakšen pravni zmazek, dosežeš obtožnico, sodišče uslužno obsodi človeka na osnovi pravnega skrpucala in: en, dva, tri, že se glavni politični tekmec v zaporu hladi.

     • Jovo Jamnica

      Naravno pravo je preprosto. Trdi, da imamo ljudje enotni temelj na katerem lahko s pomočjo razuma ocenimo, kaj je dobro. Če v celoti poslušaš zagovor Janše pred KPK, ki je svobodno dostopen javnosti na spletu, in se v mislih postaviš na mesto izpraševalca, kako bi bila zadovoljna z odgovori na postavljena vprašanja?

      https://www.youtube.com/watch?v=Z-JpznxOfeo

     • Slovenka

      Kasneje se ti javim, zdaj nimam časa. Lp.

   • MEFISTO

    Zakaj je potem komunizem moškega spola?

    • Jovo Jamnica

     Zato, ker eksplicitna ideja v procesu maskulinizacije, preide iz ženskega v moški spol… Kar je logično.

 • Rožle

  Pr Trentar…!

 • Slovenka

  Trenta si je pridobila nesmrtno slavo.

 • centurion

  Sami komunalci in mešalci grezničnih vsebin!

 • Fritz

  Skrajni čas, da se Kekec zopet poda v planino in poišče tiste kapljice, da bo Mojca spet spregledala…..ali je to zgolj pravljica???

 • Rožle

  ŠĆČĐŽŠČĆŠ….a si Avatar zamenu…?

 • Kučko pod pručko

  Naj Kocuvan raje oceni vse parcele, ki jih je nakradel Opanković in tiste od velelopova iz Lekarn Marka Jakliča!!!

  • Peter

   A ne, tolk glih pa spet niso vsi, a ne tarantelca, no?

   • Kučko pod pručko

    Tarantelca? Pa ja mene ne mešaš s Tarantelo? Jaz sem samo Kučko pod pručko, edini in nobenega drugega nicka nimam!!!

    • Rožle

     Na Kurah si pa še vedno Bukefal…?

     • Kučko pod pručko

      Še vedno, čeprav se na komunistični portal prijavim zelo zelo redko. Morda enkrat na dva meseca. Tam so mi Kučkota dali v karanteno, zato uporabljam staro ime!!!

    • Rožle

     Pomoje se pogovarja dejansko z omenjeno osebo….v stilu namišljenega prijateja….
     Je poleg tebe samo ga ne vidiš…

     • Kučko pod pručko

      Ne vem točno, kaj je Peter mislil. Upam, da mi bo objasnil!!!

     • Rožle

      Ja, heca se …tako kot ponavadi…

 • AlojzZ

  Še moje mnenje:
  Vse to je v stilu: “Prepozno!” Učinek KPK&Trente je bil natanko tak, kot so planirali: JJ je izgubil volitve. Zakaj že? Zato ker je imela druga stran mas medije. Samo idiot si lahko domišlja, da bo zmagal na volitvah brez podpore vsaj dela mas medijev. Pa me nič ne briga, če je ta idiot sam JJ ali Ljudmila ali kdo je že v SLS. Tako je!

 • Kučko pod pručko

  Ko pozorno prebereš zgornji članek, lahko samo ugotoviš, …

  … da so ti komunisti s Kučanom na čelu res GNUSNI oziroma NAGRAVŽNI!!!

 • Viktorh

  A niso luštkani ti fakini?

 • Anton

  itak, če bi s tako vnemo se posvetili reviziji bančne luknje, bi do sedaj na Dobu bili zaprti vsi odgovorni za nastale slabe kredite.Itak se pa ve kdo je/so bili podpisniki na seznamu omenjenih kreditov, samo treba je pogledat v kreditne mape in to je to, ni potrebna niti nobena pretirana(če sploh)metodologija raziskovanja(navpična, horizontalna balabla revizija, cash flow balabla). Res ni mi jasno, zakaj tako sprenevedanje,komu je v nteresu ta status quo ko pa imamo jasno, črno na belem vse dokaze, kako kdaj so nastali ti krediti, seznam kreditojemalcev itd.

 • Slovenec 33

  Lepo opisana okupacija slovenskih dežel. Zapomnite si prosim.
  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Soveniji je tako.

  • Anton

   le kako bo ta Država obstala, če je pa zgrajena na laži, krvi,vera “zmagovalcev” pa zgolj laž in denar, vera pa opij za ljudstvo. Žal taka enačba ne more obstati.

 • Slovenka

  Dragi moji, kaj pa če gre v primeru Trente za slepilni manever, medtem ko v ozadju pripravljajo kaj bolj prelomnega? Tudi pričkanje z NSi in SLS, se bojim, ni glavna težava. Trenta je tako prozorna zadeva, da ne verjamem, da bodo s tem nadaljevali. Kaj če bodo spet poskušali najti kaj v zvezi s trgovino z orožjem ali kaj drugega?

  • Olga

   Vsi vemo, da je z orožjem in em trgoval Don Murgleone! Jelko mu je pa pomagal?

 • primoz

  No ravno ta traparija z Trento in Janšo me še bolj prepričuje,da gre za načrtno odstranitev g Janše iz politike (če prav sem včasih bil v dvomih,da je vse kar se dogaja Janši konstrukt) — To,da se kriminalizira prodaja lastne parcele privatnemu lastniku JE ŽE PO DEFENICIJI BOLANO in skregano z vsem NORMALNIM PRAVNIM REDOM in normalno demokratično družbo in državo! V vsaki normalni državi nikogar ne zanima za koliko je nekdo prodal lastno lastnino in komu,zanima jih le če so bili ob prodaji poplačani vsi davki,ki jih zahteva država TO JE VSE IN PIKA! Glede cenitve pa samo tole,najbolj relevantna cenitev je ta,KOLIKOR JE PRIPRAVLJEN PLAČATI KUPEC! (je to tako teško razumeti?) to kar pa se grejo tile zadnji cenilci pa je za KOZLAT! Naj samo spomnim za Jankovičevo parcelo na močvirju na barju v velikosti 1900 kvadratnih metrov so ti isti cenilci ocenili vrednost na 40,000 eur in ta Jankovičeva parcela NI ZAZIDLJIVA JE VEČINOMA ZALITA Z VODO IN TD… he he he morda pa so ocenili,da bi bilo mogoče na Jankovičevi parceli dobro zaslužiti z gojenjem riža???

  • Sredinec

   Kaj naj si človek misli o kupcu, ki sumljivo nepremičnino kupi za sumljivo visoko kupnino na dražbi, kjer do visoke cene ob njemu dražita le še dve firmi s sledovi SDS. Ali si kdaj vprašal zakaj se Kasaškemu društvu Maribor točno to zemljišče zdi vredno 120.000 navkljub temu, da konji ne znajo prečkati viseče brvi?

 • rudi breznik

  jahseva trenta je verdna kot paecela na manhatnu

  • Viktorh

   ..tvoja pamet pa tri piškave orehe…

  • Aton

   Dobro poznaš razmere na nepremičninskem trgu Manhattna. Toliko bodo vredno parcele, ko ga bo zaplenila Venezuela.

 • rudi breznik

  jaz imam ravno toliko pameti da razmisljam z svojo glavo za razliko od tistih ki imajo oprane mozgane

 • Danda

  Glede na to,da pravkar iščem parcelo,kjer bi gradil hišo in glede na ocene parcele velike 15 tisoč kvadratov s tremi poslopji v Trenti v bližini Soče,je to GRATIS!!!! Posrednik me naj prosim takoj poišče,dam kupnino takoj!!!!!!

  • Sredinec

   sorry… niso tri poslopja, ampak le dve ruševini. Vsaka velika cca 25Bm2. Dve ločeni sobici torej. In več ne smeš pozidat. Kar pa je itak sreča, kajti sleherni zidak boš moral na zemljišče nesti na ramah. Parcela namreč ni dostopna drugače kot peš preko viseče brvi. Aja … pa vode, kanalizacije in elektrike tudi ni … a je še vedno Gratis?

   • Olga

    A ste bil v tisti zgoraj omenjeni ekspediciji v Trento! Ameriški miljonarji kupujejo nenaseljene otoke! Po vaše niso vredni nič, ampak dragi levak, pomembne je ponudba in povpraševanje!

  • Sredinec

   Pa lepo prosim ne pozabi, da boš moral zato, da boš sploh prišel do mosta najprej na sodišču dokazat priposestvovanje … kajti služnosti ni vpisane …

 • Sredinec

  Elikan je računal napačno, saj je vrednost povprečnega zemljišča v tej regiji, upoštevaje kupno moč na povprečni košarici, zrasla 5-6 krat, vrednost JJ zemljišča pa 23-krat. Ob tem pa je uporabil še napačno predpostavo, saj je primerjal s cenami povprečnih zemljišč. To zemljišče pa ni povprečno, ampak je zaradi svojih omejitvenih faktorjev zanimivo kvečjemu zelo ozkemu segmentu tržišča. Povprečni slovenec si pač želi bivati na več kot na 2x18m2 in povprečni slovenec si ne predstavlja živeti na zemljišču brez vode in kanalizacije, do katerega ne more z avtom.

  • Olga

   Ceno določa trg! Davkoplačevalci pri Trenti nimamo nič!

 • Okra tatoo

  Ko gre za navadnega državljana se pa noben ne zgane, a ne. Vsi navijate samo za kožo nekega
  Ivana, ki hoče na vsak način biti neka Ivana O. izpred petih stoletij. Koliko splošnega kriminala se skriva za državnimi uradniki pri upravnih odločitvah. Povezave je nemogoče dokazati. Zato bi moral imeti vsak državljan možnost ìzločiti državnega uradnika iz upravnega postopka in pri tem navesti brez možnosti pritožbe navedenega uradnika, zakaj je to izločitev zahteval. Vsi ki bi imeli več takih pritožb na grbi, bi morali izgubiti job. Pa naj gre za te o katerih govorite ali o katerih drugih. Tile patroni imajo seveda nemalo masla verjetno tudi iz drugih zadev. Zato dokazujte bolj transparentno. Ivan tudi ni neka referenca, čeprav se zgodba zdi s temi argumenti mnogo bolj resnična. Kaj je tak problem malo raziskati.

 • marta

  Parcela je že zdavnaj prodana na dražbi zato je vsakršno brskanje ta rdečih samo mešanje megle.
  Sicer pa cena nepremičnine se oblikuje na trgu in ne preko teh skorumpiranih cenilcev, ki jim bo treba čimprej preverit vrednost njihovega premoženja.
  Kam so poniknile milijarde, ki so nam jih tardeči pokradli pa nikogar od tardečih ne zanima, saj narod vse to pokrije. Saj je vendar narod lastnik vsega kajneda. Kasira pa mirovnik.
  Banda !!!

  • Jovo Jamnica

   Kdo pa je to krajo dovolil. Zgodila se je pred leti in še vedno traja. Samo med 2004 in 2007, so banke plasirale skoraj 25 milijard €. Kdor je bil pri koritu, je šel na banko in zahteval milijone €, brez garancije. Banka je dala, ker ga je poznala kot zaupanja vrednega “menedžerja”. Jože Tanko je še novembra 2007 miril nejeverne, da je vse pod kontrolo in po zakonu!

   • Olga

    V Sloveniji vlada levica 20 let na 50 let podlage! Vse stare strukture so ohranjene! Janševa vlada je vladala le 5 let! Zelo uspešno, kljub temu da je imela levičarskega Erjavca, ki je vse miniral!? Kdo torej krade?!!

    • Jovo Jamnica

     Nikogar ne zanima, kdo vlada. Sploh pa je ta delitev, levo – desno, brez veljave. Kdor je proti Janši, je levi, kdor pa proti vsem ostalim, pa desni. To je čudaško in bebasto dejstvo in naša strvarnost.

     • Borut Stari

      Najlažje je vladati med seboj skreganemu ljudstvu, Bebav narod je nasedel in sedaj ne more naprej v svetlo prihodnost. Trpi in tiho bodi.

   • marta

    Banke imajo pravila, ki jih morajo spoštovati. Ne more spredsednik vlade kontrolirat vsako tajnico posebej. Kranjc je bil za svoje NEODGOVORNO DELO pa NAGRAJEN po zaslugi levega odvetnika Mihe Kozinca

    • Jovo Jamnica

     Ja, kdo pa želi biti premier, če je brez moči. Tisti, ki je zbolel od oblasti!

 • Aton

  Geometer Kocka bi lahko samo pometal po mariborskih ulicah. Toda tu je ZK.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!