Kot svinja z mehom

Fidel Krupić

Skoraj ne mine dan, da ne bi vsaj za trenutek pomislil, kaj za vraga je narobe s temi, v to umetno koalicijo “zlizanimi” vladajočimi veljaki, da ravnajo z našo prekrasno domovino Slovenijo kot svinja z mehom. Pa saj bodo vse uničili! Že tako ali tako niso rožnati časi, posebno v primerjavi s predkriznim obdobjem, tj. pred letom 2008; tile “vladajoči” pa sedaj še dodatno in to praktično vsakodnevno slabšajo stanje v državi na vseh področjih, ki so pod njihovo oblastjo. In tega ni malo.

Aktualna oblast: nič za blagor naroda
Ni ne duha ne sluha o etiki in morali, kar pa smo itak vedeli, da iz te moke ne bo kruha, saj niso bili izvoljeni na papeški položaj, ampak v politično vodstvo države. Poleg tega so zelo hitro začeli delovati neetično in nemoralno, torej nasprotno od svojih izrečenih floskul, če samo pomislimo na dvojne potne stroške in dodatke za stalno pripravljenost, ki so itak kaplja v morje vseh njihovih nepravilnosti. Pa dobro, niso ne prvi in ne zadnji oblastniki, ki so požrli svoje predvolilne obljube in ki imajo roke obrnjene k sebi. Toda, kar je veliko bolj zaskrbljujoče, vsaj zame osebno, je kruto dejstvo, da ni niti trohice požrtvovalnega in iskrenega ter poštenega dela za blagor naroda. Nič od nič! Vsekakor smo bili upravičeni do vsaj minimalne izpolnitve visoko letečih koalicijskih obljub, pač glede na krepko volilno zmago “novih obrazov”, ki so kar pokali od energije in zagnanosti ter optimizma, v smislu iskanja novih rešitev in napovedovanja raznih reform, da ne omenjam njihovega odkritega zgražanja in celo sovraštva glede “starih” političnih tekmecev, njihovih političnih programov in voditeljev, predvsem tistega osrednjega, ki mu škodoželjno pravijo “princ teme”.

Pa vendar, v katerem grmu tiči zajec? Ali to počnejo nalašč, zaradi osebne pokvarjenosti in grabežljive sle po oblasti, ali pa so res tako zelo neuki in nevešči ali celo psihično moteni, pa potem nevede in celo brez polne zavesti počnejo takšne neumnosti? Res me zanima, kaj je v resnici narobe s temi liki, sploh ker bodo na oblasti zgolj omejen čas, mogoče celo manj, kot si sami želijo in pričakujejo, potem pa se bodo morali vrniti nazaj v vsakdanje življenje in “normalne službe”, kar bo res hud udarec, predvsem za njihov bolestni ego. Kakorkoli, še posebej ob vseh njihovih visokoletečih ciljih in izredno kilavi izvedbi, se mi poraja kar nekaj vprašanj, kot verjetno mnogim v naši državi.

Imeti službo in prejemati socialno pomoč. Smo se zato borili?
Ali res ni mogoče uspešno upravljati s 20.273 m² ozemlja in 1382 km meje, da je ne bi prehajal vsak namišljen begunec, v resnici pa klasičen ekonomski migrant? Ali je res tako zahtevno usklajevati delo 16 ministrstev, 58 upravnih enot, 205 občin in ostalih državnih struktur, ki jih je res ogromno, ampak spet ne tako veliko, da jih ne bi učinkovito obvladali, tudi z reorganizacijo in premestitvami? Ali je res tako naporno voditi 170 tisoč javnih uslužbencev, narediti red v njihovih vrstah in se dogovoriti z njihovimi sindikati, ki so res zviti pogajalci, vendar so legitimen partner socialnega dialoga? Ali je res tako težko “poštimati” pravosodni sistem in urediti delo sodnikov, ki jih je največ v EU glede na število prebivalcev, da bodo končno za zapahi vsaj tisti, ki so izropali naše banke in nekoč cvetoča podjetja, ter bodo vrnili vsaj del ukradenega denarja nazaj v državni proračun? Ali je res treba, da imamo kot “čistokrvna” evropska država in članica Nata tako klavrno stanje v policiji in še posebej v vojski, da celo predsednik države kot vrhovni poveljnik zgolj skomigne z rameni, da je pač vojska na najnižji ravni sposobnosti delovanja, potem pa “vse tiho je bilo”? Ali je res tako zelo malo denarja v državnem proračunu, ki letno “suče” okoli 8,7 milijarde evrov prihodkov in 9,5 milijarde evrov odhodkov, da je sploh kdo v naši državi prisiljen prejemati pakete hrane in socialno pomoč, predvsem če ima redno službo? Ali je res tako težko zagotoviti normalno življenje za 2 milijona ljudi, pa ne potrebujemo biti druga Švica, čeprav bi v resnici to že zdavnaj lahko bili? Kako to, da so vsa naša dobra podjetja pokupili tisti tujci, ki smo jih še pred desetimi leti zafrkavali, kaki “Čehi” so?

Vsa ta in še mnogo drugih, precej logičnih vprašanj mi skoraj dnevno roji po glavi. In to začenši že zjutraj, ko odložim sina pred osnovno šolo in se nehote vprašam, zakaj ima tako težko šolsko torbo? Ja, seveda, ker ima po tri delovne zvezke za en predmet in to že v tretjem razredu osnovne šole, kar me je itak stalo preko 100 evrov, da smo jih sploh nabavili za “brezplačno” šolo. Pa se nadalje, spet sam sebe v svoji glavi vprašam, ali res ne bi bilo mogoče v današnjem modernem času otrokom dati tablic, če že doma igrajo igrice na njih in so torej seznanjeni, kako se jih uporablja, in bi potem lahko tudi v šoli preko interaktivnih programov in razlag lažje spoznavali učno snov. Hecno, mimogrede se mi porodi tudi misel, ali ni bil ravno “princ teme” tisti, ki je na veliko propagiral idejo tablic v šolah? Res bizarno vse skupaj, kako lahko s stokratnimi ponovitvami floskul in laži nekoga, ki je v resnici čisto drugačen, medijsko naredijo za negativca, v resnici pa nas pri belem dnevu ropajo in se nam v obraz lažejo razni “moralneži” in “etični borci” ter “novi obrazi” …

No, potem nas čez dan venomer medijsko bombardirajo z “novicami” glede pogajanj z raznimi sindikati in o “napredku” pogajanj. Pa dobro, ljudje božji, a se je vsem skupaj zmešalo, da ure in ure presedijo, in to po 60-krat, pa se nič ne dogovorijo. Ali je res tako težko v okviru danih zmožnosti, ki pa morajo biti vsem enako znane in z istimi vatli izmerjene, najprej doreči, kaj sploh kdo dela in počne znotraj javnega sektorja. Za kaj sploh hodi v službo. Sliši se res bedasto, vendar ni samo po sebi umevno, zakaj so nekateri v javnem sektorju na plačilni listi davkoplačevalskih sredstev. Strukturne reforme …

Fidel Krupić

 • FORT WORTH

  Dobra vprasanja…

 • slosin

  Ja, ja, svinje so…. mi smo pa njihov meh…

  • Franc Šink

   Meh so že na žalost raztrgale.

 • Olga

  Oni so samo paravan za komunistična omrežja, da lahko kradejo naprej! Ker vedo, da jim ljudje ne bodo dali več možnosti, bodo pa še sebi “usput” nagrabili, kolikor lahko! Kdo moralen bi si dovolil biti paravan komunističnim kriminalcem?!!

 • Kučko pod pručko

  Kdor je ob izvolitvi Cerarja za premierja pričakoval, da bo vlada preobrnila trend padanja na raznoraznih lestvicah in diagramih, je bil pred dvema letoma zelo naiven. Kako lahko nekdo, ki ima pospravljeno podstrešje, pričakuje kaj takega od nekoga, ki ni nikoli deloval v ekonomiji in gospodarstvu, nima pa tudi političnih izkušenj, da bi krotil stare mačke v koaliciji? In Cerar je prav tak, profesor brez vsake prakse, poleg tega pa še neodločen brez primere. Manjka mu torej vse, kar krasi Janšo.

  Toda Cerar po mojem ni kriv, da se je zavihtel na premierski položaj. Njegova krivda je le v tem, da je sprejel igro, za katero je vedel, da ji ni kos. Za to nosi vso krivdo murgelski štab s Kučanom na čelu, ki je z lučjo iskal nove obraze in našel tega nebogljenega, brezhrbteničnega Zdenkinega sina. In če se spomnimo delovanja njegove mame na tožilstvu, intervjuja z Vero Mejak v Pričevalcih in njene izjave o “svinjarijah in kriminalu”, je sinčkova slika popolna. V genih je na svet prinesel nepoštenost in tako sedaj, kljub vseslovenskemu nategu z njegovo etiko in moralo, tudi deluje.

  Do volitev je žal še daleč in tudi desnica po trenutnem razmerju moči, ko so se ji izneverili tudi v NSi, nima zadostne podpore, da bi spremenila prihodnost na bolje. Še manj pa si lahko nadejamo od zamenjave Cerarja, saj Kučan nima na razpolago ljudi, ki bi bili tega sposobni. Edino upanje za dobrobit Slovenije pa je z diskreditacijo Janše tudi uničil!!!

  • Capi

   Otto von Bismarck je rekel, “Bojte se vlade, v kateri sedi več kot en akademik oziroma profesor”

  • dob

   Kučko, tukaj se ti je najbrž narobe zapisalo “brezhrbteničnega Zdenkinega sina”. Najbrž si mislil Zdenkinega sira.

 • Shalalabayzer

  Sestava v parlamentu odslikava stanje v družbi…pod 50% volilna udeležba daje take rezultate.

  “Ali to počnejo nalašč,…”
  Gospod Krupič, s takim načinom dela, kot ga kažejo do sedaj, so napredovali do prejšnjih funkcij. Sedaj počno tisto, kar in kolikor znajo.
  Mislim, da sem napisal vse.

 • Poštenje velja

  Kot sem napisla na 24kur ob izvolitvi teh osebkov (to niso ljudje) je to zadnja leva vlada v Sloveniji!
  Zakaj? Zato ker sLOVENIJE po tem ne bo več. Ostala bo samo ena uničena , zadolžena, in brezperspektivna podalpska lopovska tvorba ki se bo zopet zlizala z balkanom v vsej svoji bedi.
  In žal se moje besede uresničujejo!

 • von Rhein

  SMC,skrpucalo stranke iz nesposobnih,toda borcem za tekovine ,zvestih lenuhov.

 • Franc Šink

  Sedaj se bolj ukvarjajo z “novim” obrazom slovenske levice.

 • Antonius

  Slovencem manjka spoznanje in zavedanje, da je v odnosu do ostalih večjih držav, Slovenija na zemljevidu sveta en zelo, zelo majhen in krhek piščanček.
  Ohranitev Slovencev in slovenske kulture je z masovno razdeljenimi državljanstvi jugosom in dodatnim sprejemanjem šeriatarjev na najtežji preizkušnji v svoji zgodovini.
  Skrajni čas je, da se Slovenci končno zavedo, kdo, katera politika je najbolj odgovorna za stanje v katerem smo. Volivci volijo murgeljsko politikantsko ponudbo, ki nas že vsa leta samostojne Slovenije krade in siromaši, slovensko bit pa spodjeda z navoženim jugoslovanstvom in za povrh še s šeriatarstvom.
  Ko bodo prefarbani komunisti za volilne glasove uspeli jugo prišlecem zagotoviti še manjšinske pravice, bo Slovenija in njena tisoč in več sto letna zgodovina za zmeraj izginila.
  Slovenija ne sme biti boben politikantskim kleptomanom in razgrajačem, Slovenija je iz zraka gledana prekrasen košček in dragulj v naravi na zemljevidu sveta.

  Slovencu živečemu v Avstraliji je vnuk prinesel z obiska v njegovi rodni domovini prekrasen utrinek z njegovega popotovanja po Sloveniji.
  Dedek je bil v solzah, ker se je spominjal, meni gre pa na jok, ker se počasi ne bo imel več kdo spominjati.
  https://www.youtube.com/watch?v=eEtfk1KDWrE

 • janez.pokoncni

  “Ali res ni mogoče uspešno upravljati s 20.273 m2”

  Z lahkoto. ;)

  Napa”č”a … km2 ne m2

 • Duhec

  Nov kolumnist na Novi24tv… včasih Virantov, zdej pa očitno več ne. Ja… vreden zaupanja.

  • Vera

   ” Blagor tistim, ki spregledajo, ter se spreobrnejo ” !

   • Duhec

    Mogoče si pa sam želi prit v parlament.

    • Vera

     Zakaj pa ne, če ima vse vrednote, ki jih zahteva delo v DZ-u ?

     • Duhec

      Ja ok…. zarad takih je levica tolk močna. Na desnici je preveč podgan… vrednote ja.

     • Vera

      Tukaj javno napiši kdo na desnici je po tvoje ” podgana ” ! Stranka NSI je izvzeta, ker je itak leva ne desna, kot j enekoč bila SKD .

  • von Rhein

   Oglaša se tudi na Financah.

 • Vera

  Vso bedo te koalicije , predvsem od poslancev SMC-ja , smo lahko videli ob zadnji interpelaciji . Vsak kmet bi znal bolje in razločneje brati vse tisto, kar so jim napisali strici iz ozadja in zadnje čase kar iz ospredja . Niti sram jih ni več . Poslanci iz opozicije govorijo brez ” plong-listkov ” , toda samo resnico, ne pa laži, kot prvi .

 • Duhec

  Janša si s takim nima kaj pomagat…. bolš, da ga ni v SDS-u.

 • Franc Novak 1979

  Program, ki ga predstavljam spodaj je le delček tega, kar je treba spremeniti v Sloveniji. A bi Nova24TV podprla novo stranko SPS (Stranka Poštenih Slovencev) če bi napisal tudi tole:
  Vse dokler se javna uprava ne bo skrčila na stanje iz leta 1992, to je zmanjšanje za 80% ali samo vsak peti ostane zaposlen v javni upravi, bo Slovenija v qrcu. Ukiniti je treba tudi VSE občine in narediti dve regiji in glavno mesto. Vse dokler se življenjski nivo regij ne dvigne na nivo, kot ga ima glavno mesto, se ves presežen denar države vlaga v regije. Državni svet in državni zbor se ukine, skupščina državljanov pa se izbere na večinskih volitvah z možnim odpoklicom in ima 21 poslancev, po 8 iz regij, 3 iz Ljubljane in italijanskega in madžarskega predstavnika manjšine. In to so EDINE skupine, ki se lahko proglašajo za manjšine, vse ostalo so samo ZDRUŽBE (društva) državljanov. Obvezna je srednješolska izobrazba, (minimum 4. stopnja), vse nadaljnje študiranje je PLAČLJIVO. Kar kdo rabi za svoje potrebe (firme ali država) bo polno štipendirano z obvezo, da se čas študija odsluži po vložku v službi štipenditorja. Tisti pa, ki bodo v odličnosti študija videli prihodnost z visoko plačo, pa si bodo študij plačali in potem jasno imeli toliko višjo plačo, da se vložek povrne. Seveda pa je OBVEZNO ukiniti združevanje v sindikate v VSEM javnem sektorju, saj vsi živijo zgolj in samo od prispevkov državljanov, ki ta denar v realnem sektorju ustvarijo. Ministrstvo za vojsko ukiniti, samo generalštab in potrebno število starešin oz. vaditeljev NABORNIŠKIH vojakov, vse dokler se vojska ne uredi, da vrhovni poveljnik ne bo podal poročila o najslabši vojski na svetu. Vojski in policiji več pooblastil za dejavnost na mejnem območju, (graničarji), in čimprej izstop iz EU in NATO ter vključitev v ASEAN in BRICS, da bomo Port of Asia v Kopru in da bo Slovenija enkrat delovala samo zase. Za začetek pa lahko Rusom ponudimo Maribor in Cerklje za letalske baze. Gotenico pa za raketno bazo, da NATO paktu ne bo treba v Ukrajino siliti, da bi bil bliže Rusiji. Za konec pa še tole, na cesti bo novih 160.000 brezposelnih, kar bo velik socialni pritisk na proračun. A ste zmešani? Sedaj proračun plačuje (nad)povprečno plačo iz istega žaklja (2.200,00€ bruto po glavi), sedaj pa jim bo plačevalo preko CSD 232,50€ + obvezno zavarovanje + dodatno zavarovanje, kar boo zneslo 400,00€ na brezposelnega in bo proračun prihranil 1.000,00€ x 160.000 = 160 milijonov mesečno, ne glede na to, da se v proračun ne bo “zlilo” znesek od 2.200,00€ bruto. In to pomeni, da s to rešitvijo proračun pride takoj v pozitivno letno stanje, saj je to dve milijardi evrov.

  • Nata

   Tole mi je pa všeč !! Ideja je sijajna .

   • Franc Novak 1979

    Fino, že imava “Stranko dveh”. A veš, da jih je najmanj 600.000 takoj PROTI takim ukrepom, ker se lepo pasejo na tem, kar bi ukinil. No ja, mogoče pa ostanek volinega telesa pridobim s tako idejo. Ampak zato rabimo 67% vseh sedanjih poslancev (61 !!)

    • janez cepec

     evo mene, smo že sklepčni, jest bom blagajnik, pa predsednik disciplinske komisije, pa odbornik za stike s drugimi strankami, član pododbora za koodrinacijo z sosednimi državami, pa še kej bi se uhka našl zame. aja član podmladka ne morem bit, biu bi pa uhka podpredsednik penzjonerske sekcije. bi to šlo?

     • Franc Novak 1979

      Vse dobiš, samo še 197 jih rabimo, ker je minimalno število ustanovitvenih članov 200 (vir: MNZ) “Stranko lahko ustanovi najmanj 200 polnoletnih državljank in državljanov Republike Slovenije, ki podpišejo izjavo o ustanovitvi stranke. Ustanovitelj stranke ne sme biti oseba, ki ji je odvzeta poslovna sposobnost. Zahtevo za registracijo politične stranke poda zastopnik stranke pri Ministrstvu za notranje zadeve, Štefanova 2, Ljubljana” Pa še formulo imajo, da je ne more ustanoviti vsak, samo poslovno sposobnost mu odrečejo (s pendrekom???)

     • Nata

      kolk je pa treba colat ?

     • Franc Novak 1979

      Bom pisal Putinu, če nas podpre, pa magari kot “zmerno opozicijo”. Pa bo vse zastonj.

     • Nata

      Uh , samo pazi , da bo res upošteval obe besedi .

     • tohuvabohu

      Baje se vas zanima Garri Kasparov.

     • Franc Novak 1979

      Ni zanimiv, ker dela za CIA-o

     • Nata

      ja, sej !! Manj vodilnih , bolše je !! Eden za vse . Ampak – de se ne boš pol izgovarjal – sej nism kriv ?

     • tarantela

      Jest bom pa članica! Sem polnoletna!

  • Opazovalec

   Spet nekdo naklada z všečnimi zamislimi pa ne pozna stanja. V Javni upravi (JU) je bilo oktobra 2016 zaposleno naslednje število:

   civilni del 14.284
   policija 8.259
   podp. nal. policiji 317
   SV 6.948
   zapori 832
   SKUPNO 30.640

   Torej, če hočeš znižati zaposlenost v JU moraš skoraj ukiniti vojsko in policijo in bog ne daj uporavo za izvrševanje kazenskih sankcij, kajti kompletna ukinitev ministrstev bi pomenilo samo slabih 50% znižanja. Ti pa kar o 80% redukciji. Torej se taki stranki ne bom pridružil, ker ima že od začetka nerealen program. Pa brez zamere.

   • Nata

    eh , kaj bi zamerili . Heca pa tudi ne poznaš .
    Pa nismo govorili o vojski in policiji , ampak o birokraciji v JU

   • Franc Novak 1979

    U redu, bomo pa sami. In kako smo lahko s toliko manjšo birokracijo preživli leta 1992, 1993 ….. Pa še ene si pozabil, poslance, svetnike, EU poslance, …..

   • sevenx

    Govoril je o javnem sektorju – 158.426 zaposlenih. Javna uprava je samo del tega.

    • Opazovalec

     Politik, ki ne loči javne uprave od javnega sektorja ni verodostojen politik in povdarjam ni važno kaj je politik hotel povedati temveč kaj je povedal.

     Takemu ni za zaupat državo (primer rimska županja). Sicer pa se tudi javnega sektorja brez posledic ne da znižat za 80%. Razen če misliš, da so poleg JU (tudi policija in vojska) nepotrebni tudi šolniki, medicinski delavci, delavci v domovih za starejše etc, etc….. Ali pa mogoče verjameš da privatizirane gornje dejavnosti ne poslujejo iz javnih sredstev.
     Da se že naredit, toda noben politik v srednji Evropi, ki bi izvedel kaj takega, verjetno ne bi ”preživel” naslednjih volitv, če bi sploh fizično preživel. Sicer pa naj kar proba, kekcev v politiki je bilo in jih je na žalost še vedno mnogo.

 • Nata

  vprašujete , ali je res naporno…………ja , je !! Na položajih so nesposobni ljudje , ki so jih tja ” postavili ” .In sedaj morajo spraševati levo in levo , kako naj naredijo .
  Saj vidimo ! Kar naprej se dogovarjajo in usklajujejo .Ja, zato je to delo prekleto težko . Kar predstavljajte si ………..za vsako malenkost mora povprašati ne vem koliko sekretarjev , podsekretarjev , referentov ………..pišuka ? Kakao težko delo !
  In tako gre od ministrskega predsednika navzdol !!
  Kateri so pa tisti glavni kreatorji vseh nebuloz pa prav nihče ne pove .
  Zakaj le ? Ja, saj ni neumen , da bi pljunil v svojo polno skledo !

 • karpelec

  Ni težko nič od tega, ča nimaš za sabo celega aparata, ki nateguje vrvico v nasprotno smer in vzdržuje paraekonomijo po svoji meri. Vlada je samo lutka na vrvici-izvaja lutkovno predstavo za narod.

 • montyamp

  Vajenci politkomisarskega morilskega aparata z žveplenim pritlikavcem na čelu karavane mentalnih pohabljencev , imajo marionetno vlado zato , da s črkobralci posiljujejo mazohistične Slovenceljne .
  Slovenci najbolj zabit narod v EU .
  STRPNOST MED BANDITI = = = SAMOMOR

 • Hribouc

  Tako, zgoraj obdelano gubernijo Kučanistan, nam je položil v zibel, predsedatelj Centralnega Komiteja Zveze komunistov SR Slovenije, nesmrtni Goričanec, ultrakomunist od pubertete dalje, zmagovalec boljševiške tranzicije , mali Milanče Kučan od Goričkoga!

  Bil je dvakrat “Il prezidente” svojega rdečega voluharskega gulaga!
  Kot državnik ni nikoli nikjer bil, da bi kaj naredil za Slovenijo. Ne govori nobenega jezika, razen svojega, ki ga rabi samo in specialno kot vrhovni komandant Rdeče garde koritarjev in tatinskih voluharjev, pokvarjenih policajev, ubogljivih tožilcev in do kraja in čez rob pokvarjenih sodnikov, ki po tekočem traku kršijo človečanske pravice!
  ČE BI SI JANŠA DRZNIL SPACATI EN ODSTOTEK SVINJARIJE V DEŽELI, KOT JO JE KUČAN IN NJEGOVA MAFIJA VOLUHARJEV IN TATOV, BI BIL ŽE ZDAVNAJ V BLAZNICI, BOLNICI ALI NA BRITOFU – ker bi ga banda Agitpropa571 slepo potolkla kot steklega psa!

  DA BO JASNO – JANŠA DELA PRAV IN PO PRAVICI IN RESNICI in mu sproti ne najdejo napake, četudi so proti njemu sprožili skoraj 200 (dvesto) policajsko-tožilskih laži in na tisoče medijskih konstruktov ! NOVINARJEM IN UREDNIKOM SLUZAVEGA IN SLINASTEGA UDARNEGA AGITPROPA
  571 – KUČANOVE PROPAGANDNE MAŠINERIJE , POLNE HLAPCEV, LAŽNIVCEV IN LIZUNOV, SE KLANJA NAJBOLJ PODLI NJIM PODOBNI GOEBELS IN VSI STALINOVI UREDNIKI PROPAGANDNEGA STROJA SOVJETSKE ZVEZE ! res jim ne sežejo do kolen , tem slocvenistanskim izprijencem tipa Karba in podobni volkovi v ovčjih kožah!

  Janša, nesluteno, jim je znal postreči tudi z odrezki, listki od nakupov za en euro!
  Kurbe banditske, ki so pokradli milijone in milijarde se pa režijo ! Tudi revizorjem tipa KOS, zaslužni KOS. Ko si tako zelo njihov ti dovolijo, da jih “celo pregleduješ” in služiš svinjski denar za to!

  O , JUDEŽI , HUDIČEVCI, PRIDETE PRED BOŽJI TRON IN TAKO SE BOSTE, GOLI IN BEDNI, VSI BELI, TRESLI PRED STVARNIKOM, KAJTI NATEZUJETE NJEGA IN NJEGOVO POSTAVO; MI BOMO ŽE KAKO!?
  KUČAN MILANČE, ta bedna figura komunizma na slovenskem! PREŠLO BO, MILAN TVOJE OBDOBJE! In naši vnuki bodo pljuvali čez tvoje ime, ki bo pisano v šolskih učbenikih, ni straha.
  Lepo je povedal, Kučan, sprijeni, da so “nocoj dovoljene sanje-ampak jutri vas bomo jebali naprej!”; mi komunisti in nihče drug kot mi komunisti, jasno?
  In , jaz bedak, naivni sem mu verjel, ko je korakal iz Beograda s zbora ZKYU ! Volil sem ga, ne Pučnika- nikoli si ne bom odpustil, sodrga komunajzarska, veleizdajalska.SRAMOTA NARODA !

  Izpred oči so mu odpihnili pravega Slovenca, Ivana Krambergerja, in slavnemu disidentu Pučniku, ki ga nismo poznali, žrtvi slovenskega krvavega komunizma nadeli nagobčnik z ozaljšano podobico svtetniškega komunajzarja Milančka v stilu pravičniškega, skesanega, zamrznjenega revolkucionarja- med drugim z njegovim Sv.pismom v roki pred kamerami in z , tudi, izjavo, da pa za praznike on je šunko in potice. Baraba sprijena, perverzni izdajalec vsega slovenskega in vrednega, kako nas je nategnil, da bo on za vse Slovenke in Slovence!
  O ja, skesani komunist ? Nikoli, še ko se stegne v ravno zmrznjeno truplo, ne, nikoli! To zdaj vemo.

  Dovolj so bile Agitpropovske novičarske finte, in zame, na žalost, in za p’rfuknjen idiotski del zblojene vsegliharske in yugonostalgične raje, ki se je dala speljati po večkrat na led z več resnicami, z lažmi za lahko noč! Dan za dnem, leto za letom in tako v nedogled-kurbe prostaške skorumpirane !

  Seveda brez Zagožnov, Arharjev, supernadpoštenjakov Podobnik in idiotskih “komercialistov” tipa Mencinger in nadangelov idiotizma in preprodanosti kategorije Bučar & Peterle – samo dva zelo nadarjena – ni moglo drugače sploh biti!
  To, kar ste volili, to požrite, zelo pokorno javljam iz Udbokučanistana Aparthajd gulag Slovenistan!

  ZDAJ PLAČUJEMO ZA SVOJE LASTNE ZABLODE IN ŠE NAŠI OTROCI BODO! Banda hudičevska!

  • Nata

   + + + + + + + + + + + pa pripomba . Jaz in še marsikdo , ki je volil , ni volil teh , ki jih imamo

   • francelj3

    Tako je!!!!!!!!!!!!!!

 • montyamp

  To pa že ni ” kot ” svinje , to so komunistične svinje , Slovenija pa že dolgo izpraznjen balon .
  Kako naj pohabljeni nasledniki polnilcev 700 HUDIH JAM vodijo državo ??? Še pametni imajo v NORMALNIH deželah težave .
  Globina plitkosti zločinske krvi se izmeriti ne da . Povampirjeni ološ socialističnega samozapravljanja je potreben normalnosti , kot Sahara vode .

 • montyamp

  Žveplenega na kandelaber .
  Noge navzgor , kot Mussolini .

 • RATATA

  Kot pravi Fidel je pri njih v Bosni enako kot pri nas v Sloveniji.

  Sem mislil, da je Fidel kubansko ime.

  • valentin

   To je tako kot cigan s Slovenskim imenom in šiptar s Slovenskim priimkom.

   • RATATA

    Usi smo europejci, saj mamo eure u žep.

 • valentin

  Yaskawa, Daihen – Varstroj, Kansai paint – Helios, odlično Japonci, prevzamite še ostala podjetja v Sloveniji. Pod vašim vodstvom bo zanesljivo delovalo in napredovalo. Naj še Honda Motors preide iz U.K. zaradi Brexit-a v Slovenijo, pa še železnice prevzamite in namesto cesarja Cerarja pošljite kakšnega cesarja Hirohita.

 • MižekFiga

  “Princ teme”je bil Drnovškov vzdevek za ddr. Milana Kučana!

 • tarantela

  Dons moramo bit pridni, je praznik device Marije, brezmadežno spočete! Molit, kdor veruje, ostali pa ne šimfat! Bomo vzdržali?

  • tohuvabohu

   Bote, bote. Kdor ne verjame v izvirni greh, temu je vsako spočetje brezmadežno. Kaj bi še rada boljšega?

 • MEFISTO

  Če bi tovariš Tito še živel, nam ne bi vsak dan bolj grozila revščina, ker bi se je že navadili.

 • karlina

  Ni kaj dodati, samo moj VELIK PODPIS !!!!!

 • sunday

  kako se kučko predstavi: kučahedin iz kučanistana!!!

 • dob

  V Sloveniji pride do zamenjave sistema, v družbi prevladajo druge vrednote in v osnovnih šolah je (končno!) – uveden verouk kot obvezen predmet!

  Prvi dan novega predmeta, prva ura.

  Otroke v razredu pričaka redovnica. Najprej jih lepo pozdravi in se predstavi, sem sestra ta-pa-ta, potem jih poduči o tem, kako morajo pri njeni uri pozdravljati. Verouk je nov predmet, učili se bodo o duhovnosti, ker je človek tudi duhovno bitje, ne samo materialno. Spoznavali bodo Boga, se učili o tem, da je ustvaril nebo in zemljo, tralala, hopsasa, trilili…

  Otroci jo poslušajo in se spogledujejo.

  Redovnica (nuna za neobveščene) jim pove:
  – Začeli bomo z zgodbo, pravzaprav vam bom postavila uganko. Torej: Je majhno, kosmato, luštno bitje s kosmatim repom, živi v gozdu in skače z veje na vejo.
  Kaj je to?

  V razredu je tišina. Nihče ne kaže znakov, da bi se rad priglasil k besedi.

  – No, bom malo pomagala, reče redovnica. Bom še dopolnila zgodbo z več podatki: Je majhno, ima nežen kožušček, lep košat rep, ostre zobke s katerimi tre lešnike in orehe. Največkrat jih nabira zato, da si naredi zalogo za zimo.
  Skače z veje na vejo in včasih se pusti celo pobožat, če se te ne ustraši preveč. No, kaj je to?

  Tišina. Redovnica hodi gor in dol po razredu. Otroci gledajo predse in so tiho. Nato redovnica pokaže na enega od njih in ga vpraša:
  – Bi ti poskusil? Kaj misliš, da je to?

  Mali se še malo obotavlja, nato pa reče:
  – Mi vsi vemo, da je to Jezus, ampak nam b’l zgleda k’ ena vevrca!

  • Mojca pokraculja

   Odličnooo! Zadetek v polno.

 • janez.pokoncni

  Nova24! Zakaj ste zaprli komentiranje vseh novih člankov?

 • Antonius

  UREDNIKU
  Onemogočili, ukinili ste komentarje novih vsebin ne, da bi pojasnili vzrok za vašo odločitev.
  Kaj je ozadje in kako naj vašo odločitev razumemo, si jo razlagamo?
  Kot, da ste se odločili iti po poti Demokracije, ki jo nihče več niti z reklamo ne povoha.
  Naj dodani “lep pozdrav” ne izzveni, za vedno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!