Krvav denar Mladine: Bolniki umirajo, levičarsko trobilo pa na račun njihovega denarja trosi laži

Foto: facebook

Nekateri so posvečeni že od rojstva, čeprav nimajo s krščanstvom popolnoma nič opraviti. Eden takšnih je levičarsko trobilo Mladina, ki ga bogato financira zamejska družba KB 1909, znatno pa je pomagala tudi vlada Mira Cerarja, predvsem preko ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, ki je gledala stran, ko se je kriminalno preplačeval medicinski material. Ravno ta denar, ki se je nalagal v družbi KB 1909, naj bi uporabili za dokapitalizacijo Mladine, ki dobiva še druge bogate finančne injekcije – tudi v obliki subvencij ministrstva za kulturo.

Ozadje financiranja ekstremnega levičarskega tednika Mladina ostaja zavito v tančico skrivnosti, saj o njegovem lastništvu ni nobenih javno dostopnih podatkov. Na to je opozorila tudi poslanka v Evropskem parlamentu Romana Tomc, in sicer, da umazan denar daje podlago za delovanje globoke države, ki jo vodijo skriti lastniki. Čeprav imamo v Sloveniji enega najboljših zakonov glede preprečevanja pranja denarja, se je kljub tej zakonodaji prek banke, ki je v državni lasti, oprala ena milijarda evrov. Vsi za to vedo, obstajajo dokazi, odgovarja pa nihče. Imamo nov zakon, ki naj bi razkril dejanske lastnike podjetij. Pa jih res? Če gre na primer za ekstremno levičarski tednik Mladina, ne boste izvedeli, kdo je dejanski lastnik. Lahko pa dobite vse podatke o predsedniku lokalnega pevskega društva. To je absurd,” je opozorila pred kratkim. 

Življenje malih bolnikov pod vprašajem, obstoj Mladine pač ne
Višek nesramnosti pa smo doživeli potem, ko je odgovorni urednik Mladine Grega Repovž krivdo za slabo slovensko zdravstvo poiskal kar v slovenskih medijih, ki poročajo o številnih zapletih, ki jim ministrica v odhodu Milojka Kolar Celarc ni kos. Še več, Repovž, ki sodi med prvorazredne zaradi svojih povezav z Murglami, je v svoji kolumni celo poveličeval čakalne vrste, češ da “so v veliki meri dokaz, kako je zdravljenje dostopno celotni populaciji”. Še posebej preseneča taka aroganca Repovža, saj javni podatki razkrivajo, da ima Slovenija eno izmed največjih umrljivosti zaradi bolezni raka. Še bolj pa je zaskrbljujoče dejstvo, da je vladna trojka iz UKC pregnala kar tri otroške kardiologe in je sedaj tam le še ena zdravnica. Medtem ko je življenje malih bolnikov pod vprašajem, pa se za to ni treba bati Mladini in Repovžu, zahvaljujoč rednim finančnim injekcijam.

Vir: Twitter

Financiranje Mladine neposredno povezano z denarjem iz davčnih oaz in Udbo
V lastništvu Mladine se je “neposredno in posredno prepletal kapital iz davčnih oaz in kapital udbovskega porekla, v preteklosti pa še denar iz državne banke NLB, kjer so imeli odprto veliko pralnico denarja,” je v eni od svojih kolumn razkril Miro Petek. Seveda je s tem mislil na zamejski finančni sklad KB 1909, ki ima korenine še v udbovskem gnezdu in je kontinuiteta udbovske finančne hobotnice Safti. Ob tem Petek opozarja, da je bilo poslovanje prek davčnih oaz na Cipru, v Panami, Liechtensteinu ali na Deviških otokih stalnica v delovanju udbovskega gospodarstva v zamejstvu, iz teh davčnih oaz pa je denar nato izginil neznano kam. No, nobenega dvoma ni, da je pristal v žepih partijsko-udbovskega omrežja tostran in onstran meje. “Očitno KB 1909 nadaljuje to tradicijo, ki pa jo je s svojim podjetjem Marc Medical bogato oplemenitil še tako, da so s preplačanimi žilnimi opornicami ropali slovensko zdravstvo. Zaradi tega je bilo naše zdravstvo bistveno dražje, bile so daljše čakalne dobe, za mnoge slovenske paciente tudi predolge. Poznavalec ekonomike v zdravstvu bi lahko hitro izračunal, za koliko smrti je odgovorno brezobzirno ravnanje v slovenskem zdravstvu. Solastnik in vodilni mož KB 1909 Boris Peric je bil v obdobju, ko se je v zdravstvu najbolj ropalo, hkrati predsednik nadzornega sveta v Mladini in Marc Medicalu. Veliko več kot 200 milijonov evrov javnih sredstev, namenjenih zdravstvu, je v zadnjih letih pristalo v tej družbi,” je razkril neposredno finančno injekcijo iz Trsta. Zato ni čudno, da Repovž tako brani čakalne vrste in zahteva celo več denarja od države, saj je bil prav gimnazijski maturant Repovž tisti, ki je pripeljal v lastništvo Mladine finančno družbo KB 1909.

Komisija za ugotavljanje zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu, ki jo je vodila poslanka SDS Jelka Godec, je ugotovila več sumov o nepravilnem ravnanju. Med drugim obstaja sum, da naj bi določene osebe v slovenskih bolnišnicah od dobaviteljev zahtevale plačilo v zameno za nabavo določenih žilnih opornic ter s tem ravnale nezakonito. Denar, pridobljen iz prodaje žilnih opornic, pa naj bi med drugim uporabili za nakup lastniških deležev KB 1909 v družbi Mladina d.d. Jelka Godec je nato predlagala, da pristojni organi raziščejo več sumov, med drugim:
– sum kaznivega dejanja pranja denarja prek nabave in prodaje lastniških deležev v Mark Medicalu d.o.o. s strani KB 1909 v letih 2006–2015;
– sum davčne utaje zaradi transfernih cen pri verigi dobaviteljev Mark Medical d.o.o. in Emporio Medical d.o.o. v letih 2003–2016;
– sum, da naj bi se denar, pridobljen iz prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v podjetju Distriest d.o.o. (lastnik Mladine d.d.) in za njegovo dokapitalizacijo v letih od 2007–2015;
– sum, da naj bi se denar, pridobljen iz prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v družbi Mladina d.d. in za njeno dokapitalizacijo v letu 2007;
– sum, da naj bi se denar, pridobljen iz prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v podjetjih Distriest d.o.o. in Mark Medical d.o.o. od družbe Vega Finanz s.a. v letih 2007–2015 in za dokapitalizacijo podjetij v Italiji in v Sloveniji.

Po podatkih našega zanesljivega vira je družba KB 1909 oktobra 2007 z 955 tisočaki vstopila v lastništvo tednika Mladina, takrat pa naj bi tudi Repovžu posodila 200 tisoč evrov, da je ta svoj delež v Mladini povečal na okoli 5 odstotkov. Vendar, ko se glavni akterji znajdejo pred novinarskim vprašanjem, njihov odgovor pričakujemo zaman, prav tako so imeli hudo obliko demence, ko jih je zasliševala komisija Jelke Godec. “S temi podjetji nisem posloval, me niso iskali, me niso vabili, nisem bil v nobenih poslovnih stikih, za nikogar ne morem reči nič. To povem popolnoma iskreno,” se je recimo odgovoru na vprašanje, kaj ve o zamejski družbi KB 1909, izmikal Janez Zemljarič.

Zanimivo je, kdo vse financira časopisno hišo Mladina d.d. Erar nam je namreč razkril, da je Mladina konec oktobra 2017 prejela skoraj 19 tisoč evrov subvencij ministrstva za kulturo. Subvencijo jim je omenjeno ministrstvo nakazalo v zadnjih osmih letih tudi leta 2016 (20.400 evrov), leta 2015 (26.700 evrov), leta 2014 (24.000 evrov) in leta 2010 (31.423,60 evra). Skupno so torej od leta 2010 do danes samo s subvencijami zaslužili še dodatnih več kot 120 tisoč evrov. 

J. G.

 • VERRZIFIKATOR

  Izumitelj R.Povž

  STARINA IN NAPREDEK

  Napredno menda v žlahti je z mladostjo,
  vsaj tako preteklost prepričuje,
  zgodovina sliko izrisuje,
  da mladost pometa pač s starostjo.

  Mladi so napredni, mladi nada,
  revolucij vseh gonilna sila,
  ta, ki vse režime je zlomila,
  zavolj mladih vedno pada vlada.

  Kaj bilo bi svojčas brez mladine,
  ko bi nje nikoli ne imeli,
  še naprej v stoenkah bi sedeli,
  čakajoč, inflacija da mine.

  Pa se mladec sleherni postara,
  leta tu so, težja so bremena
  in dejanja bolj okorna, lena,
  kdor zanika, zgolj sam sebe vara.

  Kdor razumen je, se prilagaja
  letom svojim, gubam in starosti,
  nerazumen v najstniški norosti
  misli, da je mlad in da ugaja.

  Da dovolj je zgolj se razglasiti
  za napredno, večno mlado silo,
  to da vžgalo bo, naprej gonilo,
  moglo obnemoglost preglasiti.

  Taka dobro znana je starina,
  ki že zdavnaj vsa je nazadnjaška,
  toga in alzheimersko hujskaška,
  le napis ostal ji je: Mladina.

  • Vrhovni sodnik

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

  • Jan Kovalski

   Vrhunska! :)))))

 • Vrhovni sodnik

  Repa bi moral že par let biti na Studencu, ima takšno diagnozo.

  • Franc Šink

   Tudi tam imajo čakalne dobe in on to verjetno ve.

   • tohuvabohu

    Ko je bil tam glavni Janez Kanoni (Črtov oče), si bil takoj na vrsti, če si le kaj rekel čez režim.

 • večni srb

  Ko rečete Udba, verjetno mislite na Sova oziroma na našo ničvredno in hudo duševno moteno tajno policijo, mar ne.

 • večni srb

  Igranje z denarjem za zdravstvo je zelo grdo, o tem ni dvoma, le v praksi ni čisto tako. Denar ni tak problem, seveda ga ljudje nimajo, vendar se tudi vrunski zdravniki zavedajo, da morajo za svoje posle sklepati razne kompromise, denar se pa lahko vzame tudi od kod drugje in v kakšnih drugih oblikah.

  Naši zdravniki so podn od podna. Oprema jim prav nič ne pomaga, če so zarukani in arogantni, mnogi se obnašajo celo kot bi bili zaostali v razvoju. Pojma nimajo o medicini, če bi morali nekam v tujino na preverjanje strokovnega znanja, bi verjetno več kot polovici pobrali diplome. Medicinska fakuleta je popolnoma zanič, delujejo kot podružnica Zagreba, tudi obnašajo se kot sekta,enostavno ne razumejo sodobne medicine,sploh pa se ne sekirajo za bolnike ampak želijo predvsem zgraditi močan zdravniški stan, kot neke sorte priviligirano kasto. Gre se jim za kapital, radi bi imeli politični vpliv, poskušajo posnemati neko elitno, zasebno gospodo v Švici, ki jim ne sežejo do kolena. Kar pa je najbolj važno, za njih so bolniki postali zgolj statistika.
  Rešitve ni. Mi poznamo samo eno obliko zdravstva, vojaške bolnice na terenu, namenjene nadzoru nevarnih bolezni, flikanju odprtih ran in anesteziji. Edino iz tega stališča so relativno učinkoviti. Nihče normalen se ne zdravi pri nas, razen revežev, ki preprosto nimajo izbora in nimajo kaj za izgubiti.

  Prav slednji so največje žrtve sodobnega državnega terorizma in tudi najbolj naivna populacija pri nas,še na kraj pameti jim ne pade, da bi vsaj enkrat vživljenju podvomili v večne lokalne avtoritete,za njih so zdravniki isto kot policija, seveda so dr*, ampak imajo moč in jim nihče nič ne more, zato je bolje ubogat in popapat tabletke, ki jih servirajo z tako veliko žlico. Itako so zanič. Ljudje imajo občutek, da je povsod na svetu isto, za revnega slovenca mogoče res,ker nas nihče ne loči od balkanskih migrantov, profesionalni novinarji pa bi morali vedeti bolje in nehali prati možgane retardirancem, ki gnijejo pri živem telesu, pa tega skoraj ne opazijo več. To niso nobene malenkosti ampak gre za ogromne probleme, ki imajo neslutene razsežnosti, te stvari so smrtno resne.

 • Jan Kovalski

  Aha:
  Čakalne vrste so dokaz, da zdravstvo še imamo in da še deluje.
  … in Mladina še izhaja in re-povžek še miga.

 • sanguis sacrum

  Čakalne vrste so dokaz, da imamo v slo še veliko strahopetnih opranoglavcev..

 • moat

  Je levičarsko trobilo in je desničarsko. Drugo trobilo ste vi. itak. Pa kaj? Jaz pa še vedno pravim, da ni alternativnega trobila, žal. V vsebino enih in drugih se tokrat ne spuščam. Tokrat se ne grem več, res.

  • test

   v cem je problem? nehaj brati in pojdi drugam. takrat ti bo tudi pojem demokracija in temu v prid pravica do svojega misljenja in besede postal jasen.

   • moat

    Demokracija, kje si? Bo kaj več demokracije, ko bo na oblasti Janša? Malo morgen, je ni bilo kaj več, ko je že bil. Mah, to je samo zamenjava oblasti in prisklednikov, nič več. V čem bo torej več pravice? V tem, da bodo zdaj sesali še desni in ne samo levi? Takšne teme, o katerih nam gredo lasje pokonci, pa bodo ostale nerešene. Hvala za takšno oblast, pa naj bo leva ali desna. isti k..ac, drugo pakovanje, res!

 • Tweety Bird

  Novatv: “ekstremnega levičarskega tednika Mladina” !?!?!?… A res…Mladina, moj najljubši tednik, je ekstremno levičarska???… Ma ne me jebat, to je najbolj objektiven tiskan medij v Sloveniji (tudi Studio City je kul)…. Da se razume…Nova24tv pa je ekstremno, ksenofobo, homofobo, desničarsko trobilo v službi laži. A je sedaj jasno…gamad lažniva !?!?!?

  • Tomi

   Po pisanju vidim, da si verjetno komik oziroma želiš biti. Saj bi se ti smejal, pa mi klovni niso bili nikoli pri srcu. Pri Šarcu bi ti bilo verjetno všeč.

   • Zgornji

    Amennn.

  • Mojca pokraculja

   Včeraj si reku da je tvoje najljubse trava. Dons pa spet na Novi 24 visiš, ker ti je najljubša. Matr si lažnivec.

   • wert

    Tolk je zadet od trave in šmarnice, da ga niti njegova koza več ne povoha.

  • Grenze

   Le kdo bo tebe jebu ? Mogoče mlin za sekance !

  • Cucurbita Pepo

   Woow. Kako to, da ne vidite očitne podobnosi med novo24 in mladino. Mladina piše za Mesca, nova pa je v lasti Janše. Obojni so se učili demokracije v komunistični diktaturi.

  • Zgornji

   .. ja “studio Shitty” gleda samo še kakšen shitty chicken !!!

 • Olga2345

  Se je v tem kontekstu pojavil nek zdravnik iz UKC, ki je v pričakovanju zmage SDS, ki bo naredila red, izjavil na Hanzi, da “naj politika pusti zdravstvo pri miru”?!!! Sem lahko posegajo samo levičarji z Zemljaričem????!!!!
  Vsi na volitve! Volimo SDS!

 • Tweety Bird

  Še pomnite tovariši… Grims Goebbels je zahteval 40.000 evrov, ker je tednik Mladina v satirični rubriki Mladinamit marca 2011 pod naslovom Ni vsak dr. G že dr. Goebbels objavil njegovo fotografijo z ženo in tremi otroki poleg fotografije nacističnega ministra za propagando z ženo in tremi otroki. Objavo so na Mladini pojasnjevali s tem, da je bila fotografija Grimsove družine posneta na Brezjah, kjer Grims leto za letom sedi v prvi vrsti, namenjeni politikom, ter da je šlo za kritiko Grimsovega političnega udejstvovanja, saj svojo družino uporablja za politično promocijo.

  • sprehajalec

   #Ni vsak dr. G že dr. Goebbels#

   Šlo je za flagiantno laž, saj je dr. Grims desničar. Goebbels pa je bil socialist, levičar.

   Komunisti so podtaknili delavske socialiste desničarjem, po Kominternini direktivi iz začetka 30. let prejšnjega stoletja. Po drugi vojni pa še sploh. Samo totalitarni levičarji so prakticirali titovo mladino in hitlerjevo mladino. Desničarji tega nikoli niso počeli.

  • wert

   Haloškemu kozlu se fuzla in fuzla.
   Haložani bi mu radi pomagali, ampak kozoliznik je preveč obseden s kozlarijami in oslarijami o Grimsu in njegovi družini.
   Najbrž ga bo samo tožba spravila k pameti.

  • Tomi

   A si hotel kaj povedat ali si samo brez lastne pameti prepisal iz listka, ki si ga dobil od nadrejenih.

  • tohuvabohu

   A se je Mladina že opravičila in plačala odškodnino Grimsovi družini?

 • učko

  Ta rdeči fašisti so sam za pob’t in to z matiko !

 • Grenze

  GREGECU SE FUZLA V GLAVI KER MU NITI VIAGRA NE POMAGA SICER PA JE PO MIŠLJENJU HUJŠI OD GOEBLSA IN HITLERJA SKUPAJ SPLOH KO NE VE KOLIKO GA POCUZA MISLIM MAMINEGA MLEKCA SAJ JE ŠE VES POPACKAN OD NJEGA PO SLINČKU IN OKROG USTEC NEDOLŽNIH !

 • PIA PlA

  Vse tole pisarjenje o otroški srčni kirurgije pri nas, se mi zdi višek hinavščine. Najprej starši bolnih otrok sploh niso želeli imeti naših zdravnikov, zdaj pa, ko jih več ni, vsi jokajo.

  Tale Mladina pa ne bi smela več dobivati žepnine, saj je dovolj stara za pokoj.

  • Zgornji

   JA, MLADINA NI VEČ MLADINA, KER JE ŽE OSTARELA, IN ZATO SE LAHKO SAMA PREŽIVLJA. ČE PA SE NEZMORE, NAJ GRE PA V PENZIJO . IN TO KAHLOVO, KI JE NAMESTO OBLJUB 1000 E PENZIJE ZRIHTAL SKORAJ POLOVICO MANJ !!! ! !!!

 • piko8

  SDS in g. Janez Jannša sta garant za boljši jutri za nas in naše vnuke!!!!
  Samo tako se bomo znebili in izsušili močvirje, ki ga je naredila rdeča golazen pod vodstvom krvavorokca milana kučana!!!
  VSI NA VOLITVE IN VOLIT SDS IN g. JANEZA JANŠO ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENK IN SLOVENCEV!!!!

 • xtc

  Dejstvoi je ,da je treba take cajtenge poslat v stečaj ne pa subvencionirat-že kriminalisti,bi morali zahtevati zaradi pranja denarja,pokradenega v bolnicah zaprtje tega trobila.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! AMENNN !!! ! !!!

 • Rotar Jakob

  kurćan na račun kz slovenistana podpira Mladino z udbomafijo!

 • antimur

  Da je Mladina v rokah zločinca Kučana in njegove mreže, je več kot na dlani. Celo za odgovornega urednika so izbrali polizobraženega, nasploh pa zabitega Repovža, sina Lucija (veliki pok) in vnuka puklastega Miha, ki je med WWII po Pohorju moril in ovajal gestapu partizane, ker niso bili povsem na liniji komunistov.

  • sprehajalec

   Kaj je Repovž res vnuk Puklastega Mihe? Ocenjuje se, da je Levičar Puklasti miha lastnoročno likvidiral okoli 2000 ljudi. Ker je bil tako podivjan, je postal odveč sami Partiji, ki ga je likvidirala v hotelu Slavija leta 1947.

 • domovina mili dom

  Isti pralni postopki kot udba nekoč. Si čakal na koln pol leta, pa so partijci rekli: to je raj na zemlji. Ko stojiš v vrsti si dokazal, da potrebuješ koln in partija ti ga je priskrbela.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!