Kučan se spet hvali, kako težko je bilo osvoboditi Slovenijo – jasno, če je pa on najbolj oviral proces!

Milan Kučan (Foto: STA)

Milan Kučan, zadnji šef Centralnega komiteja Komunistične partije Slovenije, še vedno ni nehal stresati laži po medijih. Včeraj je v intervjuju za časopisno hišo Dnevnik spet govoril o miru in osamosvojitvi. A dejstva niso bila nikoli najboljša lastnost Kučana, zato je spet govoril o stvareh, ki jih ni počel ali pa o tistih, pri katerih ni sodeloval. Očitno je, da ima Kučan potrebo, da se ga po izteku njegovega zemeljskega življenja spominjamo kot miroljuba, kljub temu, da je skoraj preprečil osamosvojitev Slovenije.

V tem članku se bom sprehodil čez nekaj najbolj neverjetnih Kučanovih izjav. Pa začnimo s prvo. “Danes se zdi relativno miren prehod Slovenije iz enega sistema v drugega, iz nekdanje federalne države v samostojnost, skorajda samoumeven. Pa ni bil. Bilo je veliko nevarnosti, vpletenih je bilo veliko nasprotujočih si interesov. Gotovo sem najbolj ponosen prav na ta miren prehod. Politika miru namreč terja bistveno več poguma, znanja in ustvarjalnosti kot politika vojaških konfliktov, izigravanja in zaničevanja nasprotnikov,” je dejal Kučan.

Politika miru – onemogočiš obrambo pred zunanjo agresijo
Kučan še danes ni priznal, da je bil v samem srcu razoroževanja Teritorialne obrambe RS (TO). Trdi, da niti ni vedel, čeprav danes vemo, da je Stane Dolanc poklical Kučana in mu povedal, da se TO razorožuje. Ovadba, ki je bila vložena proti njemu, ga bremeni tudi tega, da je ukaz o prenehanju razoroževanja načrtno poslal v kodah JLA, zato, da je podaljšal čas razoroževanja. Ponosen je na miren prehod. Je pozabil na vojno? Je pozabil, da so civilisti obležali mrtvi pod vojaškimi vozili? Je pozabil, da bi nas JLA najrajši kar “tepihovala”, če ne bi bilo oboroženega odpora? Kučan se spet predstavlja kot tisti, ki je bil za mir in ne za vojno, kljub temu, da bi nas pustil brez orožja na milost in nemilost armadi.

Spomnimo tudi na spomine jugoslovanskega predsednika Anteja Markovića. Ta je zapisal, da ga je slovensko komunistično vodstvo prepričalo v to, naj dopusti osamosvojitev. Ko se bo ta zgodila, pa bo JLA zasedla meje. Ko bo ljudem začelo zmanjkovati vsega, se bodo obrnili na socialiste in ti jim bodo ponudili “novo” in “demokratično” federacijo. In kdo je bil šef slovenskih komunistov? Prav Milan Kučan. Pomoč tuji okupatorski armadi ni zavzemanje za mir, je veleizdaja. 

Ni bilo lahko – Kučan je lastnoročno osamosvojil Slovenijo (sarkazem)
Druga izjava, ki je še bolj banalna od prve, pa je: “To je bil čas prehoda v parlamentarno večstrankarsko demokracijo, razdružitve nekdanje Jugoslavije in še posebej nastajanja samostojne slovenske države. Za uspeh tako velikih zgodovinskih projektov je bilo treba pripraviti ustrezne pravne podlage z dopolnitvami in spremembami do takrat veljavne ustave socialistične Slovenije. Bilo je treba pripraviti in izpeljati plebiscit, uveljaviti odločitev za samostojno državo junija 1991 in jo tudi ubraniti z orožjem pred agresijo JLA. Kasneje je bilo treba poskrbeti, da je na novo rojena država lahko zaživela, in zagotoviti njeno mednarodno priznanje. Vsa ta dejanja so zahtevala tesno, skoraj vsakodnevno usklajevanje med ključnimi organi države in ljudmi, ki so jih predstavljali.”

Prvič. Plebiscit je zrasel na zelniku Slovenske demokratske stranke (Social demokratske zveze Slovenije), Jožeta Pučnika in vseh pogumnih članov koalicije DEMOS. Plebiscit je bil volja slovenskega ljudstva in na plebiscitu smo se odrekli Jugoslaviji. Kučan in njegovi komunisti pa so bili od začetka proti. Proti osamosvojitvi, proti plebiscitu. Za to je na tone dokazov. Nato govori o mednarodnem priznanju, za katerega ima največjo zaslugo takratni zunanji minister Dimitrij Rupel. Kučan pa je bil v jedru spletke, da bi to priznanje preprečili. Stari socialisti na srečo pišejo svoje spomine. Piero Fassino je zapisal, da se spominja, ko sta Kučan in Ribičič lobirala pri Socialistični internacionali za NEpriznanje Slovenije. Prosila sta, naj mednarodna skupnost nikar ne podeli osamosvojitve DEMOSU. 

Najbolj ogabno pa je, da si Kučan drzne govoriti o tem, kako je bilo treba braniti državo pred agresijo JLA. Človek, ki je sodeloval pri razoroževanju Teritorialne obrambe RS in s tem pripravil teren za vojaško zasedbo mlade Slovenije, bi moral kazensko odgovarjati, ne pa, da se hvali, kako je bilo težko braniti državo. Danes je lahko vsem biti na pravi strani, takrat pa temu ni bilo tako. Kučan bi danes, 25 let kasneje, ko nas jugo armada ni povozila, rad bil osamosvojitelj. A zgodovina trdi drugače. Vedno je bil na drugi strani in to v vodilni vlogi.

Povedal je še, da je bil vedno grozno naiven
Kučan je nato v intervjuju spet iz sebe naredil žrtev. “Morda sem bil nekoliko naiven. Prepričan sem bil, da se med ljudmi, ki so jim državljani zaupali vodenje države, že z izvolitvijo vzpostavi polno zaupanje, saj naj bi imeli iste cilje in enako odgovornost. Je pa to zelo občutljivo vprašanje. Kajti nezaupanje pripelje hitro do sumničenja in ima lahko še veliko hujše posledice za skupno nalogo – vse do izmišljanja zarot in iskanja zarotnikov namesto naporov za iskanje najboljših rešitev v korist državljanov,” je dejal Kučan.

No, pri izmišljanju zarot in pri potvarjanju dejstev je Kučan vsekakor mojster. Bil je nekoliko naiven. Lepo vas prosim. Ne postaneš šef komunistov, če si naiven. Naivni ležijo v množičnih grobovih, naivni so bili eliminirani. Kučan pa je prilezel na sam vrh diktatorskega režima. Torej je vse prej kot naiven. Glede na vpliv, ki ga ima Kučan na levici in glede na to, da je najvplivnejši stric iz ozadja, pa je jasno, kdo si je v preteklosti izmišljal zarote in iskal zarotnike – Depala vas, Patria itd. 

Na koncu se še pohvali: “Čeprav je tudi res, da ljudje, posebno tisti, ki so preživeli prepišni in negotovi čas preizkušenj s prehodom v parlamentarno demokracijo, razpad Jugoslavije in ustanovitev slovenske države, njeno obrambo in prizadevanje za mednarodno priznanje, še vedno vidijo v meni takratnega predsednika in nemalokrat želijo slišati moje mnenje o sedanjem domačem in mednarodnem političnem dogajanju.” Gospod Kučan, vsi tisti, ki si želijo vaših nasvetov in upoštevajo vaš vidik, so Slovence in Slovenke okradli do zadnjega evra. Tisti, ki v vas vidijo avtoriteto osamosvojitve, so ali popolnoma neumni in neuki zgodovine ali pa so vam pomagali rušiti DEMOS. Tisti, ki so bili takrat na vaši strani, so zaradi leve oblasti, denarja in medijev dobro živeli in šefovali po državi.

Za zaključek. Milan Kučan je bil v središču prizadevanj, da bi se onemogočila osamosvojitev Slovenije. Bil je nasprotnik samostojnosti, nasprotnik države, v kateri živimo. Demokracija, ki si je ni želel, pa mu omogoča, da v medijih širi laži in si prisvaja uspehe, ki jih zaradi njega skoraj ne bi bilo. Za lažje razumevanje. Hvaljenje Kučana z delom za osamosvojitev je ravno tako, kot bi se Himmler hvalil, kako je skrbel za človekove pravice Judov. Primerjava je resda huda, a služi jasnemu prikazu dejstva, da Kučan in svobodna Slovenija nimata popolnoma nič skupnega. Propagandni stroj, ne glede na to, kako močan je, ne more zamegliti zgodovinskih dejstev.

Aleksander Rant

 

 • AlojzZ

  Toko neumen folk, kot so Slovenci, nima pravice živeti na Zemlji.

  • Steiermark

   ali se sam prištevaš, k temu “neumnemu folku, kot so Slovenci”?

  • Hribouc

   Lojze, Narod je na šolanju.
   Kučan pa je ob prelomu 1991, tako ali drugače, podedoval, po njegovo, od ljudstva, vso neformalno in večino formalne totalitarne oblasti,
   Mali bednik je zagrabil z veliko šefarco v prevelikih škornjih v prevelikem klobuku vso oblast in zlorabil svoje človeško poslanstvo.
   Zemeljska zakonodaja ne more zaobjeti vse njegove narodnousodne odgovornosti, razen, če zasukava -komunistično rokohitrsko revolucionarno sodstvo bi hitro obsodilo in njegov dvojnik na nasprotni strani bi dobil hitro kuglo v tilnik!
   Ker svodoljubni in pravični ne sodimo po krivem, prepuščamo to zapleteno prepletenost Bogu, Edinemu in Pravičnemu.
   On bo uredil tako kot mora biti.
   Ne boj se in ljubi svoj dragulj, Slovenijo.Ta je sad tisočletnih rodov garačev in poštenjakov.
   ENO KOMUNISTIČNO PRITLEHNO IZDAJALSKO PEZDE PO IMENU KUČAN VSEGA, KAR SO V TISOČLETJIH PRIDELALI, NE MORE SPREMENITI BOLJ, KOT LAHKO Z ENIM SMRDLJIVIM PRDCEM SPREMENI VALOVJE VIPAVSKE BURJE!
   Potrpite, ne popustite in ne pozabite kaj ste in zakaj ste!

   Fantastiko je povedal pridigar na R.Ognjišče par minut nazaj:
   Oče Aleksandra Makedonskega, Velikega je svojemu hlapcu zjutraj dejal : “Danes ti želim, da bodi človek.”.Zvečer ga je vprašal:” Človek, ali si danes uspel biti Človek?”

   Kaj bi porekel mali prdonja, Kučan Murgelski, očetu Aleksandra Velikega, Makedonskega?

   Koliko je v tebi resničnega, ne medijskega pajaca, Človeka , Kučan?
   A povprašamo Ivana Krambergerja v Onostranstvo ?
   ON VE.
   Ivan ve, je vedel o svoji zlati materi.
   Je vedel o vseh ljudeh, ki jim je reševal življenja.
   KRAMBERGER ŽIVI TISOČKRAT BOLJ OD NAS IN BO SPREGOVORIL OB ČASU.
   Vse se bo uredilo.

 • MižekFiga

  Ddr. Hussein Milan Kučan ali skrajšano Huso Kučan (YU) ima mokre sanje in dokazano ga Štefkina krompirjeva župca napenja zgoraj in spodaj.

  • Steiermark

   Zato je pa tudi toliko bolj “aktiven”, “pod volilnimi lističi”, katere ima “privezane na nitko”, ki jo vodi v ozadju!

 • janez zorman

  Kučan je še na prvi večer oz. na Dan samostojnosti misli, da sanja. Saj tako se je izrazil. Tisti večer je bil zelo prestrašen in je le s težavo prebral, kar so mu napisali – in to točno pred Banko, katero je njegov F21 popolnoma izropal. Takrat ni bil prepričan, če se mu bo izšel kasnejši scenarij, katerega večina Slovencevi dobro pozna in občuti na denarnicah in v javnem življenju.

 • totex39

  Kako ga ni sram, da si še po tolkih letih pripisuje hvalospev za osvoboditev Slovenije. Očitno je pozabil svoj “slavni rek”, ki ga je izjavil : ” OČITAJO MI, DA SEM BIL PROTI ODCEPITVI OD JUGOSLAVIJE, ŠE ZDAJ SEM”.

  • primsek

   Tole citiranje je na ravni točnosti najvišjih prispevkov s Trstenjakove; na ravni Štefkinih mehiških računov ali pa zakoncev marvin, ki sta mlatila hči s kladivom za zrezke in potem po obsodbi slišala Maslešo in njegove znamenite besede o sfukatorstvu. To so alternativna dejstva na podpetkovskem nivoju, pardon, podpetniškem. Treba bo razmnožiti Marjancinega Stojka in ga dati v uporabo in zabavo vsem tem pismoneukom

   • totex39

    To je njegova resnična izjava iz dne 23.12.2015 in takemu srbskemu jugoviču mi Slovenci ne moremo zaupati in konec.

 • primsek

  Še malo, pa bo kdo trdil, da je bil med vojno poveljnik oboroženih sil!

  • Borut Stari

   Katerih oboroženih sil že?

   • primsek

    No, saj to je pa to brisanje spomina, ki so ga zmožni samo najbolj verni fanatiki iznoriškega jajceglava. Da pozabijo, katerih sil že. Vse v stilu kulta osebnosti prištinskega doktoranta in goniča letečih slonov

    • Borut Stari

     Le vprašal sem. Nisem prosil za neumno nakladanje.

    • Steiermark

     Ti gonič kamel, pa raje zapri svoje klopotalo, ker razen žaljenja in pljuvanja po našem osamosvojiteljem JJ, ničesar drugega nisi sposoben! Koliko te pa pačajo, ali pa morda delaš kar zastonj – iz idealizma – druže pedofilu titu, mi ti se kunemu?

 • if

  Kučan je bil šef okuaptorskega sistema v letih 1986 do vključno 1989.

  • Steiermark

   Potem pa je nadaljeval vlogo okupatorja, kar od osamosvojitve (proti njegovi volji), naprej!

 • Franjo Trojner

  Vedno bolj hecn je toti Kučan! Ima komleks pred osamosvojitelji, pomladniki. Da pa ni bil nikoli kaj prida demokrat, pa se zelo nazorno vidi, če mu ob bok postavimo veličino g.Vaclava Havla. Čisto nič hecno temveč že kr zelo bolano mi deluje ta njegova želja po drastičnem spreminjanju polpretekle zgodovine in s tem njegove vloge pri osamosvajanju. Kučan lahko govori in piše kar želi, toda osamosvojitelj, osvoboditelj, pomladnik, demokrat torej dobri dečko Slovenske zgodovine on zaradi vsega kar je govoril, pisal in kar je v kumunističnem totalitarnem reżimu predstavljal nikoli ne more biti.

  • Steiermark

   Pri tem njegovem delovanju ima veliko vlogo demenca (ki je nemore več kontrolirati….)

  • Hribouc

   Tako hudo je, da bo kmalu svetniški kandidat.
   Seveda, Luciferjeve, garjave črne cerkve.

   Ta človeček blodi v lastnem dreku in izhoda ni niti v Polju niti v Dolini čnih vranov!

   Ko nori Hitler, ki je otroke pošiljal v boj proti rusjaški vojni eliti v Berinu Maja 1945, zblojeno v nulo!
   Samo, da ga zagledam še pri maši v Stolnici, skup s Cerarčkom in z Brglezom!!
   Huuuuuuuddddoooooooo!

 • WatsonForus

  Ah, Marilda še vedno zamuja.

 • FORT WORTH

  Aja,da pa Samostojna in Neodvisna Drzava Slovenija NI BILA NJEGOVA INTIMNA OPCIJA je pa,kar pozabil ?!

  • Borut Stari

   Demenca FORT WORT. Demenca. Pri njemu deluje selektivno. Po potrebi. Za vsaki slučaj ima prišepetalce.

   • FORT WORTH

    Ja,da je bil “naiven”ze na veliko razglasa. Ne bo dolgo,ko bodo napisali,da je postal se dementen in spet bo pomilovanja vreden s strani rezimskih omejenih kljukcev ter ustvarjalcev javnega mnenja…

 • centurion

  SE MI JE ZDELO,
  da Slovenije nista osamosvojila samo
  Slavko in Mirko z rdečo zvezdo na kapici. Nov lik v stripu
  Iz grmovja jima je poveljeval mali Milan Veliki.

  • Artur

   Pazi Mirko stiže metak ,hvala Slavko …

   • rrrrr

    Bravo Artur, piškotek. vsaj partizanske stripe zmerno zastopiš.

    • Artur

     Ne hvala lahko si ga sam kupim kadar mi zapaše. Eno so partizanski stripi nekoč v otroštvu za zabavo drugo je zvestoba partizanski (maškaradarski) liniji, ki pri nekaterih traja še od takrat pa do zdaj, ko so že v odrasli dobi ali pa že z eno nogo v grobu.Meni je bilo takrat to v zabavo drugi to še zdaj usodno resno jemljejo v škodo in v pogubo naroda.

     • rrrrr

      Artur, s tabo se strinjam. Posmeh in piškotek si vzamem nazaj in se ti zaradi svoje zmote tudi opravičujem!

     • Artur

      OK

 • althar

  Takole pranje lastne podobe? Da ga ne šlata Matilda?

 • FORT WORTH

  Verjetno se temu kucanu daje prevelik povdarek. Se vedno velja,da ko kucan zakaslja dobi cela drzava prehlad…
  Mogoce hoce nacrtno preusmerjati pozornost,ker ve ,da vse,kar izjavi mediji hitro povzamejo.
  Hkrati nas s svojim pocetjem opozarja,da imamo po drzavi premalo obelezij,muzejev,proslav v cast osamosvojitvi in novonastali drzavi,kjer bi bilo tocno razvidno in vsakomur omogoceno (predvsem mladi),da sam hitro ugotovi in pride do spoznanja,kdo vse je bil za Samostojno Slovenijo in kdo ne !

 • pajot

  še mal,pa bo repe spet mel kej za pisat. O junaškem milanu,ki je golorok napadel JLA soldatesko in jo potamanil do zadnjega. O intimni opciji pa še zmeraj niti besede.

  • primsek

   Še Geisser Pečar in Valič Zverova kot dva visoka vrhunca novega zgodovinopisja kmalu ne bosta mogli zanikati, da je bil v resnici edini osamosvojitelj ob oprodi Krkoviču sam Iznoriški

   • tarantela

    Hvala za lepo dopoldne!

   • FORT WORTH

    BOLNIK !

  • karlina

   Naslov knjige-NAJNOVEJŠE PRAVLJICE ZA LAHKO NOČ-OTROČIČKI

 • Borut Stari

  Ni dvoma. Spletkar in politični Lutkar bo v plenicah dočakal Matildo, Do konca bo naredil še velik kup sranja.

 • Anonimni_Profesor

  Ne bo miru v Sloveniji dokler bodo partijski sestanki v Murgljah.

 • luckyss

  Tudi tega sivega štrumfa nekako ne prebavljam..
  Vendar bi brez njegovega zavlačevanja in “mučkanja” bilo osamosvajanje Slovenije bistveno bolj krvavo..
  Tako pa smo v resnici pravno nekako upravičili svoj izstop…In potem je tuja agresija precej težje izvedljiva..vsaj v takratni Evropi…Smo pa imeli tudi nekaj sreče s tem da mejimo na tri evropske države in ne zgolj na Balkan..

 • antimur

  Tej barabi Kučanu z njegovimi somišljeniki, moramo končno zapreti njihove umazane rdeče gobce, Slovenci, rešimo se pred to jugokomunajzersko kugo in zapustimo zanamcem očiščeno in svobodno domovino.

 • domovina mili dom

  Še vedno sestankuje. Njegovi kurirji še vedno ustno dajejo ukaze kdo kdaj kje. V bistvu je to realnost. Če bi hoteli to preprečiti, bi morali celotni njegov generalštab osamiti v totalno komunikacijski mrk tudi sončni.
  Navsezadnje pa krivdo nosimo volivci. Če bi od mandata do mandata volili glih kontra kar on zrežira, bi izgubil moč.
  Tako pa se njegovi “agentje infiltrirajo v vse pore, tudi v Novo 24TV. A je kdo opazil zadnje čase, vse kar zadeva z rdečo zvezdo in ZB, komentarje ukinejo.
  Pa smo spet tam. Nedotakljivi sesalci proračuna ostajajo naprej privilegirani s plavim naprej.

 • Coeus

  A si Nova24TV resnicno ne more privosciti vsaj enega na pol inteligentnega novinarja s solidnim besednim zakladom, ki zna sesteti vsaj 2+2… ne pa da v Majerjevi maniri obracunavajo z vsemi, ki niso “nasi”. Ma neeeee…. hecam se :D… Rantu za ta umotvor (pa ostale seveda tudi) Pulitzer letos ne uide ;)

  • luckyss

   Nivo tukajšnjih člankov pač kaže na nivo podpornikov SDS…
   V bistvu žalostno za slovensko desnico..

   • Coeus

    Se strinjam… se slabse je s komentatorji. Je pa zalostno, da se precej tistih, ki niso desni spusca na isti nivo… tu se lepo vidi kako v praksi poteka rek… Don’t argue with idiots. They’ll drag you down to their level then beat you with experience :D

    • Iza Demos

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
     enXtno

   • MižekFiga

    45 + 25 let vladanja komunistov te je naredilo bedaka na potenco.

   • antimur

    @ Coeus @luckyss:disqus
    Da ste kučanisti mentalni revčki, dokazujeta med drugim tudi vajina komentarja, samo brezvezno nakladanje. Povsem normalno je, da s takšnimi kreteni kot ste vi, ne more biti v Sloveniji drugače kot je. Vlada je ena sramotna združba samih pokvarjencev in kruhoborcev, med njimi so v glavnem hudobneži s kučanističnim predznakom, levi del parlamenta je sramota za vsakega normalnega državljana, na vseh odgovornih mestih po državi so nesposobna goveda vajinega tipa, zato ni čudno, da smo v 3,14zdi.

    • luckyss

     Zame sta Kučan in Janša dve ptici iz istega političnega gnezda, le da mlajši zaradi šibkih kril (še) vedno išče ugoden veter…

    • Coeus

     Kratek povzetek tvojega odgovora…. kučanisti, mentalni revčki, brezvezno nakladanje, kreteni, sramotna združba pokvarjencev in kruhoborcev, hudobneži s kučanističnim predznakom, nesposobna goveda… a opazis rdeco nit? Po napisanem z Rantom uporabljata enak SSKJ. In to da si namesto pi vstavil 3,14 te se ne dela inteligentnega ;)

     • antimur

      Tudi tebe ne dela inteligentnega, če ti je uspelo razvozlati zelo težko nalogo, da je 3,14 enako kot Pi.

     • Coeus

      Kakorkoli… svoj domet, inteligenco in nivo lepo dokazujes s svojimi prispevki. In po tvojem pisanju sodec sem jaz “mentalni reveck”… torej sem lahko upraviceno ponosen da sem razvozlal “tezko uganko”… Sedaj pa lepo prosi tistega, ki ti je povedal za 3,14zda/i, da ti se razlozi kaj “pi” sploh je ;)

     • Steiermark

      mentalni revčki, bi morali že zdavnaj spokati, v vašo jugovino, ki jo tako pogrešate, kot vaš pritlikavi vodja, poln laži in podtikanj, katerega lahko vsega bremena reši le Matilda, od tam naprej, se bo pa “pogajal” s svojim črnim gospodarjem, satanom, ki že gosti njegovega vzornika, velikega pedofila, množičnega morilca, zločinca na potenco, tita! Fuj smrad, kdaj se bo Slovenija sploh rešila tega gnoja?

     • Coeus

      Se en “argumentiran” odgovor v pricakovani maniri… ocitno je to res maksimalni domet vecine desnih komentatorjev tukaj :D

   • Steiermark

    Kaj pa delata tukaj dva omejenca, ki še vedno, v maniri podgan, katerih najbolj intimna opcija nikoli ni bila Samostojna in svobodna Slovenija in s katero se še vedno niso spoprijaznili… Svoje rdeče , z zvezdo okranclane iztrebke pojdita trositi na druge , za vas, omejene rdečuhe, primerne portale!

    • luckyss

     Ja, hvala, da si v praksi potrdil tisto kar sem napisal zgoraj…

    • Coeus

     Ni cudno, da smo tam, kjer smo… ce se imate ti, in tebi podobni, za inteligentne ;)

   • totex39

    Daj mi povej nekaj, zakaj Kučan tako vztrajno odklanja soočanja z Janšo, česa se boji????

    • tarantela

     Zakaj pa Janša vztrajno odklanja vsak intervju na POP TV?

     • von Rhein

      Po moje iz enakega vzroka kot Kučan na Novi. Ne priznava statusa tv.

     • von Rhein

      Ni sposobnega novinarja,ki bi znal postaviti vsebinska vprašanja. Slak je vrhunska stvaritev POP.

     • karlina

      Meni nič več, prav zaradi tega, ker je pred meseci javno oblatil prav Janšo, ker ni prišel na soočenje, mislim, da se je govorilo v zvezi z varnostjo in migranti.

     • karlina

      Veš zakaj, ker so bili še vedno z njim grozno nesramni in podli, prav metali so mu polena pod noge s svojimi vprašanji, itak, vemo, kdo je glavna urednica in čigava zena. Levi mediji ne bodo nikoli s….i po svojih ,saj niso neumni, za svoje plače so rajši izdajalci.

    • luckyss

     Glej, v mafiji je bilo včasih tako…
     Če je kdo začel na svoje, torej proti bivšemu “Donu” je bilo ob “soočenju” običajno precej krvavo…Mogoče je Milanček prestar za kaj takšnega…ne vem, najbolje, da greš v Murglje in ga vprašaš ;)

  • MižekFiga

   Naslov “Kučan se spet hvali …” ?
   Bolj ustreza “Kučan ne jenja lagati …”!

   • KIKI

    Ima v glavi vgrajeno lažnivo kaseto!
    Po moje tako strastno laže, da že sam
    sebi verjame! Enako, kot tisti pravljičarji
    iz ZZB.

  • primsek

   MEškova nagrada za erektilnost (pokončnost) in Jurčičeva za novinarstvo, vse pa bo podelilo ‘slabo’ pisateljsko društvo, ki je nastalo po analogiji s ‘slabo banko’

 • Franjo Trojner

  ANTIJANŠISTI že od leta 1991 združno uničujejo samostojno demokratično Slovenijo! ANTIJANŠISTI si samostojne demokratične države vsega Slovenskega roda niso nikoli želeli, a jih je Janša zajebo in Slovenijo osvobodil, osamosvojil, postavil temelje demokracije in udaril temelj prvi demokratični državi vsegav Slovenskega roda in prav iz tega razloga ga ANTIJANŠISTI sovražijo in so ANTIJANŠISTI tudi postali.

  • luckyss

   Daj raje za mašo v njegovo ime…S takšnimi prispevki mu prav nič ne pomagaš ..revež..

   • Franjo Trojner

    Teško kumuniciram s teboj, raje bi z tvojim lastnikom. In če tvoj lastnik, ta moj re na njegov komentar bere, mu povem, da je njegov re na moj komentar pasja potica. Čuj imam pa tudi sam psa, samo mu še dol v pasjo uto nisem interneta potegno, zato se še malo vzdrži pol pa lahko kumunicirata direktno.

    • luckyss

     Še enkrat si preberi moj zgornji komentar..predvsem drugi stavek…

   • Nata

    Jaz bi dala za mašo tudi za kučana, no !! Da bi nehal lagati.

 • Anonimni_Profesor

  Prijatelji razumni ko govoriš z levičarji nižjega ne vladnega ranga so eni še vedno zelo prepričani kako je Kučan osamosvajal Slovenijo. Eden mi je nedolgo nazaj celo rekel, da bi bil pripravljen dati za Kučana tudi življenje. Pa jim poveš, da sta ZSMS in Školjč pripravljala rušenje Demosove vlade celo v času same vojne. Ja pravijo ampak Kučan ni ZSMS. On ni bil s tem nič povezan. Pa jim poveš, da so v takratni SDP danes SD par dni pred osamosvojitvijo terjali odstop vlade in konfederacijo. Ja pravijo ampak Kučan ni SDP. On ni imel nič s tem. Čeprav je imel pri njih zamrznjeno članstvo. Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri načrtih, da ne bi imeli svoje vojske. Ja ampak to je hotel samo mir pravijo. Kot da bi JLA kaj dala na to?!! Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri razorožitvi TO. Ja ampak to ni bilo čisto tako, on je dober pa so ga eni zavedli. Predsednik CK, šef udbe se pusti nategnit slabše od kake šolarke?!! Pa jim poveš, da je Zlobec sodeloval s Kučanom in lobiral proti osamosvojitvi v tujini. Ja pravijo pa to ne more biti res, ker saj se spomnimo kako je zapustil kongres ZKJ v Beogradu.

  Kaj naj rečemo na takšne ljudi? Upati je samo, da bodo novo generacije pametnejše in bodo s pomočjo interneta spoznale kaj je bila resnica!

  • Minovak

   Lepo in preprosto razloženo, ker so nekateri res taki in nikakor ne morejo (nočejo) razumeti, da “tiste lepe očke” lažejo, zavajajo in maltretirajo Slovence že preveč desetletij. Potem pa razumeš, zakaj Slovenci NIKOLI v zgodovini nismo imeli svoje države, ker jo nismo ZASLUŽILI!!!

  • Coeus

   In kaj je bila resnica? Podobna zgodba je na desni strani, kjer mislijo, da je Jansa z gorecim mecem lastnorocno osamosvojil SLO. Ok, malo sarkazma… mene, ki nisem bil zraven, resnicno zanima kako so stvari potekale in kdo ima zasluge za kaj… vem samo to, da vsi omenjeni lazejo in si pripisujejo zasluge… Nekatere Janseve rabote med vojno poznam preko znancev, ki so si takrat na Jansev racun krepko obogatili racun, ko so iz Loznice pri Slo. Bistrici vozili s tovornjaki orozje na hrvasko in kako furo naredili tudi na crno… Za Kucana pa vem samo iz zgodb… Ce si bil zraven in poznas stvari iz prve roke, se priporocam za kaksno insajdersko info, ker tem zgodbam, ki jih pises ne verjamem prevec… pa ne zagovarjam Kucana, ker je tudi svojega denarja vreden…

   • Minovak

    Ne nasedaj komentarjem znancev, kjer lahko vsak prida nekaj svojega in izmišljenega, primerno njegovim nagnjenjem in občutkom. Saj veš kako to gre, na začetku svoje ulice se je udaril v prst, na koncu ulice pa je umrl. Bil sem v vojni za Slovenijo, vem kaj se je dogajalo, poznam veliko ljudi, ki so tudi sodelovali in ti lahko povem, da so levaki resnični izdajalci, ki nikakor niso hoteli osamosvojitve, lahko pa ti tudi iz izkušenj povem, da je komunizem najbolj podla oblika izkoriščanja ljudi, pod krinko sociale, ki je ni.

    • Coeus

     Ampak tu ni govora o pretiravanju… fante je, po vojni, verjetno cakalo delo na domaci kmetiji ali v kateri od okoliskih tovarn za tekocim trakom ali kaj podobnega… po osamosvojitveni vojni pa so naenkrat na veliko posojali denar in to ogromne vsote… na dvoriscu pred kmetijskim poslopjem je bilo parkiranih po par Ferrarijev naenkrat ipd. Pa kot vemo kmetijstvo ni toliko dobickonosna dejavnost

     • Caetano

      Prodaja orožja po vojni ni tako pomembna, kot razorožitev TO. Zaradi tega je morala Slovenija v tujini tajno najeti kredite, da se je lahko znova oborožila. S pomočjo, ki so jo po Kučanovem ukazu dajali kasneje Bosni in Hrvaški se je seveda okoristila tudi udba, saj je to potekalo preko starih udbovskih povezav.

     • Coeus

      Zanimivo… na Janso v tem kontekstu popolnoma pozabite… za vse je kriv Kucan?!? Fantje, o katerih govorim, so takrat znali povedati, da so vozili po Jansevih ukazih… tisti z “jajci” so pa se kaksno furo naredili na svoje… so pac izkoristili kaos, ki do ga takrat ocitno vsi

     • Nata

      Vidiš, jaz pa pri takemle ” rekla- kazala ” vedno pomislim…..pa zakaj so bili tiho, če so vedeli ? So tudi kaj dobili ?
      Pa vsake očke mejo svojga malarja…….ti si videl nekaj Ferrarijev………..eni drugi pa na letališču torbe denarja.
      Da ne naštevam. Ampak, pod prisego pa še prav nihče ni nič povedal. In, kaj preide ven ? Kot tista luštna igrica . Telefonček.

     • Coeus

      Seveda so dobili… kaksno torbo ali dve takratnih mark. Pa menda ne mislis, da bodo sli pod prisego govorit, kako so za Janso vozili tovornjake orozja cez mejo pa zraven se kako furo zase? Druga stvar pa je.. tudi ce bi sli… brez trdnih dokazov, ki bo njihovo pricanje podkrepili je to tako ali tako brez veze. Upam, da je jasno, da so taksne stvari potekale nedokumentirano… drugace tudi zase ne bi mogli kaksne fure naredit.
      Sicer zraven nisem bil, ko so to delali… so se pa te stvari “razvedele” precej hitro… in glede na to, da je bilo takoj po vojni denarja pri teh ljudeh “naenkrat” v izobilju, ne vidim razloga da ne bi verjel temu.

     • Nata

      No, saj ne pravim, da si si izmislil. Vendar smo ljudje nagnjeni k pretiravanju o svojih in njihovih, ali ne ?
      In, zoprno pa je, da niti ene obtožnice niso mogli sestaviti z resnimi dokazi.

     • Coeus

      V politiki je toliko svinjarije, da si verjetno niti predstavljati ne moremo (kar je verjetno celo dobro)… in glede na to, kako stvari potekajo, je moja najbolj logicna razlaga, da tukaj vsak vsakega na nek nacin drzi za “jajca”. V bistvu smo v pat poziciji… nihce ne more naredit poteze ne da bi komprimiral samega sebe…
      Zato se pa tudi vsi tako vztrajno oklepajo svojih stolckov… ker trenutno je najhujsa moznost za politike, da bi prisel nekdo, ki bi bil neodvisen in bi zacel cistiti to nesnago… kdo ve kaj vse bo takrat naplavilo na povrsje. Je pa tudi res, da sedaj ze nekaj casa vsi vneto cistijo arhive, dokumentacijo,… vse kar je zaenkrat se skrito in je pod casovno plombo.
      Upam le, da je kdo vseeno dovolj pameten ali eticen, da bo kaj prihranil za cas po njegovi smrti in bomo tako dobili malo bolj informiran vpogled, kaj vse se je in se trenutno dogaja v politiki ;)

     • Nata

      Ooooooooo, težka bo !?

    • karlina

     BRAVOOOO PODPIS

   • Anonimni_Profesor

    Resnica je, da smo se morali boriti z zunanjim in notranjim sovražnikom, ki je spletkarsko deloval dvotirno.

    • RATATA

     Ja.
     Naborniki jna so odšli, poveljniki in notranji sovražnik je pa ostal v Sloveniji, “na položajih” ter napreduje!

   • Nata

    Oh, dej no ?? Pri vsem tem kar vse se je napisano na eni in drugi strani, pa res ne moreš trditi, da ti ni jasno, kako so zadeve potekale ! Kako pa je potem bilo ? Saj po tvoje vsi lažejo ?
    Pa še pojasnilo. Nihče od nas – res desnih – na tem portalu ne misli, da je Janša……ne bom ponavljala, kar si napisal.
    Zavedamo se njegovih in naših napak.
    Ampak, ko gre zares za Slovenijo je nujno enemu prepustiti krmilo.Se ti ne zdi ?

    • Coeus

     Res je… ne morem… ker lazejo eni bolj kot drugi.
     Splosni potek dogodkov, ki je bil na oceh javnosti je bolj kot ne jasen… kdo, kdaj in zakaj si lasti zasluge… to je pa ze druga zgodba… se vec je pa teh zgodb, ki se ne razglasajo javno in so velik del osamosvojitvene vojne. Lep primer tega je sestreljen helikopter JNA, ki je prevazal kruh… pa poglelj J izjave takrat in sedaj… totalna amnezija.

     Meni osebno se zdi, da bi bila, ce bi bilo po Jansevem, tale nasa vojna precej bolj krvava in daljsa, kot je bila… kdo je za to zaslusen in na kak nacin… ne bi mogel trditi. Jansa zagotovo ne.. on je v tej vojni videl moznost, da pocisti svoje politicne nasprotnike in da si naredi ime… ampak mu ni slo po nacrtih… zato ves ta gnev po vseh teh letih.

     Strinjam se tudi, da je za dobro SLO, nujno potrebno enemu sposobnemu prepustiti krmilo. Ampak Jansa definitivno to ni. Trenutno taksnega na javnem politicnem parketu ni. Definitivno pa med tistimi, ki so kadarkoli sedeli v parlamentu, vladi,… ni niti enege taksnega. Vsi so dokazano nesposobni… znajo skrbeti le za lastne riti in za riti svojih bliznjih. Je znala pa Janseva ekipa precej bolj spretno manipulirati s stevilkami, da so lahko prikazovali uspesno vladanje in ni se jim bilo tezko kititi s tujim perjem… ampak to ne spremeni dejstva, da bodo se generacije placevale njegove izpade in izpade ostalih, ki so prisli za njim.

     • Nata

      No, takole pa bomo ostali v vedno globljem smradu saj veš, česa !!
      Pa samo pripomba……Ali je res v tistih ubogih štirih letih njegovih ” izpadov ” , manipuliranju, bilo narejenih toliko napak, da bodo generacije plačevale ?
      V to pa močno dvomim.

     • Coeus

      Pisal sem o njegovih izpadih in izpadih ostalih, ki so prisli za njim… Ni edini krivec… se zdalec ne… je pa med najvecjimi. V mandatu 2004-2008 se je skupni dolg SLO povecal cca iz 15 mrd na 40 mrd… res je, da je vecino tega ni javni dolg… tu je spretnost manipuliranja s stevilkami in zadolzevanje na “tuj” racun… se pa poraja vprasanje, kako je lahko skupni dolg v slabih stirih letih narastel za 25 mrd kar je skoraj 2x vec kov v celotni takratni zgodovini SLO? In kako je to mogoce, brez vednosti vlade in njenega zegna. Nobeno normalno podjetje se ne bo slo toliko zadolzevati brez, da so vzadaj neka pricakovanja, obljube,… takrat se je pa to dogajalo masovno. Kredite so delili kot bomboncke. Kje je pa potem ta dolg pristal pa tako vemo

    • karlina

     PODPIS +10

  • Ruggedplant

   zabavno je, da IDENTIČNA opravičevanja poslušam tudi od Titovih častilcev – na eni strani ga imajo za enega najbolj vplivnih svetovnih voditeljev, ki je imel svojo državo v absolutni kontroli, čim pa jim omeniš kaj vse se je v tej nesrečni državi zares dogajalo, naenkrat ugotovijo, da Tito s tem ni imel nič in da so to počeli zlobni posamezniki brez njegove vednosti in za njegovim hrbtom. Zato pa pravim, da komunizem ni svetovni nazor, pač pa bolezen.

   • Nata

    + + + + + + + +

   • karlina

    Itak ja, kot pravijo homoseksualke, da ne rabijo moškega za spočetje otrok.

  • Nata

   + + + + + + + + + lahko samo vedno znova in znova pišemo……pišejo in govorimo.
   Če bomo tiho, bodo prepričani, da imajo prav !

  • karlina

   Ne bodo, verjemi, dokler bo delovala organizacija laznjivih borcev, ki vabijo v svoje vrste mlade, stare komaj 18 let, da jim še naprej mečejo pesek v oči in perejo mozgane.

 • MižekFiga

  Husein Milan Kučan je kot predsednik predsestva vladal iz nekega vikenda ob Vrbskem jezeru (Avstrija)! Zaustavil je SV na Dragonji in zato niso osvojili izpraznjeno JLA radarsko postajo na rtu ob Umagu, tako kot so podobno zavzeli na Gorjancih. Rezultat je delitev piranskega zaliva in vprašljiv izhod na odprto morje. Silno državotvorno Kučkanje! Izsiliti je hotel podpis vdaje TO ob napadu JLA. Fuj!!!

 • Silka

  Eni in isti hvalijo zločinca Tita in Kučana in le narava in Matilda nam lahko pomaga, da jih bo zmeraj manj. Najprej po zmagovitih volitvah desne opcije je treba z zakonom prepovedati komunistične simbole in za Božjo voljo spremeniti imena ulic in trgov, ki nosijo imena zločinskih veljakov KP. Kaj ni žalostno, da Kidričevo nosi ime po enem največjih klavcev po koncu vojne 1945.

  • Ruggedplant

   Ne le simbole, pač pa KAKRŠNOKOLI manifestacijo te zle totalitarne ideologije ne glede na kraj/čas/osebo, ki nanjo pozitivno referencira.

   • karlina

    Počakaj še dober mesec, kakšne maškarade bodo ze drugič letos za 27. april, boš videl.

  • karlina

   Pa tudi naša ulica, na grozo in zalost, sramota res, sramota. Sicer pa.povej, kdo se je lani zoperstavil, ko so postavili največjemu slovenskemu morilcu -Mačku spomenik in to v Kočevju, kjer je po kočevskem grobu na stotine brezen, v katere so metali po njegovem naročilu nedolzne ljudi.

 • Iza Demos

  A kljub vsem zameram in kiksom, ki jih navajate, ga narod ceni in spoštuje. Dokaz: je do danes najdlje predsedujoči predsednik, saj je bil v treh mandatih na čelu Slovenije skupno 4609 dni ali 12 let, 7 mesecev in 12 dni.

  • Mojca pokraculja

   Ker narod si misnla ? Spet bluziš !

  • tarantela

   Drži, brez naroda ni predsednika!

   • Nata

    Mislim, da to ne velja pri nas !

  • RATATA

   Ne prištevaj prosim komunajzarjev, ćapcev z državljanstvom, istospolnikov v Slovenski Narod.

  • Ruggedplant

   Upam, da bodo to “cenili” tudi lustracijski sodniki, ki mu bodo sodili za vse malverzacije, ki so se z njegovim vedenjem in koordinacijo zgodile v tem času – da časa po in pred tem niti ne omenjam. Močno pa upam, da boste soodgovornost prevzeli tudi tisti, ki ste ga ohranjali na oblasti – odvzem državljanstva bi bila še najbolj mila kazen, ki si jo lahko spomnem.

   • Iza Demos

    Lustracijo smo že “popušili”. Jaz sem bila ZA. A kaj, ko si je Temida snela povezo in je razsodila v korist, lepih, pametnih bogatih t.j. v konkretnem primeru politikom pri koritu.

    • Ruggedplant

     Nikoli ne reci nikoli. Zanjo se bom boril dokler sem živ – in ne mislim oditi še tako kmalu!

     • Iza Demos

      Iz tvojih ust v božja ušesa t.j. v konkretnem primeru ušesa volilcev in potem parlamentarcev. Držim pesti.

  • Franc Šink

   On bi smel biti “samo” 10 let, torej neupravičen in protizakonito dejanje.

   • Iza Demos

    Vse je bilo po črki zakona.
    Najprej je funkcijo šefa države opravljal predsednik predsedstva (v drugem krogu 22. aprila 1990 je zmagal Milan Kučan z 58,59% glasov, Jože Pučnik pa je prejel 41,41 % glasov). S sprejetjem Ustave SLO decembra 1991 pa je določeno, da funkcijo šefa države opravlja predsednik države in da je lahko izvoljen le 2x zaporedoma. Leta 1992 so bile tako prve volitve za predsednika države skladno z novo Ustavo (v prvem krogu zmagal Milan Kučan-63,9%, Stanislav Buser -SLS 1,94 %, Darja Lavtižar Bebler -SSS 1,83%, France Tomšič -SDS 0,63 %, Jelko Kacin- DSS 7,3 %, Alenka Žagar Slana-NDS 1,74 %, Ivan Bizjak-SKD 21.16 %, Ljubo Sirc -LDS 1,51%).
    Omejitev dveh zaporednih mandatov t.j. deset let se torej šteje od 6.12.1992 dalje. Več na povezavi
    https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_predsednikov_Republike_Slovenije

    • Franc Šink

     Imel je lepe plave oči.Ženke so ponorele za njim.

     • karlina

      Kot za mesečnim, to se strinjam s tabo.

  • Nata

   No….no……? Narod? Ceni ?Pa dajte no !
   Jaz Partije nisem prav nič spoštovala in cenila, pa mi je vladala 55 let !

   • Iza Demos

    Če prav vem takrat drugega kot ZK v Yugi tudi ni bilo.
    55+26 = 81 čestitam! Upam, da bom pri vaših letih tako aktivna kot vi. Lepo popoldne vam želim

    • Nata

     Najlepša hvala.
     Računala sem sicer drugače. Vendar sploh ni važno v tej šlamastiki, ki se imenuje Slovenija

   • karlina

    HVALA ENAKO IN NIKOLI JE NE BOM, MI JE IN MOJI DRUZINI NAREDILA SAMO GORJE !!!!

  • karlina

   Ja, seveda, ker je za njim stal vedno tovariš Tof, da je zmagal v Nedeljcu in posledično na volitvah, veš.

   • Iza Demos

    Če to drži, pol naj se pa še desnica spomni take akcije v Nedeljcu ali Demokraciji ali pa Slovenskih novicah…………..

 • Olga

  Neispodbitno dejstvo je, da je Kučan zaviral osamosvojitev, razorožil Slovenijo, sodeloval z JLA (še danes se v njegovem krogu zbirajo zločinski JLA oficirji, ki imajo v Sloveniji celo PRIVILIGIRANE penzije)! Zato je Kučan VELEIZDAJALEC in morilec vseh, ki jih je UDBA umorila pod njegovim vodstvom ZKS in zločinske Udbe! Dosmrtno sodi v zapor!

  • karlina

   Če bi bile samo penzije, imajo pa njihovi otroci vsi dobre sluzbe v javni in drzavni upravi, sigurna sem, da nobeden od njih ni naredil diplome, pač pa so mu jo podarili, itak jih vidimo danes v politiki in na vseh vodilnih mestih, oz. v vse pore druzbe so se zaredili, naši izobrazeni domoljubni SLOVENCI pa s trebuhom za kruhom, to je še hujše, kot pokojnine, ki so tudi zlo.

 • Iva

  Spomnimo tudi na spomine jugoslovanskega predsednika Anteja Markovića. Ta je zapisal, da ga je slovensko komunistično vodstvo (Kučan) prepričalo v to, naj dopusti osamosvojitev. Ko se bo ta zgodila, pa bo JLA zasedla meje. Ko bo ljudem začelo zmanjkovati vsega, se bodo obrnili na socialiste in ti jim bodo ponudili “novo” in “demokratično” federacijo. In kdo je bil šef slovenskih komunistov?

 • MižekFiga

  Skoraj 50 komentarjev, pa niti enega o kakršnemkoli ZA SLOVENCE “DOBREM DELU” zamrznjenega komunista Kučana!

 • montyamp

  ZAKAJ SO MORILCI NAJVEĆJI LAŽNIVCI ???
  Vprašanje za Jackpot .

  • karlina

   Ker so komunisti !!!!!

 • tarantela

  Je, če je Marković tako rekel, bo treba verjet!

  • Caetano

   To se lepo ujema z načrti takratne slovenske opozicije, ki je hotela na tej osnovi, kot pravi Markovič rušiti vlado. Morda Slovenci niso tako reagirali, kot so oni želeli, morda se jim niso izšli računi za konfederacijo v okviru takratne balkanske scene.

 • janez55

  Aleksander Rant, se mi zdi, da je – tako kot plebiscit – tudi tale tvoja pisarija zrasla na zelniku SDS.

  • Ruggedplant

   No, saj nekaj ti je pa vendarle jasno. Brez prispevka zdravega jedra Demosa (SDS+SKD+majhen del SLS) v tistih ključnih časih, bi ti danes v javnih ustanovah govoril srbohrvaško, plačeval z dinarji, vsaj enkrat na leto pa bankovcem na koncu dodajal še po eno nulo.

   • rrrrr

    ..ter s pesmijo borbe in dela na ustih čakal v vrsti za bencin na bone pred črpalko v stari stoenki, sanjal o tržaškem putru in kavi,, zbiral dinarje za depozit za prehod meje na zahod, za nakup evrčkov s 30% šticungo ali obvezni samoprispevek za nevemžezakaj in služil 2 leti v srbski paravojski v Prilepu..Spodbudno!

    • Nata

     + + + + + + + + +

   • janez55

    a pod zdravim jedrom Demosa misliš Janšo in druge bivše komuniste?

 • Franjo Trojner

  Res je! ANTIJANŠISTI že od leta 1991 združno uničujejo samostojno demokratično Slovenijo! ANTIJANŠISTI si samostojne demokratične države vsega Slovenskega roda niso nikoli želeli, a jih je Janša zajebo in Slovenijo osvobodil, osamosvojil, postavil temelje demokracije in udaril temelj prvi demokratični državi vsega Slovenskega roda in prav iz tega razloga ga ANTIJANŠISTI sovražijo in iz tega razloga so ANTIJANŠISTI tudi postali.

 • Duhec

  Za karkoli bi Kučan kandidiral, bi zmagal. Pa se lahko Rant in SDS postavita na glavo.

  • von Rhein

   To bi bil poraz vseh,ki so sposobni razmišljati,slediti,sklepati in razumeti. Ker ta ko vehementno postavljaš trditve me, zanima kam spadaš.Med normalne ali med bedake?

   • macon

    Duhec bi rada mir z režimom, upa, da jo bo potem pustil pri miru.

  • milanček

   jaz bi ga podprl, s krampom direktno v sredino čela!

  • rrrrr

   Tako je, Duhec. Za karkoli bi Franjo Tuđman v Sloveniji kandidiral, bi zmagal. Pa se lahko Rant in SDS postavita na glavo.
   To je tvoj prvi komentar, moja draga Duhčeva, ki si zasluži tudi moje spoštovanje. Še delaj na sebi, še!

  • sončnica

   …ja…zato k ima tako lepe,poštene,plave očke……jaz ga volim samo,če mi plačajo….isto velja za ostale :-)

  • KIKI

   Nima šans! Ljudje so dobro obveščeni, njegove laži
   ne znesejo niti toliko, da bi bilo “kaj za v lonec dat” kot
   so bili navajeni v Yugi vsaj okoli prvega v mesecu!
   In ko gledajo tega, od pogoltnosti deformiranega
   starca, se jim še “fruštik” zagravža!!!…

 • Caetano

  Neven Borak alias Veno Karbone je pod tem psevdonimom pisal v Dnevnik proti osamosvojitvi. In on je bil član Kučanovega kabineta. Vse vitalne informacije je po ugotovitvah slov. obv. službe predajal naprej preko očeta oficirja JLA, poveljnikom agresorske armade. To je bil vse del Kučanove dvojne igre.

  • RATATA

   Koliko časa je že mrtev?

   • Caetano

    Je dobil od Kučana medaljo oz. visok položaj.

 • Aron

  Kučanu ne bodo nikoli opravičili, da je bila slovenska osamosvojitev izpeljana s tako malo žrtvami in za diplomatsko mizo. Katera osamosvojitev na svetu v zadnjih 100 letih je bila izvedena tako mirno?

  • von Rhein

   Razdružitev Češke in Slovaške. Upoštevana je bila želja obeh narodov in ne igre med Slovenci,ki smo želeli odločati o sebi in primitivnimi jugo oficirji.

   • Ruggedplant

    S katerimi je bil v stiku tudi Kučan, ko je poskrbel za razorožitev TO.

   • Aron

    Očitna razlika, se ti ne zdi?

    • von Rhein

     Očitna.Takrat češkoslovaška ni imela idiotskih partijskih banditov in jugooficirjev primitivne dresure.

     • macon

      Čehi so dali vrhovne partijske aparatčike še za par let iz javnih služb, da so se jim pretrgale mreže cuzanja javnega denarja. To je bil zelo moder ukrep.

  • Ruggedplant

   Ahaaa, šele zdaj mi je jasno – če vse tvoje prispevke (osebe, pridevnike, številke) obrnem na glavo, ugotovim, da si pravzaprav kar dober komentator.

   • rrrrr

    Tako je .Aron je pravzaprav inverzna funkcija samega sebe…šele takrat je skoraj znosen.

   • Aron

    Problemi? Pojdi na zrak, lej kako lep dan je :)

   • RATATA

    V bistvu je “negativ”.

    • Ruggedplant

     Samo še razviti ga je potrebno v temnici, pa bodo slike super :)

  • Nata

   Ojej, no ? Kako opravičili , odpustili ? Kaj pa ? Mar boš trdil da je on izpeljal vse to za diplomatsko mizo ????

   • Aron

    Ne, glavno delo je naredilo slovensko ljudstvo na referendumu, Kučan in ostalo osamosvojitelji pa so to voljo implementirali v realnosti.

    • Nata

     Joj, no ? A sedaj bova pa obnavljala zgodovino ? Kaj pa je kučan naredil za referendum. Če bi ga lahko preprečil, bi ga. Tako pa je že naprej vedel, kako si bo lepo postlal za naprej. Zakaj neki so odjokali iz Beograda.

 • von Rhein

  Kučan obraz prihodnosti? Lahko,ampak s tem,da bodo prihodnji rodovi vedeli kdo je bil največji škodljivec lastnemu narodu,največji goljuf,lažnivec in hinavec.

 • sončnica

  …slovenija še zdaleč ni osvobojena….okupiral,izcuzal,uničil,jo je trop predatorjev,ki so navadni hlapci gospodarjev v senci ,ki jim je šlo in jim gre zgolj za lastne riti……..IN POMNITE;SLOVENIJO JE OSAMOSVOJIL SLOVENSKI NAROD….in nekega dne je bo tudi osvobodil….

  • Ruggedplant

   Če ne bi bilo drznih politikov zdravega dela demosa, bi ta tvoj “slovenski narod” še desetletja z veseljem nosil pionirske rutke in prepeval hvalnice Titu (tako kot to še počne!). Slovenijo je osamosvojila drzna domoljubna protipartijska linija, ki je s svojo odločnostjo in patriotizmom navdihnila še tiste zadnje zametke pravega slovenstva, ki je po 50 letih jugoslovanskega razslovenjanja še ostal v naši domovini. Kaj se je s tem vrlim slovenskim narodom zgodilo po osamosvojitvi, ko je partija oblatila najbolj zaslužne, pa smo jasno videli v nadaljnjih letih. Kje je danes tistih 89%, ki so se izjasnili za izhod Slovenije iz Juge in vstop v nov sistem, v novo državo? Več kot polovica jih že poltretje desetletje vztrajno voli stranke, ki so bile v začetku 90ih najbolj PROTI osamosvojitvi. In kdor voli PROTI svojemu narodu, zame NI Slovenec, pa tudi če se je leta 91 boril proti okupatorju! Boj za ohranitev domovine mora trajati od zibelke do groba, ne le v času zunanje ogroženosti!

   • sončnica

    …dej,dej,nehaj že…..po vaše je bil janša sam proti vsem…slovenski čak noris
    POMNI:BREZ SLOVENSKEGA DOMOLJUBNEGA NARODA BI SE LAHKO SAMO POD NOSOM OBRISALI…..IN POMNI:NAJVEČJI SOVRAG LASTNEMU NARODU JE POLITIKA…KATERAKOLI….

    • Nata

     Zakaj prav vse obrneš po svoje ? Omenil je drzne politike Demosa – zdravega Demosa.
     Jaz res ne vem, zakaj je potrebno ponavljati eno in isto. Saj smo bili zraven. In videli !!

     • sončnica

      …ja?…ne mi reči,da je bil stari podobnik zdravo jedro demosa?…pa čebelar?pa janko?pa spomeničica??…vse najdeš pod kamni pri čebelci….menda pa je bil pučnik poštenjak,ja…..tako razočaran nad zdravim jedrom demosa,da je jokal….pravijo…

  • Nata

   No ja……..vseeno pa potrebuje ta narod nekoga, za katerim bodo šli !!
   Sami ne zmoremo prav nič.

   • sončnica

    …jp…iz naroda…poštenjaka,ne politika….nihče ni kar “zastonj” politik….vsi imajo manjko nečesa…morale,vrednot nasploh…..imajo pa razne hibe;v vezi spolnosti,v vezi psihe,itd……v pollitiki poštenjaka ni,sicerbi ne bil v politiki…pa,če se han na glavo postavi…..al pa janko..

    • Nata

     Takole se ne bomo nikamor premaknili, pač pa dokončno potonili. V narodu iščemo. . . kaj ? Voditelja, ki bo sposoben potegniti ta voz?
     Kaj pa je takrat manjkalo Omanu . . Peterletu. . . In, seveda, ker je Pučnik pač umrl, je vse naj. . naj?
     O, takole preprosto pa le ni !

 • koreninca

  Ta paglavc je mislil, da je težko osamosvojiti Slovenijo pokinčnih slovencev.
  Sporočam mu, da je ta PEZDE nikoli ne bo osamosvojil.

 • sprehajalec

  “Danes se zdi relativno miren prehod Slovenije iz enega sistema v drugega,

  Kakšen prehod pa? Kakšnega sistema? Sistem je ostal enak, socialistično samoupravljanje se je zažrlo v vse pore Slovenske družbe, svoj najvišji in zadnji stadij pa je doseglo ob spojitvi z javno upravo.

 • dr Janez Sveti

  Kučan ne seri.
  DR Janez Sveti veteran

 • sončnica

  …..kako smešno je,ko se navidezno prčkarijo….v bistvu so si pa vsi v kakor v žlahti…..zato,da že četrt stoletja lahko skubijo državo in narod…na petdeset podlage…končno so pa vsi komunisti…nekateri sicer bivši…ampak,kako že pravijo…enkrat komunist,večno komunist?!

  • Nata

   Oh , no ja. . . enkrat pišmeuhar, večno pišmeuhar ?

 • baubau

  Zakaj pa ga sploh poslušate in zakaj še berete dnevnik?To je res že mazohistično obnašanje…

  • sončnica

   ..pa še celo replay :-)

  • Nata

   Vedeti je pa vseeno dobro, kaj okoli naklada !!

 • xtc

  Samostojna Slovenija ni bila nikoli intimna opcija levakov z njihovim vrhovnim vračem vred:Sicer pa bo morala Slovenija kot EU IN Evropa trajno opraviti z komunizmom;socializmom nacional socializmom in samooklicanimi liberali za trajno drugače jih bodo leti uničili:

 • garfi

  OSVOBODIMO SLOVENIJO
  ZARES

  • tomven

   ZARES?? Menda ja ne kličeš onega golubića nazaj?! :-)

   • Nata

    Saj je napisal z velikimi črkami, no ? Onega se piše z malo začetnico

    • tomven

     Vem, vem, malo sem se pohecal, ker je lep dan… oni smrad moraš napisti z malo, drugače delaš slovnične napake.

   • garfi

    JJ in PRIMCA

   • RATATA

    Men se je tedaj tudi zagravžala beseda zares.

 • Hribouc

  Levi razbojnik, Baraba, veleizdajalec, ki si nas spravil v najkritičnejšem trenutku ob orožje – čemeti bi moral v Dolini črnih vranov že zdavnaj – Bog ne daj, da smo takrat ,1991, vedeli – KAKO SI DRZNEŠ HODITI PO ULICI, PREDSTAVLJATI DRŽAVO , VODITI PODZEMLJE DRŽAVE IN LAGATI SVOJE UPOKOJENSTVO?
  Prefiltrirani in zviti satanski Satan je v tebi.
  Poračun na koncu bo fatalno spoznanje padca trdobučne izkrivljene zlaganosti na temelju zločinskosti Partije, ki te je naplavina na breg Slovenija le toliko, da si se dodobra sprdel, mali, ničevi, človeček-ki si naredil strahovito škode.
  Ampak-tudi to mine, ne se bat.

  • Nata

   + + + + + + + + + + Srčno upam, da bo res minilo……pa kmalu !!

 • Nata

  Hi……hi………..ker politika miru zahteva veliko več znanja in ustvarjalnosti, so se oni posluževali izigravanja, še prej pa pobijanja nasprotnikov ??

  Veste kaj ? Mojster laži, sprenevedanja in več resnic, nas pa že ne bo poučeval .
  Demokratična misel se ga je na veliko izognila, ali pa je on naredil velik ovinek okoli nje. Rezultat je porazen.

 • odzunaj

  Miha Brejca na okrogli mizi “Vzpostavljanje demokracije v Sloveniji” oktobra 2016 ( glej http://www.topnews.si ) : “Ne meni govorit, jaz sem se v stvari poglobil. Poslušajte, 20.000 sodelavcev je imela UDBA, A so bili ljudje v to prisiljeni. Množica je z veseljem sodelovala, če je lahko pri tem “poklopila” soseda, ali ne vem kaj še vse. Tega je bilo ogromno. Ta neverjetna pripravljenost na sodelovanje. In kot sem rekel, ti seznami pa to, ta glavnih pa tam not ni, ker tisti, ki so vodili igro, saj niso bili nori, da bodo znana imena iz slovenskega gospodarstva, politike in znanosti obremenili s podpisom, da so sodelavci SDV-ja. Saj moraš bit nor, so pa ljudje, ki so aktivno sodelovali, pa jih v nobenem seznamu ni. To kar tam vidimo , je več ali manj drobiž”, je prepričan Brejc.

  UDBA, tajna policija Partije,njen zadnji predsednik v Sloveniji Milan Kučan !!!
  Mafijska paradržava, ki kraljuje v vseh porah slovenske družbe in nas krade in onemogoča dan in noč, izhaja in v polnem zamahu deluje iz še živečih in na novo oplojenih oseb in njihovih svetovnih mrež. Iz UDBE in Partije, ki sta bili in sta še vedno ena in ista družina , s svojimi izpostavami v pravosodju in ostali javni upravi, v zdravstvu, gospodarstvu in znanosti !!!

  • Caetano

   Po osamosvojitvi je Kučan, kot šef udbe izvedel ”tranzicijo” in udbo spremenil v Organizacijo. Ta je tudi zrušila Janeza Janšo, kot najbolj sposobnega političnega nasprotnika leta 1994 v aferi Depala vas.

  • Olga

   Brejc je nosil metuljčka? Tudi Meršol?

 • montyamp

  Če bi bil žvepleni halbmadžar
  takšen demokrat kot je lažnivec ,
  takšen rodoljub kot je hinavec ,
  takšen Slovenec kot je antislovenec ,
  takšen voditelj kot je kradljivec ,
  takšen poštenjak kot je arhivov-sežigalec ,
  bi lopovi imeli v Sloveniji težko življenje .
  Sedaj ko temu ni tako , imamo banditsko diktaturo , oblast udbopartijske teroristčne celice , ki je s krivosodjem na položaje spravila svoje nesposobno bebavo , politično nadzorovano in opranoglavo nasledstvo .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENIJI .

  • Nata

   + + + + + + + +

 • Viktorh

  Hvala ti tovariš Milan, da si nas osamosvojil. Bolj vesel pa bi bil, če bi nas osvobodil komunizma.

 • Peter

  Dijakinji Biotehniškega centra Naklo sta v Dnevniku v sklopu projekta Obrazi prihodnosti objavili intervju s prvim predsednikom Republike Slovenije Milanom Kučanom …

  Dijakinji Biotehniškega centra?
  Kaj je zdaj to, Pisma bralcev al kva, se jim čist rola pr Dnevnik, no?

  • von Rhein

   Bio gnoj. A s tem se ukvarjajo v Naklem.Pa s kompostom.

  • Nata

   A kučan naj bi bil Obraz prihodnosti ??????????? Je to vic desetletja ?

   • Peter

    Ne, to je nivo enega od “osrednjih” medijev, no.

    • Nata

     Bog ve, na kaj računa ?

    • Olga

     Haha! Njegov dvojnik se pa v politiko meša!

   • FORT WORTH

    A ti napisem najdaljsi vic na svetu ?

    • Nata

     Samo začni.Ostalo bomo dodali mi

     • FORT WORTH

      72 let socializma v yugosloveniji…

     • Nata

      ki se kar nadaljuje z ” obrazom prihodnosti “, silnim. . .

  • Olga

   Kučan bo “obraz prihodnosti” na Dobu!

 • ney

  Poslušajte tole:
  https://www.facebook.com/HigherPerspective/videos/1513754778656836/

  Deklica pobegnila iz Severne Koreje, da prenese sporočilo…

  Za tiste, ki jih daje nostalgija po komunistični Jugi !!!!

 • montyamp

  Na prvi kandelaber z njim , naj zamenja žarnico .
  Pod štromom , da se razumemo .

 • macon

  kučan nikoli ni bil naiven, temveč prevejan spletkar. Je mafijski don, ki nas je s svojo udbomafijsko tolpo okradel za desetine milijard bodisi v direktni kraji bodisi v uničenemu premoženju in zavrtemu razvoju.

  Sramota je, da se sploh oglaša, ampak levim debilom je že všeč, ker se dela, da je en tak skromen malo neumen potuhnjen ubožček kot oni sami.

  • KIKI

   Navadna pritlehna kreatura ! Tudi po karakterju!

 • MEFISTO

  Kučan ima prav.

  Po njegovi krivdi se je bilo veliko težje osamosvojiti.

  Obdolžen je, da se zaradi njega tudi še nismo osvobodili.

 • tohuvabohu

  O Kučanu je škoda vsake besede. Vsakokrat, ko se prikaže na radiu ali TV, mi dvigne želodec. Ta glista se vrine v vsako stvar, celo življenje je pri koritu, nikoli pa ni sestavil svoje stranke, s katero bi nastopil na svobodnih volitvah. Zakaj pa bi, če mu uspeva ribarjenje iz podtalja, odkoder ga ni mogoče ne interpelirati ne spoditi. Raje drugim organizira stranke, odgovornosti pa ne nosi nobene.

 • željudin

  milan aksentijević in milan kućan sta osamosvojila slovenijo.

  • RATATA

   Pod Tuđmanovim vodstvom.

 • KIKI

  Zakaj objavljate to morbidno “faco” in poštenim, delovnim ljudem
  grenite že tako težko življenje!
  Če bi bilo v moji moči, bi bila njegova “fotka” na pljuvalnikih, nameščenih
  v vsaki Slovenski ulici , v vsakem državnem uradu in v vsaki državni “fabrki” !

 • komar marko

  Palček SMUK in laž imata kratke noge. Počakajmo na BEOGRAJSKE arhive. Teh je strah.

  • tramal

   Na žalost zaradi teh arhivov srbi vodijo in izsiljujejo slovenske komuniste in s tem slovenijo.

   • RATATA

    To je pa res! Vmes so pa še hrvatarji.

 • MEFISTO

  “Kučan nam je vsem v pogubo” je piisalo na nekem plakatu v podporo pravici in resnici, ki ga je po nekoč slovenski Ljubljani nosil nek zaveen Slovenec, ki je tudi avtor plakata “Laž in Kučan imata kratke noge”, ki je vzbudil največ zanimanja v podporo Janši, ko so ga odstavljali leta 1994.

  • cosmosjasnovidec

   Kurčan ima tako ali tako kratke noge saj pa vidiš,da je miniaturni pajacek bimbo.

  • RATATA

   Mene pa še vedno zanima, če je tista, ki je napisala na fasado tam nekje pri maxiju “zanosila sem z lojzom peterletom” že rodila?

  • karlina

   Vedno, od vsega njegovega začetka v osamosvojeni Sloveniji, sem vedela, da je en velik igralec, vedno ima svoj tipičen izraz na obrazu, ki ne skriva, da ne govori resnice, če se še tako zelo , zelo utrudi, grimasa njegova pove vse o njemu,

 • montyamp

  Nekaj laži lačnih komunističnih fašistekov , je z odprtimi usti konzumiralo hipokrizijo PLAVEGA šefa udbopartijske teroristične celice .
  Škoda , da je v Sloveniji odstotek vodljivih nesamostojnih opranoglavih revežev tako visok .
  To je voda na mlin murglosrbski oligarhiji , ki dela z državo kot svinje z bučami .
  Kar poglejte rdeče provokatorje , podn od dna , saj država s takšno izdajalsko sodrgo , ne more biti drugo kot sramota sosedom .
  Vmes celo razumem šeriatarje , saj so verjetno zaradi takšnega provokatorsko parazitskega šodra , podivjali .
  Demokrati jih seveda uporabljamo kot pljuvalnike , vsaj nekaj koristnega od morilskega mentalno deformiranega nasledstva .

 • montyamp

  Kućan je bil organizator afere
  DEPALA VAS .
  Hrvaški kontraobveščevalec , na sodišču vse priznal :
  http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJALI/RATNI%20DOKUMENTI/LABRADOR/IZJAVA%20-%20RADENKO%20RADOJCIC%207.%20DIO.pdf

  • cosmosjasnovidec

   On je bil organizator neštetih afer in še tudi danes spletkari po ukazu “sorosa” kateremu je copata.

 • radames

  25. junija 1991 bi bili morali Kučana ZAPRETI. Pika.

  • tramal

   Tri metre pod zemljo z šestimi deskami okrog njega.

  • karlina

   DO SMRTI, PIKA !!!!!

 • Olga

  Levaške butalce pogrešam, da bi kaj povedali o Plavem!

 • Sredina

  nova24 se spet ukvarja z osamosvojitvijo – jasno če pa živi v preteklosti!

  • Olga

   ????? Pustimo preteklost? Prihodnosti pa tako ni, ker so jo tisti iz preteklosti ukradli!

  • radames

   Če bi razumel preteklost, bi razumel tudi sedanjost. Ker temu ni tako, je tvoja misel povsem zgrešena.

   • cosmosjasnovidec

    Kateri levak bedak pa je kdaj kaj razumel mi pojasni vsaj en primer.

  • Anton

   Smrt jugoslavije je za vas zelo boleča. Verjetno jih še pol verjame da je tito živ…

   • stajerc5

    Ne bit nesramen, jaz sem vceraj z Preslyem enga Unioncka dol vdaru!

   • karlina

    Se je inkerniral v Kučana

  • cosmosjasnovidec

   Ukvarja se zato,ker se med nami sprehajate levaški komunajzerski izdajalci Slovenije nekaznovano katerim se mora soditi in kaznovati pa kradete še povrh vsega kot srake lopovi čefutarski.

 • orsa

  Toliko ima grehov nad glavo, da je res škoda , da hodi po lepi slovenski zemlji.

 • Antonius

  Najboljšo v zvezi s Kučanom je zapisal Dob !
  ————————————————————-
  Ker kratkonogi barabi Slovenija ni bila nikoli opcija, je iz nje naredil svojo majhno zapufano Jugoslavijo.

  • RATATA

   Po eni strani je kar škoda, da na svojem blogu visi. No ja…

   • MartinKrpan

    A dob? Kjeri blog?

    • RATATA

     Ziher nekam neki piše, ko se tukaj tako malo javlja.
     Spremenil se ni!

     • MartinKrpan

      Aja sem mislu, da ima kaj javnega kje. Tnx!

  • KIKI

   Njegova zamera, da ga je ljudstvo spregledalo in mu ni
   dodelilo doživljenskega predsedniškega mandata,
   je iz njega naredila hudobca in strahovitega maščevalca!

 • Anton

  Plesneva gnida.

 • tramal

  Mislil sem večerjat ,pa sem zagledal to spako od kučana pa moram iti bruhat.

 • andreas82

  Politika miru ahahahahaha tip zna obračati dejstva, kaj ni naredil, da bi Jugoslavija preživela, da ne bi Slovenci naredili svoje države, mu ni uspelo thnx God!:)

 • andreas82

  Kdaj bodo zagovorniki propadle države priznali poraz? Kdaj se bo nehalo praznovati dogodke pred osamosvojitvo, nas Slovencev tisto ne zanima :)! Imamo državo, imamo imenitne politike v opoziciji, ki bodo upam kmalu prevzeli, nas čaka boljša prihodnost upam. MK naj ostane v zgodovini in njegovi kandidati za župane ;)!

 • cosmosjasnovidec

  Kurčan se na tej sliki drži kot posrani golob sredi gledališča.
  Sigurno ga je nabrisal ciganski buzič “foglof tumpek” in mu razčesal analno odprtino.

  • RATATA

   Štefka je pa na vseh štirih dolgo čakala, kje kozo posnemala, zdaj pa vstat ne more, ker jo je u križu šihnlo.

 • tomo

  kučko je zgleda juliko nategnil…..drži se kislo, kot po kaki šmarnici….ali pa tumpeka….

 • montyamp

  Kdaj bo soočenje ,
  ŽVEPLENI HALBMADŽAR —– SLOVENEC JANŠA ????

  • tomo

   ne bo ga… je kučkota strah kot psa pokanja…ej, a si videl…… pes, kateri se nečesa boji, tišči rep med noge kadar teče, kučko prav tako, z eno razliko…ta ga drži tudi ko hodi… se boji, da mu ga tumpek ne vtakne….

 • montyamp

  Kriminalci ki pošiljajo nedolžne v zapor , imajo natanko takšen izraz na frisu .

  • tomo

   njega bi bilo potrebno poslati…..k Bogu. Bo pa narava poskrbela zanj….slej kot prej……

   • koreninca

    Črvi, če ga ne bodo skuril. :-)

    • radames

     Morjo ga skurt. Črvi ga ne bodo hoteli papat.

     • stajerc5

      A se mamo sploh kaksen plavz, ziher je ziher…

     • RATATA

      TET z najvišjim raufnkom.

   • stajerc5

    Njegov Bog nosi roge…

 • andreas82

  Vedno se nasmejem izjavam MK, kaj ta skupaj spravi, od tiste Jankovič je socialno občutljiv, pa tisto smo socialna država, zmaga pa tale “težko je bilo osvoboditi Slovenijo”;)! Tovariš ni na realnih tleh, njegove izjave so namenjene točno določenim, ki to razumejo;)!

 • Kučko pod pručko

  To noč sem jo videl

  Pred nekaj trenutki sem si ogledal zadnje Pričevalce, v katerih je Peter Hribar, nečak predvojnega lastnika gradu Strmol, Rada Hribarja, povedal veliko zanimivega. Precej stvari mi je bilo znano, saj sem bil lani na vodenem ogledu po gradu, slišal pa sem tudi nekaj novega. Vedel sem, kdaj in kako je deset morilcev odpeljalo obe žrtvi in kje so ju pokončali, ne pa na kako okruten način.

  Ponoči od 4. na 5. januar 1944 so ju slabo oblečena odvlekli z gradu na Štefanjo goro in ju tam zaprli. Naslednjo noč so ju vodili v vas Mače nad Preddvorom, kjer je bila znana likvidatorska točka. To je bilo 6. januarja. Potem sta se morala oba zakonca sleči do golega, Radovo ženo Ksenijo je posililo vseh deset partizanskih morilcev, nato pa je eden vanjo izpraznil saržer nabojev iz svoje pištole in jo ubil. Rada Hribarja so nato pretepli do neprepoznavnosti, podobno kot malo prej Ksenijo.

  Vseh deset morilcev je bilo domačinov, med njimi pa je bil tudi eden, ki je kasneje postal predsednik kranjske občine. Žal njegovega imena Peter ni hotel razkriti, sumim pa, za koga gre.

  • stajerc5

   Malo si se nam izgubil, skoda…

   • Kučko pod pručko

    Saj sem še tu in vaš. Le malo predaha sem si vzel. Danes me je pa Kurčan izbrskal iz zimskega spanja. Ta baraba mi dvigne pritisk!!!

    • stajerc5

     Te popolnoma razumem, predah je vcasih dober. Sicer pa ni vec lahko komentirati v nasem starem stilu, pri vseh primitivcih, ki jih je F21 natrosil na nas forum. Brez ignore sploh nima smisla!
     Javi se se kaj! Pozdrav

  • Ana Job

   Kakšne živali! Res pretresljivo! Spoštovanje do žensk je bilo s strani levičarjev vedno precej nizko in še danes je!

   • radames

    Spoštovanje do ŽIVLJENJA!!!! Komunistom ni človeško življenje pomenilo NIČ!! Mnogo hujši so bili (so!) kot nacisti.
    In to drhal smo morali prenašati pol stoletja in potem so se nam ponovno vsilili. Tako kot prvič. Leta 1941.

  • KIKI

   Prišla sta dva, dva v partizanskih uniformah, komajkaj
   s puhom pod nosom, mozoljava!
   “z nami greste!” hrumi mladi pritlikavec…
   Kam?
   “gremo!, gremo!, gremo!”, se napihuje. Iz ust mu zaudarja
   slaba domača slivovka, pomešana s česnom.
   Drugi molči in preži kot stekel pes za plenom.
   V kotu kuhinje stoji starka, naša omica in si z robcem
   briše solze med polglasnim mrmranjem.:..Bog vas bo vse kaznoval…
   Bog vas bo kaznoval kaj delate..!
   “Držite gobec!” izdavi molčeči.
   V kovček porine mati, vsa zmedena, odejo iz divana in malo
   otroško blazinico, otroške žabice sname z vrvi za sušenje.nad
   štedilnikom Roke se ji močno tresejo in gre ji na jok. K njej se
   stiska mala, drobcena triletna deklica. Moja sestrica. Velike modre
   oči samo gledajo in ne razumejo, pa je vseeno v njih zaznati strah,
   ki zajeda do bolečin.

   In gredo, v mračno, ledeno februarsko noč ! Mati nese kovček,
   težek usnjen kovček v eni roki, z drugo roko privija svojo hči,
   ki jo močno objema okoli vratu, tako, da komaj diha.
   Ob njej, kakšen korak pred njo, vojaka, mlada, krepka.
   Do železniške postaje je kakšnih pet kilometrov, debelo uro
   hoje po zasneženi, zaledeneli cesti. Mrak. Mraz. Strah.
   Korak ji peša, breme je težko. Za hip se ustavi. Deklica močno
   zajoka in jo silovito grabi, jo duši.
   “prosim, pomagajte mi nesti vsaj kovček…,”zaprosi.
   “Kar tu ga pustite, ga ne boste več rabili.” blekne smrdljivec in
   iz ust v mraz pride ponovno gnila sapa pomešana s slivovko
   in česnom.
   Drugi ji hoče pomagat in vzeti deklico…”jo bom malo nesel”
   Takrat pa krik in vik in mala ga je z vso močjo odrinila, z rokami in
   nogami..
   “Crknite!” se je zadrl molčečnež in pošteno pospešil korak,
   tako zelo, da ga je uboga reva komaj dohajala in ji je bilo
   prav vseeno, četudi res takoj “crkne”.!.
   …..
   Izstopili so v Mariboru, daleč pred železniško postajo.
   Delalo se je jutro, koprenasto in ledeno. Tam, nekje
   blizu mesta so jih naložili na kamione in odpeljali v
   neki večji hlev, slabše gospodarsko poslopje (Racenhoff)
   ……

   ( leto 1946 februar ; inserti iz knjige: Tri breze)

 • stajerc5

  Nikdar se nisem drl na forumu, ampak zdaj ne izdrzim vec!
  F21 JE DALA ABSOLUTNO PREPOVED KOMENTIRANJA VSEM SVOJIM PLACANCIM NA FORUMU!!! KDOR SE PREGRESI, JE TAKOJ IZGUBIL SLUZBO!!!
  Udbapress, pssst…

 • Ana Job

  Res mora biti težko njegovo življenje, ko je polno vseh vrst privilegijev,kar jih lahko nudi Slovenija. Sicilija je njegov drugi dom.

  • RATATA

   Matr Ana, te išem!
   O preoblečena.
   Pa prenehala kadit.
   Saj če se mal zrediš ni nič hudega.
   Bo vsaj kaj za zagrabt.

   • Ana Job

    Živjo Ratata, se mi je kolcalo, hahaha. Včeraj nisem mogla več na profil. Zgleda, da je bila okrnjena moja svoboda govora in da roza klub boli moje razmišljanje.

    • RATATA

     Ko sem zadnjič Mojco, s katero se večkrat službeno slišva in vidma vprašal, če je šla mogoče ob 11.30 lulat (takrat se mi je namreč kolcalo), me je zabila, da bi bil šele tretji na vrsti.
     Tudi z bronasto sem zadovoljen(!) stopničke so pa le.
     Glede roza kluba nisem nič porajtal.
     Trd morda?

     • Ana Job

      Saj veš, kateri roza klub! Levi klub! Hahaha

     • RATATA

      Lej, zbrišem vprašaj.
      Zafarbu sm pa že.

    • baldeagle

     Preizkusi prijavo na tvoj ex uporabniški račun z drugim IP-jem. Če imaš dinamični IP, mislim, da nebi smelo biti težav. Lahko poizkusiš tudi z IP-jem neke tuje države preko VPN povezave ali omrežja Tor. To bi moralo it skozi.

     • Ana Job

      Moj prejšnji račun so blokirali in ga sploh ne morem več uporabit. Preveč svobode govora zgleda, hahaha.

  • stajerc5

   No ja, po genetski zasnovi bi rekel, da je rojen siciljanec…Pokvarjene, vedno na tla obrnjene oci ne lazejo!

   • RATATA

    Če dobro pogledaš, je v bistvu plazilec. Nekakšen polž lazar.

    • stajerc5

     Ma dej, kaksen polz! Ce bi bilo treba bezat bi bil vedno prvi!

     • RATATA

      No pa ne polž.
      Men se namreč polž gabi. Od tod asociacione.

 • VERZIFIKATOR

  Mili Skačun

  VELIKE MALE SANJE

  Spet se milo je oglasil,
  zbúdil se iz mirovanja,
  spet spremembe, glej, naznanja,
  ni da bi se dolgočasil.

  Ker nemirni so njegovi,
  kar še v njem nemir povzroča,
  misel je bila pekoča
  v njega oznanitvi novi.

  Pri njegovih negotovost
  vsak dan se močneje čuti,
  naj se kažejo naduti,
  tolče dejstev jih surovost.

  Nesposobnost, malovernost,
  izgubljenost na potenco
  skozi sleherno sekvenco
  kažejo vso neizmernost.

  Jim pregavice povzroča
  že nedolžna ena misel,
  da v celoti je nesmisel
  njih usmerjenost tekoča.

  Se zato je oglasiti
  nujno treba zopet njemu,
  da bi obdržál v objemu,
  kar bi moglo mu uiti.

  Čas nazaj mu zavrteti
  zopet glavna je naloga,
  le da Kronos ne uboga,
  ni se temu moč upreti.

  On pa vseeno poskusi,
  vneto zopet se oglaša,
  zdaj sam sebe oponaša,
  kot nekoč jeziček brusi.

  So dovóljene mu sanje,
  da zadeve vse obvlada,
  ko pravičnost vsem razkada,
  svoje temeljí ravnanje.

  Sanje so pač prevelike,
  če jih mali človek sanja,
  sproti namreč vse odzvanja,
  ni več prave sanjske slike.

  Slike, jutri da nov dan
  vse na staro bo povrnil.
  Ga sanjač preveč je zvrnil?
  Iluzijam mož je vdan?

  Iluzijam, da veliki
  njega tokrat so koraki,
  saj pri majhni pač navlaki
  kratki so, kot vedno, stiki.

  Stiki kratki in vse tanjši,
  sanje vsako noč šibkejše,
  brez učinka, vse mehkejše,
  ko pa sanja jih najmanjši.

 • baldeagle

  Komunisti, Kučanovi idejni očetje, so v Jugoslaviji spravili ob življenje prek milijon ljudi.
  Poleg tega so med ljudmi zasejali sovraštvo in ga še sejejo ter ekonomsko uničili državo, da je propadla, s čemer so povzročili novo mednacionalno sovraštvo in nove žrtve. Pri uničevanju države in širjenju sovraštva med ljudmi je sodeloval tudi Kučan, saj je bil od šestdesetih let prejšnjega stoletja na pomembnih partijskih funkcijah, kjer je ostal do leta 1991. In kje je danes, se sprašujemo, ko beremo njegove politično tendenciozne komentarje?

  To, da se nekdo svojega zgrešenega političnega prepričanja, ki je povzročilo toliko zločinov in gorja, ne sramuje, je toliko slabše zanj, saj ga izdaja za neciviliziranega in neznačajnega človeka. Komunizem je bil na naših tleh hujši od fašizma in nacizma, to takoj uvidimo, če preštejemo žrtve zaradi njega. Poštenjak se ne more kititi ne z nacizmom, ne s fašizmom in prav tako ne s komunizmom. Vse troje je zgodovinska sramota človeštva.

 • RATATA

  Veš mi smo se hecal ene osem let, pa ni blo nič.
  Pol so pa neke laparoskopske luknjice v trebuh delal, je pa blo.
  No zdaj je pa smrkavc razvajen, dokler se ga občasno ne spomnim okurcat ku prasca.
  Takole mi nihamo. Sej me zastopš.

 • baldeagle

  Milan Kučan: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.” Izrečeno: 31.1.1990.

  ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.

  ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.

  ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.

  ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.

 • RATATA

  In Ti men to limaš.
  Takoj sem se na taščo spomnil!
  Ime ji je……
  ………
  ……..
  A
  n
  a
  !

 • baldeagle

  Milan Kučan je največji lažnivec, manipulator, blefer in kar je še najpomembnejše, uničecvalec in izdajalec slovenskega naroda in države Slovenije. Ta murgelska podgana si ne zasluži drugega, kot gnitje v zatohli celici najstrašnejšega zapora.

  • Ana Job

   Na zelo preprosta vprašanja, Kučan že od nekdaj odgovarja zagonetno in kompleksno. Da na koncu prideš do zaključka, da ni povedal praktično nič oprijemljivega.

   • baldeagle

    To so značilnosti vseh komunističnih lažnivcev. Prazno besedičenje do onemoglosti.

    • Jovo Jamnica

     Motiš se. Kučman je vedno vedel, kaj govori, da bo slišan. Pazi tudi, kako govori.

     • baldeagle

      Pozabil sem praznemu besedičenju komunistov dodati skrbno načrtovane laži, ki jih servirajo narodu.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ampak to moreš znat pravilno dozirat, predvsem glede na trenutne razmere. Ti nisi živel časa pri nas, ko so po poročilih vsak dan palamudili o herojski drži naših elitnih komijev v Beogradu. Ljudje so v bifejih bolščali v ekrane in namesto fuzbala, spremljali defile naših komijev, kako so protestno zapuščali dvorano. Spomnim se pojave ogromnega Korošca, v primerjavi z liliputancem Kučmanom. Meni je bilo to tako komično, da se še danes spomnim prizora.

     • baldeagle

      Sem si ogledal posnetek tega famoznega odhoda slo. komunistov iz Beograda.
      Imam tudi informacijo, da naj bi ostali člani slo. delegacije skoraj na kolenih moledovali Kučanu, naj vendarle zapustijo takratno skupščino, ker Kučan naj nebi hotel le te takrat zapustiti.
      Mogoče ima kdo kake bolj natančne informacije o tem dogodku?

     • Jovo Jamnica

      To so imeli naprej načrtovano. Šlo je za pripravo terena, naskoka na oblast. Milošević jim je šel na roko. Podpirali so stavko šiptarskih rudarjev, da bi nekako Srbe naščuvali proti Slovencem. Jogurtna horda se je ustavila na Dobovi, ker ima Slovenija drugačno napetost za električne lokomotive, kot jo je imela ostala Juga. Naši železničari so pač “štrajkali” in poti je bilo konec. Ertl pa se je po Lublani preganjal za tremi “stojadini”, ki so se “uspeli” prebiti do Lublane. TV Slovenija je to hrabro dejanje slovenske ljudske milice dokumentirala in poveličevala. Ha, uprli smo se Srbom… heroji.

     • baldeagle

      Tudi te dogodke sem gledal na TV. Mislim, da je imela Rosvita Pesek oddajo, v kateri prikazuje situacijo o kateri ti govoriš.

     • Jovo Jamnica

      No, to sem jaz takrat drugače doživljal. Vsi, ki smo si želeli svoje dežele, smo bili na ta način zmanipulirani in smo v veliki večini podpirali dejanja. Pozneje pa sem ugotovil, daje bilo to, spretno slepilo in načrt za prevzem oblasti. Vojaški konflikt ni bil motiv, saj ti razrušen fevd ne koristi.

     • baldeagle

      Malo sem zmeden, ko prebiram tvoje sedanje poste. Kot, da nisi tisti stari @Jovo Jamnica, s katerim sem svoj čas debatiral. Nekako mi deluješ, kot da so se ti čez noč odprle oči. Če pravilno sklepam, sem vesel, da je temu tako.

     • Jovo Jamnica

      Saj pa nisem nikoli drugače govoril. Mogoče me pa nisi poslušal.

     • baldeagle

      Upam, da je temu res tako. Potem bodo prihodnje debate s tabo vsaj upam tako, plodnejše, kot so bile do sedaj.

     • Jovo Jamnica

      Samo pazi. Moja mnenja nimajo plebiscitarne podpore.

     • RATATA

      Tukaj.

     • Jovo Jamnica

      Ne. V Sloveniji.

     • baldeagle

      To mene ne zanima, kako podporo ima kdo na tem portalu. Znima me izključno in samo stališče, ki ga nekdo zagovarja. Če je to vsaj približno podobno mojemu, ki je močno antikomunistično, je to zame dovolj.

     • RATATA

      Od sept.88 do sept.89 se sužil vojni rok.
      Ko so nas prvič “postrojavali” in klicali po par, da bi šli na Stari Trg šiptarske rudarje pretepat, sem poručniku (šiptarskemu komunistu), ki me sicer zarad mojega gobca ni maral spet stegnil gobec: a mene iz knapovskih trbovelj mislite poslat knape pretepat??
      Niso me poklical nikoli, pa smo vsaj 10x stali v “stroju”.

      Pa še: Istrske železnice = SŽ
      + isti štrom kot po Sloveniji!!
      Seveda Istra je sestavni del Slovenske Dežele Primorske (vprašaj Peterleta!)!

      Poišči tudi Aerodrom Ljubljana Pulj!!! Celo lastnik Krvavca je bil!!

     • Jovo Jamnica

      A Dobova je v Istri?

     • RATATA

      Ne ni Dobova v Istri.
      Imajo pa železnice od Dobove sem isto štrom lajtngo kot cela Istra. To sem napisal.

     • Jovo Jamnica

      Socialistična republika Slovenija je mela štrom enosmerni 3KV in ga ma še dans. Isto majo Lahi. Austrici majo 16KV AC, Juga pa je imela 25KV AC in ma isto še dans. Če pa se je kos Hrvatije tut tak fijako, pa nisn jas kriu!

     • RATATA

      Nikakršen kos hrvatije ni Istra nikoli in nikdar bila porkamadona, saj sem ti povedal, da je Istra sestavni del Slovenske Dežele Primorske! In mednarodno pravno še vedno je!! Nihče ni nikdar nič uradno velhabnega spreminjal, vse so se neki partizanarjj pa komunisti dogovarjal.
      Od tod tudi tak štrom in oznake na lokomotivah in vagonih SŽ!
      Istre si še Pavelič ni uspel pri svojih šefih (Dučeju in Hitlerju) pridobiti! Po kapitulaciji italije je poglavnik klical Rupnika, ta pa mu je slušalko dol vrgel!! Niti naci.okupator ni meja Dežele Primorske spreminjal!!!Istra je ves čas notri!

     • Jovo Jamnica

      Pa saj nismo zdaj debatirali o Slovenskih deželah, ampak o štromu v Dobovi. In v Dobovi se mora mašin menjat. Danes sicer so že lokomotive, ki špilajo na različne štrome, ampak 1988 še to ni bilo, kolikor vem. Ne da se mi pa zdaj tega iskat po spletu.
      http://www.slo-zeleznice.si/sl/skupina-novice/skupina-novice/med-slovenijo-in-avstrijo-brez-menjave-lokomotiv

     • RATATA

      Trda mi prede

     • Jovo Jamnica

      LOL

     • RATATA

      Pa saj hrvati s svojimi mašinami tedaj tudi v Isto niso mogli pol jim je pa Peterle dal še Istrske železnice po katerih so vozile mašine Slovenskih železnic, kamor istra tudi od vekomaj paše.
      Vprašaj nojega krajana Kmetiča.

     • Jovo Jamnica

      Ja, šit je to. Debatirali bi lahko še celi tedn.

     • RATATA

      Očim mojga fotra je bil pa 12 let kurjač na donfrci!!!!
      No zdaj pa grem, ker imam uro našimano ob 05.20 že od leta 1989.
      Ln

     • Jovo Jamnica

      Uh, kruto, predvsem, kar se zgodnje ure tiče. Lahko noč!

     • RATATA

      Kdaj so pa Istro preklopil na HŽ?

     • Jovo Jamnica

      Pojma nimam. O različnih štromih sem se poučil takrat, ko je bil na Novi članek z onim sanjačem Duhovnikom, ki je predlagal neko vlačenje kompozicij z zajlo po tunelu navkreber, ker bi tako bojda prihranili 500 milijonov €. Ko pa kaj preberem, si pa kar dobro zapomnim, kaj sem prebral. Še sam se čudim, da sem z glave zadel vse natančno in točno.

     • RATATA

      Poznam enga stručnjaka za glave, vaju lahko povežem in te bo pregledu, pa ti bo iz njegove glave direkt povedu, kaj je s tvojo glavo, da si tak zapomniš, lahko ti bo tudi zmajnšal ta delovni spomin, da ne boš tolk trpu. Jaz se mam pa fajn, ko si čisto nič ne zapomnim …
      O čem sem že pisal….?
      Že šlafam, kot vidiš….
      Ln

     • baldeagle

      V čem je ta razlika elektrike med Slovenijo in Hrvaško?
      Gre mogoče za istosmerni in izmenični tok?

     • RATATA

      To ne vem iz glave bom preveril, imam zapisano.
      Javim.
      Bistvo je pa Dežela sicer – avstrijske dežele in ogrski del, saj je bila hrvatija sestavni del celovite Ogrske, to je zapisal tudi Karl v Manifestu!! Saj je obljubil 1867 ob Poravnavi, da bo Ogrska vedno nedeljiva in šele takrat je postal ogrski kralj!….
      Vse je zbrano Verodostojno elaborirano na
      http://Www.domovinasospomini.eu

     • RATATA

      Aja lokomotivfirer bo to takoj vedel povedat.

     • Jovo Jamnica

      Prej bo drugi tir fertik… :-)

    • karlina

     TOČNO, KOMUISTI LAZEJO, KRADEJO, VERJAMEJO SAMI SEBI

  • karlina

   MOJ VELIK PODPIS, NI KAJ DODATI +10

 • baldeagle

  Zato ti predlagam, da si kupiš Apple iPhone, na katerem gay-evskih ikon ne boš videla.

 • Aton

  Toda nič se ne bo spremenilo. Ker komunizem ustvari vernike in ti ne dvomijo. Zato so mu verjeli, ko je dolarje zaničeval in zato mu verjamejo, ko gre samo še za dolarje!

 • RATATA

  No zdaj ti pa res verjamem, das iz Zagurja.

 • RATATA

  Jaz pa vedno istospolne pošiljam.

  Upičkomatrno pa to!

  • Ana Job

   To nalašč delaš! Hahaha.

   • RATATA

    Ne nalašč, ampak jer sem zafukan Trbouc!
    Ha-nazaj

 • Kučko pod pručko

  M. Kučan, 23.12.2015: Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem.

 • baldeagle

  Problem je v komunistični OKUPACIJI, kar se je zgodilo s Slovenijo.
  Ko neko ozemlje, neko državo itd. okupira “smrtni sovražnik ljudi = Komunizem, je tisti prostor obsojen na propad, na propad človečnosti, postane pač razredna družba, kjer satanistični tovariši odločajo o življenju in smrti ljudi.

  • Jovo Jamnica

   Madona? Težko sledim.

   • baldeagle

    Vem, ni mi potrebno posebej tega povdarjati.

    • Jovo Jamnica

     Nena se jezi. Jaz Kučmana sploh ne povoham.

     • baldeagle

      To se pa že lepše “sliši” izpod tvoje tipkovnice.

     • Jovo Jamnica

      Ma, mam ga dovol že od takrat, ko je izkoristo Pučnikovo “naivnost”. Pučnik je v, pod nos mu ponujen mirofon, dahnil: “Jaz sem ateist!”. Kučman pa je to ponujeno priložnost izkoristil in dejal: “Mi pa smo doma praznovali božič”, ali tako nekako. In mamike so volile Kučmana, Pučnika pa so se prestrašile.

     • RATATA

      Kučan je tudi naročil svojim moriskim tovarišem komunjarjem, naj po društvih upokojencev šuhtajo aktiviste govoriti naokrog tole:
      “Če bo pučnik predsednik ne bo penzionov”.

     • Jovo Jamnica

      Tega ne vem. Vem pa, da je vedno dobil glasove, pretežno starejše generacije.

     • traktor

      Če je pa lep, pa tako majhen. Vsi stari so mislili da, če bo vojna, bo ostal. Ne bo mogel pobegniti, ima prekratke nogice.

 • Kučko pod pručko

  Človek, ki si zasluži največji gnev slovenskih domoljubov, sliši na ime Milan Kučan!!!

 • radames

  Kučan: “Danes so dovoljene sanje, jutri bo nov dan!”
  Prevod: danes še lahko sproščate sanje, jutri ponovno zavladamo mi!

 • Kučko pod pručko

  Če ne bi bilo Kučana, bi bili še vedno v Jugi. Organiziral je slovensko obrambo in do zob oborožil Teritorialno obrambo. Praktično golorok je s fračo sklatil dva sovražna helikopterja, z molotovko pa zažgal tri tanke. In če ne bi povsem sam razorožil celotno jugoarmado in zasedel vojašnice, s samostojno Slovenijo ne bi bilo nič.

  Slava heroju Kučanu – Osamosvojitelju!!!

  • RATATA

   A je umr?
   Ko praviš Slava mu.

   • Kučko pod pručko

    Ko bi vsaj!!!

  • Marjan Srebre

   COOL!Hahahahhahahahaha

  • KIKI

   Slava heroju v lastnem gnoju!

   • Hribouc

    Cel žiulene v gnoju, do konca v gnoju. In še potem – ko misli, da ni ničesar več!

  • Hribouc

   Bog ne daj, da bi tole tvoje sranje bilo res.
   Še dobr de te poznamo – kje si pa bil tako dolgo, ti druga polovička od Štefanije Murgelske? ?

  • slosin

   A se že ve, kje mu bo Partija postavili spomenik, kot največjemu slovenskemu sinu…?

 • Janez

  Ah !?
  Ta čudni človek nikoli ni užival mojih simpatij – in če še tako stoka : jih tudi nikoli ne bo !
  Toliko čudaški ali ne vem kakšen je bil, da se je okrog 1980. leta pustil
  – trepljati po rami od vsem znanega polpismenega primitivca in političnega morilca Ivana Mačka !
  Jaz bi se tistemu primitivnemu tesarju, ki se je pri Stalinu in njegovi morilski NKVD izučil za zločinsko in nasilniško vladanje – jaz bi se mu nikoli ne pustil – da se me dotakne !!!
  M. K. takega samostojnega značaja ? Očitno nima !?
  Vsi poznamo tisto fotografijo !M. Maček treplja, drži M. K. za ramo – in mu predaja krvavo KP, ZK “štafeto” In M. K. jo kar sprejme!? Pojasni naj – zakaj jo je sprejel ?!

  M. K. se vedno le spreneveda !?
  – prav dobro je vedel, da se gre kompanijo z zelo vprašljivimi, napol iracionalnimi , vsekakor pa !
  – s politično zločinskimi ljudmi !
  Verjamem, da se je 1990. ko smo se mu ” zgodili” Slovenci – ni dobro počutil.
  M.K. za samega sebe še nikoli ni rekel, da je Slovenec !
  ot tega žal ne zmorejo reči še številni sedanji
  slo po- komunisti. ,
  Čeprav Slovenci, slovenskega rodu – seveda so !
  A – čarobna formula komunistične oblasti ( “”vsakomur po njegovih potrebah” ) – s katero so
  manipuliralii ljudi – jih je zmedla? Pozabili so, kdo so: kar naenkrat so bili samo še – komunisti !
  To – in nič drugega !
  M. K. se niti v običajnega socialdemokrata – ni nikoli ” poniža ”
  A? Zakaj ?!
  Ja – enotavno: socialdemokrat (pravi) ne računa na uveljavitev svojih zamisli s pomočjo nasilja državnih organov !
  Komunisti pa so računali in tudi uporabljali – prav – to ! Držvno -politično nasilje !
  Verjamem, da se je M.K. 1990 in verjetno ves čas – slabo počutil !
  A ?!
  Pripadnost nasilnim idejam – pač? Ne prinaša – dobrega počutja ! Mar ne ?
  Težave z iskreostjo do samega sebe – pač. O ostalem glede M.K. ne bi. L.r. vztrajnik Janez Komenda

 • Hun

  dejstvo je da je Kucan upokojeni starcek…
  fatamorgana desnicarjev o nekem istrosenem starcku, ki bedi kot mafijsko-udbovski boss nad forumom 21

  • traktor

   Nekam čuden je tale tvoj upokojeni starček. Ne manjka na nobeni pasji procesiji. Povsod se kaže, ni ene pomembnejše zadeve, da je vsaj ne pokomentira.

   • Hun

    ponavad se tvoji zarotniski starcki skrivajo v anonimnosti in vlecejo niti iz ozadja

  • Hribouc

   Si Idiot, plačanec ali budala 1.kat.?

 • FRANC3

  Citati:
  Laž je neumrljiva duša komunizma.
  Komunizem je organizirano zlo.

  • Zaskrbljen

   Komunizem je organizirano zlo, ki svojo organizacijo zgleduje po cerkvi. Nauk: oboje je zlo ;)

   • Hribouc

    Ne kliči hudiča , sinko.
    Ker bo jokec in škrtanje z zobki!

    • Zaskrbljen

     Hudic je ze tukaj, le vi mu slepo sledite in ga imenujete Bog.

     • Zaskrbljen

      …in dokler bo tako, bo vladal svetu, kar verjetno nocemo.

     • Hribouc

      Prosi Boga odpuščanja, zakaj grešil si svinjsko na debelo.
      Enkrat, potem, bo too late, sunny!
      Reši se, kajti “mavrica iz Fatime se je pričela vrteti!”.
      There is no emergency exit, baby!
      The last warning.
      I won’t repeat it again.

   • hahahaha

    ahahahaahahahahahahhaahahahha……ahahahahahahahahahahah….ahahahahahahahaha a kdo pa je tebe ob tla metal z glavo? komunizem in vera dve različni stvari .. in vatikan je osamosvojil slovenijo lp

 • Kučko pod pručko

  Kučan laže, zavaja, se spreneveda, …

  … Vsa ta dejanja so zahtevala tesno, skoraj vsakodnevno usklajevanje med ključnimi organi države …

  Pokvarjena baraba je hotel s tem stavkom spet zavesti Slovence, zlasti tiste, ki ne nasedajo na njegove blesave besede, ki nosijo samo laži. On je tesno sodeloval, prosim vas!? Gledali smo TV oddajo, ko sta Janša in Bavčar pojasnevala, v kateri hiši ob Tromovstovju so se skrivno sestajali skupaj z generalom Krkovičem in izelovali načrte za obrambo Slovenije. V največji tajnosti pa se niso sdobivali zaradi sovražne strani, ampak za to, da tega ne bi zvedel Kučan. Bali so se namreč, da bi ta pokvarjenec in veleizdajalec zadal dokončni udarec slovenski osamosvojitvi!!!

  • Hribouc

   Bravo.
   Samo in le Resnica nas bo osvobodila!

   Veleizdajalec Kučan s svojim Aparthajd Gulagom Zla Slovenistan zagotovo ne!

   1.generator zla.

   • Zaskrbljen

    + jansa

    • Hribouc

     Up yours ,Baby!

     • Zaskrbljen

      Up your stinkin’ass, cock sucker! Yee haw!

     • Hribouc

      Du kan skricka, sjunga eller snacka javla skit – hella tidden-varje dag-immellan
      hella aret 2017 – jag ska bara skicka dig till forbanna satansk skit varje gang.
      Verkligen- du snacka bara javla skit – och jag svarar inget mer till dig-for helvete.

     • Zaskrbljen

      Bravo, znas svedsko :)

     • Hribouc

      Nej.Vad du laser ar en Norska spraket, blandad med Svenska och Dansk.Verbanna dumm.

     • Hun

      še en k vrjame da so Slovenci potomci vikingov

 • Marjan Srebre

  Najprej je ukradu orožje,zdej pa jamra!!Res seje težko borit brez cajga!!

 • Morala

  Če je upokojenec, naj bo lepo doma in uživa!!

 • Zaskrbljen

  Veliko je govora o lustraciji, vendar pri tem pozabljate, da je vas junak iste sole kot osovrazeni kucan. Pljuvate po svojih.
  Desni ste zanimivi, ugotovili ste da levica laze in krade.Hkrati verujete v desnico, ki je boljsa(??). Vsi pastircki so isti.

  • Hribouc

   Zmene. In to zanalašč, a nede?

  • MižekFiga

   Ko bo ddr. Hassan Milan Kučan preživel v arestu najmanj toliko časa kot je Jekleni Janez, še vedno ne bodo vsi pastirčki isti!

  • slosin

   A ti gledaš kaj poročila, NLB, TEŠ6, Telekom, drugi tir pa to…Ob vseh teh levakarskih svinjarijah si upaš trditi, da so vsi isti..

 • Hribouc

  Kučan šef bivše republike, šef CKZKS, šef Udbe, agent KOSa, Prestolonaslednik krvavega Brozovića, Balkanoid 1¸.stopnje, internacionalist, Šef – patron slovenske industrije, mecen prostozidarjev, malikovalec Sorosoidov, veleizdajalec domovine, šef F21, šef F 571, sedaj še Car osamosvojitve po Grafenauerju – ni da ni!
  Nihče pa komunajzla vseh komunajzlov ne praša kako pa kej seksa!?
  Porka malora!
  Sex opravilno sposoben exex prezidente je pa ja pomemben !
  ČE MU DOL VISI, POL JE PA RESNIČNO LE UMIRJEN, BUTAST PENZIONIST ZA NABIRANJE REGRATA!

 • milanček

  Preragi moji zavedni Slovenci, jamranje, pisarjenje raznih komentarjev, zborovanja itd ne bodo pomagale k boljšemu jutri, preiti moramo od besed k dejanju, kučan je “morilec” slovenskega naroda-torej!

 • Steiermark

  Res neverjetno, kakšni patološki lažnivec in sovražnik samostojne Slovenije, ki nam jo je vkradel s svojo razbojniško jugosrbsko rdečo tolpo, tale pritlikavec – v vseh ozirih, še najbolj pa duševno, kar naprej naklada in se sam prepričuje v svoje laži. Zakaj ga novinarji ne vprašajo, kako je bilo z rovarjenjem pred osamosvojitvijo, pri kateri on nima nobene zasluge, nasprotno, ko je vse novice prenašal direktno svojim, v beograd, v njegovo otačbino, od katere se niti v sanjah noče ločiti, in tako dela naprej na zasužnjevanju nas , avtohtonih v Sloveniji, kako je bilo pri predaji orožja, njegovim prijateljem – rodžakom jla banditom, kako je bilo na Brionih, ko se je zavzemal, da ostanemo “v ohlapni konfederaciji” , in kako se počuti ob metanju takšnih laži, na plano, ko so pa poznana njegova stališča in “najbolj intimne opcije”, v katerih ni prostora za svobodno in samostojno Slovenijo, s katero se še vedno ne strinja! Lažnivec in podtaknjenec, smrdljivi!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!