Kučanov prijatelj Edvin Pejović v Sloveniji dolžan okrog in okrog, na Maldivih pa ima pravo bogastvo – milijoni evrov, jahte in luksuzno življenje

Foto: osebni arhiv podjetja Pejo Šampionka d.o.o.

V uredništvu smo pridobili dokumente družb Pejo d.o.o, Pejo šampionka d.o.o. ter maldivske družbe Best Dives, ki naj bi imela ključno vlogo v skrivanju premoženja oziroma domnevno pranja denarja pod taktirko Edvina Pejovića. Ob tem smo ostali brez besed, ko smo prišli do sodnega zapisnika, v katerem Pejović prizna, da ima na Maldivih vrtoglavo premoženje, medtem ko so v Sloveniji nekateri njegovi upniki nepoplačani in bo očitno tako tudi ostalo. A očitno je to “bonus”, če si blizu Kučanovemu krogu …

Po pričanju našega zanesljivega vira Edvin Pejović že več let uspešno skriva svoje premoženje pred upniki, predvsem preko kanaliziranja denarnih sredstev družbam na Maldivih, kamor pa slovenske sodišče in upniki ne morejo poseči. Kljub domnevno dobičkonosnim podjetjem in velikemu premoženju, s katerim naj bi razpolagal Pejović, pa je bil s strani enega od upnikov predlagan začetek postopka osebnega stečaja. Kot kaže bo Pejović še eden v nizu slovenskih milijonarjev, ki končajo v osebnem stečaju. Seveda pa dokazov in razlogov za to ni potrebno iskati daleč. Spletna stran Ebonitete.si razkriva, da naj bi Pejović kot zakoniti zastopnik podjetja Pejo d.o.o, katerega formalna lastnica je sicer njegova žena, prenakazal visoke vsote denarja prav v davčno oazo – Maldive. Upniki ob tem razočarano ugotavljajo, da pravnih podlag za ta nakazila sploh ni, če pa že, je velika verjetnost, da so v celoti fiktivne. Nakazila v davčno oazo so tako v slabem letu presegla milijon evrov, natančneje, Pejović je na Maldive nakazal kar 1.689.994 evrov! Dokaz objavljamo tukaj:

Kot je razvidno iz zadnjih nakazil, gre predvsem za zaokrožene zneske. Vir: ebonitete.si

Kam je izginilo 11 milijonov evrov?
Pejović je leta 2008 družbi Beohemija d.o.o. iz Beograda prodal svoj poslovni delež v družbi Pejo Šampionka d.o.o., za kar je dobil 6 milijonov evrov. A je novi lastnik in zakoniti zastopnik kaj hitro ugotovil, da je bil ta znesek občutno previsok, saj je Pejović pred prodajo z delitvijo podjetja Pejo Šampionka d.o.o. na svoje podjetje Pejo d.o.o. prenesel vse premoženje, ki je bilo omembe vredno, predvsem pa številne nepremičnine z visoko vrednostjo. Poznavalci njegovo takratno premoženje leta 2008 ocenjujejo celo na 15 milijonov evrov, a naj bi jih Pejović z različnimi manevri prenesel na način, da je bila vrednost premoženja, prenesenega na Pejo d.o.o., prikazana le v višini 4 milijonov evrov. Obenem naj bi Pejović neposredno po prodaji na vseh nepremičninah v svoji lasti ustanovil zemljiško-knjižne dolgove, ki naj bi bili domnevno fiktivni. Še več! Novi zakoniti zastopnik družbe Pejo Šampionka d.o.o. naj bi tudi ugotovil, da je podjetje že vse od leta 2006, torej že od dveh let pred nakupom, insolventno, njegovo spoznanje pa je potrdil tudi izvedenec v sodnem postopku.

4 milijoni evrov dolga zaradi zamudnih obresti
Pejo Šampionka d.o.o. je tako v stečaju, stečajni postopek pa je bil uveden že leta 2009. Obenem je stečajna upraviteljica Marija Magdalena Šantl zoper Pejovića sprožila več postopkov, med drugim tudi pri Okrožnem sodišču v Novi Gorici, kjer je že bila izdana sodba, ki je že pravnomočna. V tem postopku je sodišče razsodilo, da se med upnikom Pejo Šampionka d.o.o. in dolžnikom Pejovićem razveljavijo učinki pravnih dejanj v skupnem znesku 493.977,82 evrov ter da je Pejović dolžan ta znesek plačati upniku z zakonskimi zamudnimi obrestmi, ter da je Pejović dolžan upniku plačati tudi 1.712.745,72 evrov, prav tako z zakonskimi zamudnimi obrestmi. Ker naj bi bila Pejo Šampionka v tistem času že insolventna, je sodišče presodilo, da je Pejovič oškodoval upnike. Dolg 2,2 milijona evrov pa je v letih sodnih postopkov z zamudnimi obrestmi narasel na 3,6 milijona evrov, je o tem že pred časom poročala spletna stran Regional Obala. Sedaj pa naj bi celoten dolg z zakonskimi zamudnimi obrestmi znašal že štiri milijone evrov. Ob tem pa ni zanemarljiv niti podatek, da naj bi mu nekatera dovoljenja poskušal priskrbeti celo Milan Kučan, s katerim naj bi se Pejović hvalil, da sta prijatelja ter da mu “ureja neke zadeve”. Njuno prijateljstvo, tako naš vir, pa naj bi postalo še tesnejše, ker naj bi bila na Pokljuki, kjer naj bi imela oba počitniško hišo, celo soseda. Še več, v nekem drugem sodnem sporu naj bi v Pejovićev prid pričal celo Peter Šefman, ki je zaslovel kot Kučanov šef varovanja.

Dokopali pa smo se do zapisnika naroka za obravnavo upniškega predloga za začetek stečajnega postopka, ko je bil zaslišan stečajni dolžnik Edvin Pejovič. Ta je sodniku Petru Baši razkril na vprašanje o svojem premoženju, da je le-to težko ocenjevat. “Jaz sem kupil nepremičnino za milijon in pol, pa sem jo prodal za tri,” mu je povedal Pejović ter dodal, da je vsako stvar kupoval za neko vrednost in jo vedno prodal naprej za dvokratnik ali trikratnik cene. “Pohvalil” pa se je tudi s številnimi nepremičninami, med drugim ima v lasti hišo v Čežarjih, počitniško hišo na Pokljuki, je pa tudi lastnik parcel na Oltri v Ankaranu. Na sodnikovo vprašanje, ali ima še kakšno drugo premoženje, pa je odgovoril: “Imam 60 odstotni delež v Best Dives na Maldivih, Best Trades na Maldivih, imam 100 odstotno firmo v Makedoniji – Itako, imam Tomi nepremičnine firmo.” Pejović je vrednost teh družb ocenil na 30 milijonov evrov! “Ocenila jo je Ekonomska fakulteta v Ljubljani na osnovi Due Diligenca Ernst & Young. Podjetje na Maldivih ima tri milijone evrov neto profita letno, kar je razvidno iz Ernst & Young poročila. Firma ima za osemsto milijonov osemsto tisoč nerazporejenih dobičkov. Je lastnik 36 jaht na Maldivih, ki so ocenjene po Ernst & Young na 10 milijonov kapitala. Firma meni ni izplačala milijon osemsto tisoč plač za zadnjih 6 let. Želim povedat, da sem jaz v zadnjih sedmih, osmih letih dobil na moj TRR račun, kar je dokazljivo, mislim da smo vložili v spis, od Sberbank Koper 10 milijonov evrov. In mislim, da sem edini idiot v tej državi, ki je plačal 3 milijone evrov kapitalskega dobička,” je povedal sodniku, kar razkriva zapisnik, ki ga hranimo v uredništvu. Ob tem pa je zaključil: “Torej to je dokazljivo, da jaz verjetno imam še kak drugi denar, ki zdaj ni bistveno kje in koliko, sigurno 10 milijonov evrov nisem porabil.”

A se Pejović izogiba plačilu dolga, kolikor je le to mogoče, predvsem pa naj bi denar skrival v tujih davčnih oazah. Kot je razvidno iz spletne strani Ebonitete.si, je Pejo d.o.o. na Maldive, ki veljajo za davčno oazo, v kateri ne veljajo ustrezni ukrepi za preprečevanje in pranje denarja oz. se ne izvajajo v zadostni meri, nakazal več visokih zneskov, prav pri vseh pa je kot zadevo navedel “loan repayment”, torej vračilo posojila. Naš vir še zaključuje, da so bili in da nedvomno bodo z ravnanji Pejovića oškodovani tako upniki kot državni proračun. “Dokler bodo tudi državne institucije, ki naj bi skrbele, da se takšne mahinacije ne dogajajo, stale križem rok, pa se bodo seveda takšne stvari dogajale, upniki pa se bodo lahko le obrisali pod nosom,” zaključuje odvetnik enega od poslovnežev, ki jih je Pejović oškodoval.

J. G.

 • Peter

  Ne dirajte mi našeg Edvina, de.

 • karpelec

  Koliko takih Edvinov še premore Slovenija?

  • Franc Šink

   Tega še ciganka ne ve.

 • učko

  Kučanovi prijatelji in sam Kučan so Sloveniji pokradli milijarde !!! Butelškova pa je v imenu Zlovenije zrihtala kredite, ki jih moramo davkoplačevalci vračati.

  • Novakec1

   Bo nadaljevala v novi vladi.

   • antimur

    V kolikor ji bomo dovolili, toda upam, da nikdar več, toliko smo pa menda ja prišli pameti.

    • dob

     V kolikor jim bomo dovolili. Če jim pa ne bomo, nas bo pa sodišće sfukalo!

     • pajot

      Jest pa čakam,kdaj bo Matilda sfukala unga maslešo. Pa še koga,kandidatov je precej.

 • Novakec1

  Takih je še malo morje

 • luka globus

  Sami mutibariči, mi pa zamaške za Črnomelj zbiramo …:)

 • rubec

  Za čifurske falote je komunistična slovenija raj. Temu bodo registrirali tudi Četnik u patikama d.o.o. če bo potrebno.

 • Nšo-či

  Še ena cvetka našega učinkovitega sodstva. Povsem jasno je, da gre za goljufijo, ni popolnoma jasno ali sta se zanjo dogovorila oba vpletena v zgodbi, novi in stari lastnik , eden izmed goljufov pa se državi celo roga in ne skriva svojega premoženja, ki mu je padlo z neba. Še malo pa bodo vsi vpleteni z banko NKBM vred, praznovali 10 letnico odkar se tožijo.

  • rubec

   Je tisti na desni sam tovariš Pašek?

   • Nšo-či

    :) to so prvi trije s tekmovanja – najmanjši na pogled a vseeno največji goljuf

  • pajot

   Pere ga,pere in to ne s svojim,temveč z Ehjavčevim pralnim strojem,mater mu srboslavsku!

   • Nšo-či

    Smrk..smrk dobro nas ožemajo.

    • Peter

     Ja, vlada 2004 do 2008 je prižgala centrifugo na ful, verjamejo nekateri, no.

    • karpelec

     …in kot pijavke pijejo kri.

 • antimur

  Kar se suče okrog zločinca Kučana je sam človeški poden. Da so to v glavnem kriminalci, spoh pa, če imajo še čefurski pedigre, je to izbrana elita najhujših barab, idealna za kučaniste.

 • totex39

  Ta “mali” pa je vse povsod zraven, kjer se prepleta denar, ampak kazensko pa še vedno ni nikoli odgovarjal, zato mu pa lopovski “biznis” tako dobro gre od rok, ker je pač nedotakljiv.

  • Janko Gedlička

   Nedotakljivi so tudi njegovi “poslovni partnerji.”

 • Steiermark

  jugosrbska podganja drhal, “udružena”, s tamalim , “bossom”…. Tem barabam, se bojim, nihče in nikoli več nebo prišel do konca…. oz. do živega. Še vedno, namreč, nam ta ddrhal ali po njihovih navodilih, sodijo, komandirajo in kradejo!

  • pajot

   Ena orng,poštena vojna nam manjka. Kdor pozna zgodovino,ve,da bo slejkoprej izbruhnila.

   • dob

    Tokrat ne bo vojne.
    Vojne so zato, da brišejo sledi za sabo, Stvarstvo pa zdaj tega ne pusti več.
    Lahko bodo manjše, lokalne. Svetovne pa ne bo več.

    Čeprav se to lahko čudno sliši, je vojna način, da se izogneš konfliktom! Družba se izogne konfliktom (kar je tudi cilj vojn) tako, da “izbere” samo enega (tistega najbolj zavajajočega), nato vse posploši (od kdaj in zakaj pa je to dobro?!) in polarizira prebivalstvo na zelo očitno eno stran in zelo očitno drugo stran. Vse druge, ki niso v tej ali oni “špuri”, izloči kot sumljive in izdajalce (lep primer je OF, ki je izključil vse druge oblike odpora okupatorju).
    Potem mobilizira ljudi in jih spravi v spopad.

    In kaj reši vojna? Nič! V glavnem skrije vso Resnico! Briše sledi, kot sem rekel.
    Tokrat jim pa ne bo uspelo.

    • pajot

     jebenti,zakaj ne?

    • dob

     Ostanem še malo pri tem, ker me srce boli zaradi tolikšne brezizhodnosti in občutka splošne nemoči okrog mene.
     Nismo sami! Ne dela vse proti nam! Nekaj dela z nami in za nas.
     Tale tekst (povezava je spodaj!) je malo daljši, dolg je skoraj 30 strani. Kdor se ga loti brati, mora že biti skoraj v duševni stiski. Strah ga mora biti za svojo prihodnost, za prihodnost otrok (vseh otrok, ne le njegovih!), človeštva…. in zato išče rešitev v svoji duši, ker se mu zdi, da je nikjer drugje ne najde.

     Priznam, da že dolga leta pišem in da sem največkrat pisal na zalogo, ker sem vedel, da bodo drugi to nekoč potrebovali.

     Ko ni nič – vse narediš iz nič!

     ZGODBA O LIJAKU
     https://obstajajoljudje1.blogspot.com/2017/07/zgodba-o-lijaku.html

    • Janko Gedlička

     Res si dobro napisal. Pa bi le še razložil, zakaj jim tokrat ne bo uspelo!

     • dob

      Preveč Zavesti se je pojavilo na Planetu!
      Vdrla je v Materijo in indoktrinirani možgani je ne morejo več krotiti.
      Ko pa bo v človeku eksplodirala Svobodna Volja (in to bo zelo kmalu), ki ima svojo zavest, ki je del skupne Zavesti, je nihče in nič ne bo moglo več ustaviti!

     • Janko Gedlička

      S praktičnega vidika – ne da bi filozofiral in teologiziral – opažam, da se zavest prav nič ne plemeniti. Ob vsakokratnih volitvah volivci de facto odločilno krepko podprejo Kučanovo tajkunsko udbomafijo, pa če gredo volit, ali pa ne.

     • dob

      Jaz pa “levega” zmagoslavja ne vidim tako!
      Vidim ga kot paniko.
      Pa tudi navala migrantov ne vidim za tisto, kar sicer opisuje Merklca. V bistvu ona sploh ne razume, kaj se (ji) dogaja.
      Ker so voditelji sveta padli v stanje histeričnosti, jim je nemogoče karkoli razložiti. In prav je tako!
      Recimo, stvari, ki jih jaz pišem, je nemogoče uporabiti za karkoli. nemogoče je s tem manipulirati. Zato nič ne pomenijo za to družbo in v njej moje besede, razlage, obdelava vtisov… ne veljajo en kurc nič! Meni je pa tako prav. Da bolš ne more bit.
      Nikjer ni tako zanimivo (s tem mislim nikjer drugje na planetu!) kot je zdaj v Sloveniji. Zame je tu raj za razmišljanje na modelih, ki jih imamo samo tu. In v sosednji Italiji!
      Italijani so pa sploh (kot je rekel BMZ) lakmusov papirček za tisto, kar se bo drugim še zgodilo.

     • Mojca pokraculja

      Čiči pa čaki (je rekla moja mama) !:))

   • Steiermark

    Saj jo že imamo, čakajo samo še na povlje svojih muslijveskih zveri, ki nam jih filajo neprestano, ene kar iz Italije, druge pa iz bosne – vsi vojščaki islamske zločinske klike in hlapci komunajzlarskih zveri….

  • mona lisa

   Kučan vleče vse nitke. Razen Janša je edini ki misli z svojo glavo. Zato je tudi biila rdeča nit kampanije sranje po Janši.

  • Janko Gedlička

   … ter ubijajo in dosmrtno zapirajo.

 • Steiermark

  Predstavili so nam “troglavo” kačo jugoudbovske mafije….. Kot v pravljicah, bi se problem rešil, če bi se v Sloveniji našel kakšn “Krpan”, ki bi s svojo naostreno sabljo , z enim samim zamahom “snel te kačje glave”, z njihovih trupov!

  • karpelec

   Če pa so iz takega testa, da jim zrasejo kar nove glave,

   • mona lisa

    Žal..

   • Steiermark

    Problem niso njihove puhle, vedno znova rastoče glave, problem je v tem, da še do sedaj nismo dočakali nekega , “Krpana”, ki bi mu dovovlili opraviti to nujno potrebno opravilo…. Še vedno, ko je kakšen Krpan poskušal to opraviti, so kače obdolžile Krpana, njihovih zločinskih del….narod pa kot omamljen gleda v prazno in ne reagira – vsegliharji pa kar naprej dajejo svoje glasove tem kačam in njihovim pastirjem, ki se skrivajo v ozadju! Kot pa izgleda trenutno, bomo ddobili za prvega moža, eno kačo, z grozljivim izgledom, ki po navodilih svojih kačjih pastirjev , sika in kaže svoje smrtnonosne strupene zobe, poštenim in zavednim Slovencem, predvsem proti JJ…..ki ima “protistrup” za te strupenjače….

 • Olga2345

  Glas PROTI JANŠI, je glas ZA UDBOMAFIJO! Iz vseh umazanih rabot skoči udbomafijski zločinec Milan Kučan Plavi!
  Zdaj lepo počakajmo, da vidimo podpornike udbomafije in podpornike ogrožanja države! Mostogradnja v prepad…

 • Olga2345

  V Slovenijo nje naplavilo samebtatindke migrante, od Svetlane Slapšakove naprej…

  • samotoje

   To so v glavnem še naplavine “bratstva i jedinstva”. Narodna tragedija, ki nas tepe in ni videti konca.

 • mona lisa

  Še dobro da ne vemo za vso kučanovo bogastvo. Še bolj bi nas bolela glava. Če bi ti vsi lopovi dali na kup naropano bogastvo bi mi bili več kot Švica.

 • rubec

  Kdaj bomo ugledali naslov za Anthony Bourdainom umrl še Kučan.

  • KAPIBARA

   Za katerim ti je-ti bo- težje..

  • Mojca pokraculja

   Kako gre že una narodna En hud pesjan je živu…

   En hud pesjan je živel,
   se futral je z ljudmi,
   z njih žup’co si je kuhal,
   obral jih do kosti.

   Enkrat pa en’ga najde,
   ga hoče v lonec dat’,
   preveč je čudno dišal,
   preveč je bil kosmat.

   Pesjan čez kotel padu,
   pa s kropom se polil,
   ga vrag je brž obglodal,
   pa župco vso popil.

  • samotoje

   To si že nekaj let vsako leto zaželim za rojstni dan. Pa nič. Letos grem še na Brezje.

   • rubec

    hehehe

    • samotoje

     Po kolenih.

 • KAPIBARA

  Leklerk srbin direktor..
  Laško snema reklama v SLO , s ta uvoženimi..
  Hudiča, kako se lovke prepletene po Sloveniji..
  Rusi pravijo, da se bodo znebili merkatorja..
  Še tujci se jih bojijo..

  • rubec

   Če bi jaz bil poslanec bi to bilo moje prvo vprašanje. Še pred prvo malco.

 • Marija

  Res so ” sposobni” kapo dol.

 • Hribouc

  Udbokučanistični kriminal gulag Vukojebina Slovenistan, mega rdeči kupleraj par excellance!

 • Osti jarej

  …snežko naj bi bil tudi konkretne milijone dolžan?…kene?!?

  • sumljivislon

   dokaži.. !

 • Janko Gedlička

  Ob normalnem pravosodju, policiji on davkariji bi bil takšen “poslovnež” za več let aboniran na zaporniški ričet.

 • Osti jarej

  …pomnite,kako se je italijanski narod znesel nad fašistom dučejem in njegovo zvesto priležnico…..tri dni so svoj srd in sovraštvo do njega,nje in še osemnajstimi obešenimi za pete na trgu loreto v milanu …pluvali so njegovu truplo,ga tepli,brcali,trgali koščke mesa z njega…….tako se zgodi tistim,ki vladajo z železno roko,neusmiljeno in brezkompromisno……bog jim pomagaj onim,proti katerim se narod obrne…..

  • KP

   sem tud jaz par dni nazaj gledal ta dokumentarec. Hvala bogu za History chanel,ne? edin ne štekam,koga tu primerjaš z Dučejem?

 • xtc

  Temu se reče pravna država po Kučanovem evangeliju.
  Seveda bi se tale Pejević v ZDA na sodišču vedel precej drugače ne samo ,da bi mu IRS skušal zunaj zaseči firme in premoženje človek in komplet sodelujoči iz familije bi gulili 300 letne zapore.

 • Djuro Sumar

  Le kaj ima Kučan pri Pejovičevih dolgovih? Po mojem nič. Kakšen moj prijatelj je tudi dolžan, pa kaj potem.

  • KP

   Kučmana si vtakni v rit.

 • Jakob Kovač

  Plačal bo na tak način kot Rotnik ki je plačal miljon pa pol od neznano od kod pridobljenih pet miljonov-v naši državi se resnično splača krast,seveda če si na položaju,za kurje tatove so pa kazni takoj izvršene in ostre!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!