Laži, zavajanja, nasilje in pritiski, ki jih je izvajal kandidat SD za Evropski parlament Matjaž Nemec

Iryna Osypenko Nemec in Matjaž Nemec. (Foto: STA)

Matjaž Nemec je že dalj časa opaznejši poslanec Socialnih demokratov. A ne glede na to, koliko časa je v središču medijske pozornosti, se zdi, da so osrednji mediji do njega vedno prizanesljivi, pa če gre za vprašanja o njegovi izobrazbi, na katera je še posebej občutljiv, ali pa o njegovih sorodstvenih vezeh in delovnih izkušnjah. Kot kandidat na listi SD za evropskega poslanca pa se je tudi sam končno znašel na tnalu.

Nemec je že celo vrsto let v politiki, a sta njegova oseba in delo do zdaj ostajala precejšnja skrivnost. Kakor piše Požareport, je bil Nemec nesojeni predsednik Nogometne zveze Slovenije, ravno tako pa tudi podpredsednik državnega zbora.

Trenutno opravlja funkcijo podpredsednika Socialnih demokratov, greje poslanske klopi in predseduje parlamentarnemu odboru za zunanje zadeve. Vrh tega pa je še kandidat SD za evropskega poslanca.

Laži, zavajanja, pritiski in nasilje
A ob vsem tem se je neodvisnemu novinarju Bojanu Požarju zdelo vredno osvetliti določene stvari, ki so jih drugi mediji puščali ob strani. Tako je Požar izpostavil, da je Nemec “večkrat javno lagal ali vsaj zavestno dopuščal laži predvsem tabloidnih medijev, da je (bil) ‘osebni tajnik’ Boruta Pahorja, čeprav to ni bilo res”. Nemec je resda bil v Pahorjevem kabinetu, a je bil zgolj asistent tedanje šefinje kabineta Simone Dimic.

Iryna Osypenko, Borut Pahor (Vir: Twitter)

Ravno tako je Nemec lagal, da sta z zdaj bivšo ženo Iryno Osypenko še skupaj, ko ga je ta že zapustila. Še več, Nemec je takrat “prisegal”, da sta skupaj. Poleg tega pa se osrednji mediji niso nikoli lotili govoric in informacij, ali je Nemec res izrabljal svoj položaj v politiki in preko poznanstev, da bi državna podjetja odkupovala kiparska dela njegovega pokojnega očeta, kiparja Negovana Nemca.

Zanimivo je tudi dejstvo, da se osrednjim medijem ni zdelo vredno slediti sodni zgodbi Nemca, ko je bil uradno obtožen pretepa svojega nekdanjega očima in bivšega direktorja novogoriškega Hita Danila Kovačiča.

Oportunistični nasprotnik namišljenega “fašizma”
Vse do nedavnega pa je bilo navkljub njegovi politični pripadnosti Socialnim demokratom malo znanega o njegovih dejanskih političnih stališčih. Več kot v resnih medijih se je namreč pojavljal v rumenem tisku. To se je spremenilo s pripravami na evropske parlamentarne volitve, ko je postalo jasno, da mora Nemec dvigniti svoj politični profil, če bi se želel prebiti v Evropski parlament.

Novi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani (Foto: epa)

Udarjanje po predsedniku Evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju se je izkazalo za še kako priročno. Hitro je namreč postalo jasno, da Nemca ne zanima, kaj je Tajani dejansko povedal, niti da se je Tajani opravičil za kakršnekoli izjave, ki so užalile tako Slovence kot Hrvate. Dejstvo, ki ga osrednji mediji pozabljajo, je, da če bi želeli biti užaljeni zaradi italijanskega iredentizma, ne bi bilo potrebnega več truda kot prižgati televizor in si ogledati kako sejo italijanskega parlamenta. Hitro bi zagnali še kako peticijo, v kateri bi pozivali k odstopu. Tako je tudi Nemec izkoristil priložnost in se prelevil v “histeričnega borca proti napol namišljenemu fašizmu”.

Za konec pa lahko opozorimo še na Nemčeve sorodstvene vezi in trgovino z mamili. Nedavno so namreč nekateri mediji zabeležili, da je “italijanska policija zaradi trgovine z mamili pridržala tudi ‘Novogoričanko L. N.‘”, za katero se je izkazalo, da je sorodnica Matjaža Nemca. Ko so ga vprašali za komentar, se je sprva sprenevedal, da ne ve, za kaj gre. Ko so ga postavili pred dejstvo, kako je možno, da ne pozna sorodnice, pa se je začel izmotavati, da “ni seznanjen s tem, kaj se dogaja v življenju vseh njegovih sorodnikov”.

R. O.

 • Jan Kovalski

  Nemčevo hvalisanje s svojo izobrazbo se mu sedaj vrača kot bumerang :)

  #Požareport – jutri
  Nove podrobnosti okoli izobrazbe in mature politika @MatjaNemec – ima sploh srednjo šoli ali ne?!

  https://twitter.com/BojanPozar/status/1097919709364830208?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Elist%3ARevijaReporter%3Areporter_na_twitterju%7Ctwcon%5Etimelinechrome&ref_url=https%3A%2F%2Freporter.si%2F

  • VERZIFIKATOR

   Mathias Deutsch

   NEMCI SO VELJALI

   Nemci so veljali za korektne,
   delovne ljudi in pa poštene,
   včasih sicer malce zamejene,
   a za zanesljive, prav perfektne.

   Tu in tam kak Nemec pač se spridi,
   oslarije govori čez mero,
   sam postavlja mnogo si oviro,
   čeznjo, Bog pomagaj, žal ne vidi.

   Enega pa, ki je šarže neke,
   žal odmisliti mi ni mogoče,
   se nad njim še mati nemška zjoče,
   težke padajo od solz ji veke.

   Nemec ta navzven discipliniran,
   takšne klobasa na sceni javni,
   da so še v režiji rekli glavni:
   »Vzhodni Nemec, čisto profaniran.«

 • Antonius

  Matjaž Nemec bi bil odličen predsednik sindikata obsojencev v kakšnem zaporu.
  Finančno blagajno bi mu vodil pa Janković.

 • SIMON ROZIC

  Se mi je močno zdelo, da je tovariš Nemec močno naspidiran, ko je
  histerično napadal Tajanija kot največjega fašista na svetu, čeprav je
  ta isti Tajani lepo povedal, kaj vse je bilo v večini Italijansko pred
  komunistično prilastitvijo ! Fojbe pa govorijo kar same o strašni resnici
  2. sv. vojne!

 • Hunyađi

  Matjaž Bond in bivše Bondovo dekle na Norik24tv politično rumeni tisk.

 • Peter

  JJ Cale: Cocaine

  • macon

   Boljša izvedba kot bolj znana Claptonova.

   • Peter

    Ta je original.

 • Joško

  Nemec, največji nasprotnik privatnega šolstva in hkrati njihov največji koristnik. Morda bi ga bilo dobro povabiti na ponovno opravljanje srednješolske mature.

 • me

  Sluz izprijena.

 • Amerikanc

  Če ga je Ukrainka “prečitala” potem že ni neka kapaciteta.

 • Wizeman

  Waaauuuw. Vrhunski članek. Čisto v vašem stilu. Da pa bi pometli v lastnem hlevu, to pa bognedaj….. Na čistem, brez gnoja se ne znajdete…

  • Peter

   Še dobro, da imaš z. Če bi imel s, bi se že resno spraševal, kako je to mogoče.

   btw, s pometanjem v hlevu ne prideš daleč, wizeman, no.

   • Nšo-či

    Mogoče bi pa s rezultiral v vsebini. Sicer pa ..naključij ni.

    • Peter

     Veš kaj, naj on najprej pomete v zvojem hlevu….je pa očitno ztrokovnjak, hlev, gnoj…bo nekaj na tem s ju, ti povem, no.

    • Peter

     Ali pa samo igrce preveč nabija…
     Wizeman the Wicked, also known as Wizeman, is the creator, leader, and king of evil creatures called the Nightmarens and primary antagonist of the Nights series. As the supreme master, ruler, and creator of the world of bad dreams simply called Nightmare, Wizeman desires to destroy Nightopia and recreate it in his own image. To achieve this, he created the other Nightmarens to steal Ideya, which would thereby eliminate Nightopia from existence. He is also regarded as the “father” of NiGHTS, Reala, Jackle and possibly all the Nightmarens.

     • Nšo-či

      vau..to marsikaj razjasni

 • rubec

  “Dovolj mi.je. teh vaških fantkov, je včeraj ko sva po dvanajstih špricerjih zapuščala krčmo, prbil moj dober prijatelj fajmošter Hubert. Zdaj bi mi sedla ena ukrajinka”. Me prav zanima, če bi si po dvajsetih špricerjih zaželel kar Matjaža.

 • Nšo-či

  Zgodba s Tajanijem je pokazala, da je diplomacija Nemčeva šibka točka. Sedaj bi bil pa EU poslanec. Jojme! Če bo SD poslance idejno vodila Tomičeva lahko povzročijo še vojno.

  • Peter

   Ah, daj, tam bo lepo tiho in bo štel evrčke. To je samo šou za dolino, kjer še opadejo na take populistične fore, no.

   • Nšo-či

    Hmm..kaj pa če med šopingom s Fajonovo prisluhnita Tomičevi? Mene razvajenčki spominjajo na sociopate.

 • črnaovca

  Ja nemec je res pritiskal na evropski parlament, le kako, raje se vprašajte kaj tam počno SDSovi v korist Slovenijje ki jih plačuje. Upam da dobijo na naslednjih volitvah koga manj ki bo kakal po svoji domovini

 • Franjo Trojner

  Matjaž Nemec je skrbno zavit paket brez vsake vredne vsebine! Je nekakšna miniatura narcisa Pahorja in kot tak na državnozborskih volitvah izvoljiv, ker za njim stoji stranka SD, z svojo zvesto volilno bazo.Na volitvah za evropskega poslanca pa ne bo dosegel nobenega omembe vrednega rezultata. Stranka SD je pod vodstvom totalno, že kr smešno nespsobnega Židana vedno bolj tone, Fajonca se je izpela, zato so pripeljali svežo kri Pipanovo, v kateri pa je preveč snobovske barbike in ni potencial, ki bi obetal!

 • Nej vsi vedo

  Nemec je seljak. Goriška je polna takih napihnjenih balonov.

 • rubec

  Vsi enakopravni ob drogu, je baje nov SD slogan.

  • Peter

   Nemec na drogu!
   Kaj šele Nizozemci, no?

 • Peter

  Ne vem, kako mu je uspelo…že pri prvi točki je oplel…

  How to Impress a Ukrainian Girl

  1. Never brag

  When you want to impress a girl from Ukraine, you should never brag about how great you are. Ukrainain girls don’t like that, as they believe that real men never brag about their accomplishments. You should be polite, and she will like it.

 • montyamp

  Bolj mu pristaja priimek Nigerijec .
  Z Nemci ima skupnega toliko kot žveplena banda s poštenjem .

 • Andrej

  Komunisti so zaslutili priliko. Če bi se koga radi tukaj znebili, ga pa v Bruselj pošljejo. Za kakšen woodo bo že dober, delat tako ali tako ni nič treba, pa fantastično je plačano. Vsaj tako komunisti razumejo EU. Kakšno Fajonovo še pošljejo tja, da je bolj udarno in se ostali ta čas lahko poskrijejo.

 • piko8

  Nemec med ušesi “0” se vidi po opravljenem “magisteriju”!!
  Normalen *študent* ima danes magisterij v žepu pri 24-25 letih in ne iz družboslovja, ampak iz naravoslovja!!
  Ta veleum je pa do plačanega magisterija potreboval 35+ let!!

 • me

  Pisun

 • janezxy

  Si predstavljate naslove v komuno medijih in na nacionalni greznici,da bi bil to nekdo iz SDS.Ona pokora na odmevih rakočevič bi roke polomil,tako jih bi vil.

 • Common Sense

  Manekenski lolek. Mlajša kopija mehkega Pahorja.

  • Vera

   Pahor je za Nemca dr. !

 • Duhec

  Lep in butast.

  • Anton

   k temu dodam in bogat, ja take majo punce najraje.

   sarkazem press

   • AlternativaZaSlovenijo

    Ta pravi sociialist, pardon rdeči buržuj. Tu se vidi moč tranzicije.

   • Duhec

    Ženskam neumni moški niso všeč. Jih je pa več kokr pametnih, zato se tudi take uporabi.

    • Anton

     ja no očigledno v Sloveniji res primanjkuje te vrline, ZKP(beri zdrava kmečka pamet) namreč, pa nič ne de, vse se lahko kompenzira, še posebej če imaš rdečo kravato in petokrako zvezdo.

     sarkazem press

    • Hunyađi

     Ja to sem opazil, nam moškim so vse neumne, tiste, ko rece dvakrat NE zmer da.
     No sej ženske ste loh raketne znanstvenice pa ste vseen kokoške, moja teorija.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Ta majmun se tebi zdi lep?!? Zakaj me to ne preseneca…?!

   • Duhec

    A ti si še lepši?!

    • DEATH TO COMMUNISM

     Dedec sem, ta kreatura je navaden zdriz.

     • Duhec

      Podoben Plestenjaku. Taki ne vejo kako so naštelani.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Nehej, kozlal bom…

     • Duhec

      Dobr no, pedri so med najbolj prijaznimi.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ne bi vedel. Ce se le da, se jih izogibam.

     • Hunyađi

      Ponavad so taki ljudjje zakriti pedri, ki jih ne morjo prenašat.

   • Hunyađi

    Čudno bi blo, če se bi teb zdel lep, res si majmun usekan.

  • Hunyađi

   Opaaa

 • DEATH TO COMMUNISM

  Nemec je lenuh in blefer, s tem, da niti ni pretirano inteligenten. Bolj na zabiti in pokvarjeni strani…

 • milanček

  gotof je! ta butelj je pa kljub temu kar dolgo časa vse po vrsti nategoval, pa naj si bo v svoji ne preveč itiligentni stranji, poleg pa še radodajke, tudi pipanca je že dobila svoje!

  • Duhec

   Pipanova ma moža. Škoda, ker sta mu všeč oba spola. To je zgleda zdej in.

 • Duhec

  Grozljivo je kaj sedi v parlamentu.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Je mozno, da prihajas k pameti?!

   • Duhec

    Že dolgo nazaj sm napisala, da je parlament sam za zravnat in za tem stojim.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Ne morem verjet, da sem ti dal plus… Vse do zadnjega jih je treba razhajkat!

     • Duhec

      To so sanje in do tega nikol ne bo pršlo. Ljudje so neumni in brez poguma. Navajeni na striženje.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Res je! Dokaz je, da volijo ene in iste majmune, ki jih v zahvalo ze 28 let jebejo na suho. Narod pa se kar…

     • Duhec

      Najbolš se je brigat zase.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ravno zaradi takega misljenja nas jebejo ze 28 let… ker “se je najboljs brigat zase”. Zato pocnejo kar jim pase. Treba jih je zmetat v Ljubljanico!

     • Duhec

      Dokler sm verjela v spremembe, sm migala. Zdej več ne verjamem in migam sam zase.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ce se bomo vsi samo zase brigali, ne bo nikoli drugace.

     • Duhec

      Ko bojo vsi nardil in tvegali kolkr sm jst, za ljudi, ki mi niso bli nič, bom spet začela razmišljat v tej smeri. Do takrat pa ne.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Sej naj bi to, skupaj z drugimi, naredila to tudi zase in za ljudi, katere imas rada…!?

     • Duhec

      Slab argument.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ne poznam tvojih izkusenj, zato so argumenti na trhlih temeljih.

     • Duhec

      Naj pr tem ostane.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Sej bo

 • terminalar

  Ja, ampak takele patološke narcisoide imajo volilci radi in ljudem pašejo, ne glede na ideološko pripadnost oziroma na neumnosti, ki jih počnejo kot predstavniki naroda.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Odvisno kaksnim ljudem taki pasejo… Jaz bi mu naredil kaj kaznivega.

 • Duhec

  Drgač mi pa ni jasno, zakaj se ukvarjate s tem sluzastim Nemcem?! Dejte se raj s skorumpiranimi politiki, sodniki in tožilci. Nardijo neprimerljivo več sranja.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Sej on je eden njih… Vlece previsoko placo na racun davkoplacevalcev, za poziranje in cohanje po jajcih.

   • Duhec

    On je nepomemben vase zaljubljen bedak.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Gobca in krade nas denar pa kljub svoji nepomembnosti. Torej je lopov.

     • Duhec

      Ta niti krast ne zna. Razen plače nima nič.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Hahahahahaha

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ….neumen,bolj neumen,politik….

 • Osti jarej

  …..kaj,ko bi priljubljenost politikov…z vseh strani in vetrov….več ne ugotavljali z raznimi,bolj ali manj prirejenimi anketami…..zgolj po sendvič pošljemo vsakega v eno vaško trgovino….in,če v treh minutah”lft” ne dobi aplavza in metanja ob tla,od navdušenja,ga brcnemo v buljo…

 • Osti jarej

  …gospod bi bi bi bi …?!

 • DEATH TO COMMUNISM

  “Laži, zavajanja, nasilje in pritiski”?!?!?!? Ta zdrizsat pezde je izvajal našteto?!?! On to lahko izvaja samo nad kakšno zakompleksano najstnico. Že normalna ženska ga zrihta brez problema, da bi pa to delal enemu dedcu, je pa enako samomorilnosti. Preklet usrane!

 • Janez Kepic-Kern

  MATJAŽ NEMEC – IZ – SD,
  je edini sin žal prezgodaj umrlega priznanega in res kvalitetnega kiparja-umetnika N. NEMCA.
  A v nasprotju z njega talentiranim in delovnim očetom
  nam
  ta SD M. NEMEC – KAJ DOSTI KVALITETNO VSEBINSKEGA – NI POKAZAL.
  Vsaj v politiki – NE.
  Če svojo pojavo, zunanjo podobo nam je razkazoval
  od ČESAR SLOVENCI – NIMAMO KAJ DOSTI.
  ON
  JE SE ZDI- LE DEL VERJETNEGA “POLIT NAČRTA” nelepih, starih ex KP, ZK ljudi,
  DA
  “DA BODO NELEPO POLPRETEKLO POČETJE EX KP, ZK”
  MORDA
  “PRIKRILI” LEPI NOVI NOSILCI EX KP, ZK “ŠTAFETE”
  NE TRDIM,samo občutek imam tak.
  Prvi v vrsti ex KP, ZK “LEPOTCEV” je bil “žal” preds. B. PAHOR. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P-S.
  DELA VRHUNSKEGA UMETNIKA,
  KIPARJA N. NEMCA
  https://www.google.com/search?q=NEGOVAN+NEMEC&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwifooTplsrgAhWul4sKHROCAb0Q_AUIDigB&biw=1920&bih=937#imgrc=Gjo04NwTjqJ9aM:

 • xtc

  Nemec je le še eden vrati levih “intelektualcev” tipa Golobič,AB itd ,ki so do zvenečih nazivov prišli preko politike in partije in na tisoč in eno zvijačo,ker drugače bi otali pri OŠ izobrazbi,v vsaki normalni državi.
  Se pa lepo vidi “izobraženost levih” politikov,sami mag.,Dr itd v resnici pa brez vsakega znanja in neuporabni za nič razen nategovanja naroda.

 • Nata

  Tipična komunistična lastnost ! Laže, krade. . . . .no, le to ne vem, če
  uši tudi ima ?

  • Hunyađi

   Sramne če že politikov ni sram.

   • Nata

    Ooo nov avatar ? Zvezdne steze ! ☺Uši so pa huda nadlega, ja. . . .

    • Hunyađi

     Ja vsak jih je pomoje imel, mlajša generacija, imamo sramne bol težko.

 • Amerikanc

  Dečko bo pečen. Kdaj bo raženj ?

 • Boco

  Pogoj za poslanca bi moral biti – matura opravljena v največ dveh poskusih.

 • YashaYash

  In kaj je avtor s tem člankom želel povedati????

  • komar marko

   in ti si hotel zapisati,dasi imel več kot SEDEM popravcev in si brez mature!

  • skorpijon93

   da je Nemca treba v smet kanto peljat skupaj z SDjevimi

 • Gor Pri

  Zanima me kje je spoznal to Ukrajinko! Tudi sam sem na obali spoznal par Ukrajink, ki so “plesale” v nočnih klubih.

 • skorpijon93

  na češkem tovrstnih seratorjev nimajo so izvedli lustracijo ! češki gre zelo dobro in ne uvažajo si bosancev, albancev muslimanov delavcev

  • Hunyađi

   Serator si ti nič bolš kot on, mulec, ki si upa gobcat, obraz imaš pa kot pederček.

   • skorpijon93

    češka je varna in stabilna država za zgled si vzemi !

  • FRANC3

   Podpišem 1.000 X.

 • Olga101

  Nemec je del SD, naslednice komunistov, ki se ni nikoli ogradila od zločinov komunistov! Komunisti=fašisti!

 • Ivan Ivanovič

  To je pitanček svoje mame, ki bi brez nje bil gol in bos.

 • Viktorh

  Vsi komunisti-revolucionarji so bili polpismeni lažnivci in goljufi.

  • FRANC3

   Večina jih je še danes.

 • cosmosjasnovidec

  Pogledam zgornjo prvo sliko kjer mislim,da je zraven Nemca ženska potem pa navadna deska brez oprsja tako,da mi je takoj postalo jasno,da je to moški tranzvestit oblečen v žensko.
  Nadevati si tako izrezano obleko nase brez oprsja je enako kot,če bi obleko navlekel na leseno dilo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Janez Kepic-Kern

  LAHKO NOČ – VSEM.
  Upajmo, da bo ta Matjaž N. našel pozitivne poti zavnaprej – zase.
  Na
  BARJU
  ITD. PA ŽE “ZVONČKI” rasejo in cingljajo.
  ZGODNJA POMLAD PREGANJA VSE STARO IN ZIMO.
  T.I.
  “POJAČI” – V IŽANSKIH VASEH
  – SE PA ŽE NA
  PUSTA
  PRIPRAVLJAJO: spet bojo preganjali=”pojali” in tepli – VSE,
  KI “POJAČEM=MLADIM PIJANIM MULCEM” – NE MOREJO UITI. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!