Rogoški gozd, ki bi ga vlada posekala zaradi Magne, skriva temačno preteklost: V njem počiva kar 35 tisoč žrtev velike komunistične morije!

Foto: YouTube. Slika je simbolična.

Če bo vlada Mira Cerarja v občini Hoče – Slivnica želela graditi industrijski obrat Magne Steyr, bo morala doseči dogovor s tamkajšnjimi kmeti, ki pa svoje zemlje ne želijo prodati. Država grozi z razlastninjenjem, če se krajani ne vdajo in ne privolijo v alternativo – kmetijska zemljišča jim namreč želijo preseliti na drugo stran Rogoškega gozda. V ta namen bi morali večji del gozda tudi posekati, malo pa je v javnosti znanega o tem, da je na področju Rogoškega gozda zakopanih tudi veliko trupel, ki so jih neposredno po koncu 2. svetovne vojne Titovi partizani zmetali v velik in dolg jarek, v koridorju, ki je segal od Maribora pa vse do Kidričevega. Ocenjuje se, da je bilo na tem področju v povojnih pobojih ubitih do 35 tisoč vojnih ujetnikov. Po naših informacijah je precej ločenih grobišč tudi še na območju Kidričevega, na državni zemlji, na površini 240 hektarjev. Nekateri viri pravijo, da vlada tudi zato ne upa seliti lokacije strupene lakirnice, saj bi s tem dreznila v osje gnezdo – in morala poskrbeti za prekop več tisoč žrtev komunističnega režima.

Starejši okoliški prebivalci pričajo o tem, da so kosti odkopavali in se z njimi igrali že njihovi otroci, jarek pa so presekali, ko se je gradila avtocesta proti mejnemu prehodu Gruškovje s Hrvaško. Po besedah zgodovinarja Marka Štrovsa, ki raziskuje vojne in politične zločine med leti 1941 in 1990, je tankovski jarek dejansko potekal po severnem delu Rogoškega gozda.

Na zemljevidu, ki ga je vlada objavila v povezavi s predvidenim posekom, je prikazano, da bi bila nova kmetijska zemljišča proti sredini gozda, ki je v elipsasti obliki. Zaenkrat naj se torej ne bi posegalo v samo osrčje množičnega grobišča, a ker so po gozdu, ki je dolg približno 12 kilometrov, širok pa ne več kot štiri kilometre, raztresena tudi druga ločena grobišča, je Rogoški gozd skrajno neprimeren kraj za nova kmetijska zemljišča. To že v osnovi ni etično, saj bi njive orali na pokopališču krutega komunističnega režima, opozarja Štrovs. Doslej so lokalne oblasti vedno pazile, da z industrijo niso posegale na traso jarka.

Komunisti so žrtve zakopali v tankovski jarek in bombne lijake
Zgodovinarji se sicer ne morejo povsem zediniti, ali je Rogoški gozd zarasel šele po vojni, ali pa so ga načrtovali že pred vojno in skozenj naredili jarek. Ob koncu vojne, tako Štrovs, je ostalo precej t. i. bombnih lijakov, predvsem okrog hamburške tovarne propelerjev von Dauverwien Management (tam je pozneje nastal TAM). V te lijake so komunisti metali mrtve ljudi, takšnih “lukenj” pa je bilo po Rogoškem gozdu na desetine. “Če bi posekali gozd in zemljo orali, bi zagotovo zadeli in na dan potegnili na stotine ali celo tisoče trupel,” opozarja Štrovs. Danes sicer neposredno ob Ptujski cesti stoji novo naselje, ki naj bi stalo točno na trasi tega tankovskega jarka, tega dela pa nikoli niso sondirali. “Ko so kopali temelje za hiše, ceste in kanalizacije, so pogosto naleteli na okostja, a so bili tiho in so delali naprej. Ljudje so zelo neetični in brezbrižni v zvezi s tem grobiščem,” je opozoril naš sogovornik.

Po nekaterih ocenah je tudi v okolici Kidričevega zakopanih vsaj pet ali šest tisoč vojnih ujetnikov, saj je po 2. svetovni vojni tam obstajalo osrednje taborišče z nemško manjšino. Večina tistih, ki so se ob koncu vojne množično umikali s Kočevskega in Kozjanskega proti Avstriji, je končala v tem taborišču. Celo s sondiranjem je bilo pred leti potrjeno grobišče, ki se nahaja zgolj 50 metrov desno od ceste, ki pelje od mejnega prehoda Gruškovje proti Mariboru.

Foto: EPA. Slika je simbolična.

Ali vlada ne želi graditi Magne v Kidričevem, ker bi se morala ukvarjati z množičnimi grobišči?
Tudi tu gre po besedah Štrovsa iskati razloge, zakaj vlade “razkopavanja zemlje” za potrebe Magne v tem delu Ptujskega polja ne zanima: “Kjerkoli tam okrog bi se lotili izkopa za nek večji kompleks, bi verjetno naleteli na grobišče. Vprašanje pa je, kako na to gleda vlada. Bi pa to bilo dobro, ker bi morala država v tem primeru vse te reveže končno prekopati!”

Da Rogoški gozd skriva temačno skrivnost, je po mnenju Štrovsa logično že samo po sebi. Če namreč sredi popolne urbanizirane ravnice na plodni zemlji naletiš na velik gozdni kompleks, je skoraj zagotovo tisti gozd tam ostal zato, ker ga je bilo prepovedano sekati zaradi grobišč.

V Mariboru so komunisti neposredno po 2. svetovni vojni pobijali predvsem Hrvate, množični poboji pa so se zgodili v dveh delih. Najprej se je rdeča morija začela 7. maja leta 1945, ko se je zgodil splošni umik Hrvatov iz Zagreba in vseh drugih beguncev, ki so se z vzhodnega dela Hrvaške umikali proti Sloveniji pred komunisti. Množice beguncev so proti Avstriji odhajale z vlaki, dokler so še vozili, pot jih je prek Maribora vodila proti Špiljam. Nato so 11. maja to pot dokončno zaprli Bolgari in tretja Titova armada, ki je prišla prek Varaždina ter zasedla štajersko prestolnico.

Komunisti so zajeli med 20 in 30 tisoč ljudi, zadrževali so jih v kasarnah in barakah v Mariboru. Vse, ki so bili zaprti, so med 15. in 20. majem pobili na Teznem, da so spraznili prostore za nove množice vojnih ujetnikov, ki so jih zajeli ob umikanju čez Dravograd proti Pliberku. Kasneje je tudi druga skupina ujetnikov končala v tankovskih jarkih (imenovali so jih panzer grabni). Zgodovinarji ocenjujejo, da je bilo tam leta 1945 skupno pobitih celo do 35 tisoč ljudi!

Preživele so komunisti gnali po poti zdajšnje avtoceste prek Kidričevega proti hrvaški meji, kjer je bilo takrat veliko taborišč za nemško manjšino in kjer so že obstajala druga morišča. Nekaj ujetnikov je žalostno končalo na današnji meji s Hrvaško, preostale so gnali, do koder so mogli, čemur danes naši južni sosedje pravijo “križev pot”.

Vojaška straža ljudem desetletja preprečevala, da bi se zadrževali na območju velike komunistične morije
Z ocenami Marka Štrovsa se strinja tudi Vlado Dugi, ki zastopa stališča krajanov Rogoze. Tankovske linije, ki so ostale pravzaprav še od t. i. Rupnikove linije, so delavci odkopali, ko so gradili avtocesto, našteli so nekaj čez tisoč trupel. Na tem območju pa je bila po drugi svetovni vojni dolga leta t. i. mrzla vojaška straža, ki je ljudem preprečevala hojo in zadrževanje na področju severnega dela rogoškega gozda. “Starejši ljudje pravijo, da so bila grobišča zasuta s katranom, še otroci so se igrali in kosti zlagali,” pravi Dugi.

Tudi v slivniški civilni iniciativi menijo, da je zaradi grobišč lokacija popolnoma neprimerna za sečnjo in postavljanje novih kmetijskih zemljišč. “Ta zemlja je sveta, tu so pokopane žrtve 2. svetovne vojne, zato jim pustimo vsaj to dostojanstvo in mir,” pa nam je povedala njihova predstavnica Martina Belšak. Po njenem mnenju se nadomestna zemljišča lahko najdejo tudi v Občini Hoče – Slivnica, in sicer naj se nezazidljiva stavbna zemljišča v lasti občine spremenijo nazaj v kmetijska zemljišča.

Sicer pa smo na Novi24TV v preteklih dneh že poročali, da poleg grobišč krajane skrbi predvsem lastno zdravje, zahtevajo merjenje emisij že zdajšnjega stanja (pred Magno in ko bo Magna na tem ozemlju). “Okoliški prebivalci si želijo enakih standardov, kot jih imajo v Gradcu, kjer ne morejo graditi druge lakirnice prav zaradi prevelikega onesnaženja, ki bi ga obratovanje dodatne lakirnice prineslo,” je opozorila Belšakova. Toda zaenkrat ni nobenega zagotovila, ne od Magne in ne od države, da bodo emisije na tem območju sploh merili, krajani Rogoze pa vztrajajo, da se ne sme posekati niti hektarja Rogoškega gozda.

Luka Svetina

 • MladiLiberalec

  Ustasi in vojska NDH so povzrocili dosti vecje zlocine od povojnih pobojev pripadnikov teh enot ki jih je izvedla JA. Stevilo njihovih zrtev se meri v nekaj sto tisoc.

  • Mico Mitic

   In ? S tem dobijo opravičilo za pobijanje ? Za normalnega človeka je morilec morilec. Zato v civiliziranih družbah tudi ne poznamo smrtne kazni. Po tvoji logiki lahko mirno pobijemo vse pripadnike JLA in njihove družine, kot pripadnike agresorske vojske. Naravno pravo in to.

   • MladiLiberalec

    To pomeni samo zgodovinsko dejstvo o tem kako obsezne zlocine so naredili ustasi. Izpeljava je pa zanimiva sam psiholosko.
    Izgleda kot en posplosen predsodek zaradi pripadnosti Jla in morda izbrisa?

    • Steiermark

     Kar naprej goniš svoje idiotske trditve, kaj vse so naredili ustaši! Tukaj in v Sloveniji ni bilo ustašev, prišle so samo jugobanditske pošasti, ki so živim Slovencem, rezali jezike, ušesa, nosove itd. in jih nato takšne, umirajoče in pohabljene zmetali v pancer grabne! Si pa res en usrane in jugobedaški titov pionirček….. ali se motim, si morda sam opravljal to umazano zločinsko delo?

     • MladiLiberalec

      LOL Celo članek pravi da gre za Hrvate. Vsaj 10% je bilo ustašev. Okrog 20% pa črnogorskih četnikov tudi zelo obremenjenih s kolaboracijo česar članek tudi ne omenja. Ostali so bili večinoma vojaki NDH

   • slosin

    …in po ww2 bi zavezniki morali pobiti vse nemške vojake z njihovimi družinami vred, ker so bili vsi na ‘napačni strani’…naši rdeči mesarji bi bili takoj za, seveda, bi jim pa moral nekdo prej narediti partizanske osmice na zapestjih…

    • FUCK COMMUNISM

     Saj so jih preko miljona, cca 20%, namerno pustili umret zaradi lakote, zeje in izpostavljenosti. Po vojni! Pa nikjer uradno o tem ne pise…

     • slosin

      Resni zgodovinarji pravijo, da cca 60.000. Tisto kar piše v knjigi ‘Druge izgube’ (predvidevam , da imaš od tu to številko), pa je hudo pretiravanje…

  • moon

   Si pa zgodaj zacel.. Te je bolj mocno zadelo, kot en stamperle…

   • MladiLiberalec

    Ne morm vec spat. Ustasi bi tudi danes dobili dolgoletne zaporne kazni kot je enkrat lepo povedal hrvaski zgodovinar zidovskega rodu Ivo Goldstein. Smrtna kazen danes res ni aktualna v Evropi zaradi civilizacijskega naptedka vendar je pa tudi res da je bila takrat del prava civiliziranih narodov.

    • FUCK COMMUNISM

     Kaj rece en zid je popolnoma irelevantno, neznatno in nepomembno!

     • MladiLiberalec

      Ampak sam za antisemite . :)

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, seveda, jasno! Pa za vse ostale, ki kaj vejo o tem kdo in kaj zidje so…

     • MladiLiberalec

      Ni ostalih so samo antisemiti ;)

     • FUCK COMMUNISM

      Ne ne, tega pa ne bos govoril. Smo antisemiti, so ljudje, ki vedo kaksen v povprecju odvraten folk so zidje, pa jim je vseeno, ce kdo ve kaj si mislijo ali ne in ste slepi in zabiti zidovski ritolizniki, za katere so zidje nadljudje.

     • MladiLiberalec

      Točno tko je take predsodke samo antisemiti zagovarjajo. Si pa eni res tega nočejo priznati in si dajejo drugačna imena. Tko nekako kot zanikanje spolne usmerjenosti je to.

     • FUCK COMMUNISM

      Z antisemitizmom ni popolnoma nic narobe. Jaz recimo ne kupim enega samega Izraelskega izdelka, se njihovih pridelkov ne. Ce se slucajno po pomoti kaj takega znajde doma, odvratnost vrnem in zahtevam denar nazaj. In ga dobim!

     • MladiLiberalec

      Tud a od antisemitizma ni ok. :P

     • FUCK COMMUNISM

      Men je vseen kaj je nekomu takemu kot si ti OK in kaj ne!

     • MladiLiberalec

      Liberalna merila so zakon ;)

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, kaksen je pa svet zaradi njih pa tut vsi vidimo… London, Manchester, Pariz, Bruselj, Nica, Berlin…

     • MladiLiberalec

      To je bolj posledica kolonializma in pa verskega fanatizma. Sicer je pa Cerar ravnal bolj modro od nemške vlade recimo. V vezi s tem.

     • FUCK COMMUNISM

      A ja?! Cerar je ravnal modro… Kaj pa Orban?!? A on je pa po tvoje ravnal napak, ker kozjejebcev ne jebe 2 posto?!?!

     • MladiLiberalec

      Ja cerar je ravnal modro Orban pa ne. Tudi merklova po mojem ne

  • Franjo Trojner

   Tvoja etika in morala je hudo bolana! Zločin je zločin in kot tak prav vsak vsega obsojanja vreden! Čuj, krvave roke imajo vsi ti zločinci, ki so izvensodne poboje naročili, fizično izvedli ali za njih samo vedeli in jih zavestno prikrivali.

   • MladiLiberalec

    Tudi zate velja isto kot za Karmen.

    • Franjo Trojner

     Čuj ti MladiLiberalec, ki to zagotovo nisi, če bi ti v sebi imel vsaj malce zdravega duha bi vedel, da je v civiliziranem svetu celo zanemarjanje in Bog ne daj trpinčenje živali vsega studa/obsojanja vredno in kot takšno opredeljeno , kot zavrženo in kaznivo dejanje ! Danes tukaj pa govorimo o ljudeh in ti kljub temu zverinskim izvensodnim povojnim pobojem le teh ploskaš, jih odobravaš, upam, da veš, da s takšnim morbidnim pisanjem tudi sam počneš kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. Le kako moraš imeti ideološko zastrupljen/zaslepjen um, da pišeš takšne grozljive, ustudne zapise. Veš v demokraciji bi morala tako leva, kot desna oblast delati izključno v korist DEMOSA/LJUDI in pri tem striktno upoštevati našo USTAVO, naše zakone, kakor tudi zakone in obči red, ter vse konvencije o človekovih pravicah in svoboščinah veljavnih v EU in zahodni napredni civilizaciji. in vsega tega tebi ljuba leva opcija ni upoštevala pred in ne upišteva po letu 1991, zato pa je zatečeno stanje etično in moralno tako zelo sporno in naš narod še danes deli na dva dela, na vse tiste negativce, ki so zločine naročili, zagrešil ali jih zavestno prikrivlali in zamolčali, ter njihove častilce in na vse tiste preostale, ki jim zdrav duh v zdravem telesu nikoli ni dovolil, da bi v imenu te ali one politične opcije ne prej in ne danes pristali na zlorabo etike in morale. Kam sodiš ti in tvoja zblojena totalitarna kumunistična ideoligija je bilo jasno leta 1945 in je jasno tudi danes leta 2017, NA SMETIŠČE ZGODOVINE in to za VEKOMAJ! Sicer pa vas je narod doma prečital in ve da mu v vseh dvajsiteh letih in dlako čez vladanja vaših levih vlad niste prinesli, zagotovili človeka vredno živlenje in prav iz tega razloga se mladi pospešeno izseljujejo, tvojo levo vlado pa po anketi Dela podpira samo še 10 % anketirancev! Zajebali ste tranzicijo, pravno državo ste spravili na kolena, finančno državo zapufali prek vseh razumnih meja, Slovenijo ste spravili v EU in svetu na slab glas, narodu niste omogočili dostojnega živlenja, plače in penzije so mizerne, zato je dozorel čas, da z vašo zblojeno ideologijo vred utonete v pozabo. Bliža se konec privilegjev samo dela državljanov, še malo in nas ne boste več delali drugorazredne, ja, končno je dozorel čas za žlahtno desnico, čas za demokracijo, pravno državo napredek in blagostanje nas vseh!

  • VlaKo

   Zločin je zločin, ne glede na to,katera stran ga je naredila. Morda je nekoliko večji ta slednji, zagrešen po končani vojni. Potem pa so nam pravili pravljice, kako dobri so bili partizani in komunisti, ter kako grdi so bili ustaši in domobranci.

  • Karmen

   1. Ti pobiti ljudje niso bili samo vojaki, večina jih je bila civilistov.
   2. Ne pobija se vsepovprek, v demokratični družbi se ljudem sodi, na koncu obsodi.
   2. Za kakšen zločin so bili krivi otroci in dojenčki, ki so jih pobili 2 km od naše vasi? 300 jih je bilo.
   3. ČE BI BILI PARTIZANI TAKO ZELO ETIČNI, DO POBOJEV NE BI PRIŠLO, AMPAK DO PRAVIČNEGA SOJENJA.

   • MladiLiberalec

    Vecina je bila seveda vojakov NDH. Veliko ustaskih koljacev tudi vmes. Poglej si malo kaj vse je o tem ze napisal Ivo Goldstein ki izvensodne povojne poboje drugace obsoja vendar ne zmanjsuje ustaskih in NDH zlocinov.

    • Karmen

     Takega klanja kot se je dogajal v Sloveniji, Evropa ne pozna.
     NORVEŠKA
     93.000 Norvežanov se je znašlo v preiskavi, pred sodiščem je bilo obsojenih 20.000 ljudi, 44.000 oproščenih zaradi pomanjkanja dokazov. 30 ljudi je bilo obsojenih na smrt, 25 od teh je bilo izvršenih. 72 ljudi je bilo obsojenih na dosmrtno ječo, 4.832 jih je dobilo kazen od 1 do 3 leta zapora. Okoli 30.000 ljudem so bile odvzete državljanske pravice.
     NIZOZEMSKA
     Po osvoboditvi je bilo zaprtih okoli 150.000 ljudi, konec leta 1945 okoli 96.000. Neuradno je bilo izvršenih 10 izvensodnih usmrtitev. V preiskavi je bilo udeleženih 452.000 Nizozemcev, izpeljanih je bilo čez 200.00 formalnih postopkov. 154 ljudi je bilo obsojenih na smrtno kazen, izvršenih je bilo 42. 14.300 ljudi je bili obsojenih na zapor, od tega 149 na dosmrtno ječo. 60.000 Nizozemcem je bilo odvzeto državljanstvo.
     FRANCIJA
     Izvršili so okoli 10.000 izvensodnih usmrtitev. Nastalo je 311.00 dosjejev, polovica je imela sodno nadaljevanje. Obsojenih je bilo 13.300 ljudi,od tega 7.037 na smrt. Izvršenih je bilo 791 smrtnih kazni.
     LUKSEMBURG
     V zaporu je bilo 5.100 kolaborantov. 12 oseb je bilo obsojenih na smrt, izvršenih je bilo 8 smrtnih kazni. 863 oseb je bilo obsojenih na prisilno delo. 1.186 ljudi je izgubili državljanske pravice. Izvedli so 7 izvensodnih usmrtitev. Bilo je nekaj čez 10 smrtnih žrtev v taboriščih zaradi lakote, brutalnih postopkov stražarjev in samomorov.
     SLOVENIJA
     Izvensodne usmrtitve 11.757 domobrancev, 159 policistov Ljubljanske pokrajine, 153 slovenskih četnikov, 23 mobilizirancev v nemško vojsko, 61 Slovencev v nemških policijskih in drugih uniformiranih enotah, 19 pripadnikov italijanskih republikanskih enot, 20 partizanov, 1.847 civilistov in 618 oseb neugotovljenega statusa. Obsojenih na smrt 211, od tega 203 zaradi političnih razlogov. Dosmrtno ječo je dobilo 37 ljudi, državljanstvo je izgubilo 9 oseb, odvzem prostosti s prisilnim delom 8.038 ljudi, samo odvzem prostosti 18.876 ljudi, prisilno delo je dobilo 2.822 oseb, poboljševalno delo pa je moralo opravljati 9.484 oseb.Politične ter posamezne državljanske pravice je izgubilo 3.553 oseb. Prepoved določenega opravljanja poklica je imelo 479 ljudi. Premoženje so zaplenili 1.957 osebam, izgon iz kraja bivanja je doživelo 338 oseb.
     Tako civilizirana Evropa in divjaška Juga. Sicer pa, še nacistom so sodili. In tudi po Nemčiji niso zavezniki vsepovprek pobijali ljudi. Pobijanje in klanje ljudi po vojni je značilno samo za komuniste.

  • FUCK COMMUNISM

   A ja?! A to so ti na komunajzarski FDV povedal?! Priden fantek, dobro si se napiflal in lepo si ponovil! Sedi 5!

  • Steiermark

   Če bi bil ti normalen in Slovenec, nebi tako govoril. Ali zločini enih upravičujejo zločine drugih! Poleg tega pa tukaj sploh ne gre niti za Ustaše, niti za Četnike, ampak za domačine, Štajerce in njihove družine, ki jih je golazen “kužna” in južna, klala, kar serijsko in sicer od uniformiranih nemških vojakov, ki so vojno že zdavnaj pred tem nehali, do celih družin, z mamicami in otročki….. Moraš pa res biti navadna pošast oz. zverina, da zagovarjaš tole, celemu svetu poznano “delo” pedofila in množičnega morilca tita in njegovih podrepnih podgan – psihopatskih morilcev – revolucionarjev – nob-jevcev! Ugabnost!!!!!!!

   • MladiLiberalec

    LOL Celo članek pravi da gre za Hrvate. Vsaj 10% je bilo ustašev. Okrog 20% pa črnogorskih četnikov tudi zelo obremenjenih s kolaboracijo česar članek tudi ne omenja. Ostali so bili večinoma vojaki NDH

 • Krtača17

  Kopljemo kopljemo kosti in objokujemo zverine ki so za pobijanje naroda dobile zasluženo kazen – šus u čelo pa za zemljo gnojit bo dobr.

  • totex39

   Zato pa je v Sloveniji še tako, ker imamo veliko takih mislečih kot si ti. Sramota, da sploh obstajaš.

  • Franjo Trojner

   Ti strahopetec, si upaš lajat samo tako varno skrit anonimen tu na spletu in tudi streljat bi si upal samo, če bi tvoje žrtve imele z žico trdno zvezane roke, mar ne? Res si pravi potomec svojih mračnih vzornikov!

  • FUCK COMMUNISM

   Teb je treba samo goltanc ven potegnt, za drugacno smrt ti nisi!

   • Krtača17

    Za take kot ti bi pa tistle jark še mal razširu pa poglobu da se neb drenjal.

    • FUCK COMMUNISM

     Ti kar, ce bos z izruvanim goltancem lahko se jark razsiru in poglobu. Kreten! Ubit te je treba k podgano!

     • Krtača17

      Pa še mal betona čez dal. Edin tvoja rit bi ven gledala da b bicikl not parkiru.

     • FUCK COMMUNISM

      To bi blo pa za videt kako bi ti kopal in mene z ritjo ven betoniral medtem ko bi ti sapnik, poziralnik in vratna arterija ven visel… Saj mogoce se mi zelja uresnici ze kmalu!

     • Krtača17

      Sej maš prov. Škoda si mazat roke s takim izmečkom kot si ti ja. Bi te pustu da te srake skavsajo.

     • FUCK COMMUNISM

      Bos imel, upam, cimprej priloznost…

 • resnicaboli

  Saj bo Pahor vse žrtve pokopal v eni krsti kot tiste iz Hude jame.

 • Anton

  jasno je da komunajram(beri komunisti) ni bilo nikoli do lastne kulture, do jezika, niti do ekologije, njim je bilo zgolj za lastni žep.toliko o teh fiktivnih komunistih

  sarkazem press

 • Demonkrat

  Najprej je bil komunizem potem fašizem in nacizem..Za drugo svetovno vojno je definitivno kriv komunizem.In za sejanje bede žalosti in revščine po vojni prav tako komunisti.Lenuhi delomrznezi lažnivci kradljivci morilci ……samo negativne stvarj

  • Megatron Arrows

   Komunisti so priključili Avstrijo, del češke, napadli Poljsko, Francijo, Anglijo, Belgijo, Dansko,Norveško, kraljevino Jugoslavijo, Grčijo, Tunizijo, Libijo, Egipt …………… in začeli WWII. Nov prispevek k desničarskim lažem o resnici druge svetovne vojne. A ja, pa leta 2087 bodo zvesti navijači Juventusa napisali, da je v finalu Lige prvakov Juventus kljub dvema zadetkoma Ronalda zmagal v bitki za srebrni pokal

   • FUCK COMMUNISM

    Snops al smarnca?? Od cesa si ze navsezgodaj vinjen?!?

   • pajot

    No ja,komunisti so skupaj z Nemci napadli Poljsko in Jugoslavijo,sami pa so okupirali Latvijo,Litvo in Estonijo. Aja,napadli so tudi Finsko.Po drugi vojni so zavladali Poljski,čehoslovaški in Madžarski.
    Če je napad na Poljsko začetek WWII,potem imaš prav. Komunisti so sodelovali pri začetku WWII.

    • Megatron Arrows

     Sem vedel, da se bo postavil še en, ki ga zgodovina mika. A potem so se tudi komunisti šli pokloniti kralju v Rim po italijanski okupaciji dela Slovenije (ljubljanska provinca)? In Nemci so SAMInapadli Poljsko, (radijska postaja Glivice), Rusi pa so vskočili zato, da nemška vojska ne bi prehitro prišla na meje CCCP. In zdaj Nemčija dela isto, provocira z NATO-m na ruskih mejah, ker jih še vedno mikajo naravne dobrine Rusije. Če nič drugega, je Nazierklca zjebalaj Janšin projekt Južnega toka, saj hoče Verbund imeti popoln nadzor nad plinom v Evropi.

 • Novakec1

  Volitve se bližajo in desnica ne more brez kosti. Počas se boste večini zasral, če se že niste.

  • FUCK COMMUNISM

   Mogoce, levuharji ste se pa vecini ze zasral!

   • Novakec1

    Se strinjam, sam nisem ne levak in ne desnak, težka je bit nevtralc ker eni in drugi ne dojemajo tega.

    • FUCK COMMUNISM

     Ja, taki ste najslabsi. Sedite na ograji in se glede na situacijo odlocate na katero stran boste stopili. Kokr sovrazm levuharje, jih vseeno bolj spostujem, kot neodlocen mevzast zdriz od srednakarjev. Levuharji in desnaki se vsaj postavmo vsak na svojo stran, vi bi pa v konfliktu v sredini stal v navskriznem ognju.

 • matjazr7

  Leta 1985, ko sem bil star deset let, je bil na tem področju taborniški ZLET (srečanje tabornikov iz vse Slovenije, cca 1500 se nas je zbralo). Nam mulcem sploh ni bilo jasno, zakaj nas je morala pazit policija in bilo je kar nekaj policijskih patrulj na konjih, ki so cele dneve prečesavale gozd. Potem sem kakšnih 8 let kasneje od starejših udeležencev izvedel, da so nas čuvali, ker je obstajal strah, da bi prišlo do kakšne teroristične akcije s strani ustašev. Tako da skoraj razumem nekatere, ki jim še vedno ni dovolj mrtvih, če so nas že kot otroke navajali, da taborimo na množičnih grobiščih, se ti mora strgati prej kot slej.

 • Krtača17

  Malo zgodovince a ne:
  – Žrtve su uglavnom bili pripadnici vojske NDH i manji broj crnogorskih četnika. Postoje spekulacije i o posmrtnim ostacima Kozaka, međutim, to nije potvrđeno – izjavio je prof. Mitja Ferenc koji kaže da je to, najvjerojatnije, najveća hrvatska masovna grobnica. Pretpostavku o broju žrtava dr. Ferenc izvodi iz činjenice da je 1999., kad se na dijelu jarka gradila autocesta, na samo 75 metara duljine pronađeno 1179 ljudskih kostura.
  Slovenska vlada je 2003. predložila Vladi RH sporazum o istraživanju i zbrinjavanju posmrtnih ostataka žrtava iz 2. svjetskog rata. Takav ugovor Slovenija ima, naime, s Italijom i Njemačkom, međutim, službeni Zagreb nije odgovorio na inicijativu iz Ljubljane.

  • Krtača17

   Pokličte tupsona da pride z lopato pospravljat k je tak domoljub. Svoje k svojim.

   • FUCK COMMUNISM

    Tebe bi jaz zaprl v sobo skupaj z 210 cm visokim crnim pedrom s pol metra dolgo kito… pol bi se pa smejal, ko bi ti cvilil kot prasic!

    • MladiLiberalec

     Pa če bi bil ta peder pasivc? Pri pedrih menda ne veš ne glede na dolžino.

     • FUCK COMMUNISM

      Tehnikalije…. Se pa spoznas, vidim… Saj ce clovk mal pomisli ob tvojih komentarjih… Bi ze poskrbel, da bi mu uturil tazga, ki bi mu ga zabil u supak do grla! Pol bi imel pa krtacman izruvan goltanc in hemeroide do kolen! hahahahahahaha

     • MladiLiberalec

      Hmmm. Pol bi ti geje tud prisilu da bi z ženskami se dol dajal? :D Pasivci hočjo bit velikorat sam pasivci.

     • FUCK COMMUNISM

      Nekam sumljivo velik ves o pederajsarstvu…

     • MladiLiberalec

      :D Jah sej sem mlad liberalec. Veš kaj vse sem že slišal o tem

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, si rajs ne poskusam predstavljat. Mora bit odvratno!

     • MladiLiberalec

      Včasih je mal hard sam drgač ni pense.

 • MladiLiberalec

  Za boljše razumevanje hrvaške situacije med vojno in sedanjih dilem v vezi s tem priporočam ogled nastopa iz leta 2009 dr. Iva Goldsteina hrvaškega Žida in liberalca in uglednega zgodovinarja.

  https://www.youtube.com/watch?v=uLGg80ofvm8

  • FUCK COMMUNISM

   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 • althar

  Tudi za izdajalske Brozove genocidne klavce bo prišel čas, ko jih bo srečala Pravica. Tudi za njih.

  • MladiLiberalec

   Zdej ali jih je že nekje srečala Pravica ali pa jih pač ni to je maybe filozofsko&religiozno vprašanje. Ne bo pa jih več srečala v prihodnje.

   • tohuvabohu

    Slovenski narod tega zločina nikoli ne bo pozabil.

    • Krtača17

     Če navijaš za domobrančke se nikar ne štej med slovenski narod.

     • tohuvabohu

      Gozdna opica meni ne bo ukazovala, za koga naj navijam. Hostarji ste namesto upora proti okupatorju izbrali skrivanje po gozdu in z draženjem okupatorja izzivali represalije. Osvobodili so nas Američani in Rusi, ne pa vi, orangutani.

     • FUCK COMMUNISM

      A ti ves, da si ze mrtev?!?

 • Antonius

  Tudi po morilskem Kidriču preimenovanem v Kidričevo bo enkrat potrebno povrniti nazaj staro slovensko ime Strnišče.
  Kjer koli po Sloveniji zapičiš kramp v zemljo, iz nje pritečejo krvavi spomini.
  Neverjetno je dejstvo, da volivci tako množično po raznih strankah raznobarvne levice, volijo politične dediče tistih, ki so v revolucionarnih sadističnih časih nazaj, opravili morilski odij nasilja nad zajetimi in povzročili spomin, ki še danes boleč in krvav priteče iz zemlje.
  V temelj slovenstva na katerem temelji naš spomin in njegova zgodovina je peščica morilskih barab vgradila kosti stotine tisočev nedolžnih umorjenih, Slovence bi moralo biti pa sram, ker dovolijo, da sredi Ljubljane gradijo spravni spomin, dediči tistih, ki so krivi za tisto, kar krvavega priteče iz zemlje.

  • Ana Job

   Antonius, strinjam se z vsem, kar si kdaj napisal. Kot Slovenko me je sram, da dovoljujemo, da nam vlada murgelska, roparska tolpa in ne gremo vsi na cesto protestirat. Vedeli so zakaj je treba narod mešat z južnjaki. V Avstriji jih imajo fajn na kratko. Zmanjšane pravice imajo, ali boš delal ali se pa spelji domov. Tukaj ta drhal odžira delovna mesta, v Bosni imajo pa vile pozidane katere pri nas niso nič prijavljene. Pa tujec tudi ni nikjer župan glavnega mesta,kot je pri nas ta pankrt zabiti, diplomiran iz “prekupčevanja s kmečkimi pridelki”.

  • soc

   NI tako neverjetno dejstvo, ki ga opisuješ. Poražena stran je bila pobita, pregnana, kdor je upal ostati, je bil tiho in prestrašen. In tako sedem desetletij. Zmagovalcev in njih potomcev je skupaj s hitro plodečimi se priseljenci ipso facto krepko več kot poražencev. Da je razmerje desnica:levica vendarle dokaj blizu 50:50 je posledica tega, da številni (skoraj brez izjeme visoko izobraženi) potomci krvnikov ne pristajajo več na pravljice svojih dedkov. Pred tremi desetletji sem naivno pisal v SP Dela, da nas čakata dve generaciji, preden bodo sence klanja zašle, danes celo v to ne verjamem več. Zločin je bil prehud.

   • Lustrator

    Ko bi le veljalo teh tvojih 50:50… Žal je že tretje desetletje z redkimi nihanji prej 65:35, pa še to, če pojem desnice (demokratov) zaradi olepšanja demokratične slike močno raztegnemo na razne NSi-je in SLS-e. A predati se ne smemo – ne le zaradi nas, pač pa smo to dolžni desetinam predhodnih rodov, ki so dali življenja za ta narod in njene osnovne vrednote, prav tako pa bodo za nami prišle generacije, ki bodo spali tako kot jim bomo mi postlali. Nima pa smisla, da se slepimo. Močno upam, da me naslednje volitve demantirajo – glede na aroganco komunistov v zadnjih letih se dejansko nakazujejo realne možnosti za preobrat. Upam edino, da se ga bo tokrat izkoristilo bolje in kolikor se le da temeljito očistilo rdečerežimski avgijev hlev (omrežja F21 in vseh udbovskih vsadkov v podsistemih družbe), kar bi morala biti za prihodnjo vlado celo prioriteta pred gospodarskimi reformami. Kaj nam namreč koristi okrevanje gospodarstva, če bodo na naslednjih volitvah preko že n-krat videnih totalitarnih prijemov do korita spet prišli lačni prašiči in si v napolnjenem državnem proračunu omastili svoje rilce?

  • Lustrator

   Dobro povedano. A sram naj nas bo tudi vse aktivne držaljane in domoljube, ki bi morali biti v prvih bojnih linijah proti tovrstnim grotesknim poskusom partije pometanja stvari pod preprogo. Potrebno bo stopiti v akcijo in iz Slovenije odstraniti vse kar smrdi po krvavem totalitarizmu dokler imamo drugorazredni vsaj v teoriji sploh še kaj pravic – naši predniki tega privilegija niso imeli.

 • MladiLiberalec

  Glede na izvajanje dr. Goldsteina ima članek sledeče napake:

  A) Povojni izvensodni poboji se ne morejo primerjati z ustaškim in nacističnim genocidom in holokavstom. Čeprav gre za zločin proti človeštvu. Pravno ni vsak umor enak in enako ni vsak poboj.

  B) Za povojne poboje se ne sme kriviti partizane kar na počez ker so jih izvedle enote KNOJ in OZNA.

  C) Treba se je dogovoriti o temeljni stvari kdo je bil na pravi strani. Fašisti ali antifašisti? Potem ko je to jasno je vse drugo dokaj enostavno razložiti.

  • FUCK COMMUNISM

   A si ti kdaj bral kako so zmagovalci v ameriski drzavljanski vojni obracunali z juznaskimi porazenci?!? A je tebi, mozoljavcu, jasno, da lahko nekdo sovrazi komunajzarstvo veliko bolj od fasizma?!?!? Komunajzli se niso borili za svobodo, kot vam zavedenim levuharskim ovcam to prodajajo ze od konca 2. sv. vojne, ampak so izkoristili nesreco slovenskega naroda za nasilni prevzem oblasti! To je celo naglas povedal rdec prasec Ivan Macek Matija. Najvecja izdaja slovenskega naroda je bila zagresena s strani partizanov, komunajzlov, VOSa in OZNE!!! Skoda, da jih je ze vecina v miru pocrkala, da se jih ne da vec odret kot zajce!

   • MladiLiberalec

    Čustveno je že možno da nekdo bolj sovraži komunizem od fašizma. AMPAK da nekdo bolj sovraži ANTIFAŠIZEM od fašizma to je pa 100x bolj sporno.

    • FUCK COMMUNISM

     1. spet nisi odgovoril na vprasanje, kar je tipicno za sluzaste libtarde in levuharje in 2. antifasisti so zadnje case najvecji fasisti od vseh. Najbolj vulgarni, najbolj nasilni in najbolj zahrbtni. Nihce jih ne mara, s svojim idiotizmom pa nasilno posiljujejo vse, ki se z njimi ne strinjajo.

     • MladiLiberalec

      Sej sem odgovoril na vprašanje kako pa bereš? Z liberalci imajo po defoltu probleme ksenofobi in antisemiti.

     • FUCK COMMUNISM

      Ameriska drzavljanska vojna, butelj!

     • MladiLiberalec

      ??

     • FUCK COMMUNISM

      Kako jaz berem?!?!?!? Tole sem ti na zacetku napisal: A si ti kdaj bral kako so zmagovalci v ameriski drzavljanski vojni obracunali z juznaskimi porazenci?!?

     • MladiLiberalec

      No ok pa zakaj to? Antisemitizem ker so Židje v ZDA bili vedno bolj dobro sprejeti in imeli tudi nekaj vodilnih položajev?

      Nekaj malega sem prebral ja. Ne primerjat ravno 19. stoletja

     • sprehajalec

      pa zakaj Franco ni vrnjene republikance zmetal v brezna?

     • MladiLiberalec

      Saj so bili obsežni poboji. Vsaj 70.000 ljudi.

     • sprehajalec

      Med vojno. Po vojni, ko so se vračali iz Francije…

     • MladiLiberalec

      Ne PO vojni.

     • sprehajalec

      Daj linke…

     • MladiLiberalec

      Ah sej sem že dal. Še tebi se mi zdi.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Francoist_Repression

     • sprehajalec

      When Heinrich Himmler
      visited Spain in 1940, a year after Franco’s victory, he claimed to
      have been “shocked” by the brutality of the Falangist repression.[164] In July 1939, the foreign minister of the Fascist Italy, Ciano reported “trials going on every day at a speed which I would call almost summary…

      Vidiš kaj, česar pri nas ni bilo? Sodišča?

     • FUCK COMMUNISM

      Pizda mi greste libtardi in levuharji na kurac z vasim izmikanjem in sprenevedanjem. Po koncu ameriske drzavljanske vojne je Lincoln rekel da 1. so od danes dalje vsi juznaski vojaki spet nasi sodrzavljani, 2. ne bo nobenih pretiranih praznovanj zmage, 3. da gredo lahko vsi juznaski vojaki domov in 4. da gredo lahko vsi juznaski oficirji lahko domov na konjih z osebnim orozjem. Tako se konca narodni konflikt, tako se zacne celit rane. To kar so pa naredili komunajzarski klavci pa je le seme za desetletja prerekanj in zamer.

     • MladiLiberalec

      Lincoln je bil bolj popustljiv so pa bila tudi v ameriški drž. vojni kar hard taborišča za vojne ujetnike morda bolj med samo vojno. Pa kaj nam če zdaj to?

     • FUCK COMMUNISM

      Jasno, da so bila! In??

     • sprehajalec

      In kaj lincoln je Lincoln, mi smo pa pač mi, “naši”? Ali kako gre to?

    • sprehajalec

     Gre za dve frakciji enake stvari. fašiste in antifašiste. Oboji so totalitarci in levičarji, ločiš jih po tem, kdo koga sovraži.

     • MladiLiberalec

      Nope utemeljene in uveljavljene definicije to postavljajo drugače. Zasebna mnenja so pa nekaj drugega.

     • sprehajalec

      ustaljene definicije so postavljali levičarji s inštrukcijsko pomočjo ZZB NOVJ. Niso objektivne.

     • MladiLiberalec

      Nope so mednarodno utemeljene.

     • sprehajalec

      Antifa? LGBT?

      mednarodno jih utemeljujejo radikalne antifašistične združbe. Kot da bi dal sestaviti definicijo miši, mačkam.

     • MladiLiberalec

      Definicije radikalnih skupin se sploh ne uveljavijo v mednarodni stroki.

     • sprehajalec

      Jaz ti povem, defibnicija fašizma kot desnega gibanja je nastala v pisarnah Kominterne med špansko državljansko vojno.

      Vzhodnoeuropski narodi imajo to razčiščeno, gre pri obojih za totalitarce. pri nas pa imamo problem z definicijo, ker totalitarci še niso sestopili z oblasti.

     • MladiLiberalec

      Fašistični rasizem tud na zahodu mainstream stroka ne šteje med levico. Pa vzh. evropski narodi imajo že mal več razloga da vidijo stalinizem in nacizem kot zelo podobna ali enaka. Pri nas se je model socializma spremenil leta 1950.

     • sprehajalec

      Ha, ha, ha, Repe in Pirjevec vzgajata novo generacijo zgodovinarjev in ji črtata smernice. Kako pa kaj Pirjevec pojasnjuje njegovo šnofanje tako za fašiste, kot za UDBO?

      Mainstream sestavljajo marginalci, takšni, ki so povzeli Moskovsko delitev strank. Na desne in leve. Imaš kakšen konkreten primer fašističnega rasizma? Da so Italijani nastopali na rasni osnovi?

      #Pri nas se je model socializma spremenil leta 1950.#

      Ha, ha, zaporniki iz Golega pa Grgurja, bi ti težko pritrdili. Poleg tega nas je ta model socializma pahnil daleč za Avstrijo, s katero smo imeli enake štartne osnove oziroma boljše, kot oni leta 1946.

     • MladiLiberalec

      Ne norčuj se iz zgodovinske stroke ker to izpade zelo ironical.

      Avstrija je bila leta 1946 za nami to se strinjam ker sploh ni mogla dolgo obnoviti državnosti. Ven se je pomagala izvleči tudi s pomočjo sklicevanja na koroški partizane in njihov odpor.

     • sprehajalec

      Govorim na gospodarski napredek, ne politični. Ker nisem po stroki zgodovinar, se z lahkoto norčujem, ha, ha.

  • sprehajalec

   Tvoje izvajanje ima hudo napako, loči ljudi na dve vrsti. Fašiste in antifašiste, tako kot je pač v navadi pri uradni državni zgodovini. Smrt fašista je pol smrt, smrt antifašista je prava smrt. Zahod je od Magne Carte Libertatum iz 12. stol naprej, začel to urejati drugače. S sodišči.

   Pravno JE vsaj umor enak. Pravo se orientira na zakonsko ozadje tega umora.

   Začel si provocirati že v tri krasne in posledično pisati neumnosti, ker nimaš argumentov. Stanovnik Brko začne v takšnem primeru vreščati, Tit Turnšek, pa preklinjati.

   Tudi danes, ko kopljejo po Flandriji ne vržejo kosti nemškega vojaka iz prve vojne v smeti, saj gre za kosti okupatorja, temveč jih izročijo nemškemu uradu za grobove.

   • MladiLiberalec

    To tudi je pravilna vrednostna delitev zaradi tega kar so fašisti naredili seveda.

    Pa ni pravno vsak umor enak. Lahko je umor na mah lahko je umor v samoobrambi celo.

    • sprehajalec

     V tankovskih jarkih zagotovo ni bil v samoobrambi.

     Tudi demonizacija fašistov je sporna. mehak italijanski narod vsak dan dobiva tisoče migrantov iz Afrike, ki se sprehajajo med njimi pa nič ne reče, niti ne prostestira. mehki so in sočutni. Zakaj bi njihovi dedje pa bili tako krvoločni? Odkod takšna sprememba v dveh generacijah? Ali pa je vse skupaj zlagano.

     Leta 1945 v času teh dogodkov fašistov ni bilo več, sploh pa ne pri nas.

     • MladiLiberalec

      LOL. Neka značilnost obnašanja naroda ni znanstvena kategorija. Spada pa pod predsodke. ;)

     • sprehajalec

      Vsa poročila o izgnanih Slovencih iz zaledja soške fronte v Italijo govorijo o sočutnosti, s katero so jih sprejemali ljudje in oblasti v Italiji. Torej tudi generacija pred krvoločnimi fašisti je bila mehka in sočutna….

     • MladiLiberalec

      Saj pravim da to nič ne pomeni

     • sprehajalec

      odkod potem krvoločni fašisti, katerih ubijanje je upravičeno v vseh pogledih? še lani jih je antifa iskala po ljubljani in ZZB po Kranju, z namenom, da jih ubija. Ker umor fašista ni umor.

     • MladiLiberalec

      Iz fašistične oblasti. Novejši psihološki testi so pokazali da se lahko doseže tudi pri običajnih ljudeh krute reakcije če se označi ali predstavi določeno skupino ljudi za družbeno izrazito škodljivo. Malo težje in bolj kompleksno pa je pojasniti ubijanje vseh po vrste na rasni osnovi kot so recimo počeli v SS.

     • sprehajalec

      Slabo je Repe predaval, SS ni ubijala vse po vrsti na rasni osnovi. Ubijala na rasni osnovi je samo Jude in deloma Rome. Pa nikogar drugega. Pa še to so v uničevalnih taboriščih počeli v manjšini, največji del tega izvajanja je bil prepuščen Slovanom, Ukrajincem in Rusom. Komando Trawniki so jim rekli. pa pustiva to.

      Zadevo je pa vodil pol slovenec, naše gore list po rodu, Odilo Globocnik. Njegovo ime je zaradi razumljivih razlogov (filtrirana zgodovina morda?) bolj malo znano pri nas.

      #Novejši psihološki testi so pokazali da se lahko doseže tudi pri
      običajnih ljudeh krute reakcije če se označi ali predstavi določeno
      skupino ljudi za družbeno izrazito škodljivo.#

      To je stara stvar, vendar fašisti kot mi je znano NIKOLI niso nastopali na rasni osnovi. Prav zaradi milega značaja fašistične okupacijske oblasti pri nas, se je pomladi 1942 razrastlo revolucionarno nasilje po Dolenjskem, ostalo je pa sledilo.

     • MladiLiberalec

      Fašisti so imeli od julija 1942 načrt izgnati vse Slovence. Morda bi se usmilili kolaborantov. Načrt se je počasi izvajal ker je bilo premalo prostora v Italiji. Od konca 1942 pa se je Italijanom generalom kralju tudi enim ministrom itd zazdelo da bodo vojno izgubili in so bili bolj previdni ker jih je postalo strah da bodo morali odgovarjati.

      Saj je dovolj da so pobijali sistematično Žide in Rome. Pa tudi za Slovane so bili blizu temu ker so vodili brezobzirno vojno na vzhodu na meji iztrebljanja. In to je bilo tako na rasni kot politični osnovi. Izvajati holokavst je bilo častno poslanstvo za SS nemške naciste in tudi za nekatere kolaborante ja. Tudi ustaši so kar dosti prispevali.

     • FUCK COMMUNISM

      Hahahahahahahahhahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Ti jih pa pokas!
      Pizda kaksne neumnosti ti pises, tega svet ni videl!

     • MladiLiberalec

      LOOL

     • sprehajalec

      Tudi jaz sem imel načrt, da se preselim, ampak ni bilo tam prostora. Ne vem, ali si sproti izmišljujete te načrte ali kaj? Tudi Američani so imeli načrt v 20tih letih za vojno z Anglijo.

      Ti očitno mešaš naciste in Fašiste? Ker tudi to je nastalo v Moskvi leta 1946, zadrega zaradi imena. delavski socialisti “delavca” in levičarja Adija. Od takrat se za oboje dosledno uporablja izraz fašisti. In Antifa. In nimaš nobene Antinac.

      Spin realnih in samoupravnih socialistov.

     • MladiLiberalec

      Ne to je bila odločitev Mussolonija in Roatte. Robotti pa je iz navedenih razlogov godrnjal.

     • sprehajalec

      Potem bi tudi Albance selili, pred drugo vojno v Italijo, če so imeli kaj takšnega v mislih. Pa Hrvate pa primorske Slovence. Nič od tega.

     • MladiLiberalec

      Ker ni bilo tako mocnega odpora.

     • sprehajalec

      Ah, daj ga seri. Pol leta so kampirali pri krimski jami v svoji republiki, pa jih nihče ni prišel pogledat. Italijani le ničesar niso storili proti temu.

     • MladiLiberalec

      Ves koliko je bilo ital. Vdorov na osvobojeno ozemlje uh

     • sprehajalec

      Če nekdo tabori od jeseni 41 do junija 42, razglasi osvobojeno republiko, izvaja nasilje z likvidacijami, potem teh vdorov ni moglo biti veliko. na Gorenjskem ne bi bil en teden na istem mestu.

     • MladiLiberalec

      Jih je bilo veliko sam ne zdej zahtevat da jih navajam kot bitke ker je že s tem dost dela. Bilo je tudi topovsko obstreljevanje osvobojenega ozemlja in bombandiranje z letali.

  • MEFISTO

   Povej, so enote KNOJ in OZNA padle z neba?

 • Viktorh

  Da, da, tovariši, to so lepi spomini naše slavne, komunistične preteklosti.
  Med vojno so vršili likvidacije in poboje, po vojni so še naprej morili, nam kradli in grozili.
  Na silo so si uzurpirali oblast in nas maltretirali…
  Agresorje so premagali zavezniki, ne pa brozovi rokovnjači, ki so se več ali manj skrivali po goši in počenjali sranje.

 • Olga

  Komunistični MORILCI! Ljudem so pobrali lastnino in jih pomorili! Bodo danes ravnali enako???!!!!

  • FUCK COMMUNISM

   Brez skrbi Olgica, ne bodo!

 • piko8

  Po brglezoven naravnem pravu(naravno pravo velja za živali) so bili partizani zveri!!!!

  • Krtača17

   Po naravnem pravu je narod pač pospravil zveri ki so štiri leta terorizirala in pobijala ljudi. In tega pač domobrančki ne morjo prebolet. Pač če začneš z nožem, končaš pod nožem.

   • FUCK COMMUNISM

    Tako kot bos pod nozem koncal ti, a ne?!

    • MladiLiberalec

     Čigav nož bo to? :P

     • FUCK COMMUNISM

      Desnicarski!

     • Krtača17

      In kdo bo rezal? Boš to ti?

     • FUCK COMMUNISM

      Zate je to prehitra smrt

     • Krtača17

      Kako pa pol? A s pištolo? Daj se zjasni da se pripravim.

     • FUCK COMMUNISM

      Ko pride do tega, ne bos pripravljen. To so pravljice!

     • MladiLiberalec

      Sem mislu da bo bolj poetična pravica in ga bo v pijanosti kar razgret neokomunistični peder čez vratne žile zarezal ko bo demonstriral kako bi klal desničarje. :D

   • piko8

    komunistične zveri to naravno pravo še čaka upam, da kmalu!!!!

 • Duhec

  Z močno, sposobno desnico in tipkanjem na netu se bo vse spremenilo na bolš…

  • FUCK COMMUNISM

   In z zaudarjajocimi kosmatimi partizanskimi mucami se nam bo zvisala nataliteta…

   • Duhec

    Žal mi je, da maš take izkušnje.

    • FUCK COMMUNISM

     Niso moje izkusnje… Povedali so mi, rekli so, pravijo… Clarkson: Some say…

     • Duhec

      Ja, ja…

     • FUCK COMMUNISM

      Jah no, men se to gravza, jaz tebe ne bi hotel…

     • Duhec

      Jah no, nekak mam občutek, da med ženskami nisi iskan…

     • FUCK COMMUNISM

      Med levuharkami pa res ne… pa to je cist OK, ce je tko… ;)

     • Duhec

      Ok… sej Olga je desna. Pa niti britvice več ne rab…

     • FUCK COMMUNISM

      Kaj vpletas Olgo sem?!? Kaj ima Olga s tvojimi levimi kocinami in pomanjkanjem higiene?!

     • Duhec

      Raj si ga vrži na roke kokr da pišeš neumnosti…

     • FUCK COMMUNISM

      Ne rabim nasvetov ene kosmate levuharke… to bi ze lahk vedla.

     • Duhec

      Pojdi se zdravit…

     • FUCK COMMUNISM

      Zakaj zdravit?!?! A da bi mi ble kosmate levuharske ribarnice vsec?!? Sem rajs bolan, po tvoje…

     • MladiLiberalec

      Ja. Hmmmm. Dost je drugačen od mene čutim jest to. ;)

    • komar marko

     in ti pritrjuješ?

  • Krtača17

   Al so sposobni….

   • Duhec

    Zgleda je to največ kar zmorejo…

  • komar marko

   imaš prav. Lajšte od plota v roke, granitne kocke in na juriš! Palček Smuk je že vedel zakaj je potrebno dati OROŽJE pod ključ!

   • Duhec

    Res je… v taki situaciji bi blo najbolš zravnat parlament in še NLB, ker je blizu.

    • komar marko

     jap nelkateri bi si tega želeli, samo da SVINJARIJE ne pridfejo na dan. Bilo je lepo vprašanje zakaj 1 MIO nagrade. ZARADI izgube spomina!

 • Krtača17

  Še dobr da so partizani zmagal, ker če nebi, bi bile danes jame trikrat večje in daljše. Streljanje bi blo verjetno še dons vsak dan v nedeljo po maši. Sploh pa ne bi za nobeno jamo vedl. Slava partizanom. Smrt fašizmu ups janšizmu.

  • FUCK COMMUNISM

   To so samo predvidevanja zabitega komunajzla…. Ce ce ce ce ce… Idiot!

  • komar marko

   samo taki kot si ti, vedo kako bi bilo ČEEEEEEEEEEEEEEEE! Dejstva pa so, da nobeden REŽIM na svetu ni bil tako krvoločen kot RDEČ. Pa še ti so se znesli nad lastnim ljudstvom. Zato ne sodite drugače mislečih po sebi.

 • komar marko

  uf težka bo. Mimogrede. MAGNA je pase.Preprosta so dejstva.
  Volitve so blizu!

 • Krtača17

  Domobrančki, pardon kvazidesni, ala desni, sej ne vem kako bi jim reku k jih je vodja itak zmešu ko kurjo rit ne morte zastopit da je najprej vzrok in nato posledica. Vi pa trdite da je bila najprej posledica in nato vzrok. Torej a so bli najprej komunisti ki so klal al so bli najprej okupatorji družno z domobrančki? By the way – domobrančki ste nardil najbolj ostudno življensko napako možno ko ste se obrnil proti narodu in potegnil z okupatorjem. Karma is a bitch. Dubl ste pa milo za žajfo. Vojna je svinjarija, zato pa glejmo da do nje ne pride. Ampak zgleda da se eni niste nič naučil. Ko se narod dvigne…..

  • MEFISTO

   A ti še vedno ne ločiš med vojno in revolucijo?

   • Hun

    pa povej kaj je bil vzrok za nastanek revolucije ?

    • MladiLiberalec

     Veš kak je to blo Hun. Pravzaprav je OF vodila Narodno revolucijo od začetka. Vzrok je pa bil da je imel slovenski narod že v stari Jugoslaviji premalo pravic. Hoteli so da bo bodoča država federalna in borili so se vključno za pravico do samoodločbe naroda.

     Potem so pa komunisti začeli leta 1942 vnašati v narodno revolucijo svoje elemente. In so res začeli pobijati politične nasprotnike še pred nastankom oborožene kolaboracije. Samo kolaboracija je bila potem tako globoka da to ni opravičilo. MVAC in domobranci so bili del okupatorjevih vojsk in teror aparata.

     • Hun

      sprasujem nase bistre desnicarje naj mi osvetljivo vzrok vstaje delavstva in zakaj je revolucija v Rusiji tako eskalirala

     • sprehajalec

      Pri nas ni vstalo delavstvo. To je laž. Vstala je komunistična partija v imenu delavstva.

      Revolucija v Rusiji je nastala iz zmede, ko je ruski car Nikolaj 1917 brez veze odstopil. To danes govori uradna Putinova zgodovina. S tem je vnesel kaos v državo in anarhijo. Tragedija je, pravijo, da je bila takrat Rusija na višku vojaške moči. Anarhijo v ruski dumi je izkoristila Komunistična partija Boljševikov, ter si z državljansko vojno izborila oblast. Tehnično je šlo za boj za oblast z orožjem. Revolucija je samo lepše ime.

     • Hun

      se kar nism prebral kje tici vzrok da je prislo do kaoticnih sprememb…in do prevlade miselnosti da bo komunizem pripeljal bolse case…

     • sprehajalec

      Razložil sem ti, da je po vrsti porazov ruske vojske ter pomanjkanja zaradi nepripravljenosti Rusije na dolgo vojno prišlo do uporov. Rusija je bila namreč povsem odvisna od uvoza orožja. Leta 1916/17 je vlada pognala program industrializacije za naslonitev na lastne sile in vire. V nekem trenutku je zaradi nezadovoljstva svojih generalov nad vodenjem vojne Car Nikolaj podal odstop in generali so ga sprejeli. Car je namreč vodil vojno osebno. To je bila napaka, država je začela padati v kaos, ta kaos je najbolje izkoristila stranka boljševikov, njenega voditelja Lenina, pa je nemška cesarska tajna služba prešvercala v vagonu iz Švice v helsinke, ki so bili del Rusije. ter mu dala zlate marke za izvedbo prevrata. To je resnična zgodba, verjemi in hkrati največji uspeh nemške tajne službe, ki je izločila Rusijo iz vojne. Kar je sledilo je znano, boljševiki so imeli dovolj denarja za propagandni material, ter delovanje, sledil je kaos državljanske vojne. Pod ideali revolucije, enako kot v Franciji 150 let prej. Streznitev je sledila kmalu, že v kronštatu 1920 je Lenin ukazal streljati na delavce, ki so demonstrirali za kruh. Vsako opozicijo so v nadalje Komunisti zadušili.

     • FUCK COMMUNISM

      Teslo, revolucija je druga beseda za drzavni udar, kar je pa kriminalno dejanje in veleizdaja naroda!

     • Hun

      ok po tvoje drzavni udar…razliz mi zakaj je prislo do tako kaoticne spremembe…hocm vzrok zvedt

     • FUCK COMMUNISM

      Boli mene kurac vzrok! Drzavnega udara se ne dela, pa kakrsenkoli razlog je.

     • Hun

      hoces rect udara po monarhiji ker takrat Rusija kot drzava ni obstajala….drgac mene boli kurac za tvoje primitivne pristranske izjave

     • MEFISTO

      Ker Rusi niso vedeli, kaj jih čaka.

     • Hun

      bedn odgovor

     • sprehajalec

      To je pravljica za lahko noč. OF ni vodila revolucijo, ampak jo je vodila Komunistična partija, ki je zaradi lepšega iz predvojnega Društva prijateljev Sovjetske zveze naredila OF.

      Komunistična partija je bila zakonsko prepovedana stranka in v ilegali, v Kraljevini Jugoslaviji, zato nobena mešščanska stranka ni hotela z njo sodelovati.

      Slovenci so imeli v kraljevini Jugoslaviji toliko pravic, kot ostali trije konstitutivni narodi.

     • MladiLiberalec

      To je dokumentirana resnica Spreho

     • sprehajalec

      70 let je bilo časa, da se sfrizira to resnico. sedaj jo je treba še prilagoditi novim časom in zahtevam. To pa je tvoja naloga.

     • MladiLiberalec

      Ja pa ja. Vse se navzkrižno preverja.

    • MEFISTO

     “Veliki” oktober in želja, da hlapec postane gospodar.

     • Hun

      ti si ocitno raje vecno hlapec al se motm?

     • KIKI

      Apetiti po vladanju, po premoženju drugih, po kapitalu,
      kapitalu, kapitalu ! Pridobili so si ga s krajo in poboji
      nedolžnih ljudi! Mrtvim so ga izpulili iz nemočnih rok in
      nič jih ni bilo sram! Še danes komunistična “princeska”
      igra na naš koncertni klavir, pa obvlada le eno pesmico:
      “jager pa jaga”… Res pravi talent!, a njedee?
      Res je: “boj se hlapca, ki postane gospodar!”

  • FUCK COMMUNISM

   Dej crkn ze enkrat, komunajzl zabit!

   • Duhec

    Stres ubija…. ti boš prej.

    • FUCK COMMUNISM

     To so samo tvoje prazne zelje. Ze zarad vas levuharjev bi se potrudil naprej dihat, sam da bi vam sel se bolj na jetra!

     • Hun

      ocitno gredo drugi teb bl na jetra kot ti njim…ker se razburjas pol prevec cepc

     • FUCK COMMUNISM

      Ce bi blo po moje, vas levuharjev, libtardov, rdecuharjev in komunajzlov sploh ne bi bilo. Mate sreco!

     • Hun

      sj jst trdim venomer da nacisti niste nc bols od komunistov

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz sem hujsi! Zame so nacional – socialisti (izraz nacisti si v rit vtakn) prevec mehkuzni, prevec mevzasti…

     • Hun

      take kot ti je treba se predn zaropota zatret v kali…
      ti si navadn usrane takih je dost po svetu…gobezdlaci ko pa zaropota pa hinavsko gleda na lastno perdo

  • komar marko

   res je. Najprej so začeli pobijati zavedne Slovence, če rabiš kake dokaze povej. Fašisti so naprimer do julija 42 pobili 2 SLOVENCA na primorskem, naši pa v istem času 670. Zato ne LAŽI!
   Ker na ŠTAJERSKEM do februarja 44 ni bilo partizanstva, tam tudi ni bilo DOMOBRANSTVA!

   • Hun

    itak da ne ker stajersko so smatral svabi da je del Avstrije …tam so mobiliziral slo kmete v “nemščnike”

    • MladiLiberalec

     Ja sam tud na Stajerskem je bil odpor OF. Manj mocan sicer. Recimo Pohorski bataljon. Se na Koroskem so Nemci zaceli izganjati zavedne Slovence ze 1942 ko so zaslutili da se OF propaganda zacenja siriti med Korosci.

     • Hun

      tudi iz Celjskega obmocja so jih izgnal precej v Vojvodino

     • MladiLiberalec

      Eden predvojni liberalec je se mi zdi od tam nekje je nacista iz izselitvene tako udaril z berglo ali stolom po glavi da ga je ubil. Pol so pa oni njega. Mogoce je bil to prvi nacist ki je padel na Stajerskem

     • MEFISTO

      Pohorski bataljon se je samo ob svojem koncu uprl okupatorju, ko ga je komunistična partija izdala Nemcem.

     • MladiLiberalec

      Ne drzi izvedel je celo vrsto sabotaz in imel razne bitke recimo v Josipdolu ko so glede na nemsko porocilo padli trije gestapovci. Kmalu nato se eno bitko ko padejo trije nemski policisti itd

     • Lustrator

      heheh, mi znaš pojasnit kako pri zdravi pameti si zdaj v en stavek združil zavedne Slovence in OF propagando? OF je že od svojih samih začetkov zavedne Slovence sistematično (!) pobijala in ovajala nacistom. Drži sicer, da so (predvsem v začetku vojne) s svojim poudarjanjem antifašizma zavedli tudi marsikaterega ponosnega Slovenca, a večina je prevaro že kmalu ugotovila (če ne prej, pa takrat, ko so videli, da se več akcij nanaša na boj proti “protirevolucijI” kot pa proti okupatorju). Večina teh je žal končala pod zemljo – bodisi so jih pomorili politkomisarji ali pa so jih poslali na kakšnega od samomorilnih jurišev na strojnice Nemcev/Italijanov. Marsikdo pa se je zaradi tega znašel tudi na spisku talcev ali internirancev v delovna taborišča.

     • MladiLiberalec

      Propaganda je eno dejstva na podlagi originalne rekonstrujcije kar delam jaz pa drugo

    • Lustrator

     In v čem vidiš tu problem? Ker ni bilo na desettisoče padlih Slovencev? Komunisti res tako bolestno uživate ob potokih slovenske krvi?

     • Hun

      umir se nacifan…govorim ker so bili moji predniki nemscniki in so umrl na ruski fronti…kdo govori o kakem problemu

     • FUCK COMMUNISM

      Slava tvojim prednikom. Tebe bi se revezi sramovali!

     • Lustrator

      Vsaka žrtev in izguba je težka, sploh za svojce in prijatelje, a če ne bi bilo partizanstva, bi bile to dejansko EDINE žrtve nemške okupacije. In ker so komunisti vedeli, da njihova revolucija nima v takih okoliščinah prav nikakršne možnosti za uspeh, so poskrbeli, da so se žrtve potisočerile s čimer so zdesetkali tako zavedno slovensko prebivalstvo kakor tudi prisilili preživele svojce, da so se pridružili partizanstvu, kjer so misili da bodo varni – kdor namreč ni padel pod metki okupatorja, je padel pod streli partizanov.

     • Hun

      mogoce bi nam bilo bols ce bi nam vladal tujci(Nemci)…nevem ne morm vedt in tud zblojen je ze vse to kreganje okrog tega komunizma, ki se mi zdi samo se lov na carovnice brez kakega pozitivnega izida

     • Lustrator

      “mogoce bi nam bilo bols ce bi nam vladal tujci(Nemci)”

      Zakaj že? Slovenci smo bili pred prihodom komunizma izredno sposoben in pošten narod, kljub tuji nadvladi precej uspešnejši od marsikaterega tujega, ki ga danes še komajda gledamo v hrbet. Tvoja omemba “lova na čarovnice” in nerazumevanje “kreganja okrog tega komunizma” žal razgalja temeljni problem slovenske družbe. Le ta bi povečini namreč še naprej gradila na totalitarnih ideoloških, socioloških in sistemskih temeljih, čeprav so se ti izkazali za katastrofalne v vseh pogledih. Če želimo spremembe (na bolje) se jih ne smemo bati ali jih tabuizirati, ampak k njim pozivati. Seveda pa bi moralo biti vsakemu z dokončano osnovno šolo jasno, da je za uspešno prihodnost KLJUČNA analiza trenutnega stanja (torej kaj vse smo v zgodovini počeli, da smo danes kjer smo) in šele iz njene prave ocene lahko izhaja tudi uresničljiv načrt za prihodnost. Pri nas pa to izgleda nekako tako kot ko se fičko znajde na nemški avtocesti in potem desetletja benti zakaj ga vsi prehitevajo po levi in po desni, namesto da bi mu zdrava pamet povedala, da mora zamenjati avto, če želi biti konkurenčen ostalim. Pri nas pa iz leta v leto volimo en in isti fičko, spraševanje o tem zakaj smo s tolikšnim denarjem kupili zgolj fička (in kdo je razliko pobasal v žep) in zakaj ta nakup ponavljamo iz leta v leto, pa je postalo tabu tema “politika me ne zanima”.

      “Čarovnice” o katerih govoriš pa so še kako prisotne, bolj kot poznaš posamezni sektor, bolj se čudiš nad razpredenostjo mreže – v nasprotnem primeru ne bi po letu 91 dobili niti enih samih volitev – le kdo pri zdravi pameti bi kupil nedelujočega 8 krat karamboliranega fička?

     • Hun

      povsod po svetu kjer je politika deluje mreza “vez in poznanstev” na to ni imuna vec nobena drzava in sistem…

     • Lustrator

      To je jasno. A prav nikjer, kjer je ena mreža tako absolutno vsemogočna, da že desetletja brez konkurence obvladuje vse podsisteme družbe, taka država ne more biti uspešna. Bo tvoj naslednji odgovor ta, da so itak vse svetovne države enako degenerirane kot Slovenija in se nima smisla nad tem razburjati?

     • Hun

      mi smo nekaj posebnega…tud pri pravicah navadne raje smo pogorel na celi crti

     • Lustrator

      Drži. A jaz pišem o vzrokih, ti pa o posledicah. Če želimo zares odpraviti (in ne zgolj zamaskirati) posledic, se moramo lotiti vzrokov. Drugače preprosto ne gre.

     • Hun

      ce mi nakazujes na vzrok da je treba levake spravt s polozaja…je pa to velko vprasanje ce je desna vlada kos temu problemu ket koaliciji brez nekatetih sedanjih plenilcev ne bo mogla vspostavt

     • Lustrator

      Kdo pa pravi, da je potrebno sedanje plenilce sploh imeti v koaliciji? Ko se bomo Slovenci zbudili tako kot v vseh ostalih ex-komunističnih državah, ne bo v parlamentu niti ene same rdeče stranke (Poljska) ali pa bodo te tvorile zgolj njegovo obrobje – kamor v demokratičnem sistemu takšne stranke tudi sodijo. Da se razumemo – ljudje smo “pokvarljiva roba” in ne živim v iluziji, da je le sedanja rdeča garnitura zmožna takega kriminala – načeloma se takšna korupcija lahko zgodi povsod, kjer ena politična/paradržavna opcija obvladuje preveč niti v svojih rokah in nima prav nikakršnega bodisi uradnega ali pa “ljudskega” organa, ki bi ji gledal pod prste in imel seveda moč tudi ukrepati. Ker je torej udba (oziroma njihovi zasevki v obliki članov lobija F21) prisotna v prav vseh državnih sistemih, je možnost za samoregulacijo praktično nemogoča in smo edina preostala sila za zaustavitev nadaljnjega plenjenja mi – ljudje. In zakaj se mi – ljudje, po vsem tem času prostega pada medtem ko vsi ostali rastejo, ne zganemo (z dvema izjemama, je imel rdeči lobi v parlamentu vselej dvotretjinsko večino na 45 let podlage)? Zato ker ljudje niso informirani, ker niso informirani, ne morejo biti niti konstruktivno kritični in ker niso konstruktivno kritični, nasedejo vsakemu populističnemu novemu obrazu ali vstajniškemu hujskaču, da je on tisti, ki bo Slovenijo popeljal iz rok plenilske elite, čeprav vsi obveščeni vemo, da prav oni sami spadajo v to elito.

     • Hun

      v tem komentarju si mi dokazal da razmislas nepristransko…tocno tko ljudje smo pokvarljiva roba in krivci za uzitkarske skusnjave…

     • Lustrator

      Seveda smo. A spet – ne vsi enako, nekateri se proti tem skušnjavam aktivno borimo preko nabora vrednot, ki so nam svete, duhovnosti, empatije do bližnjega, drugi pa v življenju zavestno izberejo pot lastnih interesov preko trupel.
      Ključno pri vsem tem pa je zavedanje, da smo v demokraciji prav mi ljudje tisti, ki moramo poskrbeti, da se spoštujejo vsi ustavno oziroma zakonsko predpisani moralni standardi družbe – v nasprotnem primeru smo na nek način tudi soodgovorni pri sistemskem kriminalu, ki se dogaja. Zakaj? Ker imamo preko volitev, referendumov in civilnih pobud moč, pravico in dolžnost, da ukrepamo – če tega ne storimo, bi se temu reklo “opustitev dolžnosti”. Žal se tudi to zaradi vsesplošne apatije in pomanjkanja domoljubja pri nas dogaja na sistemski ravni: ljudje povečini pravijo da jih “politika ne zanima”, da so itak “vsi isti” in več kot polovica prebivalcev opušča domovinsko dolžnost sodelovanja na volitvah, med tistimi, ki pa gredo, pa velik del nima pojma za kaj gre, saj nekritično vase srkajo tisto kar jim servirajo režimski mediji in ostale režimsko obvladovane podstrukture (kultura, izobraževanje). In izključno ZATO se pri nas ne spremeni ničesar, da lahko ena in ista politična struktura še iz prejšnjega režima vlada že tričetrt stoletja brez ene same kontrarevolucije.

  • garfi

   plaćanćek, pardon kvazilevi, ala levi sej kako bi ti reku k te je mali palćek zmešu z našim denarjem
   svinjarija si ti in groziš vidim

 • MEFISTO

  Sem radoveden, kako MladiLiberalec skupaj s sobrati po krstitelju ocenjuje dejstvo, da sbili Nemci kot okupatorji veliko bolj civilizirani kot komunistični “osvobodtelji”?

  Nemcem moramo zameriti le to, da so večino eksekucij opravili po naročilu komunistične partije, OF in partizankega gibanja, ki so trdili, da žrtve morajo biti.

  Pri tem bo posebno dragoceno mnenje Krtače17, ki jo krstitelj še posebej forsira.

  • MladiLiberalec

   Z Nemci oz nacisti so bili partizani v totalni vojni. O kakem sodelovanju se pišejo lahko samo odbite pravljice. Cel svet pozna zločine nacizma in tudi ustaški so prav podobni.

   • MEFISTO

    To lahko prodajaš cicibanom!

    Nisi odgovoril, zakaj je bil okupator bolj civiliziran od “osvoboditeljev”?

    • MladiLiberalec

     Kr neki XD

     • MEFISTO

      Podobno se bere tudi eden od tvojih nickov.

     • MladiLiberalec

      XD

   • sprehajalec

    Za vsako totalno vojno veljajo zakoni. Oziroma kot je dejal guru zgodovinske znanosti dr. Martin Premk slavnostni govormik na proslavi na Poljanah letos;

    #Tisti, ki se ne preda ob kapitulaciji, je bandit, razbojnik.#

    Seveda je dr. Martin mislil tiste druge…

    • MladiLiberalec

     Ja zihr je to mislu

   • FUCK COMMUNISM

    Pakt Molotov – von Ribbentrop je pravljica po tvoje… Najmanj do 22.junija 1941 je to zate pravljica?!?!?!

    • Lustrator

     Tudi po tem paktu so med seboj z najrazličnejšimi dogovori sodelovali vse do konca vojne – seveda mimo Hitlerjeve vednosti, saj jim je ta kakršnakoli pogajanja ali dogovore z banditi (paravojskami) strogo prepovedal. 22 junij je bil le FORMALEN konec pakta, v Jugi pa se je takrat šele začela naveza Partija-Gestapo.

    • MladiLiberalec

     No ok naj bo. Povej mi ali so dokazi da je KPS v casu od aprila 1941-junija 1941 sklenila z okupatorji kak sporazum ali izdajala? Sem slisal tu par ustnih pricevanj ki pa so bolj tko no in naj bi bili tudi neki pisni predlogi poslani madzarom. Ves ti kaj vec? Samo tudi ce bi ze kaj od tega bilo govorimo o kratkem obdobju in tudi takrat se je KP pripravljala na vstajo kot se dobro ve. Torej kaj posebnega ni moglo biti.

   • Lustrator

    “Cel svet pozna zločine nacizma in tudi ustaški so prav podobni.”

    Tako je – tudi tiste, ki se dejansko niso zgodilo. Žal pa svet (sploh če pod “svet” misliš Slovenistan) skorajda nič ne ve o neprimerljivo večjjem obsegu in brutalnosti zločinov komunizma zgolj zato ker so zmagovalci zavezniki z njim umazano sodelovali in so torej zanje sokrivi. A zgodovina je ena sama in dejstev se ne da izbrisati ne glede na količino nacistično-demonizacijskega, zavezništvo slavilnega agitpropa s katerim na dnevni ravni zasuvajo človeštvo preko “dokumentarcev”, člankov, knjig, okroglih miz in pa seveda visokoproračunskih filmov s katerimi (tako kot partija v Jugi in še danes) perejo možgane z enostranskostjo že najmlajšim.

    • MladiLiberalec

     Ha ha bezanje v fasisticno propagando ker s strokovnimi dejstvi se ne morete soociti?

     • Lustrator

      Fašistično propagando? Fašizem je kapituliral leta 43 in se po njem ni pojavil prav nikjer, še najmanj pa v Sloveniji, o čem torej govoriš v tej basni? V Sloveniji boš zelo stežka našel simpatizerja nacizma ali fašizma, medtem ko s komunističnim zlom flirta več kot 2/3 slovencljev. Zgodovinska dejstva (in ne propaganda) z dokazi jasno pričajo, da je komunizem povzročil nekajkrat več človeških in gospodarskih žrtev kot komunizem in nacizem skupaj, prav tako tudi, da so zavezniki popolnoma po nepotrebnem zasejali toliko žrtev med civili, da bi si prav tako zaslužili svoje Nurnberške procese. Je tako težko pogledati resnici v oči in priznati lasten greh? Nemci so to storili – kaj pa Angleži, Rusi, Slovenci?

     • MladiLiberalec

      Fašizem in nacizem sta še živa. ustaštvo in kolaboracionizem pa sta pri nas in na Hrvaškem večji problem kot nacizem v Nemčiji to je že res.

   • garfi

    ti si v totalni vojni z resnico

 • Hun

  zmer se mi je cudno in neumno zdel zakaj strazmo gozd v Kidricevem, ko sm sluzil vojsko…potem mi stric pove za poboje in pesm, ki so jo v koloni pel mladi fantje med njimi veliko romov “umirem a nije mi još vreme”

  • sprehajalec

   Šterntal-Kidričevo je bilo tudi taborišče za staroavstrijce.

 • Volkhv

  Pri tem bi se morali pogajati tudi s potomci hrvatov, avstrijcev, nemcev. Kajti v tem gozdu so bili zajeti ravno nacisti, ustaši, katere so po vojni pobijali. Torej bi stvar bila precej velik logističen, arheološki zalogaj. Premestiti vseh 35 000 trupel v neko kostnico npr. v Hrvaško.

  • Krtača17

   Hrvati pravijo da bi bila v Sloveniji.

  • MladiLiberalec

   10 posto je blo ustasev med hrvaskimi begunci. Te so pri Mariboru izlocali in streljali. In tudi cetnike iz Crne gore. Zelo obremenjene s kolaboracijo.

   • sprehajalec

    Koga so četniki izdali? Kralja in kraljevino?

    • MladiLiberalec

     Cetniki so se malo drugace kot domobranci ali ustasi obcasno borili z okupatorjem ampak vecinoma so kolaborirali tudi oni.

     • sprehajalec

      Vprašal sem te koga so s tem izdali?

     • MladiLiberalec

      Ljudstvo ki je bilo za odpor?

     • sprehajalec

      Večina ljudstva je bila za mirno življenje in ohranitev svojega življenja.

      Zgodovina pozna in sankcionira izdajo države. Navedi primere izdaje ljudstva?

   • Volkhv

    kakorkoli že, vojska (kakršnakoli že) obstaja do takrat, dokler se ne preda, za tem so vsi samo civilisti. Vojska uboga, generali pa ukazujejo. Moj dedek je npr. bil vpoklican v Madžarsko vojsko, drugače bi ga ubili, če se jim nebi pridružil. Zaradi tega se je predal na fronti, ko je zagledal Sovjete. Poslali so ga v koncentracijsko taborišče. Ustrelil pa ni niti 1 naboja. Hočem povedati to, da je bilo veliko naših prednikov nedolžnih, bili so žrtve vojne in bili so prisiljeni v mobilizacijo, drugače jim je sledila smrt…

 • Duhec

  Desni lepo utihnte in se prepustite… ker niste sposobni za nič. Niti proteste al pa zbrat vsaj podpise za referendum… konc je z vašimi sanjami o vladanju.

  • FUCK COMMUNISM

   Ze tko si nagravzna, ker si pa se levuharka povrhu, si pa naravnost ostudna! Imas prav, ce bi bila zadnja baba na svet, si ga rajs na roke mecem. Fuj!!!

  • Lustrator

   Ti pa kar lepo odpri denarnico in nastavi zadnjico, rdeči mafiji počasi zmanjkuje denarja.

  • slosin

   Ej smr-duhec, počak še mal! Bomo vidl je reku slep…

  • Karmen

   Se zelo motiš, zraven pa še zavestno lažeš. V Škofji Loki in v obeh dolinah – Poljanski in Selški so desničarji v večini. Občine Žiri, Gorenja vas – Poljane, Železniki in Škofja Loka so občine, ki so med prvimi desetimi v Sloveniji, kjer se najbolje živi.

 • Hun

  treba se je strinjat z desnico da do gradnje ekstra predragega tira ne sme pridt…ker mora narod vkup stopt prot pozresni eliti, ki se bogati na racun ministrstev

 • sale

  Sa izdajalci ni pogajanja kar so sejali to so želi

  • FUCK COMMUNISM

   Sej s cefurji se tut ne bomo vec ukvarjal. Vse take kot si ti vas bomo nagnal… Pizda, vsak kurcev capac si dovol gobcat. Zgin tja od koder si prlezel al pa gobec zapri!

  • Norm Kinley

   A zdaj beremo že v čefurščini od čefurjev, ki nam sedaj razlagajo, kdo je tilebil izdajalec, in kdo ne. Eee sale moj, ti rajši ostani na socialni, dokler ti bomo Slovenci še podpiralii tvoj parazitizem, pol pa spet ceste pometat….

 • Osti jarej
 • MEFISTO

  Poglejte te naše rdečkarje!

  Vse, ki so jih pobili, bi še enkrat postrelili in še kaj dodali.

  Je to samoohranitveni nagon ali kaka nova rasa?

  • Osti jarej

   ….dej se že nehaj napihovat….po poteh JBTZ je šlo 9 (devet) osebkov,ki so skupaj šteli enih 900 (devetsto) let
   bodi koristen in viliju pomagaj zbirat podpise za referendum

  • Ana Job

   Še nas bi postrelili, saj vidiš, kako napadalno smetijo na našem portalu. Mi na pamet ne pade, da bi komentirala na Hanzi tv ali na 24.ur IZPOD ČASTI MI JE!

 • Demonkrat

  Zaradi komunizma smo zaostali za razvitim svetom

  • FUCK COMMUNISM

   To se zgodi povsod, kjer ima komunajzarstvo kakrsnokoli besedo, kaj sele moc in vpliv!!!

   • Demonkrat

    Kdo je sploh privlekel na naša tla to satanistcno ideologijo

    • MEFISTO

     Hlapci, delomrzneži,postopači, falirani dijaki in študentje ter druga taka sodrga.

  • slosin

   Ne drži! Mi smo pred razvitim svetom! Nas že jemlje vrag, njih še ne….

 • Osti jarej

  ..edino,v čemer ste dobri,je podpihovanje sovraštva

  • MEFISTO

   Ne moreš iz svoje kože, tudi ta je udbaška.

   Lastno delovanje projeciraš na druge.

 • MEFISTO

  A je res, da je po bitki vseh bitk v Dražgošah Hitler prvikrat resno pomislil na samomor?

  • Osti jarej

   …je res,da se je po vojni ,v argentini basal s potico?

   • FUCK COMMUNISM

    Faca je bil!

    • Osti jarej

     …dokazano idiot….s podporo idiotskega naroda

     • FUCK COMMUNISM

      Kdo?? A ti?? Jah, ne morte bit vsi pametni…

 • Osti jarej

  ..pa še mal realnosti…o kateri pa vaš janko pojma nima…kene?!?…to bo,ja…

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/297599/spored-cirkuskih-predstav-za-5-junij-17

 • MEFISTO

  Bojim se, da bo Petrovca kap, ker se preveč napreza pod množico nickov.

 • Demonkrat
 • totex39

  Ne norčujte se nekateri s takimi podlimi komentarji.
  Raje se zamislite kako je to mogoče, da je naša mala Slovenija v celoti prepojena z grobišči in to od komunističnih klavcev, kar ni nobena država v EU.

  • FUCK COMMUNISM

   In imas se vedno zalego parazitov, ki to odobravajo!

   • Osti jarej

    …seje vaša zalega že pokesala za mrtve?

    • FUCK COMMUNISM

     Se je ze, ja, kljub temu, da se nima za kaj kesat, ker najboljsi komunajzar je truplo! Problem je, da se tvoja svojat se ni.

     • Osti jarej

      ….za kaj le?!?

     • FUCK COMMUNISM

      Za ostuden hinavski nepotreben umor zakoncev Hribar, recimo. Rdecuharjem sta celo pomagala, pa so ju vseeno razcetverili. Lahko zacnete s tem!

     • Ana Job

      Enako se je zgodilo tudi z grofi Atems, v zahvalo, ker so pomagali partizanom, so jih pobili, da so jih lažje pokradli. Zelo dobro razmišljaš, brez dlake na jeziku v zvezi z rdečimi izmečki. Lp

  • Osti jarej

   ..na žalost je odgovor precej enostaven…..na tem ozemlju so se znašli,ko so bežali pred partizani in zavezniki….pa še nekaj ..bojda je bilo med klavci bore malo slovencev in tisti…kako ,da kažem…,ki so neposredno krivi za tako stanje,imajo potomce v deželici,naši..na “tostran alp”..jp…politika je do fula zabasana z njimi…kar na bučelco pojdite….vam bo takoj vse klir

 • Bozz

  Spet najtežja in neprijetna Slovenska tema.

  Komunisti so zaradi Marksistične revolucije uperjene proti razrednim sovražnikom pobijali nedolžne žrtve, tudi otroke, med vojno in po vojni, in jih metali v jarke, to je že vsakemu jasno. Za to si zaslužijo najstrožje obsodbe.

  Ampak nekaj si boste morali priznati tudi katoliki in ostali na desni (kamor spadam
  tudi sam, samo da nisem (več) katolik). Med temi žrtvami so po vsej verjetnosti tudi krivi ljudje, ljudje, ki so morili druge ljudi na drugi strani oz. so morili večinoma desne, ki niso bili njihove veroizpovedi (pravoslavne Srbe, Jude, protestante, itd. – kar pa ni nič drugega kot moderna inkvizicija). Ustaši so zverinsko morili v Jasenovcu, tako da so še Nemški okupatorji bili zgroženi nad njihovimi metodami in krvoločnostjo. V Jasenovcu je umrlo okoli 700.000 žrtev, pa tudi pri nas so verjetno počeli kaj podobnega, kar seveda ne poznam dobro ker ta del zgodovine
  nisem tako raziskal kot tisti zgodovinarji, ki se ukvarjajo tako z levimi kot z desnimi vojnimi zločini.

  Kar se je dogajalo v Jasenovcu je identično grozotam srednjeveške inkvizicije. Kdaj bo na Novi24tv tudi ta plat zgodbe prikazana? Kdaj se bo objektivno prikazalo krivdo obeh strani? Ah, o tem se pa ne sme pisati, ker to so grehi desne
  (Hrvaške, katoliške, ustaške) strani? Koliko so določeni Slovenci sodelovali v tem ne vem, jasno pa je, še posebej na Hrvaški strani, da je v to bila vpletena Katoliška cerkev. Ravno in tudi zaradi takšnih zgodovinskih stvari sem zapustil katoliško cerkev (Razodetje 18:4). Je inkvizicijska morija tako v srednjem veku kot v 2. svetovni vojni, ena od sadov Kristusove cerkve? Jezus Kristus je rekel dobro drevo ne more obroditi slabega sadu, slabo drevo pa ne dobrega. Preberite Janezov evangelij 8 poglavje in 44 verz kaj si Jezus Kristus misli o tem in čigav sad so takšna dela.

  Ne odobravam komunistične morije, tem ljudem bi morali pravično soditi in če so bili krivi zapiranja in morjenja taboriščnikov v Jasenovcu, ali pa zločinov na Slovenskem, itd. obsoditi na smrt z obešanjem, tako kot so to storili zavezniki v Nürenbergu Nemškim nacistom (tiste, ki so pustili zajeti in niso prešvercali v Južno in Severno Ameriko – operacija paperclip, v kateri jebil udeležen sam Vatikan – surprise, surprise), nedolžne pa izpustiti.

  Tisti, ki so bili krivi morjenja in so bili pobiti od komunistov, so želi kar so sejali, Jezus Kristus je rekel, kdor bo vzel meč, bo z mečem pokončan, ostali nedolžni pa si niso zaslužili takšne usode. Koliko je bilo morilcev med žrtvami in koliko je bilo nedolžnih žrtve komunistične revolucije, verjetno ne bomo nikoli vedeli.

  Samo, da pa potem papež razglasi Hrvaškega ustaškega nadškofa (kako se je že
  pisal, Stepinac?), ki je predsedoval in nadziral morijo v Jasenovcu, za svetnika, je pa višek in jasno pokaže, da jim je vseeno za njihove zločine in da jih celo odobravajo kot v temnem srednjem veku. V tem si je katoliška cerkev čisto enaka s tistimi,ki v Dražgošah vsako letočastijo svoje “svetnike.”

  Angleški dokumentarci:

  Forgotten History: The Vatican Ratline of WW2 – Smuggling Nazis to Safety (1991) English Version
  https://www.youtube.com/watch?v=qBv6OpzW_lU&t=946s

  Jasenovac – Cruelest Death Camp in WW2 (English subs) (WARNING — NOT CENSORED)
  https://www.youtube.com/watch?v=513VOo5P63Y&t=2291s

  In še to, danes se večinoma to zamolči in pozabi, ampak tudi muslimani so bili na strani nacističnih okupatorjev, in imeli celo svojo SS divizijo na Balkanu. Torej takrat so sodelovali z desnimi (čeprav je Nemški nacional socializem v resnici leva stran), danes pa sodelujejo z levičarji/komunisti in levičarji z njimi in današnji levičarji, ki podpirajo Islamsko invazijo v Evropo, na to zgodovinsko dejstvo lepo
  prikladno pozabljajo. Muslimani v Gazi so celo odpirli trgovine, itd. ki so jih
  poimenovali kar s ‘Hitler’. Mein Kampf pa je uspešnica, ena najbolj branih knjig na muslimanskem Bližnjem vzhodu. Ja, ko se gre za Jude, so tako levi kot desni, vključno z muslimani, na isti strani.

  Tako levi kot desni, ste sposobni pogledati resnici v oči in obsoditi vsak svoje zločine in ne povzdigovati vsak svojih zločincev v “svetnike”? Samo tako bo prišlo do sprave, drugače ne bo do sprave prišlo nikoli.

  Verjetno bom spet poslušal obsodbe vsegliharstva, ampak jaz se trudim na
  zgodovino gledati objektivno in nepristransko. Tisti, ki pa vsak ščiti svojo stran in svoje zločine, pa seveda tega ne bo sposoben priznati in za to bo Slovenija večno obstala v zgodovini in ne bo nikoli šla naprej.

  Kakorkoli že, edino moje zadoščenje kot Kristjan, je da bo edino Jezus Kristus nad vsakim posameznikom izvršil pravično sodbo ob svojem prihodu, in vsak bo poplačan po svojih delih, pa ni važno kdo je, ker na tem svetu ne bomo nikoli dočakali pravične sodbe takšnim in drugačnim krivim ljudem.

  • sprehajalec

   #V Jasenovcu je umrlo okoli 700.000 žrtev, pa tudi pri nas so verjetno počeli kaj podobnega, kar seveda ne poznam dobro ker ta del zgodovine nisem tako raziskal kot tisti zgodovinarji, ki se ukvarjajo tako z levimi kot z desnimi vojnimi zločini.#

   Boz
   ta številka 700.000 je zanetila vojno leta 1991. Še za časa Jugoslavije sta Hrvat Žerjavić in Srb Kocović raziskovala to temo, ne da bi vedela eden za drugega. Neodvisno eden od drugega sta prišla do skoraj enake številke, 80.000. Kar je seveda velika številka in obžalovanja vredna številka, da se strinjamo. Vendar pa bistveno manjša od 700.000. Toliko je bilo namreč vseh žrtev v Jugoslaviji. Manjkajo še žrtve na t.i. kolaboranstski strani, katere pa je težava še dandanes prešteti.

   • Bozz

    Lažno revidiranje zgodovine. V 800. letni inkviziciji srednjega veka in še malo čez je bilo umorjenih, več kot 50 milijonov nedolžnih ljudi (kar so dokazali z zgodovinskimi zapisi) in številka je verjetno še večja, pa katoliški duhovniki govorijo (osebno slišal od enega), da jih je umrlo samo 3000.

    Jasenovac ni zanetil vojne leta 1991. Vojno je zanetilo neupoštevanje Kristusove besede tako ene kot druge strani (Hrvaške katoliške in Srbske pravoslavne), ki pravijo sebi Kristjani. Če bi ubogali Kristusa, se ne bi pobijali in sovražili med sabo.

    • sprehajalec

     Bozz, na tankem ledu drsaš. 50 milijonov je velika številka, če vemo, da je imela Europa leta 1500 okoli 90 milijonov ljudi. Da ne boš kot naši zgodovinarji?

     Tvoj duhovnik je verjetno mislil na dejansko inkvizicijo in ne čarovniške procese. Ker inkvizicija ni ubijala, ker je bilo prepovedano mazati roke s krvjo. Inkvizicija je ugotovila krivdo, izvršitev kazni je pa predala posvetnim oblastem. Kaj si misliš, 50 milijonov procesov? še danes bi bila težava.

     Jasenovac je zanetil vojno, neporavnani računi iz druge vojne.

     V zvezi jasenovca je veliko skrivnosti, ena večjih je ta, da Maršal Tito ni nikoli obiskal tega kraja. Pa zakaj nikoli partizanske enote, ki so bile v bližini niso izvedle vpada v taborišče.

     • Bozz

      Si spregledal, da sem zapisal, da je Inkvizicija trajala okoli 800 let?

      Inkvizicija ni ubijala?

      Naj ti Irski bivši katoliški duhovnik pove:

      Catholic Inquisition and The Torture Tools by Former Priest Richard Bennett
      https://www.youtube.com/watch?v=Rx8PdvOELvY&t=277s

      “Inkvizicija je ugotovila krivdo, izvršitev kazni je pa predala posvetnim oblastem.”

      Ja, tako kot Poncij Pilat so si umili roke, ane? Obsodili so na mučenje in smrt, rok si pa niso mazali. Jaz nič kriv so rekli. Tisti malo bolj razgledani o teh stvareh pa vemo, da so takratne posvetne oblasti (kralji,…) bili katoliški in hodili k katoliški maši in bili v tesni navezi z Rimom, nad njimi pa so bedeli katoliški škofi, ki so bili njihovi tesni svetovalci zadolženi, da so kralji izvršili svoje ukaze iz Vatikana. In tudi danes je tako. Vsi svetovni voditelji hodijo v Vatikan po ukaze.

     • sprehajalec

      Niso obsojali na mučenje, obsojali so na smrt, če je bila ugotovljena krivda. Ki pa je bila ugotavljana z mučenjem. Kar je bila stalna praksa vsega europskega sodstva do marije terezije, ki je prepovedala mučenje.

      na zgodovino gledaš preveč dialektično materialistično Boz.

      Priporočam ti, da se pobotaš s svojim župnikom in prisluhneš božji besedi.

     • Bozz

      Priporočam ti, da se pobotaš s Kristusom in začneš brati njegovo besedo, ki razkrinka volkove v ovčji preobleki, pa naj so levi ali desni.

     • sprehajalec

      Jehovec Bozz?

     • Bozz

      Katoliki ste res tako preprosti. A poznate samo Jehove priče? Jehove priče so prav tako kot Katoličani v veliki zmoti. Jehove priče ne priznavajo, da je Jezus Kristus Božji Sin, eno z Očetom in svetim Duhom, večen in ne priznavajo, da se je kot Božji Sin, torej Bog, utelesil, prišel v mesu. Medtem ko jaz to priznavam in verujem, saj tako piše v Svetem pismu. Tehnično gledano sem protestant, ker sem bivši katolik. Drugače pa je moja vera in moja prepričanja enaka tisti Valdenzev, Puritancev, Pilgrimov, Baptistov, Kalvinistov, Hugenotov. Torej vera Svetega pisma. Sola Scriptura.

     • sprehajalec

      Sektaš torej?

     • Bozz

      Ti mene kličeš sektaš, medtem ko ne vidiš, da je Rimokatolička cerkev kult. Si nisi prebral intervju mag. Vinka Ošlaka v Reporterju, ki malo podreza v to smer in resnično govori?

      Naj te spomnim, da so prve Kristjane (Judovske Kristjane) tako kot ti poskušali očrniti kot sekto. Imaš veliko skupnega z takratnimi Judi, ki so preganjali Kristjane in z staro Rimskimi pogani. Saj zato se ji pa reče RIMO katoliška cerkev, ane.

      Apostolska dela 24
      5 Odkrili smo, da je ta človek kuga, da neti nemire med vsemi Judi po svetu in da je kolovodja sekte Nazarečanov.

      Apostolska dela 28
      22 Vseeno pa bi radi slišali, kaj ti misliš, kajti o tej sekti nam je znano samó to, da ji povsod nasprotujejo.«

      Kot takrat, resnici nasprotujete še danes.

      Sicer pa kaj pomeni beseda sekta kakor jo ti uporabljaš, torej kot nekaj zaničljivega:

      1.a group of people with somewhat different religious beliefs
      (typically regarded as heretical) from those of a larger group to which they belong.

      2.derogatory
      a group that has separated from an established Church; a nonconformist Church.

      3.a philosophical or political group, especially one regarded as extreme or dangerous.

      Po tej definiciji je torej katoliška cerkev heretična sekta, saj je s Konstantinom ( okoli 325AD), ki je združil poganstvo in Krščanstvo, odpadla od vere prve krščanske cerkve, ki ni imela v sebi kvasa poganstva.

      In kot pravi definicija 3. je zelo ekstremna in nevarna kot je že prerokoval Jezus Kristus in kot je uresničenje njegovih prerokb, pokazala zgodovina. Preganjala je namreč nedolžne Kristjane samo zato, ker so si drznili brati Sveto pismo in slediti Kristusu tako kot veli Sveto pismo in ne katoliška hiearhična cerkev.

      Razodetje 17
      6 Videl sem, da je ženska pijana od krvi svetih in od krvi Jezusovih pričevalcev.

     • Bozz

      1 Timotej 2
      5 Bog je namreč samo eden. Samo eden je tudi posrednik med Bogom in ljudmi, človek Kristus Jezus,

      …in ne župnik ali papež, katerega cerkev krši Kristusovo doktrino zavoljo svoje (Babilonske) tradicije.

      Marko 7
      9 In govoril jim je: »Lepo zavračate Božjo zapoved, da lahko obdržite svojo tradicijo.

    • slosin

     Vidim, da si učen mož, kar pa ne pomeni, da ti ne bom malce ugovarjal! To, o 800 letni zgodovini inkvizicije, se mi zdi malce pretirano. Že nekaj časa je od tega, kar sem prebral knjigo
     ‘Inkvizicija’ založbe Premiki in kolikor se spomnim, je bila inkvizicija ustanovljena l . 1234, prenehala pa je mislim da na začetku 19. stoletja… Na začetku sploh ni bila ne vem kako aktivna, to je menda postala šele v 14. stoletju. Avtorja knjige sta dva in te čase opisujeta zelo kritično,do dohuvščine imata oba dosti negativen odnos.. Navajata tudi število žrtev teh procesov, ampak, da bi bilo pa govora o 50 mio, se zdi pa tudi meni hudo pretirano, 3000 pa absolutno premalo…

     BTW:
     Inkvizicija in naš komunistični režim imata zagotovo eno skupno stvar. Oboji so te obtožili krivoverstva, te zato
     osvobodili življenja, imetje pa pobrali in si ga delili…

   • Norm Kinley

    Ustaši naj bi tam pomorili cca 70 do 80 tisoc ljudi, ostalo razliko pa naj bi pridelali partizani, ki so jasenovac preuredili v svoje taborišče.

  • Osti jarej

   ..a so te brisali

   • Bozz

    Ne sam sem pobrisal in ponovno prilepil, ker sem hotel premakniti komentar višje, saj je v času mojega pisanja komentarja, ki mi je vzel kar nekaj časa, nastalo že mnogo novih komentarjev.

 • garfi

  krtaća-tunek-slovenec-plaćanćek, pardon kvazilevi, ala levi sej kako bi ti reku k te je mali palćek zmešu z našim denarjem
  svinjarija si ti in groziš vidim
  Lie is a bitch
  BY the way-komunisti ste naredili najbolj ostudno življenjsko napako ko ste se obrnili proti narodu
  in ga ZAČELI pobijati ZA KOMUNISTIČNO REVOLUCIJO ENO LETO NEOBOROŽENE
  https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • Slovenec

  Če seštejemo vse te vaše “mrtve” so komunisti pobili že vse Slovence. Ostali so samo šiptarji, ki so se danes v večni borbi proti komunizmu združili v stranki SDS. LMFAO

  • garfi

   OPOZORILO
   VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
   smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
   VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
   poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
   NE NASEDAJTE VEČ !!!

  • FUCK COMMUNISM

   Je fino bit zabit, a ne?! Nic ne boli, trpijo le vsi ostali okol tebe…

   • Slovenec

    Ne se tolk razburjat, ovca …

    • garfi

     OPOZORILO
     VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
     smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
     VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
     poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
     NE NASEDAJTE VEČ !!!

     • Slovenec

      Ne se tolk razburjat, ovca …

 • garfi

  OPOZORILO
  VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
  smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
  VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
  poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
  NE NASEDAJTE VEČ !!!
  primereki manipulatorjev kot je “janez cepec, krtača, tunek, slovenec…” imajo še veliko pomagačev in imen
  Mare Kranjc
  Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

 • Olga

  Komunizem je zločinski sistem! Vsako propagiranje je kaznivo! Komunistični klavci pa hočejo, da se prizna revolucionarno pravo kot zakonska podlaga za komunistične zločine!??? Sami so imeli status teroristov!?? Torej je tudi njihovo “pravo” nezakonito – teroristično! Enako danes ravnajo z lastniki zemljišč – teroristično!
  Vsi na volitve! Odnesimo levake na smetišče zgodovine, s stoli vred!

 • Slovenec

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

 • garfi

  OPOZORILO “slovenec” spodaj
  VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
  smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
  VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
  poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
  NE NASEDAJTE VEČ !!!

 • Krtača17

  Kolkr vem morte desni še ene par zlatih pokradenih zob vrnit. Kr zmente se s cerkvijo kako in kaj.

  • garfi

   krtaća-tunek-slovenec-plaćanćek, pardon kvazilevi, ala levi sej kako bi ti reku k te je mali palćek zmešu z našim denarjem
   svinjarija si ti in groziš vidim
   Lie is a bitch
   BY the way-komunisti ste naredili najbolj ostudno življenjsko napako ko ste se obrnili proti narodu
   in ga ZAČELI pobijati ZA KOMUNISTIČNO REVOLUCIJO ENO LETO NEOBOROŽENE
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • Slovenec

  Komunizem je trenutno najuspešnejši politični sistem v svetu. Angleška kraljica se klanja kitajskemu predsedniku komunistične partije, Trump jih pa omenja v vsakem drugem stavku. Čista zmaga komunizma v svetu!

  • garfi

   KOMUNISTI NAJVEČJI LAŽNIVCI IN NASILNEŽI VSEH ČASOV

   • Slovenec

    Ne se tolk razburjat, ovca … samo resnico vam pišem. Sem namreč prvi v službi resnice!!!

    • garfi

     KOMUNISTI NAJVEČJI LAŽNIVCI IN NASILNEŽI VSEH ČASOV

     • Krtača17

      Obr tipkovnco in poglej če piše made in China?

     • garfi

      poklići 112 ali 113

    • sprehajalec

     Slavni komunist Deng Xiao Ping je dejal;

     Ni važno kakšne barve je mačka, važno je, da lovi miši.

     In Kitajska je zavrgla komunizem, ki ji je prinašal le bedo, lakoto in trpljenje.

     • Slovenec

      Ovca, lažeš kot Nova 24.

     • sprehajalec

      Kitajci so frakcionisti Slovenac. Pravega komunista najdeš le še tukaj, pa na Kubi.

  • totex39

   To bo ja, raje se primerjaj s S.Korejo in Venezuelo tja bolj pašete.

  • FUCK COMMUNISM

   Pizda si ti idiot! Konc koncev niti ni cudn, da pises take kozlarije!

   • Slovenec

    Kdo pa vodi Kitajsko? Da se nauš preveč razburu ko boš zvedu. LOL

  • MladiLiberalec

   Nah liberalci smo zakon

   • totex39

    Liberalci po celem svetu so ene velike riti, to dokazujejo tudi z naseljevanjem migrantov.

    • FUCK COMMUNISM

     Res je! Protiudarec kozjejebskim napadom so pa minute molka in pofukani koncerti!

 • Krtača17

  Pol pa še (desni seveda) mal vaše ateje po Braziliji pa Kanadi in Nemčiji povprašte zakva vam razlagajo potvorjeno zgodovino. Čemu?

  • garfi

   krtaća-tunek-slovenec-plaćanćek, pardon kvazilevi, ala levi sej kako bi ti reku k te je mali palćek zmešu z našim denarjem
   svinjarija si ti in groziš vidim
   Lie is a bitch
   By the way-komunisti ste naredili najbolj ostudno življenjsko napako ko ste se obrnili proti narodu
   in ga ZAČELI pobijati ZA KOMUNISTIČNO REVOLUCIJO ENO LETO NEOBOROŽENE
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • garfi

  krtaća-tunek-slovenec-plaćanćek, pardon kvazilevi, ala levi sej kako bi ti reku k te je mali palćek zmešu z našim denarjem
  svinjarija si ti in groziš vidim
  Lie is a bitch
  By the way-komunisti ste naredili najbolj ostudno življenjsko napako ko ste se obrnili proti narodu
  in ga ZAČELI pobijati ZA KOMUNISTIČNO REVOLUCIJO ENO LETO NEOBOROŽENE
  https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • Krtača17

  Kolkr vem ste desni spet zajebal. Komunisti so cerkvi vrnil imetje, desni pa še zdej nočte vrnt zob. Zakaj ne?

  • garfi

   KOMUNISTI NAJVEČJI LAŽNIVCI IN NASILNEŽI VSEH ČASOV
   vključno s plaćanćkom krtaćo

  • Demonkrat

   Zobe so ti vun ftrgali?

   • Krtača17

    Ne men, unim k so jih postrelil in poklal.

    • Demonkrat

     Trupla pa razmetal po hostah in jamah

     • Krtača17

      Ne, te so jih kr mal po Savi spuščal…

     • FUCK COMMUNISM

      Sej bomo tebe tut… bos naplavina!

     • Krtača17

      Torej so bli partizani bolj humani. Vsaj ve se kje so grobovi. Vi tud zabrskat niste znal. Kje naj ljudje torej iščejo svojce?

     • FUCK COMMUNISM

      Kere svojce?!? Sej komunajzarji nimate svojcev. Imate samo soizdelke!

     • Krtača17

      Torej tisti mrtvi ljudje niso ljudje?

     • FUCK COMMUNISM

      Glej ga no glej, levuharja z dvojnimi merili! Tocn tolk so ljudje, kot so zate ljudje tisti, ki ste jih komunajzli zmetal v jame in jarke! Nic vec in nic manj! Bos kapiral povezavo, budala?!?!

 • Krtača17

  No dobr, sej ni treba lih zlatih odpuljenih in ukradenih zob vračat. Lahko kar pozlačene kipce iz cerkve pa bo.

  • garfi

   KOMUNISTI NAJVEČJI LAŽNIVCI IN NASILNEŽI VSEH ČASOV
   vključno s plaćanćkom krtaćo

 • garfi

  KOMUNISTI NAJVEČJI LAŽNIVCI IN NASILNEŽI VSEH ČASOV
  vključno s plaćanćkom krtaćo

 • garfi

  SMRT KOMUNIZMU, SMRT ZLOČINCU TITU
  SVOBODA SLOVENIJI

 • Krtača17

  Upam da ste zastopil desni? Niste še poglihal svojih pufov. Bo treba delat na tem pa kakšno dobro voljo pokazat.

  • garfi

   SMRT KOMUNIZMU, SMRT ZLOČINCU TITU
   SVOBODA SLOVENIJI
   KOMUNISTI NAJVEČJI LAŽNIVCI IN NASILNEŽI VSEH ČASOV
   vključno s plaćanćkom krtaćo

   • Krtača17

    A se izmikamo odgovoru? Tipično desno.

    • FUCK COMMUNISM

     Hahahahahaha, to rece en zakrknjen smrdljiv levuhar… cesa vse leva pizda ne skoti…

     • Krtača17

      Tebe?

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz nisem levuhar… dej vklop tisto tvojo rozino, k jo mas namest mozganov, da ne serjes v lastno postlo.

  • slosin

   Kakšnih pufov misliš? Domobrance so rdeči mesarji po vojni vse pobili,
   noben od teh mesarjev pa ni bili nikoli obsojen…Celo nagrajujemo jih že 70 let za njihove svinjarije…

 • Veno

  Vsi povojni poboji so zločin. Komunisti so to vedeli, zato se je pa to tako skrivalo. Zavezniki so celo največjim nacistom sodili v Nurnbergu.
  Komunizem je pač totalitarni sistem in sam po sebi zločinski.

  • Krtača17

   A smo spet drek u celofan zapakiral a desnakar? Smrt talcev pa ni zločin a? Dejdej. Vsak uboj je zločin, a ker je bla vojna se je tolkl čez in čez. Najprej domobranci komuniste, pol pa obratno.

   • Veno

    Napisal sem povojni poboji so zločin. Pobijalo se je pavšalno, tudi tiste, ki sploh niso bili vojaki. Morali bi jim soditi, kot se to dela v civiliziranem svetu.

    • Krtača17

     Talci? Teh ni blo? Aa ne gre z jezika?

     • Veno

      Če že hočeš, vsak uboj je zločin, posebno nad civilisti, ampak še enkrat, pisal sem o povojnih pobojih, ki jih je zagrešil komunistični režim, ki ga ti očitno zagovarjaš.

     • sprehajalec

      Ne pusti se staremu provokatorju. On je zato tukaj da se gre vsegliharstvo pa provocira.

     • Krtača17

      Ne če že hočeš. To je tak, desnakarski odgovor, če že morm bom pa pač povedal, odgovor. Ampak še zmer mi nisi odgovoril. Česa so bili torej krivi talci, da so plačali z glavo? Glede Nurnberga – itak se ve da je samo zaradi množic, itak se je vedlo kako bojo ti ljudje končal. Vsi ostali, navadni vojaki pa so šli po hitrem postopku na vislice.

     • sprehajalec

      Hostage trials Ćetka..

   • sprehajalec

    Za smrt talcev so sodili v Nürnbergu na t.i. Hostage trials 1947. Vsem glavnim poveljnikom na Balkanu v tistem času.

    ko so ugotovili, da ameriški vojaški priročnik predvideva za pacifikacijo zasedenih področij tudi streljanje talcev, so vse obsodili na simbolične zapone kazni.

    poguglaj, Hostage trials, nürnberg.

   • Mogoče bi navedel v številkah, da bi bil tvoj komentar bolj razumljiv in seveda verodostojen.

   • FUCK COMMUNISM

    Najprej domobranci komuniste?!??!?! Pizda, a si ti ravnokar izpod kamna zlezel?!?!? Za umore komunajzlov po vaseh pred nastankom domobranstva namenoma nisi slisal al si samo zabit?!?! Najbrz oboje…

   • Karmen

    Ti si pa nepismen – PO VOJNI.

 • Osti jarej
  • Krtača17

   Več ljudi ve tole, bolje bo.

 • Osti jarej
 • Krtača17

  Baje da se je v Jasenovcu še clo cerkev (Vatikan) odrekla župnikom klavcem ko so slišal pričevanja v smislu – zjutri klanje, popoldne pa mašujemo.

  • Osti jarej

   ..ohhh,kje pa…morda zgolj v kozmetičnem smislu

   • Krtača17

    Zato ker to so pa res že mogl ja.

  • slosin

   A tvoja mamica ve, kakšne trolaš tukaj? Pazi, če izve, se te bo zagotovo odrekla…..

   • FUCK COMMUNISM

    On mame nima. Krtaca je slampasto narejen polizdelek titeja in kardelja v mosa pijedejevi riti…

  • MladiLiberalec

   Maseval so tam s pistolo na priznici. Dokazano

   • FUCK COMMUNISM

    Ej, semit, dej mi tole povej: a so Nemci delal iz zidov zajfo in sencila za luci in jim pomanjsevali glave???

   • FUCK COMMUNISM

    Kaj zdej, mozoljar, bos odgovoril al ne?!?!

  • sprehajalec

   četka, Znanje črpaš iz Srbskega Rastka?

 • Osti jarej

  …..

  • Morala

   Daj ženska sanja pri belem dnevu :)…niso sposobni varovati svojih državljanov…ja, ukinit internet, da bodo naredili narod neveden…Kako bodo pa potem poslovali, če že vse gre preko interneta?

   • MladiLiberalec

    A kdaj Osti jarej navaja koga ki ni odbit sanjac?

    • Osti jarej

     ….jah,nekateri so vizionarji,drugi dobri opazovalci situacije doma in posvetu,tretji popolni realisti…so pa tudi taki,ki združujejo vse omenjeno,pa še kaj zraven

     • MladiLiberalec

      Eni majo tud ekspanzivne misli ;)

     • Osti jarej

      ..jp…fašisti v bruslju…tista usrana peščica,ki jemlje zase in siromaši narode…predvsem slovenskega….s pomočjo domače politike..

     • MladiLiberalec

      ne kar od teh tvojih klovnov imajo značilne simptome

 • Janez

  NEZAŽELENE RESNICE O EX YU KOMUNIZMU !

  Tunnek&comp. PROVOKATORJI !
  Kakšni “partizani” so že bili KNOJEVCI ? Mene spominjajo na Hitlerjev SS .NKVD itd.l.r. J. KOMENDA

  P.s. KRTAČA ? Kakšni “partizani” so bili KNOJEVCI ?

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=0S8rWYm9Ccn1aPTnmugF&q=knoj+&oq=knoj+&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1l3j0l2.7706.8747.0.12293.7.7.0.0.0.0.136.716.0j6.6.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.6.715…0i22i10i30k1j0i22i30k1.WV6VgQksTkU#imgrc=VECXwDIEOS7JqM:

 • Krtača17

  ….in ljudje pač niso hotl zastopit svojih klavcev da bi jih ti mirno in z užitkom še naprej klali in parali trebuhe, rezali vratove in na vse možne načine mučili. Odgovor na to je pa zakopan pri Mariboru. Glede na to, kaj so oni delal drugim, je bil milosten strel v glavo res milosten.

  • FUCK COMMUNISM

   Zate je treba poskrbet, da bos crkaval en teden!

   • sprehajalec

    Gre za ZZB NOVJ penzionerja, družbenopolitičnega delavca, ki se je še kako okoristil z revolucijo…

   • MladiLiberalec

    Kej uzivas v bolecini ti kdaj? Dej stestiraj. To lohk ucinkovito naredis tko da ti ga picka mal ugrizne z zobmi. Al pa tip ce ti niso tok zenske kot namiguje Duhec. Jest sem tko sprobal. :D

    • Krtača17

     Ma ke bo on….njega začne bolet kurac ko lopato sam vid v kotu….

     • MladiLiberalec

      He he

     • FUCK COMMUNISM

      Bos odgovoril na vprasanje al ne?!?!?

     • MladiLiberalec

      Ne kokr vem ne. So pa zares ropali zidovsko zlato tudi zasebni nakit.

     • FUCK COMMUNISM

      Ne spreminjaj teme! Torej pravis, da niso delal iz zidov zajfe in sencil in da niso pomanjsevali zidovskih glav?? Je tako??

     • MladiLiberalec

      Če se sprav spomnim ne.

     • FUCK COMMUNISM

      Najraj mam lopato zasajeno med vratom in ramo levuharjev!

   • slosin

    …predlagan srednjeveško natezalnico, ki so jo uporabljali inkvizitorji….

 • Demonkrat

  In zakaj se je to dogajalo?Lasten narod moriti v imenu tuje ideologije tuje vere.Ce ne veš kdo si bodo prišli drugi in ti rekli kar moraš biti

 • Janez

  KRTAČA, M. LIBERALEC !

  O čem se pogovarjajo ti uniformiranci konec maja 1945 v MB ? Daj povej. L.r. Janez KOMENDA

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=0S8rWYm9Ccn1aPTnmugF&q=knoj+&oq=knoj+&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1l3j0l2.7706.8747.0.12293.7.7.0.0.0.0.136.716.0j6.6.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.6.715…0i22i10i30k1j0i22i30k1.WV6VgQksTkU#imgrc=VECXwDIEOS7JqM:

 • Krtača17

  Eno vprašanje za desne. Recimo da imamo zločinca, ki je umoril 20 ljudi. Pred tem jih je zverinsko trpinčil. Ker smo civilizirana družba ga obsodimo na dvajset let zapora. Je tako?
  Recimo v Ameriki, bi tak človek šel na električni stol ali pa na injekcijo. Zdaj pa vprašanje. Ali je taka smrt dopustna ali ne? In ali ni tudi taka smrt v bistvu uboj?

  • FUCK COMMUNISM

   Pizdun, ne sprenevedaj se! Obsojen na smrt je eno, umorjen brez sojenja pa nekaj popolnoma drugega!!!

   • Duhec

    Dons te bo pa razneslo… sej zato pa niti podpisov za referendum ne morte zbrat.

    • FUCK COMMUNISM

     Pejt si fraco oprat, do sem zaudarja!

     • Duhec

      Sam si res bolan…

     • FUCK COMMUNISM

      Tvojo odvratno levuharsko goflo drz zaprto, pa ti ne bom odvratnosti pisal!

     • MladiLiberalec

      Kaj pa praviš na predlog testa? :)

     • FUCK COMMUNISM

      Odgovor na vprasanje glede zidovske zajfe, sencil na luceh in pomanjsanih glav!

     • MladiLiberalec

      Jest sem ga dal XD

   • Krtača17

    A si sposobn normalnega razmišljanja? Mal se postav na eno in drugo stran.

    • FUCK COMMUNISM

     No, tega ti ne bos kle razlagal, kako naj se kdo postavi na eno ali drugo stran. Glede na tvoj nacin razmisljanja in tvoje komentarje nimas niti najmanjse pravice komu glede obeh strani soliti pameti!

 • KIKI

  Rogoški gozd

  Iz jarka slišijo se težki kriki groze;
  ko vrv prepleta jim utrujena telesa,
  krvnikova se puška divje stresa-
  že dolgo pričajo drevesa iz Rogoze…

  • MladiLiberalec

   Dej to posluši pa povej iskreno če ti ni ta komad bolj všeč:

   https://www.youtube.com/watch?v=tO0U1dmN1FU

   • Krtača17

    Tle nej pa tupsona vzamejo s sabo, pa nej prekopava, da vidmo kolk ga je u hlačah. Če se pa zravn uleže pa tud nč narobe.

 • Krtača17

  Kolk je lepo desnuharje cvret na počasnem ognju in kazat njihovo “globoko” inteligenco. Res, tolk za folk da mal vidte koga ne volt.

  • sprehajalec

   Cvreš svoja jajca na počasnem ognju, Ćetka. Samo da ne opaziš.

   Naj ljudje sprevidijo, s kakšno agresivnostjo, ter nikakršnim občutkom za moralo so imeli opravka 70 let. Ljudmi, ki slavijo poboje in likvidacije.

  • garfi

   Laž je izključna in dedna pravica levičarjev kot je plaćanćek krtaća
   26/04/2017 dr. Vinko Gorenak Moje misli
   To, da so nekatere službe pri nas že kar neke vrste dedna pravica izbranih posameznikov, že vemo. Najbolj tipičen primer takega stanja je še danes SOVA. Iz očeta na sina, pa na vnuka ali zeta, pravnuka in tako naprej. Toda tudi laž ima kot kaže domovinsko in dedno pravico. Njeni izključni lastniki so politični levičarji. Tudi v tem primeru je slika povsem enaka. Iz očeta na sina, pa na vnuka ali zeta, pravnuka in tako naprej. Ali drugače – bolj politično povedano. Od komunistov do LDS, na ZARES, pa do Jankovičeve PS, do Cerarjeve SMC in Združene levice do DESUS-a.

 • Krtača17

  Pa še malo o nemških in domačih turistih med drugo svetovno vojno. Radi so hodil streljat in gledat streljanje talcev: http://www.rtvslo.si/blog/emonec/turisticne-sezone-41-45/45561

  • garfi

   Laž je izključna in dedna pravica levičarjev kot je plaćanćek krtaća
   26/04/2017 dr. Vinko Gorenak Moje misli
   To, da so nekatere službe pri nas že kar neke vrste dedna pravica izbranih posameznikov, že vemo. Najbolj tipičen primer takega stanja je še danes SOVA. Iz očeta na sina, pa na vnuka ali zeta, pravnuka in tako naprej. Toda tudi laž ima kot kaže domovinsko in dedno pravico. Njeni izključni lastniki so politični levičarji. Tudi v tem primeru je slika povsem enaka. Iz očeta na sina, pa na vnuka ali zeta, pravnuka in tako naprej. Ali drugače – bolj politično povedano. Od komunistov do LDS, na ZARES, pa do Jankovičeve PS, do Cerarjeve SMC in Združene levice do DESUS-a.

 • MladiLiberalec

  Veste če rečeš v nemčiji kako šalo kao arbeit macht uns frei te bodo večinoma nemci opozoril da se s tem ni za hecat. Slovenski kolaboranti in ustaši imajo pa s tem hude probleme. Ne vejo več kak bi obrnil da bi bilo v njihov prid.

   • MladiLiberalec

    Tega ti pa Reporter ne bo povedal da je tudi gestapo uporabljal elektrošoke in da so mu kliente za to dostavljali tudi domobranci. Hacin osebno je postavil gestapovca maksa Loha za glavnega mučitelja v ljubljanski policiji.

    • Številke navajaj “mladi mož”, številke, od ene in druge strani in ne samo bla, bla, bla, ……

     • MladiLiberalec

      Saj številke pa govorijo močno v smer da so bili okupatorji in kolaboranti dosti hujši. Če bi zmagal bi si pa še bolj dali duška.

     • Nič trobezlanja u 3krasne. samo številke in VIR navajaj, sicer pa TIŠINA.
      Tule smo v službi RESNICE !

     • MladiLiberalec

      sej to pa jest delam bolj kot vsi drugi tuki

  • Janez

   A?
   TO MISLIŠ TI NA KOLABORANTE Z ZLOČINSKIM KOMUNISTOM STALINOM? L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  Krtačo in M. Liberalca !
  Na prevzgojo v HR k HR OK DOMOLJUBNEMU PEVCU “THOMPSONU”. NUJNO ! L.r. J. KOMENDA

  • MladiLiberalec

   LOL Ok tokrat upvote :)))

  • Krtača17

   Tupson vam pride pomagat z lopato.

   • Zakaj si zbrisal tvoj komentar ?
    Pa še tole preber, da bo vsaj deloma v ravnovesju s tvojim blogom http://reporter.si/clanek/slovenija/komunisticno-nasilje-kako-so-duhovnika-unicili-z-elektrosoki-516198

    • Krtača17

     Tega enostavno ne berem in tud odprl ne bom. Kot bi bral črne bukve itd. Brezveze.

    • Viktorh

     Veš, on redno bere in komentira na Reporterju, je eden najbolj aktivnih in ekstremnih, enako kot tu.

     • MladiLiberalec

      Odslužena komunjara če te je srečala res pamet ko si šel iz partije to dokaž in ne ponavljaj Mefistovih blodenj.

   • Janez

    Krtača !
    Pa ne mara Hrvatov. Dobro – Thompson ti ni všeč. Kaj pa Škoro ?
    Aii?
    PA STARI DOBRI VICE VUKOV – BAJNA PESEM ” T V O J A Z E M L J A “. L.R. J. KOMENDA

    • Krtača17

     Marsikakšen mi je všeč nič bat. A provokatorja tupsona ne prebavljam. Tudi v tujinije tako, da tisti moment ko se je pevec vmešal v politiko je blo konec kariere.

 • Viktorh

  Pri nas je pač tako, da lahko vsak fakin sodi in obsoja.
  Dopustno je tudi, da tudi najbolj bebavi, nerazgledani lahko ocenjujejo kaj je prav in kaj ni, se spoznajo na kazenski zakonik, poznajo ga v podrobnosti procesnega in materialnega dela
  Največ je takšnih, ki so sodelovali v raznih obveščevalni službah, izvajali zločinsko dejavnost, danes pa se tu šopirijo, namesto, da bi se skrili in držali gobce.
  Žal, takšna je demokracija pri nas.

  • MladiLiberalec

   Ti menda nimaš čiste preteklosti kar se partije tiče. Cerar jo pa ima!

   • FUCK COMMUNISM

    Poslus, butec, ce je nekdo bil v partiji in ima danes pametne, zavedne, ucinkovite ideje za razvoj naroda, naj ima partijsko preteklost. Veliko slabse je mevzasta levuharska budala brez partijske preteklosti kot je Cmerar. Lustracija tut ni za vse, ki so bili v partiji ampak samo za funkcionarje in clane udbe. Dej se ze kej nauc kdaj, ne sam kvakat kar te ucijo na FDV!

    • MladiLiberalec

     Nisem nikol bil na FDV no parkrat ko so bla tam predavanja. Sam takrat je pameten folk govoru. Slovenska intelektualna elita. V SMC je velik takih zbranih.

     • FUCK COMMUNISM

      Imas dost “dober” smisel za humor, glede slovenske intelektualne elite v SMC mislim…

   • Dej uscane, dej……. boš ti solil pamet inteligentnemu demokratu ???
    Najprej prosi za dovoljenje, če lahko sploh debatiraš tule !!!

    • MladiLiberalec

     LOL Ah dej lady no. V SMC je zbrana slovenska liberalna intelektualna elita in ne v SDS. Sej Viktorja bi pustu na miru če ne bi bil tok tečen.

   • Osti jarej

    …on nima tri čiste in ne sto pik..zanj mislijo oni,ki so ga namontirali na mesto,kjer lažno propagira svojo nadetično nadmoralo….s svojo nesposobno koalicijo,bo samo omogočil,da bodo pokradli še kar je ostalo…od gmajne naprej…opozicija pa s komisijami nad one,ki nikoli ne bodo za nič odgovarjali

    • MladiLiberalec

     Cerar je faca in ni tko nesamostojen kot misliš

     • FUCK COMMUNISM

      Se vidi, ja…

     • Osti jarej

      ..bejž no….cmera je popolnoma nesamostojen in nesposoben…morda bi ga blamaže na čisto vseh področjih njegovega “dela”,rešile predčasne volitve…a bo zvozil mandat,ker ga mora……..prihaja pa na nacionalko…najbrž samostojno in iz lastne glave, ter ves rdeč v faco…od togote,seveda..užaljen,kot malo dete,zmerja narod…..menim,da mu tega mu tega res niso svetovali “odpozadniki”

   • Viktorh

    da, da, cepec, saj se poznava…, pa s krtačo tudi.

 • Krtača17

  Vau globokomiselnost viktor udbovca. Demokracija je samo takrat ko govorimo o domobrančkih. Drugače je pa ni.

  • Ti ne moreš govoriti o demokraciji, ker si jo narobe razlagaš.
   Najprej uspešno opravi test kaj demokracija sploh je, potem pa boš lahko komentiral z demokrati.

  • slosin

   Ja, vidiš, to je pa tako, kot za volanom! Zelo rad upoštevam prometne znake, ki so meni v prid, druge pa, če se le da, ignoriram in jih ne upoštevam… Ti si pa drugačen, a ne, ti upoštevaš oboje …Komunajzarji se vedno proglašate za legaliste…

  • garfi

   točno

 • Krtača17

  Desni, a je res da ste celo vojno 41-45 strelal partizane pa talce (civiliste) zato, ker so vas leta 45 partizani postrelil?

  • garfi

   Laž je izključna in dedna pravica levičarjev kot je plaćanćek krtaća
   26/04/2017 dr. Vinko Gorenak Moje misli
   To, da so nekatere službe pri nas že kar neke vrste dedna pravica izbranih posameznikov, že vemo. Najbolj tipičen primer takega stanja je še danes SOVA. Iz očeta na sina, pa na vnuka ali zeta, pravnuka in tako naprej. Toda tudi laž ima kot kaže domovinsko in dedno pravico. Njeni izključni lastniki so politični levičarji. Tudi v tem primeru je slika povsem enaka. Iz očeta na sina, pa na vnuka ali zeta, pravnuka in tako naprej. Ali drugače – bolj politično povedano. Od komunistov do LDS, na ZARES, pa do Jankovičeve PS, do Cerarjeve SMC in Združene levice do DESUS-a.

  • ferdo

   Si pa res zblojen primer. Dohtar te kliče !

 • Edgar Pršo

  Edino prav, da to območje spremenijo v kmetijsko zemljišče. Najboljši pridelek zagotavlja star gnoj.

  • modrost

   A si ga že pognojil ?

 • Raamko Rom

  TITO JE BIL NAJVECJI ZLOCINEC V ZGODOVINI CLOVESTVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • MladiLiberalec

   Ja sploh človeštva ni več od kar je Tito živel :P

   • garfi

    ti si živ dokaz

    • MladiLiberalec

     Mački ne štejejo med ljudi :D

     • FUCK COMMUNISM

      Libtardi tut ne…

     • MladiLiberalec

      Siontardi bi blo bolj pošteno da bi ti napisal. ;)

     • garfi

      ti tudi ne XXXL psiho

     • MladiLiberalec

      https://www.youtube.com/watch?v=_vx1OVLX5Rc

      Zakaj misliš da v tem videu v glavnem mačke nastopajo? :D

     • garfi

      plus točka zate
      rad imaš mačke

   • ferdo

    A ti človečnjak si priletel iz Marsa, ali od kje drugje ?

    • MladiLiberalec

     Mars je nenaseljen

     • ferdo

      Dokaži!

     • MladiLiberalec

      Osebno meni ni treba vsega dokazovat so pa dokazi zbrani od drugih

     • ferdo

      Navedi jih, sicer pa utihni lažnivec.

     • MladiLiberalec

      Kr neki XD

 • Osti jarej

  ..od kod ste se pa zdajci natepli…a so vas z oštarij zmetali

 • Janez

  Mladega Liberalca in KRTAČO PREZAPOSLITI !
  Na
  “DRUŽBENO KORISTNO DELO” – UREJANJE NESODNIH KOMUNISTIČNIH MORIŠČ !
  Oba
  Zelo rada brskata po starih kosteh. Tista zvrst ljudi pač ? “Nekrofili” ali kako že ! L.r. J. KOMENDA

 • Olga

  Komunizem je zločinski sistem! Komunisti so zločinci! Slovenija nima levice, ima le komuniste, torej zločince, ki želijo še naprej ustrahovati narod in ščititi svoje privilegije in ZLOČINCE! Vsi na volitve! Naženimo jih za zmeraj!

  • Krtača17

   Ko greš že lih na valitve dej spotoma še kuram mal koruze pa regrata pa kurjeke posprav. Lej kakš maš! Vse zdrt…

   • garfi

    kwa je komunajzar

   • Franjo Trojner

    Dobro vzgojen pa glih nisi! Edino kar ti štejem v plus je, da ti kmečka dela niso tuja, škoda, da se pri kmečkih opravilih od kmetov še nisi kaj kmečke pameti navzel, pa manir tudi! Ni mi jasno od kod takšen civilizacijski manjko pri tebi, a si živel kje kot kak pastir čisto sam med ovcami, volkovi in medvedi in ti je samo bukev družbo delala? Kdaj te si zapusto planino Šarplanino?
    Gotovo bo to, evidentno je, da si nezrel, neolikan, čustveno in civilizacijsko zavrt, prepirljiv in nadvse nesramen in na koncu ti zdrav človek tega še zameriti ne sme, saj si za vse kar te je zaznamovalo in te tate nisi sam kriv. Okolje, družba in faušija je kriva, mar ne?

    • Viktorh

     Res je, ukvarja se s svinjerejo.
     Večkrat pa se spozabi se se skupaj s prasci namaka v mlaki za svinjakom.

 • rrrrr

  Zločinski komunistični malarji človeških obrazov takrat in 70 let kasneje::
  Teharske obraze prekriti s pisker-emajlom iz EMO Celje, rogoške obraze pa polakirati z Magna lakom. Ljudi umoriti, njihove posmrtne ostanke pa prefarbati. Bolano, izrojeno, sprevrženo!
  Ob slovenski četici malarjev od M. Mačka do M. Cerarja bi bil še prvi med malarji, Hitlerjev Dolfe, pravi vajenec.

 • Krtača17

  Še zmer ni zadovoljivega odgovora, torej ponavljam – Desni, a je res da ste celo vojno 41-45 strelal partizane pa talce (civiliste) zato, ker so vas leta 45 partizani postrelil?

  • FUCK COMMUNISM

   Na idiotska vprasanja ti pametni ljudje ne odgovarjamo!

   • Krtača17

    Vprašanje je že pametno sam odgovori bojo idiotski. To že vem.

    • FUCK COMMUNISM

     Teb je vprasanje pametno, ja, to pa drzi. Sam teb je vsako vprasanje pametno in ne ves razlike med pametnimi in “pametnimi” vprasanji. Ker si pac zabit komunajzl.

  • garfi

   še vedno ne komentiraš komunistične-partizanske kolaboracije z nacisti
   pa of in nob prevare

  • slosin

   …en bedak lohk več vpraša, kot 10 modrijanov odgovori…

   • Krtača17

    Slabi modrijani. Pametni sprašujejo.

    • garfi

     previsoko se ceniš

    • slosin

     Pametni postavljajjo pametna vprašanja…

 • garfi

  vse “levićarske” “stranke” so pod kontrolo teh rdećih zloćincev in vedno nova prevara
  kot so združeno listje sd lds zares ps zl smc desus

  • Krtača17

   Mogoče se ti sam zdi tko ker uporabljajo mal več zdrave pameti in ne janševe ideologije – ein furer ein….

   • garfi

    s tvojimi nenehnimi lažmi vsaj tu ne boš uspel
    še vedno ne komentiraš komunistične-partizanske kolaboracije z nacisti
    pa of in nob prevare

    • Krtača17

     Ja 666

     • garfi

      s tvojimi nenehnimi lažmi vsaj tu ne boš uspel
      še vedno ne komentiraš komunistične-partizanske kolaboracije z nacisti
      pa of in nob prevare

 • MladiLiberalec

  Nič grem zdej urejat seznam partizanskih bitk z okupatorji naprej in pa še prej en Alo Alo pogledat za mal bolj sprostitveno vojno temo. :)

  • garfi

   do sedaj si gledal risanke

  • slosin

   ….partizanskih bitk! Kaj za vraga pa je to…

   • Krtača17

    To je tist k se je domobrančkom kar nekam v Avstrijo h svojim mudil.

    • FUCK COMMUNISM

     Navedi eno bitko, v kateri so komunajzli med vojno zmagal!

     • Krtača17

      Vse

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, vse ja, ampak sam ce si na LSDju in imas privide!

     • Krtača17

      Ja no a ste domobranci zmagal?

     • FUCK COMMUNISM

      A ti stvarno mislis, da so partizani premagal Nemce?!?!?!?!?!??

     • Gru

      “Stvarno” ?

     • FUCK COMMUNISM

      Popravljeno

     • Krtača17

      Ja zdej si me pa zmedu. Dej povej.

     • FUCK COMMUNISM

      Ti si komunajzar. Jaz komunajzarjem ne pomagam!

     • MladiLiberalec

      Bolj izziv bi bil če bi reku navedi jih sto :D

     • MladiLiberalec

      Na še zate ena risanka. Ta ti bi bla lahko celo všeč če je niso slučajno Židi naredil ja ha ha

      https://www.youtube.com/watch?v=g_DaMKUP3Og

 • Janez

  Ja !

  Se strinjam s spodnjim !
  NUJNA
  – PREZAPOSLITEV :: “MLADEGA LIBERALCA, TUNNKA, KRTAČE, J. CEPCA, LUCKYSSA ITD.
  TER
  SLO EX KP, ZK LJUDI !
  Pa DESUSOVCEV, SMCJEV, ZLASTI PA ČLANOV IN PODPORNIKOV SD IN ZL !

  Na
  urejanje nad
  -600. povojnih komunističnih nesodnih
  – morišč po vsej R. SLO. !

  Kaj?
  Se vam zdi. “Naužili” se bodo brskanja po kosteh. Po “sadovih dela” njih vornikov. L.r. J. KOMENDA

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=0S8rWYm9Ccn1aPTnmugF&q=knoj+&oq=knoj+&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1l3j0l2.7706.8747.0.12293.7.7.0.0.0.0.136.716.0j6.6.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.6.715…0i22i10i30k1j0i22i30k1.WV6VgQksTkU#imgrc=VECXwDIEOS7JqM:

 • Demonkrat

  Mislim, da je judovski prispevek za človeštvo nesorazmeren z njihovim številom. V resnici so velikanski narod. Svetu so dali dva voditelja, kot sta bila Jezus Kristus in Karl Marx; privošččili pa so si razkošje, da niso sledili ne prvemu in ne drugemu.
  Peter Ustinov

  • Krtača17

   Poljaki že vejo.

   • MladiLiberalec

    Mislim to moraš bit res fuknjen antisemit da je vsak ki je imel nekje v rodu v deset kolenih enga Žida evil prav zarad tega. XD Kot kaka dedna bolezen ko zlo vdari ven čez generacije lol.

    • FUCK COMMUNISM

     Jaz ne bi zidom dal samo lastne drzave in miru pred Arabci. Jaz bi jim dal cel planet. Merkur bi bil najbolj primeren!

    • Krtača17

     Dejstva so eno, zgodbice pa drugo. Tko pač je. Ljudje mešajo zionizem in žide. To je popolnoma ločeno.

     • FUCK COMMUNISM

      Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      Tako kot islam in dzihad… a ne?!?! Tele!

     • Krtača17

      Tko kot Slovenc je komunist?

     • FUCK COMMUNISM

      Spet narobe! Pizda si zabit k kurac!

     • Krtača17

      A poj Slovenc janšist? Aja! Ok

     • FUCK COMMUNISM

      Jap, zabit si k kurac…

     • Krtača17

      Če pa tko razlagaš. To je ista razlika.

     • FUCK COMMUNISM

      Po tvoji logiki brez logike je taka razlika, ja… fak, inteligenca jebene amebe!

     • Demonkrat

      In avtor ali idejni vodja zionizma je?

     • Krtača17

      Kolkr vem jih je blo več.

 • FUCK SDS

  Sam 35tisoc ? Premalo ;)

 • Krtača17

  Sam drgač se pa zdej že na Hrvaškem režijo da Janši neki okostnjaki ven padajo.

  • garfi

   krtaća danes ti ne gre z lažmi

   • FUCK COMMUNISM

    Kar mirno! Saj jim vedno samo on verjame.

    • Krtača17

     Bolje eden kot vaši nobeden.

     • FUCK COMMUNISM

      Zivis v iluzijah. Logicno, ker je komunajzarija prav tako samo iluzija.

     • Krtača17

      Kdo je pol zmagu?

     • FUCK COMMUNISM

      Niti vprasanja ne znas ponovit, idiot!

     • garfi

      nacisti

     • Krtača17

      Še dobr da si povedu. Grem na rdeč križ če majo še kakšnga kljukastga za posodt…

     • garfi

      Kako so komunisti in nacisti 1. maja 1941 v Trbovljah skupaj praznovali praznovali dela
      http://www.demokracija.si/fokus/kako-so-komunisti-in-nacisti-1-maja-1941-v-trbovljah-skupaj-praznovali-praznovali-dela.html

     • FUCK COMMUNISM

      Nared mi uslugo pa si ga zabij med oci!

     • Krtača17

      Ma ne. Častno ga bom pripel na čelo ne?

     • FUCK COMMUNISM

      Ti si ga ne zasluzis! Tebi pripada edino med ocmi do rozine v tvoji lobanji!

     • Krtača17

      Tko ga pa ne morm nosit. A maš še kak drug predlog?

     • FUCK COMMUNISM

      Ne, ce si ga ne mores zabit med oci, pa ne steguj tvojih komunajzarskih sap po njem!

     • Krtača17

      Ja jest sm mislu da bi ga častno nosil če so naciji zmagovalci, ti pa tkole. Odloč se že.

     • FUCK COMMUNISM

      Vprasanje ni bilo tako zastavljeno, debil!

     • Krtača17

      Kako pa? Bolj razlož?

     • FUCK COMMUNISM

      Tipicno! Zdaj naj ti ponavljam vprasanje, ker si prebutast, da bi razumel v prvo! Kot jeben dopolnilni pouk! Najdi vprasanje in odgovori, al pa se jebi!

     • Krtača17

      Kakšno je bilo vprašanje?

     • FUCK COMMUNISM

      Poisci ga sam. Jaz komunajzlom ne pomagam niti jim ne dajem druge moznosti!

  • Olga

   Norce si delajo iz nesposobne Cmerarjeva vlade! Mednarodna skupnost pa proučuje financiranje terorizma preko NLB! EU proučuje tokove denarja “naših” z Udbo!

 • Janez

  KRTAČA , TUNNEK, MLADI LIBERALEC , J. CEPEC, SALE itd. !
  So
  Taki – BOJEČI ZAJČKI !
  Jaz
  JIM FINANCIRAM – PARADO – PO ZAGREBU !

  S SLIKO MARŠALA TITA !
  In
  Z napisom ” MI SMO TITOVI – TITA, RDEČE ZVEZDE – NE DAMO ” !
  A?
  Ampak, dajte no !
  povedadati : ali si upate na TITO – REKLAMNO PARADO ? Po Zagrebu. Častim. L.r. Janez KOMENDA

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=0S8rWYm9Ccn1aPTnmugF&q=knoj+&oq=knoj+&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1l3j0l2.7706.8747.0.12293.7.7.0.0.0.0.136.716.0j6.6.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.6.715…0i22i10i30k1j0i22i30k1.WV6VgQksTkU#imgrc=VECXwDIEOS7JqM:

 • garfi
  • Krtača17

   To tud ne bom odpiral. Je isto kot tale portal. Prepisan, zlepljen, potvorjen itd. Če maš kak merodajen link? Drugač pa, tud če so.

  • Janez

   KRTAČA !
   Zdajle joka !
   Nihče !
   mu nič ne verjame. A ni ubogi. Še v Zagreb si ne upa iti. Kako je to hudo. L.r. Janez KOMENDA

   P.s. kakšne vrste “partizani” so bili KNOJEVCI ? No, Krtača – povej !

   https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=0S8rWYm9Ccn1aPTnmugF&q=knoj+&oq=knoj+&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1l3j0l2.7706.8747.0.12293.7.7.0.0.0.0.136.716.0j6.6.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.6.715…0i22i10i30k1j0i22i30k1.WV6VgQksTkU#imgrc=VECXwDIEOS7JqM:

  • janez cepec

   ti, Bunksl naumn, a ste našl za jutršn zbor zblojenih ovac pred sodišem unga modela, k zna Zdravico zapet?

   • Kako je Toni !!!
    A si že dobil novo berglo, ker ti je tvojo na tebi zlomila tista šibka ženska, ker si bedasto motovilil okrog nje ?

    • janez cepec

     prnesem s sabo čist novo, de boste uhka garbel nedoužne “simpatizerje”

     • Govori slovensko in ne nemško spakedranščino, da te nihče ne razume.
      Tukaj je Slovenija.

     • janez cepec

      ma ti nis normalna, brat se nauč, poj pa komentirej, šema naumna

   • garfi

    cepc

 • Olga

  Levakom se spet meša! Komunistična navodila na delu!!! Prozorno!

 • Krtača17

  Desni, a je res da ste celo vojno 41-45 strelal partizane pa talce (civiliste) zato, ker so vas leta 45 partizani postrelil? Ccccc

  • Janez

   WC KRTAČA?
   Kateri od polit morilcev je tvoj “idol” ?
   WALTER J. WEISS=MARŠAL TITO, STALIN ALI HITLER. Morda Benito ? Povej no ? L.r. J. KOMENDA

  • milanček

   komuniste bi morali streljati takoj ob nastanku te sodrge! Jugoviče pa sterat že leta 1917 in kakšna skupna država SHS! Počakaj še par let in morilec tito bo uradno potrjen kot največji morilec ! Kar se pa tiče partizanov, ljudje , ki so šli v boj proti fašizmu oz nacizmu pa vsa čast, veliko teh borcev za domovino pa so odšli iz partizanskih vrst ker niso prenesli komunistov-morilcev civilnega naroda! Dober komunist je samo mrtev!

   • FUCK COMMUNISM

    Najboljsi komunist je truplo!

   • sprehajalec

    Komunisti so bili prepovedani v stari Jugoslaviji. Šlo je za ilegalno in subverzivno stranko, ki so jo oblasti preganjale.

    kot da bi ISIL danes prevzel oblast.

   • janez cepec

    praš Janšo, koko j’ s tem

  • milanček

   Danes z goljufijami v Sloveniji vlada ostanki komunistične golazni pod vodstvom kućana , madžarskosrbskega čefurja, s podporo jugo mafije, ki načrtno uničujejo Slovenijo in slovenski narod, tako kot so to počeli golazniki-morilci od morilca tita! Vprašaj se , kje je Slovenija, kakšen standart ima in kakšna bodočnost čaka nas in naše bodoče rodove! Samo en primer si oglej, pranje denarja preko LB! Krtačka, dobro se okrtači, da se znebiš vse teh zblojenih misli in ti želim, da SPREGLEDAŠ!!!!!!!!!

  • garfi
 • Fogglof Tunnek

  “Rogoški gozd, ki bi ga vlada posekala zaradi Magne, skriva temačno preteklost: V njem počiva kar 35 tisoč žrtev velike komunistične morije!”

  Ja in???…Naj se naredijo betonski temelj in naj se vlije betonska plošča prek totih izdajalcef… Naj kurbe kvizlingške ostanejo zalite v betonu, saj si drugega ne zaslužijo… Hitlerju so itak nastavili rit !!!

  • Upam, da se bo kdo našel, ki bo tvoj predlog upošteval v tvojem primeru.

  • FUCK COMMUNISM

   Upam, da tvojo mamo in fotra enkrat nekdo nekam zabetonira, pizda odvratna!

   • Fogglof Tunnek

    Jas sn svoje povedal…lahko pa tudi tebe zabetoniram…

    • Zabetonirano imaš ti tvojo butasto betico že od rojstva.
     kretenče.

    • FUCK COMMUNISM

     Sem videl tvoje betonerske sposobnosti ja! Posral si se, ko bi se moral soocit z mano! Vabis na pretep, in ko nekdo prime in res pride na dogovorjeno mesto, se poserjes kot picka!

     • Fogglof Tunnek

      Čakal sn te eno celo uor in te ni bilo…Posral si se…

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, si cakal ja… v tvojem hajzlcu si cakal, da se ti crevesje izprazni, k sebi stiskal kozo Julko in cuzal palec. Preklet usrane!

     • Fogglof Tunnek

      Zakaj te ni blo?…Prpa?

     • FUCK COMMUNISM

      Ej, vsi kle gor vejo, da si se podelal. Lahko pises kar hoces, vseeno vsi vedo, da si ti tisti, ki se je posral in ne jaz!

     • radames

      Foglou tumpek tumpek jih išče. Preveč izzivaš. Lahko te bo kdo našel.Prej ali slej se vrč razbije.
      Imam te blokiranega. Odblokiral se boš sam.

   • Saj vidiš, da to ni človek. To je hujši, kot zver. Zver svoje spoštuje.

    • Fogglof Tunnek

     Ja če pa so bili izdajalci…ki so dali prisegu Hitlerju…

     • Tvoji so se pajdašili z okupatorjem. Ne poznaš niti naše zgodovine. Žalostno.

     • FUCK COMMUNISM

      Ja in?!?!?!?!?! Komunajzli so jo dali pa Stalinu!!!!

     • Olga

      In Hitlerju!

     • Olga

      Oni niso bili izdajalci! Izdajalci ste bili vi! Najhuje pa je, da ste tudi zločinci!

  • Olga

   Oni niso bili izdajalci! Izdajalci in zločinci ste bili komunisti! Tudi po mednarodnem pravu, kar je najpomembnejše!

  • garfi
 • Olga

  Levaki streljajo v lastno koleno! Zgodovine ne morejo ponarediti! V Sloveniji lahko mešajo meglo, vendar samo do državne meje in še to samo svojim opranoglavcem! Zločinci so!
  Avstrijci in Italijani kontrolirajo svoje meje, to pove vse! Nihče ne zaupa mafiji, ki preko državne banke financira terorizem!

  • janez cepec

   res je, zgodovine se ne da ponaredit, zatorej: zajebal ste se, vojsko ste zgubl, niste bli na taprav stran. kazen, ki je sledila, je bla vzgojna in za zveličanje potrebna . Amen

   • zato pa se boš veličal pri ta spodnjem.

   • sprehajalec

    Morilec si Janez cepec. Morilec je bil fotr, morilec si ti.

    • janez cepec

     eee wrong, fotr je biu mobilizioran u nemško vojsko, na ruski fronti j’ biu pa ujet

     • sprehajalec

      zakaj pa potem zagovarjaš ta rdeče, saj so ga po vojski maltretirali, švabskega vojaka?

     • janez cepec

      ne zagovarjam tardečeh, sam kvazi demokratou ne maram, koga neki, sm s tem mislu, a?

     • sprehajalec

      LDS, pa Naprej, pa Nazaj, pa Pozitivna Slovenija, pa negativna Slovenija, pa SD..

      Se strinjam, vsi ti so se nam vrinili v novih preoblekah in z gesli demokracije. Prav ugotavljaš, kvazi demokrati.

     • janez cepec

      ne jest sm mislu velikega diktatorja, dosmrtnega predsednika, maršala, enkrat mogoče?

     • sprehajalec

      Ne vem koga misliš, jaz sem slišal samo za 3x maršala, pa dosmrtnega predsednika.

   • Krtača17

    Ja, pr takih se je tud bog premislu. Je čist tih k miška tam v Vatikanu.

 • Janez

  Predlagam
  DENARNO ZBIRALNO AKCIJO !
  ZA
  POSTAVITEV SPOMENIKA NAJVEČJEMU UMSKEMU MALOPOSESTNIKU V R. SLO !
  Pravi, da je rejec koz iz Haloz.
  Jaz prispevam 10 €.
  Samo velik napis z imenom tega “maloposestnika” mora biti ! Resno. L.r. J. KOMENDA

  • FUCK COMMUNISM

   Jaz prispevam gradbeni material: tono gnoja!

   • Janez

    Hvala.
    Ta”malopsestnik polit uma” je še živ.
    Mora se strinjati s postavitvijo – tega spomenika.

    Tunnek !

    Tako lep spomenik boš imel.
    S pognojeno travo okoli njega. KAM NAJ TI GA POSTAVIMO ? V center LJ? L.r. J. KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  Glejte logiko Nove24tv oz. SDS-a oz. Janeza Janše !?!?… Namesto da bi zgradili Magno in bi dolgoročno imeli 3 do 5 tavžent delovnih mest…folk bi imel delo, razni izvajalci bi gradili s svojimi delafci…skratka služili bi fsi… Zdaj pa POZOR!!!… Naša klero-desnica pa bi gor skopala več tisoč okostij…samih izdajalcef…in pri tem potrošila več milijonof ojrof… Tak ljudje…zaj pa si sami fkup potegnite kdo je tu fukjen!?!?

  • FUCK COMMUNISM

   Jaz sem za to, da se Magna postavi na tvoji zemlji, tebe se v temelje zabetonira in vsi imajo zasluzek! A je deal?!?!?!

   • Fogglof Tunnek

    Čuj, pa jas ne vem ka vam bojo tote kizlingške kosti!?!?…A si boste klero-fašisti kuhali kislo župo iz njih?

    • FUCK COMMUNISM

     Tebe bi fental z najvecjim uzitkom!

     • janez cepec

      a je res tebe fotr tko devu, de ga je zdrko na mizo, ostalo so pa muhe nardile?

     • sprehajalec

      Pri tvojem fotru je pa po nesreči ušlo v školjko. kanalizacija pa podgane so pa svoje naredile.

     • janez cepec

      če si s tem mislu sebe, si se izdau

     • sprehajalec

      Tebi sem namenil, ker sem mislil točno tebe.

  • if

   Fogglof Tunnek: “Tak ljudje…zaj pa si sami fkup potegnite kdo je tu fukjen !?!?”

   Poglejte se v zrcalo. Kar vidite kot desno je levo, kar vidite kot levo, je desno.

   • janez cepec

    a veš kva je jeba? k se vaš veliki diktator u špegu pogleda, pa Kučkota vid. za popizdit, ti rečem

    • if

     Ko se JJ uzre v ogledalu vidi demokrata, Milan Kučan vidi nedemokrata, ki je odgovoren za skrivanje vsebin o povojnih pobojih.
     Izgubil je monopol nad skrivanjem, zdaj izgublja boj še z ostli delom resnice.

  • garfi
 • Fogglof Tunnek

  Pa jas ne vem ka vam bojo tote kizlingške kosti!?!?…A si boste klero-fašisti kuhali kislo župo iz njih?

  • Olga

   Vas bo kuhalo mednarodno sodišče za vojne zločine! Genocid NIKOLI ne zastara!

   • janez cepec

    pej si rajš kešno jamo skopat, za usak slučaj. Postojnska ne velja

    • KIKI

     Hudodelec! Naj te Bog kaznuje, tebe in vse tvoje potomce,
     ki se jim gotovo niti ne sanja, kdo v resnici si! Sprevrženec!

   • sprehajalec

    Gre za otroke morilcev.

  • Janez

   Opa !
   TUNNEK !
   Kdo te je tako učil lagati. Kvislingi z zločinskim Stalinom so bili KP STALIN PARTIZANI !
   V
   marsičem še hujši od okupatorskih Nemcev.
   Nehaj že mešati pomene besed. HR USTAŠI SO BILI PREDVSEM PROTIKOMUNISTI.

   Goljufija
   KPS, KPJ KOMUNISTOV JE POSTALA ČISTO PROZORNA.
   NE
   GRE ZA
   – IZDAJALCE NARODA !
   ZA HUDE
   – POLITIČNE PROTIKOMUNISTIČNE NASPROTNIKE GRE, JE ŠLO. Dejstvo.

   HR USTAŠI SO BILI ZELO KRUTI BORCI. – ZA HR NAROD. In proti komunistom.

   SLO DOMOBRANCI SO SE BORILI ZA SLOVENSTVO !
   IN PROTI KOMUNZMU.
   NE ZA HITLERJA.
   Nemcem
   so v tisti prisegi obljubili le – da z od Nemcev dobljenim orožjem – ne bodo tolkli po Nemcih.

   Laž o “izdajalstvu” je vedno bolj prozorna.
   Z OČITKOM “IZDAJALSTVA” SE PRIKRIVA ?
   – ODLOČEN PROTIKOMUNISTIČNI BOJ SLO DOMOBRANOV. Proti Stalinu. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   KAJ BI ŠE RAD VEDEL ? Tunnek.
   Proti komu so se pa borili tile KNOJ – “GNOJ “partizani”. Nemcev ni bilo več.

   https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=0S8rWYm9Ccn1aPTnmugF&q=knoj+&oq=knoj+&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1l3j0l2.7706.8747.0.12293.7.7.0.0.0.0.136.716.0j6.6.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.6.715…0i22i10i30k1j0i22i30k1.WV6VgQksTkU#imgrc=VECXwDIEOS7JqM:

  • KIKI

   Hudodelec! Naj te Bog kaznuje! Bodi preklet!

   • janez cepec

    see U in hell

  • garfi
 • nebošlo

  Grozno, ti povojni komunajzarji so bili res nesposobni. Namesto, da bi izdajalcem sodili in jih dozivljensko zaprli, so jim privoscili hitro smrt. Sem zadel, smo zato tako razburjeni?

  • sprehajalec

   Še en klovn na tem portalu?

  • Olga

   Edini izdajalci in zločinci so bili komunisti!

 • if

  1. maj 1941 nacisti in komunisti skupaj v Moskvi https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8&feature=youtu.be
  To je bilo tri tedne potem, ko so nacifašisti napadli Kraljevino Jugoslavijo in dvanajst dni pred Titovo izjavo poslano Moskvi: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.” Napadalca ni definiral.
  Tedaj je bil kominternovec Tito skladno s paktom Hitler-Stalin lojalen nacistom.

 • Norm Kinley

  U pm, med kakšnimi opicami jaz to živim! Kamor stopim, zverinsko pomorjeni ljudje. Prokleta rdeča pročefurska drhal, mi nismo opice, tako kot vi rdeči izdajalci in morilci!

 • Krtača17

  Pa sej če Magno gor postavjo bojo pač svoji po svojih vozil in svinjal. Edin dobr je to, da bojo mel domač ljudje delo.

  • KIKI

   Hudodelec! Naj te kaznuje Bog ! Bodi preklet!

   • Krtača17

    Hja pol pa njivo. Solatka bo mal osvinčena pa kaj čmo.

    • garfi

     upam, da po tvojih kosteh in tvojih svojcih

 • Ana Job

  Vsak dan znova se vprašam, kako je možno, da slovenski človek dovoli, da mu še vedno vladajo krvave roke, ko naša s krvjo umorjenih, prepojena slovenska zemlja vendar KRIČI DO NEBA??? Cela Slovenija je en VELIK KRIČEČ GROB.

  Kdaj vam bo dovolj??? NAREDIMO STOP KOMUNIZMU!

  • Krtača17

   Komunizma ni več, zdaj sam še vas janšiste ustavmo pa bo mir pr bajt.

   • komar marko

    spet LAŽEŠ. Še včeraj smo doživeli montirani proces kot leta 46. A ste kaj spremenili delovanje? Še včeraj smo videli PRIVAT obroženo milico na KOTNIKOVI pod poveljstvom Palčka Smuka. A je sedaj kaj drugače. Direktorji banke so za slab spomin dobili 1 MIO nagrade. A je glede pravljic kaj drugače?

    • janez cepec

     sama foušija te je

     • komar marko

      a lahko negiraš moje navedbe?

     • janez cepec

      negiram, kva pa zdej?

     • komar marko

      prosim, ne pisati NOROSTI. Nisi kriv zaradi podstrehe in prepiha!

     • janez cepec

      okn zapri, Bunksl

     • Krtača17

      Ne vem pod kero rubriko bi dal demokratično kapitalistično Ameriko? Te še kar vsak dan kje pobijajo.

     • janez cepec

      ah pa tistih par rdečekozcu, k so jih pobil ne šteje. matr svet, poglej, pa Amerji majo tud tardeče, pa tko dobr jim gre. za popizdit

    • Ana Job

     Če bi bili normalni ne bi smetili tukaj in bi šli na Hanzi tv ali pop. Jaz jih imam vse na block.

  • MižekFiga

   Bo treba bolj natančno napisat: “Stop zamrznjenem komunizmu”. Odmrznitev zagotovo pomeni veliko zasmraditev.

   • Ana Job

    Ta gnoj bo treba pokidat in vzeti pod drobnogled mafijska sodišča in njihove policajske pomagače.

  • janez cepec

   jutr ob treh popoudne mate takle korenjaki zbor u Begnah, veliki diktator vas že čaka, da vam da zadatke, de ustavte komuniste. on ma prakso, je šu u partijo zato, de b’ jih od znotrej zjebu, pa mu ni glih čist ratal.

   • Krtača17

    Partija razpadla a on jo še zmer išče da jo bo zjebu hahahag

    • janez cepec

     nepobolšliv optimist, išče jo pa zato, k se mu kovca po komunajzarjeh

     • Krtača17

      Sej če bo še ene sto let vztraju, nkol ne veš, bo pa mogoče spet in…

     • janez cepec

      ustraju bo tok cajt kot njegov uzpornik Tito, rad bi biu isti, rad bi biu maršal, sam jeba je ta, de so Titeju nogo odrezal, zato ga mau skrbi, kva če jo njemu tud

     • Krtača17

      Hahahaha

     • janez cepec

      ja jebat ga, če ga če oponašat, more za to tud neki žrtvovat

     • Krtača17

      Sam pr pleš se je pa že zajebu. Bo mogu na lepotno. Pa nos bo treba tud predelat.

  • mannuro

   Pa še res je. Jaz, sem ravno naredil čistko. Daš 10, najbolj pokvarjenih, rdečih kolaborantov, na block listo. Pa je forum prazen. Pa naj še kdo reče, da niso plačanci. No, jaz pa bom tudi našel svoj mir. Če jih ne vidim, se potem pogovarjajo sami s sabo. :) Sedaj, pa naj pišejo!

   • Ana Job

    Pametno ravnaš. Takim ni vredno odgovarjat. Pa lep večer. ;-))

    • mannuro

     Lep večer tudi tebi.. in ja, imaš prav. Nič ne bom izgubil :)

     • Ana Job

      Seveda ne. Življenje bo malo lepše, brez rdečih parazitov, hahaha. Uživaj. ;-))

 • črnaovca

  Vsakokrat ko berem o teh pobojih me je groza in se ob enem vprašam kakšna bi bila usoda partizanov in njih podpornikov če bi se obrnilo drugače.Po sovraštvu do drugačnih in drugačno mislečih ki se izkiva na tem portalu bi pobili še malo več ljudi, pobili ne bi samo simpatizerje temveč še vso okolico zaradi nevarnosti da je kdo okužen

  • komar marko

   Odgovor je preprpst. Dokazano je da so rdečkoti po svetu pobili največ ljudi v primerjavi z drugimi režimi. Torej če bi zmagala nasprotna stran, lahko z 100% verjetnostjo trdimo, da bi bilo pobitih vsaj 90% manj SLO državljanov! Si še kaj hotel izvedeti?

   • janez cepec

    no ja, če mau nazaj pogledaš je največjo morijo po svet nardila CERKU (križarske vojne, misionarjenje, inkvizicija)

    • komar marko

     jaz pišem o 20 steoletju, ko naj bi bili pri PAMETI. Še 53 leta so se v SLO šli čarovniške procese in zažigali ljudi. Kaj praviš kdo ej to bil?

     • janez cepec

      ma pametn ti pa teb podobni modeli niste še dons, če slepo sledite Preroku u tri krasne

     • komar marko

      ne hodim na volitve. Kdo ej moj preroK. O čemu pišeš? Jaz pišem RESNICO lahko preverlčjivo!

 • KIKI

  1/ Vaš dragi Tito je na mitingu na Ostrožnem pri Celju rekel:
  če bi bilo toliko borcev med vojno kot jih je sedaj na spisku
  za zasluge, bi Jugoslavija premagala fašiste že prve dni vojne…

  2 / jaz pa pravim takole: če bi res bilo toliko izdajalcev, kot so jih
  komunjzarji in kvazi borci pomorili med in po vojni, bi fašisti
  zmagali v prvih dneh vojne!

  Mogoče se vam, rdeči bedanci že kaj svetlika na koncu vašega
  možganskega tunela ( med.: možganskega debla)????

  • Krtača17

   Sej so jih sam 15000. 80000 so jih pa okupatorji in domači izdajalci.

   • Olga

    Vse je pobil zločinec Tito, tri leta po vojni je pobijal tudi v Jasenovcu! Svoje zločine hočete podtakniti drugim, tako kot vse komunistično – sama laž!

    • Krtača17

     Taka so zgodovinska dejstva Olga.

     • centurion

      Real-tme dejstvo je, da si en kp dreka.
      Gnida in idiot, od rojstva.

     • Krtača17

      Pr dejstvih se desnim zmer nekam zatika.

   • KIKI

    Imaš podatke iz Mladine ali bivšega Tovariša ali
    pa še hraniš ” Mladi komunist” ? Res imaš vse do
    zadnjega razvrščene in morilce celo karakterizirane
    in kategorizirane…a pišeš novo zgodovino?

    Pogumni partizan

    Kako smo se režali,
    ko smo gospodarje klali,
    zajeli kri smo od prasice
    in naredili krvavice…

    Župniku smo eno dali,
    potem na hitro ga zaklali,
    da ne bi vidla stara Mica,
    njegova zvesta kuharica…

    Pojebali smo staro Mico,
    ker nam je dala le potico,
    pa dva zlatnika in en groš;
    norce brila iz nas ne boš!

    Na dvorišču petelin
    z enim strelom bil je hin;
    le kokodakave kokoši
    stekle urno so tja h goši…

    Za njimi strumno partizan,
    za njim je bil junaški dan,
    lahko je klal in se režal,
    komandir mu bo orden dal!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, obrane kosti so dobre za kislo župo!!!

  • Tvoje bodo obirale hijene.

  • Anton

   Prosim ne reci da si zaklal juliko! A ni bla breja s tabo?

  • Janez

   Ej Tumpek,kako te bo zaradi teh komentarjev enkrat bolelo.

  • FUCK COMMUNISM

   Crkavat te bomo pustili en teden!

 • Krtača17

  Desni, a je res da ste celo vojno 41-45 strelal partizane pa talce (civiliste) zato, ker so vas leta 45 partizani postrelil? Odgovor bo?

  • Kolikokrat boš še tole lepil ?

  • centurion

   Pa ti in podobni osli streljate kozle že 70 let…

  • Anton

   Komunisti lažejo, vsi lažejo, vsi vejo da lažejo, celo sami vejo da lažejo, pa še kar lažejo. In morijo že cca 100 let, in še bodo…

  • sprehajalec

   Talce so streljali levičarji, delavski socialisti, “delavca” Adolfa. Civiliste so ubijali drugi levičarji komunisti. Izgleda so bili zmenjeni, sa je bil obojim cilj ubijanje slovenskega naroda. Ker kdo bi pa šel delati pizhdarije, če bi vedel, da bo zato ustreljenih po 10 ljudi na enega mrtvega njihovega.

   Le nekdo, ki je globoko sovražil slovenski narod.

  • Norm Kinley

   Tisto 45 si se vwrjetno zmotil. Si mislil 41, ko so partizani pobijali nas, Slovence? Ne poznas zgodovine? Akcija, reakcija.

  • garfi

   levi zakaj ste pobijali dojenčke, otroke in ženske ?

 • Fogglof Tunnek

  Obrane domobranske kosti so dobre tudi za pse !!!

  • Anton

   Ej kozjejebec a s biu u widri?

  • milanček

   No tukaj se vidi tvoj IQ, si na ravni komunista!

  • FUCK COMMUNISM

   Ti si tako mrtev, da niti pojma nimas…

  • KIKI

   Od tvojih bi še pes crknil, toliko strupa je v njih!¨
   Pazi se bulmastifov, ker te bo Senica tožil, če
   pes pogine! Tudi mrtev boš kriv! …Po Masleši!

 • Fogglof Tunnek

  Domobranske kosti rastejo kot gobe po dežju…. Kdaj bojo začeli iskati grobišča padlih partizanof po gozdovih?Teh kosti še vedno nismo našli !!!

  • Norm Kinley

   Vpraši tiste, ki so jih med svojimi vrstami pobijali. Saj oni vedo za vse svoje, ki so jih pomirili, nič bat. Politkomisarji in podobna opičja drhal.

  • Karmen

   Jih ni, so se preveč dobro skrivali in bežali. To je izjava samega partizana.

  • milanček

   Komunisti so pobili več partizanov kot nacisti! partizani, ki se niso strinjali z morilskimi akcijami komunistov in pobijanje nedolžne civilne populacije, tudi otrok-dojenčkov, so bili pohitrem postopku likvidirani! Morilec tito in ostala komunajzarska golazen so se npr na Drvarju hoteli že predati , a so se umaknili- spizdili za živim zidom poštenih fantov, ki so dali življenje za domovino in NE za komuniste!!! Možakar, boš moral še marsikaj preštudirati, seveda če ti je dano, da zastopiš! zapomni pa si, tito in njegova komunistična golazen so morilci!!

  • FUCK COMMUNISM

   Jih ni! Vsi so bezali, da jih ne bi kdo ustrelil!

  • garfi

   kosti ne rastejo

 • Uredništvo Nove24TV, ali ne boste ŽE ENKRAT za STALNO izbrisali tega idiota, ki ne pozna osnov bontona, osnov človeške kulture !

  Na portal prihaja pod nickom Fogglof Tunnek

  V imenu Ustave RS, ki to STROGO PREPOVEDUJE ga onemogočite !!!

 • Krtača17

  Kaj pol nardimo desni? Britof? Magno? Njivo? Hosto? Kaj?

  • Janez

   Tebe !
   Prezaposliti tja.
   Da boš štel kosti, tistih, ki so jih pomorili komunisti.
   DA BOŠ VSAK 1X V ŽIVLJENJU – NEKAJ PAMETNEGA POČEL. A ne ? L.r. Janez KOMENDA

  • Norm Kinley

   Rdeče opice radikalno onemogočit, očistit Slovenijo srbjancev, šiptarjev in ostalih parazitskih nwciviliziranih nategunskih čefurjev, levake obsodit, njihove potomce tudi, zapret, da bodo gnili. In šele potem razmišljat, kajo naprej. Ker če bodo rdwče opice še vedno na oblasti, veš kaj nas čaka, knede? Še 70 let majmunaštva in na splošno degeneriranega defektnega čefurskega razmišljanja, in posledično tudi take kvalitete življenja.

   • FUCK COMMUNISM

    Z ramo ob rami, kamerad!

 • Jovo Jamnica

  Evo, več ko 600 “komentof” pot člankom, keri je navadni idijotizem. Pa jas sn Mariborčan, pa čitam:

  a ker so po gozdu, ki je dolg približno 12 kilometrov, širok pa ne več kot štiri kilometre,

  Ja pa mater milo, celi Maribor je 4×4 km, Rogoza pa zabačeno selo 600x 600 m. Fse fkup pa pol prekriva gosd 12 x 4 km???? Ja pa kaj nimate gugle map, pa fklopite satelicki poglet, pa ftipkajte Rogoza… majko vam spalim butasto…

  • slosin

   Jovo, ne se sekirat, škodje lepoti…

 • Janez

  TUNNEK-KRTAČA ,
  Danes pa si dokazal, da je tvoja glava in tvoja pamet – navaden ? Beton.
  Hm?
  Res bo treba najti pot zate ? V kakšno – betonsko stavbo? Z rešetkami na oknih. L.r. J. KOMENDA

  P.s.
  ZAGOVORNIK KP POLITIČNIH MORILCEV SI ?! Niti besede obžalovanja.
  Kako je do teh množičnih moriišč prišlo – najdete dobro opisano v pričevalski knjigi

  Dr. A . BAJTA BERMANOV DOSJE.
  PRIZNANI SLO EKONOMIST-ANALITIK DR. BAJT V NJEJ NAZORNO POJASNI
  – KAKO SO KPJ STALINISTIČNI PARTIZANI VZPODBUJALI MESEBOJNA NASPROTOVANJA
  IN MEDSEBOJNE BOJE NA BALKANU !
  Preračunljivo. Da bi oni
  KPJ STALINSKI PARTIZANI – PREMAAGALI IN SI PODREDILI VSE SVOJE POLIT NASPROTNIKE !
  In zase
  OSVOJILI MONOPOLNO POLIT OBLAST. Kar jim je žal, a na taako grozoten, zločinski način? Celo uspelo.

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=0S8rWYm9Ccn1aPTnmugF&q=knoj+&oq=knoj+&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1l3j0l2.7706.8747.0.12293.7.7.0.0.0.0.136.716.0j6.6.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.6.715…0i22i10i30k1j0i22i30k1.WV6VgQksTkU#imgrc=VECXwDIEOS7JqM:

  • Pa je bil Winston Churchill zadovoljen s tem, kar so partizani počeli ?

   • Janez

    Ne !
    A
    Je samo flegma zmignil z rameni in baje rekel, ko so mu očitali , da KP Maršal Tito – ni ok “zaveznik”
    :” pa kaj nergate nad Titom? Saj vam ne bo treba živeti – v njegovi državi”

    Tako, neetično “kravjo kupčijo” je W. Churchill zakuhal tudi ok
    poljskemu, cenjenemu politiku in generalu

    W. Sikorskemu, ki ga je v Gibraltarju predal Stalinu oz.. NKVD.
    KI JE SIKORSKEGA IN NJEGOVO HČER KRUTO UMORILA.

    GB IN W. CHURCHILL NISTA BILA PRIPRAVLJENA – NADPOVPREČNO POMAGATI – DRUGIM NARODIM V HUDIH STISKAH.
    GB
    OZ. CHURCHILL STA KP STALINISTI J. BROZU=WALTERJU J. WEISSU POMAGALA, KER JIM JE OBLJUBIL TAMPONSKO DRŽAVO NA JADRANU – PROTI PRODORU RUSOV V SREDOZEMLJE.
    Skoraj zagotovo – je bil to razlog. Na Googlu je OBISK J. BROZA V LONDONU. 1953.
    Nekateri
    “odklop” razlagalci – pa celo domnevajo, da je bil Tito Churchillov nezakonski sin.

   • FUCK COMMUNISM

    Ker je vedel kaj pocnejo, enonogi nikoli ni dobil Nobelove nagrade za mir, za katero je tako koprnel! Poscijem se mu na grob!

 • Osti jarej

  “Rajši so sprejeli orožje, obleko in denar od okupatorjev za boj zoper brate Slovence. To je v slovenski zgodovini najbridkejši črni madež, ki ga noben izgovor ne more izbrisati. Razumljivo je trdno krščansko prepričanje, razumljiva kapitalistična usmerjenost, nerazumljiva in po vesoljnem svetu obsojena pa je drznost, da sežeš po orožju smrtnega narodnega sovražnika za boj zoper svoje brate. To je bolečina vseh bolečin.”

  ,,,,,duhovnik in pisatelj Franc Saleški Finžgar

  • Norm Kinley

   Res je. Kakšna abotna ideologija, pod rdečo zvezdo izdani Slovenci, v imenu revolucije izdani, pomorjeni, okradeni. Res je bolečina vseh bolečin, v imenu tuje ideologije morit lastne ljudi! Ni ga hujšega madeža, kot za rdečo zvezdo izdat svoje brate, sonarodnjake.

  • Janez

   Daj, daj !
   Citiraš 1000x cenzuriran , verjetno izsiljen narek.
   Z dodanim imenom F. S. Finžgar.
   Španski borci , KP STALIN PARTIZANI so že 1941 BREZ VSAKE ZADREGE NESODNO

   MORILI CIVILE, BRATE SLOVENCE, KI SO BILI PROTI STALINU. Dejstvo. L.r. JANEZ KOMENDA

 • Norm Kinley

  Napisi v google:mladinsko delo lava. Človek opisuje Celje, pod katerim v 2 protitankovskih jarkih leži 100000 ljudi. Poslikano vse, začeteki jarkov, množične grobnice…. Recimo novo naselje lava, kjer vrtci, trgovine ležijo na kosteh. Opozorilo! Ni za normalne ljudi…. Celjani, kako lahko tam živite, to je neverjetno….

 • Norm Kinley

  Samo crknjen konunist je dober komunist, zapomn ite si to!

  • FUCK COMMUNISM

   To jaz skos govorim! Najboljsi komunajzar je truplo!

 • Krtača17

  JUTARNJI LIST

  2007-08-09, Jutarnji list, Datum objave 09.08.2007 11:45, Zadnja izmjena 09.08.2007 18:08

  Događaji dana
  Tezno: Istraga groba 20.000 vojnika NDH
  Piše: Ivica Radoš
  U jarku metar ispod zemlje nalazi se sloj posmrtnih ostataka u visini od jednoga do jednoga i pol metra
  ZAGREB – Slovensko Ministarstvo rada i socijalne skrbi te državna Komisija za rješavanje pitanja prikrivenih grobišta naložili su da se nastave sondiranja nekadašnjeg protutenkovskog rova u Teznom pokraj Maribora. Istraživanje je potvrdilo da je rov u Teznom zapravo masovna grobnica u kojoj su partizani nakon završetka rata vršili egzekucije zarobljenih hrvatskih vojnika.

  Istraživanja u Teznom vode dr. Mitja Ferenc, profesor povijesti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, dr. Jože Dežman, predsjednik Komisije za rješavanje pitanja prikrivenih grobišta u Sloveniji, i Pavel Jamnik, šef kriminalističkog odjela u MUP-u Slovenije.

  – U posljednja dva dana izvršene su sondaže na duljini od gotovo tisuću metara jarka. Sve su sondaže bile pozitivne. Po cijelom jarku, ispod jednog metra zemljane površine nalazi se sloj posmrtnih ostataka u visini od jednoga do jednog i pol metra.

  Pretpostavljamo da je u jarku od 15.000 do 20.000 kostura.Iako ispitivanja to tek trebaju potvrditi, računa se da oko 80 posto ubijenih oko Maribora čine Hrvati, iako su u Mariboru izdvajani i crnogorski četnici koji su bježali u Austriju, a po nekim svjedočenjima tu je i sovjetska Crvena armija ubijala Kozake koji su surađivali s Nijemcima.
  – Žrtve su uglavnom bili pripadnici vojske NDH i manji broj crnogorskih četnika. Postoje spekulacije i o posmrtnim ostacima Kozaka, međutim, to nije potvrđeno – izjavio je prof. Mitja Ferenc koji kaže da je to, najvjerojatnije, najveća hrvatska masovna grobnica. Pretpostavku o broju žrtava dr. Ferenc izvodi iz činjenice da je 1999., kad se na dijelu jarka gradila autocesta, na samo 75 metara duljine pronađeno 1179 ljudskih kostura.
  Slovenska vlada je 2003. predložila Vladi RH sporazum o istraživanju i zbrinjavanju posmrtnih ostataka žrtava iz 2. svjetskog rata. Takav ugovor Slovenija ima, naime, s Italijom i Njemačkom, međutim, službeni Zagreb nije odgovorio na inicijativu iz Ljubljane.

 • Jovo Jamnica

  Če bi celo človeštvo zakopali, tak, da bi fsak dobo 1. kvadratni meter, bi kvadrat mero 80 x 80 kilometrof. To se pravi, da bi lahko f Sloveniji pokopali kakih 22 miljart ludi!!!

 • garfi

  drugi zlati tir za mafijo – enojni tir za dvojno ceno
  REFERENDUM PROTI NOVI GROZLJIVI KRAJI IN MAFIJSKI VLADI
  STE ŽE PODPISALI ZA PROTIMAFIJSKI REFERENDUM ???
  tudi stojnice so pred upravnimi enotami
  —upravne enote – informacije
  http://www.upravneenote.gov.si/
  —elektronska oddaja in obrazec za tiskanje
  http://referendumdrugitir.si/post/293692/elektronska-oddaja-vloge-in-postni-naslov
  —Donacije za izvedbo referenduma – navodila
  http://beta.publishwall.si/referendumdrugitir/post/289588/donacije-za-izvedbo-referenduma-navodila

 • Krtača17

  DELO

  Sporazum s Hrvaško o vojnih grobiščih na mrtvi točki
  Vladna komisija opravila še preiskave na Pohorju

  De.P./STA, Pet 10.08.2007, 17:04
  Maribor/Ljubljana – Vladna komisija za prikrita grobisča je s sondiranjem na Pohorju danes zaključila tridnevno delo na območju Maribora in okolice. Vodja evidentiranja lokacij Mitja Ferenc je povedal, da so na Pohorju na podlagi pričevanj tamkajšnjih prebivalcev zabeležili okoli 15 lokacij, razen ene pa so se domneve že lani izkazale za resnične. “Danes smo opravili delo še na tistih lokacijah, kjer lani nismo utegnili, ter na Arehu, kjer je bila praktično vsaka izkopana luknja polna kosti,”je dejal Ferenc.

  • garfi

   prenehaj smetiti

   • Krtača17

    Dejstva so zate smeti?

    • garfi

     da ni nihče zaprt je dejstvo
     in klavci imajo 5500 spomenikov

 • milanček

  Mi je malo nerodno, da se spustim na tako nizek, nekulturen nivo in odgovarjam dvema revšetoma pod nickom “krtača 17 in fooglof tunnek” ki sta plačana s strani raznih kučanovih sekretov ! Zato prosim vse poštene , zavedne Slovence , da ignorirajo te revčke in ne polemizirajo z njima, ne obstajata!

  • MižekFiga

   Ignorirajmo oba!

   • milanček

    Srčno upam, da bo tako!!!

 • Krtača17

  Torej leta 2003 se vlada ni dogovorila glede posmrtnih ostankov, niti leta 2007 se ni nič premaknilo. Glede na to da gre predvsem za posmrtne ostanke ndhjevcev in nemške vojske, bj bilo lepo da torej sodeluje tudi Hrvaška ter morda Črna Gora itd.

  • Janez

   Še !
   Tole – o Tito komunistični “osvoboditvi” Hrvaške.
   “Osvoboditeljski ” KPJ STALIN PARTIZANI !
   civile, razorožene nesodno morilski “dobri” partizani. Daj, no daj. L.r. Janez KOMENDA

   http://hu-benedikt.hr/?p=17491

 • Krtača17

  Če koga zanima uradni popis žrtev? Tule je link: http://www.sistory.si/zrtve/graf/?graf=LineChart&obdobjeOd=3-1940&obdobjeDo=6-1945&pokrajina=

  Da se iskat tudi po imenih žrtev.

 • montyamp

  Hijenarsko potomstvo ultraidiotskih morilcev poštenih nič krivih po WW2 , je polno germanskih pomij totalno podivjalo .
  Čudno je samo to , da pol Slovenije dela v Avstriji , ” zmagovalci ” so namreč zagonili kar se je zagoniti dalo , tako da danes vabijo Avstrijce naj svoje strupene obrate postavijo na okupirano ozemlje .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST .

  • FUCK COMMUNISM

   Ce bi te poznal, bi ti placal vecerjo!

   • montyamp

    Če si blizu štajerske , se mogoče kje srečava .

 • Janez

  MISLIM !
  DA BI SLOVENSKI POBUDNIKI DOBILI DOVOLJ SOGOVORNIKOV
  v državah ex KP ZK YU
  ZA
  VLOŽITEV ZAHTEVE ZA PROGLASITEV – PRI MEDNARODNIH ORGANIH IN PRI ORGANIH EU !

  EX KPJ, ZKJ YU – KOMUNISTIČNEGA REŽIMA
  KOT
  ZLOČINSKEGA
  – ŠTEVILNI ZLOČINI ZOPER ČLOVEČNOST
  IN
  KOT – NAPRAM LASTNIM NARODOM, LASTNEMU PREBIVALSTVU

  – GENOCIDNEGA REŽIMA !
  Katera
  od slo političnih strank naj prevzame pobudo. In začne postopke. Resno. L.r. Jnez KOMENDA

  P.S.
  POSPRAVIMO
  TO NESNAGO EX KP, ZK IN POKOMUNIZMA. – IZ SOUDELEŽBE V TEKOČEM ŽIVEM ŽIVLJENJU.

 • Karmen

  Takega klanja kot se je dogajal v Sloveniji, Evropa ne pozna.
  NORVEŠKA
  93.000 Norvežanov se je znašlo v preiskavi, pred sodiščem je bilo obsojenih 20.000 ljudi, 44.000 oproščenih zaradi pomanjkanja dokazov. 30 ljudi je bilo obsojenih na smrt, 25 od teh je bilo izvršenih. 72 ljudi je bilo obsojenih na dosmrtno ječo, 4.832 jih je dobilo kazen od 1 do 3 leta zapora. Okoli 30.000 ljudem so bile odvzete državljanske pravice.
  NIZOZEMSKA
  Po osvoboditvi je bilo zaprtih okoli 150.000 ljudi, konec leta 1945 okoli 96.000. Neuradno je bilo izvršenih 10 izvensodnih usmrtitev. V preiskavi je bilo udeleženih 452.000 Nizozemcev, izpeljanih je bilo čez 200.00 formalnih postopkov. 154 ljudi je bilo obsojenih na smrtno kazen, izvršenih je bilo 42. 14.300 ljudi je bili obsojenih na zapor, od tega 149 na dosmrtno ječo. 60.000 Nizozemcem je bilo odvzeto državljanstvo.
  FRANCIJA
  Izvršili so okoli 10.000 izvensodnih usmrtitev. Nastalo je 311.00 dosjejev, polovica je imela sodno nadaljevanje. Obsojenih je bilo 13.300 ljudi,od tega 7.037 na smrt. Izvršenih je bilo 791 smrtnih kazni.
  LUKSEMBURG
  V zaporu je bilo 5.100 kolaborantov. 12 oseb je bilo obsojenih na smrt, izvršenih je bilo 8 smrtnih kazni. 863 oseb je bilo obsojenih na prisilno delo. 1.186 ljudi je izgubili državljanske pravice. Izvedli so 7 izvensodnih usmrtitev. Bilo je nekaj čez 10 smrtnih žrtev v taboriščih zaradi lakote, brutalnih postopkov stražarjev in samomorov.
  SLOVENIJA
  Izvensodne usmrtitve 11.757 domobrancev, 159 policistov Ljubljanske pokrajine, 153 slovenskih četnikov, 23 mobilizirancev v nemško vojsko, 61 Slovencev v nemških policijskih in drugih uniformiranih enotah, 19 pripadnikov italijanskih republikanskih enot, 20 partizanov, 1.847 civilistov in 618 oseb neugotovljenega statusa. Obsojenih na smrt 211, od tega 203 zaradi političnih razlogov. Dosmrtno ječo je dobilo 37 ljudi, državljanstvo je izgubilo 9 oseb, odvzem prostosti s prisilnim delom 8.038 ljudi, samo odvzem prostosti 18.876 ljudi, prisilno delo je dobilo 2.822 oseb, poboljševalno delo pa je moralo opravljati 9.484 oseb.Politične ter posamezne državljanske pravice je izgubilo 3.553 oseb. Prepoved določenega opravljanja poklica je imelo 479 ljudi. Premoženje so zaplenili 1.957 osebam, izgon iz kraja bivanja je doživelo 338 oseb.
  Tako civilizirana Evropa in divjaška Juga. Sicer pa, še nacistom so sodili. In tudi po Nemčiji niso zavezniki vsepovprek pobijali ljudi. Pobijanje in klanje ljudi po vojni je značilno samo za komuniste.

  • Jurij Musar

   Očitno smo imeli v Sloveniji zelo močno RKC, ki je odgovorna za izdajstva.

   • Karmen

    Pa ti se hecaš. RKC je odgovorna za izdajstva po celi Evropi. Je zalo močna organizacija.

    • Jurij Musar

     Zelo močna in zelo zločinska.

     • sprehajalec

      Jurij, jaz bi si na tvojem mestu spral protezo ali pa socialne inplantante z Lusterinom, pa šel k župniku po odvezo. Drugače se ne bo dobro zate končalo.

     • Jurij Musar

      Najprej bo moral priti župnik k meni in se opravičiti za vse zlo, ki ga je cerkev storila človeštvu.

     • sprehajalec

      Ti nisi človeštvo Jurij….

     • Jurij Musar

      Seveda sem del človeštva.

     • sprehajalec

      To ti morajo pa drugi povedati Jurij, če izpolnjuješ vse atribute…

     • Jurij Musar

      So mi že in mi povedo vsak dan.

     • sprehajalec

      kaj zjutraj zakričiš v kokošnjak ali kaj?

     • Karmen

      Sploh ne znaš drugega kot pisati oslarije. V večih Evropskih državah so bili izdajalci. Zgoraj imaš opisano, kako je opravila z izdajalci civilizirane Evropa, ti pa nekaj lapaš o RKC. Takega zverinskega pobijanja po vojni kot je bilo pri nas, drugje ni bilo. Tudi kraje zasebne lastnine ni bilo. Je komunistična drhal pokradla zemljo, gozdove, podjetja, hiše.

     • Jurij Musar

      Cerkev je posredno kriva za vse zločine na zemlji, ker ustvarja ovce kakršna si tudi ti, ki slepo sledite njenim naukom. Malo se poglobi v svetovno zgodovino, ki ni nič drugega kot zgodovina medverskih vojn.

     • Karmen

      Pojdi spat. Ti ni pomoči. Zaradi takih, kot si ti, je Slovenija tam kjer je – V RITI.

     • Jurij Musar

      Slovenija sploh ni v riti. V riti ste slovenski klerikalci, saj je pri nas že več ateistov, kot privržencev stranke SDS.

     • Karmen

      Ha, ha, ha. V Škofji Loki in v obeh dolinah – Poljanski in Selški smo povečini desničarji. In veš kaj, občine Žiri, Železniki, Gorenja vas-Poljane in Škofja Loka so občine, v katerih se v Sloveniji najbolje živi. So med prvimi desetimi. Se vidi kje so pridni in delovni ljudje doma.
      Pa še to, iz Selške doline je doma duhovnik Janez Evangelist Krek, ki je pred drugo svetovno vojno naredil več za revno prebivalstvo, kot vsi komunisti skupaj. Njegov sistem zadrug še sedaj uporabljajo v Italiji.

     • Jurij Musar

      Torej vidiš tudi sama, da Slovenija sploh ni v riti. Tudi pri nas v Posavju živimo zelo dobro. Kot sem dejal, nam probleme delajo edino SDS-ovci, ki blokirajo investicijo Magne in izgradnje 2. tira. Pridni in delovni ljudje so doma povsod, ampak povsod so doma tudi barabe, grabežljivci, izkoriščevalci ……Kreku pa hvala za vse dobro, kar je storil za reveže, saj to naj bi tudi bila prioriteta cerkvenih voditeljev, vendar na žalost vedno ni tako. Tudi sam sem poznal dva takšna župnika. Eden je že davno umrl, enega pa je cerkev izključila iz svojih vrst.

     • Karmen

      Ha, ha, ha. V Škofji Loki in v obeh dolinah – Poljanski in Selški živimo po večini desničarji. In veš kaj, občine Žiri, Železniki, Gorenja vas – Poljane in Škofja Loka so občine, kjer se v Sloveniji najbolje živi. Na prvem mestu so Žiri, drugače so pa vse štiri občine med prvih deset. Se vidi, kje so pridni, delavni in ljudje z vrednotami doma.
      Pa še to. Letos je leto Janeza Evangelista Kreka. Je naš rojak, iz Selške doline. Je več naredil za reveže, kot pa vsi komunisti skupaj. Njegov model zadrug v Italiji uporabljajo še danes.

   • FUCK COMMUNISM

    Tolk kot povsod drugje! Nic! Izdajstvo naroda so zagresili edino rdecuharji, domobranci nikoli!!!

  • Jurij Musar

   Pri Remagenu, zadnjem mostu na Renu, po katerem se je umikala nemška vojska in so ga zavezniki porušili je v žepu med Renom in zavezniki obtičalo na milijone nemških vojakov. Zavezniki so jih izstradali do smrti. Vsi so umrli brez sojenja.

   • sprehajalec

    Jurij, povej kje črpaš svoje znanje? Da se vedo ljudje izogniti temu viru…

    • Jurij Musar

     Sem bil tam pri ruševinah tega železniškega mostu. Tam je spominska plošča na kateri vse piše.

     • sprehajalec

      Tej zadevi se je reklo Rheinwisenlager. Notri je bilo zajetih od 1 – 1,9 milijona nemških vojakov. Smrti je bilo 3000-10.000.

      Narediva preiskus Jurij, smrti je bilo toliko procentualno (0,5%) kot če bi narodnoosvobodilni borci po vojni ubili 73 domobrancev in ne 14.000.

      Boš sedaj začutil razliko med narodnoosvobodilnimi borci in Američani?

     • Karmen

      Bravo, najhujše je pa to, da mu lepo z argumenti razložiš, pa še kar pametuje.

     • FUCK COMMUNISM

      Ce je pa zabit rdecuh! Pa ja ne pricakujes kaj drugega?!?

     • sprehajalec

      Človeška glava je sposobna dojemanja tja do 20-30 leta. Potem je zacementirano kar je v njej. Še posebej v starih glavah samoupravljalcev. posluša ne, čita ne pa svoje nabija v tri pirovske.

     • Karmen

      Malo se motiš. Sama sem bila pred tridesetimi leti zelo podobna Juriju. Z leti in z odkrivanjem skrite zgodovine ter s pogovori z velikim številom ljudi, sem mnenje spremenila.

     • sprehajalec

      Neki vele tako, drugi pak onako… (balade Petrice Kerempuha)

     • Jurij Musar

      Tvoji podatki so verjetno iz kakšne Janševe knjige. Od lakote so umrli vsi, ki so obstali pred mostom. 2 milijona mrtvih od lakote. Zgodovinsko potrjeno.

     • sprehajalec

      Boš še kar nabijal Jurij neumnosti? Ti je tvoja to zgodovinsko potrdila ali kaj? Kar tam na licu mesta?

      Tukaj imaš v portugalskem ponatisu knjige Ivana janeza;

      https://pt.wikipedia.org/wiki/Rheinwiesenlager

     • Karmen

      Kaj pa Stalingrad? Kolikor vem so jih Rusi tam kar veliko pobili. Ko si tako zelo pameten, gotovo obsojaš tudi atomski bombi, ki so ju Američani vrgli na Hirošimo in Nagasaki? Pa Afrika, koliko je pa tam padlo nemških vojakov, da o Normandiji ne govorim.

     • Jurij Musar

      Pozabila si še napisati, koliko jih je padlo v Jugoslaviji. Vseh skupaj je padlo veliko in preveč. Seveda obsojam vsakršno agresijo, tudi tisti dve atomski bombi. ZDA so edina država, ki je uporabila atomsko orožje za napad na civilno prebivalstvo. Da bi pokazali svojo premoč, bi lahko atomsko bombo ali dve vrgli na kakšno četico japonskih vojakov na kakšnem bolj oddaljenem končku sveta, ne pa kar na velika mesta in Japonski zagrozili, da jih bodo vrgli na Tokio, če se ne predajo. In prav te ZDA so danes najhujši teroristi, ki terorizirajo cel svet. Razen Rusije seveda.

     • Karmen

      Tole je pa res čudno, ali sem pa jaz tako zabita, da ne razumem. Japonci so prvi napadli ZDA. Ko se je Nemčija brezpogojno predala. Japonska o tem še slišati ni hotela. Zato, da so prihranili žrtve na svoji strani, so ZDA vrgle atomski bombi. Vojna med ZDA in Japonsko je še vedno trajala. Ti pa obsojaš usmrtitev civilnega prebivalstva.
      Pri nas so pa PO VOJNI pobijali civilno prebivalsvo. PO VOJNI, Jure. Kaj je takega naredilo 300 otrok, med njimi tudi dojenčki, da so jih pobijali tako, da so z njimi tolkli v drevesa in jih metali ob tla. Potem so jih pa zmetali v jamo, kateri domačini pravimo Matjaževa jama?!!!! PO VOJNI,Jure. Kaj so naredile njihove matere, da si jih žive zaprli v kaplanijo v Crngrobu in jo zažgali?
      Ali si mogoče že kdaj slišal za Ratitovec? Vasi pod Ratitovcem, v njih so živeli potomci Bavarskih Nemcev, katere so freisingški škofje naselili okoli leta 1000 po Kristusu. Ker so bile te vasi dokaj stran od ostalih vasi, so ljudje razvili svoj jezik, ki ni bila ne nemščina, ne slovenščina. In to, moreš misliti, je bila njihova napaka. PO VOJNI, Jure, PO VOJNI, so dobili ukaz, da morajo prit na popis v dolino. Moški iz vseh vasi so šli, ko so se vračali, so jih v soteski, na začetku Selške doline pobili. Vsi ostali so pa dobili ukaz, da se morajo izseliti.
      Davški in soriški župnik Franc Krašnja in njegov prijatelj duhovnik in kulturnik Filip Trčelj , sta šla v Ljubljano prosit za te ljudi, nista prišla daleč. V sosednji grapi so ju januarja 1946 pobili komunisti. PO VOJNI, Jure, PO VOJNI.
      Okoli Škofje Loke je ogromno skritih grobišč, v katerih ležijo kosti pobitih civilistov med in po vojni. Pobijali so jih komunisti, se je spovedal KRVNIK, NI MOGEL ŽIVETI S TAKO TEŽO ZLOČINOV. Vse je povedal sinu, sin pa sedaj skrbi za odkrivanje teh grobov, je presednik komisije za odkrivanje grobišč.. OBLAST MU PA PRI TEM ZELO NAGAJA.

     • Jurij Musar

      Očitno je bilo tam pri vas doma ogromno izdajalcev.

     • Karmen

      NIHČE IZMED NJIH NI BIL IZDAJALEC. DOBRO PREBERI, KAJ SEM TI NAPISALA.
      Totalno imaš oprano glavo s komunistično zgodovino in ideologijo.
      Praviš, da ti je stara mama povedala, da so fantje šli v partizane, potem so jih pa župniki prepričali, naj gredo med domobrance. KOMUNISTIČNA LAŽ, KI JI VERJAMEŠ TI IN JI JE VERJELA STARA MAMA. Si ravno takšen kot naša soseda. Njej je tete povedala, da je v naši fari imel župnik najprej mašo za domobrance, po maši so pa šli klati partizane. KOMUNISTIČNA LAŽ. kateri ona še vedno verjame in se sploh ne pusti prepričati. Resnica in zgodovinsko dejstvo – v naši fari je bil na začetku vojne župnik Janez Veider, katerega so Nemci izgnali. Na njegovo mesto je prišel Nemec Rudolf Besel, katerega je dovolila nemška oblast. On je bil izključno samo župnik in duhovni pastir, nič drugega. Da bi ga ljudje razumeli, se je naučil celo Slovensko, oskrboval pa ni samo naše fare, temveč celotno dekanijo in še številne župnije do Šentvida nad Lj. Skupno 29 župnij. Ker je bil stalno na poti, so ga večkrat zajeli partizani in ga maltretirali in obtoževali špijonaže. Imel je srečo, da so ga vedno izpustili.
      Povej mi še to, le kaj lahko izda dojenček?

      Marljivi Terčelj je bil trn v peti fašistom. 30. decembra 1931 so ga aretirali, ga z mučnimi zasliševanji v goriških in koprskih zaporih hoteli živčno zlomiti, potem pa ga obsodili na pet let konfinacije (‘zaradi delovanja med mladino’) v Campobasso (srednja Italija). Po enem letu trpljenja se je smel vrniti domov, predstojniki pa mu niso smeli dati službe v slovenskem delu škofije. Dve leti je doma v Grivčah zaman čakal na duhovniško delo. Ko je zvedel, da ga nameravajo fašisti spet aretirati, se je umaknil v Jugoslavijo, čeprav je to storil zelo nerad.
      Po koncu vojne so ga – kot prej fašisti – preganjali še komunisti. Tri mesece je bil v zaporu; ostal je brez službe in brez strehe, zato je odšel k prijatelju Francu Krašni, župniku v Sorici, in mu pomagal pri delu. Ni slutil, da bosta prav kmalu povezana v mučeniški smrti.
      Takšen izdajalec pa je bil župnik Filip Terčelj.

     • Jurij Musar

      Ni mi povedala stara mama, temveč moja mama. Po tvojem lažejo le komunisti, farji pa ne.

     • Karmen

      BRAVO, SEDI PET.

     • sodnikisozločinci

      Izdajalci so enobejarji.

   • Karmen

    Pa ti sploh znaš BRATI? To je bilo med vojno, obleganje je ena izmed taktik bojevanja. JAZ SEM NAPISALA PO VOJNI.

    • Jurij Musar

     To ni bilo nobeno obleganje, temveč navadna morija.

     • sprehajalec

      Juriiiiij, ti kaj čitaš? Ni bilo morije Jurij, 3000-10.000 vojakov je umrlo zaradi ran, izčrpanosti, bolezni. Bilo je pa vseh 1-1,9 milijona.

      Američani ne ubijajo Jurij. Ubijajo borci NOB.

     • Jurij Musar

      Saj jih niso ubijali, temveč so jih preprosto pustili umreti od lakote. Si pa napisal največji štos, kar sem jih zasledil na netu: “Američani ne ubijajo”.

     • sprehajalec

      pa saj ti pravim, da jih je umrlo od 3.000 – 10.000. verjetno tudi zaradi težavne logistike, hraniti je bilo treba od 1 – 1,9 milijona zajetih vojakov. Pa so zmogli, Američani.

      jurij, zahodne vojske se resno držijo Ženevske konvencije. ker če se je ne bi, bi morda lahko prišlo v tistem trenutku do nemškega maščevanja nad zajetimi ameriškimi vojaki v taboriščih. tega si pa niso želeli.

      tako so tudi tebe futrali z UNRA paketi, da ne bi vzel konec nekoč. pa ribje olje so pošiljali, za vitamine.

      Tako je, američani ne ubijajo na način, kot so likvidacije, metanja v brezna, zazidanje v rudnik. Če pa veš kje primer česa takšnega, pa kar na plan z njim…

     • Jovo Jamnica


      “For years we have blamed the 1.7 million missing
      German POW’s on the Russians. Until now, no one dug too deeply … Witnesses
      and survivors have been interviewed by the author; one Allied officer compared
      the American camps to Buchenwald.”

      —————-
      Vir si pa sam najdi…

     • sprehajalec

      Jovice, vseeno mislim, da je 10+ let Sibirije bolj vplivalo na človekovo zdravje, kot 6 mesecev ameriškega improviziranega kampa sredi Europe…

     • Jurij Musar

      Očitno si se že preselil nebesa, kjer je vse lepo, vendar se mi dozdeva, da so tudi tam američani glavni informatorji.

     • sprehajalec

      Dokler niso Rusi pa Kitajci, sem kar pomirjen jurij….

     • Jurij Musar

      Hudič bi bil, če bi bil Stalin šef.

     • sprehajalec

      Kaj ti si še kar pri Imformbiroju Jurij ali kaj?

     • Jurij Musar

      Saj sem informbirojevec, rojen leta 1948.

 • Prle

  S kostmi so se verjetno igrali otroci domobrancev.

  • FUCK COMMUNISM

   Cefur, a ti ves kako zgleda nekdo, ko mu iz vratu goltanc ven potegnes?! Ne? Ne ves?! Nic hudega, bos obcutil!

   • MladiLiberalec
    • FUCK COMMUNISM

     Dej, pankrt, jebi se s temi tvojimi perverznostmi! Odvraten si!

     • MladiLiberalec

      :P

      je tko se mi zdi no da boš ti v temu užival mal preveč te nasilje fascinira da ne bi

      jest sem tud probal priznam sam mi ni tok

   • Prle

    Bebo bebasti, najprej si zamenjaj plenico, potem pa stokaj.

    • FUCK COMMUNISM

     OK, bom. Sam to ne bo resil tvojga goltanca.

     • Prle

      Pa glej, da je ne boš samo obrnil, srotek mali.

     • FUCK COMMUNISM

      Ne bom, jo bom zamenjal tako kot si mi rekel, pol greva pa na tvoj goltanc. Bi samo sapnik in poziralnik imel zunaj, al naj ti se vratno arterijo zraven ven potegnem??

     • Prle

      Si mogoče predstavljaš, da si zdravnik, za takšne psihote, kot si ti obstajajo inštitucije, ki te bodo rade volje vzele v obdelavo. Če potrebuješ pomoč, le povej, saj nisi edini tukaj, le korajžno.

     • FUCK COMMUNISM

      Ne, ne rabim pomoci, ti je pa tut ne bos dost hitr dobil, ko ti enkrat lajtngo iz vratu potegnem.

     • Prle

      He , he , he. prav smešen fukač si, ha,ha.

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, se bos takrat smejal, a prov?!

 • Jurij Musar

  Najhuje kar lahko doleti narod je domače izdajstvo. To ve ves svet, samo našim desničarjem še ni jasno.

  • FUCK COMMUNISM

   Napumpana rdeca pizda!

  • Karmen

   Jurček, Jurček pametni, preberi spodaj kaj sem vam vsem s takimi idejami napisala.

  • montyamp

   Res je .
   Komunisti so čuvali železnice za Hitlrja .
   Prasice rdeče , potem pa v naročje miljonkrat večji golazni od Hitlerja , stalinu .
   Ni hujše stvari od komunista in še izdajalca povrh .
   700 morišč priča o etiki in morali .

  • sprehajalec

   Definicija naroda, ki velja v svetu je Narod (nation) = država. Ni države ni naroda. In ne more biti izdaje, če ni pravnih aktov te neobstoječe države. Ki bi definirali izdajo in jo sankcionirali.

   vse ostalo so kardeljeve blodnje o narodu, narodnosti, nacionalnosti. da so stare glave vse pomešale skupaj…

  • Franc Šink

   Da da Musar. Pes ti mater J..o.

  • Karmen

   Ja, res je najhuje kar lahko doleti narod, domače izdajstvo. Največji izdajalci so bili komunisti. To so besede partizana, v oddaji Pričevalci. Malo si jih oglej. Ti ne bo škodovalo.

   • Jurij Musar

    Nisem vedel, da so komunisti prisegli zvestobo Hitlerju. Oddaji Pričevalci pa ne nasedam. Bolje bi bilo, da bi ponovno uvedli oddajo: Še pomnite tovariši.

    • sprehajalec

     Zvestobo Hitlerju je prisegel marsikdo Jurij. Tudi 80.000 mobiliziranih slovencev.

     • Jurij Musar

      Lepa tolažba za izdajalce. Moja mama je bila verna, pa mi je povedala, da so šli takrat, ko se je začela vojna, vsi fantje iz Kresnic (tam je bila doma) v hosto. Ko je cerkev razglasila, da se morajo verniki v prvi vrsti boriti proti komunistom, so ti verni fantje izdali svoje prijatelje in šli med domobrance. Moj oče pa je bil leta 45 mobiliziran v nemško vojsko, kamor je MORAL iti, ker bi ga sicer usmrtili. Upam, da celo ti razumeš razliko med domobransko prisego in prisego mobilizirancev.

    • Karmen

     Oprana glava.

     • Jurij Musar

      Počasi se boš morala sprijazniti z dejstvom, da tvoji po končani vojni niso bili na strani zmagovalcev in da danes v Sloveniji prevladujeta liberalizem in ateizem. O opranih glavah pa nebi razpravljal, ker je totalna neumnost.

  • garfi

   Enkrat bi bil že čas, da se nehamo sprenevedati in povemo po pravici. Slovenski komunisti so prvi paktirali s Hitlerjem. Še preden je sploh kje bil kak domobranec ali belogardist. Še preden je sledila neslavna prisega na stadionu. Še preden se je začelo govoriti in 60 let ponavljalo laž o narodnih izdajalcih, so bili slovenski in internacionalni komunisti zavezniki nacistične Nemčije.
   http://nova24tv.si/svet/danes-obelezujemo-dan-ko-so-si-komunisti-in-nacisti-bratsko-segli-v-roke/

 • garfi

  SPOZNAJMO PRAVE EKSTREMISTE stranko ZL in njihovega tuneka
  Fogglof Tunnek > • eno uro nazaj
  Za fsemi totimi besedami stojim…tudi na sodišču če treba…Kapish?
  Naj tote besede pozlatijo…
  —-levi zloćinec Fogglof Tunnek • 3 minute nazaj
  Jih čistimo…še bo prostora…
  levi nacist Fogglof Tunnek • 19 minut nazaj
  USTAŠI IN DOMOBRANCI RAUS !!!
  —-rdeći klerik Fogglof Tunnek • 5 minut nazaj
  Sami smrdljivi kleriki na kupu…Kak bi blo lepo če bi bil.. BUUUUUUUUUUMMMMMMMM !!!
  —-levi fašist Fogglof Tunnek • 3 minute nazaj
  Vi kar podpisujte, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…
  BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… garfi, opazujemo te !!!
  —-terorist Fogglof Tunnek • nekaj sekund nazaj
  Fsi desnosučni ki bi radi imeli “granato u rit”…se postavite u vrsto…hahahahahahahahahaha…
  Mater kak bi vam riti raztrgalo…hahahahahahahahahaha…
  —-Fogglof Tunnek > • nekaj sekund nazaj
  garfi opazujemo vas…fsak dan…24 ur na dan… Se tega niti ne zavedate.
  BILO KUDA; UDBA SVUDA !!!
  —-Fogglof Tunnek • 32 minut nazaj
  Na fsakega muslimana štirje policaji, da ga kontrolirajo noč in dan, tako bi nekako varnostno zvozili to zadevo naslednjih nekaj let… Tako mi udbaši kontroliramo skrajne desničarje… BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!
  —-klavec Fogglof Tunnek • 18 dni nazaj
  Porkamadona domobranci… a se bomo ali se ne bomo klali !!!… Pa čreva na plot !!!
  —-lopof Fogglof Tunnek • 5 mesecev nazaj
  Migranti vdrli v cerkev in ukradli denar iz skrinjice za prispevke… In? To sn jas enkrat naredil kot najstnik, samo me niso dobli… Tak smo s prijatelji pili na ta račun in se smejali !!!… Ta prigodo sn tudi razlago na partijskih sestankih (sn fčasih imel rdečo knjižico zaradi poklica)…pje je blo smeha !!!
  —-Jap tudi pri nas bojo drugo leto volitve in kot dobronameren državljan bi oblastem predlagal, da naj bodo močno pozorne na desne ekstremistične skupine. Sploh na sds. Vsako sumljivo zbiranje je treba nemudoma sankcionirati.
  pogovor teroristov Fogglof Tunnek > Krtača17 • 13 minut nazaj
  Tudi pred sodišči fsak mesec. Policija jih naj aretira in zapre v zabojnike za ofce…
  Krtača17 > Fogglof Tunnek • 11 minut nazaj
  Berglaše sploh. Sam pendrek pa tolč hudiča…
  muslić Fogglof Tunnek • 5 mesecev nazaj
  Čujte, kam je že izginilo 8000 migrantof? En mi je gnes fslužbi namigno (učitelj zgodovine), da so fSloveniji in išejo naše desnosučne voluharje. Maščevanje bo sladko…baje !!!
  —-levi humanist Fogglof Tunnek • 2 uri nazaj
  Čujte, obrane kosti so dobre za kislo župo!!!
  Obrane domobranske kosti so dobre tudi za pse !!!

 • garfi

  Zakaj je pakt Ribbentrop-Molotov pomemben za Slovenijo
  Sam pakt predstavlja zamolčano zgodovinsko dejstvo. Komunisti, tudi slovenski, so bili Hitlerjevi zavezniki. Ali se vam ne zdi čudno, dragi bralci, da se je PIF v Osvobodilno fronto preimenovala šele po operaciji Barbarossa, ko je nacistična Nemčija napadla Sovjetsko zvezo? Prav nič čudnega ni na tej odločitvi, saj je v tistem trenutku prenehalo srčno prijateljstvo med nacisti in komunisti. Začel se je boj za revolucijo, ki je v vsej svoji krvavosti, pobila do 500.000 ljudi po vsem ozemlju nekdanje Jugoslavije.
  Enkrat bi bil že čas, da se nehamo sprenevedati in povemo po pravici. Slovenski komunisti so prvi paktirali s Hitlerjem. Še preden je sploh kje bil kak domobranec ali belogardist. Še preden je sledila neslavna prisega na stadionu. Še preden se je začelo govoriti in 60 let ponavljalo laž o narodnih izdajalcih, so bili slovenski in internacionalni komunisti zavezniki nacistične Nemčije.

 • Prle

  Jasno, spet se izmišljuje, koliko mrtvih je, verjetno bo bolj držalo, da so našli 350 kos. kosti.

  • sprehajalec

   To je pa zato Prle, ker tvoj Ćale in podobni tiči nikoli niso pustili preštevati teh kosti. Sedaj se pa ne moremo zediniti okoli številk.

   • Prle

    Ne to je zato, ker ste bili vi takrat , ko je bilo treba stegnit jezik tiho in ste se bali za svoje riti, sedaj pa, ko ta tema zanima starostnike od 70 leta naprej ste pa povzdignili glas. Takrat bi ga, lulčki.

    • sprehajalec

     Saj smo ga Prle, pa te je vzela tema takrat. Si fasal miličnike na vrat.

     • Prle

      Priložnost zamujena, ne vrne se nobena.

     • FUCK COMMUNISM

      Kufre imas prstimane???

     • Prle

      A zate?

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz nisem cefur! Potoval bos ti in tvoja familija! In vsi tebi podobni!

     • Prle

      Za koliko kolen za nazaj pa si pogledal, ali si ali nisi. Pošlji tvoj rodovnik, da preverim, ali kaj lažeš.

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz ti lahko posljem samo nekaj, kar pride ven z nadzvocno hitrostjo in je veliko kot fizolcek…

     • Prle

      Tvoj prdec?

     • FUCK COMMUNISM

      Kako ga bos imenoval, ko ti ga posljem med oci, bo takrat nepomembno!

     • Prle

      Verjetno bo zelo smrdelo, sklepam.

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, zelo… glede na to, da imas v glavi drek in da se ti bo zadaj naredila odprtina in se bo drek razlil, bo najbrz kar zaudarjal, ja!

     • Prle

      Potem pa dobo prdneš, kolikim si pa že naredil odprtino, sklepam, da žene nimaš, torej ta možnost odpade. Končno pa, katera normalna ženska bi te pa marala.

     • janez cepec

      ma kašn rodovnik, kje ga bo pa najdu, njega j’ fotr tko naredu, de ga j’ na mizo zdrku, za ostalo so pa muhe poskrbele

     • Prle

      Muhe gredo vendar na drek, ha,ha.

     • FUCK COMMUNISM

      Ej, rdecuhar, a kaksnega novega stosa se nisi zmozen spomnit?! Kvakas enega in istega ze tri dni! Mal je ze prezvecen, tko kot ti!

     • janez cepec

      ja za tebe j’ aktualn

     • FUCK COMMUNISM

      Za nizko rdecuharsko inteligenco, kot je tvoja, bo najbrz aktualn za zmerej, a ne?!

     • sprehajalec

      Bo prilika Prle, tistih, ki bodo dali pufe je vedno manj. kaj je pa potem, smo pa videli v primeru juge.

     • Prle

      Fižola imaš dovolj na zalogi?

     • sprehajalec

      Ga imam možnost sam pridelati prle….

      Tvoji ti bodo pa prebranac pošiljali, upam, da se boš zmenil, da ne boš lačen…

     • Prle

      Na tvojem mestu, bi se raje držal vrta, kot politike.

     • sprehajalec

      Ali ti bodo raje tetovca poslali?

     • Prle

      Iz Tetova.

 • MladiLiberalec

  Partizanske bitke z okupatorji od poletja 1942 do kapitulacije Italije.

  Po prvem letu odpora OF se je pojavila v Ljub. Pokrajina oborožena kolaboracija v obliki MVAC. Ker je bila MVAC del italijanske vojske kot njene pomožne enote so pogosto Italijani in legionarji tvorili postojanke skupaj. Spopadov partizanov s samostojnimi posadkami MVAC tu ne bomo obravnavali ampak samo spopade če so bili kolaboranti udeleženi v spopadu skupaj z okupatorji.

  Od poletja 1942 je potekala tudi velika italijanska ofenziva katere cilj je bil uničiti odporniško gibanje. Italijansko fašistično vodstvo z Mussolinijem na čelu je konec julija 1942 odredilo da je treba vse Slovence izseliti v Italijo. Pripravljeni pa so bili dati orožje belogardistom po podobnem zgledu v Bosni Črni Gori in na Hrvaškem. Okupatorji so brezobzirno pobijali požigali in odganjali ljudi v internacijo. Ta teror je bil posebno velik do konca leta 1942 potem je začel Italijane skrbeti poraz v drugi svetovni vojni zato načrta o izselitvi cele Ljub. Pokrajine in poselitvi Italijanov niso več tako dosledno izvajali. Del internirancev so bili pripravljeni izpustiti domov vendar so moški morali podpisati da bodo vstopali v MVAC za zameno. Velika ofenziva je sicer trajala vse do novembra 1942.

  V MVAC postojanki na Suhorju je bilo tako novembra 1942 okrog sto belih legionarjev članov Legije smrti in 35 italijanskih fašistov. Napadli so jih združeni slovenski in hrvaški partizani. Padlo je 30 Italijanov pet jih je pobegnilo. Po poročilu belogardističnega kaplana Wolbanga svojemu šefu v Ljubljano kaplanu Glavaču uredniku Slovenca in strupenemu sovražniku OF pa tudi liberalcev je padlo tudi 15 legionarjev ostale pa so ujeli. Od teh so jih precej vključili v partizanske vrste nekatere prisilno mobilizirane in zavedene pa tudi spustili domov.

  Partizanske brigade so po okrevanju po veliki ofenzivi marca 1943 že lahko zadale Italijanom velike udarce. V bojih v Suhi Krajini okoli Ambrusa in Zagradca je tako padlo 19. marca 63 Italijanov po okupatorjevem poročilu. 143 pa je bilo ranjenih. Še večji udarec so partizani Gubčeve in cankarjeve brigade zadali okupatorju v Jelenovem žlebu kjer je 26. marca 1943 padlo 106 italijanskih vojakov kakor priznava okupator sam.

  Na Štajerskem se jeseni uveljavil Pohorski bataljon. Izvedel je številne sabotaže in uspešno uničil gestapovce v Josipdolu. Glede na nemške objave so padli trije. Malo zatem so padli še trije nemški policisti ki so šli v lov za bataljonom. Januarja 1943 pa je Pohorski bataljon žal imel svojo zadnjo bitko. Obkolile so ga močne nemške sile. V hrabrem boju je padlo 69 borcev in 19 Nemcev.

  se nadaljuje

  • Janez

   Naš “robotek brez lastne pametne presoje”
   Že
   Spet prepisuje, kopira iz systorija!
   ALI NE BI ŠEL RAJE ŠTETI KOSTI NA CCA 700 KP MORIŠČ.
   Štetje
   Je ekzaktno znanstveno opravilo. Ki da ekzaktne znanstveno veljavne rezultate.
   Ne
   pa koiranje iz systorija.
   Kdajj boš kaj našel t.i. Rupnikovem bataljonu?
   In?
   Kakšne vrste “partizani” so bili KNOJEVCI. Daj, povej že enkrat. Kdo ima ?
   Pa
   “DALJINCA”
   S KATERIM VODI – TEBE – V ROKAH. Ti? Kar vse ubogaš – a ne? Ko pa si “ubogi” L.r. J. KOMENDA

   • Resnicoljub

    Slovnica in slovensčina nista znanosti, slovnice se lahko naučiš, nekaterim pa je slovenščina tudi v zibelko položena. Ti se slovnice očitno nikoli nisi naučil, še manj pa ti je bila slovenščina položena v zibelko. Morda pa ti je bila, vendar si jo verjetno prodal za eine Weisswurst und ein Glass Bier. Oder, mein Freund?

   • Resnicoljub

    Bom še enkrat dodal:
    Slovnica in slovenščina nista znanosti, slovnice se lahko naučiš, nekaterim pa je slovenščina tudi v zibelko položena. Ti se slovnice očitno nikoli nisi naučil, še manj pa ti je bila slovenščina položena v zibelko. Morda pa ti je bila, vendar si jo verjetno prodal za eine Weisswurst und ein Glass Bier. Oder, mein Freund?

  • sprehajalec

   Včeraj sva bila pri številki 70 Italijanov, danes sva dodala še 35 + 106. Pa izstop Italije iz vojne se bliža. Je že konec 1942 leta…..

   • MladiLiberalec

    Kakšnih 70? 200 okupatorjevih vojakov je bilo na seznamu včeraj. Tukaj pa je Italijanov 106+30+63=199 in 25 Nemcev. Sam se nadaljuje. Številka se pa že 500 približuje.

 • luckyss

  Spet eden totalno butastih člankov…..
  Ta gozd je (po predvidenem poseku) namenjen za nadomestna kmetijska zemljišča in nikakor ni v igri za lokacijo Magne…
  Dajte se seznanit vsaj z osnovami preden preidete na kosti in poboje…bebci..

  • Prle

   Če se prav spomnim, si ti Ivana prvi tukaj poimenoval TwITO, priznam, da se mu izredno prilega, pa še njegovim podanikom je všeč.

   • janez cepec

    ja sej je glih tak kot njegou uzornik Tito. dosmrtni predsednik, politik u zaporu, prizna sam tisto sodbo, k je njemu ušečna, maršal bo tud nekoč, če bo Boh dau, sam mau ga skrbi, de mu ne bi noge odrezal. kar se pa njegovih podanikov tiče, ove kot ovce

   • luckyss

    Ja, trenutno zbiram sredstva, da se na mariborskem Pohorju na smučišču naredi ustrezen napis..seveda iz “hoškega marmorja”..NAŠ TWITO..

    • Prle

     Ivan bi ti podelil zlato vrtnico, tako kot svojim vernikom.

     • modrost

      Kaj bi pa ti njemu podaril ? Pa najraje krsto.

     • Prle

      Njemu nič, Urški pa marsikaj.

     • luckyss

      Jebeš takšno vrtnico …se bom ranil s trnom in zaspal..zakopal pa me bo hitlerjugend SDSa..

     • Prle

      Ha,ha, snifarji.

   • Olga

    Strah za privilegije je res huda reč!?

   • Janez

    Aja?
    Ti si tudi programiran robot.
    Kje pa imaš stikalo za – izklop. Saj veš ? OFF, ne ON. L.R. Janez KOMENDA

    • Prle

     Pa ti, imaš stikalo?

     • janez cepec

      ne, njega j’ treba s kolom po glau, poj je pa mir za kešne pou urce

     • FUCK COMMUNISM

      To, s kolam po glav, ti je znano, a ne?! Znas ti to… pizda rdeca

     • janez cepec

      ja tko so tvoji kolaborantski domobrančki na Urho pobijal zavedne Slovence, pederčino klerikalska

     • FUCK COMMUNISM

      Nobenga tam domobranci niso ubil, tvoja rdeca svojat je bla tam edina, ki je morila zavedne Slovence! Komunajzarji zavedni niso bli niti ko so po hlevih smrcal! Pa dvakrat si kiksnu, idiot, nisem ne peder in ne veren, ti si pa se zmerej pizda rdeca!

     • janez cepec

      zgodovina ti glih ne leži najbel, pederčino si pa garantiran, takoj prokužim takele pizduhe kot si ti

     • FUCK COMMUNISM

      Se enkrat, na Urhu so pobijal samo komunajzli! Ocitno si se rodil tako brez inteligence kot tudi brez logike. Zabit, smrdljiv, primitiven, neveden, buzerantski rdecuh! Tebe je treba na un kol nataknit in te en mesec pr zivlen drzat preden crknes!

  • Olga

   Ali pa vi ne kapirate?

   • luckyss

    Midva sva se že zmenila…ne morem komentirati z nekom ki ima številko čevljev večjo od IQ-ja..

    • janez cepec

     sej ne, de bi mela tok velke čevle, tok mejhn IQ ima

    • Prle

     Ona je bila tajnica pri Pepci, zato je nekoliko posebna, ha,ha.

 • tarantela

  Nekje sem zasledila članek o številu zemljanov od začetka prvih ljudi do danes. Trenutno naj bi bilo na Zemlji okoli 7 milijard živih, prav toliko naj bi bilo že pokojnih. Torej je zemlja polna kosti pokojnikov, ki so pomrli naravne smrti, zaradi bolezni ali pa so jih pobili. To pomeni, da je pod zemljico, kjer vsak dan hodimo, 7 milijard okostij. Trenutno imam težave s svojim okostjem, čakanje pri ortopedu se je podaljšalo za 200 dni…

  • Olga

   Kaj hočete povedati?! To je mesto ZLOČINA – GENOCIDA!

   • janez cepec

    kar kol ti pove, ti tko ne boš kontala

  • sprehajalec

   Važno, da imamo najboljše zdravstvo na svetu tarantela. kar počakaj,pa bo.

   • tarantela

    Sej čakam, sam se mi zdi, da bom prosila za zbiranje zamaškov za operacijo, preden čist otrpnem od pomanjkanja gibanja.

    • sprehajalec

     To ste hoteli, socialno in to zagovarjate. Vsi enaki v čakanju.

     • tarantela

      Je pa čudno, da so menda zdravniki čisto izčrpani, ko končajo šiht v bolnici, ko je pa konec šihta pa lahko v isti bolnišnicici delajo plačljive operacije. Seveda v državni bolnici, s socialnimi pripomočki in materialom in pol pošljejo te paciente lepo v tej bolnišnici v socialno posteljo na okrevanje. Čudno, a ni?

     • sprehajalec

      To kar voliš tarantela, to imaš…

     • tarantela

      Troll (oprosti, me jeziš en mal!), zdravnikov ne volimo, privat zdravnike si je pa Janša omislil!

     • dr Janez Sveti

      Privatno zdravstvo je odlično v urejenih državah,kjer ni mafije in goljufov.
      DR janez Sveti vesoljc

     • tarantela

      Tega pa jaz ne bom dočakala. Pozdravljam privatno zdravstvo, vendar bi moralo delovati pod enakimi pogoji kot vsak samostojen podjetnik, ki si s svojim delom postavi delavnico, ne pa ti, ki so prisesani na državne stavbe, z državnim materialom opravljajo storitve za svoj žep. To me jezi!

     • dr Janez Sveti

      Tako je!
      DR Janez Sveti vsi lepi in enakopravni

     • sprehajalec

      Privat zdravnike pomnim, kar pomnim. predno sem vedel za Ivana janeza.

  • MEFISTO

   A je znova stric Giovanni Terrarossa hodil s prazno aktovko po UKC in ga zapustil s polno?

   • modrost

    Preverjeno !

  • dr Janez Sveti

   Računica je preprosta. Vsakih največ 100 let umre kompletno prebivalstvo tega planeta. Torej si izračunajte.,samo zadnjih recimo 300 let. Veliko več kakor 7 milijard mrličev:)
   DR Janez Sveti vesoljc

   • tarantela

    No, sama sem to prebrala v nekem cajtengu, štela jih pa nisem, nismo jemali tako dolge številke. Po Tvojem izračunu jih je torej več pod zemljo, moram pazit, ko bom solato plela, da koga ne potegnem za cempete!

    • dr Janez Sveti

     Saj piješ tudi scanje od dinozavrov :) Smo samo energija.
     DR Janez Sveti vesoljc

     • tarantela

      Jebela, a nej zdej začnem šnops pit? Ma, čist si me iz tira vrgu!

     • dr Janez Sveti

      Dejansko sem napisal resnico. Mi smo samo sončna energija in nič drugega. Če te bo koleno še bolelo, mu dopovej, da te nič ne briga, kako so razporejene celice in atomi. Ti zahtevaš red in naj Zakon Vesolja to uredi. Naj se znajde,kakor ve in zna. Ti pa glej za kakšnim ugodjem in se ne sikiraj, saj bo vse oK!
      DR Janez Sveti zdravilec

    • dr Janez Sveti

     Prah si bil in v prah se boš spremenil. (Prah-gnoj)
     DR Janez Sveti Ekognoj

   • Janez

    A?mi?
    Si sebe štel zraven? Čez koliko časa – te več – ne bo? Med živimi ? L.r. Janez KOMENDA

    • dr Janez Sveti

     Tudi danes je lep dan za umiranje!
     DR Janez Sveti vesoljc

  • macon

   Narobe. Leta 0 je bilo recimo 300 milijonov ljudi in okoli 1000 podobno. Od 0 do 1000 je bilo na svetu 40 generacij, če vzamem za eno 25 let (pa je bilo bolj 20) in to nanese na okroglo vsaj 12 milijard.

 • Duhec

  O napredku in razvoju pa nič… sam o kosteh in komunistih.

  • modrost

   Duhec ima prazen trebuhec pa se je prišel semle malo najest.

   • Duhec

    Zelo duhovito…

   • Prle

    Ti pa prazno glavo, he,he.

    • modrost

     si pa res ves plitek.

  • if

   V času vlade JJ 2004-2008 je bil največji izkoristek odnosa razvoj-zgodovina v korist kreptive blaginje in usmeritve, ki omogoča preživetje slovenskega naroda.

   • tarantela

    A veš, de jamraš in jokaš po Janši, kot bivši komunisti jokajo za Titom. Za premej, če niste iz istga gnezda…

  • dr Janez Sveti

   Islamisti? Udba? Rusi? LGTB? …
   DR Janez Sveti za sovražnikovo črto

  • luckyss

   Ja, edina spletna stran v Evropi, kjer se lahko nekaznovano jamra ker Hitler ni dobil vojne..

   • Duhec

    Zgleda je v opoziciji velik bolš… postalo je zelo malo verjetno, da bi res bli tolk neumni, da se ne bi zavedali kakšno škodo povzročajo SDS-u s svojimi članki in komentarji.

    • modrost

     nisi ti neko merilo.

    • macon

     Ti res nimaš nobene zmožnosti sortiranja po prioritetah. Meni je recimo pomembna bančna kraja, drugi tir, tebi pa največ da kulturni boj in zaničuješ desno opozicijo.

     Zamisli se, kaj je res pomembno in kdo bi rad raziskal milijardni levi sistemski kriminal, zaradi katerega sva oškodovana ti in jaz.

   • macon

    Vas levajzarje muči sklepanje. Govora je o žrtvah pokolov in ne o obžalovanju Hitlerjevega poraza.

    Na tak neumen in pokvarjen način vse, ki obsojamo pokole, enačite s fašisti, ker je po vaše lahko samo fašist zgrožen nad takimi “malenkostmi” kot so stotisoči pobitih v kratkem času in v Sloveniji. Vaš namišljen fašist pa je seveda človeški izmeček in vas je vaša nalepka pomirila.

    V resnici pa ste fašisti vi, ker ne premorete osnovne empatije, etike in morale. Ja, kako je velik ponos, ker so komunajzarji pobili kup ljudi, kaka slava in čast je vse to. Kaka resnična moč, otročeti in pokvarjenci.

    Pojdite no ven pa kakemu otroku primažite klofuto, če vas ne bo noben gledal pa mačku zažgite rep. Glej, mravljišče, vse potacat, vi ste vendar močni in močnejši.

    • Krtača17

     Ja vidš, žrtve so ble tud na drugi strani. Pa če si že fer, se morš vsaj mejčkn spomnt tud nanje. Navsezadnje imamo prav zarad njih dons svobodo.

     • macon

      Levi režim, prejšnji in sedanji, ni in nikoli ni bil svoboda. Imamo relativno blaginjo zaradi EU in smo stlačeni v dohodkovno uravnilovko, moralno relativizatorstvo in levi kriminal pa nas bosta kot družbo od znotraj razfukala.

      Levičarji ste kriminalci in podporniki in to ni zrelost, da se pomiriš s sistemom, to je konformizem in pokvarjenost. Pozabite napredek, delate vse, da ne bi bil možen in ga niste vredni.

     • Krtača17

      Ja prav no ampak žrtve so bile tudi pri partizanih in civilistih. To pa nekak desni pozabljate. Pa bistveno več jih je blo. Zdaj govoriva o tem.

     • macon

      Razlika je med ubitimi oboroženimi borci, civilisti in ujetniki, najprej si to razčisti. Po vseh vojnih konvencijah se tu naredi ločnica.

      Drugače se mi pa vsi morilci civilistov in ujetnikov enako gnusijo.

    • luckyss

     Osebno obsojam vse poboje..med vojno (talci, taborišča, domača medsebojna klanja) in po vojni, ko so zmagovalci pobili vse uniformirane vojake Hitlerjevih paravojsk, ki so jih po sklepu jaltske konference zavezniki vrnili v države njihovega delovanja…Poleg njih so komunisti pobili še njihove svojce in simpatizerje…Res nečloveško, ampak nobena vojna ni humana in če bi zmagal Hitler in njegovi podrepniki bi bilo žrtev še več, ker Slovani niso bili predvideni v njegovem načrtu…Kolaboranti bi jih verjetno “fasali” med prvimi, ker nihče ne mara izdajalcev lastnega naroda..
     Tako, da svetujem malo premisleka preden lajate o teh pobojih..Torej drugače povedano razmislite o vzrokih in posledicah in o tem koga so zavezniki priznali kot borce proti Hitlerju in koga so označili za sodelavce osi..

     • Krtača17

      Recimo da “hipotetično” zmaga Hitler, kaj misliš bi se zgodilo z domobranci? Neki podobnga kokr se je tko al tko zgodil.

     • luckyss

      No, ja par mesecev dlje bi živeli, da bi pomagali pobiti komuniste in ostale “neblond” ..potem bi jih razorožil in skuril..in ne bi bilo nobenih kosti..

     • Krtača17

      In pol bi bli srečni ever after…

  • xtc

   Napredek in razvoj to je komunistov poobedek:
   Torej nič od niča pri njih:lEVAKI SSTE ZA TAK RAZVOJ;KOT JE RAZVOJ ZOBOTREBCA V KISLEM MLEKU_TO TUDI ZGODOVINSKO POTRJUJETE:

 • PikaPolonica

  Kaj pa je pokopanega pod bankomatom NLB?

 • Krtača17

  Avanti popolo, bandiera rossaaaaa
  https://youtu.be/6J7ri91oVcM

  • xtc

   Nisi vzel zdravil;ki ti jih je predpisal dohtar?

 • luckyss

  Me že spet brišete..TV v begu pred resnico..

 • Janez

  Delodajalcem !
  Osebkov
  “prle, j. Cepec, luckyss, sale, tunnek, krtača, M. Liberalec” itd. – PREDLAGAMO !

  Preusmerite – zaboga – te osebke, “robotke” : “NA DRUŽBENO KORISTNO DELO ”
  Tu
  Le smetijo.
  USMRRITE JIH NA KORISTNO PREŠTEVAJE KOSTI NA CCA 700 KP MORIŠČIH.
  Tu
  Vam delajo škodo. In veliko pripevajo k vašemu porazu na volitvah. L.r. J. KOMENDA

 • tarantela

  Če pomislim, koliko je že umrlih pod zemljo, bo treba pomislit, če naj sploh še grem ponoč ven. Kva pa vem, bo kdo pršu izza vogla in BUUUUU! Sej me bo pobral!

  • Duhec

   Ja…. SDS ovce ne hodjo.

   • FUCK COMMUNISM

    O, spet se je nasa levuharska ribasta kosmatinka pojavla…

    • Duhec

     Ko bi bli vsaj smešni…. vsestransko neuporabni.

     • modrost

      to velja za tebe. še dedc se te je odpovedal potem pa hodiš sem jezik otresat.

     • Duhec

      Vsaj lagat ne…

     • modrost

      To velja za tebe.

     • Duhec

      Ne lub se mi z idioti… počivam.

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, mas idiota doma, k te babo krjavlasto prenasa, pa rajs sem prides srat, a ne?!

     • Duhec

      Tud zate isto velja… počivam.

     • modrost

      večni pokoj. le počivaj, da te slučajno ne napade strast, da bi pa le začela nekaj delat.

     • Duhec

      Ne dviguj mi pritiska…. če mi maš kaj za povedat, mi morš v obraz.

     • modrost

      pokaži ga !

     • FUCK COMMUNISM

      Fak, noben desnak ne bo spal od groze, ce levuharska kosmatulja pokaze svoj razdrapan ksiht! Nehej jo nagovarjat! Najbrz ma brke!

     • xtc

      Spopd al zgor?

     • FUCK COMMUNISM

      Povsod! Gravz babji je kosmat povsod! Fuj!!!

     • FUCK COMMUNISM

      Ti pocivas skos! Tvoji mozgani pa se nikol niso drugega pocel, kot pocival. Zato si levuharka! Fuj!!!

     • modrost

      lub se ti res ne, ker si po naravi lenoba, se ti pa fajn zdi, da nekoga zmerjaš pa glodaš.

     • FUCK COMMUNISM

      Kok picajzljev si danes s savja ven pocesala?!?

     • xtc

      Ste levaki?
      To vemo ni nam treba detajlirati še s tem ;da se tega še sami zavedate:

  • Olga

   Vi hodite ven samo, ko je treba kocke metati v može postave in rušiti legalno izvoljeno vlado!

 • Krtača17

  Torej kaj predlaga desnica? Sanader pa Janša se nista uspela zment glede sodelovanja pri odkopu žrtev, zdaj mormo pa spet mi “levi” rešvat situacijo. A kdaj tale sds kej nardi prav?

  • FUCK COMMUNISM

   Pizda, ti moras res bit en lik iz Butal. Fuknen si k kanon!

   • Krtača17

    Odgovor je, ni?

    • FUCK COMMUNISM

     Dej goni se, sem te jaz prej vprasal, pa kurac od ovce od tvojga odgovora! Spizdi, rdecuh!

 • Fogglof Tunnek

  Glejte logiko Nove24tv oz. SDS-a oz. Janeza Janše !?!?… Namesto da bi zgradili Magno in bi dolgoročno imeli 3 do 5 tavžent delovnih mest…folk bi imel delo, razni izvajalci bi gradili s svojimi delafci…skratka služili bi fsi… Zdaj pa POZOR!!!… Naša klero-desnica pa bi gor skopala več tisoč okostij…samih izdajalcef…in pri tem potrošila več milijonof ojrof… Tak ljudje…zaj pa si sami fkup potegnite kdo je tu fukjen!?!?

  • FUCK COMMUNISM

   Ti! Pa se posran si povrhu!

   • Fogglof Tunnek

    Tebe pa nisem nič fprašo…kapish?

    • FUCK COMMUNISM

     Sej teb tut ni noben dovolil, da se oglasas, pa skos serjes kle gor! Gobec zapri. Sej bi ti ga jest, pa si se posral in te ni blo! Pizda haloska

 • Rožle

  Duhec5 26.07.2014 03:17:50
  Zarad primitivnih levih komentatorjev milijard nikol ne bo….

  • Duhec

   A začnem o desnih komentatorjih???

   • modrost

    Ja, a ne spiš lenčina lena ?

   • Rožle

    Duhec6 21.08.2014 23:36:12
    Matr ste omejeni…. levaki ste najvecji reetardi. Katastrofa…. povsod majo bedaki vecino a NE ODLOCAJO.

    • modrost

     Jaaa….. čak mal, no….. pa menda je niste sprejeli v SDS ?

  • modrost

   A jih je ona pobasala ?

 • Fogglof Tunnek

  Podpirate klafce slovenskega naroda.Fsa ta golazen pokopana v hosti se je pomikala preko Slovenije in posiljevala, pobijala in zažigala vasi… Pa da vam jebem mater domobransko !!!

  • FUCK COMMUNISM

   Ne upas si nam jebat mater! Si dokazal! Upas srat, jebat mater pa ne!!! In vsi vejo da si ena usrana rit!!!

 • Franc Šink

  Ne bom komentiral preveč komunistov se tukaj spodaj oglaša.

  • Fogglof Tunnek

   Boljše da ne… Nonstop vas spremljamo… udba svuda…pa to…

   • FUCK COMMUNISM

    U rit si zatlac udbo!

  • modrost

   To so njihovi zadnji zdihljaji. Un iz Haloz je že ves presran od strahu.

 • Olga

  Domobranci so branili dom! Posiljevali, pobijali in ropali kmete so partizani!

 • Slovenec

  Pa bomo zopet ostali brez ene tuje investicije in novih delovnih mest zaradi desnih ovac.

  • Fogglof Tunnek

   beeeeeeeeee… baaaaaaaaaaaaa… jaaaaaaaaaaaanšaaaaaaaaaaaa….

   • Rožle

    As ti fejk Tnnek ? …

    • Jovo Jamnica

     ???

     • Rožle

      As ti Tunnek ???

     • Jovo Jamnica

      Kak si vedo???

     • Fogglof Tunnek

      Ne, to je Jovo iz Dupleka… Oni dan je vici pripovedoval…

    • Fogglof Tunnek

     Ne, gnes sn originalen…jebem desnosučne…

  • Janez

   Štetje kosti od komunistov pomorjenih !
   JE DRUŽBENO KORISTNO DELO.
   Vas Tunnek&comp.
   Bomo prezaposlili – na ŠTETJE KOSTI NA KOMUNISTIČNIH MORIŠČIH. L.J. KOMENDA

  • xtc

   tAKO IVESTICIJO SI PELJI KAR DOMOV NA kOSOVO;PA SE GIFTAJTE TAM:

   • Slovenec

    Ne se tolk razburjat, ovca …

    • xtc

     Sploh se ne razburjam;le pojasnil sem ti ;da si pelji zadevo domov od tam od koder si prilezel:

 • Fogglof Tunnek

  Vi desnosučni obsojate komuniste…. niti z eno besedo pa ne obsojate kolaboracije. In kot sem že rekel, toto vaše govoričenje o spravi lahko vi prodajate med sabo, ker vam noben normalen več ne verjame. Jas pravim, s kolaboranti se nimamo kaj spravit!!!

  • FUCK COMMUNISM

   Eat shit and die!

   • Slovenec

    Ne se tolk razburjat, ovca ….

    • FUCK COMMUNISM

     Kvak kvak kvak kvak… skos eno in isto, prekleto tele crknjeno! Tko kot vase parole, en in ist gnoj ste krical, delal ni pa nobeden!

     • Slovenec

      Ovca, ne se tolk razburjat ….

     • FUCK COMMUNISM

      2+1 in 1+2 je zate popolnoma nekaj drugega, a ne?! Tipicno!

     • Slovenec

      Ne se ovca tolk razburjat …

     • Krtača17

      A vidš kolk smo vztrajn? Ta zadno prfukneno ovco hočmo na prov naštelat.

   • Fogglof Tunnek

    A je psiha že načeta?

    • FUCK COMMUNISM

     Ne, keep calm… pa to… tvoja je. Velik serjes! Pazi da psihe ne poserjes

     • Fogglof Tunnek

      A imaš Apaurin? Pomaga?

     • FUCK COMMUNISM

      Ne rabim! Ubijem rdecuha in sem miren!

  • Janez

   Pa ?
   SAJ !
   Kdo praavi, da NI bilo kolaboracije?
   Saj so bili
   M. RIBIČIČ, MAČEK, KARDELJ V STALIN KOMUNISSTIČNI NKVD MORILSKI ŠOLI.

   KOLABORACIJA JE BILA: KPS KOMUNISTOV Z ZLOČINSKIM STALINOM. L.R. J. Komenda

   • Resnicoljub

    Bom ponovil:
    Slovnica in slovenščina nista znanosti, slovnice se lahko naučiš, nekaterim pa je slovenščina tudi v zibelko položena. Ti se slovnice očitno nikoli nisi naučil, še manj pa ti je bila slovenščina položena v zibelko. Morda pa ti je bila, vendar si jo verjetno prodal za eine Weisswurst und ein Glass Bier. Oder, mein Freund?

 • Slovenec

  Ne se tolk razburjat, ovce Ivanove ….

  • Fogglof Tunnek

   FUCK COMMUNISMU bo ritno luknjo ftrgalo od sekirancije…he he…

   • FUCK COMMUNISM

    Kaj bi dal, da v Sloveniji poci, pa da poracunamo za naprej in nazaj!

    • Duhec

     Ti bi bežal…. tko kokr večina desnih.

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, jaz bi pa bezal… hahaha

    • Fogglof Tunnek

     Bomo z vami obračunali…isto kot leta 45’… Najebali bote…pol pa čez mnogo let spet šteli kosti !!!

     • FUCK COMMUNISM

      A ti bos izza kaksne kikle s fraco streljal?! Soocit si tko nisi upal, bos pa obracunaval?! Po nosu bos vrtal in se delal, da si nedolzen, peder pijani!

     • Fogglof Tunnek

      Tvoje kosti bojo izkopavali tvoji vnuki…Tuneku pa bo stal spomenik…

     • FUCK COMMUNISM

      Pridi in probaj

  • Duhec

   Dolgčas jim je… osamljeni so.

   • FUCK COMMUNISM

    Nismo pa smrdljivi in neoprani, kot ti

   • Rožle

    Slovenec je zakon .. :)

 • Olga

  Komunisti so KOLABORIRALI z nacisti! So zločinci in izdajalci lastnega naroda! NOB = napad oboroženih boljševikov!
  Z zločinci se nimamo kaj spraviti, ker sodijo do smrti v zapor!

  • Resnicoljub

   Ti resnično to verjameš?

  • Fogglof Tunnek

   Olga tiho, da ti nem tiča nekam porino…kapish?

   • FUCK COMMUNISM

    Naslednji trenutek ko to naredis Olgi si truplo! Kapish?!?

    • Duhec

     Ona bi bla…. od šoka.

     • FUCK COMMUNISM

      Ti si tko ze…

    • Fogglof Tunnek

     Nategno jo bom brez kondoma…kapish?

     • Duhec

      Ja…. zanosit ne more. Ej…. pridm gledat.

     • FUCK COMMUNISM

      Ti sploh nisi zenska! Odvratna si da normalen dedec kozla zraven tebe!

     • Krtača17

      Jest tud

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz te pa zadavim pocasi in z lastnimi rokami!

     • Fogglof Tunnek

      Ne boš, ker te bom s tičem ubil…tak je trd…

     • FUCK COMMUNISM

      Pedercina haloska

     • Fogglof Tunnek

      Mam pa tiča kot budala kramp…hahahahahahahahahahaha….

     • FUCK COMMUNISM

      Ti si budala kramp, kot ven spust

 • Olga

  Partizani = banditi in zločinci!

 • Slovenec

  S kostmi naj se ukvarjajo psi, z ustvarjanjem novih delovih mest pa politiki. Pri SDS je zgleda ravno obratno. Njihovi politiki se ukvarjajo s kostmi, psi pa s politiko.

  • Fogglof Tunnek

   V SDS si iz kosti kuhajo kislo župo…hahahahahahahahahaha…

  • Krtača17

   Hahahaha

  • xtc

   KO SE Z DELOVNIMI MESTI PRIČNEJO UKVARJAT POLITIKI NE GOSOPODARSTVENIKI;SI NA POTI YUGE IN SOCIALIZMA:TVOJ ZAPIS JE PRIKAZ IDIOTSKEGA MIŠLJENJA:DELOVNA MESTA NISIO STVAR POLITIKE AMPAK GOSPODARSTVA:SAMO SOCIALISTI MISLITE TAKO ZATO PA ZAHEBLATE VSAKO DRŽAVO:

  • Janez

   A?
   si že zračunal, kdaj – odideš ? Med kosti? L.r. J. KOMENDA

   • Duhec

    A zase veš?!

    • Janez

     No ?
     Približno.
     Leta 2040 ne bom več plesal. Tango, flamenco, latino itd. Zaenkrat – pa še. L.r. J. Komenda

     • Slovenec

      A ”’ FLAMENCO ?
      PLEŠEŠ V ……….
      KRILU ?!!
      IN S PROTEZO V ROKAH? lol

   • Slovenec

    Enkrat?
    , pač ….
    to – je v ? ALI . ? Božjih rokah.
    L.r. SLOVENEC

 • Slovenec

  EJ KWA JIH DONS RASTURAMO!!!! GREMO NAŠIIIIII!!!!

  • Rožle

   Ajde ..Duhec ..ulet ..pa to

   • Slovenec

    Ajde ..Duhec ..ulet ..pa to

  • Fogglof Tunnek

   TITO PARTIJA…TITO PARTIJA…TITO PARTIJA

  • FUCK COMMUNISM

   A s tvojim kvakanjem ti koga rasturas?!? A si vinjen??

  • Janez

   Kje ?
   Se tebi not pa ven – baterija da ? ‘”Robotek” ? J. KOMENDA

  • Krtača17

   Fuuuuuuuj Janša! Smrt fašizmu! Svoboda narodu, kocke, gnila jajca pa vse skup na trstenjakovo pa to….

  • xtc

   Kam greste?VPolje?Hja tam je pravi kraj za vas_sicer pa kar najbolje ;da domov na Kosovo aliTurčijo:

 • vzet tajkunom

  In s takimi barabami je vaš ljubljeni vodja sodeloval…se pridružil rdečim barabam-nezaslišano..barabin 1. klaase

 • Slovenec

  Bom čist kratek. Sam da ni Janša!

  • Rožle

   Pust to zdej …ne se hvalt, das kratek …

   • Slovenec

    Evo … pa si pregnal Duhca … a si srečn zdej?

   • xtc

    Seveda je kratek tko spodi kot zgoraj zato pa kompeksi pa šeArnavt je:

  • xtc

   Pral denarja vNLB?
   Ja tu sva poa enotna;sam ;da zasačijo levake to je to:

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas bom FUCK COMMUNISM ubil… z mojim tičom !!!… Strah ga je !!!

  • FUCK COMMUNISM

   Kako, saj mi nisi upal bliz prit!?!? Picka rdeca!

   • Slovenec

    PiČČČČČČČČČČČka …. kje s najdu picko ….??? ….

    • FUCK COMMUNISM

     Ti si picka, evo!

     • Slovenec

      PiČČČČČČČČČČČka …. kje s najdu picko, ovca neslovenska ….??? …

     • FUCK COMMUNISM

      Dej crkn ze enkrat

     • Fogglof Tunnek

      Zakaj te je sram če maš šiptarsko kri v sebi…

     • FUCK COMMUNISM

      Poslov se od Julke, nazaj te ne bo vec!

     • Fogglof Tunnek

      A ni Slovenec? Ka pa te je? Šiptar?

     • Slovenec

      Kitajska komunjara z argentinsko tipkovnico.

     • Fogglof Tunnek

      Pa nima nič šiptarske krvi…kot njegof Veliki Vodja?

    • Fogglof Tunnek

     On pa rad moške “pičke”…brez vazelina…

    • Rožle

     Sam še enkrat mi prit nažgan na forum ….

     • xtc

      Sej ni nažgan_od rojstva je že tak:

 • Olga

  Laž, kraja, zločini so duša komunizma! Na smetišče zgodovine z njim!

  • Fogglof Tunnek

   Jas sn ti vejkega tiča obljubo če neš tiho…

   • FUCK COMMUNISM

    Trije ribniki, cez dve uri, pizda ti materina!!!! Tam bod cez dve ure!!!!

    • Fogglof Tunnek

     Jas bom tam čez eno!!!… Jas sn hiter…pa ti boš hitro bit…

     • FUCK COMMUNISM

      Cez dve uri tam!!! Ce se enkrat zamocis, te poiscem, pizda rdeca!!!

     • Fogglof Tunnek

      Zmejeno belouška…

     • FUCK COMMUNISM

      Pa da te vidim, peder levuharski!

     • Slovenec

      Ovca, ne se tolk razburjat ….

     • Slovenec

      Ne se tolk razburjat, ovca …

    • Slovenec

     Ne se tolk razburjat, ovca ….

  • Krtača17

   Pa sej vi kar naprej iz rovov smetišč pa kant ven vlačte, sej ne mi.

   • slosin

    Na plan prihajajo ‘Zbrana dela komunistov’….

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR… V nedeljo bom prodajal obrane kosti na Bolšjem sejmu v Maribori…iz Rogoške hoste. Kupci vabljeni…2 ojra za kilo…

  • Krtača17

   Heh khr khe ho ha

   • Fogglof Tunnek

    Čuj, tebi dam kilo zastojn…

 • xtc

  Šiptarec s slovensko zastavo se je razgovoril:::::::::::::::::
  Mi Slovenaci:::::::::::he;he;he:

  • Rožle

   Itaq.::::::::::::::::tako je

   • Slovenec

    Slovenec sem! Slovenec sem!
    Tako je mati d’jala,
    Ko me je dete pestovala,
    ko me je dete pestovala….

    • Rožle

     Itaq…djala in lagala …

    • KIKI

     Tebe je pestoval sam hudič!

 • milanček

  Mi je malo nerodno, da se spustim na tako nizek, nekulturen nivo in
  odgovarjam revšetom pod nickom “krtača 17 , potem slovenec (????) in fooglof tunnek” ki so plačani s strani raznih kučanovih sekretov ! Zato prosim vse poštene
  , zavedne Slovence , da ignorirajo te revčke in ne polemizirajo z
  njimi, ne obstajajo!

  • Slovenec

   SLOVENEC!!!!

   • Fogglof Tunnek

    Slovenec sem! Slovenec sem!
    Tako je mati d’jala,
    Ko me je dete pestovala,
    ko me je dete pestovala.

    • Slovenec

     Slovenec sem! Slovenec sem!
     Tako je mati d’jala,
     Ko me je dete pestovala,
     ko me je dete pestovala.

   • FUCK COMMUNISM

    Ti si slovensko truplo, a ves to?! Ne, a ne?!

    • Slovenec

     Slovenec sem! Slovenec sem!
     Tako je mati d’jala,
     Ko me je dete pestovala,
     ko me je dete pestovala.

   • xtc

    Dej nehi no “Nona mu fuc”;saj vsi vemo kaj si Arnavt:

  • Krtača17

   Nej ti ne bo nerodn. Bi se pa zasekiru za vašga kolega fuck comunisma ja. Ampak to ti ne vidiš.

 • Krtača17

  Janez kranjski janez, kam odhajaš danes….

  Na Dob.

 • Slovenec

  Anonimni janšisti grozijo nam poštenim Slovencem. Ovce izdajalske, prodane, strahopetne … itaq.

  • Rožle

   Hmmm….a te res usi poznajo ???

   • Slovenec

    Sej me boš ti izdal, kot vedno. Kwa se pa zamudiš …

    • Rožle

     Bom še mal počaku …., če ne bo BZ

   • xtc

    V ustanovah zaprtegatipa zagotovo od tm se javlja:

  • xtc

   Ti si Slovenec in pošten:::::::::Buuahahaha za crknt;še enArnavt ;ki pravi ;da jeSlovenac:

 • Krtača17

  Ivan, david, janez…vi ste pizde danes….

 • Slovenec

  Mi smo slovenski pionirji,
  najmlajši borci, borci za prostost.
  Mi vsi in naši komandirji
  storili bomo, kar veli dolžnost.

  • xtc

   Vidim ;da si že dementen insenilen ;da o pioniih teh že davno ni več so na odpadu zgodovine;kjer prhnjo kot titova r***:Vidim pa ;da ti babnica očitno zaklepa protezo;da ne uideš ven in ne delaš sramote:

 • Krtača17

  https://youtu.be/VOwZ5LA_gmY
  Sam bo mogu Pero mal besedil updejtat

 • Krtača17

  Je šel Bavči v odbor za človekove pravice – poof its gone,
  Je šel Janša na vlado – pooof its gone

  • Krtača17

   Je šel Bavči na Istrabenz – pooof its gone
   Jr šel Janša v opozicijo – poof arestant v parlamentu z nepojasnjenim premoženjem

  • Janez

   Ti!
   Si kriv – da imamo 42 milijard dolga !
   Podpiraš Pahor&comp. – zadolževalce nas Slovencev L.r. J KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  Kje je FUCK COMMUNISM? Za njega imam Apaurin – Muči ga čustvena napetost, anksioznost, ekscitacija, nemir, nespečnost in mišični spazmi, posebno: nevrotske motnje, psihosomatične motnje, abstinenčni sindrom, anksiozna stanja, ki spremljajo organska obolenja.

  PS: Pa tič mu tudi več ne stoji…z njega imam tudi Viagro.

 • Slovenec

  Zgleda. da je Tunnek tega FUCK COMMUNISM en mal prošeto do Treh ribnikov …LOL

  • Fogglof Tunnek

   Ma bit bo kot kristus…tekla bo kri…

   • Duhec

    Sej ga ne bo… to so sami posranci.

    • Fogglof Tunnek

     Enkrat sn ga že čakal pa se je pokakal…enostavno ga ni bilo…

     • Duhec

      Nikol nobenga ne bo…

     • Fogglof Tunnek

      Če drugače ne bo šlo, bom ga poiskal in likvidiral… Okostje se bo našlo čez mnogo let…

     • Slovenec

      Brez veze. Ti so že sami sebe pokopal ….

     • Duhec

      Portal je njihovo življenje… probaj razumet, da ne morjo bit diht.

   • Slovenec

    Drž se …. okrepitve prihajajo iz cele Štajerske za koji minut, dva … ne daj se, Mirko. Osvetićemo te ako padneš!

    • Fogglof Tunnek

     Smo na vezi…

     • Slovenec

      Itaq.

 • Olga

  Partizani so zločinci! Prepovedati ZZB, jim vzeti priviligirane pokojnine in jih postaviti pred sodišče!

 • Aresnica

  Luka Svetina -kar je res je res _- -Je pa zanimivo – če poveš resnico – (plačani) bolniki takoj začnejo čivkati.
  ___________
  Lep pozdrav

  • Slovenec

   Mi smo pa res socialna država. Pr nas bolnikom celo plačamo …. LMAO

   • xtc

    Ja poosebljaš tak primer:

 • Fogglof Tunnek

  Očitno si Dežman in Nova24tv želi uvrstitef v Guinessovo knjigo rekordof, glede na nebulozne komentarje v rangu butaste maturantske četvorke… Ob omenjanju Rogoškega gozda ste pozabili na pomore nemških vojnih ujetnikof v ZDA, Kanadi, VB, Franciji… itd… Fse so poklali pa nikome ništa!!!

  • Slovenec

   TAKO JE!!!! “KDOR DRUGEMU JAMO KOPLJE, JE SAM SVOJE SREČE KOVAČ!” ….. star kitajski pregovor …

   • Fogglof Tunnek

    In še kako drži!!!… In zakaj se potem klero-fašisti bunijo!?!?

    • Slovenec

     Zato, ker ne poznajo kitajskih pregovorov.

     • Fogglof Tunnek

      Oni poznajo tisti pregovor “čim večkrat ponovi laž, da postane resnica”…

   • Rožle

    ZAGOR …strezni se že …

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ne moreš se spraviti s izdajalci, z nekom ki te je ovajal pri okupatorju, s nekom ki je v hrbet streljal Slovenca samo zato, ker mu je župnik tako rekel. Pomislite zakaj smo skregani?… A gnes pa neodomobranci nadaljujejo z mentaliteto takratnih izdajalcef!!!

 • Slovenec

  Kwa je, Rožle! A zdej pa pouštr čez glavo ko ti Duhec odgovori? …. a boš ostal devica do smrti, al kwa? ….c,c,c,c,c …..

  • Fogglof Tunnek

   Sam Rožle ni taki pacient kot FUCK COMMUNISM…malo je boljši, no…

   • Slovenec

    Rožle je dečko na mestu. Mu pač politka in babe ne gredo ravno najbolj od rok. Drgač je pa dobrićina.

    • Fogglof Tunnek

     Jas bi Rožletu privošču Mojco…pa ne slepo…

     • Slovenec

      Ma pač člouk smolo. On bi iz vreče polne lulik potegnil ven luleka.

     • Fogglof Tunnek

      …hahahahahahahahahaha…

     • Krtača17

      Pol more pa loto špilat.

    • indijanka

     To pa nau držal. Z Ano Job sva prijateljici. Kljub temu, da imava malo prostega časa, si ga za kofetkanje z Rožletom vedno vzameva. V kavi so pa običajno narisani srčki. Častna..dikatorska vanj vidva verjameta ..a ne?

     • Slovenec

      Kwa nau držal? Sej pa praum, da je dobrićina, babe mu pa ne grejo najbolj od rok. Kakšni “srćki u kavi”?!!…. dej no mir.

     • indijanka

      Res..z Ano se samo hihitava vedno se nama prikažejo z Rožletom. Kako mu to rata, nimam pojma. Prav si ugotovil, da je nežen. Glede punc si pa falil. Rade imamo skrajnosti. Al nežne al pa..no o tem pa kdaj drugič, preden moja ljubezen to prebere.

     • Slovenec

      Nabrisu pa ni nobene od vaju …. LOL

     • Rožle

      Tvojo sm … sam ne okol govort

     • Slovenec

      Rožle, jaz žal nimam nobene …. šmrc …. sam, samcat sem …. tako kot ti …. šmrc … Ej, ko jo bom meu, se lohk zmenva, da mava oba eno …. sam pr teb nej žvi ..

     • indijanka

      Hmm..no. Kolk fantom tuki na portalu je pa uspelo z nama obema skupi kofetkat?

     • Slovenec

      Nabrisu pa ni nobene od vaju …. LOL

  • Rožle

   Nimam časa …končujem glihkar še ta tretji fax …

   • Slovenec

    Pol pa en mal pohit …

   • Duhec

    Čudno… a zato, da se baba mogoče vrne?! Pa glih z Bosancem se je zgonila… pa si moral požret, bit v njeni bajti, ker nisi mel kam. No… šel si, k mami in sestri. Pr teh letih… pa brez prihodkov.

    • Rožle

     Hmm..??????

     • Duhec

      Ja a ne… kaj mora bit, da moški pusti babo s ktero ma tri froce?!

     • Rožle

      6 jih mam …

     • Duhec

      Tolk jih maš kokr Vojc… in oba sta samska.

     • Rožle

      Tolk jih mam k ZAGOR

     • Slovenec

      ZDEJ PA DOST!!! KONEC PREPIRA!!!!!

     • Rožle

      Povej ji kolk jih mam …

     • Slovenec

      Kwa pa to mene (in ostale) briga ….

 • Resnicoljub

  Zakaj bi mi zbrisali komentar, ki sem ga dal Janezu dve uri nazaj?
  Slovnica in slovenščina nista znanosti, slovnice se lahko naučiš, nekaterim pa je slovenščina tudi v zibelko položena. Ti se slovnice očitno nikoli nisi naučil, še manj pa ti je bila slovenščina položena v zibelko. Morda pa ti je bila, vendar si jo verjetno prodal za eine Weisswurst und ein Glass Bier. Oder, mein Freund?

  • Fogglof Tunnek

   Kdo te je izbrisal?

   • Resnicoljub

    Nea vem čuj

    • Resnicoljub

     Aja sploh mi ga niso. Sam sem se zgubil med vsemi komentarji. Ups. Se nekdo, ki novo po krivem obtožuje. Ups, še enkrat. Pa pardon. :) Bom bolj pazil od zdaj naprej.

 • sale

  Ta gnoj še zavezniki niso hoteli pa bi ga mi

  • Janez

   A?
   Si bil ti tudi zelo vesel, ko je Maršal škrip, škrip naredil? L.r. J. KOMENDA

   • Fogglof Tunnek

    Resnicoljub • 4 minute nazaj
    Zakaj bi mi zbrisali komentar, ki sem ga dal Janezu dve uri nazaj?
    Slovnica in slovenščina nista znanosti, slovnice se lahko naučiš, nekaterim pa je slovenščina tudi v zibelko položena. Ti se slovnice očitno nikoli nisi naučil, še manj pa ti je bila slovenščina položena v zibelko. Morda pa ti je bila, vendar si jo verjetno prodal za eine Weisswurst und ein Glass Bier. Oder, mein Freund?

 • Krtača17

  No pa smo popucal domobrančke. Zdej jemljejo apaurinčke s perčkom pa črticam. Odpoved na celi črti.

  • tramal

   Partizanski pionirček,spet si se pokakal.Saj ti pride kučanček menjat pleničko ,dokler pa ne vekaj

 • Slovenec

  “Čim večkrat ponovi laž, da postane resnica v službi desnice.” ….. star domobranski pregovor.

  • Krtača17

   Za take kvizlinge so mel partizani častno partizansko ja. Še dons se tresejo.

  • Fogglof Tunnek

   ….. star domobranski pregovor, ki se ga drži Novatv…

  • Janez

   VI STE?
   P O R A Ž E N C I MIRU !
   Z
   Domobranci je vse ok. Mrtvi so pač. Njih potomci smo pa bogati.
   Vi
   Revčki, pa za par evrov – tu afne guncate. Usmiljenja potrebni.
   A ?
   Od nas ga ne bo.
   Vas je porazila vaša
   nesposobnost – v miru – 42 mrd dolga.
   Sramota nesposobnih pokomunistov. Poraženc miru. Po 72 letih. L.r. Janez KOMENDA

   • Resnicoljub

    Slovnica in slovenščina nista znanosti, slovnice se lahko naučiš, nekaterim pa je slovenščina tudi v zibelko položena. Ti se slovnice očitno nikoli nisi naučil, še manj pa ti je bila slovenščina položena v zibelko. Morda pa ti je bila, vendar si jo verjetno prodal za eine Weisswurst und ein Glass Bier. Oder, mein Freund?

   • Slovenec

    Komunisti (cela Yuga) so mel 20 mrd pufa, vi ste ga pa v enkrat krajšem času podvojil – kdo je zdej luzer?!

    • tramal

     Bedak ,še zadnjič ti razložim.Takrat je bilo dvajset miljard toliko kot danes sto miljard.Ves prejšnji in sedanji puf ste naredili komunajzerji.Vem da ne boš doumel ,ker si zabit kot osel,vendar sem si vsaj dušo olajšal,ker sem poskušal bedaku nekaj pametnega razložiti

 • Olga

  Komunizem je zločinski sistem! Komunisti so zločinci!

  • Krtača17

   Dons je vodja reku da delaš zastonj. A nis slišala?

 • Duhec

  Pol se pa desni čudite, ker vas nihče ne mara… živi se pa enkrat.

  • Slovenec

   A s ču, Rožle?!!!

   • Rožle

    Pejt ti rajš obhode delat … hmmm mal je še prezgodi

  • tramal

   Veliko pobitih od partizanov še sploh zaživela ni ,ko so jih komunisti že pobili.

  • xtc

   Desnih nihče ne mara’
   Ah ja..
   Lavake pa-samo lenuhi,barabe,lumpenproletariat in zločinci-res se hvališ z lepimi podporniki.

 • Janez

  ZL – znate pa delati !
  Zadnjič
  Sem videl ZL LUKO MESCA – KAKO JE DELAL, ZELO PRIDNO JE – DELAL !
  Delal je
  Promet lokalu Pelikan v centru LJ – Z NAROČANJEM IN PITJEM – PIVA !

  Priden je bil. Vsaj 3 runde je naročil. In spil – PIVA. ZELO JE BIL DELOVEN. L.R. Janez KOMENDA

  • Resnicoljub

   Slovnica in slovenščina nista znanosti, slovnice se lahko naučiš, nekaterim pa je slovenščina tudi v zibelko položena. Ti se slovnice očitno nikoli nisi naučil, še manj pa ti je bila slovenščina položena v zibelko. Morda pa ti je bila, vendar si jo verjetno prodal za eine Weisswurst und ein Glass Bier. Oder, mein Freund?

   • Janez

    En del
    mojih prednikov – pa je res nemškega rodu.
    Saj ? Če ti moji zapisi niso berljivi – jih pa ne beri.
    Te nič ne silim.
    Prevzgojil me pa ne boš.
    Sem prestar za prevzgojo.
    Kdor
    me razume, me razume. Kdor pa me ne razume. Me pač ne razume. L.r. Janez KOMENDA

   • Janez

    Jaz ?
    Pijem le sokove. Nič od alko.
    Ne mi pisati. Pikolovcev, praznoglavcev – ne maram.
    Zlasti moških – ne.
    Glede prijateljev – si jih ? Izbiram sam. Prijateljice,ok dame – seveda. L.r. Janez KOMENDA

    • Resnicoljub

     Pikolovcev? Praznoglavcev?
     V redu.
     Pa vseeno, meniš, da ti uspe en slovnično pravilen komentar napisati? Glede na to, da se imaš, vsaj po tvojih komentarjih sodeč, za zelo zavestnega Slovenca?

     • janez cepec

      Pa ti, Resnicoljub si svetski človk, če res bereš te traparioje k’ jih piše Janez aus Komenda. Jest sm prepričan, de jih devetdeset posto ignorira.

     • Resnicoljub

      Poskušam. Pa mislim, da mi ravno ne uspeva…

     • janez cepec

      težka je naša pot

  • Mate

   Ti si bolan domobranski idiot……

   • tramal

    Tudi domobranci včasih zbolimo ,samo ne v glavah tako kot vi komunajzerji

 • Slovenec

  Tole vse skupaj, dragi moji sokomentatorji, nikamor ne vodi. Razna obračunavanja na osebnem nivoju nikakor ne spadajo v javna občila, sploh pa ne na resni politični portal v službi desnice, kot je Nova 24TV. Zato vas vljudno naprošam, da se v prihodnje izogibate raznih žaljivk in poniževanj do svojih sokomentatorjev in sodržavljanov, ter da se držite izključno teme.

  • xtc

   No zopet nasŠipto_Slovenac;podučuje nivoja_glej Arnavt odtavaj;odmagli tja na tvoje Kosovo;tam pa podučuj svoje Fuc none:

  • tramal

   Ustvari si svoj komunistični časopis pa kvasi v njem kakršne koli bedarije hočeš.

 • Rožle

  Zdej pa zadost levaki dvolični …jutr bote že prešaltal med Đihadiste …

  • Slovenec

   Ne se tolk razburjat …

   • Rožle

    Glej…da ti ne bom telefonsko pustu …
    Domača je še najbolj ziher… …
    (01) 587 21 00

    • indijanka

     A od soseda to je preblizu.

    • Slovenec

     Raj u kastlc poglej …

     • Rožle

      Gledam …pa ni nč …

 • Anton

  Nivo komuniciranja od strani aktualne vlade do nas državljanov je najslabše odkar smo kot država stopili v samostojnost in to sem napisal v najmilejši mogoči verziji!

  sarkazem press

 • Fogglof Tunnek

  Kje je FUCK COMMUNISM? Za njega imam Apaurin – Voluharja muči čustvena napetost, anksioznost, ekscitacija, nemir, nespečnost in mišični spazmi, posebno: nevrotske motnje, psihosomatične motnje, abstinenčni sindrom, anksiozna stanja, ki spremljajo organska obolenja.

  PS: Pa tič mu tudi več ne stoji… imam tudi Viagro.

  • Rožle

   Kaj te je pičl….te bo še fršlok ..?

   • Fogglof Tunnek

    Čuj Rožle, voluhar je pobegnil… Nekaj mi je grozil pol pa od strahu pobegnil!!!… A veš ti kje se skriva?

    • Rožle

     Jest še levake ne izdajam ….

     • Slovenec

      Prid na kure, da ti minus stisnem, lažniuc.

     • Rožle

      ZAGOR sej veš, da tebe ne bom …

     • modrost

      Zagor te nej – sm pr breji kozi , hi, hi

     • Fogglof Tunnek

      Daj Rožle, če mi poveš dobiš 20 litrof šmarnice in 10 litrof kvintona…

     • modrost

      A si spet kradu. Matr si prase.

    • janez cepec

     u Begnah je bla prozivka, povečerje j’ sviralo, pa je mogu it spat

  • Janez

   No !
   Za tvojo boljšo informiranost o “dobrih” Titovih partizanih. Kdaj greš štet kosti? J. KOMENDA

   http://hu-benedikt.hr/?p=17491

   • Resnicoljub

    Aha, tu ti je v bistvu celo uspelo.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas nebi imel tam lakirnice…Fčeraj sn poslušal gozdarje, in so zelo pametni, samo politika jih ne jemlje resno… Iz gozdarske industrije bi tukaj lahko naredili totalni biznis…Imamo lesa na miljone kubikof…hlode za minimalno izvažamo v EU, da nazaj kupimo pofukane omare…No to so gozdarji govorili in imajo idejo, samo smrdljiva politika mora prisluhnit… Iz Rogoške hoste bi še lahko prodajali kosti za spominke… iz 2. sv, vojne… Biznis je biznis!!!

  • Janez

   Prav !
   Tebe pa predamo kanibalom iz Nove Gvineje.
   Ljudožrci ne plačajo nič. A mir pred teboj – je vreden več kot avionski prevoz tebe do te
   Papue-Nove Gvineje.
   Te bojo že ruknili ven iz aviona nad Papuo.
   Kanibali niso dlakocepski – te bodo tudi raztrščenega – popapcali. A ne? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   O ” OSVOBODITVI ZAGREBA S STRANI TITOVIH PARTIZANOV.
   http://hu-benedikt.hr/?p=17491

 • MEFISTO

  NOVA, kdaj boste odklopili vse račune moža tisočerih nickov?

  Rok: 48 ur!

  Po izteku tega roka bo to storil zelo spreten heker, ki sem ga najel v ta namen.

  Ta mu bo prekinil tudi povezavo s FB.

  Za domovino – brez Tita naprej!

  • Rožle

   Počak še kakšn dan sej bomo … Samo. da pridemo še do telefonske

  • xtc

   A si ti mislil morda ono levo?
   Za domovino s titovim prhkim šleglom in r****** naprej v preteklost?

 • xtc

  No ni hujšega udarca za levake kor razgaljenje le teh z resnico-zato jo prezirajo in zatirajo kolikor se da-ravno zato hočejo nadzor nad mediji,kajti resnica je za njih najhujši strup.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte desnosučni, vaš far…nekdanji ekonom mariborske nadškofije Mirko Krašovec, ki je bil zaradi spornih poslof pri obnovi dvorca Betnava obsojen na triletno zaporno kazen, se ni zglasil na prestajanje zaporne kazni… Kurba klerikalna je ista kot vaš Janez Janša in njegof dober prijatelj Bafčar!!!

  • Krtača17

   Še en zaveden far. Se je mogu v Avstrijo hospitalizirat kokr vsak pošten kler. Za dopust pa v Afriko mal fantke pikat rajtam.

 • tramal

  Vsekakor so na svetu daleč največ ljudi pomorili komunajzerji,največji izmečki na zemlji in vesolju.

  • janez cepec

   a si na Cerku pozabu, (križarske vojne, inkvizicioja, misijonarji), Bunksl, al si tok prfuknen?

   • modrost

    Pa na une si pozabil ko so komuniste s kamni pa fičufaji strelal v gaveto.
    Vse pozabiš trdonja.

 • Slovenec

  V letu 2012 je izšel dokumentarni film Teater ubijanja, ki si je med številnimi nagradami prislužil tudi nominacijo za oskarja. Oppenheimer razkriva t. i. gangsterje, vojne zločince, ki so v imenu vlade izvajali čistke. Državni rablji so pobili več kot milijon komunistov, v Teatru ubijanja pa se teh pobojev spominjajo z nasmehom na obrazu. Režiserjev indonezijski prvenec je bil deležen številnih kritik, saj naj bi s pretirano dramatizacijo zasenčil ta zavržna dejanja. Teksaški ustvarjalec se je razkrivanja temne preteklosti lotil na pretanjen način: eksekutorji v lastni režiji ustvarjajo prizore, ki jih tudi sami odigrajo. Končni izdelek je mešanica med dokumentarcem in igranim filmom, učinek na gledalca pa zaradi tega še večji.
  Oppenheimer se je nato odločil posneti še drugi film, saj se je v desetih letih zbiranja intervjujev nabralo ogromno materiala. V Pogledu tišine se je indonezijskega genocida lotil iz drugega zornega kota. Optik Adi se v seriji pogovorov na miren način sooča z ljudmi, ki so izvrševali poboje v t. i. pokolu Kačje reke. Med drugimi so ubili tudi Adijevega starejšega brata. Nekateri zanikajo obtožbe, nekateri kažejo znake obžalovanja, nekateri mu grozijo. Soočenja razkrivajo grozljive podrobnosti, ki niso bile nikoli razrešene; morilci in svojci pobitih pa so sosedje.

  • Rožle

   Si že začel s CP

   • Slovenec

    Pšššt …. šiht se mi je začel …. dost je blo zajebancije ….

    • modrost

     Hvala Bogu in mir s teboj !

    • FUCK COMMUNISM

     A ob cestah na tei sihte dreke pobiras?!?

     • Slovenec

      Ima da se takoj nacrtaš pr Treh ribnikih, ovca!

    • Hanza Gorenjski

     le primi se malega…

  • Hanza Gorenjski

   kaj si ti pameten…

 • Slovenec

  Gládio (po latinskem gladio – meč) je ime skrivne organizacije in dejavnosti NATO po drugi svetovni vojni v Italiji. Podobne organizacije so delovale v vseh drugih državah zahodne Evrope, članicah NATA, pa tudi v nekaterih nevtralnih državah. Kodna imena organizacij so bila različna, uveljavilo pa se je posplošenje: Gladio označuje poleg italijanske tudi vse podobne organizacije. Namen Gladia je bil usposobiti posameznike, enote in mrežo za delovanje v zaledju po morebitni invaziji sil Varšavskega pakta. Tajnost je bila zahtevana že zato, da organizacije invazijske sile ne bi takoj onesposobile. Ker do v spopadov času hladne vojne ni prišlo, so organizacije Gladio delovale predvsem na notranje-političnem področju z akcijami, ki naj bi preprečile uveljavljanje komunističnih in drugih levičarskih sil.
  Strategija delovanja organizacij Gladio je vključevala ustvarjanje ozračja negotovosti z akcijami, ki so jih pripisali levičarskim skupinam. Po strateškem načrtu NATO je bilo potrebno za vsako ceno preprečiti prevzem oblasti s strani komunistov zlasti v Italiji, kjer so bile komunistične stranke najmočnejše.
  Dolgoletni predsednik italijanske vlade Andreotti je leta 1990 priznal obstoj Gladia, zanikal pa je soudeležbo organizacije v številnih bombnih napadih v »svinčenih letih«, 60-tih do 80-tih let 20. stoletja. Parlamentarni komisiji, ki je raziskovala bombne napade je predložil seznam 622 civilistov, ki naj bi pripadali Gladiu in zatrdil, da je 127 skladišč orožja že razpuščenih. Pričanja pred komisijo (Commissione Stragi) je razkrilo povezave med Gladiom in neofašističnimi skupinami ter celo z organizacijo Rdečih brigad. Povezave so razumljive že zaradi skupnega interesa: onemogočiti dostop komunistični stranki do vzvodov oblasti, celo za ceno izrednega stanja v državi, ki bi bilo posledica terorističnih akcij. Vrhunec dogajanja je bil umor ministrskega predsednika Alda Mora, ki je pripravljal »zgodovinski kompromis« med krščansko demokracijo in komunistično stranko Italije. Ugrabljen je bil 16. marca 1978 le dan po sklenitvi načelnega dogovora o sodelovanju. Neposredne povezave med organizacijo Gladio in umorom Alda mora niso potrjene z dokazi, je pa Gladio upoštevan v nekaterih hipotezah o ozadju tega političnega umora.
  Nekatera pričanja kažejo na udeležbo ameriške obveščevalne agencija (CIA), vsaj pri oskrbi z orožjem. Ameriško zunanje ministrstvo zanika udeležbo organizacije v terorističnih akcijah.

  • xtc

   A ni Androtti pobegnil izItalije zaradi pranja denarja;sodelovanja njegove vlade z mafijo ipd?
   Zelo verodostojen:

   • Slovenec
    • xtc

     Vprašal sem po Andreotiju?
     Torej?

     • Slovenec

      Če Andreotti zate ni verodostojen, so pa drugi! Al ovce Ivanove zopet negirate cel svet?!!

     • xtc

      Vprašal sem po ANDREOTTIJU NE PO TVOJIH OSEBNIH FANTAZIJAH;A BO ŠLO POŠTENO?

     • modrost

      Čifut pa poštenje, to sta dva ločena svetova. Ne bo šlo. Težko.

     • Slovenec

      Če Andreotti zate ni verodostojen, so pa drugi! Al ovce Ivanove zopet negirate cel svet?!!

    • Hanza Gorenjski

     vidim da ne kapiraš, bebček

  • slosin

   Pa kaj pametuješ! Naredil si samo copy-paste iz wikipedije…
   Rajši si preber knjigo z naslovom ‘Natova skrivna vojska’….

  • Hanza Gorenjski

   nehaj piti, alkohol ti škodi, šupko.

 • Slovenec

  Črna roka je bila pro-katoliška organizacija, ki je med 2. svetovno vojno izvrševala atentate oz. umore političnih nasprotnikov. Velja za eno najbolj kontroverznih organizacij, ki so bile prisotne na ozemlju današnje Slovenije med drugo svetovno vojno.
  Organizacija je ime dobila po znaku, odtisu črne roke, ki ga je puščala na mestu umorov, grozilnih pismih, letakih.
  Na letaku je bila roka z mrtvaško glavo in napisom: “SMRT OF” ali “ENKRAT SI UŠEL DRUGIČ NE BOŠ, SMRT KOMUNIZMU”.
  Po do zdaj znanih podatkih so začeli z delovanjem Črne roke protikomunistični borci, ki so se tako znebili predvsem terencev.
  Kazniva dejanja, ki jih je zagrešila Črna roka:
  Črna roka je ugrabila, mučila in ubila okoli 1.000 gverilcev OF-a in njihovih civilnih podpornikov. Navedenih je le nekaj izmed kaznivih dejanj:
  – 21. februar 1945: pet članov družine Hotkovič mučenih in ubitih v Žužemberku – oče, mati in tri hčere, Črna roka umorila 56 civilistov v Žužemberku
  – Noč 1. aprila 1944: šest ljudi – M. Franc, Gusti in Leopold P., K. Mara, Adolf O. in Ivanka O. – brutalno umorjeni na Jesenicah
  – 4. november 1944: Amalija Rob Z., umorjena s svojim otrokom
  – 22. junij 1944: oče Edward Z. s sinovoma in Dušan Edvard iz vasi Ponikve, ugrabljeni, nato pa brutalno umorjeni.
  – 2. aprila 1944 so bili umorjeni : Stefan in Helena O. iz Mirne Peči njun sin je bil partizan

 • Slovenec


  First they came for the Communists, and I did not speak out—
  Because I was not a Communist.

  Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
  Because I was not a Trade Unionist.

  Then they came for the Jews, and I did not speak out—
  Because I was not a Jew.

  Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

  • Janez

   A?
   To govoriš o kakih ex KP, ZK TAJNIH SLUŽBAH ?
   Ali ?
   O tistih :
   “THEY ARE COMING TO TAKE ME AWAY, HA HA ” Ja kar naj te odpeljejo. L.r. J. KOMENDA

  • Hanza Gorenjski

   buc, buc, strezni se, miško.

 • xtc

  Hja resnica levake boli Tito in komunisti so dejansko krivi za smrt miljona ljudi na območju bivšeYuge od enainštirideset pa do njenega klavrnega razsipa:Sicer pa kakšno živjenje taka smrt:Sicer pa je bila kazen enemu največjih zločincev dvajsetega stoletja kar dobro odmerjena živ je segnil;seveda pa je vprašanj ali je bila ta kazen sorazmerna z trpljenjem mnogih poštenih ;delovnih;dpoljubnih ljudi in šee koga za katere smrti je bil krivec s svojimi krvavorkimi pomočniki:

 • Slovenec
  • FUCK COMMUNISM

   Sama castna dobra dela – najboljsi komunajzl je truplo!

  • sprehajalec

   Slovenac, značilno za te dežele na tvojem linku je, da so v tehnološkem in razvojnem vrhu v današnjem svetu.

   Daj še link communists mass killings states, da primerjame kje so te države tehnološko in razvojno danes?

  • Hanza Gorenjski

   preveč piješ, miško.
   Lupčka

 • Slovenec

  Rožle rad kofetka s komunistkami …. baye ….

  • Rožle

   Kje pa ti vidš komunistke …*

   • modrost

    Sej to ni Slovenec. To ti je čifut, smrade jedan.

   • Slovenec

    Kwa da ne?!! Ana Blowjob je čista komunjara! Ta bolš prjatlca od novinarke Nova 24TV, La Toye …

  • Hanza Gorenjski

   opa, fukfehter se je javil…

 • Janez

  Tale “slovenec”

  BI RAD NAREDIL VTIS NA NAS. A – BRCA V – LUFT.
  Oz.
  LE POTRJUJE ŽE STARO DOMNEVO, DA JE TUDI ZA ZVONOVE VERJETNO “ZASLUŽNA”
  PAČ
  EKIPA, KI JI PRIPADA. Kar bo razrešil Parlament R. SLO. Po Ustavi itd. L.d Janz KOMENDA
  P.S.
  štorija o Gladio primeru ima brado, pa še – že vrabci so čivkali o njej. Pa še iz Italije je.
  Tu smo v pošteni Sloveniji.
  V Slloveniji se pa ve, kdo se še nekaj prikriva. A se ne bo več dolgo.
  Dela se pomembnega “slovenec” !
  A?
  Je le že 2x nakazal samomor iz zasede. Oz. Nam povedal – “kdo”. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  A NE “SLOVENEC” SAMO-IZDAL SI “VAS”. ZDAJ VEMO “KDO”.

 • FUCK COMMUNISM

  TUNEK, TI KOZJEJEBEC PIJANI!!!! KJE SI SPET?!?!?!? SPET SI SE USRAL, PREKLET LEVUHAR NAGRAVZEN!!!! TOLK O TVOJI KORAJZI!!!! NAJ TE PES POSCIJE!!!!

  • Janez

   Tunnek !
   Se je pred cca 40 minutami zelo prestrašil.
   Ne mene.
   Jaz ga le nerviram.
   Izgleda, da je Tunnek ali kar že je ?
   – DEL EKIPE ( “gladio” )ZA KAKRŠNOKOLI ŽE ZAŠČITO “PRIDOBITEV REVOLUCIJE”
   Izključno pravico “lasti” na te pridobitve revolucije – si pripisuje ?
   Seveda.
   Le ozek krog ex KP, ZK LJUDI V R. SLO.
   Zdi se tako. Jaz to ne vem. Bo že Parlament R. SLO povedal. L.r. Janez KOMENDA

   P.S. TUNNEK SE JE CCA URO NAZAJ – PRECEJ PRESTRAŠIL. IZGLEDA. A ne mene.

   • FUCK COMMUNISM

    Spet ves posran sedi v njegovem hajzlcu, objema svojo kozo in cuza palec kot en kompleten debil!

    • Janez

     Verjetno ?
     Nekaj takega, ja.
     Nekaj iz prreteklosti – že mora imeti umazanega na grbi, da toliko in tako zavzeto piše tu.
     Nihče – tako kot Tunnek – ne “gara” le zaradi denarja. Zd se mi tako. L.r. Janez KOMENDA

     P.S.zdi se mi tako. Vem pa ne – kaj Tunnka žene v toliko pisanja.
     Jaz pišem, ker hočem dosti hiter obrat iz pokomunizma – na boljše. Za nas Slovence.Pišem neplačano, nenaročeno. NEČLAN STRANK. PODPORNIK ODBORA 2014, SDS.

    • Slovenec

     Ne se tolk razburjat, ovca ….

  • Slovenec

   Ne se tolk razburjat, ovca …

 • mannuro

  Daš 10, najbolj pokvarjenih, rdečih kolaborantov, na block listo. Pa je forum prazen. Pa naj še kdo reče, da niso plačanci. No, jaz pa bom tudi našel svoj mir. Če jih ne vidim, se potem pogovarjajo sami s sabo. :) Sedaj pa naj pišejo!

  Nasvet NOVI 24.. dajte, se zamislit kakšno govno se vam redi tukaj. Samo 10 bedakov, ki mislijo, da predstavlajo večino volilcev, vam polni forum, s samimi traparijami in provokacijami. Res pohvalno in komu je to v korist? Odstranite to, če že ne zaradi drugega, zaradi kulture.

  • sprehajalec

   Ne bi gledal tako negativno na to. Razkrivajo vso bedo levičarjev. Nič novega nimajo za povedati in pokazati, kar ne bi že poslušali 70 let.

   Kar dobra taktika Nove.

   • mannuro

    Njer je vse razkrito, nimaš več kaj odkrivat. Verjamem v rezultat raziskave javnega mnenja, ki je bi objavljen tukaj. Pravilno se boriš tako, da razkriješ in objaviš v javnosti, njihovo dejansko početje. Vse ostalo je zapravlanje časa! Ljudje vseeno niso tako neumni kot si ONI to mislijo.

  • slosin

   A si kdaj pomislil, da je tu gori kar nekaj ‘forumašev’, ki namenoma pišejo svinjarije, grozijo…skratka, fekalizirajo. Potem se pa za šankom v kakšnem vaškem pajzlu zgražajo v stilu ‘Ljudje, a vidite kakšen podn je ta Nova24…
   ,kako so primitivni, kakšne svinjarije pišejo’….Seveda pa nihče ne ve, da so ti
   prasci (verjetno tudi plačani) prav oni…A misliš, da udba ne deluje več..?

   • mannuro

    Ne me narobe razumet. Verjamem, da se nekaj starcev in njihov podmladek gre Udbo in mislim, da so ti tudi naročniki in plačniki teh provokatorjev. Jaz sem jih stisnil na block, ker je samo medsebojnega žaljenja ne mislim brati. Nihov nivo je pa tudi na sploh takšen, da z njimi nima smisla diskutirati. Če bi vsi to naredili, bi njihova stvar propadla in bi se prekleto požrli med sabo. Splošno znano, ignoriraj tistega, ki vedno išče prepire. To je najhujša kazen. Poleg tega, če želiš komunicirat z njimi, lahko samo n njihovem nivoju. Tako pa dobijo samo potrditev za svoje izprijeno početje. Ni to pravi boj proti tem kolaborantom.

    • slosin

     Recimo, da imaš prav! Ampak po svoje je pa tudi res, da se
     na svetu množijo norci ravno zaradi tega, ker pametnejši popuščajo…

     • mannuro

      S tem teh norcev ne boš premagal. Ti so že tako daleč, da so že zdvanaj prestopili vso mejo normalnega in legalnega. Prišel bo čas, ko bodo morali polagat račune, za svoje početje in to ni daleč!

     • slosin

      Težka bo, norci so že v večini….

     • FUCK COMMUNISM

      Tocno tko! Dost dolg smo bli tih! Zdaj ne bomo vec!!!

  • ljubinica

   Se popolnoma strinjam.
   Res ne razumem, zakaj ne odstranijo komunisticnih smeti.

   • Fogglof Tunnek

    Zato ker mi prinašamo pestrost, da ta portal ne propade…in to Miro Petek dobro ve!!!…Kapish?

    • Rožle

     Sam ne mi rečt, da te še Janša plačuje ?

     • Fogglof Tunnek

      Nikoli ne veš…Ivan Janez in Tunek delujeta zelo misteriozno…

  • ljubinica

   Jezi pa me tudi, da komunisticni provokatorji tako zlahka dosezejo svoj namen.
   Takoj se najdejo ljudje, ki provokatorjem zacnejo odgovarjati in vsaka resna debata se sfizi …
   Nova24 a je to vas cilj?

   • Fogglof Tunnek

    Čuj ljubica, a ti ga ftaknem? Takoj boš postala levičarka!!!

    • Jurij Musar

     To ni dobra ideja, da se nebi preveč namnožili.

   • Jurij Musar

    Še malo pa boš postala ateistka.

 • FUCK COMMUNISM

  Tovarisi komunajzarji, vas junak Tumpek se je spet podelal v hlace kot tipicen navaden usran rdecuh!!! Toliko o njegovi hrabrosti! Jebite se vsi po spisku!!!

  • slosin

   Tumpek bi verjetno prišel, če bi vedel, da ti je nekdo naredil na zapestju partizansko osmico…

  • Bozz

   Agent provokator?

  • Slovenec

   Ne se tolk razburjat, ovca …

 • Fogglof Tunnek

  Kje je FUCK COMMUNISM? Za njega imam Apaurin – Voluharja namreč muči čustvena napetost, anksioznost, ekscitacija, nemir, nespečnost in mišični spazmi, posebno: nevrotske motnje, psihosomatične motnje, abstinenčni sindrom, anksiozna stanja, ki spremljajo organska obolenja.

  PS: Pa tič mu tudi več ne stoji… imam tudi Viagro. Čakal sn ga celo uro, da mu razbijem pičko, njega pa ni bilo !!!

 • Franc Popndekl

  Marka Štrovsa poznamo še danes pod ljudskim vzdevkom “MATILDA”. Sam si ga je zaslužil. Jasno edino ni, kako je lahko v službi še vedno v JU…(?)

 • Janez

  Ne razumem !
  KAKO SO ZLASTI EX KP, ZK PROVOKATORJI
  – LAHKO TAKO ETIČNO IN INTELIGENČNO NIZKI ?

  In?
  iz tako tragične tematike oz tragičnega dogajanja !
  Kot
  Je bila nemška okupacija,
  teror in morjenje med narodi na Balkanu in v Sloveniji ?!
  Z dodatnim terorjem in morjenjem
  – še KPS, KPJ STALINISTOV- KOMUNISTOV IN KP STALIN PARTIZANOV !?

  Kako ?
  Lahko iz tako tragičnega dogajanja
  – ne zmorejo povzeti – nobenega kvalitetnega – spoznanja !

  Že prejšnja huda nasprotja in sovraštva
  v ex Kraljevini Jugoslaviji
  – so slo KPS IN KPJ STALINISTIČNI KOMUNISTI – LE ŠE POSLABŠALI !
  Sami
  Ex slo KPS N KPJ KOMUNISTI SO SE IZ NEKAKŠNIH – “BORCEV ZA PRAVICE DELAVCEV”
  spremenili so se
  postali so – KPS in KPJ stalinistični komunisti – ne več borci za delavske pravice !
  Postali so
  Po monopolni oblasti hlepeči ? Brezetični polit – KP m o r i l c i vsakogar, ki jim je nasprotoval.
  Tudi !
  KPJ STALIN PARTIZANSKE ENOTE,
  KI SO POSAMIČNE PROTISTALINISTE MORILE ŽE OD ZAČETKA !
  So
  proti koncu voojne postajale vse bolj nesodno in množično KP polit morilske !
  IN
  IRACIONALNO MAŠČEVALNE – TUDI DO CIVILOV, ŽENSK IN OTROK.

  Oglejte, preberite si grozljivo “osvoboditev” Zagreba , maja 1945. Strahotno. L.r. Janez KOMENDA
  P.S.prihod KOJ STALIN PARTIZANOV V ZAGREB, MAJ 1945.

  http://hu-benedikt.hr/?p=17491

 • Slovenec

  Kway zdey? A se že ve kdo je zmagu v bitki pr Treh ribnikih?

  • Janez

   To !
   Nikogar ne zanima.
   Nas zanima – kdaj odideš za trajno s portala.
   Take flance in zavajanja
   kot jih pišeš –
   so nam vsiljevali 70 let.. Stara zdrajsana umazana plošča si. Žal. L. R Janez KOMENDA

  • Rožle

   Ti boš spet vojno zakuhu …

   • Slovenec

    Rožle, dej mi zrihti en kofetkanje z Indijanko, jst ti bom pa z Duhcem …

    • Rožle

     Kr obdrži …nč ne bo z zamenjavo …

     • Slovenec

      Matr si škrt …

    • Osti jarej

     ..a ni čiiiist prestara zate,una indijanka,…a nis ti bolj namladoletnice fuknjen…..tko en majhen pedi…pa to……??

     ..duhi,a jih zbijeva,kretene zahojene,nalimane na splet….en kao vratar,drugi brezdžobnež???…samr eci

     • Slovenec

      Ne se tolk razburjat, ovca …

     • Osti jarej

      …pedi

 • milanček

  Mi je malo nerodno, da se spustim na tako nizek, nekulturen nivo in
  odgovarjam
  revšetom pod nickom “krtača 17 , potem slovenec (????) in fooglof
  tunnek” ki so plačani s strani raznih kučanovih sekretov ! Zato prosim
  vse poštene
  , zavedne Slovence , da ignorirajo te revčke in ne polemizirajo z
  njimi, ne obstajajo!

 • Jožef

  ignorirati in ignorirati bi bil prvi smiselni ukrep. Drugi ukrep pa mora iznesti Nova24tv sama, sicer bodo na koncu komentirali samo še plačanci in provokatorji. Urednik, a boste kaj ukrenili,kajti brez teh zlokomentatorjev vas nebo zapustil noben oglaševalec.

 • Štalmajster

  Joj, joj kak izginjajo komentarji kot “SPAM” ???
  Zločin je zločin pa al’ je to Dwight Esenhower, ali Churchill in njegov “bomber Harris”, ali jugo komunistični “osvoboditelji” ………
  Le kako bi razumel tole, če ne veste nič o grdobijah Esenhowerja po vojni, množičnega posiljevanja in izživljanja ruskih osvoboditeljev v Prusiji (Königsbergu) naščuvani od Ž Ilye Ehrenburga, Kurjenje civilov v Dresdenu, Kölnu, Hamburgu,…… da so kurili celo üvicarska mesta,………. nepojmljivo !!!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Bombings_of_Switzerland_in_World_War_II

 • ogledalo

  Smrt fašizmu-svoboda narodu!!

 • RealRevolution

  Upam da tudi desni razumete ,da je Titota podpirala Amerika.Politika…
  In Churchill ,ki je podprl ta rezim od zacetka.Slovenci se morate sami odlocat prvo!Ker naprimer v tem primeru se jim je je*** za cel balkan in marsikaj .Nemci so prvi bili za neodvisno Slovenijo,tega ne spregledat.
  Je pa seveda odvisno tudi kaksne osebe so na povelju.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!