Slovenski eksodus leta 1945: Partizansko izzivanje in spopad na Veliki planini (2. del)

Foto: Wikimedia Commons

Partizanom je uspelo zažgati tovarno upognjenega pohištva Remec na Duplici. Namen je bil predvsem zvabiti v partizane delavce, ki so s tem dejanjem postali brezposelni, pretveza pa je bila laž, da je tovarna izdelovala smuči in puškina kopita za nemško vojsko.

Nemški filozof P. Sloterdijk: “Najhujši fašizem je komunizem.”

Nekaj glavnih naravno slabih sredstev, ki jih je v revoluciji uporabljala KPS: brezvestnost, prevara z monopolizacijo oboroženega odpora, nepriznavanje demokratskega načela večine, laž, klevete, ustrahovanje, mučenja, likvidacije kot najkrutejše sredstvo revolucije, skriti stiki z okupatorjem.  K temu moramo dodati še množične medvojne in povojne poboje, dolgoletni teror, sumljive prometne nesreče, enoumje (beri: neumje), polstoletno potvarjanje zgodovine idr.

Griesser Pečar zaključuje, da prevzema oblasti po KPS leta 1945 ni mogoče imenovati osvoboditev. “Narod ali družba se lahko čuti osvobojenega tujega ali domačega jarma le, če temu ne sledi nova nesvoboda.”

Krvava organizacija
VOS (Varnostno obveščevalna služba) je pomoril do sredine leta 1942, torej še pred oboroženim uporom proti OF, okoli 1000 ljudi. Če primerjamo število v poldrugem letu umorjenih po VOS v Sloveniji, s celotnim številom umorjenih po svetovno zloglasni baskovski teroristični organizaciji ETA v Španiji v letih 1968 do 2006 – manj kot 900 žrtev!, potem ni treba dosti premišljati, katera organizacija je bila bolj teroristična in bolj krvava.

Miloš Stare: “Dobro se spomnim, ko je bil pri meni velikolaški župan Paternost in mi je pravil, da bodo ustanovili vaško stražo, sem mu dopovedoval, da je vendar nemogoče, da bi vzeli orožje od Italijanov. Pa mi je rekel: ‘Gospod, vi tega ne razumete. Ko bi živeli na deželi, bi videli, da ne moremo drugače, ker nas bodo komunisti vse pobili’.”

“Nihče ne more očitati, da je v teh stražah kako sodelovanje z okupatorji. Kdor ni doživel ‘partizanske svobode’, ne more doumeti, kakšno trpljenje je prestalo podeželsko ljudstvo, ko so morali po cele tedne in mesece cele družine in vasi begati po gozdovih in se skrivati pred partizanskimi morilci.”

Foto: Bobo

Vaške straže
Režimski zgodovinarji pišejo, da je italijanski okupator “belogardističnim enotam dovoljeval le tolikšno stopnjo in obliko organizacije in tolikšno opremljenost, da ne bodo v nobenem primeru mogle ogroziti njegovih interesov.” S tem režimski zgodovinarji priznavajo dejstvo, da Italijani niso zaupali Vaškim stražam, da so bile te zveste kraljevski vladi in na strani zahodnih zaveznikov.

Ker  se jim v Ligojni nad Vrhniko ljudje niso hoteli pridružiti, so se partizani maščevali tako, da so sprožili nekaj strelov na Italijane, ki so šli skozi vas, ne da bi koga ubili. Italijani so se takoj maščevali: požgali so vas, ustrelili nekaj talcev, druge pa poslali v internacijo.

Veliko članov Vaških straž je bilo mož in fantov, ki so čez dan opravljali dela na polju, ponoči pa stražili naselja pred morebitnimi partizanskimi napadi.

Po razsulu fašistične Italije se je večje število dobro oboroženih Italijanov borilo skupaj s partizani proti Vaškim stražam in jim pomagalo, da so jih mogli skoraj popolnoma uničiti.

Poudariti je treba, da so vsi slovenski zastopniki (Vaški stražarji, domobranci) simpatizirali z zahodnimi zavezniki, in da so se z Nemci pogajali samo zato, ker so v njih videli manjše zlo kot v revoluciji.

Poveljnik domobrancev Rösener: “Slovensko domobranstvo je deželna samozaščitna enota, ki zdaj šteje kakih 8 tisoč mož in pomaga pri vzdrževanju javnega reda in varnosti.”

Partizani izzivali, nastradali talci
Partizani so izvajali manjše sabotažne akcije, po katerih so se vedno umaknili. Okoliško prebivalstvo pa je za to partizansko izzivanje plačevalo visoko ceno, kajti po vsaki takšni akciji so Nemci streljali največkrat nič krive talce.

V Šenčurju so domobranci nadomestili nemško vojsko. Drugje, kot v Cerkljah, so zavarovali žetev in pomagali pri poljskih delih. S tem so v večih okrožjih prenehala partizanska ropanja.

Foto: STA

Spopad na Veliki planini
Zelo znan je spopad na Veliki planini, kjer so domobranci pognali v beg cel partizanski bataljon. To je bil morda povod, da so gorenjski domobranci novembra 1944 postavili Nemcem celo vrsto zahtev: izpust vseh Gorenjcev iz nemške vojske, uvedbo slovenščine kot učnega predmeta v šolah, prenehanje streljanja talcev in v bojih zajetih partizanov, izpust iz koncentracijskih taborišč tistih jetnikov, ki so bili pripravljeni stopiti v domobranstvo, naj se preneha s požiganji poslopij, kjer so se skrivali partizani proti gospodarjevi volji … Nemci so pristali na skoraj vse, razen izpusta iz nemške vojske in slovenščine v šolah.

Domobranci so kmalu spoznali, da jim gestapovci niso naklonjeni in da imajo zveze s partizani. Zato se je ponesrečilo veliko akcij, v katerih sta jih zmeraj spremljala dva gestapovca.

Genocid
Kar se je zgodilo v Sloveniji po vojni, se, žal, popolnoma ujema s tem, kar slovarji opredeljujejo kot genocid: “Sistematično in premišljeno uničenje rasnih, verskih in političnih skupin.” Šlo je za načrtno uničenje in iztrebitev vseh nasprotnikov, da za njimi ne bi smela ostati niti najmanjša sled.

Prof. John Corsellis, marsikateri ga je poznal zaradi njegovega delovanja kot angleškega “wellfare officer”-ja v begunskih taboriščih v Avstriji, je zatrdil, da domobranci niso mogli biti izdajalci, ker niso bili dolžni zvestobe komunistom, po mednarodnih zakonih pa so imeli pravico do varovanja ljudi in imetja. Povedal je, da nihče ne očita ‘kolaboracije’ milijonom Francozov ali pa Britancev, ki so sodelovali z Nemci na zasedenih Kanalskih otokih in to celo po navodilih iz Londona.

Nobenega dvoma ni, da večina domobrancev ni hotela nič drugega kot svobodno in demokratično Slovenijo. Če je torej prišlo do spopada s partizani, se to ni zgodilo zato, ker bi domobranci želeli, da bi Slovenija ostala okupirana, temveč zato, ker so nasprotovali temu, da bi v Sloveniji zavladal totalitarni komunizem. Zaradi tega niso bili izdajalci naroda, kakor jih je imenovala vsa povojna politična propaganda.

Govoriti o kakšni zmagi komunistične revolucije v Sloveniji leta 1945 je skrajno nespametno, ker je zaradi svojega popolnega neuspeha nehala v polomu, in ker je bila kljub vsemu pod zgodovinskim vidikom kratkotrajna, čeprav je bila dolga desetletja na oblasti.

[Objavljeno besedilo predstavlja odlomke iz knjige dr. Jožeta Ranta: Slovenski eksodus leta 1945.]

Damjan Likar

 • ahnenpass

  Ne razumem, če so partizani pregnali cele vasi v hoste, a niso s tem vsi postali partizani?

 • ahnenpass

  Ne razumem, zakaj se je okupator potem znašal na nedolžnih Slovencih, če pa je bilo očitno, da so kazniva dejanja povzročili partizani, saj bi jim lahko samo nabili davke ali kaj podobnega, pobijanje hlapcev verjetno ni bila edina možnost kako zatreti gošarje.
  Verjamem pa, da so bili potem hlapci jezni na partizane, na svoje rablje in gospodarje seveda ne, ker oni so v suženjstvu lepo živeli, pač niso bili več slovenci, pa kaj pol. Faušija.

 • ahnenpass

  Zanimiva paradigma, domobranci so hoteli zatreti svoje svoje partizanske rojake, zraven pa sta se vedno vštulila še dva gestapovca, zaradi katerih so potem izgubili boje.
  Jaz sem pa mislil, da sta dva gestapovca dobila od Dolfija naredženje, da naj zatreta vse gošarje po hostah, ker sama tega seveda nista zmogla, sta napumpala zraven še par domačih hlapcev, da so šli na safari z njima.
  Hm, zdaj pa res ne vem več komu bi verjel, ste me čisto zmedli, lol :)

 • ahnenpass

  Okupator je torej pristal na vse zahteve domobrancev, razen da preneha z okupacijo, da nam vrne jezik, brez katerega seveda ne moremo biti Slovenci in pa ni hotel izpustiti sužnjev, ker so rabili kanon fujter za druge take narode, ki jih je bilo treba še okupirati, z našo pomočjo. Drugo so se pa vse strinjali, whatever, karkoli, samo da bi se malo izboljšala morala med hlapci, ki itak niso imeli nikakršnega vpliva na asimilacijske procese in vojaške cilje.
  Tudi partizani niso bili nedolžni, oni so zahtevali pa edino naj se okupator čim prej spoka, da bodo lahko potem poračunali z domačimi izdajalci, pozabili pa so, da države več ni in tudi nek narod ravno niso bili več. Sploh pa se je vse začelo z razpadom kraljevine, torej ničesar ni bilo več, kar se je pokazalo kot prvi glavni problem takoj po osvoboditvi. Verjetno so bili zelo zmedeni in razcepljeni med sanjami in golo realnostjo, tudi to je lahko razlog za desetletja trajajoči proces socialistične revolucije, ki je sledila in se očitno še ni zaključil. Če bi se partizani zavedali kaj se je dejansko zgodilo, ne bi tako dolgo mučkali, vendar bi se že med vojno pokazale med njimi velike razlike. Pa to ni prišlo do izraza,verjetno jih je družila želja, ki sem jo malo prej opisal, najprej nagnati ven okupatorje, potem izdajalsko vlado, nato pa obračun z vsemi, ki so jim v življenju naredili kaj slabega in niso zbežali. Na koncu pa še neka nova država, ampak tisto lahko počaka.

  • učko

   Ti govoriš tako, kot bi vsi v partizanski vojski razmišljali enako in imeli isti pogled na takratne stvari kot recimo ti, ki to pišeš. To je tako kot tisti vici med “Amerikanci in Rusi”, ki se med sabo pogovarjajo in “prepucivajo”. Ko jih poslušaš se ti zdi, da na eni strani stoji kakih 50 Amerikancev, na drugi strani pa kakih 100 Rusov in se nadmudrivajo. Evo enga tacga vica: so se šli Amerikanci in Rusi kdo ima boljšo musko. Rusi so na vse pretege hvalili svojo “Kalinko”. Pa so Amerikanci rekli: O.K., sej ni n’č narobe s to vašo Kalinko, sam’, a mate mogoče še kakšno drugo ? Hehehehehehe……

   • ahnenpass

    Ne rabijo, če je pa Kalinka najlepša.
    Sicer pa so posebej za zahod izdelali tudi štanco, poišči na youtube Trolololo…

 • ahnenpass

  Glejte, ne morete govoriti, da je bilo po vojni domobranstvo popolnoma zatro in izbrisano, komunistom se pa revolucija ni posrečila, čeprav ni obstajala nobena druga avantgarda več, oboje naenkrat enostavno ne more biti res.
  Kaj je zdaj res, so komunisti izbrisali domobrance ali ne? Mogoče je bilo pa z revolucijo kaj narobe, očitno, če so pa isti ljudje, pol stoletja kasneje izvedli kontrarevolucijo, torej je mogoče, da se revolucija ni posrečila, ker se tudi domobrancev ni izbrisalo dovolj temeljito, verjetno.

  • učko

   Kakšna kontrarevolucija pol stoletja kasneje? Ti živiš v enih svojih fantazmah, razmišljaš še vedno tako, kot so svojo pamet zabijali v glave najbolj poneumljeni s komunizmom !

   • ahnenpass

    Kakšna kontrarevolucija, to pa tudi mene zanima, dejstvo je, da so komunisti zrušili komunizem, kako in zakaj je ena stvar, kaj imamo danes pa druga, komunizem zagotovo ne več.

  • AlojzZ

   Ja, kar mnogo ljudi živi od krvi sočloveka. Ste med njimi, gospod Anhenpass?

   • ahnenpass

    Zagotovo, povej mi enega, ki ne, če je pa to bistvo socializma. Sem bil tudi krvodajalec in vem.

 • učko

  Partizanske enote so se delile tudi na njihovo politično in versko pripadnost. Partizanskih enot, kjer so bili komunisti “ta glavni” je bilo na začetku 2.s.v. enako 0. Šele potem so si z umazanimi in dobro organiziranimi “socialnimi inženiringi” prisvajali partizanske enote. Res pa je, da se je šlo tukaj za sovraštvo med komunisti in ostalimi in ne toliko med partizani in domobranci.

  • bubamara

   Mogoče nekaj. Veliki je bilo med gošarji tustih, ki niso hoteli v nemško vojsko. Največ pa so bili delomrzneži, ki so verjeli komunistom o komunističnem raju.

   • učko

    Lumpenproletarci !

    • bubamara

     Poštenih in delovnih fantov ni bilo med partizani. Šele kasneje, ko so partizani izvedli mobilizacijo oziroma ali greš z nami ali te ni več.

   • ahnenpass

    Med vojno si lahko pošteno delal samo za partizane,po nobeni logiki ne moreš trditi, da je bilo dobro pomagati okupatorju, ki je raje vpregel zasužnjenega slovenca v garaško delo, da je lahko medtem počival in zatiral.

 • bubamara

  Partizani in Nemci so imeli na Slovenskem korist eden od drugega. Slovenija je bila tranzitna dežela tako kot danes. Vojaško bi rekli zaledna država, torej nepomembna. Če so partizani pustili železnico na miru, so Nemci znali to nagraditi. Vemo o pozabljenem vlaku polnem orožja, pa svobodno ozemlje, pa čudežni pobegi komunustov iz zaporov, pa pomoč pri obrambi Trsta pred zahodnimi zavezniki, itd. Komunistična oblast tudi ni imela težav gospodarsko sodelovati z Nemci po koncu vojne. Okupator za naše “osvoboditelje” ni bil nikoli problem. Problem je bil Slovenec.

  • učko

   In Slovenec je za vladajoči režim problem še danes, zato Slovence “neo-pro-komunistično-fašistični-balkanistični” režim izganja v tujino, naseljuje pa tujo raso z juga, ki nima pojma o komunističnih zločinih tudi v teh časih in bojo bolj poslušni !!!!!

  • ahnenpass

   Kaj to pomeni “tranzitna dežela”, v kakem smislu, kam lahko prideš čez Slovenijo, ne da bi lahko šel tudi po kakšni drugi poti?
   Vojaško nepomembnih držav ni, so samo močne in nemočne, ker smo ljudje majhna bitja, zemlja pa velik planet,ki je povrh tega, pri nas še zelo naguban in je torej realna površina še večja od ravne podlage, na kateri običajno gledamo zemljevide.
   Logika pristanišča je, da lahko tovor potegneš po čim bolj ravni in najkrajši možni poti do cilja, mi smo ravno v zlatem pasu, samo do Pule se zahodu ne splača tovoriti blaga, do Trsta je pa že predaleč, Koper je najbolj zažrta točka jadranskega morja, iz perspektive Avstrije oziroma francosko nemškega industrijskega stroja, ki vse te količine iz vseh koncev sveta prepeljanega blaga požira.
   Problem je, da nismo bili nikoli pravi narod, vedno so tu živeče ljudi drugi prepričevali, da smo, zahodni gospodi se ni dalo živeti v vlažni in hladni gnilobi, če so pa pri nas same rovte in problemi.

 • učko

  Do leta 1940 je bil komunizem že 20 let na oblasti v takratni Sovjetski zvezi, kjer so se dogajale grozljivi masovni zločinski dogodki. Ker je bilo na voljo dovolj časa, torej dve desetletji, so informacije o zločinskih komunistih prišle tudi v te kraje. Stalinovi zločinski hlapci pač niso bili popularni oziroma so bili zločinska kuga. Ker pa je Jugoslavija po “Jalti” pripadala v vzhodni, komunistični blok, so tukaj komunisti kao zmagali, dejansko pa je zmagal Stalin. Šele po vojni se je Tito uprl Stalinu in to predvsem zato, ker bi ga Stalin, skupaj s svojimi sodelavci ubil. Na youtubu imate intervju Vlada Dapčevića, ki je rekel, da bi jih Stalin “povešao po Terazijama”, če bi se mu Tito in njegovi sodelavci uklonili. Tako je nastal “Informbiro”, kjer je Tito obračunal s “stalinisti”.

  • bubamara

   Res je. Tito je infirmbiro izvedel, ker je imel skritega zaveznika v Churchillu. Tito je bil pravi hrvat. Tako kot danes deluje hrvaška diplomacija. Za Slovence so hrvati doktorji diplomacije.

   • ahnenpass

    Ampak samo do slovencev, v vseh ostalih odnosih izgubljajo eno bitko za drugo, nad vodo se držijo samo zato, ker lahko nas slačijo.
    Vprašanje, zakaj je tako, pri nas je ogromno potomcev hrvatov, neprimerno več kot kažejo uradne statistike, pa tako ni bilo od nekdaj, največ se jih je valilo k nam med osamosvajanjem. So tudi edini migranti, ki jih vztrajno ignoriramo.

  • ahnenpass

   Stalin ni zaupal Titu, ker je bil ta avstroogarski častnik in hrvat po rodu, enostavno ni verjel, da se lahko človek tako spremeni in popolnoma pozabi lastne korenine.
   Sicer je bilo pa jasno, da Jugoslavija ne more dolgo vztrajati v enakem socializmu kot sovjetska zveza, če pa mejimo na zahod. Z revolucijami se ni še nič rešilo kar se starih konfliktov in interesov tiče, samo še bolj se je zakompliciralo.
   Zato sta se Stalin in Tito na videz spričkala, ker je Stalin vedel, da mu jugoslovani ne bodo zaupali, če se bo šlepal na sovjetsko zvezo, zaradi katere bi imel s sosedi same probleme, pomagati pa mu ne bi mogli. In tako je nastal mit o inform biroju, v resnici so še kako dobro sodelovali s sovjeti in bodo še dolgo.
   Kar se tistega divjanja pred vojno po rusiji tiče, po mojem ne vemo še nič, je ja razpadalo največje cesarstvo na planetu, vseh časov, rušile so se naravne in kulturne bariere, ki od nekdaj ločujejo celoviti evropski in azijski kontinent, na milijone različnih sovjetskih narodov in plemen se je znašlo sredi neke utopije, ki je takrat nihče ni razumel in znal opisati, ki sploh še ni obstajala, vedeli so samo, da poti nazaj več ni. Pa ne samo zaradi ideje, svet se je spremenil, ko so se pojavili stroji in nova znanstvena dognanja, je postala splošna revolucija samo še vprašanje časa.

   • učko

    Govorim o stalinističnih čistkah, gulagih, 6-7 milijonih izstradanih v Ukrajini (holodomor), novice o teh zločinih so kmalu prišle v te kraje in komunisti so veljali za zločince. Po tvojem pisanju se vidi, da si bolj ideološko in ne realistično razmišljujoči.

    • ahnenpass

     Gulage imajo še danes, pa mi tudi, kdo pa misliš, da se seli v naše zahojene rovte oziroma kam potem izginejo vsi tisti deložiranci? Največ županov je pri nas iz SLS, to normalno razgledanemu človeku pove vse,isto hočejo biti kot Orban, tretjerazrednim vse razbit, pokradit, jih čim dlje mučit in izgnat v izolirano divjino, kjer naj delajo za golo preživetje, drugo ne znajo.

     Potem je tu slavni holomor, kaj točno misliš s tem, a da v celi Ukrajini ni bilo druge hrane kot tiste, ki so jo pustili oziroma prinesli ukrajincem rusi? Nič ni zraslo, nobenih zalog si niso skrili, sploh pa niso rabili hrane za vojsko,ki jih je branila pred popolnim uničenjem zgleda. Ker zato je cesarstvo stisnilo pasove, da so se lahko šli neskončne vojne s konkurenčnimi evropskimi imperiji,niti slučajno niso stradali samo ukrajinci, pravzaprav se je menda revolucija v Rusiji začela prav zaradi štruce kruha oziroma lakote. Bistvo te zgodbe pa je, normalni ljudje bi si šli iskat hrano v gozdove, sosedom bi jo pokradli, ščurke bi jedli, če bi bilo treba, na, nekateri ukrajinci se pa še hvalijo,da so se zatekli celo h kanibalizmu. Je menda ja jasno, da najprej poješ vse kar je okoli tebe užitno in napadeš tudi najbolj okrutno zver, preden crkneš od lakote, človeško meso bi jedel edino. če je to zadnje kar bom naredil, preden snedem še sovražnika, ki me je v to prisilil, potem bi pa z veseljem crknil.

 • luckyss

  Lahko stokrat obračate ali celo lažete…dejstva ostajajo…
  Titovi partizani so bili pripadniki sil zavezništva…belogardisti in ostali izdajalci pa Hitlerjeve paravojaške enote…
  Tako so bili tudi “tretirani”..PIKA..
  Dokler se s tem ne boste sprijaznili, tudi uspeha na volitvah za SDS ne bo ;))

  • test

   aha…zgoraj pise diametralno nasprotje od tega kar ti pises? torej, komu verjeti? tebi, kot dezurnemu nabijacov postov na mmc, ali tistemu, ki je partizansko gonjo dejansko dozivel? taksnim kot si, se rece tudi fanatik

   • luckyss

    Preprosto..verjemi zgodovini in dejstvom…seveda ne tistim, ki si jih izmišljate na teh straneh in jim verjetno niti sami ne verjamete..

  • učko

   Lahko še tako lajaš in bevskaš, pa to nikoli ni bilo in ne bo res !!!! Pro-zahodno so bili usmerjeni vsi, ki niso bili komunistični zaslepljenci !!! Tako je še danes !!!

  • test

   tu se tudi vidi, koliko vas je se ostalo fanatikov rdecih. en provokator na vsa dva normalnorazmisljujoca. v manjsini ste rdeci!

  • Janez

   Daj !
   VEMO, DA SI BOLJ NEOKRETNE PAMETI !
   Ampak !
   DAJ PRI POIMENOVANJU T.I. “PARTIZANOV”
   UPORABLJAJ
   PRAVILEN IZRAZ. – “STALIN-PARTIZANI”
   KER
   TO SO NAMREČ BILI

   ENI OBOROŽENCI – “PARA-VOJSKA”, KI JE MORILA SLOVENCE !
   – ZA
   V IMENU ZLOČINCA J. V. STALINA ! Poglej “partizansko prisego” !? L.r. Janez K. KOMENDA

   • ahnenpass

    Meni se pa zdi, da je imel tudi okupator nekaj s tem, pa ne bi rad na nikogar posebej kazal s prstom.

  • luckyss

   Vidim spodaj, da vas dejstva kot vedno vržejo iz tira ;))

   • Gru

    mislim, da prej tebe, glede na to, da si se iz mmc privlelel na ta forum

 • Krtača 20

  Domobrančki spet narobe pojmujejo svobodo govora. Laži in hujskanja, potvarjanja in zavajanja pač ne paše pod svobodo govora. To bi moralo bit z zakonom sankcionirano. Ne vem zakaj ni? Zakaj se tolerira lažnivce?

  • učko

   Smo edina država v EU, kjer so še vedno na oblasti ta rdeči fašisti. Ne marajo nas več nikjer, ne Višegrajci, ne Avstrijci, ne Nemci, nobeden. Mogoče Lukašenko in Belorusije, ta je še prijatelj Zlovenije !!!!

   • ahnenpass

    Kdo to pravi? Verjetno tisti, ki nas imajo poln kufer, morda so nestrpni, ker bi se radi čim prej naselili v naša stanovanja in hiše.

  • test

   men se zdi, da bi zaradi grozenj kvecjemu lahko odstranili iz foruma tebe. drugace pa … vsak post ima IP tudi tvoj!

  • Janez

   Ali
   te je sinoči tale ” dama ” s Halloweena 2017 ?
   KAJ DOSTI “POJEDLA” ?!
   MENI JE REKLA, DA IMA HUJSKAČE, LAŽNIVCE – NAJRAJE !
   Ker
   – da vas ni nič – škoda. In, da ste kot “mesna hrana – še najbolj uporabni ! L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   TALE HALLOWEEN – DAMA !
   IMA “”ZA POJEST” RADA – ” KRTAČO”

   https://www.google.si/search?q=halloween+zombi&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9y–Cxp3XAhXHIewKHRscCRoQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=elRuqfVCHJT8KM:

 • Zima prihaja

  Terrorism is the war of the poor, and war is the terrorism of the rich
  Peter Ustinov
  Bo nekako takole

 • ahnenpass

  Nacional socialisti ne dojamejo dveh pomembnih dejstev, ki sta ključni za razumevanje razlike etične dimenzije problema oziroma zakaj je bila 2.sv zadnja velika vojna in nekaj posebnega.
  1. to je bila totalna vojna in,
  2. celoten nemški narod je izrodila evgenika.
  Prva svetovna vojna je bila veliko hujša, glede na trajanje in obseg, vendar se ne da primerjati s celostnim pristopom nacistov, ki so se obnašali kot organsko zlo, ne samo kot vojaški imperialistični stroj, kot se je na začetku zmotno in naivno domnevalo. Velja spomniti, da so nacisti zapravili več denarja za birokracijo in zavržno humanistiko kot za vojaški aparat, čeprav so militarizirali celotno nacijo in po njem slavijo.
  Drugi vzrok je manj znan, nihče ne razpravlja o pomenu okultne mistike in evgenike, na kak način je hudičeva tehnologija deformirala skoraj sto milijonov popolnoma navadnih in povpečnih ljudi. Sama metodologija zla je sicer dobro znana in opisana, vendar redko preberem kaj je bilo pravzaprav bistvo biološkega inženiringa. Verjetno zato, ker so bile posledice usodne in trajajo do danes, to ni tako lahko razložiti, pomembno je pa bolj kot vse ostalo skupaj.
  Pomislimo kaj so nacisti sploh naredili. Človek je človek, od nekdaj smo bili taki, do danes se nismo bistveno spremenili. To je vendar izjemnega pomena, lahko bi bili kaj drugega, vendar bi se potem spremenile vse naše vsakdanje navade, najbolj pa prehranska veriga, ki je pravzaprav glavni razlog, da se bistveno ne bomo spreminjali oziroma smo se že začeli, vendar iz drugih razlogov in v bolj blagi obliki.
  Nacisti niso samo dresirali ljudi, dobesedno so ustvarili novega človeka, ne samo estetsko in ideološko, posegali so v telo in opravljali številne druge spremembe, ki so zgolj v nekaj desetletjih, pripeljale do pravih mutacij. Zato se jim je tako zmešalo, ker niso bili več naravni ljudje. Degeneracija pa spreminja tudi način prehranjevanja oziroma kako si nova žival podredi okolje, kar je nenazadnje bistvo nacizma.

  • učko

   hahaha sem ti pravilno napisal. Gledaš na svet in si ga razlagaš skozi svoja ideološka očala, zato enostavno niti ne vidiš prav, kaj šele, da bi tisto kar vidiš, pravilno razlagal.

   • ahnenpass

    Potem pa ti povej.

  • Krtača 20

   Princ William je ravno izjavil da podpira evgeniko. Spet smo na začetku…

   • ahnenpass

    Saj to ti pravim, ja vidiš, da niso več normalni, degeneracija je to…

 • Janez

  T . I. “PARTIZANI”
  SO BILI
  STALIN -KOMUNISTIČNA
  IDEOLOŠKA
  -NESODNO MORILSKA
  “PARAVOJSKA” – ZA STALINIZEM NA SLOVENSKEM. Dejstvo. L.r. Janez K. KOMENDA

  • ahnenpass

   Kdo so bili pa potem ljudje, ki so morali bežati pred okupatorji in domačimi izdajalci, pa niso bili za komunizem in preveč družabni?

 • MEFISTO

  Domobranci, vedno več nas je in vse bolj močni postajamo!

  Bomo dovolili, da nek rdeči bednik,ki se predstavlja kot Krtača 20, učko, luckyss in pod drugimi nicki, spreminja zgodovino in resnico?

  Ne, ne bomo dovolili!

  • luckyss

   Ja, mokre ovčje sanje, da bi vam govoril dejstva le en posameznik ;))
   Kar nekaj nas je, ki na teh straneh dobrodelno pomagamo, da povsem ne iztirite ;))

 • AlternativaZaSlovenijo

  Vsaka stran navaja svoja dejstva. Zgodovina je samo močno ideološko obarvana fikcija sedanjosti.

  • bubamara

   Zgodovina je samo ena. Verzije ustvarjajo pravljičarji.

   • luckyss

    Tako je !!
    Te strani bi se morale imenovati “TV bratov Grimm”…

    • učko

     Flokyss, pa k’tere pasme s’ ti, k’s tolk brihten ?! hahaha

     • luckyss

      Slovenski ovčar..podobno kot JJ ;))

     • učko

      JaJo je glavni jamrač ja, hahaha

    • Krtača 20

     Grims pa misle da je Gobls, v realnosti je pa goba….

    • AlternativaZaSlovenijo

     In vse ostale strani tudi.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Verzije ustvarjajo zgodovinarji, podverzije pa vsi ostali.

  • Zima prihaja

   Refleksija ne fikcija

 • učko

  Komunisti, samo zvana “avantgarda delavskega (v bistvu lopovskega in izkoriščevalskega) razreda, so ustvarili “brez razredno družbo” tako, da so umetno ustvarili “elito”, torej sebe. Oni kot 1.razredni, ostali 2.razredni. In to jim je uspelo, po njihovih trditvah, celo znanstveno utemeljiti. Tako imamo na FDV in Filofaksu celo armado “doktorjev komunistično-kretenističnih budalaštin”, ki imajo visoke plače za to, da mafijskemu Kučanistično-balkanističnemu režimu “držijo ideološko štango” !!!!

 • MEFISTO

  Bodite pozorni!

  Na gornji sliki so nam predstavili elitno partizansko enoto.

  Potem se pa čudite, da je kljub neprestanim partizanskim zmagam trajala vojna pri nas pet (5) dlje kot v ostali Evropi.

  • bubamara

   Za pripravo partizanskega golaža so bili kar v redu.

   • MEFISTO

    Mar sploh veš, da je pravi partizanski golaž pripravljen iz mesa ukradenega živinčeta?

    Zato celo na partizanskih proslavah tej jedi ne rečejo več partizanski golaž, da zatajijo še eno svetlo tradicijo partizanstva.

    • bubamara

     Recept za partizanski golaž: en mrtev kmet in ena mrtva krava.

  • učko

   Tako ti bom povedal, kar se tiče hrabrosti in bojne sposobnosti so bili partizani daleč pred domobranci. Lahko bi bila primerjava domobrancev in partizanov kot primerjava med Špartanci in Atenami. Špartanci so bili v primerjavi z Atenci primitivci od katerih do danes ni ostalo nič za videti, od Atencev pa imamo ogromno dediščino. Vendar pa je bila Špartanska pehota nepremagljiva tako za Atence kot za Perzijce.

   • MEFISTO

    Zakaj so potem vedno vedno partizani kazali svoje pete domobrancem in ne obratno?

    Rupnikov bataljom je bil na primer strah in trepet vsakega prisilno mobiliziranega partizana, pa tudi komunista.

    • učko

     Mogoče, al pa tut ne! Vendar je končni rezultat “perfektno jasen” !!! Zmagal v 2.s.v. na teh tleh so komunisti !!!!

  • luckyss

   Ni ravno etično, da se norčuješ iz tega, da so se praktično “goli in bosi” uprli okupatorju..
   Se vidi, da si potomec tistih, ki so sprejeli opremo in orožje od okupatorjev in se čez dan skrivali po gradovih..ponoči pa klali “na terenu”…
   No seveda so bili aktivni tudi podnevi, ko jih je rabil Hitler…za kanon futer..

   • MEFISTO

    Kaj ne poveš!?

    Do kapitualcije so bili Nemci še tako močni, da bi vso to boso in golo partizansko drhal pognali do Soluna, če bi le hoteli.

    • luckyss

     Ja, seveda…ni se jim ljubilo ;))
     Ali pa so partizanske enote morda zadrževale na teritoriju Jugoslavije preveč nemških divizij, ki bi jih Hitler krvavo potreboval na “resnejših” bojiščih !?
     Bebec neuki ..

     • AlternativaZaSlovenijo

      Tako je učila propaganda.

     • luckyss

      Zavezniški arhivi…

 • učko

  Ravno tako so Špartanci imeli svoje sužnje, imenovani Heloti, ki so delali za njih. Se pravi “špartanska elita” je živela na račun zasužnjenega naroda Helotov. Špartanci niso nič delali, oni so se šli oblast in vojsko. Podobno kot pri nas komunjari !!!!

 • antimur

  Vsi vemo, ali pa vsaj večina, da vse kar je sledilo Stalinu in Titu, nič drugega kot zločinska golazen najhujše vrste, zato je potrebno vso to nesnago, ki ima samo malo smradu po teh zločinskih ideologijah, v Sloveniji velja to za kučanizem, uničiti, to je dolžnost vsakega patriota, pa če je to zadnje kar narediš v življenju.

 • Viktorh

  Ni kaj,
  kdorkoli se loti resnega analiziranja medvojne in povojne zgodovine, z lahkoto ugotovi, da so bili jugoslovanski in slovenski komunisti navadni kriminalci, med vojno in po njej pravi vojni zločinci.

  Na svetu ni države, ki bi v vojni z agresorjem in še posebej po njej, pobila več lastnih državljanov kot agresorjev.
  Fuj, tovariši.

  • učko

   Mah, ni blo vse zanič! Blo je tut veliko dobrega, seveda, kakor za koga! Hvala Titu, da nismo končali pod Stalinom! In da smo socializem še sorazmerno dobro preživeli !

   • MEFISTO

    Kdo pa je pripeljal preklete sovjete v Jugoslavijo?

    • učko

     Sami so prišli ! Res pa je, da so jim “naši” komunisti položili “rdečo preprogo” !!!!

  • Krtača 20

   Eh dej no. Sam stare posnetke pogledaš pa vidiš nenavdušenje nad govorom domobrancev. Ljudje niso bli neumni. Noben si ni želel mizerije podobne tisti pred drugo sv vojno. Zato so se odločil za drugačno pot in zmagal so komunisti. Domobrančki niste mel podpore in to je to.

 • učko

  Če niso strokovnjak ali dober delavec, moraš biti pa dober “borec”, da si izboriš lagodno življenje brez truda. Tako lahko rečemo, da so komunjari dobri borci, za vse ostalo pa pač niso sposobni. Za delati imajo dve levi roki, torej levuharji, glavo trdo od zunaj in od znotraj, skratka trdobučneži. Kapitalni primerek takega trdobučneža je recimo minister Počivalšek !!!!

  • bubamara

   Levičarji pa borci. To sta dva pojma, ki nimata nič skupnega. Strahopetneži, ki so skrivali po hostah in maltretirali kmečki narod za hrano. Leta 45 so se spravili na bežeče kolone, pa še tam je padlo 80% vseh njihov žrtev 2 sv. vojne. Tudi leta 91 so pokazali svojo hrabrost ob Vrbskem jezeru.

 • Krtača 20

  Jest vam povem domobrančki da je kriva NASA ker so na luno poslal človeka. Posledično so komunisti pobil domobrančke ki so zgledno sodeloval z okupatorjem od leta 45 -41. Pol so pa zavladal makaroni….

  • bubamara

   Če ne bi bilo komumistov, ne bi NASA prišla na luno.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Pa tudi interneta nebi bilo.

    • ahnenpass

     Sploh ne bi imeli štroma, da bi lahko gor priklopili kako elektroniko.

 • Janez

  PAZLJIVO
  PREBERITE
  T. I. “STALIN- PARTIZANSKO PRISEGO”
  – TO JE – ” PRISEGA VKP B BOJŠEVIŠKK
  O-KOMUNISTIČNEMU ZLOČINCU – J.V. S T A L I N U !
  In
  Stalinovi “Rdeči armadi”.
  Vse ostale
  besede v tej “PRISEGI” SO KASNEJŠI – “LEPOTEN DOATEK” . Zagotovo. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  “STALIN-PARTIZANI – SO PRISEGALI – ZLOČINCU J.V. STALINU.

  http://www.geocities.ws/siorli/vojaske_prisege.htm

  • bubamara

   SLO komunisti so vedeli, da je sovjetska demokracija najboljša za neumen narod. Še danes se hodijo izpopolnjevat v Moskvo.

 • Krtača 20

  Domobrančki ste zgubl zato ker je Kennedy tko reku….

 • Zima prihaja

  Ali so bili komunisti teroristi?

  • bubamara

   Ne. Terorist ubija sovražnika, komunist svoj narod.

   • luckyss

    In koga so pobijali domobranci ?!
    Izključno svoj narod, medtem ko so se partizani borili proti okupatorju in njihovim podrepnikom (slovenskim državljanom)..

    • sprehajalec

     1000 umrlih okupatorskih vojakov in 97.000 mrtvih Slovencev je izplen tega boja.

     • luckyss

      Na seznamu vseh smrtnih žrtev med prebivalstvom Slovenije med drugo svetovno vojno in neposredno po njej, ki je delo Inštituta za novejšo zgodovino, je do zdaj vpisanih 99.706 imen žrtev. Največ smrti so med drugo svetovno vojno nad Slovenci zakrivili nemški okupatorji, vpisanih je več kot 31.000 njihovih žrtev, skupaj s povojnimi poboji pa je komunistična stran povzročila približno 24.000 žrtev. Po statusu pa je bilo največ žrtev med partizanskimi borci, skupno okrog 30.000, prav toliko pa tudi med civilnim prebivalstvom.
      Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem (te žrtve so prištete k številu žrtev okupatorja). Za Rdečo armado imamo ugotovljeno, da je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev. Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev.
      Več kot 900 žrtev je bilo zaradi nesreč – pri čiščenju orožja in podobno. Ustaši so povzročili blizu 800 žrtev – večji del so to Slovenci, ki so bili izgnani na območje NDH, kar nekaj žrtev pa je iz časa umika hrvaških enot v Avstrijo ob koncu vojne. Za okoli 20.000 ljudi nismo mogli ugotoviti, kdo je povzročil njihovo smrt – na vzhodni fronti na primer za veliko vojakov ne vemo, kaj je povzročilo njihovo smrt.

      Kar pa se okupatorjev tiče pa je po nemških arhivih stvar sledeča
      “Doslej znane izgube okupatorja
      so okrog 1500 Italijanov in okrog
      6300 Nemcev, le-teh je bilo veliko ubitih
      po vojni oz. v zaključnih bojih s sovjeti in
      jugoslovansko armado. Torej na enega
      okupatorja izgubi življenje več kot deset
      Slovencev.”

     • ahnenpass

      Kako dolgo misliš, da si živel tista štiri leta, ko so ti vsak dan na glavo padale bombe in je bilo vse okoli tebe zastrupljeno in okuženo, ti pa ves razcapan, bos, lačen, sam in brez zavetišča?
      Jih je pa res precej preživelo, na tisoče borcev imamo, par sto jih je še vedno živih, ampak od koliko vseh, od milijona in pol Slovencev, to je 0,1 procent,vse ostale je pa že zdavnaj vzela Matilda, marsikoga pred 40.letom starosti.

     • sprehajalec

      preprosta duša kreira preproste misli.

     • luckyss

      Ne razumem vprašanja…
      Nekateri so preživeli, drugi pač ne…nekateri so se skrivali, drugi ne..nekateri so nastavili rit, drugi pest, itd..

     • ahnenpass

      Ja, ampak, a si lahko predstavljaš kako je to zgledalo, si lahko zamisliš, da bi se danes zgodilo tebi?

    • bubamara

     Pravljičar.

     • luckyss

      Neizpodbitno dejstvo..

  • MEFISTO

   Da!

  • luckyss

   Seveda ne…teroristi se pojavljajo le v mirnodobskem obdobju kot posledica tistih, ki pogrešajo vojno..

   • Zima prihaja

    Rusija je bila v miru ko so začeli komunisti …..invazijo na ruski narod

  • Viktorh

   medvojni in povojni zločinci, so bili

 • Krtača 20

  Hitler je drgač pisu knjigo Slovenski domobrančki so vladarji sveta. Vsakič jo je dal pod poušter ko je šel spat. Žal ni bla objavljena zadnji dan vojne se mu je preveč na kufe mudil….

  • sprehajalec

   Humor tipa “rdeči” Boris Kobal. Pa RTV satirikona o jajotu.

 • Viktorh

  Komunistična partija kot samooklicana avantgarda delavskega razreda, ki se je v svojih nasilnih metodah za pridobitev oblasti zgledovala pri svoji dolgoletni vzornici boljševistični Sovjetski zvezi, je že v teku druge svetovne vojne izrabila nastali položaj in oborožen upor proti okupatorju povezala s svojimi revolucionarnimi nameni. Pri tem je bila državljanska vojna neizogibna, z njo pa tudi nepomirljiva in neprizanesljiva ideološka izključljivost. S prevzemom oblasti – to je z zlitjem partije in države, ki so jo komunisti imeli za organ prisile s policijo, vojsko in sodstvom – je komunistična partija po vojni nadaljevala z razdvajanjem ljudi in razlikovanjem med prijatelji in sovražniki. Kot gibanje zunaj strankarskega sistema in proti strankarskemu sistemu v celoti (od leta 1952 se je začela Komunistična partija imenovati Zveza komunistov) je skušala sicer podtakniti videt demokratičnosti politične skupnosti v obliki množičnih organizacij, ki so delovala sprva v okviru ljudske fronte in nato od leta 1953 v okviru Socialistične zveze delovnega ljudstva (obe sta imeli za temeljno vodilo program komunistov), hkrati pa je želela z nenehnim odkrivanjem sovražnika poenotiti družbeno, politično, kulturno in versko stvarnost. Nastalo je relativno stalno in trajno obsedno stanje z dvojnim obrazom: z državljanskim za prijatelje tistih, ki so bili na oblasti, in z obrazom državljanske vojne za tiste, ki jih je oblast imela za svoje sovražnike.

 • Jurko

  Pravi vodja domobranstva SS general Rossener je pred sodiščem leta 1946 pojasnil vlogo slovenskih klerikalnih politikov pri organiziranju slovenskega domobranstva. Iz njegovega pričevanja vidimo da so klerikalni voditelji bivših vaških straž oz MVAC posredovali pri nemških okupatorjih za ustanovitev domobranstva. Predstavili so se tudi kot dejanski poveljniki ostankov vaških straž. Antiklerikalni Rossener je sicer raje posloval z Rupnikom.

  Predsednik sodnega senata: Od katerih slovenskih izdajalcev je poleg Rupnika še prišla pobuda za ustanovitev ”Slovenskega domobranstva”?

  Rossener: Temeljno misel za formiranje domobranstva je prav za prav iznesel kaplan Križman, ki je prišel k meni. V tej zadevi je bil pri meni tudi dr. Šmajd. Razen tega so se po italijanski kapitulaciji javljale posamezne formacije in poedinci polku Admont odnosno skupini divizije Rapke. Druge osebnosti, na primer Rupnik, pa so pomagale, da so se razbite čete zbrale in formirale.

  Predsednik: kakšne ponudbe sta vam dala kaplan Križman in Šmajd?

  Roseener: Prišla sta k meni v hotel Miklič s priporočilom kriminalnega komisarja Kruggerja. Predlagala sta, da bi se vse belogardistične edinice, ki so na ljubljanskem področju združile v neko celoto, ki bi se skupaj z našimi četami borile proti partizanom. Po njunem predlogu naj bi jim dali orožje, municijo in druge stvari. Križman se je mene predstavil kot vodja teh edinic. To vem povsem zagotovo. Do Križmana pa nisem imel nobenega zaupanja, ker je s svojim obnašanjem napravil na mene vtis popa, duhovnika.

  • ahnenpass

   Jaz bi ta pričevanja vseeno jemal z rezervo,včasih so se pač tako izražali, marsikaj se je že sproti peglalo in flikalo, ker še niso poznali mobilnih prisluškovalnih naprav. So pa zato dobro razumeli propagando, kako povedati nekaj zelo kompliciranega čimbolj kratko in preprosto, da je lahko vsakdo dojel sporočilo.

 • MEFISTO

  Ne razumem Krtačo 20 in luckyssa, ki sta sad istega telesa, da se sramujeta borcev proti naši svobodi, ki so upodobljeni na gornji sliki.

  Bosi in goli seveda niso, so pa slabo obuti in oblečeni.

  In nič kaj dobre volje niso videti.

  • luckyss

   Si pač butast…Sam sem na njih ponosen, da kljub očitnemu pomanjkanju niso nastavili riti okupatorju, kot belogardisti…..”goli in bosi” pa se seveda ne uporablja kot dobesedni pomen…teslo zarukano..
   In ne moreš biti ravno dobre volje, če ti nasproti stoji vojaški stroj kot je tedaj bil Hitlerjev…Torej, vsa čast in slava jim..

  • ahnenpass

   Meni zgledajo kot, da so jih pravkar nahranili s surovim mesom.

 • MEFISTO

  Danes se bodo med 10. in 12. uro iz našega starodavnega mesta slišali rafali iz Kučanovega šarca.

  Iz šarca se bo v tem času streljalo pred magistratom.

  • ahnenpass

   O, na Drnovška pa pridem, mogoče bo imel kako dobro mašo.

 • Krtača 20

  Baje sta se po vojni hitler pa Tito še velikrat dobila. V znak hvaležnosti mu je včas Tito zašpilu kako pesmco od Chopina na klavir….

 • Krtača 20

  Hitler se je velikokrat zaupal Titu, češ, če amerikanci nebi poslal ljudi na luno, bi on zmagal. Tko je pa izgubu.

  • ahnenpass

   Večna debata, če bi lahko rusi sami porazili naciste, brez američanov.
   Seveda bi lahko, samo pravi tempo so morali poiskati, nacional socialistična Evropa se je sama od sebe skoraj zabila nazaj v kameno dobo.

   • sprehajalec

    Vidva skupaj pašeta, da se medsebojno izčrpata. Veliko plodne debate vama želim.

 • tarantela

  Po nekaterih raziskavah je Hitlerju uspelo prebegniti v Argentino in je kar dobro živel v krogu svojih prijateljev in ovčic-domobrancev.

  • ahnenpass

   Koliko je bila pa nagrada za njegovo glavo?

   • tarantela

    Nič, je od starosti umrl.

    • ahnenpass

     Torej ni res, v to si lahko prepričana, če bi obstajal najmanjši dvom o njegovi smrti, bi obrnili zadnji kamen na zemlji, da ga najdejo, ne glede na žrtve in stroške. Saj zato se je pa raje sam fental.

     • tarantela

      Je imel precej nakradenega zlata in je podkupil taprave ljudi, da so ga spravili na podmornico in hajd u Argentino, kjer so ga že čakali tisti domobranci, ki so imeli najbolj krvave roke od krvi slovenskih rodoljubov in so jo tudi pravočasno popihali, navadne vojačke pa prepustili usodi.
      Ja, z zlatom se lahko vsakega podkupi.

     • ahnenpass

      Ne verjamem, mi pojma nimamo kakšna gonja proti nacistom se je začela po koncu vojne, vsi tisti veterani so morali nekaj početi, takšnega lova na ljudi svet ni še nikoli prej videl, hladna vojna je bila samo kulisa za neverjetne in zelo osebne obračune.
      Hitler je bil bolj popularen od Jezusa kristusa, nemogoče, da kdo ne bi opazil in zapel (Bin Laden?).
      Zlato so kradli… saj v Argentini niso plačevali z zlatom ampak z dolarji in pesosi.

  • centurion

   Po drugih raziskavah se bo kmalu vrnil v Slovenijo in uvedel red.
   Spomenikov padlim ne bo treba postavljati, ker so jih postavili NOB vnaprej….

  • učko

   Hitler je bil “nacional socialist”, med njegove želje pa je bila tudi, da za vsakega državljana mora biti tudi avto. Tako je nastal Porscheov “hrošč”, ki ga je kasneje izdeloval VW.

 • učko

  Tako je še danes! Eni mor’mo delat in se cufat na trgu delovne sile in storitev, levuharji pa lepo v državnih službah. Dokler bo kao glavna opozicija JaJotova druščina, potem bo še dolgo tako kot je !!!!

  • tarantela

   Opoziciji je tako všeč! Sedijo v parlamentu, taglavni šprica šiht, plača je pa lepa in nič jim ni treba delat. Zakaj, hudiča, bi se pa trudili, če jim ni treba. Ovčic, ki jih podpirajo imajo pa itak ravno prav, da pridejo na stolčke v parlament.

   • Krtača 20

    Pa še vsake tolk desnoprancem kako pravljico napiše ki jo vsi vzamejo sveto za resnico pa je ta boljš. Kolk se da lepo manipulirat z ljudmi, res…

 • sprehajalec

  1 : 97 je razmerje mrtvih, boja proti okupatorju. 1 mrtvi okupator na 97 mrtvih Slovencev. Še Kitajci so imeli boljša razmerja.

  komunistom res ni bilo škoda človeških življenj. Norvežani, belgijci in narodi s podobno usodo, so jo odnesli veliko pametneje in bolje. Zakaj? Ker niso imeli Komunistov.

  • luckyss

   Na seznamu vseh smrtnih žrtev med prebivalstvom Slovenije med drugo svetovno vojno in neposredno po njej, ki je delo Inštituta za novejšo zgodovino, je do zdaj vpisanih 99.706 imen žrtev. Največ smrti so med drugo svetovno vojno nad Slovenci zakrivili nemški okupatorji, vpisanih je več kot 31.000 njihovih žrtev, skupaj s povojnimi poboji pa je komunistična stran povzročila približno 24.000 žrtev. Po statusu pa je bilo največ žrtev med partizanskimi borci, skupno okrog 30.000, prav toliko pa tudi med civilnim prebivalstvom.
   Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem (te žrtve so prištete k številu žrtev okupatorja). Za Rdečo armado imamo ugotovljeno, da je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev. Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev.
   Več kot 900 žrtev je bilo zaradi nesreč – pri čiščenju orožja in podobno. Ustaši so povzročili blizu 800 žrtev – večji del so to Slovenci, ki so bili izgnani na območje NDH, kar nekaj žrtev pa je iz časa umika hrvaških enot v Avstrijo ob koncu vojne. Za okoli 20.000 ljudi nismo mogli ugotoviti, kdo je povzročil njihovo smrt – na vzhodni fronti na primer za veliko vojakov ne vemo, kaj je povzročilo njihovo smrt.

   Kar pa se okupatorjev tiče pa je po nemških arhivih stvar sledeča
   “Doslej znane izgube okupatorja
   so okrog 1500 Italijanov in okrog
   6300 Nemcev, le-teh je bilo veliko ubitih
   po vojni oz. v zaključnih bojih s sovjeti in
   jugoslovansko armado. Torej na enega
   okupatorja izgubi življenje več kot deset
   Slovencev.”

   • sprehajalec

    Aha, popravljam razmerje na 1 : 99.

    Tukaj imaš seznam, skupaj z navedbo virov za boje z Nemci. 1000 je pa skupna številka, največ Italijanov v Jelenovem žlebu.

    https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_spopadov,_bitk_in_operacij_v_Sloveniji_med_drugo_svetovno_vojno

    po vojni so pobijali ujetnike, smrtnost ujetnikov v Jugoslaviji je bila s 50% najvišja na svetu. te so prištevali k medvojnim izgubam.

    • luckyss

     Uradni podatki na teh straneh očitno niso veliko vredni ;(
     Napiši še kakšno o “nujni” kolaboraciji ;))

     • sprehajalec

      Katerih pa, tvojih?

      Ti kar dodaj še kakšno “bitko” seznamu, ki sem ga dal. Verjetno jih je nešteto izpuščenih?

     • luckyss

      Ja, precej…

     • sprehajalec

      kar napiši. pouči nas?

     • luckyss

      Vse je v nemških in zavezniških javno objavljenih arhivih…
      Če si pismen in vsaj pasivno obvladaš nemščino ali angleščino in strica iz ozadja (googla;)), kar izvoli…tega je precej..
      Če pa bi rad le provociral, boš le sebe ;))

  • Krtača 20

   Odlično! Zato ste pa v tej disciplini domobrančki zmagal… pol tistih 15000+pomiloščeni sploh nima veze.

   • sprehajalec

    Komunist ne pomilšča. Všteti so v razmerje 1:99, ki se je po zaslugi essa spodaj dvignilo.

   • ahnenpass

    Dejstvo je, da je število do sedaj najdenih posmrtnih ostankov močno nižje od ocen, pa tudi iz vseh mogočih pričevanj je razvidno, da so partizani zelo slabo stražili ujetnike, obsojene na linč. Ogromno jih je zbežalo, nihče jih ni lovil, torej je kljub peklu, v njih le ostalo še nekaj človeškega.

    • sprehajalec

     Ha, ha, ha.

  • ahnenpass

   O norvežanih ne mislim več debatirat, ker pojma nimaš, za razmerje med NOB si pa mislim takole, kako je bilo pa to sploh mogoče?
   Kaj misliš s tem razmerjem med mrtvimi na obeh straneh, če gre samo za statistiko, so američani verjetno rekorderji, vseeno je bilo v Vietnamu razmerje “zgolj” 1: 25 (ampak tisoč?!). v zadnjih vojnah, so pobili na milijone čobanov, njihove izgube štejejo zgolj v tisočih, pa še od teh se je veliko kavbojev samih ponesrečilo. Najboljšo statistiko ima verjetno Obama, ki je vsako leto pobil kakšnih sto ljudi, z droni, na daljinsko, rekorder je pa med Nobelovimi nagrajenci za mir, kjer se nihče ne more pohvaliti s čim podobnim.
   Kako lahko ena stran tako močno prevlada, smo se ja učili bežati v hoste, čez planke, in streljati z mušketami iz 1.svetovne vojne, nas ne bi kar tako popokali… malo morgen. Ni tako lahko ubiti terminatorja, pri nas ljudje še pisati in brati niso znali, nihče jim ni pokazal kako se meri iz puške, da moraš zravnati oba merka, ne meriti samo s prednjim koncem cevi, na primer, že tu se vse neha in se je mogoče res bolje takoj predati, preden še niso tako jezni. Ampak v resnici ni tako, ko je človek popolnoma nor, bolan, lačen in obupan, ne čuti več bolečine in mraza, ne razume več fizike,v bistvu komaj čaka, da se bo lahko končno dobro naspal in mu je popolnoma vseeno kaj bo.

   • sprehajalec

    ha, ha, ha. znaš poiskati link o Kraljevini Norveški na wikipediji, potem se imaš pa za znanstvenika o Norveški…

    klap, klap, klap….

    nagradno vprašanje.

    kaj se je zgodilo z znanim Quislingom? Bo šlo?

    • ahnenpass

     Počl so ga proti koncu vojne, kaj bi se pa lahko drugega zgodilo.

     • sprehajalec

      Bravo, klap klap.

      Katera zaporedna žrtev je bil po spisku počenih na Norveškem in z njegovo številko se je spisek končal?

     • ahnenpass

      Zakaj je pa to pomembno?
      Vprašaj se raje koliko nacističnih sodnikov so dejansko pobili po vojni, pa so bili vsi obsojeni na smrtne kazni. Par sto, od več tisoč. To pa zato, ker je obramba uspela sčasoma prepričati zmagovalno ljudstvo, da sodniki sami niso nikogar ubili, njihove roke so bile čiste, na tisoče norcev, ki so jih ubogali in to plačali z glavo, so imeli svojo svobodno voljo.

     • sprehajalec

      Številka 27. Z besedo sedemindvajset.

      Pravna država počne kot si opisal. država desperadosov ima pa Ljudsko pravico.

     • ahnenpass

      Ne pozabi na efekt koncepta totalne vojne,to je spet nekaj, kar alternativni zgodovinarji zelo radi ignorirajo, pa je bistveno za razumevanje razlike.

     • sprehajalec

      kaj pri nas je bila razglašena totalna vojna, na norveškem pa ne?

      zamenjaj totalna z ideološka, pa bo tvoj stavek smiseln.

     • ahnenpass

      Hm, ne bi rad bil tako površen, danes je ljudem težko opisati kaj je totalna vojna, ker se lahko hitro prestrašijo. To je… eh, to je to, kaj bi nakladal brez veze…

     • rrrrr

      ,,Njega matirati pravzaprav ni časten dvoboj..” Odličen odgovor. Ampak nebeško lepo je opazovati nevedneža, ki se ob vsaki naslednji potezi vedno bolj zapleta. Kot muha v pajkovo mrežo.

     • rrrrr

      Sprehajalec, svojega današnjega učenca Ahnenpassa si v zvezi Norveško spretno matiral že pri svojem prvem odgovoru… Ampak človek bi s tabo še kar šahiral in šahiral, čeprav si mu kralja že takoj zabrisal v smeti. Le kmet lahko s kmetom kralja še naprej napada….

     • sprehajalec

      Njega matirati pravzaprav ni časten dvoboj. Vendar še kar tumba in tumba naprej. ne moreš verjeti…

    • luckyss

     In koliko sonarodnjakov je Quisling zaklal ?!

     • sprehajalec

      Po obstoječih podatkih nič.

      Imajo pa norvežani fantastično spominsko stran na svoje mrtve med drugo vojno, vse.

      11 893 Norwegian victims of the second World War

      S slikico vsakega in njegovo usodo. kaj takšnega tukaj lahko samo sanjaš. 99.000 war deaths in Slovenia. zakaj je še ni, niti spiska in podatkov ni? Ker pri nas konflikt še ni zaključen.

      https://www.vg.no/spesial/2015/vaare_falne/index_eng.php?

     • ahnenpass

      Tistih 11.000 jih je padlo samo v Dankirku in na Normandiji.

     • sprehajalec

      Ti si v nasprotju z vsemi zakonitostmi, fizikalnim in znanstvenimi. Morali bi te proučevati, kako lahko kot takšen preživiš.

     • ahnenpass

      Zakaj ne odpreš enkrat uradne, referenčne medije, saj ni treba Wiki,če ne maraš angleške verzije, si poglej pa kake univerzitetne enciklopedije, so vse na internetu.
      Samo butastih blogov ne jemlji preveč resno, lepo te prosim, saj ne rečem,da ni nič pametnega, ampak eni pišejo samo zato, da je ljudjem takoj všeč in hitro jasno, čeprav nima veze z realnostjo.

     • sprehajalec

      Dokažei mi Norvežane pri Dunquirku in število umrlih Norvežanov v Dunquirku. S pomočjo tvojih enciklopedij.

      Daj!

     • ahnenpass

      Saj nisem o tem govoril, samo primer sem navedel koliko norvežanov je bilo razseljenih po raznih bojiščih in so se razbežali po celem svetu.
      Do začetka vojne, je bilo norvežanov skoraj 3 milijone, par let po vojni le še 2.5 milijona. V redu, gre za par sto tisoč ljudi, to za milijonske narode še vedno niso usodne izgube, ampak poglej si statistiko za Slovenijo, kjer naj bi do vojne živelo slabih 1,5 milijona ljudi, kmnalu po koncu vojne pa nas je bilo uradno že skoraj 2 milijona. Ker to si mi hotel verjetno dopovedati, da se je norvežanom kolaboracija vlade splačala, nas so pa zdesetkali zaradi upornikov, pa je bilo očitno ravno obratno. Ne vem kako in zakaj, nimam se časa poglabljat, te dežele so preveč oddaljene od naših koncev, da bi lahko preprosto sklepali kaj se je dogajalo.

     • luckyss

      Norveški izdajalci so bili večinoma pripadniki redne nemške vojske Wermacht in celo SS), zato spadajo pod vojno pravo…
      Belogardisti pa so bili paravojaške enote pod okriljem okupatorja, ki so v “prostem času” poklali 4400 Slovencev…”službeno” (pod poveljstvom Hitlerja) pa še nekaj več…

     • sprehajalec

      Niso bili pripadniki redne nemške vojske, ker nenemški državljan ni mogel biti pripadnik Wehrmachta. In Norvežani niso bili nemški državljani. Bili so pripadniki SS. Tako kot je bila Slovenska legija del Waffen SS.

      Boljševiški ta beli so bili poimenovani po vzoru in priročniku Kominterne iz Oktobrske revolucije od rdečih. V resnici so se imenovali Antikomunisti.

      In če ni Komunista, ni tudi antikomunista. logično ne?

     • luckyss

      Že prvi stavek je čista laž ostalo je nakladanje..

     • sprehajalec

      Daj dokaži norvežane v Wehrmachtu.

      lej malo veš, zelo malo, pa kljub temu hočeš špilati nekega daso na področju zgodovine. Nisi edini v Sloveniji, sploh je to slovenska posebnost v vsem. Dokaži norvežane in redno mobilizacijo na način kot na Gorenjskem in Štajerskem tudi na norveškem, pa bo. potem pa trobi o laži.

 • miko11

  Naj bodo prekleti komunisti in vsi njihovi potomci, največji zločinci v zgodovini Slovenije…

  • tarantela

   Amen!
   Ampak sodba je menda v božjih rokah, a ne? In če so se spovedal, bojo s Tabo vred u nebesih.

   • Krtača 20

    Zato je v hoste cerkvenjakov poslal lubadarja. Amen

   • miko11

    Nima s tem prekletstvom bog nič, to je preklestvo navadnega človeka proti zločincem, se je pa ogromno komunistov pokesalo in spovedalo pred smrtjo za svoje zločine…

 • Jurko

  Rupnik priznava da je bivši odbor vaških straž ki so ga vodili klerikalci nameščal svoje ljudi tako v domobranski štab kot v Hacinovo policijo.

  Predsednik sodnega senata: Kdo je plačeval policijo?

  Rupnik: Pokrajinska uprava, redarstveno policijo pa Nemci.

  Predsednik: Kdo je plačeval ovaduhe in špijone?

  Rupnik: Plačevali smo jih iz fonda zaplenjene imovine upornikov.

  Sodnik prisednik Lah: Kje je Hacin dobival ljudi za policijo?

  Rupnik: Kot sem pozneje ugotovil je bilo to že vse organizirano in je Hacin zlasti v politično policijo sprejel stare politične agente in ljudi iz študentskega društva Straža.

  Sodnik prisednik Lah: Kdo je Hacinu priporočal te ljudi?

  Rupnik: Prepričan sem, da so bili ti ljudje tako za policijo kot za ves upravni aparat določeni iz neke tajne direkcije.

  Sodnik prisednik Lah: V svojem zaslišanju ste povedali to povsem konkretno ( čita ): ”Za agente politične policije je Hacin dobival največ ljudi na priporočila Odbora vaških straž in kasneje Narodnega odbora, ki je imel svoje seje pri dr. Rožmanu.”

  Rupnik: Saj to je ta odbor, ki ga smatram za tajno direkcijo, ki je nameščala te ljudi. Ta odbor je psolal svoje ljudi tudi v domobranski štab, kjer so zavzeli vsa vidna mesta.

 • Krtača 20

  Kar domobrančke najbolj boli je, da kljub manjši vojski, večim žrtvam, vsej propagandi, ob pomoči okupatorja niso uspel zlomit nobja. Še sami nemci so priznal da jim ni jasn od kje taka odločenost. Domobrančki še dons ne morjo pozabit. Še dons poslušamo cviljenje teh prašičov.

  • tarantela

   Ne morjo pozabit, da so zgubili. Zahod je priznal partizane, tako slovenske, kot italijanske, kot tudi avstrijske Slovence za osvoboditelje, ostali so v očeh zmagovalcev navadni kolaboranti in na tem portalu se ne bojo opral, če vso vodo vseh oceanov porabijo. Tako pač je, zgodovino pišejo zmagovalci.

   • sprehajalec

    ne izgubili, da so pobili po vojni 1% naroda, komunisti in borci NOB, njihovi potomci pa to še danes slavijo. za to se gre.

    • tarantela

     To povej tistim, ki so jim narodni izdajalci hodili k okupatorju špicljat, kdo vse naj bi delal proti njim. Veliko nedolžnih sosedov so spravili na Rab ali v Gonars, kjer so nesrečniki zaradi bolezni in lakote pomrli, nič krivi. Tega najbrž ne poznaš.

    • Krtača 20

     Pa kaj jamraš? Saj ste bili med vojno bolj učinkoviti. Tko da tistih par mandelcov ki so dočakal rablje po vojni nima veze. Kaplja v morje.

     • sprehajalec

      Moji ne, so bili tehnično NOB. Tudi danes tukaj nimamo nobene veze z njimi, saj so jih Borci za svobodo likvidirali in niso mogli imeti potomcev. genocid torej nad lastnim narodom.

 • tarantela

  In klele bomo rešil vse probleme, cedila se nam bosta med in mleko in sploh.

  • sprehajalec

   Narod, ki pozabi preteklost, nima prihodnosti.

   Winston Churchill

   • tarantela

    Od parol se ne da živeti!

    • sprehajalec

     Ti očitno lahko…

     • tarantela

      Ti že veš, ki domobrancem verjameš.

     • sprehajalec

      Domobranci so mrtvi.

      V Hudi jami so Borci za Svobodo varčevali s strelivom, pa so po tri zvezane z žico vodili do roba brezna in enemu skrajnemu streljali v kolena, da je ostala dva potegnil s seboj.

     • tarantela

      V hudi jami so večinoma ljudje z juga. . Če so pa domobranci mrtvi, kdo vam pa pol piše te pravljice?

     • Duhec

      Zgleda niso vsi…

     • sprehajalec

      kosti in poškodbe ne lažejo…

     • sprehajalec

      Forenziki so izkopavali. Inštitut za sodno medicino je dal te podatke.

     • tarantela

      Pa si prepričan, da so vsi ti slovenski ljudje? Kolikor vem so večina z juga.

     • sprehajalec

      Praviš, južnjak manj velja. Nek podčlovek.

  • janez cepec

   ja pa nebo bo rumeno – plavo, mel bomo umetne otočke, pa sloni bojo po luft letal, pa usi bomo enaki, no ja, neki jih bo mal bel enakeh. use to se bo zgodl. če bi lubljeni vodja zmagu n naslednih volitvah (pa hvala Bog ne bo). tole z useenakostjo me spominja ne neke passe čase, k jih je pa in jih še ljubljeni vodja dobr pozna in obožuje

 • centurion

  Takole je nekak blo.

  Partizani = Nacistični kolaboranti
  In izdajalci.

  Zelo zanimivo je opazovati, kako se s Srbsko zgodovino ukvarjajo amaterji, ki o njej seveda pojma nimajo. Da bi rešili lik in delo zločinca Tita seveda še naprej kričijo o Mihailoviču kolaborantu in zločincu, kar pa je bil tudi Tito in njegovi partizani. Ne vem kaj bi rekli, ko bi kakšen Srb prišel sem razlagati našo zgodovino. Komunistične izjave o četnikih JVvD kot izdajalcih so seveda smešne. Mihailović je bil Vojni minister od vseh ( tudi SZ ) mednarodno priznane Vlade Kraljevine Jugoslavije. Izdajalci so bili kvečjemu partizani, ki niso priznavali legalne in legitimne vlade še manj pa kralja.

  V Srbiji je srbski parlament sprejel zakon, s katerim je potrdil uredbo Vlade Republike Srbije št. 1495 o izenačenju pravic pripadnikov Ravnogorskega gibanja JVvD – četnikov Gorskega carja Draže Mihailovića – in komunističnih Titovih partizanov, kar še vedno ne ustreza resnici, saj bi morala Ravnogorska spomenica imeti primat. Ravnogorci Gorskega carja Draže so se proti nacistom borili prvi in to takrat, ko je Tito in ostala kamarila z nacisti še prijateljevala. Zakon je bil objavljen v Službenem glasniku Republike Srbije 17. julija 2005. S tem je parlament potrdil Ravnogorsko spomenico 1941 – 1945 z listino sprejeto na 2. ravnogorskem kongresu v Mionici leta 2002, kot relevantno državno odlikovanje in priznanje.
  Tako je Ravnogorska spomenica postala tudi državno priznana.

  VEČ

  Dokazi o kolaborantu in zločincu Titu :
  Bernard Nežmah, Zrcala komunizma, Modrijan založba, Ljubljana 2007 :

  Bernard Nežmah : »O partizanskih pogajanjih z Nemci in ustavitvi spopadov ste spregovorili v knjigi leta 2001. Zakaj ne prej ? «

  Vladimir Velebit : »Zato ker Titov ponos ni dopustil, da bi priznal, da se je pogajal z Nemci. Veste, ko so Rusi prvič izvedeli za naše izmenjave ujetnikov z Nemci, so reagirali srdito, kako si drznemo sodelovati z Nemci. Čeprav so sami počeli še hujše stvari in se dogovarjali o separatnem miru. Na naših pogovorih smo se res dogovorili o ustavitvi sovražnosti, v memorandumu smo zapisali predlog za zaustavitev sovražnosti. To pomeni, da je bilo vse naše partizansko gibanje nula.«

  4. marca 1943 komunisti pošljejo zajetega majorja Streckerja k generalu Rudolfu Littersu s prošnjo za pričetek kolaboriranja.

  8. marca 1943 dobijo Djilas, Popović in Velebit pisno pooblastilo Glavnega štaba za “izmenjavo ujetnikov”, v resnici pa je bil najvažnejši posel sklenitev nove kolaboracije ( po letu 1939 ) med komunisti in nacisti.

  12. marca 1943 se v Bugojnu sestanejo general Dippold in trije odposlanci zločinca in kolaboranta Tita. Zapisnik vodi kapetan Weber. V njem med drugim v točki 3 piše : ” .. V tem trenutku oni ( komunistični partizani ) nimajo osnove, da bi vodili vojno z nemško vojsko, oni se edino želijo boriti proti četnikom. NOV bi se tudi sama borila proti Angležem v primeru, da se izkrcajo na jadranski obali. Nasprotno pa četniki komaj čakajo to priložnost. Oni ( komunistični partizani ) želijo zadati odločilen udarec četnikom in zato predlagajo utrjevanje skupnih interesnih sfer !”
  Na koncu zapisnika je kapetan Weber dopisal : ” Prosijo, naj se točka 3 tretira tajno !!”

  Istega dne je bila izdelana uradna izjava s podpisi vseh treh komunističnih pogajalcev, v kateri v točki 3 piše :
  A. ” V sedanji situaciji ne obstaja razlog, zaradi katerega bi nemška vojska morala voditi vojne operacije proti NOV Jugoslavije, posebno, če se vzame v obzir situacija – sovražniki in interesi obeh strani – zaradi česar bi bilo v skupnem interesu, da se sovražnosti prekinejo.
  B. NOV Jugoslavije smatra četnike JVvD kot svoje glavne sovražnike”.

  Kolaboracija je trajala vse dokler ni Hitler odpisal svojemu generalu, da se z banditi ne kolaborira ampak se jih uničuje. Zadnje nemško darilo je bilo izpustitev priležnice zločinca Tita Herte Hass iz zapora dne 19. aprila 1943.

  Podobno kolaboracijo so se šli tudi v Sloveniji in še marsikje drugje.

  • luckyss

   Upam, da ne rabite prevoda ;))

   “Premijer Čerčil: Žalosna je činjenica da gotovo nikakve zalihe nisu dostavljene 222.000 ljudi brojnim pristalicama Tita morskim putem. Ti odlučni (borci) drže u Jugoslaviji onoliko Nemaca koliko mi držimo južno od Rima. Nemci su bačeni u zabunu nakon kolapsa Italije i patriote su osvojile kontrolu nad velikim delovima obale.”[16]
   “General Ajzenhauer naglasio je vitalni značaj nastavljanja maksimalnih mogućih operacija na uspostavljenom poprištu… On veruje da svu moguću opremu treba slati Titu, jer su Mihailovićeve snage od male vrednosti.”[17]
   General Bruk je, prelazeći na Jugoslaviju, rekao da su u toj zemlji Nemci imaju teškoća da održavaju svoje komunikacije. Otuda, sva dobit mora biti izvučena iz svih prilika da se uvećaju nemačke nevolje putem pomaganja partizana. Želimo da se organizuje sistem dopremanja oružja i vazdušne podrške. General Bruk rekao je da je sada 21 nemačka divizija raspoređena u Jugoslaviji do grčke granice.”[18]
   “Premijer Čerčil: Izvanredne stvari postižu se u Jugoslaviji od strane Tita, koji radi mnogo više nego što je Mihailović postigao. Nema planova da se u Jugoslaviju pošalje velika armija, ali se Nemcima može zadati udarac kroz pomaganje Titovih snaga putem povećanog snabdevanja.”[19]

   • ahnenpass

    Churchil ni zastonj izgnal Kralja v Kenijo, kjer je lahko komandiral svoje četnike edino, ko je afne guncal iz kakšnega bananovca.

  • ahnenpass

   Saj je vse v redu, ampak očitno so pri nas obstajali uporniki in se postavili na pravo stran, tega dejstva se ne da spremeniti,nihče ne more pričakovati, da bo nek narod kdajkoli sprejel okupacijo kot dobro dejanje. Zato pač slavimo upornike, ne glede koliko jih je bilo in kakšni so bili, kaj pa naj.
   Kar se pa srbov tiče, ne skrbi, kralj je ostal brez glavnine vojske, kraljevina mu je razpadla še preden se je začela vojna, kot srb je pač branil svoj dom s pomočjo srbskih domobranskih milic, ki so si rekli četniki, zato jih je podpiral, vendar tudi izdal. Ampak četniki so se borili za Srbijo, ki je še obstajala, Hitler je imel nekaj rešpekta do everopskih buržuazij, če je bilo pa vse skurbano med sabo in še njegov gestapo ni mogel vedeti kdo s kom trenutno fuka, tam so bili pogoji, volja in sredstva, nenazadnje do zob oboroženi in še bolj podivjani kmetavzarji, ki so imeli vso podporo upornega ljudstva, nemogoče jih je enačiti z našimi domobranci, sploh pa ne z ustaši, ker to je bil pa največji gnoj.

 • centurion
  • janez cepec

   ja poj so pa domobrančki uskočil, ane?

  • bubamara

   Miha Marinko in Stane Dolanc sta bila tudi na šolanju pri gestapu preden sta postala vrstna komunista.

   • janez cepec

    Janša j’ biu tud u šol komunizma, predn je postou “demokrat”

    • bubamara

     No vidiš; kar je “in” moraš bit.

     • janez cepec

      koritarji, smo djal učas takem, ni biu pa zato u komijih k’ je blo “in”, ampak zaradi koristoljublja, kot večina.

     • bubamara

      Jaz sem še danes jezen na starše, ker niso hotel bit v partiji. Pizda, pošten bit v Sloveniji je ta zadnja.

    • AlternativaZaSlovenijo

     A s tem si pa Dolanca opravičil?

     • janez cepec

      ma ne, sam povem, k se majo dones tahuj komunajzarji za silne demokrate.

   • janez zorman

    Štemplana, oba !

 • Duhec

  Kolk je še ostal fanatičnih partizanov in domobrancev?! Noro… to mladih niti najmanj ne zanima.

  • bubamara

   Za domobranstvo ne, ker nimajo nič od tega; za NOB pa fejst, ker jim omogoča lažjo zaposlitev. Mladi so pametni.

   • janez zorman

    Zato jih “borke” in “borci” letnik 57, šemijo v pionirčke. Tam vidijo prihodnost.

  • ahnenpass

   Vprašanje je, koliko Slovencev živi danes v hišah, ki so jih krivično pokradli drugim Slovencem in jih izgnali iz doma. Ker to pa ne izgine s smrtjo.

 • Krtača 20

  Še zmer vam domobrančkom ni jasn. V bitki za Leningrad je samo na ruski strani padlo preko miljon ljudi. V eni bitki? Nemci so imel neprimerno manj žrtev a so bitko izgubil. Tko se brani domovino. Vojska za katero ne stoji narod je padla vojska! In domobrančki ste padla vojska.

  • janez cepec

   ma kašna vojska, banda raztrganih izdajalcev lastnega naroda, k jih še Tomiji niso maral, pa so jih nazaj u Jugo lifral

   • sprehajalec

    napram rtvojim janez so bili kar spodobno oblečeni. Imeli so celo slovensko himno, Naprej zastava slave.

    Himna tvojih je bila “vstanite v suženjstvo zakleti” himna kominterne.

    • janez cepec

     sevede so bli uhka lepo oblečen, sej jih je Dolfe ogleku, umazat se pa tud niso mogl, če so se po faružah skrival

     • Krtača 20

      Še dobr da so mel župnki kikle. So ga laži na roke metal.

     • sprehajalec

      janes mau upraš domačine na bledu, kwa so use tvoji herceguci udnesl iz Parka. Vs beštek pa lajtngo, pa lustre pa mebl.

      Tvoj so pa za polnm vozm robe laufal pa upil Živel tito.

    • ahnenpass

     Ja, tako kot mi, ki smo branili Slovenijo pred komunistično vojsko, v tistih tifusarskih komunističnih uniformah, nekateri še z rdečo zvedo na kapah

   • Janez

    Tale
    S HALOWEEN 2017 !
    te išče !
    PRAVI, DA TE IMA ” ZA POJEST RADA”
    TE
    JE ŽE ZAZNALA, KER JE NENASITNA IN VEDNO LAČNA – TE BO ZAGOTOVO NAŠLA !
    No ja !
    Pravi, da ima najraje take hujskače in lažnivce – kot si ti !
    Da
    VAS NI NIČ ŠKODA,
    ZA DRUGO RABO
    KOT ZA “MESNI OBROK ” TAKOINTAKO – NISTE ! Jr že na pti k tebi. L.r. ? r. JANEZ KOMENDA
    P.S.
    OBOŽEVALKA ” J. CEPCA”
    https://www.google.si/search?q=halloween+zombi&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpqbG1yaTXAhVHIuwKHfv9AdsQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=elRuqfVCHJT8KM:

  • bubamara

   Kolk je že partizanov padl na fronti, ko so branil domovino ? Ups. Ni blo fronte. Štekaš ?

   • Krtača 20

    Za Sun Tzu še nis slišala tko da ne pametari. Gre za drugačno obliko boja proti neprimerno večjemu sovražniku. V takih primerih ne greš frontalno nad njega.

    • bubamara

     A ti veš, da so bile v SLO večinoma rezervne enote nemške vojske; v glavnem sestavljene iz avstrijskih korošcev med katerini je bilo veliko Slovencev ? Ma kakšna velika vojska na SLovenskem. Prej žandarmerija.

     • Krtača 20

      Vojska je vojska. Ko se na tebe meri s puško ni demokracije in razmišljanja.

     • bubamara

      Potem razumeš zakaj so fantje branili svoje domove (vaške straže).

     • centurion

      Bubamara, dosti partizanov je padlo med 1941 in 1945.
      Bežali so hitro in brezglavo pa so padali….

     • bubamara

      Res. Je rekel sodelavec, da ko so slišali “Nemci gredo” so letel ko kure brez glave.

     • centurion

      Pa partizanke so tut padale.
      V Bazi 20.

     • ahnenpass

      Točno tako, militarizirane milice smo imeli pa vedno močne. In enako dobre za lasten narod.

   • ahnenpass

    Tako je, smisel totalne vojne je, da je vojna povsod in ves čas prisotna.

  • sprehajalec

   Aha, zato je razmerje 1 mrtev okupator proti 99 mrtvim slovencem še majhno število.

   Dripec stari, leta 91 si se pa skrival pred televizijo.

   • Krtača 20

    Izgubl. Tko kot ste domobrančki izgubl….

    • sprehajalec

     Leta 91 smo kaj izgubil? Ljubljeno Jugo in Slobota?

     • Krtača 20

      Kaj menjaš temo. Domobrančki ste izgubl. Zdej pa tele zraven namešaj še to in ono in pol Afrike. Tito vam je dal po pički. Cel svet to ve in mu to priznava. Sam par domobrančkov je še zmer v gate usranih.

     • sprehajalec

      Saj ne gre za to, izgubiti. To ni sporno. Tudi fuzbal tekma se izgubi kdaj pa kdaj.

      Gre se zato, da po končani tekmi potem zazidaš ves nasprotnikov tim, ki je izgubil v slačilnico. pa jih tam pustiš. zato se gre, za športni duh.

      In da potomci tega tima to dejanje slavijo po 70 letih še vedno kot osvoboditev in zmago in se naslajajo nad zazidanim timom. Navadne pizde so to.

      In to se je zgodilo samo pri nas, tega pa svet še ne ve.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Koliko naroda pa je stal za partizani?

   • Krtača 20

    Neprimerno več kot za domobrančki očitno.

    • bubamara

     Kdor pa ni, je pa čudežni izginil. Sami Coperfildi so bili tile osvoboditelji.

  • centurion

   Sami so izbirali komunisti zaveznika….

   https://www.youtube.com/watch?v=I996tT7gBjk

  • ahnenpass

   Kdo to pravi?
   Za Stalingrad, je plačalo na milijone nemcev, s svojimi življenji in vsem kar so imeli in bi lahko še kdaj imeli. Po vojni se je sojenje šele začelo.

 • tarantela

  Po 4 letih vojne se marsikomu sfeclja in je maščevanje hudo. To se je pač dogajalo, spremenit ne moremo.
  Malo si preberite, kaj se dogaja vojakom iz vietnamske vojne v ZDA.
  Poskrbimo, da se kaj takega ne bo več dogajalo in takile članki prav nič ne prispevajo k temu, da bi se slovenski narod pomiril in spravil. Preteklosti ne moremo spremeniti, lahko pa poskrbimo za boljšo bodočnost naših otrok. V slogi je moč, so včasih rekli in to velja še danes. Pustimo partizane in domobrance, naj v miru počivajo, oni so se že spravili med sabo, mi živi se v njihovem imenu ne moremo, nas niso pooblastili, in tudi potrebe ni. Živimo sedaj in če bomo samo brskali po težkih časih, bomo pozabili živeti.
  Tako, zdaj grem pa na lepše, življenji ni v gobovih.

  • bubamara

   To so sposobni samo veliki narodi. Slovenci so gensko z*eban narod. Nevaren za svojega bližnjega, ne tujca.

   • centurion

    Bodo sedaj komunisti gensko oplemenitili Slovence z uvozom
    arabskega LOW IQ 89- …

    • bubamara

     So že Bosanc za to poskrbel. Komunisti so to načrtno izvedel.

   • tarantela

    Slovenski narod JE velik. Ta morija se ne bi dogajala, če se ne bi cerkev vtaknila vmes in ščuvala neuke ljudi, da je treba zaščititi boga pred komunisti. Ampak Boga ni treba ščititi, če verjamejo da je vsemogočen, se zna sam zaščititi; šlo je samo za to, da se je kler bal , da bi zgubil ovčice, ki so mu prinašale težko prigarane beliče. Od tega namreč možje v kiklah živijo. Jih lahko pošlješ delat kam drugam?
    Ampak kazen tudi za te obstaja in se je Bog odločil, da jim ne bo več pošiljal ovčic in zato jih je vse manj v Evropi in bo treba s trebuhom za kruhom drugam.

    • bubamara

     Dobro jutro. Kdo je prvi povabil na krvavi ples ?

    • ahnenpass

     Bi se vseeno zgodilo, poglej nas danes, kaj je naredila iz ljudi desetletja trajajoča korupcija, bolj se nismo sovražili in manj sodelovali še nikoli v zgodovini, ne v takih masah, toliko krivic ne prenese nobena skupnost.

  • ahnenpass

   Sajni treba nič pozabit, če se je kdo komu usodno zameril in pravice ne najde na sodišču, pa naj obračunata. Kjer ni države, se naj pa sami, ampak pošteno mora biti.

 • Krtača 20

  A je mel hitler res sam en jajc?

  • Duhec

   Ja. Zato so tud SDS komentatorji sam z enim…. solidarnostno so si ga odstranli.

  • janez zorman

   Ja res. Podobno je pri tvojih možganih.

   • Krtača 20

    Pa baje da mu je prhajal ko je govoru. A janši tud prhaja? Al mu odhaja?

  • centurion

   Qwa bi šele naredu, če bi imel oba…..
   Ti pa brez, kot Cerar in Pahor…

  • Zima prihaja

   Je med komunisti res razsajal sifilis?

 • Krtača 20

  Ko so v Sloveniji padli farovži pa gradovi kjer ste se domobrančki radi skrival, ste pa v Avstrijo tekl. Ampak nekak ste se pršli pol vsaj nazaj pokesat za svoje grehe nad narodom. Za izdajstvo naroda ni opravičila! Največja žalost pa je da se iz te izkušnje niste nič naučil in bi danes nardil in delate isto.

  • bubamara

   Vprašanje kdo je tukaj izdal narod. Nekdo, ki je hotel ohraniti Slovensko kulturo ali nekdo, ki je hotel sovjetsko državo.

   • Krtača 20

    Tisti ki je hotel svojo državo ne more bit izdajalc. Pa kakršna že. Nauči se definicij. Domobrančki in cerkev ter okupatorji so bili pa s pogodbo vezani na nemško državo. Torej?

    • bubamara

     Komunisti so hoteli svojo državo; komunistično državo skupaj z drugimi balkanskimi narodi. Kje tukaj vidiš Slovensko kulturo mi ni jasno.

     • Krtača 20

      V času borbe še ni blo komunizma. Bil pa je fašizem nacizem in katolibanstvo. Treba je blo za začetek pospravt vso to sodrgo.

     • bubamara

      A ti to sebi lažeš ?

     • Zima prihaja

      Ni bilo komunizma?Kaj je bil Tito ?

    • sprehajalec

     kakšno državo so pa hoteli Borci NOB? Slovenijo? ja, ampak vključeno v Zvezo Sovjetskih Socialističnih republik.

   • luckyss

    Če sodeluješ z okupatorjem in kolješ lastne ljudi, potem tu ne more biti dileme..

    • Zima prihaja

     No to so delali komunisti

    • bubamara

     Komunisti so poklali veliko več SLovencev kot domobranci, če že štejemo.

     • Krtača 20

      Spodaj ti je en napisal kontra.

     • luckyss

      Domobranci so poklali 4400 Slovencev na lastno pest v “hobi programu”..
      Pod poveljstvom Nemcev pa je vprašanje kolikšen delež so imeli pri tistih dobrih 30 000 pobitih partizanin in prav toliko civilistih…
      Torej tvoja trditev ni pravilna..

     • bubamara

      75% od 30.000 partizanov je bilo ubitih v zaključnih bojih, ko so bežali čez Slovenijo Nmeci, ustaši, četniki in ostala gamad. To se naj zahvalijo partizanskim možganskim trustom, ki so pošiljali slabo opremljene vojake prosti vojski polni orožja in vojaške opreme.

     • luckyss

      Belogardiste uvrščaš med “ostalo gamad” ali pa gre za “napačo”…?! ;))

     • bubamara

      Nimam problemov reči domobrancem gamad, ker so bili med njimi tudi navadni klavci. Bolj je problem, ker so nekateri narodni heroji, drugi pa izdajalci naroda, čeprav so oboji klali brate.

     • luckyss

      Pač privilegij zmagovalcev, ki so bili zavezniki in ne sile osi…
      V obratnem primeru bi bili “heroji” pač drugi…logično, mar ne ?!

     • bubamara

      Če je bil kmet, ki ni hotel dati krave, sila osi, potem te razumem.

     • luckyss

      Ne igraj šaha le s kmeti, če imaš lovca in trdnjave..;)

     • bubamara

      S kmeti je lažje. To so vedeli heroji.

  • Janez

   Gledamo kaj delajo komunisti,pa jih hočemo posnemat.

 • Hun

  kaksno demokracijo smo pa mel pred 2.svet. vojno…klerikalsko rezimsko…baje je kmecka raja zivela v obdubju debelih krav…duhovniki so s tako vnemo molil da so dobrote padale z neba..

  • bubamara

   Demokracijo je kralj razpustil, ker demokracija ni za podivjana plemena.

   • Hun

    a demokracijo razpustis al prepoves?

    • bubamara

     Razpustiš parlament in prepoveš volitve. Bo bolje ?

     • Krtača 20

      Ob tem bi janši petkrat prišlo.

 • Zima prihaja

  Skratka komunisteki so potisnili na milijone ljudi v bedo in na milijone v revščino .Je to zmaga?

 • RATATA

  Zelo sem zadovoljen, da sem zgodaj spoznal resnico o pokvarjenih in zahrbtnih lažnjivcih, roparjih in morilcih komunistih, ki nam še vedno, skupaj z njihovimi potomci grenijo življenje.

 • Osti jarej

  ..aha…partizani so izzivali,potem stegnili,nemci so pa pol streljali nič krive talce?

  pa kje so tedaj bili domobranitelji,ki so na vse kriplje pazili na svoj narod….,da bi jih rešili?

  aja…niso mogli,ker so prisegli pokornost onim,ki so talce streljali

  • bubamara

   No vidiš, da razumeš.

   • Osti jarej

    …. kakopak

  • Krtača 20

   Domobrančki so šli namest v kino, gledat streljanje talcev ja. Za take barabe se res splača borit ja. Zato so pa v jamah dons.

   • Janez

    Upam in molim,da boš pred smrtjo zelo trpel,ker sramotiš Slovence

 • Burek Burecki

  Domobranci so bili izdajalci in nikoli tega ne boste spremenili se manj pa z takimi clanki v katerih je polno lazi. Vsak kovanec ima 2 strani vi ste ostedotoceni samo na eno stran katera ne prikazuje prave slike izdajalcev in kolaborantov…

  • bubamara

   Domobranci so bili reakcija. Danes gledano so bili izdajalci, takrat so jih bili pa mnogi veseli.

   • Osti jarej

    ….a so teroristi tudi reakcija?!….in zakaj ne….?!

    • bubamara

     Večinoma so reakcija. Me veseli, da se strinjava.

     • Osti jarej

      …ampak partizani so bili reakcija na hitlerja…..poznamo pa tudi vatikansko reakcijo…in posledica slednje so domobranci……celo odpustke so dobili za pobite komuniste,tudi tedaj,ko o komunistični revoluciji ni bilo niti sledu………v imenu boga…..saj je alah tudi bog….kene

  • sprehajalec

   Burek, še zate;

   Saj ne gre za to, izgubiti. To ni sporno. Tudi fuzbal tekma se izgubi kdaj pa kdaj.

   Gre se zato, da po končani tekmi potem zazidaš ves nasprotnikov tim, ki je izgubil v slačilnico. pa jih tam pustiš. zato se gre, za športni duh in civilizacijske Zakone. In da potomci tega tima to dejanje slavite po 70 letih še vedno kot osvoboditev in zmago in se naslajajo nad zazidanim timom. Navadne pizde ste to.

   In to se je zgodilo samo pri nas, tega pa svet še ne ve.

 • Osti jarej

  ..spet bildate komente?…nič ne boste spremenili s takimi članki

  partizani so od konca vojne zmagovalci
  domobranci in njihovi komandanti nemci ,pa poraženci….amen,pika,konec

  • sprehajalec

   Še zate…

   Saj ne gre za to, izgubiti. To ni sporno. Tudi fuzbal tekma se izgubi kdaj pa kdaj.

   Gre se zato, da po končani tekmi potem zazidaš ves nasprotnikov tim, ki je
   izgubil v slačilnico. pa jih tam pustiš. zato se gre, za športni duh in
   civilizacijske Zakone. In da potomci tega tima to dejanje slavite po 70
   letih še vedno kot osvoboditev in zmago in se naslajajo nad zazidanim
   timom. Navadne pizde ste to.

   In to se je zgodilo samo pri nas, tega pa svet še ne ve.

   • Osti jarej

    ..navadne pizde so okupatorju prisegle

    • sprehajalec

     70.000 mobilizirancev?

     • Osti jarej

      …jp….zakaj pa niso pobegnili/prebegnili k partizanom v gmajno?…ker so jih farji napumpali?!…ker bi jih tam zeblo in lačni bi bili?

     • sprehajalec

      Zelo malo poznaš te zadeve. pa kljub temu se upaš tukaj sramotiti z komentarji. kakšno knjigo v roke naprimer, Pod marijinim Varstvom je knjiga mobiliziranca in njegov poskus pobega iz nemške vojske na fronti k Sovjetom. Ko mu je pa uspelo in je spregovoril slovenski jezik, so ga pa ti kot izdajalca nameravali ustreliti. Na srečo se je začel nemški protinapad in uspelo mu je v zmedi pobegniti nazaj k nemcem. na misel mu ni več prišel prebeg.

     • Janez

      In delati bi morali pizdarije in klati svoje ljudi,svoj narod.

  • bubamara

   Od leta 46 so bili pa Nemci in partizani spet prijatli. A ni to čudno.

   • Osti jarej

    …ja…se je začela blagovna menjava….tko kt dons

    • bubamara

     Ja, samo kako lahko posluješ z nekom, ki je hotel uničiti tvoj narod ? In to neposredno po koncu morije ? Lahko. Če on ni bil tvoj problem. Razumeš ?

     • Osti jarej

      …vpraš jankota…..angelci vsi tabeli ven iz riti kažejo samo podplate…no,zdaj ,ko jim je begunce pripeljala,se sploh vidijo…prej se niso

    • Krtača 20

     Menjal so drek za drek ja. Vsak nej svojga posprav.

 • Zima prihaja

  Ampak zakaj je folk hodil delat v Nemčijo in Avstrijo po drugi svetovni vojni ?ZAKAJ?

 • Janez Spreminjalec

  “Nemški filozof P. Sloterdijk: “Najhujši fašizem je komunizem.”” … Ja pa ja in to govori Nemec, ker se s tem hoče izogniti jasnemu dejstvu, da so vsi Nemci še danes NACISTI !! Le poglejte s kom sodelujejo pri uvažanju muslimanskih teroristov. Hitlerjeve sanje o osvojitvi Rusije hoče Merklca nadaljevati. Ko so pred WWII podpisali Nemci in Rusi sporazume o sodelovanju, jih je Nemčija potem vseeno napadla. In sedanji sporazum o Severnem toku 2 je nekaj podobnega. Ko bo nemčija obvladovala ves ruski plin v EU, bo cela EU odvisna od tega in bo v primeru, da Nemčija reče, “hočemo ta plin na izvoru” vojaško pomagala Nemčiji da premaga Rusijo. In miljon ali dva muslimanskih fanatičnih borcev bo pripravljeno pomagati, zato jih uvažajo.

  • bubamara

   Ni kaj. Bujna domišljija.

   • Janez Spreminjalec

    To ni domišlija, to so dejstva. Že med WWII je Hitler sodeloval z velikim jeruzalemskim muftijem, ki je tudi nosilec ideje, da je Jude treba sežgati in ustanovitelj Divizije Handžar iz bosanskih muslimanskih vojakov. Bujna domišlija je to, da nekateri sanjajo o tem, da so bili domobranci v Sloveniji narodna vojska in zmagovalci vojne.

 • Krtača 20

  Če potegnem vzporednice z današnjo isis in naciji, je dosti podobno. Tudi isis je rezal glave nedolžnim talcem. Naciji so pa streljal civiliste če je bil ubit en njihov vojak. Take domobrančki zagovarjate? Marš gamad fašistična!! Na kandelabre pa v jame!

  • bubamara

   Komunisti so zaklali še preden je kdo od njih bil ubit.

   • Krtača 20

    Najprej so prišli nacisti, potem se je začelo klanje ja? Če nacistov ne bi bilo nebi bilo klanja ja? Še kaj?

    • bubamara

     Leta 41 v Ljublajni ni bilo nacistov, bili so pa enote VOS.

     • Krtača 20

      Tudi okupator ja?

     • Osti jarej

      ..niso mogli not….so jo italijanski fašisti “obžicali”

    • sprehajalec

     Tudi na norveško so prišli nacisti še prej. Pa ni bilo nobenega klanja.

  • sprehajalec

   Rdeči prdec, ki vsakič prdi rdeče, ko se mu zgodi.

   Vojno pravo Angleško in Ameriško je dopuščalo streljanje Talcev. Zato v Nürnbergu leta 1947 ni bil obsojen noben nemški poveljnik za streljanje.

   ljudsko sodišče bi seveda drugače ravnalo, bolj instiktivno in prvobitno….

 • Olga_10

  Vsi prizadeti svojci bi se morali obrniti na mednarodno sodišče za človekove pravice in tožiti državo Slovenijo, ker se vedno ni obsodila zločinskega komunizma in zahtevati identifikacijo žrtev, rehabilitacijo in odškodnino od drzave!

  • bubamara

   Ja, pa svetovno priznani pravnik Ljubo Bavcon bi jih moral zastopati.

   • Olga_10

    Komunistični kriminalec? Ta bi jim kvečjemu iz svojega žepa moral plačati odškodnino in se spokati v zapor, saj se danes skrbi, da se pravna stroka ne odlepi od zločinskega sistema! Zaradi “stroke” lahko slovenski pravniki v tujini samo kelnarijo!

  • Krtača 20

   Takoj ko cerkev vrne ukradeno zlato iz zob žrtev med vojno ja?

   • Osti jarej

    ..jp…in obsodila dejanja kot so;sežiganje čarovnic,razčetverjanje nič krivih,nasilno pokristjevanje po vsem svetu,pedofilijo,legalno krajo ,zavajanje domobrancev…itd.itd.itd.

    • sprehajalec

     pa da Rimljani razglasijo boje gladiatorjev za nezakonite in nehumane. čakam tudi to opravičilo.

     • Osti jarej

      …točno,to…in za križanje jezusa

     • sprehajalec

      Pa neandertalec za kanibalizem, kdaj se bo opravičil…

     • Osti jarej

      …pa bog za domobrance

   • Zima prihaja

    Ki so te gnar dobli za zlate žoge?

   • sprehajalec

    partizani zlatih zob niso imeli. Šlo je za najnižji sloj prebivalstva.

   • ahnenpass

    Komunisti naj vrnejo pa vrnjene muzejske zbirke,ki so jih pred osamosvojitvijo evakuirali na varno, v Avstrijo.
    Hej, vojne je že zdavanaj konec, zdaj pa menda že lahko prinesete nacionalne zaklade nazaj!

    • bubamara

     Jebeš zbirke, naj raje vrnejo denar.

     • ahnenpass

      Pa saj nacionalne muzejske zbirke so denar, če nam vzamejo bankovce in kovance, nekdo dvigne stare relikvije in množice takoj sledijo, za denarjem ne bi šli kar tako v procesijo.

    • Janez

     Saj jih nosijo,samo k sebi domov ,ne Slovenskemu narodu.

   • Olga_10

    Zlato, denar, imetje so pokradli komunistični revolucionarji! Kradejo tudi danes!

 • Janez

  Maj 1945 v Ljubljani !
  “OSVOBODITELJI” =OKUPATORJI LJUBLJANE – MAJA 1945 !
  Kaj
  JE ŽE IMEL ZLOČINEC J.V. STALIN S SLOVENIJO ? Nič. Ni vedel, kje je ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.s.
  Nova
  “OKUPATORJA” MAJA 1945.

  https://www.google.si/search?q=živel+stalin+partizani&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwie14rlzKTXAhWMzqQKHVm0CzMQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=WQh8-QD1Fo8yiM:

 • Osti jarej

  Kako veliko pišejo o zamenjavi na vrhu Ameriške centralne banke, je Yellenovo zamenjal Powell in svet bo šel na boljše?
  Kakšna uredniška naivnost, da pišejo in poročajo o največji svetovni osi zla kot gonilni sili gospodarstva, kot spodbujevalcu svetovnega razvoja, ko pa je od leta 1913 jasno, da so Židje nasilno ustvarili polnilec lastnih žepov.
  Danes 8 židovskih družin upravlja s svetovnim bančništvom in zelo redke so države, ki tega ne dovolijo, zato pa jih ZDA vojaško napadajo.
  Govoriti o zamenjavi čistilca stranišč in hlapca za izvrševanje ukazov je hinavstvo, da bi mediji sicer imeli dovolj prilivov. Se pa nikoli ne dotaknejo zgodb, ki so krvavo povezane s Federal Reserve /FR/ of Rothschild.
  Da je FR najhujša sila zla tega planeta si ne upajo niti s črko omeniti, da so Izrael, Anglija, ZDA in NATO njihove glavne lovke, ki služijo Sionističnim lastnikom, lovke, ki preko krvi zagotavljajo več kot premoženje tega planeta.
  Zadolženost sveta do Rothschildov je trikrat večja od cele svetovne letne prozvodnje vsega!
  Res je bilo nekaj posameznikov, ki so hoteli ta požrešni zločinski klan odstraniti iz FR, a tudi ti rezultati so znani, čeprav jim ljudje večinsko ne verjamejo.
  Guggenheim, Strauss in Astor so bili odločno proti ustanovitvi FR, pa so naredili veliko napako. So leta 1912 odšli na sanjsko potovanje s Titanikom, ki je čudežno /namerno/ potonil in FR je naslednje leto brez težav zaživela.

  Tudi Kennedy je dobil svoje poplačilo za trud o ukinitvi lastništva FR. Zdaj pa je pomembno le, da je neki nepomemben Powell zamenjal enako nepomembno Yellenovo, čeprav sta oba Žida, ker nihče drug ne sme na položaj izvršnega čistilca Sionističnih stranišč.
  Seveda pa lastniki FR zelo skrbno izbirajo svetovne voditelje, si zagotavljajo dodatno bogastvo z vojnami / prva je nastala že eno leto po ustanovitvi FR/, financirajo sovraštvo med narodi /nacizem, komunizem/ in preverjeno izberejo vodilne v podružnicah po svetu, torej tudi v podalpski hlapčevski deželi!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/330093/rothschildova-os-zla

  • bubamara

   Naši liberalci nimajo problema hoditi po denar v židovske banke v New Yorku. Vsak dan smo več dolžni židom; vendar narod to ne vidi, ker je prebutast. Raje uživa s sposejnim denarjem.

   • Osti jarej

    ..a misliš,da si ga janša nič ni tam sposodil…za dobro mafijajastana?!

    • bubamara

     Hahaha. Dober, da obstaja Janša. Brez njega bi Slovenci taval v temi.

     • Osti jarej

      ..saj res…kje pa je?….že dobrih tri leta nič od njega….samo eno zlobno pismo o pahorju….takoj za kučijem….ne vem,no…a sta se zmenila….menda nista nič kaj preveč skregana

     • bubamara

      A ne veš ? V Avstraliji je žena odprla kliniko.

     • Osti jarej

      …ne govorim o ženi…

 • Zima prihaja

  Si želite imeti nemški standard?

 • Krtača 20

  Razlago domobrančkov in izdalačkov bil lahko primerjal s preprosto logiko: ko žabi odrežeš noge,postane gluha.

  • Zima prihaja

   Čuj daj ti meni obrazloži zakaj je toliko jugosov in tudi Slovencev odšlo iz komunističnega raja?

  • Janez

   Ne bo držalo !
   POGLEJ ” IZDAJALCE” !
   A sta tadva Slovenca ?
   Neki KPS “izdajalci”
   nas Slovencev so ju častili . In vlačili v Slovenijo. “Okupatorja 1945” L. R. J. KOMENDA

   P.S.
   “OKUPATORJA ” SLOVENIJE 1945 ! Dejstvo.
   https://www.google.si/search?q=živel+stalin+partizani&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwie14rlzKTXAhWMzqQKHVm0CzMQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=WQh8-QD1Fo8yiM:

  • sprehajalec

   Gre se za proticivilizacijsko dejanje Borcev za svobodo zazidavanja živih vojnih ujetnikov in njihovo metanje v brezna, pa še njihove žlahte in posestnikov, meščanov ter kulakov. In to v mirnem času.

  • Cyclopean

   Glej lolek bolek, vaša rdeča revolucija je uspela samo zato ker so sile osi klecnile na svetovnih bojiščih. Vaše gozdne podgane ne bi nikoli zmogle boja proti Nemcem v pravem pomenu.

   • Krtača 20

    Sile so klecnile ravno zaradi partizanov in ne zaradi brezdelja. Tudi tebi logika ni jasna. Balkan je zjebu celo švabsko znanje. Živel Tito!

 • ogledalo

  Še kar preštevate izdajalske domosranske kosti?! Smo leta 2017….in mlade en klinc briga za vaše poskuse spreminjanja zgodovinskih.

  • bubamara

   Na žalost jih moralo leta 2017. Če bi jih leta 52, bi danes bil mir.

   • ogledalo

    Če bi jih leta ’45, bi se danes vi ne ukvarjali s trupli narodnih izdajalcev, ustašev in četnikov.

    • bubamara

     Vedeli bi za kakšno ceno živimo v svobodi in kdo je to plačal.

     • ogledalo

      Plačalo je cca 96.000 Slovencev. Od tega 26.000 zaradi partizanov, za ostalih 70.000 pa je zaslužen okupator skupaj z domačimi izdajalci!

     • bubamara

      Statistika je lepa stvar. Igranje s številkami. Poigraj se še s številkami do leta 52; takrat ni bilo več domobrancev.

     • ogledalo

      Statistika nima nič opraviti s popisom žrtev. Tudi informbiro ne z domosranci.

     • bubamara

      Kako lepo je imeti oprano glavo. Furaš eno mantro in ti je lažje v življenju.

     • ogledalo

      Moja “mantra” ima podporo v pipisu žrtev, ki ga je opravil Muzej novejše zgodovine. Kaj pa tvoja mantra? V noriški bibliji?

     • bubamara

      Ne rabim svetega pisma za razliko od ovc.

     • Krtača 20

      No mi pa rabimo dokaze za katerimi se da stat. To je pa tisto česar domobrančki nikdar niste imel.

     • ahnenpass

      Kaj pa vsi naši ostali predniki, a navadni, mali ljudje niso pa nič pretrpeli?
      Pa saj smo ja narod malih ljudi, govorimo vendar o milijonih, vi se sekirate pa za tisoče…

     • sprehajalec

      Ni Komunistov in ne pojavijo se Antikomunisti. Tako je bilo na norveškem.

      In preživelo bi 82.000 Slovencev. Tako so pa umrli.

     • Krtača 20

      Fašisti ti gre vedno težko z jezika. Sploh je bila pa najprej okupacija nacijev in nato odpor. Spet lažeš.

    • ahnenpass

     Saj to je pa res zanimivo, kako bi zgledala Slovenija, če bi masovno klali samo okupatorje in sovražnika.
     Hm.., pravzaprav nisem čisto prepričan, bi sploh opazili kako razliko?

     • ogledalo

      Razlika bi se poznala takrat. In predvsem danes

     • sprehajalec

      200.000 – 300.000 Slovencev bi bilo več danes, ki bi se rodili tistim 82.000 umrlim, ki ne bi umrli, če se ne bi s pojavom Komunistov začela državljanska vojna.

      Po vojni je bil baby boom.

     • ahnenpass

      Ampak, če jih ne bi šlo tistih 300.000, bi šli pa drugi namesto njih…

     • sprehajalec

      Ljudje bežijo pred komunizmom. Francija naprimer, ni beležila množičnega bešžanja po vojni. niti ostale države ne. Ljudje bežijo pred revolucijo in komunistično vojsko. vse države to beležijo, Ljudje iz čolnov v Vietnamu, čehi, Poljaki, Madžari…

     • bubamara

      ahne pravi, da je revolucija nekaj lepega.

     • sprehajalec

      Pomešal je vse, mislil je na to, da če bi nasprotna stran zmagala oziroma bi sem prišli Angleži, bi 300.000 ljudi bežalo k Angležem. K Sovjetom zagotovo ne bi.

     • ahnenpass

      No ja, prvič slišim , da so imeli v Siriji, Iraku, Afganistanu in Libiji komunizem… ampak v redu, pred kom pa potem recimo mehičani danes bežijo, kaj pa Katalonci?

  • sprehajalec

   Tudi v Srebrenici jih še vedno preštevajo….

   • ogledalo

    Na žalost.

    • sprehajalec

     So tvoji tudi tam pobijali?

     • ogledalo

      Moji? Moji niso nikogar ubili. Je pa tvoje vprašanje neokusno in neumno. Vredno domosranske zalege. Koliko sosedov so pa tvoji pospravili? Si se ti udeležil balkanske morije? Si užival koz tvoji predniki? Cepec!

     • ahnenpass

      Vprašanje je na mestu, dejansko je med njimi pobijal tudi naš državljan,verjetno ne samo eden.

     • ogledalo

      Vojna je “super” tudi za urejanje osebnih zamer , mejnih vprašanj….Hudič je, če ga tako userješ, da moraš po koncu vojne zapustiti dom in zbežati.

     • sprehajalec

      Tudi 100.000 Čehov in madžarov ga je tako usralo, da je moralo bežati 1956 in 1968. Zgodovina to pozna kot beg pred komunizmom.

     • ogledalo

      In kakšno zvezo ima to
      z domosransko izdajo?

     • sprehajalec

      Nobene, govoriva o beguncih leta 1945, ki so bežali iz Slovenije, hrvaške, srbije itd iz enakega razloga, kot čehi in madžari čez nekaj let. Strah pred komunizmom.

     • ogledalo

      Čehi in Madžari so bežali pred komunizmom, domosranci , ustaši on četniki pa pred komunizmom in svojimi zločini. In potem so se slednjim zgodili zavezniki, ki s sodrgo niso hoteli imeti opravka. Takole bo bližje dejstvom!

     • sprehajalec

      Z levičarskim Zakonom o podelitvi pasošev in odškodnine izbrisanim, zna biti, da so bili vmes tudi slovenski državljani in so še sedaj tukaj. Evidentiran je bil pa en čisti Slovenec, ki je pobijal in je danes zaprt v sarajevu, Franc Kos.

     • sprehajalec

      Moji so bili tehnično NOB, ni mi pa znano, da bi pobijali svoje bele sosede. Še reševali so jih, po spominu,.

     • bubamara

      Partizani so bili znani po humanitarosti. Posebej do kmečkega življa.

     • sprehajalec

      kmet je bil razredni sovražnik. še sploh, če je bil farški, kar so bili pa takrat vsi.

     • Krtača 20

      Jaja velik vernih ljudi je blo med partizani. Pa tud farjev. Cerkev kot inštitucija je bila po pogodbi vezana na Nemčijo in je bila okupator!

  • ahnenpass

   Če pa sploh ne poznamo nobenih podrobnosti, seveda se sekiramo, če smo se pa šele zdaj zavedli,da nam že skoraj sto let samo nekaj posplošujejo in na splošno nakladajo… Pa so redki borci še med nami, ampak molčijo pa že danes kot grobovi…

  • xtc

   Mlade bo moralo še kako brigati ureditev tega in posprava levakov in zločincev na odpad zgodovine in sodišča z njihovo kramo in prepovedi le te drugaše bodo sužnji levakov in goli bosi in lačni ,med tem pa se bo ta banda redila na njihovi mizeriji.

 • Lilika

  Ej a si upate pogledat tole?
  http://m.slovenskenovice.si/novice/svet/zakletega-otoka-ne-morejo-prodati
  Slike iz taborišča Severne Koreje
  http://izklop.com/?mod=mod_ext_links&act=get_link&id=87717
  V primerjavi s tem so bili vaški partizani, čisto normalni. Oni z mesta (Ljubljana) so bili pa res nori sadistični komunisti.

  • ahnenpass

   Zgleda kot jutro potem, po kakšni vaški gasilski veselici.

 • Krtača 20

  Vidim da se spodaj eni domosrančki napihujejo glede lažnih številk žrtev vojne in na kateri strani. Domosrančki če imate bolj točne podatke kar ven z njimi. A se bojim da so spet samo laži in prazna sapa. V najboljšem primeru boste privlekl ven črne bukve ki še za pokurt niso. Mogoče bo janša naredu kako zlepljenko, v primeru kontea podatkov, jih bo pa sam pokuru. Mogoče vam pa napiše novo pravljico kdove? Ilustrator bo pa grimsgobls.

  • bubamara

   Uradne številke so uradne. Se bodo pa spreminjale. Na dol bolj težko; na gor je pa odvisno od vladajoče garniture.

  • ahnenpass

   Ne razumem, zakaj se Norikum ne prodaja bolje v Avstriji, če je pa to povest o njihovih prednikih in nekdanji domovini. Mogoče se bo pa zdaj, ko je oblast prevzel en kurc.

   • Osti jarej

    …jih je oni,ki jih je spisal dobil za uhe,od janka

  • xtc

   Glej cepc od kod potem 600 grobišč+ v Sloveniji.
   Jasno je ,da je NOB zločinsko delo,ki ga je treba zgodovinsko pravilno ovrednotiti,ne po rdeče-dejstvo je tako rdeči NOB partizani so bili zločinska druščina ne osvoboditelji,če jih nebi bilo bi bilo znatno manj žrtev,grobišč in tudi Nemci in ostali okupatorji bi po zlomu v tujini odšli in tudi oni nebi pustili toliko žrtev zahvaljujoč NOB kugi-sevda rdeči.

  • sprehajalec

   Seveda podatki so na netu.

   Trenutno število objavljenih žrtev: 99.822

   Če vzamemo za bazo bratsko Norveško, ki je med drugim pobratena z ZZB NOVJ kjer je med vojno umrlo 11.000 Norvežanov ob enakem okupatorju in 3 milijonih prebivalcev leta 1945 ugotovimo, da je tam umrlo zaradi vojne 0,35% prebivalstva.

   Naredimo model torej. Slovencev je bilo 1,5 milijona in če bi jih umrlo zaradi podobnih razmer kot na Norveškem toliko kot Norvežanov (okupacija, bombardiranja, priključitev okupatorski/zavezniški vojski itd) bi jih umrlo 5500. Slovenija je imela še nekaj, kar norveška ni imela, torej mobilizacijo Štajercev in gorenjcev, umrlo jih je po ocenah 10.000. To moramo prišteti 5500 in dobimo skupaj 15500 umrlih v Sloveniji zaradi druge vojne.

   vendar številka je bistveno večja 99.822 v primerjavi z norveško simulacijo 15.500. Zakaj takšna razlika? Oba naroda sta bila po vojni v taboru zmagovalcev, oba sta dobila vojno odškodnino. Čemu toliko žrtev več v sloveniji? Kaj je imela Slovenija, česar Norveška ni imela?

   Odgovor je jasen, komunistično revolucijo. Te Norveška ni imela, Slovenija pa jo je imela. Koliko Slovencev lahko potem pripišemo tej državljanski vojni in revoluciji? odgovor je jasen,

   84.322 Slovencev je umrlo zaradi komunistične revolucije in državljanske vojne in bi preživeli, če se ne bi začela revolucija.

   ker ko se je pojavila komunistična gverila leta 1941 in začela z ustanavljanjem sovjetskih republik, se je čez kako leto pojavila še Antikomunistična Milica in krvavi ples se je začel ob krvavih okupatorjevih represalijah. Ni komunistov NI Antikomunistov in ni Državljanske vojne.

   • bubamara

    Bravo. Lepo napisano, vendar za povprečnega Slovenca prezahteven tekst.

 • xtc

  Komunizem in socializmi so prevara in gorje za ljudi-so zlo ,ki ga je treba poslati z njihovo kramo in idejami vred na odpad zgodovine.NOB-je laž prevara in potisnitev Slovencev za 300 let nazaj.
  Če pogledate Slovence,ki so ostali po prvi vojni v Avstrji se jim ne godi hudo,še več govorijo slovensko in še kar nekaj Avstrijskih otrok se je začelo učiti slovensko,med tem ,ko mi tukaj nazadujemo in vlačimo skupaj neko nojo abecedo z mekimić ji,đji in še čim.

  • bubamara

   Res je. Če hočeš srečati pravega SLovenca, moraš obiskati Avstrijsko Koroško.

 • ahnenpass

  Domobranci dejansko niso izdali države, oni so jo pomagali izbrisati, da bi lahko postali gospoda in del sosednjih džamaherij.
  Ampak niso je izdali, to je bistveno, uničili so jo in razprodali, kar je nekaj drugega. Izraz izdajalci nekako ni na mestu, samo to sem hotel pripomniti, izdajalci so tisti, ki so izdali revolucijo.

  • bubamara

   Biti ponosen na revolucijo ? Leta 2017 že mogoče.

   • ahnenpass

    A je že mimo?
    Ne vem, nisem nič slišal, da bi kdo piskal konec…

 • xtc

  Realno NOB je menjava enega socialističnega in fašističnega okupatorja za drugega.
  Ralno Slovenci so iz okupacije enega zločinskega socializma(nemškega) prešli pod drugega še hujšega ruskega,če so preje nemški ljudi pošiljali Slovence v taborišča po EU ,so levaki pod Titom enostavno spremenili celo državo v gulag.

 • učko

  Stalinovi in Dolfetovi hlapčki se še kar kregate !!! Dejte, povejte, kdo je bil od teh dveh večji zločin’c !

  • bubamara

   Janša.

   • učko

    Zato pa Janša vsaki, ki ga zavrne reče: “Pa nije moj kurac ratni zločinac” !

  • MEFISTO

   Stalin je brez konkurence.

 • Janez

  ” KRTAČINI ”
  PRIJATELJČKI IZ GRUZIJE.
  Se zdi. A si šel prižgati svečko Stalinu ? A si ga že “izdal”. Kako – “izdal”Stalina? L.r. J. KOMENDA

  P.s.
  “KRTAČINI”
  PRIJATELJČKI IZ GRUZIJE

  https://www.rtvslo.si/tureavanture/navade-po-svetu/foto-gruzijski-klub-priletnih-obozevalcev-stalina/411808

 • učko

  Domobranci so branili svoje domove in imetje, komunisti pa so jim hoteli to vzeti. Na koncu jim je celo uspelo, domobrančke pa so pobili. Prav jim je, kaj pa jim niso dali svoj’ga premoženja prostovoljno !!!!! Sicer pa je tako še danes. Levuharji si prilaščajo, kar delavci, strokovnjaki, podjetniki ustvarijo. Pri tem jih pa še zmerjajo s kapitalisti in snobi.

  • bubamara

   To je vse gensko pogojeno. Slovenc ima v genu, da sosed ne sme imeti več kot ti. Idealni za komunizem.

 • Krtača 20

  Zdej pa pejte domobrančki te svoje blodnjaste teorije razložit zaveznikom partizanov. Mogoče se vas takoj usmilijo in popravjo zemljevid Slovenije – mal italijanom, mal nemcem pa mal madžarom pa bo. Sam verjetn obstaja večja verjetnost da vas obiščejo strici v beli halji pa ninuninuninu v Begne….

  • bubamara

   Z Avstrijci bi bili čisto zadovoljni. Čevapov smo se že najedli.

  • MEFISTO

   Zakaj omenjaš samo Begnje, a nisi prišel dlje od tega dopustniškega hotela?

   Nekateri vedo povedati, da te dobro poznajo tudi v Devica Marija Polje in v Idriji.

  • sprehajalec

   Če tebi diši vešalica, meni bolj diši dunajc.

   Ostalo so tvoje blodnje. koga so imeli zavezniki še leta 1944 za odpor, je jasno iz filma, predvajanega leta 1944 20th century Fox.

   Chetniks The Fighting Guerillas

   https://www.youtube.com/watch?v=5wvU8_XOJNQ

   Četnike in Kralja so združili s Titom z Vlado Šubašić-Tito. Ker pa je imel Tito že Sovjete na ozemlju jugoslavije, je lahko zasoliral in nategnil zahodne zaveznike in Kralja.

   • Krtača 20

    Ti dobrga dunajca v Avstrij sigurn ne boš jedu. To je bolj tko tko, zasmojene drobtine. Razen če ti ga prprav naš čovjek…. Tko da ne ti men o dunajcu. Obstaja še marsikej druzga. Čevapi so precej bolj recimo kot meki donald če smo že v junk food rangu.

    • Janez

     Krtača,ali tebi velikokrat na dunajcu zasmodijo drobtine? A se kdaj vprašaš zakaj in zakaj meni ne.Zato,ker si ti BIK NA KUBIK:

 • MEFISTO

  Zakaj jezite nicke moža tisočerih nickov kot da ne bi vedeli, da nima nikoli, ampak res nikolI, prav in da je že vse svoje zavrženo življenje napačni strani, kot smo tudi mi na napačni strani Alp.

 • Osti jarej

  ..za devetimi gorami in za devetimi vodami je živel en stric matic…..bil je partizan…grozen partizan…..za večerjo je pohrustal vsaj enega ,ubogega,dobrega,bogaboječega in nacistom zvestega domobrančka…….in tako so srečno živeli do konca svojih dni….kdaj to bo,pa nihče ne ve…še janša ne

  • bubamara

   Je pohrustal debelo kravo, ko je kmeta na štrik spravu.

 • MEFISTO

  Danes dopoldan je bil v našem starodavnem mestu slabo obiskan predvolilni shod, na katerem je Kučan s šarcem streljal po Pahorju.

  • bubamara

   Štajerci spremljajo politično sceno v Avstriji. SLO cirkus spremlja samo Kranjska dežela.

 • MEFISTO

  Samo v nečem sta si bila podobna Stalin in Hitler.

  Oba sta rada streljala komuniste, pa še tu je Stalin prehitel Hitlerja.

  • bubamara

   Krepko.

  • ahnenpass

   Pred, med vojno ali po njej?

 • MEFISTO

  So tile slabo oblečeni in obuti siromaki na gornji sliki morebiti Titovi gardisti?

  Samo vprašam!

  • bubamara

   Slovenski sigurno ne. Naši so bili lepše napravljeni. So jim Nemci priskrbeli dobro blago.

   • sprehajalec

    Nemškega blaga niso nosili, je bilo hudo nevarno, če so ga nemci zajeli z nemškim blagom na sebi. Smrtna obsodba, ker je pomenilo, da ga je nekomu slekel. So se ga izogibali.

   • luckyss

    “Vaši” so bili res lepše opravljeni…in oboroženi z nemškim orožjem…
    Pa kaj ko je Hitler izgubil vojno in sedaj lahko le jamrate..

    • bubamara

     Heroji so bili opremljeni z orožjem iz Kragujevca.

     • luckyss

      S tistim, ki so ga vzeli mrtvemu okupatorju..

     • bubamara

      ki so ga ubili z motiko in vilami.

     • luckyss

      Običajno je bila dovolj lovska puška ;))

     • bubamara

      Včasih so znali s fračam strelat. Po moje bo to.

     • ahnenpass

      Irak in Afganistan so napadli z orožjem katerega deli so bili izdelani tudi v Sloveniji.

     • bubamara

      A to si sam odkril ?

     • ahnenpass

      Ni treba, saj se ve, da delamo skoraj izključno samo za nemce, ki oborožujejo američane, danes pa še sebe.

     • bubamara

      Nemci oborožujejo Američane ? No, vsak dan nekaj novega izvem.

     • ahnenpass

      Niti ne, nemci samo zlagajo skupaj in pakirajo, delamo mi oziroma cela nekdanja velikonemška naveza.

     • Janez

      Mlada si bila krščena.

    • Krtača 20

     Lepe uniforme počasi gnijejo hehehehe

 • Zima prihaja

  Hlapci, za hlapce rojeni… ?

  V vsakdanjem zavedanju slovenstva se Slovenci oklepamo nekaterih ustaljenih zgodovinskih stereotipov in trditev. V vsej slovenski zgodovini naj bi bili kar naprej ogroženi od svojih neprijetnih in agresivnih sosedov: Nemcev, Avstrijcev, Italijanov, Madžarov, pa tudi Hrvatov in Srbov. Vsi našteti narodi naj bi nas kar naprej ogrožali; kar naprej naj bi posegali po našem ozemeljskem in narodnostnem telesu. Zmeraj naj bi popuščali pod pritiski naših sosedov, zmeraj naj bi bili oškodovani in bili sploh na strani ponižanih in razžaljenih. Značaj slovenskega naroda naj bi bil liričen in melanholično pohleven; Slovenci naj bi bili vdani v usodo, nezmožni naj bi bil resnejšega zoperstavljanja ali celo agresije. Potuhnjenost naj bi bila temeljna samoohranitvena značajska poteza, ki je ohranila skozi stoletja naš narod, jezik in tudi teritorij. To stereotipno prestavo o Slovencih široko utrjujejo s svojimi deli mnogi slovenski literarni ustvarjalci. Ivan Cankar je v tudi v tem smislu najbolj izpostavljena osebnost. “Hlapci, za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni… ker so hrbti upognjeni in biča vajeni” je znani citat iz Cankarjevih del. S tem in podobnimi citati se slovenski značajski stereotipi povzdigujejo v mitske razsežnosti. Veliko slovenskega zgodovinskega in značajskega svetobolja je v delih Franceta Prešerna, Simona Gregorčiča, Srečka Kosovela, Prežihovega Vornca, Alojza Gradnika, Frana Levstika, Otona Župančiča, Toneta Pavčka.Voranca
  http://rodoslovje.si/index.php/sl/domov/16-drevesa/83-hlapci-za-hlapce-rojeni

  • bubamara

   Res čudno. Dokler so nas pretepali so bili Slovenci od Špitala do Cresa.

   • Osti jarej

    …jp…cankarja so kar z železnim drogom potamanili….ker je javno povedal,da bo Slovenija postala mafijastan in kdo ji bo vladal iz ozadja

    • bubamara

     A ni padel po stopnicah ves zblojen od sifilisa ? Ja tako so nas učili v socijalističnih šolah.

     • Osti jarej

      …navadna laž….

     • ahnenpass

      Sifilis ali da je padel po stopnicah?

     • janez cepec

      oba troje

  • ahnenpass

   To je bilo takrat, ko so naši največji umetniki še živeli in ustvarjali, kako je pa danes?

   • Zima prihaja

    Danes hodimo delati v tujino .Avstrija ,Nemčija ….

  • Osti jarej

   ….a zato si,klinc nemarni, spizdil v argentino,ta vas je pa pobrala,ker je največje prasce,naciste,tudi…ti bom dala par krepkih okrog kepe…za hlapce rojeni?….to boš ti pisal,ki ližeš tla okrog oltarjev…za izdajalce izrojene,rojeni,ki jih noben narod ne mara…pfej ,mater

 • Jurko

  Osnovna napaka tukaj je da nekateri ne zmorejo priznanja da je bil Dachau hujsi od Golega otoka in nasilje okupatorjev in kolaborantov vecje od povojnih pobojev.

  • Osti jarej

   ..kako le…če celo trdijo,da ni bilo holokavsta

  • bubamara

   Ja. Okupator in kvizlingi so uspel v štirih letih pobiti samo polovico številke, ki so jo zmagovalci v treh mesecih. Pustimo Goli otok. Tam niso bili tako pridni glede knjigovodskih poslov. Se ne ve.

   • Jurko

    Ugotovljene stevilke od INZ govorijo drugace.

    • bubamara

     Heroji so od maja do konca avgusta 1945 na Slovenskem pobili okoli 120.000 žrtev. Če ne bi Tito podpisal amnestijo pod pritiskom angležev, bi bila ta številka nekajkrat višja.

     • ahnenpass

      A so jih? Kje pa so njihovi ostanki, si sploh predstavljaš kako ogromen kup kosti je to?

     • bubamara

      Pazi, ko koplješ po zemlji Slovenski.

     • ahnenpass

      Veliko se govori, ampak očitno ni take sile, po vaški skupnosti se vse takoj razve.

     • bubamara

      Sile ni. Se pa ve.

     • ahnenpass

      Marsikaj se ve.

     • Janez

      Ne vem,če veste za tankovske jarke v Medlogu pri Celju,pa od Maribora do Miklavža,pa v Račah,kjer bodo zdaj postavili Magno.V Medlogu je v tankovskih jarkih(na vodovarstvenem območju) zasutih ogromno število žrtev Teharij in tudi od drugod.Med Doličem in mislinjskim klancem levo gor gledano je tisto močvirje še dolgo valovalo,toliko je bilo pobitih zasutih .Ko se je pred leti zemlja nad žrtvami umirila,so tam za male denarje začeli prodajati parcele za pozidavo,da bi čimbolj prikrili to morijo.Rekli boste,saj to so bili ustaši,Nemci in četniki.Ja bili so,a so bili obenem tudi LJUDJE.Očetje,sinovi ,matere ,hčerke nekomu.JA;NE POZABIMO,DA SO BILI LJUDJE.

     • Matija

      Malce ti lažeš, kajne. INZ z vašim Dežmanom navaja drugačne podatke

     • bubamara

      Kakšne?

     • Matija

      Glede povojnih pobojev.

     • Matija

      Na seznamu vseh smrtnih žrtev med prebivalstvom lovenije med drugo svetovno vojno in neposredno po njej, ki je delo Inštituta za novejšo zgodovino, je do zdaj vpisanih 99.706 imen žrtev. Največ smrti so med drugo svetovno vojno nad Slovenci zakrivili nemški okupatorji, vpisanih je več kot 31.000 njihovih žrtev, skupaj s povojnimi poboji pa je komunistična stran povzročila približno 24.000 žrtev. Po statusu pa je bilo največ žrtev med partizanskimi borci,
      skupno okrog 30.000, prav toliko pa tudi med civilnim prebivalstvom. Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve,
      ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem (te žrtve so prištete k številu žrtev okupatorja). Za Rdečo armado imamo ugotovljeno, da je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev. Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev. Več kot 900 žrtev je bilo zaradi nesreč – pri čiščenju orožja in podobno.
      Ustaši so povzročili blizu 800 žrtev – večji del so to Slovenci, ki so bili izgnani na območje NDH, kar nekaj žrtev pa je iz časa umika hrvaških enot v Avstrijo ob koncu vojne. Za okoli 20.000 ljudi nismo mogli ugotoviti, kdo je povzročil njihovo smrt – na vzhodni fronti na primer za veliko vojakov ne vemo, kaj je povzročilo njihovo smrt.

     • bubamara

      Jaz govorim o vseh povojnih pobojih (maj-avgust 1945) na Slovenskem. Ti govoriš o Slovenskih žrtvah.

     • Matija

      O kerih pa ti govoriš?

     • bubamara

      O vseh, ki niso bili partizani.

     • Matija

      A jih lahko poimenuješ, da bomo vedeli o katerih govoriš

     • bubamara

      Ustaši, četniki, Nemci, Avstrijci,……

     • Matija

      Aha, torej v glavnem vojni zločinci. In kaj naj bi po tvoje naredili z njimi? Jim nemara dali kako odlikovanje za hrabro 4 letno klanje po jugi?

     • bubamara

      120000 vojnih zločincev? Teb pa ni vse gladko.

     • Matija

      In od kje tebi cifra 120000? Imaš kak relevanten vir? Sicer pa, kaj druzga kot vojni zločinci pa so bili npr. ustaši?

     • bubamara

      Zakaj niso pobili vse Nemce ob koncu vojne? Ali pa Avstrijce, če so častili Dolfija. 120.000 je ocenjeno število žrtev glede na evidentirana grobišča. Ocenjena je zato, ker niso vsa izkopali ampak ocenili z sondiranjem. Šefica muzeja prihaja iz SMC-ja. Dežmana že dolgo ni tam.

     • slosin

      Vzamte si še 2 uri cajta, pa preštejte še žrtve med okupatorji, ki so jih povzročili slovenski partizani….

  • ahnenpass

   Na golem otoku, naj bi umrlo mogoče par tisoč ljudi, uradna statistika govori o nekaj sto žrtvah, v več desetletjih. Upoštevaj, da so tja zapirali tudi stare in bolane ljudi, ki jim niti ugodna morska klima ni mogla bistveno podaljšati življenja.

  • sprehajalec

   da je bil Dachau hujsi od Golega otoka in nasilje okupatorjev in kolaborantov vecje od povojnih pobojev.

   Izpoved prič, ki so preživele oba taborišča potrjuje, da je bil Goli otok hujši. ker je vključeval psihično torturo z revidiranjem in vsepovsod prisotnimi ovaduhi.

   nasilje okupatorjev in kolaborantov vecje od povojnih pobojev.

   Če je zazidavanje žive žrtve pač bolj humano od streljanja, naj bo.

   • Osti jarej

    ….bumbar….razlika je bila zgolj v tem,da so na golcu pristali ta pošteni partizani,kar jih je še ostalo in jih niso pobili nacisti,fašisti in domobranci in tardeči poslani na pomoč iz yuge…klavci najhujše sorte….partizanska inteligenca,ki se ni uklonila režimu in,ki je po sreči ostala živa,ter oni,ki so bili proti obračanju po vetru…..

    če je prisilno delo , in izstradanost,nato pa smrt v plinski celici in sežig v peči,kamor so leteli tudi napol živi..vsemu skupaj pa so bili priča ostali logoraši…in ,če to ni psihična turtura najhujše možne vrste,ki bi se je sam lucifer ne mogel izmisliti …vse skupaj pa pesem proti golcu,si ti potreben zdravljenja na zaprtem oddelku psihiatrije….za zelo dolgo

    • sprehajalec

     Glupača, ti hočeš NOB razdeliti na dobre in slabe partizane? ne bo ti uspelo. ZZB NOVJ si to prizadeva že 25 let, pa brez uspeha.

     Tako kot domobrancev niso ločili na dobre in slabe, temveč so bili vsi skupaj z žlahto isti, tako so bili tudi partizani isti.

     Ps. dachau ni imel Plinskih celic. ter po Nürnberških Zakonih noben Arijec (kamor so spadali vsi nejudovski beli Europejci) ni mogel končati v plinskih celicah. in ni končal. Dokaži za enega samega, Slovenca nejuda, pa se tukaj razkrijem in pokesam.

     sedaj pa na iskanje.

     • Osti jarej

      …so imeli pa zaplinjevalne avtomobile….še hujše….jp….vsi judje so šli v logor in tam storili smrt z metanjem na električno žico….od najmlajšega otročka do najstarejšega odraslega…bumbar….

      še enkrat preberi,kaj si napisal….ni čudno,da ni nikoli bilo sprave….in je tudi ne bo…kapiš??!!!

     • sprehajalec

      Dokler boš lagala, sprave ne bo, glupača glupa neizobražena. loti se raje nedeljskega kosila. pa tudi to verjamem, da bo zanič skuhano, kot je vse, česar se dotakneš.

      Zaplinjevalni avtomobili so se pojavili v zgodnji fazi Holokausta, ko so iskali način hitrega in humanejšega za izvajalce (kot streljanje) ubijanja JUDOV (in samo njih) v množičnem obsegu. Poskušali so tudi z električnimi panelami, nekakšnimi cvrtniki. Zaplinjevalni kamioni se niso obnesli, zaradi majhnosti in pa zaradi slabih ruskih cest ter logistike. (So pa uporabljali v nekaterih taboriščih dizel mašine ruskih tankov za to). Zato so zgradili stacionatne objekte za zaplinjanje, ki so jim rekli uničevalna taborišča na šestih različnih lokacijah, ob želežniški progi, ki je omogočila množično dovažanje judov. zaradi tajnosti operacije, nobenega od teh šestih taborišč ni bilo na nemškem ozemlju. Samo na Poljskem.

      Glupača glupa, ko boš pomila posodo, se pa loti kakšne knjige. Obstaja stara knjiga v knjižnici z naslovom Treblinka.

 • Krtača 20

  Rus je zjebu strašnega švabota, balkan je zjebu strašnega švabota, pol so pa še zavezniki pršli pa potolkl kar je ostal. V poduk za naprej – ne šlatej!

  • Zima prihaja

   Tile kao zavezniki so se borili za sebe ,za to ta bodo veliki in prvi .Sicer pa kdo je financiral tako imenovano revolucijo katera je prinesla milijone žrtev in bedo za še več milijonov ?

   • Osti jarej

    …sionisti…tako kot vse

  • ahnenpass

   Kako pa to, da je danes vse po njihovo, a so samo izbrali napačen način, je šlo za slab prvi vtis mogoče?

   • Krtača 20

    Kaj je pa danes je pa druga stvar. Zdaj je taktika – če ne s silom pa z milom. Ampak zarad tega bo šla EU bajbaj.

    • ahnenpass

     Veš kaj, če je šlo pa samo za bonton in tople…

 • Krtača 20

  Domobranske pravljice so kot pravljice o wtc 1 in 2 ki sta se prva v zgodovini človeštva sesedla sama vase zaradi požara. Wtc 7 se je pa nato sesedla zaradi samega strahu ker sta se sesedla prvi dve.

  • bubamara

   Domobranske pravljice so amaterska dela proti herojskim knjigam in filmom.

   • ahnenpass

    Bi bilo pa lepo videti rekonstrukcijo tistih svinčenih časov,krajev in odnosov med ljudmi, kako je zgledala Slovenija iz domobranskega zornega kota, me res zanima, če bi se stari ljudje prepoznali v tistih vizijah in občutili kaj nostalgije. Verjetno bi bilo podobno tistim hollywoodskim oslarijam, ko za film naredijo celo rekonstrukcijo egipta, iz lepenke, tam kje v arizonski puščavi, indijance jim igrajo pa bosanci, lol :)

    • bubamara

     Če analiziraš zgodovino, se moraš postaviti v tisti čas in prostor.

     • Osti jarej

      …a zato jankota,pa dežmana ni nikjer videti…

  • Janez

   ZAUPNA INFORMACIJA
   – O ” KRTAČI” !

   ” KRTAČA” JE ČLAN TE
   – NOVOUSTANOVLJENE
   – KOMUNISTIČNE PARTIJE SLOVENIJE !
   Zato je ” Krtača” ako ” ODKLOPLJE ! Se zdi!?
   A te govorice o tebi – ” Krtača” držijo? Daj nam zaupaj. Tako smo firbčni. L.r. Janez K KOMENDA
   P.S.
   “KRTAČINA”?!
   KOMUNISTIČNA PARTIJA SLOVENIJE.
   https://www.google.si/search?q=osvoboditev+ljubljane&client=tablet-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj5qtyj5KTXAhWSI-wKHaD9AH0Q_AUIEigB#imgrc=kNBVS_mwy172dM:

 • Krtača 20

  Osnovna zagata domobrancev: kdaj smo Slovenci izvolil hitlerja za našega gospodarja da smo mu dovolil da se prosto sprehaja po naših krajih? Domobrančki imajo vse dokaze baje. Da vidim.

  • slosin

   ….ti ki vse veš: kako to, da so partizajnarji potolkli skoraj toliko Slovencev, kot švabi…Pa ne mi rečt,
   da so bili vsi pobiti izdajalci…Pa kaj vraga je delalo med NOB tistih 50.000 partizajnarjev, da so pobili samo 400-500 Švabov, pa nekaj sto makaronarjev…pa skoraj 30.000 Slovencev….

   • bubamara

    Osvobajali so Slovence. Življenja.

    • slosin

     …in s tem se hvalijo že 70 let in letno scuzajo cca 20 mio eur iz ZPIZA-a za dodatke k penzijam zato, ker so v imenu revolucije pobijali lasten narod…

     • Krtača 20

      Pa sej to nič ni prot cerkvenjakom ki cuzajo sto miljončkov pa so res pobijal svoj narod. Večino žrtev so oni zrihtal.

     • Osti jarej

      …kaj cuzajo…oni zahtevajo nazaj……ker je drevesa,jezera,otoček na sredi itd., bog izrecno za cerkev naredil…cerkve pa z bogatimi donacijami narod…najprej z desetino

  • sprehajalec

   Delavski socialist Adolf se je sam postavil za gospodarja Slovencev. Slovenci smo se temu skupaj z drugimi upirali, vendar smo 17.04.41 priznali njegovo premoč in se mu s podpisom kapitulacije položili v roke.

   zakon o Splošni Ljudski Obrambi in Družbeni Samozaščiti iz leta 1976 je sicer ta podpis kapitulacije razglasil za neustaven in nelegalen, vendar je imel težavo retroaktivnosti, torej veljavnosti za nazaj.

   • Krtača 20

    Vlada ki nima moči vladati tudi odločat ne more. Čist simpl. Napisal al ne, je neveljavno.

    • sprehajalec

     Komunist postavi svoje “Ljudske” zakone in stare razveljavi.

     • Krtača 20

      Lahko bi pršli nazaj pa vrnil nakradeno imetje. Pol pa begaj!

     • sprehajalec

      Imate doma še beštek pa šrank sosedovega izdajalca, krtača?

 • Osti jarej

  …kjer se kregata dva….tretji dobiček ima….kakor levi in kakor desni se pa režijo,kot opice

 • Krtača 20

  Pa cerkev tudi danes še vedno uporablja isto pogodbo z Nemčijo kot jo je uporabljala med drugo svetovno. Nothing changed na njihovi strani. Kamor pride švabo kot okupator, je vsak cerkvenjak avtomatsko nemški uradnik in bo kot tak tako zaščiten.

  • sprehajalec

   Ja, levičarji vedno želijo spraviti cerkev na svojo stran, tako tudi delavski socialsiti nekoč. Konkordat podpisan leta 1933 med Vatikanom in Tretjim Rajhom je močno omejil pristojnosti Vatikana in Župnikov v Nemčiji. Za neposlušne župnke je delavec socialist adolf v Dachau odprl potem t.i. Pfarrer Block, kjer je 1200 župnikov umrlo, do leta 1945.

   • Krtača 20

    Vsi župniki ki so bili proti konkordatu ja. Po konkordatu je bila cerkev podrejena Nemčiji in njenim zakonom.

    • sprehajalec

     Tako je, levičarji si vedno želijo podrediti cerkev, delavski socialisti niso bili nič posebnega. Cerkev je bila pravzaprav njihova prva žrtev.

     • Krtača 20

      Ja ki je v Sloveniji zgledno sodelovala z izdajalci naroda ja.

     • sprehajalec

      Nikakor, prvi ukrep zasedbenih nemških oblasti na Gorenjskem je bil izgon vseh župnikov iz Gorenjske.

      ne vem kje vidiš sodelovanje?

     • Matija

      V Ljubljani je klerikalno poveljstvo zelo prisrčno in uslužno sodelovalo z italjanskimi okupatorji od prvega dneva dalje.

     • slosin

      … a komuniste si pa pozabu oment al pa ti tega tršica ni povedala…?

     • Matija

      Kaj pa je z njimi bilo v Ljubljani?

     • sprehajalec

      Italijansko topništvo je zgledno sodelovalo s partizani leta 1943 pri obleganju Turjaka in odločilno pripomoglo k padcu postojanke. Maček Matija je ob osebnem srečanju poskrbel, da je vojni zločinec Robotti mirno in varno zapustil današnje slovensko ozemlje.

     • slosin

      Maček v spominih:

      “Po snežniških gozdnih poteh je kolona napredovala le počasi in z njo mi, ki smo ji sledili. Na Mašunu smo naleteli na večjo skupino Italijanov, ki so počasi ubirali pot proti domu … Med njimi sem zagledal zgrbljenega človeka, ki se je šepaje držal mule za rep, in si tako pomagal, da je lovil korak z drugimi. Ko smo se peljali mimo, sem ga pogledal v obraz: Cerutti! Bil je bled, kosmat, utrujen. Ustavili smo se. Izstopil sem in mu dal roko. Hvaležno mi je vrnil stisk in se grenko nasmehnil. Prav beden je bil videti. Dali smo mu nekaj hrane, zanj in njegovega pribočnika. Nagovarjali smo ga, naj ostane pri nas, naj se ne vrača v Italijo, ker lahko pade Nemcem v roke. A je odvrnil, da ga domov vleče skrb za družino. Uredil sem, da so ga Italijani vzeli na tovornjak, s katerim so peljali ranjence. Nemška ofenziva ga je zatekla med primorskimi partizani …”

     • Matija

      Po italjanski kapitulaciji je dobršen del prestopil na zavezniško stran

     • sprehajalec

      kako, sodelovanje s krvavimi rokami? kako je pa to šlo?

     • Matija

      To moraš pa ti vedet, saj ste sodelovali z nacisti in fašisti pri deportacijah Slovencev v srednjeevropska kurišča in plinarne in pa pri množičnih streljanih talcev.

     • sprehajalec

      Moji so bili tehnično NOB, tudi ostali na portalu izvirajo večinoma iz te veje, saj se domobranci niso mogli imeti otrok, ker so jih partizani zvezane likvidirali.

      Ni Komunistov in NI Antikomunistov.

      prvi vesoljni Zakona matija.

     • Krtača 20

      Italijančke je srečala pamet in so fuknil tistga naduvanca na kandelaber. Domobrančkov pa nikoli.

     • Osti jarej

      ..ne samo to…dobesedno razcefrali so ga…narod..ker jim je bilo tako fletno pod njim

     • sprehajalec

      Socialista levičarja musolinija so res obesili, sredi njegovega projekta Socialne republike savojske. Danes levičarji pri nas še vedno sanjajo o neki socialni državi, pa jim nikakor ne uspe. jue bil pokojni levičar benito korak pred njimi….

 • Osti jarej

  ….vprašanje za 100 pik:koliko ustašov, četnikov in domobrancev je v jamah po državi? procentualno

  • bubamara

   To so vedeli Kardelj,Ribičič in Kidrič.

  • Janez

   Vprašaj EX CKZK Milana K.
   Lahko
   pa tudi
   žežnjajočega ex SD poslanca KP, ZK IN SD – M. POTRČA.
   TA
   O
   NESODNIH KP STALINISKIH POMORIH – VSE VE ! Oz malo ve ! L.r. Janez KOMENDA

   • Janez

    Janez Komenda,če bi ti pisal kot drugi komentatorji,bi tvoje komentarje gotovo bralo več ostalih,tako pa ko preberem eno “strofo”,mi je dovolj in ne prebeem več nobenega tvojega komentarja.Sam sebi delaš škodo,pa že mora biti tako.

 • Janez

  ” KRTAČA” !
  SE ZDI – je komunistični ” P R E Š U Š T N I K ”
  ZDI. SE,
  DA – GRDO – V. A. R. A !
  Židanov. ” SD ” = EX KP, ZK !
  Z
  NOVOUSTANOVLJENO
  KOMUNISTIČNO PARTIJO SLOVENIJE ! S tisto KPS od M. LENARDIČA. L.R. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  “KRTAČA” KOMUNISTIČNI PREŠUŠTNIK ?

  https://www.google.si/search?q=osvoboditev+ljubljane&client=tablet-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj5qtyj5KTXAhWSI-wKHaD9AH0Q_AUIEigB#imgrc=kNBVS_mwy172dM:

 • Krtača 20

  V glavnem škof Rožman je še sam izjavil da ni pomagal niti enemu človeku, nobene družine ni rešil…. bo kar držalo kler fašističen. Zraven je kot vsak kler pozabu povedat da je s svojim početjem odgovoren za smrti na desettisoče ljudi v Sloveniji. Jaja klerofašist pokvarjen. Sam da je ritka na toplem pa šnicl na miz, pol pa tud če cela Slovenija crkne. Gamad tercijanska marš v pekel!

 • Osti jarej

  …25 let spreobračanja zgodovine….bi človek pomislil,da se nekateri pokorijo za strašne grehe svojih krvavih fotrov al pa stricev

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Viktorh

  Škoda časa in besed.

  Človek, če je le malo načelen in pošten, zraven pa še zaveden Slovenec, mora obsoditi zločine KPS, njenih komunistov-revolucionarjev, ki so od začetka vojne načrtovali revolucijo, jo izvedli, pri tem pa pomorili vse, ki so nasprotovali revoluciji.
  Najhuje pa je, da so komunisti še dolgo časa po vojni izvajali teror nad svojimi sodržavljani, jih zahrbtno pobijali in in maltretirali.

  Tisti, ki za ta zločinska dejanja iščete opravičila, ste enaki njim, banda, post komunistična.

  Grauža se mi, da v moji domovini še vedno živijo simpatizerji in zločinci in razdeljujejo narod.

  Ogabno…

  • Osti jarej

   …ja,nikoli ne boste rehabilitirali narodovih izdajalcev….nobene variante ni…..obsojamo povojne poboje….vsaj jaz sama……a bili so izdajalci…konec

   • komar marko

    čudno. ne obsojaš pa paktiranja s SOVRAGOM. le kdo nas je prvi izdal ? Borili so se za oblast in ne za našo svobodo. Tu je point!

    • Krtača 20

     Vsak se bori za oblast kaj kle ni jasn? Razn če se domobrančki niso. Seveda! Oni so se boril za Vatikan in džrmani…

  • komar marko

   rdečuhi so domoljubni v naši malhi. Marmeljad jim je svetinja. Pač ali lahko od hlapcev prilakuješ kaj drugega?

  • Matija

   Tudi meni se gabi, da še vedno niste obsodili svoje kolaborantske drže, pajdašenja z nacifašisti in sodelovanja z njimi pri pomorih zavednih Slovencev. Na kozlanje mi gre, da še vedno v moji domovini živijo simpatizerji narodnih izdajalcev in nacifašističnih pomočnikov pri streljanju talcev in deportacijah zavednih Slovencev v živilske vagone smer srednjeevropska kurišča in plinarne.

   • komar marko

    in zakaj ste nas izdali in podpisali pakt s HITLERJEM in za 1. maj poskakovali skupaj z njim. zakaj se je pospravilo TIGROVCE? Zakaj so se dogodile LAŽGOŠE? Zakaj ste nas ropali na domačijah. Zakaj so morali pasti zavedni SLOVENCI od kvazi partizanstva?

    • Matija

     Jest z nobenim nisem podpisal nobenega pakta, so pa vaši lužice spuščal od orgazmiranja in hvalospevov nacifašističnemu škornju.

     • komar marko

      LAŽNJIVEC! Pakt ste podpisali in ste morali ustanoviti PIF, kjer ni bilo govora o uporu proti SOVRAGU! Zakaj pa ni od takrat nobenega dokumenta samo ustno izročilo z lažmi? zakaj pa ste KURILI ARHIVE?

     • Matija

      Ne laži k nek klerofašist in ne pripisuj mi stvari, ki jih nisem storil. In kaj te moti PIF?

     • komar marko

      da se niste borili proti okupatorju, pač pa ste se borili proti Francozom, Britancem. A vidiš kako si neizobražen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Matija

      Veš kaj pomeni PIF? Protiimperialistična fronta. In kaj je narobe z bojem proti imperializmu, imperilistični tiraniji? Kar se tiče bojev proti okupatorju, partizani so jih nekaj imeli vaši frančki domobrančki pa niti enega. Nasproto, še pomagal so okupatorju pri pobijanju zavednih Slovencev.

   • Viktorh

    Ejej, ti teliček, zarukani.

    Še veliko polente boš moral pojesti, da boš dojel kakšne zločine so počenjali tvoji predniki.

    Sicer pa si znan po tem, da vabiš politične nasprotnike na mesta, kjer bi z njimi obračunal.
    =BI se, dete partijsko, pa rasti v kriminalca.

  • Krtača 20

   Zjokej se pa če bo prehudo ti štrik posodim. Pa kakšnga farja k je po vojn teku v vatikan pros da te odveže pol ….iz štrika, nič druzga…

   • komar marko

    jap v VATIKAN po odvezo je letel tudi TITEK!!!!!!!!!!!!!!!!

 • komar marko

  le katera vosjka spravocira SOVRAGA in nato pobegne, domačine pa prepusti maščevanju! LAŽGOŠE so večne!

  • Krtača 20

   Kakšnemu maščevanju? Tko je pač zgledala nemška zaščita civilistov ne? In to ste izdajalčki domobrančki podpiral. Kaj se zdej neumnega delaš?

   • komar marko

    kaj je bilo v LAŽGOŠAH lažnjivec? DOMOBRANCI! A te ni sram da si tako lažnjiv!

    • Krtača 20

     Ja ne, sam govorim kako so nemci skrbel za civilno prebivalstvo. O izdaji pa nebi, ker te bi spet preveč bolel.

 • komar marko

  le zakaj je bilo najpreje potrebno pospraviti TIGROVCE? Ali so to storili iz domoljublja?

 • Osti jarej
  • komar marko

   ne gledam. Zapiši zakaj se gre!

   • Osti jarej

    ….Počiva jezero v tihoti
    in listje rahlo mi šumi.
    Ob jezeru v temni noči
    mlad partizan molče stoji.

    Obljubo deklica je dala,
    da bo čakala tisti dan,
    ko bo svoboda zasijala,
    ko se povrne partizan.

    Ko drugo leto borbe mine,
    prejela draga pisemce,
    da partizanu vrh planine
    prebila krogla je srce.

    Počiva jezero v tihoti
    in listje rahlo mi šumi.
    Na dnu samotnega jezera
    dekle nesrečno mirno spi.

 • Krtača 20
 • Osti jarej
  • komar marko

   zakaj je januarja 44 krenila 14 divizija na ŠTAJERSKO in zakaj tam ni bilo domobranstva in nobenih žrtev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Osti jarej

    …z namenom, da se na štajerskem, kjer so se zadrževale številčno močnejše enote sovražnika, spremeni splošni položaj, okrepi slovenski osvobodilni boj in politična aktivacija množic, prepreči prisilna mobilizacija mlajših letnikov v nemško vojsko (po ocenah borisa kidriča naj bi bilo takšnih približno 20.000) in namesto tega raje omogoči vpoklic v partizanske vrste, ter razbremeni pritisk na narodnoosvobodilne sile v drugih okupiranih predelih, je bila na štajersko odposlana najmočnejša enota slovenskega partizanskega gibanja. …

   • Matija

    Pa ti poznaš razlike med npr. lj škofom Rožmanom in mb. škofom Tomažičem?

  • Janez

   ŠIRILCEV LAŽI !
   Tale Halloween zobijevka – ne prenese. Že gre k tebi. Si že ” meso” l.r. JANEZ K. KOMENDA
   P.S.
   NENSSITNA IN NEPREMAGLJIVA JE.
   MAŠČEVALNA ZOMBIJEVKA – PAČ.

   https://www.google.si/search?q=halloween+zombi&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjcqrO8iKXXAhXQpaQKHfoYDtsQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=elRuqfVCHJT8KM:

  • bubamara

   Herojska 14.divizija bežala pred rezervno sestavo nemske vojske. Pravljičarji pa delajo iz tega herojstvo.

   • Krtača 20

    Hja nazadnje so pa nemci bežal in domobrančki za njimi. Tko je blo. Pa ne morš obrnit štorije pa če še tko obračaš. Vsa zgodovinska dejstva so proti domobrančkom.

    • bubamara

     Bežal pred partizani? Ti pa si za smešnice. Pred sovjeti so pa res. Pravljic pa ni treba tukaj pisat.

     • Matija

      V Jugoslaviji so bežal pred partizani, dejstvo

     • bubamara

      Si že bil kdaj v Murski soboti?

     • Osti jarej

      …pred katerimi sovjeti?…kje v sloveniji pa so bili….aja…z beograda gor so leteli za nacisti in izdajalci ,ki so vsi usrani bežali čez ljubelj,da se je kadilo za njimi….no in KPJ “pomočniki” poslani od dol,so slovenske partizane pošiljali v najhujše boje z ustaši,nemci,četniki,ki so se umikali…da bi jih ja čimveč potamanili….jp

     • Krtača 20

      Tale bubabaja pojma nima sam krneki čofta…

   • Osti jarej

    …herojsko,s polnimi gatami dreka,so čez ljubelj bežali domobranci,ustaši,četniki,nacisti in ostala golazen…..pika

    • bubamara

     Leta 91 pa golazen, ki je unicila Slovenijo.

 • komar marko

  lastnost rdečuhov je, da imajo VSI bolezen z imenom JANŠIZEM. Diagnoza te bolezni je: Laž, produciranje afer in montiranih procesov, s težnjo po jamah in rovih!

 • Krtača 20

  Tat ubije človeka. Tatu ujamejo in mu sodijo. Sodba je smrt. Nato pride rabelj in ga pokonča. Čez 70 let pride en puno pametan in začne obtoževat rablja smrti tatu. A gre zdaj to tko domobrančki? Zjokite se pa pokesajte preden se odpravte skupi s farji v pekel.

  • Viktorh

   Bolje bi bilo, da bi ostal v mlakuži za hišo s svojimi prasci kot, da tu počenjaš neumnosti.

   Komunisti – kriminalci, zločinci so se odločili in PREVENTIVNO likvidirali državljane, ki niso bili za komunizem. Ta banda, komunistična je vršila likvidacije političnih nasprotnikov…
   Zavedni Slovenci so zaradi teh kriminalcev organizirali vaške straže.
   Namen: zavarovati se pred tolovaji.
   A boš sedaj razumel, govedo zahojeno?

   • Krtača 20

    Pokesaj se za svoje ostudne grehe. Verjamem da boli.

  • Janez

   In kje so sodbe tistih,ki ste jih pobili?

 • Osti jarej
 • Janez

  SRBI
  NAS V R.SLO – PREHITEVAJO !
  Že leta 2015. leta
  so uradno, sodno REHABILITIRALI Dražo Mihajlovića, vodjo čettnikov.

  ZAHTEVAMO !
  Uradno, dodno

  R E. H A B I. L. I. T. A. C. I. J. O ! Nesodno pomorjenih žrtev KP STALIN KOMUNIZMA !
  In
  SODNO, URAFNO

  O B S O D B O DOKAZANIH UKAZOVALCEV ,
  NESODNIH KRVNIKOV KP STALIN KOMUNISTIČNIH UMOROV IN MNOŽIČNIH POMOROV !

  Poslanci Parlamenta R. SLO – NAJ DAJO URADNE, JAVNE POBUDE ITD. L.R. JANEZ K. KOMENDA

  • bubamara

   V srbiji partizanov sploh ni bilo tako da je draža edina izbira.

 • Norm Kinley

  Samo crknjen komunist je dober komunist. Modrost modrih, starih ljudi. Ni to kar tako, za lase privleceno. Komunista je treba ubit, ce ne gre drugace.

  • bubamara

   Boljse se slisi: samo dva mrtva komunista sta dobra komunista.

   • Krtača 20

    Še boljš se sliš zvok bežanja domobrančkov v Avstrijo.

    • bubamara

     A je hudo živet v državi, ki se imenuje po Slovencih kaj. Peče. Sej vem.

    • bubamara

     Ti povej kako je bilo leta 91 na Koroškem.

 • Norm Kinley

  Kako se pocutis, ko ubijes cloveka, so vprasali znanega poljskega vojaka. Vojak se je zacudil, ces, kako naj vem, jaz ubijam samo komuniste. Komunist ni clovek, je lopov, tat in morilec in to je treba po hitrem postopku ubit.

  • Krtača 20

   Se prav more bit pr domobrančku pa farju isto kot bi pohodu gnido?

 • Janez

  SRBI
  SO
  LETA 2015 – URADNO,
  SODNO
  REHABLITIRALI – DRAŽO MIHAJLOVIĆA , VODJO ČETNIKOV. Dejstvo. L.r. Janez K. KOMENDA
  .P.s.
  Rehabilitacija D. Mihajlovića

  https://www.google.si/search?q=draža+mihajlović+rehabilitacija&oq=draža+mihajlović+rehabilitacija&aqs=chrome..69i57j0l3.46157j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Norm Kinley

  Mi bomo morali to drhal odstranit, sploh ni vazno kako. Na sreco original borci in komunajzarji crkavajo, in prav je tako. Naj ze koncno ta izdajalska rdeca drhal ze pocrka, bo pa treba poskrbet za njihove potomce, potomce morilcev in lopovovlastnega naroda.

  • Krtača 20

   Ti kar prid. Sigurn rabš kakšno dodatno ventialcijsko luknjo.

   • Viktorh

    Čaka TE VRV.

    • Krtača 20

     Ti jo nimaš ti jo skoz ponujam pa nimaš jajc da bi se zadrgnu. Kaj šele ostalo.

 • Norm Kinley

  Borci ravno v teh casih dobivajo zasluzeno placilo, izdajalsko morilska drhal gre sedaj po hitrem postopku pod ruso, in prav je tako. Naj pizde pocrkajo, treba pabo poskrbet za njihove potomce, drhal, idejni potomci svojih morilskih degeneriranih izdajalskih dedkov. Samo crknjen komunajz je pravi komunajz.

  • bubamara

   Komunisti se množijo ko podgane. Kot njihovi prijatli kozjejebci.

   • Matija

    Za komuniste ne vem, nas potomcev partizanov je pa kar veliko.

    • bubamara

     Komunisti so pravljična bitja. So vendar jih nobeden ni videl.

     • Matija

      Kako da ne? Sej jih imate v vodstvu stranke en kup

     • bubamara

      V moji stranki je samo moja žena. Ne bo šlo.

    • Norm Kinley

     Vsi ste isti, da naus slucajno kaj kupckal. Vsi ste laznivci, lopovi in morilci lastnega naroda, zato crknite vsi.

     • Matija

      Ti nisi naš narod, taki k ti ste goveda zahojena izdajalska, k ste klukastemu križu prisegl.

    • Viktorh

     ..vedno več,. Danes vas je 10x več kot 1945

  • Matija

   No ja, jaz sem potomec partizanov in komaj čakam, da me bo ena taka nesposobna šleva kot hotel fentat. Ti grkl ven potegnem

   • Norm Kinley

    Ne rabimo, ce ti je bil fotr morilec Slovencev, bo ze dobil pravicno placilo, ti pizda, potomec izdajalca, pa tudi. Crkni potomec morilca.

    • Matija

     No prav, z veseljem te bom počakal pa da te vidim pezde naduto posrano. Cvilil boš k pujsek, potomec narodnih izdajalcev in prisegovalcev nacizmu in klukastemu križu.

     • Norm Kinley

      Pa ne, da so ti pizdo rdeco izdajalsko v familiji domobranci pocistili? Si se kdaj vprasal, zakaj in kdo je bil tvoj dedek?

     • Matija

      Ne, očitno si me zamešal, je pa moj dedek partizan z veseljem nažigal po domobranski izdajalski zalegi

 • bubamara

  Leta 91 je Janša zajebu, ko je spustu komuniste iz avstrije nazaj. Na kamione pa v kočevje.

  • Norm Kinley

   Ja, takrat bi moral vse pobit, in cefurje tut, dons bi mel mir.

   • Krtača 20

    Ja sej tak bolnik kot je bi jih res. Pa h sreči ni mel moči. Civilizacija napreduje sam domobrančki ste vedno bolj izumrla vrsta – dinozavri.

    • Norm Kinley

     A se bos ti tudi hmalu stegnil? A ves sej sam zaradi splosne druzbene higijene, da se drhal izdajalska parazitska odstranite stran od nas Slovencev. Ti je dedek ze crknu? Jako pa je umiral? V mukah? Sam prasam..

     • Krtača 20

      Ti ne morš bit slovenc niti z malo začetnico. Ti si izrodk naroda.

     • Norm Kinley

      Tolk, kot sem jaz Slovenca, ti potomec intwrnacionalista nikoli ne bos, izdajalec naroda.

     • Viktorh

      saj veva, da je križanec…

     • Krtača 20

      Med Slovencem in Slovenko ja.

     • Viktorh

      Le trudi se, ne moreš skriti svojega ciganskega porekla.
      Res pa je, da so cigani slovenci z malo…

 • Krtača 20

  Farji so še 44 leta v Lublan pumpal narod nad narod. V ozadju so si pa vsi že pasoše zrihtal za beg v Vatikan. Kere hijene. Kje ste bli farji v zadnjih dneh vojne? A u Vatikanu? Zakaj pa ne ob strani svoje silne vojske kot je to naredil Tito?

  • bubamara

   Leta 91 ste vse devize pobasal iz bank in spizdili ćez mejo. Cigani.

   • Krtača 20

    To je v domeni desnih.

    • Viktorh

     ..izvajali pa ste vi, cegani rdeči…

   • Viktorh

    Res je, in mihec je bil med njimi.

 • Norm Kinley

  Komunisti so drhal, vsak normalen pobija te opice. Komunista je treba onemogocit, tudi ubit, ker drugace ne gre. Treba jih bo klat, da ocistimo Slovenijo te antinarodne drhali. Crknite rdecuhi in prav tako vasi potomci.

  • Krtača 20

   S takimi izjavami boš ta prvi v vrsti cvilil kot prašič.

   • Viktorh

    …v tvoji mlakuži za svinjakom…

    • Krtača 20

     Tam bi pa bolj podganje glasove spuščal.

     • Viktorh

      Res je, tam ko so svinje, so podgane in njihovi lastniki.
      Uživaj v svoji mlakuži za svinjakom na Gorenjskem, mihec.

     • Krtača 20

      Spotoma se ustav pa štrik si nabav. Jest te ne bom stalno opominjal.

     • Viktorh

      Kaže na to, da boš utonil v lastnem in svinjskem dreku v mlakuži za hišo, mihec.

  • Matija

   A boš začel z Bavčarjem, Janšo, Gorenakom,…..? Vsi tapravi rdeči komunisti?

   • Viktorh

    zemljarič, kučan, pa je dovolj, govedo zahojeno…

    • Matija

     ti, kravjak, zakaj pa bi vaš komunajzeki cvet spustil, pa unga rdečuha udbaša leljaka..?

     • Viktorh

      Miško, kaj te muči?
      Zemljarič se bo stegno, Milan tudi, potem pa te bomo…

     • Matija

      Seveda, pezdetek, še vsak se na koncu stegne, tudi ti in jaz se bova. Bi pa res rad doživel, srčno si želim, da bi ti neki, ne vem kaj, mene.

     • Viktorh

      Si pač gnoj. Gnoj ostane gnoj, sčasoma se spremi v kompost.
      =Biga, si pač rdeči bednik.

 • Norm Kinley

  Samo crknjena rdeca opica je vredu opica. Usi naj pocrkajo.

 • Norm Kinley

  Na hrvaskem se dviga ustaštvo. A mislite, ce bi jih lepo prosili za pomoc, da bi nam Slovencem pomagali in iztrebili to rdeco drhal?

  • Krtača 20

   Prej se dvignejo, prej bo Slovenija do Reke. Pol pa kr…

   • Matija

    Pišuka, a ti vidiš te falote. Takrat so švabe fehtal proti lastnemu narodu, zdej bi ustaše..

    • Krtača 20

     Itak. Take budale mam najrajš. Sej se ne zavedajo da so budale pa vseen. Nič novga.

    • sprehajalec

     Matija, kolaboranti, ki so 09.05.45 pričakali hercegovce in prišli iz gozda osvobodit Ljubljano, so bili največji kolaborantje. Njihov cilj je bila sovjetska republika Slovenija.

 • Krtača 20

  Kako se je pol bežal iz Slovenije? Najprej farji pol vojska pol izdajalci al je blo obratn?

  • Viktorh

   Bežali ste prasci ob osamosvajanju preko Karavank…

   • Viktorh

    …torej, drži, prase, rdeče…

  • Janez

   Partizani so bili še vmes.

 • Osti jarej

  -tole pa so prvoklasne blodnje

  https://www.youtube.com/watch?v=CcpPMDegfLo

 • Norm Kinley

  Ta narod ne bo dozivel svoje tako zazeljene katarze, doklet bodo sedaj se potomci te rdece drhalise vedno ziveli na nas racun. Ko bomo iztrebili zadnjo rdeco lopovsko opico, sele takrat lahko kot narod zadihamo. Ko bo zadnja rdeca pizda nekje zagrebena, se lahko zacnemo normalno pogovarjatprej pa ni mogoce. Iztrebit vso rdecuhatsko drhal. Ce samo malo prismrdi po rdeci izdajalskizvezdi, boom, samo po njih…

  • Krtača 20

   Ne gre vam priznanje z gofle da ste zajebal. Ne in ne.

   • Matija

    Pa sej ne rabimo mi nobenga njihovega priznanja, sej točno vemo kdo in kaj so.

    • Krtača 20

     To je res. Ampak ob vseh dokazih, dokumentih, slikah, filmih, pričah še kar lagat heh, to morš bit ubrisan. Stalno neke trditve pa čist nič podkrepljeno z dokazi z njihove strani. Samo neke janševe blodnje in pravljice. Mi jim dokaze stalno limamo. Pa si poglej koliko novosti smo izvedeli od njih? Samo prazno bevskanje domobrančkov.

     • Matija

      Mi zanč v bifeju en tak neki pamet solil pa se napihoval k žaba…. krepka vzgojna okoli ušes pa je spustil solzice in cvilež ko kak mali kužek

     • Krtača 20

      Pravilno.

     • Norm Kinley

      Seveda. Pol si se pa zbudu, je pa luc gorela? Da se naus usrov, pijancek.

   • Norm Kinley

    Cepec degeneriran, jaz sem iz partizanske druzine. Kdaj boste drhal laznjiva dojeli, koga podpirate?

    • Krtača 20

     A ste še kar v partizanih? Matr ti si pa huj primer…

     • Norm Kinley

      Mene je sram, da imam take prednike. Kaksen gnoj si ti, da si na izdajalce in morilce lastnega naroda lahko ponosen? Se ti sploh zavedas, kaksen aboten izmecek si? Ne, ane…

 • Norm Kinley

  Pa dej pocrkajte ze pizde rdece morilske antinarodne.

  • Krtača 20

   Zakaj? Pa kdo je ta pizda za začetek in kje?

   • MEFISTO

    Za začetek boš ti kar pravšen.

    • Krtača 20

     Globoki odgovori. Čist v stilu primitivnih domobrancev. Več kot tri črke ne znate spacat?

   • Viktorh

    Prvi med njimi, si ti mihec.

 • Janez

  V SRBIJI
  URADNO,
  SODNO
  REHABILITIRAJO – NESODNE ŽRTVE POLIT MORILSKEGA TITO STALIN KOMUNIZMA !
  Pravnica,
  OK GOSPA VERA MEJAK – JE JAVNO POJASNI
  KAKO
  JE DOSEGLA URADNO, SODNO REHABILITACIJO – NJENEGA OČETA,
  KI
  SO GA KOT KRAJEVEGA GARDNEGA OFICIRJA
  – LETA 1944
  NESODNO LIKVIDIRALI PO UKAZU MARŠALA TITA . Titovi OZNOVCI.. L.R. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  PRAVNICA Vera Mejak o SODNIH
  REHABILITACIJAH NESODNIH ŽRTEV
  – TITO STALINIZMA – V SRBIJI PO LETU 2015
  https://www.google.si/search?q=vera+mejak+ognjišče&client=tablet-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwi3iN-Xm6XXAhXSDuwKHbrwDnkQ_AUIDigA&biw=1280&bih=800&dpr=1

  V SRBIJI
  SE LETOS 2017. LETA Z
  – REHABILITACIJO ŽRTEV NESODNEGA ZLOČINSKEGA TITO-STALIN KOMUNIZMA
  URADNO,
  SODNO
  UKVARJAJO – DRŽAVNA. S. O D. I Š. Č. A !
  Pri
  NAS SE PA
  NEK ANONIMNEŽ – ” KRTAČA” NEKAJ “PENI” OKROG STVARI IZPRED NAD 70 LETI.
  BEDNO
  OBRAVNAVAMO TO – V R. SLOVENIJI. Čimprej v Parlament s to tematiko.

 • Krtača 20

  Ko domobrančku pokažeš prazen list papirja da bi navedel na njem dokaze….teče v Avstrijo.

 • Norm Kinley

  Je danes kaksen borec crknil? Dajte mal porocajte, to je dobro za moralo naroda.

  • Krtača 20

   Rožman je že crknu pa Tupnik pa….

   • Norm Kinley

    Tvoj dedk tut?

 • MEFISTO

  Recimo še kako o kolaboraciji partizanov z Nemci.

  Evo za prvo silo dva dokaza!

  Zgodilo se je, da se je hud partizan poročil z vplivno sodelavko samega Erwina Roesenerja, generala SS in policije ter komandanta nemških zasedbenih enot v vseh slovenskkih deželah, ki sta rodila lepega in po lastni pretirani oceni tudi pametnega sina, ki po materi ni podedoval nič tevtonskega poguma in ponosa, po očetu pa le hitre noge in prastrah pred domobranci.

  Oče mojega znanca je nekaj voglaril tam, kjer ni bilo ravno varno, pa so ga zajeli OF-arji in ga mobilizirali v goščarje. Že naslednji dan je sam Hitler poklical komandanta glavnega partizanskega štaba s prijazno prošnjo, da jim vrnejo očeta mojega znanca, ker da je nepogrešljiv nemški obveščevalec tajne službe. Komandant glavnega štaba se je skesano opravičil Hitlerju, mu zagotovil, da se kaj takega ne bo več zgodilo in tega mobiliziranca zaradi njegove varnosti v spremstvu močne patrulje poslal v štab nemške vojske, kjer so patruljo lepo pogostili in ji naročili prisrčne pozdrave za komandanta slovenske partizanske vojske. OF-arje, ki so mobilizirali očeta mojega znanca, pa so prav tako z oboroženo patruljo prekomandirali v trinajsti bataljon.

  Prihodnijč se nadaljuje, kajti narod naš dokaze hrani.

 • Janez

  DO KONCA
  VERODOSTOJNO POJASNJEN – POLIT KOMUNISTIČNI UMOR !
  TREH
  MLADIH, NIČESAR KRIVIH TRŽAŠKIH SLOVENCEV !
  Edini
  razlog nesodne KP VOS LOKVIDACIJE : S. Vuk itd. NISO BILI ZA STALINIZEM V SLO !

  UKAZODAJALCI
  IZ
  VODSTVA OF IN KPS – SO POIMENSKO ZNANI ! Tudi imena KP VOS MORICEV . L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  Preberite jih v LINKU

 • MEFISTO

  Njega dni so rekli, da je za v hosto vsaka cunja dobra.

  Če si zgoraj ogledate elitno grdijsko partizansko enoto, so partizani enako razmišljali in ravnali..

  • Norm Kinley

   Partizani so bili vecinoma luzerji, pijancki, laznivci, hinavci. In tudi morilci. To je bilo dno dna takratne druzbe, recimo partizanke so bile znane pijanke in kurbe. To so bili leni defekti, ki so samo gledali, kako bi na racun soseda ziveli. To je low life, to niso bili heroji, to je bila drhal precej podobna danasnjim cefurjem. Ljudje so delali, se trudili, da je potem ta izdajalsko kurbirska pijanska druzbena drhal jih lahko pobijala in kradla. Partizank se se danes drzi sloves “s sifilisom prepojene kurbe”. In razne krtace in podobni defekti tukaj so pac potonci teh lopovskih izdajalcev in dihurjev. In prav je bilo, da so te hlapce in lopove onemogocali Domobranci, prav vsak rdecuh si je zasluzil, kar je dobil. Rdecuh je low life, parazit, vas je pripravljen ubit zaradi vasega premozenja, in tako drhal se ČISTI.

   • lili pili

    Ce so bili domobranci kot ti potem pa hvala bogu, da so jih pospravili na varnooo

  • dež

   Če pogledaš povprečno izobrazbeno strukturo narodnih herojev, v glavnem samih bivših komandantov, že do izučenega vajenca težko prideš. Pa še tisto so jim priznali kasneje, ko so postali narodni heroji.

   • Viktorh

    Res je!
    broz je delal kot NK delavec pri bicikl majstru. luka leskošek je pometal dvorišče pri Westnu…tako naprej, klošarji, lenuhi, potepuhi, kriminalci…

    • MEFISTO

     Si prepričan, da je Tito delal pri bicikl majstru.

     Tisti Broz je izgubil en prst na roki, Tito se je pa stegnu z vsemi prsti.

     • slosin

      Pred kratkim mi je starejši gospod razlagal, da je poznal familijo, pri kateri je živel Tito takrat, ko je delal v kamniškem Titanu. Menda je imel klapo, ki je na veliko švercala s saharinom….Iz malega lopova je ratal veliki lopov….

    • dež

     Pogledaš na wiki, F. Rozman – Stane. Težko otroštvo, hlapec v gostilni, pekovski pomočnik, bankrot pekarne v Medvodah, potem je (u)šel v Španijo.
     V titulah ima španski borec, partizan, general, narodni heroj. Kaj je delala II. grupa odredov, katero je vodil med pohodom na Štajersko, je tudi znano. Še Kardelj je bil zgrožen, kaj so počeli s civilisti, kadarkoli so naleteli na Nemce so jih pa dobili po repu. Je več kot očitno, da so bili poveljujoči sami “intelektualci”.

 • Norm Kinley

  No, in pol se ljudje zgrazajo, ko so junaki, naši SLOVENSKI to drhal rdeco klali. A bi jih vi gledali? Moji so bili tardeci, pa hebemomater, da sem toliko razsoden, da bi te pizde rdece klal takrat in jih bom tudi danes, ce bodo pizde proletarske spez hodile po nasih domovih krast in klat nase bliznje. Bi to mirno gledali, ali bo zaceli preganjaz njih, njihove familije in vse abotne degenerirance, ki rdece razmisljajo? Ali ste normalni, ali ste potomci teh rdecih pizmovk?

 • Norm Kinley

  Ze kaksna informacija? Se je danes stegnu kak komunist, ali pa borec? Vec jih bo, bolj bo veselo.

  • učko

   Čedalje več je borčevskih penzionov, n’č bat !!!! Dobivajo sedaj že tisti, ki so bli rojeni po 2.sv., pa njihovi vnuki itd. Dokler bo kučanistični režim na oblasti ne bo drugače !!!

   • Norm Kinley

    Zal je tako, paraziti zivijo na racun svojih zlocinov, in to danes se kar traja. Zato naj crkavajo v cimvecjem stevilu, da ne bodo v imenu zlocina se naprej kradli in sikanirali nas, PRAVE SLOVENCE.

 • MEFISTO

  Krtačo 20 sprašujem, ali drži, kar se govori, da v Belci še ne vedo, da so partizani že leta 1945 premagali lasten narod in da še kar plačujejo članarino za Heimatbund ter Kulturbund , hkrati pa skozi puškino cev podpirajo gošarje?

  • Viktorh

   Ne bo ti odgovoril, ker ve, da imaš prav.

   • MEFISTO

    Seveda ve, saj še za špricer nima več, ker mora varčevati za Heimat in Kulturbund.

  • Krtača 20

   To ne vem. Vem pa da ste domobranci še po uradnem datumu konca vojne streljal na civiliste. Vse dokler niste dubl zaslužene kazni.

 • MEFISTO

  Komunisti so obljubljali, da bo Slovenija indija Koromandija brez davkov.

  Samo nekaj rdečih vlad je bilo treba, pa je Slovenija bolj obdavčena kot je bila ali je katerakoli kapitalistična dežela.

 • črnaovca

  Komunistični zločini so enaki nacističnim v taboriščih pri iztrblajnju Judov in tudi drugih narodov in tem nacistom so prisegli zvestobo beli, le zakaj, si predstavljate Angleže v Trstu v Sloveniji pa močna njim naklonjena vojska ki si ni umazala rok z zločini in sodelovanjem z okupatorjem, ne samo da so porinili partizane iz Trsta šli bi do slovenskih mej in mi bi že takrat imeli svojo državo. Rusi se zaradi dogovora na Jalti ne bi vmešali. Sedaj je žal prepozno in vse zaman, ljudi pa to ne zanima več ker imajo dovlj skrbi s svojim vsak danom slabo plačanim delom, če ga sploh imajo.

 • Norm Kinley

  Hvala Domobranci, da ste moj narod branili pred to internacionalisticno izdajalsko morilsko rdeco sodrgo. Hvala vam za vsakega ubitega rdecuha, vsakega lopova, vsako rdeco kurbo, pred katero ste branili moj narod, in ste zascitili Slovence. Hvala, da ste jih cistili, res hvala!

  • Viktorh

   No, trudili smo se obraniti lastne domove, vasi, domovino. Le redki smo preživeli, zločinski, komunistični režim.

   • Norm Kinley

    Viktor! Heroj! Zelim si spoznat enega takega pravega Slovenca!

    • Viktorh

     Javi se, pa se vidiva na pijači.

     • MEFISTO

      Bo tudi kaj malice.

      Ob dobri hrani se lažje pije na hitro slovo od komunistov.

     • Viktorh

      To je res.
      Predlagam srečanje na Vranskem pri Grofu, zapitek plačam jaz ob dobri hrani.
      Javite se mi fantje.

     • Krtača 20

      Cvet slovenske inteligence ja. Dobr da vem kam ti štrik prnest.

     • Viktorh

      da, cepec….

     • MEFISTO

      Pa Krtačo 20 moraš tudi povabiti, da bo do konca oglodal kosti, ki jih bomo metali pod mizo.

     • Viktorh

      Žal, ne bo šlo.
      Že nekaj mesecev ga pozivam naj se stušira preden se pojavi na teh straneh.
      Pa se ne, preveč smrdi po Udbi, Kosu, komunizmu, kriminalu.
      Le v mlakužo za hišo sodi, kjer se namaka s svojimi prasci.

      Saj razumeš, ugledni damo nekaj nase….

     • MEFISTO

      Prav imaš!

      Na to pa nisem pomislil.

      Tudi na ugledu bi utegnilo škodovati, kajti pri iGrofu se ustavlja veliko meščanov našega starodavnega mesta.

 • Norm Kinley

  Moji so bili tardeci, cesar me je se danes posteno sram! Izdajalci naroda, lopovi, morilci. Bom pa sel enkrat svecko prizgat Domobrancem, ki so moj narod pred temi izbljuvki druzbe pogumno in brez kompromisa branili. Hvala vam Domobranci, v bliznji prihodnosti Vam grem prizgat svecko.

  • lili pili

   Vsi tvoji se bodo v grobu obracali…

   • sprehajalec

    Zna biti, da so jih tardeči sami pospravili. Govori se o 6000 likvidacijah partizanov od samih partizanov. Menda jih je imel Puklasti Miha 2000 na vesti.

    • lili pili

     Miha je trebil take kot si ti, vecna naj mu bo slavaaa

     • sprehajalec

      Miha pa tvoj dedi ali pa fotr sta trebila zvezane. jaz nisem zvezan, pa zelo težko me bo kdo zvezal, verjemi. Tvoj fotr je verjetno še žepe praznil. “Slovenski zbiralci”, kot primerjava z oddajo american pickers na histrory TV. Pri takšnih kot ti in tvoji predniki, je stara mama videla svoj beštek in posodo, ko so se vrnili iz izgnanstva.

     • lili pili

      Ti bos sam padel brezskrbi, doslej je se vsak, upam, da ti bodo levaki kot kaze se dolgo vladali, saj to bo najhujsa kazen za tebe in tebi podobneee

     • sprehajalec

      če bi me videl, bi podvomil v svoje besede lili. odkod pa stresaš svoje sovraštvo in krvoločnost? Iz tujine nekje?

 • Janez

  SRBIJA
  JE PRECEJ PRED
  R.SLOVENIJO
  PRI
  SODNIH POSTOPKIH
  NORMALIZACIJE IN REHABILITACIJE NESODNIH ŽRTEV ZLOČINSKEGA TITO KOMUNIZMA !
  Za
  VPOGLEDD
  NORMLIZACIJA INREHABILITACIJA – MILANA NEDIĆA.. Poiščite tudi sami. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  PRAVNA
  IN SODNA
  NORMALIZACIJA IN REHABILITACIJA
  MILAN NEDIĆ

  http://pescanik.net/normalizacija-milana-nedica/

 • Norm Kinley

  Smo dihurje kot je krtaca, matija in podobni primitivci, ki podpirajo svoje abotne morilskolopovske dedke, in s sifilisom prepojene njihove babice kurbe koncno pregnali od tukaj? Lep pozdrav. Se tipkamo v drugih, prihodnjih temah.

 • MEFISTO

  Po izbruhu komunistične svobode so pobili vso gospodarsko, tehnično in humanistično inteligenco ter ljudi z gospodarskimi sposobnostmi.

  Njihova podjetja so potem vodili oznovci in drugi pomembnejši komunisti.

  Za direktorje so jih po navadi imenovali v parih, da so zagotovili, da je znal eden za silo pisati, drugi pa brati oziroma črkovati..

  In potem je šlo, kakor je pač šlo.

  Nikoli več si ne bomo opomogli.

  • Krtača 20

   Ti s verjetn tist k zna pisat. Ker mislt ovca sigurn ne znaš.

   • MEFISTO

    A ti si pa tisti, ki zna črkovati?

   • Viktorh

    ..čefurji pa znate?

 • Krtača 20

  Domobranci mate mal izkrivljeno logiko. Dolfi je pršel brez povabila sem in partizani so izzivali. Heh sam pr domobrancih se lahko tko misli.

  • MEFISTO

   Domobrancev nas je več in smo bolj hudi, zato imamo tudi prav.

   • ogledalo

    Muahahahahaha….hudi……haha ha ha…..

  • Viktorh

   bebček, rdeči

 • MEFISTO

  Tudi so obljubljali komunisti, da bo vsakdo dobil po njegovi potrebi.

  To je pa videti tako, da rdeča manjšin dobiva preko svojih potreb, večina pa izpod svojih potreb

  Mnogi pa celo stradajo.

  • Krtača 20

   Mal mešaš stvari. Sem ti rekel da ne znaš razmišljat. Pred vojno so ble mezde delal se je po 16ur. Po vojni je bil normalen delovnik in vsi s človeka dostojnim življenjem. Razen izdajalčkov ki še dons vekate iz Brazilije, pa dam ne upate. No, zdej že mal upate, sam ste prec drek nardil.

   • Viktorh

    bebo…

    • Krtača 20

     Zakaj bebo? Preveč dejstev? 34-36 stavkovni val ker so bile mezde premajhne in ljudje lačni.

 • MEFISTO

  Za komuniste je treba pripraviti posebne azile, kjer jih bomo varovali, da bodo tudi naši zanamci videli zveri, ki še v naravi ne najdejo para.

 • Krtača 20

  Rožman je 44ga leta z vso svojo nesnago in domobransko drhaljo pumpal slovence proti slovencem in to sred Ljubljane. Verjetn je mel že takrat pasoš prpravljen za beg iz Slovenije. Nahujskal narod pa spizdu, kler zagaman. To ti je strašna vojska. Tito je bil skoz ob vojski.

  • MEFISTO

   In na tovarišicah!

  • Janez

   Koliko si pa ti že star ?
   A?
   Si v penziji?
   Pa?
   Če so bili. tvoji predniki med nesodnimi polit morilci ?!
   razoroženih Slovencev – protikomunistov ? Boš že preživel !
   Takih?
   KOT SE ZDIŠ TI JE V R. SLO. Še kar precej !
   Potomcev komunističnih nesodnih morilcev – pač.
   Gotovo – nekatere tudi poznaš!?
   S
   TEMI TVOJIMI SORODSTVENIMI PROBLEMI – NI TREBA GNJAVITI – NAS OSTALIH !
   V
   Srbiji procesi t.i.
   – normalizacije in
   – rehabilitacije ! Nesodnih žrtev komunističnih zločinov – pač ! L.R. J. KOMENDA

   • MEFISTO

    Ne sprašuj ga po njegovi miniaturni penziji!

 • Krtača 20

  Kaj požene strah po kosteh vsakega domobrančka? Smrt fašizmu in janšizmu!

  • Janez

   Za arhiviranje !
   Bodi konkreten. A groziš sebi. Komunističnemu fašizmu. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   ŽELJA ZATE ?
   “KRTAČA” NAJ STOPI NA BANANIN OLUPEK . S ZANJ IM SLABŠIM IZIDOM.

 • Krtača 20
 • Jožef

  Ničkolikokrat sem sklenil, da ne bom več komentiral člankov ozoroma komentatorjev na tem portalu. Zadeva postaja vsak naslednji dan bolj resna in resno se bojim, kdaj nas bodo začeli možje postave obiskovati. Pa vendar, ne gre drugače.
  O herojstvih in uspehih zmagovite titove vojske me je yugo režim “fotral ” od 1946, ko sem privekal na svet do danes. Ja, danes ni nič drugače, če prebiramo, poslušamo ali gledamo main stream medije. Primer Drašgoše, , Tit, Brkati gospod, pa oni tkalec po nemško itd. Vsaj malo resnice nam pa prinašajo alternativni mediji, kot je Nova24TV. Pod tem člankom se je kar vsulo komentatorjev, ki razen redke izjeme, pritrjujejo vsebini. Jaz bom pripomnil le tole: Yuge oziroma Slovenije nebi partizani nikoli osvobodili od okupatorja, če ga ne bi premagali Rusi, Američa, Angleži inm Francozi. Naši vrli borci so nas osvobodili od domačih Domobrancev in njihovih istomišljenikov. V tem članku je lepo napisano, za kakšne cilje so se borili Domobranci. Tega sicer nismo vedeli vse do osamosvojitve Slovenije. Le kako smo lahko tako nespametni, ker še naprej brez prisile podpiramo in volimo kontinuiteto partizanstva. Ni nam sveta naša zemlja in naši ljudje. Sveto nam je še vedno komunizem, socializem leninizem, stralinizem itd. Do kdaj še, dragi rojaki ?

  • MEFISTO

   Doker bomo to dovolili tem izvržkom!

 • MEFISTO

  Krtača 20 je oni dan, ko je pil zastonjkarski špricer z navadno in mineralno vodo, razlagal, da pred vojno nismo imeli nič..

  Potem, je dejal, nam je Hitler vse pobral.

  Po vojni, ko je izbruhnila Titova komunistična svoboda, smo imeli pa takoj desetkrat več, je trdil.

  Tako matematiko poznajo v Belci, kjer še plačujejo članarino za Heimat in Kulturbund.

  • Viktorh

   Razumeti moraš, da priseljeni “gorenci” nimajo pameti…

   • MEFISTO

    Nisem čisto prepričan, da imaš prav.

    Zakaj so pa potem skozi puškino cev partizane podpirali z municijo?!

    • Viktorh

     rdeči oportunizem…

 • MEFISTO

  Še dva meseca je do legendarnih Lažgoš!

  Takrat bodo znova paradirali taki kot so na gornjem posnetku

  • Viktorh

   Komunisti, topli bratci, lezbače, kurbe in pijanci…

   • MEFISTO

    Moram pomisliti, če si koga še pozabil omeniti, da ne bo kasnejše zamere.

   • ogledalo

    Kar poimensko vas naštej: razni viktorhji, mefisti, janezi, hitlerji ipd.

 • MEFISTO

  Ker smo že ravno pri natančnem nmškem orožju in spopadih, se moram prepričati, če je Pahor še živ.

  Danes je namreč Kučan na predvolilnem shodu v Celju nanj streljal s šarcem.

  • Viktorh

   šarac je zatajil in zgrešil…Ta ni več zanesljiv, je vezan na eno smer, proti lastnemu narodu. Na meji jih je veliko pokosil, ko so hoteli zbežati iz domovine…

  • bubamara

   Šarac bo tudi razočaral madžara. Danes je težko vzgojiti janičarja. Še škofje majo probleme z semeniščniki, kako naj šele komunist prepriča nekoga da nategne pol Slovenije. Zoki je edinstven. Takih ne delajo več.

 • Adolf Hitler

  SKRIVNOSTI SLOVENSKE CEVELIZACIJE
  https://www.youtube.com/watch?v=eK92k9Vrc5Y

 • piko8

  Domobranci: branitelji svojih, slovenskih domov, sami heroji!! partizani zločinci, morivci lastnega naroda!!

 • Krtača 20

  Pejte homobrančki v Bruselj pa tam povejte kako ste osvobajal Slovenijo. Pa ne pozabit povedat da skupaj v navezi s fašisti in nacisti in klerofašisti Obljubim da se vam bojo smejal.

 • Janez

  POIMENSKO !
  Z IMENOM IN PRIIMKOM – SO DOKAZANI KOMUNISTIČNI NESODNI MORILCI !
  V
  TROJNEM UMORU TREH MLADIH SLOVENCEV V TRSTU LETA 1944 !
  Morda ima
  KDO OD DOKAZANIH
  NESODNIH KOMUNISTIČNIH MORILCEV – NAZIV “NARODNEGA HEROJA”
  NO?
  UMOR NESODNO TREH NEDOLŽNIH SLOVENCEV – NI HEROJSKO !
  Ampak – sramotno dejanje !
  Bo
  “KRTAČA”
  POVEDAL – ZAKAJ SO BILI TRIJE NEDOLŽNI LJUDJ3 – LIKVIDIRANI !? L.r. J. KOMENDA

 • Jovo Jamnica

  O, Sveta pomagavka. Ki pa te so dans normalni komenti??? Gotovo je, Nova portal… gotovo

  • MEFISTO

   Si prišel na pomoč Krtači 20?

   Kot njega bi tudi tebe spravili ob pamet, če bi jo imel.

   • Jovo Jamnica

    Zakaj bi moro krtači pomagat??? Kolk čitam, vas ma kar pot kontrolo… ROTFL

 • Krtača 20

  Domobrančki vi kar v Bruslju zahtevite da se v Lublan postav hitlerjev spomenik. Konec koncev je bil on vaš komandant. Za muzo mu pa lahko dodate kakega farja kako nastavlja šupak hahahaha

  • bubamara

   Res. Leto 43 je za 22.junijem 41. Domobranci so res bli bolj počasni.

   • Krtača 20

    Hja prej so se bolj po podlasičje skrival, dokler je šlo. Ko pa ni šlo več so pa pomolil končno svojo pravo glavo iz jajčka. Nekak tko kot ste na tem portalu mislil izpeljat stvar. A ne da mam prav?

    • bubamara

     Kdo se je skrival se pa ja ve.

     • ogledalo

      Predvsem po kasarnah! Ker ven niso upali.

     • bubamara

      Gošarji niso imeli kasarn.

  • tramal

   A si star deset let ali pa si popolnoma usekan ,da take otročarije pišeš.Umsko prizadet vsekakor si.

 • Krtača 20

  A kdo kej ve kdaj so se kej vsaj probal domobrančki pogajat s partizani? Lahko bi se. Lahko bi rekl, dejmo skupi usekat po naciju, po vojni nej pa narod glasuje kako bomo imel? A je kje kak tak poizkus?

  • Jovo Jamnica

   Jas sn tu bol autmigec, saj pr nas na Štajerskem ni blo ovih domobrancof. Zato se neom fejst polek mešo… :-)

  • bubamara

   Slo partizani vsekali po Nemcih? To pa je izjava dneva.

  • sprehajalec

   Danes si se pa izčrpal. Bo kakšna spomenica padla? pa infuzijo, imaš urejeno? na Borčevsko izkaznico zastonj?

 • Janez

  Ah !
  Prevečkrat
  SI ŽE PADEL PO ŠTENGAH
  IN SE UDARIL V GLAVO. Ne dela ti več. Se zdi.Spat pojdi. L.r. J. KOMENDA
  P.s. “KRTAČA ”
  POVEJ – NO ! Kolikokrat si padel po štengah?

  • Jovo Jamnica

   Keri to… Janes? Kerega misliš???

   • Krtača 20

    Pust ga. Tm ukol Komende avioni letajo prot Brnku pa ma mal motenj na radarju…

    • Jovo Jamnica

     Ko menda keri pristane, pa radar vgasnejo za nekaj cajta. Te pa Janes lahko v miri koment napiše… :-)

     • Krtača 20

      Hahahahaha, včas…….je
      mal…..pšššt….moTENJ…..Sam ……mU…..pšššt… nekak….+)(rata . ..škljoc zzzzzz

 • Janez

  ZAKAJ ŽE ?So
  ENI LJUDJE
  – TAM PRED HIŠO
  EX ŠEFA CKZK ITD. ZAŽIGALI KNJIGO “PRVI PREDSEDNIK”. A kdo ve ? L.r.J. KOMENDA

  • ogledalo

   Že večkrat v človeški zgodovini so primitivci zažigali knjige. Glede na intelektualni nivo murgeljskih zažigalcev ni čudno, da jim to ni uspelo. Po domače: butasti ste! In slovensko se nauči.

   • Janez

    Mogoče
    je pa s tisto knjigo kaj narobe ? Zažgalii so jo solidno šolani ljudje. L.r. J. KOMENDA

   • sprehajalec

    Drugače gre pa za stalno Levičarkso prakso, zažiganje knjig. Gorele so po Boljševiški revoluciji, pa maja 1945 pri nas so goreli kresovi buržoazne literature, pa tudi delavec socialist Adolf je kuril judovsko literaturo.

    prvi ukrep levičarjev po nasilnem prevzetju oblasti je seveda zažig literature.

 • ogledalo

  Supozitoriji sektaški, novica za vas!!….Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v Moskvi z redom prijateljstva odlikoval ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ministrico za delo Anjo Kopač Mrak. Odlikovanje sta prejela za prispevek h krepitvi slovensko-ruskih odnosov ter ohranjanje spomina na ruske in sovjetske vojake, ki so padli na slovenskem ozemlju v času 1. in 2. svetovne vojne.
  Odlikovanja je Putin podelil na slavnostnem sprejemu v Kremlju ob ruskem državnem prazniku, dnevu narodne enotnosti. Sprejema se je udeležil celoten ruski državni vrh.

  Kot so še sporočili iz Mestne občine Ljubljana, je ruski predsednik danes odlikoval skupno osem posameznikov iz petih držav. Poleg župana Jankovića in ministrice Kopač Mrakove so odlikovanja prejeli še predstavniki iz Rusije, Srbije, Francije, Španije in Turčije.

  Red prijateljstva velja za eno najbolj častnih nagrad Rusije. Podeljuje se za izjemne zasluge, ki med drugim krepijo prijateljstvo in sodelovanje med Rusijo in drugimi narodi……..

  • Jovo Jamnica

   Pr takih naših pacejentih, keri so dobli toto rusko medaljo, me je strah, da ji bo vrednost devalvirala…

  • bubamara

   Sej Anja je v redu. Pa baje tud hiter da, ampak da bi bila Putinu všeč. Kaj pa vem. Zoki je oa bolj Putinov tip. Tko da. Milan zrihtu.

  • Janez

   A?
   Je to slaba šala?
   Upam, da sta si sama plačala karte. Mi ju nismo pooblastili za obis. L.r. J. KOMENDA

   • Jovo Jamnica

    Kere te ti pretstavlaš???

    • Janez

     Sebe!
     In moje znance pač.
     Rusko znam, ker me je učila ena od zverinskih komunistov pobegla ruska plemkinja,
     ki je živels v. Kranju
     A
     .BOJO RUSI KAJ POVRNILI ŠKODO, KI JO JE POVZROČIL STALIN? L.r. J. KOMENDA

     • janez cepec

      ti predstavlaš ene par norcou u Begnah, to j’ pa tud use

     • Friderik Peršič

      Bolje ga ne bi opisal niti njegov psihiater ….

  • Janez

   Glej, glej?
   A?
   SO RUSI ŽE TAKO – NEZANIMIVI,
   DA
   JIH NIHČE VEČ – RAZEN “ODKLOPČKOV” IZ R. SLO – SLOH NIHČE VEČ NE OBIŠČE ?
   A?
   So šli na ogled krematorijev v kleteh NKVD-KGB centrale Lubjanka ?
   Ali ?
   PA SO “NENAŠI” IZ R. SLO CELO VIDELI TISTIH
   KAR
   510 TON Z L A T A, “OROPANEGA” V ŠPANIJI
   KI GA JE NKVD OFCIR A. Orlov 1937. leta pripeljal vv Moskvo?
   Meni
   JE TOLE Z MOSKVO – “NEUMNO-SMEŠNO” ?
   Upam,
   da imata enosmerno
   vozovnico. In, da ju ne bo nazaj. Iz “širokaje strane” Rosijskej ! L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   Aleksandr Orlov iz NKVD JE NA STALINOV UKAZ “OROPPAL” IZ MADRIDA , leta 1937
   510 TON ČISTEGA ZLATA , LAST DRŽAVE ŠPANIJE. KI JE ZDAJ BAJE ŠE V RUSIJI?
   S
   Tem “ropom” je baje zločinec J.V. STALIN baje “pomagal” španskim delavcem. Čudno?!
   https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&q=aleksandr+mikhailovich+orlov&stick=H4sIAAAAAAAAAONgecTozC3w8sc9YSmrSWtOXmM04eIKzsgvd80rySypFFLjYoOyZLh4pTj1c_UNjC2q8kw1GKS4uRBcHgB0Fi-BSAAAAA&sa=X&ved=0ahUKEwj7kpnJ6KXXAhXR4qQKHXPXBA8Q6RMIlwEwGQ&biw=1280&bih=800

  • sprehajalec

   ha, ha ha, kranjskogorski domačini, ki so pa od leta 1918 skrbeli za kapelico, so pa dobili prst v rit. Slavo je pobral levičar Zoki. ne moreš verjeti, kako krivičen je levičarski svet.

   kako se je pa včeraj zataknilo murgle TV, ko so vrtali v mosvji in želeli neposreden prenost velike Boljševiške oktobrske revolucije. So jim sporočili Putinove besede, da tega nimajo v Koledarju. Kaj je bil jok in stok, pa zakaj ne, pa 100ta obletnica…

   Krtača, kdaj in kje praznujete letos Veliko Boljševiško revolucijo, pa Oklepnica Potemkin pa te zgodbe? Boš kaj povabil?

  • Viktorh

   Le kaj ima ta primitivec pri Ruski kapelici?

 • Janez

  Ja?
  HA, HA !
  POKOMUNISTIČNA KOMEDIJA ?
  Angleščine ta dva iz Slovenije ne znata. Pa sta šla h Putinu, kjer angleško – ni treba znati !
  V matematiki? No tov. Anja je tistih par las na glavi 65 letnega Rusa že preštela.
  Sta v širni Rusiji ?
  Iskala ? Azil – za čas
  – o ostaneta brez funkcij? Se mi zdi. Delovno mesto v kakem gulagu? L.r. J. KOMENDA

 • bubamara

  Zoki dobil red zlatega falusa.

  • sprehajalec

   To vabilo je nekaj takšnega, kot tisto v normandijo leta 2014, na 70 obletnico, ko so se ZZB NOVJ sami tja povabili. So sedeli potem čisto zadaj….

   • Viktorh

    Povabljen je bil predsednik RS, pa je zaprosil, če se lahko namesto njega udeležijo svečanosti naši revolucionarji….

    • sprehajalec

     ja, nekaj jih je TV kazala tam zadaj, pa bolničarji so bili v pripravljenosti. Posnetki so bili strogo za notranjepolitoične namene.

 • Janez

  “KRTAČA”
  se zdi – bo tudi šel v ex SZ !
  SKUPAJ S TEMI 90 LET STARČKI
  BODO SLAVILI STALINA IN OKT. REVOLUCIJO !
  Morda celo nesodni umor carjevih štirih hčera, siina, žene? Bog ve? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  STARČKI
  ČSTILCI STALINA
  IZ GRUZIJE.

  https://www.rtvslo.si/tureavanture/navade-po-svetu/foto-gruzijski-klub-priletnih-obozevalcev-stalina/411808

 • Janez

  Kdo ve?
  Ali ” žal” zunanji minister
  Karl E. SPLOH ZNA ANGLEŠKO? Baje ne.. Bo veselica, ko odide iz politike LR J. KOMENDA

 • Jovo Jamnica

  Samo za našiga Janeza aus Komenda
  ——————–

  Убѣжалъ съ обѣдомъ въ лѣсъ

  У = U, б = B, ѣ = jat, ki smo jo Slovenci včasih znali brati kot E, ж = ž, a = A, л = L in ъ = ja. Toti ъ nam seveda Slovencem več ne pomeni nič, ker dans mi pišemo v latinici. Torej, prva beseda po slovensko je UBEŽAL. Dalje.. с = S, Slovenci smo ta S pozneje spremenili v Z. Sledi beseda… o = O, б = B, ѣ = E, д = D, o = O, м = M in ъ spet v latinici odpade. Torej, tretja beseda po slovensko je OBEDOM. Dalje.. в = V in ъ je spet odveč v latinici. Končno je tukaj še beseda л = L, ѣ = jat, ki jo beremo kot E in с = S. ъ je v latinici brez pomena. Tako, preberimo še enkrat…

  Убѣжалъ съ обѣдомъ въ лѣсъ = UBEŽAL Z OBEDOM V LES

  Kdo bi si mislil, da nam lahko to zveni dokaj domače. Seveda, mi na Štajerskem še dandanes uporablamo besedo LES, kadar govorimo o gozdu. Rusi pa imajo z razumevanjem tega stavka, ki sem ga povzel po Wikipediji, težave. Zato si morejo to prevest narpred v angleški jezik, da sploh vedo, za kaj gre. Zaminivo, ne da???

  Prekopirano iz wikipedije:

  Убѣжалъ съ обѣдомъ въ лѣсъ [u.bʲɪˈʐal sɐˈbʲɛ.dəm ˈvlʲɛs] Ran off with lunch into the forest

  Pod člankom Yat
  ————–
  https://en.wikipedia.org/wiki/Yat

  • Janez

   Pa?
   NU – KAKŽETAK ?
   Ne brihtaj se preveč z ruskimi glasovi in črkami preko wikipedie. Izpadel boš “durak”
   Ker
   take zadeve ti lahko pojasni le rojen Rus :
   ti glasovi delujejo le v besedah, v tekoči govorici – samostojno “niso nič”

   V RUŠČINI
   se za navaden
   široki glas E – uporablja znak kot € le za 180 stopinj obrnjen,
   široki glas E – se izgovarja tudi kot
   ” je ” in se ga dosledno zapisuje z navadnim ” e ”

   Npr. V verzu Lermontova
   ” BELEJET PARUS EDINOKIJ” = BELI SE SAMOTNO JADRO !
   V
   ruščini obstoji še
   – črka za POLGLASNIK, za katerega v slovenščini črke – ni.
   – trdi “i” je tudi posebna črka !

   Ker si ti Jovo verjetno iz krogov ” bezopasnost-mužiki”
   Se
   fines sicer lepega ruskega jezika ?
   Nauči kar pri
   – sovicah oz. pri ruskih “native speaker- sih” . Kakžetak – dosvidanja ! L.r. J. KOMENDA

   • Jovo Jamnica

    Se mi je kuj zdelo, da neboš skužo, zakaj sn ti to gori napiso… :-) Veš, ko so spisali Brižinske spomenike, o toti tvoji ruščini niso meli pojma… Oni so poslušali, kak slovenski folk govori in pol tak zapisali z pisavo, kero so takrat nucali. Rusof takrat še ni blo…

    • Janez

     To ?
     Pa ne vem.
     Najbrž so bili. A so bili nepismeni. Pač nekaj plemen pri Donu. ? L.r. J. KOMENDA

 • Valter BraniSlav
  • slosin

   Na tej tvoji slikci si napačno poudaril bistvo prisege….PROTI BANDITOM IN KOMUNIZMU….ZA
   SVOJO SLOVENSKO DOMOVINO….ja, zato so jih komunistični banditi pomorili…..

   “Prisegam pri vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren,
   da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje Velike Nemčije,
   SS četami in policijo, PROTI BANDITOM IN KOMUNIZMU, kakor tudi njegovim zaveznikom,
   svoje dolžnosti vestno izpolnjeval ZA SVOJO SLOVENSKO DOMOVINO, kot del svobodne Evrope.
   Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj!”

   • Valter BraniSlav

    Zlizali so se s Hitlerjem, to je vse kar steje.

    • Franci Steiner

     TUDI POD NOVO MINISTRICO JE PSIHIATRIČNO ZDRAVLJENJE ZASTONJ

 • Valter BraniSlav

  TAKO VODI PRAVI VODJA, VSE ZA SVOJ NAROD…
  NE PA NASI HLAPCICI KI LEZEJO V RIT MERKLE IN SPREJEMAJO NJENE “BEGUNCE”
  https://www.youtube.com/watch?v=YOf14hG4-CI&t=19s

 • Janez

  No ,
  ZA NESODNI POKOL

  – ČISTO OK “DOMOBRANCEV=SLO BRANITEJEV DOMOV”

  SO
  NEDVOMNO KRIVI ?
  – SLO KPS IN PJ ” S T A L I N I ST I = BOLJŠEVIŠKI KOMUNISTI”

  BOLJŠEVIŠKA- KOMUNISTIČNA IDEOLOGIJA ?!

  JE NEDVOMNO
  V SEDANJEM SVETU – LETA 2017 !

  – ČISTO NEUPORABNA.
  ” Neetično “uporabna” je bila le v prevratnem, revolucijskem času in v vojnem času.

  OPOZARJAM !
  Da je “boljševizem” kot “bazična ideologija” uporabljan tudi še danes !
  Kje?
  ZLASTI V SAMIH R. SLO STRANKAH
  IN V R.SLO INSTITUCIJAH
  – VODENIH Z VRHA – ” PO VOJAŠKO”!
  IN ?
  NEDVOMNO
  SE BOLJŠEVISTIČNI KOMUNIZEM,
  TOTALITARIIZEM – STALIN-TITO – KOVA !
  OHRANJA
  TUDI DANES – LETA 2017 !
  V
  V NEFORMALNIH ZDRUŽBAH, V EX KP, ZK ” GNEZDIH”,
  KI
  PA JIH
  MORA PARLAMENT R. SLO !
  KOT
  POTENCIALNO – DEMOKRACIJO OGROŽAJOČE

  “SESTAVINE T.I. “GLOBOKE DRŽAVE”
  – IMETI JIH POD “SPECIALNO KONTROLO “KNOVSA” ITD.

  KOMUNISTIČNI BOLJŠEVIZEM= STALINIZEM
  JE
  IEOLOGIJA
  – N E Z D R U Ž L J I V A = TOTALITARNA, MONOPOLNA
  Z EVROPSKIM PRAVOM IN KRŠČANSTVOM !

  PA?
  V R.SLO !
  PODOBNO KOT V – S R B I J I !

  se preko strank in preko Parlamenta R. SLO ! – DEOKRATIČNO IZVEDIMO !

  T,I. – ” DEBOLJŠEVIZACIJO” , PREPOVED “TOTALITARNOSTI ” V PROGRAMIH IZ RUSKE VKP B,
  IZ EX KP, ZK
  IZHAJAJOČIH STRANK : SD, DESUS, SMC, ZL,
  IN ZLASTI
  DAMO
  POD PARLAMENTARNO KONTROLO

  – NEFORMALNA, PENZIONISTIČNA IN POMLAJENA EX KP, ZK “GNEZDA”
  OZ.
  KOMPLETNO T.I. – ” GLOBOKO DRŽAVO ”

  V
  R. SLO IZVEDIMO
  TUDI

  – PRAVNO T.I. ” NORMALIZACIJO ” ( od KP,, ZK “PRAVA”) – R.SLO ZAKONODAJE !
  IN
  URADNO,
  SODNO
  – R E H A B I L I T A C I J O NESODNIH ŽRTEV EX KP, ZK KOMUNIZMA. L.R. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  JAZ, Jnez K. PIŠEM IZKLJUČNO OSEBNO, NENAROČENO, NEPLAČANO, NISEM ČLAN R. SLO STRAN.K. Sem nekaznovan, nealkoholik, 65 let, Slovenec.

  • Jovo Jamnica

   Meni pa neboš nič več osebno odgovoro???

   • Janez

    Saj
    SEM TI ” OSEBNO ” ODGOVORIL.
    2 URI SPODAJ – IMAŠ TISTI MOJ ZAPIS O

    – RUSKI “ORTOGRAFIJI”= PRAVOPISU ! Ruskem. O “jatu” itd.
    Črk ruske
    CIRILICE NIMAM – INSTALIRANIH – UČI SE SAM. ČE BI RAD ZNAL – RUSKI JEZIK.
    MENE
    JO JE – RUŠČINO – NAUČILA
    – ENA PRAVA RUSKA CARSKA PLEMKINJA IZ ASTRAHANA,
    Fina, lepa prava gospa Jelizaveta B.
    KI
    JE PO 2. VOJNI
    KOT CARSKO-PLEMIŠKA BEGUNKA PRED STALIN MORILSKIMI BOLJŠEVIKI-KOMUNISTI
    ŽIVELA Z DRUŽINO V KRANJU.
    Upam,
    DA BODO V RUSIJI
    OBNOVILI ” POSODOBBLJEN PLEMIŠKO RODBINSKI SISTEM !
    Dejstvo je.
    Samo “blagorodni” = plemeniti ljudje so zmožni biti etični=plemeniti.
    To
    “BLAGORODNOST” MORAŠ IMETI V GENIH.
    Priučiti se je ne da. Dokaz sta “neblagorodna” “etika” dr. Cerar in “Pahi” L.r. J. KOMENDA

    • Jovo Jamnica

     Ja Janes aus Komenda… jas govorim o Slovencih, ne o Rusih. Ubežal z obedom v les je slovensko! Ne Rusko!!! Slovenci smo bili pismeni, tam daleč zgoraj, v bližini današnega Sankt Petersburga. Pismeni smo bili pred združbo starih plemen ki si je ime Rusi nadela. Rusi so nas pozneje porusili. Tukaj v Sloveniji pa smo svoj stari jezik ohranili, tudi zahvaljujoč misionarjem, ki so spisali Brižinske spomenike tam v srednem veku.

 • Friderik Peršič

  Gestapo je imel zveze z partizani …? Hahahaha , pa vi ste vse bolj zadeti …od sovraštva ali belega …?

  • slosin

   …ti pa nisi zadet, ti samo pojma nimaš…

 • Grenze

  Capinska banda lopovska najdražji plačanci na svetu to je NOB

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!