13 (razbojnikov) SZS vs. Tina Maze

Enzo Smrekar, predsednik SZS. Foto: STA

Veste, kaj je Alta Badia? To je tisto italijansko smučarsko središče v osrčju Sella Ronde (smučarski sklop, ki poleg Badie povezuje smučišča v Val Gardeni, Marmoladi in Val di Fassi), ki je v svetovnem pokalu alpskega smučanja postalo sinonim za dobro zabavo. Moški tekmi svetovnega pokala (veleslalom in paralelni veleslalom) bosta prihajajoči konec tedna in v začetku prihodnjega tedna (18. in 19. december).

Značilnost tega tekmovanja je, da imajo vsako leto nekakšnega botra, ki pritegne ljudi, predvsem pa bogate sponzorje. Letos bo na prizorišču, kjer se konec tedna ne obrne samo na desettisoče ali stotisoče evrov, ampak na milijone evrov, tako imenovana botra Tina Maze. Marcello Varallo, predsednik organizacijskega odbora, je dejal, da je res neverjetno, da bo tako strastna in talentirana šampionka, kot je Mazejeva, njihova botra. In verjemite, Varallo, tudi sam nekoč vrhunski smučar, ve, o čem govori, ve, da Mazejeva ni poceni, ve, da bo z njeno pojavo na prizorišču vložek večkratno povrnjen.

Italijani vedo, kako se rečem streže
A tudi Tina Maze bo imela zelo natrpan urnik, med drugim bo v živo nastopila s skupino The Rockers. In oglaševanje za ta dogodek se je začelo že zgodaj jeseni. Ja, Italijani vedo, kako se rečem streže. Za zvezdnike (tudi domačine, se pravi Italijane) je treba seči globoko v žep.

In v Sloveniji? S poslovilnim nastopom na Zlati lisici Tine Maze se zapleta. Mediji so danes objavili bombastične naslove, da Tina Maze izsiljuje in svoj nastop pogojuje z 90.000 evri. Seveda so se vsuli komentarji, da je pohlepna, da ji je samo za denar, da ji ni prav nič mar navijačev in podobne neumnosti. Kaj je v resnici zahtevala Mazejeva? Nič takega, kar ne bi vsak normalen vrhunski športnik, ki vsaj malo razmišlja s svojo glavo in se ne podreja nekemu kolektivističnemu razmišljanju (smučarskih) funkcionarjev, ki menijo, da si lahko vsakič odrežejo svoj kos pogače.

Kot da bi ostali nekje v 70. ali 80. letih prejšnjega stoletja, čeprav bi bilo mogoče boljše, da bi si Mazejeva zamislila nekaj podobnega kot Finn Christian Jagge, ki je v svoj poslovilni slalomski nastop odsmučal v smokingu.

Massi in Mazejeva sta podala le predlog
Tina se je s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) očitno pogajala o finančnih okvirjih njenega nastopa na zlati lisici. Bil je pač predlog, kako ona in Massi vidita denarno plat sodelovanja. Logično. A očitno so na SZS mislili, da bo plesala tako, kot bodo oni godli. Mogoče pri drugih, pri Mazejevi in Massiju zagotovo ne. Funkcionarji so si zamislili, da bo Tina nastopila v reprezentančnem dresu, ki bo od glave do peta polepljen z logotipi sponzorjev SZS.

Najbrž so računali, da jo bodo preplavila čustva in da jo bodo zlahka peljali žejno prek vode, sami pa sponzorjem to posebej zaračunali. A tudi Tina ima obveznosti do svojih sponzorjev (Fila, Milka, Stöckli, BMW). In če bi nastopila v dresu SZS, ne bi mogla ničesar iztržiti ali bi celo kršila pogodbo do svojih sponzorjev, zato je pač zahtevala nekakšno kompenzacijo – 90.000 evrov. Ampak to sploh ne bi bil strošek Zveze, saj bi “vsak izmed zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva”. Povsem razumna zahteva, zakaj naj bi se sponzorji zveze “zastonj šlepali” (ja, tipično socialistično) na Tino Maze, ki z njimi nima ničesar? Če bo nastopila pod njihovimi logotipi, ji morajo za to plačati. Drugače bo nastopila v svojem dresu. Kaj tukaj ni jasno? In predvsem komu?

In še nekaj. Tina Maze ima 26 zmag v svetovnem pokalu, 80-krat je stala na zmagovalnem odru, 2 zlati olimpijski medalji in 4 zlate medalje na svetovnih prvenstvih. Kaj od tega ima 13 tipov, ki so podpisani pod zahtevami SZS?

Ne daj se, Tina Maze!

Kavarna Hayek

 • rubec

  90.000,00? Toliko je in še več, iz naših davkov potegnil in še poteguje en nosati poslanec po imenu Jöni Mödörndörför, ki je na svetovnem prvenstvu v hitri hoji s polno kahlo zmagal samo enkrat ali pa en bivši košarkaš ki je le v eni sezoni dal rekordne tri koše Peder Vilfan recimo, pa nikome ništa, kot bi dejal Pučnik. Dost je zaenkrat, grem na špricer.

  • samotoje

   Jaz tudi. Na 2 gemišteka.

   • Nata

    Ojej?? Dajta mir. To bo pa dolga? Saj vemo, ko se spravite klepetati !!

  • Nata

   Ne, ne rubec. Samo na enega . Da boš hitro nazaj in se kaj napisal ! Tako, za dobro voljo , no ?

 • Olga

  Draga Tina, na Slovenskem gnoju ni prostora za sposobne!

  Kaj pa bi bilo 90.000 €, tudi če bi jih Tina dobila?!! “Umetniki” z imenom “Janša”, dobijo od Jankoviča in iz proračuna kar miljon €!? Zakaj?!

 • totex39

  Sramota, da se ta SZS mafija lopovska sploh oglaša, očitno so mislili, da bomo njim kradljivcem verjeli.

 • Kučko pod pručko

  Na SZS pa res težko živijo, sama fovšarija jih je.

  • radames

   Oni samo posnemajo “elito”. Hočejo jim bit enakovredni.

 • Osti jarej

  ..slovendžija je “sezam odpri se” za vseh vrst lopovov…ko bi jih bilo le 40

 • Osti jarej

  Petanu DUTB rešila imperij bi bil pravi naslov. Z nič vloženega je lahko odnesel najmanj 41 milijonov, ki jih bodo po slovenskem scenariju vnovčili za malo denarja, kot Helios, potem pa Terme Čatež in Letališče Portorož tuji reševalci Petana mastno prodali. Časopis Dnevnik bo postranska škoda, saj tujci z našimi mediji že zelo dolgo upravljajo in jim je nepomembno še vlagati vanje. Rekel sem najmanj 41 milijonov, ko pa je jasno, da je izginilo 80 milijonov, tuji špekulantski sklad iz Luksemburga pa je za dolg plačal le polovico. Torej je bil spet nekdo hudo izigran, najbližje pa smo bančnim vernikom, ki bodo to spet poplačali. Pa delavci, kot recimo v Petanovem Delo prodaja, ki jim že spet nižajo plače in poslovne mmožnosti, ki so že sedaj na ravni kriminala. Ampak naša država že 25 let skrbi za take ožemalce, če pa imajo poslovni in prijateljski stik še z Djukanovićem, mu ne bodo niti prsta skrivili. Potem ima mednarodno potrdilo vrhunskega kriminalca./publishwall/

  • Nata

   +++++++++++

  • RATATA

   Pozabil si na 40 mio investicijo v Rimske toplize, ki so bile prodane za 8.

 • samotoje

  Človeška neumnost in pokvarjenost pa res nimata meja. Ko je Tina Maze zmagovala in so igrali slovensko himno, so se vse medili okoli nje, da je šlo človeku na bruhanje, zdaj, ko pa je za to medenje treba plačati račun, pa si nataknejo pravičniške frise in blebetajo o pravilih. Fuj!

 • Nata

  Danes sem že veliko komentirala. . . zato samo pripomba
  Trinajst razbojnikov – kaj ja že to ??

  • RATATA

   To je desničarska pravljica bi rekel levičar.

   • Nata

    Za odrasle ? Za lahko noč.

    • RATATA

     Tistih trinajst sekretarjev skoja iz smučarske zveze Slovenije lahke noči ne zagotavlja. Kvečjemu nespečnost.

     • Nata

      Ja , potem pa je nujno spiti en dober melisin čaj, pa zavrtet eno dobro muziko. Četudi ne bomo spali , vsaj ne bomo mislili na onih 13 .

     • RATATA

      Veš, jaz sem bol runkl, pa pijem pir alpa vin. Od čajev pa gdaj pa gdaj kako šalco Mete, saj ponavadi zanj preko dneva ob vseh teh kufetihscigareti sploh ne najdem termina zanj.

     • Nata

      Ja, pa ne morem zvečer pit pir no ,?
      Aja, si kufetar. Jaz tudi mam rada kufeteoneigarete.
      Samo ne zvečer.

     • RATATA

      Ja gdaj bom pa pir pil, če ne zvečer? A na tešče? Zjutri pa kapsl pripada po stari navadi.

     • Nata

      Ja, seveda . Malo piva , potem pa spiš kot dojenček.
      Ampak tisti kapsl zjutraj – kaj je – klin s klinom ?
      Ali se oborožiš za borbo z virusi ?
      Če bi jaz zjutraj spila enega takega , grem lahko kar nazaj – spat.

     • RATATA

      Baba pjana,
      rt prodana?

 • kokobily

  Vogrinec sindom ! Zmagovalki multipraktik, sebi pa – jahto !!!

  • xtc

   Vogrinec in še par jih je bilo pravih lopovov:

 • Vrhovni sodnik

  Teh 13 falotov je od sponzorjev zahtevalo 14 x 90.000, tudi za sebe, ker so bili sponzorji pripravljeni plačati samo za Tino, so to novico plasirali v javnost, če oni ne dobijo, tud Tina naj ne bi, po njihovi logiki.

  • RATATA

   Sistem ala janković.

 • cosmosjasnovidec

  Vsepovsod so sami lopovi tako tudi na SZS.
  Vendar je tokrat zadeva popolnoma taka kot na SZS navajajo in Mazejki te Massiju ni za verjeti kot že dolgo časa ne.
  Vedno se jima je šlo samo za denar in hamlanje Mazejke jo je stalo uspeha.Vse povsod je hamljala in zahtevala denar kateri je šel od Slovenskih davkoplačevalcev tako,da ona Sloveniji ni naredila nobene koristi razen seveda sama sebi.
  Niti enkrat ni dala eura stran za ogrožene družine,prizadete v poplavah in tako naprej ampak nasprotno hlastala in zahtevala denar na vseh koncih.
  Prismuknjena Korošica ter navaden hoštapler.To je ona v resnici in vsak kdor jo pozna to ve.
  Tudi rezultati njenega smučanja so bili prirejeni z strani podkupljenih merilcev časa smuka ter komisije.
  Ko se je o tem pričelo razpravljati oziroma je padel sum in podkupljenci več niso hoteli sodelovati je pa takoj seveda rezultat njenih smukov postal slab.
  Naenkrat je bilo krivo vse drugo.Spet ji je bilo slabo,bolela jo je glava,potem spet njena spodnja luknja od celonočnega sexa (vprašanje z kom vse) in tako naprej.
  Spomnimo,da so jo podpirali sam Pahor,Kučan oziroma vsa komunajzerska sodrga katera je jemala denar iz državne blagajne ter zapravljala na obiskih njenih smučanj v tujini na ta račun.
  Denar so si pa seveda v sodelovanju z Mazejko med sabo talali v svoje žepe.
  Mazejka ni na sceni torej ni vredna,da bi se ji plačevalo za nekaj kar nima smisla in kar je tudi bil namen njenega poslovilnega smuka katerega sta z Massijem načrtno splanirala seveda,da si spet na lahek način napolnita žepe.
  Mazejka se je namreč poslovila od smuka že davno in je več nobeden ni radoveden čeprav se vse povsod rine zraven kar sama od sebe.Torej se bo poslavljala še naprej vsako leto samo,da spet pohlasta nekaj denarja.Ne bodite tako naivni in ne verjemite tega kar seveda sedaj z Massijem nakladata,ker nista računala na to,da ju bo SZS zavrnil kar je tudi naredil pravilno.
  Potrebno je gledati v prihodnost ter podpirati nove mlade smučarke katere obetajo ne pa tiste katere so propadle.

  • RATATA

   Korajža se mora ceniti.

 • FORT WORTH

  90.000€ za Tino ?
  Za toliko je drugorazredni izstavil racun,ko se je z Svicarskim letalom peljal na obisk v Sarajevo !
  Osebno bi ga odpeljal sam zastonj. Ampak samo v eno smer !

 • Mojca z Brinja

  Pa poglejmo Ilko Štuhec,samo da je šla na svoje,pa že zmaguje kot po tekočem traku.Seveda je pričakovati,da se bodo hoteli vsi fukcionarčki SZS prilepiti nanjo ,kot so se hoteli na Tino Maze. Ilka najdi si dobrega odvetnika TAKOJ

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!