Operater A1 grenil življenje Alešu Hojsu: Ali župan Kamnika pričakuje, da bo telefonske račune občine poravnal njegov protikandidat na volitvah v DZ ali gre le za šlamastiko v poslovanju A1?

Aleš Hojs. Foto: STA

Aleš Hojs je imel v preteklih dveh mesecih neizmerne težave z e-računi, ki mu jih je telefonski operater A1 pošiljal v njegovo spletno banko. Res, da je Hojs zgleden državljan, vendar računa za mobilne številke, ki jih uporablja Občina Kamnik, torej župan Marjan Šarec, ne namerava plačati. V podjetju A1 so se Hojsu, kot tudi občini Kamnik, opravičili za nastalo situacijo.

Lahko bi zapisali: Saj ni res, pa je! Aleš Hojs je tisti “srečnež”, ki je dobil čast prejemati spletni račun Občine Kamnik za mobilne storitve, pa čeprav ni opravil niti enega klica z njihovimi številkami oziroma naročenimi mobilnimi paketi. No, je pa iz prve roke izvedel, kolikšen račun v resnici plačuje občinska pisarna župana Šarca, s katerim se bosta “udarila” na volitvah za Državni zbor, saj se bosta oba potegovala za poslanski stolček prav v Kamniku.

Hojs je račun za mobilne storitve A1 za Občino Kamnik dobil neposredno v njegovo spletno banko, ker bi moral le še klikniti “plačaj” in bi bil račun plačan. “Tega pa nisem naredil, ker vedno pogledam, kaj plačujem,” je dejal Hojs. “Očitno je, da Šarec poskuša udejanjiti tisto, kar je govoril na predsedniških volitvah, da si bomo malo razdelili bogastvo.”

 

Hojs je nato nemudoma ukrepal in A1 poslal pritožbo, saj mu ni jasno, kako bi lahko prišlo do takšne napake. Je morda občina za plačilo sporočila Hojsov transakcijski račun?

Ko se pritožiš in isti račun prejmeš še enkrat
Predsednik VSO je v pritožbi zapisal, da je “v spletno banko prejel račun Občine Kamnik, kar kaže na popolni kaos v poslovanju vaše družbe (ali poslovanju banke NKBM?!). Upam, da predmetni račun ne predstavlja prvo stopnjo nacionalizacije (novega socializma), ki ga je v svojih nastopih prezentiral Marjan Šarec in da bomo državljani plačevali njegove oz. stroške občine, ki jo vodi” ter dodal, naj to zadevo čim prej uredijo. Vendar pa je očitno naletel na gluha ušesa zaposlenih na A1 ali pa samo na osebo, ki je funkcionalno nepismena, saj so mu v spletno banko ponovno dostavili isti račun, le z drugim datumom.

Poraja se vprašanje: Kdo vse je dobil (in plačal) položnico, ki sploh ne pripada njemu?!
Hojsu so iz podjetja A1 pred kratkim po nekajtedenskem ignoriranju le odgovorili, na kratko so zapisali: “Prejeli smo vaše obvestilo glede prejemanja računov, ki se ne nanašajo na vašo telefonsko številko. Za nepravilnosti in nastale nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo. Nepravilnost pri prejemanju računov Občine Kamnik v spletno banko smo odpravili. Tovrstnih računov v prihodnje ne boste več prejemali.” Ob tem pa ne moremo mimo resnega vprašanja: Če je Hojs prejemal položnice od Občine Kamnik, kdo vse je še dobil položnico (in jo tudi plačal), ki dejansko sploh ne pripada njemu?

Marjanca Scheicher

 • radames

  Predlani sta me doma dva agenta Amisa (zdaj je A1) prepričevalno nategnila, da sem prestopil k Amisu. Po dobre pol leta sem zaradi nekvalitetnih uslug Amisa, hočeš nočeš moral nazaj k prejšnjemu ponudniku.
  Sicer pa noben ponudnik teh storitev ni brez napak, manjka jim celo strokovnost. Preveč samo denarčke vidijo, mali potrošnik pa je za njih nebodigatreba.

  • A1 je bil prej Simobil. Zmešnjavo z računi je Hojs sam zakuhal, da bi podtaknil Šarcu, kar mu v tekstu tudi podtika. Bolnik izdajalski

   • Aton

    Zanimiv je tvoj podpis.

 • Stajerka

  namerna provokacija…..naključje v verjetnosti 0,00000001%, pa še to je malo verjetno……kako pri vragu so lahko nenamerno našli dva politična nasprotnika….garantiram pa, da to ni napaka banke, te stvari delujejo avtomatsko oz. se v banko predajajo paketno, tako kot je prevzeto tako je tudi poslano v obdelavo…..

  oči na peclje, takšne peclje, ki bodo omogočali tudi vzvratno kamero……sicer pa – a niso lastniki Avstrijci, če so, ne bodo prav veseli, tudi nagrade ne bo za odgovorne, mogoče kakšen pospešek skozi vrata,,,,,,,

  • indijanka

   Pri direktni bremenitvi ne potrjuješ plačila.

   • Stajerka

    ne gre za direktno bremenitev, ampak elektronski račun…….elektronski račun pa potrebuje potrditev……

    • indijanka

     Hmmm..ja elektronski račun Občine, proračunskega uporabnika se je pojavil na privat naslovu. Zelo zabavna zgodba.Tako prejemnika torej banke kot oddajnika.

  • sodnikisozločinci

   Hojs je bil dolgo član NSI, oni imajo verjetno vse njegove podatke za izstavitev računa, verjetnost provokacije je le pri povezavi med NSI, občino Kamnik ali stranko Marjana Šarca, bojo pa režimska trobila krivdo za provokacijo sigurno naprtila njemu in SDS.

 • sloustava

  Po kucanisticno: rajali bomo mi, zapitek placajo butalski slovenceljni. Ima prav, dokler ga volite v preoblekah, najnovejsa je serpentinskova, ima prav. Pa dobro, ljudje bozji in nebozji, ali res mislite placevati zapitke udbasem, ki se nato prislinijo h koritu udbasa? ,

 • VERRZIFIKATOR

  Darjan Žarec

  KUKAVIČJE JAJCE

  Šaren rep in kljun in čopka zgoraj,
  ptička bi takole opisali,
  teže boljši bi opis podali,
  ptič okrasni je popoln skoraj.

  Oponaša ptič vse druge ptice,
  kot prismoda se golobje pači,
  drugič zopet v vrano se oblači
  in po novem oponaša klice.

  Kliče naokoli in podtika
  zdaj račune kakor kukavica,
  šarena ta zlata rajska ptica,
  ki ujeda jo postati mika.

  Šaren rep in kljun in čop postrani,
  pa podtikanja najnižje vrste,
  treba ptičku zreti je pod prste,
  kremplje, ki so grabežljivcu dani.

  Vztrajno se od nekdaj že prikriva,
  kakšnega ta ptiček je izvora,
  da prenašati se ptiča mora,
  pa je bojda kukavica kriva.

  Ko deluje v transu, ves zamaknjen,
  in račune drugim ko podtika,
  pranagon ga kukavičji mika,
  saj je v tuje gnezdo bil podtaknjen.

 • RATATA

  Samo ena beseda je dovolj in lahko pri meni steče akcija.
  Kot protikomunist in član VSO sem pripravljen vse privat in službene mobilne številke prenesti iz A1 k drugemu operaterju. Takoj bi izgubili 25 naročnin.

  • lili pili

   Tako se govori, sedaj pa akcija

   • Soave

    Vam je kaj dogčas ? Da druge pozivate na akcijo ?

    • lili pili

     Kje pa ce ni akcije udari pa reakcija

     • Soave

      Aja ? Reakcija ? Vendar mora prvo biti akcija
      ” Ljudje ne poznajo svoje sreče, toda tuja jim nikoli ne uide.” !!

 • lili pili

  Nedaj se ales, tole je pa delo tonina in nsi, pogresam, da jih v clanku niste omenili……..

  • pajot

   Pepi,Pepi,zgrešil si. Gotovo je bil JJ.

   • lili pili

    Kje pa on je postenjak …. on po koprivah z tujim kurcem maha

 • totex39

  Neverjetno česa vsega se banda ne poslužuje.

 • Antonius

  Naj dodam eno svojih opažanj, kaj nam vsiljuje operater TELEMAH.
  Pri njih imam pogodbo za trojčka /mobi, tv in internet/ pa so mi mimo mojih potreb k internetni povezavi pridodali še klasični telefon. Kdo ga potrebuje, ker vsi telefoniramo z mobiji. V čem je haklc in zavajanje? V treh evrih, ki jih plačujem za nepotrebni telefon. Kupljeni telefon imam že od prej, priključek, ki ga ne potrebujem mi dodatno zaračunavajo tri evre, zato je na prikriti način TELEMAHOVA internetna ponudba za tri evre dražja, kot nam jo reklamno ponujajo.
  Dobro bi bilo, da se malo ozrete po računih Telemaha, ker jaz ne plačujem tako reklamiranega trojčka, ampak po njihovi vsiljeni volji četvorček. Dva telefona s tv in mobilno uslugo mi zaračunavajo.
  Že v kratkem bom prav zaradi tega *ropanja* s TELEMAHOM prekinil sodelovanje.

  • dež

   To je malo čudno, pri T-2 je klasični telefon opcija. Če ga ne želiš, lahko odpoveš kadarkoli.

  • Anton blabla

   nadejamo se lahkjo še dvig stopnje ddv-ja iz sedanjih 22–>24%, pa davek na nepremičnine, pa še kaj se bodo spomnil ti rdečkarji, vse zato, da bodo lahko še nadalje veselo swingal na naš davkoplačevalski reačun.Sej poznaš tisto parolo vsi enaki in enakopravni, pozabili so pa dodati k tej še bistven dodatek (opombo ) in sicer samo NAŠI so še bolj

   sarkazem press

  • Občasni Komentator

   to ne drži Antonius oz. se ne znaš zmenit z njimi, ali pa si se narobe zmenil. Telefon ti obesijo zraven, vendar za to storitev ne zaračunajo nič. Ti plačaš ceno paketa in ta je takšna kot oglašujejo in ne nategujejo glede tega. So pa po novem letu celoten paket podražili za 1 EUR češ zaradi podražitve PROPLUS in SK, kakšnih dodatkov o telefonu pa ni nikjer govora. Gre za IP telefonijo, in če maš internet imaš tudi to možnost. Obratna trditev kot jo navajaš ni logična in prav gotovo ne drži. Sem pa tudi sam izgubljal živce s temi modeli s TElemacha, ampak trneutno, hvalabogu nimam težav.

   • Antonius

    Na mojo intervencijo, naj mi odklopijo nepotrebni telefon so mi odgovorili, da z odklopom telefona zgubim imternet. V računu je posebej naveden priključek telefona, ki ga ne uporabljam.
    Internet mi zaračunavajo 20 evrov, telefon še tri evre za povrh in skupaj me internet stane 23 evrov.
    Seveda pogovore zaračunavajo posebej, če bi klical v omrežje, ki ni TELEMAHOVO.
    Prav je, da pišemo o naših izkušnjah s ponudniki tovrstnih storitev. Med vrsticami celo marsikaj niti zapisano ni.
    V T2 telefonski priključek ponujajo kot dodatno plačljivo opcijo.

    • rrrrr

     Po nekaterih informacijah Trumpova administracija pripravlja projekt satelitskega interneta za Evropo za zelo nizko ceno. Ravno zato, da razklene enoumni ter levičarsko obarvani medijski klinč, ki ga je Trump še posebej boleče izkusil na svoji koži.
     Potem adijo telemachi, T2, A1 in kar je še takih novodobnih socialističnih trobil. Ampak ne samo pri nas…

    • sodnikisozločinci

     Pri T2 plačujem internet in dva mobija 29 evrov, televizije nočem zaradi njene bedne propagande.

  • rrrrr

   Svojo zgodbo s T2 na kratko objavljam še enkrat: marca 2017 sem zahteval, da mi T2 izklopi kartelno dogovorjeno sranje od PopTV in Akanala zaradi nezakonito povišane cene režimskega Proplusa. 3 € jim iz načelnih razlogov ne bom plačeval. In pika!
   Sredi julija so mi zato izklopili internet in šit od nekaj sto negledljivih TV programov… . Že naslednji dan sem sklenil pogodbo z drugim operaterskim kriminalcem, Telemachom ( iz načelnih razlogov, čeprav so vsi mod okriljem Gospodarjev Slovenije).
   T2 me je še naprej terjal za neplačanih 7x po 3 € hkrati s celotno naročnino tudi za čas ko so me SAMI izklopili. Seveda so čakali, da se s plačano položnico spet skrušen priklečeplazim k njim.
   V teh dneh so me privlekli na sodišče, sadaj sem pred izvršbo.
   Hvalabogu. Plačal bom izvršbo, plačal bom nezakonit znesek in s tremi dokazi operatersko udbo-kamarilo prijavil evropskemu komisariatu za telekomunikacije. Osebno zadoščenje pač!
   Če bi se nas marca 2017 uprlo 30.000, bi se pri nas kaj spremenilo……

   • sodnikisozločinci

    Imam predlog, ustanovimo gibanje za nižjo ceno interneta, telefona in možnosti, da si sami sestavimo programsko shemo TV, kjer bi seveda odpikali vse programe, ki odkrito ali prikrito promovirajo pederašenje in multikulti. Ko bi se nas zbralo 30000, bi skupinsko odpovedali vse to sranje in objavili razpis operaterjem za sklenitev pogodbe po naših pogojih. Pri takem številu bi se lahko pojavil tudi povsem nov operater iz tujine.

    • rrrrr

     Zelo dobra ideja, prijatelj, a žal neuresničljiva zaradi pomanjkanja pravega slovenskega ,,genskega” materijala. Če bi bili napr. pokončni kot Poljaki, Madžari ali Romuni…
     Z odpovedjo naročnine TV Hanzi-fake news je začel g. V. Kovačič (Davkoplačevalci se ne damo), pa nas ni zbral niti en tisoč in je obupal.
     Pa je kasneje nekaj podobnega obljubljala ga.Lucija Šikovec Ušaj. Tudi to je ostalo samo pri obljubah….

 • južnificirana_si

  a so šli pri A1 na kakšen nov “oh in sploh” informacijski sistem za pošiljanje računov?

 • Johan

  Vsi ki imate A1 bodite previdni, ta firma je povezana z stranko SD in jih bogato donira !

  • Občasni Komentator

   A imaš kakšen konkreten dokaz za to trditev? Namreč, takšno financiranje je nezakonito.

   • sodnikisozločinci

    To sem tudi jaz slišal od Rodetovega sina na Janševi kliniki v Avstraliji.

 • xtc

  Ja,levi radi pufe “socializirajo” dobičke pa pridno poberejo sami,če jih sploh kdaj ustvarijo.

 • Vladimir

  Kaj jamrate,spet boste volili rdečkarje Novi obraz je Šarec kurčanov hlapec

 • Občasni Komentator

  @Marjanca Scheicher “Če je Hojs prejemal položnice od Občine Kamnik, kdo vse je še dobil položnico (in jo tudi plačal), ki dejansko sploh ne pripada njemu?” Kdo je dobil položnico se preprosto ne da ugotoviti. Plačal pa jo je samo maloumnik, ki ne pogleda kaj in komu plačuje, a ne? Vrhunski dosežek Hojsa, da je ugotovil, da je pogledal račun, ki ga plačuje. Mar folk, kar tako povprek plačuje vse, kar prileti v spletno banko, in mar ni normalno, da preveriš kaj sploh plačuješ. Drugače pa je dogodek izredno čuden, glede na to, da moraš kar nekaj podatkov oddati in tudi prošenj izpolniti, da dobiš račun v spletno banko.

  • Soave

   Hm ?? V takihle službah ” za račune pisat ” so različni ljudje. . . . . pa si ga je nekdo privoščil !

  • rabbit

   Šarc je na twiiterju potrdil da je račun njihov ker tega računa še vedno niso dobili in ne plačali.

   • marta

    Seveda, da ga niso dobili pa tudi pogrešal ga ni…. grrrr

    • rabbit

     Ne ponavadi mu ga stric iz ozadja plača .

 • Božobožo

  Hojs pa ti si genij, da nisi plačal račun, ki ni namenjen tebi. Pa to je super. Kako si pameten.
  Pa super da greš tako banalno stvar razlagat vsem SDS opranoglavcem.

  • Soave

   Izgleda , da si to razlago tudi ti prebral !!

  • sumljivislon

   @še enkrat preber kaj piše g. Hojs / brez, da pljuvaš../.če ne gre .. pa večkrat sklanjaj ,kar piše… butelj !!

 • Janez

  Dobro da ni dobil račun od SDS, ker bi ga v tem primeru takoj plačal, kot ostale ovčice.

  • sumljivislon

   @še enkrat preber kaj piše g. Hojs / brez, da pljuvaš..- ..če ne gre .. pa večkrat sklanjaj… butelj !!

  • bojan dolmovic

   Kakšna ovca si šele ti ki nas zmerjaš z ovcami..Bolj boste nabijal po SDS-u bolj bomo močni tako da kar veselo.

  • Benvenut Franjko

   Od sds ne bo dobil ker imajo svoje dolgoletne vire zadolževanja,

  • Roman Eržen

   razpisali bi se vsi mediji kriv je sds kriv in bi imeli napolnjena poroćila

 • Claudio Moro

  PREKLETI KOMUNISTI!

 • montyamp

  Lastniki so Avstrijci .
  Na prava vrata potrkat , bodo banditi šli kot iz Hypo banke .

  • marta

   Ja, ta narod razume samo, če ga po žepu udariš.

 • Duhec

  Tudi Hojs se bo moral sprijaznit, da je konec z SDSom.

  • marta

   A, tebi pa se ni treba. Joj, kako si nerazgledana.

   • Osti jarej

    …ja,saj je res….nimajo šans…s podpihovanjem sovraštva in razdvajanjem naroda….pa sploh ne

    • Anton blabla

     lažeš kot “pes”,kot se za komunista spodobi

     sarkazem press

     • etrusk

      Sem mislil , da je Osti jarej zavedni Slovenec , ker pozna najstarejši slovenski pozdrav Sedaj pa sem spoznal , da je zagrizen komunist.

  • Soave

   Članek govori o operaterju A1 .

 • hribovc

  na T-2 se take vrste nategovanja folka dogajajo redno…

  • Soave

   A res ? Jaz pa nimam s T2 negativne izkušnje.

   • sodnikisozločinci

    Jaz tudi ne.

 • hermannn

  Imam izkušnje tako z A1 kot z NKBM: A1 sem odpovedal po nekaj mesecih in plačal penale, v totalno kaotični NKBM sem pristal, ker je odlična avstrijske Reiffeisen banka – ustanovljena davnega leta v Ljubljani-Laibach – zapustila dolino šentflorjansko. Intenzivno iščem banko, kateri bom zaupal.

  • Domus Lubus

   Poskusi v Srbski krajini….

 • Osti jarej

  …mislim….kakšna žrtev spletke

 • Morala

  Čudno, da se niso izgovorili, da je kriv računalnik! Ker po navadi se vsepovsod za človeške napake izgovarjajo, da je kriv računalnik in da se ne da popraviti…Jebela, kdo pa vnaša podatke v računalnik?!

 • toxico

  saj telekom je isto dobiš tako položnico da sploh ne razumeš ddv potem pa še enkrat ddv

 • Ana Job

  Upam, da niso klicarili na linije 090 ****ker po raznih javnih upravah imajo namreč preveč časa.

 • Božobožo

  Čudno da ni spet Kučan kriv.
  Desnaki ste res bedaki.

  • Roman Eržen

   ha ha ha

 • Roman Benedik

  Bebo Hojs

  • Jana učak

   Res velik!!

 • Janko Gedlička

  Očitno je tale Šarec zelo “sposoben”.

  • Carly

   Sposoben manipulirati, tako kod njegov učitelj iz Murgel.

  • Rado K

   Daj Gedlička, bodi prosim realen!

 • črnaovca

  Marsikaj in mrsikatera krivica se dogodi a samo za nekatere so naslovnice

  • Soave

   Veš, tukaj se marsikaj lahko napiše. Torej ??
   Začni. Saj nas zanimajo tudi drugi, ne samo nekateri.

 • Olga_10

  Kučanov klopotec Šarec smrdi do neba…

  • etrusk

   Se še usral ni pa že smrdi

  • Jana učak

   Spet nore gobe!!!

 • Benvenut Franjko

  No pa razložite glede vsebine tega naslova,Kaj je šarec pri tem kriv,ali on pošilja od A1 račune ????
  Zmiraj bolj smrdite po svijem dreku ki ga mešate…

  • Tosmo Supa

   ja gdo pa naj bi biu kriu ko šarec – sej ja nismo za šareca tuki, ampak proti migrantom.

  • sodnikisozločinci

   V tem primeru gre za izpostavljeno osebnost, politika Aleša Hojsa, ki bo nastopil na bližnjih parlamentarnih volitvah in utemeljen sum, da gre za poskus njegove diskreditacije, češ kako bo vodil državo, če ne obvlada niti svojih financ in plačuje tuje račune. Da so za to uporabili ravno račun občine Kamnik, katere župan je Marjan Šarec je pa spin, da v primeru da poskus ne uspe in Hojs opazi da račun ni njegov, vse skupaj obrnejo v zaroto proti Šarcu. Grem stave, da se bo to kmalu zgodilo in bodo vsa rdeča medijska trobila pisala o ubogem Šarcu, krivdo za napačno poslan račun pa naprtila stranki SDS in Janši. Stara pesem.

 • Občasni Komentator

  prava družba bi obema stranema ponudila brezplačen vsaj 1 mesec storitev ob opravičilu, ki je poslano….ampak kot rečeno prava družba v nekateri normalni prav(n)i državi

 • dr Janez Sveti

  Napake se dogajajo. Iz muhe slona delate.
  DR Janez SVeti

  • marta

   To je vendar dobro +++++
   Kje pa je slon ? Ne vidim ga.

   • dr Janez Sveti

    Slon je, ko iz narobe poslanega računa narediš kriminalko in vohunski triler v eni knjigi s 400 stranmi.
    DR Janez SVeti A1

  • sodnikisozločinci

   Ni čisto res, ker gre v tem primeru za izpostavljeno osebnost, politika Aleša Hojsa, ki bo nastopil na bližnjih parlamentarnih volitvah in utemeljen sum, da gre za poskus njegove diskreditacije, češ kako bo vodil državo, če ne obvlada niti svojih financ in plačuje tuje račune.

   • dr Janez Sveti

    Tudi slaba reklama je reklama.
    DR Janez SVeti Gobels

 • svoboda sloveniji

  TO JE ENA IZMED ZELO ZELO POGOSTIH “NAPAK” RDEČIH POKVARJENCEV PRAV NA VSEH PODROČJIH !
  SAMO, DA JE KAOS !!!
  ZATO NAROD O TAKIH “NAPAKAH ” LE GOVORI ZELO GLASNO VSEM IN POVSOD !
  DOBRO, DA JIM VSE VEČ LJUDI NE NASEDA IN VEDO ZA KAJ SE GRE.
  OSTALI PA ZBUDITE SE !!!
  ČAS JE
  SVOBODA SLOVENIJI

  • alina

   a veš kdaj je bla napaka rdečih?45 leta,da izdajalcev niso dovolj podavli,ali jih vsaj kastrirali,ker le tako bi preprečili razmnoževanje sodrge soldateske

 • Jana učak

  Iz ene muhe neskončno slonov! Beda!!

 • alina

  Tole je zopet ena izmed potez sds-a,da bi se ga narod usmilil?Hojs itak nima šans proti gospodu Šarcu!Da obirate ubogi narod za prispevke!!!!sram naj vas bodi,do kosti in še naprej.Saj tole z Jakovom Fakom ste pa tudi vi zakuhali!!!Ni dijane,da bi denar posodila,a ne!

 • sodnikisozločinci

  To je pa ta napredna digitalna družba, katero nekateri tako zagovarjajo. Do vratu smo zasuti z računi, ki jih moramo vsak mesec plačati, takih ki ne pogledajo dobro računov je mnogo, tako da je tukaj možnost zaslužkov izstavljalcev računov velika, če daš pritožbo se opravičijo in vrnejo denar, če ne pa pobašejo denar v svoj žep.

 • Mare

  Hojs naj kar plača, mu bo Jajo povrnil denar iz provizije za Patrijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!