Bizarno: Vsega je kriv temnopolti Eleke, trdi čudaški navijač Olimpije, ki je z “bejzbolko” prišel na trening, da bi pretepel nigerijskega napadalca!

Foto: Ekipa24.org

Navijači ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija imajo očitno dovolj slabih rezultatov, s katerimi se ekipa sooča praktično od začetka spomladanskega dela prvenstva, v katerem je zbrala samo dve točki in v prvi ligi za večnimi tekmeci iz Maribora zaostala za 13 točk. Marsikdo za nastalo stanje v klubu iz prestolnice vidi srbsko vodstvo kluba, ki mu predseduje Milan Mandarić, ta pa trenerje in športne direktorje menja kot spodnje perilo. Tako je bil nazadnje Marijan Pušnik trener manj kot mesec dni, že drugič je moral zaradi slabih rezultatov iz kluba oditi tudi športni direktor Ranko Stojić. Nogometni poznavalci krivijo prav njega, saj je dobre domače igralce pozimi prodal v tujino, pripeljal pa tuje okrepitve iz vseh vetrov, ki niso opravičili pričakovanj. Eden izmed navijačev pa je očitno mnenja, da je vsega kriv nigerijski napadalec Blessing Eleke, zato se je temnopoltega napadalca odločil lotiti kar z bejzbolskim kijem.

Na veliko srečo tokrat Blessinga Elekeja ni bilo v Spodnji Šiški, kjer so Ljubljančani organizirali t. i. medijski dan. Resda je bilo sprva načrtovano, da bodo Zmaji opravili trening, a so zadnjo vadbo pred povratno tekmo polfinala slovenskega pokala proti Mariboru prestavili na popoldanski termin. Da treninga dopoldne ne bo, pa besni navijač ni vedel. Ko se je pojavil pred vhodom v Športni park Ljubljana – ŽAK, so prisotni iz njegovih besed lahko razbrali, da želi obračunati z 21-letnim nigerijskim napadalcem, ki naj bi bil po njegovem mnenju glavni krivec za zadnje neuspehe Olimpije.

Na medijskem dnevu v ŽAK-u se je sicer zbralo okoli 15 novinarjev, ki so se pogovarjali z zdajšnjim trenerjem Olimpije Safetom Hadžićem in kapetanom Nemanjo Mitrovićem, prisotna je bila tudi Olimpijina piarovska služba. Ko je bil medijski dan, organizirali so ga kar na parkirišču pred vhodom, praktično že končan, je nasilni navijač razburil prisotne s svojo nenavadno pojavo, saj je z bejzbolskim kijem v roki iskal Elekeja.

Srbski lastnik Olimpije drago prodajal in poceni kupoval, pričakoval pa enako dobre rezultate
Naj spomnimo. Nigerijec je v Olimpijo prišel šele lani iz Gorice, potem ko je zamenjal nogometaša Andraža Šporarja in Ezequiela Hentyja. Lastnik kluba Milan Mandarić je s prodajama v tujino veliko zaslužil, Eleke pa je bil viden kot dobra cenejša zamenjava, a kljub nekaterim prebliskom ni upravičil visokih pričakovanj.

Od našega vira, ki je bil prisoten v ŽAK-u, smo izvedeli, da je z Elekejem želel obračunati starejši navijač Olimpije, član navijaške skupine Green Dragons, ki klub podpira že več kot 30 let, zato ga v klubu tudi dobro poznajo. Po naših informacijah gre za čudaka, ki se pogosto potika okrog kluba in smrdi po alkoholu, zato je opravičeno sklepati, da je bil tudi v torek dopoldne v vinjenem stanju, ko ga je prešinila ideja, da bi pretepel temnopoltega nogometaša.

Navijač zabrusil vodji PR službe Trotovšku: “Utihni, ali pa te bom prebil!”
Novinarji so ga skušali pomiriti in so ga pobarali, kje je sploh dobil svoje orožje, a je čudaški navijač, po naših informacijah star nekaj čez 50 let, lagal, da na vhodu in da mu nihče nič ne more, saj je prišel igrat bejzbol. Čeprav so v nekaterih slovenskih športnih medijih pisali, da je pred ŽAK-om potekala prava drama, pa naš vir pravi, da navijač ni vzbujal strahu in da so se »zapitku« novinarji celo posmehovali.

Olimpijin direktor službe za komunikacijo z mediji, Tilen Trotovšek, ga je celo okrcal, da mu na medijski dan vendarle ne bi bilo treba priti z bejzbolsko palico. Šele, ko je Trotovšek odšel, pa je posebnež za njim bojazljivo zaklical, naj utihne, sicer ga bo s palico “nalomil”.

Navijačevo dopoldne se je po naših informacijah nato nadaljevalo v bližnji gostilni, kjer je v miru spil še nekaj piv, preden se je z “bejzbolko” vred “pobral domov”. Kasneje je za 24ur pojasnil, da se je samo šalil, Trotovšek pa je vseeno obljubil, da mu naslednjič za vrat pošlje policijo.

L. S.

 • Krtača17

  Preprodajajo igralce sem in tja kot sužnje. Zdaj jih vozijo že iz Afrike?

 • Morala

  Vsem se že rola! Pač ne gre in zato ni kriv samo Eleke!

  • RATATA

   Krivi so vsi črnuhi, buzefurji, čefuranti in islamajzerkomunajzerji.

   • freedomfighter

    pa tvoja mati ki te je rodila

    • RATATA

     Maribor RATATA!

     • freedomfighter

      glede fuzbala zmeri rečem svaka čast Mariboru Ljubljana ne bo nikoli tok dobra v fuzbalu je pa na mojo srečo boljša v vsem drugem že sam življenski standard je dosti višji za drugo pa sploh škoda govort

 • Stajerka

  ha…..veliki problem bolane Lublane je nogomet, ki je porazen že celo svojo zgodovino…….najmanjši problem je župan in njegovi sadeži, polni črvov in gnilobe……
  razumi žabarje kdor more :)))

 • RATATA

  Kaj je zdaj rekel(?)
  da ga bo prebil
  ali
  da ga bo nalomil?
  To je velika razlika!

 • David Lokatos

  Ze da je crn,je kriv!

 • Vince Blake

  Lepa reč. Pa bodo imeli liberalno progresivni mediji še en razlog več, da bodo pisali o naraščajočem rasizmu v Sloveniji.

  • freedomfighter

   zanimivo da je le nova 24 pisala da je igralec temnopolt drugi mediji barve kože ne omenjajo na tem portalu pa zgleda kot da je to glavna tema

   • RATATA

    Tačrn so za u Afriko.

    • freedomfighter

     tale tačrn z davki Sloveniji prinese dosti več kot ti

     • RATATA

      Veš Đevad, tiste davke naj si z ladjo u Afriko odpelje in ostane tam. Jaz ne rabem ne njih ne davkov, še plačam da se vsi poberejo, da se Slovenija enkrat končno razsmradi.

     • freedomfighter

      kaj ti je eleke naredil sploh ne bom spraševal ker vidim da imaš neke težave…predvidevam da bi dal na ladjo tudi tavaresa…mi je pa všeč tvoj način razmišljanja dokazuje da je produktivnost v Sloveniji še visoka glede na razmišljanje ljudi ajja pa kaj pomen Đevad

     • RATATA

      Vse.
      Težave imaš ti s seštevanjem Đevad.

     • freedomfighter

      Nimam zgleda pa da imaš ti težave s slo jezikom zgleda da moraš tudi ti na to ladjo sam tebe bi raje poslal na madagaskar afrika je preblizu

     • RATATA

      Ne le, da si nekoristen, celo zelo škodljiv si Đevad.

 • tarantela

  Kleni Slovenci so že od nekdaj radi rekli: “Aufbiks pa čreva na plot!”
  Ma noben ne upošteva več tradicije. Usak, k se prisel, bi se moral o tem podučit! Kva se pa grejo!!!
  Treba je upoštevat tradicijo!

 • MEFISTO

  Toliko pomembnejših dogodkov se zgodi vsak dan, tule pa visi na spletu novica, da je nekdo prišel s kijem, da bi premlatil negrota.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!