Bojan Požar glede Magne Steyr: “Treba se je upreti Vladi RS – lakirnica je najbolj strupen del avtomobilske industrije”

Franci Matoz, Bojan Požar

Uredniku portala Požareport Bojanu Požarju se zdi nesprejemljivo, da država multinacionalko vabi s posebnim zakonom in jo postavlja v privilegiran položaj v primerjavi z drugimi podjetniki, tudi slovenskimi. “In mislim, da se je takšnim stvarem treba upreti.” Odvetnik Franci Matoz pa meni, da so delovna mesta v javnem interesu, a ima država zanje druge predpise in druge podpore. “Če bi država pred leti pomagala Pipistrelu, bi imeli zdaj več in boljših delovnih mest.”

Bojan Požar in Franci Matoz sta danes pred vložitvijo pobude za oceno ustavnosti Zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju občine Hoče-Slivnica s predlogom za zadržanje zakona pred Ustavnim sodiščem RS še dejala, da bi Magna Steyr morala lokacijo poiskati na obstoječih industrijskih lokacijah. “Želim, da se zaustavi in da se premesti nekam, kjer je ustreznejša lokacija za ta projekt. Se pravi nekam, kjer je že določeno industrijsko območje, kot je recimo Kidričevo”, je dodal Požar, ki pa se mu zdi čudno, da se Magna ni odločila za druge industrijske lokacije, ki so jim bile ponujene na Štajerskem – Metalna, Tam ali Kidričevo.

Naj spomnimo, za investicijo je vlada že sklenila dodeliti 18,6 milijona evrov finančne spodbude investitorju, zaposlili pa naj bi zgolj 404 ljudi. V oči pa bode tudi dejstvo, posebno po požarni katastrofi v tovarni Kemis na Vrhniki, da je Magni Steyr uspelo v tako kratkem času pridobiti vsa okoljska dovoljenja. Gre namreč za umazano kemično industrijo, za izgradnjo lakirnice pa bi morali posekati tudi več hektarjev prvinskega rogoškega gozda. Med najbolj vidnimi nasprotniki Magne je prav Bojan Požar.

Bojan Požar, urednik portala Požareport (foto: Nova24TV)

Bojan Požar: Nesprejemljivo se mi zdi, da takšna industrija pride pod Pohorje
Požarju, ki se je pobudi pridružil simbolično, saj njegova nepremičnina ni v vplivnem območju, se zdi nesprejemljivo, da takšna industrija pride pod Pohorje. “Potrebno je vedeti, da je lakirnica najbolj strupen del avtomobilske industrije, to sicer ni kemična tovarna, je pa vsaj na pol kemična tovarna in če se nesreča v takšni kemični tovarni zgodi, po tistem, kar se je zgodilo na Vrhniki, vidimo, kaj se lahko zgodi tudi na tej lokaciji.”

Magna Steyr jim ni niti odgovorila
“Mesto Maribor, Štajerska in 10 kilometrov stran od te lokacije ponujajo industrijska zemljišča. Občani bi jo sprejeli. Imam vso dokumentacijo, vendar Magna jim ni niti odgovorila. Sem želijo verjetno zato, ker je tukaj za njih preprosto ceneje,” je povedal Požar.

Franci Matoz, odvetnik (foto: Nova24TV)

Gre za grob poseg v lastninsko pravico ljudi
Odvetnik Franci Matoz, ki je pobudo vložil v imenu treh kmetov, ki bodo po tem zakonu razlaščeni, in v Požarjevem imenu, ki je lastnik nepremičnine v tej občini, pa ocenjuje, da gre v tem konkretnem primeru za grob poseg v lastninsko pravico tistih ljudi, ki so tam lastniki nepremičnin. “Menimo, da je država z zakonom kar sama z nekim dekretom določila, da gre za javni interes.” Temu nasprotujejo, saj menijo, da javni interes vsaj v smislu ustave ni izkazan.

Matoz: Menimo, da je koncept zakona nesprejemljiv
Matoz je še mnenja, da je koncept zakona nesprejemljiv, da se posamični primeri urejajo z zakonom, namesto, da bi se stvari sistemsko urejale. Zato v imenu nekaterih lastnikov nepremičnin vlagajo to pobudo. “Sploh ni strokovne ocene primernosti in ustreznosti lokacije, ali se lahko kje drugje gradi ali ne in tukaj velja načelo sorazmernosti, saj ne morete graditi na najboljših kmetijskih zemljiščih, če imate na razpolago veliko industrijskih zemljišč, kjer bi bilo to bolj primerno.” je dodal.

Odvetnik Franci Matoz, Ana Rugelj iz odvetniške pisarne Matoz in urednik portala Požareport Bojan Požar (foto: Nova24TV)

Prav tako je Matoz mnenja, da bo Ustavno sodišče RS pobudo sprejelo. Predlagajo tudi začasno zadržanje, glede na to, da so v zakonu predvideni zelo hitri postopki. “V kolikor bi bili ti postopki izpeljani, teh zemljišč ne bi bilo več mogoče vrniti lastnikom, ker bi jih v tem postopku razlastninili”, je še povedal odvetnik in razložil, da je “država po hitrem postopku sklenila, da bo lastnike teh nepremičnin razlastninila in jim celo odvzela pravno sredstvo, torej pravico do pritožbe v primeru, da do razlastitve pride”.

I. K.

 • Fogglof Tunnek

  Naša politična klero-desnica in slovenski delodajalci in njihova združenja non-stop jamrajo kako visoki dafki so pri nas, in venomer pretijo, da bojo proizvodnjo selili v tujino…Pa ti pride tuja Magna in hoče postaviti svoj gospodarski objekt fSloveniji, kjer so baje dafki nemogoče “previsoki.”

  In tako se podre fsa tista silna teorija naših desničarskih strank in slovenskih delodajalcef o previsokih dafkih. Normalno, da jim ni pogodu, da jim to teorijo in politično tržno nišo ruši neka tuja firma, ki se jim dafki pri nas ne zdijo previsoki in je seveda potrebno z fsemi silami onemogočit postavitef tote Magnine lakirnice.

  PS: Pa še Cerarjeva vlada bi imela zasluge za nova delovna mesta in zmanjšanje brezposelnosti, a ne voluharji desnosučni… tega pa res ne moremo dopustiti, kajne, le na katero karto naj potem stavi slovenska desnica… SDS, GOD in NSi na naslednjih volitvah!?!?

  • Ryuk

   Najbolje, da za Magno razlastimo Tunneka namesto kmetov. A bi bilo to potem v redu?

   • Fogglof Tunnek

    Nevednež…

    • Ryuk

     idiot

     • Fogglof Tunnek

      Nevednež…

     • Franc Šink

      Ne samo to.

     • Fogglof Tunnek

      Te pa ti povej kaj še…

     • Franc Šink

      Vsak dan razmišljaš drugače.Si pa drugače v redu.

   • KIKI

    Ja, kje bo pa Tunek potem svojo edino kozo pasel?
    V Murglah, a njedee? , tam imajo krasne okrasne
    grmičke, ki jih koze obožujejo in Tunek bi lahko vsak
    dan zlezel v pritlikavo Kučanovo rit, a nedee?

  • luckyss

   No, jaz pa razmišljam drugače…
   Zakaj pa ne bi država za te milijone na teh zemljiščih postavila namakalne sisteme in tople grede…
   Bi bilo precej novih “bio” delovnih mest, poleg tega bi bil to prispevek k samooskrbi, kar bi moral biti cilj in strategija vsake normalne države..

   • Fogglof Tunnek

    Premalo denarja…

    • luckyss

     Država bi brez vsakega vlaganja lahko naredila ogromno…
     Sedaj namreč traja deset let in več preden se prebiješ skozi birokracijo do namakalnega sistema…
     A glede tega pa “pametna” SDS nima nobenih konkretnih predlogov ?!
     Tukaj bi jih narod podprl in bi se to krepko poznalo na volitvah..
     Ampak ne…so prebutasti in gonijo “komuniste” in “jame”…do onemoglosti..
     Mi živimo tukaj in sedaj in rabimo konkretno opozicijo, ne pa neke jamrače in ovce, ter “svečkarje”…..

  • KIKI

   Cerar s svojo “garniturco” zapriseženih rdečih idiotov
   bo za nagrado, če seveda uspe zastrupiti Štajersko ,Koroško,
   Prekmurje, dobil nagrado v davčno oazo (smo mu jo že nakazali)
   in se bo lepo imel s svojo konkubino …kakšna delovna mesta neki?
   še dobro, da ne bojo kopali rudnika pod Pohorjem, ker bi s tem poslom
   lahko zaposlili vsaj kakšnih 1000 sužnjev iz Štajerske regije a njedee?

  • Vera

   Ti pa že utihni 1x, ker pametnega in koristnega nič ne napišeš . Tudi vsebine članka se ne držiš strikno , temveč vedno mešaš zraven stranko , ki samo tebi ni po godu .

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Fogglof Tunnek

  Trenutna SDS je največja sramota za demokracijo, ki jo izkoriščajo za širjenje laži in zavajanje naroda, s ciljem spraviti sebe h koritu…prekprokleti pujčeki. Najhuje je, ker to počnejo na veliko škodo državljanof, a jih to sploh ne zanima. Banda klero-fašistična!!! Zelo sem pa vesel, ko vidim, da ljudje vedno bolj razmišljajo s svojo glavo in ugotavljajo kdo si resnično želi, da bi enkrat fsi živeli bolje in kdo je do sedaj premaknil stvari in fse kazalce, ki lahko pokažejo uspešnost, nafsgor!

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Govekar

  Koliko imamo sedaj teh Združenih levic v Sloveniji?

  SDS spet po taktu Violete Tomić.

 • Franc Šink

  Naj še naprej nekateri Štajerci ližejo rit. Zato so pa tam kjer so!!

 • Fogglof Tunnek

  SDS s to prežvečeno garnituro ne bo nikdar zmagala ali vodila vlade. Stranka se radikalizira in postaja vedno bolj destruktivna, blokirajo tudi potrebne razvojne projekte…neposredno ali posredno prek proxijef ala Matoz in podobna golazen… ostaja ji tistih 15, največ 20 % volilnega telesa, bolj zmerni, sredinski volifci se odmikajo od nje. Cinizma in klicanja nesreče, ki ga zganja Janez Janša, ima tudi marsikdo, ki je fčasih podpiral to stranko, pun kurac.

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Fogglof Tunnek

  @luckyss, dam pa ti praf nekaj… nespodobno je uničevanje kmetijskih zemljišč ob toliko opuščenih industrijskih objektih, degradiranih zemljiščih in sicer drugače neuporabnih zemljiščih.

  • luckyss

   Hja, meni pa se zdi nespodobno,da mečemo milijone v tuje firme, ko bi lahko, kot sem spodaj napisal investirali v proizvodnjo vrtnin…En hektar pokritih kmetijskih površin lahko zaposljuje do deset delavcev in posluje s profitom…Zakaj moramo žreti svinjarijo iz severne Italije ?!

   • neny

    sam naj še cvilijo Štajerci, da ni dela…. kar predlagaš ni denarja, kar je možno pa nočejo. Najbolje, da se odcepijo in gredo za sluge v A.

    • domovina mili dom

     Zakaj pa niso IBM-u nudili to kar Magni?

     • valentin

      Ker dolarčki niso padli v pravi žep.

     • domovina mili dom

      Ko berem te levičnike se zamislim in me prime groza. A je možno, da nimajo ti osebki zmožnost osnovnih logičnih operacij-zaključkov. Nekdo da temo- idejo in po defaultu
      so proti. Za vse so krivi desničarji. Nikoli, ampak nikoli ne potegnejo konsekvenc in uberejo primerjalno metodo ene deviacije z drugo. To osnovno mamino logiko. Sosed lahko, on pa ne sme.

    • Morala

     Bomo naredili mejo na Trojanah!!

   • domovina mili dom

    Zamisli si, 6 let so čakali pridelovalci paradižnika Lušt na okoljevarstveno, gradbeno dovoljenje. Pa če si, zate ne vem, še tako velik levi ……., ne moreš in ne moreš razumeti zakaj politika zavira privatni kapital. Se ve pa, da ni problemov s sistemom našizem. Takrat je vse urgentno in takoj.

 • domovina mili dom

  Ko je IBM hotel odpreti delovna mesta v Sloveniji, je bil “počivalšek” na počivalniku. Ko pa je bilo treba uničit prvovrstna kmetijska zemljišča, so komunisti zastrigli z ušesi, ja, to pa ja. Za to zmago gremo pa na nož.
  Če bi Magna bila resnično zainteresirana, da v Sloveniji gradi obrat, bi ga kjer koli.
  Tako pa je na daleč občutiti korupcijo na obeh straneh.

  • Aron

   Prvovrstna kmetijska zemljišča? Ne delaj se neumnega, gre za degradirana zemljišča, polna pesticidov, primerna edino za vzgojo krmne koruze. Pa dober tek, ko naslednjič zagrizeš v šnicl.

   • domovina mili dom

    Torej Židan zavaja z reklamo, kupujte slovensko, uživajte slovensko hrano. Zemlja pa zastrupljena? Strokovnjaki pa trdijo, da je to področje v Sloveniji najvišjega kvalitetnega nivoja.

    • Aron

     Zakaj se pa potem na tem področju goji krmna koruza in ne prvovrstna zelenjava?

     • domovina mili dom

      To ve samo židan.

     • Morala

      Zato, ker imajo živino!!!

   • Morala

    Pa kaj pišeš? Že kar nekaj let imajo pod kontrolo! Ali misliš, da imajo druge države obdelovalno zemljo brez pesticidov? Še bolj je zastrupljena, ker to kar pri nas ni več dovoljeno, je v drugih državah še dovoljeno!!

 • totex39

  Vladni in občinski nestrokovneži nam spet v Sloveniji podtikajo ekološko “bombo”.

  • domovina mili dom

   Isti človek v primeru v Vrhniki kot pri Magni glede okolje varstva.
   Tako, da je moje mnenje, korupcija.

   • valentin

    Nedvomno in 100 %

 • Olga

  Edina rešitev, ki jo vidim, so volitve! “Ustavni” pravnik, ki dela nezakonito!!?! Njegovo etiko in moralo pa že poznamo! Imajo je več vsi zaporniki na Dobu!

  • neny

   ..imate možnost dela, pa ga zavračate. Zagovarjate pa A in kapitalizem. Muca papala celice.

   • totex39

    Veš lakirnica je najbolj strupeni del proizvodnje avtomobilske industrije in to ne daje delo ljudem, ampak jih zastruplja..

    • valentin

     Ja pri nas bomo lakirali, čebulo in korenje pa uvaželi iz Avstrije, ha, ha, ha….

   • domovina mili dom

    Ko si toliko za delovna mesta, mi povej zakaj Pečečniku ne dovolijo graditi kompleksa za zaposlitev 700 delavcev.
    Zakaj Akrapoviču ne dovolijo spremeniti namembnost kontaminiranega zemljišča v gradbeno, kjer bi gradil hale za zaposlitev 1000 delovnih mest. Ali bi država tudi tema dvema plačala toliko kot Magni.

    • valentin

     In zakaj je moral Pipistrel izgraditi proizvodni obrat v italijanski Gorici.
     ( ker ne dobi ustreznega zemljišča, ker je naša birokracija nemogoča in ker
     naši niso sposobni z Američani podpisati nek sporazum ).

     • domovina mili dom

      To je pravšnji odgovor za neny-muca papala celico.

    • totex39

     Tukaj koruptivneži ne bi nič zaslužili, ker bi se postavljalo v privatni pristojnosti.

  • domovina mili dom

   Da obvladaš to rdečo gnilobo, moraš biti trda poštena slovenska grča, ki spoštuje očetnjavo.

 • Fogglof Tunnek

  Škoda le, ker gre le za politične igrice stemi Matozi, Požarji, Janšo, SDS gamad… Škoda, da ni neko resno strokovno “društvo” za to lakirnico, drugi tir, teš… brez političnih interesof za tem.

  Sicer pa naj določijo ODGOVORNE.. in potem naj to vrnejo oni v prvotno stanje.. sami, kot vejo in znajo ali pa naj jim fse zaplenijo in nadenejo črtaste pižame in kugle … enako z drugim tirom!!!

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Fogglof Tunnek

  Ker Magna ni nakazala provizije stranki SDS in omastila Janeza, bo pač uničil investicijo… Ni važno če je dobro za Slovenijo….samo da denar Janezu pade v žep!!!

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • valentin

  Čisto preprosto se je potrebno vprašati zakaj si Magna želi priti z lakirnico v Slovenijo. Verjetno zato, ker so izjemno dobrohotni in želijo dobro plačati našo delovno silo, kljub razdalji in stroškom prevoza, ko bodo dovažali in odvažali desetine km iz Avstrije v Slovenijo na šleperjih karoserije in obremenjevali okoljski promet, varnost na cestah in svinjali okolje in prostor. Sama dobrota jih je kot naše koruptivne dobičkarje v čudno delujočem kapitalističnem svetu.

  • neny

   Zanima me mnenje vašega BALDEGRE…..

   • valentin

    Se trudim, a ne razumem….prosim pojasni.

  • Aron

   Si videl prostorski načrt? Lakirnica je situirana v sredi Magnine cone, noben dober gospodar ne bi kupil hektarjev zemljišč, da bi potem sredi tega postavil samo en objekt.

   Od kdaj te pa skrbi za delavske plače? Boš ti dal delo tisočem brezposelnih Štajercem? Da traparij o desetinah kilometrov in transportnih stroških sploh ne omenjam.

   • neny

    kaj pa delajo v A?

   • valentin

    Ja motike naj vzamejo v roke in naj sadijo banane. Upam, da je moj odg. pošten.

 • Demonkrat

  Zakaj lakirnico?Zakaj ne uprave?

 • Aron

  Oh ja, kako prozorno. SDSov pisunček in SDSov odvetnik v skupni SDS akciji, kako zminirati vladni projekt, brez občutka za posledice. Glede na odzive štajercev pa bo to strel v koleno in polom za SDS.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela SDS. Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti delovna mesta za več kot 1000 ljudi.

  S SDS-om naprej v brezno. Mogoče ima Janez Janša prelepe spomine na trenutke, ko je klical trojko in najemal kredite po 7% obrestni meri na ameriškem trgu in sta se s Šušmaršičem drla, da je to uspeh in želi v kali ubiti karkoli dobrega za Slovenijo…Bolj hudobnega človeka kot je Janša ni… NI !!!

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

   • neny

    Ne razumem kako jo lahko imajo Avstrijci?

 • Fogglof Tunnek

  SDS je napisala:

  “Vladi RS očitno ni dovolj, da je huda ekološka nesreča na Vrhniki tudi zaradi koruptivnega delovanja prinesla hude posledice predvsem prebivalcem omenjenega kraja, sedaj želi prinesti na slovenska tla novo tempirano bombo.”

  Vidite tote hujskaške oprode SDS-ove?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in službe !!!

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Govekar

  V Novem Mestu je lakirnica sredi predmestja in v Gradcu prav tako… Očitno imajo “najbolj strupeni deli avtomobilske industrije” minimalne vplive na okolje.

  Vsekakor manjše kot kmeti s pesticidi.

 • garfi

  Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
  Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
  Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
  kemis press

 • Demonkrat

  V toto lakirnico naj grej delat Toti ki farbajo narod AMEN

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, če bi se Kitajci ukvarjali s takimi bednimi forami kot SDS falanga, bi še vedno riž okopavali in se vozili s starimi bicikli…

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Fogglof Tunnek

  Ka plešastega grosupeljčana zaradi nedavne nesreče v Kemisu skrbi, ker bo šlo pri Magnini naložbi za lakirnico, ki je “najbolj strupeni del avtomobilske industrije”???… Ma ne me jebat… torej bomo morali zapreti tudi tovarno Renault v Novem mestu… Kje pa barva za letala Pipistrel? Da zapremo tovarno tudi njemu, če že nasprotujemo lakirnicam….Mater ste fsi fkup fukjeni!!!

  • disqus12

   kaj strojnik dohter, spet kazes kaksno bidalo si? pa ldp ti je dal na strojni doktorat???

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Duhec

  Vsakmu motiko v roke, da bo mir… vrtičkarji, vrtičkarji.

  • valentin

   Tako, tako, bodo vsi zaposleni celi ljubi dan in ne bodo imeli časa za neumnosti, zvečer pa utrujeni legli k počitku.

  • Mary

   Na Štajerskem bo konec z vrtičkanjem, če pride Magna. Solata z nikljem in kadmijem ni ravno delikatesa.

   • valentin

    Bo pa medicina in farmacija izdatno služila in onkološki oddelek, ki edini nikjer ni v rdečih številkah. Vse za narodov blagor.

 • luckyss

  Torej bomo dali 18 miliojonov nekomu kar tako, da bo (mogoče) zaposlil par sto Slovencev za minimalca..
  Pa dajmo malo računat….
  Za 60 000 evrov na enem hektarju zemljišča urediš vrhunski rastlinjak in zaposliš deset delavcev..
  Torej 18 milijonov deljeno s 60 000 evri krat 10 zaposlenih je 3000 novih delovnih mest in povečanje samooskrbe….
  Kdo je torej tu nor ?!

  • Fogglof Tunnek

   Čuj, ka si ti mogoče vrtnar?

   • luckyss

    Se precej spoznam na te zadeve zaradi družinske kmetije….
    Zakaj sprašuješ ;)?

    • Fogglof Tunnek

     Zato ker tako navijaš za tota zemljišča. Saj ne rečem, da niso glih kvalitetna, a vendar…

     • luckyss

      V bistvu je zame tu edino sporno tistih stran vrženih “vzpodbudnih” 18 milijonov…medtem ko bodo davki na nepremičnine navrgli le nekajkrat več, prizadeli pa bodo mnoge, sploh tiste manj premožne…
      “hidroponiko” pa se lahko gremo tudi na asfaltu..
      Torej pridelava vrtnin na asfaltu in lakirnica na njivi….tudi možno, ni pa logično in nujno potrebno….;))

     • neny

      pa vi ste vsi ob pamet….koga bodo prizadeli? Kmete bodo splačali tako kvalitetno, da si bodo lahko kupili novo kmetijo kjerkoli.

     • luckyss

      Ne kapiraš…
      S temi milijoni bi država lahko zaposlila več ljudi in pripomogla k samooskrbi…
      Le to je meni sporno…
      No, seveda pa bi tu morali pozabiti na “modre kuverte” ki “se talajo” ob takšnih prilikah..
      Zato tudi takšen bes SDSa, ker bodo spet gledali kako nekomu drugemu nosijo kvčke ;)
      Le zato gre pri vsem tem…jebe se našim politikom za ljudski blagor…
      Še sreča, da imajo strankarske ovce, ki mislijo, da vedo za kaj se gre ;))

     • neny

      ja sej te razumem…. samooksrba bi morala biti na prvem mestu. Le da ne bo poleg take politike na žalost. Ker predober vem zakaj ne, bo škoda izgubiti nova delovna mesta…. sam tolk. ali: bolje vrabec v roki, kot golob na strehi. Tako bo pa politka vse uničila in ne bo nič…

     • luckyss

      Še enkrat…ne razumeš…
      S tem denarjem bi lahko sami zaposlili enako ali večje število ljudi..

     • neny

      žal ti ne razumeš. Politika ne dovoli:…:)…. Vsaj polovica SLO bi morala biti za tvojo idejo, no skor Islandija bi se morala zgodit.

     • luckyss

      Saj pravim…kje ste kurci uveli SDSovski, ko je treba v parlamentu predlagati kaj koristnega…Od prekopavanja kosti ne bo ne koristi niti volivcev..

     • Demonkrat

      Zapomnil sem si njihov pregovor.Volk in pes se ne igrata skupaj

  • Anton

   še huje je pa možna varianta da del dosedanjih Slovencev ki si kruh služijo v Avstriji pri Magna Steyr, bodo premostili v našo lakirnico, stem bodo dobili namesto avstrijskih plač, slovenske plače. Pač nategnili jih bodo,

   sarkazem press

 • Fogglof Tunnek

  Pa ka eni govorite, da je vedno manj zemlje… A so kmetje in gozdarji počistili les od predlanskega žleda? Moj kurac so ga!. Najprej naj pred svojim pragom pometejo, potem pa se bunijo.

  Glede oprod iz SDS-a… pa nič novega na sončni strani alp. Dokler bo obstajal SDS, bomo nazadovali še za Albanijo, ker primerljive države…Češka, Slovaška, Madžarska… so nas že zdavnaj prehitele.

  • test

   no dohtercek, pocasi! da se ti ne zaleti. iz proizvodnih tehnologij mas doktorat, pises pa tako, kot bi bil kompleten idiot. :)))

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Duhec

  Desni so proti napredku in razvoju… ja, prepovedat še vso kmetijsko mehanizacijo.

 • valentin

  Slovenija je tako majhna in okoljsko obremenjena, da je potreben sleherni pomislek in konstruktiven pristop k vsaki novi umetni tvorbi v okolje in prostor. Spodaj “nekdo” omenja Kitajce in napredek, ko
  delajo za celi svet, zato pa po mestih in okolici hodijo zgolj z maskami na frisu.

 • sprehajalec

  Tukaj se ne strinjam, delati bo nekaj treba, čeprav je želja slovenca, posebej levičarja, da leži doma, pa dobiva rento, ki se vzame kapitalistu pa tajkunu.

  Plače bodo nizke, vendar se bo moral cenovni nivo v Sloveniji začeti prilagajati nižjim prejemkom. To bo žal realnost Slovenije, ki ni nikakršne tehnološki lider, niti njena industrija, kolikor jo je ostalo ne proizvaja kakšnih posebnih dodanih vrednosti. Mesto Slovenije je ob državah Višegrajske skupine. ne vm zakaj bi bilo kje drugje. ne vidim enega razloga.

  Plače na javnem in upravnem, pa se bodo morale prilagoditi tistim na realnem, saj kolikor slišim že blizu 600 tisoč zaposlenih prejema plače okoli minimalca. rezerva je potem v prispevkih pa davkih. Nekje je treba pač začeti in magna je ena takšna priložnost. Bo morda tudi priložnost za podkooperante, pa oskrbovalce malic, pa logistike, pa transporterje itd. Iz tega dreka se je treba začeti počasi izkopavati, samo se ne bo nič rešilo.

 • neny
  • Demonkrat

   No sanjska služba za tebe

   • neny

    hodjo v A v isto firmo, pri nas je pa nična. :)

    • Demonkrat

     Res je.Kaj misliš zakaj?

     • neny

      Res ne vem….politika.

     • Demonkrat

      Penezi ženska draga.Samo zaradi denarja.Avstrijci pa nočejo tam delati v proizvodnji,.

     • valentin

      Preprosto, samo za profit se gre.

     • neny

      Potem desni ZAKAJ VRAGA zagovarjate kapitalizem? :)))))

     • valentin

      Tu ne gre preprosto opradeljevati na levie ali desne. Vsak deloven in pošten
      človek si želi s svojim umom in delom prislužiti neko premoženje, ki naj temelji na spoštovanju in na pravih človeških vrednotah. Gre se za poštenje, za pravičnost, za transparentnost, gre za okolje, za princip, dejstva, ki potrjujejo nepravilnost, gre za ignoranco do prebivalstva in do lastnega mnenja, pripomb, gre se za dvoličnost in za kratkoviden odnos do okolja in izključno za interes tujega kapitala, ki bi črpal več kot dajal.

     • neny

      Za katere naložbe ste pa zainteresirani? Kdaj nameravate zrušit novomeški REVOZ? ista dejavnost.

     • neny

      s tem se strinjam, da A nočejo delat v proizvodnji…… zato pa uvažajo migrante…Pa še marsikje ne… Kar ni povezano z nobenimi presežnimi strupi.

 • Demonkrat

  V toto lakirnico naj grejo delat tisti ki se jim po titeji kolca.Saj so delovni ljudje to baje

  • Norm Kinley

   Hahaha, ti ga pa biksaš

 • Fogglof Tunnek

  Jas sn zato, da povečamo izdelavo olagumijef in jih delimo zastojn SDS-ovim ofcam…da ne bojo več rodili tako norih otrok… Pa saj otroci niso nič krivi, samo ko odrastejo pa so isto fukjeni kot njihovi desničarski starši!!!… No, pa saj tudi Hitler je nekoč bil mali fantek…pa to…

  • test

   no dohter, kaj jih boste delal na vasi katedri? pa vi butli, se pleha ne zanate zvojat, kaj sele, da bi vlekli olice …

   • Fogglof Tunnek

    Jih bomo delali… Ti pa boš poskusni zajček…boš vlekel trde tiče z olagumijem in če ti v usta ne špricne je olagumi OK…če pa špricne, te pa bog pomagaj…v koš z njim… hahaha hahahahahahahahahahahahahaha …

    • test

     dej mi povej, bo to tvoj naslednji strokovni clanek, ki bos objavil?

     • Fogglof Tunnek

      Ni problema…jas lahko fsako temo elaboriram do te mere, da je strokovna in verodostojna.

  • Poštenje velja

   Hvala bogu da je mal pocedu samo
   Tebe je zal preskocu.
   Bomo mi popravil nic bat.

  • Norm Kinley

   Tiktak…. Tiktak….. Parazitki se jezijo, ker se jim lopovski svet podira….. Tiktak…..

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Fogglof Tunnek

  Požar, Matoz, Janša… kako so lahko ljudje tako pokvarjeni, mi nikoli ne bo jasno. Za takšne gnilobe in pokvarjence bi morala biti uzakonjena takojšnja deportacija. Dno od dna!!!

  • Poštenje velja

   Teba je potrebno deportirat skupaj z smetmi ko zivijo okoli tebe.

  • Norm Kinley

   Bajbaj lopovi rdeči,……. Tiktak…. Tiktak

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis pressx

 • Anton

  vprašajte se komu vse je v interesu da se lakirnica postavi na dotično mesto, torej na mesto kjer so najbojša kmetijska zemljišča, navkljub temu, da prvotni načrt je bil povsem drugod, s katerim zemljiščem so se strinjali tudi v Magna Steyr. zakaj taka sprememba v odličitvi “čez noč”.Tu apeliram na vse preiskovalne novinarje desnega pola a la Požar, ker na leve se ni za zanašat, da raziščejo dno vse zgodbe in informacije oz podrobnosti razodanejo narodu.

  • Fogglof Tunnek

   Čuj Anton, ti si po haloško Tona ali celo Tunek!?!?… Zakaj mi delaš sramoto?

   • Anton

    no comment

 • valentin

  V Kemisu se je nakopičilo strupenega materiala, ki ga ni bilo več mogoče nalagati, odvažanje v tehnološko napredno razgrajevanje pa je zelo drago. Kemisov obrat je zavarovan in potrebno je bilo
  požgati “odpad”z vso dokumentacijo, računalniki in serverji vred. Tako so se znebili “smeti”, potegnili bodo zavarovalnino, Dokazi o vsebini in količini so izbrisani, vsakršno razmišljanje o tovrstni nameri je zlonamerna. Krivcev ni oziroma so zaščiteni kot “beli medvedi”. Narod ? Ko ga jebe, povzemam rek iz bivše Juge. In sedaj še Magna, ki bi lahko odvažala kemične odpadne produkte v “žal” pogoreli Kemis.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, SDS se pa res “obesi” na fse kjerkoli je možno nasprotovati vladi! In to naj bi bila konstruktivna opozicija???…Ko je bil Janša precednik vlade je v Mariboru in tem delu Štajerske obljubljal delovna mesta. Kaj pa zdaj obljublja?

  Fse bolj se mi zdi, da imamo fSloveniji ob podpori raznih “civilnih iniciatif” in desničarjef… namesto prave demokracije, navadno hujskaštvo proti fsemu in fsakemu predlogu !!!

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

  • tohuvabohu

   Nasprotovanje vladnim šalabajzerjem in roparjem slovenskega imetja je lahko samo konstruktivno. Zamisli se, kaj počneš, govedo. Karkoli predlaga ali zahteva desnica, vam rdečim hijenam ni nič vredno, še poserjete se ne na to. Niti ene stvari ne prepoznate kot dobronamerne. Sram naj vas bo, prekleti diktatorji, ali ste kdaj slišali za demokracijo?

 • Morala

  Moje mnenje sem že 3x napisala na to temo. Škoda zemlje, škoda je gozda, raje imam zdravo okolje kot to v bližini!!! In zakaj bo država še Magni Steyr dala denar?! V Mariboru se nam zmanjšuje število prebivalstva, mladi so odšli v tujino in bodite brez skrbi, da ne bo toliko zaposlitev za Mariborčane in okolišane kot obljubljajo, ker takšnih profilov ni! Bodo pa uvozili del. silo iz Avstrije in Madžarske.

  • domovina mili dom

   Glej malo zgodovino. Mariborčani se pa res nič ne naučite. Velik gigant TAM. Kdo ga je zafural. Tajnikar ga je. Pa še vedno prostoročno deli nasvete. Kdo je zafural kidričevo…….

   To se vprašajte. Potem pa obešajte lutke na mostov in mečite kocke in delajte škodo. Dokler vam bodo pamet solili komunisti in cajtnk večer, pa razni tuji profesori iz balkana, imejte kar imate.

   • Morala

    Jaz sem na kmetih gor zrasla in drugače gledam na te stvari :)

    • domovina mili dom

     Kaj si hotela povedati?

   • Norm Kinley

    Dokler ne boste pobesili rdeče parazitske drhali, in to do zadnje, ne pričakujte kakršnegakoli razvoja. Edini razvoj bo načrtno naseljevanje čefurske parazitske polcivilizirane gamadi, ki vam bo še tiste boge službe za 603 eur pokradla.

    • domovina mili dom

     Ne boste, kaj nisi z nami, da bomo.

     • Norm Kinley

      Ne razumem.

  • neny

   Če bo naših dovolj, ne bodo uvažali iz drugih držav sto odstotno ne.

   • valentin

    Pa saj ne moreš vsakega zaposliti v lakirnici, iz Kopra tudi ne bodo iskali sllužbe na čisto drugem koncu, kdo se bo vozil celi dan, kdo bo pokril potne stroške, misliš, da bodo kar
    migrirali in si poiskali stanovanja v okolici Magne. 400 delavcev v lakirnici lahko farba za celo EU, mene že ne bodo, ne z rdečo ne z modro.

    • neny

     ja pa Mb je brez industrije…. in zato brez napredka, ki ga itak nočete.

     • Morala

      Kdo je uničil industrijo?

     • neny

      DEMOS DEMOS…..

     • Norm Kinley

      Rdečuhi….

     • Morala

      Tako je!!

  • resnicaboli

   čisto okolje bo v kratkem tisočkrat bolj vredno od neke lakirnice.

   • neny

    Potem pa ne jamrat….da ni dnarja, saj se bo dalo od sončenja krasen živet…

    • Norm Kinley

     Ne gospodična, treba bo zemljo obdelovat. Ampak tvoje rokice s finimi nohtki tega ne bodo sposobne.

     • neny

      Denarja za samooskrbo ne bo…. in kaj vam preostane? Dilanje in sociala. .

     • Norm Kinley

      Ni res. Ekološka pridelava eksotičnih kultur, kot naprimer sibirska borovnica.

     • neny

      KOLIKO ZAPOSLENIH?

     • Norm Kinley

      Jaz in še en sorodnik.

     • neny

      velik res. :)

     • Norm Kinley

      Zame in za sorodnika vrh glave, tako dela, kot denarja.

 • Fogglof Tunnek
  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Fogglof Tunnek

  Bravo razne iniciative, politiki… sedaj še dva LJ odvetnika in enega mariborskega…Mariborčani in Štajerci pa si naj doma kurce dalje drkajo…na sociali… Bravo slovenceljni!!!

  • Norm Kinley

   Tam so itak sami parazitski čefurji. To mora pocrkat oz. Morajo nehat zažirat Slovence, oz. Naj se speljejo v svojo vukojebino.

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Hun

  vso umazano industrijo bo Trump potegnil iz Kitajske in z odstranitvijo okoljevarstvenih standardov bo zaradi zasluzkov unuceval okolje v ZDA…
  desnicarji pa upam da boste tok nedvolicni in grajal Trmpa

 • Norm Kinley

  Baj baj, lopovska izdajalska rdeča vlada, Slovenci smo vas pogruntali….. Tiktak…. Tiktak….

 • Mary

  Bravo, Požar. Kot Mariborčanka se lahko samo strinjam, da za 400 delovnih mest pa res ni vredno da bomo vsi (in še naši pravnuki v prihodnje) na Štajerskem zastrupljeni. In vprašanje je ali bo sploh kakšen Slovenec zapolnil teh 400 delovnih mest oz. kako dolgo preden bo nadomeščen z “ugodnejšem” tujcem. Nedopustno je, kaj dela vlada in kako slepi so ljudje, ki to podpirajo.

  • neny

   to je debela laž, kar se tiče strupov. Tri četrt firm je v SLO bolj zdravju nevarnih, kot je Magna. Če se vam pa res tako j. za delo, pa hodite na delo v A v isto firmo… sam ne jamrat po parlamentu, da plačujete previsoke davke itd…. Nerazgledani ste, v tem je ŠTAJERSKI problem.

   • Mary

    Kot na primer? Lakirnice so v najboljšem primeru (torej v državi, kjer inšpektorji dejansko strogo nadzirajo, da se okoljevarstvena določila upoštevajo in so kazni za kršitelje ogromne) ene izmed najhujših industrijskih onesnaževalcev.

    • neny

     Potem bi morali – samo en primer, Cinkarno Celje zabetonirat.

     • totex39

      Saj bi jo že morali pred mnogimi leti, ampak nad njo bdijo nastavljeni koroptivneži, podobni kot si sedaj hočejo prilastiti Magno, saj se ve kako se pri nas dela.

     • neny

      in še vsaj 300 …. vse razen JU.

     • Mary

      Ne bi imela nič proti, če bi jo ali pa vsaj sanirali. Ne razumem pa zakaj bi Štajerska morala sprejeti še enega zastrupljevalca, ko smo se šele rešili Lafarge. To je tako kot, če imaš zlomljeno eno nogo, potem ni hudo, če ti zlomijo še drugo.

     • Jovo Jamnica

      V Mariboru smo se več al majn rešli…

      Marles
      Smreka
      GG- Maribor
      Opekarna Radvanje
      Klepovod
      Avtoobnova
      Karoserist
      Sana
      Primat
      Atmos
      Surovina
      Snaga
      Mariborski vodovod
      Elektrokovina
      Nigrad
      Pik
      Konstruktor
      Stavbar
      Gradis
      Merinka
      TVT
      Hidromontaža- delavnice
      Strojna
      Agrokombinat Maribor
      Swaty
      ČGP Mariborski tisk
      Talis pivovarna in kisarna
      VEMA
      Cestno podjetje Maribor
      Birostroj
      TGP Pohorje
      IVD Maribor
      Talis- brezakoholne pijače
      Intes
      Vesna
      Hidromontaža- Težki transport
      TSN
      Tekstilni inštitut Maribor
      Vinag
      Ferromoto
      Jeklotehna
      Zlatorog
      Mariborska livarna
      MTT
      DEM Maribor
      Svila
      Mariborska plinarna
      Elektro Maribor
      Elektra
      Lilet
      Florina
      Opekarna Košaki
      TMI Košaki
      Strojkoplast
      Mariborske lekarne
      Gumarna Maribor
      TAM
      Metalna
      IMP
      Kristal
      Tekol
      Lestro
      Bodočnost
      Certus
      —————
      …in fčasih, leta 1985 je opčina Maribor mela 140.000 prebivalcof, dans pa ma 99.000. In Grac je leta 1970 meu 150.000 prebivalcof, dans pa jih ma 300.000… in Magno, sevea, z lakirnico vret

  • Norm Kinley

   Itak. Še te službe vam bodo pobrali čefurji. Razen če tudi toliko niso sposobni, da bi lakirali avtomobile. Glede na trend prihajajočih čefurjev iz raznoraznih plemenskih pašalukov, ne bodo sposobni se tega naučit, ker so navadne nespodobne polcivilizirane opice.

   • neny

    bedak.

    • Norm Kinley

     Čefurka? A tata že razume besedno zvezo dober dan, ali še vedno odgovarja z ‘molim’?

     • neny

      :) pozab

     • Norm Kinley

      Ok.

 • resnicaboli

  A smo leta 1945 ko so komunisti vse pokasirali kar jim je pasalo?? no ja nekateri iz vlade kar lepo sodelujejo z ljudmi ki so delali za Udbo.

 • Morala

  Mene zanima kdo od vas komentatorjev ima kmetijo?

  • neny

   Zastrupljate jo s pesticidi, to je vse kar delate…sramota…UPATE SE PA ŽALIT NAD ENO MAGNO.

   • Morala

    Kako se pa ti prehranjuješ? Kupuješ uvoženo hrano, kjer je zemlja še bolj zastrupljena! Moram ponoviti – v Sloveniji je že kar nekaj časa vse pod kontrolo, ker ti že iz pisarn odločajo za pognojevanje, zaščito, obdelavo površin, posejevanje itd. Brezveze, da ti sploh odgovarjam!!

    Sramota si ti, ker podcenjuješ kmete!

    • neny

     kmetov ne podcenjujem, je pa zemlja prepojena s kemikalijami, semena GSO… v dovoljenih mejah…. le kdo jih določa. Analogno z lakirnico.

  • Norm Kinley

   Jaz.

   • neny

    Zastrupljaš hrano…

    • Norm Kinley

     Ne. Imam ekološko pridelavo.

     • neny

      95% slo kmetij je sam strup.

     • Morala

      V drugih državah pa je vse zdravo…hahaha…neny, neny…

     • neny

      KAPITALZEM pač no.

     • tohuvabohu

      Kapitalizma ni. To je produkt bolnega Marksovega uma. Gre za svetost lastnine in svobodno gospodarsko pobudo, ki sta temeljna kamna demokracije.

     • neny

      Pa kaj zdej bluzite? Katere firme imajo dostop v SLO? Pipistrela ste nagnali – zakaj?

     • tohuvabohu

      Kdo ga je nagnal? Janša že ne. Levaki ste hudi ksenofobi in sovražite vse, kar prihaja z Zahoda, zdaj pa kar naenkrat Magni zlezete v rit. Tak preobrat ni razložljiv drugače kot s hudo korupcijo.

     • neny

      pa zmer nekaj v ozadju. Velja samo tisto, kar reče JJ. :)

     • tohuvabohu

      Seveda, omenjam ga, ker rdečkarji veliko date na njegovo besedo, hahaha. Ko nekdo reče “Janša”, vam rdečkarjem vse dol pade, pozabite na vse in samo vlečete na ušesa, kaj bo.

     • Jovo Jamnica

      Kaj boš govoro… Magirus Dojc je šfapska firma…

     • tohuvabohu

      A si ti iz zadnjega vagona?

     • neny

      groza.

     • Norm Kinley

      Če pojma nimaš, rajši utihni. Drži se svojih lepih nohtkov, pa službice v kakšen lepotnem salonu, če ne celo javni sektor. Noge daj narazen kakšnemu alfa srbjanskemu orangutanu, ki vozi bmw, pa si rešena.

 • Demonkrat

  Zanima me kdo od navijačev za to lakirnico bi šlo lakirati?

  • neny

   Kdo od vas hodi v MAGNO v vašo LJUBO Avstrijo??? :)

   • Demonkrat

    Nekaj sem vprasal

    • neny

     Jaz pa tebe…ker dejstva ne moreš spodbijat.

     • Demonkrat

      Jaz pa tebe.Res da hodijo delati tja.Pa misliš da so vsi v lakirnici?

     • neny

      Ogromno.

     • Demonkrat

      Pojma nimas

     • neny

      Imam zarad določenih zadev….

     • Demonkrat

      Vidim ja

     • neny

      spregledat moraš.

     • Demonkrat

      Sem že zdavnaj

     • neny

      A te muči KAPITALIZEM?

     • Demonkrat

      Kaj?

  • totex39

   Sigurno se bo prijavil-a neny.

   • Demonkrat

    Meni se tudi zdi

 • Demonkrat

  Plača bo 3000€ mesečno neto?

 • Govekar

  Mene skrbi, ker ima le 2,5 km od lokacije Magne, v Račah, Petrol svoje drugo največje skladišče naftnih derivatov v Sloveniji.

  Zmeraj me je strah it po avtocesti mimo, da ne bo kaj eksplodiralo in onesnažilo Maribora. Zato sem tudi že predelal avto, da vozi kot v WWII na drva.

 • Govekar

  2,3 km od Magne, na samem Grajskem trgu v Račah domuje in proizvaja ALBAUGH TKI D.O.O. Rače, Barve, laki in kemični izdelki.

  Imajo celo sežigalnico in 14 rezervoarjev z nevarnimi snovmi.

  Za crknit okolje skratka, Magna se bo lepo vključila

  • neny

   pol mora crknit vsa slo industrija. Bomo vsaj mel nazaj čisti SOCIALIZEM.

 • Demonkrat

  No kakšne bodo plače?

  • Metal Machine

   ~500 ?! Tako nekje =//

   • Morala

    Lani so imeli v avs. Magni od 1300 do 1800 evrov neto plače. Pri nas bodo imeli pa samo 500 €. To pa je razlika.

    • šmentanamuha

     Tale Magna je en svinjski nateg prebivalcev in nič drugega.

     • opazovalec

      Rajše lačni, kot delavci v Magni!

     • Morala

      Tudi tisti, ki imajo delo, so lačni in upokojenci prav tako.

   • Demonkrat

    Na teden?

    • Morala

     :)

    • Metal Machine

     Mesec, z dodatki pa bo ~610 :(

     • šmentanamuha

      Super, to bo dnarja.

     • Norm Kinley

      Popravek. 603,89 eur.

 • štajerski tiger

  Nišće pa se ne vpraša , kakšno vlogo ima v ozadju župan Soršak? NaMREČ, šE PREDEN JE JAVNOST IZVEDELA ZA Magno;JE USTANOVI FIRMO ZA SVETOVANJE PRI GRADNJI TE lakirnice . Nato pa je to svetovalno službo prepisal na ženo ;ter jo preimenoval v svetovalnico in trgovino z oblačili za močnejše osebe . Kot da smo vsi občani butalci – Župan je močno povezan z ljubljanskim lobijom in mu je malo mar za občino in občane .

  Štajerski tiger

  • Anton

   kaj sploh sprašuješ? Obstaja precejšna verjetnost, da omenjeni osebek spada k množici, katera bo imela pri tem projektu namočen oz že ima namočen prst v marmelado. Ker pa obstaja zgolj verjetnost, z danimi informacijami žal ne moreš iti v kazenski postopek, zatorej zopet apeliram na vse domoljube, predvsem novinarje, da pridejo zgodbi do dna in informacije oz dokaze javno razodenejo ljudstvu.

   sarkazem press

  • neny

   sami izgovori… JJ je lahko res ponosen na vas. :)

   • Morala

    Neny, če je nekdo proti, še ni rečeno, da je desničar! Zakaj toliko podpiraš Magno, boš imela korist od tega?

    • neny

     Jaz ne. Vidim pa delovna mesta, ki so v A cenjena, pri nas pa ne.

     • šmentanamuha

      Ti vidiš? Ti sploh nimaš pojma o čem govoriš.

     • neny

      pol vam pa le naj dajo samo 300 eur plače. Ker jaz nimam pojma o čem govorim, boš menda zdaj razumela.

  • šmentanamuha

   Super, čim več umazanih poslov je treba dat na svetlo.

 • Anton

  mene bolj zanima kot sem že omenil in bom še enkrat z upanjem da bom uspel pri osebkih s “trdo glavo”, da jih uspem prebuditi k razmišljanju, torej zakaj se naši levaki vedejo kot razvajeni otročiči, ki hočejo imeti točno eno igračo vki jim je tisti hip všečna, zakaj niso odprti na kompromise. Veliko je teh zakajev, žal imamo pa v aktualni vladi ljudi ki se obnašajo kot “fjakarsk konj” oz jih zanima zgolj svoj prav, oz še huje nočejo prepoznati in odkrito priznati svoj neprav, kot pri 2 tiru, kjer je očitno da je omenjeni zadani projekt poln strokovnih lukenj kot švicarski sir, vendar ne, oni so preveč naduti, da bi priznali da so zmotljivi. Imeti nespososbnega in povrhu nadutega državnika je najslabše akr se lahko zgodi za državo. Trpijo docela vsi razen tistih par % koritnežev in lep zgled temu je današnja totalka nespsosobna,arogantna, skorumpirana koalicija, ki jo vodi prvi minister,marionnette Cmerar ups Cerar na čelu.

  Prilagam video k poslušanju

  https://www.youtube.com/watch?v=YIY5tiTThcE

  sarkazem press

 • garfi

  STE ŽE PODPISALI ZA PROTIMAFIJSKI REFERENDUM ???
  tudi stojnice so pred upravnimi enotami
  http://www.publishwall.si/referendumdrugitir
  upravne enote informacije
  http://www.upravneenote.gov.si/

  • Fogglof Tunnek

   Vi kar podpisujte, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…

   BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… garfi, opazujemo vas !!!

   • garfi

    STE ŽE PODPISALI ZA PROTIMAFIJSKI REFERENDUM ???
    tudi stojnice so pred upravnimi enotami
    http://www.publishwall.si/referendumdrugitir
    upravne enote informacije
    http://www.upravneenote.gov.si/

    • Fogglof Tunnek

     Čujte, vi kar podpisujte, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…

     BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… garfi, opazujemo vas !!!

     • garfi

      Čujte, vi kar strašite, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…
      BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… Fogglof Tunnek, opazujemo vas !!!

     • šmentanamuha

      Tudi mi vas opazujemo!

 • Fogglof Tunnek

  Eh, jebe se opoziciji (beri SDS-u) za rajo, ki že tako in tako nima kaj jesti. Glavni namen te akcije je rušenje zakona, da se prikaže trenutno vlado kot nesposobno pridobivanja gospodarskih investicij. Ne čudite se, če bo Magna odstopila od projekta, in odprla lakirnico na Madžarskem ali na Hrvaškem. Saj raja bo še vedno lačna…Janez Janša pa se bo smejal!!!… Ajd, fsi na volišče in ga volite !!!

  • garfi

   STE ŽE PODPISALI ZA PROTIMAFIJSKI REFERENDUM ???
   tudi stojnice so pred upravnimi enotami
   http://www.publishwall.si/referendumdrugitir
   upravne enote informacije
   http://www.upravneenote.gov.si/

  • neny

   pa sej tako imajo zmenjeno…le dopovedat ne moreš tem ovčkam.

  • garfi

   Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
   Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
   Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
   kemis press

 • Norm Kinley

  Ravnokar printam obrazce za podpis. Sem razložil kolegom in prijateljem, ki o tem nimajo pojma, kako nas bodo rdeče uši pokradle za vsaj 500 milijonov. No, nebodigatreba, danes jim moram dostavit 30 obrazcev, ravnokar me je eden klical, čisto živčen, da slučajno danes ne pozabim prinest obrazcev,ko se dobimo zvečer.

  • Fogglof Tunnek

   Vi voluharji kar podpisujte, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…

   BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… garfi, opazujemo vas !!!

   • garfi

    Čujte, vi kar strašite, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…
    BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… Fogglof Tunnek, opazujemo vas !!!

   • Norm Kinley

    Garfi? Hmmm….. V glavnem, v petek se vsi dobimo pred stojnico, da oddamo, potem pa na pir. Vprašanje je samo, ali bomo kolegi tistih 30,ampak glede na inforacije bodo tudi starši prišli. In še kakšen dan dva, pol pa še kompletna žlahta. Upam, da bo 150 obrazcev dovolj.

   • mannuro

    Fogeljček! Drugi teden sem ti blizu tvojih Haloz. Te povabim na pristno slovenko pivo Heiniken. Potem pa greva, podpisat za referendum! Dogovorjeno? Nemrem te pustit samo na šarnici, ker se ti že kisa. Kozo lepo pusti doma, je ne bo pobralo, če bo dve uri sama.

 • garfi

  Čujte Mariborčani… le zapomnite si kaj dela levi fašist Fogglof Tunnek
  Zaradi treh kmetof, ki bojo dejansko dobili zemljo na drugi lokaciji, želijo uničiti okolje in zdravje za več kot 1000 ljudi.
  Vidite tote hujskaške oprode Don Murgleoneja ?… To je hinafsko hujskanje folka za pridobivanje političnih točk in nič drugo… Jebe se jim za Mariborčane in zdravje !!!
  kemis press

  • mannuro

   Foglov Čunek ni Štajerc. On je šlatek iz Metelkove!

   • garfi

    on je fse za koristi

    • mannuro

     itak.. kaj lahko pričakuješ od plačanca rdeče kolaborantske bande..

     • garfi

      že od leta 12 agresivno širi lažnivo propagando predvsem proti Janši in SDS
      vprašanje koliko je teh sralcev in seveda gre se jim, da na tak način ponovno
      prevzamejo oblast

     • mannuro

      glede na to koliko je navzoč, je potem brezposelen, plačanec ali pa upokojenec.. jaz trdim, da je plačan. Vsak normalni, se ne bi toliko časa pasel tukaj, da bi se norčeval iz ljudi. Mislim, za to moraš biti psihopat.. in to plačan, psihopat. Čudi pa me, da Nova to enostavno ne blokira. To se namreč, da uredit čisto enostavno.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte slovenčki, ko bomo jedli travo, bo prepozno… Desnosučni samo jebete, ko pa končno nekdo hoče investirati ftoto našo državo, samo zato, da si boš politične točke nabijal!…Kar volite SDS…lačni boste!!!

  • Norm Kinley

   Ne poslušajte tega prevaranta! Ravno zaradi rdečih pizd ŽE JESTE TRAVO! uporabite svojo glavo, ne se dat rdečim izdajalskim parazitskim pizdam!

   • Govekar

    Slovaška je svoj uspeh zgradila na avtomobilski industriji, zadnjič je Gorenak pisal o tem, kako nas dohitevajo. In imajo celo lakirnice.

    Seveda, če pa imamo leve, radikalno leve in desne ki so levi. Morje rdečih pizd v državi. Ni blo lustracije nii v SDS.

    • Norm Kinley

     Gospod, kolikšna je višina vaše plače? Ko si boste odgovorili, se pa še vprašajte zakaj?

    • šmentanamuha

     Namesto zasvinjane lakirnice, je treba razvijat podjetništvo, napravit pogoje, da bodo ljudje lahko uresničevali svojo podjetniško iniciativo. v tržnem gospodarstvu ne moreš z zakonom privilegirat posameznega podjetja. Prava levičarska posla s totalitarno mentaliteto.

  • šmentanamuha

   Ja, bo treba delat, sam ne tko kot to počnejo levičarji.

 • Norm Kinley

  Slovenci, izpolnite svojo dolžnost in podpisat! Če tem socijalističnim pizdam podremo ta ogromrn zaslužek, smo na dobri poti, da se rdečih lopovskih uši eešimo za vedno! Komunajzlu je samo treba vzet TUJ denar, s katerim operirajo in vsi pocrkajo. Slovenci, mi moramo to rdečo drhal likvidirat, odstranit, potolčt, če hočete kdaj živet normalno!

  • šmentanamuha

   Smo že.

  • Jovo Jamnica

   Jas pa zanalašč nebom potpiso, ker nečem mojega potpisa dat polek takih nasilnežof…

   • Norm Kinley

    Ahm, ja, ne govorim o ubojih, samo o odstranitvi teh primitivcev. Zapor, prisilno delo, izgon ipd ipd…. Pač da zločinci in lopovi gredo stran iz naših življenj, ki so nam jih že uničili. Da ne bodo živeli na naš račun, in nas še naprej kradli. Pač tisto, kar je treba naredit z lopovi pa to…. Saj se razumeva ane? Podpisat pa le pojdi, grem stavit, da boš ti podpis nekje drugje oddal, kjer seveda mene ne boš videl.

    • Jovo Jamnica

     Kaj sn reko, sn reko. In jas sn jako načeln človek!

     • Fogglof Tunnek

      Jovo, ne podpiši… Da te slučajno ne bojo prepričali !!!

     • Jovo Jamnica

      Nena se boj. Z totimi primitifci že nebom fkup na paši!

     • sunday

      načelna pizda!!!

    • sunday

     ne,ne, on ne bo, je levist (levi fašist ali levi nacist)!!!

   • sunday

    IZDAJALEC!!!

    • Fogglof Tunnek

     Res je…SDS-ofci so pravi nasilneži… V svojih vrstah imajo Blood & Honour !!!

     • šmentanamuha

      Seveda, po žilah jim teče Kri in Ponos, to kar tebi manjka.

   • Anthon

    Implicitno si povedal, da ti diši proračunski keš, ker si sam nesposoben ustvarjati denar. Sicer pa je to tako in tako jasno iz tvojih filozofiranj.

  • sunday

   +++++++++++++!!!

 • antimur

  Ta vlada, koalicija s popolnoma nesposobnimi poslanci, kučanizem in vsa nijhova drhal, ki jih podpira, želijo Slovence na vsak način iztrebiti, če ne z levofašističnimi zakoni, s krajami našega premoženja, pa z zastrupljanjem tal in ozračja. Očitno pripravljajo teren za divjake, kjer so puščav že tako in tako navajeni.

 • VERZIFIKATOR

  Magnus Steyrer

  MAGNA CARTA LIBERTATUM

  Magna carta libertatum,
  sliši se nadvse svečano,
  to ime je dobro znano,
  lastno posvečenim bratom.

  Bratovščini posvečeni,
  o svoboščinah ki lajna,
  je v trditvah neomajna,
  da nameni so pošteni.

  Naj gradi se vse svobodno,
  prostor več ne omejuje,
  na zeleni trati snuje
  zgradba, kjer je polje plodno.

  Ko ves prostor bo pozidan,
  magna karta kot veleva,
  bratovščina predvideva,
  da njen svet bo srečen, židan.

  A načrti se skazijo,
  ni zlato vse, kar se sveti,
  črni pridejo obeti,
  bratci raje zdaj molčijo.

  So potihnile obljube,
  da na tisoče bo srečnih,
  zaposlitev tisoč večnih,
  v mislih so jim že izgube.

  Toda tukaj je pravica,
  magna carta jo določa,
  dokler je zadeva vroča,
  naj iz nje zajema žlica.

  Magna carta libertatum,
  prav preprosto po latinsko,
  prevedeno po tatinsko:
  »Vse pravice rdečim tatom.«

 • Fogglof Tunnek

  Ne nasedajte… SDS ponovno uničuje državo. Hočejo preprečiti investicijo na fsak način.,,ne glede na posledice.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte “domoljubi” kdo fSloveniji zavira razvoj, nova delovna mesta itd, itd… Fsakemu, ki obiskuje vrtec je menda jasno, da SDS to dela zanalašč, samo da bi ustavil uspehe tote vlade pred volitvami…popolnoma enako je z drugim tirom!!!

 • Fogglof Tunnek

  Ampak veste ka bo največja zamera SDS-a sedanji oblasti pred novimi volitvami?

  -premalo tujih investicij,
  -prevelika nezaposlenost na območjih izven Ljubljane
  -premalo pomoči gospodarstvu ipd.

  A vidite toto manipulacijo?

  • Fogglof Tunnek

   Ampak ravno sami SDS-ofci, pa bojo naredili popolnoma fse, da rušijo fse projekte tote vlade, ki dela ravno to, kar ji bojo SDS-ofci čez eno leto očitali… SDS torej za svoj lastni obstoj ruši razvoj Slovenije in nova delovna mesta. Bobu bob!!!

 • Fogglof Tunnek

  Tak, zaj pa grem fklet na dva deci šmarnice…pol pa na Juliko… Dovolj je blo… Adijo!!!

 • ljubinica

  Pozar rusi vladni projekt iz cisto svojega privatnega interesa. Ker ima tam v neokrnjeni naravi posestvo …
  Ljubljancan hoce lepo cisto naravo da uziva v miru ko se tja umakne po napornem delu v lj …
  Je be se njemu za stajersko brezposelnost …
  Sem pa razocarana nad sds jevci ki menda slepo podpirajo pozarja …

  • šmentanamuha

   Ja, in… ti bi pa zdej z užitkom to neokrnjeno naravo zasvinjala, ker…? Država naj raje podpira podjetniško iniciativo prebivalcev s podjetnikom prijazno zakonodajo, ne pa da protežira eno podjetje celo s posebnim zakonom in mu daje dovoljenje za uničenje okolja zaradi najnižje plačanih delovnih mest..

   • ljubinica

    Ja seveda narava naj ostane neokrnjena in zarascena … za miren oddih ljubljancanov …
    Umazana Industrija naj pa odide na slovasko na madzarsko ali magari hrvasko …

    • šmentanamuha

     Kako kratkovidno razmišljaš, uničimo naravo, da Ljubljančani ne bodo mogli priti na miren oddih na Štajersko, omg, sej ne morm verjet.

 • cosmosjasnovidec

  Kolikor je meni znano gre tukaj za manipulacijsko pripravo območja za naselitev kamelotrajbarskih musličev.
  Razvidno je tudi iz vsega naštetega zgoraj glede dovoljenj in tako naprej.Enako je bil namen z naselitvijo musličev v Kidričevo a prebivalci nasprotujejo.
  Tukaj se sedaj pripravlja zbirni center za musliče v tajnosti za javnost naenkrat čez noč bo pa na polno naseljen z njimi.

  • sunday

   popolnoma točno, prav imaš – tudi sam imam preverjene in zanesljive info. točno o tem – je samo vprašanje časa – pravzaprav bo šlo za center z mošejo, baje “začasno” od koder bi naj te hudičeve nasilne iztrebke pošiljali po okoliških vaseh, ki bi jih naj vzdrževale in prehranjevale – ogabno kaj nam ta vlada še pripravlja!!!

   • Jovo Jamnica

    Mariborska toplarna bo đamija…

  • Morala

   Ali res že gradijo blizu vrstne hišice zanje? Dravski dvor…Nekaj se govori in nevem, če je to res…

 • ljubinica

  Vidim da so mi zbrisali komentar …
  Ne brisejo najvecjega primitivizma in nasilnosti … brisejo pa neprijetno resnico …

  • neny

   je gor….:)

   • ljubinica

    Ja zdaj je pa nazaj …

 • ljubinica

  Poskusimo se enkrat …
  Pozar rusi vladni projekt iz svojega privatnega interesa … ker ima tam posestvo in hoce da se po napornem delu v lj lahko umakne v cisto neokrnjeno idilicno naravo …
  Briga njega stajerska revscina in brezposelnost …
  Razocarana sem da sds jevci slepo podpirajo pozarja …

  • šmentanamuha

   Saj smo prebrali, ampak zakaj bi ti zdej rada to naravo uničila? Samo zato, da Požar ne bo mogel uživati na svojem posestvu? Kašna levičarska mentaliteta, sej ne morm verjet, Zaradi slabo plačanih delovnih mest, bi ti z veseljem uničila naravo in se privoščljivo smejala Požarju. Sramuj se svojih besed.

   • sunday

    saj, če prebereš ime ti je vse jasno – levistka!!

 • šmentanamuha

  Kdor ima rad našo deželico, ne more podpirati tega projekta.

 • odzunaj

  Pri lakirnicah gre, odvisno od tehnologije, za različne oblike posebnih-nevarnih odpadkov, ki jih je potrebno odstranjevati in še prej skladičiti na poseben način. Problem so lahko hlapi, tekoči ali trdni posebni odpadki.
  Avstrijski Graz je Magno zavrnil zaradi emisij v zrak pa še česa, mi jo pa postavljamo sredi najboljših kmetijskih zemljišč in na rob rekreacijskih površin. NORA, IZDAJALSKA VLADA !.
  Sprejeti samo lakirnico na tako ogromni površini, in to na 1. kategoriji zemljišča, na taki strateški poziciji – seveda ne gre za lakirnico , še manj za sodobno! GRE ZA LASTNINJENJE ZEMLJIŠČA !
  Čez 5 let te lakirnice ne bo več, razprodana zemlja pa bo pristala v županovi tajkunski združbi.
  NAROD, ZBUDI SE !!!

 • Janez

  Na vsak način !
  Ustaviti to zlobno početje.
  Predlagateljem pa tiste lake – na krožnike. Pa naj papcajo – strupe. L.r. Janez KOMENDA

  • Slovenka

   ”Predlagateljem pa tiste lake – na krožnike. Pa naj papcajo – strupe.”
   Po tem ”obedu” pa jih je treba zaposliti v lakirnici, kjer bodo delali za 600 evrov. Če se že borijo za tovarno, pa naj še delajo v njej. Pač delu čast in oblast.

   • Jovo Jamnica

    Kaj ti misliš, da je v Mariboru 600€ malo??? Ziher si f penziji, kero si zaslužla z najbolših 24 let v Jugi…

    • Slovenka

     Saj jim lahko znižaš, če misliš, da bi dobivali preveč. Delo v lakirnici – prvič v življenju bi delali nekaj koristnega.

     • Jovo Jamnica

      Jas delam z svojimi rokami. Tut lakiro sn že. Dans je to čist drugač, ko pa oni stari nitro lak, pa ruta čes nos…

 • freedomfighter

  banda štajerska v zahodni Sloveniji ljudje delajo plačujejo davke zato da je pol štajerske na socialni ko jim pa vlada zrihta 600 novih delavnih mest jih pa nočejo najprej se pritožujejo da gre za nizkoplačana delavna mesta potem jih moti ker jim bojo vzeli zemljo in ne vem še kaj…najbolje bi bilo da vsaka regija skrbi za svoje finance prispevke in podobno pa bomo videli kako se bo živelo na štajerskem brez denarja iz zahodne Slovenije…banda lena ni čudno da jih je pol zapitih in brez službe…nekatere regije so obsojene na propad pa ne zaradi svoje lege ampak zaradi ljudi…pa še to vedno se pritožujete čez levičarje kadar govorijo o okolju sedaj pa kar naenkrat največji okoljevarstveniki nabiranje političnih točk je pra res ena velika svinarija

  • sprehajalec

   Štajercu daj keš, freedomfighter, za drugo bo že on poskrbel…Imajo stare mačke z velikim znanjem kako in kaj, Tona, Fištravec, pa Franca je tudi star Maček. Najbolj pošten Štajerc hodi čez mejo pa tam dela. Kar je tukaj ostalo so samo neki ribiči v kalnem….

  • šmentanamuha

   Ajde klobasač, misliš če si na državnem proračunu, da si pa zdej neki ustvaru. Za azilantska govna pa ti ni škoda dnara, kreten. Tule po Mariboru se šetajo brezdelneži na naš račun in se čudijo, kak je fajn v Sloveniji, kjer ti ni treb nič delati, pa lepo živiš v luksuznem stanovannju pa še 300 ojrov za zapravit dobiš (mi je razlagal en roza kosovar z rutico in nalakiranimi nohti). Ti pa bi neki o lenih Štajercih. Kdo pa je uniču TAM, pa Metalno, pa ….misliš, da nekdanji delavci teh tovarn, ki danes zaradi nezaposljivosti dobivajo socialno pomoč? In zdaj naj bodo srečni, če jih bodo hoteli zaposliti za mizerno plačo v neki nezdravi proizvodnji. Ti pedrska močvirniška podgana, pridi na Štajersko, pa tukaj razloži svojo teorijo, če si upaš.

  • MEFISTO

   Zakaj se pa sicer najrajši oglašaš v kvazi štajerskem narečju?

 • Viktorh

  Bojan ima prav.
  Opravičeno je vložil zahtevo za…
  Zmagal bo, vlada bo padla.

  • sunday

   izpod tvojega peresa v božja ušesa!!!

 • mannuro

  Če so jim v Grazu rekli ne, zaradi ekologije, potem zadeva ni nedolžna. Tudi takšna zadeva potem ne more bit narejena čez noč, sploh tako šlampasto, kot znajo samo naši oblastniki in birokrati. Nekemu, malemu človeku, bodo pa zato, ker bi si rad zaslužil, za preživetje, morda z šivanjem, zahtevali elaborate, ki trajajo 10 let, da vse papirje skupaj spraviš.. tukaj pa. Predno se kdo popraska za ušesom, je dovoljenje in celo zakon sprejet. To ni fer, to je v nebo vpijajoča korupcija, že zaradi tega dejstva bi morala ta vlada spokat!

 • sunday

  zemljišče se odvzema predvsem in zaradi gradnje centra z mošejo za hudičeve iztrebke!!! magna je sicer zraven zamišljena, vendar odvzeto zemljišče mnogo, mnogo presega lakirnico!!! gre za največji nateg in rop ljudi !!!

 • Tetka iz ozadja

  Preprečiti Magno, preprečiti drugi tir, zapreti novomeški Revoz, zapreti Cimos, cementarno Trbovlje, železarno Šzore itd. Nato se bodo ljudje pod okriljem SDS lahko bolj posvetili partizanom in belogardistom, ker bodo imeli več časa.

  • šmentanamuha

   Budalo provokatorsko brez pameti. Levičarji ste hendikepirani na možganih.

  • MEFISTO

   Mi se ne samo posvečamo belogardistom, mi smo belogardisti in po vaši zaslugi nas je vedno več..

   Partizanov pa počasi zmanjkuje.

   Tisti, ki jih nabirate po vrtcih in osnovnih šolah, pa ne štejejo, tudi ljubljanski klošarji ne.

 • MEFISTO

  Pobuda Bojana Požarja za presojo ustavnosti bo propadla.

  Nasprotuje ji Tetka iz ozadja s prvo podpisanim lakirarjem Jovom Jamnico in drugimi nicki nesrečnega moža tisočerih nickov, ki se trudi tudi na Požareportu.

 • Novakec1

  Kakšna štala bo ko bo kaj v lakirnici zagorelo

 • PikaPolonica

  Včeraj sem na RTV poslušala cevarja, pa je rekel sej veste kdo je Požar??? Ja mi vemo kdo je on in ga zelo radi beremo, predvsem takrat kader gre za zakulisne igrice v menjavanju nadzornih svetov. To pogrešam na RTV in 24 ur. Požar super novinar ste in rada vas berem.

 • PikaPolonica

  Zakaj Dodič Fikfak ne pove koliko je poklicnih bolezni v povezavi z lakirnicam???

 • xtc

  lEVAKI VEDO DA BODO PADLI Z OBLASTI ZATO SKUŠAJO Z RAZNIMI BLEFI NATEGNITI NAROD;DA BI ŠE LAHKO KRADLI S TEM PA PODKUPOVALI VOLILCE;VMES PA ŠE KASIRALI PROVIZIJE IN PODKUPNINE:Narodu je vse bolj jasno ;da gre vse na njegov račun:
  Jasno je ;da je nekdo pokasiral kup denarja pri Magni;kajti IBM JE IMEL KVALITETNEJŠO PONUDBO IN ZAPOSLOVAL BI VISOKO ŠTUDIRAN KADER PA OD LEVAKOV NI NIKOGAR ZANIMALO IN JE ODŠEL VzAGREB:zAKAJ ŽEibm PAČ NI DAL PROVIZIJ IN PODKJUPNIN;DAL PA BI KAR NEKAJ KVALITETNIH DOBRO PLAČANIH SLUŽB_A KER NI LEVAKOM KANILO NIČ POSTRANI JE TO NEZANIMIVO IN TAKA JE slovenska resnica

 • roccos

  Kaj serjejo! Magna ja, drugi tir ne! 600.000 eurov prispevkov mesečno za državo in toliko za plače v Mariboru, pa kaj vam je??

  • Anton

   obe “zgodbi” bi morali vključiti istočasno v referendum, če mene vprašaš, ampak ok to je zgolj moje skromno mnenje, itak pa so levaki tako venomer sveto prepričani v svoj prav in vedno se ta sveti prov izkaže kot ponesrečen,kot so ponesrečeni sami levaki, o čemer nam pritrjujejo predhodne informacije.

   sarkazem press

 • Bozz

  Svinjanje v stilu Sovjetske zveze. Tako kot komunisti najbolje znajo. Potem, ko pa raka dobijo pa streljajo doktorje po bolnišnicah.

  How Soviet pollution destroyed the Aral Sea
  https://www.youtube.com/watch?v=teK-E0lFU_Q

  Toxic Dzerzhinsk
  https://www.youtube.com/watch?v=Gl1VXHckZW8

  Povprečna življenska doba za ženske 48 let, za moške 42 let v tem kraju. Moderni srednji vek malo drugače.

 • Anton

  koliko bodo dobili ličarji v Magna Steyr v Hočah, se že kaj ve?

 • Anton

  Navadna lestvica
  desničari, čeravno mi je vseeno za levičarje, samo šimfate, nič konkretnega, tale Vaš princ teme je zraven strica iz ozadja Kučan, največje ZLO ZA slovensko družbo.

  kake nebuloze, človek se sprašuje ali tipček/tiška sploh spremlja politično dogajanje v Sloveniji. Kdo je v Sloveniji odkar smo samostojni, dajal konkretne rešitve, levičarji ali desničarji. To se zlahka uvidi že pri samih volitvah, kjer levaki v svoj programski načrt poalinejah napišejo storili bomo to to to to to to tot, nič pa kako, edina stranka ki se je programa lotila konkretno in to podprla z rešitvami oz argumenti je sds in nsi, vse ostale pa so zame populistične stranke.Glede lakirnice Magna Steyr bom pa se vprašal takole, zakaj rinejo zgolj na dotično območje, nebi rekel, vkolikor nebi bilo drugih območij,ki so v to namembnost precej bolj uporabljve. to ej ena stvar, druga stvar, naj povedo koliko bo dobil delavec v lakirnici v Sloveniji in koliko dobi delavec za taisto delo v Avstriji, naj dajo delavcu tako plačo da bo spodobno preživel čez mesec.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!