[Objavljamo dokaze] Direktor Teš 6 Arman Koritnik je nekdanji prevarant, ki je zaradi kraj in ponarejanja sedel v zaporu

Arman je bil v zaporu vsaj enkrat – ko ga je zaradi zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic pravnomočno obsodilo sodišče v Kopru.

Direktor Teša kradel po osnovnih šolah in si prislužil eno leto zapora – pred tem pa je zlorabil uradni položaj, zaradi česar je moral za pet mesecev v zapor. Objavljamo dokaze.

Potem ko so v Škandalu24 razkrili, da ima Arman Koritnik, direktor Teša, arestantske izkušnje, se je oglasil z zahtevo za objavo popravka, češ da nikoli ni bil zaprt, kar smo takrat tudi objavili ter pripisali, da se veselimo srečanja na sodišču, s katerim nam je zagrozil, saj smo pisali resnico. Svoj zahtevek za popravek nam je poslal kar prek odvetniške družbe Pirc Musar & partnerji ter tako poskušal cenzurirati naš medij tudi prek sodišča. Vendar pa se nam je uspelo dokopati do sodbe, ki potrjuje, da je bil Arman Koritnik obsojen na enotno kazen šest mesecev zapora.

V sodbi, pod katero je podpisana predsednica senata, sodnica Tanja Lavtar, je zapisano, da je Temeljno sodišče v Ljubljani razsodilo, da je obtoženi Arman Koritnik kriv, “ker je uporabil ponarejene varnostne papirje, izdane na podlagi Zveznega zakona o čekih, in sicer je na škodo Dušana Škaličkija, kateremu je dne 25. 1. 1991 v času med 17.00 in 19.00 vzel in si prilastil v garderobi osnovne šole Alojz Hohkraut v Trbovljah pet blanketov čekov tekočega računa LB TB Zasavje”.

Sodba dokazuje, da gre za prevaranta
A ni bilo ugotovljeno le, da je imel sedanji direktor Teša predolge prste, ampak tudi to, da je čeke tudi uporabil – še istega dne, ko je kradel, je en ček unovčil na bencinskem servisu v Trbovljah in se še lažno podpisal z imenom Alojz Jarc. Pet dni pozneje je Arman Koritnik odkorakal v trgovino z elektroinstalacijami in tam nabavil daljinski telefonski aparat znamke Panasonic in 20 metrov telefonskega kabla, svoj nakup pa je zopet “plačal” z ukradenim čekom. Očitno ima Koritnik bujno domišljijo, saj se je pod ta ček lažno podpisal z imenom Ivo Hauptman. V tem času pa je, kot kaže, porabil že vse gorivo, ki ga je z ukradenim čekom nabavil pred petimi dnevi, saj je potem, ko je nakupil telefon in kable, zopet zapeljal na bencinski servis, tokrat v Zagorju ob Savi, unovčil ukradeni ček in se podpisal kot Ivo Hauptman. To ime je zopet uporabil 11. februarja 1991, torej dobrih deset dni pozneje, ko je spet zapeljal na bencinski servis, tokrat v Litiji. Očitno je, da je skrbno izbiral lokacije bencinskih servisov, da ga ne bi ujeli. No, v Litiji pa je poleg goriva na ukradeni ček vzel še akumulator in verige. Tudi tokrat se je podpisal kot Ivo Hauptman.

Ne samo čeki, tudi gotovina in položnice so mu dišale
Omenjena sodba pa razkriva, da ni oškodoval le Škaličkija, temveč tudi Roberta Abdiča, ki ga je okradel marca istega leta – prav tako v osnovni šoli (tokrat v OŠ Tončke Čeč v Trbovljah) v večernem času. Ukradel mu je devet blanketov čekov in se le en dan po kraji, tako ugotavlja sodba, odpeljal na bencinski servis v Zagorju ob Savi. Tokrat se je lažno podpisal z imenom Jani Medved. Še isti dan se je zapeljal v trgovino in si tam nabavil športna oblačila ter za plačilo podpisal ukradene čeke – tudi tokrat kot Jani Medved. Že tri dni pozneje je zopet moral po gorivo – tokrat v Ljubljano. Spet je unovčil ukradene čeke in se podpisal kot Jani Medved. No, z ukradenimi čeki ni hodil le po gorivo, ampak tudi po živila – ko je nabavljal v ABC Pomurki, se je tako podpisal z nečitljivim imenom.

Temeljno sodišče v Ljubljani ga je zaradi ponarejanja in tatvine obsodilo na eno leto zapora. Na kazen se je pritožil, Vrhovno sodišče v Ljubljani pa je nato njegovo kazen znižalo na 6 mesecev zapora.

Armanu Koritniku pa niso dišali le čeki, ampak tudi gotovina in vstopnice. Tako je prvemu oškodovancu ukradel še 3.500 tolarjev ter šest vstopnic Košarkarskega kluba Hrastnik. Obtožnica ga je torej bremenila kaznivega dejanja ponarejanja vrednostnic in kaznivega dejanja tatvine. Sodišče je nato razsodilo, da dobi zaradi ponarejanja 10 mesecev zapora, za tatvino pa šest mesecev, a je dobil enotno kazen – eno leto zapora. Prav tako je bil dolžan plačati stroške kazenskega postopka.

Nadaljevanje članka lahko preberete v Škandalu24.

 • joza joza13

  Bravo Nova 24 tv !!!

 • Tip je res lažnjivec. To pomeni, da tudi sedaj krade?

  • Rožle

   Takim je to v krvi oz… v genih

 • VERRZIFIKATOR

  Armanda Trbovec

  KORITNIK PRI KORITU

  O koritnežu gre nekem zgoba,
  do korita s čim se je pririnil,
  prasca da nedolžnega je hlinil,
  svinjska mu igrala zraven godba.

  Tež je šest težák koritnik slavni,
  grehov toliko ima naglavnih,
  stokrat toliko še protipravnih
  je dejanj zagrešil v vlogi glavni.

  V vlogi glavni prasca pred koritom,
  tež je šest zapornih si prislužil,
  ker pa se najtežjim je pridružil
  prascem, krivdo poravnal je z mitom.

  Dolgoprstne vrste je kopitnik,
  zna udinjati se pujs nemarni,
  toda prasci takšni niso varni,
  enkrat čofne sleherni koritnik.

 • mona lisa

  Zdaj pa še bolj krade.

 • Miro Jereb

  Sodbe so kot dokaz o kvalifikaciji za vstop v Cmerarjevo vlado.

  Podobno je z direktorjem ZD Ljubljana, dolšakom, ki je tudi že sedel za kriminalna dejanja.

 • Amerikanc

  To je največji problem “novih” obrazov. Da drugorazredne in tretjerazredne službe v državni in celotni javni upravi prevzamejo “lopovi”.
  Taki članki pokažejo vso bedo Cerarjeve vlade, lahko pa se zgodi, da bo naprej še slabše, saj nam vsiljujejo še bolj sveže obraze.

 • Miro

  kljub trudu kako najbolj očrnit leve, bo desnica doživela polom na volitvah….Milan Kučan bo potegnil aduta iz rokava,,,,,
  Nora TV kot po stari navadi manipulira s podatki starimi po 30 let, ki so ali niso verodostojni

 • Mirkoca

  Meni je predvsem všeč njegov priimek

 • Franc Šink

  Z pravno izobrazbo in kriminalno preteklostjo lahko dobiš službo prav povsod.

  • Rožle

   Posebi, če si levak ….aja, pa saj lopovi so v bistvu v večini kar vsi levaki ..

 • MEFISTO

  Komunist, da bi kradel, goljufal ali ponarejal, to pa že ne.

  Iz čudnega komunističnega testa bi bil, če ne bi.

  Poglejte Zemljariča, ki je bil njegov šef.

 • črnaovca

  Vidite da ima človek vse kvalifikacije za vodenje.

 • Anton

  Pa ste 100% prepričani da je njegovo ime in priimek Arman Koritnik pravo?

  sarkazem press

 • centurion

  Temeljne pogoje za komunističnega direktorja izpolnjuje.
  Pred leti je bil pogoj še to, da je bil klavec.

 • moon

  Jao… pravi za direktorja crne luknje TES..
  Je pa res, da veliko skode s svojimi malimi krajami ne bo naredil, no, razen, ce se je v letih kaj naucil.. ;)

  • Soave

   Verjetno se je. In sedaj bo delal, kot mu bodo ukazali tisti, ki so ga
   navkljub ” slabi kartoteki “, postavili na to mesto.
   Ziher je ziher !?

 • Stajerka

  ja……večji lopov si, dalje prilezeš…….če organom pregona slučajno uspe pridobit 100% dokaze, se ostali podrepniki lopovov potrudijo, da dokazi naenkrat niso pomembni……samo na pravi strani moraš bit…..mafija, lopovska……

  Jankovićeva desna roka z nečakom Ivana Zidarja snuje hotel
  Zgodba o povezavah vodilnih v Mestni občini Ljubljana s podjetjem Modra Vila, investitorjem v več deset milijonov evrov vredno stanovanjsko gradnjo v Dravljah, dobiva nove razsežnosti. Zbrali smo nove podatke, ki dokazujejo, da so nepremičninski projekti, odvisni od volje ljubljanske občine, močno obremenjeni s sumi navzkrižja interesov.
  https://siol.net/posel-danes/novice/jankoviceva-desna-roka-z-necakom-ivana-zidarja-snuje-hotel-463489

 • Franjo Trojner

  Bravo levica, lisici ste dali kure čuvat!
  Novi, baje demokratični Sloveniji ste levičarji v svoji 20 letni vladavini naredili že toliko sramote in škode, da jo bodo desne vlade za vami še desetletja sanirale.
  Za vsako novo levo vlado/koalicijo ostane samo še več dreka in še večje število okostnjakov, niti ene samcate zadeve ne znate izpeljati do konca, transparentno in pošteno. Zaradi vaše idiotske politike, vseh afer in krimanalnih dejanj živimo v Sloveniji vedno slabše in tudi države v svetu in predvsem v EU nas ne jemljejo več, kot resnega, verodostojnega partnerja, temveč, kot del problema EU.
  Tako vztrajno in fanatično vsi levičarji z vašim Kučanom, Židanom, Kopačevo, Jankovićem, Cerarjem, Rjavcem in vsemi dominatnimi mediji vred Putinu v rit lezete, da niste opazili, da vam je EU pred nosom vrata zaloputnila.
  Če vas levičarjev majske volitve ne zabrišejo za zmeraj na kup gnoja, si bo narod sam spisal sodbo, zaradi katere se mu bo živlenje v naslednjih letih zagabilo.

 • Antonius

  Na današnji dan pred 106 leti se je rodil japonski gangster Kazuo Taoka, Kučan se je rodil dne 14. januarja 1941, Janez Zemljarič se je rodil dne, 30. decembra 1928, za Armana Koritnika mi pa ni znano, ker je njegova bivša in sedanja dejavnost javna, podatki o rojstvu so pa tajni. Pri Kučanu in Zemljariču pa obratno. Tajni sta njuni kleptomanski *dejavnosti*, rojstni podatki so pa javni.

 • domovina mili dom

  Za levico je to kriterij etične elitnosti.

 • Soave

  Kar se je Janezek naučil, to Janez zna ??

 • tasilo

  Možakar je vendar šolan miličnik oz. policaj! Mar ste pričakovali, da bo pošten?!?!

  V takih primerih se ponavadi vprašamo:
  — ali gre kdo za policista, ker je že od prej pokvarjen in potrebuje le papir, ki ga bo ščitil?
  — ali postane pokvarjen šele na policijski šoli, ko ugotovi, da bo postal nedotakljiv?

  • alojz

   Niso vsi nedotakljivi. Če daš pihat ministru si ob službo.

 • sprehajalec

  kaj ni nek predpis, da za Javno/Državno službo ne smeš biti predkaznovan? Velja to samo za drugorazredne?

 • soc

  Saj še pomnite osnovno načelo komunizma? Kar je tvoje, je moje, kar je moje, te pa nič ne briga.

  • FRANC3

   To komunisti počno še danes uradno in legalno preko KRIVOSODJA.

 • PIA PlA

  Take rabmo, ali bomo na elitna mesta, kjer je potrebna usposobljenost za taktično krajo zaposloval poštene ljudi? Kako pa naj se potem krade? Sodniki imajo že itak preveč dela, da brišejo dokaze najbolj vplivnim.

 • sprehajalec

  Formula za uspeh v življenju;

  Miličniška kadetska šola + študij ob delu kakšne upravne smeri = Najvišji položaji v Državi na Javno-Upravno-Državnem.

 • rrrrr

  ,, So pa Koritnik, Golubič ter Kontič, vsi vidni član Janševe SDS od ustanovitve leta 1937 dalje, postavili prvo maketo TEŠ6 kot kotlovnico na lignit za ogrevanje neke avstralske bolnice . Kot je znano, je ta v lasti zakoncev Janša. Žal pa je na avstralskih tržnicah kmalu zatem zmanjkalo najprej domačega in potem še svežega premoga iz Trsta.
  Trojico prevarantov so zalotili v soškem pristanišču Trenta, ko so brez dovoljenj ministra Peršaka, brez soglasja Mirovnega inštituta, in s sredstvi transportnega kredita iz Srbske krajine , prečrpavali v tanker kvalitetno premogovo rudo, bogato z žveplom in drugimi strateškimi primesmi . Tanker, ki so ga prevaranti nameravali pretihotapiti v Avstralijo je že odkrila slovenska policija, ker je že pet mesecev zagozden na Fis progi za kajake nekje pri Srpenic,Soča pa poplavlja…”
  nam je danes razkrila raziskovalna vodilna noviraka s področja ekološke pridelave lignita in specialistka montanistka za rudarjenje traškega salatnika, Evgenija Carl za RTV Slovenija.

  • FRANC3

   LAŽNIVEC. VSI SO ČLANI KOMUNISTIČNE STRANKE ZVEZA KOMUNISTOV SLOVENIJE, preimenovane v ZLSD (ZDRUŽENA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV), kasneje pa v SD (SOCIALNI DEMOKRATI), ki s socialno čutnostjo nimajo nič.
   SD je bolj pristaš KLO (Komunisti Ljubijo Oblast in denar).
   Kontić kot župan Totovega Velenja nima denarja za izobraževanje tujcev, bo pa namenil vsaj 1.000.000 € za ureditev parka pred spomenikom morilcu TITO (od tega bo samo obnova spomenika stala 150.000 €).

   • rrrrr

    Dobro, Franci, a da je Kontič res komunist, kdo bi rekel? Ja, a pol je tut Golubič komunist? Ma, porca bandiera rosa, kej se pole tut Titovo Velenje po Brozu toku kliče.? Sm mislu da ja po uni moni od Tita Turšnka….. Hvala, res nisem vedel.

  • Olga_10

   Laž in kraja, manipulacije, zločini so “odlike” kriminalcev, ki
   So “vidni” člani zločinske združbe SD (prebarvanih komunistov), pod vodstvom Židana (iz ospredja) in Kučana (iz ozadja)!
   Carlova je prestitutka iz Murgel!
   Vi ste pa udbaški plačanec, s koreninami iz beograjskega pašaluka!

   • rrrrr

    Olga, ma joj !!

    • rubec

     V oddaji dobro jutro so jo potolažili, da je do 5 popitih bičerinov še zdrava rječ..

 • Olga_10

  Slovenci! Dovolj je udbomafijske države, z donom v Murglah!
  Vsi na volitve! Izvolimo desnico in očistimo Slovenijo kriminalcev! Dona na prestajanje dosmrtne kazni zaradi udbaških zločinov, veleizdaje, ropa Slovenije in rušenje demokratičnih institucij iz ozadja, preko skorumpiranega krivosodja!

 • lado

  KRETENI KAR STE VOLILI TO MATE DEBILI SLOVENSKI HAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  • Vera

   To ni niti malo smešno !

 • Osti jarej

  …ja,in….to je en izmed pogojev,da lahko “operišeš” v mafijastanu

 • xtc

  Naši so NAJBOLJŠI.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!