Drama na slovenski meji: iz avtobusa vrgli Sirca, zagrebški šolarji jokali

Fotografija je simbolična (foto: iStock).

Izlet zagrebških šolarjev se je pred dnevi spremenil v pravo dramo, saj so slovenski policisti njihovemu prijatelju, ki je sicer sirski državljan, prepovedali prehod. Fant sicer že pet let živi v Zagrebu, ima urejeno prebivališče in hrvaški potni list za tujce.

Otroci so, kot poroča hrvaški medij net.hr, v noči na nedeljo odšli na organizirano potovanje po Italiji, vendar jih je nato presenetilo ravnanje slovenske policije na meji, ki se je odločila, da prepove vstop v schengenski prostor dečku iz Sirije, čeprav je imel hrvaški potni list za tujce.

Pred očmi zgroženih srednješolcev, ki niso obremenjeni s svetovnimi politični razmerami, so slovenski policisti Sirca izvlekli iz avtobusa. “Vsi so kričali, saj jim ni bilo jasno, kaj se dogaja. Bili so obupani, ker njihov prijatelj ni mogel iti z njimi,” je za medij povedal eden izmed svojcev otrok, ki so šli na šolsko ekskurzijo.

Na Hrvaškem že od leta 2012, zna tudi hrvaško
Oče dečka, ki so mu prepovedali vstop, je sicer ortoped v Zagrebu. Leta 2012 se je preselil na Hrvaško, zgodnje otroštvo pa je preživel v sirskem Homsu. Zelo hitro se je naučil tudi hrvaško. Njegovi prijatelji in učitelji o njem govorijo v samih superlativih. Opisujejo ga kot super dečka, ki se je odlično vključil v novo okolje.

Del dečkove družine je ostal v Siriji, del pa se je preselil v Rusijo. Fant je sicer zelo srečen, da je prišel na Hrvaško. Kot ji sam pravi, v mirno in lepo deželo. Na sirskem konzulatu v Zagrebu so tudi pojasnili, da jih dejanje slovenske policije ne preseneča, saj ljudje iz Sirije nimajo več vstopa v schengenski prostor.

Za pojasnila v zvezi z dogodkom smo se obrnili tudi na policijo. Odgovorili so nam, da so policisti na mejnem prehodu Obrežje v soboto okoli 22.30 ure zavrnili vstop v schengensko območje državljanu Sirije, ki je potoval z avtobusom hrvaških registrskih tablic. Pri mejni kontroli se je izkazal s potnim listom za tujca, ki ga je izdala Republika Hrvaška, v katerem je imel dovoljenje za bivanje Republike Hrvaške, kot namen bivanja pa je bila navedena “subsidiarna zaščita”. Ob tem so pojasnili, da je potni list za tujca javna listina, ki se izda tujcu, kateremu je dovoljeno bivanje v državi, nima pa in si ne more priskrbeti veljavne potne listine svoje matične države.

Za vstop v Slovenijo morajo vsi tujci, ki se izkažejo s potnim listom za tujce, izdanim v drugi državi, pridobiti tudi vizum. Vizum se pred vstopom pridobi na diplomatsko-konzularnem predstavništvu v tujini. Državljan Sirije v potnem listu za tujca ni imel vizuma za vstop v schengensko območje.

Dodali so, da policisti mejne kontrole niso opravljali na avtobusu, ampak v prostorih policijske postaje, namenjenih opravljanju mejne kontrole potnikov, in v postopku niso uporabili prisilnih sredstev. Po zaključenem postopku je voznik avtobusa državljana Sirije zapeljal na hrvaško ozemlje, kjer naj bi ga prevzeli svojci. Po vrnitvi je avtobus s potniki nadaljeval pot.

B. O.

 • Silka

  Tu jaz za enkrat ne vidim nobene drame. Če ima nekdo prepoved za vstop v Schengenski prostor ima pač prepoved in ga ne smejo spustiti noter in tu ni kaj dodati. Slika, ki so jo objavili pod naslovom tega članka, pa je tudi ni primerna.

 • Vera

  Tisti ,ki so organizirali izlet,bi se prvo morali pozanimati,če ta fant ( nič kriv ) sme v države schengna .

 • althar

  Kot bi prepisali članek iz Mladine ali Dnevnika.

  • Olga

   Ni enako! Tu je le le poročilo o dogodku! Poročevalec se ne opredeljuje o ničemer! Dnevnik in mladina poročata manipulativno.

   • von Rhein

    Olga,že naslov članka je preveč sluzast…otroci so jokali.In kaj? Ni imel urejenih dokumentov in punkt.

    • Olga

     Saj sem napisala: policisti so opravili svojo dolžnost! Poglejte malo više.

 • lojze

  Članek je napisan senzacionalistično. Fant ni imel ustrezne potne listine in so ga zavrnili. Mislim, da je največja krivda na strani hrvaškega organizatorja izleta, ki bi moral preveriti ali fant s tako listino lahko potuje v tujino. (sicer pa je članek res zelo, zelo pristransko napisan; zgroženi sošolci, ki niso politično obremenjeni, o fantu govorijo v superlativih, bili so obupani itd,itd.)

 • Franjo Trojner

  Veliko prahu za en velik nič! Zakone je pač potrebno spoštovati! Škoda in protiustavno je, da zakonov niso policisti upoštevali tudi leta 2015, ko se je preko našega ozemlja nezakonito sprehodilo več kot pol milijona ilegalnih ekonomskih migrantov. Ni mi jasno kaj je z našo pravno državo in zakaj še nihče od tistih, ki je delal v nasprotju z domačo zakonodajo in tudi zakonodajo EU ni bil sprocesiran in zaprt na Dobu??? Ma naša pravna država izgleda dela po načelu toplo hladno, samo po veljavni zakonodaji ne. Vseeno bodo ti ljudje enkrat pred sodiščem morali odgovarjati za kršitve kopice zakonov in takrat jih bo Dob poln.

  • Lustrator

   Eh, kakšne zakone neki. Slovenska vlada, njeno notranje ministrstvo in policisti se požvižgajo nanje, ko zares šteje. So pa seveda odločni in pogumni, ko je potreba mišice pokazat na popolnoma neprimerni tarči. Da se le vzdržuje videz “urejene pravne države”.

   • Franjo Trojner

    Res je kar si zapisal,imamo res pravo banana republiko, Bog se nas usmili, kaj vse nam toti luzerji še pripravljajo.

 • Olga

  Policisti so opravili svojo dolžnost!

 • luckyss

  Koji kurac vam je spet, da v tem vidite problem ?!

  “Za vstop v Slovenijo morajo vsi tujci, ki se izkažejo s potnim listom za tujce, izdanim v drugi državi, pridobiti tudi vizum. Vizum se pred vstopom pridobi na diplomatsko-konzularnem predstavništvu v tujini. Državljan Sirije v potnem listu za tujca ni imel vizuma za vstop v schengensko območje.”

  Tu je vse povedano !!

  • Olga

   Pametujte? Zakaj le? Članek poroca o dogodku! Ne dela v stilu Hanzi!

   • luckyss

    Naslov članka je ..
    “Drama na slovenski meji: iz avtobusa vrgli Sirca, zagrebški šolarji jokali”…
    Gre torej za populizem….ovce seveda niste opazile, da članek v bistvu obsoja vaša SDS stališča..
    Pa ni problem..pač ovce kot ovce..preden se zaveste za kaj se gre vas že strižejo ;))

    • Lustrator

     Popolnoma nasprotno – članek le razkriva patološki čut za zločine nad nemočnimi in rasizem slovenskih komunjar, ki teroristom in neidentificiranim “beguncem “na veliko brez dokumentov odpira vrata v Slovenijo, potem pa se lepega dne odloči maltretirat na hrvaškem že dlje živečega Sirskega dečka, češ “pri nas pa veljajo neki zakoni!”. Razkriva torej, da ste komiji rasisti in skrajneži za katere obtožujete demokratično stran – in to konkretno z dogodkom.

     • luckyss

      Spet običajni brezvezni bla, bla bla od tebe..
      Napiši še kaj o tem, da je bila kolaboracija s Hitlerjem “nujna”;))

     • Lustrator

      Doslej nisi uspel z argumenti demantirati niti enega mojega stavka, kaj šele celotnega komentarja. Tudi tokrat ti ni uspelo preseči svojih okvirjev.
      Sicer pa še enkrat; kolaboracija z nekaj tisočkrat močnejšim okupatorjem ni je bila nujna tako iz humanitarnega kakor tudi iz pravnega vidika. Mi je pa jasno, da ti kot tipičnemu komunistu ni znan pomen ne enega, ne drugega pojma.

     • luckyss

      Glej, ne ljubi se mi debatirati s tabo, sicer pa si itak sam povedal bistvo kolaboracije vaših prednikov …nastavit rit, če je nasprotnik premočan..
      Ni čudno, da potem potomci silijo med župnike in po Freudu delajo tisto kar so počeli okupatorji…Oni so okupatorji..ministranti pa …..ha, ha.. ;)))

     • bednick

      Ti si pa res en brezveznik.
      Zakaj takoj menjaš temo?

     • Lustrator

      Če ne razumeš, pač ne razumeš. Še enkrat – zaradi partizanov je življenje izgubilo skoraj 100.000 Slovencev in to večinoma tistih najbolj žlahtnih, pomembnih za narod. Partizani so izvajali krvavo revolucijo v času zunanje ogroženosti
      naroda,konfrontacija z obema okupatorjema, ni bila nikoli zares na
      dnevnem redu – okupatorjev je namreč v času cele vojne pri nas padlo cca 800 (ne 80.000, kar bi še vedno pomenilo poraz!!!). To so najosnovnejša dejstva naše polpretekle zgodovine. Če teh osnov nisi pripravljen razumeti, potem ti o 2. svetovni vojni, komunistični revoluciji in njenem nadaljevanju vse do danes ni jasno popolnoma NIČ.
      Sva zaključila.

    • Olga

     Naslov članka so dejstva!

  • Štalmajster

   Ne vem če si ti ravno neki “levak”. Ta cajtng pa se mi na cajte zdi tak malo ……. hujskaški.
   Ne vem, če niso lastniki toliko “madžari kolikor je Soroš “madžar”.

 • Franc Bizjak

  Policisti so na meji delovali povsem pravilno. Če bi bilo tudi v preteklih letih vsaj približno tako bi morda v Zahodni Evropi beležili kaakšno teroristično dejanje manj.

 • MEFISTO

  Naše meje pa res ne more prestopiti kdorkoli, pa najsi bo majhen ali velik.

  Iz sicer pa iz majhnega raste veliko.

 • MEFISTO

  Jaz bom star 100 let, če bom dočakal, pa ne bom videl niti hotel videti Sirije.

  Tudi temu smrkavcu tudi ni treba videti Slovenije.

  • luckyss

   V bistvu otroci niso ničesar krivi..niti sirski begunci…
   Je pa problem v tem da nam vsiljujejo neke Afganistance in polpismene afriške mladce…
   Kot sem spodaj napisal…naj bo zakon za vse enak !!

 • Andreass82

  Sploh ne rabim nobenih dokazov, potrjuje moje razmišljanje, Hrvaška je del sirijskega območja, koliko Slovencev tega ne razume, kultura Balkana se začne na Kolpi in do Sirije, to vam je eden in edini svet, pa razna predmestja v Zahodni Evropi, kamor so jih naselili, tako da varni nismo več nikjer, kako slabo je to jasno politikom, tudi našim!

 • Peter

  Glede na to, da zadnji dve leti preko odlićno ćuvane šengenske meje ne more nihće brez ustreznih dokumentov, povsem pravilno.
  Brez sarkazma: potni list ni ustrezal zato meje ni mogel prestopiti. Zakaj so jo mogli stotisoći pred njim? Ne vem, vprašajte MNZ, vlado itd…

 • Stajerka

  jp……ebat ga – EU državljani pač NE moremo tavat po lastni Evropi brez dokumentov……po drugi strani pa politiki dopuščajo, da se čez meje vali vse kar je na 2 nogah…..in to brez dokumentov, kar je še huje – brez preverjanja…….tu je pa Cerar maher no. 1….
  kar se pa tiče omenjene zadeve sirskega otroka na hrvaškem avtobusu…….pač nesposobni, visoko izobraženi profesorji, nimajo 5 g soli v glavi – da bi slučajno poslovali v skladu z zakoni in pravili……

 • RATATA

  Hrvati od nekdaj za hrvata vzamejo vse živo in mrtvo. Prebivalce celotne Istre (sestavnega dela slovenske Dežele Primorske!) so označili določili hrvate, čeprav so to bili Črnogorci, Moro Vlahi, Čiči, Istrani, Slovenci, Arbanesi …. Nabreknili so na 4,5 mio. Edino 250 taužent Srbov so pregnal, ko je enkrat bila neka oluja.
  No ta sirski fant, je še vedno Sirec in bojda prav fajn in spodoben, kot oče ortopet in niso iz pošiljke teh migrantov, saj so bolj pametni in so odšli prej. Butasti so pa hrvatski učitelji, potovalni agenti in prevozniki, ki ne poznajo predpisov.
  Jaz navijam za fanta, naj se vrne na hrvatsko parcelo, saj je tam zadovoljen.

 • Osti jarej

  ..jah …zdaj,ko so skozi in mimo spustili tisoče in tisoče moških od 15-50 let ..kar tako,na lepe oči in brez dokumentov,je njih naloga jebat enega sirijskega šolarja……še dobro,da ga niso namahali s pendreki,ga zbrcali in zlasali ,pa še s šokerjem ene parkrat ruknili

  • Peter

   Policija dela po navodilih, navodila pa pridejo iz…
   Skratka, znašajo se nad mulčki, naši hrabri policaji, no.

   • von Rhein

    Nepotrebna patetika. Mogoče malo cinizma?

    • Peter

     Veliko cinizma, pa še vedno premalo, no.

 • tarantela

  Kwa je zdej? Če bi ga spustil čez mejo v Slovenijo, bi pa nabijal, da se ne držijo predpisov.

 • von Rhein

  Pravilno. Naj jim bo jasno,da se ne morejo sprehajati kakor se jim zahoče. Za poduk drugim.

 • Razocarana

  Glede na to da se slovenski policaji, enkrat za spremembo, na slovenski meji držali zakonov, in glede na to da deček ni imel ustreznih dokumentov za prečkanje meje, bi bil vsak jok otrok in stres siriskega dečka prišparan, če bi njihovi učitlejji in organizator izlete opravili svoje delo in predčasno zagotovili da imajo vsi otroci potrebne dokumente za prečkanje mej.

 • Volkhv

  A so hrvati švercali orožje ali migrante? Nikoli ne veš

 • MEFISTO

  O joku pa tole.

  Njega dni se je ajnrikalo v slavno in zmagovito JNA v glavnem spomladi in jeseni v več valovih oziroma terminih.

  V našem starodavnem mestu so novake zbirali na magistratu, jih tlačili na tesno magistratno dvorišče in ravnali z njimi kot so nekoč ravnali z nasprotiniki komunistične revolucije.

  Pogosto so rekrute spremljala tudi solzna dekleta.

  Med njimi je običajno najbolj glasno jokala neka tovarišica, za katero so dobro informirani ljudje govorili, da je še samo šnelcug ni povozil, in ki je vsakokrat spremljala kakega bodočega varuha mej in poretka socialistične samoupravne in gnile Jugoslavije.

  In kljub joku se nam ni nič smilila, saj smo vedeli, da bo naslednjo spomlad in jesen spet vsakokrat neutolažljivo jokala.

 • Olga

  Kje pa je naše krščansko usmiljenje?

  • Soave

   Hi. . . . .hi. . . . . . pri tebi je pobegnilo !

  • Olga

   Zloraba Nicka! Do Antifa nimam nobenega usmiljenja! Do tatov Nickov in članov Antifa pa še manj!

 • Olga

  Jaz takoj sprejmem nekaj beguncev in upam, da bom zaradi tega šla v nebesa!

  • Štalmajster

   Ti ?? V nebesa ?? ;-))) Aaaa ja …….seveda, če ti bodo dali šprengštof pod ta zadnjo.

   • Olga

    Ste tudi vi komoanjon pederske tatinske dvojke?

    • Štalmajster

     Kaj se pa ti oglašaš. A …. sem tebi ponujal nebesa pa ……. šprengštof ? ;-)))
     Mam nos za kojnskega, kravjega, svinjskega, kurjega, pasjega….. ta pa posebno diši. Le s kere riti je prilezel ?? ;-)))

  • macon

   Odj…, lažna Olga. Levajzarski bedniki.

  • MEFISTO

   Nekaj časa se ti bo že zdelo, da si v nebesih, dokler ne boš vstala in si uredila frizuro in možgane.

   • Olga

    ?? Komu pišete? Tatu, ki se predstavlja v mojem imenu? Očitno gre levakom zelo slabo, da morajo zlorabljati Nicke drugih ljudi…

  • Olga

   Zloraba Nicka! Levičarji jih želite imeti, pa jih vzemite! Skupaj s Kučanom ste jih Antifa pozdravljali, pa jih imejte!

  • Soave

   Le daj !! Jim boš potem, ko se bodo razstrelili delala družbo pri Alahu. Pa še nam pridi povedat, kako je z devicami, oz., če boš ti deležna kakšnih devičnikov !!

   • Olga

    Ste komoanjon tatinskega pedra, ki se predstavlja za Olgo ali pa sta oba ista oseba?

    • Soave

     Velika pomota. Pa vseeno ne bom razlagala, ker sem pred kratkim svoj stari profil izbrisala in sem sedaj Soave.
     S fake Olgo sem se poskusila pošaliti. Izgleda, da mi ni uspelo.
     Lep večer

  • djuro sumar

   Imaš smolo, saj nebes ni.

 • bednick

  Iz SFRJ:

  MALI OGLASI
  Prodam đezvico in komplet servis za kavo,
  pod šifro: svina carina.

  ( p.s.:na italjanski meji so mu cariniki zaplenili 1 kg kofeta)

 • Soave

  Hudir , no ?? Saj so čisto zmedeni. Ne vedo, kako ravnati. Zakaj neki ??

  • Franjo Trojner

   Ja tut Cerar, Györkösova in Katičeva nimajo pojma, čakajo, da jim Merklca prišepne.

 • Olga

  Vljudno prosim moderatorja, da prepreči zlorabo Nickov!

  • Olga

   Olga je ena sama in to sem jaz!

   • Olga

    Zlorabljen Nick! Moderator bo že vedel, katera je prava, na vašo žalost! Vi ste: Pederast, Antifa, tat, …”dober” naslednik zločinskih komunistov…

    • domovina mili dom

     Pusti to zalezovalko/ca. Bodi ponosna, da si tako uspešna. Tako se ti tipi hočejo poistovetiti s tabo. Uživaj, da imaš posnemovalce.

     • Olga

      Hvala! Njihov namen je le diskreditacija, ker sem verjetno zelo blizu resnici, ki jih moti! Radi bi me utišali! A se motijo!

     • domovina mili dom

      Ti zavidajo, ker resnico ne zmore vsakdo napisati ali jo vsaj razumeti.

     • Slovenka

      Spoštovana Olga, tudi jaz občudujem Vašo vztrajnost in odločenost, da ne boste na tem forumu nikomur ostali nič dolžni in da celo odgovarjate raznim provokatorjem in onesnaževalcem portala, ki bi jih moral moderator že zdavnaj vreči s foruma. Še enkrat, občudujem Vašo energijo.

     • Hun

      ti hoces bit blizu kurcu pa ti nikakor ne rata

    • bednick

     Jaz sem moderator. Ti nisi Olga.

   • bednick

    Ne, Olga sem jaz.

  • bednick

   Ti nisi Olga, ti si MEFISTO.

 • wowoo

  Fant je za par let zamudu… takrat bi lahko brez dokumentov šou tud na Oktoberfest! Danes pa je malo drugače …

 • domovina mili dom

  Eno leto prepozno.

 • Sašo

  haha, strašna zgodba .

 • Get2 Business

  škoda, ker niso vse ven vrgli

 • delaware

  Mutti..kje si bla fčeraj.??

 • Aron

  Idiotski policaji, ni kaj drugega za pripomniti. Upam, da dobi mastno odskodnino za to travmo.

  • šmentanamuha

   Seveda, idiotski aron.

  • Olga

   Zakaj? Ker si ni uredil vize? Policisti so ravnali končno zakonito!

   • Hun

    a ti se nis crknla psica jalova

  • cosmosjasnovidec

   Idiot si ti bedak navaden.Sirci nimajo vstopa v schengenski prostor kar je jasno vsem državam katere so v schengenu samo tebi ne.
   Namesto,da se sluziš tukaj pojdi iskat in se naući nekaj o zakonu.

   • Aron

    Na MZZ pojasnjujejo, da lahko po predpisih EU “učenci, ki niso državljani države članice EU, vendar zakonito prebivajo v drugi državi članici in želijo vstopiti na njeno ozemlje bodisi za kratkoročno bivanje bodisi za tranzit, le to storijo brez pridobitve vizuma”.

    katerega dela ne razumeš?

    • ttz

     Aron, lahko vstopijo brez vize, ampak pod določenimi pogoji, kamor šolska ekskurzija vsekakor spada. Mora pa učitelj predložiti v tem primeru spisek vseh potnikov, na posebnem formularju, ki ga mora potrditi tudi urad za tujce.
     Tega dokumenta pa niso imeli, zato je prišlo do zapleta.

     katerega dela ne razumeš?

   • Hun

    teb je treba jebat mater v rit nonstop

  • Franci Steiner

   ???

 • šmentanamuha

  Ja, čist okej, mali si bo naslednjič uredil vizum, pa bo. Tudi z nami ravnajo enako, če se pojavimo kje brez ustreznih dokumentov. Zato ne delajte solzne drame, ker ni razloga za to. Hrčki tudi nam pregledujejo dokumente, torej?

 • Matt_von_Glanz

  zarožljali so z orožjem in dokumenti

 • cosmosjasnovidec

  Vsaj enkrat pravilno dejanje.
  Sicer pa Sirci nimajo več vstopa v schengenska območja tako,da je ravnanje policije povsem normalno.

  • Aron

   Na MZZ pojasnjujejo, da lahko po predpisih EU “učenci, ki niso državljani države članice EU, vendar zakonito prebivajo v drugi državi članici in želijo vstopiti na njeno ozemlje bodisi za kratkoročno bivanje bodisi za tranzit, le to storijo brez pridobitve vizuma”.

   Kaj pa zdej?

   • ttz

    Aron, lahko vstopijo brez vize, ampak pod določenimi pogoji, kamor šolska ekskurzija vsekakor spada. Mora pa učitelj predložiti v tem primeru spisek vseh potnikov, na posebnem formularju, ki ga mora potrditi tudi urad za tujce.
    Tega dokumenta pa niso imeli, zato je prišlo do zapleta.

    katerega dela ne razumeš?

 • resnicaboli

  Zakaj tak cirkus. Ni imel ustrezne dokumente in pika.

  • Dovžan Miha

   Rodilnik. polpismen si. Resnica boli … :D

 • Sredina

  Sirski konzulat v Zagrebu naj bi sporočil, da Sirci sploh nimajo vstopa v Schengen, in to bi moral vedet tudi odgovorni na šoli…

  • Aron

   Na MZZ pojasnjujejo, da lahko po predpisih EU “učenci, ki niso državljani države članice EU, vendar zakonito prebivajo v drugi državi članici in želijo vstopiti na njeno ozemlje bodisi za kratkoročno bivanje bodisi za tranzit, le to storijo brez pridobitve vizuma”.

   • fmg9

    Aron, lahko vstopijo brez vize, ampak pod določenimi pogoji, kamor šolska ekskurzija vsekakor spada. Mora pa učitelj predložiti v tem primeru spisek vseh potnikov, na posebnem formularju, ki ga mora potrditi tudi urad za tujce.
    Tega dokumenta pa niso imeli, zato je prišlo do zapleta.

   • Sredina

    no ravno policija pa je podala razlago, da državljani tretjih držav, ki v drugih državah bivajo pod subsidiarno zaščito ali pod statusom begunca, morajo imeti za vstop v SLO vizum, ki ga lahko izdajo diplomatska-konzularna predstavništva

 • sunday

  ja pa kaj bi zdaj hrčki radi – še s tem izzivajo, ti res nimajo mere – poslati ga nazaj na konzulat v zagreb in naj tam vsem pove, da musli podganji iztrebki nimajo v slo kaj iskati!!!

  • jezovnik

   a kaj pa vi kranjske podgane pridete na hrvaško svako lete in žderete vaše bofl izdelke..tujcima ni pristopa

 • Steiermark

  Cel avtobus bi naj poslali nazaj, tja, od koder je prišel…. Nobene izjeme, niti za sirca niti za hrvate, ki so nam ga pravgotovo hoteli podtakniti…..

  • Hun

   podtaknt bi teb mogu kdo mozag…kaj ko je to nemohoce

 • Vojteh Dovč

  jaki rvat .strup se drži v malih flaškah

 • janez zorman

  Kaj je sedaj; deček ali srednješolec ?

 • Hun

  sirski pobč vsaj potuje…z razliko od nasih zjebanih desnicarjev, ki od svojih zabacenih krajev nikdar sveta niso vidl

 • Pezde

  In pazi to. Na RTV MMC portalu nobene besede o tem (ali se motim?). Pa tako zelo jih ponavadi skrbi za migrante. Je mogoče, da Jelene Aščič in njene kolegice (t.i. ženski stvor) v resnici prav nič ne skrbi za migrante, ampak jim gre samo za politiko? O tem pa nebi pisali, ker bi osramotili našo vlado, to pa ne, a-a, ker so njeni zavezniki.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!