Eva Irgl: Levica s skrivanjem zgodovinske resnice ohranja privilegije

Eva Irgl (Foto: STA).

“Pri nas je preprosto tako, da na desnici obsojamo vse totalitarne sisteme. Nacizem, fašizem in komunizem. Na levici pa se vedno zatakne pri zadnjem, pri obsodbi komunizma,” je v intervjuju za hrvaški spletni portal dejala Eva Irgl, poslanka SDS.

Eva Irgl, poslanka SDS,  je v odmevnem intervjuju za hrvaški “Portal Hrvatskog kulturng vijeća” ocenila odnos levice do slovenske zgodovine. Trdi, da slovenska levica prikriva zgodovinsko resnico, obenem pa kliče k pogledu v prihodnost. A ta ni možen, dokler resnica ne pride na plan.

Eden izmed razlogov, zakaj je resnica še vedno odeta v tančico skrivnosti in laži, je tudi odnos pravosodnega sistema do polpretekle zgodovine. Pred časom je pravosodnemu ministru Klemenčiču zastavila vprašanja, kako je mogoče, da odgovorni za povojne zločine še niso bili pripeljani pred roko pravice.

“Odgovor je bil seveda medel in brez prave substance, kar pa je povsem razumljivo, saj minister mora ščititi politične dediče tega zločina, saj so ga za nagrado – ker je protizakonito rušil drugo vlado Janeza Janše – postavili za ministra,” je povedala Irglova.

Irglova je opisala tudi podobnosti med Hrvaško in Slovenijo, kar se tiče odnosa do polpretekle zgodovine. Po njenem mnenju so podobnosti jasno vidne. Opaziti je namreč številne intelektualce, ki perpetuirajo mite, ki jih je osnovala Komunistična partija. Poslanka SDS trdi, da je to na nek način celo logično, saj so vezani na privilegije svojih prednikov.

Za kaj gre pri reševanju temnih poglavij naroda?
Na novinarjevo vprašanje, ali ne gre pri ukvarjanju s temnimi poglavji zgodovine nekega naroda morda celo za rehabilitacijo fašizma ali nacizma, je Eva Irgl odgovorila, da ne in da je potrebno rehabilitirati nedolžne in jim tako vrniti dostojanstvo. “Največja neumnost, ki pa jo od političnih naslednikov Komunistične partije vedno znova slišimo, pa je krilatica, da želimo rehabilitacijo kolaboracije. Nesramno podtikanje, ki je namenjeno izključno podpihovanju sovraštva v narodu in je daleč od resničnega,” je povedala Irglova.

Ž. K.

 • Bettyliza

  Kako že pravijo ? Laž je nesmrtna duša………….. koga že ???????
  Evi, kar nalij jim čistega vina !

 • resnicaboli

  Če pogledamo to včerajšnje divjanje z simboli bivše države je skrajni čas da DZ sprejme zakon o prepovedi teh simbolov na javnih prireditvah. Zakaj v Nemčiji noben ne maha z zastavami Hitlerja? ker je kazen samo drastične kazni preprečijo da norci v javnosti kažejo svoje nagnjenje.

  • macon

   1991 jim je razpadel družbeni sistem in država, ki so ju z nesposobnostjo, kriminalom in korupcijo uničili, zato komunajzarji niso niti najmanj primerni za zasedanje vrha piramide. Normalna družba, ki gleda v prihodnost bi jih izvrgla. Jasno je, da so naredili in še delajo vse, da bi ohranili oblast in so pripravljeni tudi ubijati.

   • baubau

    seveda delajo vse-prim.umor direktorja KI.

 • garfi

  Eva je lepa pametna in pogumna Slovenka.
  murgelski val202 je referendum o arhivih posmehljivo imenoval irgelreferendum
  Sloovce se še vedno delajo neumne.

  • tarantela

   Meni je bolj všeč Anja Bah Žibert, je ženska z izjemnim razumom, pronicljiva in zna uporabiti tudi humor. Skratka, vredna, da prevzame kakšno višjo funkcijo v stranki.

   • MEFISTO

    Tarantel, pri poslankah SDS ni vprašnje, katera je boljša.

    Vse veljajo v državnem zboru za edine pametne ženske.

    Po videzu in vsebini bi jih bilo greh primerjati s poslankami levice, še posbej SMC, ki so vse vizualno nezanimive in butaste ter zato pokvarjnene.

    • tarantela

     Ne delam nobene primerjave, samo gledam in poslušam Anjo in jo prav zaradi izjemnega podajanja argumentov zelo cenim. Pamet in razum na višku.

     • MEFISTO

      Jaz jo pa delam in sem zgrožen nad psihofizičnim videzom in stanjem poslank levice.

  • prevec zabit

   Koliko zaupanja do politikov – precej zalostno…

   • garfi

    Kaj bi moral zaupati jugodiktatorjem ?
    Komu pa ti zaupaš ?

 • Anton

  Eva oni nam lažejo že 70 let, še več, laž je postal status slehernega komunajre, še več oni so postali del te laži in lažejo nezavedajoč se tega. postali so bolniki

 • Kučko pod pručko

  Ker Irglova ni pojasnila, od kod komunistom, pregovornim lažnivcem, izvira ta človeka nevredna lastnost, jo bom malo dopolnil.

  Po Napoleonovem porazu v Rusiji in vkorakanju koalicijskih sil v Pariz, je francoski cesar odstopil. Čez dve leti, to je bilo 1814, se je pričel vsem znani dunajski kongres, na katerem so se dolgo dogovarjali o novi ureditvi Evrope, Ta naj bi po tridesetletnih vojnah prinesla trajen mir. Iz tistega časa je poznana naslednja krilatica …

  – ruski car (Aleksander I.) laže za vse
  – danski kralj govori za vse
  – pruski (Friderik Wiljem III.) misli za vse
  – wuerttenberški jé za vse
  – bavarski pije za vse in
  – avstrijski cesar (Franc I.) plača za vse.

  Iz prve izpričane primerjave mi je sedaj še bolj jasno, kje so se naši komunisti naučili laganja. Jasno, ta lastnost, ki jo imajo sedaj že vcepljeno v genih in brez katere ne bi znali več živeti, se je porodila v Moskvi, kjer so si nabirali prve nauke komunizma. Po vrnitvi domov so jo nadgrajevali pri šolanju topoumnih kadrov v Kumrovcu, kamor so slovenski komunisti trumoma zahajali, sedaj pa ima svoje domovanje v centru vsega zla, v Murglah!!!

  • intel345

   komunisti ne znajo druzga kot lagat

 • tzt

  Ni kaj dodati komentu Kučka. Tako kot koncem osemdesetih, prefarbani komunizem zopet tone. Masa kritikov se samo veča. Samo še vprašanje časa je kdaj prava demokracija zasede tron. Upam, da so dobili pravo lekcijo česa se ne sme ponoviti in kaj vse je treba lustrirati in kaj vse poslati na očiščena sodišča. Če bo prehod zopet mlačen, smo dokončno opleli.

 • intel345

  prepovedat zločinske jugo simbole in rdeče zvezde v javnosti. problem rešen.

 • Rožle

  Ah kje…tovrstna sorta pa že ne laže…!

 • Rožle

  Kmalu v novicah: “Odkrili kriminalno združbo: ZL, SMC, AB. SD, DESUS, LDS……”

 • Mojca pokraculja

  Jaz bolj pogrešam kakšen njen intervju v zahodnih cajtengih. Pa še od koga, ki zna jasno in brez ovinkarjenja povedat kakšen izem straši pri nas.
  Kučko je glih kar plačal itervju za avstrijski cajtng, ne vem kakšna je sicer tarifa, da je lohk pametoval o brexitu. Zlaganec pokvarjeni.

 • Rožle

  Pri levaku je pa Itaq tako…
  Še predno zine se že zlaže…

 • Peter

  Offtopic za ČRNO OVCO:

  »V zvezi z vašim vprašanjem, ki se nanaša na denarne prejemke (letni prejemek, veteranski dodatek), ki jih prejemajo člani družine Krkovič, in sicer Tone Krkovič, Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija Krkovič, vam sporočamo, da Anton Krkovič prejema letni prejemek v višini 1.104,77 eur bruto, oziroma 828,58 eur neto. Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija Krkovič pa ne prejemajo nobenih denarnih prejemkov,« nam je odgovoril načelnik upravne enote v Kočevju Roman Kladošek po poprejšnjem soglasju omenjenih članov družine Krkovič.

  • MEFISTO

   Ne bo dovolj!

   Pri udbi so moža stoterih nickov učili, da je treba laž čim večkrat ponoviti, da se vsaj nekaj prime.

  • Jovo Jamnica

   No, no, po pričevanju Mihe Butare, si Toni dodatek zasluži…
   Ves čas srečanja je ob njem sedel sin Toni. Krkovič mi je s ponosom povedal, da je sin njegov spremljevalec in varnostnik. Kljub svoji mladosti je Toni dominiral z močno postavo, tako da bi mu lahko človek prisodil štiri ali pet let več, kot jih je dejansko imel. Aktivnosti, ki smo jih kasneje opravljali, so razblinile vsak dvom o tem, ali je fant lahko opravljal svoje zahtevne naloge. Veliko spoštovanje, ki ga je gojil do očeta, in znanje borilnih veščin se je prepletalo z usposobljenostjo za uporabo orožja, ki mu jo je vcepil oče. Čeprav mlad, je bil vreden popolnega zaupanja. Zato mu je oče takrat in tudi kasneje zaupal zahtevnejše naloge…
   http://www.veterani-ljubljane.si/delovanje-msnz-v-lj-pokrajini.html

   • Peter

    Če si ga zasluži ali ne, ni moj problem. Dejstvo je, da ga ne dobiva in da tisti, ki trdijo drugače, lažejo.

    • Jovo Jamnica

     Eh, saj to mene sploh ne zanima. Zanimiv mi je “Rambotony”, kako prelomno vlogo je igral. In to pri starosti dvanajst let. Se še čudiš zgodbam o junaških kurirčkih med NOB?

  • Olga

   Tu vidimo, kako manipulirajo levičarji, zato jim jaz ne verjamem niti tega, da mi podnevi rečejo, da je dan! Prej preverim!

 • Olga

  Bravo Eva Irgl! Pogumno se bori za resnico in demokracijo! Kaj pa delajo komunisti: lažejo, kradejo, če bi lahko, bi tudi morili! Poglejmo Ambrožiča! Zagovarja zločinskega očeta! V Nemčiji se je sin odpovedal očetu nacistu, ki je moril med vojno in se prišel opravičiti svojcem žrtev, ki so prišli na spominsko slovesnost v taborišče! Pri nas pa SD hodi na srečanja NOB zločincev in se z njimi vred ni sposobna opravičiti Slovencem! Vsi, ki volitve SD in vso ostalo navlako podpirate zločin in ste z njimi zločinci!

 • svatne

  Ne le “levica” – tudi vse in vsaka druga KLIKA ohranja in si nemoteno pridobiva privilegije predvsem zato, ker so notorični boljševiki, dovčerajšnji ZSMS jevski aspiranti pravočasno zamenjali “plašč po vetru” (dlako po vremenu) in ob prvi priliki (beri takoj, prvo leto) sesuli bistveno značilnost, ki iz parlamenta naredi orodje svobode in demokracije: suvereniteto, neodvisnost poslancev (82., 83. in ostali členi Ustave). Vemo, kdo so tisti – še danes “šefi” – ki so rjuli podla gesla o “privilegijih poslancev” in s spremembo zakona iz poslancev naredili svojo ubogljivo glasovalno napravo. Iz države pa tragikomično spako (izpraznjeno vrečo, ko so vse zagonili in pokradli).

  • Olga

   Spet vsegliharstvo?! Ne hvala!

 • totex39

  V Sloveniji si ne moremo zatiskati oči, če v njej še vedno vladajo levičarske stranke, katere imajo komunistične nadzore in prikrivajo zgodovinsko resnico. Ravno zaradi takih jugonostalgikov lahko ponovno zabredemo v “balkansko blato”.

  • tarantela

   Mislim, da morate prepričati volivce, da bodo volili desne stranke. Kako, je pa za razmislit.

 • domovina mili dom

  Za vsem komedijantskim obnašanjem levice je nekaj drugega bolj nevarnega, nevidnega, v ozadju.
  Se je kdo vprašal zakaj izginjajo čez noč razne table, obeležja, vse kar spominja na domoljubje in osvoboditev Slovenije. Tu je tista skrita nevarnost, ki se mu reče efekt kuhanja žabe.
  Mi se sploh ne zavedamo, da so zrežirane afere glasne, v ozadju pa tečejo tihe priprave komunistov na poslednji udarec demokraciji. Tipičen primer je Luka Koper. Ljudje vprašajte se kdaj je komunist nastopal proti komunistu.

 • karlina
 • črnaovca

  Kako lepo ko ti lepotička, ki v življenju ni še nikoli delala in nič ustvarila, deli nauke. Zamislite si kaj bo če dekle enkrat na volitvah pogori od česa bo živela saj ne zna drugega kot nakladati po nareku šefa

  • Viktorh

   Imata nekaj skupnega..

  • totex39

   V levičarskih strankah je mladih gobčnih bleferjev vedno več.

 • dob

  Ni mogoče obsoditi samo ene diktature, ne da bi obsodili vseh diktatur.
  Ni mogoče obsoditi eno ali dveh, tretje pa ne!
  To bi bilo, kot bi fašizem obsodil nacizem in bi po kučanovi pameti to potem bilo v redu, ali kaj?!
  Če sprejmeš eno diktaturo – sprejmeš vse diktature!
  Diktatur ni možno ločevati. Diktatura je diktatura.

  Tudi Islam je diktatura.
  Vsaka žalitev človeške duše in človekovega telesa je diktatura na svobodo človeškega bitja. Nekateri mislijo, da če si suženj prostovoljno, z demokratičnim glasovanjem izbere suženjstvo, da je to potem Demokracija. To še zdaleč ni res.
  Mi denimo imamo takšno diktaturo, ki si jo sami izbiramo in kučan dejansko misli, da smo s tem, ko to spako prenašamo, potrdili svojo izbiro. In da je zato diktatura, ki jo on predstavlja in jo vodi, legitimna.
  To ni demokracija in nikoli ne bo demokracija! Resnica ni stvar interpretacije, je nekaj čisto drugega, le da kučanovi možgani tega niso sposobni dojeti.

  Pri tem ni pomembno če gre za ideologijo ali religijo! Človek ni narejen zato, da ga nekdo žali, ubija, ga muči, isiljuje, nadzira, in se posmehuje njegovi želji, da bi si ustvaril boljši svet, ne da bi mu bilo treba pri tem ubijati.

  Komunizem izhaja iz iste predpostavke, kot Islam, Nacizem in Fašizem. Ta predpostavka je, da je treba sovražnika ideologije ubiti.
  Vsem diktaturam je značilno, da umor pomeni nekaj povsem sprejemljivega in običajnega.
  V demokraciji opozicije nihče ne ovira pri delu v parlamentu z lažnimi ovadbami!
  To se dogaja samo tam, kjer ima režim v rokah pravni red, šolstvo in finance, in ne želi, da bi opozicija kaj pri tem spremenila. To ni demokracija! To je potuhnjena diktatura, ki čaka na svojih pet minut, da bo ubijala.

  Umor je način komunikacije pri vseh diktatorskih režimih, oni drugačnih rešitev, kot le umor, niti ne iščejo. Umor je zanje rešitev problema. Druge rešitve nimajo, je ne poznajo, je ne iščejo in je tudi nočejo. Zanje je umor dovolj dobra rešitev.

  Da se je diktatura pri nas samo začasno potuhnila, še zdaleč ne pomeni, da imamo zdaj demokracijo. Imamo samo potuhnjeno diktaturo in nič več.

  • Anton

   ma kako lahko pričakuješ od zahrbtneža, hinavca da ti bo ponudil demokracijo

 • MEFISTO

  Mož stoterih nickov, ki se je podpisal z imenom ženskega spola, je spodaj zlagal, da ne dela nobene primerjave med poslankami levice in desnice.

  Jaz jo pa delam in sem zgrožen nad psihofizičnim videzom in stanjem poslank levice.

  • Viktorh

   Izbral pa si je pravo ime….nomen est omen.

   • MEFISTO

    Tega pa tarantela ne bo razumel, ker je zelo neveden Gorenjc.

    • Viktorh

     ..obnaša pa se kot genij…

 • Peter

  Sem šel gledat pod članek o Luki Mesecu, ki je bil pred nekaj dnevi objavljen tukaj.
  In če verjamete ali ne, sem pod njim našel tale komentar:

  Črna ovca
  Kako lepo ko ti lepi mladenič, ki v življenju ni še nikoli delal in nič ustvaril, deli nauke. Zamislite si kaj bo če fant enkrat na volitvah pogori od česa bo živel saj ne zna drugega kot nakladati po nareku šefa

  Ne verjamete? Bo črna ovca potrdila, kajne?

 • Lokomotivführer

  Komunizma ni uspela, v prevodu govora Obame ob inavguraciji, obsoditi niti prevajalka. Pa ona bi samo prevedla, ne odgovarjala za “neljubo” vsbino!

 • Slovenec 33

  Vi politiki samo olepšujete dejstva. Zakaj ne rečete bobu bob.
  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako. Od okupatorske drhali pa res ne morete pričakovati drugega kot ščitenje zločincev in njihovih zločinov.
  Več kot 600 morišč v slovenski zemlji, vam to dokazuje.

  • po titu- propad sistema

   Kdo je izdajalec, tisti ki se je boril proti okupatorju al tisti ki mu je prisegel?

   • Anthon

    Na nepravno postavljeno trditev vedno sledi bedast odgovor. Beseda izdajalec v trditvi Slovenca 33 (da o južnem pregovoru ne govorim) ne sodi v kategorijo prava, zato zlahka postane stvar bluzenja. Socialisti imate izurjen čut za takojšnjo reakcijo, ko kakšen od socializma premalo očiščen mislec uporabi neko besedo iz vašega repertoarja svetih besed.

 • xtc

  Država z lažnivo in ponareto zgodovino nima prihodnosti niti pogleda v njo_je le ujetnica laži:
  nI SAMO TO KAR PRAVI iRGLOVA Z ODPRAVO PRIVILEGIJEV PRIDEJO TUDI KRUTI RAČUNI KOT VEDNO V ZGODOVINI:

 • piko8

  Teško je v Sloveniji biti mlad,KO MORAŠ PO USPEŠNE ŠTUDIJU BIOLOGIJE IN USPEŠNO ZAKLJUČENIM MAGISTERIJU
  VSE V PRVIH ROKIH ISKATI DELO V TUJINI USPEŠNO!!!

  Uspešno pa uVAŽA kadre iz bivše juge, ki po znanju mnogo zaostajajo, aampak to vlado zanimamajo volivci leve opcije: NI VAŽNO KAJ ZNAŠ VAŽNO JE, DA SI NAŠ……..

 • po titu- propad sistema

  Ce bodo sli vasi komunajzeri v zapor in nevem kam,mora it tudi vas ljubljeni vodja JJ a ne evica, smrt fasizmu sloboda narodu

 • rudi breznik

  evica ti o zivljenju nimas pojma ja obsoditi medvojne in povojne zlocine ampak od tega ti nimas place od tega se ne zivi tato to ne more biti moto zivljenja treba je delat poje smolar

 • cosmosjasnovidec

  Komunisti kateri so se res borili za svoj narod in načela svobode so bili komunisti samo z rdečo zvezdo.
  Ti so bili zavajeni z strani rusofilskih komunistov kateri so na zvezdi imeli še srp in kladivo torej komunistična izdajalska sodrga v podrejenosti diktatorja Tita kateri so po njegovem ukazu po vojni pobili še vse te dobre komuniste,ker se niso strinjali z izdajo svojega naroda.Kdo so pa ti se pa ve.Predstavljajo se kot nekakšni borci kateri še vedno na komunistični režim vlečejo dobre penzije za to,da so naredili številne povojne poboje.Večina jih je bila tudi udbaških izdajalcev.Njihov vodja je seveda izdajalec slovenije komunistični murgeljski pankrt Kučan kateri je tudi odgovoren za številne umrle med vojno za osamosvojitev slovenije.Ta morilska drhal je ustanovila korupcijsko mafijaško levaško organizacijo z katero še vedno v ozadju krade ter dela številna kriminalna dejanja saj je v njej vsa bivša in sedanja balkanska drhal katera bi morala biti obsojena že takoj po osamosvojitvi slovenije za izdajalstvo in sodelovanje z okupatorjem JNA.K sebi so pa pritegnili tudi številne slovence kateri so sicer psihiatrični bolniki tako da lažje upravljajo z njimi.Na položaje in v vlado nameščajo po nelegalnih poteh te svoje komunajzarske hlapce katerim narekujejo kaj morajo delati.
  Taka je popolna resnica in nič drugače.Dokler se ne bo ljudstvo dvignilo na noge postavilo te izdajalce pred sodišče in na varno za zapahe ostalo balkansko ter muslimansko migrantsko in ostalo drhal izgnala ne bo svežega zraka niti miru v sloveniji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!