[Foto] Makedonski domoljubi za ohranitev imena Makedonija, s prstom so pokazali na škodljivca in bruseljskega plačanca Samuela Žbogarja

Zbrani na današnjem mirnem shodu pod naslovom “Mi smo Makedonija – samo eno ime imamo” so pozvali slovenske politike, ki imajo moč odločanja v Bruslju, naj podprejo Makedonce, ne Grke. Opozorili so na prizadevanja za ohranitev in zaščito imena Makedonija, ki ga določene strukture (od Slovencev so s prstom pokazali na Samuela Žbogarja) želijo na vsak način izbrisati.

V nedeljo opoldne se je zbralo med 400 in 500 ljudi. Prevladovali so v Sloveniji živeči Makedonci, veliko je bilo slovenskih patriotov s slovenskimi zastavami, ki razumejo makedonske domoljube v njihovem boju za ohranitev nacionalne identitete, ki jo očitno bruseljski plačanci s pomočjo makedonskega predsednika vlade in levičarja Zorana Zaeva (podpira ga Tanja Fajon, ena od ljubljenk škodljivca Georgea Sorosa) želijo izbrisati.

Zbrani so pozvali slovenske politike v Bruslju, naj poslušajo slovenski narod, ki stoji na strani Makedoncev, in naj ne nasedajo škodljivim parazitom v Bruslju. Shod Makedoncev v Ljubljani je bil poleg frankfurtskega, kjer se je zbralo 1.000 ljudi, največji v EU. Civilna pobuda slovensko-makedonskega prijateljstva, ki je shod organizirala, pravi: “Makedonija ni od včeraj. Makedonci nismo od včeraj. Čeprav si zgodovino in ime Makedonije želijo lastiti mnogi, ta pripada makedonskemu narodu. Te pravice nam ne more in ne sme vzeti nihče.”

Dodajajo, da gre za genocid nad makedonskim narodom, ki mu želijo s spremembo imena izbrisati njegovo zgodovino, kulturo in obstoj. V civilni pobudi so spomnili, da so se priprave na to začele pred 23 leti, ko so Makedonce na zahtevo Grčije in po več letih sankcij prisilili, da so sprejeli žaljiv in poniževalen dogovor, po katerem so morali pristati na uporabo začasne kratice FYROM v mednarodnih odnosih.

Samuel Žbogar, ki so ga na shodu omenjali, je sicer trenutno na položaju posebnega predstavnika EU na Kosovu in vodja njene pisarne. Pred leti so tamkajšnji mediji pisali, da Žbogar ljubimka s takratno kosovsko ministrico za evropsko integracijo Vloro Çitaku. Žbogar je govorice zanikal.

 

Več si lahko preberete TUKAJ.

 • Sredina

  Naj se preimenujejo v Severno Makedonijo, kar dejansko so, Grki pa naj se ukvarjajo s čim bolj pametnim, s svojimi financami na primer, ne pa da za to skrbi EU in njene države članice, js ne vem zakaj se Grke sploh prenaša, če je nekdo večji še ne pomeni, da lahko izsiljuje po mili volji (enako velja tudi za SLO in HRV)

  • sumljivislon

   SVN / uradno !

   • Sredina

    Ne SLO je uradno..

    • sumljivislon

     Maja 1993 so nam v Parizu – izhajajoč iz zapisa imena države v francoščini – po mednarodnem standardu ISO 3166 določili dvočrkovno oznako SI in tričrkovno SVN, vsako za določene namene. In tudi zaradi razlikovanja s Slovaško republiko, ki so ji določili oznaki SK in SVK. Vlada Republike Slovenije je maja 1994 to sprejela in sklenila, da se stare oznake Slovenije postopoma nadomestijo z ISO-oznakami. Tako kot so to storile vse nove države, ki so nastale po letu 1990 v Evropi. In ni jih malo! V Srbiji in Črni gori so to storili celo večkrat….lahko pa pa -sredinsko pot – tvojo ;) SLO

  • sprehajalec

   Tudi za slovenske finance bodo kmalu skrbeli EU, Sredinec. Slovenski levičarji očitno ne znajo.

   • Sredina

    Men ne zgleda tko

 • Burek Burecki

  Naj gredo v domoljubno makedonijo protestirat in naj ne kradejo domoljubim slovencem sluzbo, socijalna stanivanja, socijalno pomoc ter otroske dodatke…

  • karlina

   Hm, jih je kar nekaj še takšnih v naši dragi Sloveniji, ki so 1000x hujši, kot Makedonci. Sama nisem še nikoli, ampak res nikoli v svojem življenju, 50+, srečala kakšnega Makedonca, ki bi pljuval čez nas -prave Slovence in čez našo državo Slovenijo.

  • WindWild123

   tile, ki jih ti omenjaš so albanskega porekla in makedonskega državljanstva….ne mešat z makedonci

 • Borut Stari

  Pri vsakem balkanskem cirkusu mora nastopati tudi Slovenija.

  • Burek Burecki

   Makedonija je spadala dolgo dolgo casa pod grcijo oz. je bila provinca z imenom makedonija tako da tvoj argument ne drzi vode…

   • Borut Stari

    Socialistična republika Makedonija je bila od leta 1943 v sestavi Jugoslavije 1. FLRJ in 2. SFRJ. V tem času so bili Grki kar lepo tiho in usrani od strahu pred jugoslovansko vojsko.

  • janko

   In Makedonci niso slabi!

   • Borut Stari

    Makedonci so neinvaziven in miroljuben narod.

    • karlina

     Kot mi, SLOVENCI !!!!

     • Get Smart

      Če recimo biva v Makedoniji in ni Obar, Volgar, Kazar, Šiptar in kar je še teh serbusov svojih gazd Turekov in KOMINTERNE, če ne pripada tem barbarom, je skoraj gotovo Slovenec.
      Zadeve so malce zapletene ali pa tudi ne, pomembno pa je vsaj ločevati med NARODI in državami, ker to ni eno in isto,
      kar so otročički po večini kupili v tujini, kjer kr rečejo nacija in je problem kao rešen nje.

   • MEFISTO

    Nek bolgarski cigan, ki jih je že tudi obilo pri nas, mi je ko je prosjačil za odpadno železo, tudi dejal: “Mi bolgarski cigani smo boljši od navadnih ciganov!”

   • karlina

    Seveda niso, so podobni nam-SLOVENCEM, tudi mi SLOVENCI smo zelo, zelo dober narod, zelo marljiv in priden, ponižen in kaj imamo od tega ?????

  • karlina

   Kje so bili pa danes tisti, ki podpirajo Palestino, jih ni bilo ,ker so tudi proti nam-PRAVIM SLOVENCEM .

   • Borut Stari

    Komunizem je človeštvu naredil največ škode.

 • Volkhv

  Moja 100% podpora Makedonskemu ljudstvu in Republiki Makedoniji. Jebajte se Grki in Samuel Žbogar(Samir Žabar)

 • Franjo Trojner

  Po Junkerovo, Žbogarjevo, Fajoncino ima Makedonija dva uradna jezika, torej lahko kmelu pričakujemo, da jih bo imela Slovenija 10 in več, morda celo brez našega za sedaj še uradnega, izumirajočega ?? Trubar, Prešern in Cankar se v grobu obračajo!
  Soros in sorosovi delajo 100 uro in to vsepovsod kontra interesom domorodnim. Zanimivo bo videti, kaj vse to prinaša EU, morda celo štiri jezdece apokalipse??

  • MEFISTO

   Potem nas bodo pa jugonostalgiki in jugofili pobili kot so Cankarja.

   • Franjo Trojner

    Sam vrag ve kaj bo, dobro se gotovo za nas ne more iziti. Mi SLOVENCI imamo nesrečo, da nas v ključnih trenutkih najslabši možni voditelji naroda vodijo, rešuje, ohranja nas samo prirojena trma in ljubezen do doma, vere/kulture/jezika in ljubezen do naše prelepe domovine.

    • karlina

     Točno, še kako zelo, zelo res, mi SLOVENCI, imamo res nesrečo, da imamo v svoji državi toliko južnjakov, ki nam delajo samo zgago, ob pomoči levih politikov, ki niso bili nikoli za osamosvojitev in si močno, močno želijo nove jugoslavije ,bomo res to dopustili ??????? NE SMEMO, NITI SLUČAJNO, NE SMEMO, očitno bo treba iti na cesto.

   • karlina

    Misliš, to dopustiti, oz. menda ja ne bomo PRAVI, DOMOLJUBNI, VERNI SLOVENCI to dopustili ,da nas ti južnjaki tlačijo, v NAŠI DRŽAVI, S KRVJO PRELITI, da smo jo dobili, da smo se osamosvojili. Pa naši dragi predniki se obračajo v grobu, veliko tistih, ki so bili zraven pri osamosvojitvi, veliko tistih, ki so bili preganjani.

    • MEFISTO

     Nekaj jih bom že pred menoj poslal v krtovo deželo.

    • Franjo Trojner

     Domoljubi bomo gotovo zagrmeli! Povezati nas je potrebno in dobro voditi, pa bo naša dežela ponovno Slovenska in starih običajev in načel polna.

  • karlina

   In kdaj bomo naredili temu-KONČNO KONEC, že dolgo časa bije plat zvona.

   • Franjo Trojner

    Dragaga Karlina težko bo, žal so v Sloveniji moški vsi nekako poženščeni brez ponosa in jajc, sami mamini sinčki. Tiste, ki pa glavo dvignemo pa hitro represivni organi na pobudo raznoraznih levih civilnih gibanj, feministk in onih iz LGBT dol potisnejo. Glej sam g.Janez Janša je bil nedožen v aresti a on se ne da in še naprej grize. Ti današnji poženščeni moški brez ponosa, vsake odgovornosti in jajv pa potrebujejo močno brco v rit, da se prebudi v njih tisto malo preostale moškosti in ta brca prihaja z vedno težjim živlenjem. Kar daje upanje, da prebujenje gotovo sledi , sicer malce z zamudo s še vedno bolje, kot nikoli.
    Škoda, da je toliko pravih moških končalo v Sloveniji po vojni na moriščih, si predstavljaš, koliko pravih dedov bi lahko zapustil ta pobit in za vedno izgubljen SLOVENSKI ROD?

  • Johan

   Vprašanje koko dolgo bo še pri nas Slovenija, golazni je že več kot 30%
   BANDA bi imela novo jugoslavijo

 • Darko Stoimenov

  Žbogarček slabo se ti piše

  • RATATA

   Prefukajte ga, ko smo Slovenci taki cagavci!

 • MEFISTO

  Mar res mislite, da prave Slovence zanima, zakaj in čemu so razgrajali v Ljubljani Makedonci na pečalbi v Sloveniji?

  Edina olajševalna okoliščina je, da so vžgali po Žbogarju in da albanska mamica Tanja Fajon pri njih ni priljubljena.

  • karlina

   Je pa zato zelo, zelo priljubljena v Sloveniji ,med levičarji, saj nam-pravim SLOVENCEM dela samo škodo in je velika ljubiteljica tujega-migrantov in priseljencev iz bivše juge, samo, da niso pravi Slovenci, pa je srečna.

 • Vera

  Leta 1991 so nas naganjali ne vem kam vse, zdaj pa se hodijo v Slovenijo pritoževat. Pa to je ” narobe svet “, saj imajo veleposlaništva v Makedoniji, pa naj tam protestirajo . Slovenija ne sme postati ” Jugo- leglo ” ! Tu smo mi gospodar bili in bomo ostali .

  • karlina

   O, draga moja Vera, kako bi bilo res lepo, če bi to tudi res ostalo, da smo v Sloveniji-gospodarji -PRAVI SLOVENCI, vendar, se bojim ,da to več ni res ,le poglej, kaj nam delajo “slovenci” na papirju, južnjaki, ki so v Sloveniji dobili vse in še več, kar naenkrat so postali zelo, zelo korajžni, želijo prevladati, nad nami-PRAVIMI SLOVENCI, ki smo v tej državi že od vekomaj, ki smo potomci SLOVENCEV, ne morem in res ne morem razumeti, da to dopuščamo.

   • Vera

    Za nalašč tako pišem, ker mislim, da vsaj ,če pomagam ” našim ” za 2 %, je bolje, kot nič . Lp !

    Dne 11. februar 2018 17:13 je Disqus napisal/-a:

 • sprehajalec

  Gre za nesrečno državo. Do leta 1903 so se prebivalci šteli za Bolgare, Tito in Srbi so jih naredili za makedonce, da bi jih ločili od Bolgarov.

  Ima sosede kot iz sanj.

  1 Srbi ji ne priznajo cerkvene avtokefalnosti.
  2. Bolgari ji ne priznajo jezika.
  3. grki ji ne priznajo imena.
  4. Albanci ji ne priznajo ozemeljske celovitosti.

  • MEFISTO

   Ne rad ti priznam, duhovito in še resnično!

   • sprehajalec

    lajka pa ne boš stisnil a?

    • MEFISTO

     Če že, to storim samo poštenim desničarjem, ne pa slepi kuri, ki kdaj pa kdaj tudi zrno najde.

     • sprehajalec

      Ha, ha, ha in s čim sem se tako zameril pravovernim desničarjem? zapomni si mefisto, občudovalci Adolfa niso desničarji, so neki fejk desničarji, ki so jih ustvarili levičarji.

  • Volkhv

   To si bral v Noriškem kraljestvu?

   • sprehajalec

    Knjiga o Noričanih se ne dotika Makedoncev. Piše pa o njih Josip Šuman, v knjigi Slovenci. Predno so si jih podjarmili Bolgari, so se namreč tamkajšnji Slovani šteli za Slovence.

    vendar levičarjev to ne zanima. zanikali bodo slovenstvo, kjerkoli je to mogoče.

    • Volkhv

     Slovani so sloveni oz. slovenci, kot so Heleni grki oz. grška plemena(ahajcev, joncev, špartancev, tavrejcev, etc)… Slovani pa so bili originalno imenovani kot Sporoi. Skupek skitov in venov… Torej so bili konglomerat, kot vsa druga ljudstva, vključno z grki in goti…

     • sprehajalec

      naziv Sporoi si lastijo Srbi. Slovan je skovanka 19. stoletja. prej so bili sloventci, ker so slovili. Pradomovina jim je bilo Podonavje in pa kot Kijevski Pater Nestor iz leta 1100 pravi, nekdanji Noricum, kjer kot potomci Noetovega sina Jafeta živijo Horutani, nekdanji Noričani.

     • Volkhv

      “Si lastijo srbi”. Oni si lastijo pol balkana, vse do Tokija. Me ne zanima kaj si oni lastijo. Tisto nakladanje o “srbih kot sporoi” pa je za ušesa privlečena nabijancija.

     • sprehajalec

      To se pač z njimi pomeni…

     • Volkhv

      sploh veš kako je Kijev dobil ime? Kijev je dobil ime po knezu Kiju. Si kdaj slišal za njega? Ne, ker ne spada v tvojo judokrščansko “zgodovinopisje”. Noe, Abraham pa nimajo kaj iskati z predjudovsko slovensko zgodovino, kakor tudi nima s hebrejščino in hebrejsko mitologijo kaj iskati slovenska mitologija in slovenski jezik. Pika.

     • sprehajalec

      Sploh veš kako je Volkhv dobil nick? Ne, ker ne spada v tvojo judokrščansko “zgodovinopisje”. Noe, Abraham pa
      nimajo kaj iskati z predjudovsko slovensko zgodovino, kakor tudi nima s
      hebrejščino in hebrejsko mitologijo kaj iskati slovenska mitologija in
      slovenski jezik. Pika.

     • Volkhv

      Hahahah kar nekaj bluziš

 • karlina

  Dodajajo, da gre za genocid nad makedonskim narodom, ki mu želijo s spremembo imena izbrisati njegovo zgodovino, kulturo in obstoj. Mar se isto ne dogaja tudi v Sloveniji, nad PRAVIMI SLOVENCI, saj želijo, da tudi draga SLOVENIJA ne bi obstajala in bi radi napravili novo jugoslavijo-jugoslovenijo, uničili pa SLOVENSTVO in našo očetovino.

  • mira

   Točno tako Janša je za privržence svoje stranke naročil pasulj, vozi jih na koncert ustaškega pevca, kredit jemlje od bosanske mafije. Le kam to pelje?

   • MEFISTO

    Prjatu razumni, misliš, da je še premalo tvojih neuravnovešenih nickov?

 • VERRZIFIKATOR

  Samo Ubogar

  SAMUEL MAKEDONSKI

  »Kdo je Samuel bil Makedonski?«
  vprašal je nek diplomat pred kratkim,
  s svojim glasom poškropljeno sladkim,
  v drži narejeni vsej salonski.

  »Bil nekoč je cesar bizantinski,
  videl se je na nebeškem svodu,
  vladal še Cirilu in Metodu,
  vdan bil moči magični vilinski.

  Ko ubil je prejšnjega cesarja,
  se kot tujec na prestolu vsilil,
  ni Bizanc se Samuelu smilil,
  zgodovina vsaj tako poudarja.«

  Diplomata v hipu to navdihne,
  bi se s Samuelom sam primerjal,
  brž na vzhod kot osel je oddirjal,
  da ga tam prav po oslovsko pihne.

  Ko besede sladke uporablja,
  misli, da Bizanc stabilizira,
  da v resnici s tem le iritira,
  Samuel naš kakor da pozablja.

  Drugi mu napišejo to vlogo,
  on samo igrá v njej odposlanca
  in objema prvega poslanca,
  izkazuje pravo bratsko slogo.

  Kdo je ta brez glave, repa slogar,
  zdaj zares težko ni uganiti,
  fant ne more pred nikomer skriti:
  Samuel je, piše se Ubogar.

 • domovina mili dom

  V osnovi je napaka, da to zahtevajo domoljubi. Komunisti bi to morali forsirati. Kajti Milan fon Murglje bi bil že glasen in na hanzi kupleraju v špici. Torej Karlos Rjavos, predlagam, da pred palestinsko teroristično pokrajino priznate makedonskemu ljudstvu pravico do Imena Makedonija.
  Pa ne bo šlo, a ne, so Makedonci zajezili rjavopolte turiste in delno pripomogli k zmanjšanju invazije. A, ne.

 • Aton

  Saj bi Grki razmislili, če zberemo za njih še kakšno M€

 • Krtača 20

  Dodal na spisek ostalih cvetk genocidne politike EU nad narodi EU. Ukrajina, Kosovo, Katalonija….Makedonija….

  • sprehajalec

   Z lahkoto se da ugotoviti, kam ciljaš s svojimi sovražniki. Sovražniki za slovenske levičarje so namreč rusko srbski zgodovinski sovražniki. Še Poljake si pozabil omeniti.

 • Silka

  Kaj oni so s tem shodom obeležili pustno nedeljo?

 • radames

  A Žbogar! Aha, pred leti je delal enako, kot zdaj Erjavec. Tako so ga zajebavali, da je rekel, da ne gre več v Bruselj. Žbogar, namreč.
  Najvišja prioriteta levičarjev v vladah Slovenije: uničiti Slovenijo.

 • Mihilus

  Ljudje, ki živijo na ozemlju Makedonije so (poleg hitro naraščajoče manjšine Albancev) etnični Bolgari. To je zelo enostavno dokazat z genetskimi testi. Aleksander makedonski je bil etnični Grk. Vsi si prisvajajo Grško zgodovino, Turki, Albanci, Bolgari, etc. Jaz razumem Grke.

  • sprehajalec

   Tema je kompleksna in tvoja hipoteza o etničnem Grku ima svoje nasprotnike. najbolj se opirajo na;

   Demostenes v govoru zoper Filipa II Makedonskega, pravi o Filipu;

   Citat: Ne le da ni grk, ni niti v sorodu z Grki in ni niti Barbar (za Grke so bili vsi Ne-grki barbari) iz kakšnega kraja, ki se lahko častno imenuje, pač pa iz pastirke Mekedonije, kjer se vse dosedaj ni dalo kupiti niti spodobnega sužnja.

 • Grenze

  Žbogar aja komunist baraba ki kavsa šiptarke politika mu gre na KURAC .

  • MEFISTO

   Po Žbogarju in albanski mamici Tanji Fajon pa lahko žgete, kolikor vas je volja.

 • soc

  Makedonci, fuck Soros in njegove zveste sluge tipa Žbogarja, Fajonke in ostalih “bruseljskih” valptov ! Z vami smo slovenski domoljubi.

 • Sadako

  Glede na to, da se muslimanski Albanci razmnožujejo kot podgane, mislim da bi bilo najbolj primerno ime VELIKA ALBANIJA.

  • sprehajalec

   Pravzaprav bi bilo za pravoslavne Makedonce bolje, če zahodni del prepustijo Albancem, vzhodnega za njih zaprejo, pa se združijo z Bolgarijo.

 • Dragan Krstič

  V nekem mediju sem pred leti zasledil da izhaja ta Žbogar iz zločinske partizanske družine. Potem se ni za čuditi, saj bi za svoje koristi storil vse kar nadrejeni pričakujejo od njega.

  • sprehajalec

   Ne bi zlezel tako visoko, če ne bi bilo tako. na te položaje prideš le če si “naš”.

 • Get Smart

  Samuel = MURGL JUGOKOMUNISTIČNI KAVIARŽIDOVSKI bastardek; ti nimajo
  težav s spremembami imen, po potrebi jih menjajo celo pogosteje kot
  gate.
  Tovariš Samuel = SD = KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  je mimogrede sošolec BARBIE POHARKE= Boruta PAHORJA,
  ki ga je, BORAT PAHOR Samuelćija namreč, tudi namestil na mesto ZUNANJEGA MINISTRA,
  ko je CENTRALNI KOMITE MURGL KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE po “velikem poku s Patrijo” odstrelil Človeka in nastopil BARBI POHARSKO lutko:
  https://i.imgur.com/eooDxvU.jpg

 • Get Smart

  Makedonci so seveda pripadniki starodavnega slovEnskega naroda,
  še enkrat starodavnega SLOVENSKEGA naroda, ki so si svoj čas izbrali in ohranili ime
  Makedonija,
  da pa so državljani Makedonije tudi Volgari, Obari, Kazari, Šiptari in kar je še
  kaviar-židovskih muslićkulti SERBUSOV, je pa tudi dejstvo.

  Eno JE NARODNOST, drugo pa je DRŽAVNOST.

 • Get Smart

  Prostor prastare Grčije je bil iz različnih SLOVENSKIH držav.
  Grčija ni narodnostna država in ni bilo kakega grškega naroda, kot ni bilo kakega jugoslovanskega naroda in kot ni kakega ameriškega naroda in kot ni kakega avstrijskega naroda, ampak gre za KOMINTERNISTIČNE tvorbe ali krajinska imena (amerika = kontinent, vzhodna krajina = oest reich …)
  Počasi so KOMINTERNACIONALSKI sužnjelastniki iz nje in okolice naredili to, kar vidite danes.
  Še najlažje boste zadevo razumeli s SERBUS landijo, SERBIJO nje:

  Še ne dolgo tega je tam doli stal BELIGRAD, toda s postopki,
  kakršne lahko sedaj opazujete v Sloveniji,
  torej
  s klanjem slovenskih otrok, uvozom Obarov, Volgarov in ostalega
  zakarpatja, ter z množenjem le teh ter mešanjem z lokalnimi prebivalci,
  je KOMINTERNA ustvarila kao nov narod (SERBUSE nje):
  “Če narod ni zadovoljen s KOMINTERNO, pač zamenjati narod.”

  V zapizdju naredijo in vzgojijo vojsko avstarlopitskih siromakov,
  (glej afriko, azijo, bližn vzhod …)
  ki
  zastojn (iz čistega veselja) zakoljejo človeka, kaj šele, če divjaka
  pripeljejo v civiliziran svet in mu dajo 3002 € na mesec, s katerimi
  potem pseto parazitira na ljudeh.

  Pamet v glavo.

 • Olga_10

  Podpiram Makedonce v njihovem pravičnem boju! Pa naj Grki spremenijo ime svojemu delu države! Sramota za slovenske skorumpirane politikante, od Fajonke, Vajgla, Žbogarja…, ki rušijo Makedonijo! Sodijo za rešetke!

  • sprehajalec

   Pravzaprav je ime najmanj pomembno, kretenizem slovenskih levičarskih odposlancev, ki jih pošiljajo tja dol iz bruslja, ker kao poznajo razmere in balkan je ta, da hočejo narediti multikulti Makedonijo, torej oblast prepustiti tudi Albancem in narediti deželo dvojezično. čeprav nima niti najmanjših civilizacijskih, kulturoloških ter gospodarskih pogojev zakaj takega, ampak to vodi samo v medetične spopade.

   kretenizem slovenskih levičarjev par excellence, ki ga sicer že poznamo v Sloveniji, sedaj se pa silom razmer izvaža po Balkanu in svetu. .

 • Get Smart

  SlovAnizem je 200 let stara KOMINTERNISTIČNA POTURANCIJA,
  je točno taka kot liberalizem socializem nacional socializem fašizem drkalizem kretenizem
  idiotizem pionirčkizem spletni onaniralizem …

  Na tem svetu ni, ni bilo in zato tudi ne bo moglo biti kakega slovAnćijevstva, razen če bi
  se kaka nova pasma bastardkov pač oklicala za slovAnčije in bi pač od tedaj naprej furali
  svoje kao slovAnstvo nje.

  Vse besede “tistega” korena od pamtiveka koreninijo v SLOVENSTVU,
  to je ne le narod, pač pa civilizacija kulturne Evrope in s tem danes t. i. zahodnega
  sveta.

 • Vrhovni sodnik

  Ime Makedonija si delijo 3 države, Grčija, Bolgarija in Makedonija, kateri je pripadla Vardarska Makedonija.

  • sprehajalec

   Egejska je Grška, Pirinska je Bolgarska in vardarska je ta ki jo poznamo. V pokojni Jugi smo objokovali usodo Makedoncev, razdeljenih med dve sosednji državi, ki bi se morali združiti, skupaj z matico v Jugi. Pod vodstvom makedonskega delavskega razreda in njegovega izbranega predstavnika KP Makedonije.

  • sprehajalec

   Po drugi strani, so se pa grški Komunisti v Državljanski vojni najdlje obdržali prav v predelih grških makedoncev. Tito jim je izdatno pomagal z orožjem. Stalin ga je pa zato za ušesa in grški komunisti so potem izgubili državljansko vojno. Torej neka inverzno zrcalna podoba situacije pri nas. In posledično Grki potem niso imeli likvidacij, pobojev pa vsega zla, kot se je naprimer zgrnilo na slovence.

 • Johan

  Tale Žbogar je prodana duša od radikalne levice

 • Roman

  Žbogar je naredil veliko škode ko je bil zunanji minister Slovenije!
  Na mesto mladih diplomatov je na ministrstvu poklical in nastavil nazaj stare jugo diplomate !!

 • Get2 Business

  sicer spoštujem odločitve makedonskih domoljubov ter dejstvo, da jih moti kar je žbogar predlagal,
  vendar,
  vse makedonce kateri so protestirali v sloveniji je potrebno izgnati. imajo svojo državo, pa naj gredo nazaj zganjat domoljubje.
  tu je Slovenija!

  • Olga_10

   Kaj pa Srbe, ki želijo celo status narodne manjšine? Njih ni treba izgnati? Izgnati je treba samo makedonske domoljube, ki protestirajo??!!!

 • Olga_10

  Slovenija rabi desno vlado, ki bo državi vrnila dostojanstvo in verodostojnost tudi v zunanji politiki!

 • Jani Steiner

  Makedonija naj ostane Makedonija, basta.

 • joza joza13

  Mi se raje zanimamo za Katalonce…, ker smo jim zgodovinsko bližje.
  “MI” smo itak Jožeki…

 • marjan podlogar

  Mamkata naputkata, pustimo imenovanje makedoncam naj sami odločajo, kako se bodo odločili ne pozabit, da imajo težek rudsak v njem pa šiptarje!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!