[FOTO] Sprevrženo: Slovenijo zajela epidemija rdečih zvezd

Foto: Facebook

Ob prvem maju, prazniku dela, so Slovenci pokazali svoje prave barve. Žal se je spet izkazalo, da so vrednote, zakaj smo si tako želeli živeti v samostojni državi, pozabljene oziroma bolje rečeno zatirane, praznik dela pa postaja priložnost, ki na površje naplavi miselnost rdeče nesnage.

V ostalih državah, s katerimi smo bili nekoč del skupne Jugoslavije, so nadvse ponosni na svojo samostojnost, neodvisnost in tudi na to, da je obdobje komunizma in socializma le še del njihove pretekle zgodovine, s katero nimajo opraviti ničesar več. Žal pa se ob vsakem prvem maju izkaže, da številni Slovenci še vedno živijo v preteklosti in da namesto, da bi se soočili s trenutnim stanjem, živeli delovno resničnost, kakršno so nam nekoč zavidali vsi nekdanji narodi nekdanje Jugoslavije, raje “romantično” pobegnejo v čase Titove Jugoslavije. Svoje blodnje pa potem delijo še na družbenih omrežjih, kjer opevajo totalitaristične simbole, ne da bi se zavedali, koliko zatiranja in trpljenja je ljudstvo prestalo pod njimi. Da je šlo v Sloveniji nekaj zelo, zelo narobe in da 1. maj v Sloveniji ne častijo kot praznik dela, temveč kot čase nekdanjega socializma, pa priča tudi dejstvo, da so bili predstavniki delavcev nekoč delovni ljudje, danes pa so to večinoma rdeči kravatarji, ki si pod pretvezo, da želijo za delavce pravice, nabirajo zgolj glasove naivnih volivcev.

Foto: Facebook/@EdoBradač

Facebook je bil že pred praznikom dela tako preplavljen s komunističnimi zastavami, tudi s to zastavo Zveze komunistov Slovenije, ki so jo izobesili na Vrhniki in na kateri je napis Proletarci vseh dežel, združite se. Slovenija je tista republika iz nekdanje skupne države, ki so jo komunisti dobesedno ukradli; taisti ljudje, ki so sodelovali z okupatorjem med osamosvojitveno vojno, so se čez noč preoblekli in postali glasniki samostojne države. Zdaj so se preoblekli nazaj in nostalgično častijo svoje stare praznike.

(Foto: Nova24TV)

Le nekaj kilometrov bolj južno, v vasi Breg pri Borovnici, pa je jugofanatik izobesil zastavo z rdečo zvezdo kar na pročelju svoje hiše, seveda v čast praznika dela. V resnici pa gre za čisto provokacijo, ki jo levičarske oblasti dovolijo, preprosto zato, ker je bil komunizem tisti totalitarni sistem, ki je ob koncu 2. svetovne vojne zmagal v tem prostoru, zato je to v skladu z njihovo politično ideologijo. In ker je bil okupator nemški. Gre torej za neke vrste kljubovanje vsem nasprotnikom krvavega komunističnega režima, ki je s povojnimi poboji tudi Josipa Broza Tita uvrstil na lestvico deset največjih množičnih morilcev 20. stoletja.

Foto: Facebook/@Eva W. Baretić

Zastave z napisom OF in rdečo zvezdo so nekateri izobesili že 27. aprila, seveda so se z njimi hvalili na družbenih omrežjih, pod komentar pa so se jim nato s svojimi fotografijami zastav nekdanje Jugoslavije pridružili še drugi s svojimi “dosežki”. Rdeče zvezde so se kot epidemija razširile po spletu, kot da bi Slovenci popolnoma izgubili zdravo pamet. Se res prodamo že za en sam “všeček”?

Foto: Facebook/@Andrej Kos

Ob tem pa je skoraj neverjetno, da so jugofanatiki s komunističnimi parolami preglasili tiste, ki so na svojih domovih izobesili slovenske zastave. Prav tako primitivno žalijo vse, kar je slovenskega, tistega, ki spoštuje slovenske simbole, pa brez milosti nemudoma označijo za nacionalista. Vendar je to le njihova taktika, saj je že zgodovinar Stane Granda pojasnil, da prvi maj v Sloveniji ni praznik dela, temveč praznik nostalgije. “Pri nas gre za nostalgijo po nekdanjem političnem sistemu, to se pokaže v odsotnosti prvomajskih gesel, tako pa tudi ni nobenih ciljev. Za 1. maj bi si morali zadati, da bodo letos vsi delavci dobili neizplačane plače, to bi bil realen prvomajski cilj,” je dejal v lanskem intervjuju za Novo24TV. Vendar se od lani do letos ni nič spremenilo, tako da gre še vedno za aktualno izjavo.

Ravno pri tem, da prvi maj najbolj častijo komunisti in jugofanatiki, ki so pravkar zlezli iz plenic, pa gre še za en absurd: raziskava je pokazala, da kar 92 odstotkov radikalnih levičarjev živi pri svojih starših, kar tretjina pa je brezposelnih, je razkril Bild. Medtem, ko so se nekoč za delavske pravice borili pošteni in delovni ljudje, danes vzklikajo njihove stavke levičarski aktivisti, ki kljub zrelim letom živijo na račun svojih staršev. To pa je očitno bolj kot njihovo lastno prepričanje, da bi verjeli v “dobroto” rdeče zvezde, bolj posledica medijskega pranja možganov levičarskih mainstream medijev.

Marjanca Scheicher

 • Anton

  Morda bi morali tem ljudem zakuriti hišo on zraven vzklikati živel 2. maj….?

 • primsek

  Še bolj sprevrženo je, da so vsi domobranski spomeniki tako zelo podobni Stojku v nadnaravni velikosti, ki praska po spodnjem delu možganov avtorice teksta. In mogoče bi Anton pomislil in preskočil prvi korak in zažgal hišo kar uredništvu Nove 24 tv

  • Hanza Gorenjski

   Še boljša rešitev bi bila, če bi se ti polil z bencinom in zažgal.
   Res si duševno revše.

  • Levicar nikoli!

   Dej gobec zapri, pizdun!

 • VERZIFIKATOR

  Zvezdana Heineken

  DVE ZVEZDI

  Dve sta zvezdi, a tako različni,
  že po barvi, blišču in nastanku,
  ena vsa izginja v lastnem manku,
  po imenu zgolj sta zvezdi stični.

  V tem, da se ju zvezda imenuje,
  ena da je naša, druga vaša,
  kdor po njuni zvezdni moči vpraša,
  naj odgovor takšen pričakuje:

  Naša zvezda, zvezda astronomska,
  se prikaže v svojem vsem sijaju,
  v betlehemskem zvezdnatem migljaju,
  doba napove se z njo atomska.

  Naša zvezda svetlo je rumena,
  njen prihod se meri v tisočletjih,
  v množicah milijonskih z njo prevzetih,
  je preroška, večna, vedno ena.

  Vaša zvezda, zvezda iz tkanine,
  kakšnih sto let le po zemlji plava,
  rdeča, saj v osnovi je krvava,
  kot utrinek pride in spet mine.

  Paradira nekaj generacij,
  a samo v deželah zaostalih
  in udarja po nemočnih, malih,
  je v sramoto narodov in nacij.

  Saj na silo ljudstvo skupaj veže,
  dokler to se slednjič le ne zgane,
  jo pretrga, iz okovov vstane,
  iz zastav sredice jo izreže.

  Danes bledo vso, osramočeno,
  barvate ihtavo spet na rdeče,
  na vse kriplje kičasto, kričeče,
  kot priložnost zdavnaj izgubljeno.

  Le še na tkanini neuradni,
  ki se z njo nihče več ne ponaša,
  zvezdo rdečo se okrog prenaša,
  burk, burlesk simbol je to paradni.

  Naših zvezd na nebu brez števila,
  vse žarijo, svetijo rumeno,
  vaša, rdeča, pa osramočeno
  bi najraje kje v temí se skrila.

  Kje v temí, kjer čisto nič ne sveti,
  njena kjer rdečica se zakrije,
  utopi se, da preprosto ni je,
  želja ji edina je umreti.

  Ji nerodno revici je rdeči,
  ko okrog se s cunjo jo prenaša,
  prenašalce svoje zvezda vpraša,
  ali ni že skrajni čas izpreči.

  »Za tolažbo bom malikovalcem,«
  reče prav nemočno zvezda vaša,
  »vam svetíla kakor pivska flaša,
  Heinekenu, njega prodajalcem.«

 • Antonius

  Ni se vredno zgražati nad norci, ki zdravi del slovenskega naroda nesramno za=bavajo z zastavo na moriščih zraslega revolucionarnega socializma. Kljubovanje tem norcem bo izraženo na najboljši način, da na volitvah dobi podporo tista opozicija, ki hoče krivosodje postaviti na zdrave noge pravosodja. Takrat bo tovrstna za=bancija slovenskega naroda dočakala sodni epilog.

  Saj res, a nima noben kakšne frače pri roki?

 • Hanza Gorenjski

  Komunist je bolj nevaren kot AIDS.

  • Minovak

   Komunizem je največje zlo, ki si ga je kdajkoli izmislil človek, potem pa dolgo nič in za njim je šele nacizem, fašizem. Tudi veliki Solženicin je v svojem znamenitem citatu dejal: če bi komunisti prenehali lagati, bi propadli v 14 dneh!

 • dule5

  tudi to je demokracija. sprevržene so tudi domobranske zastave.

  • resnicaboli

   To ni nobena demokracija če izobesiš zastavo režima ki je pobil na tisoče ljudi in zatiral svobodno izražanje režima ki je propadel.

  • Minovak

   Domobranci ali bolje, domoljubi, nikoli niso imeli svoje zastave ampak so uporabljali samo tisto brez vseh oznak, tako, kot jo imajo sedaj Rusi. Stari karantanski znak orla pa je EDINI verodostojni znak vseh Slovencev. Butlni rdeči pa tega ne bodo nikoli dojeli, ker še niso splezali z dreves…!

   • Levicar nikoli!

    Za drevesa je treba bit inteligenten…

    • Minovak

     Ko bi drevesa že tedaj vedela, kaj nosijo…tako pa….

 • Demonkrat

  Pri nas je potrebno prepovedati vse simbole šege in navade.

 • resnicaboli

  Podgane ki so se l.91 poskrile lezejo iz lukenj.

  • Levicar nikoli!

   Kladve u roke in zatolct, takoj ko ven prlezejo!

  • von Rhein

   Med skrivanjem so zakotile ogromno novih mladičev.

 • kresnik

  Ti ljudje, ki obešajo komunistične praporje so vsi tisti, ki so bili v prejšnji državi ovaduhi in so edini uživali privilegije socializma.

 • Demonkrat

  Citroen in Renault avtomobili imajo prostozidarske simbole

 • Janez

  Dajte ljudje pofotografirajte poslopja,kjer so tile simboli izobešeni.Zraven napišite še imena in priimke.Nekoč bo to zelo prav prišlo

  • pajot

   to jest že skoz govorim.

 • janez zorman

  Partijci ne morejo iz svoje kože, saj ne morejo pozabiti časov, ko so nešolani “kumrovčani” držali v pokorščini več kot 90 % slovenske populacije.

  • Levicar nikoli!

   Najvec podgan je bilo v KPS leta 1974 – 77000, kar je cca 3.85% zdajsnje populacije Slovenije… takrat je bil procent najbrz mal visji, vseeno pa dalec pod 10%.

   • janez zorman

    Ja, se strinjam, če spremljaš strogo statistiko. Ampak otroke in starejšo populacijo odštej. Upoštevati moraš tisto populacijo, ki je aktivno “gradila” socializem in Kardeljevo samoupravljanje.

 • Levicar nikoli!

  V Sloveniji imamo svojo uradno zastavo in svoj uradni grb, kakrsnakoli pac ze sta. Da se teh lopovov ne lovi in kaznuje zaradi izobesanja totalitaristicnih simbolov, je dokaz, da slovenska drzava 1. ne deluje in 2. si ne zasluzi clanstva v EU in NATO. Jaz sem proti obema tako ali tako… Ve se kje so te bajte in naj policija opravi svoje. Ce pa policija ne naredi nicesar, bi moral pa narod narediti svoje!

 • Franc Bizjak

  Mesec maj je čas ko rdeči izvajajo svoje orgije. 70 let rdeče okupacije prav gotovo nosi posledice. Vendar pa tudi tu velja: Vsak narod ima takšno vlado kakršno si zasluži! O tem naj najprej malo razmislijo Slovenci, po tem pa naj se razburjajo ob rdečih orgijah.

 • Morala

  Kje je sedaj predsednik države in vsi tisti, ki bi ob tem morali ukrepati? Če ne spoštujejo slovenskih simbolov, je to ena velika žalost!!

 • Silka

  Trepetli za v grob, bodo kmalu spet praznovali še en “praznik” v maju, dan mladosti, kot v Severni Koreji.

  • Lokomotivführer

   Ne glede na razmere in standard v Južni Koreji, pri nas bo ostalo vse enako! (Dvakrat preberi in vsaj dvakrat premisli!)

 • Minovak

  Po novem zakonu EU o totalitarnih simbolih je rdeča zvezda PREPOVEDANA in zastave bivših, totalitarnih držav, ki jih prikazujejo, prav tako. Zakon je v veljavi od letos, pri nas pa raste nov rdeči ISIS. Za ponazoritev, pred sodiščem so paradirale maškare v uniformah neke neobstoječe države z zastavami juge in ISIS-a (dokumentirano). Enostavno povedano, če hočemo napredek, potem je potrebno zamenjati vse, kar je okuženo z rdečo barvo, ker. če to ne storimo, se bo bolezen nadaljevala. Težko bo, ker je rdeče kuge veliko a, ko bodo pokradli vse, tudi rdečim bolnikom ne bo ostalo nič, ker pač oni ne delajo.

 • karpelec

  Poleg toliko oredpisov, ki jih moramo tolerirati v Sloveniji, jih eni lahko javno kršijo in se jim nič ne zgodi. V butalah pod to vlado je dovoljeno vse za nekatere.

 • totex39

  To, da imamo pri nas take norce, ki izobešajo “zločinske” zastave pa je kriva naša vlada, ki ji je malomar za ta dejanja, ker ne sprejmejo potrebni zakon, ki bi jih lahko kaznoval.

  • resnicaboli

   Če pa je predsednik države kumrofčan v srcu.

 • rabbit

  Ker je policija v primeru izobešanja kranjskega orla denarno kaznovala tistega, ki ga je izobesil in obrazložitev je bila, da če žališ druga čustva z izobešanjem takih zastav te policija lahko kaznuje tako,da prijavite vse tiste, ki so take zastave izobesili pa bomo videli, če bodo to še počeli.

  • Primoz Papez

   Sprevrženo je da se obeša domobranska zastava..takrat pa ploskate..

   • rabbit

    Pa ti ločiš zastavo dežele kranjske od domobranske.A sprevrženo pa ni, da se obeša zastava, pod katero so pobili na milijone ljudi in jih še prej zverinsko mučili.

    • Primoz Papez

     Zgleda da jo ti ne ločiš

     • rabbit

      Ti ne ločiš. Ker ti ne pašejo slovenske zastave rad imaš pa ruske oz. pardon sovjetsko komunistične z rdečim pedigrejem.

     • Jovo Jamnica

      slovenske zastave???

     • Primoz Papez

      Zastava dezele kranjske ima grb na sredini tiste zastave ki jih vi izobešate so pa domobranske…

    • Jovo Jamnica

     https://disqus.com/home/channel/piapla/
     —————–

     Die hier
     dargestellte Flagge ist zwar heraldisch und flaggenkundlich richtig Farben und Wappen sind absolut korrekt, jedoch ist diese Flagge nicht historisch und wurde wahrscheinlich nie so verwendet. Statt dessen wurden oft einfache Streifenflaggen ohne Wappen benutzt. Aber Flaggen mit Wappen sind sehr dekorativ und schließen Verwechslungen aus. Krain ohne Wappen ist leicht mit Russland zu verwechsern.

     • Ana Job

      Jovo, Flagge Arme mögen es nicht, weil ich ein Pazifist bin, aber ich mag heraldische Symbole.

     • Jovo Jamnica

      Ne mantraj se v švapski šprahi. Jas sn gor zalepo citat, ki ga pač nisem prevedo. Za to je gugl trenslejt, keri nea zna nič.

     • Ana Job

      Meni so pa všeč heraldični simboli na zastavah, levi, orli, sokoli…

     • Jovo Jamnica

      Ker sn po duši konzervatifc, sevea prisegam na pravila heraldike. In ko gledam toto “našo” skropocalo od zastave in ono gor zašito fliko, kero je skomponiro neki šaman, keri je fčasih f socjalizmi nekega hipija špilo, te se mi kuj zblodi.

     • Ana Job

      Naša na žalost še vedno spominja na totalitarne čase.

     • Jovo Jamnica

      To ni bla nikol moja zastava. Štajerci se z rdečo belo plavo nismo nikol identificirali in se upam, nikol nebomo.

     • Steiermark

      Saj ravno zato, si ti to “gor zalimal”, ker nisi vešč nemščine ampak balkansčine!

     • Jovo Jamnica

      Oooooo, Štajermaka. Đes ba?

   • Borut Stari

    Cepec, kakšna pa izgleda domobranska zastava. Videl je še nisem nikoli. Domobranci ne izobešajo zastav. Svojo imajo v svojem domovinskem čutu. Pripadnost svoji domovini se izkazuje z izobešanjem uradne zastave. Teh je bilo v minulih 10 dnevih bolj malo.

 • Poštenje velja

  zanemarjena hiša pokrita še z salonitko to je prava predstava jugofila.
  Smrt zvezdašem.

 • FORT WORTH

  LA DICTADURA DE KUCAN ES MUERTE.

  • Ana Job

   En las elecciones, vamos a vivir para ver la libertad! (Po volitvah nas čaka svoboda!) lp :-)

   • FORT WORTH

    Buenos dias senorita.
    Si ,es de esperar… (:-)))

    • Ana Job

     Saludos a usted! :-)
     La esperanza muere al último…

     • FORT WORTH

      JANSA para siempre.

     • Ana Job

      To, pa! :-))

 • tzt

  Mi smo že leta nazaj oznako OF nadgradili z F..k OFF in jo primerno in estetsko zamaknili.

 • Duhec

  Od stresa vas bo pobralo…

  • von Rhein

   Skoraj res. Meni je sicer žal ker v soseščini ni nobene rdeče podgane,ki bi izzivala na tak način. Do Vrhnike pa je predaleč.

   • Duhec

    Ja, ja…. vsak izgovor je dobr, če nimaš jajc.

    • von Rhein

     Se ti hecaš?

 • totex39

  Slovenija je še edina država v EU, kjer vlada komunistični režim in naj se vladni predstavniki ne lažejo in ne sprenevedajo , da pri nas obstaja kaj drugače, saj že samo simboli to dokazujejo, kaj pa še pol vse ostalo, zato smo pa tam, kjer smo.

  • črnaovca

   Pol komunistov se je skrilo v opozicijo in za to ji sedaj ne gre

 • Duhec

  Rdeče zvezde neb sovražli sam v primeru, če bi si jo Janša tetoviral na čelo… mogoče pa vam nardi to uslugo, da bote lohk živeli v miru.

  • von Rhein

   Ti pametno ženšče.Sploh ne razumeš za kaj gre.Resno ti povem,mene ta zvezda ,ki se pojavlja tudi drugje sploh ne moti, pa četudi je ukraden simbol.Da boš lažje razumela ti ponudim nagradno vprašanje. Ali bi ti aplavdirala in hvalila lastnika živčne čivave,ki se vsak dan zaletuje vate in bevska.In,če ji stokrat pokažeš,da nima smisla bevska še naprej.?

   p.s. nekega dne jo bo kap.

   • Antonius

    Kriva ni čivava, kriv je njen gospodar. Zaenkrat so izvoljeni gospodarji v Sloveniji še vedno dediči revolucionarnih morilcev, čivave pa razgrajajo z njihovimi krvavimi simboli.
    Po naslednjih volitvah se bo morda kaj spremenilo. Zlorabljene čivave bodo odšle v garažo, da obračunajo s svojimi gospodarji.

 • Artur

  Kadar ima hudič mlade jih ima ogromno.

 • Artur

  Še pomnite rdeči tovariši tolovaji in morilci . Novodobni vaši oboževalci mi se vam kunemo ,da sa vašeg puta ne skrenemo : https://www.rtvslo.si/pricevalci/oddaja/174467871

 • Borut Stari

  Slovence bo pameti spravila le visoka kazen za izobešanje neuradnih in nedovoljenih zastav. Pa da vidim to gnilo tovarišijo kaznovano zaradi omalovaževanja državnih simbolov. Zakon o uporabi državnih simbolov verjetno takšno izobešanje zastav prepoveduje. Če ne bi pa moral.

 • von Rhein

  Javno razkazovanje propadlih simbolov v veliki meri ni razkazovanje pripadnosti enako propadlega političnega sistema. V prvi vrsti gre za izzivanje, tako kot debilni govori,v veliki meri pa razkazovanje nezadovoljstva s sedanjo politiko. Izobeševalci se sploh ne zavedajo,da ta politika to razume kot potrditev njenega dela. In kar mene zelo zabava. Starejši,ki sedaj pripenjajo te simbole na okna in izobešajo na balkone jih v času socialističnega samoupravljanja niso imeli niti v predalih.Še hišnika na večjih stanovanjskih zgradbah v katerih so stanovali tim. proletarci,je moral terenski aktivist opozoriti,da je praznik in je treba izobesiti zastavo.
  Mladi,ki so vzgojeni pod simbolom “ubi Janšu” (v komunikaciji uporabljajo besedo janšist) pa niti ne vedo kaj vse skupaj pomeni,važno,da je kul,nekaj se dogaja. Edino kar bi osebno z največjim veseljim s “šrotarco” razcefral,so zastave bivših jugo oficirjev katerim moram preko davkov prispevati k njihovem udobnem življenju. No,pa kakšnemu uvoženemu estradniku ali kulturniku,ki se razkazuje na proslavah.

 • MladiLiberalec

  Jaz imam nekako sredinski pogled na te stvari. Jankovič mi je zvenel kot gromovnik. Pahor pa je dobro govoril za 1. maj.

  Pahor ob 1. maju: Neenakosti se ne smejo razširiti čez mejo, ko ne bi bile več legitimne
  Tradicionalno srečanje na Rožniku
  1. maj 2017 ob 09:23,
  zadnji poseg: 1. maj 2017 ob 16:57
  Ljubljana – MMC RTV SLO/STA
  Družba se preveliko stopnjo neenakosti postane nestabilna, zato moramo paziti, da se neenakosti ne smejo razširiti do meje, ko bi postale nelegitimne, je ob 1. maju povedal predsednik države Borut Pahor.

  Ob 1. maju, državnem prazniku dela, po državi potekajo številne prireditve. Predsednik države Borut Pahor je na Joštu nad Kranjem izpostavil vprašanje družbene neenakosti. “Paziti moramo, da se neenakosti ne bi razširile čez mejo, ko jih ne bi več sprejeli kot legitimne. Pa tudi, da ustvarjamo enake možnosti za vse,” je povedal. Razlike v družbi namreč zmanjšujejo stabilnost, stabilnost pa je potrebna za razvoj, je naštel. Je pa ob tem poudaril, da ima Slovenija najmanjše dohodkovne razlike v Evropski uniji.

  Po njegovem mnenju je tudi varna država. “Naloga države je, da se razvijamo, da se vpenjamo v svet in da smo hkrati varna država,” je dejal. Poudaril pa je pomen dobrih odnosov s sosednjimi državami in med Slovenci. “Živimo v zahtevnem času, vendar ni razlogov, da bi otrokom dajali občutek nezaupanja v svet. Imamo čudovito generacijo samozavestnih in ambicioznih otrok. Če bomo Slovenci in Slovenke povezani, ne glede na razlike med nami, smo kot narod in država nepremagljivi,” je dodal.

  Pahor ima v predsedniški palači organiziran dan odprtih vrat.

  • von Rhein

   Dal sem ti plus,ker znaš svoje povedati na normalen sprejemljiv način.

 • von Rhein

  Nekje sem to že napisal,tukaj ponovim.

  “Jaz imam Janeza (Janšo) rad. Tako ga imam rad, da bi mu večkrat rožce nosil. Res, res, tako ga imam rad”.

  To je bil vic dneva na Rožniku. Sicer ne vem v kakšnem smislu spada v praznovanje praznika dela. Vem pa,da je gostilniški zabavljač Kobal pripravljen ustvariti še kaj bolj neumnega. Ne zaveda pa se,da bi na njegove ostanke redkokdo prinesel rožico.Večina bi hodila tja scat.

 • MladiLiberalec

  Prvi dve zastavi se mi zdi da je izobesil komunist ali jugonostalgik tretja z napisom OF pa je čisto v redu. In bi jo poleg slovenske zastave tudi jaz izobesil če bi jo imel.

  • sprehajalec

   Tudi v Španiji ne obešajo zastav španske ljudske fronte iz 30tih let.

   • MladiLiberalec

    Sej imajo eni tud te zastave.

    • sprehajalec

     Kje, v Španiji?

     • MladiLiberalec

      jup

  • Jovo Jamnica

   Men se pa dobena ruska nikol ni dopadla, ker sn Štajerc.
   http://www.hervardi.com/panter.php

   • MladiLiberalec

    Sej to so slovenske zastave. ;)

    • sprehajalec

     Današnja slovenska je zastava ruske carske mornariške flote.

     • Jovo Jamnica

      In to z fliko…

     • MladiLiberalec

      Brez grba misliš? To je bila tudi narodna zastava pod katero so se zavzemali za zedinjenje Slovenije.

     • sprehajalec

      Danes tista velja za domobransko in je vik in krik, če se obesi. Policijo je dobil tip na dom, ker jo je obesil. Družba paradoksov torej.

     • MladiLiberalec

      Eden ga je meldal zgleda. Jest se s tem ne ukvarjam.

  • if

   OF vsebinsko, vzročno in časovno vezana na 27. april 1941 je laž, ker so bili njeni tvorci v tistem nacifašsitični kolaboranti!

   • MladiLiberalec

    PIF in OF nista eno in isto to sem že večkrat razložil. Imeli sta drugačen program in v OF je bilo vključenih dosti več skupin.

    • rabbit

     Ampak pozabil pa si povedati, da je komunistična partija vse skupine oz.njihove člane dala več ali manj pobiti ali pa jih je nadzorovala preko udbe kot je Kocbeka, dala ubiti Nagodeta itd.

     • MladiLiberalec

      Nagodeta so usmrtili po vojni. Veliko je bilo nekomunistov med partizani in v OF. Belogardisti in domobranci pa so tudi te preganjali. Hacinova policija je po nemškem ukazu tudi aretirala Žide v Ljubljani in jih izročila okupatorjem da so jih poslali v taborišča. Včasih so beli ovajali celo ljudi naklonjene četnikom. Sem ravno našel včeraj pri listanju dokumentov še en tak primer.

      Predstavnik fašistične PNF iz Brezovice je napisal aprila 1943 poročilo v katerem pravi med drugim da so klerikalci ki so obvladovali tamkajšnjo enoto MVAC naredili: selekcijo civilnega prebivalstva in pošiljali v internacijo filokomuniste, nacionaliste, sokole in neklerikalce.

    • if

     Isti nazor je tvorec PIF in OF!
     Dan upora proti okupatorju ne more biti vezan na 27. april, ker so tedaj tvorci OF, nastala je po Barbarossi, kot nacifašistični kolaboranti udejanili diktat Kominterne in tvorili PIF.
     To dejstvo v celoti spodnese okuaptorski sisitem, ki v današnji Sloveniji praznuje Dan upora proti okupatorju!

 • Demonkrat

  Lahko bi se kakšno od karitasa in rdečega križa izobesili

 • sprehajalec

  Gre za nek fazni zamik v času in prostoru, ki se ga da pojasniti le z kvantno mehaniko.

  Pravzaprav je Slovenija lahko prostor za preučevanje tega fenomena in kot takšna izziv za jedrske fizike in teoretike. Telo je v 2017, psihično stanje pa v letu 1975.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Leta 1975 je marsigdo piso prošne za sprejem f partijo.

   • sprehajalec

    Po spisku zadnjega kongresa ZKS je bilo 123.000 članov. Nikoli niso izstopili iz partije, v svojih rokah so pa zadržali bistvene družbene vzvode moči; bančništvo, državno ekonomijo, prosveto, oskrbo medicinskih in farmacevtskih ustanov.

    Ljudstvu so pa postregli z lutkovnim odrom, ki se ga kliče tudi parlament, kjer se brca in nastavlja ministre, za smeh in zadovoljstvo občinstva.

 • Iva

  Postkomunisti – KONTINUITETA alias izrojena levica, ki je v 25 letih uspela prevzeti vse družbene podsisteme (najpomembnejši so mediji, pravosodje in izobraževanje), ki popolnoma obvladuje močan, zbirokratiziran javni sektor (z množico aparatčikov),

  je uspela medijsko zaslepiti – indoktrinirati ljudstvo, da je decembra 1990 šlo le za odcepitev od Yuge, ne pa za spremembo sistema iz totalitarizma v demokracijo. Danes nam prodajajo lažno-FAKE demokracijo, novodobni totalitarizem pod okriljem EU demokracije.

  EU institucije realnost v SLO ne zanima, važno, da Cerar kima in se redno udeležuje EU seans!

 • Jožef

  A je to še Slovenija, a smo v Sloveniji še Slovenci gospodarji. Janičarje in ostale Ante ne štejem med Slovence.

 • Jožef

  Reklama za Super formula je nateg za 20€, enako je z zastavo in rdečo zvezdo. Žali in nateguje slovenski narod.

 • Michael

  Ka pa to. Še na tekmah lige prvakov se vrti reklamni napis s rdečo.zvezdo

  • Antonius

   A ste slep za barve? V reklami lige prvakov je Hainekenova zvezda rdeča, na bivši slovenski zastavi je pa krvava.

  • novaknovak

   sam na tekmo ne sme ne pivo ne komunizem, sploh ne jugoslovanski..kaj že to je jugoslavija?

 • if

  Zaradi pohabljneosti s komunističnim know-how-om so prizadeti izobesili svoje razmišljanje v obliki totalitarnih vsebin. Ti so veleizdajalci svobodne samostojne Slovenije, vzdržuejeo hladno državljansko vojno, so vzrok za nazadovanje Slovenije v smeri nove vroče državljanske vojne,

  France Bučar je leta 1990 izjavil: “Državljanska vojna je končana.” Njegovo izjavo je ovrgel čas petindvajssetih let samostojne Slovenije, okupirane od okupatorja, ki praznuje Dan okupatorja!

  Resolucija o totalitarizmih sprejeta aprila 2009 v evroparlamentu, tam jo je podprla vsa pozicijska in opozicijska slovenska politika, v točki 7 obsoja vse zločine proti človeštvu in množične kršitve človekovih pravic, ki so jih zagrešili vsi totalitarni in avtoritarni režimi; žrtvam teh zločinov in njihovim družinskim članom izraža sočutje, razumevanje in priznanje za njihovo trpljenje.

  Aktualna oblastna slovenska politika deluje proti vsebini omenjene resolucije, dopušča prisotnost in omogoča izvajanje učinkov propadlega totalitarizma, zato je totalitarna, veleizdajaska.

 • Demonkrat

  Kakšne zastave le izobesajo migranski delavci v Avstriji.?

 • Steiermark

  Ali je policija tudi tem ićem in sovražnikom slovenskega naroda in države, izstavila plačilni nalog, zaradi izobešanja tuje, zločinske, zastave, ki zastopa jugokoljaške težnje po ponovnem zasužnjevanju človeka – Slovencev, tako kot so to storili nekje na Gorenjskem, kjer si je nekdo dovolil izobesiti Kranjsko zastavo?

 • Franjo Trojner

  Po Štajerski deželi še posebej vaseh klenemu Slovenskemu rodu niti na kraj pameti ne pride, da bi vesil te tuje Jugoslovanske kumunistične fece na drogove. Pri nas tu in tam visijo Slovenske zastave, še posebno lepo pa je videti našo lepo belo z črnim panterom na sredi in teh od Koroške preko Štajerske vse do Prekmurja tudi visi kr nekaj. Tu pri nas se rdeča tujerodna kamarila ne upa napihovati je v že v zraku kak promil alkohola preveč in ve se, da smo Štajerci bolj vroče krvi, nagle jeze in takih in podobnih izpadov ne bi najbolje sprejeli. Strinjam pa se s tistimi, ki pravijo, da vrsteče se leve vlade poizkušajo iz Slovenske samostojne države znova narediti nek približek ex Jugoslovanskemu pajzlu. Ne se bat, za vsakega domoljubnega pripadnika Slovenskega roda je Slovenska zemlja in samostojna demokratična država vsega Slovenskega roda sveta, zato vam zagotavljam, da bomo kleni Slovenski domoljubi torej ves Slovenski rod tako, kot leta 1991 znova z plebiscitarno večino stopili skupaj in branili našo samostojno demokratično Slovensko državo, kulturo, navade in tradicijo do zadnje kaplje naše krvi! Zagotavljam vam tudi, da bodo že na naslednjih predčasnih ali rednih parlamentarnih volitvah totalno in za večno poražene vse tiste leve potične sile, ki vse bolj odkrito delajo proti interesom vsega Slovenskega roda.

 • Olga

  Enostavno je treba vsakega, ki propagira zločinske totalitarne simbole prijaviti! Jaz jih bom za gotovo!

  • MladiLiberalec

   Ja pa jih prijavi no:

   V povezavi s tem pa je potrebno omeniti tudi 14. Člen zakona o varstvu javnega reda im miru:

   »(1) Kdor izobesi tujo zastavo v nasprotju s 4. členom tega zakona ali izobesi tujo zastavo, ki je poškodovana ali drugače neprimerna, se kaznuje z globo 41,73 EUR.

   »(1) Zastave tujih držav se lahko izobesijo tako, da so javno vidne ob uradnih ali delovnih obiskih šefov držav, uradnih delegacij ali uradnih predstavnikov zakonodajnih, sodnih ali izvršilnih organov tujih držav, ob mednarodnih srečanjih in mednarodnih športnih ali drugih javnih prireditvah ali javnih shodih z mednarodno udeležbo ter pred hoteli in drugimi objekti, kjer se z izobešanjem označuje njihova namembnost.

   Sam zastava z OF ni tuja zastava ampak bojna zastava iz borbe slovenskega naroda za svobodo. Tudi ne krni državnega ugleda kot bi veljalo za domobransko zastavo.

   • if

    Ta bojna zastava je po poreklu posledica pakta Hitelr – Stalin.
    Namreč, na kamnu pred hišno številko 51 v LJ, na Cesti 27. aprila piše, da je bila 27. aprila ustanovljena OF.
    Z upoštevanjem tiste laži kot dejstva, je OF simbolika izraz vsebine pakta Hitlr- Stalin, ki jo je takrat uveljvaljala KPS kot članica Kominiterne.

    • Jovo Jamnica

     Bistven je podpis Dolomitske izjave, leta 1943!

     • MladiLiberalec

      Ja J.J. se strinjam. Sam tud dolomitski izjavi je sledil sporazum Tito-Šubašič ane. Ki je posebi določal da v Jugoslaviji in Sloveniji ne bo boljševizma po vojni.

      Pa J.J. se sliši prav zabavno te bom od zdej naprej tko klical upam da ne zameriš. ;)

     • Jovo Jamnica

      Ne zamerim, ker je moj lajtmotiv za psevdonim bil JJ. :-)

     • sprehajalec

      Napumpal te je tale Repe, bi maršal podpisal sporazum, če ga ne bi Churchill pa Stalin prisilila? Ja, Ne?

     • Jovo Jamnica

      1. Konferenca v Teheranu 1943, kjer Roosevelt podpre Tita. Zakaj?
      2. April 1945, kjer Truman zavrne pomoč Churchillu pri napadu na sile JA. Zakaj?
      3. Churchill se pogodi s Titom, brez, da bi Truman mignil s prstom. Zakaj?
      4. Draža Mihajlović v FLR Jugoslaviji na procesu, ki ga je leta 1946 spremljalo 60 tujih novinarjev, obsojen na smrt. Zakaj?
      5. 29.marca 1948, Hary Truman posthumno odlikuje Dražo Mihajlovića. Zakaj?
      6. Samo dva meseca po Trumanovem dejanju, Stalin začne z resolucijo Informbiroja proti KP Jugoslavije. Zakaj?

     • Caetano

      Stalin in Tito sta igrala igro komunistov. Podobno je bilo takrat glede Poljske, Češke… kup praznih obljub in zavez. Zakaj je aprila 1945 bila zavrnjena pomoč Trumana Churchillu? To je pa drugo. Zaradi Japonske. Na Kitajsko so Japonci preselili težko industrijo. Izven dosega ameriških letal. Zato so potrebovali Američani SZ za prodor na Kitajsko. Churchill pa je gledal bolj na Evropo in omejevanje širjenja boljševizma.

     • Jovo Jamnica

      Aja, Patton je bil kolaterala? No, Stalina sn omeno zanalašč, samo v fprašanju numero 6. Ti pa si samo odgovoro na fprašanje numero 2 in posredno 3. Ono o planu “Manhattan” pa si ziher od mojih prejšnih zapisof potegno. Kurili!

     • Caetano

      Ne razumem te? Plan Manhattan je bil atomsko orožje. Kurili so pa otoki, ki jih je zasedla SZ tako malo po svoje. Prodor na Kitajsko pa je bil dogovorjen med Moskvo in Washingtonom. Saj SZ z Japonsko do takrat sploh ni bila v vojni. Predala ji je celo strateške informacije, da bi vojno na DV bolj zategnila in imela bolj proste roke v Evropi. Sovjeti so tudi Chucrhillove načrte za omejevanje prodora boljševizma v Evropo poznali.

     • Jovo Jamnica

      Če nebi Ameri vrgli bombe, bi Sovjeti z kanuji priveslali na Japonsko in jo sfaširali. Mudilo se je ko sto mater.

     • Caetano

      Torej ti misliš, da je obstajal sovjetski načrt zasedbe cele Japonske?

     • Jovo Jamnica

      Stoposto.

     • Caetano

      Dobro… Imaš kak vir?

     • Jovo Jamnica

      Nisem ga iskal. Mogoče je kje, pa se skriva.

     • Caetano

      hmmm

     • Jovo Jamnica

      Ajde, tak za hec:
      Dve atomske bombe su bile krajnje nepotrebne i bez ikakvog efekta na
      ishod rata sa Japanom. Ishod rata sa Japanom bio je zapecacen ulaskom
      Sovjetskog Saveza u rat protiv Japana – vec su uveliko isle operacije u
      Manduzriji, Sahalinu, Kurilima i Korejskom poluostrvu, uz ogromnu
      opasnost da Japan izgubi Hokaido, severno ostrvo, sto bi bilo ravno
      unistenju Japana. Zato se Japan okrenuo Americi i trazio mir. Bombe su
      bile nepotrebne da Japan bezuslovno kapitulira, ali veoma potrebne za
      nesto drugo – da se pokaze ko je nova svetska sila. I tu je Truman i
      njegovi naslednici pogazio sve ono sto je Ruzvelt pre njega posadio;
      umesto da se ukine imperijalizam, Amerika je postala nova Imperija.

      —————-

      http://www.b92.net/mobilni/info/komentari.php?nav_id=1024048&order=tu20-m

     • Caetano

      To je cisto drugo kar si govoru prej. Najbolj nevaren pa je bil sovjetski imperializem. Samo takoj po vojni je bila v nacrtu najprej konsolidacija na novo zasedenih dezel-njihova nasilna boljsevizacija potem pa dalje…

     • Jovo Jamnica

      Pa to sn prlepo kuj tak, ko si me o nekih virih fprašo. Za Evropo so se zmenli že v Teheranu, 1943. Stalin si je zagotovo pas držav, ki jih je pol tut zasedo. Od Baltika, do Črnega morja. Polska, Českoslovaška, Madžarska, Romunija in Bolgarija. Ostalo je blo pol še prek tega. DDR in nekaj cajta polovica Austrije.

     • Caetano

      Sam ni jih ze nasilno boljseviziral. Na Ceskem niti ni bilo sov. vojske. Bil pa je obrambni minister agent Moskve. Da so komunisti 1948 lazje izvedli drzavni udar.

     • if

      Dolomitska izjava ne spreminja laži o ustanovitvi OF v resnično dejstvo!

     • Jovo Jamnica

      Vrag še po laži. Komiji so bli pokvarjeni in sposobni, oni drugi pa so se pot fplivom klera prodali okupatoru. Če že niso meli punih gat, pa jim je šlo za komoditeto. Nič drugega.

    • MladiLiberalec

     PIF ni isto kot OF. Kdaj je nastal program OF? Jeseni 1941 po usklajevanju med skupinami. In ta program imperializma sploh ne omenja več.

     • if

      Napis na tistem kamnu pravi, da je le OF.

   • skrajna resnica

    Rdeča zvezda je toliko slovenska kot si ti liberalec.
    Ugled krnijo zastave z zvezdo ali kljukastim križem, ki so v nasprotju z resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu.

    • MladiLiberalec

     Evropsko sodišče je že presodilo da je rdeča zvezda simbol antifašizma. Sploh veš koliko liberalcev je bilo v OF?

     • Lustrator

      Heheheh hudi ste to liberalci, ki se zavzemate/jo in borite za totalitarno državno ureditev? Takšne izjave pa lahko danes zares slišiš le še v Jugoslovenistanu.

     • skrajna resnica

      Tole nebulozo boš moral linkat (tudi iz bavarskih cajtngov, če je treba). Tudi kljukasti križ je simbol antikomunizma pa zato še ni sprejemljiv. Rdeča zvezda v civiliziranih okoljih simbolizira 100 miljonov pobitih (večinoma lastnih) po vsem svetu samo v 20. stoletju.

      Liberalizem in NapadOboroženihBoljševikov nimata absolutno nič skupnega.

     • MladiLiberalec

      V partizanih so imeli komunisti drugačne znake kot samo rdečo zvezdo. Pritoži se na evropsko sodišče. Aja sam pritožba ni več možna. :)

     • Jovo Jamnica

      Veš kaj mene ful zanimle? Če je Alfons Šarh noso na pokrivali erdečo zvezdo. Če je, pol bi rat slišo politkomesara, na kak način je starega Ljotičofca prepričo.

     • MladiLiberalec

      Po mojem da jo je nosu na kapi. Sicer ne vem točno. Sam sem pa videl v knjigi o Pohorskem bataljonu da so večkrat razpravljali o povojni ureditvi in da so imeli precej različne predstave. Pa so kljub temu sodelovali kot borci proti okupatorju.

     • sprehajalec

      Od 70 borcev Pohorskega bataljona jih je bilo 50 komunistov, pripravnikov za komunista in Skojevcev.

      kakšna debata je pa to potem lahko?

     • Jovo Jamnica

      Jas sn mislo , da veš kaj več.

     • MladiLiberalec

      Taki so nekak podatki ja. ja debata med komunisti in nekomunist. Teoretična debata kako bo po vojni.

     • sprehajalec

      Bistvo te debate je zadel Jani Kovačič nekoč v svojem prastarem komadu;

      Revolucija, revolucija, revolucija, revolucija,
      Revolucija ja, ja, ja, revolucija, ja, ja, ja,
      Revolucija, revolucija. 4x

      Kje so tiste sibirske noči
      Ko sem ob sveči bral Marxa in Engelsa?
      Kje so tisti sibirski dnevi
      Ko sem odkrival dialektiko sveta?

     • MladiLiberalec

      Sej se niso vsi izgrajeval na partijskih sestankih sam si reku da je bilo takih 50 od 70.

     • sprehajalec

      Ti sestanki so verjetno zelo spominjali na stvar, ki je bila v JNA obvezna za rekrute in se ji je reklo Politička nastava. Čeprav komunistov na njej ni bilo veliko, nihče ni kaj preveč odpiral ust.

     • MladiLiberalec

      Ne vem jest kako je blo to. A so imeli v JLA komunisti posebi zase sestanke?

     • sprehajalec

      Komunisti so jih vodili (Političko nastavo), bili so pa obvezni za vse.

     • MladiLiberalec

      Ok. V partizanih pa so bili ločeni sestanki. Eni za vse eni sam za komuniste. Tiste za vse so bili bolj v stilu programa OF.

     • sprehajalec

      Ta drugi je pa bil verjetno v stilu programa kominterne. Pa kako tiste iz prvega sestanka spraviti na drugega.

     • Jovo Jamnica

      Jas sn fse političke poslušo, pa se me nič ni prjelo.

     • skrajna resnica

      Teoretična debata, kako bo po vojni, se je v praksi udejanila na 600 povojnih moriščih.

     • Jovo Jamnica

      Sprehajalec je ziher prepričan, da če bi se Šarh znajdo v okopirani Lublani, bi premlato Vidmara pa še koga in ustanovo svojo kraljevo OF. No, saj jas sn tut nekak tak prepričan. Problem je, ker se mu ot šajsarof v Lublani nebi doben pridružo. Ni tam takrat živelo dosti onih, keri bi se zgledovali po Polski. Možno, da so jih Lahi preveč božali.

     • sprehajalec

      Govoriš o Poljski pa ne veš kaj dosti o takratnih razmerah.

      1.Poljski nacionalizem in državni ponos je zelo izrazit, še danes. Svoje korenine ima v državnosti Jana Sobieskega in njegovih konjenikov, ki so (po tem mitu) Europo rešili mohamedanstva. (1 mit). Slovenija kot Slovenija sploh ni imela nobene državnosti v prejšnjih 1500 letih.
      2.Poljaki so torej po letu 1918, imeli državo, ki so jo uspešno ubranili pred boljševističnim napadom leta 1920 in tako rešili Europo tudi boljševistične revolucije (2 mit).
      3. Poljsko državo je zastopala vlada v Londonu, ki je bila izbrana na volitvah. Ne neka samooklicana. V njej ni bilo komunistov, ki so bili med ljudmi osovraženi zaradi Sovjetskega soseda in vojne 1920 leta.
      4. Akcije Armije Krajowe so bile premišljene in niso rezultirale v nekh masovnih streljanjih talcev.
      5. Že med vojno so Poljaki govorili, da bodo po vojni morali postaviti spomenik “delavcu” socialistu Adolfu, ker jih je rešil nezaželjenih sosedov (mislili so na Jude).

     • Jovo Jamnica

      Pusti ti zaj Polsko. Sn mislo, da boš argomentirano negiro mojo insinuacijo.

     • sprehajalec

      Spodbijam pri nas zelo razširjen mit o Poljski.

      Šarh je pa verjetno imel neko osebno zamero, konec koncev so njegovi predniki glede na priimek zapustili nemško govoreči nacionalni korpus na Štajerskem nedolgo nazaj. Poturica je gori od Turčina, pravijo na jugu.

     • Jovo Jamnica

      Šarh pa Nemci??? Doben ni bol sovražo Švabof, kot Šarh. Je z tebo fse vredi???

     • sprehajalec

      Malo psihologije Jovice. Z njo lahko pojasniš Šarhove vzgibe. Alfons Scharch? Te to nikoli ni zanimalo?

      Šarh je entipod tegale tukaj na jutubu. proces prehoda iz enega nacionalnega korpusa v drugega..

      https://www.youtube.com/watch?v=9VZqltxjwps

     • Jovo Jamnica

      Mi, Slovenci, smo bol stari, kot so stari priimki. Fsaj to bi lahko vedo. Austriski Schladming je poimenovan po slovenski besedi Slapnik, ker je tam blizu slap. To pa je slovenska orginalna beseda in je možno, da je pobrana celo od nekoga, ki je tam živo prej, predno smo tja prišli Slovenci, katerim se tut sam prištevam. Germanof ni blo. Šli so maloprej mimo in se ustavli v Lombardiji. Dol pa so prtiskali pozneje Bajuwari.

     • sprehajalec

      Pozabi na mite, Jovice. prehod iz enega v drugi nacionalni korpus je dejstvo v Europi. In je intimna odločitev posameznika, zaradi prednosti, ki jo vidi v tem. Množice so v današnji Vzhodni nemčiji prešle v nemško govoreče nacionalno telo, kdaj pa je bilo tudi obratno, kot v primeru Spodnje Štajerske in Šarha. Zapomni si, nacionalnost NI genetska, NITI NI dana z rodom, ampak je odločitev posameznika oziroma njegovih staršev in starih staršev. To pa lahko v matičnem narodu povzroča jezo in nejevoljo.

      naprimer, da boš razumel;

      Lukas Podolski – rojen na Poljskem, starši se preselijo v Nemčijo, tam igra v Bundesligi, vzame nemški pasoš. Za Poljake izdajalec. Otroci Podolskega bodo Nemci.

      Robert Lewandowski – rojen na Poljskem, preseli se v nemčijo, igra v Bundesligi, ne vzame neškega pasoša. Za Poljake junak. Otroci Lewandowskega bodo Poljaki.

      Zelo sem poenostavil, vendar Spodnja Štajerska je polna takšnih primerov. Predvsem pa, zakaj bi jih obsojali? To je del Europe.

     • Caetano

      Mogoče pa bi si proti koncu vojne snel rdečo zvezdo, kot sta to storila še dva tvoja kot praviš Štajerca brata Poklač in začel s samostojnimi akcijami nato pa z ilegalo in borbo proti komunističnemu režimu?!

     • Jovo Jamnica

      Kako pa veš, da je Šarh noso erdečo zvezdo? Mene to ful zanima. Maš kako fotko?

     • Caetano

      Ne saj ne vem. Samo tako sklepa večina tukaj kot vidim.

     • Jovo Jamnica

      Večina tu vidi obešeno staro socjalistično zastavo, sredi kere je erdeča zvezda, pa se jim zrola. Kaj ono M.S. pomeni Marjanca Scheicher??

     • sprehajalec

      Kakšne oznake so pa imeli, da slišim?

     • MladiLiberalec

      Ja krščanski socialisti so imeli npr na kapi slovensko trobojnico zvezdo in majhen križ. To bi pomenilo da če prepovemo vse znake povezane z OF potem moramo prepovedati tudi križ.

     • skrajna resnica

      zvezda pa je vseeno bila.

     • MladiLiberalec

      Kot znak antifašizma

     • skrajna resnica

      Aha, društvo prijateljev sovjetske zvezde si je nadelo zvezdo kot simbol antifašizma, ki je slučajno tudi simbol komunizma.

     • MladiLiberalec

      Niso imeli sam komunisti rdeče zvezde. Pa komunistični komisarji so imeli okoli roke še trak s srpom in kladivom.

     • skrajna resnica

      aha, potem je na slovenskem bila antifašistična revolucija, ki jo je izvedla antifašistična partija. Vse jasno.

     • MladiLiberalec

      Ok to je mal bolj zapleteno. Sam ti si drgač to predstavljaš kot jest. Res so komunisti delal že med vojno na tem da bodo prevzeli pol oblast. Samo ker pri nas nikoli ni bilo Rdeče armade ni bilo tako gotovo kako se bodo stvari razvijale. Če bo res stalinizem v Jugoslaviji kot so mislili domobranci kokr sem razumu tvoji predniki. In to se je potem tudi pokazalo leta 1948. Če si kaj gledal CIA files o Sloveniji so pol okol leta 1950 začeli pogovore med ostanki opozicije in oblastjo. Sam opozicija je bila preveč slabotna. Če ne bi bilo toliko kolaboracije bi bila pa močnejša in bi lahko prišlo do kakega kompromisa.

     • skrajna resnica

      Komunisti so se borili za internacionalo, to je zvezo sovjetskih držav. Ob napadu na Jugoslavijo so komunisti, zbrani v društvu prijateljev sovjetske zveze, ustanovili protiimperialistično fronto, ki je združila okupatorje naciste in komuniste v boju zoper demokratične sile. Kako so okupatorji skupaj žurali za 1. maj v Trbovljah: http://www.demokracija.si/fokus/kako-so-komunisti-in-nacisti-1-maja-1941-v-trbovljah-skupaj-praznovali-praznovali-dela.html
      Šele po prelomu pakta Ribbentrop-Molotov so komunisti dobili navodila, da se uprejo nacistom. Komaj v obdobju informbiroja (48-55) se je začela Jugoslavija odmikati od sovjetskega modela. Toliko o kolaboraciji.

      Mimogrede, rdeča armada je vkorakala v Prekmurje.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Polovica slovenskega folka pa je 25. aprila 1945, čitala f Slovenskem domobranci voščilo Hitleru za rojsni dan.

     • skrajna resnica

      Nekateri še danes jugoslavite dikatorje.

     • Jovo Jamnica

      To ni doben odgovor na trditef, ki je dokazlivo dejstvo.

     • skrajna resnica

      Dokazljivo dejstvo lahko vidim z lastnimi očmi in ne nekaj kar si je zmislil režimski zgodovinar.

     • MladiLiberalec

      ja sam je hitro tudi odšla. Rdeče armade na naših tleh ni blo tko kot recimo na Poljskem Madžarskem. Drugač do informbiroja sploh ne bi prišlo.

     • skrajna resnica

      Na naših tleh rdeča armada ni bila potrebna, saj je bila lokalna veja internacionale dovolj učinkovita. Tudi informbiro je bila farsa- vkolikor bi se zares uprli sovjetom bi nas zmečkali kot ščurke.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Približno tak, kot so Fince…

     • skrajna resnica

      Bojna pripravljenost SZ je bila 48-55 povsem drugačna kot 40. Pa tudi Finci imajo lov za nacionalni šport, zato so precej boljši vojaki, ob tem da je Finska še precej bolj neugoden teren za vojskovanje.

     • MladiLiberalec

      J.J. v času sovjetsko finske vojne je potekala vojna med VB in Nemčijo ZDA pa v vojno še niso niti stopile. To so zelo drugačne okoliščine.

     • MladiLiberalec

      A se ni Tito zaščitil tako da bi bila svetovna vojna če bi nas napadli. S sporazumom z Grčijo?

     • skrajna resnica

      Grčija naj bi nas zaščitila pred svetovno vojno? Ne trati mojega časa.

     • MladiLiberalec

      Ja Grčija bi vstopila v vojno pol za njo pa še ZDA in VB.

     • skrajna resnica

      Tudi 300 kosmatih špartancev ne bi pomagalo. Kot tudi ne bi pomagali ZDA in VB neki zahojeni komunajzarski plemenski skupnosti. Na pomoč bi kvečjemu skupaj vpili z ostalimi neuvrščenimi velesilami:

      Angola, Alžirija, Benin, Bocvana, Burkina Faso, Burundi, Cape Verde, Kamerun, Čad, Coloras, Kongo, Slonokoščena obala, Džibuti, Egipt, Eritreja, Etiopija, Gabon, Gambija, Gana, Gvineja, Gvineja Bisau, Ekvitorialna Gvineja, Kenija, Libija, Lesoto, Liberija, Madagaskar, Malavi, Mali, Maroko, Mauritius, Mavretanija, Mozambik, Namibija, Niger, Nigerija, D. R. Kongo, Centralna afriška republika, Ruanda, Sao Tome in Prince, Senegal, Sejšeli, Slonokoščena obala, Somalija, Južna Afrika, Sudan, Svazi, Tanzanija, Togo, Tunes, Uganda, Zambija, Zimbabve, Afganistan, Saudska Arabija, Bahrain, Bangladeš, Butan, Brunei Darusalam, Kambodža, Združeni arabski emirati, Filipini, Indija, Indonezija, Irak, Iran, Jordanija, Kuvajt, Laos, Libanon, Malezija, Maldivi, Mongolija, Burma, Nepal, Oman, Pakistan, Palestina, Nova Papua, Gvineja, Katar, Severna Koreja, Singapur, Sirija, Šrilanka, Tajska, Timor – Leste, Turkmenistan, Uzbekistan, Vanuatu, Vietnam, Jemen, Antigva in Barbuda, Bahami, Barbados, Belize, Bolivija, Čile, Kolumbija, Kuba, Dominika, Ekvador, Grenada, Gvatemala, Gvajana, Haiti, Honduras, Jamajka, Nikaragva, Panama, Peru, Dominikanska republika, Sv. Kitts in Nevis, Sv. Vincent in Grenadini, Sveta Lucija, Surinam, Trinidad in Tobago, Venezuela.

     • MladiLiberalec

      Kr neki. XD Neuvrščenih takrat sploh še ni bilo.

     • sprehajalec

      To si pomešal z današnjimi praporščaki, tistimi starimi desci ki hodijo po proslavah. Leta 1942 je bila uvedena enotna oznaka in čepica M-35 Rdeče armade.

     • Jovo Jamnica

      Ha, kak so bli napredni in pedatni takrat? Ona španska triglafka se ziher kakemu Arso Jovanoviči ni dopadla. Crnogorci so nosli šajkače.

     • sprehajalec

      Znano je reklo, zvezda na kapi, kokarda u džepu za srbske takšne in drugačne gverilce. Nisem videl da bi bili kdaj s šajkačo, že iz preventivnih razlogov, saj so šajkače nosili četniki. videl sem samo s tistimi črnimi bosanskimi čobanskimi kučmami.

     • MladiLiberalec

      Kdaj 1942?

     • sprehajalec

      ‘The triglavka or Triglav cap (in Slovenia) or the
      partizanka or Partizan cap (in Croatia)[1] is a side cap that was a part
      of the Yugoslav Partisan uniform in Croatia, Slovenia and western
      Bosnia.[2] There, it was the most characteristic part of Partisan
      clothing.[1] Despite its common name in Slovenia, the cap’s design was
      not inspired by the Triglav mountain, but was a copy of a cap design
      used by soldiers of the Spanish Republican fraction.” Vir

     • MladiLiberalec

      Ok sam tud republikanci niso bili komunisti. Niti pod njihovim vodstvom niso bili. Pa kdaj so odpravili posebne oznake na kapah za krščanske socialiste? Ob dolomitski izjavi?

     • sprehajalec

      Daj najprej nalepi neko sliko partizana s to oznako za krščanske socialiste in prenehaj iskati iglo v senu, to je, pluralnost strank v okviru OF. Ni je bilo, sam zanjo nikoli nisem slišal, slišal sem pa vedno opravičila zanjo, češ da so bile takšne razmere in se je bilo potrebno podrediti enotni komandi, to je KPS. Grozilo je izumrtje in podobne neumnosti.

      To kar praporščaki nosijo na glavi je nova pogruntavščina, če pod tem misliš to. V socializmu tega ne bi smeli nositi, 25 let nazaj. Oziroma je morda bila v resnici skica nekoga in nek namen nekoč. Od začetka je bila rdeča zvezda alfa pa omega, o njej pojejo pesmi, vse se je vrtelo okrog nje. Včasih se tega ni skrivalo do pred 20 let, sedaj je treba najti nek izhod za nove razmere. To pa je naloga Repeta&Co. Plačani so zato. Vendar jim ne bo uspelo.

     • MladiLiberalec

      Jest sem kot mali osebno poslusal krscanskega socialista iz nasega kraja ko nam je govoru te stvari. Je pa ze umrl zdaj. Pa sej ne nosijo ti ko nastopajo na proslavah kriza na kapah ob rdeci zvezdi? To je bil znak v partizanih za krsc. socialiste. Jest sem te sam vprasal kdaj so ga ukinili ko si reku da 1942. Ko nwm ce je bil do konca vojne v veljavi. Pisal je pa o tem v literaturi tudi Mikuz. Saj tud svoje glasilo so imel krsc. socialisti. Pri nas na Primorskem pa Skerlju Bebler ni potem 1943 vec dovolil samostojne literature.

     • sprehajalec

      Sliko pa bo.

      Če v google dam iskanje slik partizana krščanskega socialista, mi butne med drugim Pirjevca, kako se reži. meni, tebi, celi Sloveniji….

     • MladiLiberalec

      :D ne najdem je tud jest. V digitalni knjiznici tudi ne najdem glasila krsc. socialistov. Tam notri bi verjetno to blo.

     • sprehajalec

      Išči, išči…. Čeprav je to Repetova naloga, da bo končno našel in dokazal pluralnost Ljudske Fronte OF slovenskega naroda. Ni. ni. Nič pluralnosti, samo komunisti.

     • MladiLiberalec

      Ja kako ce ze Mikuz pise o tem. Pa sej ti pravim da so imeli tud svoje glasilo. Sam nwm pa tocno do kdaj.

     • sprehajalec

      Pravilo števika ena, nikoli ne verjemi slovenskim uradnim razlagalcem zgodovine. Oni so plačani zato, da lažejo.

      najdi sliko krščanskega socialista s križem na titovki, pa bom revidiral mnenje. Marsikdo je nosil roženkranc v žepu na skrivaj, za kapo pa prvič slišim. Išči.

     • MladiLiberalec

      Pa Mikuz drgac tega ne bi mogu takrat napisat. Bom vidu ce bom najdu casopise od krsc. socialistov iz vojne pol ti bom javu. Ok. Ker tam not bo verjetno to.

     • sprehajalec

      Vpliv komunistov v Španiji se je enormno povečal z začenjanjem vojaškega vmešavanja Sovjetske Zveze v Španiji in prihodi njihovega orožja v Španska pristanišča. Ta orožja so si bogato poplačali, Republikanska vlada je kot garancijo plačila deponirala Zlate rezerve v Moskvo, ki so izginile. Nikoli ni bil narejen obračun plačano dobavljeno, niti se ni nihče potem hotel pogovarjati o tem s regularno špansko vlado. Še danes je to odprto vprašanje.

      Komunisti so prevzeli glavno vlogo v španskih internacionalnih brigadah, itak so pa tja hodili le avanturisti, skrajni levičarji in po nalogu lokalnih KP, po nalogu Kominterne. V Španijoi so v nekem trenutku komunisti obračunali z ostalimi levimi skupinami, še posebej anarhisti v državljanski vojni med samo državljansko vojno.

      Komunisti vedno lahko funkcionirajo le če imajo glavno vlogo. Povsod je enako. kakšen pluraklize, Repetove pravljive, za dobro plačilo. Judežev denar in izdaja zgodovinske znanosti.

     • MladiLiberalec

      No od zacetka so bili komunisti prav svoh v Spaniji. Kocbek pise da so jih sele fasisti okrepili s svojimi potezami. V Premisljevanje o Spaniji. Lahko si preberes v digitalni knjiznici.

     • sprehajalec

      Komunisti vskočijo, ko so nemiri in razpad starega. Vojne, državljanske vojne, revolucije so njihova tržna niša. na rednih volitvah nikoli niso imeli šans, razen če ni komisar poslušal, v kateri skrinjici je zaropotala kroglica. Od leta 1945 naprej.

      Z dobavami orožja je rastel njihov vpliv v Španiji. Nekoč sem srečal nekega Španca, ki je povedal, da pri njih velja prepričanje o Titu, da je med vojno bil likvidator NKVD z nazivom “Bloody Joseph”. zaradi tega se Franco nikoli ni želel z njim srečati.

      Pazi ne Tito s Francom, ampak Franco s Titom. Miselni preskok, ki bo Repetu enako fantastičen, kot skok iz ene galaksije v drugo.

     • MladiLiberalec

      Ja Franco nekak res ni sel skupi s Titom. Ceprav je Franco isto izvedel velike povojne poboje.

     • sprehajalec

      Kje pa jih je izvedel? Daj naštej, da se izobrazim?

      Večina pobeglih republikancev se je do 1940 vrnila domov. Nihče jih ni pobijal, kar pobrskaj. Pobijali so samo komunisti.

     • MladiLiberalec

      Kako da ne okrog 70.000 vsaj so jih pobili.

     • sprehajalec

      Daj linke, verodostojne, ne Zbornik ZZB NoVJ v Poglavju “Španski Borci”.

     • MladiLiberalec

      Sej mas franconist represion na wikiju recimo

     • skrajna resnica
     • MladiLiberalec

      Kera dva linka? Sej sem ti že dal tistega o zadevi Patria.

     • skrajna resnica

      Tistega s patrijo še čakam, kot tudi tega iz EU.

     • MladiLiberalec

      Pa ja seveda sem ti ga dal in še v google prevajalnik sem ga prej dal.

     • skrajna resnica

      laž. zdaj ga pa še pošlji na tožilstvo.

     • MladiLiberalec

      kr neki :D why?

     • skrajna resnica

      nehi lagat pa bo. lahko pa še enkrat prilepiš vsaj 1 link, za verodostojnost.

     • MladiLiberalec

      Si tečen s tem. XD Če ne bi bil liberalec bi reku ko te šiša ker sem ti že dal.

      http://www.tt.com/home/10135940-91/weitgehende-ogh-best%C3%A4tigung-von-urteil-im-wiener-patria-prozess.csp

     • skrajna resnica

      se opravičujem, očitno v prvo nisem opazil.

      Kar se samega članka tiče je vse na nivoju slovenskih zmedijev, polno indicev in nič dokazov. Da naj bi se Riedel odločil podkupiti Janšo še ne pomeni, da se je to tudi zgodilo. Prav tako samo prijateljevanje Janše in Zagožna ne dokazuje ničesar. Morda bi res lahko vplival na postopek izbire, vendar bi potem zagotovo o tem vedel Erjavec, ki je na drugem polu in je bil takrat obrambni. Vkolikor bi avstrijsko Vrhovno sodišče dokazalo karkoli iz članka, se našim ne bi bilo treba naslanjati na nekonkretizirano obtožnico (kraj,čas in način). Tako pa vse ostaja rekla kazala.

     • Levicar nikoli!

      Simbol antifasizma, zrtev pod tem simbolom je bilo pa vec kot se enkrat vec kot pod fasizmom. V rit si jih zatlacte!

  • Vstrajnik

   Komu pa boš prijavila ? Zakon obstoja. A organom in krivosodju, ki jih vodi in usmerja leva oblast ?? Od te prijave ne bo nič. Narod lahko to “prijavi” na volitvah, če bo dovolj zrel. Mislim, da bo spal še na prej .!

   • Vera

    Stranke slovenske pomladi bi stopile skupaj in prijavile kršitve, ki se v naši državi več ne bi smele dogajati ( izobešanje simbolov propadle komunistične države ) .

  • Primoz Papez

   Pa saj so to bivse slovenske zastave ne pa jugoslovanske..

 • Demonkrat

  Dajmo se raje pogovarjati o plačah.Saj delo je vendarle namenjeno da človek lahko dostojno zivi

  • Vstrajnik

   “Saj delo je vendarle namenjeno da človek lahko dostojno zivi” ja imaš prav. Toda to v komunistični Sloveniji z levimi vladami že 20 let ni možno. Dela ni, ker privatno delo levica zaradi svoje grabežljivosti (v državnih podjetjih) ne dovoli, ker se v državnih podjetjih lahko krade, saj jih sami nadzorjujejo.

  • traktor

   V Sloveniji je davčna in delovna zakonodaja spisana tako,da normalen člove s svojim delom komaj preživi sam,kaj šele,da bi preživljal družino in imel dostojno življenje.Kajti vsak pošten zaslužek je potrebno nenormalno zatreti,uničiti zasebno.Nikoli pa niso mogli uničiti šverca,korupcije,dela na črno in ostalih anomalij ravno zaradi tega,ker se jih najbolj poslužujejo doživljensko vladajoči.

  • novaknovak

   pa saj so se tud o tem menil, …jankovič jim je bluzil o..”delu čast in oblast”..in ovce so mu blejale in ploskale. milič pa je nekaj dni nazaj povedal, da ni res, da se z minimalcem ne da preživet. novinar/ka pa ni imela jajc ga vprašat, če je pripravljen nekaj mesecev preživet z minimalcem..

 • šmentanamuha

  Kdor voli levico, voli propad te države, voli tudi svoj propad. Iztirjenost vseh sort (tudi spolna) je našla svoj glas v levičarski agendi. Zavedam se, da sem s svojim glasom tudi sama pripomogla, da je levica še vedno na oblasti. Ne preostane mi nič drugega, kot da se globoko pokesam. Zlorabili so mojo volilno podporo in podporo mnogih, ki še vedno naivno mislijo, da so komunisti bili in so naši rešitelji. Dejansko so to narodovi rablji, ki se samo preoblačijo v različne kostume in spreminjajo imena, glede na trenutno situacijo. Morilci brez vesti in po novem še spolni iztirjenci. Njihova agenda je: ohraniti oblast za vsako ceno. Najraje bi bruhala.

 • Demonkrat

  Jaz imam tako rad komunizem da si želim postati TITO

  • MladiLiberalec

   Good luck :D

   Lol

   • Demonkrat

    Mislim da je konkurenca velika

 • Ana Job

  Slovenija je ena velika ječa, ujetniki smo komunističnih paznikov, ki v nas že 75 let poskušajo zadušit nacionalno zavednost.

  • Dark Lord

   Ujeta si v praznike?! AAahahahah!! Fak, no…

   • KIKI

    Kmalu pride tvoj “ramadam”!

    • Dark Lord

     *ramadan

     • samotoje

      Ne, ne, Kiki misli razmazan.

   • indijanka

    Vau..je Sila premagala Temo in Dark Lord razmišlja o občutjih? Fak, no … ha..ha..ha..ha.

  • indijanka

   Super si opisala svoja občutja ob pogledu na rdeče zastave.

   • Ana Job

    Hvala, tako čutim.

 • Vera

  Zelo grdo je kar se dogaja v naši Sloveniji, toda mislim, da temu ne bi posvečatii toliko pozornosti v medijih, ker vedo, da nas s temi zastavami in rdečo zvezdo jezijo . Raje vsak tak primer javit policiji , ki je dolžna posredovati, saj so vsi ” totalitarni simboli ” prepovedani US RS je izdalo odlok s katerim se tako početje prepoveduje . Edino v DZ-u še niso premogli obsoditi komunizma , ker je večina poslancev SMC-ja na IĆ , ki še upa v Sloveniji nagajati nam , ki smo bili 23.12. 1990 za osamosvojitev . Izbojevana je bila z 10 dnevno vojno , ker se nas je 90 % ljudi uprlo srbski agresiji. Mladi tega ne vedo , ker ” učni načrt ” ne vsebuje naša zmagoslavne osamosvojitve . Res nepopravljiva škoda iz strani odgovornih v šolstvu in v vrhu vlade in parlamenta ! !

  • Nata

   Pozdravljena, Vera !
   Medije človek že nekako razume, državljanov pa ne !!
   O šolstvu. . . . . . . saj sploh nima več smisla pisariti. Nič se ne bo obrnilo po naših željah. Če bo šlo takole. . . . ? Sem kar žalostna.

   • Vera

    Jaz pa jezna , žalostna , potrta ,ker si leta 1991 tega nismo mislili, da se še kdaj povrne. Še danes se spominjam vsega , kar so nam preko TV ekranov posredovali , ob 10 dnevni vojni ,danes pa rdečkarji vse zanikajo in zmago pripisujejo sebi, kar je pa VELIKA LAŽ !

    • Nata

     Tudi jaz ne razumem, kako to , da jim je uspelo osamosvojite tako na glavo postaviti.
     Saj smo vendar gledali, poslušali, brali !!!
     In mi, se čudimo za sprenevedanje okoli zgodovine po 45. letu ??

 • baubau

  Najbrž ni slučaj,da te zastave krvnikov vise ravno v bližini jam in brezen,ki so jih polnili.

  • Jovo Jamnica

   Maš keri podatek mogoče, če je na Štajerskem tut kera bla izobešena?

   • Nata

    To je pa tvoja naloga.

    • Jovo Jamnica

     Eh. V Maribori mamo maskoto. Stari Furgula se vozi okol z triciklom za božjasnike in ma skoro vedno kako rdečo zvezdo na sebi. Pa na boušjaku prodaja tote in take simbole. Doben mu še ni nič žalega naredo, ker mi tu nismo tak pahjeni, ko pa so bli in so pahjeni prebivalci okol mesta, keremu se Lublana reče.

     • Nata

      Ne razumem kdo je pahnjen ? Mi, ki opazimo te zastave, ali oni, ki jih obešajo ??Mi, ki smatramo, da ti simboli ne pašejo v novo državo, ali oni. . . . . . . ki jih je čedalje več ?
      Mislim pa, da odgovor vem. Slabo primerjavo si dal.

     • Jovo Jamnica

      Z meno se kregat o zastavah, je brespredmetno. Jas samo svojo mnenje gor zapišem. Jas sn rodolub in malo majn domolub. Če država ne temelji na nacionalizmu, me ne zanima.

     • Nata

      Seveda. Vsak po svoje, svojega boga molimo.

 • Burek Burecki

  Izobesanje katere koli druge zastave kot slovenske za praznike, bi moralo biti sodno preganjano. Na kozlanje mi gre kako ljudje zivijo v preteklosti namesto da bi bili ponosni na dezavo katero imamo. Tle nesmemo gledat politike kajti ta je zanic tako leva kot desna…

  • KIKI

   Obesil bi še rdeče gate,
   vse za svoje rdeče brate,
   vse za rdečelične stričke
   in za njihove še pičke!

 • David Lokatos

  Za drzavne praznike mora biti dovljeno izobesit SAMo Slovenskozastavo in po moznosti fotografijo oceta nase drzave,Janeza Janso!

  • Vera

   Norce se brij raje o tistih, ki nam Slovencem nagajajo na vse možne načine . To kar si napisal = sovražni komentar !

   • David Lokatos

    Ti bos sla v pekel, kop bo tvoj cas. Sigurno!Bog te opazuje!

 • Demonkrat
 • Dark Lord

  Bravo! Tudi jaz sem izobesil rdečo zastavo!

  • Demonkrat

   Jaz sem videl da se še eni vozijo z crveno zastavo 101

   • Dark Lord

    O čem ti kvasaš?

    • Demonkrat

     O avtih

     • Novakec1

      Bo treba kaj drugega iz CZ nabavt.

     • Dark Lord

      Napačen portal.

    • KIKI

     Demokrat ti je čestital : ZVESTOBA DO GROBA!

  • KIKI

   Kaj je bila še nedolžna? No, zdaj sosedi vejo, kakšen Jack si, a njee?
   – in kreten, seveda!

  • Levicar nikoli!

   Posranc se laze kako se vozi s Touaregom… me prav zanima s cim bi se posranc vozil v komunajzarstvu! Navaden zahrbten strahopeten petokolonaski izdajalc! Teb je treba goltanc ven potegnt! Peder!

   • Dark Lord

    Saj danes prideš na pumpo ob 10h, a ne?

  • sprehajalec

   Pa še rdečega Zokijevega lazarja si spustil po grlu.

 • hle

  Bla bla bla raje se vprašajte kdo je kriv da je narodni ponos šel v pozabo ravno zlorabljanje osamosvojitvenega kapitala za revanšizem in spreminjanje zgodovine če mene vprašate smo Slovenci danes bolj razdeljeni kot kdajkoli v zgodovini kar je lahko v teh turbolentnih časih za naš narod katastrofa bom pripel dva posnetka in naj vsak sam oceni kako naj bi pri nas izgledal prvi maj
  https://youtu.be/6Y5nfd5waUA
  https://youtu.be/xM3gobuj1B4

 • Demonkrat

  No lepo bi bilo če bi praznik dela praznovali tako da bi delali dobra dela.

 • Aron

  Če bi bilo po vaše, bi praznik dela že zdavnaj ukinili. Fuj, pa taki zagovorniki delavstva in delavskih pravic.

  • if

   Ljubljani šefurski Janković govori delavstvu o delavskih pravicah, ali, lisica po kokošji obedi hlini zaščitništvo kokošim, ki jih bo obedovala.

   • Jovo Jamnica

    Sami ste si krivi, ker Štajerci nemremo izvolit Lublanskega župana. Mi si rajši izvolimo Fištro. No, fsaj na ič ni. :-(

    • KIKI

     Isto sranje, drugo pakovanje ! Dva čista kretena!

  • KIKI

   O kakšnih pravicah in o katerih delavcih ti govoriš?
   Razloži, na kratko, prosim!

  • Levicar nikoli!

   Budala!

  • sprehajalec

   Gre za praznik socialističnih penzionerjev, z vso ikonografijo takratnega obdobja; rdeče fane, čevapčiči, pivo. internacionala. Gre torej za nek praznik bivšega režima, zato ga tudi praznujejo ljudje bivšega režima, z režimskim glavnim govornikom. Vsaj pri nas je tako.

   Dejanski Delavci ga ne slavijo, saj od tega praznika nimajo ničesar. Ko pa bo praznik spontan od današnjih delavcev, ga bom pa še jaz šel slavit.

  • Olga

   Delavske pravice z zvezdo, srpom in kladivom??!!

 • Novakec1

  Dokaz da jugoviči prevzemajo slolandijo.

  • Nikola

   Čaki a ne prevzmajo Islamisti Slovenije? A zdej jugoviči? Dej mi pomagi, zdej sm mal zmeden.

   • Levicar nikoli!

    Kdorkol, ki ni Slovenc, nima v Sloveniji cesa prevzemat! Vsi po vrsti boste letel ali s polozajev ali iz drzave!

   • MladiLiberalec

    dobr zate da si sam zmeden :D

   • Novakec1

    Jugoviči bodo zasedli parlament, musliči pa preplavil slolandijo, čsto enostavna logika

 • Gru

  Hvala NORA24tv z takimi clanki uspesno odganjate normalne desne volilce, Hvala ;)

  • sprehajalec

   Desni volilec, ki je za komunistično zvezdo, ne more biti normalen.

   • Gru

    Ne desni ni nikoli za komunisticno zvezdo, a tako porazno slabi in hujskaski clanki, ga tudi odvracajo ;)

    • sprehajalec

     Kaj pa je hujskaški? Nekdo je obesil lani deželno Kranjsko zastavo na drog, pa je fasal policijo na vrata. Tukaj pa o steli rosi na državni zastavi samo pišeš, pa je že narobe.

     • Gru

      Ce ne vidis hujskastva v tem clanku, ti nemorem pomagat. A si istocasno povedal , da nisi normalen desni volilec ampak fanaticen desni volilec ;p

     • sprehajalec

      Nisem hodil na volitve, sedaj bom pa šel. Me je Nova s svojimi članki prepričala. To je efekt teh člankov, resnica.

     • Gru

      Resnica je da je veliko vecino desnicarjev odvrnila, ce je pri tebi drugace , pol pa tudi uredu. Izjema potrjuje pravilo ;)

     • sprehajalec

      Žito je potrebno ločiti od Ljulke, je staro reklo…

     • Gru

      Ja ja in drek ni zlato ;)

   • Olga

    Saj ni desni! To je le navaden provokatorček!

    • Gru

     Kdo?

  • Olga

   Ste Kučanova desnica?

   • Gru

    Ne so desnica brez JJ. ;)

    • Olga

     Mislite Ljudmilo, depandanso SD in murgel?! Haha

     • Gru

      Ne ;)

 • Gru

  Je pa zabavno da vam pise Scheicher kaj so rekli v Bild.de ; ) Pravi domoljubi, se danes se vidi da bi rajsi bili Nemci kakor Slovenci ;)

 • Olga

  Slovenci, zaradi zverinsko pomorjenih žrtev komunističnega genocida, imamo zgodovinsko nalogo, da naženemo morilce in njihove potomce z oblasti! Zato je treba tudi odstraniti totalitarna obeležja iz našega življenja!

  • Gru

   Kaj cakas? Da umres od starosti?

   • Levicar nikoli!

    Ce ne bos nehal srat, se lahko tebi kaj zgodi

    • Gru

     Uuu in kaj se mi loh zgodi? Da mi bo en papak od tebe tezil po forumu haha ;)

     • Olga

      Za vsako rit palica raste!

     • Gru

      To je res, sam ne pozabit na vase riti ;)

     • Olga

      Me NE skrbi!

     • Levicar nikoli!

      Vedno je bilo najboljs, kadar me je sovraznik podcenjeval, tako da ti kar…

     • Gru

      ;) ja bogi mali ;)

   • Olga

    Ste ne določili, da sem stara? Malo morgen!

    • Gru

     Dokler bos kj naredila zares, bos res ze stara ;)

     • Olga

      Haha…

 • antimur

  Po vseh oknih in hišah, kjer visijo okupatorske zastave, bomo morali začeti nažigati, tako, da bo banda razumela, da so v manjšini in da je tukaj Slovenija ter da ne bomo več dopustili sramotenja naše domovine.

  • Gru

   Kaj cakas, zacni. ;)

   • Goran Hvala

    Gru…sami plusi od mene..+++…desnaki v slo bi klical policijo se ce mas rdeco majco od mcdonaldsa obleceno…;-)

  • Olga

   Bolj elegantno je, da jih prijavimo! Policija bo morala odreagirati!

   • Gru

    Ce jih 5 krat poklices in policija nima kj tam zapisat, dobis ti kazen ;)

    • Levicar nikoli!

     Butl, slike ne lazejo!

     • Gru

      Butl in kaj krsijo?

     • Levicar nikoli!

      Custva vecine Slovencev! Ce ima Slovenija uradno zastavo, zakaj izobesat totalitaristicne simbole?!? Zraven pa komunajzarski pizduni kvakate kako mi desnaki, in ta portal, delimo Slovence!!! Mars u tri pizde materine!! Ko vas povozimo na volitvah, bodo postali ti rdecuharski simboli prepovedani tudi pri nas, tako kot so po vsej ostali Evropi!

     • Gru

      Povozite na volitvah haha sanja svinja kukurz ;)

     • Nikola

      O svojih čustvih, razpravljaj s svojim psihoanalitikom :)
      Btw, ko mene označiš za pritepenega čefurja, me čustveno prizadaneš. In če se ne motim biblja pravi “Ne počni drugim, kar nočeš da drugi počnejo tebi”. A veš, slovenac, ne morš tko.

   • antimur

    Smo že poizkusili, pa ni bilo nobenega rezultata.

    • Olga

     Policija je ravnala nezakonito! Treba je narediti pisno povpraševanje, saj morajo dati tudi pisni odgovor!

 • Nikola

  Kredibilna “novinarka” ni kej, članek ima res težo. Nevrjetno je s kakim sranjem vas fila tale Nova24 in še bolj nevrjetno je koliko ljudi ga žre z veliko žlico.

  https://govori.se/traci/domaci-traci/marjanca-scheicher-ponosna-lastnica-zlatega-tica/

  • Gru

   Novinarka Scheicher povzema informacije iz Bild.de ;)

   • Nikola

    Domoljubka in ponosna lastnica zlatega tiča. Sej ne morš vrjet :)

  • Levicar nikoli!

   Nikola = cefur! Ce ti kaj ne pase, spizdi tja, od koder si prilezel!!!

   • Gru

    Kaj pa ce bi spizdil ti?

    • Levicar nikoli!

     Sem Slovenc, nisem pritepenc. Ce si gost v neki drzavi, jo ali sprejmes ali pa zgines. Stvar osnovne olike!

     • Nikola

      Kako veš da si Slovenc? Kdo to prav? Jest ti ne vrjamem, pomoje nisi.

     • Levicar nikoli!

      Kaj en pritepenc z juga misli o Slovencu v Sloveniji, je popolnoma irelevantno.

     • Nikola

      Kako veš da sm pritepen z juga? Kaj če sm s severa? a pol velja enako?

     • Levicar nikoli!

      Enako! Nikola je pa srbjansko ime, torej jug.

     • Nikola

      Kja pa ti govoriš. A si nor?

      Ime Nikolaj izhaja iz latinskega imena Nicolaus, to pa iz grškega Νικoλαoς (Nikólaos). Grško ime je zloženo iz grških besed νικη (nikē) v pomenu »zmaga v boju« in λαο’ς (laós) v pomenu »narod, ljudstvo«

      moške različice imena: Miklavž, Nick, Nicki, Nickolas, Nicola, Nicolaj, Nicolas, Nicolo, Nik, Niki, Nikica, Nikifor, Nikita, Niklas, Niko, Nikodem, Nikola, Nikolas, Nikolče,

      Prjatli me kličejo Miklavž, ampak ti me ne smeš.

     • Levicar nikoli!

      Ti si levuhar, te niti ne bi hotel za prjatla. Pa Nikola je srbjanska verzija.

     • Nikola

      Ni, Nikola je švedska verzija. Rojen in odrašču sm na Švedskem, tko da u resnici si zame ti usran južnjak.

     • Levicar nikoli!

      Ja, si ja… na Svedskem… v Sloveniji sem jaz domacin. Od kjerkoli drugje si pa ti, si pa in vedno bos pritepenc. Ali ljubi Slovenijo brez komunajzarstva ali pa spizdi! Dve opciji imas!

     • Nikola

      Ajaaa razumem, kar se tebe tiče v to država sodijo samo kleni slovenci, ki imajo radi Janšo. Vse ostalo > RAUS!!! No razn če so Nemci al pa Avstrijci. A mam prav?

     • sprehajalec

      Švedi pa “na Švedskem” so včasih rekli Jeseničanom. je to to?

     • Nikola

      Nikol ne boš vedu. :)

     • Hribouc

      Nikola je Nikola.

     • Nikola

      Hribouc je Hribouc.

     • montyamp

      Čefurji raus .

     • Nikola

      Da nisi ti neki švabo?

     • Levicar nikoli!

      Bols discipliniran in urejen Svabo kot slampast in smrdljiv srbjanc

     • Nikola

      Jap, isto k 1941. Nč novga nisi povedu.

     • Levicar nikoli!

      Tako je! Svabo je vedno boljsa opcija, kot en Srbjanc!

     • Gru

      Al pa Slovenec, si hotu rect, a n? ;)

     • Levicar nikoli!

      To ti mislis…

     • Gru

      Ne to jz vem, kar ti mislis ;p

     • montyamp

      Jesam , majke mi .
      A ti , šta si ti , još uvjek čefur ???

     • Gru

      Jz sm tudi Slovenc in kaj zdj? Bos spizdu al ne?

     • Levicar nikoli!

      Jaz nikamor! Niti slucajn! Ce si pa SLovenc in levuhar, pa se tolk slabs…

     • Gru

      Ja ce si pa Slovenc in Jansist pa je najslabs ;)

     • Levicar nikoli!

      Jaz se nikoli nisem volil JJ ker SDS zame ni dovolj desna stranka, torej spet levuharsko gobcas na pamet!

   • Nikola

    To je tvoj doseg? Čestitam. Hvala kurcu, da nikol ne boš levičar :)

  • Hribouc

   Ne bo ti ratalo, pizdun nedonošeni.

   • Gru

    Mu je ze ratalo, drek pokvarjen ;)

   • Nikola

    Kaj točno mi ne bo ratalo?

  • Karmen

   Enkratno. Vsestranska umetnica in novinarka, pa še veliko nagrad. Multipraktik.

 • KIKI

  Le imejte te zastave,
  te za vas so ravno prave;
  vse rdeče, krvaveče,
  krive ljudske so nesreče,
  ko ste klali in se bahali,
  da tekla kri je kakor reka…
  spomin ni narodu prepreka,
  da vas vidi kot kup dreka!

 • Duhec

  Najbolš, da se Nova ukine… s takimi članki, komentarji, slikcami privat hiš sam odganjate potencialne volilce oz vse normalne.

  • Gru

   Pssst ne jim tega govorit, bos hitr komunist ratu ;)

   • Goran Hvala

    Haha Gru..bolj se neb mogu strinjat…ce nisi za jj si zihr komunist…;-)…jst sm se ze sprjaznu…

   • MladiLiberalec

    ratala :)

  • Levicar nikoli!

   Levuharskih volilcev niti ne zelimo imet!

   • Nikola

    Kje?

  • von Rhein

   Če se nova ukine,kam boš hodila potem nergat?

  • Anton

   ja sej standardizacija pomena normalnost se je s časom močno spremenila

   sarkazem press

  • Hribouc

   Idiot

 • PLavi-mil

  Vsi kateri izobešajo v samostojni Sloveniji jugo zastavo so največji izdajalci slovenskega naroda.

  • Levicar nikoli!

   To so rdecuhi od nekdaj bili: izdajalci in krvniki slovenskega naroda! Cas polaganja racunov pa se jim bliza!

 • Anton

  provocirajo, bi jim bilo potrebno ukinit privilegije,me zanima kako bi potlej še mahali s temi zastavami

 • odzunaj

  KIKI je zapisal :

  Le imejte te zastave,
  te za vas so ravno prave;
  vse rdeče, krvaveče,
  krive ljudske so nesreče,
  ko ste klali in se bahali,
  da tekla kri je kakor reka…
  spomin ni narodu prepreka,
  da vas vidi kot kup dreka!

 • Hribouc

  BRAVO, MARJANCA.
  Na žalost, pisati o svinjariji rdeče zvezde, ni lepa stvar, je pa nujna, da se zločestost, kakršna je, spljuva na vsakem koraku, vse dotlej, dokler ne bo prišlo do prepovedi in do strogega kaznovanja ubijalskega komunajzarskega simbola!
  Naj živi Druga Republika in z njo Svoboda!

  • Gru

   Druga Republika?

 • montyamp

  Otroci odrasli v teroristično ovaduških družinah , se pravi rdeči fašisteki , se na veliko ponašajo s kolcanjem po TITO- morbidnem otroštvu , v katerem so dobili čustvene brazde ki jih danes delajo in naredijo neužitne družbenim normativom .
  Zlorabe udbovske ljubezni so kronično izkrivljene predstavnike ultra-levice , privlekle tako daleč , da obešajo na ” ” ” svoje – pokradene ” ” ” domove zastave , v katere so oviti morilci lastnikov teh hiš .
  Človek , ki je s svojimi žulji zgradil dom za družino , zastave komunističnega murglosrbskega fašizma ne bo obesil niti 1000 km od bivališča .
  Dejstvo ki načenja živce poštenim ljudem , je razočaranje nad strpnostjo do ” drugače mislečih ” , ki pa niso samo drugače misleči ampak tudi drugače delujoči , npr. potencialni morilci .

  • Gru

   To je pa se vecji zmazek kakor ta clanek ;)

   Dj se mal opis pojem ” teroristično ovaduških družinah” ;)

   • Nikola

    Ja čaki, avtorica članka ma le Zlatega tiča, montyamp ga nima. Dejmo bit fer. Jasno da Marjanca bolš piše.

    • Gru

     ;)

   • montyamp

    Udbopartijska teroristična celica , morilsko ovaduški HUDOJAMSKI kader , ki raste iz teroristično fašističnih bankrot ovaduških udbo-družin .

    • Gru

     Uff to si pa mogu ze ornk pomislit , da si lahko ta poraz od zapisa skp spacal. Kr delo za tvoje zatohle mozgane. Bravo sm ponosen nate ;)

 • sodnikisozločinci

  Za to, da se lahko javno uporabljajo simboli genocida je kriva zločinska združba, po krivici imenovana pravosodje. Napadati je treba izmečke slovenske družbe, z Orwellovim novorekom imenovane sodniki in tožilci, v resnici pa sadistične psihopate in serijske morilce. S tem ko so zaščitili partizanske klavce pred pravično kaznijo, so v skladu z naravnim pravom, katerega zagovarja Milan Brglez, prevzeli nase odgovornost za genocid, za umor več 100000 ljudi. Dokler pravosodni krvoloki ne bodo kaznovani za genocid, se jaz ne mislim niti pogovarjati o spravi.

  Pustite forumske bebce pri miru, žaliti je treba pravosodne izmečke in zločinske združbe kot so vrhovno sodiče, vrhovno tožilstvo in ustavno sodišče. Vsaka žalitev, za katero me ne tožijo, je priznanje njihove krivde in en žebelj več v krsto genocidnega režima.

  • Gru

   Kod da ste kdaj bili pripravljeni se pogovarjat o spravi, se danes navijate da Slo pade pod Nemcijo ;)

   • novaknovak

    leta 41 ste paktiral z nemci, leta 43 ste želel paktirat z nemci, in sedaj spet paktirate z nemci…tako da se daj mal skulirat, če ti ni ravno kaj jasno…

   • sodnikisozločinci

    Komunisti so skupaj z Nemci izvedli genocid nad slovenskim narodom, izdajalci so se počevapili že med vojno , po njej pa kolonizirali Slovenijo z jugoviči. Enako počne izdajalska klika z uvozom Arabcev zdaj, Cerar in Brglez kot člana pravosodne genocidne morilske tolpe hočeta skupaj z ostalimi Klemenčičevimi pravosodnimi klavci iztrebiti slovenski narod.

    • Gru

     Ja zato pa so se komunisti in Nacisti streljal med sabo. Medtem ko so Domobranci celo zaprisegli Hitlerju na bezigrajskem stadionu ;)

     • sprehajalec

      Tudi 80.000 Slovencev mobilizirancev je priseglo Hitlerju.

     • Levicar nikoli!

      Kaj pa naj bi?!?! Prisegli morilskim rdecim razbojnikom?!?!? A si fuknen?!?!?

   • novaknovak

    Tovariš Stalin, hura ! In lep pozdrav.
    Odkod ? S slovenskih gmajn, vasi, iz host.
    Saj jih poznaš. Saj hodiš dobri gost,
    vsak dan med nas, iz Ruskih step daljav ….

    Razpnite čez ves svet vešala !
    Vaš boj so : rop, požig , umor !
    Divjajte ! Kri je zakričala !
    Glavo je dvignil v nas upor !

    Hura ! Rdeči pionirji !
    V temelje, oboke –
    bombe, ekrazit !

    Jutri – rdeči inženirji ,
    skozi slavoloke
    nov svet gradit !

    saj veš, čigava je ta..

    Naš smeh se razvihra v domovih !
    S čim bomo prali kri ? S krvjo !
    Prisluhnite ! Pri nas v gozdovih
    tesarji novih dni pojo !

   • Levicar nikoli!

    Jaz sem takoj za, da nas Avstrija vzame nazaj. Bi bil vsaj red in vsi bi boljse ziveli. Drzavo ste pa levuharji v 46 + 20 letih vase vladavine dodobra unicili. Jebes lastno drzavo, ce zarad rdecih podgan nihce, razen pescice vasih funkcionarjev ne more zivet.

   • montyamp

    RESNICA O PREDNIKIH SLOVENSKE OBLASTI , BEDA KI JE NAPADLA PODALPSKI SVET

    Na klic kominterne združite se v čete – v boj za svobodo, v boj za Sovjete.
    Rdeče smo fronte bojevniki mi, ker naše je geslo —- SOVJETI SVETA .
    Iz ruskih step VELIKI STALIN kliče zmagovito, z naših se gora odziva mu TOVARIŠ TITO .
    Naglo pokradene puške smo zgrabili in v gozdove z doma šli, ko sovjetski so junaki skupen boj oklicali. Čez gore, polja po svetu naj doni,
    ————SLOVENIJA SVOBODNA SOVJETSKA BODEŠ TI ———

    BANDA KOMUNIST-FAŠISTIČNA .

  • Hribouc

   Miličarje si pa izpustu slučajno?
   Če ni prijav od milice, potem ni nič, se nič ne zgane!

   Izpusti in jaz dodajam novinarčke in urednikovalce Udbokučanistanskega sluzavega Agitpropa571.
   SOKRIVCI IN ZAKRIVALCI ZLOČINOV APARTHAJD BANDITSKEGA GULAGA SLOVENISTAN PROTI NARODU !

   • Gru

    A teh 20% budal , ki volite JJ se imate za narod? Porazno ;)

    • Levicar nikoli!

     Ti nisi niti clovek. Vsak levuharski komunajzar je podgana!

     • Gru

      Vsak desnuharski domobranc pa golob ;)

     • Levicar nikoli!

      S tem, da so bili domobranci za Slovenijo in Slovence, komunajzarji pa za sovjetsko internacionalo – ni vazno kdo si, sam da si rdec! Fuj!!!

    • sprehajalec

     Tudi levičarske stranke ne hodi volit več od 30% ljudi. Ko se bo zbudilo tistih 50% zatiranih, prekarcev, penzionerjev z mizerno penzijo in polno delovno dobo, blokiranih s.p. jev, potem bo šla levica in vsa njena zlaganost.

     Nova levica bo kompetentna v Sloveniji čez leta, ko ne bo več vezi s staro morilsko in lopovsko levico.

     • Primoz Papez

      Če bi bila udeležba na volitvah 100 procentna Jansa niti v parlament ne pride….

     • sprehajalec

      Zmagal bi volitve z absolutno večino.

     • Primoz Papez

      Vic dneva…

 • radames

  Prvi maj je komunistični praznik. Zato jaz na hiši ne izobešam zastave. Trenutno legalno slovensko zastavo izobesim 25. junija in 26. decembra

  • Levicar nikoli!

   Ni ravno komunisticni praznik, si ga pa rdeca svojat rada prisvaja.

   • radames

    Ne samo komunistični, bil je tudi nacistični. Prvi maj je praznik totalitarnih režimov.
    Tu mislim na uradni praznik, državni praznik, ki je dela prost dan!
    Praznovanje je pa nekaj povsem drugega. Zgolj osebna zadeva in zadeva levičarjev.

    “Poleg Slovenije je to uradno praznik le še v Rusiji, Ukrajini in Srbiji.
    Kar ni čudno. Vse izmed naštetih so države evropskega vzhoda oziroma
    države , ki so nekdaj bile za železno zaveso.”
    http://siol.net/novice/svet/prvi-maj-drugi-maj-video-25408

    “V 20. stoletju je prvi maj pridobil uraden status praznika dela, začenši v Sovjetski zvezi. Praznovanja delavskega dne so v času hladne vojne v komunističnih državah dobila obliko velikih vojaških parad in vladno podprtih zborovanj delavstva.”

    “Rimskokatoliška cerkev je verski navdih prvemu maju skušala dodati leta 1955, ko ga je razglasila za dan Svetega Jožefa Delavca. Dokaj pozno je tako poskusila spremeniti pogansko naravo tega praznika.”
    https://sl.wikipedia.org/wiki/Praznik_dela

    • MladiLiberalec

     Sam si citiral da je tudi katoliški praznik.

  • MladiLiberalec

   2. internacionala je že pred prvo svetovno vojno sklenila da naj vsi socialdemokrati in sindikati protestirajo 1. maja za osem urni delavnik. To je civilizacijski dosežek ne pa komunistični praznik.

 • Iva

  Decembra 1990 (referendum) je šlo za odcepitev od totalitarizma – titoizma.

  Danes imamo v SLO fake demokracijo.
  Država je ugrabljena od potomcev nikoli kaznovanih zločincev, krivcev za medvojne in povojne poboje. Tem politikom asistirajo mediji (F571), sodstvo in kapital F21. EU institucij realnost v SLO ne zanima. Važno da jim izrojena levica leze v rit!

  • Levicar nikoli!

   Ker ni bilo lustracije imamo zdaj sranje. Bomo to popravili po naslednjih volitvah!

   • Gru

    Bote ja ;) vsako leto ima SDS manj glasov ;)

    • radames

     Tralala, provokatorske butle se pa ignorira. Niso vredni odgovora. Ti kar natepavaj!

    • Levicar nikoli!

     Kdo govori o SDS?!?!?! A mas fobijo?!?!?!?

 • gorenc

  Epidemija tocno kaze kdo so paraziti in lenuhi.Radi bi ziveli se naprej na prevelegijah in brez delju na racun davkoplacevalcev.

 • zaton

  70 let pranja možganov pusti velike posledice.

  • Levicar nikoli!

   Ja, prazne glave…

  • radames

   In te posledice bodo vidne še precej naslednjih generacij, posebno še, ker tako ubrisanega folka zlepa ne najdeš. Slovenija je bila kot jugoslovanska republika, najbolj stalinistična republika. Toliko recidivov komunizma danes ne najdeš v nobeni bivši jugo republiki.
   Prof. dr. Anton Trstenjak, duhovnik, ki je pisal o slovenskem narodnem značaju, ni omenil BISTVENE slovenske lastnosti: BOLJ PAPEŠKI OD PAPEŽA! Ta lastnost nas bo tako tepla, da nam bo pretilo uničenje.

   • Levicar nikoli!

    Saj nam ze…. sam ni se prepozno, ce se bodo SLOVENCI le zbudili!

   • zaton

    +++++++++

 • Levicar nikoli!

  Poglejte si Voduskov intervju z Walterjem Wolfom in kaj on pravi, da moramo narest glede cefurjev!!!

  • Ana Job

   Fantastičen intervju, sem gledala!

   • Levicar nikoli!

    Lupcka! :* Ne rabimo Slovenci nobenega cefurja, da nam bo v lastni hisi govoril, kaj naj delamo. Vse capce je treba vrzt iz vseh funkcij moci in vpliva in nastavit izkljucno Slovence! Lahko zivijo tujci pri nas, dokler se drzijo zakonov, se obnasajo spostljivo in hvalezno, da so lahko pri nas, delajo in so lahko tudi zelo uspesni pri svojem delu, ampak SEFI BOMO PA SLOVENCI!!!!

    • Ana Job

     Na kratko jih je treba prijet, točno! Naj se ve, kdo je šef na slovenski zemlji!!! :-*

    • Aron

     Pa da so potem na funkcijah take nedorasle oseb kot ti in tebi podobni?

     • Levicar nikoli!

      Petokolonaski bebec si!

     • Gru

      Sestokolonas idiot si ;p

  • KAPIBARA

   Sem brskal, pa ga ne najdem .-) A lohk pomagaš ?

 • zaton

  Mimogrede, vprašanje za ljubljančane. Ali na ljubljanskem gradu vsakodnevno visi slovenska zastava?

  • Gru

   Ne ;)

   • zaton

    Žalostno.

  • KAPIBARA

   NE, za to pa je nekoč pederska

 • montyamp

  YU zastave visijo samo nad gnezdi , kjer dokazano gnezdijo banditi , krivci za podalpske bankrote v zadnjih 100 letih .

  • Levicar nikoli!

   Z banditi vemo kako se postopa, z zastavami pa celo javno kazejo, kje so njihovi brlogi!

   • montyamp

    Naj se vidi kje domujejo rdeči cigani .

    • zaton

     To so ljudje, katerih osamosvojitev ni bila intimna opcija in imajo nostalgijo po Jugoslaviji.

 • montyamp

  Mogoče bi pod katero zastavo na fotografijah , našli celo kakšno provokatorsko sluz , ki se še ne zaveda , da bo teba zamenjati gostitelja .
  Slovenski otok rdečega fašizma ne bodo rešile niti zastave , niti mladiči politkomisarskih združenj , komunistom bijejo zadnje minute .

 • baldeagle

  V Sloveniji še vedno plapolajo zastave diktature in totalitarnega komunističnega režima in na vrsti je novo preganjanje nedolžnih ljudi, tistih, ki zavračamo komunizem in se zavzemamo za demokratičen družbeni red po vzoru uspešnih zahodnih držav.
  Zanimivo, kako ravno privrženci komunizma danes tako radi ponavljajo in govoričijo o svobodi. Pa ravno komunizem je bil ovira svobodi v številnih državah, tudi v Sloveniji, saj je s svojo represijo in terorjem nad lastnim narodom zasužnjil celotno populacijo na tem prostoru.
  In točno ti isti komunisti še danes radi blatijo zahodne sile, kot imperialistične, kapitalistične, fašistične ipd.
  Razobešanje zastav v javnosti s totalitarnimi simboli, mora postati kaznivo dejanje, storilci pa najstrožje sankcionirani. Čas je, da se z komunistično kugo dokončno in najostreje obračuna. Če ne bo šlo drugače, tudi z orožjem, kajti dokler bo imela komunistična golazen v Sloveniji kakršnokoli moč odločanja, toliko časa bo Slovenija tonila vedno globlje v brezno do končnega propada. Zato je potrebno slovenski narod zbuditi iz globokega spanca in z organiziranim odporom rdečo drhal za vedno počistiti iz tega prostora, da bo lahko Slovenija končno zadihala s polnimi pljuči in začela razvojno slediti najuspešnejšim zahodnim državam.

  • Ana Job

   Moj podpis, prijatelj Baldeagle!!! :-)

   • baldeagle

    Hvala, moja domoljubna prijateljica!

    • Ana Job

     You are always welcome! :-))

 • zaton

  Izobešanje teh zastav bi morali prepovedati.

  • Primoz Papez

   To so bivše Slovenske zastave prepovedat bi moral izobešanje domobranskih zastav

   • zaton

    Ne. to so zastave bivše Jugoslavije, umetne tvorbe.

  • Primoz Papez

   Pa tudi Janšo sodno preganjat ko je v Grahovem pel domobransko himno..

   • Levicar nikoli!

    Kaj pa je domobranska himna?!??! Z besedo na plano, butec!!!

    • Primoz Papez

     Moja domovina je domobranska himna..

   • baldeagle

    Domobranci so se borili za demokratično in kapitalistično Slovenijo, kakršno poznajo v najrazvitejših zahodnih državah. Domobranci so se borili proti vladavini enopartijskega totalitarnega režima. Borili so se za politično pluralno državo in večstrankarski sistem. Kar pa je najbolj pomembno, borili so se za Slovenstvo in slovenskega duha v tej državi. Borili so se zato, da bi bili Slovenci gospodar na slovenski zemlji.
    Torej, kdor poje domobransko himno, je velik slovenski domoljub.

    • Levicar nikoli!

     Boom!!! Tocno tko!

    • Primoz Papez

     Domobranci so sklenili pakt z nacizmom zato so sovražniki pa kaj tep ni jasno..

    • rrr

     Imaš prst v riti ko to pišeš?

     • rubec

      Da in to v tvoji.

     • baldeagle

      Ne sodi drugih skozi lastno podobo!

    • MladiLiberalec

     In s kom so se to borili za takšno Slovenijo? Z okupatorji? Borili so se vendar v njihovih vrstah.

    • Matjaž Gomboc

     Ja, na papirju so se tudi Američani borili v Iraku za “freedom”, Dejansko pa dosti dlje od kraje nafte in zlata niso prišli…

   • sprehajalec

    Kolikor poznam te zadeve, je Naprej zastava slave slovenska pesem in smo jo kot otroci peli v šolah (socialističnih).

    Imaš kakšno drugo himno v mislih? Kakšen dokaz, da je pel če je sploh pel seveda, ali gre za bujno domišljijo. Takšno, ki jo razvijejo samo osebe ob pomanjkanju argumentov.

 • montyamp

  Pred vsako hišo z banditsko zastavo , postaviti kamere in namestiti mikrofone .
  Če se izkaže protidržavno delovanje , gnezdo likvidirati .
  Podpisani politkomisar , precednik kardeljević .
  SMRT KOMUNIZMU , SVOBODA NARODU .

 • baldeagle

  Komunisti so se borili proti vsem, ki so podpirali pošten in demokratičen družbeni red in za vzpostavitev enopartijskega totalitarnega režima.
  Ti isti komunisti so nosili na svojih kapah rdečo zvezdo, ki je simbol prelivanja krvi nad nedolžnimi ljudmi, ki so zavračali komunizem in se zavzemali za demokratično ureditev po vzoru najrazvitejših zahodnih držav. .
  Domobranska vojska, pa se je borila proti zločinskemu in banditskemu boljševističnemu totalitarnemu režimu, za pošten demokratični družbeni sistem, ki je dokazano, za ljudi najbolj prijazen sistem in najbolj razvojno naravnan. Neizpodbitno in preverljivo dejstvo je, da v vseh kapitalističnih sistemih z demokratično ureditvijo, ljudje živijo neprimerljivo bolje od ljudi v katerikoli državi, ki ima totalitarni enopartijski režim. Če kdo tej trditvi ne verjame, naj se zapelje v sosednjo Avstrijo in primerja življenjski standard ljudi v kapitalistični in demokratični Avstriji z standardom ljudi v de facto še vedno komunistični Sloveniji. Razlika je več kot očitna in v prid demokratični in kapitalistični Avstriji.

  • zaton

   Točno tako kot je napisano. A kaj ko nič ne pomaga, 70 let pranja možganov pusti dolgotrajne in nepopravljive posledice.

   • Vera

    Pamet v glavo .

 • Aton

  Ljudje obešajo zastavo s kljukastim križem. Čez je rdeča zvezda, zgolj za kamuflažo.

  • baldeagle

   Tako, kot so Nemci zakonsko prepovedali javno uporabo nacističnih simbolov, je potrebno, da tudi v Sloveniji storimo enako in prepovemo javno izobešanje in paradiranje z vsemi totalitarnimi simboli (komunističnimi, nacističnimi in fašističnimi). Slovenija ima od leta 91 svoje uradne državne simbole in le ti naj se javno izobešajo. Če koga motijo uradni simboli RS ,mu priporočam, da izkoristi svojo demokratično pravico, ki mu jo daje Ustava RS in naj to državo nemudoma zapusti.

   • Primoz Papez

    Se strinjam potem tudi domobranskih simbolov se ne sme uporabljat..niti vasih dvignjenih prstov”domobranski pozdrav” porusiti je treba domobranske spomenike….

    • baldeagle

     Kje pa so ti spomeniki? Kadar se sprehajam po Ljubljani, sicer je to zelo redko, opažam samo spomenike komunističnih banditov. Nobenega domobranskega še nisem videl. Ulice so še vedno poimenovane po komunističnih banditih. Nisem zasledil, da se kaka ulica v kakem slovenskem kraju imenuje po kakem domobrancu. Torej, zaslepljeni opranoglavec, pometi najprej pred svojim rdečim in zasvinjanim pragom, preden skačeš na tujega.

     • Primoz Papez

      Nisem rekel v Ljubljani je pa v Grahovem če bi bil v Ljubljani ga prvi dan porušim pa vašim sds p… v glavo..

     • Levicar nikoli!

      Vse kar ti lahko z lahkoto naredis je, da se poserjes v hlace! Za kaj drugega nisi!

     • baldeagle

      Če bi bil jaz takrat prisoten, ko bi ti poizkušal s takim dejanjem, verjemi, da bi imeli kirurgi v UKC s tabo veliko dela!

     • Levicar nikoli!

      Sej ga ne bi vec skup sestavli, garant! Hahaha

     • Primoz Papez

      Ne vem zakaj bi si domobranci zaslužili imenovanje ulice …
      Najbolje da se vse ulice imenujejo JJ ali pa ulica padlim domobrancem…

     • Levicar nikoli!

      Prav inteligenten pa ti nisi, kaj?! Je moj kurac bolj, kljub temu, da ima luknjo v glav!

     • baldeagle

      JJ je sam naredil veliko več dobrega za Slovenijo, kot vsi ušivi gošarji in njihovi potomci skupaj.

     • Primoz Papez

      Povej kaj razen da si je nakradel ….

     • samotoje

      V Kamniku se mestna knjižnica imenuje po Francetu Balantiču, na kamniških Žalah je spominski kamen s Kajuhovim in Balantičevim verzom. Poštenim Kamničanom v ponos.

    • Levicar nikoli!

     Dej gobec zapri, idiot!!!

   • Matjaž Gomboc

    Tudi zastavo ZDA?

 • Vera

  To izobešanje jugo-rdečih zastav ni samo sprevrženo, temveč ” nazadnjaško ” , ker leto 1991 je že daleč za nami , ko smo šli po svoji začrtani osvobojeni poti . Gledati moramo naprej, ne nazaj , ker le tako bomo izšli iz težav, ki nam jih povzroča ta vlada in ” strici iz ozadja ” , ter njihov pomladek .

  • MladiLiberalec

   Samo zastava OF je aktualna saj nam je OF priborila pravico do samoodločbe.

   • tramal

    Koga so že osvobodili?.Osvobodili so nas desne stranke z janšanom na čelu.Vi levi z komunističnimi in jugo zastavami pa kažete svojo izdajstvo svojega naroda.

    • MladiLiberalec

     OF je osvobodila samo slo desnico. :))))) To mi je morda the best izjava do zdej tuki na Novi24

     • tramal

      Komunisti ste samo pobijali in se igrali revolucijo in niste nikoli koga osvobodili.

     • MladiLiberalec

      Prej si mi bil bolj všeč. :)

   • Vera

    OF = zlagana !

 • Aton

  To so ljudje, ki hočejo izstopiti iz EU, ki nočejo sprejeti deklaracije o totalitarizmih, ki ne marajo NATO-a. Ljudje na valovni dolžini Le Penove.

  • baldeagle

   Večina Slovencev, se je na referendumu o vstopu v EU in NATO opredelila za vstop v te organizacije. Če komu članstvo Slovenije v EU in NATO ne odgovarja, ima prosto pot na balkan. Torej, kaj še čakate čefurske in komunistične uši!?

   • Aron

    Verjamem, da bi bil sedaj rezultat referenduma o NATU, ko je večina spoznala, da gre za zločinsko organizacijo v krempljih US, precej drugačen.

    • baldeagle

     To verjameš zato, ker slepo slediš pravljicam, ki ti jih servirajo partijski lažnivci.
     Referendum o vstopu v EU in NATO je pokazal kakšna je večinska volja volilcev in to je potrebno spoštovat. Komunajzerska svojat bi pa zopet rada nekaj manipulirala. Ne bo vam uspelo, vsaj kar se vprašanja o obstanku Slovenije v EU in NATO tiče.

     • Aron

      66% podpora vstopu v NATO ni nekaj, kar bi kazalo na prepričljivo voljo volilcev (podpora vstopu v EU 90%). Sem prepričan, da bi se sedaj volilno telo, ko je spoznalo kriminalno naravo te puppet organizacije, odločilo drugače.

  • Gru

   Sam Le Penova je desnicar;)

   • MladiLiberalec

    Ja no sam so na njeni ravni :D

   • tramal

    Ima se za desnico ideje in paktiranje z putino pa jo postavi v pravi levi položaj.Tudi slovenski komunisti se imajo za levičarje ,so pa največji bogataši in kapitalisti čeprav z nakradenim denarjem.

    • Levicar nikoli!

     Kdaj so pa komunajzli se kaj ustvarili?!? Vedno so le kradli, le tako so lahko prisli do necesa, saj se sami niso sposobni niti posteno usrat!

 • Antonius

  Dediče revolucionarno morilskih izročil je zlahka primerjati z njihovimi krvavimi izdajalskimi mentorji. V II.vojni so zahrbtno pod varstvom noči opravljali zahrbtno bratomorijo, po vojni so pa goloroke sodržavljane z mladoletnimi otroki vred brutalno masakrirali po skritih moriščih.
  Danes se herojstvo dedičev revolucionarnih kaže v tem, da se niti pod razno ne upajo na tv soočiti z Janšo. Vse njihovo politično poslanstvo je eno navadno posRanstvo.
  Zahrbtnost je premisa njihovega delovanja. Skorumpirano krivosodje zlorabljajo zato, da se z lažmi lotevajo opozicijskega Janše.
  Z zastavo s krvavo zvezdo si pa niti čevljev ne bi obrisal.

  • Levicar nikoli!

   Dej zamenej avatar. Churchill je bil vojni hujskac in vojni kriminalec, pijanc, hazarder in kupljen od Zidov!

   • Antonius

    Kontekst in sosledje dogodkov po koncu I. svetovne vojne so v Nemčiji sprožili gospodarsko posledico, ki je na koncu navrgla demokratično izvoljenega Hitlerja.
    Ko se je Churchill odločil, da se bo vojaško uprl Hitlerju, je prav gotovo poleg drugega, nosil v sebi tudi hazardersko korajžo. Vedel je, da bo vojna proti nacistični Nemčiji nazadnje eskalirala preko evropskih meja. Churchill je bil proti Hitlerju dejanski ekspert za zgodovino.
    Churchillu je mogoče zaradi njegovih odločitev in ravnanj v II. svet vojni marsikaj očitati, zagotovo je bil pa daleč od kakšnega vojnega kriminalca.
    Morda so ga Židi zares kupili, ampak “prodal” jim ga je Hitler.
    No, Churchill ga je znal po malem cel dan dajati na zob, res je pa tudi, da se pri nas ne upajo testirati izvoljeni dediči revolucionarnih vsaj na mamila.
    O pravosodnem ministru Klemenčiču pa nima smisla, ker smo ga vsi videli in z ekranov zavohali.

    Pa še o avatarju! Ne bom ga zamenjal, ker sem zelo blizu njegovih let.

   • Solo

    Ne samo to. Churchill je bil tudi sam žid (po lajdrasti materi) in prostozidar. Napovedal je vojno Nemčiji, kobajagi zaradi Hitlerjevega (in Stalinovega!) napada na Poljsko, po dobljeni vojni pa je taisto Poljsko – skupaj s celotno vzhodno Evropo in Jugoslavijo – preprosto šenkal Stalinu..

    Po “zmagi zaveznikov” nad Nemčijo je torej vso vzhodno Evropo preplavila totalitarna komunistična diktatura, zahodno Evropo in ZDA pa mehkejša (ampak enako nevarna) različica komunizma – t.j. kulturni marksizem in liberalizem. Posledice tega pa vidimo danes, ko nas praktično brez odpora okupirajo islamsko-negroidne barbarske opice, po ulicah pa paradirajo peder-komunistične spake.

    Hvala lepa za takšno “zmago zaveznikov”. Da ne govorimo o Churchillovi odgovornosti za podporo Titovim komunistom v Jugoslaviji in za izdajo ubežnikov pri Vetrinju 1945, ki so jih Angleži zahrbtno vrnili v roke komunističnim klavcem.

    • Antonius

     A vi po končani osemletki niste uspeli prečitati nobene novejše knjige o takratnih zgodovinskih dogajanjih? Novo odkriti dokumenti izhajajo iz odprtih arhivskih virov, vi pa z osemletkarskim znanjem o takratnih “cajtih” tako suvereno.
     Churchill je bil Žid in prostozidar!? Kaj pa veste o framasonih?
     A ste kdaj slišali za SOE in Kairo? A vam v povezavi prve z drugim more asociirati kakšno vprašanje?
     Solo, poizkusite s kom v dvojcu na temo v katero se po osemletkarsko spuščate.

     • Solo

      Jaz berem pravo, nepotvorjeno Zgodovino, ti pa Židokomunistične čitanke in pravljice. Slednje gredo toliko bolje v glavo, kolikor bolj je prazna. Ti si dober primer tega.
      Vidim pa, da ti je (nedokončana) osemletka pustila hude travme in psihoze, da jo kar trikrat omenjaš in podtikaš drugim, v pomanjkanju slehernih argumentov.

     • Andreja Knego

      Židokomunistične čitanke? Kljub predlogom s strani ZDA in celo nekaterih članov britanskega vladnega kabineta za sklenitev sporazuma s Hitlerjem je vztrajal pri boju proti Hitlerju za vsako ceno! In za to bo vedno zapisan z zlatimi črkami v zgodovini 20. stoletja! Kljub nekaterim njegovim napačnim pogledom in odločitvam (odnos do Indije in Gandhija, zaupanje v obljube jugosl. komunistov po svobodnih povojnih volitvah, bombardiranje Dresdna …)! Stalina je imel zgolj za manjše ZLO (!!) od Hitlerja, verjel mu je, da bo dovolil svobodne volitve na Poljskem in drugod po vzhodni Evropi. Jugoslovansko odporniško gibanje je nase vezalo veliko število nemških divizij in nekatere odločitve takrat je pač treba gledati s tem kontekstom. Zločinci so tisti, ki so ukazali in izvršili povojne poboje, ne pa “pijanec” Churchill! S takimi izjavami se samo relativizira krivdo krvnikov lastnega naroda!

     • Solo

      Ravno zato, ker je vztrajal pri vojni proti Hitlerju za VSAKO(!!!) ceno, ker je imel Stalina za manjše zlo od Hitlerja in ker je komunistom pomagal okupirati Evropo, bo Churchill za vedno z najbolj črnimi (in krvavimi) črkami zapisan v zgodovino belega genocida in uničenja zahodne civlizacije.
      Tistim, ki iskreno verjamejo, da je “jugoslovansko odporniško gibanje nase vezalo veliko število neških divizij”, bi morali trajno odvzeti ne samo voilno pravico, ampak možnost prostega gibanja izven umobolnice. Titovi banditi se nikoli niso zares spopadali z Nemci, njihov edini cilj je bila komunistična revolucija, genocid nad lastnim narodom in oblast za vsako ceno.
      Ti si pa najboljši možni dokaz, da nam je demokracija in ženska volilna pravica vsem v pogubo.

     • Andreja Knego

      Nekaj mora bit res hudo narobe v tvoji glavi, mržnja do vsega ti zamegljuje razum in sposobnost branja komentarjev!

      Churchill je bil eden redkih, ki je opozarjal v letih tik pred vojno, da britanska vojska ni pripravljena na spopad s Hitlerjem in da je treba povečati sredstva, prav tako je opozarjal na ameriški pacifizem. Zarad tega je bil označen za vojnega hujskača, čeprav so mu dogodki pozneje pritrdili! Če pa bi bili ameriška in britanska vojska sposobni izvesti uspešno invazijo v Francijo eno leto prej kot se je dejansko zgodila, Stalin sploh ne bi “osvobajal” vzhodne Evrope, ker bi jo osvobodili zahodni zavezniki.
      Bi se moral Churchill po tvoje združiti s Hitlerjem v boju proti Stalinu in mu tako omogočiti vse opisano v knjigi Mein Kampf???

      Sama nisem levičarka, torej ne nastopam tukaj kot zagovornica komunistične revolucije in vseh njenih zločinov proti lastnemu narodu! Ni pa mogoče spregledati dejstev, če pustiš ob strani ideološko ali šovinistično sranje, kot ga sam produciraš! Samo v bitki pri Sutjeski je sodelovalo 110000 Nemcev in Italijanov, to je več kot je bilo nemških ujetnikov pri Stalingradu. Tako so odpornike videli vsi zavezniki. Res je, da je bila prioriteta komunistom nasilen totalen prevzem oblasti po vojni, tukaj nisi napisal ničesar, kar ne bi vsi že vedeli.

      Malo se ohladi, ti internetni vseznalec novoizumljene zgodovine, preden omenjaš umobolnice!

     • Antonius

      Bodite ARGUMENTIRANI pa navedite kakšen naslov vašega “nepotvorjenega” branja.
      Jaz vam nisem očital nedokončano osemletko, namignil sem vam, da o zahtevni temi razpravljate po osemletkarsko.
      Preseneča me vaša glava, napolnjena z argumenti, ker ne zmore spoštljivega in kulturnega dialoga.
      Imejte se!

     • Solo

      Navajal sem argumente in dokazana zgodovinska dejstva.Ti si na to odgovoril s primitivnim osebnim zmerjanjem in mi trikrat podtikal osemletko.
      In potem sem jaz tisti, ki ne zmore spoštljivega in kulturnega dialoga?… LOL.
      Moje reference so številne, naštel jih bom pa tistim, ki so tega vredni, ki premorejo rezon, odprt um za resnico in sposobnost razumeti prebrano. Ti si zelo daleč od tega.

     • Antonius

      Nima smisla! Vam je potrebno najprej razložiti, kaj je argument.
      Opletate z napaberkovanim in sestavljate nekakšno “sliko zgodovine”, ne, da bi vedeli, kako puzzle sploh izgledajo.

     • Solo

      Tebi je treba najprej razložiti, kaj je razmišljanje. To je nekaj, za kar rabiš delujoče možgane. Torej zate mission impossible.

     • samotoje

      Meni se pa čisto fino zdi, da smo hodili na osemletko. Ne, ni čisto res. V 2. razredu sem se silno mučil s poštevanko števila 4. Črno obdobje. S Churchillom imaš pa res težave, priznaj.

 • samotoje

  Če je tršica v 2. razredu rekla, da ne smemo škripati s peresi, ker ji gre zvok na živce, smo to nalašč počeli. Razen Jožice vsi. Ona je vedno ubogala tršico. In tole infantilno obnašanje in obešanje starih cot z zvezdami je točno to: infantilno, bebavo dokazovanje, da si upajo, da niso samo luzerski internetni smetarji in popolne zgube v realnem življenju. Upajo si obesiti coto z zvezdo. Cvet slovenstva ni kaj. Ć!ešnje na torti.

  • sprehajalec

   Točno to je motiv. Oni bodo že pokazali ta belim pa domobrancem pa klerikom.

   Prav zaradi tega izzivanja to NI moj praznik (OF in Prvi maj). In je samo NJIHOV praznik. Praznik samoupravnih penzionerjev.

  • rubec

   ***********

 • Solo

  Kar naj obešajo. Bomo vsaj vedeli kdo so in kje jih poiskati. Skrivanje po hostah (in za črnimi maskami) jim tokrat ne bo pomagalo.

  • Aron

   In kaj boste potem z njimi?

   • Solo

    To, kar si veleizdajalci in genocidni morilci lastnega naroda zaslužijo.

    • Aron

     Metek v glavo… ker je izobesil zastavo bivše države?

     • Solo

      Nikjer nisem omenjal metka v glavo – to je vaš način razmišljanja in delovanja. Lepo si se razkril.

      Bivša zastava z rdečo zvezdo simbolizira komunistični genocid nad Slovenci. Kdor obeša takšno zastavo, zagovarja in opravičuje zločinski komunistični totalitarni režim in je enak komunističnim klavcem. Med storilci (morilci) in njihovimi zagovorniki (hujskači, sledilci) ni nobene bistvene razlike, torej si zaslužijo enako usodo.

     • Aron

      Torej metek v glavo?

     • Solo

      Veleizdajalcem in morilcem se v mirnem času sodi po veljavni kazenski zakonodaji, v vojnem času pa po vojnih zakonih.

      Vidim pa, da si zelo obseden z metki v glavo. Očitno še en zagovornik komunističnega genocida, ki misli, da “smo jih še premalo poklali”.

      Ko pa se nekdo z nasprotne strani oglasi, da bi komunističnim klavcem za vse njihove zločine proti slovenskemu narodu nemara vrnili z enako mero (oko za oko, zob za zob), pa znorite in kričite: “Poglejte jih, nestrpne hujskače k pobojem!!!”….
      Golazen hinavska in dvolična.

     • Aron

      Torej si nekdo, ki izobesi jugo zastavo zasluzi smrt?

     • MladiLiberalec

      Psst govori se da to piše iz tujske legije kjer še danes služi Franciji za odkupnino in milost ker je streljal med vojno vse po vrsti kokr mu je Untersturmführer naročil. ;)

     • tramal

      Za izdajalce je to milost.Je pa odvisno katero zastavo obesiš.

     • baldeagle

      Če podpiraš simbole pod katerimi so komunistični klavci klali na tisoče nedolžnih ljudi, tudi ti nisi v svoji biti nič drugačen od svojih morilskih prednikov in si potencialni morilec drugače mislečih ljudi. Za take vrste drhali, je pa samo eno učinkovito sredstvo, da se jih iz družbe odstrani……

     • Aron

      Kdo govori o podpori? Resno sprašujem, ali je to primerna kazen za tako dejanje, pa nisem še dobil dobrega odgovora, razen udrihanja in živalskega obnašanja. Demokrati in to…

     • Matjaž Gomboc

      Naštej mi en simbol bivše ali zdajšnje države, ki ni prepojen z krvjo nedolžnih ljudi?

     • Olga

      Metek v glavo je bila vaša slavna NOB! V civilizirani družbi, kar EU in Slovenija, je, spodbujanje in propagiranje totalitarizma predvideva kazenske sankcije, kot je denarna kazen ali zapor! Smrtne kazni (metka v glavo) ni več! Zadnji so ga uporabljali komunisti nad svojimi političnimi nasprotniki, tudi po Evropi, za kar že sedita udbaša, Perković in Mustać!

     • baldeagle

      Če že koga vlečeš za jezik, ti bom pa jaz odgovoril pritrdilno. In to cal. 50, da bo stvar unčinkovita, kot se spodobi za rdečo golazen.

     • Aron

      Ojojoj. In to imaš sebe za odraslega človeka. Res, odsotnost starševske ljubezni je pri tebi očitna…

     • Matjaž Gomboc

      Kakor komu. Nekomu simbolizira nekaj drugega. Isto je z križem. Za nekoga je resnično svet, nekomu drugemu pa simbolizira bolečo danko, zlomljeno dušo in otroštvo. Če pa gremo še globje v slovensko preteklost pa tudi umore in prisilno pokristjanjevanje. beri: France Prešeren “Krst pri savici”. A bomo zaradi tega prepovedali tudi križe in ostale ikone?

     • Olga

      Ne, denarno kazen! Mi nismo komunistični morilci!

     • Jurij Musar

      Vi ste farški izdajalci in kapitalistični morilci, delujete pa kot čreda ovac, saj niste sposobni treznega razmisleka in samo blejete tisto, kar vam veleva pastir.

     • traktor

      Zakaj si tako nesramen?

     • Jurij Musar

      Sem samo odgovoril OLGI in SOLO na njuna komentarja .

     • tramal

      Škoda metka ,da bi streljal v drek.

   • von Rhein

    Jaz bi jih uporabil kot zastave.

   • montyamp

    Za noge navzgor .

   • KIKI

    Požrli jih bomo, a njee?

   • tramal

    Ve se da se drek zakoplje da ne smrdi.

 • samsara

  Milan Kučan: »Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem.« MMC RTV SLO, 23. december 2015

  Milan Kučan: »O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.« Izrečeno: 31. januar 1990

  Milan Kučan: »Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija… /…/Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimovzeti…« Milan Kučan, izrečeno na 11. kongresu ZKS, december 1989

  Milan Kučan: »Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi.« Milan Kučan na plenumu CK ZKJ v Beogradu, Delo, 28. september 1989

  Milan Kučan: »Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega – je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana.« Govor Milana Kučana na Prešernovi proslavi v Cankarjevem domu, Delo, 8. februar 1989

  Milan Kučan: »Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta… vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo.« 26. oktober 1988 (javna debata z Viktorjem Žakljem, partijskim ekonomistom in politikom, ko so oktobra 1988 debatirali o viziji »tretje« Jugoslavije
  .
  .
  .
  Glede ljubiteljev rdeče zvezda in komunističnih zastav sam menim, da gre za pomilovanje vredne brezjajčne, brezhrbtenične, brezznačajne, brezvestne podrepnike trenutnih udbokomunističnih veljakov.
  Z izkazi servilnosti in pripadnosti udbokomunistični dekadenci, smradu in gnilobi skušajo oportunistični zombiji pridobiti kakšno drobtinico z bogatinove mize, za kar so pripravljeni nastavljati do onemoglosti tudi svoje riti. Hkrati se v svoji poniglavosti čutijo pomembne, ker so (trenutno še) na strani vplivnejših, ne glede na to, da so slednji v napredovanem stadiju razkroja, česar pa zombiji niso sposobni zaznati.

  Velja si zapomniti naslove in podatke teh sovražnikov samostojne Slovenije, Slovencev in slovenstva.

  • KIKI

   Upam, da bo šla tale ta prava zgodovina v šolski program!
   Otroci imajo prav tako pravico vedeti resnico!

   • samsara

    Resnico se lahko zadržuje, ne more pa se je zadržati.

  • Njegov izvor pa je srbski, da ne pozabimo in ni težko razumeti te intimne pripadnosti Balkanu.

 • Danda

  Napak si razlagate stvari…Tudi mene prime ,da bi izobesil zastavo z zvezdo,pa še zdaleč ne zaradi tega ,da se s komunizmom strinjam,a delavec je bil pa vseeno bolj zaščiten.Poglejmo kaj se dogaja danes,če dobiš plačo si lahko vesel,prispevke plačujejo redke firme…In kaj bo,ko bo treba v penzijo,a jebi ga ,nimaš let,firma ni plačevala…Pa se lahko je..š…V času Tita,drži gobec.a plačani so bili vsi prispevki…Zdaj pa ogromno zasebnikov krade denar delavcem in državi…

  • Caetano

   Bistveno bolj kot kaki zasebniki kradejo koritniki. In to v glavnem ”ta pravi”.

  • baldeagle

   Socialistične yuga je lahko preživela samo zaradi dobrote USA. če Amerika nebi pokrivala minusa v yugo proračunu, bi se ta stegnila kot stara kuzla že v pedesetih letih. Vse kar ste si lahko privoščili v gnili yugi, bodite hvaležni Američanom, ki so vas zalagli z $, da ste lahko lenuhi socialistični životarili v neki socialistični gnili tvorbi, ki je bila obsojena na smrt že ob njenem nastanku.

  • traktor

   A ne delaš ti v Avstriji?Sicer pa prispevkov ne plačujejo edino firme v državni lasti, v privat sektorju kaj takega ni mogoče.

   • Danda

    Hvala bogu,res sem zaposlen v Avstriji teh zadnjih 27 let, a ko bom lovil leta za penzijo,se mi lahko zlahka naredi,da mi prejšnja firma v Slo ni plačevala prispevkov in se mi datum upokojitve zavleče v božju mater…

    • traktor

     Ne sekiraj se bomo pa delal do bridkega kraja. Al pa do veselga.

     • Danda

      Ja saj,če v Avstriji firma ne pačuje prispevkov je v roku par dni finančna policija na dvorišču!!!Kaj pa pri nas ????Poznam primere,ko firma ni plačevala bonificirane dobe..Tudi meni manjka skoraj celo leto bonificirane,,,Kam se naj pritožim???Firma ne obstaja več???

     • traktor

      Ja samo v Avstriji so firme v glavnem vse bolj privatne, a ne? Pri nas si lahko neplačevanje privoščijo le državne firme in tajkunske v povezavi s politiko. Privatne imajo na špagci čisto enako, kot v Avstriji.

     • Matjaž Gomboc

      http://seznami.gov.si/DURS/Nepredlagatelji.xml Koliko od tega je državnih podjetij, Kekec?

     • traktor

      Tile so povečini najverjetneje mali dolžniki, ki sem jim zajebe en mesec in so v riti. Kolikor vem iz lastnih izkušenj, če nisi plačal prispevkov do konca meseca, si imel takoj prve dni naslednjega meseca že blokado. Sigurno pa pred naslednjo plačo. Kaj pa steklarna Rogaška, kaj pa bolnišnica Topolščica. Ti pa niso plačevali po več let in še veliko jih je.Lepo je biti Kekec, po možnosti ne iz Kozare. Ti so zdaj bolj pogosti.

  • traktor

   Veš,še tole. Mi smo od Titeka prišli nazaj v fevdalizem. Tole, kar vidiš niti slučajno ni kapitalizem. Saj to lahko vendar primerjaš ravno z Avstrijo. Še zdaleč ne gre za isto stvar. Pri nas so si gospoda na oblasti 70+25 dovolili uzakoniti in vzdrževati nekakšen polfevdalen socialističen sistem, kjer skubijo do nezavesti male privatnike in njihove zaposlene. Sami pa si nekaznovano dovolijo največje svinjarije. Tebi mora biti to še posebej jasno, kar poglej razliko, ki jo doplačaš z dohodnino. Barabe pa trdijo, da smo manj obdavčeni, kot v Avstriji. Zakaj pa potem toliko doplačujete?

   • Danda

    Uh,davka pa ne omenjaj…Še tisti trije lasje se mi postavijo pokonci:-):-)Dve leti nazaj sem moral vzet kredit,da sem lahko plačal okoli 6 jurjev.Niso mi odobrili na obroke!!??Res je pa tudi,kar si spodaj napisal:v Slo tepejo zasebnike,državna podjetja pa držimo pokonci davkoplačevalci…Moje skromno mišljenje..

    • traktor

     Evo ga, tako je. Ko bomo vsi skupaj 1x meli zadost, se bomo povezali in jim dali po pički. In hvala bogu, da imamo internet.

 • Anton

  https://www.youtube.com/watch?v=Ch2jMEbBZ9M

  zanimivo kjer zgodovinar Prunk pove da so bili liberalci-komunajre leta 1917 proti samostojni Sloveniji. Skratka komunajre sobili vedno za Jugoslavijo in oz vedno proti Samostojni Sloveniji, tako leta 1917 oz 1918 kot leta 1991 in še sedaj gojijo Jugonostalgijo.

  • MladiLiberalec

   Ja kdo je pa bil leta 1917 za samostojno Slovenijo? Jugoslavija je omogočala Slovencem boljšo obrambo takrat pred prodom Italijanov.

   • Smo bili Slovenci tudi porinjeni v to tvorbo. Je šlo samo za dogvor ilu.min.atov, kdo nas bo še najprej uničeval.

    • MladiLiberalec

     Ne mi o škratih in vilinkah razen če so zadnje res hot. :P Slovenci smo jo bolje odnesli pod staro Jugoslavijo kot pa pod Italijo. To pa je res dejstvo.

     • Anton

      za kako ceno?

     • MladiLiberalec

      No v stari Jugoslaviji res ni bilo federalne ureditve. OF nam je pa priborila potem tudi pravico do samoodločbe ki smo jo udejanili leta 1991. Jugoslavija nas je v nasprotju z Avstrijo kar hitro pripeljala do samostojnosti.

     • Chico

      Ne fantaziraj ! Kaj ti veš, kaj je bilo pod Italijo ? Še o Jugoslaviji se ti nič ne sanja.

     • MladiLiberalec

      Vem vem ker poznam poti do vedenja :D

  • Olga

   Naj gredo v beograjski pašaluk, saj je samo tam se Jugovina!

 • Bastian

  So hiše kjer visijo te zastave požarno zavarovane?Ko bo nekomu počil film bo prepozno.

  • Dark Lord

   Shut the fuck up.

 • tramal

  Dokler bomo imeli miličnike in ne policajev bodo komunajzerji obešali te krvave zastave.

  • Mate

   Sam to napako so nardil da niso še tebe zraven!

   • tramal

    Sam si se izdal da si miličnik in ne policaj.

 • garfi

  spet nas osvobajajo

  • MladiLiberalec

   Sej tko je prav:

   ML
   Samo zastava OF je aktualna saj nam je OF priborila pravico do samoodločbe.

   Koga so že osvobodili?.Osvobodili so nas desne stranke z janšanom na čelu.Vi levi z komunističnimi in jugo zastavami pa kažete svojo izdajstvo svojega naroda.

   :D :D

   • garfi

    rdeči butalec kva bluziš

    • MladiLiberalec

     Preberi si moje pojasnilo Centurionu.

   • centurion

    MladiLiberalec, prav imaš. Zelo si izobražen.
    OF (PIF) je postavila tudi temelje za izkrcanje v Norrmandiji,
    platformo za zlom Romella pri El Alemainu ter dogodke okrog Midwaya.
    Sploh pa za orgije v slaščičarni Zvezda.
    Pouči nas še o ostalih presežki OF PIF-a.
    Si res zanimivo neumen, no….

    • MladiLiberalec

     Nisi razumu to je napisal Tramal da je OF dosegla osvoboditev za desnicarje pod Janso. Meni je bilo to samo the best izjava na forumih do sedaj. In se mi je.
     :)

 • Jurij Musar

  Res je, da smo glasovali za samostojno Slovenijo, nismo pa glasovali za spremembo družbenega sistema. Jugoslavija sploh ni pomembna iz političnega vidika, temveč iz gospodarskega, saj je imela Slovenija 22 milijonski trg, katerega je s pridom izkoriščala. Če bo šel svet tako naprej kot kaže sedaj, bo teh rdečih zvezd vedno več po vsem svetu, saj kapitalistično izkoriščanje presega že vse meje razuma.

  • MladiLiberalec

   Katera stranka pa je leta 1990 šla na volitve s programom po ohranitvi starega družbenega reda? Skoraj nobena ali pa kar nobena. Vem da ti kot navijač neuvrščenih tega ne razumeš ampak socialistična Slovenija ne seže liberalni niti do kolen. Drgač bi jest kot šolarček namesto rutice okoli glave na glavi pionirsko titovko ha ha.

   • sprehajalec

    Katera stranka pa je leta 1990 šla na volitve s programom po ohranitvi starega družbenega reda?

    ZKS pod vodstvom Generalnega sekretarja Murgl’ca je šla na volitve s figo v žepu.

    • MladiLiberalec

     No pa recimo. In kok so dobil glasov? Ne vec kot dvajset posto.

     • sprehajalec

      17,3%. Največ od vseh.

     • MladiLiberalec

      Se prevec sem pol napisal

     • sprehajalec

      Komunistov je bilo takrat po spisku 123.000 v Sloveniji. danes jih je malo manj zaradi naravnih zakonitosti. Tam nekje ta številka procentualno odgovarja njihovemu številu, pa nekaj žlahte.

      Danes številka procentualno odgovarja glasovom aktualne levičarske stranke, ki jim jo pokažejo, LDS, Zares, Zahec, Pozitivna, Negativna Slovenija, Naprej, nazaj, SD, Stranka migranstkega centra, pripravljajo se pa nove pojavne oblike.

      To stranko jim rajonski komite pokaže in njo volijo v skupnem boju proti fašizmu, janšizmu kapitalizmu itd.

     • MladiLiberalec

      Pa ves kot glasov je dobila LDS al pa SMC no.

    • Mate

     Po tvojih virih! Z pisanjem laži se hranite vi SDS spranci! Kdo je v beogradu rekel: hočemo konfederaciijo? Kučan in Drnovšek! Ko pa so rekl naci srbi to pa ne… Sta ta 2 vstala in šla! Me zanima če ma veliki Idol in heroj tolk jajc to nardit! Odgovor je ne ker je paranojik tako kot ti!

     NE PIŠI NEUMNOSTI KER TI NE BOM ODPISAL SPRANEC OVCA SDS-OVSKA

     SMRT FAŠIZMU SVOBODA NARODU!!!!!!

     • sprehajalec

      Marš govedo staro v svojo štalo. Lažnivec, kakšen Kučan, Milošević ga je postavil pred vrata, pa Drnovška, da sta bila čisto izgubljena. Komunist zahojeni, v komunizmu so se zaganjali vame, sedaj jih imam pa zopet na glavi, sredi Europe, ko je komunizem na svetu le še v severni Koreji. banda ušiva, v življenju nisi nič delal, pa gobil gobec in to še danes počneš.

     • Mate

      Lažnivi psi! Tit vam je lepo razložil kje vam je mesto!

      SMRT FAŠIZMU SVOBODA NARODU!!!!!

     • sprehajalec

      Tit že po zemlji diši. Zemlja bo tudi zlobo upajmo potegnila ven.

  • garfi

   jugoslavijo bi rad troll
   saj jo imaš
   tvoji rdećuhi vladajo že 70 let

   • Jurij Musar

    Na volitvah pač zmagajo boljši. Tako je to v demokraciji.

    • baldeagle

     Kdo na volitvah zmaga, je odvisno od politične ozaveščenosti in demokratične pismenosti volilnega telesa v neki državi.
     V Sloveniji pa je ta porazna, zato pa zmagujejo ideološki dediči komunističnih banditov.

     • Jurij Musar

      Narod ima vedno prav. Sicer pa je “demokracija” precenjena. Še vedno nam vladajo oligarhi, le da so sedaj na oblasti dve garnituri. To velja za ves svet.

    • garfi

     ja ?
     zakaj pri nas potem vladajo najslabši ?

    • traktor

     Ni res,zmagajo tisti,ki znajo bolj lagati.

     • Jurij Musar

      So pač boljši v laganju.

    • KAPIBARA

     – Zmagajo tisti ki štejejo

    • novaknovak

     a sedaj ti je pa demokracija všeč? kaj v komunizmu ni bilo tega? itak da ne, sam si zbegana zblojena duša, ki se spreminja kot kameleon..

     • Jurij Musar

      Kje sem napisal, da mi je demokracija všeč? Nikjer. Je pa bilo v samoupravnem socializmu več demokracije kot jo je danes v tem zblojenem kapitalizmu.

  • sprehajalec

   Neko mešanje 19, 20 in 21 stoletja v stari glavi.

   Rdečih Zvezd je vedno manj, če še nisi opazil. Nekje blizu nas so celo prepovedane. Samo pri nas se jih slavi.

   Zaradi česa je Juga crknila, ajde me res zanima?

   • Jurij Musar

    Prepovedani sadeži so najslajši. Juga pa ni crknila, temveč so jo umorili.

    • sprehajalec

     kdo je umoril Jugo? Janša?

     • Jurij Musar

      Kdo pa je Janša? “00”

     • KAPIBARA

      – Tisit katerega ti obsojaš zaradi kar nekaj NE-ugotovljenih dejstev

    • baldeagle

     Umorolili so jo pa idioti, katerim ti in tebi podobni opranoglavci še danes pojete prave slavospeve.

    • von Rhein

     Lahko se tolažiš na več načinov,toda tvoja juga JE crknila.Dobesedno zgnila je in razpadla kot mrhovina.

    • novaknovak

     tud ti, ker si glasal za slo…

     • Jurij Musar

      GLASOVAL

  • baldeagle

   Ne nabijaj takih neumnosti. Ne primerjaj yuge s Slovenijo, ker se ni nič bistvenega spremenilo. Sloveniji še vedno vlada ideologija, ki je vladala ex yugi. V Sloveniji ni k od kapitalizma.
   Če že gospodarsko primerjaš socialistično yugo z gospodarstvom kake kapitalistične države, potem vzemi za primerjavo sosednjo Avstrijo.
   Razlika v življenjskem standardu ljudi v kapitalistični Avstriji v primerjavi s socialistično yugo ali sedanjo Slovenijo, je strahotna v korist kapitalistične Avstrije. Plače delavcev v kapitalistični Avstriji so cca. dvakrat ali več višje kot v Sloveniji, da ne govorimo o propadli yugi. Višina povprečne pokojnine znaša v kapitalistični Avstriji 1800€. Torej dvakrat več kakor v Sloveniji, ki je de facto še vedno v socialističnem sistemu.
   Zato ne trosi neumnosti, o nekem kapitalističnem izkoriščanju ljudi. Če so bili in so še ljudje kje izkoriščani, so to v vseh socialističnih ali post socialističnih državah. Dajte no vendar enkrat odprite oči in se soočite z realnim stanjem, ne pa da slepo verjamete lažnivim pravljicam, kakršne vam servirajo partijski lažnivci.

   • Jurij Musar

    Bemtiš, si se pa razpisal. Ampak nič novega, le opevaš edino kapitalistično vrednoto: DENAR.

    • traktor

     Če ti ni do denarja,zakaj ne daš penzije v dobrodelne namene?

     • Jurij Musar

      Ti si pa pametnjakovič. Od česa pa naj potem živim? Od ofra.

     • traktor

      Od socializma, ne?

     • Jurij Musar

      Vidim da nisi pametnjakovič, temveč butec. Tudi v socializmu moraš delati in denar zaslužiti. Svojo penzijo sem zaslužil s svojim delom.

     • traktor

      Bla, bla, bla, pokvarjeni in nesramni starec. Kot večina drugih si svojo penzijo samo dočakal, sedaj pa ti jo služimo mi ostali. Seronja radeški.

     • novaknovak

      ja probaj, saj praviš, da cerkev pobira milijone od pušic pa ofra..boš bogat…

     • Jurij Musar

      Nimam prav nobene želje po bogastvu kot ga pojmuješ ti. Imam lepo in bogato življenje.

    • novaknovak

     težko čakaš, kdaj ti kapne iz proračuna? le kdo pa vanj vrže? ti ziher ne..pijavka..

   • Jurij Musar

    Kakšne neumnosti pišeš. Praviš: ne primerjaj yuge s Slovenijo, ker se ni nič spremenilo. Torej je po tvojem zelo primerljivo.

  • Bozz

   “kapitalistično izkoriščanje”

   Kateri kapitalizem? Kapitalizmov je več vrst. Kapitalizem, ki vsebuje CENTRALNO banko je komunistični kapitalizem. Zda imajo CENTRALNO banko že od 1913 in tudi še veliko ostalih “dobrot” socializma/komunizma. Za tegobe, ki jih levičarji oz. vsi skupaj trpimo okrivite kar lastni sistem, ki ga tako vneto zagovarjate. Ne vem a ste res tako neumni ali pa popolnoma neiskreni in s prstom kažete na druge za to česar ste sami zakrivili.

   • Jurij Musar

    Zopet sem se nekaj naučil: kapitalizem = komunizem. Sedaj pa sploh ne razumem, zakaj se prepiramo.

 • albusa aquilae

  A so vsi preklopli na heiniken?

 • albusa aquilae

  A so vsi preklopli na heiniken??

 • garfi

  dobrota je sirota
  dobrota do komunajzarjev je pa norost
  vrnili so se v celoti
  samo še eu sesujejo pa bo

  • Jurij Musar

   Ne le EU, temveč cel planet, kajti revolucija bo svetovna, pod geslom: Proletarci vseh dežel, združite se.

   • garfi

    podgane vseh dežel združite se

    • Jurij Musar

     Podgane se zbirate po cerkva, hramih, mošejah………

     • garfi

      vi rdeće podgane pa okrog naših bankomatov in korit

     • Jurij Musar

      Nimam potrebe, sem s svojim delom zaslužil dovolj za preživetje.

   • novaknovak

    in potem se boš zbudil ves moker…pejd v s. korejo, Venezuelo, kubo..tam ti je v živo komunistični raj…

    • Jurij Musar

     Na totalno butaste komentarje ne odgovarjam in večina tvojih je totalno neumnih.

   • KIKI

    A to tisti onemogli proletarci in prekarci, ki jih je
    komunistčna vladavina izžela do kosti? Oni se
    z vami ne bodo združevali, edino, če jim boste
    zopet grozili s smrtjo ali kakšnim Golim otokom!!!

    • Jurij Musar

     V socializmu prekarcev ni bilo, to je specialnost kapitalizma. Uprli pa se bodo prav ti in mladina, ki ne dobi zaposlitve, pa tisti zaposleni, ki zaradi izkoriščanja kapitalistov tolčejo lakoto, pa tisti, ki jih kapitalisti zaradi pohlepa neprestano bombardirajo in ubijajo. Penzionisti pač ne, smo že v letih. Butec ne vidiš pet prstov pred svojim nosom.

 • janez55

  Marjanca, pazi kaj pišeš! Z zaničevanjem rdeče zvezde boš užalila največjega sina slovenskega naroda tovariša Janeza, ki je pod tem simbolom svobode korakal v Jajce!

  • MladiLiberalec

   He he. Ja menda da je tud med pripravami na osamosvojitev se vcasih zapel tisto: Preko vode do slobode kamo mene noge vode. Ja ne mogu beli grade da gledam sto ti rade.
   Pod beli grade je mislu Ljubljano da ne bo pomote. :D

  • FORT WORTH

   In to je bilo takrat,ko si TI skakal iz levega v desno jajce… (:-)))

  • sprehajalec

   Stanovnika?

   Marjanca kar pišite naprej, tako kot do sedaj….

 • cosmosjasnovidec

  Saj ni čudež,da je Slovenijo zajela epidemija rdečih zvezd,ko pa je v njo navlečena vsemogoča balkansko čefutarska ter komunajzerska sodrga katero je potrebno izgnati na tak ali drugačen način.

  • Mare44

   Se spet oglaša ena P..DA JANŠEVSKA!!!

   • Olga

    A govorite iz P..DE Kućanove?

   • tramal

    Srbska pocestnica,pojdi se prodajat v srbijo.Tu so komunisti sami pedri,od desnih pa ne moreš pričakovat da bo kdo imel opravka z srbsko pocestnico.

  • Olga

   Ko bi bili vsaj pošteni in zaradi verodostojnosti dodali kljukasti križ!

   • Jurij Musar

    Ali pa kar navaden katoliški križ je bilo pod njim storjenih več zločinov kot pod kljukastim. Skratka, pometajte pred svojim pragom, preden se lotite sosedovega.

    • novaknovak

     ja, žalostno je..vendar v 2000 letih ni uspelo katoliškemu ?! križu tolk folka pobit, kot ga je v 40 letih uspelo pobit ateistom, levakom, ..zato ne BLUZI IN S***i v tvojo luknjo. da te smeti ne zasujejo

     • Jurij Musar

      A si jih preštel? Nikjer še nisem zasledil statistike o tem, kdo jih je več pobil. Sicer pa to ni nobeno tekmovanje, budala jedna.

 • Gretta Garbo

  TUDI JAZ SEM IZOBESILA PETEROKRAKO, SRP, KLADIVO IN TITOVO SLIKO.
  IN TO S PONOSOM.

  • Franjo Trojner

   Na totalitarne kumunistične simbole vsak priseben človek danes ja ne more biti ponosen ! Na kaj si te ponosna/ponosen? Na vse tiste nepregledne kolone vseh tistih, ki smo hodili v Avstrijo po riž, kavo, čokolado, otroške plenice, sadje, kavo, kavbojke in tehnične predmete, ker se jih v Jugi ni dalo kupiti, oziroma jih navadna raja ni mogla kupiti??? A si morda ponosna na to, da smo na fsrano stoenko čakali leto dni??? A si ponosna na vse tiste špiclje, zlobne ovaduhe, ki so za svoje drobne koristi ovajali svoje sosede totalitarni represivni kumunistični parapoliciji, oblasti??? Si pinosna na Goli otok??? Si ponosna na streljanje vojakov JLA na meji, ko si je kak droben švercer drzno mimo vednosti oblasti prešvercati kak par kavbojk, največji švercer je bila itak udba?? Morda si ponosna na vso tisto mračno in kruto izvensodno povojno morijo?? Ali pa si samo zadovoljna/zadovoljen svoje pezije, ki ti jo je podarila partija??? In prav zaradi tebi podobnih bo slej, kot prej tudi v Slovenskem parlamentu sprejeta ( Havlova) resulucija sveta EU, ki izenačuje vse tri totalitarizme nacizem, fašizem in kumunizem in ji pri nas politična levica in kučan javno nasprotuje. In takrat bo sledil logičen korak k striktni prepovedi vseh totalitarnih simbolov in o tem tudi danes govori naša Ustava a jo žal levi del politike združno ignorira.

   • Mate

    Na kaj si pa ti ponosen? A na nizko kvalitetno hrano? Na nizko kvalitetne izdelke? Na prekarno delo? Na plačilno ne disciplino ? Na SDS (Mene je sram da to sploh deluje v slo)? pa včasih je imel vsak ki je delal dostojno plačilo s katero je lahko šel tudi v AUSTRIO kupovat! Danes maš pa na voljo nizko kvalitetne izdelke za katere večina delavskega razreda nima denarja! In pod katero vlado smo šli v eu? Pod katero vlado smo na veliko prodajal podjetja in dopuščal sporne prevzeme potem pa roke stran in mi nimamo nič s tem!

    NE PIŠI NEUMNOSTI KER TI NE BOM ODPISAL SPRANEC OVCA SDS-OVSKA

    SMRT FAŠIZMU SVOBODA NARODU!!!!!!

    • tramal

     Ja to lahko napiše samo en butast srbin.,kar si napisal ti.

    • slosin

     Prsmojenc zarukan, zdaj, ko si se nažrt vseh Zahodnjakarskih dobrin, bi pa spet socializem, a ne….

    • Franjo Trojner

     Jaz tebe ne bom zmerjal z ovco, ker bi to v bistvu bila žalitev za prav vse ovce! Če bi tebi Bog naklonil malce več modrosti bi ti moral vedeti, da nam po letu 1991 gre slabše, kot smo vsi pričakovali predvsem zaradi tega, ker so ravno tisti kumunisti, ki bi morali biti lustrirani v kali zatrli izvedbo LUSTRACIJE in se tako nekaznovano zažrli v vse pore naše nove demokratične družbe, kjer nam s položaja moči vladajo še danes. Leva politična opcija nam po letu 1991 vlada že vsaj 20 let zato ti tvoje kumuniste vprašaj če so ponosni na vse to kat pišeš: “? Na nizko kvalitetne izdelke? Na prekarno delo? Na plačilno ne disciplino, pa včasih je imel vsak ki je delal dostojno plačilo s katero je lahko šel tudi v AUSTRIO kupovat! Danes maš pa na voljo nizko kvalitetne izdelke za katere večina delavskega razreda nima denarja! In pod katero vlado smo šli v eu? Pod katero vlado smo na veliko prodajal podjetja in dopuščal sporne prevzeme potem pa roke stran in mi nimamo nič s tem!”. Revež, a ti sploh razumeš, da vse to kar očitaš SDS in ostalim pomladnikom moraš očitati svojim kumunistom, ki nam 20 let vladajo in s tem krerirajo živlenje in znatno vplivajo na naš vsakdan. Ti križaniča vprašaj za kaj je v njegovem mandatu propadlo 300 podjetij, samo spomni se zemljevida z temi označenimi podjetji, ki ga je mesece televizija A kanal vrtela v etru. In čuj v Avstrijo smo trumuma hodili po osnovne artikle zato, ker jih pri nas v takratni kumunistični Jugoslaviji za navadno rajo ni bilo na razpolago, v obilici pa so ga imeli partijski veljaki in oficirji JLA, ki so imeli svoje trgovine v katerih je bilo za njih vse ceneje, kot v praznih trgovinah namenjenih navadni raji. A tebi se je čisto sfuzlalo, kaj ti živiš še vedno v hosti in letih 1941-1945, da omenjaš nacizem in fašizem???? Ej danes se piše leto 2017!!!!

    • novaknovak

     tepec, tepec in spet tepec…hrano? kupuj na tržnici. imaš izbiro. izdelki? kaj si v nekdanji jugi sploh lahk kupil? plačilno nedisciplino? tvoj drnovšek je ukinil sdk! sds? na oblasti 4 leta + nekaj mesecev, vse ostalo tvoja kamarila..teb bi blo v ponos da deluje kpj? ne nakladaj, da je šel lahk vsak v Avstrijo kupovat..vsi so stiskal, pol pa šli v AUSTRIO kupovat, ker v deželi kruha, medu pa mleka ni bilpo NIČESAR!!! sicer zakaj bi u AUSTRIO hodil? podjetja? zidar, vouki, pauček, Černigoj, hilda, bavčar, herman, …sama neprodana podjetja..kje so sedaj?najbrž jih je janša zaprl, da je kliniko tam dol odprl a ne..TEPEC; TEPEC; TEPEC..NOČEMO BELEGA KRUHA..jej travo..mate..

  • Olga

   Drugo leto dodajte še kljukasti križ, da boste še bolj ponosna!

   • primsek

    Svastika in nabijanje v rito po farovžih je bolj vaša manira. Tudi zagovornikov Dolfija in zanikovalcev holokavsta se med desnimi ne manjka

    • airways

     Zase tipkaj… Mimo grede Hitler je bi (nacional) socialist tj. levi…

  • tramal

   Si pač sto let za časom.Tam ostani.

 • sunday

  krvava zvezda je za letos, drugo leto bo že nov skupni islamokomunistični simbol – krvavi polmesec!!!

 • ogledalo

  Sprevrženo je zagovarjanje kolaboracije in iskanje opravičil za domosrance.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!